Wednesday, December 16, 2009

Tο χωράφι θέλει τον γεωργό του...





Σύντομο και επιγραμματικό το ποστ (με έχουν χώσει άγρια... - μικρό το κακό, έτσι κι αλλιώς το ποστ "κάηκε" για μια ακόμα φορά...)



* Πρόκριση με νίκη στους "32", επιτυχημένο ντεμπούτο Νιόπλια και στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, "άνοιξε λογαριασμό" ο Τζιμπρίλαρος στην Ευρώπη.



* Ο Παναθηναϊκός λανσάρει έναν νέο τρόπο ...πανηγυρισμών. Αποθεώνουμε αυτόν που έκανε την ασίστ και όχι τον σκόρερ. Θεμιτό, ειδικά όταν η ασίστ είναι "πάρε - βάλε", αλλά ενδέχεται να "στραβώσει" ο σκόρερ και δεν θα έχει και άδικο...







* Πανηγυρισμός 4 σε 1 για Σισέ. Τον πρώτο δεν τον κατάλαβα. Eσπασε δεσμά; Πέρασε δεσμά;



* Ζιλμπέρτο τα πάντα όλα για μια ακόμα φορά...

* Βύντρα των άκρων. ΄Η που θα κάνει βυντριές, ή που θα συμμετέχει στην ανάπτυξη και θα σώζει πάνω στη γραμμή.

* Τζόρβας όπως Γκαλίνοβιτς. Μπορεί να σώζει πολλά γκολ (κάτι που δεν έκανε ο Μάριο), αλλά δεν μπλοκάρει με τη μία... Προσωπικά πάντως αρχίζω πάλι να αμφιβάλλω...


* Ρουκάβινα καλός, καμία σχέση με τα δύο προηγούμενα παιχνίδια. Πρώτη εμφανής διαφορά με τον Τεν Κάτε. Αν κάνει ένα κακό παιχνίδι ο παίκτης δεν τον βάζει στο ...μούσκιο (εννοείται ότι δεν συμφωνούσα με την τακτική του τεντά). Τον χρησιμοποίησε και τον κέρδισε (τουλάχιστον έτσι έδειξε σήμερα).


* Λέτο με κέφια, έλειπε από την ομάδα. Μαγκιά στη φάση του δεύτερου γκολ, κυνήγησε μια χαμένη μπαλιά, βρήκε την ισορροπία του και συνέχισε (ο Κάρα θα είχε βουτήξει).


* Απίστευτο χωράφι το ΟΑΚΑ. Είναι θαύμα που δεν τραυματίστηκε κανείς...



* Θετικό το γεγονός ότι στην επανεμφάνισή τους οι προερχόμενοι από τραυματισμό, Λέτο και Σάλπι έδωσαν ασίστ για γκολ. Πολύ καλό για την ψυχολογία τους.

* Πόσα δοκάρια είχε η Ντιναμό; Δύο; Ρε μπας και έφταιγαν τα χρώματα που φορούσε;

* Πολύ καλός ο Νίνης επιθετικά, αλλά αμυντικά δεν κάλυπτε τον Βύντρα.

* Το 4-3-3 του Νιόπλια μπορεί να εξελιχθεί σε βατερλό αν ο αντίπαλος είναι δυνατότερος από τους Ρουμάνους. Μόλις κουραστεί ο Ζιλμπέρτο ΠΑΠΑΛΑ. Τελικά το πρόβλημα είναι στην άμυνα; ΄Η είναι στο κέντρο;

* Ο Σισέ καταλαβαίνει πολύ περισσότερα από όσα δείχνει ότι καταλαβαίνει... Διφορούμενη η δήλωσή του περί "απελευθερωμένων" συμπαικτών. "Μπηχτή" δεν μοιάζει. Μοιάζει με διαπίστωση. Είναι όμως;

* Το παράδοξο (;) του αγώνα. Ημασταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο, σκοράραμε στο δεύτερο.

* Η ομάδα δείχνει να έχει καλύτερη ψυχολογία.

* Ο Κατσουράνης ...κατάφερε να δείχνει τον Καραγκούνη καλύτερο!

49 comments:

The Bgt said...

Αφου δεν εσπασε κανενας παικτης το ποδαρι του στο κατσικοχωραφο παλι καλα..

(1η! 1η! 1η!)

pensierix said...

E, εντάξει δεν κάηκε το ποστ βρε gatti! (μπορεί να "άρπαξε" λιγάκι)

Αυτό που είδα είναι ότι η ομάδα δεν μπορεί να πρεσάρει για πολλή ώρα όπως θέλει ο Νιόπλιας...Το έκανε στο πρώτο ημίχρονο και ήταν αρκετά καλή και μετά "έσκασε". Αν δεν ανέβει συνολικά η μεσαία γραμμή, έτσι όπως το πάμε θα κάψουμε και τον Ζιλμπέρτο. Πολύ φοβάμαι όμως ότι με αυτούς τους παίκτες, ακόμα και στα καλά τους, το 4-3-3 με πρέσινγκ, δεν βγαίνει. Κάρα, Κατσούρ και Ζιλμπέρτο δεν έχουν τα τρεξίματα που χρειάζονται, και ο Σιμάο φαίνεται "λίγος"(και φεύγει για Κόπα Αφρικα). Επίσης, Νίνης και Ρούκα δεν μαρκάρουν καθόλου(συν το γεγονός ότι πλέον παίζουν κοντά στο Σισέ και τα κενά μεγαλώνουν) οπότε το πρόβλημα γίνεται ακόμα μεγαλύτερο. Συμπέρασμα: Αν φορμαριστεί το κέντρο θα δούμε καλύτερα πράγματα αλλά ποτέ κάτι το εξωπραγματικό.

Συμφωνώ με την ευκαιρία που ξαναπήρε ο Ρουκάβινα αλλά, αντιθέτως με σένα, εγώ τον βρήκα πάλι αρνητικό. Δεν με ενθουσίασε.

Ο Νιόπλιας συνεχίζει να έχει το "σύνδρομο του σχολιαστή".

Οι επόπτες, και κορώνα-γράμματα να έπαιζαν τα οφσάιντ, όλο και κάποιο θα πετύχαιναν...

gatti said...

