Monday, December 14, 2009

Ενας killer που οδηγεί Ηummer


Tελικά εκεί ήταν το λάθος! Αυτό που μας έκανε να χτικιάσουμε εδώ και ενάμιση χρόνο ή αλλιώς εδώ και 3 μεταγραφικές σεζόν και δεν είδαμε τον πολυπόθητο στόπερ. Ποιο ήταν το λάθος; Οτι εμείς ψάχναμε Hummer ενώ χρειαζόμασταν killer! Eμείς σα να λέμε ψάχναμε ένα αυτοκίνητο, ενώ αυτό που χρειαζόμασταν ήταν ένα φονικό όπλο. Ε λογικό δεν ήταν να μη μπορούμε να βρούμε αυτό που ζητάμε;

Καλά που έφυγε αυτός ο μυρουδιάς ο τεντάς και ήρθε ο άγιος άνθρωπος ο Νιόπλιας και ξεκαθάρισε το ζήτημα. Και καλά που στριμώχτηκε στα σχοινιά ο Πατέρας και από εκεί που δεν σκόπευε να βάλει το χέρι στην τσέπη για να μας κάνει το πολυπόθητο δώρο, τώρα θα τα δώσει και θα πει κι ένα τραγούδι. Και θα μπορέσουμε κι εμείς επιτέλους να κάνουμε Ανάσταση μέσα στα Χριστούγεννα.

Γιατί κατά πως φαίνεται θα το βάλει το χέρι στην τσέπη όσο στριμόκωλα κι αν λένε πως είναι τα πράγματα στον πολυμετοχικό και όσο κι αν βγάζει καντήλες ο ραλίστας όταν ακούει ότι πρέπει να χώσουν κι άλλο χρήμα για να φέρουν κι άλλον αλμυρό παίκτη στην ομάδα.

Α ρε τεντά, ποιος θα μου το έλεγε ότι έπρεπε να φύγεις εσύ για να δει άσπρη μέρα η άμυνα. Αυτή που προσπαθούσες ενάμιση χρόνο να διορθώσεις με μερεμέτια της κακιάς ώρας. Ας πρόσεχες όμως κι εσύ να μην συμβιβάζεσαι και να μην βγάζεις προς τα έξω ότι όλα είναι καλά και ανθηρά (γιατί εγώ αυτό σου "χρεώνω" κυρίως να το ξέρεις...).

Και νάναι καλά ο Νίκος που δεν μάσησε τα λόγια του και είπε αυτά που λέγαμε και βλέπαμε τόσο καιρό εμείς και που οι πολυμετοχικοί είχανε στυλώσει τα ποδάρια κάτω και δεν θέλανε να το παραδεχτούνε.

Μεγάλη δουλειά ο Νίκος που λες. Πολύ μεγάλη. Οχι μόνο επειδή τον πάμε όλοι και δεν μας σπάει τα νεύρα και ακόμα κι εμείς οι "τενκατικοί" δεν χαλιόμαστε από την άφιξή του, αλλά επειδή τον πάνε και οι ΑΡΔ. Κι αυτοί τώρα όχι ότι τον πάνε με τον ίδιο τρόπο που τον πάμε εμείς, να ξηγιόμαστε. Αλλά δεν τους τσιτώνει ρε παιδάκι μου. Δεν τους κάνει να αισθάνονται υποδεέστεροι. Δεύτεροι. Οπως τους έκανε να αισθάνονται ο τεντάς πα να πει. Που τους θεωρούσε κατώτερους και τους το έδειχνε κιόλας. Κι αυτό όσο νάναι δεν το αντέχανε.

Ο Νίκος που λες δεν δημιουργεί εντάσεις. Πράο παιδί είναι, ευγενικό, οπότε όχι μόνο δεν θα τον πολεμήσουνε, αλλά θα τον αβαντάρουνε κιόλας. Οπως έκαναν την επόμενη μέρα του αγώνα με τις γριές. Αλλο ματς είδαμε εμείς, άλλο οι ΑΡΔ. "Αυτός είναι ο ΠΑΟ" έγραφε η "Εξέδρα". Μιλάμε ότι ένα κλικ ήτανε από το να βάλω να ξαναδώ το DVD του αγώνα, γιατί λέω δεν μπορεί, για να το λένε οι έγκριτοι που όσο νάναι κάτι παραπάνω από μένα θα ξέρουν, ότι η ομαδάρα πετάει, ενώ εγώ είδα ένα χάλι μαύρο, κάτι θα μου έχει ξεφύγει.

Και σήμερα πάλι νέες αναλύσεις στις "αντικειμενικές". "Η δουλειά του Νιόπλια. Τι άλλαξε ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού και απελευθέρωσε την ομάδα". Ρε σεις πάμε καλά; Πού τα είδατε όλα αυτά κι εγώ δεν τα είδα, θα με τρελάνετε; Στον οφθαλμίατρο θέλετε να με στείλετε ή στον ψυχίατρο; Γιατί αν ο Νίκος άλλαξε όλα αυτά που διάβασα (μιλάμε δύο σελίδες γεμάτες) τότε εγώ πρέπει να φάω τα λεφτά μου στους γιατρούς. Και δεν τα έχω κιόλας.

Παρόλα αυτά, δεν στενοχωριέμαι, ούτε θυμώνω μ΄ αυτά που διαβάζω. Γιατί το παιχνιδάκι των ΑΡΔ το ξέρω καλά, δεν θα τους μάθω τώρα. Και μπορεί να μην πρόλαβε τίποτα να αλλάξει ο Νιόπλιας (που δεν αμφιβάλλω ότι θα το κάνει στο μέλλον, ή τουλάχιστον θα προσπαθήσει) αλλά τουλάχιστον αυτή η αντιμετώπιση με καθησυχάζει για το ότι θα αφήσουν την ομάδα να δουλέψει ήσυχη.

Εξάλλου, ποιος ασχολείται μαζί τους πια; Τώρα έχουμε άλλη ασχολία. Να αρχίσουμε να ψάχνουμε για στόπερ. Και μάλιστα για στόπερ killer όπως τον όρισε ο Νιόπλιας. Δηλαδή έναν παίκτη να είναι θάνατος στο ένας εναντίον ενός, να καλύπτει τον χώρο, να ανεβάζει τη μπάλα, να είναι ανίκητος στο ψηλό παιχνίδι, να κόβει δεξιά, να κόβει αριστερά, να κάνει τα πάντα. Και οι ΑΡΔ σήμερα στα ραδιόφωνα το διέπραξαν. Θέλει λέει ένα Μέλμπεργκ.

Κι εγώ τώρα όπως ξέρετε τον Μέλμπεργκ δεν πρόκειται να τον απαξιώσω, γιατί το έχω πει τόσο καιρό πριν και το λέω σε κάθε ευκαιρία ότι με πείραξε που τον χάσαμε αυτόν τον παίκτη από τις ηλιθιότητες της διοίκησης (εννοείται ότι δεν πίστεψα πως δεν τον θέλει ο Τεν Κάτε, είναι σαφές ότι κάλυψε τους άχρηστους...). Και φυσικά έχει πολλά προσόντα αυτός ο ποδοσφαιριστής. Αλλά από το σημείο αυτό μέχρι να μου λες τον Σουηδό killer υπάρχει μεγάλη απόσταση. Γιατί όπως και να το κάνουμε αλλιώς τον έχω στο μυαλό μου τον στόπερ killer. Kαι σίγουρα δεν μοιάζει στον Μέλμπεργκ.




Και πες μου τώρα ειλικρινά κι εσύ έτσι όπως τον βλέπεις τον Μέλμπεργκ σου κάνει για killer; Οτι θα πιάσει τον αντίπαλο και θα του ρουφήξει το αίμα; Αυτός σε λίγα χρόνια έτσι και ασπρίσει θα είναι ίδιος ο Captain Iglo (ξέρω, το έχω ξαναγράψει, αλλά αφού μου τον θυμίζει τι να κάνουμε;).

Οπως killer με την σημασία της λέξης δεν θα μπορούσες να πεις και τον Ρενέ, για να εξηγιόμαστε. Mεγάλοι παίκτες κι οι δυο τους αλλά killer δεν τους λες. Δεν έχουν την αλητεία στο βλέμμα. Είναι "σοφτ". (Ασχετα αν είναι αποτελεσματικοί)...

