Thursday, September 30, 2010

ΠΑΟ γερά, το Γιουρόπα είναι κοντά...





Κοντά; Mε μηδέν βαθμούς και χωρίς Ζιλμπέρτο κόντρα στην Ρωσίδα; Μια κουβέντα είναι. Η μπάλα δεν είναι σαν την διαφήμιση του Johny Walker. "Το Τσάμπιονς Λιγκ φεύγει, το Γιουρόπα έρχεται". Γιατί για να έρθει ο,τιδήποτε θα πρέπει να παίξεις και λίγη μπάλα. Και από μπάλα, δεν διαθέτει το κατάστημα. Μου αρέσει που στο προηγούμενο ποστ έβαλα και τίτλο "Η Ευρώπη αρχίζει τώρα". Εκ φύσεως επιφυλακτική, όταν τα "σημάδια" δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας, το ήθελα αλλά δεν το πολυπίστευα πως μέσα σε λίγες ημέρες η ομάδα που είδαμε απέναντι στον Πανιώνιο θα μπορέσει να φανεί πολύ διαφορετική. Και το είχα γράψει κιόλας. "Πρέπει να είναι καλύτερος ο Παναθηναϊκός αν θέλει να κερδίσει την Κοπεγχάγη". Και όχι τώρα ότι η Δανέζα είναι καμιά ομαδάρα. Για πλάκα θα την είχε ο καλός Παναθηναϊκός. Αλλά είναι μια ομάδα που κάνει τα αυτονόητα. Και τα κάνει καλά. Είναι μια ομάδα που έχει καλή φυσική κατάσταση και μπορεί να τρέξει. Είναι μια ομάδα που έχει κάποιο σύστημα. Εμείς ούτε φυσική κατάσταση έχουμε, ούτε τρεξίματα, ούτε φρεσκάδα, αλλά ούτε και τα αυτονόητα μπορούμε να κάνουμε. Και πώς να τα κάνουμε; Αφού δεν έχουμε καν πλάνο.



Αραγε, μπορούμε να αναστρέψουμε το κλίμα; ΄Η θα πρέπει σιγά σιγά και οδυνηρά να παραδεχτούμε ότι ο κύριος πρέσβης συνταξιοδοτήθηκε; Τι αποτελέσματα υπάρχουν την τελευταία διετία, αν εξαιρέσει κανείς τα δύο ματς με τη Ρόμα που να μπορούν να μας κάνουν περήφανους και να μας θυμίζουν τις μεγάλες επιτυχίες του παρελθόντος; Τα περισσότερα ευρωπαϊκά μας παιχνίδια ήταν σαν το σημερινό. Με Σπάρτα, με Σταντάρ, με Γαλατάσαραϊ οι τριάρες έρχονταν να μας θυμίσουν πως η άμυνα μπορεί να καταστρέψει ό,τι καλό επιχειρήσουμε να δημιουργήσουμε.

Ισως όμως να είναι τελικά λάθος να τα ρίχνουμε όλα στην άμυνα, παρόλο που η αποτυχία της διοίκησης για εξεύρεση λύσης σ' αυτό το πρόβλημα είναι δεδομένη και αδιαμφισβήτητη. Το πρόβλημα αυτής της ομάδας δεν είναι (μόνο) η κακή της άμυνα. Είναι η μεσαία της γραμμή. Δεν είναι τυχαίο που στο ποδόσφαιρο υπάρχει η φράση "δείξε μου τα χαφ σου για να σου πω τι ομάδα έχεις". Το κέντρο είναι αυτό που θα ανακόψει και που θα δημιουργήσει. Αυτό που θα δώσει το ρυθμό. Η "ραχοκοκκαλιά" που θα τραβήξει όλο το ζόρι και που από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται θα φανεί αν υπάρχει υγεία στην ομάδα ή αυτή νοσεί. Οπως ακριβώς συμβαίνει με τη μέση στον ανθρώπινο οργανισμό. Σε πονάει και διπλώνεσαι στα δύο. Είναι σε καλή κατάσταση; Το κορμί είναι όρθιο και στητό.





Ο Ζιλμπέρτο σήμερα εκτέθηκε ως στόπερ, ακριβώς επειδή δεν υπήρχε ένας άλλος Ζιλμπέρτο στην μεσαία γραμμή για να αποτελέσει το πρώτο ανάχωμα. Εκτέθηκε, όπως ακριβώς εκτίθενται οι αμυντικοί μας στην περίπτωση που το κέντρο μας δεν κάνει την πρώτη αναχαίτιση.