@The Bgt: Πρώτη μεν, ...σχόλιο τηλεγράφημα δε! :ppp

4minister said...

Αύριο τα υπόλοιπα, σήμερα μόνο μια αφιέρωση για τα θηλυκά της παρέας.

http://www.gazzetta.gr/media/k2/galleries/61065/sisesimao.jpg

χα!

Nick Triantos said...

@Pensierix, @gatti

Right-on, pou leme sto xwrio. O Panathinaikos dev exei paiktes gia 4-3-3. H' kalytera exei paiktes gia 4-3-3 ap' th mesh kai mprosta. Sto kevtro me e3airesh ton Mao, dev yparxoun trexalavtzhdes na mazeyoun mpales. Ayto se kana paixvidi me omades me megalytero quality kai teleiwmata apo ths Dynamo Qa to plhrwseis.

Otav paizeis 4-3-3 Qeleis h' trexalavtzhdes sto kevtro, h' xamalhdes sthn amyna na paizoun AMYNA. Ayth th stigmh h omada dev tous diaQetei.

O Rukavina einai periferiakos epiQetikos. Dipla sto sevter-for, mesa sto kouti. Sta akra to paidi dev mporei na pai3ei. Dev einai ayth h Qesh tou oute exei thn texvikh katarthsh na thn pai3ei.

O Ninhs einai winger. To fwvazw xronia. Exei OLA ta xarakthristika na pai3ei th Qesh m' epityxia. Grhgoros einai,quickness exei, sevtra exei, tripla exei, petagma exei = Winger.

AvtiQeta dekari dev einai giati to dekari, prepei na pai3ei mpala se thlefwviko Qalamo. O Ninhs mporei na pai3ei ws dekari epi proypoQeseis... sthn kovtra kai sto xwro. Kalh tyxh na breis xwrous sto Ellhniko prwtaQlhma sto kevtro tou ghpedou.

Ton Nioplia ton sympaQw. Gia ena eimai sigouros...Oti dev Qa leei koutamares. Einai e3ypno paidi, kai eimai xaroumenos giati tou divete mia megalh eykairia na dei3ei ti a3izei. Pisteyw oti qa ta paei kala. Kalytera ap' ton prokatoxo tou.

TzorBas...Dev Qa kanw sxolio gia ton Alex, giati h Qesh einai POLY periergh kai xreiazete empeiries. Poles empeiries. Dev einai tyxaio oti oi kaloi termatofylakes einai synhQws 30arhdes. Pavtws sigoura, prepei na beltiwsei ta xtyphmata tou.

Salpi - Se agapaw, s' ektimaw POLY, alla 1,3 dev sou dinw...Syggnwmh. Eav Qes sta 900, symfwvoume alliws eimai etoimos na se apoxairethsw...

PS...O manager tou pws einai manager afou

a) Einai paragovtas tou PAS
b) Dev exei license ths FIFA
c) Eav eixe license ths FIFA, tote epeidh einai paragovtas tou PAS, Qa eprepe na eixe dwsei to license pisw, kaQws apagoreyete apo thn FIFA...

Giati o Panathinaikos asxolhte me ton kyrio Aggelh kai dev milaei ap' eyQeias me ton podosfairisth?

gatti said...

@pensierix: "Aρπαξε", "κάηκε", το θέμα είναι ότι δεν τρώγεται! :pp

H μεσαία γραμμή δεν πρόκειται να ανεβεί αν δεν ανεβεί ο Κατσουράνης. Οπότε ελπίζουμε να είναι απλώς κουρασμένος από τα πολλά λεπτά συμμετοχής και με λίγη ξεκούραση να επανέλθει. Διαφορετικά, αν το θέμα είναι πιο σύνθετο και την έχει δει αλλιώς μην περιμένεις πολλά. Ο Καραγκούνης δεν θα αλλάξει στιλ σ΄ αυτή την ηλικία, ο Σιμάο θα λείψει, ο Μάτος λογικά δεν γυρίζει το Γενάρη κι ας έχει τεθεί τέτοιο θέμα (νομίζω είναι και τραυματίας), άλλον χαφ δεν παίρνουμε, ο Ζιλμπέρτο κάποια στιγμή θα παρουσιάσει κάμψη, δεν μπορεί να παίξει σε όλα τα παιχνίδια σε τέτοιους ρυθμούς...

Εκτός... Εκτός αν επαναδραστηριοποιηθεί ο Τζιόλης (εδώ γελάνε, αν δεν έχουν οι άλλοι τα χαρακτηριστικά που απαιτεί η θέση στο 4-3-3 φαντάσου πόσο τα έχει ο όμορφος!).

Πάντως, αυτά σε γενικές γραμμές ισχύουν όταν έχεις απέναντί σου δυνατότερο αντίπαλο. Για τα δεδομένα της Σούπερ Λίγκα μπορεί το κέντρο μας (υπό προϋποθέσεις) να αποδειχτεί επαρκές... Ακριβώς επειδή και οι υπόλοιποι έχουν τα ίδια χάλια...

Νίνης - Ρούκα πράγματι δεν μάρκαραν, ο Σπυρό με τον Βύντρα δεινοπάθησαν δεδομένου ότι δεν υπήρχαν ντουμπλαρίσμαστα και από τα χαφ.

Ο Κροάτης έδωσε και δυο βοήθειες στον Σπυρό, ο Νίνης καθόλου.

Δεν είπα ότι ζωγράφιζε ο Ρούκα, αλλά για μένα ήταν αισθητά καλύτερος από τις δύο προηγούμενες συμμετοχές του.

Αρχίζουν και με προβληματίζουν οι συνεντεύξεις του Νιόπλια. Εχω την αίσθηση ότι σε λίγο καιρό οι παίκτες θα παίζουν ...μπιζ μαζί του. Κι έτσι και του πάρουν τον αέρα, καήκαμε! Αυτό με φοβίζει περισσότερο από το αν θα τα καταφέρει στον τεχνικό τομέα. Εκεί του έχω εμπιστοσύνη.

Αλήθεια, αυτό με τους επόπτες ήταν τραγικό...

gatti said...

@4minister: Eυχαριστούμε που μας σκέφτεσαι! :)))

gatti said...

