Monday, December 21, 2009

Coach Katsoyr - killer Katsoyr

Θα μπει ο Σάλπι, θα περάσει ο Νίνης πίσω από τον Σισέ
και ο Λάζαρος αντί του Λέτο

------------------------------------

Μπλαζέ: Από το γαλλικό blasé: ο αδιάφορος, ο ασυγκίνητος. Aυτός που δεν βρίσκει ευχαρίστηση σε τίποτα, κουρασμένος και χορτάτος από τη ζωή. Πολύ συχνά χαρακτηρίζει το ύφος κάποιου (ύφος μπλαζέ).

-----------------------------------


Tώρα δηλαδή εσείς νομίζατε ότι επειδή έρχονται τα Χριστούγεννα και είμαστε και πρωταθλητές χειμώνα και φύγανε τα καμάρια μας για τις διακοπές τους και είναι όλα ήρεμα και καλά δεν θα είχαμε θέμα συζήτησης; Κακώς το νομίζατε!

Εχουμε θέμα και μάλιστα βαρβάτο! Πρόλαβε να μιλήσει ο Κατσουράνης πριν φύγουνε για διακοπές και μας άφησε ...homework. Και είπε πολλά. Και επειδή τόσο καιρό συνηθίζουμε να λέμε (και ισχύει βεβαίως) ότι ο Κατσούρ δεν έχει πρόβλημα με το σπρέχεν (σαν κάτι άλλους που άλλα ήθελαν να πουν και άλλα εννοούν) είμαστε βέβαιοι πως αυτά που είπε είναι αυτά που ήθελε πράγματι να πει. Απομένει λοιπόν να βρούμε τι ακριβώς εννοούσε σε κάποια συγκεκριμένα σημεία (οι υπογραμμίσεις δικές μου), τουλάχιστον αυτά που έκαναν εντύπωση σε μένα. Τι εννοεί ο ποιητής;

Εχουμε και λέμε:

Για την αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας στους «πράσινους»:

«Τα πράγματα τώρα είναι καλύτερα. Ο Νιόπλιας είναι πολύ ήρεμος προπονητής και εμείς έχουμε πολλούς Ελληνες παίκτες στην ομάδα που αισθάνονται πιο άνετα μαζί του. Από το λίγο που γνωρίζω τον Νιόπλια έχω καταλάβει ότι γνωρίζει πολύ καλά το ποδόσφαιρο. Ο Τεν Κάτε ήξερε το αντικείμενο αλλά ήμουν αντίθετος μαζί του όσον αφορά την αξιοποίηση του υλικού».

Για το αν το πρωτάθλημα αποτελεί αυτοσκοπό για τον Παναθηναϊκό:

«Σίγουρα επηρεάζει τον κόσμο που ο Παναθηναϊκός δεν έχει πάρει πρωτάθλημα τόσο καιρό. Εντός της ομάδας είναι εντελώς διαφορετικά τα πράγματα. Όποιος δεν χάσει βαθμούς με τις μικρές ομάδες αυτός θα πάρει το πρωτάθλημα. Ο τίτλος δεν θα κριθεί στα ντέρμπι».

Για τον αν ο Παναθηναϊκός χρειάζεται ενίσχυση στην άμυνά του:

«Ο κόσμος θέλει ένα μεγάλο όνομα για την άμυνά μας. Κατά την άποψή μου δεν χρειαζόμαστε ενίσχυση εκεί. Αν, όμως, πρέπει να πάρει έναν παίκτη για αυτή τη θέση ο Παναθηναϊκός, ας πάρει έναν παίκτη που θα κάνει τη διαφορά. Να μην πραγματοποιήσει μια μεταγραφή, απλά για να την κάνει».

α) Ο Κατσουράνης λοιπόν είχε πρόβλημα με τον τρόπο που αξιοποιούσε το υλικό του ο Ολλανδός, προφανώς δηλαδή δεν συμφωνούσε με την συμμετοχή (ή τη μη συμμετοχή...) κάποιων παικτών. Δεκτόν, ο καθένας μπορεί να πιστεύει ότι οι επιλογές του προπονητή του δεν είναι οι ενδεδειγμένες, η δική μου απορία είναι αν εξέφραζε (και με ποιον τρόπο...) την αντίθεσή του στις επιλογές του προπονητή του ή τις δεχόταν αδιαμαρτύρητα, επειδή οι επιλογές ήταν δουλειά του προπονητή.

β) Θεωρεί ότι ο κόσμος θέλει περισσότερο το πρωτάθλημα από τους ποδοσφαιριστές, άρα για τον κόσμο είναι αυτοσκοπός, αλλά για τους παίκτες όχι. Δεν έχω πρόβλημα μ΄ αυτό, σαφώς μπορεί οι παίκτες να το βλέπουν διαφορετικά, αφού τη μια μέρα είναι εδώ και την άλλη μέρα αλλού. Αρκεί να μου εξηγήσει αφενός με ποιο πάθος θα μπει να παίξει ένας παίκτης που "δεν καίγεται" για τον τίτλο, αφετέρου πόσο τον εξυπηρετεί επαγγελματικά να είναι σε μια ομάδα που δεν παίρνει τίτλους (ώστε να το βλέπει διαφορετικά όπως λέγαμε παραπάνω).

