Monday, April 12, 2010

Λασαμά(κ)ι ο Λέτο



Τι θα πει λασαμά(κ)ι; Μόνο ο Σιμάο ξέρει! Είναι σα να προσπαθείς να τραγουδήσεις ένα τραγούδι χωρίς να ξέρεις τη γλώσσα. Μήπως δεν το έχουμε κάνει κι εμείς αυτό παιδιά; Οι αποδέκτες του ...τραγουδιού του όμως κατάλαβαν τι ήθελε να πει ο τραγουδιστής! Και πήραν το ...λασαμά(κ)ι και το έβαλαν στη σωστή του διάσταση.

Σας ...γλεντάει ο Λέτοοοοοο. Μιλάμε ότι δεν υπάρχει ο Σιμάο! Τραγούδησε τον ύμνο (με τον ίδιο τρόπο που είπε το ...λασαμά(κ)ι, αλλά ποιος νοιάζεται), είπε συνθήματα κατά του γαύρου, οργάνωσε κερκίδα, έπαιξε μουσική, χόρεψε. Φώναξε συνθήματα για τον Τζιμπρίλ, για τον Σάλπι, και για τον Λουκά Βύντρα (το οποίο μάλιστα συνόδεψε με χειρονομίες προκαλώντας χαμό στο μαγαζί).

Είδε κι έπαθε ο Βέρτης να του πάρει το μικρόφωνο από το χέρι. Και καθώς την περασμένη βραδιά είχε μείνει με το σλιπ και δεν τον ένοιαξε καθόλου, στο γλέντι το παντελόνι του είχε κατέβει κάτω από το γοφό, αλλά μέσα στην τρέλα του, ούτε που το πήρε χαμπάρι. Πάντως, ο Μοζαμβικανός που έτσι κι αλλιώς είναι αγαπητός στο κόσμο του "τριφυλλιού" μετά το χθεσινό (σημερινό μάλλον, αφού μιλάμε για τα ξημερώματα) πρέπει να λατρεύτηκε.

Δεν ήταν όμως μόνο ο Σιμάο που έκλεψε την παράσταση. Ηταν και οι Λέτο, Γκάμπριελ και Ρουκάβινα. Ο Αργεντίνος λέει συνόδεψε τον Βέρτη στα τραγούδια, δείγμα του ότι τα έχει μάθει καλά. Μη κοιτάς που δεν μιλάει ελληνικά δημοσίως. Αργεντίνος είναι, άρα τα ελληνικά τα μαθαίνει γρήγορα (δεν είναι σαν τους ...στόκους τους Βραζιλιάνους). Τραγουδούσε ο Βέρτης το τραγούδι του Διονυσίου "μου λες μ΄ αγαπάς" απαντούσε ο Σεβαστιανός "εγώ να δεις". Εκεί λέει που τρελαίνεται είναι για το σύνθημα "σας ...γλεντάει ο Λέτο". Πάντως στις φωτογραφίες όπως τον βλέπω αναψοκοκκινισμένο και με το μάτι θολό, πρέπει να έχει κατεβάσει πολύ πράγμα.

Χαμός και με τον παραλία από την Κόπα Καμπάνα, τον Γκάμπριελ. Πανταχού παρών. Χόρεψε, τραγούδησε, πέταξε λουλούδια, είπε συνθήματα. Θα έχει κάτι να θυμάται όταν θα φύγει λέω εγώ, να θυμόμαστε κι εμείς πόσο γλεντζές ήταν, γιατί σαν μπαλαδόρο δύσκολα θα τον θυμόμασταν.

Οσο για τον Ρούκα; Εδώ τώρα θα σας γελάσω. Χαριεντιζόταν με μία κυρία που δεν κατάλαβα καλά. Ηταν συνοδός του; Δεν ήταν; Την γνώρισε στο μαγαζί; Πάντως οικειότητα μεγάλη είχε απέναντί της, γιατί σε μια φάση μπήκε ολόκληρος μέσα στο μπούστο της. (Κι αναρωτιόμαστε εμείς μετά γιατί δεν παίζει μπάλα ο Ρουκάβινα. Κούνια που μας κούναγε. Παίζει και παραπαίζει μπάλα ο Κροάτης. Απλώς παίζει μπάλα σε ...άλλα γήπεδα).

