Friday, April 9, 2010

Η playlist του αθλητικού δικαστή...




1. To δικό σου αμάρτημα (Τα δάχτυλα)


Δείγμα: Τις μαλακίες τις δικές σου
αν χρειαστεί να διαγράψω
από τα πέντε δάχτυλά μου
μόνο το νύχι μου θα κλάψω

2. Ηρεμα (Δεν είμαι τρομοκράτης)

Δείγμα: Πέντε η ώρα είμαι στημένος στο ΟΑΚΑ
το γαυροπούλμαν σκάει μύτη στη στροφή
κι ενώ στο Ντάτολο θέλω να κάνω πλάκα
τον Ραούλ Μπράβο βρίσκω στο δόξα πατρί
(ε σιγά, στην γάμπα τον πέτυχε...)

3. Mια κότα στρουμπουλή

Δείγμα: Μια κότα στρουμπουλή
μια κάτασπρη πουλάδα
στο γήπεδο η τρελή
γουστάρει περατζάδα

4. Πόσο μαλάκας είσαι

Δείγμα: Μαζί μου ασχολείσαι μήπως μαλάκας είσαι
αν έχεις τόσο μένος και είσαι εσύ στημένος
τις κάρτες που θα δώσεις σου λέω πού να χώσεις
σε βλέπω δεν πτοείσαι μα πόσο Σπάθας είσαι


***



Scratch: Μα πώς κάνει κι αυτή έτσι; Ενα νύχι έχασε μόνο! Δεν φτάνει που της κάνανε και δωρεάν μανικιούρ! Που δεν ξέρει να ξεχωρίσει μια κροτίδα από ένα καπνογόνο και μου θέλει και γήπεδο η ...παλιοχαμούρα! (τελικά η γαυροποίηση είναι πολύ πιο εύκολη από όσο πίστευα...).


***


Scratch 1: Xούλιγκαν είσαι και φαίνεσαι ρε! Εγώ είμαι αντιεξουσιαστής!


***



Scratch 2: Αμα η κότα είναι αλανιάρα, όσο και να προσπαθήσεις δεν μαζεύεται με τίποτα. Θα στην κάνει τη λαδιά... Put the cot into the kalathi re!


***


Scratch 3: Σωστός ο πρόεδρας! Ιδιο πράγμα είναι με ερωτηματικό, ίδιο είναι χωρίς; Οταν βάζεις το ερωτηματικό εκφράζεις και μια αμφιβολία ρε αδερφέ! Αφήνεις κι ένα ενδεχόμενο να έχεις κάνει λάθος... Ελα να μαθαίνουμε και λίγη γραμματική! Ελα που κοντεύουμε να λησμονήσουμε τα σημεία στίξης!

***

Scratch 4: Bρε ...παλιοκουφάλες τι νομίζατε; Οτι επειδή είδατε δυο μέρες κολλητά Τσαμπιολί γίνατε και πολίτες της Ευρώπης; Ε, λοιπόν, σας (μας) έχω νέα! Το διάλειμμα τελείωσε. Τα κεφάλια μέσα τώρα. Επιστροφή στα σκατά!

29 comments:

greektrick said...

Ο δικηγόρος της ΠΑΕ δικαίωσε το γνωμικό που λέει: "Αν θέλεις να κάνεις άνθρωπο ένα δικηγόρο ξεκίνα να δουλεύεις με τη συνείδηση του. Το πρόβλημα είναι ότι ακριβώς αυτή η έλλειψη συνείδησης τον έκανε δικηγόρο".

"ζαχαρούλα.." said...

συμφωνώ απόλυτα με τον greektrick!!!

καλημέρες!!!!!!!!!! φιλιά!!

Giorgos Varvakis said...

Καλημέρα gatti μου, Χρόνια πολλά!! Ήμουν λίγο πιεσμένος σήμερα και η ανάρτηση μου ήρθε κουτί!!! Ξεμπλόκαρα αμέσως :))
Φιλιά πολλά
Την καλημέρα μου και τα σέβη μου :)

koutavaki said...