Είτε έτσι όμως, είτε αλλιώς, παρέλαση θα αρχίσει πάλι. Οσους στόπερ ξέρουμε θα τους θυμηθούμε. Τι Ντούριτσα και τι Γίρανεκ. Τι Μέτζελντερ, τι Μαρτσένα και τι Καλάτζε. Μέχρι τον Sotis ονειρεύονται μερικοί να επιστρέψει στο "τριφύλλι". Ο,τι στόπερ ψηλό, δυνατό, γομάρι υπάρχει στην πιάτσα τον θυμηθήκανε. Και κάποιους δεν τους χαλάει και ο Παπασταθόπουλος.

Κι επειδή το γαρ πολύ του ...ψαξίματος γεννά παραφροσύνη, μέχρι και τον Μαϊστόροβιτς σκεφτήκανε μερικοί. Ψηλός λέει, δυνατός στις προσωπικές μονομαχίες. Καλά ρε σεις πλάκα κάνετε; Δεν παίρνουμε ένα κλαρκ καλύτερα; Οχι δηλαδή αλλά άμα θέλει κάποιος να δει τα highlights του Σουηδού δεν χρειάζεται να πάει πολύ πίσω. Μόλις μια μέρα θα χρειαστεί να γυρίσει. Και να δει τα χθεσινά του κατορθώματα στο ματς με τον Λεβαδειακό. Αυτά αρκούν...

Eγώ πάντως ξέρω ότι τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, για τον στόπερ που ψάχνουμε και που όπως φαίνεται ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ αυτή τη φορά θα πάρουμε, δεν χρειάζεται πολύ μπλα μπλα. Λεφτά χρειάζονται. Τα σκας και παίρνεις καλό παίκτη (όσο κι αν είναι δύσκολο μέσα στο χειμώνα). Δεν τα σκας; Τότε μένεις με αυτούς που έχεις και είσαι με τα υπογλώσσια σε κάθε κατεβασιά του αντιπάλου, ακόμα και αν αυτός είναι ομάδα της Βήτα Εθνικής.


Μεταγραφές τώρα θα κάνει κι ο γαύρος. Το υποσχέθηκε ο θείος. Αφού βέβαια έκανε πρώτα διευκρινιστική δήλωση ο Ζίκο(ς) ότι δεν μίλησε για τέσσερις μεταγραφές αλλά για τρεις. Κατάλαβες τώρα πώς πάει η δουλειά. Δεν είπα τέσσερις, αλλά τρεις, δηλαδή δύο, η εξής μία. Ο Λούα Λούα. Που θα δοκιμαστεί λέει γιατί έχει κι εκείνο το "κουσούρι" με την ωμοπλάτη του που κάθε τρεις και λίγο βγαίνει από τη θέση της. Ο Λούα Λούα λοιπόν που τον θέλουνε μεν οι γαύροι γιατί εδώ που τα λέμε μια χαρά παικτάκι είναι αλλά τους έπιασε και μια ανησυχία παράλληλα. Θες σου λέει να πάρουμε τον Λούα Λούα και να μην πάρουμε αριστερό χαφ; Την βλέπουνε δηλαδή να πηγαίνει κατά κει τη δουλειά. Να τον πάρει ο θείος για να παίξει αριστερά, θα επιστρέψει κιόλας σου λέει ο Φιόγκος, έχουμε και τον Κάγκουρα, μια χαρά είμαστε.

Και μέσα σ΄ όλα έχεις και τον Ζίκο(υ) στη κοσμάρα του. Συνέντευξη έδωσε πάλι και απ' αυτά που λέει καταλαβαίνεις ότι ακόμα δεν έχει καταλάβει πού βρίσκεται. Τον ρωτήσανε αν αισθάνεται πίεση στην Ελλάδα και τι απάντησε; «Oχι δεν υπάρχει πίεση. Είναι διαφορετικά. Εδώ στην Ελλάδα η πίεση δεν είναι φοβερή, όπως στην Τουρκία που έβραζαν. Αλλά αυτό είναι καλό».

Ρε φουκαρά μου πας καλά; Να μην εύχεσαι να δεις το τηγάνι να βράζει (να ...τσιτσιρίζει μάλλον) αυτό σου λέω μόνο!



Και βέβαια σιγά μη σας άφηνα χωρίς Ντούσκο! Την έμπνευσή μου! Που την έχει χάσει εντελώς την ψυχραιμία του και δεν την παλεύει με τίποτα. Συνέντευξη έδωσε την ημέρα των γενεθλίων του και λέει: "Εγώ 3 μεταγραφές έκανα, όλες οι άλλες είναι του Θανόπουλου". Ο,τι πρέπει δήλωση για την κατάσταση που βιώνει η ΑΕΚ. Είναι που είναι απλήρωτοι οι παίκτες, δεν ξέρουν τι ξημερώνει, δεν έχουν όρεξη για μπάλα, είναι ένα μπουρδέλο τα αποδυτήρια, τους λέει κι από πάνω ο πρίγκιψ ότι δεν τους επέλεξε άρα μπορεί και να μη τους γουστάρει.




Κι έρχεται το ματσάκι με τον Σουβλακιακό και γίνεται της κακομοίρας. Εφτά χιλιάδες νοματαίοι στις εξέδρες, τα πανό να δίνουν και να παίρνουν, τα συνθήματα επίσης κι η ΑΕΚ να κάνει το παιχνίδι θρίλερ. Και στο τέλος να πανηγυρίζει κι από πάνω γιατί δεν ισοφαρίστηκε στο τέλος. Μιλάμε για τραγωδία. Πάλι καλά δηλαδή που είχανε βάλει κάτι φυλαχτά στον πάγκο και γλιτώσανε την καταστροφή. Ρε λες αυτό να σημαίνει ότι κουνάει μαντήλι ο πρίγκιψ και επιστρέφει ο πάτερ Κωστένογλου;


Και φεύγει που λες ο πρίγκιψ από τον αγωνιστικό χώρο μετά το τέλος του ματς και πάει και πλακώνεται με τον Μαϊστόροβιτς. Και σα να μην έφτανε αυτό παίρνει στο κυνήγι και έναν οπαδό που του την είπε. Μιλάμε τώρα ότι μπορεί να εξηντάρισε ο Ντούσκο, αλλά το λέει η ...περδικούλα του. Δε πα να ήταν δεκαπέντε χρόνια νεότερος τότε που είχε πλακώσει στο αεροδρόμιο τον Μυριανάκη; Βαστάνε ακόμα τα κότσια του. Οι αντοχές οι δικές του για να μείνει στην ΑΕΚ δεν ξέρω πόσο βαστάνε και οι αντοχές αυτών που τον κρατάνε. Αλλά κι αυτό ακόμα θα το διαπιστώσουμε λίαν συντόμως. Γιατί το έργο όσο πάει γίνεται και καλύτερο.

Επέστρεψε ο Τζιμπούρης! Οπως σας το λέω. Επέστρεψε ο Αλγερινός επειδή κόπηκε λέει από το Κόπα Αφρικα κι αν δεν πάρει παιχνίδια στα πόδια του θα χάσει το Μουντιάλ. Και για να μη χάσει το Μουντιάλ θα πρέπει να ανεβεί η πίεση του Μπάγεβιτς. Γιατί άμα έχεις τον Τζιμπούρ μέσα στην ομάδα έχεις μια ωρολογιακή βόμβα. Ετοιμη να εκραγεί. Εδώ ο Τσακίρης τις προάλλες είχε πει ότι τον είχε μέσα στο αμάξι του και από την γκρίνια του τράκαρε. Και να σκεφτείς ότι ο Τσακίρμαν είναι και cool τύπος είναι και 20 χρόνια πιο νέος από τον Ντούσκο. Μπορούσε σα να λέμε να τον κουλαντρίσει τον Ρεφίκ καλύτερα. Ενώ ο πρίγκιψ; Ασε που είναι και ο Σκόκο στην ομάδα. Οπότε δεν αποκλείεται να έχουμε κι άλλο θερμό επεισόδιο.