Ολο το καλοκαίρι ρίξαμε το βάρος στην απόκτηση του κεντρικού αμυντικού και δεν δώσαμε την παραμικρή σημασία στο πρόβλημα που θα αντιμετώπιζε η μεσαία γραμμή. Με δύο παίκτες μεγάλους σε ηλικία (Ζιλμπέρτο - Καραγκούνη) με τρεις παίκτες επιβαρυμένους από το Μουντιάλ (τους προαναφερόμενους συν τον πρώην ποδοσφαιριστή Κατσουράνη) - συγνώμη αν ακούγεται βαρύ, αλλά σ' αυτό το συμπέρασμα έχω καταλήξει πια και δεν μπορώ άλλο να κρύβω αυτό που αισθάνομαι - πώς αλήθεια περιμέναμε να έχουμε φρεσκάδα, τρεξίματα, πνευμόνια, έκρηξη, αντοχές; Και βέβαια με έναν αμυντικό χαφ νεαρό, "σκυλί μοναχό", που μπορεί να "καταπιεί" τον κάθε αντίπαλο, αλλά δεν μπορεί να παράγει φάσεις. Ο Σιμάο μπορεί να είναι παίκτης "ειδικών αποστολών" αλλά δεν μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη του αγώνα. Και για ό,τι κερδίζει η ομάδα από την παρουσία του στον αμυντικό τομέα, το χάνει στον δημιουργικό. Οταν λοιπόν ακούει κανείς πως ο Σιμάο ήταν μεταξύ των διακριθέντων, μπορεί να καταλάβει ποιο ακριβώς είναι το είδος του παιχνιδιού που έπαιξε η ομάδα.

Για να επιστρέψω λοιπόν στον Κατσουράνη, που καλώς ή κακώς έχει αρκετά ακόμα χρόνια συμβόλαιο, το οποίο δεν θα το είχε (σε τέτοιο βάθος χρόνου) αν δεν είχε γίνει η επικοινωνιακή ήττα με τον Μέλμπεργκ και η απώλεια του Ενχελααρ, από την στιγμή που η διοίκηση ήταν ανίκανη να βρει έναν καλό στόπερ και από την στιγμή που ο ίδιος είναι ανίκανος να βρει τον καλό του εαυτό, έχοντας τρεξίματα και αντοχές σε μόνιμη βάση και όχι ένα παιχνίδι στα δέκα, θα ήταν καλύτερα να τον χρησιμοποιεί σε θέση κεντρικού αμυντικού και να έριχνε το βάρος στην απόκτηση ενός άλλου χαφ, με περισσότερη διάθεση και περισσότερα τρεξίματα. Θα είχε έτσι ενδεχομένως καταφέρει επιτέλους να αποκτήσει και έναν στόπερ που να μπορεί να "κάνει παιχνίδι" και να προωθεί τη μπάλα προς την επίθεση (στοιχεία που διαθέτει και με το παραπάνω ο Κατσούρ) και όχι απλά να την βγάζει άουτ για να απομακρύνει τον κίνδυνο όπως κάνουν όλοι ανεξαιρέτως οι κεντρικοί αμυντικοί που διαθέτουμε.

Η σημερινή τοποθέτηση του Ζιλμπέρτο στην άμυνα, δεν αποκλείεται να ήταν και αποτέλεσμα μιας παρασκηνιακής ...καραμπόλας. Ο Ζιλμπέρτο δεν νοείται να είναι εκτός παιχνιδιού, ο Σιμάο είναι η σταθερή αξία της ομάδας σε κάθε κρίσιμο ευρωπαϊκό παιχνίδι όπου η άμυνα κινδυνεύει να εκτεθεί, άρα είναι κι αυτός απαραίτητος. Ετσι όμως περίσσευε ένας "κόφτης", αφού διάολε με την Κοπεγχάγη παίζεις και μάλιστα στην έδρα σου, επομένως πρέπει να παίξεις επιθετικά για να βάλεις γκολ. Εμενε μία θέση για δυο (τρεις). Γκαρσία - Κατσουράνης (Καραγκούνης). Με τον Ζιλμπέρτο (γιατί ο Κατσουράνης ψιλοχαλιέται) στην άμυνα χωρούσαν κι αυτοί. Επομένως "φαγώθηκε" ο Μπουμσόνγκ.

