Monday, August 2, 2010

Τζίγγερ όπως λέμε ΔΝΤ



Τελικά δεν πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη «κατάρα» από το να είσαι Ελληνας, εργαζόμενος και Παναθηναϊκός. Γιατί αν για όλους τους Ελληνες εργαζόμενους τον Μάη προέκυψε ο τυφώνας ΔΝΤ, για τους Ελληνες εργαζόμενους οπαδούς του Παναθηναϊκού σα να μην έφτανε αυτό, τον ίδιο μήνα ενέσκηψε και η λαίλαπα Τζίγγερ. Καβάλα στ’ άλογο ένοιωθε μέχρι τότε ο Παναθηναϊκός οπαδός. Είχε κατακτήσει το νταμπλ, μετά από αρκετά χρόνια «ερυθρόλευκης επιδημίας», ο γαύρος ήταν έτοιμος να δει τα ραδίκια ανάποδα, ο θείος έπνεε τα λοίσθια και παρουσιαζόταν μοναδική ευκαιρία με δυο - τρεις κινήσεις η ομάδα να ξεφύγει και να αλλάξει επίπεδο.


Κι αντί γι’ αυτό με μια μαγική κίνηση του ραλίστα (και του Μαρινάκη, δεν λέω…) ήρθανε τα πάνω κάτω. Οπως στην Ελλάδα ένα πράγμα. Γι΄ αυτό όσο περνάει ο καιρός τόσο περισσότερο σκέφτομαι πως Τζίγγερ και ΔΝΤ είναι το ίδιο πράγμα. Πώς έλεγε το σύνθημα παλιά ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο; Ενα τέτοιο πράγμα. Βάλτα κάτω δηλαδή και θα δεις. Τι έκανε με το καλημέρα το ΔΝΤ; Περικοπές μισθών και συντάξεων. Τι έκανε με το καλημέρα ο Τζίγγερ; Μείωση του μπάτζετ.


Τι επιδιώκει το ΔΝΤ; Αποκρατικοποιήσεις και απολύσεις εργαζομένων. Τι επιδιώκει ο Τζίγγερ; Να διώξει παίκτες, να συρρικνώσει το ρόστερ και να μειώσει ή να απαλλαγεί από τα βαριά συμβόλαια. Τι; Δεν το έκανε το τελευταίο; Γιατί; Τυχαία προέκυψε νομίζετε η ιστορία με τον Ζιλμπέρτο;


Και από την άλλη. Ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο; Ο ΓΑΠ; Το πιστεύει κανείς αυτό; Το ΔΝΤ κυβερνάει. Αυτό λέει στον Παπανδρέου και στους υπουργούς τι θα κάνουν. Οπως ακριβώς ο Παναθηναϊκός έχει τον Κωνσταντόπουλο (άλλη μεγάλη ιστορία κι αυτή της αποδοχής της συγκεκριμένης θέσης…) για πρόεδρο – γλάστρα αλλά ο Τζίγγερ κάνει κουμάντο.


Τι μας έχει στερήσει το ΔΝΤ από τότε που εμφανίστηκε; Το χαμόγελο. Τι μας στέρησε ο Τζίγγερ από τότε που (επαν)εμφανίστηκε; Τη χαρά!

Η πιο μεγάλη ομοιότητα πάντως του ΔΝΤ με τον Τζίγγερ δεν έχει να κάνει με τίποτα από τα παραπάνω. Η πιο μεγάλη ομοιότητά τους είναι ο φόβος πως τα χειρότερα δεν τα αφήσαμε πίσω μας, αλλά θα τα βρούμε μπροστά μας.


Και βέβαια η αντιμετώπιση της λαίλαπας Τζίγγερ από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού είναι αντίστοιχη με την αντιμετώπιση της κατάστασης που προέκυψε από την είσοδο του ΔΝΤ στη ζωή μας. Υπάρχουν δηλαδή αυτοί που πιστεύουν ότι όλα όσα γίνονται καλώς γίνονται γιατί η ομάδα πρέπει να νοικοκυρευτεί για να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τις καταστάσεις που έρχονται στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και υπάρχουν και οι άλλοι που θέλουν να πουλήσει ο σωφέρ «εδώ και τώρα» και να φύγει από την ομάδα.

Οπως ακριβώς υπάρχουν αυτοί που έχουν πεισθεί από τα ΜΜΕ πως δεν υπάρχει άλλη λύση για τη χώρα και το δίλημμα είναι «ΔΝΤ ή πτώχευση» και υπάρχουν και οι άλλοι που πιστεύουν πως αν δεν κάνουμε κάτι τώρα και δεν αντιδράσουμε δυναμικά, θα καταντήσουμε προτεκτοράτο των ισχυρών.