@Nick Triantos: Συμφωνούμε NIck. To mόνο που μπορεί να μας ...σώσει είναι

α) να πάρουμε επιτέλους τον στόπερ killer

β) να ευχόμαστε να μην συναντήσουμε αντίπαλο ανώτερο της Ντιναμό. Δύσκολο στην Ευρώπη (που έτσι κι αλλιώς όμως δεν είναι η πρώτη μας προτεραιότητα φέτος), πιθανότερο στην Ελλάδα όπου όλοι στο ...ίδιο καζάνι βράζουμε.

Για τον Νίνη, τώρα που το λες, επί Μουνιόθ, που αναδείχτηκε, ως winger έπαιξε. Πράγμα που μας οδηγεί πάλι στο γνωστό ...πρόβλημα. Πώς θα χωρέσει ο Σαλπιγγίδης;

Νομίζω πάντως ότι η λύση στο θέμα του Σάλπι θα δοθεί από μόνη της. Δεν πιστεύω ότι ο Παναθηναίκός θα του δώσει αυτά που ζητάει, ο ίδιος δύσκολα θα συμβιβαστεί με λιγότερα, το θεωρώ πάντως πιθανότερο να μας κουνήσει μαντίλι, από δική του επιθυμία παρά από δική μας (της διοίκησης δηλαδή) άρνηση.

Κι εγώ τον συμπαθώ τον Νιόπλια και του έχω εμπιστοσύνη σαν προπονητή. Φοβάμαι όμως μην φτάσουμε στο ακριβώς αντίθετο άκρο απ΄ ό,τι με τον Τεν Κάτε. Είναι πολύ καλός άνθρωπος (το τόνισε και ο Σισέ αυτό), θέλει να είναι φίλος με τους παίκτες, αλλά δεν ξέρω σε μια δύσκολη κατάσταση κατά πόσο θα καταφέρει να τους κουμαντάρει. O Oλλανδός τους άγχωνε όπως φαίνεται, ο Νιόπλιας μπορεί να μην καταφέρει να κρατήσει τα χαλινάρια...

Για τον Τζόρβα έχω να πω ότι βλέπω μεγάλη βελτίωση, αλλά και εμφανείς αδυναμίες (ακόμα). Θα καταφέρει να τις διορθώσει;

Για τον μάνατζερ του Σάλπι δεν έχω γνώμη...

pensierix said...

Mήπως ο Σάλπι μας κουνάει μαντίλι το Γενάρη και ο πανηγυρισμός στην ασιστ του ήταν κάτι σαν "αντίο" από τους συμπαίκτες του; Βρε λες;

Τα λεφτά που ζητάει, πάντως, δύσκολα θα τα βρει στο εξωτερικό και δεν μπορώ να κατηγορήσω την ΠΑΕ αφού η προσφορά που του έκανε είναι πολύ ικανοποιητική για τα "κυβικά" του...

eforas said...

Ωραία όλα αυτά, αλλά διαφωνείτε ότι με τον "προηγούμενο προπονητή" τα δοκάρια της Ντιναμό θα είχαν μπει γκολ, όπως και ο Βύντρα θα είχε βάλει αυτογκόλ, αντί να σώσει στη γραμμή; Ρε ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ! Πολύ καλημέρα μας!

fl@neur said...

@gatti&co
2-3 σχόλια προσωπικά:
Μπράβο στον Σισέ, που ευχαρίστησε Τεν Κάτε, δείχνει τη διαφορά του επαγγελματία εδώ και στο εξωτερικό!
Η προσφορά του Σάλπι δεν είναι μόνο τα γκολ και οι ασσίστ, όσοι "βλέπουν" όλο το γήπεδο, καταλαβαίνουν την αξία του. Το αν θα μείνει ή όχι, κατά τη γνώμη μου, δεν είναι μόνο θέμα προσφοράς και αντιπροσφοράς, είναι και θέμα επιλογής, εκατέρωθεν. Κατά τη γνώμη μου, είναι λάθος και απώλεια, αν τον αφήσουμε να φύγει.
Στον 21ο αιώνα το πρώτο γήπεδο της χώρας θυμίζει γήπεδο 3ης εθνικής Αγγλίας των 70s, τόσο τον υπολογίζουν τον Παναθηναϊκό!!!
Έχω την εντύπωση, ότι αφήσαμε τα προβλήματα της άμυνας και περάσαμε στα προβλήματα στο κέντρο, άντε να πάρει σειρά κι η επίθεση, να δέσει το γλυκό.
Το 3-0 είναι μάλλον κολακευτικό για την ομάδα, αν και με τέτοιο χωράφι, μόνο η Ντυναμό κατάλαβε την αξία των σουτ.
Προφανώς, έχει δίκηο το gatti, το κιτρινόμαυρο μαγνητίζεται από τα δοκάρια.
Fazit: ας ξεκουραστούν πρώτα τα παιδιά, και βλέπουμε.
Καλή συνέχεια.

koutavaki said...

Τηγάνι και μαλακίες...Ρε αυτό θα πει έδρα,να βοηθάει την ομάδα(ξεχνάς τη μπάλα πίσω και από τη λασπουριά σε περιμένει να γυρίσεις να την πάρεις)και να δυσκολεύει τον αντίπαλο(σουτάρει ο άλλος και ξηλώνει και το λίγο χορτάρι που έμεινε και η μπάλα στο γάμο του καραγκιόζη).
Για τα δοκάρια έχετε λάθος.Και τις δύο φορές ακούμπησε ο Τζόρβας.Στην ΑΕΚ τα κοπανάνε με τέτοια συχνότητα και από κάθε πιθανή γωνία που ο τέρμας δεν καταλαβαίνει από που του έρχονται.
Κανείς δε βλέπω να σχολίασε που τσακίστηκε ο Σισέ στο αγρόκτημα!Τι την ήθελε την τσουλήθρα???
Υ.Γ.:Μου άρεσαν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ οι αλλαγές!Δεν ξέρω τι θα γίνει στη συνέχεια,αλλά η λογική του "Ξέρω να διαχειρίζομαι το καλό υλικό,άρα δε χρειάζεται να προσπαθώ να τους χώσω όλους μέσα και να μη βγαίνουν μέχρι να αφήσουν τα κόκκαλά τους στο γήπεδο" με βρίσκει απολύτως σύμφωνη!

