Friday, December 18, 2009

To χ-Ρόμα της Μπορντο-ύρας

Tι χ-Ρόμα λοιπόν θα έχει η Μπορντο-ύρα; Πράσινο; Κιτρινοκόκκινο; Ερυθρόλευκο; Ποιος ξέρει...

Εκ πρώτης όψεως η κλήρωση φαίνεται καλή για το γαύρο, λιγότερο καλή για μας. Υπό την έννοια ότι αυτός θα μπορούσε να τύχει με τα θηρία και του έτυχε η λιγότερη δύσκολη από τις δύσκολες. Εμάς πάλι θα μπορούσε να μας τύχει καλύτερη περίπτωση από την ιταλιάνα. Που μπορεί να μην είναι στα καλύτερά της αλλά δεν παύει να είναι ιταλιάνα. Που σημαίνει ότι και αποτέλεσμα μπορεί να πάρει και το γκολ που έβαλε να το κρατήσει και δεν πα να προσπαθείς εσύ να αλλάξεις την κατάσταση. Και με την άμυνα που έχεις άντε να την κρατήσεις μακριά και να μη το αρπάξεις το γκολάκι.

Θα μου πεις ο Νιόπλιας κάθε άλλο παρά έδειξε ότι τον τρομάζει αυτή η ομάδα. Και όσο νάναι κάτι παραπάνω θα ξέρει. Από την άλλη και μόνο το ότι έχεις απέναντί σου τη Ρόμα, όσο νάναι λειτουργεί ανακουφιστικά. Γιατί από μια ξέρεις ότι τα καμάρια μας δεν πρόκειται να μπουν χαλαρά στο ματσάκι (όπως έκαναν με τη Σπάρτα για παράδειγμα που την είδαν αφ' υψηλού) από την άλλη ακόμα κι αν αποκλειστούν από τη Ρόμα δεν θα τους πει και κανείς κουβέντα (όπως θα τους έλεγε αν αποκλείονταν από την Σπάρτα - καλά, άλλο παράδειγμα δεν μπορώ να βρω;). Κι όπως φέτος έχουμε δηλώσει πως η "ψύχωσή" μας είναι το πρωτάθλημα δεν υπάρχει λόγος και για άγχος στο συγκεκριμένο ματς. ΄Η που θα προκριθούμε ή που θα αποκλειστούμε. Σα να λέμε ή θα βρέξει ή θα κάνει καλό καιρό. Υπάρχει πάντως ένα καλό κίνητρο για να το παλέψουμε, σε πείσμα της "ψύχωσης" για το πρωτάθλημα. Κι αυτό δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι γνωρίζουμε ήδη τον αντίπαλό μας στους "16" αν περάσουμε. Είτε είναι η Σταντάρ Λιέγης είτε είναι η Σάλτσμπουργκ είναι εύκολοι αντίπαλοι (τι; δεν το πιστεύετε; Εδώ την κέρδισε ο γαύρος τη Βελγίδα, δεν θα την καταφέρουμε εμείς; Ασε που θα έχει φύγει και ο Μίλαν και θα έχει μετακομίσει στο λιμάνι - χοχοχο).


Ο γαύρος πάλι συνεχίζει την κωλοφαρδία του καλοκαιριού με τις κληρώσεις. Και μη μου πεις τώρα ότι η Μπορντό δεν είναι αμελητέα ποσότητα και κακώς την έχουν μετρήσει έτσι οι γαύροι. Γιατί αν μου το πεις θα σου πω ότι και συμφωνώ και διαφωνώ. Γιατί καλή ομάδα είναι. Ομαδάρα, μάλιστα αν ήταν να την αντιμετωπίσει αυτή την εποχή. Δεν παίζεται. Κατευθείαν τα ραδίκια ανάποδα θα έβλεπε ο γαύρος. Αλλά σε δυο μήνες που θα παίξουν ποιος ζει ποιος πεθαίνει! Κανείς δεν ξέρει σε τι κατάσταση θα είναι τότε η Γαλλίδα. Τώρα θα μου πεις, σημασία έχει σε τι κατάσταση θα είναι η Γαλλίδα; Δεν παίζει και λίγο ρόλο σε τι κατάσταση θα είναι ο γαύρος; Εκτός αν νομίζεις ότι με την επιστροφή των τραυματιών θα μεταμορφωθεί. Γιατί μεταγραφές δεν είναι σίγουρο ότι θα κάνει ο θείος. Σωστό, αλλά σε δυο ματσάκια μπορούν να γίνουν τα πάντα. Κι έπειτα όπως και να το κάνεις ούτε Μπαρτσελόνα είναι η γαλλίδα, ούτε Τσέλσι.

