Friday, March 12, 2010

Δίλημμα; Ποιο δίλημμα;



Μερικές φορές τη λύση σε κάποια ζητήματα που μας απασχολούν την δίνει η ίδια η ζωή. Κάτι ανάλογο συνέβη σήμερα στον αγώνα κόντρα στην Σταντάρ Λιέγης. Οι δύο επικές ανατροπές και η πρόκριση επί της Ρόμα είχαν ανεβάσει τον πήχη των προσδοκιών. Οσοι ουδέποτε μπήκαν στη διαδικασία της επιλογής "Ελλάδα ή Ευρώπη" στο περιβόητο δίλημμα, ένοιωθαν δικαιωμένοι.

Κι όσοι είχαν επιλέξει πρωτάθλημα, ένοιωθαν ενοχές για το γεγονός ότι απαρνήθηκαν (ή έστω έβαλαν προσωρινά στην άκρη...) το ευρωπαϊκό παρελθόν της ομάδας και απέκτησαν γαύρικες "ψυχώσεις".

Ετσι, άρχισαν όλοι να καλοβλέπουν το ενδεχόμενο μιας ευρωπαϊκής διάκρισης σε έναν θεσμό που ο ελληνικός μεγαλοϊδεατισμός, μάς έχει κάνει (όλους ανεξαιρέτως) να τον σνομπάρουμε κι ας μην τον έχουμε κατακτήσει ποτέ.


Από την άλλη βέβαια, υπάρχει και ένας βασικός στόχος. Που με ή άνευ διλήμματος, όπως και το κάνουμε είναι πρωταρχικός. Κι αυτός δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του εγχώριου τίτλου. Μπροστά λοιπόν στην ανάγκη της όσο το δυνατόν καλύτερης διαχείρισης του έμψυχου υλικού προκειμένου να ανταποκριθεί κατά τον καλύτερο τρόπο στις πολλαπλές υποχρεώσεις (γιατί υπάρχει και το κύπελλο, μη το ξεχνάμε...), ήρθε η απόφαση του Νιόπλια για ροτέισον.


Ο Κατσουράνης ήταν εκτός λόγω τιμωρίας, οι Καραγκούνης - Σαλπιγγίδης έχουν ανάγκη από ανάσες, ο Ρουκάβινα τα πήγε μια χαρά στον αγώνα με τον Λεβαδειακό, ο Νίνης είναι το γνωστό μας "νινί" που όλοι θέλουμε να παίζει, Ζιλμπέρτο - Σιμάο είναι το δίδυμο των αμυντικών χαφ που όλοι θέλουμε να βλέπουμε, από τη μέση και μπροστά η ομάδα δεν έμοιαζε τόσο ανορθόδοξη. Μη σου πω το αντίθετο. Εμοιαζε να είναι η ομάδα που όλοι (ή έστω οι περισσότεροι) θέλουμε να βλέπουμε να αγωνίζεται.

Πίσω ομολογώ ότι δεν αντιλαμβάνομαι την αναγκαιότητα της αλλαγής του Σπυρόπουλου με τον Δάρλα (έχει τόση ανάγκη ξεκούρασης ο Σπυρό; Δεν ξεκουράστηκε στο ματς με τον Πανιώνιο;). Κατά τ΄ άλλα η σκέψη να μην αλλάξουν τα υπόλοιπα μέλη της άμυνας ήταν σωστή. Βύντρα δεξιά, Σαριέγκι - Καντέ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Δεν είναι το καλύτερο δυνατό, αλλά δεν έχουμε κι άλλο.


Ολα καλά ή έστω μισο-καλά μέχρι που έπαθε γαστρεντερίτιδα ο Τζόρβας. Εκεί κρίθηκε το ματς. Γιατί ο Αλέξης αποκλείστηκε από την αποστολή και στη θέση του μπήκε ο Γκαλίνοβιτς που κουβαλάει όλα τα δεινά του κόσμου πάνω του. Δεν είναι μόνο η δυσκαμψία. Ούτε μόνο η ανιωθιά. Είναι η γκαντεμοσαυρίαση. Ο,τι πάει μέσα γράφει. Και γράφει επειδή δεν υπάρχει το ηθικό για να αντιμετωπίσει την παραμικρή φάση. Με το που βλέπει να έρχεται η μπάλα τρομοκρατείται. Και ο τρόμος ως γνωστόν εκδηλώνεται με δύο τρόπους. Ο ένας είναι η εκδήλωση υστερίας. Ο τρομοκρατημένος παθαίνει πανικό και αντιδρά σπασμωδικά. Ο άλλος (τρόπος) είναι η αδράνεια. Ο τρομοκρατημένος κοκκαλώνει και δεν μπορεί να κάνει βήμα. Ο τρόμος του δικού μας Μάριο εκδηλώνεται με τον δεύτερο τρόπο. Αδράνεια. Ο άνθρωπος που έβλεπε τα τρένα να περνούν. (Οπου τρένα, βάλε γκολ, μέσα είσαι). Θεατής στο πρώτο, έξοδος του Μεσολογγίου στο δεύτερο όπου μπουρδουκλώθηκε και με τον Δάρλα, μέσα από τα πόδια του το τρίτο.

Και εσύ θα μου πεις τώρα και με το δίκιο σου. Ηταν ανάγκη να βάλει ο Νιόπλιας τον δύσκαμπτο Κροάτη; Που τα άρπαξε με τον ίδιο τρόπο που τα είχε αρπάξει στον αγώνα με τη Γαλατά; Που ήταν και ο λόγος που ο τεντάς τον πέταξε από την 11άδα και καθιέρωσε στη θέση του τον Τζόρβα; Αφού ο άνθρωπος δεν έχει ηθικό. Εχει ψυχολογικό πρόβλημα, είναι γνωστό αυτό. Κι από την άλλη ακόμα κι αν ήθελε, όταν έχει 6 μήνες να παίξει μπάλα, πώς είναι δυνατόν να ανταποκριθεί σωστά;

Δίκιο, δεν λέω, αλλά έλα και στη θέση του Νιόπλια. Τι να κάνει δηλαδή; Να φορέσει πάνα στον Τζόρβα και να τον ρίξει στο παιχνίδι; Να στήσει καμιά χημική τουαλέτα πίσω από το τέρμα για να πετάγεται ο γκολκίπερ όποτε παραστεί ανάγκη;

Ητανε στραβό το κλίμα, τόφαγε κι ο γάιδαρος, αυτή είναι η ουσία του αγώνα. Γκαλίνοβιτς και Δάρλας κατέστρεψαν το ματς. Αμα σε δύο αντεπιθέσεις του αντιπάλου τρως δύο φτηνά γκολ, από εκεί και πέρα όλα τα άλλα ειναι νάχαμε να λέγαμε.

Τι να προσπαθήσει και τι να σώσει μετά ο Νιόπλιας; Οι αλλαγές του ήταν γενναίες, αλλά εγώ στη θέση του δεν θα έβγαζα τον Λέτο. Θα έβγαζα τον Ρουκάβινα. Αλλά κι αυτό ακόμα συζητήσιμο είναι. Δεν χάθηκε από αυτή την αλλαγή το παιχνίδι. Γιατί και οι Κάρα - Σάλπι μπορεί με την είσοδό τους να έδωσαν πνοή στην ομάδα, αλλά μετά ξαναγύρισε στην γενική καθίζηση. Εν ολίγοις ο Παναθηναϊκός πήρε από το ματς αυτό που άξιζε να πάρει. Δεν άξιζε κάτι παραπάνω, γιατί δεν δημιούργησε τις προϋποθέσεις γι΄ αυτό.

Το μόνο συμπέρασμα που μπορεί κάποιος να βγάλει είναι ότι κάποιοι παγκίτες θα πρέπει του χρόνου να πάρουν πόδι και κάποιοι άλλοι παίκτες αποδεδειγμένα δεν μπορούν να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων. Και 15 λεπτά καλό παιχνίδι κόντρα στον Λεβαδειακό δεν τους κάνει ξαφνικά υπολογίσιμους για όλους τους αγώνες.


Α, και κάτι άλλο. Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι για μένα για μια ακόμα φορά ήταν ηλιθιωδέστατη η συμπεριφορά κάποιων οπαδών να γιουχάρουν τον Μάριο. Αυτό μπορεί αυτό κάνει ρε σεις. Δηλαδή με τη γιούχα θα γίνει καλύτερος; Χειρότερος θα γίνει. Τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβετε;

Ανεξάρτητα λοιπόν από αυτό, θα πρέπει οι κύριοι πολυμετοχικοί να καταλάβουν ότι Η ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ. Και ο Μάριο έπρεπε να έχει φύγει ...χθες! Από τότε που ξεκίνησα αυτό το blog το φωνάζω και κάποιοι μου έλεγαν πως είμαι εμπαθής μαζί του.

