Wednesday, April 7, 2010

Messi-άδα




Μετά από ένα τέτοιο παιχνίδι τα λόγια είναι περιττά. Προσπαθείς να συνειδητοποιήσεις τι είδες, πόσο τυχερός είσαι που χάρη στην τεχνολογία μπορεί να φτάνει στο σπίτι σου ένα τέτοιο θέαμα και πόσο άτυχος που την επόμενη ημέρα θα πρέπει να επιστρέψεις στο "κάτι σαν ποδόσφαιρο" που παίζεται στην Ελλάδα.

Οσο για τον Μέσι; Ενας μικρός θεός. Τέσσερα γκολ σε τέτοιας κρισιμότητας παιχνίδι. Επος! Ο Αργεντίνος έκανε ό,τι ήθελε. Δεν χρειάζεται να ψάξει κανείς για να βρει ποιος είναι κορυφαίος ποδοσφαιριστής του πλανήτη αυτή τη στιγμή, ούτε βέβαια ποια είναι η κορυφαία ομάδα. Μέσι και Μπάρτσα, Μπάρτσα και Μέσι. Να έχεις χίλια μάτια να τους βλέπεις...

Α, ναι... Τον Μέσι θα τον ξαναδούμε στο Μουντιάλ. Ειδικά εμείς θα τον δούμε από πολύ κοντά. Λες 16 χρόνια μετά να γράψει η κάμερα νέο highlight σαν αυτό του Μαραντόνα απέναντι στην Ελλάδα;















Scratch: Αυτός ο κλαψιάρης πού να βρίσκεται άραγε;

Scratch 1: Σας το είπα;Barça, Barça, Baaarça!

20 comments:

Unknown said...

Gatti, συγκεντρώσου! Δεν είναι δυνατόν να μιλάς έτσι για τον κοντούλη, όταν υπάρχει ένας (μπαρμπα)Γιώργαρος Καραγκούνης! Ανυπομονούμε να προσγειωθούμε στην πανδαισία του ΠΑΣ με τον ΠΑΩ (επιτέλους για πρωτάθλημα).

gatti said...

@Thrylaras: Τhryly, μετά από ένα τέτοιο ματς σε ακούω σαν θόρυβο...

:ppp

mahler76 said...

και πόσο άτυχος είσαι που στο Ελλαδιστάν παίζουν αυτό το ποδόσφαιρο...

ΠΑΝΟΣ said...

Τι παιχνίδι! Και το καλύτερο; Είχα αγώνα την προηγούμενη εβδομάδα το βράδυ και δεν είχα δει το ματς για το οποίο όλοι παραμιλούσαν, το είχα κατεβάσει. Το έβαλα λοιπόν ακριβώς μιάμιση ώρα πριν το χθεσινό και τα είδα στη σειρά. Τι να σου πω ρε γατόνι, θόλωσε το μυαλό μου, σήμερα στο δρόμο για τη δουλειά με τη μηχανή, θα ορκιζόμουν ότι πάω με τη μισή ταχύτητα των παικτών που έβλεπα χτες και θα με πέρναγαν σαν σταματημένο. :Ρ
Όπως λέει και ο OldBoy στο υπέροχο σημερινό του κομμάτι, "η Μπαρτσελόνα της τελευταίας διετίας είναι μακράν η καλύτερη ποδοσφαιρική ομάδα όλων των εποχών. Μπορεί στη Μαδρίτη να χάσει και να χάσει και το πρωτάθλημα, μπορεί στον ημιτελικό ο Μουρίνιο να της υφαρπάξει τη νίκη, μπορεί πέρσι να χρειάστηκε να μεσολαβήσουν και τα υπέρ της διαιτητικά όργια με την Τσέλσι για να φτάσει να κατακτήσει τα πάντα, αλλά όλα αυτά σχετική σημασία έχουν, τη σημασία του αποτελέσματος." Είμαι παθιασμένος με την Ρεάλ Μαδρίτης, όσο και με τον Παναθηναϊκό, ταξιδεύω για να την δω από κοντά κτλ, αλλά αυτό οφείλω να το παραδεχτώ. Τέτοιο πράγμα δεν έχω ξαναδεί. Καλή μας ξενέρα λοιπόν σήμερα στις 5.

koutavaki said...