Το γεγονός πάντως ότι ο γαύρος κληρώθηκε με τους "γιρονδίνους" έχει ένα καλό και ένα κακό. Το καλό είναι πως έχουν πράγματι πιθανότητες πρόκρισης. Το κακό είναι ότι όπως έχουν φτιαχτεί οι γαύροι ότι και καλά απέφυγαν τα μεγαθήρια, θα έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις από την ομάδα τους.

Το καλύτερο πάντως το άκουσα στο ραδιόφωνο. Η Μπορντό λέει παίζει άλλο είδος ποδοσφαίρου από τον γαύρο (έλα!) και γι΄ αυτό έχει (ο γαύρος) την δυνατότητα να την αιφνιδιάσει. Ουδέν σχόλιον...

Scratch: Tελικά αυτός ο Νιόπλιας είναι ζωντανή εγκυκλοπαίδεια ποδοσφαίρου. Τον ρωτάς κάτι και έχεις την εντύπωση ότι έχεις ανοίξει την εγκυκλοπαίδεια στο συγκεκριμένο λήμμα. Και ξαφνικά σε πλημμυρίζουν πληροφορίες για το συγκεκριμένο θέμα. Στη θεωρία πα να πει μια χαρά τα πάει. Στην πράξη;

Scratch 1: Να δώσει ευκαιρία ο κόσμος στον Καντέ αλλά και στον Μπιάρσμιρ είπε ο Σισέ. Κουράστηκε να δίνει ευκαιρίες ο κόσμος Τζιμπρίλ μου.


Scratch 2: Σιχα-Μουρίνιο εναντίον Τσέλι. Ολα τα λεφτά!

Scratch 3 (καθυστερημένο gossip): Nαι, υπάρχει ειδύλλιο Ταχτσίδη, Σάσας. Τα παιδιά πήγαν μαζί στην χριστουγεννιάτικη γιορτή της ΑΕΚ.


9 comments:

4minister said...

Ο Βάζελος έπεσε σε αντίπαλο που ήθελα να αποφύγει. Μόνο, όπωως σωστά το λες, αν τον περάσει βρίσκεται πολύ κοντά στους 8 της διοργάνωσης. Με βάση τις αλλαγές που ήδη είδαμε στο παιχίδι μας, στο ματσάκι με τος Ρουμάνους, μπορούμε να νιώθουμε ότι δεν έχουμε ήδη αποκλειστεί. Επίσης και από το γεγονός ότι θα πάρουμε κάτι για πίσω. Μένει να δούμε αν θα είναι "σφυρί" ή ... σκεπάρνι!

Επίσης οι Ρωμαίοι είναι ο πλέον αδύνατος από τους αντιπάλους που δεν θέλαμε. Είμαστε δηλαδή τυχεροί μέσα στην ατυχία μας ... Χρειάζεται οπωσδήποτε να κάνουμε την υπέρβαση, αλλά δεν πέσαμε σε θηρίο, σε στοιχειό, σε αντίπαλο ανπέχταμπλ!

4minister said...

Καλά το λες καθυστερημένο κουτσομπολιό. Είναι κάμποσος καιρός το θέμα Μπασταξίδη! Αν και διαθρυλούται πως έχει πάρει μεζέ ο Αλεξόπουλος ... πριν.

Επίσης συμφωνώ πως αν οι αναμετρήσεις γινόντουσαν τώρα, ο Γαυράκος θα πήγαινε άκλαφτος. Όταν ο αντίπαλος έχει αφήσει πίσω του στον όμιλο Μπάγερν και Γιουβέντους, είναι σημαντικό επίτευγμα. Ένας αντίπαλος χωρίς συγκεκριμένη δυνατή γραμμή, επομένως χωρίς αδύνατο σημείο. Που τρέχει, είναι γρήγορος και αυτό είναι πρόβλημα για όλες τις ελληνικές ομάδες. Που παίρνει γκολ από πολλούς παίκτες. Με έδρα δυναμίτη. Αυτό ακριβώς που δεν θα ήθελα για δικό μου αντίπαλο. Μιλάμε για το σήμερα, γιατί σε 1½ μήνα όλα παίζονται. Και είμαι ένας απλός εκολλαπτόμενος υπουργός ο έρμος, όχι ο μάντης Κάλχας!

