Tuesday, April 13, 2010

Valeriana officinalis



Georgious Valerianus: Είναι ανθοφόρο φυτό της οικογένειας των εγγραυλιοειδών (engraulis encrasicholus - άλλως πως γαυροειδών) που απαντάται σε παράκτιες περιοχές του Πειραιά. Το όνομα Valerianus προήλθε από την λατινική λέξη valere και αναφέρεται στην δυνατή οσμή ιχθύος που αναδίδει.

Ο Valerianus χρησιμοποιείται σαν υπνωτικό, αγχολυτικό και κατευναστικό για καταστάσεις έντασης και στερητικών συνδρόμων μιας και τα έλαια που περιέχει έχουν παρόμοια δράση με τις βενζινοδιαζεπίνες. Ο μηχανισμός δράσης του ωστόσο παραμένει γενικά άγνωστος, ενώ η αποτελεσματικότητά του ποικίλει ανάλογα με την ένταση του πόνου που καλείται να καταπραϋνει, ενώ δεν ενδείκνυται για υποτροπιάζουσες νόσους. Στο παρελθόν, πάντως, χρησιμοποιούνταν για ασθενείς με επιληψία.

Ο Valerianus προσελκύει επίσης τις γάτες (σιγά, το πολύ πολύ να τον κάνουν ποστ...) και τα ποντίκια (αυτό ναι! Ειδικά τους αρουραίους). Σε μερικές εκδόσεις του μύθου του "Μαγικού Αυλού", ο γητευτής των ποντικών (ο γνωστός Hohus) χρησιμοποιεί valerianus αντί για φλογέρα.



Αντιγράφω από γαυροsite:

Εδώ και αρκετές ημέρες έχει έρθει στο προσκήνιο το όνομα του Γιώργου Τζαβέλλα του Πανιωνίου. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής είναι όντως καλή περίπτωση και καλύπτει με μεγάλη επιτυχία το αριστερό άκρο της άμυνας. Στον Πειραιά έχουν καλή γνώμη για τον ποδοσφαιριστή, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι διατεθειμένοι να παίξουν το παιχνίδι του Πανιωνίου. Οι Νεοσμυρνιώτες έχουν παράλογες απαιτήσεις και προσπαθούν να ανεβάσουν την τιμή του νεαρού ποδοσφαιριστή και να πάρουν όσα περισσότερα μπορούν από τον Ολυμπιακό.


Οι "ερυθρόλευκοι" δεν πρόκειται, όμως, να μπουν σε αυτή την διαδικασία και είναι αποφασισμένοι να μην ασχοληθούν με τον παίκτη του Πανιωνίου. Στον Ολυμπιακό είναι της άποψης ότι ο Βαλεριάνος έχει θέση στο ρόστερ της ομάδας. Ο πιτσιρικάς έκανε το ντεμπούτο του στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό κι έστω και αυτό το πεντάλεπτο που έπαιξε έδειξε καλά στοιχεία. Είχε και την μπαλιά στον Ντιόγκο, ο οποίος θα μπορούσε να είχε σκοράρει αν ήταν πιο ψύχραιμος.


Γενικά ακούγονται πολύ καλά λόγια για τον νεαρό ποδοσφαιριστής της δεύτερης ομάδας του Ολυμπιακού που πήρε το βάπτισμα του πυρρός στο ματς της Κομοτηνής. Ο Βαλεριάνος έδειξε ότι μπορεί, είναι παιδί που έχει κάνει τα ποδοσφαιρικά του βήματα στις ακαδημίες του Ολυμπιακού και θέλουμε, άλλωστε παίκτες από τα σπλάχνα μας. Είναι σημαντικό αυτό και έτσι θα προτιμηθεί ο Βαλεριάνος από τον Τζαβέλλα.

