Sunday, March 28, 2010

Τα καλύτερα έρχονται!




Φτάσαμε λοιπόν στο τέλος. Σε ένα αίσιο τέλος. Στη διάρκεια του χρόνου περάσαμε πολλά. Ακούσαμε πολλά. Διαβάσαμε πολλά. Πληγωθήκαμε. Ταλαντευτήκαμε. Αμφιβάλλαμε. Επηρρεαστήκαμε. Αναπτύξαμε ψυχώσεις ξένες στη μενταλιτέ μας. Αποκηρύξαμε (κάποιοι από μας) το ευρωπαϊκό μας DNA στο όνομα ενός τίτλου που τον βαφτίσαμε "αυτοσκοπό". Μπλέξαμε σε διλήμματα που ακόμα και τώρα δεν μπορεί κανείς να απαντήσει με σιγουριά για το αν άξιζε τον κόπο να μας διχάσουν. Λοιδορήσαμε τις σημαίες μας. Στην προσπάθειά μας να περιφρουρήσουμε τα δικαιώματά μας, κινδυνέψαμε να απενοχοποιήσουμε ό,τι πιο βδελυρό έχουμε υποστεί.

Μα τώρα πια τελείωσαν όλα αυτά. Ο σκοπός επετεύχθη. Αποστολή εξετελέσθη και ευτυχώς για μας χωρίς να χρειαστεί να πουλήσουμε την ψυχή μας στο διάβολο. Βέβαια, κάποιοι θα υποστηρίξουν ότι το κάναμε ήδη. Γιατί έχουν συμφέρον να μας εξισώσουν με ό,τι μας αηδιάζει. Γιατί η απαξίωση είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορούν να μας αποτρέψουν να γυρίσουμε σελίδα. Δεν θα τα καταφέρουν όμως. Η σελίδα γύρισε ήδη.

Και τώρα τα καλύτερα έρχονται. Αυτή η χρονιά ήταν μεταβατική και διακυβεύονταν πολλά. Και αυτή η γνώση, της κρισιμότητας που είχε για το μέλλον της ομάδας, ήταν που μας αποπροσανατόλισε και μας έβγαλε προσωρινά από τον δρόμο μας. Ευτυχώς όχι για πολύ, ευτυχώς χωρίς να πλήξει ανεπανόρθωτα τις ιδέες και τα πιστεύω που πρεσβεύουμε.

Σ΄ αυτόν τον "μαραθώνιο" ήμασταν συνολικά οι καλύτεροι. Οι πιο πειστικοί, οι πιο σοβαροί, οι πιο συνεπείς. Γι΄ αυτό τον κερδίζουμε δίκαια. Με όσες δυσκολίες κι αν συναντήσαμε, με όσα λάθη κι αν κάναμε, καταφέραμε να κόψουμε πρώτοι το νήμα. Μπορεί να μην πιάσαμε ιδιαίτερες επιδόσεις, αλλά αυτό τελικά δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι δείξαμε μεγαλύτερες αντοχές και κάναμε "καλύτερους χρόνους" από τους αντιπάλους μας.

Τα υπόλοιπα μπορούν να αποτελέσουν στόχο για την επόμενη χρονιά. Οταν το άγχος που δημιούργησε τόσο στην κορυφή όσο και στη βάση της ομάδας η ανάγκη κατάκτησης του φετινού πρωταθλήματος αποσυμπιεστεί, τότε θα απαλλαγούμε από τα φετινά βαρίδια και θα απελευθερωθούμε.

Τότε θα μπορέσουμε να είμαστε πιο ήρεμοι και να παίξουμε καλύτερα. Εχουμε πια κάθε δικαίωμα να είμαστε αισιόδοξοι...




Scratch: Tι θα πει ότι βιάζομαι, γιατί μαθηματικά δεν έχει τελειώσει ακόμα τίποτα; Εδώ ο Φορέας μιλάει για νταμπλ χωρίς να έχουμε ακόμα προκριθεί στον τελικό!

Scratch 1: Θα καλέσουμε και τον τεντά στην φιέστα πρωταθλήματος;

Scratch 2: Φόρτωνε, φόρτωνε ο Νιόπλιας και τελικά ξέσπασε! Βάζω σου λέει τον έναν μου λέτε γιατί δεν βάζω τον άλλο. Βάζω τον άλλο μου λέτε γιατί δεν βάζω τον τρίτο. Ε, άι σιχτίρ!


Scratch 3: Του το φύλαγε του Ντε Μος. "Τι θα κάνω, λέει; Αλλαγή από το 30΄ σαν τον άλλο της Καβάλας;" Δεν το ξέχασε το unfair του Ολλανδού.


Scratch 4: Oφσάιντ το πρώτο γκολ (οριακά μεν, αλλά οφσάιντ - λίγο έγκυος δεν υπάρχει...), κανονικό το πέναλτι του Κάρα. Για τον οποίο ισχύει η ιστορία με τον βοσκό με τον λύκο. Οταν τού γίνεται κανονικό πέναλτι κανείς δεν το πιστεύει.

Scratch 5: Τι παιχνίδι έκανε ο Λέτο! Μακράν το πιο ώριμο ματς που έχει κάνει στην Πανάθα.

Scratch 6: Μέσα και στα τρία γκολ ο Τζιμπρίλαρος. Φαντάσου να έχεις άλλους δύο "Σισέ" στην ομάδα! Αλέξη, τελικά την έμαθε τη θέση;

Scratch 7: Πόση μπάλα ξέρει το "Νινί" μας;

Scratch 8: Μήπως να ξεκινάμε τον Νίνη βασικό και να έρχεται με φόρα ο Κάρα από τον πάγκο;






Scratch 9: Μπράβο στους οπαδούς για τα συνθήματα υπέρ Καραγκούνη. Υπήρξαν στιγμές που ήμασταν άδικοι μαζί του.


Scratch 10 (σχετικό με το παραπάνω από GWF): "Τι φωνάζετε συνθήματα για τον Καραγκούνη ρε; Θα μας κατσικωθεί και του χρόνου!".




