Sunday, March 21, 2010

Ρεαλιστικό προβάδισμα, διαχρονικό κόμπλεξ...



Αν θα δυσκολευτώ να πανηγυρίσω το πρωτάθλημα, επειδή χάσαμε και στους δύο γύρους από το γαύρο; Πλάκα κάνουμε; ΦΥΣΙΚΑ και θα το πανηγυρίσω!!! Και έξαλλα μάλιστα! Γιατί είπαμε ότι φέτος το πρωτάθλημα είναι αυτοσκοπός. Γιατί όταν θα σηκώσω το κατσαρόλι (όχι εγώ ακριβώς...) ποιος θα θυμάται τι έγινε στα δύο ντέρμπι με τον ακατονόμαστο; Μήπως θυμόταν κανείς ότι τη σεζόν 2006-07 τον νικήσαμε εμείς και στους δύο γύρους; Το μόνο που "έγραψε" είναι ότι αυτός πήρε τον τίτλο.

Ας γράψει λοιπόν η ιστορία ότι το 2009-2010 πρωταθλητής Ελλάδας στο ποδόσφαιρο ανακηρύχθηκε ο Παναθηναϊκός και άσε τους γαύρους να πανηγυρίζουν στο Ρέντη για τη νίκη τους. Στο κάτω - κάτω αυτή θα έχουν να θυμούνται όταν θα παίζουν στα πλέι οφ και αργότερα ντάλα καλοκαίρι στα (όποια) προκριματικά.


Αν έχω ξενερώσει που δεν καταφέραμε να κερδίσουμε το γαύρο; Καταφατική κι εδώ η απάντηση. Κουράστηκα να βλέπω μια κομπλεξική ομάδα που είτε παίζει καλύτερα, είτε παίζει χειρότερα δεν καταφέρνει τα τελευταία χρόνια να κερδίσει τον ακατονόμαστο! Δεν μπορώ να υποκριθώ ότι δεν με πειράζει. Με ενοχλεί. Κι όχι επειδή όπως σε λάθος βάση τέθηκε το θέμα, έπρεπε να κερδίσουμε για να αποδείξουμε ότι είμαστε καλύτερη ομάδα και δίκαια παίρνουμε το πρωτάθλημα. ΕΙΜΑΣΤΕ καλύτερη ομάδα και δεν χρειάζεται μια νίκη σε ντέρμπι για να το αποδείξουμε. Δεν βγάζουμε μάτια με το θέαμα που παρουσιάζουμε, αλλά είμαστε συνολικά καλύτεροι από όλους όσοι αγωνίζονται στο πρωτάθλημα. Και παίρνουμε δίκαια το πρωτάθλημα, γιατί στην τελική και το ότι οι άλλοι δεν είναι τόσο καλοί φέτος και χάνουν περισσότερους βαθμούς από εμάς, είναι δικό τους πρόβλημα και όχι δικό μας.

Αλλά από εκεί και πέρα δεν μπορείς να μην υπολογίζεις κάποια πράγματα. Δεν μπορεί να διαχειρίζεσαι για δεύτερη φορά λάθος ένα ντέρμπι με τον γαύρο. Δεν μπορεί να εξαρτάς από αυτό το παιχνίδι την επιβεβαίωση της ανωτερότητάς σου. Γιατί θα επαναλάβω ότι το πρωτάθλημα είναι μαραθώνιος και το παίρνει αυτός που έχει μαζέψει τους πιο πολλούς βαθμούς και όχι αυτός που έχει κερδίσει τα περισσότερα ματς γοήτρου. Ούτε μπορείς να λες λόγια μεγάλα και παχιά του στιλ "θα βάλω τρία γκολ", ή "αυτό είναι το δικό μου παιχνίδι", λες και έχεις αντίπαλο την Κάτω Τραχανοπλαγιά. Γιατί τότε από μόνος σου γεμίζεις με άγχος τον εαυτό σου. Και αυτό το άγχος εννιά στις δέκα φορές σου γυρίζει μπούμερανγκ.



Κι από την άλλη, βέβαια, παραμένει το γεγονός ότι με ένα μπάτζετ 40 εκατομμυρίων ευρώ δεν μπορείς να κερδίσεις το γαύρο. Κι όχι μόνο το γαύρο. Δεν μπορείς να μη σκέφτεσαι πως με αυτό το μπάτζετ δεν έχεις καταφέρει να κερδίσεις καμία από τις πέντε ομάδες που σε ακολουθούν στη βαθμολογία. Κι εδώ πια υπεισέρχονται και άλλα πράγματα. Γιατί είναι κοροϊδία να επικαλείσαι την ατυχία και μόνο αυτή για το γεγονός ότι σε όποιο από τα προαναφερθέντα παιχνίδια κι αν έπαιξες στο δεύτερο γύρο, κέρδισες μεν τις εντυπώσεις (εκτός από το παιχνίδι με την Καβάλα) αλλά τελικά δεν πήρες τη νίκη. Κάτι πρέπει να φταίει. Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας.

Νάναι η παθογένεια της άμυνας; Νάναι η έλλειψη ικανού στόπερ; Νάναι η ανισορροπία των γραμμών της ομάδας; Νάναι η έλλειψη ενός δεκαριού; Νάναι η απουσία καθαρόαιμου δεξιού εξτρέμ; Νάναι η συντηρητική φύση του προπονητή;


Και μιας και φτάσαμε στον προπονητή, γιατί όλα τα υπόλοιπα το ξέρουμε ότι ισχύουν. Τι έκανε σήμερα ο Νιόπλιας για να βοηθήσει την ομάδα; Εβγαλε από το ...μούσκιο τον Γιούρκα για να τον βάλει δεξί μπακ, επειδή προφανώς δεν εμπιστευόταν τον Σουηδό για το κέντρο της άμυνας και δεν τού έβγαιναν διαφορετικά τα ...κουκιά. Με Μαρίνο, Δάρλα, Σπυρό, Σαριέγκι off, έπρεπε να βρει τρόπο να καλύψει τέσσερις θέσεις άμυνας με τρεις παίκτες. Δεν έβγαινε αλλιώς.

Δεν έβγαινε; Τι κρίμα που ο Νιόπλιας δεν είχε διαβάσει το άρθρο του Μαρκάκη. Θα είχε βρει τρόπο να χωρέσει και τον Νίνη στην αρχική 11άδα χωρίς να χρειαστεί να αχρηστέψει μια αλλαγή όταν αποδεδειγμένα (για τους περισσότερους από εμάς και όχι για τον ίδιο όπως φάνηκε...) ο Γιούρκας θα ζητούσε αλλαγή μη μπορώντας να βγάλει ολόκληρο αγώνα και χωρίς να πονοκεφαλιάζει ποιον θα πρέπει να βγάλει για να βάλει τον μικρό. Τι έλεγε ο Μαρκάκης ΠΡΙΝ τον αγώνα;

Απόντων πλάγιων μπακ (ενδεχομένως και του Σαριέγκι), κατά τη γνώμη μου, ο Παναθηναϊκός έχει πολύ μεγαλύτερη τύχη στο ματς αν παίξει με τριάδα στην άμυνα (Καντέ, Κατσουράνης, Βύντρα), Σιμάο-Σίλβα μπροστά τους, Καραγκούνη κεντρικό χαφ και, μπροστά του, Σαλπιγγίδη δεξιά, Λέτο αριστερά και Νίνη σε ελεύθερο ρόλο, όλοι πίσω απ’ τον Σισέ.

Ο Νιόπλιας δεν το έκανε, με αποτέλεσμα να έχει εξουδετερωμένο για 70 λεπτά τον Σισέ (τι νόημα έχει η παρουσία του όταν δεν υπάρχει ο παίκτης που θα τον αξιοποιήσει;) και όταν τελικά έβαλε τον Νίνη δεν ήξερε ποιον να αντικαταστήσει. Ο Κατσουράνης είχε "κλειδώσει" στην άμυνα, οπότε το τέχνασμα της Τρίπολης δεν "έπαιζε", ο Λέτο ήταν εξαιρετικά δραστήριος και αν τον έκανε αλλαγή θα τον έκραζε 62.000 κόσμος, ο Ζιλμπέρτο δεν βγαίνει, για Καραγκούνη και Σάλπι δεν συζητάμε (γιατί άραγε;), οπότε τι έμενε; Ο Σιμάο. Ο Σιμάο που κρατούσε όλο το κέντρο. Μετά έβγαλε και τον Γκούνη και έβαλε στη θέση του τον μισοπλέμονο (που θα έλεγε κι ο Γεωργίου...) Ρουκάβινα και ολοκληρώθηκε το σκηνικό. Χώρια που καθυστέρησε χαρακτηριστικά να βάλει τον πιτσιρικά κι έδωσε την ευκαιρία στον Μπάντοβιτς να διορθώσει τη μαλακία που έκανε βγάζοντας τον μόνο παίκτη του κέντρου του που έκανε δουλειά (Γιάννη Παπαδόπουλο), βάζοντας στο παιχνίδι τον Οσκαρ. Ηρθε και το γκολ του Αγγλου φοιτητή σε μια φάση που τα δύο στόπερ μας είχαν πάει για χόρτα (δηλαδή ο Καντέ είχε πάει και ο Κατσουράνης του υπεδείκνυε ποια είναι τα πιο ...τρυφερά) και σχόλασε το παραμύθι. Τόσο απλά.




Για να διατηρηθεί βέβαια και η παράδοση που θέλει την ομάδα να γκελάρει όποτε ο κόσμος βρίσκεται μαζικά στο πλευρό της. Λες και υπάρχει καμιά περίεργη κατάρα.

Ρεαλιστικά τώρα ο τίτλος χάνεται μόνο με χαρακίρι. Αυτή η ήττα θα μπορούσε να στοιχίσει την έλλειψη συγκέντρωσης με ό,τι αυτό μπορεί να σήμαινε για τις τρεις αγωνιστικές που απομένουν. Δεν θα στοιχίσει όμως και ας όψεται γι΄ αυτό η ΑΕΚ που κέρδισε τον ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα, γιατί διαφορετικά θα σου έλεγα εγώ πόσο ...cool και ...αφ΄ υψηλού θα αντιμετωπίζαμε όλοι την ήττα από τον γαύρο με τον ΠΑΟΚ 2 βαθμούς πίσω μας.

Θα στοιχίσει όμως στα πολυμετοχικά πράγματα της ομάδας και στον σχεδιασμό της νέας σεζόν. Γιατί ακόμα κι αν πάρουμε τελικά τον τίτλο που είναι και το πιο πιθανό, θα αναθεωρηθούν πολλά πράγματα. Οπως το κατά πόσο μπορούμε να πορευτούμε του χρόνου με τον Νιόπλια, ή ακόμα και το αν υπάρχουν κάποιοι (παλιοί) ποδοσφαιριστές της ομάδας που έχουν χρόνιο κόμπλεξ απέναντι στον γαύρο και ίσως θα έπρεπε να απομακρυνθούν από την ομάδα. ΄Η ακόμα και το κατά πόσο αξίζει τον κόπο να ξοδευτεί ένα τεράστιο μπάτζετ για να μην καταφέρνεις να νικήσεις είτε ομάδες που έχουν πολύ μικρότερο προϋπολογισμό από σένα, είτε ομάδες λειψές από τραυματισμούς και απουσίες. Ολα μέσα θα είναι.









Και βέβαια υπάρχουν και τα επεισόδια. Δηλαδή πόσο μάγκες αισθάνονται αυτοί οι τύποι που άρχισαν να πετάνε δακρυγόνα και φωτοβολίδες στο πούλμαν και την αποστολή του γαύρου; Και τι ήθελαν να αποδείξουν μ΄ αυτό; Οτι μπορούμε κι εμείς να δημιουργήσουμε συνθήκες Ριζούπολης; Οτι ξέρουμε να παίρνουμε ...ρεβάνς; Μπορείτε ρε κακομοίρηδες να παίξετε τον γαύρο στο "γήπεδό" του; Μόνο κακέκτυπα της καφρίλας του μπορείτε να δημιουργήσετε. Κι επειδή ακριβώς είστε και ατζαμήδες το κάνετε πάντα με τον πιο άκομψο τρόπο.