***

Ρε τι γίνεται, που λέει και ο Γκοτζίλα. Τι μετάλλαξη είναι αυτή που έχει υποστεί ο γαύρος; Από εκεί που έφερνε τα μεγάλα ονόματα και πέταγε τα πεντοχίλιαρα σαν ...πετσετάκια, τώρα δεν δίνει τ΄ άγγελού του νερό. Και κοιτάζει να την βγάλει με τα ψέμματα. Ξαφνικά ανακάλυψε το ταλέντο των μικρών. Και νάσου ο Νικλητσιώτης και νάσου ο Φέτφα (ο Φετφατζίδης ντε!) και νάσου τώρα ο Βαλεριάνος. Που άμα λάχει λέει είναι μια πρώτης τάξεως λύση για το αριστερό άκρο της άμυνας. Σιγά σου λέει μην πάρουμε τον Τζαβέλα και κάνουμε μάγκα τον Τσακίρμαν. Που θέλει να βγάλει όλη τη σεζόν με τα λεφτά που θα παντελονιάσει από τη μεταγραφή. Να σας πω την αλήθεια, δεν τους αδικώ. Με τον Τσακίρη δεν είναι να μπλέκεις. Οποιος έμπλεξε μαζί του έχει πικρή πείρα.

Αλλο όμως να μην θέλεις να πιαστείς κορόιδο από κάποιον που πουλάει πανάκριβα κι άλλο να προσπαθείς να πείσεις τον κόσμο ότι η λύση των μικρών είναι η ενδεδειγμένη. 'Αυτά ρε σεις τα έλεγε ο Τζίγγερ, όταν φοβόταν να βάλει το χέρι στην τσέπη μη του το φάνε τα καβούρια. Και τώρα τα λέτε εσείς; Oι γαύροι όμως, πάνω στην απελπισία τους το έχουν φάει το παραμύθι. Οι μεγάλοι σύλλογοι σου λέει επενδύουν σε ταλέντα. Μέχρι την Αρσεναλ θυμηθήκανε που κάνει το ίδιο και σου λέει γιατί όχι κι εμείς. Τώρα βέβαια το γεγονός ότι η Αρσεναλ στηρίζεται εδώ και χρόνια στον Βενγκέρ, ενώ στον γαύρο κάθε φορά που βήχει ο θείος αλλάζει ο προπονητής, τους διαφεύγει. Οπως επίσης τους διαφεύγει ότι η εγγλέζα έχει υποδομές και στηρίζει αυτή την επένδυσή της.

Τι να κάνει όμως κι ο γαύρος; Αφού δεν υπάρχει μία. Με το ζόρι θα βάλει το χρήμα για την αδειοδότηση ο θείος και τα υπόλοιπα είναι ακόμα στον αέρα. Ο Λαυρεντιάδης δεν μασάει να ρίξει άλλο χρήμα και κλοτσάει. Ο Μαρινάκης για να μπει θέλει να έχει λόγο στη διοίκηση οπότε εδώ κλοτσάει ο ίδιος ο θείος. Οι Αγγελοπουλαίοι πήραν το κύπελλο στο μπασκετάκι και έχει γυαλίσει το μάτι τους και για το πρωτάθλημα, χώρια που έχουν πάρει το απαγορευτικό από τον μπαμπά τους, οπότε δεν μπαίνουν στην ΠΑΕ, είναι και δύσκολες οι εποχές, οπότε ποιος να μπει;
Και καθώς ο γαύρος χρειάζεται μεταγραφές, ο μηχανισμός μπήκε μπροστά. Μια χαρά παίκτες έχουμε σου λέει γιατί να ξοδευτούμε; Οι φυλλάδες βέβαια δεν πτοούνται και ονόματα αραδιάζουν συνεχώς, γιατί πώς να ζήσουν κι οι ΑΡΔ, κλέφτες να γίνουν; Αλλά αυτά είναι νάχαμε να λέγαμε, δεν σημαίνει ότι θα αποκτηθούν κιόλας. Δηλαδή κάποιοι θα αποκτηθούν από τα τόσα ονόματα κάποιο θα πετύχουν τα έχουμε ξαναπεί αυτά, αλλά όσο να το κάνεις είναι στριμόκωλα τα πράγματα.