Scratch 11: Σαν καλά τα πηγαίνει ο Γιούρκας (Ατσα και κούρεμα!).


Scratch 12: Τι γκολάρα του Λέτο!


Scratch 13: Εκ του αποτελέσματος δικαιώνεται ο Πατέρας για την αλλαγή προπονητή στο μέσο της σεζόν. Οπως επίσης δικαιώνεται και ο Νιόπλιας.





Scratch 14: Τρία χρόνια χωρίς τον Μιχάλη...



***



ΟΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ











***


Ο ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ







***


Ο ΚΟΣΜΟΣ







Ο ΚΑΒΓΑΣ







***


ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ






***


ΤΑ ΠΑΝΟ




42 comments:

The Bgt said...

πρωτη!!!!!
η 2η κουκουβαγια του μπλογκ :D

gatti said...

@The Bgt: Xαχα! Οντως! :ppp

fl@neur said...

Είναι όπως τα γράφεις, όπως τον Καραγκούνη δεν τον πιστεύεις, όταν τού γίνεται καραμπινάτο πέναλτυ, έτσι κι εμείς ακόμα δεν το πιστεύουμε, ότι το πήραμε κι ακόμα παραπάνω, το πήραμε από τον γάβ-ρο!
Αμφίσβήτηση είχαμε και επί Σουμ (κι ας πήρε νταμπλ, κι ας πήρε διπλό στη Σκωτία, κι ας είχε ωραία κόρη και γουρλού), αμφισβήτηση και τώρα, περισσότερο από τα δικά μας ΜΜΕ και τον κόσμο (δεν εννοώ διάφορα "καλόπαιδα", που και τα σπάνε και βλέπουν νταμπλ), ακόμα κι εδώ, σ' αυτό το blog, που διαφέρει παρασάγγας από πολλά άλλα, υπήρχε το σαράκι της αμφιβολίας. Αυτό είναι λογικό, όταν δεν είναι υπερβολικό, από τη στιγμή που ο Χο-χο-χο σε είχε στο στόχαστρο και δε σ' άφηνε να πάρεις ανάσα.
Το κέρδος δεν θα 'ναι μόνο το πρωτάθλημα, ίσως και το νταμπλ (αν και τον Άρη τον βλέπω σκληρό καρύδι), το μεγάλο κέρδος θα είναι να σπάσεις τον "κωδικό Ρόκο" στο ελληνικό ποδόσφαιρο και να ξεκινάνε όλες οι ομάδες από την ίδια αφετηρία.
Έχω και μια απορία: μήπως ξέρεις (ή όποιος άλλος γνωρίζει) τι ακριβώς συνέβη στο γαβ-ροκάναλο: άσε που έδειξαν πρώτα τον γάβ-ρο (υποτίθεται, βλακωδώς βέβαια, ότι δείχνουν τους αγώνες με σειρά βαθμολογίας!!!), ύστερα μάς είπαν ότι "πάμε στο Περιστέρι μετά το διάλειμμα", ύστερα πάγωσε η εικόνα, μπήκαν όλες οι διαφημίσεις της χρονιάς, το History Channel, χωρίς καμία ενημέρωση και κατά τις 12 τα μεσάνυχτα επέστρεψε η εκπομπή και κάτι ακατανόητα ψέλλισαν περί βόμβας κλπ.
Αυτά πράγματι, μόνο στο Ελλάντα συμβαίνουν, αλλού θα είχε ξηλωθεί όλη διοίκηση και όλο το δημοσιογραφικό επιτελείο!!! Είπαμε, μαζί με ένα καθαρό πρωτάθλημα, η Διοίκηση πρέπει να κυττάξει το επικοινωνιακό και τα ΜΜΕ (και τα δικά της).
Καλό Πάσχα, gatti.

Γιώργος Τ. said...

Η διοίκηση πλέον είναι σοβαρή και πιστεύω ότι δεν θα γίνουν τα ίδια λάθη με αυτά που έγιναν μετά το τελευταίο πρωτάθλημα.. Τα καλύτερα έρχονται!!!!
Μου άρεσε το πάθος των παικτών, όπως και τα πανηγύρια τους στα γκολ και μετά στο τέλος!! Είμαστε πια πρωταθλητές!!
Το γκολ του Σαλπιγγίδη από την φωτογραφική μου που το τράβηξα βίντεο από την ευθεία μου φάνηκε ότι δεν είναι οφσάιντ (και το κοίταξα καρέ καρέ).. Είναι δεν είναι πάντως, το οριακό είναι υπέρ του επιτιθέμενου.. Για το πέναλτι του Καραγκούνη όμως, αν και στο γήπεδο φάνηκε για πεντακάθαρο, βλέποντας τις φάσεις μετά δεν μπορώ να δω επαφή.. Μένω όμως στο ότι ο Κάκος είναι δίπλα στην φάση, οπότε λογικά κάτι είδε παραπάνω..
Ελπίζω τώρα το ματς με τον Ηρακλή να γίνει με κόσμο! Για να γιορτάσουμε όλοι μαζί την μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος και για να εισπράξουν οι παίκτες αυτό που δικαιούνται φέτος..

koutavaki said...