Για την κοπέλα που έχασε τα δάχτυλά της στην προσπάθεια να απομακρύνει την κροτίδα, δεν χωρούν λόγια. Κάποιοι πάνε στο γήπεδο για να κάνουν την καβλάντζα τους και την πληρώνει ο κόσμος που πάει να βγάλει το μεροκάματο. Που είναι στην κυριολεξία μεροκάματο του τρόμου επειδή κάποιοι ηλίθιοι θέλουν να αποδείξουν ότι είναι αήττητοι και επειδή κάποιοι άλλοι ακόμα πιο ηλίθιοι ανευθυνοϋπεύθυνοι αδυνατούν να πάρουν μέτρα και να επιβάλλουν τιμωρίες που να πονάνε πραγματικά.

Αφαίρεσε εκεί πέρα δυο - τρεις βαθμούς από την ομάδα, ειδικά τώρα που πάει για τίτλο, άφησε ξερούς κάποιες χιλιάδες οπαδούς της από το σοκ της απώλειας του τίτλου και θα σου πω εγώ μετά αν θα επαναληφθούν ποτέ αυτά. Οι ίδιοι οι οπαδοί θα τους αποβάλλουν από τις τάξεις τους. Αλλά ποιος θα βρεθεί να πάρει μια τέτοια απόφαση; Θα βγουν στους δρόμους οι αγνοί οπαδοί, θα τρέξουν στο πλευρό τους και οι πολιτικοί - επαγγελματίες οπαδοί και θα αρθεί η τιμωρία. Μέχρι να θρηνήσουμε το επόμενο θύμα...


***


Scratch: "Παίζει" και να ήταν κόκκινη η κάρτα του τυπάρα στη φάση με τον Αβραάμη έτσι;



Scratch 1: O οποίος Αβραάμης βέβαια δεν θα βρισκόταν στη μανούρα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή αν είχε φάει ως όφειλε την καρτούλα στο πρώτο σκληρό φάουλ που έκανε. Αλλά ο Δαλούκας δεν είναι Σπάθας και ο Γαβραάμ δεν είναι Γκαρσία (χοχοχο).


Scratch 2: Eίπε κι ένα ωραίο ο Γκοτζίλας στον Sport-fm για τη φάση που διακόπηκε το ματς από τους ανεγκέφαλους στη μανούρα με τον Ντάτολο πάνω που ο Παναθηναϊκός είχε βρει ρυθμό: "Πάνω που πίεζε ο Παναθηναϊκός αυτοί πήγαν και πέταξαν φωτοβολίδες και τους πρόσφεραν ανάσες. Τους έβλεπες πώς έτρεχαν στον πάγκο τους να πιουν νερό σαν διψασμένοι καμηλιέρηδες".


Scratch 3: Καλά αυτός ο Μπλάνκο δεν έχει καθόλου μυαλό; Πού πήγε να πανηγυρίσει το γκολ που έβαλε; Κοντά στο σημαιάκι του κόρνερ; Πόσες αν(τ)οχές να δείξουν πια κι αυτοί οι ζοχαδιασμένοι ΠΑΟΚτσήδες; Αντεξαν μερικά δευτερόλεπτα και μετά τον έλουσαν με νερά, καφέδες και μπουκάλια.


Scratch 4: Πάντως μια λαμπάδα στο μπόι του Ζορρό επιβάλλεται να ανάψουμε. ΄Η όπως μου είπε και φίλος μου ΑΕΚτζής, "ένα πριμ να κόψετε στον Ισμαελ, ή έστω να του καλύψετε τα χρεωστούμενα από Οκτώβρη και μετά". Επιβάλλεται! Επιβάλλεται!




Ο,ΤΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ΩΡΑΙΑ...







Γκαντεμογραβάτα...



***


Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ






Ο ΚΟΣΜΟΣ







Η ΚΟΚΟΡΟΜΑΧΙΑ


73 comments:

koutavaki said...

Έλα ρε γατί!Εμφανίστηκε ο Ντουντού?Μπορώ να πω ότι από μόνο του το γεγονός επισκιάζει το ντέρμπι!Θα συμφωνήσω με το κείμενό σου,ως συνήθως.Και αυτό που με τσαντίζει είναι ότι ήθελα να το παίξω στο στοίχημα και αυτό και την ΑΕΚ,αλλά τελικά...Γιατί αν το έπαιζα αποκλείεται να καθόταν διπλό,κλασικά πράγματα!Τέλος πάντων.Αν εξαιρέσουμε την άμυνα για την οποία η γλώσσα μας έχει γίνει σαν προβιά,δε νομίζω ότι φταίει το ρόστερ που δεν κερδίσαμε στα ντέρμπι,γιατί με το ίδιο ρόστερ πήραμε και τη Ρόμα δύο φορές και γυρίσαμε και άλλα παιχνίδια φέτος,που πέρυσι ούτε λόγος!Μην το ξεχνάμε.Απλά στα μεγάλα παιχνίδια ο κόουτς δεν κατεβαίνει για να κερδίσει,αλλά για να μη χάσει.Σαν να πηγαίνει για το χ ένα πράγμα.Ούτε φταίει η νοοτροπία παικτών.Μη μου πεις πως δεν έβαλαν τα δυνατά τους χτες!Και ο Γιούρκας για τόσο καιρό που είχε να παίξει,καθόλου άσχημα δεν τα πήγε.Ίσως πρέπει να αξιοποιηθεί καλύτερα,μια και τον πήραμε(τη νέα χρονιά εννοώ,να κάνει και σωστή προετοιμασία).Αλλά η αλήθεια είναι ότι ήμασταν γκαντέμηδες χθες.Όχι για τις χαμένες ευκαιρίες,γιατί τα τόσα σουτ από...μέσα από το τέρμα και να μη μπαίνει,υποδηλώνουν ότι δεν υπάρχει καθαρό μυαλό,πιθανόν από την κούραση.Αλλά να βγάλουν οι γαύροι μετά από δοκάρι πάνω από τη γραμμή του τέρματος...85 χρόνια δεν το έχουν ξανακάνει,ούτε πρόκειται!Περίμενα και ένα αυτογκολ από τον Αβράαμη.Και να πεις δεν του δώσαμε ευκαιρίες!:)))))

pensierix said...

Ελπίζω ο λατρεμένος από τους οπαδούς Πατέρας (και τα υπόλοιπα καμάρια), αφού δεν μπορεί να τους πάει κόντρα για τα χτεσινά αίσχη για ευνόητους λόγους, να σταθεί τουλάχιστον δίπλα στην κοπέλα που έχασε τα δάχτυλά της για το μεροκάματο. Ευτυχώς που υπάρχουν εικόνες από το περιστατικό για να καμαρώσουμε τα χάλια μας, διότι αυτές οι ειδήσεις συνήθως περνάνε στο ντούκου εκεί που αλλού θα ήταν το πρώτο θέμα.

Το χτεσινό το "ευχαριστήθηκα" για τα ΠΑΟΚια, που έχασαν από την ΑΕΚ και ακόμα(!!!!) ασχολούνται με τον Σπάθα. Αντί να καταλάβουν ότι ο Παναθηναϊκός είναι ανίκανος να κερδίσει πρωτάθλημα ακόμα κι όταν του το χαρίζουν, το γυρίσαν στην κλάψα και βγάλανε τα ματάκια τους μόνοι τους. Ακόμα κλαίγονται αντί να αυτοχαστουκίζονται...

ΥΓ
Ολα τα λεφτά το γαύρικης αισθητικής πρωτοσέλιδο της ΠΡΑΣΙΝΗΣ και το νοσταλγικό του DERBY, που θυμήθηκε τον Ν Ντόυ. Η γραφικότητα και η κακομοιριά σε όλο της το μεγαλείο...

ΠΑΝΟΣ said...

Μακάρι να μπορούσα να σχολιάσω οτιδήποτε (από το χέσιμο του Νιόπλια που μύρισε ως εδώ όταν ο γαύρος έπαιζε με δύο σέντερ φορ και Λούα Λούα να διαολίζει, μέχρι... οτιδήποτε), αλλά δεν...
Όταν διαβάζω χτες το βράδυ για την κοπέλα που ακρωτηριάστηκε επειδή μερικοί μαλάκες (οι ίδιοι που διέκοψαν το παιχνίδι πάνω στον ρυθμό της ομάδας) δίχως ζωή την ψάχνουν στο γήπεδο. Μαλάκες, τα ΠΑΟΚια που κοροϊδεύετε είστε, η ίδια μικρότητα του γαύρου που μαζεύει 3000 άτομα στου Ρέντη όταν χάνει το πρωτάθλημα επειδή κέρδισε το ντέρμπι, η ίδια διακρίνει κι εσάς. Δε γαμιόμαστε λέω εγώ, 5000 άτομα και πολλα είναι. Καλύτερα έτσι.

ΠΑΝΟΣ said...

Στα του παιχνιδιού, καταφέραμε να χάσουμε τόσο το παιχνίδι όσο και, τελικά, τις εντυπώσεις με τις ευκαιρίες που τους αφήσαμε να κάνουν. Άνετα την κάναμε από το γήπεδο με 3 τεμάχια..

fl@neur said...

Ένα ντέρμπυ είναι... ένα ντέρμπυ, όπως πάντα, όπως παντού. Το χάσαμε με 0-1, όπως θα μπορούσαμε να το είχαμε κερδίσει με 5-2, αλλά, πολύ σωστά είπε ο Βγενό, "το πρόβλημα το έχει ο Ολυμπιακός την επόμενη μέρα". Το παιγνίδι το άκουσα στο ραδιόφωνο, εικόνα δεν έχω, αλλά νομίζω ότι το σχόλιο περί "κόμπλεξ" αδικεί και την ομάδα και το post. Οι τεχνικές λεπτομέρειες και τα περί καρτών είναι μάλλον άνευ σημασίας, άσχετα, αν απ' ότι κατάλαβα (στην περιγραφή), ο Δαλούκας πήγε να το "παίξει" αντι-Σπάθας στην αρχή.
Είμασταν καλύτεροι, παίξαμε καλύτερα, κι αυτό μετράει, όπως βέβαια και οι χαμένοι βαθμοί.
Είναι λογικό για τον κόσμο, να θέλει να κάνει φιέστα, αλλά η μπάλα έχει τη δική της λογική (κι εμείς πήραμε 2πλό στο Καραϊσκάκη, με Σάλπι-Παπ και μετά "κλαιγόμασταν" που δεν πήραμε το πρωτάθλημα).
Σημασία έχει να κάνεις 2 νίκες στους υπόλοιπους 3 αγώνες και να πας μετά για διακοπές και σχεδιασμό της επόμενης περιόδου, κι ας τους άλλους να βουρλίζονται στα play-off!
Για τους ανεγκέφαλους, ό,τι και να λέμε, είναι υποκρισία. Όσο σύλλογοι και πολιτεία δεν καταργούν τους συνδέσμους και δεν "βάζουν χέρι" στις φυλλάδες, που υπάρχει τρόπος και για τα δυο, θα επαναλαμβάνεται αυτό το αίσχος.
Για την ιστορία πάντως, ένα ανάλογο παιγνίδι είχε γίνει στη Λεωφόρο, με τον Παναθηναϊκό να χάνει ευκαιρίες με το τσουβάλι και τον ΟΣΦΠ να κερδίζει 1-0, με γκολ του Αργυρούδη, αλλά τότε είχε κατεβάσει τα ρολλά ο Κελεσίδης, τώρα μίλησαν τα δοκάρια.
Είπαμε, σ' αυτό το πρωτάθλημα, μέχρι να βγει η "ψυχή του
γάβ-ρου", θα μάς τσιτώνει συνέχεια. Καλή συνέχεια και καλό πρωτάθλημα για το Τριφύλλι!

Cybergoulion said...