Σε ωφέλησαν οι διακοπές του Πάσχα βλέπω!Έχεις έμπνευση!!!Όπως έχω πει πολλάκις για τέτοια άτομα,δε μπορεί να είναι τόσο ηλίθιοι(ειδικά ο ...Μιμίκος έσκισε),απλά ξέρουν κάτι που δεν ξέρουμε!

pensierix said...

Εχω αρχίσει πλέον να αμφιβάλλω στο κατά πόσο είναι πλέον δόκιμος ο όρος "γαυροποίηση". Οι πράσινες φυλλάδες είναι γαύρικης αισθητικής ("αντε γειά"), ορισμένοι ονειρεύονται νέες Ριζούπολες και διψάνε για εκδικήση, η ανθρωπιά έχει πάει περίπατο (τα ίδια που ισχυρίζεται ο δικηγόρος για τη γυναίκα τα είδα γραμμένα κι από οπαδούς που κατά τα άλλα το παίζουν σκεπτόμενοι και κάνουν βαθυστόχαστες αναλύσεις) και έχει θεοποιηθεί ένας πρόεδρος που χαϊδεύει τ'αυτιά των οπαδών δικαιολογώντας τα αδικαιολόγητα και που η αισθητική του δε διαφέρει και πολύ από αυτή του Χόχου.

Το μοντέλο του γαύρου κρίθηκε επιτυχημένο και ήταν φυσικό η αισθητική και οι αξίες που πλάσαρε να επηρεάσουν σε ένα βαθμό και τους υπόλοιπους...

To μόνο ενθαρρυντικό στοιχείο είναι η χαμηλή σχετικά κυκλοφορία των πράσινων φυλλάδων και αντιδράσεις των οπαδών όπως αυτή μετά το περιβόητο πρωτοσέλιδο της Πράσινης.

gatti said...

@greektrick: Oι δικηγόροι τη δουλειά τους κάνουν, είναι υποχρεωμένοι να υπερασπιστούν τον πελάτη τους. H συνείδησή τους δεν παίρνει μέρος στην όλη διαδικασία...

Αλλά εμείς δεν μπορούμε να βλέπουμε να γίνεται το άσπρο - μαύρο και να λέμε ότι δεν τρέχει τίποτα...

ΥΓ. Κάτι ήξερα τελικά που τα παράτησα στο τρίτο έτος της Νομικής... :)))

gatti said...

"ζαχαρούλα..": Κι εγώ συμφωνώ με τον greektrick, Ζαχαρένια μου!

Καλησπέρα! Πολλά φιλιά! :))

gatti said...

@gvarvakis: Χρόνια Πολλά, Γιώργο μου!

Είδες ...πλουραλισμό η playlist του κυρίου δικαστή; Απ΄ όλα τα είδη έχει! :)))

Φιλιά! Καλά να περνάς!

gatti said...

@koutavaki: Μπα, δεν είμαι στα καλύτερά μου. Σε άλλες εποχές θα είχα ...παραποιήσει ολόκληρα τα τραγούδια κι όχι μόνο ένα τετράστιχο. Αλλά έστω κι έτσι, χαίρομαι που σου αρέσουν!

Ηλίθιοι δεν είναι, απλά εμάς περνάνε για ηλίθιους...

island said...

Σαν ομάδα είμαστε τελικά πολύ μα πολύ μαλάκες. Και δεν βάζω ερωτηματικό. Εμείς που θα αλλάζαμε το ποδόσφαιρο και τους κανόνες του κάνοντάς το πιο υγιές. Βρε δεν γαμιόμαστε λέω εγώ. Τουλάχιστον στο κορίτσι του πληρώσαμε την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ή θεωρήσαμε πως όντως είναι θέμα μανικιουρίστα και όχι νοσοκομείου; Η κοπέλα τί λέει; Πάντως φταίει και αυτή. Με τόση εκπαίδευση (αλήθεια τί εννοούσε με τον όρο εκπαίδευση ο κύρος γρανάζης δικηγόρος μας;), πάει η παλιοπουτάνα και πιάνει την κροτίδα. Αντί να πιάσει τίποτα άλλο αντρικό. Άντε μπράβο. Στην κουζίνα σου ρεεεε...