Ωραιότατο ποστ γατί!!!Μπράβο!Θα πω κι εγώ το εξής:όπως είχαμε άγχος εμείς,έτσι πιστεύω είχαν και οι παίκτες όλη τη χρονιά γιατί δεν είναι μισθοφόροι και πονάνε την ομάδα.Όπως ο Κάρα που είναι δεν είναι καλά έτρεχε σαν το σκύλο,ο Λέτο που έκανε φιλότιμη προσπάθεια να αποβάλλει τις περσινές συνήθειές του και σε μεγάλο βαθμό τα κατάφερε(εξήγησε γιατί δυσφορούσε με τις αλλαγές και ζήτησε συγνώμη χωρίς να το επαναλάβει-πράγμα που σημαίνει κιόλας ότι υπάρχει σεβασμός στο Νιόπλια και ότι έχει τον τρόπο του και ας μας φαίνεται soft),ο Βύντρα έκανε επιτυχώς και αδιαμαρτύρητα το μπαλαντέρ πολλάκις,ο Σάλπι που μάλλον μας κουνάει μαντήλι και άσχετα αν αυτό είναι καλό ή κακό τιμάει την ομάδα και δε σταμάτησε ούτε στιγμή να προσπαθεί,ασχέτως αποτελέσματος,για Σιμάο και Ζιλμπέρτο τα λόγια είναι περιττά,ο Κατσούρ νομίζω είναι προφανές ότι έπαιζε σε λάθος θέση(πιστεύω ότι πρέπει να παίζει κοντά στον επιθετικό),ο Καντέ προσπαθεί πολύ και αυτό έφερε αποτέλεσμα και ο Γιούρκας αν και απέχει τόσο καιρό και προσπαθεί και ,μάλλον,τα καταφέρνει.Νομίζω θα μπορέσουμε να βασιστούμε αν συνεχίσει έτσι.Τα πανηγύρια στο τέλος του αγώνα αλλά και στα γκολ πιστεύω έδειξαν καθαρά ότι δεν υπάρχουν κλίκες όπως φοβόντουσαν κάποιοι από μας.Όλες οι κοκορομαχίες απέρρεαν από το άγχος και την επιθυμία για τίτλο και τέλειωσαν πια.Υπάρχει καλό κλίμα,έγιναν ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης.Και για τις μανούρες του Κάρα που λέγαμε,δε νομίζω ότι υπάρχει κάποιος από όλους αυτούς που ανέφερα που να θέλει τον τίτλο περισσότερο.Άλλωστε και στην καθημερινή μας ζωή δε μαλώνουμε με συγγενείς και φίλους που όμως θέλουν το καλό μας?
Υ.Γ.:Έτσι,για να περάσουμε καλό Πάσχα και να μη μας κάτσει ο οβελίας στο λαιμό!

gatti said...

@fl@neur: Tώρα πια, με καθαρό μυαλό μπορεί κανείς να κατανοήσει πως ήταν απόλυτα λογικό να περάσουμε από όλη αυτή την γκάμα των συναισθημάτων. Δεν ήταν εύκολη ούτε ήταν σίγουρη η κατάκτηση του τίτλου γι΄ αυτό και ο σπόρος της αμφιβολίας ήταν τόσο έντονος. Σε κάθε νέο πρωτάθλημα το φαβορί είναι ο προηγούμενος πρωταθλητής. Οταν το είπε ο Κατσουράνης, κάποιοι στράβωσαν, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα.

Το σημαντικό είναι αυτό που λες. Να ξεκινούν όλες οι ομάδες από κοινή αφετηρία. Χωρίς παράγκες και άλλες τέτοιες ιστορίες. Οσο για μας, έχουμε μοναδική ευκαιρία με τις κατάλληλες κινήσεις να αλλάξουμε επιτέλους επίπεδο. Στην πράξη και όχι στα λόγια. Και να μην χρειαστεί ποτέ ξανά να βάλουμε στη ζυγαριά Ελλάδα και Ευρώπη και να βρούμε ελλιποβαρή την δεύτερη.


Η αστεία εκδοχή για τη γαυροΝΕΤ είναι ότι ...έσκασε από το κακό της. Η επίσημη εκδοχή είναι πως αντιμετώπισαν τεχνικό πρόβλημα.

Ο λόγος που ξεκίνησαν από τον γαύρο και όχι από τον πρωτοπόρο, είναι ότι υποχρεούνται βάσει συμφωνίας να δείχνουν τα στιγμιότυπα από τους αγώνες των οποίων τα δικαιώματα έχει η NOVA μία (ή δύο; δεν θυμάμαι) ώρες μετά. Aυτό δεν γινόταν αντιληπτό όταν οι αγώνες γίνονταν τμηματικά, οπότε κάποιος ξεκινούσε ας πούμε στις 2.30. Αλλά γίνεται τώρα που διεξάγονται όλοι την ίδια ώρα και σχετικά αργά για τα δεδομένα μιας αθλητικής εκπομπής.


Καλή Ανάσταση! :))))

gatti said...

@Γιωργος Τ.: Κι εγώ πιστεύω ότι τη νέα σεζόν δεν θα γίνουν τα ίδια λάθη. Βέβαια υπάρχουν ακομα σκόπελοι (ή και ύφαλοι) στο δρόμο μας, με πρώτον απ΄ όλους το θέμα της πολυμετοχικότητας. Ομως, το πρωτάθλημα θα αμβλύνει τις εντάσεις. "Δεν τους παίρνει" πια να δημιουργούν προβλήματα, οφείλουν όλοι να λειτουργήσουν με γνώμονα το συμφέρον της ομάδας.

Ισχύει αυτό που λες για το γκολ του Σάλπι. Με τους νέους κανονισμούς το οριακό είναι υπέρ του επιτιθέμενου. Το είπε ακόμα και ο Καραλής, παρόλο που φρόντισε αναφέροντάς το πάνω από δέκα φορές να εμπεδώσουν όλοι πως το γκολ είναι οφσάιντ.

Υπάρχει επαφή στο πέναλτι του Κάρα, αλλά επειδή είναι ο Κάρα δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε αυτό που βλέπουμε. Γι΄ αυτό και έγραψα ότι είναι σαν την ιστορία με τον βοσκό και τον λύκο. Οταν πια ο λύκος μπήκε πράγματι στο μαντρί, κανένας δεν πίστεψε τον βοσκό.

Και να μην γίνει με κόσμο το ματς με τις γριές δεν τρέχει τίποτα. Κάνουμε ένα ωραίο φιλικό και γιορτάζουμε εκεί. Σιγά!

