Wednesday, April 7, 2010

ΔΕΝ άξιζε να το δεις...


Μην ήταν η βαρυστομαχιά; Τους έπεσε βαρύ το αρνί;

Μην ήταν η άνεση από το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα; Επαιζε κι ο Κώτσιος στη ρεβάνς, ο καλύτερος φίλος του αντίπαλου σέντερ φορ όπως λένε και οι παγουράδες, οπότε είναι κι αυτό μια εξασφάλιση όσο να πεις...

Μην ήταν το χωραφογήπεδο που και αγελάδα να πήγαινες να βοσκήσει, δεν θα καταδεχόταν;



Δεν ξέρω αν ήταν κάτι από αυτά, όλα αυτά μαζί ή τίποτα από αυτά, αλλά το θέμα είναι ότι αν και δεν έβρεξε ...κώλο ο Παναθηναϊκός (λίγο πιτσιλίστηκε μονάχα από το μπεκ ποτίσματος που άνοιξε ξαφνικά) τελικά έφαγε ψάρι. Δηλαδή πέρασε στον τελικό. Θα μου πεις τι δουλειά έχει το ψάρι, λίγες μέρες μετά την ...κρεατοκατάνυξη του Πάσχα; Οπως και να το κάνεις έχει κατά μία έννοια, γιατί ψάρι ίσον λαχτάρα όπως λένε και στα όνειρα κι εμείς μια λαχτάρα (και δυο και τρεις μη σου πω...) την περάσαμε.

Τώρα να κάνεις αναλύσεις για το συγκεκριμένο ματσάκι δεν αξίζει καν τον κόπο. Αυτό που μετράει είναι η πρόκριση. Την πήρες, πέρασες στον τελικό και έχεις 17 μέρες να συνειδητοποιήσεις τα χάλια που είχες σαν ομάδα και να τα διορθώσεις γιατί διαφορετικά όχι το κύπελλο δεν παίρνεις απέναντι στα αρειανά, αλλά "παίζει" να μην καταφέρεις να πάρεις και το πρωτάθλημα.

Γιατί; Πολύ θέλει; Το έχεις εύκολο να πάρεις τον βαθμό με τις γριές αν παίξεις όπως σήμερα; Και πούσαι; Δεν σου βάζω και το θέμα της "κατάρας". Που όποτε έχει γεμίσει το γήπεδο γιατί ετοιμάζεσαι να γιορτάσεις, έρχεται ο πούλος ο μεγαλοπρεπής. Αφού ένας φίλος σε ένα email που μου έστειλε βρήκε και τη λύση. "Να μείνουμε έξω από το ΟΑΚΑ στο ματς με τις γριές στο πρώτο ημίχρονο - λέει - κι αφού η ομάδα βάλει δυο γκολάκια τότε μπουκάρουμε στην επανάληψη". Εξυπνο, αλλά όχι στεγανό λέω εγώ, αφού με αυτή την άμυνα, ΟΥΤΕ τα δύο γκολάκια σε εξασφαλίζουνε.


Ειδικά τώρα που δεν θα έχεις στις τάξεις σου τον Βάσκο μαχητή. Και πρόσεξε τώρα. Τον Βάσκο μαχητή δεν θα τον έχεις στο ματσάκι με τις γριές, όχι επειδή έτρεξε να παλέψει σαν τον πεχλιβάνη στη μανούρα που έγινε με τον Βύντρα (που του απέφερε την πρώτη κάρτα, είδε μετά και την δεύτερη σε ένα σκληρό φάουλ και μας χαιρέτησε). Δεν θα τον έχεις επειδή εκτίει ποινή τιμωρίας και δεν θα έπαιζε έτσι κι αλλιώς. Ούτε στην 29η ούτε στην 30ή αγωνιστική. Τώρα δεν παίζει και στον τελικό και ησύχασε κι αυτός και ησυχάσαμε κι εμείς, αφού όσο νάναι τέτοιον εφιάλτη θέλω να πιστεύω ότι δεν θα τον ξαναζήσουμε (να θέλουν δηλαδή να του ανανεώσουν το συμβόλαιο).