Γατάκι σόρρυ για τα γαλλικά μου αλλά είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Πάμε να γίνουμε οσφπ και στο τέλος θα την πατήσουμε και θα ξαναείμαστε από κάτω.

Φυσικά δεν θα έπρεπε να μου κάνουν εντύπωση. Αφού στον Ηρακλή είχαν υποστηρίξει πως την καρέκλα την είχε πάρει ο αέρας !!!και την είχε πετάξει στον παίχτη. Τί να λέμε τώρα; Οι δικαστές αλήθεια, είναι εντελώς μαλάκες ή κάνουν τους μαλάκες; Αυτό είναι το ερώτημα που με απασχολεί!!!

gatti said...

@pensierix: Δυστυχώς κι εγώ πιστεύω ότι η γαυροποίηση έχει συντελεστεί.
Κι εμένα με ενόχλησε που η συγκεκριμένη κυρία δίνει συνεντεύξεις στον "Πρωταθλητή" και αλλού, αλλά το γεγονός του τραυματισμού της δεν παύει να υφίσταται. Κινδύνεψε στο ΟΑΚΑ, θα μπορούσε να έχει χάσει το χέρι της. Το ότι γλίτωσε όντως με ένα κομμένο νύχι δεν σημαίνει ότι η πράξη είναι λιγότερο εγκληματική.

Αλλά η αναισθησία μας έχει φτάσει σε τέτοιο βαθμό που πρέπει να δούμε τον άλλο διαμελισμένο για να παραδεχτούμε ότι συνέβη κάτι κακό. Για να μη σου πω ότι πιστεύω πως και νεκρό να δούμε δεν θα μας κάνει πια εντύπωση. Σκοτώθηκε και ο Φιλόπουλος, συγκινήθηκε κανείς ένθεν και ένθεν; (Και πόσοι πριν από αυτόν, λιγότερο "υποψιασμένοι" από τον συγκεκριμένο που γνώριζε ότι πάει για "πόλεμο").

Οι οπαδοί μας που θεωρούν το μοντέλο του γαύρου επιτυχημένο και προσπαθούν να το μιμηθούν απλά δεν με αφορούν. Δεν τους θεωρώ Παναθηναϊκούς. Το θέμα είναι ότι όταν συνεχίζεις να τους ανέχεσαι δίπλα σου ή όταν προτιμάς να απέχεις από το γήπεδο, προκειμένου να μην συναναστρέφεσαι μαζί τους, γίνεσαι τρόπον τινά συνένοχός τους σε όποιες ασχήμιες επιχειρήσουν.

Οσο για την χαμηλή κυκλοφορία των "πράσινων" φυλλάδων, δεν είμαι βέβαιη ότι συμβαίνει συνειδητά. Μπορεί να συμβαίνει επειδή δεν τις θεωρούν τόσο ...ριζοσπαστικές. Αλλωστε, εξίσου αποθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι οι οπαδοί μας είναι οι καλύτεροι πελάτες των λεγόμενων "αντικειμενικών"...

gatti said...

@island: Kαλά κάνεις και δεν βάζεις ερωτηματικό, γιατί δεν υπάρχει αμφιβολία! :))

Nα αλλάξουμε τους κανόνες και να κάνουμε το ποδόσφαιρο πιο υγιές; Next year!

Την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από όσο ξέρω την πληρώσαμε, αν και τώρα ακούω ότι δεν την πήραν ένα τηλέφωνο κ.λπ. Ας μην την πήραν, τουλάχιστον ας πλήρωσαν τα έξοδα.

Οτι φταίει - φταίει. Πού πας κυρά μου στο γήπεδο αν δεν μπορείς να ξεχωρίσεις την κροτίδα από το καπνογόνο; Ρε άντε πλύνε κανα πιάτο! :))

Tο να γίνουμε γαύροι, πραγματικά δεν θα το αντέξω. Εντάξει, γνωρίζω ότι κάποιοι θα γίνουν, μάλλον έχουν γίνει ήδη, αλλά θέλω να πιστεύω ότι η πλειοψηφία των οπαδών μας είναι ακόμα υγιής.

