Thursday, August 5, 2010

...κι από Αύγουστο χειμώνα....


Κι εγώ που πίστευα ότι στις μέρες του ΔΝΤ θα ξεχάσουμε τι θα πει χαμόγελο. Τι θα πει χαρά. Πόσο λάθος έκανα! Μα, είναι δυνατόν να έχω λογαριάσει χωρίς το γαύρο; Αυτή την σταθερή αξία στην Ευρώπη; Πότε με είχε απογοητεύσει για να το κάνει τώρα; Θα μου πεις, κανονικά θα έπρεπε να ντρέπεσαι. Εσύ μπορεί να χαίρεσαι, αλλά την Ευρώπη τη ρώτησες; Που έχασε την δική της τη χαρά τόσο νωρίς; Με τι θα έχει να γελάει; Και δεν είναι ένας μήνας και δυο να κάνει υπομονή. Σαν να περιμένεις μια σούπερ παράσταση με ανυπομονησία και να μαθαίνεις ότι ακυρώνεται. Από Αύγουστο χειμώνα. Και τι χειμώνα! Βαρυχειμωνιά!

Ασε πάλι αυτό το μόνιμο ηθικό δίλημμα. Ως πότε θα μας φέρνει σ΄ αυτή τη δύσκολη θέση, να χαιρόμαστε για νίκη ισραηλινής ομάδας; Ποια Free Gaza τώρα; Free Gavro θα λέμε από εδώ και πέρα. Δεν είναι πράγμα αυτό! Οπου τον έχει βρει μπροστά του ισραηλινή ομάδα του έχει κάνει το σβέρκο πιο κόκκινο κι από του μακαρίτη του Αλέκου Τζανετάκου. Βέβαια, αυτή τη φορά ο γαύρος έδειξε χαρακτήρα. Ολα κι όλα. Ενα γκολάκι έφαγε μόνο σε όλο τον αγώνα. Ενώ τότε στην Κύπρο με τον Αγεκμπένι είχε αρπάξει τρία σε ένα ημίχρονο. Είναι πρόοδος όσο να το κάνεις...

Και τώρα βέβαια θα βγούνε οι γαυροειδήμονες στα ραδιόφωνα και στις τηλεοράσεις για να αναλύσουνε τι φταίει. Φταίει ο μυρουδιάς ο Γερμανός που είναι για καναν Πανιώνιο το πολύ, αλλά όχι για τον θρήνο. Φταίει που ο θείος άφησε μισή την ομάδα. Φταίει ο Μαρινάκης που μπορεί να έκανε την υπέρβαση με τον Ριέρα, αλλά δεν πήρε επιθετικό να μπορεί να σπρώξει τη μπάλα στο πλεχτό. Φταίει ο Μήτρογλου που αντί να μοιράσει τις πίτσες με το παπί όλο το καλοκαίρι, καθόταν κάτω και τις πελεκούσε μόνος του. Φταίει η γυναίκα του Ντουντού που γέννησε. Φταίει ο Ντιόγο που τον ξεζούμισε η Λιούμπα. Φταίνε τα σαπάκια τύπου Χολέμπας και Μοντέστο που ήρθανε. Φταίει ο Μαρέσκα που είναι όλο φιοριτούρες.


Εγώ όμως θα σας πω τι φταίει. Γιατί δεν φταίει τίποτα από τα παραπάνω. Ο Χόχος φταίει. Που βγήκε μια μέρα και μίλησε για Ευρωπαίο γαύρο. Και μπήκανε στο τριπάκι οι οπαδοί της ομάδας του λιμανιού και αρχίσανε να ονειρεύονται τα μεγάλα σαλόνια και τα ευρωπαϊκά τρόπαια. Που την είδανε πολίτες της Ευρώπης και αρχίσανε να χαλβαδιάζουνε προκρίσεις και επιτυχίες. Ρε μπορεί να αλλάξει το DNA μιας ομάδας; Μπορεί μια ομάδα του λιμανιού να γίνει του σαλονιού; Πλάκα κάνουμε τώρα; ΄Η επειδή κοιμήθηκε μια - δυο φορές ο θεός (και ξέρουμε τι γίνεται όταν κοιμάται, μέχρι και η Ελλάδα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μπορεί να πάρει...) και έσπασε η κατάρα των εκτός έδρας αγώνων σημαίνει και ότι είναι κάθε μέρα Πασχαλιά;

Κι έτσι βγήκε ο φουκαράς ο γαύρος με τα σέα του και με τα μέα του, στολίστηκε κιόλας με τα καλά του και πήγε στην Ευρώπη σαν την Σταχτοπούτα στο χορό. Και μόλις χτύπησε η ώρα 12 χαθήκανε τα ωραία ρούχα και οι άμαξες και έμεινε με τα κουρέλια και τη νεροκολοκύθα. Σφύριξε κι έληξε!