Τουλάχιστον θα βγούμε δεύτεροι με την ικανοποίηση ότι σας κόψαμε τη χαρά! Γιατί αν σου πέσει το παγωτό, το χωνάκι μόνο δεν έχει την ίδια γεύση! Ας δούμε τώρα τι είναι κι αυτά τα play off...

Υ.Γ.: Είσαι σίγουρη ότι θες να μας υπενθυμίσεις τη σεζόν 2006-07; Μήπως την ξεχνάμε για άλλο λόγο; Όχι λέω γιατί δεν πρόκειται για ακριβώς την ίδια περίπτωση!

Unknown said...

Στον πρώτο γύρο σας έφταιγε 'το κλίμα' και ο Τεν Κάτε. Στο δεύτερο γύρο τι σας έφταιγε; Και κάτι άλλο. Το ποδοσφαιρικό γήπεδο τι το θέλετε; Για να είναι πιο κοντά στον αγωνιστικό χώρο οι κάφροι που πετάνε κροτίδες (που θα έχουν μοιραστεί λίγο νωρίτερα μέσα στις κερκίδες)για να αφήνουν χωρίς δάχτυλα τα παιδιά της ασφάλειας που παίρνουν για μεροκάματο 25 ευρώ;

pensierix said...

Την ημέρα που ο Thryly μπορεί να μας δουλέψει με 5938320202736392 διαφορετικούς τρόπους, επιλέγει να φορέσει το ψυχοπονιάρικο κουστούμι του και να κάνει επιλεκτική αναφορά στη βία, καταδικάζοντας τον κακό βάζελο που θέλει και δικό του γήπεδο για να ακρωτηριάζει πιο εύκολα φτωχούς πλην τίμιους εργαζόμενους...

Σορρυ Thryly, αλλά όσο κάφρος είναι αυτός που πετάει κροτίδες στο γήπεδο, άλλο τόσο είναι κι αυτός που χρησιμοποιεί το περιστατικό για να την πει στους απέναντι, τη στιγμή που έχει τη φωλιά του λερωμένη μέχρι εκεί που δεν παίρνει. Ας μην μπούμε στη χυδαία διαδικασία τώρα να συγκρίνουμε καφρίλες, πληζ...

koutavaki said...

E όχι να μιλάνε για καφριλίκια και οι αρχιμαφιόζοι!Αλλά που να την βρούνε την τσίπα οι γαύροι.

4minister said...

Για τη βία έχω εδώ και καιρό την ίδια άποψη με το Γατί. Αφαίρεση βαθμών από τις ομάδες, για να δείτε αν έχουν σχέση ή όχι οι διοικήσεις! ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΕΧΟΥΝ! Αφού υπάρχουν γραφεία ενοικίασης χούλιγκαν! Ένα κατοστάρικο την "παράσταση" ανά άτομο χρεώνουν ...

Οι ίδιοι εμφανίζονται και σαν αντεξουσιαστές σε πολιτικές δράσεις βίας!

koutavaki said...

@ 4minister
Όλοι οι νοήμονες άνθρωποι την ίδια άποψη έχουμε υπουργέ μου...Αλλά δεν υπάρχει κράτος.Και με αυτό το δεδομένο,δυστυχώς δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι.Έχουν συμβεί και χειρότερα,τα θυμόμαστε και δεν άλλαξε τίποτα.Γιατί να γίνει τώρα?

zamuc said...

Μπράβο ρε! Εμείς πήγαμε και κάναμε το διπλό στην Τούμπα για να πανηγυρίσετε άνετα και εσείς τι κάνατε; χάσατε από το το Γαύρο και έτσι μας αύξησε τη διαφορά γα τα πλέι οφ (κουλο αλλά έτσι έγινε). Η πλάκα είναι (επειδή είμαι από τους λίγους που είδαν ΠΑΟΚ-ΑΕΚ) ότι με τις συνεχόμενες φάσεις που έχανε η ΑΕΚ από το 60 και μετά αν δεν κέρδιζε σήμερα θα έλεγαν όλοι ότι ήταν στημένο κτλ

Σε ένα χρόνο ή σε 2 ή σε3 το μόνο που μένει είναι Πρωταθλητης 2010 ΠΑΟ. Αλλά τη Δευτέρα το πρωί όποιος βάζελος πει ότι δεν τον έτσουξε η χθεσινή κηδεία απλά λέει ψέμματα. Την οποία κηδεία τελικά, θα την πω την αμαρτία μου, την ψιλοχάρηκα γιατί είναι πιο ωραίο να βλέπεις 65.000 να κλαίνε παρά να πανηγυρίζουν και γιατί αηδίασα από καφριλίκια αντιγραφή από τους γαύρους, που όταν δεν συνοδέυονται από νίκη τύπου Ριζούπολης είναι 2 φορές ξεφτίλα. Τα περί μεροκάματου 25 ευρώ κτλ είναι βέβαια λαϊκισμοί, λες και έχει σημασία σε ποιον ανήκε το δάχτυλο.

4minister said...

Για το τεχνικό μέρος έχω ένα σεντόνι ολάκερο. Θα είμαι σύντομος εδώ, να μην κουράσω.

Το καλοκαίρι χρειαζόμαστε και προπονητή. Κάποιον να ρισκάρει, να μη φοβάται μη χάσει τη θεσούλα του. Αυτό βέβαια σημαίνει την ανάγκη αλλαγών και στο διοικητικό πείπεδο. ΡΙΖΙΚΏΝ ΑΛΛΑΓΩΝ! Ανακατανομή του ποσοστού των μετοχών, τόσο ριζικών.

Παρότι το Κατσαρόλι είναι πιο σίγουρο από την προηγούμενη αγωνιστική. Η απώλειά του είναι πια επισφαλής προσδοκία για τους διεκδικητές.

zamuc said...

4 minister αυτό το "Οι ίδιοι εμφανίζονται και σαν αντεξουσιαστές σε πολιτικές δράσεις βίας!" το βασίζεις κάπου; θα με ενδιέφερε αν έχεις στοιχεία γιατί προσωπικά μου φαίνεται πολύ καφανειακή αποψη. Δεν υποστηρίζω τη βία και τα σπασίματα σε καμία τους μορφή αλλά αυτό είναι ισοπεδωτικό, άδικο και σίγουρα αναληθές.

4minister said...

Φωτογραφίες τους στο γήπεδο και σε πολιτικές συγκεντρώσεις δεν υπάρχουν. Άλλου είδους απόδειξη δεν είναι κατηγορηματική.

The Bgt said...

Δε ξερω αν τον αδικω αλλα δε μου γεμιζει το ματι ο Νιομπλιας και δε το θελω ως Α'Προπονητη και με τη νεα σαιζον.
Κυριως γιατι δειχνει και να φοβαται και να υποκυπτει σε πιεσεις αλλα και γιατι η συντηρητικοτητα του μας εχουν στερησει πολλους βαμθους.
Ισως να φταιει που επεσε απευθειας στα βαθια νερα, ισως να βιαστηκε.
Αλλα στην κασιδα μας να μαθει προπονητης??

pensierix said...

@ the Bgt

Δεν ξέρω αν τον αδικούμε, αλλά θα είναι αστείο αν η πιθανή κατάκτηση του πρωταθλήματος πιστωθεί στο Νιόπλια επειδή νίκησε τον Αστέρα και την Ξάνθη. Ας βρεθεί κάποιος να μου πει ένα σημαντικό ματς που το πήρε ο Νιόπλιας από τον πάγκο. Εγώ μόνο γκάφες θυμάμαι, ίδια λάθη επαναλαμβανόμενα (και αυτό ήταν που του χρέωνα μετα το ματς με τον ΠΑΟΚ, όχι την ήττα), συντηρητικούρα και προσπάθεια να κρατήσει τις ισορροπίες με τα πρωτοκέφαλα. Τα δε εικοσάλεπτα του Νίνη στο πρωτάθλημα, του μόνου παίκτη που σε κάνει λιγότερο προβλέψιμο και που μπορεί να αξιοποιήσει την μοναδική πηγή γκολ που διαθέτεις (Σισέ), είναι ανέκδοτο από τα λίγα. Η πλάκα είναι ότι πολλοί έβλεπαν ματ του Νιόπλια στο ματς με τον Αστέρα, επειδή έβαλε πάλι τον πιτσιρικά στο 65 και άλλαξε το ματς, και όχι επαναλαμβανόμενη βλακεία να τον κρατάει στο παγκο επί μία ώρα...Λες και δεν τον είχε εκθέσει ο Νίνης με τη Ρόμα, δεν τον ξελάσπωσε με τον Πανιώνιο, τον Ηρακλή κτλ κτλ. Τη φάτσα του Γάλλου μόνο να πρόσεχε όταν παίζει με τον Σωτηράκη, τώρα θα έκανε σχεδιασμό για τη νέα χρονιά και δεν θα έπαιζε την καριέρα του κορώνα γράμματα...

koutavaki said...

@ pensierix
Ασχέτως Νιόπλια,δε νομίζω ότι ο Νίνης έχει ακόμη σταθερή απόδοση.Υπήρξαν και φορές που ξεκίνησε αλλά δε βοήθησε όσο όταν μπήκε αλλαγή.Εγώ εκείνο που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί όταν στραβώνει ένα ματς δε γίνονται γρήγορα οι αλλαγές.Αυτό είναι όντως παράξενο.

pensierix said...

@ koutavaki

Και ούτε πρόκειται να αποκτήσει σταθερή απόδοση, αν τον βάζεις να παίζει εικοσάλεπτα (και ήταν κάμποσα αυτά επί Νιόπλια), με απαίτηση να σου γυρίζει τα ματς που στραβώνουν...Εγώ είμαι της άποψης ότι ακόμα κι ένας κακός Νίνης μπορεί με μια ενέργεια να σου δώσει το ματς, γιατί είναι ο μόνος παίκτης με φαντασία που διαθέτουμε και ο μόνος που μπορεί να συνεργαστεί με τον Σισέ αξιοπρεπώς...Δεν είναι δυνατόν να μην βλέπει ο προπονητής ότι το παιχνίδι μας γίνεται πιο στρωτό αλλά και πιο απρόβλεπτο με αυτόν τον παίκτη μέσα...

The Bgt said...

@koutavaki
Δεν εχεις κι αδικο, βεβαια δεν ειμαι ειδικος για να ξερω αν πρεπει ο Νινης να παιζει συνεχεια για να βρει ρυθμο και να μην ειναι μια μεσα μια εξω.
Παντως οταν εβγαλε χθες τον Σιμαο και εβαλε αυτον τον αχρηστο τον Ρουκοτετοιο ειπα "τετελεσται".

Γενικα ειμαι υπομονετικη με τους προπονηταδες (και με Πεσειρο και με τον Κατσο και με τον Τεντα) αλλα εχω την εντυπωση οτι ο Νιομπλιας δεν εχει τα γκογκοβια (ακομη?) για να προπονει τον ΠΑΟ.

Μάγος said...

Για το σκηνικό με την κοπέλα να πω πως έγινε μπροστα μου διοτι καθόμουν στην 5α. Δυστυχώς η κοπέλα το πέρασε για καπνογόνο και όχι για κροτίδα και το έπιασε να το απομακρύνει και αυτό έσκασε στο χέρι της. Αυτό σηνέβηκε ΑΚΡΙΒΩΣ την στιγμή του γκολ. Να πω πως τέτοιο περιστατικό έχει ξαναγίνει στο μπασκετ. Οκ κάφροι ζώα κλπ. για τους οπαδούς, αλλα μήπως πρέπει οι εταιρίες σεκιούριτι να προσέχουν να προσλαμβάνουν πιο έμπειρα άτομα?...

Απο κει και πέρα ΟΛΟΙ αυτοί που έρειξαν τα καπνογόνα μέσα φωτοβολίδες κλπ. τους είδα ΠΡΩΤΗ φορά στο γήπεδο. Όσοι ήταν τουλάχιστον στην 5 και στην 7. Ούτε αυτο είναι τυχαίο. Σε όλα αυτα τα παιχνίδια μαζεύται η Σάρα και η Μάρα μόνο και μόνο για να πει αύριο "ήμουν και εγώ εκεί και έριξα και ένα καπνογόνο σε κάποια φάση"....

