Thursday, April 15, 2010

Σου γράφω ένα γράμμα...






Σου γράφω ένα γράμμα,
όχι πως θέλω να σ' το δώσω.
Να έτσι, για να μιλήσω λίγο
μαζί σου.



Η ώρα είναι δώδεκα,
σ' αγαπώ όπως στις έντεκα,
στις δέκα, στις οκτώ.



Δε θέλω άλλο τίποτα,
είναι πια κάθε μου κύτταρο
γεμάτο σ' αγαπώ.



Είμαι γύρω σου,
είμαι πλάι σου,
φώναξέ με, είμαι για σένα.


Αλληλογραφία. Μάλιστα κύριοι, αλληλογραφία έχουνε ο Τζίγγερ με τον Πατέρα. Οχι από αυτήν που συνηθίζουμε να λέμε "Με γράφει - τον γράφω, έχουμε αλληλογραφία". Από την άλλη, την κανονική. "Σου γράφω - μου γράφεις, ανταλλάσσουμε επιστολές". Τώρα βέβαια με βάση αυτά που είπε ο Φάδερ και με άλλα τόσα που συμπεραίνουμε κι η δική τους τυπικά αλληλογραφία είναι, ουσιαστικά όμως είναι "αλληλογραφία" από αυτή που εννοούμε κι εμείς.

Οχι ότι δεν το περιμέναμε. Το γνωρίζουμε από καιρό. Μόνο οι ΑΡΔ είχανε την ανησυχία. Σώνει και καλά να βρούνε ποιο ακριβώς είναι το περιεχόμενό της. Πώς όμως να το βρούνε; Ο πολυμετοχικός δεν είναι ΑΕΚ. Που μοιράζει ο Θανόπουλος τα μαϊλια και αντί να πάνε στους διάφορους μετόχους, αυτά πηγαίνανε ντουγρού στις φυλλάδες και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς. Μη κοιτάς τώρα η ΑΕΚ. Είναι ανοιχτή στον κόσμο. Τίποτα δεν κρύβει. Ο πολυμετοχικός όμως έχει και μια εσωστρέφεια.

Κι αφού δεν καταφέρανε να βρούνε τι λένε οι επιστολές, οι ΑΡΔ αρχίσανε τις υποθέσεις. Και οι υποθέσεις βέβαια βγαίνουν μετά ως ρεπορτάζ. Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ οι δυο άνδρες αντάλλαξαν βαριές κουβέντες. Σχεδόν υβρίστηκαν! Τι λες ρε παιδί μου! Κι εγώ που νόμιζα ότι ανταλλάξανε γλυκόλογα. Οτι αρχίσανε τα σορόπια. Πλάκα κάνουμε; Δηλαδή χρειαζόμαστε τους ΑΡΔ να μας πουν τι κουβέντες μπορεί να άλλαξαν τα 2/4 της πολυμετοχικότητας;

Και πολύ φοβάμαι πως το κακό δεν θα σταματήσει εδώ. Θα έχουμε και συνέχεια. Αμα βάλει κάτι ο δημοσιογράφος στο μυαλό του, άντε να του το βγάλεις. Φοβάμαι λοιπόν μην έχουμε τίποτα πρωτοσέλιδα σαν εκείνο που είχε βγει παλιά με τίτλο "Στο μυαλό του Ανδρέα Βγενόπουλου;".

Πολύ θέλει να δούμε κανα πρωτοσέλιδο με τίτλο "Στο γραμματοκιβώτιο του Τζίγγερ". Κι από κάτω: "Σας αποκαλύπτουμε την αλληλογραφία του μεγαλομέτοχου του Παναθηναϊκού με τον πρόεδρο, Νικόλα Πατέρα. Πότε επήλθε η ρήξη, ποιος ο ρόλος του 'βαρώνου', η πρωτοβουλία των συμμαθητών τους από το Κολέγιο Αθηνών, η οργή του Βαρδή".

΄Η ένα πρωτοσέλιδο με τίτλο "Στο Outlook του Πατέρα!". Κι από κάτω: "Σας αποκαλύπτουμε τα καυτά email που αντάλλαξε ο πρόεδρος με τον μεγαλομέτοχο του τριφυλλιού". Το μυστικό ραντεβού Πατέρα - Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ο κωδικός Μπετονιέρας, η γραβάτα και το πούρο Αβάνας".