Εν πάση περιπτώσει το παραπάνω είναι αυθαίρετο δικός μου ισχυρισμός. Μπορεί απλώς να
"διάβασε" έτσι το παιχνίδι ο Νιόπλιας. Οτι έχει πάντως από πέρσι ακόμα πρόβλημα να χωρέσει όλους τους παίκτες σε συγκεκριμένες θέσεις είναι γεγονός και το γνωρίζουν όλοι.

Και αφού ασχοληθήκαμε με το κέντρο ας πάμε και στην άμυνα. Ποια θα ήταν η πιο λογική κίνηση στο κέντρο της άμυνας από την στιγμή που ο Καντέ ήταν τραυματίας και ο Μπουμσόνγκ κρίνεται ανεπαρκής; Μία ακόμα αλχημεία; Ενα ζευγάρι που δεν έχει δοκιμαστεί μαζί όπως ο Ζιλμπέρτο με τον Σαριέγκι; Δεν θα ήταν πιο λογική κίνηση ο Βύντρα με τον Σαριέγκι που έπαιζαν και πέρυσι μαζί; Ο Βύντρα όμως έπρεπε να καλύψει το αριστερό άκρο της άμυνας, επειδή ο Σπυρόπουλος ήταν μεν έτοιμος, αλλά δεν είχε - λέει - ρυθμό. Λες και η υπόλοιπη ομάδα έχει πείσει ότι έχει ρυθμό. Για δεξιά βέβαια ούτε συζήτηση, ο Νιόπλιας έχει τα δικά του παιδιά και ο Μαρίνος (απόντος του Γιούρκα και μετατοπιζόμενου σε άλλη θέση του Βύντρα) έχει πάρει ...εργολαβία την δεξιά πλευρά. Κι ας μην συμφωνούμε οι περισσότεροι με την γνώμη που έχει ο Νιόπλιας για το πουλέν του.

Οσο για μπροστά; Ο Γκαρσία έκανε πολύ κακό παιχνίδι, ο Λέτο πρέπει να έκανε τα χιλιόμετρα της ζωής του, ο Νίνης κινήθηκε σε ρηχά νερά και ο Σισέ βρέθηκε για μια ακόμα φορά στην μοναξιά της κορυφής της επίθεσης και ταυτόχρονα στη θέση του "κορόιδου" που προσπαθεί να πάρει τη μπάλα από τις γιόμες των συμπαικτών του.




Τι ξεχάσαμε; Α ναι. Τον Τζόρβα. Το "δικό μας" παιδί, την Παναθηναϊκάρα, που τον στηρίξαμε και θέλαμε να τον δούμε σε θέση βασικού. Εχω κατά καιρούς αναφέρει τις επιφυλάξεις μου για το κατά πόσο αυτό το τόσο καλό και φιλότιμο παιδί μπορεί να σηκώσει το βάρος της φανέλας του Παναθηναϊκού. Οχι αυτού που παίζει στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά του Παναθηναϊκού που θέλει να διακριθεί στην Ευρώπη. Ο Τζόρβας είναι καλός, αλλά όχι τόσο καλός. Και δεν το λέω αυτό για τα σημερινά λάθη. Θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα (αν και σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ δύσκολα γίνεται τέτοια γκάφα). Αλλά επειδή η ομάδα ξεκινάει από τον "άσο", κι επειδή ο Φερνάντεζ δεν ήταν ούτε καν στην αποστολή, ενώ είναι πολύ καλός τερματοφύλακας, κι αφού πολλά χρήματα για έναν ξένο γκολκίπερ δεν περισσεύουν, ας ρίξει κανείς καμιά ματιά και κατά Κέρκυρα μεριά και ας μην αφήσει αβασάνιστα τον "Dimi" Κωνσταντόπουλο να καταλήξει στον γαύρο (που τον έχει ήδη βολιδοσκοπήσει). Την πατήσαμε με το μέλος, μην χαρίσουμε πάλι τερματοφύλακα για 4-5 χρόνια στον ακατονόμαστο.