Εγώ πάλι ελπίζω να ξεμπερδέψουμε και να πάμε χαλαρά στα Γιάννενα, μπας και πέσουν τα δύο γαυροπαραρτήματα αντί για τον ΠΑΣ. Ευσεβείς πόθοι βέβαια, γιατί ο Παναθηναϊκός δεν συνηθίζει να κάνει τέτοιες χάρες. Εδώ έριξε τον Εθνικό Αστέρα όταν είχε προπονητή τον Λιβαθηνό.

gatti said...

@koutavaki: Eτσι είναι. Ολοι είχαμε άγχος. Κι εμείς στις εξέδρες (και στους καναπέδες...) και οι παίκτες μέσα στο γήπεδο και οι διοικούντες. Δεν νομίζω ότι μπορούμε να κατηγορήσουμε κανέναν παίκτη για αδιαφορία. Ολοι προσπάθησαν, άσχετα αν κάποιες φορές δεν τους έβγαινε, άσχετα αν είχαν χαμηλό ταβάνι ή όχι. Ο καθένας έδωσε αυτό που μπορούσε.

Εννοείται ότι τέτοιες επιτυχίες συσπειρώνουν την ομάδα. Ακόμα και οι διαφορές μπαίνουν στην άκρη. Δεν είναι εύκολο να συνυπάρξουν τόσο διαφορετικοί χαρακτήρες και προσωπικότητες. Κάποιοι είναι χαμηλών τόνων και δεν έχουν πρόβλημα, κάποιοι άλλοι είναι υψηλών και μοιραία υπάρχουν συγκρούσεις. Ομως, το τελικό - θετικό - αποτέλεσμα θα μετριάσει τις αντιθέσεις. Οι ομάδες είναι σαν τις οικογένειες. Οταν όλα πάνε καλά υπάρχει κέφι και χαρά. Οταν στραβώσουν, υπάρχει γκρίνια και εντάσεις. Την γκρίνια και τις εντάσεις μπορούμε πια να τις αφήσουμε πίσω.

Καλό Πάσχα θα περάσουμε! Ποιος αμφιβάλλει πια γι΄ αυτό; Και όχι μόνο! Εχουμε να δούμε κάτι ΜΑΤΣΑΡΕΣ στα πλέι οφ! Απαλλαγμένοι από το άγχος. Και με μόνο ζόρι το Μουντιάλ (τι ζόρι δηλαδή, τρεις αγώνες θα παίξουμε και θα επιστρέψουμε...) θα περάσουμε και ένα ήσυχο καλοκαίρι. Αρκετά πια με τα προκριματικά μέσα στη ζέστη...

Μάγος said...

Καλησπέρα γαττί. Μου έχει περάσει μια ιδεούλα απο το μυαλό και ήθελα να την μοιραστώ. Ίσως ακούγεται συνομοσιακή αλλα στην Ελλάδα του Κόκκαλή ζούμε... νομίζω πως μετά το ντέρμπι με τον γαύρο υπάρχει ένας μηχανισμός απαξίωσης του πρωταθλήματος. Βλέπω ότι μια πολυ μεγάλη μερίδα δημοσιογράφων, οι οποίοι έχουν επιροή γράφουν οτι ο Ολυμπιακός μας ξεφτίλισε το πρωτάθλημα κλπ. με δικαιολογίες ότι δεν έχουμε πάρει ένα ντέρμπι.

Ο κόσμος του ΠΑΟ επηρεάζεται μα πιστεύω πως η χαρά απο αυτό το πρωτάθλημα θα τον κάνει να τα ξεχάσει όλα αυτά και να θυμηθεί πόσο σημαντικό λέγαμε πως είναι αυτό το πρωτάθλημα.

Για όσους επηρεαστούν και για όσους πιστεύουν πως απαξιώθηκε το φετινό και ότι δεν θα έχουμε τι να δείξουμε στο βίντεο της φιέστας, θα τους πως εγώ τι θα δείξει...

στιγμιότυπα απο τα 12 χρόνια του Σωφέρ, διότι πολλές φορές ξεχνάς που ήσουν και που είσαι...

paoad said...

Μέεεεερες... Τι γίνεται μανταμ γατί;- στα παλαιότερα ποστάκια δεν απαντάμε; εε;
..μάλιστα

Λεπόν, θεωρώ άσκοπο, μέρες που είναι, να σταθώ στην εικόνα του αγώνα και θα περιοριστώ σε κάποιες επισημάνσεις.

1. Η πάσα του Σίβας (ωωω ρε τι έχει να γίνει στη απονομή) στον Djibrilliant είναι τόσο απλή για έναν Βραζιλιάνο όσο δύσκολη για έναν Ευρωπαίο.

2. Ο Λέτο ήταν φανταστικός. Βλέποντας τον να γυρίζει πίσω και να βοηθάει, θυμήθηκα την μεταμόρφωση του Νίκολας στο μπάσκετ.

3. Ποιος κάλυπτε τη δεξιά πλευρά της άμυνας; ο Γιούρκας ήταν αυτός; Δεν πίστευα στα μάτια μου. Κ τώρα το μεγάλο ερώτημα. Τον κρατάς ή τον πετάς; εεε; ε;; ε λέω

4. Αυτός ο Ζιλμπέρτο να μην μπορεί να βάλει ένα γκολ... Όχι ότι έχω παράπονο. Απλά για να καεί το γήπεδο, επειδή είναι μεγάλη παικτούρα και το αξίζει. Ελπίζω να το βάλει με τον Ηρακλή και να γίνει της.. τζούλιας.

5. Το πήραμε το πρωτάθλημα, είμαστε κοντά και στην κατάκτηση του κυπέλλου, είναι ώρα λοιπόν να ασχοληθούμε με τις μεταγραφές. Περιμένω ένα μεγάλο δώρο απο Βγενό, αυτό το καλοκαίρι.

http://www.youtube.com/watch?v=jZoGdGrcCBA

seaconfused said...

Δόξα τον (όποιο θέλεις κάποιος) Θεό.
Αυτό μόνο!
Μουτς :))

squarelogic said...