΄Η μήπως δεν ησυχάσαμε; Κι εδώ τώρα τι να πεις; Οτι είναι κατάντια να ανησυχείς που δεν θα έχεις στις τάξεις σου τον Βάσκο Mister Bean; Eίναι, αλλά τι να κάνεις, έτσι όπως τα έφερε η παλιοκατάσταση; Σάμπως είναι μόνο ο Σαριέγκι που σε ανησυχεί, παρών ή απών; Δηλαδή όπως τον είδες σήμερα τον Κατσούρ ως στόπερ, πώς σου φάνηκε; Είναι παίκτης που σε ηρεμεί; Είναι ο παίκτης που τον βλέπεις και λες: "Μ΄ αυτόν τον παικταρά στα μετόπισθεν δεν φοβάμαι τίποτα;". Τη μύτη σου που μεγαλώνει σαν του Πινόκιο την βλέπεις όταν το λες;

Τέλος πάντων, τι να πεις και τι να μολογήσεις... Είπαμε στο σημερινό ματς δεν χωράει κριτική δεν υπάρχει ούτε ένας που να διασώθηκε, όλοι αγγαρεία έκαναν, όλοι τα πόδια τους φύλαγαν μην πάθουν καμία ζημιά στο χωράφι, αλλά κάποια πράγματα είναι ανεξάρτητα από την συνολική εμφάνιση της ομάδας. Γιατί όσο και να μη βαστάνε τα πόδια σου, όσο και να λες ότι δεν υπάρχει διάθεση, κάποια βασικά πράγματα οφείλεις να τα κάνεις σωστά. Δεν μπορεί σα να λέμε να σου παίρνει όλες τις κεφαλιές ο Κοντογουλίδης! Ασχετο που κι αυτός τελικά ήτανε "πολύ κοκό κι από αβγό τίποτα" και από την τσαντίλα τους οι Γιαννιώτες τον έλεγαν "λευκό Μπακαγιόκο".


Α ναι, μέσα σ΄ όλα είχαμε και μια ένσταση που ήταν να κατατεθεί αλλά δεν κατατέθηκε για το αν ο Παναθηναϊκός έχει στην ομάδα 2 παίκτες κάτω των 21 διαφορετικά χάνει το παιχνίδι στα χαρτιά. Κι εδώ τώρα θα πρέπει να θυμηθούμε την αριθμητική που κάναμε στο σχολείο. Αυτά που μετρούσαμε μέρες - μήνες - χρόνια ή ώρες - λεπτά - δευτερόλεπτα. Είναι κάτω από 21 ή πάνω από 21 ο Σιμάο στην έναρξη της ποδοσφαιρικής χρονιάς, αφού έχει γεννηθεί στις 23-7-1988; (Καλά είναι χρονολογίες γέννησης αυτές; Το κέρατό μου!).




Και κλείνουμε με την εμπάθεια των οπαδών του ΠΑΣ. Που, συγνώμη, αλλά εγώ αμφιβάλλω αν αυτοί που έβριζαν χυδαία τον Λέτο από την πρώτη στιγμή που μπήκε μέχρι την στιγμή που αντικαταστάθηκε ήταν οπαδοί του ΠΑΣ. Πιο πολύ για γαύροι μου έκαναν. Το ίδιο δηλαδή πίστευε κι ο ίδιος ο Λέτο γι΄ αυτό και βγαίνοντας τους χειροκρότησε ειρωνικά και μετά τους έδειξε το τριφύλλι.

Για το πολιτισμικό σοκ που πρέπει να έπαθε ο Σισέ όταν είδε το γήπεδο δεν θα πω. Είχα τόση αγωνία να μη πάθει καμιά ζημιά στο χωραφογήπεδο που δεν πρόσεξα πολύ τις αντιδράσεις του. Πάντως όταν άνοιξε το αυτόματο πότισμα θα πρέπει να τα είδε όλα ο παικταράς.