Το αδύνατο σημείο; Ότι έχει ελαφριά φανέλα. Αν τους στραβώσει το ματσάκι δεν είναι σίγουρο πως θα κρατήσουν την ψυχραιμία τους. Το ίδιο όμως ελλάτωμα έχει και ο "Γαβρήλος" ...

fl@neur said...

Πρώτη φορά διαβάζω εκτίμηση, στα sites και εδώ, για κλήρωση σε ευρωπαϊκά κύπελλα, με βάση ότι ο αντίπαλος σε 1,5 μήνα δεν θα είναι τόσο ισχυρός όσο τώρα, σε αντίθεση με τον γάβ-ρο, που θα είναι σαφώς καλύτερος με Μπεν Αρφά και Ρικέλμε!!! Το αστείο είναι ότι στη λούμπα έπεσαν και τα πράσινα ΑΡΔ και ΜΜΕ, και όπως πάντα οι οπαδοί. Η προπαγάνδα πάει σύννεφο και αποδίδει τους πρώτους καρπούς. Και εις άλλα με υγεία!!!
Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που προκρίνεται ή αποκλείεται από την κληρωτίδα, απόδειξη πόσο καθυστερημένη ποδοσφαιρικά χώρα είναι. Βέβαια, βγήκε κι ο Ρουμενίγγε και συμβούλεψε τη Στουτγάρδη να αποχαιρετήσει τη διοργάνωση με ψηλά το κεφάλι, αλλά εκεί είναι Γερμανία.
Οι όροι έχουν αντιστραφεί: ο
γάβ-ρος αποκτά την ευρωπαϊκή "ψύχωση" κι εμείς, σαν φτωχοί συγγενείς, την ελληνική. Αν αυτό λέγεται πρόοδος, τότε μιλάμε για άλλη ομάδα. Πολύ φοβάμαι, ότι με αυτά τα δεδομένα, η ομάδα θα πάει άπατη, αν δεν αλλάξει νοοτροπία. Όλες οι δηλώσεις επικεντρώθηκαν στο πρωτάθλημα, διότι λέει είναι πολύ νωρίς ακόμα, αλλά όταν θα έρθει εκείνη η ώρα, ελπίζω να μην είναι πολύ "αργά για δάκρυα, Στέλλα".

gatti said...

@4minister: Eίναι σίγουρα κίνητρο πως αν περάσει από την Ρόμα, έχει πολλές πιθανότητες να φτάσει ακόμα και στους "8". Δεν ξέρω κατά πόσο θα μετρήσει τελικά αυτό το κίνητρο για τον φετινό Παναθηναϊκό που έχει "ψύχωση" το πρωτάθλημα, για άλλες ομάδες πάντως θα μετρούσε.

Πάντως, αν θυμάσαι, πέρσι που ο γαύρος έπεσε με το ...Καπανδρίτι της Γαλλίας ο Μώραλης βγήκε και είπε ότι ουσιαστικά πετάνε λευκή πετσέτα, αφού μετά περιμένει η Μίλαν. Ασχετα αν η ιταλιάνα φοβήθηκε το γαύρο και δεν πήγε στο ...ραντεβού.

Μπορεί να βελτιωθεί η ομάδα με τον στόπερ, αλλά θα πάρουμε τελικά στόπερ και ποιον;

Μεγαθήριο σίγουρα δεν είναι η Ρόμα, αλλά δεν είναι και εύκολη. Το θέμα είναι πώς θα εμφανιστούμε εμείς...

Το συγκεκριμένο κουτσομπολιό το είχα γράψει καιρό πριν. Προτού ακόμα αρχίσει να πηγαίνει στο γήπεδο η Σάσα. Είναι διαφορετικό όμως να πηγαίνει στο γήπεδο γενικά και αόριστα και διαφορετικό να συνοδεύει τον παίκτη στη γιορτή της ομάδας. Είναι επίσημο τώρα γι΄ αυτό έβαλα τις φωτογραφίες.

Οσο για τον Αλεξόπουλο, ειδικεύεται στις μοντέλες. Οταν έπαιζε στον Ηρακλή, είχε δεσμό με την Αιγινίτη (που οσονούπω παντρεύεται τον Σρόιτερ, τον παρουσιαστή του κεντρικού δελτίου του Αλφα). Μόνο που η Αιγινίτη από όσο ξέρω το πάλεψε, δεν έμεινε μοντέλα, σπούδασε δημοσιογραφία.