4minister said...

Όπως είπα παραπάνω, δεν είναι απλά η σάρα και η μάρα, είναι επαγγελματίες μισθοφόροι. Τουλάχιστον μερικοί απ' αυτούς.

paoad said...

γεια χαρα...;) λέμε

Σιγά που θα τους κάνω το χατίρι, σίγα που θ' αγοράσω εφημερίδα, σίγα που θα αναπολήσω Ν'ντου Εκι και λοιπούς, σιγά μην κάτσω να σκάσω.. έπαιξα, κότεψα, έχασα.. ΤΟ ΠΗΡΑ..

γεια μας!!!

http://www.youtube.com/watch?v=SSbBvKaM6sk

πσ(it). Τα λέμε σύντομα πιο αναλυτικά (απο κοντά;).

Ένα κουρασμένος towtzis. Όχι άλλο κάρβουνο..

Τόνια said...

Επειδή βλέπω ότι γίνεται συζήτηση για τον Νίνη...παιδιά πρέπει να καταλάβουμε ότι ο Σωτηράκης έχει πάει 20 χρονών πλέον.Σε αυτή την ηλικία βγαίνει σιγά σιγά από τη φάση 'ταλέντο' και μπαίνει στη φάση 'ετοιμος ποδοσφαιριστής'.Δεν υπάρχουν δικαιολογίες του στυλ με το μαλακό γιατί είναι μικρός,μην τον κάψουμε κ.λ.π.Αν αξίζει να παίζει,ΠΡΕΠΕΙ να παίζει.Αν πάλι στο επιτελείο της ομάδας θεωρούν ότι αυτός ο παίχτης δεν κάνει για παραπάνω από 20 λεπτά στον Παναθηναϊκό(ΗΜΑΡΤΟΝ Κύριε...) καλύτερα να τον πουλήσουν να ησυχάσουμε όλοι.
Όκ,σε κάποια παιχνίδια που ξεκινησε ως βασικός δεν πήγε καλά.Αλλά υπάρχει κι ο αντίλογος,με πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα τη Ρώμη:Στο μοναδικό παιχνίδι που θα έχω να θυμάμαι από τον φετινό Παναθηναϊκό,ο Νίνης ήταν βασικός+ο καλύτερός μας παίχτης.
Είναι ασταθής στην απόδοσή του?Είναι,όντως.Πώς θα αποκτήσει σταθερότητα ομως,βρε παιδιά?Από τις προπονήσεις?Πρέπει να ΠΑΙΖΕΙ κιόλας ο παίχτης για να βελτιώσει τις αδυναμίες του...Τουλάχιστον εγώ αυτό πιστεύω.Αφήστε που είναι αποδεδειγμένα ο ΜΟΝΟΣ μέσος μας που και στην κακή του μέρα μπορεί να δώσει μπάλα στον Σισέ(αλλιώς γιόμα-γιόμα κι άγιος ο θεός).

Υ.Γ.Για την κοπέλα κανένα νέο είχαμε?Υπάρχει καμιά ελπίδα να γλιτώσει τα δάχτυλά της?

pensierix said...

@ Aντώνης

Δεν ξέρω αν θα γλιτώσει τα δάχτυλα, αλλά τουλάχιστον η ΠΑΕ έβγαλε ανακοίνωση που αναφέρει ότι θα είναι δίπλα της κτλ κτλ. Ελπίζω να μην είναι μόνο ένα επικοινωνιακό τρικ και να συμπαρασταθούν στην κοπέλα με κάθε τρόπο, πράττοντας το αυτονόητο.(τι θεωρείται αυτονόητο στις μέρες μας, βέβαια, είναι μεγάλη κουβέντα).

The Bgt said...

Αντιγραφω απο Καρπετοπουλο:



Ο ΠΑΟ ήταν άτυχος (στο πρώτο ημίχρονο κυρίως) και αν μιλούσαμε αποκλειστικά για το χθεσινό ματς θα λέγαμε ότι αδικείται από το αποτέλεσμα. Ομως, αν αναλογιστεί κανείς όλα όσα προηγήθηκαν, δεν υπάρχει ατυχία, υπάρχει μια πασιφανής αδυναμία διαχείρισης των μεγάλων του παιχνιδιών. Ο ΠΑΟ παίρνει το πρωτάθλημα χάρη στον εξαιρετικό πρώτο του γύρο: η αλήθεια είναι ότι στον δεύτερο γύρο πέταξε περισσότερους βαθμούς από όσους ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ. Ο Νίκος Νιόπλιας λέει ότι η ομάδα του ήταν καλύτερη από τον αντίπαλό της ακόμα και στα ματς που δεν κέρδισε: έχει δίκιο, όμως αυτό είναι λόγος μεγαλύτερου προβληματισμού και όχι δικαιολογία. Ο ΠΑΟ στον β' γύρο ήταν μια ομάδα του Τεν Κάτε χωρίς τον Τεν Κάτε, δηλαδή χωρίς τον άνθρωπο που την έφτιαξε.

Αυτό είχε και θετική και αρνητική επίδραση. Θετική γιατί η απομάκρυνση του Ολλανδού είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει μια σχετική ηρεμία στην ομάδα (αφού ο Τύπος σταμάτησε να κανιβαλίζει με τον προπονητή κι έφτασε στο σημείο να χειροκροτεί στραβοπατήματα, όπως τα «Χ» με τον Αρη και την ΑΕΚ). Και αρνητική γιατί στα σημαντικά ματς ο ΠΑΟ δεν νίκησε ποτέ κυρίως γιατί αν κάτι του στράβωνε δεν είχε τρόπους να αντεπεξέλθει στην όποια δυσκολία παρουσιαζόταν: χθες, π.χ., η αλλαγή ολόκληρης της άμυνας και η αποδόμηση της μεσαίας του γραμμής με την έξοδο του Καραγκούνη και του Σιμάο δείχνουν ότι την ήττα την έψαξε μόνος του! Ο ΠΑΟ κρατάει την πρωτιά χωρίς να έχει βελτιωθεί, κάνοντας έναν κάκιστο β' γύρο, και βλέπει τίτλο εξαιτίας της κατάρρευσης του Ολυμπιακού.

koutavaki said...

@ Bgt
Η τελευταία πρόταση είναι το προφανές και το έχουμε πει εδώ και πολύυυυυ καιρό,δεν περιμέναμε τον Κάρπετ.Τώρα για τα υπόλοιπα,γι΄ αυτό λέω ότι θα είναι άδικο να κρίνουμε-και να καταδικάσουμε-το Νιόπλια από τώρα.Πρέπει να δούμε και τη δική του ομάδα(αν τον αφήσουν).Πάντως σίγουρα κάνει λάθη(και ποιος δεν κάνει)αλλά δεν είναι και ο χειρότερος που πέρασε.Όσο για το Νίνη,όποιος δε θέλει να παίζει βασικός,μάλλον είναι ανισόρροπος:)))Αυτό όμως που με ενοχλεί είναι ότι ΜΟΝΟ ο Νίνης μπορεί να συνεργαστεί με το Σισέ(και ο Λέτο που εκ των πραγμάτων δε βγαίνει γιατί δεν υπάρχει άλλος από εκεί).Εκτός του ότι αυτό από μόνο του είναι απαράδεκτο γιατί το παιδί είναι μικρό και το έχει,πολύ πιθανό είναι σύντομα να έχει μια καλή πρόταση απ'έξω και μην τον είδατε!Μετά τι θα γίνει?Ο Κάρα όσο μένει(που δεν έχει και πολύ χρόνο ακόμη,1 χρόνο ίσως 2)νομίζω είναι ο μόνος που μπορεί κάπως να κατεβάσει μπάλα,γιατί ως γνωστόν ο Ζιλμπέρτο είναι για να κόβει και ο Κατσούρ είναι πολύ καλός ως κρυφός κυνηγός ή στόπερ,αλλά δεν κουβαλάει μπάλα(όπως δεν πολυκαταφέρνει και το νινί λόγω σωματικής διάπλασης).Γι'αυτό αυτοί οι τρεις δε βγαίνουν.Άρα κάποιος περισσεύει.Μήπως είναι ο Σάλπι?Ναι αλλά αυτός είναι γρήγορος.Μήπως πρέπει να δουλευτεί το δίδυμο Κάρα-Σισέ,για την περίπτωση που δεν παίξει ο μικρός(π.χ.τραυματίας ή κάρτες)?Τελικά δεν είναι και τόσο εύκολη η διαχείριση του ρόστερ...

squarelogic said...

Πριν το ματς-σε μια σπάνια για μένα έκρηξη αισιοδοξίας-προέβλεπα σκορ 3-1
έχοντας όμως στο μυαλό μου οτι δεν γίνεται να ξεκινήσει αυτό το παιχνίδι δίχως το Νίνη!
Αντε να δεχθώ οτι δεν ήθελε να σπαταλήσει την ενέργειά του όσο και οι αντίπαλοι ακόμα ήταν φρέσκοι.Το Β ημίχρονο έπρεπε να ξεκινήσει με τον μικρό!Ας βάλει κάτω τα στατιστικά να δει οτι απόντος του μικρού ο Σισέ δεν παίρνει ουτε ΜΙΑ μπαλιά της προκοπής!Κι απ τη στιγμή που είναι η μόνη σου πηγή σκοραρίσματος αυτό είναι ουσιώδες.
Ο ΝΙόπλιας χθες εκτός από (άλλο..) ενα δικό του παιχνίδι έχασε και την εμπιστοσύνη της πράσινης κερκίδας στο προσωπό του.
Τέτοιος συντηρητισμός από κάποιον που στο κάτω-κάτω όλοι αναγνωρίζουν οτι δεν έφερε την ευθύνη για τον σχεδιαμό και τις ανισορροπίες αυτής της ομάδας,όσο για την ορθή διαχείρηση της...
Η αλλαγή δε του Σιμάο για να μην βγάλει τον σούπερ εκνευριστικό χθες Καραγκούνη ήταν η απόδειξη της πλήρους τρικυμιας εν κρανίω.
Ας ανάψει μια λαμπάδα που με την αλλαγή αυτή δεν έγινε το σκορ 0-3 στο τέλος να μαζεύει από σήμερα μπογαλάκια...
Δυνατότητες έχει.Ας κόψει τα πολλά πάρε-δώσε με τους δημοσιογράφους και ας σέβεται λιγότερο τα ελληνικά τοτέμ της ομάδας,ειδικά οταν αυτά ασκούνται στο Keep Walking(and quarelling...)

Unknown said...

Παιδιά, ακόμα και αν δεχθεί (λέμε τώρα) κάποιος ότι φέτος έχετε γίνει κάπως καλή ομάδα, μεγάλη, ωστόσο, (και πολύ περισσότερο Θρύλος) δεν πρόκειται να γίνετε ποτέ. Αν θέλετε πάντως να προσπαθήσετε, ξεκινήστε αλλάζοντας χρώμα. Θεωρώ περιττό να σας υποδείξω τι πρέπει να διαλέξετε.

The Bgt said...

Thrylly darling, η λογικη σου σκονταφτει σε δυο-τρια πραγματακια:

1) Δε θελουμε να γινουμε Ολυμπιακος

2) Τα κριτηρια σου για το τι ειναι μεγαλη ομαδα διαφερουν ριζικα απο τα δικα μας

3) Οι φαντασιωσεις σου περι μεγαλειων, θρυλων, κλπ κλπ ανηκουν μονο στη... φαντασια σου!!


Οποτε #fail !!! :)
sorry darling!!

gatti said...

@koutavaki: Ω ναι, εμφανίστηκε ο Ντουντού. Αν και εγώ δεν έβαλα τη φωτο για τον Ντουντού, αλλά για τον Ντάρκο που μου είναι ιδιαίτερα συμπαθής.