Στα highlights:

* Τα ...γαλλικά του Βύντρα σε ...δύο γλώσσες στον Αράς. Αγγλικά (fuck off) για να τον καταλάβει ο ...αποδέκτης και ελληνικά (άει γ***σου ρε!) γιατί αν δεν μπινελικώσεις στη γλώσσα σου να το νοιώσεις το μπινελίκι, δεν το φχαριστιέσαι ρε αδερφέ!

* Η αλλού γι΄ αλλού συμπεριφορά από τους δύο Βραζιλιάνους παραλίες στα μπουθ. Ο Κλέιτον γελούσε και έπαιζε με το κινητό, ο Γκάμπριελ με ακουστικά (!) λες και άκουγε μετάδοση αγώνα. Αντε και του χρόνου στην Κόπα Καμπάνα εύχομαι και στους δύο.

* Ο ...κρυουλιάρης Μπακαγιόκο που μπήκε στον αγώνα με μακριά φανέλα και γάντια! Για όνομα! Πού πας ρε Ιβοριανέ Καραμήτρο; Θα βγάλεις τη μπέμπελη! (Εκτός κι αν την τελευταία φορά που είχε σκοράρει ήταν ντυμένος ανάλογα και κρατούσε το γούρι...).



Η ατμόσφαιρα


Το πότισμα


...και το ποτιστήρι


Κώτσιος, ο καλύτερος φίλος του σέντερ φορ...



Η μανούρα


...σε δύο χρόνους


Scratch (Από GWF): * Τι γήπεδο είναι αυτό; Σε λίγο θα περάσει κανα κοπάδι από εκεί μέσα... (Και καμιά γριά να μαζέψει χόρτα...)

* - Τι γίνεται ρε παιδιά, πείτε και σε μας που είμαστε στη δουλειά και δεν βλέπουμε!
- Πότισαν τον ορυζώνα. Μαζί με την πρόκριση μας δίνουν και lifetime supply από ρύζι "Παγουράς". (Νυχάκι ή γλασέ; Μάλλον σουπέ για να είναι ασορτί με το ματς...)

* Ρε άσε τον καρατυπάρα μέσα να ξεβαφτιστεί σε αυτό το κωλοχωράφι, να μη μπορεί να πάρει τα πόδια του την Κυριακή και ν΄αρχίσει ο Νίνης βασικός! (Ναι, περίμενε...)

* Γεια σου ρε Σάλπι κίλερ! Κρίμα τα κακόμοιρα τα περιστέρια, ζωή σε λόγου μας... (Μπα, δεκαοχτούρες ήταν...).


* Scratch 1: Για μπάλα, ευτυχώς που υπάρχει και το Τσάμπιονς Λιγκ. (Οσο πάει γίνεται και καλύτερο. "Καμάρωσε" η ακατονόμαστη του παππού). Τι γκολάρα ο Ρόμπεν!



Χαλόν(ι)


...κι άλλο χαλόν(ι)*


* Δεν φαντάζομαι να μη θυμάστε τι σημαίνει... Σας τα έχω εξηγήσει εδώ.

16 comments:

squarelogic said...

άψογη!
Μόνη μου διαφωνία η αντιπάθειά σου στην Μάντσεστερ.Και γω Λίβερπουλ έβλεπα στα μικράτα μου αλλά δεν μπορώ να μην παραδεχθώ τον Σκωτσέζο την τελευταία 15ετία...έκανε κάτι υπερτιμημένες μεταγραφές τα τελευταία χρόνια(πχ.Μπερμπάτωφ) αλλά ήδη ο Νάνι μοιάζει ο νέος Ρονάλντο.
Γκολάρα του Ρόμπεν,όντως...

squarelogic said...

ΥΓ.
Όποιος έκατσε να δει ΠΑΣ-ΠΑΟ μετά τη χθεσινή ματσάρα(και πριν τη σημερινή...) είναι εντελώς τζάνκι...

The Bgt said...