Κατά τ΄ άλλα το ματς ήταν deja vu.

* Μπήκε ο Μάριο, σχόλασε το παιχνίδι.

* Γέμισε το ΟΑΚΑ, ήρθε η dapipa.

* Εχουν απεργία οι εφημερίδες, φάγαμε ήττα (αυτό ειδικά το τελευταίο δεν είναι κακό, μέχρι να ξαναβγούν θα έχει ξεθυμάνει το πράγμα και όλοι θα ασχολούνται με το ματς κόντρα στον Αστερία).

Τώρα θα πει κανείς. Υπάρχουν ελπίδες μετά το 1-3; Eλπίδες υπάρχουν πάντα. Σιγά την ομάδα τώρα, επειδή εμείς ήμασταν κατώτεροι των περιστάσεων, σημαίνει ότι η Σταντάρ είναι ομαδάρα; Πλάκα κάνουμε;

Το θέμα είναι: Aξίζει τον κόπο να "χτυπήσουμε" τη ρεβάνς μετά από τέτοιο σκορ; Οταν το ματσάκι γίνεται την άλλη Πέμπτη και τρεις μέρες μετά έχουμε το ντέρμπι με τον ακατονόμαστο από το οποίο μπορεί να κριθεί ο τίτλος; Μάλλον δεν αξίζει...



Scratch: Τσάμπα πήγε και η πράσινη μοϊκάνα του Τζιμπρίλαρου.


Scratch 1 (Παναθηναϊκό παραλήρημα για Μάριο από GWF):

* Κάποιος να πυροβολήσει το βαρδινογιαννικό απολειφάδι. Κάνε αλλαγή τον Γκαλίνοβιτς.

* Ο γκαντεμο-ανίκανος μέχρι και το κοριτσάκι που κράταγε όταν έμπαιναν στον αγωνιστικό χώρο μπουρδουκλώθηκε και πήγε να πέσει.

* Αυτά που κάνει δεν θα τα έκανε ούτε αυτιστικός ανάπηρος παραπληγικός εξωγήινος. Ο άνθρωπος είναι παλαίμαχος.

* Εχω δει πολλές αλχημείες κατά καιρούς. Είτε να παίζουμε χωρίς αριστερό χαφ, είτε χωρίς δεξί χαφ, είτε, είτε, είτε. Να παίζουμε χωρίς τερματοφύλακα, ομολογώ πρώτη φορά το βλέπω.

* Κανονικά είναι λάθος να βρίζεις παίκτες, αλλά αυτός ο Γκαλίνοβιτς αντιπροσωπεύει όλη τη μιζέρια της εποχής Τζίγγερ. Αναρωτιεσαι ώρες - ώρες πώς άντεχε η ομάδα με τερματοφύλακα τον Γκαλίνοβιτς. Κατά τ΄ άλλα ο Βύντρα θυμίζει Ντάνι Αλβες σε σύγκριση με τον Δάρλα...

Scratch 2: Επέστρεψα, μετά κόπων και βασάνων...


Το δίδυμο της συμφοράς...



64 comments:

Thanasis said...

Θα ήθελα να διαφωνήσω αλλά δυστυχώς δεν μπορώ. Όλα είναι σωστά, γιατί δύσκολα γυρίζει το αποτελεσμα στο Βέλγιο.
...Όμως υπάρχει ένας τελευταίος τρόπος. Την Κυριακή το βράδυ ελπίζω να έχεις τον ίδιο τίτλο στο άρθρο σου.
Γιατί θα έδινα άνετα και τη νικη με τους γαύρους για να συνεχίσουμε.(αν δεν χάνουμε πρωτάθλημα)

pensierix said...

Καλώς επέστρεψες, gatti μου, κι ευτυχώς δηλαδή που το έκανες σε μέρα δύσκολη, διότι δεν παλεύεται η κατάσταση χωρίς νέο σου ποστ!

:)))))))

Οποιος ξέρει να διαβάζει τα σημάδια, καταλάβαινε ότι σήμερα υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να δούμε αυτό που είδαμε...

Αντε, ήταν που ήταν καραξενερωμένη η αφεντιά μου, τώρα έπιασε πάτο...

"Κοιτάζουμε το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης τώρα."

Μπρρρρρρρρρρρ!!!!! Αγριεύτηκα!

:))))))

gatti said...

@Thanasis: Tη νίκη στο ματς με τους γαύρους θα την έδινα άνετα κι εγώ για μια πρόκριση επί της Σταντάρ ΑΝ εκτός από το διπλό στην Τρίπολη μας ευνοούσε και το αποτέλεσμα στο Χαριλάου.

Γιατί ουσιαστικά τη νίκη στο ματς με τους γαύρους δεν την θέλουμε για να μη χάσουμε τον τίτλο απ΄ αυτούς, αλλά για να μην τον χάσουμε από τον ΠΑΟΚ.

Με διπλό στην Αρκαδία και άσο στο Χαριλάου θα μπορούσα να ξαναβάλω τον ίδιο τίτλο.

Αν και σ΄ αυτή την περίπτωση μάλλον θα έβαζα κάτι σε "είμαστε πρωταθλητές"...
Οχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά για να μην ...επαναλαμβάνομαι! :)))

gatti said...

@pensierix: Kαλώς σε βρίσκω Γαλάτη μου. Ελπίζω να μην ξαναχαθώ για μεγάλο χρονικό διάστημα, αν και τίποτα δεν είναι σίγουρο.

Είναι δυνατόν να σε άφηνα χωρίς ποστ τέτοια μέρα; (Ειδικά από την στιγμή που ξέρω ότι πέρασες "δύσκολες" στιγμές στο GWF - όλα τα μαθαίνω εγώ...).

Σε σκέφτηκα την ώρα του αγώνα. Τώρα λέω είναι που θα καραξενέρωσε ο Γαλάτης!

Τι να κάνεις, that's life.

Eτσι! Στηρίζουμε και κοιτάζουμε το ματς της Τρίπολης! :ppp

koutavaki said...

Θα συμφωνήσω.Βέβαια μόλις άκουσα ότι θα λείπει ο Αλέκος το είδα το όνειρο.Για το Δάρλα δε θα πω κάτι(η μαλακία ήταν που τον φέραμε),αυτός κι αν είναι παλαίμαχος.Αλλά ρε παιδιά άλλο παλαίμαχος,άλλο ηλίθιος.Τι του τη βάρεσε του Μάριο φέτος και αντιγράφει το μέλος δεν ξέρω.Έχει γίνει άθλιος (πέρυσι δεν ήταν έτσι,και δεν κρίνω από τώρα,από όταν ήταν βασικός ακόμη)και αν βάλεις και τον ξιφία μπροστά έχεις το απόλυτο έρεβος!Τι να τα βάλουμε με το Δάρλα,μουσιού Σαριέγκι το στόπερ πρέπει να κόβει και τίποτα,όχι όποιος θέλει να περνάει!

koutavaki said...

Α,ξέχασα!ΚΑΙ αρχηγός παρακαλώ παρόντος του Ζιλμπέρτο!!!Όποιος το κατάλαβε ας το εξηγήσει και σε μένα!

pensierix said...
This comment has been removed by the author.
pensierix said...

Ρε συ gatti, δεν θα το πιστέψεις...Πάνω που πήγα να γράψω για την "περιπέτειά" μου, με αφορμή τα σχόλια που ανέβασες από GWF...Ηθελα να σου πω "ευχαριστώ" δημόσια διότι βρέθηκε ένα παληκάρι(να ΄ναι καλά) που διαβάζει το μπλογκ σου για να επιβεβαιώσει ότι τουλάχιστον είμαι Παναθηναϊκός και όχι ρουφιανοχανουμοσκουληκογαυρομπουγάτσας! Είχε πλάκα τώρα που το σκέφτομαι, να βλέπεις να την πέφτουν στον έρμο το Γαλάτη αν και εκείνη την ώρα μόνο ως πλάκα δεν μπορούσα να το εκλάβω!

Η "καριέρα" μου εκεί ήταν σύντομη πάντως, χωρίς να θέλω να αδικήσω το φόρουμ. Δεν θα ήταν ευγενικό εκ μέρους μου να αρχίσω το κράξιμο αφού έχει και πολύ αξιόλογες πένες και θα γινόμουν άδικος αν το έκρινα τόσο βιαστικά, με αφορμή ένα ατυχές περιστατικό με εμένα πρωταγωνιστή, από αυτά που είναι συνηθισμένο φαινόμενο στο διαδίκτυο.