Ουφ!!!στόχος επετεύχθη!
οχι πολύ θεαματικά,όχι επιβλητικά,αλλά πάντως δίκαια και σταθερά.Ελπίζω και εύχομαι να μην βγάλουν τα μάτια τους(και του συλλόγου..)οι πολυμετοχικοί και να συνεχίσουν στον ...πολυτελή δρόμο που άνοιξαν με τον Σισέ.
Κι όπως λέει και η οικοδέσποινα
'Τα καλύτερα έρχονται"

squarelogic said...

...αλλά να χάσω το 13ο σχόλιο?

coachp said...

Αν και έχω άριστη σχέση μαζί του, οι κωλοτούμπες σιγά-σιγά αρχίζουν... Η κωλοτούμπα είναι εκει που μιλάει για τον Νιόπλια.
Κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε...
Επειδή η προπαγάνδα, έχει και όρια...
Ιδού: http://www.sday.gr/page.ashx?pid=2&aid=7285&autid=4

pensierix said...

Με όλα συμφωνώ, πλην της δικαίωσης του Πατέρα με την αλλαγή προπονητή...Θα το καταλάβαινα μόνο αν ο Παναθηναϊκός του δεύτερου γύρου ήταν διαφορετικός από αυτόν του πρώτου και αν κέρδιζε σημαντικά παιχνίδια απο τον πάγκο (κάτι που δεν θυμάμαι) κάνοντας περίπατο. Αν θέλουμε να δούμε δικαίωση μόνο και μόνο επειδή κατακτήσαμε το πρωτάθλημα, τότε και ο Χόχος που άλλαζε 4 προπονητές κι έφτανε στον τίτλο, δικαιωμένος ήταν τη στιγμή που ενεργούσε με αντιποδοσφαιρική λογική. Συζήτηση με υποθετικά επιχειρήματα τύπου "ο τεντάς δεν θα έπαιρνε το πρωτάθλημα", δεν ανοίγω...

Ελπίζω τα καλύτερα να έρθουν(με αυτά που έχουν δει τα μάτια μου από διοίκηση και τεχνικό διευθυντή, δεν ζω με την βεβαιότητα ότι θα έρθουν), διότι πλέον η ψύχωση μας τελείωσε, τα φράγκα του κράχτη Τσου Λου έρχονται και κυρίως, οι χτυπητές αδυναμίες της ομάδας έγιναν αντιληπτές και από τον πλέον άσχετο. Δικαιολογίες τέλος, ανοχή τέλος. Διοίκηση, τεχνικός διευθυντής, προπονητής και παίκτες δεν έχουν πλέον ελαφρυντικά.

gatti said...

@Μάγος: Kαθόλου συνωμοσιακή δεν ακούγεται. Το κάνουν ήδη αυτό, γι΄ αυτό και το έγραψα στο ποστ. Σαφώς και προσπαθούν να απαξιώσουν την επιτυχία μας λέγοντας ότι δεν το αξίζουμε το πρωτάθλημα επειδή δεν κερδίσαμε τον γαύρο. Ομως, το πρωτάθλημα είναι μαραθώνιος, δεν μετράει τι κάνεις σε δύο παιχνίδια, αλλά σε τριάντα.

Εξάλλου, ό,τι και να λένε, αρκεί να ρωτήσει ο κάθε οπαδός του Παναθηναϊκού τον εαυτό του: "Μήπως δεν θα χαρώ την μεθεπόμενη Κυριακή τον τίτλο, επειδή με κέρδισε ο γαύρος;". Αν βρεις έστω έναν που θα απαντήσει καταφατικά, φέρτον εδώ! (Εξαιρείται ο Γκοτζίλας, αυτός είναι βέβαιο ότι δεν θα χαρεί).

gatti said...

@paoad: Προσπαθώ, καλέ μου, προσπαθώ να απαντήσω. Χρόνο ψάχνω για να το κάνω.

1. Ο Σίβας ξέρει καντάρια μπάλα, αλλά έχει ακατοίκητο το ρετιρέ. Αυτό είναι το πρόβλημα.


2. Ο Λέτο ήταν "δώσε μου χίλια μάτια να κοιτάζω". Μέχρι και ανασταλτικά ενθουσίασε.


3. Σαφώς και τον κρατάς. Ποιος δεν θέλει τέτοιο Γιούρκα;


4. Ναι ρε γαμώτο, το ίδιο σκέφτηκα κι εγώ. Ενα γκολ ρε Ζιλμπέρτο! Ενα γκολ, όχι παραπάνω. Ετσι για να πούμε μια φορά ότι σκόραρες!


5. Μου φαίνεται ότι θα πάθουμε στερητικό. Για τις μεταγραφές δεν το βλέπω να βιάζονται. Από μέσα Απρίλη θα είμαστε χωρίς Πανάθα. Θα τρελαθούμε μέχρι τον Αύγουστο!



Tι ωραίες στιγμές στο βιντεάκι!

gatti said...

@confused: Δόξα! :)))

Φιλιά!

gatti said...

@squarelogic: Επιτέλους τα καταφέραμε! Το "θεαματικά" και "επιβλητικά" δεν με απασχολεί. Δεν το περίμενα κιόλας. Πολλά τα χρόνια, είχαμε ξεμάθει, πάντα το πρωτάθλημα που έρχεται μετά από χρόνια ανομβρίας είναι εξαιρετικά αγχωτικό. Του χρόνου, απαλλαγμένοι απο το άγχος μπορούμε να παίξουμε και μπάλα.

Κι εγώ ελπίζω να μην βγάλουν τα μάτια τους οι πολυμετοχικοί. Αυτή είναι η μόνη μου έγνοια, γιατί η "αντιπολίτευση" εξακολουθεί να είναι ισχυρή. Πάντως νομίζω ότι "δεν τους παίρνει" πια να μην συνεχίσουν στον δρόμο που άνοιξαν με τον Σισέ. Αν μη τι άλλο ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ θα δούμε στόπερ!

ΥΓ. Δεν άντεξες να μην κάνεις το "13"! :))))

gatti said...