Για ένα λόγο που μετανοιώνω που δεν τελείωσα τη Νομική, είναι που δεν θα μου δοθεί η ευκαιρία να βρεθώ σε μια τέτοια διαδικασία. Γιατί ειδικά στις αίθουσες του αθλητικού δικαστή, πρέπει να πέφτει πολύ γέλιο!

Οσο για τους δικαστές, κάνουν κι αυτοί ότι δεν καταλαβαίνουν. Διαφορετικά, πού να τα βγάλουν πέρα με τα λαμόγια;

s_pablo said...

Τελικά εχει μεγάλη πλάκα το θέμα. Εσεις ανησυχείτε για την γαυροποίηση κι εμείς για την βαζελοποίηση...

Το πρόβλημα είναι ότι η οπαδική καφρίλα, αλλά και η εταιρική (Α.Ε. γαρ) καφρίλα δεν έχει χρώματα και παρατσούκλια. Όποιος έχει το μέλι στα δάχτυλα, το γλύφει.

ΥΓ1. Ο δικηγόρος είναι ασυνείδητος και ο εντολέας του που του επιτρέπει να λέει παπαριές ευσυνείδητος?

ΥΓ2. Οι πληροφορίες ότι η ΠΑΕ Άρης θα λάβει επιδότηση ορνιθοτρόφου είναι τελικώς ανακριβείς? Ενημερώστε με γιατί έρχεται μεταγραφική περίοδος και όσο να'ναι μια αγωνία την έχουμε.

ΥΓ3. Τελικά, μαλάκες είναι αυτοί, εμείς που ασχολούμαστε μαζί τους ή μήπως και οι δύο? (παρατήρηση σε έννομα πλαίσια, μέγιστε Ζαγόρ μας έλυσες τα χέρια και τη γλώσσα)

gatti said...

@s_pablo: Πώς ακριβώς ορίζεται η έννοια "βαζελοποίηση" από έναν οπαδό του γαύρου; Εχω μεγάλο ενδιαφέρον να μάθω!

Σαφώς και δεν έχει χρώμα η οπαδική καφρίλα. Για το μέλι θα ήθελα να διατηρήσω κάποιες επιφυλάξεις.

ΥΓ1. Και ο εντολέας τη δουλειά του θέλει να κάνει. Ποιος γουστάρει να τιμωρηθεί η ομάδα του;

ΥΓ2. Εγώ τώρα γιατί δεν καταλαβαίνω πώς έριξαν οι αρειανοί στο γήπεδο κότες; Οι ΠΑΟΚτσήδες δεν το έκαναν αυτό συνήθως;

ΥΓ3. Μάλλον και οι δύο! (Οντως μας έλυσε τα χέρια ο Ζαγόρ - η γλώσσα ήταν λυμένη από καιρό...)

ΥΓ4. Στο είπα όχι χαίρομαι που επέστρεψες; :)))

Γιωργος Κεντρωτης said...

Φιλτάτη, ρωτάς "Πώς ακριβώς ορίζεται η έννοια "βαζελοποίηση" από έναν οπαδό του γαύρου; Εχω μεγάλο ενδιαφέρον να μάθω!", και με βάζεις σε μεγάλο πειρασμό να σου απαντήσω.

Απαντώ: Ορίζεται εντελώς αορίστως! Ναι, ναι - όπως το έγραψα: εντελώς αορίστως! Όπως άλλωστε ορίζεται και η "γαυροποίηση" του Βάζελου, για την οποία γράφουν και ξαναγράφουν οι δικοί μου (καμμιά φορά και εγώ!)...

Φιλτάτη, οι εχθροί μας (και υμών και ημών) είναι δίπλα μας και ανάμεσά μας. Το ξέρεις και το ξέρω. Καθήκια έχουμε και εμείς, όπως έχετε και εσείς. Αν τα δικά μας είναι λίγο περισσότερα, δεν σημαίνει ότι εσείς πάσχετε ένδειαν καθηκιών. Ξέρω ότι σιχαίνεσαι την "οπαδική" βία, όπως ξέρεις ότι και εγώ τη σιχαίνομαι, από οπουδήποτε και αν προέρχεται. Ουδέποτε υποστήριξες πράσινες ασχημίες, ουδέποτε δικαιολόγησα ερυθρόλευκα εγκλήματα. Μπορεί να είμαστε φανατικοί υποστηρικτές των ομάδων μας, αλλά την αίσθηση του λογικού και του γελοίου δεν την έχουμε κωλοβώσει.