Το βλέπεις κι από τα ονόματα. Τα μισά είναι από αυτά που θεωρούνται άπιαστα και δεν έρχονται με τίποτα στην Ελλάδα, τα άλλα μισά είναι από αυτά που πλασάρονται ως τεράστιες ευκαιρίες αλλά πιο πολύ για λαχεία που δεν κληρώνουν τα κόβω. Ο καλύτερος παίκτης της Κολομβίας, ο καλύτερος του Τιμπουκτού, ο καλύτερος της Παταγωνίας και πάει λέγοντας.

Θα μου πεις - και με το δίκιο σου... - τι έγινε; Βγάλαμε γλωσσίτσα; Πήραμε το πρωτάθλημα, έχουμε χρήμα και το παίζουμε αφ' υψηλού; Καθόλου. Εχει και για μας μερίδιο η πίτα. Γιατί κι εδώ τα πράγματα δεν είναι πρίμα. Μη κοιτάς που ζούμε ακόμα στο μεθύσι του τίτλου. Τα έχουμε πει αυτά και στο παρελθόν. Από το μεθύσι στο γ**ήσι ένα τσιγάρο δρόμος είναι. Και τα μαντάτα τα πήραμε νωρίς νωρίς από τα πρωτοσέλιδα. "Σε τεντωμένο σχοινί οι σχέσεις Τζίγγερ - Πατέρα", "Δεν αντάλλαξαν ούτε ματιά" και άλλα τέτοια. Και βγαίνει ο Φάδερ στον Σωτηρακόπουλο και επιβεβαιώνει ότι δεν μιλάνε όπως παλιά. "Δεν μιλάμε πια, δεν μιλάμε, στην εξέδρα αγώνα κοιτάμε, τόσο μόνοι τι κι αν νικάμε, στο παιχνίδι αυτό μπήκε τέρμα" που λέει κι ο Πασχάλης ο Τερζής.

Οπότε με τα 2/4 της πολυμετοχικότητας να βρίσκονται σε ρήξη, τους Γιαννακόπουλους να αποτελούν τον αστάθμητο παράγοντα, αφού το χέρι σου στη φωτιά δεν μπορείς να το βάλεις για το τι σκοπεύουν να κάνουν, δεδομένου ότι αλλάζουν γνώμη σαν τον ανεμόμυλο και τον Βγενό να μην έχει ανοίξει τα χαρτιά του, καταλαβαίνεις πως μόνο ρόδινα δεν είναι τα πράγματα. Απλά έχεις μια ελπίδα ότι θα μπορεί να μη τα σκατώσουν τώρα που έχουν την ευκαιρία να ξεφύγουν από τους υπόλοιπους. Ορκο μια φορά δεν μπορείς να πάρεις.