Τι να λέμε...Ο άθρωπας είναι μια ομάδα μόνος του!Η Μπάρτσα πάει φουλ για κούπα.

pensierix said...

Το χτεσινό ματς ήταν συναυλία με τίτλο "Μessi and Friends". Ο Αργεντίνος επισκίασε τη Μπαρτσελόνα με τα καμώματά του, και αν δεν έριχνε ταχύτητα (μαζί με όλη την ομάδα) στο δεύτερο ημίχρονο θα μπορούσε να σκοράρει για πλάκα 6 γκολ. Μια κλωτσιά έφαγε στην επανάληψη κι έκανε στο καπάκι δυο μαγικά (το ένα γκολ) σα να έλεγε στους δύστυχους αμυντικούς της Αρσεναλ "Καθήστε φρόνιμα και μη με προκαλείτε".

Χτες μένουν τα 4 γκολ του Μέσι. Τη Μπαρτσελόνα την απολαύσαμε την προηγούμενη εβδομάδα στο Λονδίνο, στο ωραιότερο ημίχρονο (τριαντάλεπτο) που προσωπικά θυμάμαι. 0-0 αντί για 5-0 και μια Αρσεναλ να μοιάζει ομαδούλα Β τοπικού. Στο ίδιο γήπεδο που το μέλος χαρακτηρίστηκε "ήρωας" επειδή γλίτωσε το γαύρο από το διασυρμό, για να μη ξεχνιόμαστε...

Το ότι στην καρδιά μας κυρίαρχη θέση έχει η ομάδα της γειτονιάς και όχι η Μπαρτσελόνα το χρωστάμε εν μέρει στο γεγονός ότι ματς σαν κι αυτά του Λονδίνου λήγουν ενίοτε 2-2 και όχι 1-9...

:)))))))

The Bgt said...

Μπραβο Μπαρτσα! Και Μπραβο Αρσεναλ! Δυο υπεροχες ομαδες με μεγαλη μενταλιτε.

Η σιχαμενη δε θα γινει ποτε Μπαρτσα .
Με τα λεφτα και τους δικτατορες αγοραζεις τροπαια αλλα μεγαλη ομαδα στην καρδια των φιλαθλων ειναι αυτη που παιζει το καλυτερο ποδοσφαιρο στον πλανητη με παικτες που ερχονται απο τα σπλαχνα της.

Η ακατανομαστη θα επρεπε να εχει διαλυθει λογω χρεων κι οχι υπερχρεωμενη να δινει εκ. για τον Κλαψιαρη, για τον Κακα και δε ξερω ποιον αλλο αγοραζει με τα δανεικα.

"Més que un club"

squarelogic said...

Βαθιά υπόκλιση στον παίκτη που έχει όλα τα φόντα να γίνει ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ EVER στις συνειδήσεις όλων.
Τα 2 περίφημα σόλο του Μαραντόνα εναντίον των Αγγλων ο Μέσσι τα έκανε χτες 5-6 φορές,με εκπληκτικότερο αυτό που τελικά δεν σκόραρε μεταξύ 3-1 και 4-1!!!
θα επανέλθω...

seaconfused said...

Αν και Ρεάλ... Υποκλίνομαι υποκλίνομαι υποκλίνομαι.
Είχα καιρό να απολαύσω μπάλα. Τι μπάλα λέω, σκέτη τέχνη!

gatti said...

@mahler76: Πραγματικά! Με τι κουράγιο να γυρίσεις να παρακολουθήσεις αγώνα του ελληνικού πρωταθλήματος μετά από τέτοια πανδαισία;

gatti said...

@ΠΑΝΟΣ: Α, εσύ ήθελες overdose! Με ρέγουλα βρε Πάνο τέτοια παιχνίδια. Οχι τίποτα άλλο, αλλά βλέποντας μετά τα ελληνικά, κινδυνεύεις να πάθεις ζημιά!