Μα,αυτό ακριβώς λέω για τον Νιόπλια. Οτι είναι συντηρητικός και δεν κατεβαίνει για να κερδίσει το παιχνίδι. Αντίθετα, ο Μπάντοβιτς ρισκάρισε και του βγήκε το ρίσκο.
Οσο για τον Γιούρκα, ναι, δεν ήταν κακός, αλλά το ξέραμε όλοι εμείς ότι κάπου στο 55΄ θα κλατάρει, δεν το ήξερε ο προπονητής; Πώς αποφασίζει να βαλει έναν παίκτη που θα τού στοιχίσει μια αλλαγή; Αν και όπως κατάλαβες το θέμα του Γιούρκα δεν το έθιξα για να κατηγορήσω τον Γιούρκα αλλά για να πω ότι συμφωνώ με τον Μαρκάκη πως θα μπορούσε να κατεβεί με τρεις στην άμυνα, ώστε να χωρέσει μέσα και τον Νίνη εξ αρχής και να μην αφήσει ανεκμετάλλευτο (όπως και έγινε) τον Σισέ για 70 λεπτά.

Οσο για την γκαντεμιά, ναί, ήμασταν γκαντέμηδες, όπως και με τον Αρη, την ΑΕΚ κ.λπ., αλλά δεν μπορώ να δεχτώ ότι είναι μόνο η ατυχία υπεύθυνη για το γεγονός ότι δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε κανένα από αυτά τα παιχνίδια στα οποία ήμασταν ομολογουμένως καλύτεροι.

Η αλήθεια είναι πως κι εγώ περίμενα ένα αυτογκόλ του Αβραάμη, αλλά δεν μας έκανε τη χάρη...

koutavaki said...

@Thrylaras
Δεν είναι στις φιλοδοξίες μας να είμαστε οι κατάπτυστοι του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.Κι εσείς αν θέλατε να σας σέβονται έστω και λίγο μέσα έξω θα έπρεπε όχι να αλλάξετε ομάδα γιατί η αναγνώριση σας πέφτει βαριά(έχετε μάθει στις φάπες),αλλά να μην ξανασχοληθείτε με τη μπάλα.

gatti said...

@pensierix: Ευτυχώς, ο Πατέρας και ο επίσημος Παναθηναϊκός, έκαναν τουλάχιστον το αυτονόητο στην περίπτωση της κοπέλας, που ήταν το ελάχιστο που έπρεπε να γίνει από την στιγμή που ανέχονται τους κάφρους στην εξέδρα.

Ο ΠΑΟΚ απέδειξε πως δεν αντέχει στην πίεση. Οταν χρειάστηκε να κάνει την υπέρβαση, το οικοδόμημα κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος. Ναι, ο Σπάθας δεν τον άφησε να εξαντλήσει τις πιθανοτητές του, στο ματς με τον Αρη, αλλά αν εξακολουθήσει να μένει εκεί, θα χάσει θα χάσει εντελώς τη μπάλα και μαζί όλα τα πλεονεκτήματα με τα οποία θα έμπαινε στα πλέι οφ.

ΥΓ. Πραγματικά για κλάματα τα πρωτοσέλιδα των οπαδικών μας εφημερίδων. Της "Πράσινης" στερείται αισθητικής, ενώ οι άλλοι του "Ντέρμπι" θυμήθηκαν τον Εν Ντόι, αν είναι δυνατόν! Δηλαδή ο Εν Ντόι μας έλειπε γι΄ αυτό δεν κερδίσαμε. Σε λίγο θα μας πουν ότι για τα χάλια της άμυνας φταίει το γεγονός ότι διώξαμε τον Ενακαρίρε!

gatti said...

@ΠΑΝΟΣ: Πραγματικά, μπροστά στο θέαμα της τραυματισμένης κοπέλας, όλα τα υπόλοιπα στερούνται σημασίας. Ευτυχώς που απ΄ό,τι άκουσα η εγχείριση που έκανε πήγε καλά, δεν πειράχτηκαν οι τένοντες και θα γίνει όπως πριν.

Αυτό που πρέπει να μας απασχολήσει είναι η τάση γαυροποίησης των οπαδών μας. Είπαμε πως φέτος ΚΑΙ ΜΟΝΟ θα αποκτήσουμε τη γαύρικη συνήθεια της "ψύχωσης" για το πρωτάθλημα, αλλά ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ!

Πάντως, εγώ όπως εξελίχθηκε το ματς περίμενα ότι θα αρπάξουμε και δεύτερο...

gatti said...

@fl@neur: H δήλωση του Βγενό είναι η ρεαλιστική απεικόνιση της κατάστασης, ελπίζω μόνο να μην εξελιχθούν έτσι τα πράγματα που να φτάσει στην Υβρι.

Κι όμως δεν παίρνω πίσω ούτε τον τίτλο, ούτε όσα έγραψα μέσα στο κείμενο. Είναι κόμπλεξ, δεν έχω άλλη εξήγηση. Ακουσα σήμερα τον Νικολακόπουλο στον Καραλή που έλεγε - και αυτό τουλάχιστον δεν έχω λόγο να το αμφισβητήσω, παρά το ...ποιόν του - ότι με αυτή τη νίκη ο γαύρος ισοφάρισε τις νίκες που έχει εναντίον μας με εμάς ως γηπεδούχους. Είμαστε στο 14-14. Κι αυτό προσωπικά το βρίσκω απαράδεκτο. Δεν ξέρω τι φταίει, δεν ξέρω αν κάποιοι από τους τωρινούς παίκτες κουβαλάνε κάποιο φόβο στις αναμετρήσεις τους με τον γαύρο, αλλα αυτό πρέπει να αλλάξει. Θυμάμαι πως ο γαύρος πήρε το πρώτο διπλό του στην Τούμπα μετά από σειρά συνεχόμενων ηττών, την εποχή που είχε στις τάξεις του τους Προτάσοφ, Λιτόφτσενκο και Σάβιτσεφ. Παίκτες που δεν είχαν προλάβει να "μπολιαστούν" στο φόβο που ένοιωθαν οι συμπαίκτες τους όταν έμπαιναν στην Τούμπα. Σε μας παίκτες νέοι έρχονται, παίκτες φεύγουν, αλλά οι νίκες επί του γαύρου στα ντέρμπι παραμένουν λιγοστές στη σύγχρονη ιστορία μας. Δεν είμαι της φιλοσοφίας του ΠΑΟΚ ή της ΑΕΚ που εξαντλούσαν όλη τη σεζόν στις νίκες επί του γαύρου, αλλά δεν μπορώ να πάω και στο άλλο άκρο και να υποκρίνομαι ότι δεν με πειράζει μια ήττα απ' αυτόν. Θα κοροϊδεύω τον εαυτό μου αν το κάνω. Θα μου περάσει αν πάρουμε τον τίτλο αλλά τώρα με ενοχλεί.

Ανάλογο παιχνίδι ήταν κι αυτό του 2006-07 που ανέφερα στο ποστ. Ο γαύρος ήταν όλη την ώρα στην επίθεση, έχασε τα άχαστα και τελικά εμείς "κλέψαμε" το ματς. Ο,τι έκανε κι αυτός χθες.

Για τα επεισόδια συμφωνούμε. Πολιτεία και σύλλογοι δεν θέλουν να δώσουν λύση. Γιατί βέβαια βολεύει που είναι το γήπεδο εκτός όλων των άλλων πεδίο ελεγχόμενης εκτόνωσης της κοινωνικής οργής. Κι αν την πληρώσουν και κάποιοι αθώοι, τι έγινε βρε αδερφέ;

gatti said...

@Cybergoulion: Αν σου αρκεί αυτή η ικανοποίηση, εγώ πάω πάσο. Να ξέρεις πάντως ότι αν πάρουμε τον τίτλο, τότε η χαρά θα επανέλθει και μάλιστα σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα.

ΥΓ. Δεν ξέρω τι ακριβώς εννοείς, Εγώ θυμάμαι δύο καθαρές νίκες, η μία μάλιστα ήταν ακριβώς ίδια με τη δική σας τη χθεσινή.

gatti said...

@Thrylaras: Με πρόλαβε ο pensierix. E όχι να μιλάνε οι γαύροι για καφριλίκια!

gatti said...

@4minister: Eτσι είναι υπουργέ μου. Μόνο η αφαίρεση βαθμών θα "τσούξει" και θα υποχρεώσει τις ομάδες να σφίξουν τα λουριά στα χουλιγκάνια που έχουν στις τάξεις τους.

Για το θέμα των αντιεξουσιαστών δεν μπορώ να ξέρω τι "παίζει".

Δεν ξέρω αν θέλουμε προπονητή το καλοκαίρι, αλλά το βέβαιο είναι ότι το θέμα Νιόπλια θα μπει υποχρεωτικά στο μικροσκόπιο. Και σαφώς πρέπει να γίνουν ριζικές αλλαγές.

gatti said...

@zamuc: Eίδες τι ...στόκοι είμαστε; Αλλά κι εσύ δεν μου έλεγες ότι θέλεις να το δώσετε στον ΠΑΟΚ; Ποιος σας είπε να ...αλλάξετε γνώμη; Το ματς δεν το είδα αφού ήταν την ίδια ώρα, είδα μόνο το γκολ και τη φάση που έλουσαν τον Ισμαελ με νερά, καφέδες και μπουκάλια.

Ε όχι και χάρηκες την κηδεία. Δεν έχουμε ζήσει και τίποτα άλλο όσες φορές μαζευόμαστε στο ΟΑΚΑ. Νισάφι! Ολες τις πίκρες σε κατάμεστο γήπεδο τις έχουμε ζήσει.

Με τα καφριλίκια αηδίασα κι εγώ. Οχι βέβαια ότι έχουν σχέση με τη Ριζούπολη. Εκεί υπήρχε οργανωμένο σχέδιο. Οι δικοί μας ήταν ερασιτέχνες και δεν έχουν και το ...know how...

gatti said...

@Τhe Bgt: Mπορώ να δεχτώ ότι ο Νιόπλιας έπεσε κατευθείαν στα βαθιά, κοουτσάρει μια ομάδα που έφτιαξαν άλλοι, του έβαλαν το μαχαίρι στο λαιμό και του είπαν "φέρε πρωτάθλημα".

Εκείνο που δεν μπορώ να του συγχωρήσω και δεν έχει ελαφρυντικά όπως έχει στα παραπάνω, είναι ότι υποκύπτει σε πιέσεις. Θεωρώ δε ότι είναι αυτό το τελευταίο που τον υποχρεώνει να είναι συντηρητικός. Αν έκανε τις αλλαγές με βάση αυτό που βλέπει το μάτι του μέσα στον αγωνιστικό χώρο και όχι με βάση αυτό που τού υπαγορεύει η ανάγκη του να κρατάει ισορροπίες θα είχαμε ήδη πάρει τον τίτλο.

Και βέβαια είναι αυτή η συμπεριφορά που με κάνει να αμφιβάλλω αν πρέπει να πορευτούμε μαζί του στο μέλλον.

gatti said...

@Μάγος: Δεν έχεις άδικο σ΄ αυτό. Θα έπρεπε τα άτομα που προσλαμβάνουν να είναι πιο έμπειρα. Ισως ένα άτομο με μεγαλύτερη εμπειρία να μην έπιανε την κροτίδα, αφού θα την αναγνώριζε. Αλλά σε κάθε περίπτωση το πρωτεύον είναι τα καφριλίκια που δεν έπρεπε να γίνουν και όχι το πόσο έμπειρος είναι ένας σεκιουριτάς.

Σαφώς και δεν είναι τυχαίο που είδες αυτά τα άτομα για πρώτη φορά στην 5 και την 7. Είναι οι αλεξιπτωτιστές που θέλουν να το παίξουν μάγκες.

gatti said...

@paoad: Kαλώς το φαντάρο! Εννοείται ότι δεν θα σκάσουμε, αλλά μη μου πεις ότι δεν σε άγγιξε κιόλας η ήττα γιατί δεν θα το πιστέψω.