Αντε, όσα μαθαίνω, όλα σας τα λέω! :pp

Oύτε τον Φλεβάρη πιστεύω ότι θα είναι εύκολη υπόθεση να περάσει ο γαύρος την Μπορντό. Αλλά σίγουρα έχει περισσότερες πιθανότητες απέναντί της απ΄ ό,τι αν έπαιζε κόντρα σε Μπάρτσα, Ρεάλ, Τσέλσι, Μάντσεστερ.

gatti said...

@fl@neur: Αγαπητέ, με αδικείς! Πού είδες ότι θεωρώ δεδομένο πως η Μπορντό θα είναι χειρότερη το Φλεβάρη και ο γαύρος καλύτερος;

Γράφω συγκεκριμένα:

Αλλά σε δυο μήνες που θα παίξουν ποιος ζει ποιος πεθαίνει! Κανείς δεν ξέρει σε τι κατάσταση θα είναι τότε η Γαλλίδα. Τώρα θα μου πεις, σημασία έχει σε τι κατάσταση θα είναι η Γαλλίδα; Δεν παίζει και λίγο ρόλο σε τι κατάσταση θα είναι ο γαύρος; Εκτός αν νομίζεις ότι με την επιστροφή των τραυματιών θα μεταμορφωθεί. Γιατί μεταγραφές δεν είναι σίγουρο ότι θα κάνει ο θείος. Σωστό, αλλά σε δυο ματσάκια μπορούν να γίνουν τα πάντα. Κι έπειτα όπως και να το κάνεις ούτε Μπαρτσελόνα είναι η γαλλίδα, ούτε Τσέλσι.

Οσο για το αν ο γαύρος αποκτά ευρωπαϊκή "ψύχωση", δεν συμφωνώ. Την ανησυχία την έχει έντονη στο βάθος του μυαλού ακόμα. Απλώς με τα αποτελέσματα που παίρνει "χτίζει" αυτοπεποίθηση. Κι αυτό είναι σημαντικό για μια ομάδα που είχε τη φήμη του καρπαζοεισπράκτορα στην Ευρώπη.

Τώρα για μας, νομίζω ότι το έχουμε αναλύσει τόσο πολύ που δεν υπάρχει τίποτα άλλο να πούμε. Βλέπεις πόσο ανακάμπτει ο γαύρος με την φετινή συμμετοχή στο Τσαμπιολί! Και ψυχολογικά και - κυρίως - οικονομικά. Φαντάσου λοιπόν να πάρει το πρωτάθλημα και να βγει και απευθείας στους ομίλους του χρόνου. Πού θα βρεθεί εκείνος και πόση γκρίνια έως πολυμετοχική διάλυση θα έχουμε εμείς. Πώς λοιπόν να μην είναι "ψύχωση" το πρωτάθλημα. Είναι, προσωπικά το λέω, το γράφω, το φωνάζω και δεν νοιώθω καθόλου άσχημα γι΄ αυτό...

pensierix said...

Για την Ρόμα δε γράφω τίποτα γιατί έχουμε καιρό μέχρι το Φλεβάρη. Kαλό θα ήταν να μην εκφέρει κανένας σας γνώμη διότι το "έλα pensierix να σου δείξω τ'αμπελοχώραφά σου" δεν θα το αντέξω.

;ppppppp

Ας πούμε δυο κουβέντες για τον "είσαι η ελπίδα μας" (και δεν το συνεχίζω) Νιόπλια. Με αφορμή το scratch της μπλογκοδέσποινας περί εγκυκλοπαιδικών γνώσεων αλλά και τα όσα είπε ο Τζιμπρίλαρος περί απελευθερωμένων Ελλήνων παικτών μου ήρθαν στο νου δυο ρητά:

"Για να φτιάξεις ομελέτα πρέπει να σπάσεις αυγά".
(αγνώστου πατρός)

"Με αυγά φτιάχνεις ομελέτα και όχι αστακομακαρονάδα".
(pensierix)

Eλπίζω ο σεφ Νιόπλιας να μπορέσει να σπάσει τα αυγά αλλά να μην προσπαθήσει να μας αποδείξει πόσο ψαγμένος μάγειρας είναι και πόσες γνώσεις έχει, θέλοντας να μας σερβίρει κάτι σπέσιαλ. Αν μπεί σε αυτό το τριπάκι(λόγω ανασφάλειας ή υπερεκτίμησης των θεωρητικών του γνώσεων), το πιο πιθανό είναι να τα κάνει...σαλάτα ή στραπατσάδα.