Κατά τ΄ άλλα την παράσταση έκλεψε ο Τζόρβας με τα πούρα του και τα λουλούδια του που τα πετούσε με τα πανέρια στους συμπαίκτες του, ο Πετρόπουλος που χόρεψε τσιφτετέλι, ο Καντέ που μάλλον το έπαθε το πολιτισμικό και του άρεσε στα μπουζούκια αφού πετούσε συνέχεια λουλούδια. Ο Μπιάρσμιρ (με πουκάμισο τραπεζομάντηλο και γαρύφαλο στ΄ αφτί...) ήταν λέει λίγο έξω από τα νερά του και ήθελε να πάει στο Villa Mercedes παραδίπλα, ο Κατσουράνης ήταν ήρεμος, κάθισε σε μια μεριά με τη γυναίκα του, πέταξε λουλούδια, αλλά δεν πολυακούστηκε, ο Καραγκούνης πέταξε λουλούδια και του πέταξαν λουλούδια, το Νινί ανέβηκε στην πίστα, αλλά δεν τραγούδησε, πάντως το διασκέδασε.

Μελαγχολικός τουλάχιστον όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, έδειχνε ο Σάλπι, που προφανώς σκέφτεται το μέλλον του. Δίπλα του ο κολλητός του ο Βύντρα που γνώρισε την αποθέωση όταν φώναξε το σύνθημα ο Σιμάο.

Οσο για τον Τζιμπρίλαρο, πήγε μάλλον τελευταίος (τι φίρμα θα ήταν αλλιώς;) κάθησε μαζί με τον Καντέ, πέταξε λουλουδικό μαζί με την Τζουντ και στο τέλος ανέβηκε στην πίστα, αλλά προτίμησε να μιλήσει και όχι να τραγουδήσει. Ευχαρίστησε τον κόσμο και υποσχέθηκε ότι του χρόνου θα νικήσουμε και τον γαύρο. Για να δούμε!

Λάζαρος, Μαρίνος, Δάρλας, Σαριέγκι, δεν έκαναν πολλές ...ζημιές.

Γιούρκα, Σπυρόπουλο, Κλέιτον (πώς έτσι;) και Ζιλμπέρτο δεν είδα σε καμία φωτογραφία. Υποθέτω λοιπόν πως δεν πήγαν στο γλέντι. Δεν πειράζει, σάμπως θα είναι το τελευταίο; Θα έχουμε και δεύτερο με την απονομή της κούπας. Και ποιος ξέρει; Ισως και με ένα νταμπλ.


































































Scratch (Σισε-mania από GWF): * Μετά την δημόσια συγνώμη του Σκόκα, ολη η ποδοσφαιρική Ελλάδα περιμένει και το δημόσιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ του Γάλλου στράικερ σε οσους τον βοήθησαν στο έργο του:

1) Στον Ζήση Βρυζα και τα dvd του.

2) Στον Βραζιλιανο με φάτσα καρτούν Ντιόγκο για τον συναγωνισμό που του προσφερε με αποτελεσμα να γινεται ολο και καλυτερος.


3)Στον μοναδικο αγνο και κυριως αμεμπτο δημοσιογραφο Κ. Γκοντζο που με την καλοπροαιρετη κριτικη του τον εκανε να προσπαθησει ακομη περισσοτερο.


4) Και στον Λιβαθηνο που με την κριτικη του εκανε τον Τζιμπριλ να καταλαβει πως κακως τον εφερε ο Παναθηναϊκος με τοσα πολλα λεφτα και ετσι τον αναγκασε να προσπαθησει να αγγιξει εστω και λιγο το μεγαλειο του προκατοχου του Νταμ Εντόι προκειμενου να δικαιολογησει τον αδικαιολογητα παχυλο μισθο του.


***

* Καλός είσαι τελικά ρε Τζιμπρίλ. Σχεδόν όσο δύο Μάντζιοι και ένας Ντεμπά Νιρέν ...λέω να σε κρατήσουμε και του χρόνου...


- Οχι ρε φίλε... Είναι μούτρο ο μαυρούλης... Χαλάει και το κλίμα στα αποδυτήρια... Εχει και 3 λάμες στα ποδάρια του...


- Ασε που πηγαινει συνεχεια κομμωτηριο και χρεωνει την ΠΑΕ ενα σκασμο λεφτα για το μαλλί...


- Ρε μλκς μηπως να τον αναλαμβανε ο Τσικερ να μας ερθει και πιο φθηνα; Μπορει να ειναι απειρος ως κομμωτης αλλα εχει ζηλο το παιδι...


- Να δω Τσικερ να φτιαχνει μοϊκανα στον Τζιμπριλ αφου πρωτα τον εχει λουσει ο Γκοτζίλα και τι στον κοσμο...