Τώρα που είπα Σκόκο. Εδώ κάπου αρχίζουν να "παίζουν μπάλα¨και οι δικοί μας. Οι οπαδοί εννοώ. Που μάθανε ότι γύρισε ο Τζιμπούρης και το βγάλανε το συμπέρασμα. Παίρνουμε λέει Σκόκο από την ΑΕΚ. Και μπορεί να ξεφορτωθούμε και Ματζιοτζιώληδες.

Θα μου πεις έτσι σκορποχώρι που είναι η ΑΕΚ ο καθένας το ίδιο θα σκεφτότανε. Οσο όσο θα ξεπουλήσουνε οι μέτοχοι έτσι και δεν βρούνε άκρη είτε με τον Μπομπ το μάστορα είτε με τον Παππά είτε μεταξύ τους. Στο σφυρί θα τους βγάλουνε τους παίκτες και θα το διαλαλούνε κιόλας σα να είναι στη λαϊκή. "Διαλιέχτε! Και Σκόκο έχω διαλιέχτε! Και Μπλάνκο έχω διαλιέχτε!".

Η μεγάλη παράνοια πάντως στην ΑΕΚ δεν είναι στα αγωνιστικά. Είναι στα διοικητικά. Τη μια δίνουνε την ΑΕΚ στον Κοζώνη, την άλλη την παίρνουν πίσω. Τη μια την θέλει κι αυτός με κάθε τίμημα, την άλλη δεν την θέλει ούτε χάρισμα. Θα μου πεις, ΑΕΚτζής είναι κι αυτός, διαφορετική συμπεριφορά θα είχε από τους μετόχους; Την ίδια ομάδα υποστηρίζουν όλοι, όσο νάναι την έχουν φάει την ...πετριά (πλάκα κάνω έτσι; μην αρχίσετε να διαμαρτύρεστε...)

Και τα ωραία θα συνεχιστούν το βράδυ της Τρίτης. Μιλάει ο Ντέμης. Σωπαίνουν όλοι, σταματάνε τα πάντα, όλοι NOVA! Συνέντευξη θα δώσει και θα εξηγήσει τι έχει συμβεί. Καραλής, Δημάτος, Μπραουδάκης, Σαμπράκος, όλο το ΑΕΚτζήδικο λόμπι θα είναι εκεί. Ε ρε γλέντια που θα έχουμε πάλι...


Η Elaine Ten Cate στο ΑΕΚ - Λεβαδειακός.
(πήγε να δει τον Χέρσι - τι θα έχει να λέει η οικογένεια
του τεντά με όσα είδαν τα μάτια της στην Ελλάδα...)


***

Και κλείνουμε με την βράβευση των κορυφαίων του 2009. Οπου ο Βασίλης Σπανούλης δεν κρίθηκε άξιος να ανακηρυχθεί κορυφαίος της χρονιάς παρόλο που ήταν μέλος της ομάδας που πήρε το triple crown, ΜVP της Α1, ΜVP της Euroleague, χάλκινος πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική και μέλος της καλύτερης πεντάδας του τουρνουά.


Μία ακόμα trendy γραβάτα από τον Θανάση.


Πάλι καλά που βραβεύτηκε ως κορυφαία η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού, γιατί δεν ήθελε και πολύ να βγει πρώτη η Εθνική ομάδα λόγω της πρόκρισής της στο Μουντιάλ. (Φοβήθηκαν το κράξιμο προφανώς...).



Και φυσικά μαζί με τον Φραγκίσκο Αλβέρτη, τον εμβληματικό αρχηγό του μπασκετικού Παναθηναϊκού, βραβεύτηκε με κύπελλο προσφοράς και "ήθους" ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς.



Και επειδή ο Τζόλε ήταν άρρωστος, το βραβείο για λογαριασμό του παρέλαβε ο Αντώνης Νικοπολίδης. Αντί δικού μου σχολίου, παραθέτω το σχόλιο του pensierix στο προηγούμενο ποστ που νομίζω ότι τα λέει όλα!

"Σε επίπεδα συμβολισμού, το μέλος είναι αξεπέραστο. Παρέλαβε το βραβείο προσφοράς και "ήθους" ενός αθλητή που του στέρησε τίτλους με τις παράγκες και τα καραγκιοζιλίκια του και που έχει να θυμάται την Ριζούπολη ως κορυφαία στιγμή της καριέρας του(και που το μέλος ήταν το θύμα εκείνη την ημέρα). Το να τον βλέπεις με το βραβείο αυτό στο χέρι, νομίζω περιγράφει με τον πιο παραστατικό τρόπο τι εστί Νικοπολίδης, τι εστί Τζόλε και για ποια εποχή βραβεύτηκε. Ο "βιαστής" βραβεύεται για την προσφορά και το ήθος του και ο "βιασμένος" παραλαμβάνει το βραβείο. Σήμερα ο Αντωνάκης ουσιαστικά μας είπε πόσο το απήλαυσε..."

69 comments:

pensierix said...

Hummer ήθελε ο ένας, killer ο άλλος. Πολύ φοβάμαι ότι στο τέλος θα μας κουβαλήσουν ένα μαύρο...Ηuller* για να είναι όλοι ευχαριστημένοι και κλάαααααμα ο βαζελος.

Ενα πράγμα που πρέπει να κόψει ο Νιόπλιας, είναι το "σύνδρομο του σχολιαστή". ΟΚ, πρέπει να μιλήσεις, πρέπει να αφήσεις το στίγμα σου τώρα στην αρχή, αλλά από εδώ και πέρα λιγότερη ανάλυση και περισσότερη δουλειά. Δεν χρειάζεται να εξηγείς στους ΑΡΔ το παραμικρό, γιατί έκανες αυτό και όχι το άλλο σα να δίνεις διάλεξη για το ποδόσφαιρο κάνοντας επίδειξη γνώσεων. Προπονητής είσαι και δε χρειάζεται να προσπαθείς να το δείχνεις, κράτα κάποια πράγματα για τον εαυτό σου και λέγε μόνο αυτά που θα σε γλιτώσουν από τσάμπα κράξιμο. (πχ αλλαγή Ζιλμπέρτο λόγω τραυματισμού).

Το ότι ο Τεν Κάτε έβγαλε στη φόρα με τον πλέον εμφατικό τρόπο τα κόμπλεξ, την εμπάθεια και την αμπαλοσύνη των ΑΡΔ, είναι γεγονός. Μόνο γι'αυτό πρέπει να του πούμε ένα μεγάλο "ευχαριστώ".

Αυριο θα έχει ενδιαφέρον η νέα ραψωδία της "ΑΕΚιάδας"(ή ΑΕΚύσσεια καλύτερα) με τον Ντέμη να λύνει τη σιωπή του για άλλα μια φορά. Θέλω να δω αν οι δημοσιογράφοι τον στριμώξουν ή θα πάμε σε μια συνέντευξη "ύπνε που παίρνεις τα παιδιά" όπως αυτή του Σωτηρακόπουλου.

*αποφλοιωτής

koutavaki said...