Και αν είσαι τώρα Παναθηναϊκός δεν ξέρεις πραγματικά τι να ευχηθείς. Να πετύχει φέτος η ομάδα τους στόχους της, γεγονός που ενέχει τον κίνδυνο να μας κατσικωθεί μόνιμα ο ραλίστας που θα θεωρεί πως μ’ αυτόν τον τρόπο απέδειξε ότι μπορεί με διαφορετικού τύπου πρόεδρο και με πιο συνετή πολιτική να πετύχει ό,τι κατάφερε πέρυσι ο Πατέρας, ή να αποτύχει με το «καλημέρα» η ομάδα και να γίνουν ξανά συλλαλητήρια, μπας και το πάρει απόφαση ο Τζίγγερ πως δεν τον σηκώνει το κλίμα και τσαντιστεί ο μπαμπάς Βαρδής από τα μπινελίκια που τρώει ο γιος του και σκεφτεί σοβαρά να πουλήσει την ομάδα;

Τα πράγματα όμως δεν είναι έτσι απλά. Δεν είναι άσπρο - μαύρο. Υπάρχουν και τα ενδιάμεσα χρώματα. Και βέβαια υπάρχουν και οι παγίδες. Γιατί μπήκαμε στον Αύγουστο αλλά ακόμα υπάρχει πολύς χρόνος μπροστά. Και δεν ξέρει κανείς τι του ξημερώνει. Τα δείγματα δηλαδή του ανδρός μόνο θετικά δεν είναι. Γιατί μπορεί να ξεκίνησε καλά παίρνοντας τον Γκοβού (που δεν καταξοδεύτηκε κιόλας, μη το ξεχνάμε…) αλλά η συνέχεια στράβωσε όπως ήταν αναμενόμενο για όποιον δεν είναι ο Γκοτζίλας (aka τουλούμπας), η Κάτια, ο Ιάκωβος και ο Παύλος (ο Παύλος είπα, όχι ο Παυλάρας).

Και δεν αναφέρομαι μόνο στο γεγονός ότι από τον Κρις ξεκίνησε στον Μπουμσόνγκ κατέληξε στο θέμα του στόπερ. Οποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει λέει η παροιμία και ταιριάζει γάντι στον Τζίγγερ. Γιατί επί της ουσίας ουδέποτε ήθελε ούτε τον Κρις ούτε τον Γκαλάς. Εκτός και αν τους έδιναν τζάμπα. Με τα λεφτά που πρόσφερε ο ίδιος μια φορά ούτε τον έναν θα έπαιρνε ούτε τον άλλον. Τον Μπουμσόνγκ πήρε που δεν ξέρω γιατί αλλά μου θυμίζει πολύ την περίπτωση του Ροντρίγκο Σόουζα. Αυτόν τον Βραζιλιάνο που τον είχαμε πάρει για Φεράρι και μας βγήκε νταλίκα. Τώρα τον Μπουμσόνγκ τον πήραμε για Xάμερ αλλά πάλι κάτι σε νταλίκα βλέπω να μας βγαίνει. Με τα αυτοκίνητα γενικά δεν το έχουμε. Τέλος πάντων, θα τον δούμε κι αυτόν μέσα στο γήπεδο. Ξέρουμε δηλαδή τι θα δούμε, αλλά άντε να πεις ας περιμένουμε.

Ξέρουμε όμως τι περιμένουμε; Εδώ κολλάει αυτό που έλεγα παραπάνω. Οτι με τον Τζίγγερ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει. Δηλαδή εσύ τώρα ο οπαδός του Παναθηναϊκού είσαι απόλυτα βέβαιος ότι ξέρεις πάνω - κάτω πώς θα παίζει η ομάδα του χρόνου; Περιμένεις δηλαδή μόνο τον επιθετικό που θα αντικαταστήσει τον Ρουκάβινα που έτσι κι αλλιώς για αναπληρωματικός λογαριάζεται και έχεις αρχίσει να κάνεις πλάνα για το πώς θα κατεβάσει την ομάδα ο Νιόπλιας;

Basta θα σου έλεγα εγώ γιατί ποτέ δεν ξέρεις. Οπως δεν ξέρει και ο Νιόπλιας. Θα είναι ο Νίνης στην ομάδα με το ξεκίνημα των υποχρεώσεών της ή θα έχει αναχωρήσει για άλλες πολιτείες; Θα είναι ο Λέτο ή θα έχει βρεθεί φόρμουλα για να μετακομίσει τελικά στην Μπενφίκα (ή όπου αλλού;). Μήπως φανταζόσουν ότι θα προκύψει θέμα με τον Ζιλμπέρτο; Να όμως που προέκυψε. Και πώς άραγε να προέκυψε το θέμα; Ετσι ξαφνικά που τραγουδάει κι ο Αντώνης ο Ρέμος;