γ) Πιστεύει πως ο Παναθηναϊκός δεν χρειάζεται στόπερ, εκτός αν πάρει καναν σούπερ παίκτη. Να έχει άραγε inside information και να γνωρίζει πως δεν υπάρχουν γκαφρά για κάτι τέτοιο Οπότε σου λέει προκειμένου να πάρουμε ένα από τα ίδια καλύτερα να μείνουμε όπως είμαστε; Δεν αποκλείεται. Αλλά δεν αποκλείεται και κάτι άλλο. Να του άρεσε η τοποθέτησή του από τον Νιόπλια ως στόπερ και να θέλει να παίξει σ΄ αυτή τη θέση. Γιατί από το (καχύποπτο) μυαλό μου περνάει η σκέψη πως ευφυής καθώς είναι (και με το Μουντιάλ να έρχεται...) καταλαβαίνει πως τα τρεξίματα που θέλει ο χαφ στο 4-3-3 του Νιόπλια δεν τα έχει πια. ΄Η μπορεί να τα έχει και να μην γουστάρει να τα κάνει. Η θέση του στόπερ δεν έχει τόσο τρέξιμο, την κατέχει, είναι καλός σ΄ αυτήν και του εξασφαλίζει άκοπα μια θέση στην 11άδα. Οσο για την επιθετική του συνεισφορά; Ρε αδερφέ υπάρχουν και οι στημένες φάσεις.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, είτε ισχύουν αυτά που μου περνάνε από το μυαλό είτε όχι, το βρίσκω άκομψο να βγαίνει και να λέει πως η ομάδα δεν χρειάζεται ενίσχυση, όταν ο ίδιος ο Νιόπλιας έχει κρίνει ότι χρειάζεται.

Coach Κατσούρ λοιπόν, το είπε ο Τεν Κάτε ότι ο Κωστάκης είναι προπονητής μέσα στο γήπεδο, το θέμα είναι μη τυχόν του έχει γεννηθεί η επιθυμία να γίνει και έξω από αυτό.

Μήπως και killer Κατσούρ; Βρε λες να είναι αυτός ο killer που ψάχνουμε στην άμυνα;

Για να μην παρεξηγηθώ, δεν θα με χαλάσει αν χρησιμοποιηθεί σ΄ αυτή τη θέση και τα πάει καλά. Γιατί αυτό που μετράει είναι το καλό της ομάδας, ανεξάρτητα από το ποιος παίζει πού. Εκείνο που θα με χαλάσει είναι να προσπαθήσει να υποκαταστήσει τον προπονητή του.

Γιατί όλα τα παραπάνω κατά έναν περίεργο τρόπο "κουμπώνουν" και με την χρησιμοποίηση ολοένα και περισσότερων Ελλήνων στην 11άδα. Ηδη στο ματς με τον ΠΑΣ ξεκίνησαν 7 Ελληνες (Τζόρβας, Σεϊταρίδης, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Καραγκούνης, Κατσουράνης, Σαλπιγγίδης). Στην πορεία έγιναν οκτώ (Λάζαρος αντί Λέτο). Και όσο κι αν δεν το θέλω, η καχυποψία υπάρχει...

Μπορεί να κάνω και λάθος. Ημουν από αυτούς που χάρηκαν με την μεταγραφή του Κατσουράνη. Τον θεωρώ έναν από τους σπουδαιότερους Ελληνες ποδοσφαιριστές. Και τους ευφυέστερους επίσης. Μήπως όμως θα έπρεπε να μιλάει λιγότερο εκτός γηπέδου και περισσότερο εντός; Ετσι ώστε να μην αναγκάζομαι να κάνω άσχημες σκέψεις; Λέω εγώ τώρα...

Τέλος πάντων... Ας ελπίζουμε ότι βλέπω φαντάσματα...


ΚΟΥΪΖ: Από πού είναι αυτή η φωτογραφία;

Ας πάμε τώρα σε κάτι ευχάριστο. Επιτέλους άρχισαν τα έργα στο βοσκοτόπι! Ναι! Ναι! Ξεκίνησε η αλλαγή χλοοτάπητα στο ΟΑΚΑ. Ιδού και οι αποδείξεις:






--------------------------------------------

Kαι κλείνουμε με την καθιερωμένη επίσκεψη αγάπης του μπασκετικού Παναθηναϊκού στα μικρά παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, για να τους μοιράσουν δώρα.


Μπατίστ, Σπανούλης, Καλάθης, Σερμαντίνι


Νίκολας, Φώτσης, Τέπιτς


Νίκολας, Διαμαντίδης


Περπέρογλου, Τσαρτσαρής, Πέκοβιτς


Σάρας


Σάρας, Φώτσης, Μπόγρης


Σάρας, Τέπιτς


Σερμαντίνι, Διαμαντίδης, Πέκοβιτς


Ομπράντοβιτς, Ιτούδης

43 comments:

pensierix said...

Ο Κατσούρ έχει το μοναδικό χάρισμα να αφήνει αιχμές χωρίς να εκτίθεται, να περνάει αυτά που θέλει για την πάρτη του έμμεσα, να χαϊδεύει τ'αυτιά της εκάστοτε διοίκησης και στο τέλος δεν μπορείς να του προσάψεις τίποτε αφού ξέρει μέχρι που πρέπει να ανοιχτεί...Δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει κόουτς ή κίλερ, υπεύθυνος επικοινωνίας μπορεί να γίνει ανετότατα.

ΥΓ
Μπήκε το χάμερ στο ΟΑΚΑ;
:ppppp

gatti said...

@pensierix: Λες να είναι η λύση στο επικοινωνιακό μας πρόβλημα; Δεν είναι κακή ιδέα. Το κατέχει (και αυτό) το θέμα!

Ούτε είναι κακή ιδέα να παίξει στόπερ (αν και θα τον προτιμούσα ως λύση ανάγκης και όχι ως πρώτη επιλογή).

Μερικά πράγματα όμως είναι καλύτερα να μη τα δημοσιοποιεί. Γιατί νομίζω ότι αυτή τη φορά ανοίχτηκε λίγο παραπάνω. Ειδικά όταν αμφισβητεί την εκτίμηση του Νιόπλια ότι η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση. Εκτός αν του συγχωρεθεί από την διοίκηση γιατί μ΄ αυτή την εκτίμηση μπορεί να την γλιτώσει από τα έξοδα για απόκτηση killer...