@coachp: Eσύ έμεινες στο κομμάτι που αναφέρεται στον Νιόπλια. Εμένα άλλο με ενόχλησε στο σχόλιο του Κάρπετ και μάλιστα θα έκανα και επισήμανση. Την κάνω λοιπόν εδώ με αφορμή το δικό σου σχόλιο.

Για να το δουν και όσοι τον θεωρούν σωστό. Ο άνθρωπος είναι δεξιοτέχνης της προπαγάνδας. Προσωπικά του βγάζω το καπέλο. Κανείς δεν είναι τόσο καλός όσο αυτός. Ο πρόλογός του είναι πολύ επιτυχημένη προσπάθεια ΕΞΙΣΩΣΗΣ των 13 χρόνων της παράγκας με κάποια σφυρίγματα που πήρε ο Παναθηναϊκός φέτος.

Λέει λοιπόν:

Ο Σαλπιγγίδης ήταν οριακά σε θέση οφσάιντ στη φάση που ανοίγει το σκορ στο Περιστέρι. Ο Καραγκούνης πέφτει σαν να τον χτύπησε το ρεύμα ενώ παίρνει το πέναλτι με το οποίο ο Σισέ έδιωξε το άγχος. Ο ΠΑΟ πήρε τα σπόρια από τον Κάκκο και τους επόπτες, αλλά ήταν κλάσεις ανώτερος από τον Ατρόμητο και θα μπορούσε να τον έχει διασύρει, ειδικά στο β' ημίχρονο. Η νίκη του ΠΑΟ στο Περιστέρι θύμισε πολλές νίκες του Ολυμπιακού στα χρόνια που αυτός έπαιρνε πρωταθλήματα: ο πρωτοπόρος και βέβαιος πλέον πρωταθλητής είχε λίγο σπρώξιμο από τη διαιτησία αλλά και πολύ καλύτερη ομάδα από τους διώκτες του.

Λίγο σπρώξιμο είχε ο γαύρος όλα αυτά τα χρόνια; Που έπαιρναν οι παίκτες του πέναλτι στο πρώτο φύσημα του αγέρα; Που έβαζε αβέρτα τα γκολ - οσφάιντ και οι πλάγιοι δεν άφηναν τον αντίπαλό του να βγει στην επίθεση; ΄Η μήπως είχε όλα αυτά τα χρόνια καλύτερη ομάδα από τους διώκτες του; ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;


Αντίθετα, ο - έτερος γαύρος - Πανούτσος είναι σωστός:

Φτάνοντας και στη μαθηματική έκβαση του πρωταθλήματος, ο Παναθηναϊκός ήταν άξιος πρωταθλητής, σε σχέση τουλάχιστον με τους υπόλοιπους. Η σύγκριση με τους άλλους είναι και ο μόνος τρόπος για να κρίνεις έναν πρωταθλητή και ο Παναθηναϊκός στην καλύτερη μέρα του μπορεί να μην ήταν καλύτερος από τους αντιπάλους του, που είναι και ο λόγος που δεν κέρδιζε στα ντέρμπι, αλλά στη χειρότερη ήταν σαφώς καλύτερος από τις χειρότερες των άλλων.

Δεν ισχυρίστηκε κανείς μας ότι θαμπώσαμε με τη μπάλα που παίξαμε. Ούτε ότι ήμασταν σκάλες ανώτεροι από τους υπόλοιπους. Αλλά στη σύγκριση μαζί τους ήμασταν καλύτεροι. Πώς να γίνει δηλαδή, αφού αυτή είναι η αλήθεια! Οσοι έχουν μάτια βλέπουν. Οι άλλοι ας μείνουν στα οφσάιντ, στα πέναλτι, στις μαϊμούδες του "Πρωταθλητή" και στην ...ανεγειρόμενη πράσινη παράγκα. Παράγκα να σου πετύχει! Μας βγήκε η ψυχή μέχρι το τέλος για να πάρουμε πρωτάθλημα και έπρεπε και να ...καρφωθούμε κι από πάνω βάζοντας τον Σπάθα να δουλέψει για λογαριασμό μας στο ματς Αρης - ΠΑΟΚ.

Μάλλον η ...παράγκα μας πρέπει να πάρει μαθήματα από την κόκκινη που έβγαζε τον γαύρο πρωταθλητή με 20 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο.

gatti said...

@pensierix: Γι΄ αυτό έγραψα ΕΚ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ. Εδιωξε τον τεντά όταν η ομάδα βρισκόταν ένα βαθμό πίσω και το παίρνει με διαφορά. Αρα; Θεωρείται ότι η επιλογή του δικαιώθηκε. Από την στιγμή που αυτό που ενδιαφέρει είναι ο τίτλος και όχι το αν καταργείται ή όχι η ποδοσφαιρική λογική, έχει πετύχει. Δυστυχώς ή ευτυχώς έτσι έχουν τα πράγματα.

Βεβαιότητα ότι θα γίνουν όλα όπως πρέπει, δεν έχει κανείς μας. Ομως, πιστεύω ότι ακριβώς επειδή δεν έχουν πια ελαφρυντικά θα πράξουν αυτό που πρέπει.

koutavaki said...

@ pensierix
Προσωπικά θα χαρακτήριζα επιτυχημένη την αλλαγή προπονητή όχι αγωνιστικά(αυτό σίγουρα μπορεί να κριθεί μόνο εκ του αποτελέσματος)αλλά για δύο άλλους λόγους,αλλά εξίσου σοβαρούς:πρώτον ότι ο Νιόπλιας δεν "έδωσε" ποτέ τους παίκτες του όπως έκανε ο τεντάς(γιατί χάσαμε όλα τα ντέρμπι και στην Ευρώπη δεν πήγαμε πάντα καλά,άρα είχε ευκαιρίες να το κάνει αν ήθελε),θέλω να πω είναι πιο ήρεμος-λιγότερο παρορμητικός και αυτό μάλλον παραπέμπει σε άνθρωπο που σκέφτεται δύο φορές για το καλό της ομάδας.Και δεύτερον έχω την εντύπωση ότι όποιος έχει μιλήσει για τον τεντά(και ο Τζιμπρίλ)ήταν λίγο σφιγμένος.Σαν να νιώθουν πιο άνετα με το Νιόπλια,σαν να έχουν καλύτερη σχέση.Αγωνιστικά θα επιμείνω να βγάλουμε συμπεράσματα την επόμενη χρονιά...να δούμε και τις μεταγραφο-εισηγήσεις του και βλέπουμε:)))))

@ gatti
Όταν λες θα πάθουμε στερητικό για την Πανάθα μέχρι τον Αύγουστο τι εννοείς????Έχει και Μουντιάλ καλέ!!!:)))))

gatti said...