Το κακό είναι ότι πριν ακόμα ξεμεθύσει η ομάδα από το γλέντι αρχίσανε τα όργανα. Οχι ότι δεν το ξέραμε βέβαια, αλλά όσο νάναι περίμενα να προβληματιστώ μετά από κανα δεκαπενθήμερο και όχι με το "καλημέρα". Ας είναι. Συνηθισμένα τα βουνά από τα χιόνια και ο πολυμετοχικός από τη γκρίνια...


Scratch: Η καλύτερη είδηση που διάβασα! Με πρωτοβουλία των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών της Ξάνθης, των συνδέσμων φιλάθλων Ακρίτες και Ξάνθη Fans θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή (16/4, 19:00GR) το απόγευμα στο Καζίνο Ξάνθης συμφερόντων Κώστα Πηλαδάκη, με αφορμή τα όσα ακούγονται ότι η Λάρισα θα δώσει το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής στον Λεβαδειακό για να σωθεί και να υποβιβαστεί η ακριτική ομάδα... Ε ρε ζόρια που τραβάει ο Πανόπουλος φέτος...

Scratch 1: Τι ανακοίνωση κι αυτή της Ορίτζιναλ! Τους πήρε όλους σβάρνα ο Χατζηχρήστος, κανέναν δεν άφησε! Μέχρι και στην Αρκάδη τα έχωσε... Ποταμός (και οχετός...).

***

EDIT: Μεγάλε Αλέξη Σπυρόπουλε ΠΡΟΣΚΥΝΩ! Αν η προτροπή σου για εγκλεισμό του Σισέ στην Παιανία προκειμένου να μελετήσει το DVD του Βρύζα ήταν μνημείο, το παρακάτω είναι μουσείο ολόκληρο! Πώς το λέει ο ποιητής; "Στο εξής έρχεται η ώρα αυτών που ξέρουν". (Εμένα αυτό γιατί μου μοιάζει με απειλή;).


14 comments:

4minister said...

Αφιερωμένο:

http://www.youtube.com/watch?v=ViT6Q1AHESY

ΠΑΥΛΟΣ said...

Καλημερούδια!!!

island said...

Η προπαγάνδα των ΑΡΔ ξεκίνησε. Απαντάω στο προηγούμενό σου ποστ. Δες πρωτοσέλιδο Εξέδρας σήμερα: "Μια ενδεκάδα από χρυσάφι στην ακαδημία το Ολυμπιακού που πολιορκείται(!!!) από τους μεγάλους της Ευρώπης!!! Μιλάμε ότι τώρα ο Μέσι έχει χεστεί επάνω του από τον ντουλαπέ Παπαδόπουλο και από τον Νικλιτσιώτη. Βέβαια μπορεί να είναι ταλέντα μεγάλα αλλά αν δεν πλαισιωθούν από πραγματικά μεγάλους παίχτες αλλά και από προπονητές γυμναστές ώστε να φτιάξουν φυσική κατάσταση τότε απλά θα παραμείνουν ταλέντα. Αλλά από ταλέντο σε μια ακαδημία να γίνεσαι ένας από τους έντεκα που πολιορκούν όλοι οι μεγάλοι της Ευρώπης υπάρχει χάσμα.

Αλήθεια. Εμείς ήμασταν η ομάδα που βγάζαμε τους Γκουμομπασινάδες που μας χαλούσαν κιόλας. Τώρα τελευταία ποιόν έχουμε βγάλει; Ή οι εγκαταστάσεις της Παιανίας παραμένουν ανεκμετάλλευτες;

Όσο για τα διοικητικά τί να πω; Το έχω ξαναπεί άλλωστε. Δεν θα πλήξουμε ούτε μέρα. Να σου πω την αλήθεια μου πως όλες αυτές τις μέρες μέχρι να στεφθούμε πρωταθλητές, με χαλούσε όλη αυτή η σύμπνοια. Δεν με έχουν συνηθίσει.

Φιλάκια

4minister said...

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι της gatti, ορίστε τα χαμπέρια:

http://62.1.2.102/newspapers/2010/4/15/exedra_b.jpg

- Να οι επιστολές!

Κατ' αρχήν, να στα μούτρα σου ρε κεφτέ, ορίστε οι επιστολές γράφει ο κόσμος. Διαβάστε και κάνα Ζαμπούνη, χωριατόπαιδα! χοχοχο!

@Νησάκι

Τώρα τελευταία βγάλαμε Νίνη.

Άλλο θέμα. Φράση δάνειο από τη λαϊκή ποίηση.