Στην ΑΕΚ τώρα είχαμε την "Ωρα της Αλήθειας". Οι ΑΡΔ σε ρόλο Ευγενίας Μανωλίδου και ο Αδαμίδης απέναντί τους έτοιμος να τα απαντήσει και στις πιο σκληρές ερωτήσεις. Και τις απάντησε όλες μία προς μία. Τίποτα δεν έκρυψε. Αυτοί είμαστε λέει, τόσα έχουμε, άλλο χρήμα δεν μπαίνει, ο "τίγρης" δεν σκοπεύει να αναλάβει, ο Μπάγεβιτς φεύγει, εκτός αν πάρει την πρωτιά στα πλέι οφ, οπότε η κατακραυγή θα είναι μεγάλη και αναγκαστικά θα τον κρατήσουν (κι αυτό τώρα, με τον γαύρο να έχει προβάδισμα τριών βαθμών είναι τόσο δύσκολο που δεν ξέρω, αλλά μου θύμισε το ανέκδοτο με τον Μαγκάιβερ) και ο Σκόκο βγαίνει στο σφυρί. Λίγο τα μάζεψε την επομένη και είπε ότι δεν υπάρχει ακόμα πρόταση για τον υδραυλικό, αλλά χωριό που φαίνεται... Η ΑΕΚ τώρα βέβαια περιμένει να τον βγάλει τον Αργεντίνο στον πλειστηριασμό. Σου λέει θα αρχίσουν την πλειοδοσία ο βάζελος με τον γαύρο θα κονομήσω εγώ. Γιατί όμως να μπούμε εμείς σ΄ αυτό το τριπάκι; Μας λείπει ο Σκόκο; Στα άκρα δεν θέλει να παίζει απ΄ ό,τι λέει. Και να έπαιζε δηλαδή, φαντάζεσαι να θέλει μια μπάλα ο Λέτο κι άλλη μια ο Σκόκο και ο τυπάρας να θέλει να τα κάνει όλα μόνος του; Τον βλέπω τον Σισέ να παίρνει κανα Καλάσνικοφ και να αρχίσει να θερίζει όποιον βρει. Πίσω από τον επιθετικό πάλι που γουστάρει να παίζει ο Σκόκο, εμείς προσπαθούμε να καθιερώσουμε τον Νίνη. Αρα; Τι να τον κάνουμε; Ο γαύρος αν το θέλει, ας πάει να τον πάρει.

Ξεφύγαμε όμως, για την ΑΕΚ έλεγα, όχι για μας. Τα είπε που λες ο Αδαμίδης τα πράγματα όπως είναι και έπεσαν οι ΑΕΚτζήδες σε κατάθλιψη. Γιατί όπως και να το κάνεις ο άνθρωπος με την ελπίδα ζει. Με το όνειρο. Αν γίνει κι αυτό κομμάτια τι να περιμένει; Θα μου πεις ο Αδαμίδης είπε ότι δεν τρέχει τίποτα που η ΑΕΚ δεν έχει χρήμα. Και με μικρότερο μπάτζετ αλλά σωστή διαχείριση μπορεί μια ομάδα να πάρει τίτλο. Και επί της ουσίας δεν έχει άδικο. Θέλεις και παράδειγμα; Η ακατονόμαστη της Ισπανίας. Τόσο χρήμα έχει ξοδέψει και χαρά στα σκέλια της τα τελευταία χρόνια δεν έχει δει (από ποιον να δει θα μου πεις; Από τον κλαψιάρη; Τέλος πάντων, πίσω στο θέμα μας). Μήπως κι εμείς με διπλάσιο μπάτζετ από τους υπόλοιπους της Σούπερ Λίγκα δεν κινδυνέψαμε να δούμε τα ραδίκια ανάποδα; Δύσκολο λοιπόν μπορεί να είναι να πάρεις τίτλο με μικρότερο μπάτζετ, αλλά όχι αδύνατο. Ομως, όπως την κόβεις εσύ την ΑΕΚ τόσο καιρό τώρα, έτσι όπως λειτουργεί, με τα λάθη που έκανε και συνεχίζει να κάνει, πόσο εύκολο το έχεις να πετύχει ένα τέτοιο κατόρθωμα; Κι επειδή και οι ΑΕΚτζήδες δεν μασάνε κουτόχορτο, κατάλαβαν ότι αυτά που έλεγε ο Αδαμίδης είναι παρηγοριά στον άρρωστο. Πανιώνιος γίναμε σου λέει. Εκεί φτάσαμε. Να δίνουμε τους καλύτερους παίκτες μας στο βάζελο και στον γαύρο.