@4minister
Αν έλειπε και ο Σιμάο από τη φωτό...:)))))

4minister said...

@ koutavaki
Έχεις δίκιο, τεράστια παραφωνία ο Σιμάο, αλλά δεν ήβρα κάποια να είναι μόνος του ο Τζιμπρίλαρος, γυμνός!

Σεβασμό και από μένα στον παίχτουρα, προφανώς και εκτός γηπέδου. Η αυτόβουλη δήλωσή του, χωρίς να τον ρωτήσει κάποιο απ' τα δημοσιογράφα, δείχνει πολλά σε όποιον καταλαβαίνει από κοινωνική συμπεριφορά. Είπε (από μνήμης, γιατί πουθενά δεν διάβασα σωστά τη δήλωση):

«Θέλω να ευχαριστήσω το προηγούμενο τεχνικό team, τον Τεν Κάτε και τους υπόλοιπους, για όσα μου πρόσφεραν. Αλλά η ζωή συνεχίζεται και τώρα θα δώσουμε το 100% των δυνάμεών μας για τον καινούργιο προπονητή που είναι καλό παιδί (good gye)».

Μέχρι που διάβασα ότο το good gye αναφερόταν στον 10Κάτε! Έλεος με τα γίδια!

4minister said...

Το Μήτσο τον συμπαθώ ιδιαίτερα, θέλω πολύ να μείνει, αλλά ας κάμει ότι τον φωτίσει ο μεγαλοδύναμος, με τις ευχές μου.

Νομίζω ότι στραβώνει πολύ για τη θέση του περιφερειακού επιθετικού, θέλει φουνταριστός, και ετοιμάζεται να κάνει λάθος για την καριέρα του, αν πάει σε άλλη ελληνική ομάδα.

Δεν είναι τα φράγκα το πρόβλημά του, η προσφορά είναι ακαταμάχητη για Ελλάδα, 850 χιλ. το χρόνο "μεροκάματο" συν τα τυχερά. Μόνο έξω ίσως βρει περισσότερα.

Ο μάνατζέρ του μοιάζει φυσιογνωμικά με νονό της νύχτας! Απορώ πως τον εμπιστεύεται να διαχειρίζεται την τύχη του ...

pensierix said...

«Κουβαλάμε κουσούρια από την προετοιμασία. Δεν χρειάζεται να πω ποια είναι. Ο κόσμος που βλέπει μπάλα τα καταλαβαίνει».

Κατσουρ speaking. (λες και υπήρχε αμφιβολία για το ποιος θα έσερνε το χορό των δηλώσεων μετά τη φυγή Τεν Κάτε). Αυτό το "από την προετοιμασία" είναι, πάντως, λιγάκι ασαφές...

ΥΓ
Εχω την εντύπωση ότι, και να φταρνιστεί στον πάγκο ο Νιόπλιας, θα βρεθούν πολλοί να μιλήσουν για σωστή κίνηση του προπονητή. Οk, τον στηρίζουμε, θέλουμε να πετύχει αλλά κι αυτή η υπερβολή δεν αντέχεται...Από τους ΑΡΔ, φυσικά, ήταν αναμενόμενη μια τέτοια στάση αφού θέλουν να υποστηρίξουν το κράξιμο που έπεσε στον Ολλανδό. Από την πλευρά των οπαδών, είναι και ψυχολογικό το θέμα...

coachp said...

@ nick triantos
Ο Νίνης ΔΕΝ είναι γρήγορος. Για εξω δεξιά, είναι αργός. Για δεκάρι, επιτελικό χαφ κλπ κλπ, είναι γρήγορος, οκ, αλλα σε καμία περίπτωση δεν θεωρείται γρήγορος για να παίξει στην πτέρυγα. Είναι απο τους πιο αργούς δεξιούς χαφ του πρωταθλήματος. Αν ήταν γρήγορος, με ολα τα υπόλοιπα στοιχεία που λες(και συμφωνώ) πως διαθέτει, θα έπαιζε ήδη στο εξωτερικό και μάλιστα σε μεγάλη ομάδα...

Οσο για τα υπόλοιπα, ΧΑΛΙΑ ΜΑΥΡΑ ηταν ο ΠΑΟ... Απλά, η ανώτερη ποιότητα που διαθέτει απο την αντίπαλο του και μια σχετική τύχη, του έδωσαν εύκολη νίκη...

Nick Triantos said...

@coach,

syggvwmh alla diafwvoume.

Kai o Milan Jovanovic paizei st' akra alla o Jovanovic dev einai grhgoros oute Qewrhte grhgoros alla einai effective.

Kai o Milos Krasic sthn CSKA sto 1.86m dev einai taxys alla sthn CSKA paizei san winger/attacking midfielder kai einai superstar me kostologhsh aveta sta 18ek eyrw.

Taxys paikths einai o Salpiggidhs, h' o Galetti.

O Ninhs dev einai Salpiggidhs osov afora thn taxythta tou, alla exei ta stoixeia pou xreiazete va pai3ei thn Qesh kai arketh taxythta se sxesh me to roster ths omadas kai mporei na brei perissoterous xwrous st' akra ap' oti sth mesh. Oute einai tyxaio oti ekei avadeixQhke epi Munoz.

Dev xreiazete na eisai o Usain Bolt gia na pai3eis ekei alla xreiazete kalh texvikh katarthsh, tripla, sevtra, kai myalo.

H omada ap' th mesh kai mprosta proxQes htav kalh. Kalyterh apo alles fores s' eva ghpedo pou einai xeirotero apo xwrafi.

paoad said...

Είστε όλοι παπατρέχες. Το' πα και ηρέμησα.

Προλάβατε και βγάλατε συμπεράσματα
απο ενάμιση παιχνίδι. Κ ωωωω του θαύματος ξαφνικά ανακαλύψατε την Αμερική. Έπρεπε να αλλάξουμε προπονητή για να διαπιστώσετε ότι όλοι οι αμυντικοί του ΠΑΟ δεν είναι τόσο άχρηστοι όσο τους παρουσιάζουν. Το πρόβλημα ξεκινά απο την επίθεση (δυστυχώς) και γιγαντώνεται στο κέντρο. Εξηγώ..