Δεν με φοβίσαν κύματα,
χιόνια κι ανεμοβρόχια,
όσο με φόβισες εσύ,
κατηραμένη φτώχεια ...

Εφτούνα τραβάει η ομάδα της Ιχθυόσκαλας, στέγνωσε από μπικικίνια αφού ο Πρακτοράκος αποχωρεί και δεν στην ουσία υπάρχει διοίκηση.

gatti said...

@4minister: Moυ αρέσεις, γιατί έχεις γενικές γνώσεις! :)))

gatti said...

@ΠΑΥΛΟΣ: Καλημέρα Παύλο μου!

:))))

gatti said...

@island: Τι περίμενες Νησάκι; Πρέπει να πουλήσουν ελπίδα στον κόσμο οι ΑΡΔ.

Η ανύψωση των πιτσιρικάδων του γαύρου έχει διπλό στόχο. Και να δείξουν ότι η ομάδα έχει μια 11άδα ταλέντα αλλά και να τους πείσουν ότι με τους πιτσιρικάδες στην ομάδα μπορούν να φτιάξουν πάλι μεγάλη ομάδα γιατί υπάρχει η "μαγιά". Ξεχνούν βέβαια πως οι μικροί για να γίνουν παικταράδες πρέπει όντως να μαθητεύσουν δίπλα σε σπουδαίους παίκτες αλλιώς δεν γίνεται δουλειά.

Και οι δικοί μας που ξεπετάχτηκαν από τις ακαδημίες είχαν δίπλα τους και έναν Πάολο Σόουζα και έμαθαν από αυτόν. Και θα είχαμε βγάλει κι άλλους που θα είχαν τεράστια εξέλιξη αν τα προηγούμενα χρόνια παίρναμε πραγματικά μεγάλους ξένους και όχι παλτά.

Θα σε γελάσω για τις δικές μας ακαδημίες. Δεν ξέρω ποιον έχουμε βγάλει τελευταία. Οποιος ξέρει ας μας διαφωτίσει.

Είναι σίγουρο ότι δεν θα πλήξουμε. Οι πολυμετοχικοί θα μας κρατάνε συνέχεια σε εγρήγορση. Δεν μας πάει η ηρεμία...

Φιλάκια Νησάκι! ;)))

gatti said...

@4minister (again): Tους είδες; Το διέπραξαν ήδη!

Αποκάλυψαν - και καλά - τις επιστολές. Μια σελίδα γεμάτη από το απέραντο τίποτα. Πάλι από το μυαλό τους τα βγάζουν. Ο,τι λέμε εμείς οι οπαδοί τόσο καιρό το παρουσίασαν σαν επιστολές.

Εχεις δίκιο. Χάθηκε ένα "ορίστε"; Ενα "ιδού"; Αγενείς υπουργέ μου, αγενείς...

squarelogic said...

Ναι,ώρα να νοσταλγήσουμε τον Επαλέ,Το Μάριτς και τον Ζουτάουτας...Απορώ,τι είναι αυτό που
"τσούζει" τον Σπυρόπουλο...
Τώρα οτι λεφτά πετάχτηκαν,ειδικά πέρσι,αυτό είναι σίγουρο.Αλλά,περιέργως, ήταν απόρροια της λογικής που υπερασπίζεται ο "πίσω απ τις λέξεις" Αλέξης,της τζιγγερινής μαντζίρικης λογικής:
"όχι αυτός είναι ακριβός,ο άλλος το ίδιο,με τα ίδια λεφτά παίρνουμε 2,να πάρω τον Γκάμπριελ ή τον Σόουζα πχ.κι αν μου βγει.."
Φέτος,που υπό την πίεση των κάζων
με Ενχελααρ και Μέλμπεργκ αναγκάστηκαν να σπρώξουν το πακέτο για Σισέ ,Κατσουρ και Λέτο,δεν τα έκλαψαν τα λεφτά τους.Τώρα,οτι η τελική βαθμολ.διαφορά δεν αντικατοπτρίζει την διαφορά στις επενδύσεις,αυτό είναι αλήθεια,αλλά δεν οφείλεται σε αυτό που λέει ο Σπυρό,αλλά στο ακριβώς αντίθετο:
αν δεν είχαν τσιγκουνευτεί να παρουν ενα στόπερ κλάσης,ακόμα και τον Μέλμπεργκ,και ισως άναν παρτενέρ που να κουμπώνει με Σισέ,η διαφορά θα ήταν σαφώς σε διψήφια νούμερα!

squarelogic said...