Α ρε έρμη ΑΕΚ,πως σε κατάντησαν..."έχω έχω,πάρε πάρε" θα πάει η δουλειά.Κρίμα,πολύ κρίμα...
Οι γραβάτες του Θανάση θα είναι από ντιβανοσκεπάσματα της μακαρίτισσας της γιαγιάς του,δε μπορεί.Αλλά και ο Παύλος μες τη μόδα...του '56.Μόνο ο Ζοτς ξέρει να ντύνεται, πάει και τέλειωσε.
Περί Μέλμπεργκ που λες,δεν τον έχω πάρει με καλό μάτι.Ότι είναι αποτελεσματικός δηλαδή είναι,δεν το συζητάμε.Αλλά να,κάτι χέρια(τύφλα να έχουν τα χταπόδια),κάτι έμμεσα,κάτι κλωτσιές υποχθόνιες,δεν τον πολυχωνεύω.Βέβαια μου έχει περάσει από το μυαλό και το ότι όποιος πάει στο γαύρο του λένε "παίξε όπως να 'ναι,με χέρια,πόδια,μπουνιές,κλωτσιές,πέφτε κάθε τρεις και λίγο και μη σε νοιάζει,οι κόρακες είναι μιλημένοι".
Περί Αντωνάκη τώρα τι να πεις.Απλά ο άνθρωπος είναι δούλος του χρήματος και της εξουσίας,τι ήθος περιμένετε να έχει?Το κορυφαίο δε είναι ότι οι γαύροι υποστηρίζουν ότι από μικρός ήταν γαύρος(ούτε ξέρω,ούτε με νοιάζει).Αλλά το γεγονός ότι τόσα χρόνια,όσο ήταν σε μας, πρόδιδε την ομάδα του(και πάλι για τα φράγκα)το κάνουν γαργάρα.Τι να πει κανείς...Και τα μαντριά πλέον έχουν ανέβει επίπεδο,κι αυτοί ακόμα.Τον βγάλαν και "αρχηγό" των ποδοσφαιριστών για να κάνει γαργάρα τα περί Τζόρβα και με πρόφαση το μουντιάλ να μας λέει να καταστρέψουμε την ομάδα μας για να το πάρει πάλι η δική του.Αλλά του χρειάζεται όταν θα μπαίνει στο ΟΑΚΑ,να τον περιμένει κάποιος δίπλα στη φυσούνα και να του τραβήξει μια τηγανιά μες τη μάπα.

fl@neur said...

@gatti
Το πρόβλημα δεν είναι μόνο ότι σχεδόν σε κάθε post καλύπτεις "πλέρια" το θέμα, το θέμα είναι ότι το κάνεις με τέτοιο επιτυχημένο τρόπο, που τα περισσότερα σχόλια μάλλον περιττεύουν. Chapeau!
Όντως ο Μέλμπεργκ είναι Captain Iglo και κανονικά θα έπρεπε να πάει κατά Γερμανία μεριά όχι να προσφέρει τις ψαρομπουκίτσες στο τηγάνι. Δε λέω, καλός και έμπειρος, αλλά ταιριάζει στο concept του γάβ-ρου, παίκτης για 1-2 σαιζόν (έτσι κι αλλοιώς πρωτάθλημα με αυτόματο πιλότο παίρνουνε). Ίσως η λύση του Huller, που λέει ο pensierix, να είναι η καλύτερη, αφού ούτε Ζάετς ούτε Χένρικσεν διαθέτει το πολυκατάστημα.
Ο συμβολισμός στην απονομή του βραβείου ήθους είναι εξώφθαλμος, δεν σχολιάζω άλλο (αν και για να πούμε του κηπουρού το δίκηο, υπερασπίστηκε τον Τζόρβα, τουλάχιστον όπως γράφουν οι εφημερίδες).
Τώρα, για τον Σπανούλη, τι να πούμε; Είναι σαν τη Χέρτα Μύλλερ, σού λέει πήρε Βραβείο Νόμπελ, δεν χρειάζεται κι άλλο. Εδώ φαίνεται ακόμα μια φορά πόσο ενοχλούνε κάποιους "χο-χο-δίαιτους" τα 5 ευρωπαϊκά!
Το δράμα της ΑΕΚ ούτε η ΚΛΑΚ Φιλμς δεν θα μπορούσε να γυρίσει ταινία. Είναι πράγματι κρίμα για ομάδα με τέτοια ιστορία, αυτοί όλοι ούτε βαλτοί του Χο-χο-χο να ήτανε, τέτοια δουλειά δεν θα κατάφερνε.
Αυτό είναι κι ένα συμπέρασμα για μάς, όσο κι αν γκρινιάζουμε για την "πολυμετοχικότητα" (κι έτσι πέφτουμε πάλι στη λούμπα του γάβ-ρου και των ΑΡΔ κι άντε ξανά-μανά).
Αλλά, ας μην αρχίσουμε πάλι τις μίρλες.

fl@neur said...

PS. Και κάτι για 10Κ και Μαλεζάνι: ήταν οι μόνοι που είπαν τα πράγματα με τ' όνομά τους και τα έβαλαν ανοιχτά κι αντρίκια με τα ΑΡΔ. Ειδικά το ξέσπασμα του Μαλεζάνι ήταν όλα τα λεφτά, άσχετα αν σε μια γελοία χώρα, όπως η Ελλάδα, γελοιοποιήθηκε στο cazzo! Ε, μετά απ' αυτά, περιμένει κανείς προκοπή;

Elpis Cameraman said...

Απλα respect για το σχολιο του pensierix.

4minister said...

Κατά πως μολογάνε τα ρεπορτάζια, ο βάζελος ψάχνει για καλό "φονιά" μεν, οικονιμικό δε. Σωπάτε ρε μόρτες, τι μας λέτε τώρα; Αφού ζοριζόσαστε γιατί δεν βολεύουμε το πράμα με Hummer αντι για killer? Ας δανείσει ο Πατέρας το δικό του Hummer ... Το στήνουμε κατά μήκος στην εστία και βαστάει τα μπόσικα ο Αλέξης ... Ούτε μπαλάκι του τένις δεν περνάει!

Πωλείται και ο "γαμπρός" σου λέει, υπάρχει ενδιαφέρον από Μπουντεσλίγκα και Ιταλία. Αλήθεια πως λέγονται στα γερμανικά οι βυντριές, κατέχει κανείς;

Ερώτημα: ο Κατσούρ έχει όρο στο συμβόλαιο να μη γίνεται αλλαγή, ακόμα και όταν σούρνεται; Για πέτε εσείς οι γραμματιζούμενοι.

fl@neur said...

@4minister
Δεν υπάρχει αντίστοιχος όρος μέχρι να βρεθεί αντίστοιχος παίκτης. Αλλά, μήπως τον υποτιμούμε κι εμείς επιπλέον, πέφτοντας στη λούμπα των ΑΡΔ και Γκορτζοτέτοιων;

4minister said...

fl@neur,

Για ποιον όρο λες;

fl@neur said...

@pensierix
Huller

paoad said...

Βρε χρυσό μου παιδί απο που προκύπτει ότι ο Τεντάς ζήτησε στόπερ και δεν του τον πήραν. Ο άνθρωπος το είχε πει σε όλους τους τόνους ότι δεν θέλει στόπερ.. Είναι λίγο άδικο να κατηγορείς τη διοίκηση για αυτό το θέμα. Σκέψου το και διαφορετικά, λεφτά υπήρχαν, η πρόθεση αγοράς στοπερ ήταν δεδομένη (σου θυμίζω τις δηλώσεις Πατέρα περι χάμερ) και γενικότερα όλα συναινούσαν στο γεγονός ότι θα παίρναμε στόπερ μέχρι τη στιγμή που ο Τεντάς έχρισε τον Σαριέγκι ως ηγέτη της άμυνα, το Βύντρα ως τον καλύτερο Έλληνα αμυντικό και τον Ιβανσιτς αριστερο μπακ-χαφ!!!

Κ στο κάτω κάτω αν όντως δέχθηκε πιέσεις να βγεί το πεί δημόσια. Δεν τον δεσμέυει κάτι πλέον. Για να καταλάβει επιτέλους και ο κόσμος ποιος ευθύνεται για την εικόνα της άμυνας.

Τουλάχιστον, όπως αναφέρεις κ εσύ, ο Νιόπλιας ξεκαθάρισε ευθύς εξαρχής τι θέλει. Χωρίς φιοριτούρες, γραφικότητες, φιλοσοφίες και δεκάρικους λόγους περί σύγχρονου ποδοσφαίρου και τακτικής.

Υ.Γ. Κανόνισε να παρεξηγήσεις και το "χρυσό μου παιδί". Γκρινιάρης εγώ, παρεξηγησιάρα εσύ!!

paoad said...

Ο killer που οδηγεί το hummer θα μπορούσε να είναι ο Ρούκα.

;PPP

gatti said...

@pensierix: Aυτό είναι που φοβάμαι κι εγώ. Μη μας φέρουν πάλι καναν κατιμά και μας τον βαφτίσουν για hummer, killer, whatever!

Eίμαστε και άτυχοι βλέπεις ρε γαμώτο! Αυτός ο Βαβζίνιακ καλούτσικος ήταν! Αλλά πήγε και φυσουνιάστηκε! Και ζητάει και τα ρέστα τώρα από πάνω. Θα μου πεις hummer δεν ήταν, αλλά όλο και κάτι θα είχε συμμαζέψει στην άμυνα, αν είχε μείνει...