YΓ. Μπήκαν ΤΑ hummer στο ΟΑΚΑ, εννοείς! :))))

fl@neur said...

@gatti
Προσωπικά, δεν με ενοχλούν οι δηλώσεις Κατσουράνη κι ούτε θεωρώ ότι πρέπει να γίνει "ανατολικό ζήτημα". Ο Κατσούρ, εκτός από παίκτης με "ευρωπαϊκή στόφα" (όπως κι ο Κάρα), είναι από τους πιο ώριμους επαγγελματίες. Τώρα τι και πότε δήλωσε ή δεν δήλωσε κάτι, αυτό λίγο μού θυμίζει την κριτική που ασκείται στην Ελλάδα σε πρώην υπουργούς ή βουλευτές, του στυλ "γιατί δεν τα λέγατε όταν είσασταν στην κυβέρνηση;".
Άλλα με απασχολούν, όπως τι θα κάνει ο Φαδερ με τα "καλόπαιδα", τι μεταγραφή/ μεταγραφές θα κάνει η ομάδα, αν θα είναι έτοιμη για την Ευρώπη, πώς θα σταματήσει η βλακεία των πράσινων ΜΜΕ, τι θα γίνει εν τέλει με τον Βοτανικό;
Οι Γιαννακοπουλαίοι, ό,τι ενστάσεις κι αν έχει κανείς (προσωπικά, εκτός από την εφημαρίδα τους, καμία), έχουν κάνει πράξη το σύνθημα "δύναμη στη δύναμη", φοβάμαι πως η ΠΑΕ κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση ή πάντως σπασμωδικά κι απρογραμμάτιστα. Κάποτε, επί εποχής "Καπετάνιου" είχε και τον Μαυροκουκουλάκη στην Ευρώπη, τώρα κάνει κουμάντο ο γιος του Θεοδωρίδη!!!
Το σχόλιο δεν είναι εορταστικό, οι ευχές μου όμως είναι και παραμένουν χριστουγεννιάτικες.

koutavaki said...

Νομίζω πως είσαι λίγο υπερβολική.Το ότι δε συμφωνούσε με τις επιλογές του τεντά δε λέει τίποτα.Κι εμείς δε συμφωνούσαμε με τις επιλογές του αλλά δεν κάναμε τίποτα(όχι ότι δε μπορούσαμε,βλέπεις τι γίνεται στους Θρακομακεδόνες!).Επίσης το ότι η μη κατάκτηση τόσων τίτλων ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ τον κόσμο,τους παίκτες όχι,πάλι φυσιολογικό.Επηρεάζει είπε,που σημαίνει νεύρα,ανυπομονησία,μπινελίκια με την πρώτη στραβή και ούτω καθ' εξής.Φυσικό και ζητούμενο είναι να μη νιώθουν έτσι!Αλίμονο αν μπαίνουν να παίξουν με τέτοια συναισθήματα.Ο Τζιμπρίλ το έκανε στην αρχή και θυμάσαι τα αποτελέσματα!Άλλωστε οι μεταγραφές μας μέχρι χθες υποστήριζαν άλλες ομάδες.Επόμενο δεν είναι να μη νιώθουν όπως οι οπαδοί?Για το θέμα της μεταγραφής πάλι δε βρίσκω κάτι μεμπτό,καθώς εγώ το συμπέρασμα που έβγαλα διαβάζοντας τη συνέντευξη ήταν "δε χρειαζόμαστε τον τύπο του στόπερ που ήδη έχουμε,το καλοκαίρι μπορεί να γίνει κάτι καλύτερο".Πιθανόν και να ξέρει κάτι παραπάνω απο μας για τα ονόματα που προτάθηκαν και το λέει αυτό(μην ξεχνάμε ότι μόλις ήρθε από τη Μπενφίκα,δεν τον πήραμε απο τον Πανθρακικό).Μπορεί όμως και να θέλει να καθησυχάσει τον κόσμο(είτε με εντολή της διοίκησης είτε όχι).Αλλωστε έχουμε ήδη αρκετούς στη θέση αυτή(τα περί πώλησης Βύντρα όσο δεν παίρνει μπρος ο Γιούρκας ξεχάστε τα.Σκοράρει κιόλας).Ελπίζω να σε ηρέμησα κάπως:)))
Υ.Γ.:Μπήκαν χάμστερ στο ΟΑΚΑ.

4minister said...

gatti said...

Ο Κατσουράνης λοιπόν είχε πρόβλημα με τον τρόπο που αξιοποιούσε το υλικό του ο Ολλανδός ...
_______

Για το τι έκανε πριν ο Κατσούρ μπορείτε να διαβάσετε εδώ (απ' το 9ο μήνυμα και κάτω):

http://coachp.wordpress.com/2009/11/29/τα-7-πράγματα-που-κρατάμε-από-το-καραϊσκ

«Ο Κατσούρ εδώ και καιρό τον κοροϊδεύει φανερά στις προπονήσεις. Στα ελληνικά, ο παρών Αναστασίου μάλιστα δεν τα μεταφέρει.»

Και στη συνέχεια τη στιχομυθία με τον coachp ...

4minister said...

Επίσης περί Κατσούρ δέστε κάτω στις απαντήσεις, στο διπλανό θέμα:

http://gatti-squared.blogspot.com/2009/12/blog-post_21.html

Οι πολλοί έλληνες είναι δοκιμή αν περάσει στην Ευρώπη ο νόμος 6+5, ξεκινάς δηλ με 6 που δικαιούνται να παίξουν στην Εθνική της χώρας και με 5 κοινοτικούς ή ξένους.