Γι' αυτό, άλλωστε, και θα μου επιτρέψεις να σου πω -επειδή εκτιμώ αφάνταστα το μυαλό σου και το λεπατάισθητο χιούμορ σου- ότι ούτε εσείς πρέπει να φοβάστε ή να ελπίζετε ότι θα γίνετε ποτέ γαύροι, ούτε εμείς πρέπει να φοβόμαστε ή να ελπίζουμε ότι θα γίνουμε ποτέ βάζελοι. Ευτυχώς λέγω δε! Και, βεβαίως, πολύ καλά γνωρίζω -γιατί δεν είμαι δα και τόσο αφελής- ότι αυτά τα περί "γαυροποίησης" / "βαζελοποίησης" είναι μάλλον ψευδοξόρκια και ακκισμοί και χαριεντίσματα μεταξύ υμών και ημών. Άρα, καλώς λέγονται μεν, και καλώς θα συνεχιστεί η χρήση τους, αλλά μην τα πιστέψουμε κιόλας!

Έχεις πάντα τον θαυμασμό μου για την ευθυκρισία και το ακονισμένο σου μυαλό. Χαίρε!

(Ελπίζω να νικήσετε μεθαύριο τις Γριούλες, για να μη μας βάλετε σε κανά λούκι να φαντασιωνόμαστε για καμμιά βδομάδα διάφορα αμαρτωλά!...)

Γιωργος Κεντρωτης said...

λεπατάισθητο = λεπταίσθητο, αγγλ. delicious!

Γιωργος Κεντρωτης said...
This comment has been removed by the author.
s_pablo said...
This comment has been removed by the author.
s_pablo said...

Φαντάζομαι ότι για τον κοινό γαύρο (Engraulis Encrasicholus), βαζελοποίηση είναι η έξις στην έλλειψη πρωταθλημάτων με ολίγη σαλονοποίηση(sic) και μπόλικη ευρωπορειακή(καραsic) αντίληψη του ποδοσφαίρου. Βλέπεις, τα κόκκινα γατιά (άντε και τα κεραμυδί), αντιθέτως με σένα, θέλουν να είναι μόνο του λιμανιού και τα σαλόνια τα αποφεύγουν μανιωδώς.

Από την άλλη μεριά, για μένα, που το σαλονάκι μου έχει θέα όλα τα λιμάνια (πλην Λίβερπουλ), μοναδικός φόβος που μου'χε μείνει, o τρόμος του τσούκου τσούκου μπολ (ενώ εσείς παίξατε και λίγη μπάλα φέτος) μας κατσικώθηκε για τα καλά και λέμε και δόξα τω θεώ πλέον...

ΥΓ1. Αυτό το sic ήθελα να το γράψω, από τότε που το πρωτοδιάβασα στα λαιφσταιλάδικα. Καιρός ήταν να το βγάλω από το σύστημα μου.

ΥΓ2. Κι εγώ χαίρομαι, περισσότερο απ'ότι περίμενα.

fl@neur said...