@koutavaki: Μουντιάλ έχει, όχι Παναθηναϊκό. Μόνο τους "πειρατές" θα δούμε και τον Ζιλμπέρτο. Αν το θέλει ο θεός και τον Σισέ...

ΥΓ. Θα μου πεις, δεν είναι λίγοι και οι "πειρατές", αλλά όπως και αν το δεις Πανάθα δεν είναι η Εθνική.

ΥΓ1. Πάντως αν είναι να δω τον Τζιμπρίλαρο εγώ το γλιτώνω το στερητικό.

:)))

Unknown said...

Βαζέλια, και που 'στε: μην ξεχάσετε να ανανεώσετε το συμβόλαιο στον Νιόπλια!!! Οχι τίποτα άλλο, αλλά να μην σας τον πάρει καμιά ομάδα του εξωτερικού.

gatti said...

@Thrylaras: Πάλι εδώ thryly;
Τελικά δεν μπορείς χωρίς εμάς! :pp

4minister said...

Ζητούνται τεχνίτες για καλαφάτισμα μαούνας! Δίδεται βασικός μισθός και πριμ παραγωγικότητας.

χοχοχο!

Έλα μωρή Πανάθα πρωταθλήτρια, που μοίρασες το μοιρολόι στην ιχθυόσκαλα.

Είμεθα οι καλύτεροι, κυρίες και κύριοι.

Κι' όποιος πει κακό για μας,
να του βγει το μάτι σα λουκουμάς!
(ατάκα Ρίζου)

blarovios said...
This comment has been removed by the author.
blarovios said...

Επιτέλους, τέλος ο θρήνος!Ξεκινά η δυναστεία! Τζίγκερ πούλα!

gatti said...

@minister: Παίρνει καλαφάτισμα η μαούνα;

Μπα, δεν υπάρχει μοιρολόι. Σαν παρένθεση το βλέπουν.

Είναι ωραίοι ρε συ. Αυτοί θεωρούν το 2004 ως μη γενόμενο. Γι΄ αυτό και συνέχισαν να μετράνε από εκεί που είχαν σταματήσει. Εχεις συναντήσει πουθενά κάτι ανάλογο;

gatti said...

@blarovios: Eσύ τώρα γιατί μου κάνεις για γαύρος;

blarovios said...

Δεύτερη φορά μπαίνω εδώ μέσα αλλά καλά κατάλαβα ότι είστε τζιγκερικοί. Δηλαδή όποιος δεν είναι με τον φάδερ είναι γαύρος; Που πρέπει να πάω να πάρω πιστοποιητικό βαζελοφροσύνης;
Να σεβόμαστε και λίγο την οικογένεια που μας έκανε ΜΕΓΑΛΗ ομάδα.

gatti said...

@blarovios: Βαζελοφροσύνης; ΣΙΓΟΥΡΑ είσαι γαύρος!

Δεν πας να κάνεις παρέα στον Thryly; Να συγκροτήσετε και μια επιτροπή αναζήτησης του Αγγλου ασθενή;

(Αλήθεια, τι έγινε αυτός;)

4minister said...

Οι διοικήσεις φεύγουνε,
μα η Πανάθα μένει!

Για πε, τι θυμάσαι εσύ από τον Σωφέρ;

Υ.Γ.: Το ότι κρίνω πως η σημερινή εκπροσώπηση της "οικογένειας" είναι ακατάλληλη, δεν σημαίνει ότι ξεχνάω τα παλιά.

fl@neur said...

@gatti
Ευχαριστώ για ενημέρωση περί
γαβ-ροΝΕΤ, μιλάμε για εκπομπή που ούτε φυλακισμένοι γάβ-ροι δε βλέπουνε (προτιμούνε τον Τσουκαλά).
Αυτό με τα 13 (7+6) και 30τόσα, είναι όπως τα λες, αλλά στου κασίδη το κεφάλι...
Ο Ολυμπιακός, από ομάδα του Πειραιά και των "λαϊκών ανθρώπων" έγινε ομάδα του lifestyle, των μοντέλων και των σαλονιών των βορείων προαστίων (συν κάτι αναστασιαδοκωστοπουλαιοχριστοφορακοτραγάκων), να τον χαίρονται!
Ο προγραμματισμός πρέπει να αρχίσει από την επόμενη μέρα του αγώνα με τον ΠΑΣ και να είναι εφ' όλης της ύλης (διοικητικός, αγωνιστικός, επικοινωνιακός).
Καλό Πάσχα στο gatti και σε όλους.

Μάγος said...

τελικά γατί δικαιώσες το ψευδώνυμο σου, όσων αφορά τον μπλαρόβιο....

gatti said...

@4minister: Δεν υπάρχει τίποτα πιο αληθινό από αυτό. Η Πανάθα είναι πάνω από προέδρους και διοικήσεις.

Ούτε εγώ ξεχνάω τα παλιά. Πώς μπορείς να ξεχάσεις ότι οι Βαρδινογιάννηδες κράτησαν τον Παναθηναϊκό καθαρό από χρέη όλα αυτά τα χρόνια; Δεν το εκτιμάμε γιατί δεν ζήσαμε στο πετσί μας καταστάσεις σαν αυτές που γνώρισαν οι άλλες ομάδες, αλλά είναι ΠΟΛΥ ΣΠΟΥΔΑΙΟ πράγμα!

gatti said...