Το έχει αυτό το σύνδρομο (του σχολιαστή) ο Νιόπλιας και δεν βλέπω να το κόβει και εύκολα. Εχοντας μάλιστα δει τι έχει περάσει όλο αυτό τον καιρό ο τεντάς αισθάνεται την ανάγκη να εξηγήσει παραπάνω και από το αναμενόμενο. Για παράδειγμα, όταν τον ρώτησαν για τον Ζιλμπέρτο που αναφέρεις δεν αιτιολόγησε μόνο την αλλαγή αλλά έκανε και σχόλιο! "Για ποιο λόγο να βγάλω έναν τόσο καλό παίκτη αν δεν είχε το θλαστικό τραύμα;", είπε στους ΑΡΔ.

Εντάξει, λογικό να αισθάνεται ανασφάλεια και να είναι προσεκτικός με τους ΑΡΔ, αλλά να μη φτάσει στον άλλο άκρο.

Aπ΄ όσο βλέπω προς το παρόν μάλλον τους έχει στριμώξει, παρά τον έχουν στριμώξει... :)))

gatti said...

@koutavaki: Τι να πεις για την ΑΕΚ, ό,τι και να πούμε είναι
αδύνατο η φαντασία μας να φτάσει για να καλύψει όσα ενδεχόμενα μπορούν να προκύψουν. Πάντα θα συμβαίνει κάτι ακόμα χειρότερο από αυτό που πίστευες ότι είναι ο πάτος του βαρελιού.

Εχουν ένα θέμα με τις γραβάτες τα αδέρφια, είναι γεγονός...

Εχεις δίκιο για τον Μέλμπεργκ. Πολύ καλός παίκτης, αλλά απολαμβάνει ήδη της ασυλίας που απόλαυσαν πριν από αυτόν άλλοι παίκτες του γαύρου στη συγκεκριμένη θέση.

Ο Αντωνάκης πήγε στην ομάδα της καρδιάς του και κάνει ό,τι μπορεί για να αποδεικνύει κάθε ώρα και στιγμή ότι αξίζει να είναι μέλος της.

Α πα πα, σκληρή σε βρίσκω! Τηγανιά στη μάπα; Και να χαλάσει η μόστρα του Ελληνα ...Τζορτζ Κλούνεϊ; :pppppppp

gatti said...

@fl@neur: Ηummer ή killer, θα ήθελα, ...huller, ευχαριστώ, δεν θα πάρω! :))

Για τον Τζόρβα που λες, το μέλος άργησε χαρακτηριστικά να πάρει θέση και το έκανε μόνο μετά από γενικότερο κράξιμο λόγω του θεσμικού του ρόλου, ως πρόεδρος του ΠΣΑΠ.

Για τον Σπανούλη, πράγματι, τι να πεις; Ο Παπαδογιάννης τα έχωσε σήμερα μέσω της Sportday στο "σινάφι" του που δεν ψήφισε τόσο τον Σπανούλη, όσο και την Μάλτση, ενώ το άξιζαν και οι δυο να είναι οι κορυφαίοι της χρονιάς. Το απέδωσε βέβαια στο "κόμπλεξ" απέναντι στο μπάσκετ και για τον Σπανούλη ειδικά στην αντιπαλότητα "πράσινου" και "κόκκινου".

Η πολυμετοχικότητα της ΑΕΚ δεν έχει καμία σχέση με τη δική μας. Εμείς έχουμε τρεις (τουλάχιστον) πόλους που επιθυμούν ο καθένας για τους λόγους του να έχει την ομάδα τσιφλίκι του. Στην ΑΕΚ υπάρχουν περισσότεροι πόλοι που ο καθένας για τους δικούς του λόγους θέλει να την ξεφορτωθεί...

Ο Μαλεζάνι ήταν από τους πολύ αγαπημένους μου προπονητές. Σαφώς και καλά έκανε που τούς τα είπε...

gatti said...

@Elpis Cameraman: Συμφωνώ! Respect στον pensierix! :)))

4minister said...

gatti said:
Ο Μαλεζάνι ήταν από τους πολύ αγαπημένους μου προπονητές.

Τι τραβάμε κι' εμείς οι άν-δ-ρες. Έρχονται οι Λατίνοι εραστές και μας κλέβουν τις γκόμινες ...
Φτου, όξω τα ξένα μονοπώλια!

gatti said...

@4minister: Eχει ο Πατέρας Hummer; Δεν το ξέρω. Ο Βύντρα ξέρω ότι είχε (δεν ξέρω αν το πούλησε) και φυσικά έχει και ο Σισέ. Μπορούν να βάλουν και τα δύο να μην περνάει τίποτα.

Ναι, λένε πως πωλείται ο Βύντρα. Πώς σου φάνηκε ο τίτλος στο "Goal"; Grand Vyntrara? Για όνομα!

Τι να σου πω για το συμβόλαιο του Κατσούρ. Τώρα που το σκέφτομαι, έπρεπε να το ξεψαχνίσουμε το συμβόλαιό του για να ξέρουμε τι ακριβώς υπέγραψε!

gatti said...

@paoad: Μα είσαι απίστευτος!!! Από όλα όσα έγραψα, σου έμεινε ο τεντάς; Εσένα δηλαδή δεν σου φαίνεται πως απλά ξέμειναν από λεφτά; Γιατί εμένα κάτι τέτοιο μου δείχνουν όλες οι κινήσεις τους. Τους έκατσε ο Σισέ, ο Λέτο και ο Κατσούρ πριν από το Hummer και αφού δεν έμειναν άλλα λεφτά προσπάθησαν να βγάλουν "νέο Μέλμπεργκ" τον Μπιάρσμιρ.

Ακόμα και το γεγονός ότι κωλυσιεργούσαν τόσο καιρό με τον Σεϊταρίδη για να τον πάρουν τελικά με ψίχουλα, προς αυτή την κατεύθυνση οδηγεί.

Οσο για το αν θα μιλήσει ή όχι ο Τεν Κάτε, για περίμενε λίγο. Πού ξέρεις τι μπορεί να γίνει στο μέλλον...

Αλλά σε τελευταία ανάλυση, το θέμα δεν είναι αν έφταιγαν αυτοί ή ο τεντάς. Το θέμα είναι να τον πάρουν επιτέλους τον στόπερ μπας και δούμε άσπρη μέρα. Γιατί με αυτά που διαβάζω δεξιά και αριστερά μάλλον δεν τον πολυβλέπω ούτε τώρα να έρχεται...

Συμφωνώ για την έντιμη στάση του Νιόπλια, ευτυχώς που είπε το αυτονόητο, που όλοι βλέπαμε, εκτός από τη διοίκηση ή τον Τεν Κάτε...

ΥΓ. Συμφωνώ και για Ρούκα, να προσέχεις πού κυκλοφορείς, αυτός είναι τιμόνι και ζημιά!

gatti said...

@4minister: Λίγα για τον Αλμπέρτο, παρακαλώ! Με κέρδισε από την πρώτη στιγμή που τον είδα, στην εξέδρα, στον αγώνα με τη Σεβίλλη με εκείνη την γαλάζια πασμίνα!

:pppp

gatti said...

@4minister: Λίγα για τον Αλμπέρτο, παρακαλώ! Με κέρδισε από την πρώτη στιγμή που τον είδα, στην εξέδρα, στον αγώνα με τη Σεβίλλη με εκείνη την γαλάζια πασμίνα!

:pppp

4minister said...

Δεν χρειάζεται να το λες δυο φορές για τον Αλμπέρτο και να καταλάβει όλος ο ντουνιάς ότι είμαι αργόστροφος ....

gatti said...

@4minister: Θα επικαλεστώ όπως και το koutavaki στο προηγούμενο ποστ ότι έφταιγε η σύνδεση, αλλά με τόση καχυποψία που υπάρχει πια στο blog, ποιος θα με πιστέψει! :pp

squarelogic said...