@gatti, greektrick,pensierix etc
Συμφωνώ και με το πνεύμα και με τα επιχειρήματα-σχόλια, αλλά θέλω να ελπίζω ότι δεν θα λουστούμε αυτά που κοροϊδεύαμε (δεν θέλω να χρησιμοποιήσω τον όρο "γαβροποίηση", τον βρίσκω κι εγώ λάθος, ο Ολυμπιακός δεν είναι ούτε ο Χο-χο-χο ούτε ο Τσουκαλάς ούτε καν ο Θεοδωρίδης, απλώς ο άλλος Ολυμπιακός δεν πηγαίνει ίσως ούτε καν στο γήπεδο).
Το πρόβλημα δεν είναι, κατά τη γνώμη μου, ούτε (μόνο) στον δικηγόρο ούτε στον εντολέα: είναι στο σύστημα και τη στελέχωση της λεγ. αθλητικής δικαιοσύνης, στην αθλητική νομοθεσία, στις λεγ. αθλητικές (=ποδοσφαιρικές-οπαδικές) εφημερίδες και βέβαια στους συνδέσμους-στρατούς. Καμία κυβέρνηση δεν τόλμησε, ούτε πρόκειται να τολμήσει, να παρέμβει και στα τέσσερα πεδία, οπότε όλα θα μείνουν όπως έχουν. Το post και τα σχόλια δείχνουν πάντως ότι κάποιοι σκέφτονται διαφορετικά, κι ότι κανείς δεν θέλει έναν Παναθηναϊκό "ούνα φάτσα ούνα ράτσα" με το έκτρωμα του Κόκκαλη, που κάποιοι το πλασσάρουν ως "δικαίωση" και "λαϊκή ομάδα"!!!
Άντε να φάμε και την ουρά του γαϊδάρου, να παιχτεί κι ένας τελικός αντάξιος της ιστορίας των ομάδων (αν ήμασταν Αγγλια ή Γερμανία, ο τελικός θα ήταν Άρης-ΠΑΣ) και ας γίνει ένας σωστός προγραμματισμός σε ΟΛΑ τα επίπεδα.
Καλά αποτελέσματα!

eforas said...

Άντε πια με αυτές τις αηδίες, τον κάθε τυχάρπαστο κ***φαρδο υπερεκτιμένο Μέση και Ρομπέν των δασών. Άντε να γυρίσουμε στα καλά (ανίατη εγκεφαλική πάθηση).

Υ.Γ. Επέστρεψα για το τελικό ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ! Πολύ καλημέρα μας!

The Bgt said...

1) δεν ειναι "γαυροποιηση" αλλα "ελληναροποιηση" και ειναι πανδημια και αφορα ολους τους Ελληνες.

2) ραντεβου αποψε 11.00μμ στον ΣΚΑΙ.
Ολα τα αλλα λιγη σημασια εχουν σημερα :))))

Γιωργος Κεντρωτης said...

Πολύ άνετα καθάρισε η Μπάρτσα σήμερα τους φρανκικούς φασίστες. Λες και δεμ ήθελε να κουραστεί. Ωραία ήταν!

fl@neur said...

Η κλασική καραμέλα για τη Ρεάλ: "η ομάδα του φράνκο", όπως πάντα, άγνοια, παραπληροφόρηση, εμμονές, όπως και στην περίπτωση του ολυμπιακού! Εντάξει, παιδιά, βάλτε και κανένα άλλο΄δισκάκι στο τζουκ-μποξ και διαβάστε και κανένα βιβλίο εκτός των ελληνικών!
Κατά τα άλλα, αν και φίλος της Ρεάλ, η Μπάρκα απέδειξε όχι μόνο ότι δίκαια και καθαρά επικράτησε στο Μπερναμπέου (εμείς πότε θα δούμε ντέρμπυ με φιλάθλους, όχι στρατούς, των 2 αντιπάλων ομάδων;), αλλά απέδειξε στο γήπεδο ότι είναι μακράν η πρώτη ομάδα στο ευρωπαϊκό στερέωμα, προσωπικά εύχομαι να κατακτήσει και το champions league!

The Bgt said...

Ελα τωρα, ειναι γνωστο σε ολους πως ο Φρανκουλης (ο δικτατωρ βρε) πριμοδοτησε και βοηθησε τη Ρεαλ απο καθε πλευρα και ποσο #@@#$$##$ την Μπαρτσα (ντι Στεφανο κανεις?).
Γιατι ως γνωστον μιλαμε για το "οπιο του λαου" και καθε δικατορας ονειρευεται να δημιουργει μυθους προπαγανδας.

Ετσι η ΦρανκοΡεαλ περασε στην ιστορια για τα 9 πρωταθλητριων και δυστυχως σε μερικα χρονια κανεις ισως δε θα θυμαται τι αντιπροσωπευε αυτη η ομαδα επι Φρανκο και το ποσο αθεμιτα σπρωχθηκε απο το φασιστικο καθεστως.

