Wednesday, March 24, 2010

ΠΑO για τελικό ή για καρδιακό


1-0



2-0


3-0


3-1





Δηλαδή εσείς τι νομίζατε; Οτι υπήρχε περίπτωση να τη βγάλουμε αναίμακτα, επειδή ο αντίπαλος δεν έδειξε καμιά διάθεση να χτυπήσει το ματσάκι; Αφού κάθε φορά το αίνιγμα που πρέπει να λυθεί είναι το αν και πόσα θα βάλουμε. Οχι το αν θα τα αρπάξουμε. Αυτό είναι δεδομένο. Το τεμάχιο (πολλές φορές όχι μόνο ένα...) το έχουμε εξασφαλισμένο. Το μόνο που δεν ξέρουμε είναι ποιος θα είναι κάθε φορά ο υπαίτιος. Θα είναι ο Βυντρίνιο; Θα είναι ο Βάσκος mister Bean; Θα είναι ο Γάλλος; Ο Σπυρό; Ο Δάρλας; Ε, σήμερα ήταν ο Μπιάρσμιρ. Δεν βαριέσαι. Συνηθισμένες καταστάσεις.

Δεν λες εκεί πέρα που τουλάχιστον αυτή τη φορά δεν καρδιοχτυπήσαμε για το αν θα σκοράρουμε. Ας είναι καλά ο Κώτσιος. ΜVP του αγώνα ήταν ο παίχτουρας και ας το δώσαμε το βραβείο στον Νίνη. Τι άλλο να κάνει δηλαδή ο Λιάκος για να ανακηρυχθεί πολυτιμότερος παίκτης; Γκολ έβαλε (το πρώτο, στο σουτ του Σάλπι), ασίστ έδωσε (στο δεύτερο, το γκολ του Νίνη) και το πάλεψε να πάρει και την κόκκινη, αλλά τελικά την σκαπούλαρε.

Και μπορεί οι γαύροι να χαμογελούσαν ειρωνικά με τα ...κατορθώματά του και οι Γιαννιώτες να αναρωτιόντουσαν αν είναι "πιασμένος" ή "βλαμμένος" (και να κατέληξαν τελικά στην δεύτερη εκδοχή)...

Και μπορεί κι εγώ βλέποντάς τον να γύρισα πίσω στις ένδοξες στιγμές του βαρδινογιαννισμού και να θυμήθηκα τι μεγάλες προσωπικότητες είχαμε στην άμυνα...

...αλλά συνήλθα πάραυτα και προσγειώθηκα στην πραγματικότητα. Την πραγματικότητα που αποδεικνύει πως και στο σύγχρονο ...μεγαλείο της πολυμετοχικότητας τους ίδιους και χειρότερους αμυντικούς έχεις (με κάποιες μικρές εξαιρέσεις και Ω ΝΑΙ, βάζω - ενίοτε... - και τον Βύντρα πια στις εξαιρέσεις...).



Κατά τ΄ άλλα, μία από τα ίδια. Ενας άκεφος Παναθηναϊκός που μόνο κατά διαστήματα έπαιζε μπάλα, ο Νίνης ξεκίνησε από την αρχή και ήταν καλός παρόλο που ήταν και ο ψυχάρας μέσα, ο οποίος ψυχάρας έπαιζε αριστερά, αφού εκεί είχε τη φαεινή ιδέα να τον βάλει ο Νιόπλιας και κόντεψε να στείλει στον άλλο κόσμο με το σουτ που έκανε στο φάουλ, αυτόν τον φουκαρά τον Μπουχάν (εντάξει, υπερβάλλω, συμβαίνουν αυτά...) αλλά όταν βγήκε και μπήκε ο Λέτο έγιναν και δυο - τρεις φάσεις. Από τα αριστερά, γιατί από δεξιά, όσο φιλότιμος κι αν είναι ο Σάλπι ούτε η σέντρα ούτε η ντρίπλα είναι στο ρεπερτόριό του.