Ένα πράγμα κοινό του ΠΑΟ με τους ιερωμένους είναι να βαφτίζει "το κρέας ψάρι"και τούμπαλιν:
και τι δεν είχαμε διαβάσει τα χρόνια της τζιγγερικής virtual reality...¨"νέος Χατζηπαναγής" ο Ιρισμέτοφ(αλήθεια τον θυμάται κανείς?),"υβρίδιο Ρότσα-Ζάετς" ο άχρωμος,άγευστος Ρουμάνος Λίνκαρ,"νέος Γιούρκας" ο Βύντρα(αυτό τον έφαγε),κλπ.

Αξιολογώντας αυτήν την ιστορική παράδοση και θέλοντας την διαιώνισή της ο Αντωνίου πήρε πέρσι για Φερράρι την "νταλίκα" Ροντρ.Σοουζα,για Χάμμερ το Nissan made in Volos, Μελίσση,και για... Πλισεσκαγια,τον φέρελπι Ρουκάβινα,και συνέχισε μέ τη νέα ιμιτασιόν εκδοση του Χάμμερ,Καντέ(τ)...
Δεν αφήνουν τις ονοματοδοσίες λέω εγώ και να επικεντρωθούν στο scouting κατάλληλων παικτών?

ΥΓ. Το "κάτι σαν Κυργιάκο" δεν σημαίνει απαραίτητα τον Κυργιάκο!
Αν και ήμουν φαν του,αφενός πλέον είναι συχνότερα στο φυσιοθεραπευτήριο παρά στο γήπεδο,αφετέρου άρχισα να βαριέμαι αυτό το deja vu της αποκατάστασης της ομάδας της Ριζούπολης,συν το ότι η προσθήκη ενός ακόμα ακλόνητου διεθνούς στα αποδυτήρια της ομάδας θα ισχυροποιήσει αφάνταστα την greek mafia κόντρα σε οποιονδήποτε θελήσει ν'αλλάξει κάτι.

4minister said...

Άλλο θέμα τώρα. Για τις πρόσφατες βραβεύσεις, σχόλιο Πανούτσου.

http://www.sport-fm.gr/article/209203

Παλιά στο Σόχο υπήρχαν κάτι κουδούνια που έγραφαν ένα γυνακείο όνομα και δίπλα ως επάγγελμα Model. Επειδή η πορνεία στην Αγγλία ήταν παράνομη, αν η αστυνομία έκανε μπούκα στο σπίτι της κοπέλας και την έπιανε ξεβράκωτη με κάποιον κύριο, στο δικαστήριο μπορούσε να ισχυριστεί ότι είχε γδυθεί για να τη ζωγραφίσει. Και αν ο κύριος ήταν κι αυτός ξεβράκωτος; Μπορούσε να ισχυριστεί κι αυτός ότι ζωγράφιζε καλύτερα γυμνός. Τον πίστευε κανένας; Οχι φυσικά. Οσο τουλάχιστον πιστεύει ο κόσμος ότι αυτοί που ψηφίζει ο ΠΣΑΤ είναι για τους αθλητικογράφους οι καλύτεροι αθλητές της χρονιάς.
...
Από το να βραβεύουμε τους αθλητές των «μικρών σπορ», καλύτερα θα ήταν να δίνουμε λίγο περισσότερο χώρο στις σελίδες των εφημερίδων, με καλύτερη όμως ποιότητα. Γιατί σήμερα στις περισσότερες εφημερίδες τα «άλλα σπορ» γράφονται από τον παραγιό, τον ορφανό. Τον πιτσιρικά, τον δόκιμο που μαθαίνει την τέχνη στην πλάτη τους. Αυτά για να τελειώνουμε κάποτε με την υποκρισία, που λέμε ότι είμαστε «αθλητικογράφοι» όταν τα 4/5 των σπορ είναι αχρείαστα στις εφημερίδες και μόνο στις βραβεύσεις το παίζουμε «models», όταν όλοι ξέρουν ότι άλλο είναι το επάγγελμά μας.
________

Καταλαβαίνετε τι επάγγελμα εννοεί ότι εξασκούν ...

fl@neur said...

@gatti&co
Μπορεί να είναι και kimmer;
Λάθος, ο όρος αφορούσε τις "βυντριές" και πώς λέγονται στα γερμανικά.
Παπαδογιάννης και Πανούτσος σωστά τα λένε (απ' ότι διάβασα εδώ, διότι ελληνικές αθλητικές εφημερίδες φτού-κακά!).
Τα ΑΡΔ και ΜΜΕ έχουν δομή διόλου τυχαία: αρχισυντάκτες γάβ-ροι στην πλειοψηφία, μεταξύ τζάμπα μαγκιάς και λάιφσταϊλ, και πιτσιρικάδες από ο-Θεός-να-τίς_κάνει-σχολές- που μπερδεύουν το τόπι με την Πόπη.
Κι από πάνω με τον "πράσινο τύπο" γελάει κάθε πικραμένος!

pensierix said...

Eγώ αυτό που κατάλαβα, και που αναφέρει και η "προβλέψιμη" οικοδέσποινα(σιγά μην άφηνα να πέσει κάτω την απάντησή όσον αφορά στο διπλό σχόλιό σου, κι ας ξαναγίνομαι "προβλέψιμος") είναι ότι αυτά που λέγονται περί χάμερ που δεν ήθελε ο Ολλανδός είναι π@π@ριές. Το ταμείον ήταν μείον μετά την απόκτηση Σισέ και ΣΙΑ και αυτά περί αμύθητου μπάτζετ ήταν στάχτη στα μάτια. Ο ΠΑΟ είναι μπασμένος μέσα αυτή τη στιγμή, μην το ξεχνάμε. Θα γίνω αιρετικός, πάντως, και θα πω ότι προτιμώ να μείνουν όπως έχουν τα πράγματα στην άμυνα παρά να πουλήσουν τον Βύντρα ΤΗ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΣΤΙΓΜΗ. Θα είναι βλακώδες να φέρεις έναν παίκτη που θα χρειάζεται κάποιο χρόνο προσαρμογής και που δεν θα είναι επιπέδου Φέρντιναντ , πουλώντας τον πιο αξιόπιστο αμυντικό σου(εκτός κι αν βλέπετε κάποιον καλύτερο), αναστατώνοντας την ηδη ταλαίπωρη άμυνα.

Μόνη ελπίδα, και δεν ξέρω αν μπορεί να έχει βάση αυτό, είναι να κάνει ένα "δωράκι" ο Πατέρας στον Νιόπλια στα πλαίσια της "τελευταίας ζαριάς". Λεφτά στα ταμεία από τους παροπλισμένους παίκτες λίγο χλωμό το βλέπω να μπαίνουν και πρόθεση των λοιπών μετόχων να ξαναβάλουν το χέρι στη τσέπη, μάλλον ως ανέκδοτο ακούγεται...

gatti said...

@squarelogic: Nαι, στα ...βαφτίσια μια χαρά τα πάει ο Παναθηναϊκός, στην ουσία των πραγμάτων είναι που τα χαλάει.

Χρόνια η γκοτζιλοπροπαγάνδα προσπαθούσε να μας πείσει για τους παικταράδες που ήρθαν στην ομάδα κι ας αποδεικνύονταν στο τέλος σαπάκια.

Τελικά δεν ξέρω αν πάσχουν στο scouting, εισηγήσεις έχουν πολλές και καλές (αυτό είμαι σε θέση να το γνωρίζω...), το θέμα είναι αν τους δίνουν σημασία ή όχι.

ΥΓ. Κι εγώ τον ήθελα κάποτε πίσω τον Κυργιάκο, αλλά όχι πια. Κυρίως για τους λόγους που αναφέρεις. Στην τελική αν υπάρχει ένας παίκτης που θα επιθυμούσα να "αποκατασταθεί" από την ομάδα της Ριζούπολης, περισσότερο "τιμής ένεκεν" και ας μην βοηθούσε ουσιαστικά, αυτός είναι μόνο ο Λυμπερόπουλος...

Ας κοιτάξουν λίγο πέρα από τα όριά τους. Δεν υπάρχει μόνο ο Κυργιάκος και ο Σεϊταρίδης σ΄ αυτή τη ζωή.

gatti said...