@fl@neur: E καλά, ούτε συζήτηση πως η εκπομπή δεν βλέπεται, αλλά τι να κάνεις που δεν υπάρχουν πολλές επιλογές.

Για την μετάλλαξη του γαύρου εμεις οι δύο τα έχουμε πει και έχουμε κοινές απόψεις.

Σίγουρα πρέπει να αρχίσει άμεσα ο προγραμματισμός, τα αποτελέσματά μου όμως εμείς θα αργήσουμε να τα δούμε, γι΄ αυτό έγραψα ότι θα πάθουμε στερητικό...

Καλό Πάσχα!

gatti said...

@Μάγος: Eίναι απλό, Μάγε μου. Mε τράβηξε η ..ψαρίλα! :))))

island said...

Τί εννοείς ότι δεν υπάρχει λίγο έγκυος;;;; Η γυναίκα μου δηλαδή... Τόσο καιρό νόμιζα... Γαττί, πρόσεξε τί λες. :Ρ

pensierix said...

@ koutavaki

Συμφωνώ ότι ο Νιόπλιας (αν μείνει) θα κριθεί την επόμενη χρονιά. Για τη φετινή ήταν ένας απλός διαχειριστής υλικού (με τα ελαφρυντικά του) που έκανε το αυτονόητο, χωρίς να ενθουσιάσει με τα κοουτσαρίσματά του. Θα ήταν λάθος να ωραιοποιήσουμε μια κατάσταση μόνο και μόνο επειδή κατακτήθηκε το πρωτάθλημα, βλέποντας τα όλα ρόδινα, μεγαλοποιώντας τη συνεισφορά του Νιόπλια (που μπορεί του χρόνου να βγάζει μάτια στον πάγκο). Δε νομίζω ότι πρέπει να του πούμε και "μπράβο" επειδή νίκησε τον Αστέρα και την Ξάνθη γιατί τότε μικραίνουμε επικίνδυνα την ομάδα μας. Τα πράγματα είναι απλά: Αν ο γαύρος άρχιζε να γκελάρει, όπως ήταν το φυσιολογικό, ενώ ήταν ακόμα ο τεντάς στον πάγκο, δεν θα έφευγε. Εκτός κι αν χρεώσουμε στο Νιόπλια το γεγονός ότι στο δεύτερο γύρο οι απέναντι πανηγύριζαν όταν έκαναν δύο νίκες σερί...

:))))))

fl@neur said...

@pensierix
Η εκτίμηση περί "απλού διαχειριστή" δεν με βρίσκει σύμφωνο, όπως και η αντίθετη περί "μεγάλου προπονητή". Στην Ελλάδα συνηθίζουμε να υπερβάλουμε, προς τα πάνω και προς τα κάτω. "Διαχειριστής" είναι ο Μπάντοβιτς, ένας προπονητής που κάνει δυο συνεχόμενες ανατροπές με μία από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες της Ευρώπης (όταν μάλιστα οι περισσότεροι περιμένουν 3άρα μέσα-έξω), ε, δεν τον λες και "διαχειριστή", επειδή χάνεις από τον ΜΠΑΟΚ και δεν σού βγαίνει το ντέρμπυ, μην τα ισωπεδώνουμε όλα, λόγω ψύχωσης!
Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι έχεις λύσει το θέμα του προπονητή για την επόμενη σαιζόν ή τα επόμενα χρόνια. Μην ξεχνάμε, ότι κανένας προπονητής στον ΠΑΟ τα τελευταία χρόνια είχε ποτέ αποδοχή από ΜΜΕ και τον κόσμο, κι αυτό εμένα μού λέει, ότι το πρόβλημα είναι αλλού. Αλλά μέρες του Πάσχα, ας ομονοήσουμε κι ας περιμένουμε τα καλύτερα.
Καλή Ανάσταση σε όλους

4minister said...

Μην επαναλαμβάνουμε τα ίδια. Ο Νιόπλιας κλήθηκε να σώσει την κατάσταση στα αποδυτήρια, γιατί με τον "εραστή των πάγκων" είχαν γίνει ιεροδουλόσπιτο! Και με στόχο να πάρει το Κατσαρόλι, όχι να φτιάξει ομάδα.

Αν μείνει και του χρόνου, πρέπει οι πολυμετοχικοί να πάρουν τις σωστές αποφάσεις.
1. Ότι δεν αλληλομαχαιρώνονται πρώτα απ' όλα. Ιδιαίτερα ο Σωφέρ, που έβαλε τον λακέ του να γράψει περί τρύπας 15 εκ. ενώ τα 10 τα είχε δανειστεί ο ίδιος (η ΓΗΠΕΛ)!
2. Ότι κρατούν τον προπονητή όταν τον πιστεύουν, επομένως ακούν τις εισηγήσεις του για αλλαγές στο ρόστερ. Του ανακοινώνουν το διαθέσιμο ποσό και του ζητούν να προτείνει παίκτες που να μην το ξεπερνούν.

Και ένα σωρό άλλα, αλλά ας μη γράψω σεντόνι. Αν βρω χρόνο θα αναπτύξω σε άρθρο απόψεις.

Άλλο θέμα. Ο Πρακτοράκος έβαλε τα μεγάλα μέσα. Διαβάστε το άρθρο του Κάρπετ. "Οι λόγοι της καλής «πράσινης» διαιτησίας".

http://www.sday.gr/page.ashx?pid=2&aid=7354&autid=4&sn=13

Αν ο Παναθηναϊκός πήρε σπόρια, τότε ο Ολυμπιακός πήρε καρπούζια! Τρία πέναλτι έκανε μόνο ο Μέελμπεργκ. Με ΑΕΚ στον 1ο γύρο, με Εργό πάνω στον Λεάλ, με Πιτσούνι πάνω στον Σαγανόφσκι.

Να θυμίσω ότι ο εν δυνάμει πρόεδρας Λαυρεντιάδης είναι άνθρωπος των ΜΜΕ. Έχει μεταξύ των άλλων την Espresso, από τις πρώτες φημερίδεζ στη ρουφιανιά και την κατινιά.