Και βέβαια υπάρχει και ο ΠΑΟΚ. Με τα 17 εκατομμύρια έλλειμμα που ψάχνει να βρει τρόπους να απαλλαγεί από ακριβά συμβόλαια και με τον Σάντος να κουνάει μαντίλι έτσι και δεν τα πάει καλά η ομάδα στα πλέι οφ. Τώρα θα μου πεις πώς ακριβώς το ορίζουν το "πάω καλά στα πλέι οφ" στον ΠΑΟΚ; Να πάρει την πρώτη θέση και να παίξει στα προκριματικά του Τσαμπιολί; Θα σε γελάσω. O Koνσεϊσάο πάντως έχει ήδη αρχίσει να ψάχνει τον αντικαταστάτη του. Ο Πορτογάλος μια φορά, ακόμα κι αν δεν μείνει στον ΠΑΟΚ, χωρίς δουλειά αποκλείεται να μείνει. Θα πιάσει δουλειά άμεσα. Στην Ελλάδα και πάλι. Στην ΑΕΚ... Κι ο Ντούσκο; Μουντιάλ έχουμε, πόσο πια να αντέξει η κωλοφαρδία του μπαρμπα Οτο; Θα πάει αυτός στο Εσεν και ο πρίγκιψ στην Εθνική. Και θα ζήσουν αυτοί καλά. Εμείς δεν ξέρω αν θα ζήσουμε καλύτερα.

Scratch (ένα και ζουμερό): Το είχατε μάθει φαντάζομαι το επεισόδιο που είχε ο Μάντζιος στην Κύπρο, παραμονές του αγώνα Ανόρθωσης - Ομόνοιας; Και είχαν πει τότε ότι του επιτέθηκαν Ομονοιάτες και του κατάφεραν μια μπουνιά στο μάτι και κάταγμα στο ζυγωματικό. Και βγήκε η ίδια η Ανόρθωση και είπε ότι δεν έχει να κάνει με ομάδες, αλλά ήταν θέμα προσωπικό. Ε, λοιπόν γκομενετέ ήταν το ζήτημα που λέει και ο υπουργός. Του πειράξανε το μωρό του Βαγγελάκη (που αν είναι αυτό που κυκλοφορούσε στην Αθήνα, είναι πολύ ωραίο μωρό) και ζήτησε το λόγο. Δεν ήξερε όμως ο έρμος ότι ο άλλος ήταν αθλητής του kick boxing. Eνας Πάμπλο Γκαρσία, αλλά με δίπλωμα σα να λέμε. Και εκεί σκοτείνιασαν τα πράγματα κομμάτι. Ας πρόσεχε όμως κι αυτός. Τι νόμιζε; Επειδή ήταν ο μόνος που δεν τις άρπαξε από τον Εκι στη μεταξύ τους κόντρα και επειδή είναι ψηλό και δυνατό παιδί θα μπορεί να κερδίζει σε όλες τις μονομαχίες; Πάντα υπάρχουν και οι αστάθμητοι παράγοντες.


ΕDIT: Και ένα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ βίντεο - αναδρομή στη φετινή πορεία του Παναθηναϊκού μέχρι τον τίτλο από τον squarelogic που έχει αναρτηθεί εδώ:

21 comments:

4minister said...

Άκου Πάμπλο Γκαρσία με δίπλωμα! χαχαχα!

Ο Σκόκος, έγραψε δίπλα στο προπονητήριο ο Νικ (ένας είναι ο Νικ) ότι είναι κοντά, σχεδόν αγκαλίτσα, με Χετάφε.

Βάνω στοίχημα το καλογυμνασμένο κορμί μου, ότι δύσκολα θα είναι τα Χριστούγεννα μαζί μας, σαν πρόεδρας ο Θείος. Θα τον έχει δώκει τον Έφηβο.

Υ.Γ.: Νταξ' καλογυμνασμένο δεν το λες, αλλά αν χάσω το στοίχημα θα λιώσω στα γυμναστήρια ασούμε ...

gatti said...

@4minister: Για να το λέει ο Νικ (ένας είναι ο Νικ) κάτι παραπάνω ξέρει! :)))

Kι εγώ δεν τον βλέπω να μένει για πολύ, αλλά πάλι μου φαίνεται δύσκολο να φύγει τόσο γρήγορα.

ΥΓ. Αφού θα γίνει καλογυμνασμένο με τα γυμναστήρια, πες ότι είναι ήδη! :)))

Nick Triantos said...