@minister: Καλά τα λέει και ο Α-strap-PAN. Eξάλλου, ποιος ξέρει καλύτερα το σινάφι τους από τους ίδιους τους αθλητικογράφους;

gatti said...

@fl@neur: Eτσι είναι. Οι περισσότεροι αρχισυντάκτες είναι γαύροι και όσες θέσεις ...περισσεύουν τις έχουν καλύψει ΑΕΚτζήδες. Πού να χωρέσουμε εμείς... :))))

gatti said...

@pensierix: Συμφωνώ για Βύντρα. Παρά τα όσα λέμε για αυτόν και τις βυντριές του, είναι υπερπολύτιμος αυτή την στιγμή για την ευάλωτη "πράσινη" άμυνα και αν λείψει θα διαταραχθούν σημαντικά οι ισορροπίες.

Κι εγώ σε ένα "δωράκι" από Πατέρα (ή Βγενό;) προσβλέπω περισσότερο, παρά στο να συναινέσουν Τζίγγερ ή Γιαννακόπουλοι στην απόκτηση στόπερ κλάσης...

ΥΓ. (Πρόσεξε μήπως εκτός από ...προβλέψιμος γίνεις και ...εμμονικός! :pppp)

pensierix said...

Tεν Κάτε! Τεν Κάτε! Τεν Κάτε! Τεν Κάτε! Τεν Κάτε! Τεν Κάτε Προβλέψιμος! Προβλέψιμος! Προβλέψιμος! Προβλέψιμος! Προβλέψιμος! Τεν Κάτε! Τεν Κάτε! Προβλέψιμος!

Εμμονικός εγώ; Ας καγχάσω!

gatti said...

@pensierix: :))))))))

Nick Triantos said...

O Mellberg killer? Me tipota. Pussy cat.

Gia killer, edw. Pragmatiko kai oxi immitation. Kalitzakhs + Kyrgiakos s' eva paketo.

http://www.youtube.com/watch?v=3kMjHSBQPyY


http://www.youtube.com/watch?v=UYuftSg8jO0

H pairveis amyntiko pou Q' amyvete h' Qa pareis kanenan softie na bazei ta xeria sth mesh kaQe fora pou Qa trwme goal.

fl@neur said...

@gatti&co
Μια απλή απορία: πώς και πόθεν γνωρίζουμε, ότι ο Παναθηναϊκός είναι χρεωμένος; Ας πάρουμε το (κακό) ενδεχόμενο ότι είναι, αν είμαστε 1 εμείς, 10 είναι ο
γάβ-ρος. Αυτοί πρώτοι δεν πανηγυρίζανε, ότι και αυτοί και η Real έχουν χρέη (οι ωραίοι με τους κακάσχημους!); Δεν νομίζω (δεν ξέρω βέβαια) ότι υπάρχει στενότης (στο μυαλό σίγουρα). Είδαμε και τα 24 εκ. ευρώ εφέτος πού θα πάνε σε μεταγραφές!!! Τουλάχιστον, πέρσυ, πήγαν στον Σισέ, καλώς, κακώς, αλλά πήγαν.
Καλή είναι πλάκα για διάφορους παίκτες, αλλά το ότι τούς κάνει "αποτυχημένους" οφείλεται περίσσότερο στο ότι ο άλλος δε σ' αφήνει να πάρεις ανάσα, παρά στην ίδια τους την αξία. Δεν καταλαβαίνω τη λογική: ο Ντάρμπισιρ (που τον έχρισε σκόρερ το ΑΕΚάκι στον τελικό) είναι καλύτερος απο τον Ρουκάβινα; Ο Λούα-Λούα ήταν καλύτερος από τον Μανωλάκη; Ο Ανατολάκης ήταν καλύτερος από τον Γκούμα; Σίγουρα, ναι, διότι και οι 3 είναι στην ομάδα του "πρωταθλητή των 13". Αυτή είναι η διαφορά, οι τίτλοι που μαζεύεις ακόμα και με παίκτες, που ούτε οι φίλαθλοί τους δε θυμούνται.
Sorry, αλλά,άλλο κριτική, άλλο ηττοπάθεια.

paoad said...

@Νιck

ρε τον κακομοίρη τον Possebon. Αυτός είχε λάβει μέρος και στην προετοιμασία αλλά απορρίφθηκε.

Mια τέτοια επιλογή δεν θα ήταν συνετή. Σκέψου τι θα γινόταν στην Παιανία όταν έπαιζαν αντίπαλοι οι Ρουκάβινα, Λέτο με Σιμάο και δ'αύτον. Το ΚΑΤ θα γινόταν το δεύτερο σπίτι τους.

Βρε Νick όταν αποφασίζεις για τέτοιου τύπου αμυντικούς δεν πας σε δέυτερους. Επιλέγεις δοκιμασμένες και αξιόπιστες λύσεις!

Ο Καλιτζάκης μπροστά του είναι γατάκι. (όχι γατάκι-γατί, το άλλο το καλό και αγαθό)

Η πρόκληση δεν είναι να πάρεις τη μπάλα, η πρόκληση είναι να μην πάρεις τη κόκκινη.

http://www.youtube.com/watch?v=z-WFJPcpVjg

:))

paoad said...

@pensierix

http://www.youtube.com/watch?v=djbq24efo8k&feature=related

Βαρδυνογιάννης, Βαρδυνογιάννης, Βαρδυνογιάννης, Βαρδυνογιάννης.

:))

paoad said...

για την ακρίβεια Βαρδινογιάννης. γμω το copy-paste.

Nick Triantos said...

@paoad

Poia dhladh einai h a3iopisth lysh?
Ton exete dei na paizei ayton? Oxi ap' to youtube? Paikths me 120 symmetoxes sthn Agglia dev einai tyxaios.

Mh treleneste me ta onomata kai tis "a3iopistes" lyseis, giati aytes mas fagane. Oi Biscan kai oi Conceisaoi.

O typos einai apla poly kalos amyntikos. Paikths pou ton viwQei o avtipalos. KaQe omada xreiazete kapoion pou qa einai "enforcer" eidika sthn amyna.

paoad said...
This comment has been removed by the author.
paoad said...

ααα τι έχετε πάθει όλοι και δεν πιάνετε τον ειρμό μου;

αστειέυομαι βρε Νιck, δεν είδες το link. Τον γνωρίζω τον Αυστριακό και είναι πολύ καλός παίκτης.

Nick Triantos said...

@paoad

Sorry, molis ksypnhsa kai pinw kafe, opote eimai ligo argos. O paikths aytos einai oti prepei gi' ayto pou xreiazete h amyna. Oti eipe o Nioplias proxqes dhmosia oti xreiazete h omada sthn amyna to exei syn hgetikes ikanothtes. Ap' tous poio respected amyntikous sthn Agglia kai hgeths sthn amyna.

4minister said...

Ο Βάζελος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΩΜΕΝΟΣ!

Πέρισι από το Τσαμπιολί παντελόνιασε 32 εκατ. τα 18,5 από UEFA και market pool (τηλεοπτικά) και 13,5 από τα εισητήρια.

Αναλυτικά:
http://4minister.wordpress.com/2009/06/24/έσοδα-από-το-τσάμπιονς-λιγκ

Ο Σισσέ στοίχισε 8 εκατ. (με δόσεις και με περίεργους όρους στο συμβόλαιο). Αφαιρούμε και το κόστος των υπολοίπων μεταγραφών, Καντέ - Κατσούρ - Μπίαρσμιρ, χαρίζουμε και τα ψιλά (έσοδα από δανεισμούς), γιατί είμεθα large ... Με απλή αριθμητική 2ας Δημοτικού, προκύπτει ένα υπόλοιπο κοτά στα 18 εκατ.

Όταν υπάρχει διαδίκτυο δεν θα στηρίζεστε σε όσα παραμυθένια γράφουν κάποια δημοσιογράφα.

fl@neur said...

@4minister
Σωστός και με στοιχεία! Τύφλα να 'χουνε τα πράσινα ΜΜΕ, που τα τυφλώνει ο γάβ-ρος, η "ψύχωση" και τα μικροπαραταξιακά.

pensierix said...
This comment has been removed by the author.
pensierix said...