Καλός, χρυσός ο Γαβριήλ αλλά δεν πρεσάρει το παλικάρι ή για να το θέσω πιο σωστά πρεσάρει άτακτα. Προσωπικά, δεν με ενοχλεί, αλλά δεν μπορώ και να το προσπεράσω. Οκ, μπορώ να ζήσω και χωρίς το πρεσάρισμα του Σισέ. Βέβαια, ο ταμπλάς γράφει -1 στον άξονα. Πάμε παρακάτω. Φαινόμενο Κατσουράνης. Ο τύπος δεν κόβει ούτε με βαλέ, δεν τρέχει, δεν μαρκάρει, δεν κλείνει χώρους, κουράζεται με τα πρώτα σπριντ. Κ ναι, με αυτόν στον άξονα δεν μπορείς να παίξεις το 4-3-3. Ακόμα κ αν βάλεις δίπλα του τον Εσιέν και τον Ζιλμπέρτο θα υπάρχει μια τεράστια τρύπα στο κέντρο. Λες και το ημικύκλιο έχει τσουκνίδες.

Δεν είναι τυχαίο που στο πρώτο ημίχρονο οι Ρουμάνοι είχαν μόνο 2 σουτ προς την εστία μας και στο δεύτερο που κλάταρε ο τιτανομεγιστοτεράστιος και βγήκε ο τυπάρας επεφταν βροχή οι κανονιές- λες κ παίζαμε στο Χαιμπουρι (κ μη βγει κανας έξυπνος και γράψει ότι το γήπεδο της Αρσεναλ είναι το Emirates-).

http://www.keltbraywentworthhouse.com/keyprojects/default.asp?page=1&i=85&id=43

:))

Συμπέρασμα. Ο Παο του Νιοπλια θα μπορούσε να παίξει το 4-3-3 με προυπόθεση την μετατόπιση του Κατσουράνη είτε στην άμυνα, είτε στον πάγκο. Σε καμία περίπτωση δεν απαξιώνω τον Κατσουράνη αλλά δεν μπορώ να αγνοήσω την κάκιστη εικόνα που παρουσιάζει. Κατα τη γνώμη μου, ο Κάρα χωράει σ' αυτό το σύστημα όπως και ο Ζιλμπέρτο. Ο τρίτος της παρέας θα μπορούσε να είναι ο Σιμάο, ο Χριστοδουλόπουλος, ο Νίνης ή ακόμα καλύτερα ο.. Μάττος.

2 λόγια για το ματς.

Ο Σισέ σκόραρε 2 αλλά έπρεπε να σκοράρει 4. Ακούγεται περίεργο αλλά περίμενα περισσότερα απο αυτον. Το ίδιο ισχύει και για τον Ρούκα.

Έλειψε πολύ ο καλός Λέτος απο αριστερά.

Κοίτα να δεις που μου έλειψε και ο Σαλπιγγίδης. Βρε λές;

Ο Ζιλμπέρτο εδώ και ενάμιση μήνα δεν παίζει μπάλα, παραδίδει σεμινάρια.

Υ.Γ1 Δεν είστε παπατρέχες.
Υ.Γ2 Μην το πάρετε προσωπικά.
Υ.Γ3 Μαζεύομαι γιατί πολυ-ανοίκτηκα.
Υ.Γ4 Αν ξαναπαρεξηγηθώ απο κάποιον, να του καεί το σεσουάρ.
Υ.Γ5 Εσύ Pensierix, μη χαίρεσαι, για εσένα δεν ισχύει το Υ.Γ1!!

;))))))))))))))))))))))))))))

paoad said...

@4minister

"...Μόνο έξω ίσως βρει περισσότερα"

Όταν λες έξω φαντάζομαι θα εννοείς το Κατάρ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, του Ουζουμπεκιστάν κλπ...

:)

pensierix said...

@ paoad

Από τη στιγμή που δεν ισχύει το ΥΓ1 για μένα, (ΟΚ, σηκώνω το γάντι και απαντώ) αναγκάζομαι να υπερασπίσω τον εαυτό μου! :))))

Ακόμα κι επί εποχής Τεν Κάτε, έχω γράψει χαρακτηριστικά ύστερα από παιχνίδια ότι "και Μπαρέζι, Μαλντίνι στα καλά τους να είχαμε, σήμερα θα υπέφεραν κι αυτοί". Δεν έχω αρνηθεί ποτέ ότι δεν χρειαζόμαστε ένα χάμερ, αλλά έχω γράψει ουκ ολίγες φορές ότι η συνολική αμυντική λειτουργία της ομάδας κάνει ακόμα πιο χτυπητές τις αδυναμίες των αμυντικών και τους εκθέτει περισσότερο από όσο τους αξίζει...Δεν ανακάλυψα, λοιπόν, την Αμερική ούτε βρήκα αφορμή την έλευση του νέου προπονητή για να πω κάτι που το έχω επισημάνει και παλαιότερα...Αν μπορούσα να διαλέξω αυτή τη στιγμή ανάμεσα σε Εσσιέν και Φέρντιναντ, θα διάλεγα τον πρώτο χωρίς δεύτερη σκέψη...(για να απαντήσω και στον 4minister)

Ακόμα και στο προηγούμενο ποστ έγραψα ότι "ύστερα ΚΑΙ από το σημερινό", καθιστώντας σαφές ότι είναι κάτι που βλέπω εδώ και πολύ καιρό...

Αλλά επειδή εγώ είμαι "παπατρέχας" και φροντίζω για το καλό του συνόλου, για μπες στη σειρά:

http://www.youtube.com/watch?v=fTsbpurv0O0&feature=related

:ppppp

ΥΓ
Ο Μάτος ταλαιπωρείται από πολλούς τραυματισμούς και δεν είναι λίγοι αυτοί που αμφιβάλλουν αν θα επανέλθει ποτέ αφού το πρόβλημά του είναι πολύ "λεπτό". Ισως να μην είχε τόσο άδικο ο τεντάς, κι ας έφαγε το κράξιμο της ζωής του που δεν τον χρησιμοποιούσε...

squarelogic said...