Το θέμα είναι εδώ που φτάσαμε να πάρουμε τον τίτλο. Αν το πάρουμε, η ήττα θα χωνευτεί. Αλλιώς θα βαρυστομαχιάσουμε.

gatti said...

@Aντώνης: Για το θέμα της σταθερής ή όχι απόδοσης του Νίνη γράφει ο Μαρκάκης εδώ: http://markakis.yooblog.gr/2010/03/22/434/

ΠΟΙΟΣ ακριβώς ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού είναι, εφέτος, υπόδειγμα σταθερά καλής απόδοσης (με εξαίρεση τον Βύντρα του δευτέρου γύρου;) Είναι ο Καραγκούνης; Ο Κατσουράνης; Ο Λέτο; Κάποιος απ’ τα υπόλοιπα μπακ; Ο Σίλβα; Ο Σαλπιγγίδης; Ακόμη και ο Σισέ διαστήματα κακής απόδοσης έχει από ματς σε ματς ή κατά τη διάρκεια κάποιων ματς. Για ποιον ακριβώς, λόγο, λοιπόν, ο ΜΟΝΟΣ ποδοσφαιριστής για τον οποίο γίνεται επίκληση της (αστείας) δικαιολογίας “δεν είναι σταθερός” είναι ο Νίνης; Που, ακόμη κι όταν δεν είναι σταθερός, έχει, πάντως, στο ρεπερτόριό του μια σειρά από κινήσεις που ΟΥΔΕΙΣ άλλος διαθέτει στον Παναθηναϊκό και που είναι εξαιρετικά χρήσιμες για την ομάδα -και δη για την αξιοποίηση του μοναδικού της σταθερού σκόρερ; Έλεος, δηλαδή, πια. Έλεος. Κι όσο για τα περί Τεν Κάτε και “μικρού”, ένα έχω να πω: ο Ολλανδός έκανε μια ΛΕΛΟΓΙΣΜΕΝΗ διαχείριση ενός παίκτη νέου και ταλαντούχου που, όμως, για πρώτη φορά έκανε κανονική προετοιμασία. Του έδωσε λεπτά και, πάνω απ’ όλα, του έδωσε ηθικό. Τώρα δεν ξέρω τι ακριβώς γίνεται μαζί του κι αν ξέρει κάποιος από ‘σας, ας μου πει κι εμένα…

Ισως το καλύτερο για τον μικρό να είναι αυτό που λες. Να πουληθεί στο εξωτερικό να ησυχάσουν όλοι και να βρει κι αυτός το δρόμο του σε ομάδα που θα μπορούν να τον εκτιμήσουν.

ΥΓ. Με την κοπέλα τελικά όλα καλά!

gatti said...

@squarelogic: Εγώ αντίθετα δεν είχα τόσο μεγάλη αισιοδοξία και οι λόγοι ήταν δύο.

1) Το κατάμεστο ΟΑΚΑ που όποτε γεμίζει τρώμε πίκρα

2) Οι δηλώσεις περί βέβαιης νίκης

όταν είδα και ότι δεν ξεκινάει τον Νίνη κατάλαβα ότι θα παίζουμε και χωρίς Σισέ.

Ε, δεν ήθελε και πολύ...

Κι εγώ το πιστεύω ότι ο Νιόπλιας έχει δυνατότητες και θα ήθελα να μείνει στην ομάδα. Αλλά όχι ως "υποχείριο" των τοτέμ της ομάδας...

gatti said...

@Τhrylaras: Παρά τη νίκη σας, δεν σε "κόβω" να είσαι σε φόρμα! ;ppp

tzonakos said...

Αμ σόρρι αλλα υπερβολική αποτύπωση των όσων έγιναν σε ενα 'ντέρμπι' και άκουσον άκουσον, ο προπονητής μιάς ομάδας ΔΕΝ διάβασε εναν δημοσιογράφο για να ξέρει τι θα κάνει σωστά !
Πάλι καλά που δεν έπαιζε κανας Τζιώλης δηλαδη τι θα βλέπαμε γραμμένο !
Αλλα αφου τα έλεγαν αυτά οι δημοσιογράφοι, τ'ελος, απο του χρόνου πριν απο κάθε παιχνίδι θα πληρώνουν οι πολυμετωπικοί τους δημοσιογράφους απο ενα 5.000χίλιαρο να τους βγάζουν τηυν τακτική και θα την εφαρμόζει ενας βοηθός προπονητογράφου.
Καληνύχτεςςςςς

Nick Triantos said...

Συγγωμη για να καταλαβω κατι...το προβλημα που θα ελυνε ο Νινης χθες ηταν το οτι δεν εκανε ο Παναθηναικος ευκαιριες?

Το προβλημα της ομαδας δεν ηταν οι ευκαιριες αλλα το ΓΚΟΛ. Εκτος και αν καποιος πιστευει οτι ο Νινης εχει το ευκολο γκολ. Η ομαδα ειχε 4 κραυγαλεες ευκαιριες χωρις τον Νινη. Οποτε τι διαφορετικο θα προσεφερε ο Νινης?

Αστοχη συζητηση. Να 'χαμε να λεγαμε.

Και κατι αλλο...3-4-3 που ελεγε τις προαλλες ο Μαρκακης ο Παναθηναικος ΔΕΝ μπορει να το παιξει. Γιατι στο 3-4-3 πρεπει να εχεις αμυντικους που στις προσωπικες μονομαχιες να ειναι ΤΟΠ κλαση. Επιπλεον σε αυτο το συστημα, ποιο ειναι το αριστερο σου χαφ? Δεν εχεις τετοιο παικτη στην ομαδα.

Η ομαδα ειναι, ασ΄το πουμε, φτιαγμενη για 4-2-3-1, και για 4-3-3. Ομως, λοιπουν παικτες κλειδια και στα δυο.

Το 3-4-3 το επαιζε συχνα ο Αγιαξ το '95-96 επι Βαν Γκααλ οταν ο Αγιαξ επιτηθετω, αλλα στα χαρτια το συστημα φαινοταν για 4-3-3. Οταν αμυνονταν αλλαζε σε 4-5-1. Με Reizenger, Danny Blind, Frank De Boer και Bogarde στην αμυνα.

Οταν ο Αγιαξ εβγαινε μπροστα, ο Blind, ειχε οδηγιες ν' ανεβαινει γραμμη, και ο Λιτμανεν η΄ εμενε στο κεντρο η' εβγαινε και αυτος μια γραμμη μπροστα. Οταν αμυνονταν, ο Blind γυριζε, ο Λιτμανεν γυριζε, και οι ακραιοι, ο Finidi George kai Overmaars, γυριζαν στα ακρα του κεντρου. Επι της ουσιας οταν αμυνονταν, επαιζαν 4-5-1.

Για να παιξεις τετοιο formation χρειαζεσαι πολυ τρεξιμο, αμυνα που να μπορεις να στηριχθεις επανω της και πειθαρχημενο συνολο.

Αυτα

houli_v said...

Νομίζω ότι το προχθεσινό παιχνίδι ήταν μια από τις πιο μαύρες σελίδες στην ιστορία του Παναθηναϊκού - όχι για την ήττα - στο κάτω-κάτω γι αυτό το λένε παιχνίδι μιας και μπορείς και να χάσεις ακόμα κι αν είσαι εμφανώς καλύτερος - αλλά για το σοβαρό τραυματισμό στο χέρι της κοπελιάς.

Μετά από αυτό το να μιλάμε για το ματς είναι γελοίο.

Υ/Γ: Σε αυτούς τους κάφρους πραγματικά τους άξιζε η ήττα της ομάδας τους.

Καλημέρες :)

pensierix said...

@ Nick

Το ότι ο Παναθηναϊκός έχει πρόβλημα στο γκολ είναι γεγονός. Ο Νίνης θα προσέφερε ακόμα περισσότερες ευκαιρίες, αυτό θα έκανε. Δεν είναι τυχαίο ότι καμία από τις κλασσικές ευκαιρίες που δημιούργησε η ομάδα, δεν είχε πρωταγωνιστή το Σισέ, τον μόνο αξιόπιστο σκόρερ που διαθέτεις. Οταν μάλιστα ο Μπάντοβιτς βγάζει και τον Παπαδόπουλο και μένει με δυο στο κέντρο (το οποίο κέντρο ο Σιμάο το είχε καταπιεί μόνος του) είναι ανεξήγητο γιατί ο Νιόπλιας δεν έριξε μέσα το Νίνη, να βγουν μπαλιές στο Σισέ ή να πέσει το βάρος στην αριστερή πλευρά του γαύρου, που Σάλπι και Σωτηράκης θα έκαναν πάρτι με το αμυντικό τέρας ονόματι Ραούλ Μπράβο...

gatti said...

@tzonakos: Αλίμονο αν εννοούσα πως ο κάθε προπονητής πρέπει να διαβάζει αυτά που γράφουν οι δημοσιογράφοι και ανάλογα να πράττει. Αλλωστε, το είχα κατακρίνει αυτό, όταν οι διάφοροι ...κόουτς Χελάκηδες έβγαιναν και υποδείκνυαν πώς πρέπει να παίξει μια ομάδα.

Υπόθεση εργασίας κάνουμε. Μια από τις δεκάδες ή εκατοντάδες που έγιναν μετά το ματς. Ανάμεσα σ΄ αυτές ήταν κι αυτή που ανέφερε ο Μαρκάκης για να χωρέσει εξ αρχής στην 11άδα ο Νίνης. Δεν είναι βέβαιο ότι θα ήταν η ενδεδειγμένη. Αλλά δεν νομίζω ότι είναι και έγκλημα να την αναφέρουμε ως ενδεχόμενο.

gatti said...

@Nick Triantos: Γεια σου Νick! Το πρόβλημα που - ενδεχομένως - θα έλυνε ο Νίνης είναι η αξιοποίηση του Σισέ. Γιατί ο μικρός δεν έχει το εύκολο γκολ, όπως και κανείς άλλος στην ομάδα απ΄ ό,τι αποδεικνύεται, αλλα το έχει ο Γάλλος. Αν αυτός έπαιρνε παραπάνω ευκαιρίες, κάποια θα έστελνε στα δίχτυα.

Σίγουρα είναι "νάχαμε να λέγαμε" η συζήτηση. Αλλά έτσι κι αλλιώς αυτό γίνεται πάντα μετά από ήττες. Είναι στη φύση μας. Υποθέσεις κάνουμε και μετά Χριστόν προφήτες γινόμαστε.

Το λέμε από την αρχή σχεδόν της σεζόν ότι λείπουν παίκτες - κλειδιά σ΄ αυτή την ομάδα. Αν τους είχαμε θα είχαμε και διαφορετικά αποτελέσματα. Το θέμα είναι τι κανουμε μ΄ αυτούς που έχουμε μέχρι να λήξει η σεζόν. Οπως επίσης τι θα κάνουμε το καλοκαίρι. Θα τους αποκτήσουμε αυτούς τους παίκτες - κλειδιά που λείπουν, ή θα έχουμε πάλι τα ίδια του χρόνου;

gatti said...

@houli_v: Kι όμως, όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα και αφού τελικά - και ευτυχώς... - η υγεία της κοπέλας αποκαταστάθηκε θα περάσει στην ιστορία κι αυτό. Και τι έγινε που παραλίγο να χάσει δυο δάχτυλα; Τα εχασε; Οχι. Οπότε ας
ασχοληθούμε πάλι με τα καφριλίκια μας ανενόχλητοι...

Καλημέρα houli μου! :)))

Cybergoulion said...