χαρας το κουραγιο σου βρε κοπελια που εκατσες και εγραψες για αυτο το παιχνιδι!! Ευγε για την προσπαθεια και μονο.
Εχω καταγωγη απο τα Γιαννενα, αγαπω ΠΑΣ αλλα και μονο για το χωραφι ο ΠΑΣ δεν αξιζει να μεινει στην Σουπαλιγκα.
Ανεπιτρεπτο να αφηνουν ετσι το "γηπεδο" και παω στοιχημα οτι το κανουν επιτηδες. Αυτα ειναι ντροπης πραγματα και δεν αξιζουν αυτες οι κουτοπονηριες στον ΠΑΣ και στην ιστορια του.
Απαραδεκτο!
Ασε που μαλλον δεν εχουν και πολυ φαια ουσια εκει στον ΠΑΣ, να φανατιζουν την ατμοσφαιρα ενω το τελευταιο και πιθανα καθοριστικο παιχνιδι στο πρωταθλημα ειναι με τον ΠΑΟ.

Το παιχνιδι δεν το ειδα (το ξεχασα βασικα χα χα χα) αλλα τι να λεμε τωρα μετα και απο το αποψινο απολαυστικο ματς στο Τσου Λου.

Μπαγιερν ουμπερ αλλες!!
Θελω τελικο Μπαρτσα - Μπαγιερν κι οποια και να το παρει εγω μες στην καλη χαρα θα μαι.

Υποψιν, Μπαρτσα και Μπαγιερν κανουν το καλυτερο πασινγκ γκεϊμ στο Τσου Λου με τις περισσοτερες ακριβεις πασες (ή τις πιο πολλες πασες, δε θυμαμαι ακριβως).

Θεόδωρος Πασσαλίδης said...

Πραγματικά δεν άξιζε να το δεις το χθεσινό ματς! Και σε έπιανε και μια μελαγχλολία όταν έκανες τις συγκρίσεις μεταξύ αυτού που έβλεπες την Τρίτη το βράδυ και του αντίστοιχου θεάματος του απογεύματος της Τετάρτης. Και στην κακή εμφάνιση της ομάδας προστέθηκαν και τα τραγελαφικά με τα ποτιστίρια και τον άθλιο αγωνιστικό χώρο και ήρθε και έδεσε το γλυκό!

ΠΑΝΟΣ said...

17:00 σχολούσα από τη δουλειά. Άνω Γλυφάδα΄-Άνω Πατήσια σε 20 λεπτά μέσω κέντρου, παραγγελία κρεατοαηδιών από το κινητό τηλέφωνο για να είναι στο σπίτι του φίλου μου όταν φτάσω, δεν κλειδώνω καν τη μηχανή και ανεβαίνω στο σπίτι του για να προλάβω τον αγώνα, μόνο τα χέρια μου έπλυνα. Πόσο σοβαρή είναι η κατάστασή μου, δόκτωρ Γατόνι;

ΠΑΝΟΣ said...

Α, καλά να πάθω.

island said...

Γατάκι Χρόνια πολλά εύχομαι.΄

Ένα έχω να πω καθώς δεν είδα το ματσάκι. ΜΕΣΙ ΕΛΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΘΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΣΕ ΤΙ ΓΗΠΕΔΑ ΘΑ ΠΑΙΖΕΙΣ ΜΠΑΛΑ. ΣΤΑ ΠΟΥΠΟΥΛΑ ΘΑ ΣΕ ΕΧΟΥΜΕ!!!!

gatti said...

@squarelogic: Από την στιγμή που αγαπάω τη Λίβερπουλ, δεν υπήρχε περίπτωση να δω με συμπάθεια την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ηταν είναι και θα είναι μόνιμα αντιπαθής σε μένα.

Για να μη το προχωρήσω και σου πω ότι θεωρώ πως αυτή η ομάδα έγινε μύθος μόνο λόγω του, τραγικού ομολογουμένως, αεροπορικού δυστυχήματος, το οποίο "εξαργυρώνει" από τότε. Οσο για τον παππού, αυτός δεν μου είναι αντιπαθής άλλο αν συνήθως κάνω πλάκα. Δεν μπορώ να ξεχάσω άλλωστε και το παπούτσι που πέταξε στον Μπέκαμ και τόσο εύστοχο άνθρωπο δεν γίνεται να τον αντιπαθώ! :))

Καλά ο Ρόμπεν μιλάμε ότι πήρε μέτρα κανονικά...