Και πάμε τώρα στον Νιόπλια. Οταν έφυγε ο Τεν Κάτε στενοχωρήθηκα πολύ. Αλλά τουλάχιστον η πρόσληψη του Νιόπλια μετρίασε τη στενοχώρια μου γιατί ήταν ένας ποδοσφαιριστής και άνθρωπος που συμπαθούσα πολύ και επιπλέον ένας προπονητής που όλοι όσοι ασχολούνταν από κοντά με το άθλημα θεωρούσαν πως έχει όλα τα φόντα για να γίνει ο μεγαλύτερος Ελληνας προπονητής. Για τις τεράστιες γνώσεις του γύρω από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο διάβαζα συχνά, οι κριτικές του σε περιγραφές αγώνων μου έδειχναν έναν άνθρωπο που ξέρει τι βλέπει. Αλλά στον Παναθηναϊκό εδώ και ένα χρόνο ο Νικόλας συμπεριφέρεται ακόμα σαν σχολιαστής.

Ομως, δεν είναι το θέμα να αναλύσει σε μας ή στους δημοσιογράφους με τον καλύτερο τρόπο τι έφταιξε σε ένα ματς και δεν πήγε η ομάδα καλά. Το θέμα είναι να διαγνώσει εγκαίρως το πρόβλημα και να προσπαθήσει να το διορθώσει.

Αν με τον Τεν Κάτε η μόνιμη επωδός των περισσότερων "εχθρών" του ήταν ότι δεν καταλαβαίνουν ποιο είναι το πλάνο του, εγώ δεν κατάφερα να καταλάβω ούτε το πλάνο του Νιόπλια. Παιχνίδι προβλέψιμο, αλλαγές προβλέψιμες, έλλειψη αυτοματισμών και φάσεων δουλευμένων στην προπόνηση.

Το περυσινό πρωτάθλημα μας το έδωσε η δίψα και η κλάση του Σισέ. Και φέτος σε όσα ματς έχουμε δει ώς τώρα ό,τι καλό έγινε, έγινε από ατομικές ενέργειες. Φυσιολογικό όταν η ομάδα είναι στατική, να είναι οι παίκτες που δεν φοβούνται να πάρουν πρωτοβουλίες αυτοί που δίνουν τις λύσεις.





Αλλά... ένα λεπτό. Αυτή η ομάδα είναι σχεδόν η ίδια με πέρυσι με μόλις δύο αλλαγές. Δεν θα έπρεπε μετά από τόσο καιρό να έχει κάτι σταθερό να παρουσιάσει; Μια ομαδική ενέργεια; Ενα τριγωνάκι, έναν συνδυασμό, κάτι; Πόσο αμέτοχος είναι ο προπονητής για την απουσία από το παιχνίδι της αυτών των στοιχείων;

Και ερχόμαστε στην προετοιμασία. Είναι βολικό να ρίχνουμε όλο το ανάθεμα στον Κέζο, αλλά το πρόγραμμα των ομάδων το φτιάχνει ο προπονητής και όχι ο γυμναστής. Το ίδιο συνέβαινε και με τον Τεν Κάτε κι ας μην θέλει κάποιος να το παραδεχτεί. Με τον Τεν Κάτε συνέβαινε και κάτι άλλο. Ισως αυτό που μπορεί να εξηγεί γιατί κάποιες φορές ενώ στα επιμέρους στοιχεία του αγώνα ήταν άψογος, όταν ερχόταν η στιγμή για την ουσία του αγώνα χανόταν στην ...μετάφραση.

Ο Τεν Κάτε στις δύο μεγάλες ομάδες που δούλεψε ήταν βοηθός προπονητή. Δηλαδή αυτός που ήταν επιφορτισμένος να φροντίζει και την παραμικρή λεπτομέρεια. Με ποιο πρόγραμμα δουλεύουν οι παίκτες, τι ασκήσεις τους δίνει ο γυμναστής, πόσο καλά κάνουν τις συγκεκριμένες ασκήσεις, τι αποθεραπεία πρέπει να ακολουθήσει ένας παίκτης που προέρχεται από τραυματισμό, σε τι αγωνιστική κατάσταση βρίσκεται ο καθένας κ.λπ.