Και βέβαια έχουμε και τον Σισέ. Για τον οποίο Σισέ ξεκίνησε πάλι το τροπάριο του ντεφορμαρίσματος. Ο άνθρωπος έχει ρίξει 21 τεμάχια στο πρωτάθλημα κι έτσι και δεν σκοράρει σε δυο αγώνες συνεχόμενους, χρειάζεται επειγόντως ξεμπούκωμα σύμφωνα με τους ΑΡΔ. Ηρθε λοιπόν το πέναλτι του Βύντρα και το έβαλε το γκολάκι και ξεμπούκωσε όπως λένε και οι ΑΡΔ. Τώρα βέβαια θα αρχίσει άλλο τροπάριο. Οτι έχει αστοχήσει σε δύο πέναλτι, γιατί φυσικά δεν έχει σημασία ότι και στις δύο περιπτώσεις πήρε το ...ριμπάουντ και σκόραρε. Το σημαντικό είναι ότι δεν βάζει τα πέναλτι.

Ρε δε μας παρατάτε λέω εγώ. Τέλος πάντων, μ΄ αυτά και με τ΄ άλλα τελείωσε και το ματσάκι με τον ΠΑΣ που θα είχει "κλειδώσει" και θα μας είχε στείλει απευθείας στον τελικό, αν ο Κούσας δεν ήθελε να ρεφάρει το πέναλτι που έκανε στον Βύντρα και η άμυνά μας δεν ήταν τόσο αστεία. Κι αυτό το εκτός έδρας γκολ αλλάζει κομμάτι τα πράγματα εν όψει της ρεβάνς. Αλλά όπως έλεγε και η Σκάρλετ Ο΄Χάρα στο "Οσα παίρνει ο άνεμος": "I'll think about that tomorrow". Ουσιαστικά δηλαδή θα το σκεφτούμε όταν έρθει η ώρα της ρεβάνς των Ζωσιμάδων. Προς το παρόν κρατάμε τη νίκη και την σχεδόν βέβαιη πρόκριση (αν δεν γίνει καμιά ζημιά στους Ζωσιμάδες και μας στείλει φουλ για καρδιακό) και ξαναγυρνάμε το διακόπτη στο πρωτάθλημα και στο παιχνίδι με το Πιτσούνι.




Scratch: Mε το χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων για τα επεισόδια στο ντέρμπι δεν θα ασχοληθώ εκτενώς. Λίγα πράγματα μόνο έχω. Το ότι η πλειοψηφία του κόσμου του Παναθηναϊκού τα καταδικάζει είναι αυτονόητο. Και αυτό είναι δείγμα υγείας. Το ότι υπάρχει μια μερίδα κόσμου της ομάδας που ακολουθεί ή θέλει να μιμηθεί "πρακτικές Ριζούπολης" είναι ανησυχητικό. Και το ότι "γαυρίζει" είναι δείγμα αρρώστειας. Αλλά ο τρόπος που ο ακατονόμαστος και ολόκληρος ο επικοινωνιακός μηχανισμός του ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ το γεγονός, συγκριτικά με το πώς απεμπολήσαμε εμείς αυτό το δικαίωμα στο ματς του πρώτου γύρου, είναι πραγματικά για σεμινάριο. Ας ανοίξουν τα μάτια και τα αυτιά του οι πολυμετοχικοί και ας καταλάβουν επιτέλους γιατί τόσα χρόνια ήταν ΚΑΙ κερατάδες ΚΑΙ δαρμένοι...





Scratch 1 (από GWF): * Και μετά αναρωτιόμαστε πώς έβαλε γκολ η Αγγλίδα. Εδώ έβαλε ο Κούσας ρε! Ο Κούσας!



* Το γκολ κλασική προσφορά αμυντικού μεταγραφής Αντωνίου. Το τσίρκο δεν άντεξε να μην κάνει την εμφάνισή του...



* Τρώμε γκολ με ποσοστά ευστοχίας βολών Γιασικεβίτσιους. Δεν χρειάζεται να κοπιάσουν οι αντίπαλοι. Μια - δυο κατεβασιές να κάνουν, στατιστικά θα μπει ένα γκολ.