ΥΓ. Είμαι τζάνκι το ομολογώ... (όχι μόνο είδα το ματς αλλά έγραψα και ποστ γι΄ αυτό...).

gatti said...

The Bgt: Κοίτα να δεις τι συμβαίνει. Οταν έχω καιρό να δω τον Παναθηναϊκό, παθαίνω στερητικό. Οπότε μόλις υπάρχει παιχνίδι κάθομαι να το δω ακόμα κι αν είναι κόντρα στις ...κουκουβάουνες. Μετά βέβαια σιχτιρίζω για το ανύπαρκτο θέαμα και τις χαμένες δύο ώρες από τη ζωή μου. Αλλά μέχρι το επόμενο ματς το έχω ξεχάσει και άντε πάλι από την αρχή...

Συμφωνώ ότι είναι ανεπίτρεπτο να μένει έτσι το γήπεδο του ΠΑΣ. Διάβασα κάπου (δεν θυμάμαι πού...) ότι ήταν ελεύθερο από τις 23 Μαρτίου, οπότε όλο και κάποια έργα (μερεμέτια) θα μπορούσαν να κάνουν για να το βελτιώσουν. Αντίθετα, μάλλον όπως λες κι εσύ το χρησιμοποιούν σαν ατού απέναντι στους αντιπάλους κι όσο κι αν σε ένα βαθμό αυτό είναι κατανοητό (όχι ότι δικαιολογείται κιόλας...) από την προσπάθεια παραμονής στην κατηγορία, είναι σίγουρα απαράδεκτο, αντιεπαγγελματικό και ανήθικο (μπορεί να πάθει μεγάλη ζημιά κάποιος παίκτης, μέχρι καριέρα μπορεί να τερματιστεί).

Επίσης ήταν όντως μεγάλη βλακεία να φανατίσουν τον Παναθηναϊκό με τα γενικότερα τερτίπια, τις διαμαρτυρίες για τον διαιτητή κ.λπ. Εχω φίλους που μέχρι πριν τον αγώνα έλεγαν "καλύτερα να αδιαφορήσουμε για το ματς στα Γιάννενα, χίλιες φορές να πέσουν Λεβαδειακός και Ξάνθη" και τώρα, μετά τον αγώνα έχουν αλλάξει γνώμη.

Η Μπάγερν είναι η ομάδα μου στη Γερμανία. Αλλά δίπλα στη Μπάρτσα δεν την βάζω για την κατάκτηση του τροπαίου. Ναι, ας παίξει στον τελικό, αλλά το τρόπαιο να το σηκώσει η Μπάρτσα!

Πραγματικά, έχει εκπληκτικό πάσινγκ γκέιμ η Μπάγερν.

gatti said...

@Thodoras13: Aμα κάνεις συγκρίσεις όντως σε πιάνει μελαγχολία. Το χειρότερο είναι πως δεν υπάρχει ούτε προσδοκία να φτάσουν κάποτε οι ελληνικές ομάδες να παίζουν σε τέτοιο επίπεδο. Μόλις μία φαίνεται ότι μπορεί να κάνει το άλμα (για να ανεβεί επίπεδο, όχι να φτάσει αυτά που είδαμε, χθες και προχθές, γι΄ αυτά χρειάζεται να φάνε πολλά καρβέλια ακόμα...) έρχονται τα διοικητικά και την πισωγυρίζουν. Και μιλάω και για μας αλλά και για τον γαύρο, αφού εκ των πραγμάτων τα τελευταία χρόνια μόνο εμείς οι δύο έχουμε αυτή τη δυνατότητα. Αλλά εμείς μείναμε δέσμιοι αρχικά του "ολοκληρωτισμού" των Βαρδινογιάννηδων και στη συνέχεια του "παναθηναϊκού εμφύλιου", ο δε γαύρος παρέμεινε δέσμιος του συνδρόμου "πρώτος στο χωριό".