Υπέροχο πραγματικά το κομμάτι του Oldboy! Eτσι όπως τα λέει είναι. Η Μπάρτσα είναι η καλύτερη, ακόμα κι αν δεν πάρει το τρόπαιο. Είναι η καλύτερη στη συνείδησή μας κι αυτό δεν αλλάζει.

Εντάξει, όντως ξενερώσαμε το απόγευμα (πολύ μάλιστα), αλλά το βραδινό ματσάκι της αχώνευτης με τη Μπάγερν μας αποζημίωσε...

gatti said...

@koutavaki: Mια ομάδα μόνος του ή όπως λέει κι ένας φίλος, "ο μόνος παίκτης που κάνει 1-2 με τους αντίπαλους αμυντικούς".

gatti said...

@pensierix: Εχεις δίκιο. Το ματς της περασμένης εβδομάδας ήταν το ματς της Μπαρτσελόνα. Το χθεσινό ηταν το ματς του Μέσι. Οντως θα μπορούσε να βάλει ακόμα και 6 γκολ.

Κι εγώ το μέλος σκέφτηκα στα παιχνίδι της προηγούμενης εβδομάδας. Το άσχημο είναι ότι ξεκίνησε να τα τρώει αργά. Αν είχε αρπάξει ένα στο ξεκίνημα του αγώνα, μπορεί η Αρσεναλ να είχε ξεπεράσει τη Γιούβε! :)))

gatti said...

@The Bgt: Αξίζει σίγουρα μπράβο και στην Αρσεναλ, δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό.

Αστην την σιχαμένη στον πόνο της. Και μόνο που σκέφτεται ότι μπορεί να το σηκώσει η Μπάρτσα μέσα στο Μπερναμπέου την πιάνει κατάθλιψη. Αν και φοβάμαι ότι μπορεί να μη συμβεί αυτό.

Αυτό που συμβαίνει με τη Ρεάλ είναι σκάνδαλο. Τόσο χρεωμένη και συνεχίζει να αγοράζει. Αυτή δεν πρέπει να τεθεί υπό επιτήρηση; Δεν πρέπει να πάει στο ...ΔΝΤ; Για τον κλαψιάρη χαίρομαι, στον Κακά δεν νομίζω ότι άξιζε τέτοια τύχη....

gatti said...

@squarelogic: Ο Μέσι έχει τα φόντα να ξεπεράσει τον Μαραντόνα. Ας τον έχει ο θεός καλά, ώστε να διεκδικήσει και γιατί όχι να κατακτήσει αυτόν τον τίτλο στις καρδιες μας.

gatti said...

@confused: Καλά, εσύ ακόμα Ρεάλ είσαι; :ppp


:)))))))))

Γιωργος Κεντρωτης said...

θα είναι υπέροχο να πάρει η Μπάρτσα το τρόπαιο μέσα στο γήπεδο της φασίστριας. Με "φτιάχνει" η ιδέα. Άσε που η Μπάρτσα μού θυμίζει τα νιάτα μου - τότε που έγινα (ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΩ!) Άγιαξ.

squarelogic said...

Δεν είπα οτι θα επανέλθω?Ιδού...

http://squarelogic.blogspot.com/2010/04/blog-post_07.html

ΥΓ.Για όσους το έχασαν...
Έχει και βιντεάκι με αγγλικο σπηκάζ για να θυμηθούμε τι θα πει πραγματική ποδοσφαιρική περιγραφή κι όχι εθνικιστικές κορώνες τύπου Χελάκη ή Βερνίκου...

gatti said...

@Γιωργος Κεντρωτης: Υπέροχο θα ήταν πράγματι. Απλά φοβάμαι ακριβώς επειδή η Μπάρτσα θα θέλει τόσο πολύ να πετύχει κάτι τέτοιο, μήπως αυτή η επιθυμία λειτουργήσει ανασταλτικά. Συμβαίνει συχνά.

gatti said...

@squarelogic: Eρχομαι από εκεί...