Γατί, θυμάσαι που σου είπα για ανάμειξη Όττο στη μετακίνηση του Νιόπλια (αυτή είναι τελικά η σωστή προφορά); Θυμάσαι είμαι σίγουρος.

pensierix said...

Με την ανικανότητα και την ανοργανωσιά που επικρατεί στην Παιανία, έχω φτάσει στο σημείο να προσεύχομαι να μην κάνουν τη μ@λ#*%α και πουλήσουν το Βύντρα το Γενάρη. Τους έχω ικανούς και γι'αυτό και πολύ φοβάμαι ότι θα επιβεβαιώσουν για άλλη μια φορά την αμπαλοσύνη τους...Μακάρι να τους φωτίσει ο Θεός μέρες που 'ναι, διαφορετικά...

gatti said...

@fl@neur: Eμένα πάλι με ενοχλούν αυτές οι δηλώσεις από την άποψη ότι ο καθένας τις ερμηνεύει όπως θέλει (καλή ώρα εγώ...) και αυτό μπορεί να δημιουργήσει εντάσεις σε μια εποχή που είμαστε καλά.

Αυτά που σε απασχολούν για τα "καλόπαιδα", τα μεταγραφικά, το γήπεδο κ.λπ. απασχολούν όλους μας.

Οι Γιαννακόπουλοι έχουν κάνει πολλά για τον Παναθηναϊκό, αλλά μην ξεχνάς κάτι πολύ σημαντικό. Δεν έχουν αντιπολίτευση στο μπάσκετ. Παίζουν μόνοι τους. Ενώ ο πολυμετοχικός ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός έχει ένα σωρό διαφορετικούς ...πόλους. Και ως συνήθως όπου λαλούν πολλοί κοκόροι αργεί να ξημερώσει. Για το πριν (προ πολυμετοχικότητας) δεν αξίζει να αναφερθώ καν....

Οσο για το ότι ο Παναθηναϊκός είχε κάποτε τον κυρ Μάνο και τώρα ο γαύρος έχει τον σαββο-υιό σίγουρα δεν είναι ευθύνη του θείου. Ας προσέχαμε να έχουμε ακόμα άκρες στην Ευρώπη. Αλλά, βλέπεις, το μόνο που βιώναμε τα προηγούμενα χρόνια ήταν η συρρίκνωσή μας σε όλους τους τομείς.

gatti said...

@koutavaki: ΄Η είμαι υπερβολική ή δεν είμαι. "Λίγο" υπερβολική δεν μπορώ να είμαι, μάλλον θέλεις να μου χρυσώσεις το χάπι! :)))

Για τη διαφωνία του Κατσούρ στις επιλογές του τεντά γράφω συγκεκριμένα: "Δεκτόν, ο
καθένας μπορεί να πιστεύει ότι οι επιλογές του προπονητή του δεν είναι οι ενδεδειγμένες".


Και αναρωτιέμαι πώς ακριβώς εξέφραζε (αν εξέφραζε) αυτές τις διαφωνίες. Γιατί σαφώς κι εμείς διαφωνούσαμε με κάποιες επιλογές του, αλλά τα λέγαμε μεταξύ μας. Δεν είμαστε στις προπονήσεις της ομάδας, ώστε με τη συμπεριφορά μας να επηρεάζουμε το κλίμα.

Για τα περί κατάκτησης τίτλων και το ότι επηρρεάζει περισσότερο τον κόσμο απ΄ ό,τι τους παίκτες, γράφω επίσης: "Δεν έχω πρόβλημα μ΄ αυτό, σαφώς μπορεί οι παίκτες να το βλέπουν διαφορετικά, αφού τη μια μέρα είναι εδώ και την άλλη μέρα αλλού...".

Ωστόσο αναρωτιέμαι (πάλι...) με ποιο πάθος θα παίξει ένας παίκτης που δεν θεωρεί αυτοσκοπό το πρωτάθλημα (που μην ξεχνάμε το έχει θέσει ως τέτοιο εκτός των οπαδών και η διοίκηση).

Αν κολλάω λίγο παραπάνω στον Κατσουράνη είναι επειδή προέρχεται και από τη "μεγάλη του Ντέμη σχολή" που πρεσβεύει πως τα πρωταθλήματα δεν είναι το παν ("όποιος θέλει πρωτάθλημα ας γίνει Ολυμπιακός ή Παναθηναϊκός").

Αλλά εν πάση περιπτώσει για τα παραπάνω δεν θα τα χαλάσουμε κιόλας! Ούτε ...μαζί, ούτε με τον Κατσουράνη.

Εκεί που διαφωνώ κάθετα είναι στο θέμα του στόπερ. Κι εμείς λέμε το ίδιο με τον Κατσουράνη, ότι δηλαδή αν είναι να πάρουν έναν μέτριο παίκτη καλύτερα να μην πάρουν καθόλου. Αν έμενε εκεί δεν θα είχα πρόβλημα. Αλλά αν λέει ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΣΗ όταν λίγες μέρες πριν ο προπονητής του λέει ότι χρειαζόμαστε παίκτη, τότε ναι, μπορώ να εκτιμήσω το θάρρος της γνώμης του, αλλά όχι και το "άδειασμα" του προπονητή του. Γιατί είναι και λεπτές οι ισορροπίες και όλοι αναρωτιόμαστε αν ο Ελληνας προπονητής που έχει τώρα η ομάδα θα τα βγάλει πέρα με τους Ελληνες παίκτες της, ή θα αρχίσουν να παίζουν μαζί του ...μπιζ!