Αυτό με τα ποτιστήρια είναι κωμικοτραγικό. Εκεί που λες ότι τα έχεις δει όλα, πάντα υπάρχει κάτι ακόμα.

gatti said...

@ΠΑΝΟΣ: A, εσύ βιαζόσουν κιόλας μη χάσεις καμιά φάση! Ε, δεν θα έλεγα ότι η κατάστασή σου δεν εμπνέει ανησυχία.

Αλλά πάλι, δικαιούμαι εγώ να μιλάω; :)))

gatti said...

@island: Xρόνια Πολλά, Νησάκι μου! :)))

Ο Μέσι δεν ξέρω αν θα έρθει. Τον Ροναλντίνιο πάντως τον βλέπω σύντομα. Πάλι στα μπουζούκια ήταν στις διακοπές του Πάσχα. Στον Τσαλίκη αυτή τη φορά. Οποτε βρίσκει ευκαιρία πετάγεται να απολαύσει Athens by night...

(Mπάλα δεν ξέρω αν θα παίξει, αλλά τι σημασία έχει...).

kitrinomavros said...

Οχι και δεν αξιζε!
Το ποτισμα ηταν ολα τα λεφτα!!!
Και να πω οτι φορουσατε τα πρασινα να το καταλαβω, αλλα με τα μαυρα;

Τεσπα, ελπιζω να εισαι καλα και συγνωμη που δεν εχω απαντησει ακομα στο σχολιο σου. Απο τοτε που μου καταργησαν το προηγουμενο εχω χασει την ορεξη μου και βλεπω να καταργω το και το νεο μονος μου... αυτοκτονια:)

Τόνια said...

Ταμάμ χθες...Κρεβατωμένος με γρίπη,να τρώω σούπα και να βλέπω 'σούπα'.Ας είναι καλά η Μπάρτσα π.σ.(προ σούπας) και η Μπάγερν μ.σ.(μετά σούπας) γιατί αλλιώς δεν σωζόντουσαν τα ματάκια μου...

Δυο καλές στιγμές είχε το ματς.
1ον)Τα ποτιστήρια_άλλη μια σουρρεάλ στιγμή made in Greece only
2ον) http://i43.tinypic.com/2rxec90.gif
All the money


Για τον Σερ Τσίχλα χάρηκα κυρίως λόγω της 'μπινιάς' με τον Ρούνει που πήγε να κάνει.Μες στο παιχνίδι είναι όλα βέβαια,απλά τέτοιες τεχνικές δεν τις πολυγουστάρω.Κι ευκαιρία να δούμε καμιά άλλη ομάδα στον τελικό γιατί δεύτερο σερί Μπάρτσα-Μαν.Γ. δεν έλεγε...

gatti said...

@kitrinomavros: To πότισμα ήταν όντως όλα τα λεφτά, αλλά ήταν μέρος των ...χάπενινγκς και όχι του αγώνα...

Ισα ίσα! Είμαστε μένταλιστ. Γνωρίζαμε ότι η εμφάνισή μας θα είναι μαύρα χάλια και φορέσαμε το ανάλογο ...outfit!

Εγώ να δεις πόσες συγνώμες πρέπει να ζητήσω που δεν έχω αξιωθεί να απαντήσω σε προηγούμενα σχόλια. Ελπίζω να ξαναβρείς την όρεξή σου και να μη το καταργήσεις. Γράφε όποτε σου κάνει κέφι. Αυτό δεν είναι άλλωστε το νόημα; :)))

gatti said...

@Αντώνης: Ευτυχώς μας έσωσε η Ευρώπη! Κι εγώ το ίδιο σκεφτόμουν!

Καλά, ΤΕΛΕΙΟ το gif-άκι! θεός ο Λουκάς! :)))

Αλήθεια, όταν μασάει ο παπούς την τσίχλα έχει ένα ύφος σαν τον ...Φόρεστ Γκαμπ!
Κι εγώ δεν θα άντεχα να δω πάλι την ακατονόμαστη στον τελικό. Μπάρτσα - Μπάγερν μου κάνει! Ελπίζω να είναι οι φιναλίστ!