Scratch 2 (από γαυροφόρουμ): * Καλά οι βάζελοι γιατί φόρεσαν μαύρα;






Scratch 3 (από το φόρουμ του pas.gr): * Ερχεται το Πάσχα και ο Κώτσιος μας κάνει να βρίζουμε χριστοπαναγίες.



* Συνεχίζει τις καλές προσπάθειες ο Κώτσιος. Μακράν ο πιο δημιουργικός παίκτης του ΠΑΟ. Δίκαια του έχει αποδοθεί ο τίτλος του "καλύτερου φίλου του σέντερ φορ".



***


Η ΑΛΛΑΓΗ


Δεν είχα σκοπό να σε βγάλω, αλλά καταλαβαίνεις...


***



Ο ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΜΠΟΥΧΑΝ





***


ΤΟ ΠΕΝΑΛΤΙ




***

Η ΧΕΙΡΑΨΙΑ




***


ΕDIT: Επειδή όταν κάνουμε λάθος, πρέπει να το παραδεχόμαστε και επιπλέον να μην παίρνουμε στο λαιμό μας αθώους, παραθέτω παρακάτω μια φωτογραφία που μου έστειλε ο Nick Triantos και αποδεικνύει πως ο ΜΟΝΟΣ που δεν έφταιγε στη φάση του γκολ του Κούσα ήταν ο Μπιάρσμιρ. Ο Σουηδός ήταν ο μόνος που έχει πάρει παίκτη και τον Κούσα τον έχασαν ο Σιμάο και ο Κατσουράνης. Αλλά εμείς έχουμε πάθει τέτοιο τράκο με την άμυνά μας, που δεν μπορούμε να αναγνωρίσουμε ούτε τον αμυντικό που αν μη τι άλλο γνωρίζει τα βασικά της θέσης...




Επεξηγεί ο Nick: "Για να δούμε λοιπόν ποιος ή μάλλον ποιοι κοιμόντουσαν. Η συγκεκριμένη φάση είναι ενδεικτική ότι η ΣΥΝΟΛΙΚΗ λειτουργία της άμυνας δεν είναι καλή.

Ορίστε η φάση... Ο μόνος που έχει πάρει παίκτη, το Νο 5 στη φάση και τον τζαρτζάρει κιόλας, είναι ο Σουηδός. Υπάρχουν άλλοι 3 παίκτες στην περιοχή εκ των οποίων δεν μαρκάρει ΚΑΝΕΙΣ! Το Νο 4 που σκοράρει είναι ο παίκτης που πρέπει να μαρκάρει είτε ο Κατσουράνης, είτε ο Σιμάο."

26 comments:

pensierix said...

"Τρώμε γκολ με ποσοστά ευστοχίας βολών Γιασικεβίτσιους".

Μόνο που φέτος ο Σάρας δεν είναι εύστοχος ούτε στις βολές...

Ματς ανάξιο σχολιασμού, και οι δύο ομάδες είχαν το μυαλό τους στα κρίσιμα ματς πρωταθλήματος. ΟΚ, φάγαμε γκολ στο τέλος, αλλά αν είναι να ανησυχούμε επειδή δεν έμεινε το 3-0, τότε να το κλείσουμε το μαγαζί.

Ανάξιες σχολιασμού και οι ανακοινωσεις όλων των αποχρώσεων, γεμάτες επιλεκτική, υποκριτική ευαισθησία σε βαθμό αηδίας. Εχουμε φυσικά και τους κάφρους, αυτούς καλέ, που δεν είναι πρόβατα σαν τους απέναντι."Μπράβο, προεδράρα! Τους τάπωσες!".

ΥΓ
Αύριο ο Σπυρόπουλος θα έχει άρθρο για τα χαμένα πέναλντι του Σισέ, που ο Βρύζας τα είχε για ψωμοτύρι.

ΥΓ1
Νιόπλια, φρόντισε την Κυριακή να ρίξεις το Νίνη μέσα στο 65, για να δεις γραμμένο την άλλη μέρα ότι με αυτή τη κίνηση έκανες ματ στο Δώνη...

4minister said...