Και Νίκο, κόψε να χαρείς τις πολλές δηλώσεις. Το ότι θεωρείς καλή την κλήρωση μήπως θα έπρεπε να το κρατήσεις για τον εαυτό σου; Μήπως λέω;

fl@neur said...

@gatti χωρίς co
Μακρυά από μένα τέτοιες προθέσεις, ούτως ή άλλως δεν αναφερόμουν σε σένα, και ο τίτλος του post είναι ενδεικτικός της ποιότητας του blog. Εννοώ κάτι άλλο: ότι πίσω από τις εκτιμήσεις των ΑΡΔ (ακόμα και των δικών μας, που πέφτουν στη λούμπα) υπάρχει "γραμμή" και σχέδιο, σε αντίθεση με μάς.
Ο γάβ-ρος περνάει σε "αντεπίθεση" και παίζει τη μπίλια στην Ευρώπη, ούτως αλλοιώς και να αποκλειστεί, και όφελος θα 'χει οικονομικό, και θα έχει γίνει από μία σαφώς καλύτερη ομάδα. Το πόσο "έτρεμαν" τα μεγάλα ονόματα φαίνεται από χιλιόμετρα μακρυά. Μ' ενοχλεί, αλλά ούτε εγώ ούτε κανείς μπορεί να κάνει κάτι, ότι η "ευρωπαϊκή προίκα" σπαταλιέται στα Γιάννενα (δεν έχω τίποτα με τον "Άγιαξ της Ηπείρου") και τον Αθηναϊκό!
Ή φτιάχνεις μια ομάδα που έχει στόχους και προσανατολισμό σε Ελλάδα ΚΑΙ εξωτερικό ή στήνεις μια ενδεκάδα για αυτό που ο άλλος έχει "ράψει στα μέτρα του". Αυτή για μένα είναι η σημαντική διαφορά και πολύ φοβάμαι, ότι αν συνεχίσει έτσι η ομάδα, και γρήγορα θα χάσει τα ευρωπαϊκά πρωτεία και θα είναι "αιώνιος δεύτερος".
Για μένα αυτό είναι το στοίχημα της διοίκησης και της ομάδας και όχι οι πολυμετοχικότητες και τα hummer.

gatti said...

@pensierix: Εγώ γιατί νομίζεις ότι δεν λέω τίποτα για τη Ρόμα; Για να μη βγεις να με κράξεις....

Ενα αυγό έσπασε ήδη ο Νιόπλιας με τον Λέτο. Δεν ξέρω αν μπορεί να εκληφθεί ως σπάσιμο αυγού η τοποθέτηση του Κατσούρ ως στόπερ. Σ΄ αυτό το τριπάκι που λες είχε μπει και ο Τεν Κάτε και του στοίχισε τη θέση του. Λες να την πατήσει και ο Νίκος;

Κι εγώ δεν είδα τις δηλώσεις του για τη Ρόμα με καλό μάτι. Θα προτιμούσα αυτά που είπε να τα κρατήσει για τον εαυτό του. Αν λες ότι σου αρέσει ο συγκεκριμένος αντίπαλος, τι θα πεις αν σε κερδίσει και σε αποκλείσει; Κάποιος πρέπει να του μάθει ότι κάποιες φορές η σιωπή είναι χρυσός...

gatti said...

@fl@neur: Γι΄ αυτή την προπαγάνδα του γαύρου έχουμε μιλήσει τόσεες φορές που νομίζω ότι έχει εξαντληθεί το θέμα. Δεν παίζετει επικοινωνιακά, δεν παίζεται σε θέματα προπαγάνδας, είναι ικανός να κάνει το μαύρο - άσπρο κι εμείς καθόμαστε και κοιτάζουμε.

Για το φετινό πρωτάθλημα επίσης τα έχουμε πει. Αν το κατακτήσουμε έχει καλώς, ακόμα και αυτή η "ψύχωση" θα ξεχαστεί, θα μειωθούν οι εντάσεις. Αν όμως δεν το κατακτήσουμε, αυτή η "ψύχωση" μπορεί να αποβεί καταστροφική. Αλλά δυστυχώς δεν έχουμε άλλες επιλογές, φέτος...