***

* Ουτε ενα χατ τρικ σε τοσους αγωνες.Μονο 29 γκολ μεχρι τωρα ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙΣ.



***

* Ο Γάλλος κέρδισε το βραβείο Man of the season της Hyundai και θα πάρει ένα Hyundai i 30, προσφορά της HYUNDAI ΕΛΛΑΣ.


- Τρίποδε αλητάμπουρα δώρισε το αμάξι σε ένα ίδρυμα ή σε μια φτωχή οικογένεια.


- Να το χαρίσει και να γράψει μια αφιέρωση τόσο μεγαλη οσο η π***α του.



- Κάτσε ρε, Hundai i 30 δίνουν, όχι πούλμαν.

33 comments:

mamma said...

Υπεργαμιστερό!!!!!

:D

Unknown said...

Αντε, και σας είχαν ξεχάσει τα νυχτερινά μαγαζιά. Να πάτε και σήμερα για να του δώσετε να καταλάβει, γιατί θα ξαναπάτε μετά από είκοσι χρόνια!

squarelogic said...

Θρυλάρα εξ ιδίων κρίνεις τα αλλότρια!

Έτσι είχε πει κι ο Καπετάνιος το 96 και ξαναίδαμε τίτλο το 2004!

gatti,
σαν έμπειρος φυσιογνωμιστής,
μια παρατήρηση μόνο:ο Σάλπι έχει τη θλιμμένη φάτσα του ανθρώπου που ξέρει οτι κάνει ενα μεγάλο σφάλμα αλλά δεν μπορεί να το πάρει πίσω...
Γειά σου Ρε Δημητράκη...θα το μετανιώσεις βέβαια αλλά εμείς έχουμε μόνο θετικά να θυμόμαστε από σένα,στο μέτρο των δυνατοτήτων σου βέβαια...

Leviathan said...

bravoooooooo!!!! :) : kali evdomada! :)

koutavaki said...

Καλά, ο Σιμάο είναι το καλύτερο παιδί.Και το βρακί του να δώσει ο φουκαράς(το είδαμε και ιδίοις όμμασι)!!!Γατί φοβερό το φωτορεπορτάζ,πάντα είσαι στην καρδιά των γεγονότων.Και να μου επιτρέψεις,φωτογραφιάρα του Γκούνη!Ξέρεις αυτή η "θεωρητικιά"!Το 'χει, το 'χει!Αλλά όλα τα λεφτά είναι η τελευταία:Όλοι με τα τζιν και ο Τζόρβας με την κουστουμιά!Όλοι αντάμα και ο ψωριάρης χώρια ένα πράμα!!!
Υ.Γ.1:Άντε και με ένα καλό στόπερ(πως λέμε "με ένα καλό παιδί"?).
Υ.Γ.2:Τελικά ο Σώκος γιατί δεν έβηξε?Έμαθε κανείς?Επίσης "δώστε Σάββα στο λαό".
Υ.Γ.3:Είδες όμως τη διαφορά μας από τους κλασικούς γαύρους?Το μόνο που τους έμεινε μετά από τόσα πρωταθλήματα είναι τα μπουζούκια!Όλος τους ο καημός για την επόμενη χρονιά αυτός είναι!Λες και δεν πάνε όλη τη σεζόν!!!

fl@neur said...

O thrylaras stin kosmara tou, opos panta! Den peirazei, na poulisei kai kanenan kanape to IKEA, syskeves o Kotsovolos kai pizzes to Domino, na kykloforisei ligo xrima, dioti i oikonomia paei kata diaolou.

gatti said...

@mamma: Φοβερός ο Σιμάο mamma μου! :)))

gatti said...

@Thrylaras: Τhryly, με πρόλαβε ο square. Για την Υβρι θα σου μιλούσα κι εγώ...

gatti said...

@squarelogic: Σαφώς και το ξέρει ότι παίρνει λάθος απόφαση ο Σάλπι. Αλλά το συναίσθημα είναι πιο δυνατό από την λογική. Είναι Σαλονικιός, είναι ΠΑΟΚτσής, δεν είναι δυνατόν να μη μπορεί να κυκλοφορήσει στην πόλη του.

Ας είναι. Εγώ μόνο ευχάριστες αναμνήσεις έχω από τον Σάλπι. Ηταν φιλότιμος και μαχητής. Εδωσε ό,τι είχε. Αυτό μου αρκεί.