ΥΓ
Φυσικά δεν παίρνω πίσω ούτε λέξη από αυτά τα λίγα που έγραψα έκει.

ΥΓ1
Μην με αρχίσετε κι εδώ στο μπινελίκι. Ο Γαλάτης είναι ευαίσθητο παιδί! Δεν θα αντέξει, να το ξέρετε!

:))))))

mahler76 said...

αν πάρει τον πούλο ο Θρήνος δε θα με χαλάσει καθόλου το χτεσινό. Να την χέσω την Ευρώπη όταν εδώ δεν μπορούν να πάρουν ένα τίτλο.

Γιώργος Τ. said...

Πρωταθλητή σε θέλουμε Παναθηναϊκέ, αλλά.... Ας ελπίσουμε αυτή να ήταν η τελευταία πίκρα φέτος.. Πίκρα γιατί δεν είναι η ήττα, αλλά ο τρόπος που ήρθε αυτή.. Βέβαια, το παιχνίδι χάθηκε τελείως στον τραυματισμό του Δάρλα, εκεί που έκανε την κούρσα της ζωής του.. Αν έκανε καλύτερο σουτ, μπορούσε και να ισοφαρίσει.. Αντ' αυτού, χάνεται η ευκαιρία, μένουμε και με 10..
Άλλαξε τελείως η μορφή του αγώνα με την είσοδο του Καραγκούνη, αλλά στο τέλος δεν μου άρεσε η εικόνα της ομάδας που εγκατέλειψε το παιχνίδι (μετά το 80').. Να θυμίσω πότε μπήκαν τα γκολ με την Ρόμα??
*μήπως θα πρέπει ο Λέτο να δει DVD του Γιοβάνοβιτς για να δει πώς παίζεται η θέση?? Συμφωνώ ότι δεν έπρεπε να βγει, αλλά στο πρώτο ημίχρονο ήταν κακός..
*ο Δάρλας σοβαρά γιατί υπάρχει στο ρόστερ του Παναθηναϊκού? Με κάνει να μετανιώνω που σταμάτησα το ποδόσφαιρο (έπαιζα στην ίδια θέση και ειλικρινά ήμουν καλύτερος)..
*ρε Γκαλίνοβιτς.. Πιάσε και κάτι..
*μόνοι διακριθέντες στο ναυάγιο αυτό Βύντρα και Καραγκούνης.. Άντε πες και ότι Ζιλμπέρτο, Σιμάο και Σαλπιγγίδης προσπάθησαν..
*όταν συνειδητοποιήσουν όσοι έπαιξαν χθες από τι ομάδα έχασαν, θα καταλάβουν τι ευκαιρία χάθηκε..

A said...

Kalos tin pisw!!!!

Asxoliasto to xthesino! Xipnaei minimes porto kai reingers....

Kalimera

houli_v said...

Δε λες που η Στάνταρ Λιέγης ήταν χάλια σαν ομάδα και μόνο τρεις φορές κατάφεραν να ωθήσουν τη μπάλα προς το τέρμα.

Πραγματικά τεράστια τραγωδία φέτος ο Γκαλίνοβιτς (πρέπει να έχει φέτος κάτω από 10% αποκρούσεις σε σουτ που πάνε προς την εστία - μη ξεχνάμε και πως αποκλειστήκαμε από το champions league - και όμως κάποτε ήταν καλός τερματοφύλακας)

Τις καλημέρες μου :)

fl@neur said...

@gatti
Καλώς τηνε κι ας άργησε(ς)!!!
Ήταν μια κακιά βραδυά, με άσχημη εμφάνιση, 2γκολ δώρο, και δίκαιο αποτέλεσμα, τα υπόλοιπα τα έγραψες εσύ. Δείχνει όμως πόσο απρόοπτο είναι το ποδόσφαιρο, όταν είναι καθαρό κι επίσης, ότι ένα 2πλό στη Λιέγη δεν είναι επιστημονική φαντασία.
Από την άλλη, δεν καταλαβαίνω τον "πανικό": παίρνεις 2πλό στη Ρώμη, αλλά χάνεις από μία υποδεέστερη (και από τον ΠΑΟ και τη Roma) ομάδα), που όμως εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τα λάθη σου, that's football.
Είπαμε, διαχείριση και ψυχραιμία, προέχει πάντα το πρωτάθλημα, κι ας τον γάβ-ρο να κάνει τη διαδρομή Αθήνα-Σαλονίκη, Παγκράτι-Κολιάτσου!
Καλή συνέχεια gatti!

The Bgt said...

Καλως τηνε!!! :)))))))

Για να διασκεδασουμε και λιγο θα επαναλαβω το χθεσινο ποστακι μου για το Μαριο, κι εσεις βρειτε απο ποια ταινια προερχεται η καθε ατακα (αλλα χωρις να το ψαξετε στο internet, οι πιο πολλες ειναι απο διασημες ταινιες).

Ελπιζω μετα το χθεσινο να γλυτωσαμε οριστικα απο τον "ποδοσφαιριστη" Γκαλινοβιτς.

ΠΑΜΕ!

1) Mario... we have a problem..

2) Frankly Mario... we don't give a damn

3) Here's MAAAARIOOOO!!!!!

4) We will give Mario...an offer r he cannot refuse..

5) You've got to ask yourself one question: Do I feel lucky? Well, do you, MARIO?

6) Mario...PHONE HOME, GO HOME

7) Mario.. we feel the urge to have you for dinner with some fava beans and a nice Chianti

8) Galinovic. Mario Galinovic

9) Mario..YOU CANT HANDLE THE TRUTH

10) I see dead goalkeepers

11) Oh Well Mario...Nobody is perfect

12) Elementary, Dear Mario

13) A Goal offered by Mario: Shaken, not stirred

14) Nobody puts Mario in a corner (and under goalposts)

15) I am the king of the Bloopers!!!

16) Go ahead Mario, make my day

17) May the force be with us (when Mario plays..)

18) Are you talking to us Mario??

19) I love the smell of nice mario-bloopers in the evening

20) Play it again Mario

21) Have you ever danced with Mario in the pale moonlight?

22) Mario, you had me at "hello"

23) Mario-on, Mario-off

24) Mario...say hello to my.. little friend

25) Get away from our goalposts you B****

26) After all Mario... tomorrow is another day..

27) Hastalavista Mario..

28) Thank you for playing "Should we or should we not listen to the advice of the galactically stupid to have Mario as our goalkeeper"!

Cybergoulion said...

Ηθικό δίδαγμα: Όποια ομάδα παίζει στο Europa League με το δεύτερο τερματοφύλακα, μαζεύει τριάρες...

Unknown said...

* Πωλείται τερματοφύλακας και αριστερό μπακ σε τιμή ευκαιρίας ή ανταλλάσσονται με 1 ή 2 σοβρακοφανέλες.

* Η Στανταρ ήταν η χειρότερη και πιο αστεία ομάδα που είδα φέτος στο ΟΑΚΑ, έκανε περισσότερες καθυστερήσεις από Λεβαδειακό, Αστέρα και Ξάνθη μαζί. Ήταν τόσο εξοργιστικοί που είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που ήθελα να δω το θωρηκτό από τη Μοζαμβίκη με το φοβερό δεξί κροσέ να βγάζει έστω έναν εκτός.. το μετανιώνω αλλά όσο τους θυμάμαι να πέφτουν και να κυλιούνται σαν λιπόθυμες αδελφές το ήθελα ακόμα πιο πολύ!

* Αν δεν έχουμε +5 απο δευτερότριτους πριν τον επαναληπτικό δεν υπάρχει περίπτωση να μπουν (ή πιο σωστά να τους βάλει ο Νιόπλιας) και να χτυπήσουν το παιχνίδι, αν και ο σοβαρός Παναθηναϊκός μπορεί να βάλει 4 γκολάκια άνετα σε αυτή την ομάδα.

* Καραγκούνης ημών ο επιούσιος.

* Γαττί η επιστροφή σου είναι τόσο χαρμόσυνη όσο του Τζόρβα στην Τρίπολη.

zamuc said...

Πάλι μέσα ήμουν (τι θα γίνει με εμένα δεν ξέρω) αλλά αυτή τη φορά σας γκαντέμιασα τελικά.

Δεν συμφωνώ με το κράξιμο πάντως σε 1 ή 2 παίχτες όταν επί 90 λεπτά δεν έχει κάνει ούτε 1 φάση μπροστά ο ΠΑΟ. Δηλαδή οι υπόλοιποι ήταν καλύτεροι από τον Γκαλίνοβιτς;

Νομίζω ότι πίσω από το κράξιμο και το υποτιθέμενο rotation (μόνο 3 δεν λογίζονται ως βασικοί Γκαλίνοβιτς-Ρούκα-Δάρλας και οι τιμωρίες, τραυματισμοί και ιώσεις έιναι στο πρόγραμμα)θέλετε να κρύψετε τις πραγματικές αδυναμίες.