Η ΑΛΛΑΓΗ

Δεν είχα σκοπό να σε βγάλω, αλλά καταλαβαίνεις...

Όι. Το σωστό είναι:

- Αυτή τη φορά είχα προνοήσει να κλείσω το κινητό, για να μη με ζαλίζουνε να σε αφήσω μέσα, όπως με το Γαύρο ...

χοχοχο!

The Bgt said...

Γουσταρω τρελλα αυτες τις μαυρες εμφανισεις!!
(το παιχνιδι δεν το ειδα, μερσι γκαττι για το ραπορτο)

koutavaki said...

Για να είμαι και στο πνεύμα της ημέρας είναι τόσο προβλέψιμες και αναμενόμενες οι προσφορές της άμυνάς μας όσο οι τουρκικές προκλήσεις κάθε χρόνο τέτοια μέρα!Χρόνια πολλά σε όλους!

Γιωργος Κεντρωτης said...
This comment has been removed by the author.
Γιωργος Κεντρωτης said...

Αναρωτιέσαι, φιλτάτη, "πιασμένος" ή "βλαμμένος" ο Κώτσιος; ΒΛΑΜΜΕΝΟ (χωρίς το σίγμα, παρακαλώ).

Όχι, όμως, και "Αγγλίδα" ο Ματθαίος! Ούτε γι' αστείο! Ξέρω ότι δεν το εννοείς, αλλά...

Χρόνια Πολλά για την Εθνική Εορτή.

ΠΑΥΛΟΣ said...

Καλημερούδια και Χρόνια Πολλά για την ημέρα!!!

gatti said...

@pensierix: Ε, φαντάζομαι δεν εννοούν τον φετινό Σάρας, γιατί αυτόν όλοι θέλουν να τον βγάλουν από το μυαλό τους.

Οντως, δεν αξίζει να γίνει σχολιασμός στο συγκεκριμένο παιχνίδι, είναι από αυτά που δεν αφήνουν τίποτα στη μνήμη. Ακόμα και το αστείο γκολ που φάγαμε, συνηθισμένο φαινόμενο είναι.

Αυτή η σύγκριση καφρίλας στην παγίδα της οποίας όλοι αργά ή γρήγορα πέφτουμε είναι για γέλια και για κλάμματα.

ΥΓ. πράγματι, ο Σπυρόπουλος θα βρει νέο πεδίο ανάλυσης.

ΥΓ1. Ε, στο κύπελλο τον έβαλε από την αρχή, οπότε ας μην έχει παράπονο. Να σου πω κάτι; Ας πάρουμε το πρωτάθλημα κι ας κάνει όσες αλχημείες και λάθη θέλει ο Νιόπλιας.

gatti said...

@4minister: Aμφιβάλλεις ότι θα το κλείνει το κινητό; :)))

gatti said...

@The Bgt: Kι εμένα μ΄ αρέσουν τρελά οι μαύρες, άσχετα αν οι γαύροι ισχυρίζονται ότι τις φορέσαμε γιατί ...πενθούμε!

gatti said...

@koutavaki: Ετσι ακριβώς. Δεν αξίζει καν τον κόπο να μιλάμε για τις ευγενικές χορηγίες της άμυνάς μας!

gatti said...

@Γιωργος Κεντρωτης: Βρε Γιώργο, δεν το έγραψα εγώ το "Αγγλίδα"! Αφού τα έχουμε ξαναπεί. Γι΄ αυτό τα βάζω με πλάγια γράμματα. Είναι αυτά που λένε στα διάφορα φόρα.

Εγώ ή Αγγλο φοιτητή (κοπιράιτ ΠΑΟΚ) τον λέω, ή Αγγλο ασθενή :)))

Aσε που αν δεν έπαιζε στον γαύρο θα μου ήταν και συμπαθής.

gatti said...

@ΠΑΥΛΟΣ: Γεια σου Παύλο μου! Χρόνια Πολλά! :)))

Μάγος said...

Ε γαμώτο με αήδιασε πάλι η φώτο με Κάρα και Νιόπλια.

ΑΠΟΚΑΡΑΓΚΟΥΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΡΑ...χαχα...