Τέλος το βλέπω δύσκολο να θέλει να καθησυχάσει τον κόσμο κατ΄ εντολήν της διοίκησης, παρόλο που κι εγώ το ανέφερα ως ενδεχόμενο παραπάνω στον pensierix καθώς ολοένα και αυξάνονται οι δηλώσεις περί ενίσχυσης από πλευράς πολυμετοχικού. Σήμερα οι εφημερίδες αναφέρουν ότι ακόμα και ο Παύλος προτίθεται να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση (άσχετα αν μπορεί να το κάνει έχοντας στην άκρη του μυαλού του το θέμα της δικής του προεδρίας στην ομάδα).

Εν πάση περιπτώσει, ακόμα κι αν δεν ...φαίνεται, έχω μεγάλη εκτίμηση στον ποδοσφαιριστή Κατσουράνη, αλλά και στο μυαλό του ανθρώπου Κατσουράνη. ΔΕΝ τον θεωρώ αδιάφορο ή ξοφλημένο (μόνο κουρασμένο από τα πολλά παιχνίδια) και βέβαια ΟΥΤΕ κλικαδόρο μπορώ να τον χαρακτηρίσω (και να ήθελα δεν έχω αποδείξεις).

Σημειώνω όμως τις δηλώσεις του για ...μελλοντική χρήση. Κι αυτό λόγω ανησυχίας. Γιατί είναι δύσκολοι οι καιροί...

gatti said...

@4minister: Τι να πω, αν συμπεριφερόταν έτσι στις προπονήσεις, εγώ δεν μπορώ να το
ξέρω. Αλλά δεν νομίζω ότι έχει και τόση σημασία πια. Για τον Τεν Κάτε δηλαδή δεν έχει από την στιγμή που αποτελεί παρελθόν.

Βέβαια αν ο παίκτης λειτούργησε μια φορά έτσι, τίποτα δεν θα τον εμποδίσει να λειτουργήσει ξανά.

Ναι, το θυμάμαι αυτό με τον Γερμανό, αλλά έτσι κι αλλιώς ο Παναθηναϊκός έχει πολλούς Ελληνες παίκτες τόσο στο ρόστερ του, όσο και στην 11άδα του. Δεν είναι (πια) από τις ομάδες που θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα αν περάσει ο νόμος. Τι παραπάνω θα πρόσφερε ο Νιόπλιας;

Ετσι κι αλλιώς και με τον Τεν Κάτε οι 6 Ελληνες στην 11άδα ήταν βασικοί. Εμένα όταν είπες για τον Οτο περισσότερο το μυαλό μου πήγε στους "μαντζιοτζιόληδες" και την επαν-ενεργοποίησή τους.

Πάντως, ό,τι κι αν συμβαίνει (ΑΝ συμβαίνει κάτι...) τελικά θα φανεί. Αργά ή γρήγορα...

gatti said...

@pensierix: Mα να σου πω κι εγώ το ίδιο προσεύχομαι τώρα πια. Οτι θα έφτανα στο σημείο να μη θέλω να πουληθεί ο Βυντρίνιο δεν το περίμενα, αλλά μη λες ποτέ τελικά. Εδώ που είμαστε είναι υπερ-απαραίτητος...

4minister said...

Να το κάμω πενηνταράκια.

Επειδή φάγανε τη φόλα με το Σουηδό, τους τον έκλεψε ο Πρακτοράκος, άσχετα με τις προφανώς ψεύτικες δηλώσεις ΤενΚάτε μετά, τώρα παραπαλανούν.

Στόπερ θα έρθει! Αυτό ξέρω. Το κάνουν γαργάρα πιθανόν για να μην πάρει αντίμετρα ο Γαυρύλος.

Θα τον κλείσουν το νωρίτερο δυνατόν και θα τον εμφανίσουν μάλλον την τελευταία μέρα. Αυτό είναι εκτίμηση και όχι πλεροφορία.

pensierix said...

@ 4minister

Ο Κρόκους κινηθεί δεν κινηθεί μεταγραφικά ο ΠΑΟ, παίκτη(παίκτες) θα πάρει. Εχει ήδη "εκτεθεί" με τον Μπεν Αρφά φωνάζοντας ότι έχει φράγκα για ξόδεμα. Και να μην του κάτσει ο Γάλλος, είναι αναγκασμένος πλέον να πάρει παίκτη, βάζοντας βαθειά το χέρι στη τσέπη και δεν εξαρτάται αυτό από τις κινήσεις του ΠΑΟ.

Αλλά και να ίσχυε αυτό το σενάριο, θα ήταν χαζό από τη μεριά του ΠΑΟ να κλείσει μεταγραφή και να την κρατάει για το τέλος, στερώντας από την ομάδα τις υπηρεσίες ενός παίκτη για επικοινωνιακούς λόγους.

ΥΓ
Αρχίζουν τα κόκκινα παπαγαλάκια να προετοιμάζουν το έδαφος για την αποπομπή του "μάγου" στο επόμενο κακό αποτέλεσμα ή είναι εντύπωσή μου;

Stepas said...

Θα συμφωνήσω στα περί ευφυίας Κατσουράνη. Από τους λίγους Έλληνες ποδοσφαιριστές που ξέρει τι λέει και πώς το λέει. Έτσι νομίζω δηλαδή. Τα υπολοιπα θα τα δείξει ο χρόνος (όπως πάντα).

Και μια απορία: Μα γιατί τα αγγλικά γήπεδα δεν παρουσιάζουν ποτέ προβλήματα κι εμάς πρέπει υποχρεωτικά τα καλύτερά μας γήπεδα να μοιάζουν με χωράφια κάθε τρεις και λίγο; (τι λέω τώρα ε;)

paoad said...

Έχετε ξαναδεί χάμερ (ο θεός να το κάνει) με τέντα;;;

Μήπως είναι NYFAN TEN CATE;;;; ΧΟΧΟΧΟΧΟΟΧΟΧΟΧΟΧΟΧΧΟ!!!