4minister said...

1. Ο Γκαλίνοβιτς ήταν ένας από τους κύριους λόγους που αποκλειστήκαμε από το Champions League, τώρα μας απέκλεισε και από το Europa League.
2. Ο Καραγκούνης μπαίνει και δημιουργείται μια ψεύτικη αίσθηση υπεροχής, χωρίς η ομάδα να απειλεί, ενώ ταυτόχρονα γίνεται αργή και προβλέψιμη.
3. Η πρώτη αλλαγή έπρεπε να είναι ο Σπυρόπουλος στη θέση του Δάρλα. Πριν τελειώσει το ημίχρονο!
4. Σε αυτά ακριβώς τα παιχνίδια, όταν ο αντίπαλος παίζει όλος πίσω, πρέπει να μπαίνει στο ημίχρονο ο Πετρόπουλος.
5. Το θέμα πρόκριση ετελείωσε, εκτός και πιστεύει κανείς ότι αυτή η ομάδα θα καταφέρει εκεί να μη δεχθεί γκολ (και να σκοράρει τρεις φορές).

gatti said...

@koutavaki: Kι εγώ την ψυλλιάστηκα τη δουλειά όταν άκουσα ότι δεν παίζει ο Τζόρβας. Και όχι μόνο επειδή ο Μάριο είναι ο γνωστός γκαφατζής. Εντελώς αντικειμενικά όταν βγάζεις κάποιον από τη ναφθαλίνη μετά από έξι μήνες, είναι γεγονός από μόνο του αρκετό για να μην ξέρει πού πατά και πού πηγαίνει μέσα στο γήπεδο. Αν έχει και όλα τα κουσούρια που κουβαλάει ο Κροάτης αυτό το μειονέκτημα πολλαπλασιάζεται επί δέκα.

Ο Δάρλας μαύρο χάλι, είναι πια βέβαιο ότι πίσω από τον Σπυρόπουλο δεν υπάρχει κανείς. Αλλη μια θέση που θα χρειαστεί ενίσχυση το καλοκαίρι.

Ο Σαριέγκι έζησε για μια ακόμα φορά μεγάλες στιγμές. Αυτός ο άνθρωπος είναι ή του ύψους ή του βάθους στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. ΄Η που θα κάνει τσαφ και θα βάζει αυτογκόλ, ή που θα σκοράρει και θα σώζει τα απίστευτα. Αντε να μας αδειάσει τη γωνιά κι αυτός το καλοκαίρι.

Αυτό με το αρχηγιλίκι ούτε εγώ το κατάλαβα. Ας το εξηγήσει κάποιος άλλος.

gatti said...

@pensierix: Mη νομίζεις, το έχω ζήσει κι εγώ αυτό. Είναι φοβερά καχύποπτοι με άτομα που έχουν λίγα ποστ, γιατί τα θεωρούν είτε "κομήτες" που μπαίνουν να γκρινιάξουν, είτε "αλλόθρησκους" που μπαίνουν για να προβοκάρουν. Εντάξει, κάπου είναι κατανοητό, γιατί συμβαίνουν κι αυτά (συνήθως μόνο αυτά συμβαίνουν, εσύ ήσουν η εξαίρεση), αλλά νομίζω ότι στην επιμονή τους να χρησιμοποιεί κανείς τους δικούς τους κώδικες κάπου φτάνουν στην υπερβολή. Την έχω πατήσει κι εγώ, γι΄ αυτό πια ακόμα και αν θέλω να πάρω μέρος σε μια συζήτηση στο φόρουμ, τελικά το αποφεύγω και προτιμώ να είμαι θεατής.

Να, αυτά κάνεις, σε ξένους ...καφενέδες μπαίνεις και σε κακομεταχειρίζονται και μετά εγώ έχω τύψεις που δεν έχω ανεβάσει ποστ!


ΥΓ. Δεν χρειάζεται να πάρεις πίσω λέξη από όσα είπες. Εχουν την γνώμη τους, έχεις τη δική σου. Τόσο απλά.

ΥΓ1. Πότε σε μπινελικώσαμε εμείς βρε; Ενας που το επιχείρησε, καθαρίζει πατάτες τώρα... :ppp

gatti said...

@mahler76: Είπαμε! Το πρωτάθλημα φέτος είναι αυτοσκοπός!

gatti said...

@Γιώργος Τ.: Oπως το λες. Ο τρόπος που χάσαμε ενοχλεί, όχι η ήττα αυτή καθ΄ αυτή, αν και όλοι εδώ που τα λέμε μετά την νίκη - πρόκριση επί της Ρόμα θεωρούσαμε πως η Σταντάρ είναι εύκολη υπόθεση.

Γενικά όλα στράβωσαν στο χθεσινό παιχνίδι, και η παρουσία του Καραγκούνη άλλαξε μεν την εικόνα αλλά μόνο προσωρινά.

* Ναι, ήταν κακός ο Λέτο, αλλά νομίζω ότι ο Ρούκα ήταν χειρότερος.


* Την ίδια απορία με σένα έχω κι εγώ για τον Δάρλα. Εκανα φιλότιμες προσπάθειες να τον δω σαν ένα αξιόπιστο back up, αλλά δεν έχει καμία σχέση με τη λέξη αξιοπιστία.

* Μανταλάκια ο Μάριο.

* Ο Ζιλμπέρτο δεν μου άρεσε χθες. Ο Σάλπι προσπάθησε όπως λες, το ίδιο και ο Σιμάο αν και δεν του βγήκε τίποτα χθες, γι΄ αυτό και στο τέλος πήρε δίκαια την κόκκινη.

* Οταν θα συνειδητοποιήσουν από μια ομάδα έχασαν, μάλλον θα είναι αργά...

gatti said...

@Α: Καλώς με! :))))

Ετσι είναι, ξυπνάει μνήμες (άσχημες) το χθεσινό.

Kαλό απόγευμα!

gatti said...

@houli_v: Εδώ μιλάμε ότι είχαν το απόλυτο των τριών γκολ σε ισάριθμες ευκαιρίες, φαντάσου να ήταν και καμιά ομάδα που δημιουργεί περισσότερες ευκαιρίες στην διάρκεια του αγώνα. Δεν θα προλαβαίναμε να μαζεύουμε...

Πριν λίγο άκουσα ότι ο Μάριο τελείωσε οριστικά και ανεβαίνει δεύτερος τερματοφύλακας ο Καρνέζης. Καιρός ήταν. Αφού δεν μπορεί το παλικάρι. Νομίζω ότι του είναι οδυνηρό να αγωνίζεται, είναι πια σαφές. Δεν έχει καθόλου ηθικό, ενώ έχει και αλλού το μυαλό του. Ανθρώπινο αυτό αν έχει όντως προσωπικό πρόβλημα. Αλλά ας έλεγε βρε παιδί μου "δεν μπορώ να παίξω". Να έβαζε τον Καρνέζη ο Νιόπλιας.

Καλησπέρα! :)))

Θεόδωρος Πασσαλίδης said...

Βλέποντας την Σταντάρ στο χθεσινό ματς και συγκρίνοντάς το με την αντίστοιχη απόδοση της Ρόμα αλλά και με την αντίστοιχη απόδοσή της στα ματς με το γαύρο, μου χει μείνει μια πίκρα πως η πρόκριση χάθηκε από μια ομάδα κατώτερή μας. Θα μου πεις και μεις από την Ρόμα κατώτεροι είμασταν στα χαρτιά αλλά προκριθήκαμε: this is football.

Το δεύτερο που μου έμεινε από χθες είναι η αίσθηση ότι ένα μόνο άτομο μέσα σε 10 λεπτά γκρέμισε ότι είχαμε χτίσει στα προηγούμενα ματς. Ίσως να ακούγεται σκληρό και άδικο (εξάλλου δεν είναι μόνο ο Μάριο αλλά ο Δάρλας και ο Ρουκάβινα και άλλοι ακόμα που δεν έχουν θέση στην ομάδα) μιας και στην μπάλα όλοι μαζί κερδίζουν και όλοι μαζί χάνουν αλλά χθες ο Μάριο κρέμασε τους συμπαίκτες του. Ολονών η απόδοση έπεσε κατακόρυφα μόνο στην σκέψη πως αν η μπάλα πατήσει περιοχή είναι κατά 50% γκολ..

Επομένως, πέρα από αμυντικό (-ους) το καλοκαίρι και τερματοφύλακα..

Την καλησπέρα μου!

gatti said...

@fl@neur: Kαλώς σε βρίσκω. Νομίζεις ήθελα να αργήσω; Ανωτέρα βία...