Αλλα ακομη και τωρα ειναι αντιπαθης ομαδα, τρελλαινομαι απο χαρα οταν ξοδευει εκατομυρια μονο για να τρωει τα μουτρα της στο τελος. Εχει τα μεγαλυτερα χρεη (μαζι με τη Μαντσεστερ νομιζω) και κανονικα δε θα επρεπε να κανει ουτε μια μεταγραφη αλλα το εμπορικο της ονομα ειναι μεγαλο και τη στηριζουν τραπεζες.
Μεχρι ποτε ομως καταχρεωμενες ομαδες θα αγοραζουν παικτες σε εξωφρενικες τιμες (και χωρις αποτελεσμα κι ολας)?
Εκεινον τον Μπενζεμα χθες τον λυπηθηκα, ας προσεχε ομως.

Ενω η Μπαρτσα εχει τις ακαδημιες της και βγαζει παικτες δικους της.
Βαλντεζ, Πικε, Πουγιολ, Τσαβι,Ινιεστα, Μεσι, Μπογιαν, Πεντρο, Μπουσκετ (Φαμπρεγκας) ολοι απο τα σπλαχνα της Μπαρτσα.

Η καημενη η Ρεαλ που να τα ονειρευτει αυτα, εχει μεινει μερικες δεκαετιες πισω, νομιζει οτι μπορει ακομη να αγοραζει ομαδες και τιτλους, αλλα δεν υπαρχει Φρανκο πια...ε?

Τωρα αν βγουνε και παραδεχτουνε οτι αποκυρησσουν ολο το Φρανκικο τους παρελθον και κανουν μια νεα αρχη, ισως και να την συμπαθησω τη Ρεαλιτσα. Ισως λεμε ;)

fl@neur said...

@bgt
Ουδέν σχόλιον!!!
Αλλά προφανώς επειδή είσαι μικρότερος σε ηλικία, απλώς σύγκρινε το "όπιο του λαού" σε δικτατορικά καθεστώτα και σε κοινοβουλευτικές δημοκρατίες με εκατοντάδες αναμεταδόσεις σε ανοιχτά και κλειστά κανάλια και... σκέψου ανάλογα.
Αν έτσι καταλαβαίνεις την ιστορία του ποδοσφαίρου, τότε "βάλε" κι εσύ μαζί με τους "προοδευτικούς γάβ-ρους" τον ΠΑΟ ως "ομάδα της χούντας", την Εθνική Γερμανίας του 54 "ομάδα των ναζί" και πάει λέγοντας.
Οι ταμπέλες είναι εύκολο χόμπυ, η σκέψη δύσκολο σπορ.
Ως συνήθως στην Ελλάδα όλοι τα ξέρουν όλα!

Γιωργος Κεντρωτης said...

Φιλτάτη, συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος. Ήταν η καλύτερη ομάδα και δίκαια κατέκτησε τον τίτλο. Δεν θα σου πω βεβαίως "πάντα τέτοια", αλλά, όποτε (σας) συμβαίνει, από καρδιάς σας συγχαίρω. Νά 'σαι καλά.

The Bgt said...

Κοιτα, ολα τα καθεστωτα και οι κυβερνησεις εκμεταλλευονται τις αθλητικες επιτυχιες.

ΟΜΩΣ, η "μεγαλη" ΡΕΑΛ δεν εκανε επιτυχιες που ΕΤΥΧΕ να τις εκμεταλλευτει ο Φρανκο, ο Φρανκο "εφτιαξε" αυτη την ομαδα ωστε να κανει επιτυχιες. Την πριμοδοτησε και την εκτισε ωστε να κυριαρχει στο Ισπανικο πρωταθλημα. Αποδυναμωσε οσο μπορουσε τις αντιπαλους της.
Η "μεγαλη" Ρεαλ ηταν Δημιουργημα του Φρανκο και οχι απλα αντικειμενο εκμεταλευσης του.

fl@neur said...

@bgt
Ετσι είναι, αν έτσι νομίζετε! Δεν θα χαλάσουμε και τις καρδιές μας, όντας πρωταθλητές! Εξ άλλου blog είναι εδώ, δεν είναι σεμινάριο ιστορίας.