Ξαναέγραψα,οτι ο Τζίγγερ μπορεί να έχει την δική του ατζέντα αλλά ο κόσμος του ΠΑΟ δεν πρέπει να εφησυχάζει:
αυτή η ευκαιρία εκτόξευσης απ τους βασικούς ανταγωνιστές μας επ'ουδενί δεν πρέπει να πάει χαμένη εξαιτίας των κοντόφθαλμων συμφερόντων του.
Αν αρχίσει τις μ@.κίες θα πρέπει να βγούμε και πάλι 40 χιλ.κόσμος στους δρόμους.
Και ήδη,ο κόσμος συνηθίζει στην ...επαναστατική γυμναστική έτσι όπως πάνε τα πράγματα...

paoad said...

Αυτός ο Σπυρόπουλος μετα το κάζο που έπαθε με το... τρίτο πόδι του Djibril πρέπει να έκαψε φλάντζα. Δεν εξηγείται αλλιώς.

Ερώτηση...

Στη φιέστα θα είναι και ο τεντάς;

Αν τον καλέσουν θα είναι κρίμα που δεν θα μπορέσω να είμαι και εγώ εκεί για να βγάλω μια φωτόγραφία μαζί του΄ έτσι, για να έχω να διηγούμαι στις επόμενες γενιές.

-"...για κοίτα ένα μπαγλαμά που παραλίγο να μας χάσει το πρωτάθλημα"

πενσιεριξ ψάρωσες..;

koutavaki said...

Ιστορίες,ιστορίες,ιστορίες...Αν δε δημιουργήσουν προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν θα σκάσουν οι μαλάκες.Και επειδή τα βαριέμαι αυτά, αν δεν έχουμε κάποια χειροπιαστή εξέλιξη στα διοικητικά δεν τοποθετούμαι.Τώρα περί Σπυρόπουλου τι να πεις...Οι άνθρωποι που πραγματικά έχουν γνώσεις (και όχι μόνο στα αθλητικά) πιστεύω ότι δεν καταδέχονται να γράψουν σε κατευθυνόμενα σάιτ υπό εντολές(διότι ο συγκεκριμένος δείχνει εμπαθής και αν ήταν δε νομίζω ότι θα τον συνέφερε να το αποκαλύψει αν δεν είχε όφελος)και σε φυλλάδες της πλάκας...Με τέτοια αξίζει να ασχολείται κανείς μόνο για να φτιάξει η μέρα του όταν έχει τις μαύρες του.

fl@neur said...

Ο Σπυρόπουλος (ο Αλέξης, όχι ο δικός μας) βάλθηκε να "αυτοκτονήσει μόνος του", που έλεγε κι ο Γκιωνάκης σε μια παλιά ταινία του ασπρόμαυρου ελληνικού σινεμά. Δεν μ' αρέσει η "συνωμοσιολογία", αλλά δείχνει ότι κάτι τον "πείραξε" ή κάτι δεν τού έκατσε, αλλοιώς δε δικαιολογείται τόση εμπάθεια και εθελοτυφλία. Αλλά και η "Εξέδρα" παίζει ούτως ή άλλως περίεργα παιγνίδια, αν κρίνει κανείς πρωτοσέλιδα και σχόλια, παρ' ότι παραδοσιακά ο ΔΟΛ έκλεινε το μάτι στο Τριφύλλι, από την εποχή της "Ομάδας", κι εννοώ την αθλητική εφημερίδα του 60-70.
Τώρα, για την ακαδημία του γάβ-ρου τι να πούμε; Ότι ανακάλυψαν την Αμερική ή ότι θα βγάλουνε τους δικούς τους Γκουμομπασινάδες, γιατί τούς δικούς μας τούς λοιδορούσαν! Αυτοί και Α' Ερασιτεχνική Πειραιώς να πέσουνε για "ομαδάρα" θα μιλάνε, οι άνθρωποι θα πνιγούνε στο κόμπλεξ τους! Τώρα, και για την "αλληλογραφία", ας μη δίνουμε πολύ σημασία στα ΑΡΔ (ακόμα και στα δικά μας), ας περιμένουμε κι ας μην κάνουμε την τρίχα τριχιά.

4minister said...

Τροφή για σκέψη. Ο coachp έγραψε για τον Αλεξάκο ότι κάποτε ήταν καλός δημοσιογράφος ...

Οι Ακαδημίες του Γαβρέν μπορεί να βγάλουν Γκουμομπασινάδες. Να δούμε πότε θα βγάλουν Νίνηδες ...