Ηταν όντως κακή βραδιά με δίκαιο αποτέλεσμα.

Μα ακριβώς επειδή είναι απρόοπτο (και απρόβλεπτο) το ποδόσφαιρο, μας αρέσει τόσο.

Ακούω σήμερα στο ραδιόφωνο ότι χάσαμε επειδή είδαμε το παιχνίδι χαλαρά και υποτιμήσαμε την Σταντάρ. Δεν συμφωνώ. Δεν νομίζω ότι την υποτιμήσαμε. Δεν μας πήγε το παιχνίδι. Οταν κανείς από τους παίκτες σου δεν πιάνει απόδοση και σου στραβώνει από την αρχή το ματς, τι παραπάνω να περιμένεις;

Εννοείται ότι προέχει το πρωτάθλημα. Πάμε για το διπλό στην Τρίπολη και ανάλογα και με το αποτέλεσμα στο Χαριλάου, βλέπουμε.

Καλή συνέχεια και σε σένα! :)))

Γιάννης Καραμήτρος said...

Ωραία ανάλυση αλλά αυτό που ξέρω είναι και ότι η standard liege έχει καταλάβει πως πρέπει να δουλεύει μία μικρή ομάδα και λειτουργεί σαν φυτώριο παικτών, ο Παναθηναϊκός σαν καθώς πρέπει Ελληνική ομάδα ζει με τη μεγαλομανία ότι μπορεί να διακριθεί στην Ευρώπη με ακριβούς παίκτες, μερικοί είναι και παικταράδες. Αν βλέπανε τα στραβοπατήματα της Ίντερ Μιλάνου ίσως καταλάβαιναν ότι στο ποδόσφαιρο το χρήμα δεν είναι το παν...

gatti said...

@The Bgt: Είσαι απίστευτη! Καταπληκτικό το σχόλιό σου και σε τόσο αγαπημένο θέμα όπως είναι ο κινηματογράφος!

Τελειώσαμε όντως από τον Μάριο. Καιρός ήταν!

Λοιπόν, έχουμε και λέμε:



1) Apollo 13

2) Oσα παίρνει ο άνεμος

3) Λάμψη

4) Νονός

5) Dirty Harry

6) ET

7) Η σιωπή των αμνών

8) James Bond

9) Zήτημα τιμής

10) Εκτη αίσθηση


11) What's New, Pussycat, Μemento κ.λπ.


12) Σέρλοκ Χολμς


13) James Bond


14) Dirty dancing


15) Tιτανικός



16) Sudden Impact


17) Star Wars


18) Tαξιτζής


19) Αποκάλυψη τώρα

20) Καζαμπλάνκα

21) Μπάτμαν

22) Τζέρι Μαγκουάιρ


23) (Δεν μού έρχεται...)


24) Σημαδεμένος


25) Πλανήτης των πιθήκων

26) Οσα παίρνει ο άνεμος

27) Εξολοθρευτής


28) Ζήτημα τιμής


Ρίξε και μια ματιά σ΄ αυτό το σχετικό ποστ που έχω γράψει τρία χρόνια πριν (αν και τα περισσότερα βιντεάκια δεν υπάρχουν πια...):

http://gatti-squared.blogspot.com/2007/11/blog-post_18.html

gatti said...

@Cybergoulion: Ετσι είναι. Αλλά εμείς τα ηθικά διδάγματα δεν τα προσέχαμε...

gatti said...

@Slapfish:

* Πωλούνται; Γιατί, νομίζεις θα βρεθεί κανείς να τους αγοράσει; Πιο εύκολο είναι να τους ανταλλάξουμε με τις σωβρακοφανέλες.

* Η Βέλγα δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο, πέρα από την επίθεσή της δεν λέει τίποτα. Οταν μάλιστα βάλαμε το γκολ και μειώσαμε το σκορ τούς έπιασε πανικός. Το κακό ήταν ότι δεν συνεχίσαμε εμείς στον ίδιο ρυθμό. Πάντως, ξύλο έπεσε πολύ και σκέφτομαι τι θα γίνει αν επιχειρήσουν να το ανταποδώσουν στην ρεβάνς. Σε μια φάση που έπεσε ο Σισέ και σφάδαζε η ψυχή μου πήγε στον άλλο κόσμο και γύρισε. Φοβάμαι μη μας τον σακατέψουν. (Ο Σιμάο ήταν το γνωστό ...κριάρι σ΄ αυτό το ματς).

* Συμφωνώ ΚΑΙ πως ο Παναθηναϊκός μπορεί να βάλει 4 γκολάκια στους Βέλγους, αν είναι σοβαρός (το θέμα είναι πώς θα καταφέρει να μη φάει άλλα τόσα...) αλλά ΚΑΙ πως αν δεν έχουμε διαφορά από τους δευτερότριτους δεν χρειάζεται να μπούμε καν στη διαδικασία να σκεφτούμε τη ρεβάνς.

* Καραγκούνης, η γνωστή ευχή και κατάρα.

* Και να σκεφτείς ότι εγώ δεν είχα και γαστρεντερίτιδα! (Αμ πώς!). :pppp


ΥΓ. Αυτές οι βέλγες δεν μας πάνε πάντως βρε παιδί μου! Χίλιες φορές οι ιταλιάνες!

gatti said...

@zamuc: Πού ...φτουράς να μας γκαντεμιάσεις εσύ βρε zamuc, όταν είναι παρών στο γήπεδο ο σούπερ γκαντεμόσαυρος Μάριο;

Στο κράξιμο ούτε εγώ συμφωνώ. Δεν ήμασταν καλοί γενικά, δεν φταίει μόνο ο Μάριο. Απλώς ο Κροάτης είναι που εξανέμισε τις όποιες πιθανότητες με τα γελοία γκολ που έφαγε.

Δεν νομίζω ότι προσπαθεί κανείς να κρύψει τις αδυναμίες. Εχουμε και μάλιστα πολλές.

gatti said...

@4minister: 1. Είπε να μην κάνει ...μισές δουλειές ο Κροάτης γι΄ αυτό μετά το Τσαμπιολί
αποφάσισε να μας αποκλείσει και από το ΟΥΕΦΑ.

2. Οπως το λες. Ψεύτικη αίσθηση υπεροχής με τον Κάρα.

3. Επρεπε να βγει ο Δάρλας, από το πρώτο μέρος, συμφωνώ.

4. Το κακό είναι πως και ο Πετρόπουλος δεν δείχνει να αρπάζει τις ευκαιρίες.

5. Να σκοράρει μπορεί, να μην φάει δεν μπορεί.

Γιάννης Καραμήτρος said...

και σκέφτομαι τι θα γίνει αν επιχειρήσουν να το ανταποδώσουν στην ρεβάνς
Μην αγχώνεσαι στην Ευρώπη δεν γίνονται συχνά έκτροπα...

gatti said...

@Thodoras13: Oπως το λες. Θεωρητικά ανώτερή μας ήταν η Ρόμα και όμως την αποκλείσαμε. Θεωρητικά κατώτερή μας είναι η Σταντάρ κι όμως όπως όλα δείχνουν μας αποκλείει, αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο.

Ακούγεται σκληρό, αλλά δεν είναι άδικο. Ο Μάριο (με όσα ελαφρυντικά έχει στον ανθρώπινο τομέα - γιατί αγωνιστικά δεν έχει) κατέστρεψε ό,τι δημιουργήσαμε τόσο καιρό. Αρκούσε να δει κανείς τα κοντινά που γίνονταν στους παίκτες μας για να καταλάβει αυτό που λες. Πίστευαν όλοι ότι παλεύουν άδικα και γι΄ αυτό εν τέλει τα παράτησαν και παραιτήθηκαν από το παιχνίδι.

ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να αποκτήσουμε τερματοφύλακα!

Καλησπέρα!

gatti said...

@ΙωάννηςΚ (πρώην ioannisk): H Σταντάρ όπως και οι περισσότερες βελγικές ομάδες έχουν αυτογνωσία. Εμείς εδώ στην Ελλάδα έχουμε μεγάλη ιδέα για τον εαυτό μας. Πιστεύουμε ότι το ποδόσφαιρό μας είναι καλύτερο από το βελγικό (μπορεί και να είναι) και αυτή η αλαζονεία μας έχει κοστίσει πολλές σφαλιάρες από τους Βέλγους σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Δεν ανησυχώ μήπως γίνουν έκτροπα. Αλλωστε ούτε εμείς κάναμε. Απλώς μια κλοτσιά αρκεί για να γίνει η ζημιά. Και φοβάμαι μήπως αυτοί βαρέσουν στο ψαχνό, γιατί εδώ όσο νάναι ξύλο έφαγαν αρκετό...

pensierix said...