Κάτσε να μην δούμε το «έργο ΑΕΚ» των δύο προηγούμενων χρόνων και αναχωρήσει κανένας από αυτούς που έχουμε σίγουρους παραμονές των αγώνων. Γιατί πολύ δεν θέλει. Και τον Ζιλμπέρτο για παράδειγμα ο Τζίγγερ «βαρίδι» τον θεωρεί για την ομάδα. Το συμβόλαιό του είναι υψηλό και ο ραλίστας δεν γουστάρει τέτοια συμβόλαια. Και ποιος μου λέει εμένα ότι πριν προκύψει το θέμα με την Φλαμένγκο δεν ζητήθηκε από τον Βραζιλιάνο να δεχτεί μείωση του συμβολαίου του για τον τελευταίο χρόνο; ΄Η μήπως μοιάζει τυχαίο που ο Ζιλμπέρτο στη συνέντευξη Τύπου δεν έμοιαζε τόσο σίγουρος ότι τον θέλει η ομάδα; (Με τι διάθεση θα βγάλει τη χρονιά ένας παίκτης που γνωρίζει πως δεν είναι επιθυμητός είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο).


Εχουμε λοιπόν ακόμα δρόμο. Και είναι μακρύς. Κι εγώ προς το παρόν από τις δηλώσεις και τις εκδηλώσεις ένα πράγμα αποκομίζω. Πως και ο Νιόπλιας δυσαρεστημένος είναι από την κατάσταση που επικρατεί. Κι αυτός ο Σοκο-Φρέιτας δεν ήρθε για να φέρει παίκτες, αλλά για να σπρώξει το «σκάρτο» εμπόρευμα. Και τα Γαλλάκια όταν διαπιστώσουν ότι ο Τζίγγερ δεν έχει την παραμικρή σχέση με τον κιμπάρη τον Πατέρα αμφιβάλλω αν θα παίξουν με κέφι. Μην ξεχνάμε ότι ο Τζιμπρίλ φέτος δεν έχει κίνητρο, όπως είχε πέρσι. Κι αν ο Πατέρας θα μπορούσε να τον κρατήσει «ζεστό» ο Τζίγγερ είναι «μανούλα» για να τον ξενερώσει. Και αυτόν και όλη την ομάδα…


***


Scratch: Εχει πτυχίο μαθηματικών λέει ο Μπουμσόνγκ και αγαπάει την φιλοσοφία και τους Ελληνες. Καλά όλα αυτά, αλλά εμείς για στόπερ τον πήραμε. Ομάδα θέλουμε να φτιάξουμε όχι την Ακαδημία Αθηνών.


Scratch 1: Eίδες ο Σάλπι; Ενα χρόνο "σερβιτόρος" στον Τζιμπρίλ την έμαθε καλά τη "δουλειά". Μια χαρά το σέρβιρε το μισό γκολάκι στον Βλάνταν.

Scratch 2: Aν λόγω της συμπάθειάς μου στον ΠΑΟΚ ήθελα μια φορά να περάσει στους ομίλους, τώρα θέλω 100. Και μόνο η ιδέα ότι ο Τζίγγερ μπορεί να μην εισπράξει από το Τσάμπιονς Λιγκ αυτά που υπολογίζει με φτιάχνει. (Δύσκολο βέβαια για τον ΠΑΟΚ, αλλά ποτέ δεν ξέρεις...).

Scratch 3: Είδε ο Αδαμίδης την ΑΕΚ να παίζει ωραία μπαλίτσα (ομολογουμένως) στο Σίδνεϊ και το διέπραξε. Πάμε λέει για πρωτάθλημα και κύπελλο όπως κάθε χρόνο. Ορίστε;

Scratch 4: Καλά το πήγε ο Μαρινάκης με τον Ριέρα. Μίλησε στην καρδιά του οπαδού με την μεταγραφική υπέρβαση που έκανε. Αλλά έτσι και δεν πάρει επιθετικό δεν τον βλέπω καλά τον γαύρο.

Scratch 5: Φίνο βιντεάκι, παραμονές του αγώνα γαύρος - Μακάμπι. "Ολα τα λεφτά" ο ΑΕΚτζής περιπτεράς...




Scratch 6: (Mπορώ και καλύτερα, το ξέρω και το ξέρετε. Δείξτε κατανόηση, είναι βαριά τα πόδια από την προετοιμασία...).