O squarelogic εδωσε τα ρεστα του με τον βιντεακι αλλα και to gatti εχει αριστο φωτογραφικο κομποδεμα.

squarelogic said...

Χα-χα,καταπληκτική με τη Βαλεριάνα!!!
Κι έλεγα κι εγώ ο αδαής περί των πεπραγμένων Γαύρου στη Θράκη,που το πάει,που το πάει...
Ρε μπας κι έχουν πάρει τον Γκόντζο για την επικοινωνιακή διαχείρηση της...λιτότητας?
Στα καθ'ημάς,μετά το μεθύσι του τίτλου νομίζω οτι ο κόσμος πρέπει να είναι σε εγρήγορση ώστε να αποτρέψει πισωγυρίσματα.Αν οι Βαρδινογιαννέοι "μάσησαν" πριν 2 χρόνια κι άνοιξαν το "μαγαζί" όταν ήταν ολοδικό τους δε βλέπω το λόγο γιατί να μην εγκαταλείψουν τις όποιες βλέψεις παλινόρθωσης της μοναρχίας τους τώρα που και οι αλλοι έχουν ποσοστό.Δεδομένου οτι οι σημαντικές αποφάσεις θέλουν αυξημένη(>67%)πλειοψηφία και Βγενό+Πατέρας= περίπου 20%, ρυθμιστές θα αποβούν οι "κοντοί".
ΑΥτοί θα αφουγκραστούν το λαικό αίσθημα αν αυτό τοποθετηθεί ηχηρά...

squarelogic said...

Ευχαριστώ τόσο για το φωτογραφικό υλικό,όσο και για το embedding του video.Χαλάλι οι ώρες που χρειάστηκαν...σε κάνει να θυμάσαι όλη την πορεία(και δίχως τις αγωνίες και τα σιχτιρίσματα...)

fl@neur said...

@gatti
Έδοσες πάλι... τα ρέστα σου και δη εγκυκλοπαιδικώς, brava! Αυτό το επικοινωνιακο-προπαγανδιστικό των γάβ-ρων είναι για τον ψυχίατρο (το άλλο είναι οι δικοί μας οπαδοί, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα): κάνει πολυμετοχικό σχήμα ο ΠΑΟ, το λοιδορούνε, αλλά μετά παρακαλάνε λαυρεντιάδη-μαρινάκη, μπας και τσιμπήσουν, βγάζει ή παίρνει νέα παιδιά το Τριφύλλι, τα κοροϊδεύουν, μέχρι να μάς πούνε ότι θα γίνουν η "νέα Άρσεναλ" (τα γράφεις εξ άλλου), θέλει Χλεμπ (λέμε τώρα) ο ΠΑΟ, τον θέλει κι ο γάβ-ρος, μια ενεκάδα τραυματίες τη βδομάδα πριν από το παιγνίδι, τσουπ το σάββατο είναι όλοι "ετοιμοπόλεμοι", αυτό δεν είναι "βαλεριάνα", αυτό είναι όπιο από την εποχή των Boxers!!!
Ο γάβ-ρος ούτε προπονητή ούτε μεταγραφές χρειάζεται έτσι και τού κάτσει ο Γκαγκάτσης, ο άνθρωπος που μαζί με τον Χο-χο-χο κατέστρεψε το (ούτως ή άλλως ανυπόληπτο πια) ελληνικό ποδόσφαιρο και "πιστώνεται" το Euro- για όνομα!!!, που λέει κι ο Μαζόπουλος.
Εμείς βέβαια επικοινωνιακά έχουμε άλλο "κόλλημα", αλλά, ας τ' αφήσουμε για αργότερα.
Το βασικό πάντως είναι να μπούνε γερά θεμέλια στον Σύλλογο σε όλα τα επίπεδα.

4minister said...

Respect στον squarelogic για το φφφφανταστικό βιντεάκι!

squarelogic said...

Θενκς,υπουργέ μου!
-)

pensierix said...

Να κόψετε τα πολλά κομπλιμέντα στον square, διότι δε θέλει και πολύ να την ψωνίσει σαν την μπλογκοδέσποινα κι αυτός..."Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο".