Έχουν αρχίσει να με χαλάνε οι πολύ "αδέσποτες" δηλώσεις Κατσουράνη...
Όχι οτι θέλω τους παίκτες αναπαραγωγείς εγκεκριμένων κλισέ αλλά περιμένω από νοήμονες ανθρώπους να σκέφτονται και την ομάδα εκτός απ τον εαυτό τους και,κυρίως,επειδή ίσως έχουν ένα δράμι μυαλό περισσότερο απ τους πιο πολλούς ποδοσφαιριστές να μην υποτιμούν τη νοημοσύνη όλων των υπολοίπων...
Το είχαμε πιάσει το "υποννοούμενο"Κωστάκη και από προηγούμ.δηλώσεις...Δυστυχώς,αυτό είναι το downside του να έχεις ελλην.κορμό στην ομάδα...η ασθένεια της φυλής...
Νομίζω οτι δεν είναι μακριά η μέρα που η επιτυχία του Νιόπλια και του Παναθηναικού δεν θα ταυτίζεται με την ευχαρίστηση των Κατσουράνη+ Κάρα...

paoad said...

χαχαχα γκαλό!!!

Τελικά δεν έχω καταλάβει τι θέλετε. Xαφ θέλετε; hummer θέλετε; killer θέλετε; δεν βγάζουμε άκρη.

http://www.youtube.com/watch?v=ruQj1TcGgr4

The Bgt said...

εγω θελω να σταματησει η εσωστρεφεια, η μιζερια, η φαγωμαρα, το δημοσιουπαλληλικι, το αγχος, η κακομοιρια και η γκρινια.

(στον ποδοσφαιρικο ΠΑΟ αναφερομαι)

pensierix said...

Αν είχες καταλάβει τι θέλουμε, δεν θα ήσουν ακόμα εδώ...

(και δεν αναφέρομαι στον ποδοσφαιρικό ΠΑΟ)

;ppppppp

paoad said...

Το προσπερνώ.

Θέλω να γράψω κάτι, αλλά είναι τόσο offtopic, άκαιρο και άκυρο που διστάζω ακόμα κ εγώ.

paoad said...

@the bgt

Μην το λες με υπονοούμενα. Πες το ξεκάθαρα. -θέλω να σταματήσει ο εσωστρεφής και ...προβλέψιμος pensierix



:)))

The Bgt said...

lol!

hey you two, get a room ;)

gatti said...

@pensierix: Δεν αποκλείεται να ισχύει αυτό που λες. Μπορεί από την άλλη να ήταν ένα μήνυμα προς τη διοίκηση πως οι συμπαίκτες του θέλουν τον Σάλπι στην ομάδα...

Το γεγονός ότι η προσφορά που τού έκαναν είναι πολύ καλή και όμως ακόμα δεν έχει απαντήσει με κάνει να πιστεύω πως είναι περισσότερο στην έξοδο παρά στην παραμονή του στην ομάδα.

gatti said...

@eforas: Πόσο δίκιο έχεις! Hταν και γκαντέμης ο ...μυρουδιάς είναι γεγονός...

Καλημέρα!

:)))))

gatti said...

@fl@neur: Πρέπει να σου πω ότι μ΄ αυτό το gatti&cο έχω αρχίσει να αισθάνομαι όπως οι ...συμμορίτες! :pppp

O Σισέ έκανε αυτό που θα έκανε οποιοσδήποτε επαγγελματίας στη θέση του. Από τους υπόλοιπους δεν άκουσα κάτι...

Συμφωνώ πως ό,τι και να λέμε εμείς το αν θα μείνει ο Σάλπι είναι και θέμα επιλογής εκατέρωθεν. Για την ακρίβεια πιστεύω ότι είναι περισσότερο θέμα επιλογής βάσει των προοπτικών που ανοίγονται σ΄ αυτόν μακριά από τον Παναθηναϊκό και στη διοίκηση, χωρίς αυτόν στο ρόστερ της ομάδας.

Για το βοσκοτόπι τα είπαμε όλα, τι άλλο να πούμε... Ντροπή!

Και για τα προβλήματα της άμυνας θα πούμε και για της επίθεσης και για του κέντρου. Λογικό δεν είναι; Αφού παντού υπάρχουν προβλήματα, αλλού μεγαλύτερα, αλλού μικρότερα.

Ευτυχώς που έρχονται Χριστούγεννα και θα ξεκουραστούν. Αλίμονο όμως αν δεν φταίει η κούραση...

gatti said...

@koutavaki: Eίσαι απίστευτη! Αυτό το σχόλιο για το χωράφι - έδρα είναι "όλα τα λεφτά"!

Γλίστρησε ο Τζιμπρίλ; Εγώ νόμιζα ότι το έκανε επίτηδες...

Κι εμένα μου άρεσαν οι αλλαγές. Ηταν πώς να το πω... διαφωτιστικές... :))))

---------------------

Aν έλειπε και ο Σιμάο από τη φωτό... :)))

Πόσο πολύ συμφωνώ μαζί σου!!!

gatti said...

@4minister: Eμένα αυτό το "καλό παιδί" για τον Νιόπλια με ανησύχησε κάπως. Οχι υπό την έννοια ότι ο Τζιμπρίλ θα του δημιουργήσει προβλήματα, γιατί φάνηκε να έχει καταλάβει τι ακριβώς παίζει στην ομάδα. Με ανησύχησε επειδή μού δείχνει πώς αντιμετωπίζει ένας επαγγελματίας του εξωτερικού την αλλαγή τεχνικής ηγεσίας στην ομάδα.

Είναι σα να σκέφτεται: "υπήρχε ένας επαγγελματίας προπονητής εγνωσμένης αξίας, που όμως ζόριζε τους συμπαίκτες μου και ήρθε ένας προπονητής - καλός άνθρωπος που θα τους επιτρέψει να παίξουν με λιγότερο άγχος. It's ok για μένα, είμαι επαγγελματίας και το συμφέρον μου είναι να πάει καλά η ομάδα με όποιους όρους κι αν γίνει αυτό...".

gatti said...