Δε μου αρκεί, αλλά δεν εξαρτάται από εμάς πλέον το κάτι παραπάνω. Απλώς είναι η διαφορά του "το πήρετε" και του "σας το χαρίσαμε". Και πριν προλάβει κανένας να απαντήσει επ' αυτού, φυσικά αφού ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε πιο σταθερός σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος είναι λογικό το να είναι μια ανάσα από το να χριστεί πρωταθλητής (αν και με εκπλήσει το ότι δε σε βλέπω τόσο σίγουρη!). Από τη στιγμή όμως που ο Ολυμπιακός με τους τρεις προπονητες, τα διοικητικά σφάλματα και τις ατυχίες με τους τραυματισμούς που είχε όλη τη χρονιά βρίσκεται ακόμη, έστω και καθαρά θεωρητικά/μαθηματικά, στο παιχνίδι, είναι κάτι που πρέπει να μας προβληματίσει όλους. Και εσάς αλλά και κυρίως (θέλω να ελπίζω) εμάς για το σχεδιασμό της νέας χρονιάς. Βλέπεις καμιά ψύχωση με τον τίτλο να έχω;

Υ.Γ.1 Το στυλ του Νιόμπλια πως λέγεται; Forensic coaching; Είναι πρώτος στο να αναλύει γιατί έχασε! CSI OAKA...

Υ.Γ.2 Απλώς τη χρονιά που ανέφερες η διαφορά ήταν αστρονομική (τρίτοι δεν είχατε βγει;) και δεν είχε την ίδια σημασία (εκτός φυσικά από το γόητρο), αυτό λέω...

fl@neur said...

@pensierix
Συμφωνώ και προσυπογράφω
@Αντώνης
Συμφωνώ περί Νίνη, είμαστε η μόνη ίσως χώρα, που εικοσάρηδες και τριαντάρηδες τούς κολλάμε ακόμα το "ταλέντο", ο Σαραβάκος, από μεγάλο ταλέντο έγινε μεγάλος παίκτης και τέτοιους χρειαζόμαστε!
Καλά, είπαμε ο thrylaras είναι στην κοσμάρα του, αλλά πολύ "φοβάμαι", ότι θα βουλιάξει στον καναπέ, να βλέπει τη "βαριά φανέλα" να ιδρώνει Αθήνα-Σαλλλονίκη.
Ακόμα κι αν δεν είχαμε τον τραυματισμό της κοπέλας, για τον Παναθηναϊκό είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ αυτές οι συμπεριφορές των "συμμοριών" εις βάρος της αποστολής του Ολυμπιακού, ξέρουμε ότι ο γάβ-ρος επένδυσε χρόνια σ' αυτές, με τα γνωστά αποτελέσματα, εμείς ούτε τις θέλουμε ούτε πρέπει να τις ανεχόμαστε, ως Σϋλλογος και ως διοίκηση.
Ας πάρουμε το πρωτάθλημα, κι ύστερα ας γίνει ένας σωστός σχεδιασμός, και μετά μπορούμε να σχολιάσουμε τα πάντα.

Nick Triantos said...

Κλασσικη συζητηση τυπου "Ο Καλυτερος ειναι ΠΑΝΤΑ στον παγκο".

pensierix said...

Ο Σπυρόπουλους άφησε τα ιδιαίτερα του Βρύζα στο Σισέ, αλλά συνεχίζει το ίδιο βιολί:

"Διότι το ζήτημα δεν είναι πόσα γκολ βάζει ο Σισέ, ο Κατσουράνης, ο Λέτο, ο Σαλπιγγίδης. Το ζήτημα είναι πόσα γκολ βάζει ο Παναθηναϊκός, ενόσω τουλάχιστον, ακόμη, δεν έχει μετονομαστεί σε Σισαϊκό, Λεταϊκό, Κατσουρανιακό, Σαλπιγγιδαϊκό. Η απάντηση είναι ότι ο Παναθηναϊκός έχει βάλει, σε 27 αγωνιστικές, 48. Αντε να καταλήξει, δηλαδή, στα 51-52.

Πρακτικά, όσα μπαίνουν ετησίως με τον αυτόματο! Πέρυσι, δίχως τον Σισέ, ο Παναθηναϊκός έβαλε 51. Την περίοδο του τελευταίου τίτλου, το 2004, έβαλε 62. Φέτος, εάν δεν είχε κάνει την «αγορά του αιώνα», πάλι κάπου τόσα θα έβαζε. Πενήντα, συν. Δεν θα τα έβαζε ο Ενας; Θα έμπαιναν με ρεφενέ. Το ομαδικό ταμείο δεν αλλάζει. Και θα είχε περισσέψει το κονδύλι, για πίσω."

Ε ρε γλέντια...Τώρα ο Σισέ είναι λίγος επειδή οι άλλοι δεν το έχουν το γκολ ούτε με αίτηση.

@ Νick

Εγώ δεν κρίνω από το αποτέλεσμα και μόνο, αλλά από το αν ο προπονητής εξάντλησε τις πιθανότητες να πάρει το ματς, αφήνοντας στην άκρη την πόρνη μπάλα και την αστοχία. Και για μένα ο Νιόπλιας κοιμήθηκε στο πάγκο, όταν απέναντί του είχε τον Γιαννάκη Παπαδόπουλο, τον συνταξιούχο Στολτίδη και το μέλος περιπατητικού συλλόγου Μαρέσκα. Περίμενε (για άλλη μια φορά) να φάει γκολ για να ρίξει μέσα τον μόνο δημιουργικό παίκτη που διαθέτει. Αντί να είναι αυτός που θα έκανε τις κινήσεις για να πάρει το ματς, περίμενε να έρθει η νίκη σαν ώριμο φρούτο που πέφτει και άφηνε τον Μπάντοβιτς να ανακατεύει την τράπουλα μένοντας απαθής. Εφαγε το γκολάκι και μέτα έτρεχε και δεν έφτανε...Για μένα, προκάλεσε την τύχη του.

The Bgt said...

"Forensic coaching"

Cybegoulion ακομη γελαω! να σαι καλα!! :)))

The Bgt said...

Εχει πει κανεις στον κο Σπυροπουλο οτι το "ινατι βγαζει ματι"?

Δηλαδη ο ανθρωπος εκτιθεται πια.
ή ειναι εμπαθης, ή κομπλεξαρας μεχρι αηδιας ή απλα ηθελε να πουλησει αλλο επιθετικο στον ΠΑΟ για να παρει μιζα και εχει κακιωσει.

Δεν εξηγειται αλλιως το προβλημα του.

pensierix said...

Ο ακριβός Σισέ φταίει που:

α) Ο Σάλπι δεν είναι δεξί εξτρέμ.
β) Ο Λέτο δεν έχει δείξει να έχει το εύκολο γκολ.
γ) Σίλβα, Κάρα, Νίνης, Σιμάο δεν σκοράρουν.
δ) Κατσουρ δεν ήθελε να πατάει περιοχή και να σκοράρει, καλύτερα κεντρικός αμυντικός για να μην τρέχουμε.
ε) ο ΠΑΟ παίρνει πολύ λίγα γκολ από κακοχτυπημένα στημένα.
στ) χάθηκε ο Μέλμπεργκ με λίγα χρήματα και που εδώ και 5 χρόνια ο ΠΑΟ ψάχνει αμυντικό της προκοπής.

Ο Σπυρόπουλος νομίζει ότι είμαστε ιθαγενείς που μαγευτήκαμε από το Σισέ-καθρεφτάκι. Εγώ λέω η ΠΑΕ να ρίξει πρόστιμο στο παλιόπαιδο που φιλοδοξεί να γυρίσει στην εθνική Γαλλίας και χρησιμοποιεί τον Παναθηναϊκό το κάθαρμα.

:ppppppppppp

gatti said...

@Cybergoulion: Eντάξει, καλό είναι για εσωτερική κατανάλωση να λέτε ότι μας το χαρίσατε, αλλά όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι δεν είστε και τόσο
...large. Εν πάση περιπτώσει, έχεις σίγουρα δίκιο πως με τόσα προβλήματα που έχει ο γαύρος είναι αποτυχία που δεν το έχουμε εξασφαλίσει ήδη εδώ και καιρό και μάλιστα με διαφορά. Αλλωστε το λέμε κι εμείς οι ίδιοι αυτό, εδώ και τόσο καιρό.

Οσο για το ότι δεν είμαι ακόμα σίγουρη για τον τίτλο, πώς να είμαι; Οσο υπάρχουν μαθηματικές ελπίδες για τους άλλους δύο, δεν υπάρχει σιγουριά. Λογικό δεν είναι; Γιατί σε εκπλήσσει;

ΥΓ 1. Χαχα, όντως αυτό κάνει ο Νιόπλιας. Και πρέπει να είναι μοναδικός στο είδος. :))

YΓ2. Δεν το πιστεύεις αυτό που λες. Και 200 βαθμούς να ήσασταν μπροστά, δεν υπήρχε περίπτωση να δείτε χαλαρά ένα ντέρμπι με τον "αιώνιο" αντίπαλο.

gatti said...

@Nick Triantos: Ετσι είναι. Στις ήττες, ο καλύτερος παίκτης είναι πάντα αυτός που δεν έπαιξε...

gatti said...

@The Bgt, pensierix: Τα πράγματα είναι απλούστερα. Ο αγαπητός Αλέξης δουλεύει στο MEGA των (συνιδιοκτητών) Βαρδινογιάννηδων. Οπότε, λογικό είναι να υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να ξοδεύονται πολλά λεφτά για έναν παίκτη, αλλά αρκετά λιγότερα για περισσότερους παίκτες.

Δεν έχει κάτι με τον Τζιμπρίλ. Με την συγκεκριμένη πρακτική έχει πρόβλημα.

Unknown said...

Aντιγράφω απο Pensierix:
α) Ο Σάλπι δεν είναι δεξί εξτρέμ.
β) Ο Λέτο δεν έχει δείξει να έχει το εύκολο γκολ.
γ) Σίλβα, Κάρα, Νίνης, Σιμάο δεν σκοράρουν.
δ) Κατσουρ δεν ήθελε να πατάει περιοχή και να σκοράρει, καλύτερα κεντρικός αμυντικός για να μην τρέχουμε.
ε) ο ΠΑΟ παίρνει πολύ λίγα γκολ από κακοχτυπημένα στημένα.
στ) χάθηκε ο Μέλμπεργκ με λίγα χρήματα και που εδώ και 5 χρόνια ο ΠΑΟ ψάχνει αμυντικό της προκοπής.

και προσθέτω:
α)οι τερματοφύλακες που έχετε είναι ένας χειρότερος από τον άλλον.
β)Ο Καραγκούνης είναι καλός μόνο για να διαμαρτύρεται και να κάνει βούτες.
γ) σταματάω εδώ γιατί θα εξαντλήσω όλα τα γράμμματα του αλφάβητου και πάλι δε θα τελειώσω.

@Flobeur
σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
@κουταβάκι
(για προηγούμενο post)
ληξίαρχος είσαι;
@bgt
δεν είναι κακό που δεν έχετε τέτοια όνειρα. Δείχνετε ότι είστε προσγειωμένοι και ξέρετε ότι οι δυνατότητες σας είναι περιορισμένες.

pensierix said...

@ Thrylaras

Εμείς διαθέτουμε αυτογνωσία, έχουμε απαιτήσεις και είμαστε παραδοσιακά γκρινιάρηδες και ανικανοποίητοι...Κάποιοι άλλοι που τόσα χρόνια διέθεταν ομαδάρα, πανηγύρισαν το πρώτο τους διπλό στο Τσου Λου πρόπερσι και βγήκαν στους δρόμους.

:pppppppp

The Bgt said...

Ξερεις απο μια αποψη δε διαφωνω και πολυ με τον Τζιγκερ.
ΤΟ ελληνικο ποδοσφαιρο δε σηκωνει και πολλους ακριβοπληρωμενους ποδοσφαιριστες γιατι δεν ειναι εμπορικο.
Αλλα τουλαχιστον να εχεις καλο σκαουτινγκ και να αναδυκνυεις ταλεντα...

Γιωργος Κεντρωτης said...