12 comments:

koutavaki said...

Το μόνο που θα πω για τα διοικητικά είναι ότι δεν ξέρω αν πρέπει να "απογοητευτώ" από τον Πατέρα που πέταξε λευκή πετσέτα, ή από τους αφούς Γιαννακόπουλους που δεν τον στήριξαν.Και δεν ξέρω γιατί δεν ξέρω το παρασκήνιο,άρα δεν εκφέρω γνώμη για το τι έχει συμβεί.Όλοι εδώ ξέρετε την αδυναμία μου στον Πατέρα και την απέχθειά μου στον Τζίγγερ.Δηλώνω λοιπόν ότι φέτος θα ασχοληθώ μόνο με το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου),τουλάχιστον θα προσπαθήσω,γιατί πραγματικά όλα τα υπόλοιπα είναι επιοικώς γελοία(ναι,ουσιαστικά σ' αυτό το χτικιό αναφέρομαι).
Υ.Γ.:Να υποθέσω ότι το γεγονός ότι μαζί με την ομάδα,έμεινε,για πολύυυυυ καιρό και η Λίγκα ακέφαλη, είναι συμπτωματικό?

4minister said...

Έχω την πάγια άποψη ότι ο Σωφέρ είναι χαμηλού δείκτη νοημοσύνης, πράγμα που δεν καλύπτεται από το κυριλέ στυλάκι του και τις σπουδές στα κολέγια. Όποια εταιρία της οικογένειας ανέλαβε τα πήγε κατά διαόλου.

Η άποψή μου ενισχύθηκε από την ζωντανή συνέντευξη (η πρώτη ever) που έδωσε προ μηνός στον sport-fm. Δεν στροφάρει το παλληκάρι!

Οι κακοί χειρισμοί του επηρεάζονται και από την εντελώς λανθασμένη άποψη της οικογένειας, ότι όσοι μιλάνε ελληνικά τους χρωστάνε λεφτά. Οι εταιρίες επιχειρηματίες μου στηρίζονται κυρίως στους συνεργάτες. Όταν τους θεωρείς αναλώσιμους και πως πρέπει να πληρώνονται φθηνά, είσαι ανίκανος!

Οι Κουτσομούρες δεν γνωρίζουν πως όταν παίζεις εκτός με Εβραίους η Παράγκα είναι δεδομένη. Θα βρεθούν προ εκπλήξεως ...

fl@neur said...

Γεια σου gatti, επιστρέφεις φορτσάτη κι ορεξάτη, παρά την ενδιάμεση απραξία και την κόπωση της προετοιμασίας. Καλά όλα αυτά που γράφεις για αρχή, εγώ όμως βλέπω, ότι γήπεδο σ' αυτή τη χώρα δε... βλέπουμε. Τα υπόλοιπα, θα τα δείξει η νεκροψία. Αν αρχίσουν από τώρα τα όργανα, παρά την επιτυχημένη περσυνή χρονιά, καλά ξεμπερδέματα. Ως γνωστόν, η διχόνοια είναι εθνικό σπορ κι ο ΠΑΟ το καλλιεργεί τα τελευταία χρόνια αρκούντως. Καλό καλοκαίρι.

gatti said...

@koutavaki: Οπως έγραψα και σε προηγούμενο σχόλιο, εγώ έχω απογοητευτεί από όλους. Τον Τζίγγερ βέβαια τον γνωρίζαμε. Είναι αν θέλεις ο μόνος συνεπής στα λόγια και στις πράξεις του. Οπως ήταν πριν, είναι και τώρα. Για τους υπόλοιπους δεν μπορώ να πω το ίδιο. Πού είναι ο Παύλος; Πώς είναι δυνατόν να συμμαχεί με τον Τζίγγερ; Ο Πατέρας πάλι (που του είχα και αδυναμία) δεν ξέρω κατά πόσο βοηθάει με αυτές τις κινήσεις που κάνει. Οσο για τον Βγενό, έτσι κι αλλιώς δεν τον πίστεψα ποτέ επί της ουσίας, οπότε από αυτόν τουλάχιστον εισπράττω την λιγότερη απογοήτευση. Ισως πάλι να τον αδικώ και να ήταν διαφορετικές οι προθέσεις του, αλλά να είναι δεμένα τα χέρια του λόγω κρίσης. Τι να πω. Δεν ξέρω κι εγώ το παρασκήνιο. Και ούτε και θέλω να το μάθω. Κουράστηκα...

ΥΓ. Αυτό που συμβαίνει με τη Λίγκα είναι επιεικώς γελοίο...

gatti said...