Ρε 'σεις παίδες, μέχρι χτες είχαμε αποκλειστεί από το Τσάμπιονς Λιγκ με κάτω τα χέρια λόγω του μυρουδιά. Σήμερα θυμηθήκαμε ότι υπήρξαν και τότε τσαφ και τσουφ στην άμυνα; Βρε τι μαθαίνει κανείς με αφορμή την τριάρα από την Βελγίδα...

Eγώ πιστεύω ότι την αποκλειστική ευθύνη για το χτεσινό την φέρει ο Νιόπλιας. Να φύγει να πάει αλλού ο άμπαλος!!!!

:pppppppppppp

ΥΓ
Για να μιλήσουμε σοβαρά, συμφωνώ με την κριτική που του ασκεί ο Μαρκάκης, αν αφήσουμε λίγο στην άκρη τις γκάφες του Γκαλίνοβιτς.

4minister said...

Δεν το θυμηθήκαμε όλοι σήμερα, Ρωμαίε. Αναφέρθηκα χθες στο πόσο κακές εξόδους έχει ο απορροφητήρας!

pensierix said...

Ασε τις μαλαγανιές, υπουργέ! Μέχρι χτες έλεγες ότι ο μυρουδιάς αποκλείστηκε με κάτω τα χέρια από μια ομαδούλα της σειράς όπως η Ατλέτικο, από αυτές τις ισπανικές μωρέ, που παραδοσιακά τις έχουμε για ψωμοτύρι στο Ελλάντα!!!! Τις ντριπλίτσες του Σπυρόπουλου στον Αγουέρο και το αυτογκόλ του Βύντρα στο πέμπτο λεπτό τις ξεχάσαμε!

Τώρα ο Μάριο είναι ο ιδανικός αποδιοπομπαίος τράγος!

Αμπαλε Νιόπλια, φύγεεεεεεε! "Κανείς δεν μπορεί να παίζει με το ευρωπαϊκό όνομα του ΠΑΟ"!!!!!!!!!

:ppppppppppp

ΥΓ
Σε πειράζω. Μην αρχίσουμε πάλι την τενκατιάδα, δεν θα το αντέξω!!!! Απλά είπα να κάνω λίγο πικάντικη τη συζήτηση!!

4minister said...

Το κατάλαβα ότι με πειράζεις ρε τομάρι! Λες και δε σε μάθαμε ...

Παρεμπιπτόντως ο απορροφητήρας έχει αγωνιστεί σε 6 'βρωπαϊκά ματσάκια και στα 4 έχει αρπάξει αντίστοιχες τριάρες. Στη Μαδρίτη έχει φάει μόνο 2 (ρεκόρ) και στο ένα, με Σπάρτα εδώ, έμεινε ανέπαφος, ο τιτανοτεράστιος!

Επίσης "ο εραστής των πάγκων" έμεινε σκέτος εραστής γιατί παραιτήθηκε. Ύστερα από νέα 5άρα που άρπαξε η Για Χαμπίμπι, ή όπως τη λέγανε την Αραβική που νόμιζε ότι προπονούσε ...

13fans said...

Χαιρετω!!
Εγω ρε παιδια-δεν ξερω-αλλα
τα ΘΕΛΩ ΟΛΑ!!
Και Ευρωπη και Πρωταθλημα και Κυπελλο!
ο Μario εκτεθηκε απο τον Νιομπλια-οπως και με περιοδο Τεντα..
να πανε ολα καλα στο προβλημα που εχει..αλλα αντιο!
Καραγκουνης μπορει να μην παιζει καλα τελευταια αλλα ειναι ανθρωπος που ξεσηκωνει και σε τετοια παιχνιδια ειναι οτι καλυτερο.
Ορισμενοι αλλοι πρεπει να προσπαθησουν παρα πολυ για να φτασουν να συγκριθουν με Σαραβακο και αλλους παιχταραδες.
Κατα ποσο θα ειμαστε μεσα και στους 3 στοχους δεν ξερω..διαλεγω παντως ενα πιο πολυ..ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ..αλλα ΕΛΕΟΣ..τουλαχιστον να χανω παιχνιδια αξιοπρεπως..να εχω παιξει καλη μπαλα και ας μην προκρινομαι...
Καλως ηρθες gatti!!!

pensierix said...

Επειδή εμείς οι Παναθηναϊκοί είμαστε περίεργη φάρα, ας φροντίσουμε να ευνουχίσουμε και το Νίνη. Στην αρχή ήταν μικρός και δεν έπρεπε να πάρουν τα μυαλά του αέρα, μετά του χρεώσαμε ότι δεν άφηνε μοντέλο αγ&*%*ητο, έπειτα δεν είδαμε με καλό ματι που πήγε να δει το Λαζόπουλο, στη συνέχεια "Προσοχή το παιδί πάει να γίνει νέος Καραγκούνης" με αφορμή ένα αμφισβητούμενο πέναλντι και τώρα, "την είδε πολύ γρήγορα νέος Σαραβάκος".

Εγώ χτες είδα έναν κακό Νίνη (που επέστρεφε από μικροτραυματισμό) σε έναν κάκιστο Παναθηναϊκό που δεν ήξερε που πατούσε μετά το 0-2 και που δεν είχε κανένα διακριθέντα.

Ας φύγει το παιδί, ας πάει στο εξωτερικό να βελτιωθεί και να μην μας έχει πάνω από το κεφάλι του. Ετσι όπως πάμε, σε λίγο θα του βγάλουμε και πρόγραμμα. Πότε θα γ@#&ήσει, πότε θα βγει έξω, πότε πρέπει να πέφτει από μαρκάρισμα, πότε δεν πρέπει να πέφτει, τι πρέπει να λέει για να μην θεωρείται ψωνισμένος κτλ κτλ.

Δεν πρέπει να ανησυχούμε. Την Κυριακή θα κάτσει στον πάγκο για να μάθει το παλιόπαιδο που την είδε νέος Σαραβάκος μετά από ένα καλό ματς με τη Ρόμα...

squarelogic said...

Δεν γνωρίζω ποιό είναι το προσωπικό προβλημα του Γκαφίνοβιτς,αλλά από εναν παίκτη 34 ετών με 6 χρόνια παρουσία στην ομάδα περιμένω να πει οτι "δεν μπορεί" αν έτσι νιώθει κι όχι να καταδικάζει τους συμπαίκτες του και την ομάδα.
Πρέπει να έφτασε στο 23 η πίεση μου χτες...Αν ήμουν Πατέρας ή ακόμα κι Αντωνίου,στο ΗΜΙΧΡΟΝΟ θα του είχα δώσει εισιτήριο λεωφορείου να γυρίσει σπίτι του(ναι,ακόμα και χθες που...δεν είχε!).Πρέπει να είναι η γελοιωδέστερη εμφάνιση τερματοφύλακα που θυμάμαι.Κατά τα λοιπά ..συγχαρητήρια στον Νιόπλια για την έμπνευση..Δάρλα.
Αντε να πάρουμε το σάρωτρο το καλοκαίρι να ξεβρωμίσουμε!

pensierix said...

Μέχρι να φύγει από την ομάδα ο Γκαλίνοβιτς, ελπίζω να σταθούν δίπλα στον Κροάτη και να μην τον αντιμετωπίσουν σαν το μίασμα που καταδίκασε την ομάδα. Αν και προς τα εκεί πάμε δυστυχώς...Σύμφωνοι, η Παιανία δεν είναι κέντρο αποκατάστασης, είναι επαγγελματίας και πρέπει να δεχτεί και τη γιούχα γιατί πληρώνεται, δεν χρειάζεται τον οίκτο κανενός κτλ κτλ, αλλά έχουμε και το δράμα με τον Ενκε πολύ πρόσφατο να μας χτυπάει καμπανάκια...

pensierix said...

@ square

Το να πει ένας αθλητής "Δεν μπορώ" δεν είναι τόσο εύκολο όσο νομίζουμε, ακόμα κι αν έχει φάει τα γήπεδα με το κουτάλι...Μπαίνουν στη μέση ο εγωισμός (που δεν μεταφράζεται σε αδιαφορία για το καλό της ομάδας), η ανάγκη να νιώσεις ακόμα απαραίτητος, η ανάγκη να δώσεις απαντήσεις κτλ κτλ. Ο εν ενεργεία αθλητής πολλές φορές δεν ξέρει ή δεν θέλει να παραδεχτεί ότι δεν είναι σε θέση να προσφέρει. Πόσες φορές έχουμε ακούσει παλαίμαχους να διηγούνται ιστορίες για προπονητές που δεν τους έβαζαν να παίξουν και που τότε τους έκραζαν ενώ τώρα αναγνωρίζουν ότι εκείνη την περίοδο σέρνονταν και σωστά ο προπονητής τους είχε στην άκρη;

Φυσικά, η θέση του Νιόπλια ήταν πολύ δύσκολη όποια απόφαση κι αν έπαιρνε και δεν μπορεί να του προσάψει κανείς τίποτα σε ότι έχει να κάνει με τη χρησιμοποίηση του Μάριο και όχι του Καρνέζη.

squarelogic said...