Φιλτάτη, μπορεί να μη σε νοιάζει ιδιαίτερα, αλλά τον ΠΑΟΚ τον νικήσαμε (μετά από 22 έτη ηττών και δυο-τριών ισοπαλιών) πρώτη φορά στις 24 Μαίου 1992 (στα πρώτα γενέθλια του γιού μου - τυχερό αυτό το παιδί!) με σκόρερ τους Ηλία Σαββίδη και Γιώργο Βαίτση. Οι σοβιετικοί, που ανέφερες, είχαν φύγει. Σε χαιρετώ από καρδιάς.

4minister said...

@ pensierix

Όχι στους δρόμους, στις προκυμαίες είχαν βγει, λόγω ειδικότητος ασούμε ...

χοχοχο!

koutavaki said...

@ pensierix
Έτσι είναι όπως τα λες!Ο Σπυρό κατάντησε αηδία πια.

@ Thrylaras
Μια και λειτουργείς με χρονοκαθυστέρηση θα σου απαντήσω μετά τα πλέι οφ.

coachp said...

@ gatti
Είχα σκοπό να μην συμμετάσχω σε αυτο το ποστάρισμα λογω αυτού που έγινε με την κοπελίτσα.
Αλλά, είσαι τελείως λάθος για αυτο που λες για τον Σπυρόπουλο. Πιο λάθος δεν γίνεται. Είναι πολύ πιο απλά τα πράγματα.
Έχει παρει εγωϊστικά το θέμα επειδη έγραψε οτι δεν κάνει ο Σισέ και έφαγε κράξιμο.
Ξέρω πολλους λοιπόν που δουλευουν στο mega και χύνουν οτμα μιλάνε ή γράφουν για Σισε.
Επίσης, αυτο μα το οτι ο Βαρδινογιάννης δεν θέλει να δίνει λεφτά είναι λίγο άκυρο πια... Υπήρχε για πολλά έτη όλο αυτό, αλλά δεν ισχύει πια. Το εχουν αποδειξει στις συνελέυσεις τους ποιος μπορεί να βάλει λεφτά. Τωρα θα νομίσετε οτι είμαι κανας υπαλληλος του Βαρδινογιάννη με αυτα που γράφω, αλλά ειναι κριμα να παραμυθιάζεστε απο "οτι να'ναι δημοσιευματα". Προσοχή, δεν λέω καλό τον Βαρδινογιαννη, αλλά μη φτάσουμε στο άλλο άκρο...

Οσο για τα τεχνικά ζητήματα, εγώ νομίζω πως μια χαρά το πήγε το ματς ο Νιόπλιας αν εξαιρέσεις την αλλαγή του Ρουκάβινα. Ολα σωστά τα διάβασε. Αν έμπαινε το ενα απ τα τρία δοκάρια, τωρα θα λεγατε διαφορετικα πράγματα. Απλά.

Μάγος said...

@coachp: και εσύ τώρα αμς ελς αυτό που λέει ο Νιόπλιας. Ήμασταν καλύτεροι αλλα άτυχοι. Οκ συμφωνούμαι. Αλλα αυτό έγινε μια με τον Παοκ μια με την Αεκ μια με τον Άρη μια με τους βέλγους Ε ΝΥΣΑΦΙ πιά.

Του παραδόθηκε μια ομάδα που είναι τρομακτικά γυμνασμένη σε σχέση με τις άλλες και αυτός δεν την βοήθησε σε ένα απο όλα αυτα τα παιχνίδια με την τακτική του. Διότι για αυτο είανι ο προπονητής στον πάγκο αντι για εμένα και εσένα...

coachp said...

Ωραια, να στο κάνω λιανά τότε για ποιο λόγο διάβασε σωστά το συγκεκριμένο παιχνίδι,και να μου πεις και εσύ την σκεψη σου.οκ? ξεκινάω.
Τζόρβας, σωστά.
Αμυνα: Σειταρίδης δεξιά (έπαιξε πολύ καλά και αμυντικά και επιθετικά). Του βγήκε ή όχι?
Βιντρα αριστερά για τον επικίνδυνο Λούα-Λούα, τον έσφαξε ο λουκάς ναι η όχι? Καντε πάνω στον Μητρογλου. Πηγε καλά ή όχι? Κατοσυράνης δεύτερος στόπερ επειδη δεν εμπιστεύεται τον Μπιερσμιρ που είναι αργός και εκτός τόπου και χρονου. Σωστά μεχρι εδώ ή όχι?

Πάμε στο κεντρο τώρα? Πάμε. Σιμάο μέσα, ήταν ο καλύτερος του γηπέδου. Ζιλμπέρτο μέσα, δεν ήταν και τόσο καλός, αλλά επρεπε να εχει καποιον κοντά στον Σιμάο να μοιράζει εύκολα και να εχει καθαρο μυαλό. Θέμα Καραγκούνη. Ολοι θελετε τον Νινη βασικό. Ισως να επαιζε καλύτερα. Το πάθος του Καρα χρειάζεται σε αυτο το ματς και για μενα που τον εβλεπα απο το γήπεδο, έπαιξε καλά. Επίσης, ο Νίνης προερχόμενος απο τον παγκο παιζει καλα, επειδη δεν εχει τη φρεσκάδα. Εχει προβλημα, κουράζεται πολύ εύκολα, αρα το θεωρώ λογικό να παιξει ο Κάρα σε αυτο το παιχνίδι.

Πάμε στην επίθεση. Δεν νομιζω πως ήθελες άλλη τριάδα? Δεν το συζητάμε άρα.

Που είναι τα λάθη του για τους βασικούς λοιπόν?

Πάμε στις αλλαγές.
Ο Σειταρίδης ζήτησε αλλαγή επειδή κουράστηκε. 60 λεπτάκια έπαιξε, μια χαρά τα πήγε, θεωρει ο Νιόπλιας οτι 30 λεπτά μπορει να τα βγάλει ο Γκάμπριελ με Ολυμπιακο κουρασμένο και να κανει κουρσες. Λάθος σκέψη? Καθόλου.

Γινεται το 0-1. Βγάζει Σιμάο και βάζει Νινη. Ποιον να εβγαζε, ίσως τον Καραγκουνη? ok. Τον έβγαλε μετά απο 3 λεπτά. Το θέμα είναι ποιον έβαλε. Εβαλε τον Ρουκάβινα επειδη δεν ειχε αλλον να μπουκάρει και να τριπλάρει... Και πλησίαζε και το τελος του ματς.

ok, ισως ηταν λαθος στο τελος,αλλα πιεζε ο χρόνος και ρισκαρε. Αυτο έκανε. Οχι δεν ρισκαρε που διαβάζω...

Για μενα επρεπε να κρατησει Σιμαο μεσα και να βγαλει Ζιλμπερτο, αλλα τωρα όλλοι θα τον έκραζαν και πάλι... Εβγαλε τον Σιμάο που δεν γκρινιάζει ουτε αυτος άρα ουτε και τα σκυλιά του...

The Bgt said...

Βρηκα ενα ωραιο ποστ/σχολιο σε μπλογκ, και το μεταφερω εδω.
Λεει αληθειες για το ποδοσφαιρο μας.


Και στο ποδόσφαιρο, όπως και στη ζωή μας ως «χώρα», εκπαιδευτήκαμε κι επιτύχαμε να κινούμαστε πάνω από τα επίπεδα που μπορούσαμε. Και στο ποδόσφαιρο, όπως και στη ζωή μας αντιμετωπίσαμε το αντικειμενικό πρόβλημα της μικρής αγοράς και την αδυναμία εξαγωγών αξιόπιστου και ποιοτικού προϊόντος. Και στο ποδόσφαιρο όπως και στη ζωή μας διαθέτομεν το ίδιο άλλοθι: αφού κι οι άλλοι έτσι λειτουργούν γιατί όχι κι εμείς. Δέστε πώς πορεύονται οι ομαδάρες (Ρεάλ, Μάντσεστερ – και οι δύο …-, Λίβερπουλ, Μίλαν) αλλά και οι μικρότερες (Ληντς, Πόστσμουθ κ.ο.κ.), γιατί όχι κι εμείς να χρωστάμε, να «πτωχεύουμε» αλλά να διασωζόμαστε ανα-νεο -ύμενοι (Νέος Πανιώνιος, Νέα Καβάλα – αλλά και Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Άρης που διατήρησαν την ίδια «επωνυμία»).

Απόπειρες να ακολουθηθεί το μοντέλο του Άγιαξ και της Άρσεναλ (που είναι σήμερα η πιο κερδοφόρα ομάδα του πλανήτη, ίσως και η μόνη …) ή της Μπαρτσελόνα (που το επιχείρησε ο Σωκράτης – μόνον όμως για να έχει εκτός από οπαδούς και μικρομετόχους – μέλη που θα επιβεβαιώνουν την εξουσία του) ουσιαστικά δεν επιχειρήθηκαν. Υπήρξαν (και θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν) από τη μια οι πρόεδροι σύμβολα και «ψώνια» (Γουλανδρής, Βαρδινογιάννης, Μπάρλος, Κόκαλης) που ξόδεψαν χρήματα, ξέπλυναν λεφτά, έχασαν λεφτά, φέραν συνήθως υπερτιμημένους ή στη δύση τους ευρισκομένους «παιχταράδες», στήσανε διαπλοκές και παράγκες, ασκήσανε πιέσεις με τους στρατούς «τους» για τις άλλες τους τις μπίζνες. Κι υπήρξαν (και θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν) απ΄την άλλη οι αέναες μεταβιβάσεις αέρινων μετοχών και χρεών που κατέληγαν στα κρατικά αζήτητα.

Αυτό είναι το «επαγγελματικό» μας ποδόσφαιρο: που δεν παράγει (ούτε αυτό) παίκτες αλλά τους φέρνει απ΄έξω υπερκοστολογημένους για να κλείσουν τρύπες και μέσω κάτι απίθανων μανατζαραίων, που θρέφει ολόκληρα κυκλώματα μεσαζόντων – από διαιτητές μέχρι μικροπαράγοντες και από «θύρες» μέχρι άχρηστους ασφαλίτες, που αναπαράγει τον άγονο φανατισμό και ταυτόχρονα τη βεβαιότητα ότι οι μεγάλοι είναι ολίγοι κι οι μικροί έχουν την προδιαγεγραμμένη μοίρα τους. Και που κι αυτό ζει με δανεικά κι αγύριστα.

Το ότι οι δύο «εξαιρέσεις» (Γουέμπλεϋ και Λισαβόνα) είχαν πράσινο χρώμα – εκτός της επιβεβαίωσης της δημοκρατικότητας του ομαδικού αθλητισμού όπου δεν κερδίζει πάντα ο ισχυρότερος – δεν υπήρξαν ασφαλώς τυχαίες. Ο Μπόμπεκ (και όχι βέβαια ο … Πούσκας) και η Παιανία ήταν σχεδιασμένες κινήσεις που είχαν αποτέλεσμα, μόνο που ο Παναθηναϊκός εγκλωβίστηκε στην «αιώνια» αντιπαράθεση, χωρίς να πετύχει τη συνέχεια αλλά και χωρίς να καταφέρει ν΄αποκολλήσει τον θρύλο από την απόλαυση της επαρχιώτικης πρωτιάς του. Και σήμερα να μη μπορεί να χαρεί το πρωτάθλημα, αυτός ο «ευρωπαίος», γιατί έχασε από εκείνον τον «επαρχιώτη» …

fl@neur said...

Μπορεί να είναι καθυστερημένο, αλλά έχει ιδιαίτερη αξία, για να κατανοήσει κανείς, ότι η ανθρώπινη βλακεία και η αλητεία (ακόμα και σ' εμάς) δεν έχουν όρια.
Ας διαβάσει κανείς τη συνέντευξη της άτυχης κοπέλας στην Καθημερινή της Κυριακής (28. 3.) για να καταλάβει κανείς γιατί δεν έχουν θέση αυτοί οι "οπαδοί" στην οικογένεια του Παναθηναϊκού.
Η δε ανακοίνωση του "Φορέα" είναι κατ' ευθείαν για ψυχιάτρο, νομίζει κανείς ότι την έγραψε ο Τσουκαλάς!!!