ΣΑΛΠΙ ΜΕΙΝΕ.
-ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΑΥΤΟΙ, ΕΣΤΙΑΤΌΡΙΟ ΕΜΕΙΣ.

Μιστερ Πέκοβιτς τι αμφίεση είναι αυτή; δεν μας έχετε συνηθίσει σε τέτοια. Που είναι οι ζώνες d&G, Που είναι τα prada, που είναι τα ρολόγια τα όμορφα;

ΣΑΣ ΑΓΑΠΑΩ ΌΛΟΥΣ.

KISS, KISS , KISS, HUG, HUG, KISS, KISS, HUG ,KISS, KISS HUG, HUG BIG KISS, BIG HUG.KISS KISS, - BYE BYE

:)))

pensierix said...

Και μετά η gatti ανησυχούσε για μένα...Εδώ η κατάσταση είναι σοβαρή και, πολύ φοβάμαι, μη αναστρέψιμη...

Κι όπως λέμε εμείς οι Κερκυραίοι:
"Το καντίνι του βιολιού του κάνει αμπάσο του μυαλού του."

;ppppp

4minister said...

pensierix said...

θα ήταν χαζό από τη μεριά του ΠΑΟ να κλείσει μεταγραφή και να την κρατάει για το τέλος, στερώντας από την ομάδα τις υπηρεσίες ενός παίκτη για επικοινωνιακούς λόγους.
_______

Τελευταία μέρα των χειμερινών μεταγραφών εννοώ. Και για να είναι έτοιμος με τους Ρωμαίους ... Μέχρι τότε έχει Εργοτέλη μέσα, Ξάνθη έξω (με τη 2η χειρότερη επίθεση), Πανθρακικό μέσα, ουπς Άρη έξω, ΑΕΚ μέσα.

Άρα μάλλον καμιά δεκαριά μέρες πριν το ματσάκι στο Βικελίδης.

pensierix said...

@ 4minister

Ναι, κατάλαβα ότι αυτό εννοούσες. Απλά εγώ αν είχα κλεισμένο παίκτη θα προτιμούσα να τον χρησιμοποιήσω αμέσως(για να τον αγοράσω σημαίνει ότι τον έχω ανάγκη) ανεξάρτητα από τη δυσκολία των παιχνιδιών, παρά να τον αφήνω έξω για επικοινωνιακά παιχνίδια που στην προκειμένη περίπτωση δε νομίζω ότι έχουν καν νόημα. Ο Κρόκους ό,τι είναι ν'αγοράσει, θα το αγοράσει και δεν θα κοιτάξει τι κάνουμε εμείς...

fl@neur said...

@gatti
Η κριτική δεν αναφερόταν σε σένα, εσύ καλά κάνεις και σχολιάζεις και τα καλά και τα στραβά, και το κάνεις όπως πάντα με πνεύμα και χιούμορ. Το ότι συμφωνούμε ή θίγουμε τα αυτονόητα, δείχνει και την κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά και τη δική μας κρίση, και μακάρι να την ξεπεράσουμε με ένα πρωτάθλημα, ακόμα και νταμπλ.
Το πρόβλημα είναι, ότι με την "ψύχωση" μπορεί να χασουμε το τραίνο της Ευρώπης, κι έτσι όπως έχουν γίνει, "τσαμπιολί" και ουέφα, κάθε απώλεια κοστίζει σε χρήματα και αίγλη. Ξέρεις τι μ' ενοχλεί ειδικά: ότι ο γάβ-ρος κάποτε ενδιαφερόταν μόνο για τα "κουβαδάκια" και υποτιμούσε κάθε πράσινη επιτυχία και τώρα το παίζει ευρωπαίος. Μού θυμίζει το παλιό ΠΑΣΟΚ, ήταν κατά της ΕΟΚ, αλλά μόλις ήρθαν τα ευρωπαϊκά κονδύλια έγιναν ευρω-λιγούρηδες.
Ο Παναθημαϊκός (εννοώ η διοίκηση, γιατί η ομάδα το ξέρει) πρέπει να καταλάβει ξανά ότι η Ευρώπη είναι ανώτερη από το ούτως ή άλλως αναξιόπιστο ελληνικό πρωτάθλημα, κι ας πορευτεί αναλόγως. Ο Μπεν Αρφά (σύμφωνα με όσα γράφονται), αλλά και άλλοι ξένοι παίκτες το έχουν κατανοήσει προ πολλού.

pensierix said...

@ fl@neur

Τα πράγματα καλώς ή κακώς στο ποδόσφαιρο έχουν αλλάξει...Για να πας μπροστά στην Ευρώπη, δεν αρκούν πλέον οι καλές φουρνιές εγχώριων παικτών. Ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος και για να προσελκύσεις παίκτες που θα σε ανεβάσουν επίπεδο, πρέπει να παίζεις στο Τσου Λου και να έχεις τα έσοδα από αυτή την διοργάνωση για να μπορείς να τους αγοράσεις.

Εν κατακλείδι: Αν δεν πάρεις το πρωτάθλημα, η ψαλίδα με τον αντίπαλο μεγαλώνει, η μιζέρια και η γκρίνια συνεχίζονται και μικραίνεις όλο και πιο πολύ. Δεν συμφωνώ ότι έχει γίνει "ψύχωση" το πρωτάθλημα για εμάς αλλά ανάγκη ζωτικής σημασίας. Σύλλογος που δεν παίρνει τίτλους που του επιτρέπουν να ανασάνει οικονομικά, μαραζώνει και ο ΠΑΟ δεν έχει την πολυτέλεια να αφήνει τα τρένα να περνούν. Ψύχωση και γαβροποίηση θα υπήρχε αν είχαμε πάρει 5 σερί πρωταθλήματα και δεν είχαμε απαίτηση για αξιοπρεπείς παρουσίες στην Ευρώπη...

paoad said...

http://www.youtube.com/watch?v=WGPT78Nd8Nc

Το καλύτερο αφιέρωμα που έχω δει μέχρι τώρα.. Τα υπόλοιπα μοιάζουν ερασιτεχνικά μπροστά του.

houli_v said...