ο υπουργός κάτι ξέρει και δεν λέει...

Γιωργος Κεντρωτης said...

Συμπάθιο, φιλτάτη! Είμαι και γέρος άνθρωπος - αυτό μην το ξέχνας!

Unknown said...

Καλά ρε βαζέλια, ούτε τον ΠΑΣ; Ούτε τον ΠΑΣ;

gatti said...

@Μάγος: Eμένα αντίθετα η φωτογραφία μου άρεσε. Τον έβγαλε, δεν τον έβαλε! :))))

ΥΓ. Ο υπουργός είναι μια ...σουπιά... Ολα τα ξέρει, αλλά τίποτα δεν λέει!

gatti said...

@Γιωργος Κεντρωτης: Αχ, τι να σε κάνω... :)))

gatti said...

@Thrylaras: Ρε συ thryly, ρετάρεις; Αν υπάρχουν κάποιοι που δεν κέρδισαν τον ΠΑΣ, αυτοί είστε εσείς!

Nick Triantos said...

Αντε και 'συ ρε γαττι με τον Μπιαρσμυρ. Αντε. Μη παρασυρεσε απ' τους αμπαλους...

Νομιζω την ειδες την φαση που εστειλα...Καμμια υπευθυνοτητα ο Σουηδος στη φαση του γκολ και ο ΜΟΝΟΣ που μαρκαρει στην περιοχη (το Νο5). Οι αλλοι κοιτανε.

gatti said...

@Nick Triantos: Aχ, με πρόλαβες! Τώρα την ανεβάζω!!!

pensierix said...

Ο Μπιάρσμιρ είναι ο μόνος ανυντικός που δεν μπορεί να κριθεί φέτος, λόγω ηλικίας(οι αμυντικοί "ωριμάζουν" αργότερα), αλλαγής περιβάλλοντος, κτλ κτλ. Κι ευθύνη να έφερε στο γκολ, ο άνθρωπος δεν είναι δεξί μπακ και από ένστικτο συγκλίνει προς το κέντρο...

Πέρα, πάντως, από τη δεδομένη αμυντική μας αδυναμία, είναι και φυσιολογικό να δεχτείς γκολ όταν τα 3/4 της άμυνας παίζουν σε θέση που είτε δεν την έχουν (Μπιάρσμιρ δεξί μπακ, Βύντρα αριστερό) είτε έχουν λίγα παιχνίδια (Κατσουράνης σέντερ μπακ).

Unknown said...

Παρακάμερα από το ΟΑΚΑ: Έχει μπει ο Λέτο και επιτέλους παίζουμε και απο αριστερά (αν και ο Καραγκούνης ήταν φορές που έπιανε γραμμή, έστω και για λίγο). Σε μια φάση βγάζει σέντρα για τον Σισέ, που δεν κινείται και σωστά κατά τη γνώμη μου, δεν βρίσκει μπάλα και μετά του φωνάζει. Ο Λέτο επιστρέφει εμφανώς τσατισμένος, αλλά στην αμέσως επόμενη φάση του βγάζει σωστά και ο Σισέ την στέλνει στα περιστέρια. Γυρνώντας λοιπόν ο Λέτο προς τα πίσω μουρμουράει και κάνει μία κίνηση με τα χέρια του στιλ "χέσε μας ρε Σισέ".

Έχουμε νέα για την επικείμενη τιμωρία? Παίζει να παίξουμε με κόσμο στο ΠΑΟ - Ηρακλής? Καλό σας βράδυ και χρόνια πολλά στους/στις εορτάζοντες/ουσες

4minister said...

Σιγά μην είμαι και καλαμάρι γεμιστό (με ρύζι, κουκουνάρι και δενδρολίβανο φυσικά)!

Απλά παρακολουθώ τα γεγονότα και διάβασα πως παραμονή του ντέρμπι τσακώθηκαν στην προπόνηση Κατσούρ και Χριστοδουλόπουλος, με τον τελευταίο να τρώει μια περιποιημένη κλωτσιά. Μπροστά στα μάτια του Πατέρα!
Και δεν ξεχνάω πως Κάρα-Κατσούρ είναι κολλητάρια, με την κακή την έννοια.