Δεν ξερω ρε Πενσιερίξ...
διάβασα τώρα αποσπάσματα από τα γραφόμενα των επαιόντων πράσινων δημοσιογράφων και ψυχανεμίζομαι πρόβλημα υγείας σε παιδί(?)...και έχοντας περάσει χοντρό τέτοιο λούκι,τον συμπονώ ως άνθρωπο...και πάλι όμως,δεν δικαιολογείται να μην πει στον προπονητή του
"κόουτς,δεν είμαι όσο συγκεντρωμένος πρέπει,κάνε το κουμάντο σου".
Εκτός κι αν το είπε κι ο Νιόπλιας το αγνόησε.
Είναι κρίμα όμως τόσο για την ομάδα,όσο και για τον ίδιον,που έστω κι αν δεν ήταν ο σταθερότερος κήπερ που έχουμε δει,εν τούτοις είχε και τις καλές του στιγμές.
Πάντως εφόσον στην διοίκηση και τεχν.ηγεσία γνώριζαν το πρόβλημά του,έπρεπε να έχουν προχωρήσει σε μεταγραφή ή έστω,εφόσον πιστεύουν στον Καρνέζη,να τον προωθούν σιγά-σιγά,πχ.μέσα απ τους αγώνες Κυπέλλου.

The Bgt said...

Χα χα Γαττι βρηκες τα περισσοτερα!

το 16) Some like it hot, τελευταια σκηνη οταν ο ερωτευμενος εκατομμυριουχος ανακαλυπτει οτι ο Τζακ Λεμον δεν ειναι γυναικα (well, nobody is perfect!).

23)Καρατε Κιντ (wax on, wax off)

25) Aliens
Get away from her you BITCH ουρλιαζει η Ριπλευ στη μαμα-αλιεν που εχει ετοιμο το κοριτσακι για μεζεδακι.

Απροπο φοβερο το αρθρο σου!!! Tη συμβουλευτηκα και εγω αυτη την λιστα του AFI γιατι δε θυμομουν ακριβως καποια απο τα quotes.

The Bgt said...

Οκ κανουμε πλακουλα με το Μαριο αλλα δεν φταιει αυτος. Ποτε δεν ηταν μεγαλος κιπερ, και ποτε δεν εδωσε ενα παιχνιδι στην ομαδα, αντιθετως η ομαδα εχασε εξαιτειας του ΠΟΛΛΑ.
Δε γινεται να εχεις καλη αμυνα οταν ο κιπερ σου δεν σε κατευθυνει σωστα ή καθολου.

Την ευθυνη ομως πρωτιστως την εχει η διοικηση που 5 χρονια τωρα επιμενει να στηριζεται η ομαδα σε αυτον τον αχρηστο. Υποθετω απο πεισμα, για να αποδειξουμε οτι ο Κηπουρος δεν ηταν αναντικαταστατος.
Αλλα ΕΚΤΕΘΕΙΚΑΜΕ γιατι ο Μαριο δε φτανει ουτε το μικρο δακτυλακι του καταπτυστου.
Για ενα ηλιθιο ινατι λοιπον βγαλαμε τα ματια της ομαδας τοσες φορες.

Οσο για το "ποδοσφαιριστη Δαρλα" γελαω. Το Ρουκαβινα ας τον δωσουμε καπου δανεικο, αν ψηθει εχει καλως. Αν οχι δεν πειραζει.

fl@neur said...

Έχω μια αφελή απορία: αν παίρνεις ένα παληκαρίσιο διπλό στη Ρώμη, γιατί αποκλείεται να πάρει κι η σταντάρ ένα αναπάντεχο 2πλό στην αθήνα, ειδικά, όταν τής κάνεις δώρο 2 γκολ στο τέταρτο;
Δεν πιστεύω ούτε ότι ο ΠΑΟ υποτίμησε τους βέλγους, όπως γράφουν τα ΑΡΔ και οι his master's voice ξερόλες ούτε ότι το "άφησε" για το πρωτάθλημα, ένας ΠΑΟ σε καλή βραδυά μπορούσε να το "καθαρίσει" και μπορεί να πάρει το 2πλό στη λιέγη (όχι οπωσδήποτε και να προκριθεί), αλλά όπως λένε και οι Γάλλοι "με το αν, βάζεις το Παρίσι σε μπουκάλι".
Μην πέφτουμε στη λούμπα των ΑΡΔ και των γαβ-ροΜΜΕ, μην αναπαράγουμε τα επιχειρήματά τους και μη μπερδεύουμε "σώβρακα με γραβάτες" και eurocup με πρωτάθλημα!
Σίγουρα, Μάριο και Δάρλας ήταν μοιραίοι, αλλά δεν είμαστε και σε ισλαμικό καθεστώς να κόβουμε κεφάλια.
Τέλος, μπράβο στα παιδιά του μπάσκετ, έπαιξαν, όπως λέει και ο Ζοτς, όπως αρμόζει σε έναν πεντάκις Πρωταθλητή Ευρώπης.
Καλό Σαββατοκύριακο με καλά αποτελέσματα!

4minister said...

@ fl@neur

Δεν αποκλείεται, το πήρε το διπλό η Σταντάρ, δεν υπάρχει αμφιβολία. Και γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε ... Μόνο που δεν ήταν παλληκαρίσιο, αλλά κοροϊδίστικο. Φαντάζομαι όλοι ξέρουν ποιος πιάστηκε κορόιδο ...

Αν δεις τη φάση του 1ου γκολ, σεντράρει ο Μποκανί και ο Βύντρα δεν κάνει ούτε προβολή, σε φάση χαβαλέ και μη χαλάσει η χωρίστρα. Αυτό είναι υποτίμηση ... του Παναθηναϊκού νομίσματος.

Καλό ΣΚ σου εύχομαι.

Μάγος said...

Για τις όποιες συγκρίσεις με την Ρόμα: ήταν σίγουρα τεράστια πρόκριση. Όμως η Ρόμα τότε άρχισε να κάνει μια κοιλιά που επειδή ήταν αρχή δεν την βλέπαμε στον βαθμολογικό πίνακα του καμπιονάτο. Κατάφερε να μας υποτιμήσει και στα 2 παιχνίδια. Την προλάβαμε χωρις Τόνι, Τόττι. Ήταν αρκετές οι συγκυρίες. Μην συγκρίνετε την πρόκριση μας επι της Ρόμα με το διπλό που έκανε η Στανταρ εδω μέσα. Το γιατί βρίσκετε επίσης σε μεγάλο βαθμό σε αυτά που γρα΄φει ο υπουργός παραπάνω.

fl@neur said...

Συμφωνώ με 4minister, διαφωνώ με Μάγος: ήταν από τις πιο "αστείες" για το επίπεδο του ΠΑΟ ήττες, εντός κι εκτός έδρας, ουσιαστικά κάναμε "χορηγία" τα 2 πρώτα γκολ, αλλά και η Σταντάρ ήρθε προετοιμασμένη για τα χειρότερα, αν δούμε και τις δηλώσεις τους. Αν αρχίσουμε να μπαίνουμε στη λογική, "ναι μεν μεγάλη πρόκριση, αλλά...", τότε το παιγνίδι είναι χαμένο (οι απουσίες της Roma, η "κοιλιά", η γαστρεντερίτιδα κλπ), κάθε παιγνίδι και κάθε ομάδα έχει τις ιδιαιτερότητές του/ της, άκρη δε βγαίνει και μετά θ' ακούμε κι από πάνω τις "μπαλαφάρες" των κομπλεξικών, ότι "αυτοί" την κέρδισαν, ενώ εμείς κτλ,δηλ. φαύλος κύκλος. Ας μην το κάνουμε θέμα, είπαμε προέχει το πρωτάθλημα και στην Ευρώπη όπου μάς βγάλει.
Στις τεχνικές αναλύσεις είμαι μάλλον αδιάβαστος και πάντως επιφυλακτικός, εξηγούν τα πάντα εκ του αποτελέσματος, άρα είναι εκ των πραγμάτων ανεπαρκείς και ειδικά για την Ελλάδα μάλλον άχρηστες (άσε που έχουμε κάνει το ποδόσφαιρο μπάσκετ).
Καλά αποτελέσματα να έχουμε, αυτό είναι το βασικό.

pensierix said...