Είμαστε τελικά τόσο σίγουροι ότι το βασικό πρόβλημα είναι το χάμερ
ή ο κίλερ; Ρωτάω εγώ τώρα...Μετά ΚΑΙ το σημερινό, έχω πάααααααρα πολλές αμφιβολίες...

Αλλά ας μην κάψω το πιθανό ποστάκι της οικοδέσποινας και με κράξει πάλι! Τα υπόλοιπα, στο επόμενο επεισόδιο.

Διαφημίσεις.

:))))

4minister said...

Διαφημίσεις τέλος! (χοχοχο)

Και βέβαια θέλουμε. Αφού το λέει ο προπονητής, η γνώμη μας περισσεύει. Αλλά και δεν κρίνεται η ανάγκη από ένα ματσάκι με αντίπαλο που είναι κατώτερος. Αν έχεις απέναντι μια ομάδα που θα πατήσει πολλές φορές την περιοχή σου, τι γίνεται; Τάμα στον Άη Φανούρη;

paoad said...

Το "πρόβλημα" έχει όνομα και επίθετο, σήμερα ήταν ξεκάθαρο... Για να δούμε..

paoad said...

pensierix

pensierix said...

Πολύ φοβάμαι ότι το "πρόβλημα" δεν έχει οναματεπώνυμο κι ας έκανε "μπαμ" η απόδοση ενός παίκτη , αλλά είναι γενικότερο.

4minister, δεν προκύπτει από τα γραφόμενά μου ότι δεν κρίνω απαραίτητη την απόκτηση αξιόπιστου στόπερ.

pensierix said...

@ paoad

Εγώ είμαι το "πρόβλημα";

:)))))))

paoad said...

όχι, απλά ήθελα να δώ αν είσαι online!!

χεχε

:))

4minister said...

pensierix, προφανώς παρανόησα. Εξήγησε τι εννοούσες. Είναι η πρωταρχική ανάγκη, η πρώτη στη σειρά, ο στόπερ για σένα, ή θα προτιμούσες κάτι άλλο;

pensierix said...

@paoad

A, Ok! Τώρα που το καλοσκέφτομαι, αν υποννoούσες ότι εγώ είμαι το πρόβλημα με όνομα κι επίθετο, δεν θα έγραφες ένα σκέτο "pensierix", αλλά "pensierix pensierixίου"!

;))

paoad said...

απ το στόμα μου το πήρες.

pensierix said...

@ 4minister

Πολύ φοβάμαι ότι με την κατάσταση της μεσαίας γραμμής αλλά κυρίως, με τα χαρακτηριστικά των παικτών που έχουμε στο κέντρο, το 4-3-3 που θέλει να παίξει ο Νιόπλιας, δεν βγαίνει με την καμία....

ΥΓ
Εγώ δε φταίω, gatti. Αλλοι με πιέζουνε να πω περισσότερα και πάω να σου κάψω το ποστ χωρίς να θέλω...

:))))

paoad said...

χα! το ξερα ότι θα πεις αυτό και διαφωνώ.

paoad said...

τα υπόλοιπα αύριο..

gatti said...

@Nick Triantos: Προσωπικά θέλω έναν στόπερ στη λογική "ή η μπάλα θα περάσει ή ο παίκτης"...

Και ανάμεσα σε hummer και killer προτιμώ τον killer (άσχετα αν η ομάδα χρειάζεται μάλλον και τα δύο...).

gatti said...

@fl@neur: Γνωρίζουμε αυτά που άφησε να βγουν προς τα έξω η ΠΑΕ. Οτι δηλαδή έχει "άνοιγμα". Τώρα αν είναι αλήθεια ή ψέμματα είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.

Μου αρέσουν οι απορίες σου για το γεγονός ότι οι παίκτες του γαύρου παρουσιάζονται καλύτεροι από τους δικούς μας. Μα, δεν είπαμε ότι ο γαύρος διαθέτει ...επικοινωνιακό χάρισμα;

Από την άλλη πάλι, οι τίτλοι είναι αυτοί που κάνουν τη διαφορά. Οταν ο Ντάρμπι, ο Λούα - Λούα και ο Γαβραάμ παίρνουν τίτλο, αυτό δεν τους κάνει εκ των πραγμάτων περισσότερο επιτυχημένους;

Δεν είναι θέμα κριτικής ή ηττοπάθειας. Είναι θέμα αποτελεσματικότητας (άσχετα με τον τρόπο που αυτή ήρθε...).

gatti said...

@paoad: Ο Καλιτζάκης μπροστά του είναι γατάκι. (όχι γατάκι-γατί, το άλλο το καλό και αγαθό)

Kαλάαααα...

gatti said...

@4minister: Το θέμα δεν το κατέχω, αλλά με την απλή λογική, δεν μπορεί τα όποια έσοδα από το Τσαμπιολί (γενικά από την Ευρώπη) να είναι ανεξάρτητα από τα γενικότερα οικονομικά της ομάδας.

Μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό έχει τεράστια λειτουργικά (και άλλα) έξοδα και λογικά τα έσοδα από την Ευρώπη (όταν υπάρχουν...) καλύπτουν κι άλλες υποχρεώσεις και όχι μόνο μεταγραφές.

Επειτα, έχουμε την τάση να υπολογίζουμε μόνο τις μεταγραφές και όχι τα συμβόλαια που τρέχουν από προηγούμενες σεζόν....

gatti said...

@fl@neur: Εγώ τα χώνω συνήθως στους ΑΡΔ, αλλά στο συγκεκριμένο θέμα δεν είναι δικό τους το φταίξιμο. Από την ΠΑΕ βγήκε το οικονομικό "πρόβλημα" και όχι απο τους ΑΡΔ. Αρα δική της και η ευθύνη αν ψεύδεται...

gatti said...

@pensierix: Δεν είμαστε σίγουροι ότι ο hummer-o-killer είναι το βασικό πρόβλημα. Κι εγώ έχω αμφιβολίες...

Ποιο ποστ; Το ...καμμένο; :pppp

gatti said...

@4minister: Aμα έχεις απέναντί σου ομάδα ανώτερη από τους Ρουμάνους, δεν σε σώζει ο killer με τέτοιο κέντρο που έχεις... :))

gatti said...

@paoad: Μήπως το "πρόβλημα" είναι μελαμψό και κατάγεται από τη Νότια Αμερική; :ppp

fl@neur said...

@gatti
Δεν διαφωνώ (περί ανακοίνωσης της ΠΑΕ ούτε περί λειτουργικών εξόδων + συμβολαίων), αλλά εξ όσων θυμάμαι και γνωρίζω, ο ΠΑΟ είναι ο μόνος υγιής σύλλογος σε οικονομικό επίπεδο για δεκαετίες, ακόμα και επί προεδρίας Τζίγγερ. Για τον
γάβ-ρο αρκούν τα ονόματα Κοσκωτάς και Σαλιαρέλης και άλλες επιχειρηματικές δυνάμεις κρατικοδίατων παραγόντων.

Γιωργος Κεντρωτης said...

Γράφεις: "Και κάποιους δεν τους χαλάει και ο Παπασταθόπουλος."
Συμπληρώνω (και υποθέτω ότι συμφωνείς): "Τώρα μάλιστα που έχει αποπσυρθεί ο Κοβάτσεβιτς."

gatti said...

@fl@neur: Bεβαίως και ήταν ο Παναθηναϊκός ο μόνος υγιής σύλλογος. Και έχω γράψει κατ΄ επανάληψιν ότι μπορούμε να κατηγορούμε για πολλά τους Βαρδινογιάννηδες, αλλά οφείλουμε να τους αποδώσουμε τα εύσημα για το γεγονός ότι η ομάδα μας δεν αντιμετώπισε ποτέ προβλήματα σε οικονομικό επίπεδο.

Το περνάμε στο ντούκου γιατί το θεωρούμε δεδομένο. Αλλά αν έρθουμε έστω και νοερά στη θέση της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ, του Αρη ακόμα και του γαύρου στο παρελθόν, τότε θα αντιληφθούμε πόσο σημαντικό είναι αυτό.

gatti said...

@Γιωργος Κεντρωτης: Ελα, κακίες... ;)