@4minister: Την ζωντανή συνέντευξη δεν την άκουσα, οπότε δεν έχω παραστάσεις (διάβασα αργότερα αυτά που είπε).

Δεν νομίζω όμως ότι είναι τόσο θέμα νοημοσύνης, όσο αλαζονείας. Αυτή είναι που τον εμποδίζει να δει πέρα από τη μύτη του...


Καλά, όποιος νομίζει ότι ο γαύρος θα έχει εύκολο έργο με τη Μακάμπι κάνει λάθος...

gatti said...

@fl@neur: Καλά, ακόμα περιμένεις να δεις γήπεδο; Δεν το έχεις πάρει απόφαση ότι δεν πρόκειται να κάνουμε γήπεδο; Στο ΟΑΚΑ θα παίζουμε και εμείς και η ΑΕΚ (την κόβω να μετακομίζει και στη Ριζούπολη αν δεν πάνε καλά τα πράγματα) για να το συντηρούμε.

Καλό καλοκαίρι και σε σένα! Καλή ξεκούραση! :)))

kakaskimos said...

Ο σωφέρ έπρεπε να διώξει Πατέρα - Βγενόπουλο, και να συνεχίσει το έργο όπως το ήξερε, για δύο λόγους.

Ο πρώτος λόγος είναι ότι δεν θέλει να κερδίζουν άλλοι μέσω του δικού του μαγαζιού κι αυτός να μπαίνει μέσα.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι θέλει να βοηθήσει τη συνεταίρο του (σε άλλες επιχειρήσεις) να σταθεί στα πόδια της στο νέο άνοιγμά της, μετά την πολιτική ...

bhoy said...

Με αφορμή το τελευταίο σχόλιο,μιας και τα συμφέροντα που διακυβεύονται είναι πολύ ανώτερα από όσα έχουμε στο κεφάλι μας,παραθέτω 3 ενδιαφέροντα links με σειρά αξιολόγησης (το 1ο είναι ίσως και μοναδικό στο είδος του,αφού είναι από την "καρδιά του κτήνους") :

http://aristeraextrem.wordpress.com/2010/07/25/%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%B4%CE%BF%CE%BA%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%B6%CE%AF%CE%B3%CE%BA%CE%B5%CF%81-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%83%CE%BB%CE%B7/

http://mathebalitsa.wordpress.com/2010/07/14/%CF%83%CE%B5-%CE%B4%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%AC-%CE%BD%CE%B1-%CE%B2%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BA%CF%8C%CE%BC%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5/

http://coachp.wordpress.com/2010/07/14/%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CE%BD%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CF%8C/

Στο τελευταίο ιστολόγιο υπάρχει κι άλλη ανάρτηση που πλέκει Μαρινάκη-Πατέρα-Μπακογιάννη...(γνωστά πράματα που πρέπει να τα γράψει κάποιος για να χωνευτούν)

ο ΠΑΟ πάνω από όλους

fl@neur said...

Ο "4-4-2 με ρόμβο" στο τελευταίο link καλά τα γράφει, ψυχραιμία και καθαρό μυαλό θέλει, και βεβαίως εγρήγορση (διότι οι γνωστοί... δράκουλες παραμονεύουν, και εννοώ κυρίως τους εκτός ομάδας, συλλόγου, διοίκησης (παλιάς και νέας). Το ότι ανανεώθηκε η σύμβαση του ΟΠΑΠ με την Inracom, ότι ο Πάγκαλος βγήκε λαύρος κατά του ΠΑΟ, κι ο Καραχάλιος πήγε στον
γάβ-ρο (ίσως αποδειχτεί καλύτερη μεταγραφή από τον Ρόμμενταλ, αλλά μαζί του θα πάρει και τα συμπαρομαρτούντα του από τη ΝΔ;), δείχνουν πράγματα, που μπορεί να τα βρούμε μπροστά μας, είτε στο αγωνιστικό είτε στο γηπεδικό είτε στο επικοινωνιακό. Ας μην βγάζουμε όμως γρήγορα συμπεράσματα, σχετικά με τα διοικητικά και τα αγωνιστικά, αλλοιώς θα χάσουμε και το δέντρο και το δάσος.

kakaskimos said...

fl@neur
Σε κάποιον έδειχναν το φεγγάρι κι αυτός κοίταγε το δάχτυλο

fl@neur said...

@kakasximos
Δεν το 'πιασα το υπονοούμενο, αλλά πάω πάσσο!

island said...

Μαρινάκη.... ΠΟΥΛΑ.....ΦΥΓΕ....XAXAXAXA