Μικρή διόρθωση στον υπουργό:

Στο πρώτο γκολ, τον Μποκανί κοιτάζει ο Σαριέγκι, όπως τον κοίταζε σε όλο το παιχνίδι αφού ΔΕΝ έχει τα σωματικά προσόντα για να τον μαρκάρει, και όχι ο Βύντρα...

Αν αφήσουμε στην άκρη τις γκάφες του Γκαλίνοβιτς και του Δάρλα, το αποτέλεσμα είναι φυσιολογικό και δεν πέφτει κανείς από τα σύννεφα αφού το έργο αυτό φέτος(και όχι μόνο) το έχουμε ξαναδεί αρκετές φορές...Οταν η ομάδα πρέπει να παίξει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας, με την άμυνα λίγο πιο ψηλά, έχει πρόβλημα και τρώει εύκολα γκολ σε αντεπιθέσεις αν βρει απέναντί της 2-3 παίκτες που το τόπι το κατέχουν και είναι γρήγοροι. Ας θυμηθούμε μόνο πχ πόσες φορές φάγαμε αντεπίθεση ύστερα από υπέρ μας στημένο, ακόμα και στο πρωτάθλημα. Μας τα έβαλε η Βιγιαρεάλ τέτοια γκολ, η Ατλέτικο, η Γαλατά, η Καβάλα, η ΑΕΚ κτλ κτλ. Ε, μας τα έβαλε και η Σταντάρ που ήρθε να παίξει με αντεπιθέσεις και έχει 2-3 παίκτες μπροστά που οι δικοί μας μετριότατοι αμυντικοί δεν μπορούν να μαρκάρουν.

4minister said...

Δηλαδή Ρωμαίε, για το Σαριέγκι ισχύει το ρητό του Αναστασιάδη;

-Δεν μπορεί το παλληκάρι!

χαχαχα!

Έχεις δίκιο αυτός ήταν και όχι ο Βύντρα. Το ξαναείδα στο βίδεο ...

gatti said...

@pensierix: Δεν τα μαθαίνει βρε Γαλάτη με αφορμή την τριάρα από τη Βελγίδα. Απλώς τα ξαναθυμάται.

Και ναι, να φύγει ο άμπαλος! :ppp

ΥΓ. Κι εγώ συμφωνώ με την κριτική του Μαρκάκη.

ΥΓ1. Επίσης συμφωνώ ότι δεν πρέπει να ευνουχίσουμε τον Νίνη, επειδή από κορυφαίος παίκτης στο ματς με τη Ρόμα ήταν ανύπαρκτος στο ματς με τη Βελγίδα. Συμβαίνουν αυτά.

gatti said...

@4minister: Oτι είσαι μαλαγάνας είσαι, υπουργέ. Συμφωνώ κι εγώ! :ppp

YΓ. Ξεκόλλα βρε με τον τεντά!

gatti said...

@13fans: Κι εγώ όλα τα θέλω, αλλά άμα πρέπει να συμβιβαστώ με ένα από όλα, αυτό θέλω να είναι το πρωτάθλημα.

Ο Μάριο εκτέθηκε από τον Νιόπλια ή εξέθεσε τον Νιόπλια; Τέλος πάντων, όπως λες κι εσύ μακάρι να πάνε όλα καλά με την κορούλα του και ας πάει στο καλό.

Ο Κάρα όντως ξεσηκώνει σε τέτοια παιχνίδια, αλλά δεν του βγαίνει πάντα.

Πράγματι ορισμένοι πρέπει να προσπαθήσουν πολύ για να συγκριθούν με τον Σαραβάκο, αλλά από την άλλη αν το πρόβλημα ειναι η σταθερότητα στην απόδοση, ούτε ο "μικρός" την διέθετε.

Συμφωνώ. Το πρωτάθλημα θέλουμε πάνω από όλα, αλλά όχι να πέφτουν οι τριάρες σαν το χαλάζι και μάλιστα μέσα στην έδρα μας σε ευρωπαϊκά παιχνίδια...

Καλώς σε βρίσκω1 :)))

gatti said...

@squarelogic: To πρόβλημα του Μάριο είναι ότι η κόρη του αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας. Κι εγώ το ίδιο με σένα περίμενα. Να πάει στον Νιόπλια και να του πει ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες του συγκεκριμένου αγώνα. Ελπίζω το καλοκαίρι που θα φύγει να πάρει και τον Δάρλα μαζί του...

gatti said...

@pensierix: Eννοείται ότι δεν πρέπει να φερθούν στον Γκαλίνοβιτς σα να είναι μίασμα, αλλά κάτι μου λέει πως ακριβώς αυτό θα κάνουν. Ηδη δεν υπολογίζεται μέχρι το τέλος της σεζόν, ορθά μεν, αλλά το θέμα είναι πώς ακριβώς υλοποιείται αυτό στην πράξη; Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να μάθουμε.

Ετσι κι αλλιώς το λάθος είναι της διοίκησης. Γνώριζε ότι ο Μάριο έχει σοβαρό πρόβλημα, έπρεπε είτε να έχει ανεβάσει τον Καρνέζη δεύτερο τερματοφύλακα, είτε να είχε κινηθεί για πορτιέρε.

gatti said...

@The Bgt: Ο,τι μπορώ κάνω! :)))

16) To είχα ξεχάσει το "Μερικοί το προτμούν καυτό". Εχεις δίκιο, εκεί πρωτοακούστηκε.

23) Το wax on, wax off αποκλείεται να το εύρισκα. Το είχα ξεχάσει εντελώς!

25) Απαράδεκτο που δεν θυμήθηκα τη Σιγκούρνι. Και να σκεφτείς ότι το Aliens είναι από τα αγαπημένα μου έργα.

Η προσαρμογή που έκανες πάντως ήταν Α-Π-Α-Ι-Χ-Τ-Η!!! :))))


Συμφωνώ πως την ευθύνη για τον Μάριο την έχει η διοίκηση. Εξι χρόνια είναι πάρα πολλά για να μην καταφέρει να διαγνώσει πως ο Κροάτης είναι ακατάλληλος.

Ο Δάρλας έχει όντως καταντήσει ανέκδοτο. Οσο για τον Ρουκάβινα, είναι απίστευτο που δεν κατάφερε ενάμιση χρόνο - κοντά δύο να βελτιωθεί ούτε στο ελάχιστο. Κρίμα...

gatti said...

@fl@neur: Ούτε εγώ πιστεύω πως ο Παναθηναϊκός υποτίμησε την Σταντάρ.Υπήρξε απλά ανεπαρκής στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Θα μπορούσε να πάρει πολύ καλύτερο αποτέλεσμα, αν έπαιζε καλύτερα. Δεν έπαιξε επομένως πήρε αυτό που άξιζε βάσει απόδοσης.

Συμφωνώ επίσης πως κάθε παιχνίδι και κάθε ομάδα έχει τις ιδιαιτερότητές του και δεν πρέπει να μπαίνουμε στη λογική των συγκρίσεων.

Καλά μας αποτελέσματα! :)))

gatti said...

@Μάγος: Δυστυχώς ή ευτυχώς συνεπαγωγές δεν χωράνε στο ποδόσφαιρο και ας είναι μια τακτική που συνηθίζουν οι οπαδοί όταν εκείνοι έχουν κερδίσει μια ομάδα και έχει χάσει από αυτήν ο μεγαλύτερος αντίπαλός τους. Το κάνουμε κι εμείς, το κάνουν κι οι γαύροι, το συνηθίζουν όλες οι ομάδες γενικότερα.

Είναι γεγονός ότι η Ρόμα μας υποτίμησε και την πάτησε. Ηταν και θέμα συγκυριών βεβαίως. Σταθήκαμε τυχεροί εκεί που σε άλλα παιχνίδια είμαστε άτυχοι.

fl@neur said...

Αν πράγματι ο Γκαλίνοβιτς έχει πρόβλημα (προσωπικό, οικογενειακό), ας σταματήσει εδώ η κουβέντα. Ούτως ή άλλως, απ' ότι γράφεται, δεν είναι στα πλάνα ούτε της ομάδας ούτε της διοίκησης, ας μην τον πυροβολούμε κι από πάνω. Έφταιξε, χάσαμε, τέλειωσε. Τόσο απλά.

gatti said...

@fl@neur: Eτσι είναι. Πολύ το ...ψειρίσαμε το θέμα. Στην τελική το κύριο συστατικό του ποδοσφαίρου είναι το λάθος. Εκανε ένα λάθος ο Μάριο, χάσαμε, τέλος. Τι ψάχνουμε τώρα;

fl@neur said...

@gatti
keep scratch-scratching!!!