Καλές γιορτές gatti :)

fl@neur said...

@pensierix
Ουσιαστικά δεν διαφωνούμε, περί εντός κι εκτός. Η ουσία είναι ότι ο γάβ-ρος μέσω των "κουβαδακίων" αποκτά προβάδισμα, όχι τόσο ή μόνο οικονομικά (αφού μέχρι πρότινος ο ΠΑΟ είχε, λόγω επιδόσεων, και καλύτερη βαθμολογία και περισσότερα έσοδα παρά τις λιγότερες συμμετοχές), αλλά εμφανίζει σιγά-σιγά κι ένα "ευρωπαϊκό" ίματζ, κοινώς "πουλάει μούρη".
Ο ΠΑΟ έχασε δυο φορές την ευκαιρία να φτάσει σε τελικό UEFA, τη μία μάλιστα μετά το εκτός έδρας 1-0 με την Πόρτο, όταν έχασε το Μπασινά στο παιγνίδι με το Αιγάλεω. Όπως έχουν τα πράγματα, 1ος-2ος θα είναι η ο ένας ή ο άλλος, άρα η Ευρώπη είναι πάντα στο πρόγραμμα. Όταν χτίσεις μια ομάδα με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, θα μπορέσεις να ΄"κλέψεις" κι έναν τίτλο από τον γάβ-ρο, το αντίθετο, δεν σού εγγυάται τίποτα. Το θέμα είναι ότι εδώ δεν είμαστε Ιταλία, που στέλνει τη Γιούβε στη Β' Εθνική, κι ο νοών νοήτω.
Καλά Χριστούγεννα

4minister said...

Καλά Χριστούγεννα στους παίδες και τις παιδούλες!

Θα προσπαθήσω να παρακολουθώ όσο θα λείπω.

paoad said...

Αν υποψιαστώ ότι ο stopper-killer-hummer ονομάζεται Stathis ή Sotis...

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!


τα λέμε σύντομα..

Καλά Χριστούγεννα γατάκι μου, να περάσεις καλά!!

:))

pensierix said...

Να τα πούμε;

http://www.youtube.com/watch?v=OYXD9v2vvDU

Σ'αυτό το μπλογκ που ήρθαμε
πίξελ ποτέ μη σβήσει,
και η γατομπλογκοδέσποινα
χρόνια πολλά να ζήσει!

:)))))

fl@neur said...

Καλά Χριστούγεννα gatti,
Καλές Γιορτές!

Γιωργος Κεντρωτης said...

Ωραίο χρώμα το τρακτέρ. Ωραίο χρώμα και το μπουφάν του τρακτεριτζή. Ωραίο και το χρώμα του φορτηγού πιό πίσω. Μου αρέσει η ιδέα να έρθουν έτσι τα χρώματα, κατά τη σειρά της εμφανίσεώς τους στη φωτογραφία, και στο τέλος του πρωταθλήματος. (Έτσι που πάει ο Άστέρας Τρίοπολης, τον βλέπω τρίτο!). Θα μου πεις ότι ο τακτεριτζής είναι καβάλα στο τρακτέρ και, άρα, αυτός είναι πρώτος. Ναι. Αμα, όμως, δεν ήταν το τρακτέρ, τί τρακτεριτζής θά ήταν εκείνος;! Ούτε καν δεύτερος...

Έτσι, τέτοια σκεπτόμενος, περνώ τις εορταστικές μέρες! Χρόνια πολλά, φιλτάτη.

gatti said...

@4minister: Δεν νομίζω κι εγώ ότι παραπλανούν επειδή δεν θέλουν να μάθει ο Χόχος τις κινήσεις τους. Απλώς όποιος έχει καεί στο χυλό φυσάει και το γιαούρτι και το ...ψειρίζουν πολύ το πράγμα μην πάρουν πάλι καμιά φόλα. Είναι και δύσκολοι οι καιροί οικονομικά, δεν υπάρχουν και πολλοί καλοί στόπερ διαθέσιμοι τέτοια εποχή κι έτσι συμπληρώνεται το σκηνικό.

gatti said...

@pensierix: Tελικά τι θα γίνει μ΄ αυτόν τον Μπεν Αρφά; Θα έρθει ή δεν θα έρθει; Νέο σίριαλ στο προσκήνιο.

Τον Ζίκο άρχισαν να τον ...αποδομούν. Αργά αλλά σταθερά βρίσκουν ένα ένα τα κουσούρια του.

Τώρα έχουν λυσσάξει για τις 9 μέρες ρεπό και για το ότι δεν θα έχει την ευκαιρία να δει τον Λούα Λούα αφού αυτός θα προπονείται εδώ και ο Βραζιλιάνος θα είναι διακοπές.
Ο "Φίλαθλος" σήμερα βγήκε με τις ...πληγές του Ρέντη. Ηθελα να ήξερα ο ...Φαραώ είναι ο θείος; :ppp

Δεν είναι όμως μόνο ο Ζίκο. Ο ΚΝικ τα χώνει γενικά στους παίκτες και τους λέει "γατιά". (Πστ! κύριος! άσε τα γατιά ήσυχα!). "Γατιά" λέει κατεβήκανε στο Χαριλάου. Ειδικά όμως τα χώνει στον Γκαλέτι. Του αφιέρωσε ολόκληρο άρθρο: H νέα θέση του Λουτσιάνο. Ποιος έξω δεξιά και ποιος μέσα δεξιά; Στο Χαριλάου έπαιζε μέσα πίσω!

gatti said...