Καλούτσικο ήταν το βίντεο, με εμφανείς αδυναμίες στο μοντάζ, στο σπικάζ και στο ντεκαπάζ. Η παρουσία τόσο του Χενκ Τεν Κάτε όσο και του Νίκου Νιόμπλια αποτυπώνει με τον πιο σαφή τρόπο τη διάθεση του δημιουργού να αναζητήσει τη σύνθεση. Ο κοινός στόχος-πρωτάθλημα ως αποτέλεσμα του μόχθου δυό διαφορετικών προσωπικοτήτων, γεμάτων πάθη και αδυναμίες. Εντιμη στάση από την πλευρά του δημιουργού που όμως, μετά από μια δεύτερη ανάγνωση, μεταφράζεται σε "διπλωματική στάση". Κλασσικό κουσούρι των νέων, ανασφαλών δημιουργών...Στην προσπάθεια του να τα έχει καλά με όλους, τενκατεμάχους και τενκατελάτρες, ο square προτιμά την συντηρητική ουδετερότητα, την πολιτική των ίσων αποστάσεων. Αδυναμία και πονηριά, σε μια λογική αρπαχτής, με εμφανή την απουσία κριτικής διάθεσης. Αυτή η μη θέση από την πλευρά του δημιουργού είναι και το μεγαλύτερο μειονέκτημα του βιντεακίου, αφού στο τέλος ο θεατής μένει μετέωρος ανάμεσα στο 4-2-3-1 του Ολλανδού και το 4-3-3 του ελπιδοφόρου. Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί πάει χάλια το ελληνικό ποδόσφαιρο...

Στα αρνητικά, και η χαμηλή ποιότητα των φωτογραφιών που καθιστά την παρακολούθηση του βιντεακίου εξαιρετικά κουραστική. ΟΚ, μπορεί η παραγωγή να είναι φτηνή, αλλά όλα έχουν ένα όριο...Θα νόμιζε κανείς ότι ο square, εκτός από σκηνοθέτης, είναι και οπτικός ή οφθαλμίατρος! Αν δε η επόμενη παραγωγή είναι ακόμα πιο φτηνή, τότε η υποψία που μόλις εκφράσαμε με σκωπτική διάθεση, δεν θα απέχει και πολύ από την πεζή πραγματικότητα...

ΥΓ
Τις βαλεριάνες μου τις παίρνω τακτικά και ακολουθώ πιστά τις οδηγίες. Το μόνο που δεν έχω καταλάβει είναι κάτι περί "συνδρόμου Δανίκα" που γράφει στις παρενέργειες...

KitsosMitsos said...

Βρε που τα μαθαίνεις όλα... Χεχε!

gatti said...

@Nick Triantos: Eυχαριστώ. Αν και ο square θα μπορούσε να τις βρει τις φωτος οπουδήποτε, οπότε μάλλον σε εκείνον αποκλειστικά πάνε τα εύσημα.

gatti said...

@squarelogic: Είπαμε, "πενία τέχνας κατεργάζεται". Αφού δεν υπάρχει μπερντές και πρέπει να γίνουν μεταγραφές, υποχρεωτικά θα στραφεί στους μικρούς ο γαύρος. Χώρια που χρειάζεται πια να υπάρχουν και οι γηγενείς.

Οσο για μας, όντως οι Γιαννακόπουλοι θα είναι οι ρυθμιστές. Αλλά επειδή κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις κινήσεις των Γιαννακόπουλων (ούτε οι ίδιοι καλά - καλά δεν γνωρίζουν τι θα κάνουν), υποχρεωτικά θα περιμένουμε το ΔΣ.

Συγχαρητήρια και από εδώ για το εκπληκτικό βιντεάκι!

gatti said...