Του εύχομαι να είναι καλά όπου κι αν πάει, αν και δεν μπορώ να μην σκέφτομαι, τι ζόρικη σεζόν θα έχει αν πάει στον ΠΑΟΚ.

Θα έχει Μουντιάλ και στο καπάκι προετοιμασία και αγώνες κατακαλόκαιρο.

gatti said...

@Leviathan: Eυχαριστούμε Σοφοκλή μου!

Καλή εβδομάδα και σε σένα! :)))

gatti said...

@koutavaki: Πόσο δίκιο έχεις για τη φωτογραφία του Γκούνη. Κι εγώ το σκέφτηκα μόλις την είδα, γι΄ αυτό την έβαλα άλλωστε! Τόχει, είναι βέβαιο!

Ο Τζόρβας πολύ κυριλέ με την κουστουμιά, όντως!

ΥΓ1. Από το στόμα σου και στου πολυμετοχικού τ΄ αφτί για τον στόπερ. (Μήπως να πάρουμε δύο;).

ΥΓ2. Γιατί δεν πρόλαβε. Τον έπιασε κόψιμο. Η αλήθεια είναι ο Σάββας μου έχει λείψει...

ΥΓ3. Μη το ψάχνεις με τους γαύρους. Δεν είδες εξώφυλλο ο "Πρωταθλητής"; Εχουν χάσει τη μπάλα...

gatti said...

@fl@neur: Eίναι γεγονός! Θα αναστενάξουν οι καναπέδες φέτος....

The Bgt said...

Αψογο το φωτορεπορταζ!
Πεθαινω με τη φατσα του Μπιερσμιρ, πρεπει να το ειχε παθει ενα πολιτισμικο σοκ ο Σουηδος χα χα χα.
Τον καταλαβαινω απολυτα τον φουκαρα, και εγω δεν εχω καμια σχεση με το νυχτερινο αυτο μπουζουκοσπορ :D

Το Σαλπι θα τον ηθελα στην ομαδα αλλα σαν μπακαπ..ειναι φιλοτιμος και μετρημενος. Καλη του τυχη οπου και να παει, τον ευχαριστουμε θερμα.

koutavaki said...

Έχω και μια ερώτηση προς τους στατιστικολόγους του βλογ:Τελικά ο Λέτο πόσες ασίστ έχει φέτος?(Και για άλλους παίκτες έχω την ίδια απορία,αλλά έχω την εντύπωση ότι ο Λέτο έχει αρκετές!!!Αν ξέρετε και για άλλους,ευπρόσδεκτες οι πληροφορίες!!!)

gatti said...

@The Bgt: Nαι, πρέπει να τα είδε όλα ο Σουηδός, "παίζει" να ήταν η πρώτη φορά που πήγε σε μπουζουκομάγαζο. Μάλιστα η Gazzetta γράφει (δεν ξέρω αν αληθεύει) πως προσπαθούσε να πείσει τον Καντέ να φύγουν και να πάνε στο Villa Mercedes, αλλά ο Γάλλος του απάντησε: "Γιατί, μια χαρά δεν είμαστε κι εδώ;". (Καλώς τονε...).

Κι εγώ θα τον ήθελα τον Σάλπι στην ομάδα, αλλά νομίζω ότι ο κύβος ερρίφθη ήδη. Καλά να είναι όπου κι αν πάει...

gatti said...

@koutavaki: Mε βάση τον Γαλάνη, ο Λέτο έχει 4 ασίστ, όσες και οι Νίνης, Καραγκούνης και Κατσουράνης. Πρώτος είναι ο Σάλπι με 5. ενώ και ο ...ατομιστής Σισέ έχει 3.

Τα στατιστικά όλων των παικτών της ομάδας μπορείς να τα δεις εδώ:

http://www.galanissportsdata.com/football/national/season2009_10/aeteam.asp?t=02

KitsosMitsos said...

Αυτό θα πει εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ! Εύγε και πάλι εύγε!

pensierix said...

Αν κρίνω από την αγωνιστική και εξωαγωνιστική συμπεριφορά του Ρουκάβινα, το παιδί πρέπει να ακολουθεί κατά γράμμα τη συμβουλή της μαμάς του:

"Τα πόδια σου και τη...μούρη σου να προσέχεις που τα βάζεις".

:))))

4minister said...

Τη Villa Mercedes ήθελε να την επισκεφτεί νωρίς. Μετά ανέβηκαν τα "χέλια" στα τραπέζια (χαχα) και του άρεζε του παιδιού ασούμε ...