@Stepas: Συμφωνώ πως τα υπόλοιπα θα τα δείξει ο χρόνος. Ο Κατσουράνης είναι όντως ευφυής και ξέρει τι λέει και πώς το λέει. Αυτό όμως το γεγονός αυτόματα του στερεί το "άλλοθι" πως άλλο εννοούσε και αλλιώς "του βγήκε".

Τι συγκρίσεις κάνεις κι εσύ... Πάντως, το χωράφι μας απέκτησε νέο χλοοτάπητα. Για να δούμε τι θα δούμε! :)))

gatti said...

@paoad: Κεφάκια; Κεφάκια; :ppp

Tα περί τέντας τα αφήνω ασχολίαστα.

Αμα είναι να μπούμε σε πλειστηριασμό για τον Σάλπι άστον να πάει στον ΠΑΟΚ. Εμένα ειδικά δεν με χαλάει να παίζει εκεί. Αλλά για εξωτερικό τον κόβω, όχι για Τούμπα. Εκεί που δεν τον κόβω είναι για Παιανία. Μας κουνάει μαντήλι, τώρα είναι σχεδόν βέβαιο.

Ε, μα τον κράξαμε τον Πέκο για τα ντιζαϊνάτα που φορούσε και είπε να μη το ξανακάνει.

YΓ. ΤΕΛΕΙΟ το αφιέρωμα για τον Τζιμπρίλαρο.

ΥΓ1. Την Μαρία - σας αγαπώ - Αλιφέρη, την πρόλαβες ή ήσουν αγέννητος τότε;

:ppp

gatti said...

@pensierix (again): Oπως το λες. Μη αναστρέψιμη η κατάστασή του. Και να σκεφτείς ότι έχουμε χειμώνα. Φαντάσου να έρθουν και οι ζέστες... Δεν θα μαζεύεται... :ppp

YΓ. Αμα πετάς κι ένα κερκυρέικο, βάλε και μια μετάφραση να ξέρουμε κι εμείς τι λες. Το νόημα το πιάνουμε, αλλά να ξέρουμε τι σημαίνουν κι οι λέξεις...

:))))

gatti said...

@fl@neur: Aν και έχει ήδη απαντήσει ο pensierix και δεν θα άλλαζα ούτε ένα γιώτα από αυτά που γράφει, θα ασχοληθώ μόνο με το κομμάτι που αναφέρεσαι στα έσοδα που έχει ο Παναθηναϊκός από το Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν είναι σε καμία περίπτωση ίδια με αυτά του γαύρου.

Αν έχεις όρεξη πήγαινε σε ένα παλιό μου ποστ εδώ:

http://gatti-squared.blogspot.com/2009/01/blog-post_20.html

για να δεις ότι ο γαύρος με τις απευθείας προκρίσεις του στο Τσάμπιονς Λιγκ λόγω των "διορισμένων" πρωταθλημάτων έχει βγάλει πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ όλα αυτά τα χρόνια. Ο coachp μάλιστα λέει ότι είχε κάνει κάποτε έρευνα για το θέμα και τα βγάζει σχεδόν τα διπλά! 180 εκατομμύρια ευρώ. Χρήματα που σε καμία περίπτωση δεν έβγαλε ο Παναθηναϊκός το ίδιο χρονικό διάστημα.

Και βέβαια έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα με τα ευρωπαϊκά κύπελλα μόνο μέσα από το πρωτάθλημα μπορείς να κλείσεις την ψαλίδα και να ανασάνεις οικονομικά.

gatti said...

@houli_v: Καλές γιορτές και σε σένα houli μου! Ο,τι επιθυμείς! :)))

gatti said...

@4minister (again): Kαλά Χριστούγεννα και ό,τι επιθυμείς υπουργο-πρωθυπουργέ! :))))

gatti said...

@paoad (again): Aυτό μας έλειπε να ονομάζεται Stathis ή Sotis!

Kαλά Χριστούγεννα γκρινιαρούλη μου! (τώρα χωρίς τον τεντά δεν έχεις βέβαια λόγο να γκρινιάζεις, θα σταματήσω να σε λέω έτσι από το 2010 - λίγες μέρες έμειναν!).

:**

gatti said...

@pensierix (again2): Ευχαριστώ για το υπέροχο στιχάκι, ευχαριστώ για τις ευχές, ευχαριστώ για την παρουσία και τα εύστοχα σχόλια!

Καλές γιορτές pensierix μου, να περάσεις όσο πιο καλά μπορείς!!! :)))))

ΥΓ. Καλά ακόμα επάνω είσαι; Δεν θα κατεβείς κατα δώ;

gatti said...

@fl@neur: Καλά Χριστούγεννα fl@neur! Nα περάσεις καλά και ό,τι επιθυμείς!!!

:)))

gatti said...

@Γιωργος Κεντρωτης: Ειδες πόσες σκέψεις μπορεί να κάνει κανείς απλά και μόνο παρακολουθώντας τρία τρακτέρ;

Καλά Χριστούγεννα Γιώργο, να περάσεις καλά! :)))

Nick Triantos said...

Xronia Polla se olous, me ygeia, eytyxia s' esas kai tous dikou sas.

gatti said...

@Nick Triantos: Χρόνια Πολλά Nick σε σένα και την οικογένειά σου!

Καλά να περάσεις!

fl@neur said...

@gatti
Αν όντως έβγαλε ο γάβ-ρος τόσα εκατομμύρια, τότε
πού είναι τα λεφτά οέ οέ???
Μήπως υπολογίζουν και τις τυρόπιττες που πουλάνε στο "τσαμπιολί" και στα λεγόμενα ταχυφαγεία πέριξ του γηπέδου;
Ας ευθυμήσουμε χρονιάρες μέρες.