@pensierix: Με χάλασαν οι δηλώσεις Κατσουράνη. Πριν από καιρό, σε κάποιες άλλες δηλώσεις του όταν οι περισσότεροι έλεγαν ότι ρίχνει μπηχτές για τον προπονητή, μετά από έναν αγώνα που όλοι είχαν αναγνωρίσει πως έκανε καλό κοουτσάρισμα, είχα γράψει πως έχει την ευφυία να διαγνώσει πότε υπάρχει περιθώριο να αφήσει αιχμές κατά του προπονητή και τότε δεν ήταν η στιγμή.

Τώρα όμως θεωρεί ότι είναι η κατάλληλη στιγμή, ίσως επειδή με κάποιον τρόπο θέλει να δικαιολογήσει και την προσωπική του "καθίζηση".

Φοβάμαι μήπως τελικά η διαχείριση των δύο "Κ" από τον Νιόπλια εξελιχθεί σε "ισορροπία του τρόμου". Ο Νιόπλιας θα εξαντλήσει τα περιθώρια να τους έχει ευχαριστημένους, αλλά αν δει πως αποτελούν τροχοπέδη στην καριέρα που τού δίνεται η ευκαιρία να δημιουργήσει, δεν νομίζω ότι θα συνθηκολογήσει.

Σε κάθε περίπτωση, όπως έχω ξαναπεί, δεν πρόκειται να πλήξουμε...

gatti said...

@paoad: Συμφωνώ σε γενικές γραμμές μαζί σου, ωστόσο, παρά τα ανησυχητικά δείγματα του Κατσουράνη, θα έλεγα να περιμένουμε την διακοπή των Χριστουγέννων, μπας και δούμε έναν άλλο παίκτη με τη νέα χρονιά.

Σαφώς του λείπουν στοιχεία που χρειάζεται η ομάδα στο 4-3-3 αλλά δεν αποκλείεται να βελτιωθούν όλα με την ξεκούραση του και τις ανάσες που θα πάρει.

ΥΓ3. Οντως πολύ-ανοίχτηκες, μαζέψου!

gatti said...

@squarelogic: Kι εμένα με χάλασαν οι δηλώσεις Κατσουράνη. Δεν το πίστευα ότι έγιναν.

Δεν νομίζω να ήταν η κατάλληλη στιγμή για δηλώσεις τέτοιου περιεχομένου.

Αν το καλοσκεφτείς, τώρα που λες για τον ελληνικό κορμό της ομάδας, βιώνουμε μια περίεργη κατάσταση. Θέλαμε να ξεφύγουμε από το σύνδρομο του "τσίπι" ξένου ποδοσφαιριστή, που διαδέχτηκε την "αποδομημένη" ομάδα της Ριζούπολης και μόλις η ομάδα απέκτησε ξανά ελληνική κορμό, επέστρεψαν μαζί και οι ασθένειες του παρελθόντος...

gatti said...

@The Bgt: Xαχαχαχα!

Πες τα! Πες τα!

:)))))))

fl@neur said...

@gatti
Κάτι σαν Μαύρος Πητ και Λύκοι σού κάνει; *smile*
Η εσωστρέφεια βλάπτει σοβαρά την ψυχική υγεία, είναι κολλητική σαν
Η1Ν1 και βοηθάει τον αντίπαλο, μην το ξεχνάμε. Το χειρότερο είναι ότι αναπαράγουμε πλήρως τα "στημένα θέματα" που επιβάλλουν τα ΑΡΔ και πρασινοκόκκινα ΜΜΕ, άρα Πύργος της Βαβέλ και τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται.
Μ' ενοχλεί, ότι εμείς "τρωγόμαστε" και ο αντίπαλος, έστω και με τη βοήθεια της κόκκινης προπαγάνδας, παίζει μόνος του στο γήπεδο (εμείς σε χωράφι), κάνοντας παιγνίδι με Ρικέλμε και Μπεν Αρφά (κι είμαστε ακόμα στην αρχή).
Και καλά, εμείς, θεατές είμαστε, τη γνώμη μας λέμε. Εκεί στη διοίκηση δεν βλέπουν τι γίνεται; Κινδυνεύουμε να γίνουμε "φτωχός συγγενής" στην Ευρώπη, αλλά κολλάμε στον hummer και στον killer!

coachp said...

Προς όλους
1) Σας χαλανε οι δηλώσεις Κατσουράνη???
Του τεν Κάτε οι δηλώσεις οτι πάντα φταίνε οι παίκτες δεν σας χάλαγαν δηλαδή? Οι παικτες του Παναθηναϊκού, στην πλειοψηφεία τους, λένε οτι δεν δουλεύανε καθόλου καλά στην τακτική. Τα λένε off the record και αποφασίζουν να τα λέει ένας προς τα έξω, κι αυτός είναι ο Κατσουράνης, ο οποίος ποτέ δεν μάσησε τα λόγια του. Απλό.

2) Σας εχω πει εδώ και ενα χρόνο τι συμβαίνει με Σαλπιγγίδη, αλλα ακομη αναρωτιέστε..? ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΣΑΝ ΗΡΩΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΤΟΝ ΔΕΧΤΟΥΝ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΑ. ΑΝ ΒΡΕΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΟΥ ΝΑ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΛΕΥΕΤΑΙ, ΘΑ ΠΑΕΙ ΕΚΕΙ. ΑΛΛΙΩΣ, ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΛΑΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ.-


@ Nick Triantos
Ο Νίνης επι Μουνιόθ, ήταν άλλος Νινης. Είχε ξεπέταγμα, ήταν γοργοποδαρος ήταν 16... Οταν "ελεγαν" οτι είναι τραυματίας, ο μικρός έκανε ασκήσεις ενδυνάμωσης και ειδικά προγράμματα που θεωρούσαν οι εργοφυσιολογοι και γυμναστές πως πρέπει να κάνει. Αυτο είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη σβελτάδα του και να "γεμίσει" μυικά.
Δεν σου λέω πως δεν μπορει να παιξει δεξιά, σου λέω πως δυσκολέυεται πολύ. Το λέει και ο ίδιος σε συνεντεύξεις άλλωστε, του αρεσει να αγωνιζεται πισω απο τον φορ. Για να το πιστευει κι αυτός, κάτι θα ξέρει, δεν μπορεί.Και μην αρχίσεις να μου λες πως πολλοί θέλουν να παίζουν μια θέση, αλλα τελικά τους ταιριάζει άλλη. Τα ξέρω αυτά...
Τα παραδειγματα Γιοβάνοβιτς και Κράσιτς είναι ορθά οσον αφορά την ταχυτητα και τη λογικη οπως τα θετεις, αλλά, τα παλικαράκια διαθετουν τρομερο IQ και είναι απο διαφορετικη σχολή ποδοσφαίρου, έχοντας μάθει να παίζουν τη θέση όπως ακριβώς πρέπει. ΚΑι είναι και πολύ καλύτεροι παίκτες απο τον μικρό...