Γαττί έχουμε τις ίδιες σκέψεις ώρες-ώρες. Σε πρόλαβα μάλιστα για καμιά ώρα. Μετά μπήκα εδώ και είδα το ίδιο post. Φιλιά!

gatti said...

τεστ

gatti said...

που είναι τα σχόλια οέο; Μόνο εγώ δεν τα βλέπω;

4minister said...

Και στο blog του Μάγου χάθηκαν τα χθεσινά και σημερινά σχόλια.

Μάγος said...

Ο Σιμάο πρέπει να ήταν καρακόκκαλο!...

Ρε γαττί θέλω να μου απαντήσεις ειλικρινά, δεν σου έχει περάσει απο το μυαλό η επιστροφή του Έκι?....

20%ποδοσφαιρικό θέλημα...

gatti said...

@KitsosMitsos: Ευχαριστώ... :)))

gatti said...

@pensierix: Oπως το λες! Κατά γράμμα την ακολουθεί τη συμβουλή!

Αυτός μάλλον θα πάει άκλαφτος...

Mπάλα στον Παναθηναϊκό δύσκολα θα παίξει...

gatti said...

@4minister: Eσένα σου φάνηκε να του άρεσε; Εμένα μου δείχνει σα να μην καταλαβαίνει πού βρίσκεται...

Ετσι είναι, τα... μεγάλα πνεύματα συναντιώνται! :ppp

Φιλιά! :)))

ΥΓ. Ευτυχώς επανήλθαν τα σχόλια, γιατί έπαθα ένα κάτιτις μόλις είδα "no comments yet".

gatti said...

@Μάγος: Πράγματι, καρακόκκαλο πρέπει να ήταν ο Μοζαμβικανός!

Μου περνάει κατά καιρούς η σκέψη για επιστροφή του Εκι. Δεν τον ξεχνάω και τον είχα αγαπήσει πολύ. Αλλά... Πες ότι ερχόταν (απίθανο, αλλά λέμε). Πού να παίξει; Εδώ δεν χωράνε μαζί ο καρατυπάρας και το νινί, θα χωρέσει και ο Εκι; Ασε που θα ζοχαδιαστεί και θα τους πλακώσει όλους στο ξύλο! :)))

4minister said...

gatti said...

Εδώ δεν χωράνε μαζί ο καρατυπάρας και το νινί, θα χωρέσει και ο Εκι; Ασε που θα ζοχαδιαστεί και θα τους πλακώσει όλους στο ξύλο!

Έφυγε και ο ΔημΠαπ, να του τραβήξει μια σκεπαρνιά με τη μυτόγκα, να τον σάξει! :))

Nick Triantos said...

Ποιος Εκι ρε gatti? Δεν υπαρχει ποδοσφαιρικα πλεον ο Εκι. Γυαλιζει τον παγκο της Fluminense και παιζει αραια και που. Ειναι το μισο ποδι του Dario Conca στη Flu.

4minister said...

http://www.sday.gr/page.ashx?pid=2&aid=8191&autid=26&sn=13

Πολύ με διασκέδασε ο Χάρης. Δώστε βάση στην 7η παράγραφο.
________

Νίκο δεν με ενδιαφέρει τι μπάλα παίζει ο Έκι. Έχει πλακωθεί με κανέναν εκεί πέρα;

χοχοχο!

gatti said...

@4minister: Ποιος ΔημΠαπ; Aυτός που τις άρπαξε από τον Αργεντίνο και κόντεψε να βάλει τα κλάματα;

Μόνο ο Μάντζιος δεν τις έφαγε. Το δικό του το μερτικό το πήρε από Κύπριους...

gatti said...

@Nick Triantos: To ξέρω βρε Νick ότι ο Εκι έχει πάρει την κάτω βόλτα, θυμάμαι που το είχες γράψει εσύ.

Αλλά εγώ θέλω να σκέφτομαι τον παλιό τον Εκι... Ετσι κι αλλιώς δεν πρόκειται να τον ξαναδούμε εδω. Ας τον θυμόμαστε τουλάχιστον στα καλά του.

paoad said...

σπέρες στο αγαπημένο βλογκ.

Απλά φοβερά τα τελευταία ποστάκια. Δεν χορταίνω να διαβάζω και να βλέπω φωτογραφίες. Δύστυχως, απο την Καστοριά, δεν μπόρεσα να χαρώ όσο θα ήθελα τη πρώτη κούπα αλλα ας είναι..

γατάκι συνεχισε να ποστάρεις και να μας ενημερώνεις...

χαιρετίσματα σε όλους..