@fl@neur: Μα δεν είναι ωραίοι οι γαύροι; Ολα αυτά για τα οποία μας κορόιδευαν τα έχουν λουστεί. Θυμάμαι σαν τώρα τον Πετράκη τον Κόκκαλη να κοροϊδεύει το καθεστώς των δανεικών στον Παναθηναϊκό και να τώρα που ο γαύρος παίρνει δανεικούς. Χώρια οι ειρωνείες για το πολυμετοχικό σχήμα και για τους πιτσιρικάδες που λες κι εσύ.

Εννοείται ότι η μεγαλύτερη μεταγραφή του θα είναι ο Γκαγκάτσης. Ετσι πιστεύει δηλαδή. Εγώ πάλι νομίζω ότι ο Γκαγκά δεν μπορεί να προσφέρει κάτι τώρα πια...

Εχουμε κι εμείς τα δικά μας, αλλά τουλάχιστον μέχρι το ΔΣ μπορούμε να ελπίζουμε και να κάνουμε όνειρα. Μετά... Θα δείξει...

gatti said...

@pensierix: Πω πω χολή... :ppppppppp

Σας συνιστώ άμεση επίσκεψη στον γιατρό σας, αγαπητέ Γαλάτη για αλλαγή φαρμάκων. Είναι φανερό ότι οι βαλεριάνες στην περίπτωσή σας είχαν όντως παρενέργειες. Το "σύνδρομο Δανίκα" είναι απολύτως εμφανές στο σχολιαστικό σας παραλήρημα.

ΥΓ. (Σου λείπει η "φίρμα" του blog και έχεις λαλήσει!)

:))))

gatti said...

@KitsosMitsos: Eχω κι εγώ τις πηγές μου... :)))

paoad said...

Μπορεί να μην προλαβαίνω ούτε να χέσω εδώ που είμαι αλλά σε κάθε ευκαιρία κλέβω χρόνο και σας... απολαμβάνω:))

@γατάκι, τετράγωνε

Τέλειο το ποστάκι, τέλειο και το βιδεάκι αλλά καλύτερα να περίμενες για να βάλεις και το κυπελλάκι:))))

gatti said...

@paoad: Καλώς τα παιδιά μας τα ζουμπουρλούδικα!

Δεν θέλω να χαλάσω τη γενική ευφορία, αλλά καλό είναι να καλλιεργούμε στο μυαλό μας την ιδέα ότι μπορεί και να μη το κερδίσουμε το κυπελλάκι. Δεν παίζουμε μόνοι μας. Εδώ την έχουμε πατήσει από τον ...αντζούγια (Αντσούε) της Λάρισας, δεν μπορούμε να την πάθουμε από τον Αρη; Που έχει και καλή ομάδα!

Πολύ σίγουρους μας βλέπω για το νταμπλ, αλλά δεν είναι έτσι...

:)))


YΓ. Πες βρε μια κουβέντα στον pensierix, που έχει πάθει στερητικό με την απουσία σου!

Nick Triantos said...

Ρε ο coach που εξαφανηστηκε. Για Πασχα εφυγε και κοντευει του Αγιου Πνευματος...

gatti said...

@Nick Triantos: Ελα ντε! Κι εγώ την ίδια απορία έχω!

paoad said...

Ειλικρινά τώρα, φοβάσαι τον Άρη; Δεν τον υποτιμώ, αλλά δεν υπάρχει καμία σύγκριση μεταξυ των δύο ομάδων.

Εγώ πάντως αισθάνομαι σίγουρος.

squarelogic said...

@pensierix,

ναι, βρήκατε την ευκαιρία όλοι οι ψωνισμένοι "δυτικοί" να την πέφτετε στις φιλότιμες προσπάθειες των πτωχών σε μέσα ιθαγενών δημιουργών!
Αλλά δε μασάμε εμείς...έχουμε τον Γιώργο τον 3ο,τον Μακρύτερο,και Πρόγραμμα Σταθερότητας!
Σας ρίξαμε και 3 μέσα στη Ρώμη...

ΥΓ....και μην ξαναστείλεις βαλεριάνα-μου κάνει και μένα παρενέργειες.