Μπορώ να βάλω ακόμα και στοίχημα, ότι ο Τεντάς θα γνώριζε πώς ακριβώς πρέπει να μεταχειριστεί για παράδειγμα έναν ποδοσφαιριστή που γυρίζει επιβαρημένος από το Μουντιάλ. Πότε πρέπει να μπει στο πρόγραμμα της προετοιμασίας, τι ασκήσεις πρέπει να κάνει, πότε να φορτσάρει και πότε να πάει χαλαρά. Δεν φαντάζεται βέβαια κανείς ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές ανά την Υφήλιο που έχουν πάει στο Μουντιάλ σέρνονται στο επόμενο πρωτάθλημα του συλλόγου τους; Αν ήταν έτσι η Μπαρτσελόνα που είναι η μισή Ισπανία θα έπρεπε να τρώει τη μία σφαλιάρα μετά την άλλη. Για κάποιους ποδοσφαιριστές μπορεί να ισχύει ναι. Πολλοί θα κάνουν μέτριο πρωτάθλμα. Αλλά όχι όλοι. Και εξαρτάται πάντα ΚΑΙ από το πρόγραμμα που θα ακολουθήσουν. Κάποια στιγμή θα κάνουν κοιλιά, αλλά κάποτε θα συνέλθουν.

Στον Παναθηναϊκό όμως ο Νιόπλιας κλήθηκε να διαχειριστεί ένα ιδιαίτερα ποιοτικό υλικό,
αναλαμβάνοντας ολοκληρωτικά την ευθύνη της προετοιμασίας. Είχε τις γνώσεις; Είχε την εμπειρία; Γνώριζε πώς να χειριστεί ειδικά τους παίκτες που προέρχονταν από το Μουντιάλ; Δεν έχουμε δα σαν Ελλάδα αυτή την εμπειρία κάθε τετραετία, ώστε να γνωρίζουμε πώς να διαχειριστούμε το θέμα. Αυτά τώρα τα λογίζω ως ελαφρυντικά του. Δεν είναι μομφή. Απλά εξηγώ τι είχε να αντιμετωπίσει.

Για όσους λένε πως είχε ευθύνη και για τις μεταγραφές (ή μάλλον τις μη μεταγραφές) διαφωνώ κάθετα. Το έχω ξαναγράψει. Οταν ο προπονητής έχει μικρότερο ειδικό βάρος από τον σύλλογο και γνωρίζει πως η ευκαιρία που του έχει δοθεί είναι ευκαιρία ζωής, δεν ...παζαρεύει. Δέχεται αυτό που τού προσφέρουν και παλεύει μ' αυτό.

Για τον Νιόπλια δυστυχώς το καλοκαίρι προέκυψε και μια ακόμα ατυχής συγκυρία. Η ομάδα είχε προβλήματα με τα διοικητικά της. Βρέθηκε λοιπόν να σχεδιάζει τη νέα σεζόν όχι με τον άνθρωπο που τον προσέλαβε, τον Πατέρα, αλλά με τον Τζίγγερ που ενδεχομένως δεν τον πίστευε καν σαν προπονητή, αλλά τον διατήρησε στο πόστο του για να μην οξύνει ακόμα περισσότερο την τεταμένη ατμόσφαιρα με τους οπαδούς.




Αν όμως αυτά είναι τα ελαφρυντικά του Νιόπλια, υπάρχουν σίγουρα και επιβαρυντικά στοιχεία. Ενας προπονητής πρέπει να είναι και καλός ψυχολόγος. Πρέπει να εμπνέει τους παίκτες του. Να δείχνει ατρόμητος και να τους ανεβάζει το ηθικό, ακόμα κι αν η ομάδα βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Αλίμονο αν καταλάβουν ότι έχει στρεσαριστεί. Οσο κι αν έχει αγχωθεί δεν πρέπει να το δείχνει για να μη τους μεταβιβάσει το άγχος του. Πρέπει να είναι αυστηρός εκεί που πρέπει, συμβουλευτικός όταν χρειαστεί, επαινετικός όσο πρέπει. Να είναι φίλος των παικτών, αλλά να κρατάει και τις αποστάσεις του. Να φοβούνται την έκρηξή του και να μην αισθάνονται ότι είναι "του χεριού τους" γιατί τότε η πειθαρχία θα πάει περίπατο. Και βέβαια θα πρέπει η διοίκηση να τους έχει καταστήσει σαφές ότι αυτός είναι ο απόλυτος άρχοντας των αποδυτηρίων και όποιος του δημιουργήσει πρόβλημα θα έχει να κάνει με τα υψηλά κλιμάκια.