Έχουν καταφέρει λοιπόν οι καταυλακιώτες να κάνουν μια μικρή "κυβέρνηση" στα αποδυτήρια, αφού μένουν ατιμώρητοι. Θυμίζω επεισόδιο Κάρα-Λέτο, Κατσούρ-Σιμάο και τώρα αυτό. Με την ανοχή και ενδεχομένως κάτι περισσότερο των ανωτέρων. Και παίζουν είτε είναι καλοί είτε όχι. Και δεν γίνονται εύκολα αλλαγή, αφού πιθανόν κάποιοι ανώτεροι τους στηρίζουν.

Nick Triantos said...

υπουργε,

Μια μαζα του κοσμου και δημοσιογραφοι της ομαδασ, ειναι αδικη για τον Bjarsmyr. Ορισμενοι απο εμας, τον Ματτιας τον γνωριζαμε, σαν ποδοσφαιριστη, πολυ πριν ερθει στον Παναθηναικο. O Bjarmyr μπορει στην Ελλαδα να ηταν εντελως αγνωστος, στην Ευρωπη ομως το ταλεντο του μονο απαρατηρητο δεν ειχε περασει. Ο παικτης αυτος γνωριζει πολυ καλυτερο ποδοσφαιρο και εχει απο ΟΛΟΥΣ τους υπαρχοντες αμυντικους της ομαδας σε αυτη τη θεση. Το παιδι αυτο ηρθε στην ομαδα το καλοκαιρι παιζοντας ανελιπως ποδοσφαιρο απ’ τον Απριλιο του 2009 τοσο στο Σουηδικο πρωταθλημα αλλα και το καλοκαιρι με την U-21. Αμεσως δε μετα ηρθε στην Ελλαδα και εφυγε για προετοιμασια. Ο Bjarsmyr μεχρη σημερα που μιλαμε, και σε λιγοτερο απο 1 χρονο (Απριλιος 2009) εχει συμπληρωσει 3602 λεπτα συμμετοχης!!!

Σουπερ Λιγ – 1104’ λεπτα συμμετοχης
Γιουροπα Λιγκ – 326’
Σουδικη Λιγκα – 1152’ (13 παιχνιδια)
Κυπελο Ελλαδος – 180’
Εθνικη Σουηδιας U-21 – 390’
Champions League – 90’
Φιλικα με Εθνικη Σουηδιας U-21 – 360’ (4)

Συνολο¨3602 λεπτα!!!

Αυτο το νουμερο ειναι πολυ μεγαλο για ενα παιδι 23 χρονων, που προερχετε απο μια λιγκα στην οποια ειχε μεσο ορο περιπου στα 2200’ λεπτα συμμετοχης για 2 χρονιες, εκανε 2 προετοιμασιες, δεν ξεκουραστηκε καθολου, και ηρθε σε μια καινουργια ομαδα και διαφορετικη χωρα με διαφορετικη νοοτροπια, ηθη, εθιμα κτλ. Ολα αυτα παιζουν τεραστιο ρολο αλλα βλεπω οτι στην Ελλαδα, δυστηχως, τα παιρνουν στο ντουκου και ουδεις τα σκεφτετε και συνυπολογιζει.

Ο Σουηδος εχει μεγαλο ταλεντο και ειμαι σιγουρος οτι θα το βγαλει το γηπεδο. Απλα χρειαζετε λιγη υπομονη.

Αυτα

4minister said...

Νικόλα, στα σταιτιστικά θέματα είσαι ανπέχταμπλ ρε φίλε. Respect!

Ο Μπίαρσμιρ είναι ο μόνος (πράσινος) αμυντικός που καλύπτει χώρους, που παίζει δηλαδή σύγχρονη άμυνα.

Ωστόσο το δικό μου μήνυμα προσπάθησε να εξηγήσει τι παίζει στα αποδυτήρια της ομάδας. Στις αποφάσεις δηλαδή περί συμμετοχής στην ενδεκάδα και στις αλλαγές.