Κι η πλάκα τώρα ποια είναι; Εφυγε ο θείος, αφού τα έκανε μαντάρα και έδωσε την καυτή πατάτα στον Βαγγέλη. Που ό,τι και να κάνει τώρα από κάτω θα είναι. Γιατί τι να κάνει κι αυτός ο φουκαράς; Αντε και αποφασίσει και πάρει καναν αμυντικό χαφ της προκοπής από την Ευρώπη. Τι θα του πει; Ελα για να παίξεις στο ελληνικό πρωτάθλημα; Εδώ εμείς πέρσι στο Γιουρόπα παίζαμε και δεν καταδεχόντουσαν, που όσο να το κάνεις έχει αναβαθμιστεί τα τελευταία χρόνια. ΄Η λοιπόν που δεν θα έρθει, ή που θα πρέπει να του τα σκάσει χοντρά. Και δεν θέλει έναν και δύο παίκτες. Δυο αμυντικά χαφ, έναν επιθετικό και έναν τερματοφύλακα θέλει. Κι αν ισχύει ότι είπε στον Ντιόγο να μείνει στο ...Ισραήλ, τότε θέλει δύο φορ.

Εχει πάντως κι ένα καλό η υπόθεση. Επανακάμπτει Βαλβίδας. Κι όταν λέμε Βαλβίδας, εσείς ξέρετε ότι αποτελούσε μία από τις πηγές έμπνευσής μου. Θα έχουμε ομορφιές το χειμώνα. Γιατί ο Λίνεν όσο να το κάνεις δεν εμπνέει για πολλά. Φεύγει ο Τζίτζικας, έρχεται ο Μέρμηγκας.

Κι οι γαύροι τώρα μπορεί να είναι στενοχωρημένοι. Αλλά έτσι και περάσουν κανα δυο μέρες θα τα δουν αλλιώς. Γιατί έχουν κάνει μότο τους το "Always look on the bright side of life". Oπότε θα σκεφτούν ότι είναι καλύτερα έτσι, αφού θα ρίξουν όλο το βάρος στο πρωτάθλημα. Με λένε Ρίζο κι όπως θέλω τα γυρίζω...


Scratch: Kάποτε αναρωτιόμαστε αν ένας προπονητής θα κάνει παρέλαση. Ο Παράσχος πριν μερικά χρόνια ίσα που πρόλαβε τον αγιασμό. Ο Λίνεν δεν θα προλάβει ούτε Δεκαπενταύγουστο.


Scratch 1: Κι αυτός ο κόραξ τον έσφαξε τον γαύρο!


Scratch 2: Το μεγάλο γέλιο φέτος θα πέσει με το μέλος.


Scratch 3: Mε κοντομάνικα πάντως ο γαύρος έπαιξε φέτος στην Ευρώπη. Η αλήθεια να λέγεται (γράφεται).


Scratch 4: Μόλντε, Χέρενφεϊν, Ρόζενμποργκ, Μακάμπι Χάιφα, Μακάμπι Τελ Αβίβ. Είναι μακριά η λίστα...

Scratch 5: Πλάκα - πλάκα ούτε ένα ευρωπαϊκό ματς δεν θα δουν οι γαύροι φέτος στο τηγάνι.


Scratch 6: Παλιά λέγαμε, "ο γαύρος από τον καναπέ". Φέτος θα λέμε "ο γαύρος από την ξαπλώστρα".


Scratch 7: Εβδομο (τιμής ένεκεν) και τελευταίο γρατζούνισμα, για να μην ξεχνιόμαστε:

MENOYME EΛΛΑΔΑ


23 comments:

mahler76 said...

ΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧ η διασκέδασή μας είναι εγγυημένη με τον θρήνο. Ο Λίνεν τέλος το λένε όλα τα αθλητικά ραδιόφωνα, πρώτος επιλαχών ξανά ο Βαλβέρδε χοχοχοχοοχο. Αχ τι ηδονή ήταν το σημερινό. Πάντα τέτοια τους εύχομαι. Άλλωστε όλες οι Ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι σαν την Γιουροβίζιον. Πανηγύρια. Ρε παίδες έχουμε την δήλωση του Socrates πριν 2-3 χρόνια που έλεγε καλοκαίρι οτί ο Θρήνος θα πάει τελικό Τσάμπιονς Λίγκ???

4minister said...

Φιλενάδα μου καλή, θα διαφωνήσω. Ίσως γιατί είμαι Ευρωπαίος. Πως θα περάσουν οι κρύες νύχτες του χειμώνα χωρίς τον ευρωθίασο, μου λες; Όταν έχεις τόσα χρόνια μια συνήθεια πως να την κόψεις μαχαίρι;

Πρέπει να προσέχω μην κατρακυλήσω στα ναρκωτικά ασούμε!

island said...