squarelogic said...

coach

περί του 2 (θέμα Σαλπι),

αν μετά από 3 χρόνια στην ομάδα και την πολύ καλή προσφορά που του εκανε ο ΠΑΟ το βλέπει έτσι,δηλ.ως λύση τελευταίας καταφυγής ας πάει στο καλό και βρίσκουμε και καλύτερο δεξί χαφ-εξτρέμ.Το φιλότιμό του είναι πολύ δύσκολο να ξαναβρεθεί,αλλά αυτό δεν φαίνεται να το δείχνει εξωαγωνιστικά...
Ας πάει στον ΠΑΟΚ να ψάχνει απο που θα πάρει τα λεφτά του ή ακόμα χειρότερα να τον βάλουν στο τριπάκι να γίνει συμμέτοχος.
Στο εξωτερικό 1 εκ/χρόνο Ελληνας σέντερ φορ 1.70 και 28 χρονών πολύ δύσκολα θα το βρει.
Ας τα σκεφτεί καλά προτού στον Παναθηναικό αποφασίσουν οτι η φυγή του τους λύνει κι ένα πρόβλημα...

squarelogic said...

pensierix,

ειδες που κάτι ...ήξερα και κατόπτευσα τα κατατόπια!
Για τον επόμενο γύρο είσαι στο επίκεντρο των γεγονότων.

ΥΓ.Περιμένουμε inside info για τη νέα μας αντίπαλο.

paoad said...

@squarelogic

Συμφωνούμε απόλυτα. (σε όλα όμως!!)

:))))

paoad said...

@pensierix

Φίλε μου, πραγματικά με συγκινείς. Σε ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση. Η απάντηση μου είναι θετική- ναι, θα έρθω να με φιλοξενήσεις.

Όχι, μη κάνεις τίποτα, ένα ντιβανάκι και μια τιραμισού απο αυτή που θα έστελνες στο γατάκι μου αρκεί (και κανά Panettone, μέρες που είναι).

:))

paoad said...

@gatti

Για να δούμε βρε γατάκι.. όμως δε νομίζω.

island said...

Γαττί δεν μας τα λες καλά. Τώρα θέλουμε και παίχτη στο κέντρο; ήδη σιχτιρίσαμε για να δηλώσει ο προπονητής πως έχουμε πρόβλημα στην άμυνα. Μην μου βάζεις και άλλα άγχη. Θα πάθω καρδιακό. :P

Γιωργος Κεντρωτης said...

Φιλτάτη, να πω μια σαχλαμάρα. Κηπουρό θέλετε, όχι γεωργό για το χωράφι σας!...

Καλά, μη γρατζουνάς! Σε χαιρετώ από καρδιάς. Δεν λέω ακόμα Καλές Γιορτές.

gatti said...

@fl@neur: Μια χαρά είναι ο Μαύρος Πητ! :))))

Συμφωνώ για την εσωστρέφεια. Δεν είδες; Την έχει ο πολυμετοχικός και κολλήσαμε όλοι μας! Aλλά τι περιμένεις όταν υπάρχουν συμφέροντα και η ομάδα είναι χωρισμένη σε στρατόπεδα;

gatti said...

@coachp: Ξεκόλλα με τον Ολλανδό, είναι παρελθόν. Το θέμα το έχουμε ξαναθίξει. Οταν ο Ομπράντοβιτς ξεφτυλίζει δημόσια τους παίκτες μετά τον αγώνα με την Πρόκομ είναι μάγκας. Οταν το κάνει ο Ολλανδός (που δεν το έκανε σε καμία περίπτωση με τον ίδιο τρόπο) είναι δάγκας. Ξεκαθαρίζω για να σε προλάβω και να μην πιαστείς από αυτό, πως δεν προσπαθώ να συγκρίνω τον Ζοτς με τον Τεν Κάτε. Αλλά να πω για το ρόλο του προπονητή και τη δικαιολογημένη τσαντίλα του όταν οι παίκτες του κάνουν του κεφαλιού τους και φταίνε για μια ήττα. Βέβαια, ο Τεν Κάτε ό,τι κι αν έκανε ήταν στραβό.

Και να σου πω και κάτι άλλο; Οσο πιο πολύ υποστηρίζετε τα "παιδιά" τόσο περισσότερες ύποπτες σκέψεις κάνω. Γιατί θέλω η ομάδα μου να έχει ισχυρό ελληνικό στοιχείο, αλλά να μην συνοδεύεται αυτό από τα γνωστά κουσούρια του Ελληνα. Ναι, με χάλασαν οι δηλώσεις Κατσουράνη. Δεν είναι μόνο ότι το βρίσκω αισχρό να κατηγορεί τον προπονητή που έφυγε, αλλά δεν συμφωνώ και με την χρονική στιγμή. Ας τις έκανε όταν έπαιζε καλά. Οχι τώρα που σέρνεται.

Τον Σάλπι ξέρεις πόσο τον συμπαθώ. Και πόσο θέλω να μείνει στην ομάδα. Αλλά αν ισχύουν όσα λες, χαλιέμαι επίσης. "Καβάντζα" ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να είναι για κανέναν!

gatti said...

@island: Ξέρω γω βρε Νησάκι; Θέλουμε παίκτη στο κέντρο ή δεν θέλουμε; Τα έχω μπλέξει! Τέλος πάντων, ας ξεκινήσουμε από τον πολυπόθητο στόπερ και βλέπουμε... :)))

gatti said...

@Γιωργος Κεντρωτης: Mπορεί να θέλουμε κηπουρό, αλλά όχι τον γνωστό! :)))