Κόπυ πάστες γιατί δεν έχω άλλη έμπνευση (και άλλο στομάχι από το γέλιο)...

Μαρινάκη.... ΠΟΥΛΑ.....ΦΥΓΕ....XAXAXAXA

gatti said...

@mahler76: H αλήθεια είναι ότι η διασκέδαση τελείωσε νωρίς. Η παράσταση ήταν καλή βέβαια, αλλά μικρής διάρκειας. Τι να κάνουμε... Εχει τεράστιο ρεπορτόριο ο γαύρος. Εχει αποκλειστεί με εφτάρες, με εντός έδρας τεσσάρες, από ολλανδούς, νορβηγούς, εβραίους, αλλά φέτος ξεπέρασε τον εαυτό του. Από τις 5 Αυγούστου, πρώτη φορά το κατάφερε!

Και ο Ρόμενταλ είπε ότι φέτος θα πάρουν το Γιουρόπα...

gatti said...

@4minister: Yπουργέ μου, αυτό είναι όντως ένα ζήτημα. Γι΄ αυτό και ο τίτλος "Από Αύγουστο χειμώνα". Αλλά τελικά η χαρά (κάθε άλλο παρά εφήμερη, όπως θα έλεγε ενδεχομένως ο Ντέμης...) υπερίσχυσε της λογικής. Κάλλιο πέντε και στο χέρι παρά δέκα και καρτέρι που λένε.

Θα μας λείψουν το χειμώνα οι παραστάσεις του γαύρου, είναι γεγονός, αλλά θα συνηθίσουμε...

gatti said...

@island: Προς το παρόν απολαμβάνω τα σχόλια σε διάφορα φόρα και sites, Νησάκι.

Πάρε ένα:

Εκεί που ταξίδεψα εγώ: Aλβανία, Ισραήλ, καναπές.

Γιωργος Κεντρωτης said...

Το 6ο γρατζούνισμα, φιλτάτη, είναι υπέροχο - όσο και αν δεν μου αρέσει η ουσία του. Νά 'σαι καλά.

Να σου φυλάξω κανά γίδι για το Πάσχα; Έχουμε μπόλικα...

4minister said...

Μια που λες για σχόλια, σε φόρα μετά τη χοντρή καζούρα, απαντά ο γαύρος:
έχω 12 στα 13 και τα γνωστά.

Οπότε κάποιο χανούμι, απαντά:
να τσεκάρετε την πυρασφάλεια στην τροπαιοθήκη σας, γιατί τα χάρτινα αρπάζουν με το παραμικρό!

koutavaki said...

Γατούλι τι εννοείς ότι θέλει τερματζή ο γαύρος?4 έχει!!!Αχαχαχαχα σε καλό μας τα γέλια χρονιάρα μέρα!

koutavaki said...

Μπράβο και στον Άρη να πούμε γιατί η αδυναμία σου γατί μας τα έκανε μαντάρα...Την παραφούσκωσε την τσέπη του Τζίγγερ.Η αλήθεια είναι ότι με την πίκρα που πήρα χθες το αποψινό ήταν ό,τι έπρεπε!

gatti said...

@Γιωργος Κεντρωτης: Eίναι η αλήθεια, Γιώργο μου, τι να κάνουμε...

Θα τα φυλάξετε μέχρι το Πάσχα τα γίδια που έχετε; Βρε, ξεφορτωθείτε τα όσο είναι καιρός! (Εμένα βέβαια με συμφέρει να τα κρατήσετε!).

Να περνάς καλά! :)))

gatti said...

@4minister: Xαχαχα! Ωραίος ο ΑΕΚτζής!!! :)))

gatti said...

@koutavaki: Θα πέσει πολύ γέλιο έτσι και μείνει βασικός τερματοφύλακας το μέλος φέτος. Το κακό είναι ότι το κατάλαβε απ΄ ό,τι διαβάζω, ο Μαρινάκης και θα κινηθεί για γκολκίπερ... Κρίμα...

Βεβαίως να πούμε μπράβο και στον Αρη. Είναι λογικό να δυσκολεύεται σ΄ αυτή τη φάση, είναι ανέτοιμες ακόμα οι ομάδες.

Οσο για την αδυναμία μου, άσε! Δεν ήξερα χθες για ποιο λόγο να στενοχωρηθώ περισσότερο! Που αποκλείστηκε ο ΠΑΟΚ ή που παντελόνιασε ο ραλίστας όλο τον μπερντέ; Πίκρα... Πίκρα...

koutavaki said...

Θεϊκό σχόλιο στο gazzetta που τα λέει όλα:Εμείς ακόμα δεν έχουμε κληρωθεί κι αυτοί είναι ήδη αποκλεισμένοι!!!!

gatti said...

@koutavaki: Καλά, όρεξη να έχεις σήμερα να διαβάζεις και να ακούς...

Εχω μαζέψει κι εγώ κι άλλα:

Εκτος απο τους παραδοσιακούς κορνέδες, πλεον, ό,τι πουλιέται στον περίγυρο του Τηγανιου του Πειραια θα χει ως βαση τον...κορνε!!!

Πεινάς? Κορνέ με λουκάνικο. Θες κάτι γλυκό? Κορνέ με σοκολάτα. Πιο αλμυρό? Κορνέ με γύρο χοιρινό.Θες να πιεις κατι δροσερο να σε κρατησει ξυπνιο?Κορνεchinno η Κορνεfredo espresso ή ακόμα Κορνεfredo κα-πουτσίνο! Και το γάλα που θα πίνουν ??? Κορνέισον! Αντε, και για τον Μητρογλου έναν..κορνε-γιαουρτλου!!!!



Η ατάκα του Διαμαντόπουλου στον "Σέντρα": «Τώρα όλοι οι Ολυμπιακοί θα πρέπει να τρέξουν να προμηθευτούν εισιτήρια για τον τελευταίο ευρωπαϊκό ματς της χρονιάς με τη Ρόμα στις 13 Αυγούστου».

Τελευταίο ευρωπαϊκό ματς στις 13 Αυγούστου!!!! Τι κι αν είναι φιλικό! Το αξίζει το sold out.


Και βέβαια το φοβερό και τρομερό σχόλιο του "Προέδρου" στη "Γκατζέτα" στις 23 Ιουλίου, με τίτλο: "Ποιος ΠΑΟ; Η Ευρώπη!". Παλιό αλλά τα αξίζει τα λεφτά του!

http://www.gazzetta.gr/bloggers/proedros/item/94486-

fl@neur said...

@gatti
Free gavros!, όλα τα λεφτά του σημερινού post. Το παλιό, καλό gatti ξανά σε φόρμα, όπως το ξέρουμε και το θέλουμε (παρά ΔΝΤ και Τζίγγερ).
Η νέα συνταγή: γάβρος μαρινάκη αλά Μακάμπι.
Κι ο Λίνεν ας πρόσεχε, μια χαρά ήταν στη Γερμανία, πήρε και τον Τζαβέλλα, τι ήθελε να μπλέξει με τους γάβ-ρους;
Καλή μας συνέχεια

mahler76 said...

το Χανούμι κάνει λάθος. Τα τρό-πεα του Θρήνου δεν έχουν να φοβούνται την φωτιά γιατί είναι πέτσινα και το πετσί (δέρμα) δεν καίγεται

Unknown said...

Και εγώ τρελάθηκα χθές με την εμφάνιση της ομάδας μου, εδώ ρε ο γαύρος απο αρχές Αυγούστου θα βλέπει το "Μένουμε Ελλάδα"...
Καλησπέρα!!!

s_pablo said...

Ασκήσεις ταπεινότητας κάνουμε.

Να ομολογήσω ότι είμαι μπερδεμένος? Από τη μια το χαίρομαι γιατί, ίσως, έτσι καταφέρουμε να φτιάξουμε ομάδα, από την άλλη σκέφτομαι τον Ριέρα και τον Ρόμενταλ και τη φρίκη που θα έχουν φάει.

Τέλος πάντων, ευτυχώς που θα πάρετε εσείς το τσου-λι και δεν θα καταστραφεί το ελληνικό ποδόσφαιρο.

χαχαχα

ΥΓ. Χαίρεστε εσείς, αλλά το σκεφτήκατε, ότι με μια μόνο ομάδα στην Ευρώπη φέτος θα μαζέψουμε (ως χώρα) βαθμούς της πλάκας? Γιατί μη μου πει κανείς ότι οι υπόλοιποι θα περάσουν τα πλέι οφ...

4minister said...

Σύμφωνα με την κλήρωση:

Νταντί Γιουν - ΑΕΚ
Άρης - Αούστρια Βιέννης
ΠΑΟΚ - Φενερμπαχτσέ

υπάρχουν ελπίδες να περάσει η μια τουλάχιστον. Αν καταφέρουν να αποκλειστούν και οι τρεις θα είναι για κλωτσιές.

mahler76 said...

ο ΠΑΟΚ θα ευχαριστηθεί Οθωμανικό.

4minister said...

Μια και το γατί τεμπελιάζει :p δέστε τι έγινε εψές αργά (ή σήμερα νωρίς) στο ματσάκι Μίλαν - Πανατενάηκος

http://4minister.wordpress.com/2010/08/07/μίλαν-παναθηναϊκός

Unknown said...

Τωρα θα πεσουν μηνυσεις και απο την Puma γιατι δεν θα δει η Ευρωπη τις νεες μακρυμανικες :)

Καλησπερα!