Τι από αυτά άραγε ισχύει στην περίπτωση του Νιόπλια; Οταν ένας προπονητής από την πρώτη στιγμή της ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας καταντάει "ισορροπιστής" προκειμένου είτε να χωρέσει όλους τους παίκτες είτε να τους κρατάει όλους ευχαριστημένους, το έχει χάσει το παιχνίδι. Και ...διαρροές σαν αυτή με την ...σκληρή γλώσσα που τους μίλησε πριν λίγες μέρες προκειμένου να συνέλθουν μάλλον φαιδρότητα προκαλούν παρά πείθουν.

Ο Νιόπλιας έχει την καλή διάθεση, τις γνώσεις, την εξυπνάδα και το φιλότιμο, αλλά δεν έχει την εμπειρία. Ο Παναθηναϊκός πάλι δεν έχει την υπομονή. Δεν υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου, ώστε να μάθει ο προπονητής. Οι συνθήκες σε μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό είναι αμείλικτες για έναν προπονητή. Ιδιαίτερα όταν διαθέτει ένα ποιοτικό ρόστερ και παίκτες εδραιωμένους χρόνια στη συνείδηση του κόσμου από τις επιτυχίες τους, ή "ισχυροποιημένους" από τα "κονέ" που έχουν αποκτήσει στο ελληνικό ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι.

Πώς αλήθεια μπορεί να τα αντιμετωπίσει όλα αυτά; Δύσκολα, πολύ δύσκολα.

Προσωπικά, όσο κι αν ο Πατέρας φαίνεται να στηρίζει τον Νιόπλια, πιστεύω πως δεν έχει άλλη επιλογή, παρά να τον αντικαταστήσει. Γιατί δεν μιλάμε μόνο για ένα - δύο αποτυχημένα αποτελέσματα. Μιλάμε για ολοκληρωτικά λανθασμένη νοοτροπία παικτών, για παντελή έλλειψη σχεδίου και σαφέσταση αδυναμία διαχείρισης.

Η μόνη ελπίδα για να συνέλθει αυτή η ομάδα είναι ένα δυνατό ηλεκτροσόκ. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με αλλαγή προπονητή. Το έκανε πέρσι, θα το κάνει ξανά.

Ποιος θα είναι ο επόμενος; Ας έχουμε να συζητήσουμε κάτι και αύριο...


***

Scratch: Αληθεύει ότι ο Σισέ τα έχει πάρει στο κρανίο για τον τρόπο που συμπεριφέρεται ο Παναθηναϊκός στον Μπουμσόνγκ; (Αδικο έχει;)


Scratch 1: Mνημείο αμετροέπειας (που αγγίζει ακόμα και τα όρια της πρόκλησης) η δήλωση του Παύλου για "κατάντημα του Παναθηναϊκού". Παύλο, αν δεν το έχεις καταλάβει - ακόμα - είσαι ο ΗΘΙΚΟΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΣ για τα γεγονότα που ακολούθησαν σε διοικητικό επίπεδο, αμέσως μετά την κατάκτηση του νταμπλ.





Scratch 2: Tελικά ο Ν΄ Ντόι το αφιέρωσε το γκολ στον γκοντζίλα;


Scratch 3: Kαι το είδες βρε Αλέξη! Δεν σε "πάει" η κίτρινη στολή στο Τσαμπιολί! Πέταξέ την τη ρημάδα! Τι την ξαναφόρεσες;




















23 comments:

seaconfused said...

Scratch 1
Scratch 1
Scratch 1
Scratch 1
Scratch 1
Scratch 1

Αυτό μόνο ;)

squarelogic said...

Γιατί δεν μας απαντάς?
Καλημέρα,αν και δεν φαντάζομαι να κοιμήθηκες σαν πουλάκι...

Giorgos Varvakis said...

Τί έγινε βρε παιδιά σήμερα;;
Πού είναι όλοι;;;
Έγινε κάτι και δεν το πήρα είδηση ;)
Φιλιά Gatti μου
Καλό μεσημέρι

The Bgt said...
This comment has been removed by the author.
The Bgt said...

Ευγε Γκατινι για το ποστ!

Oλοι οσοι εχουν συμμετεχει στον πολυμετοχικο εχουν ευθυνη γιατι με τις εριδες τους δυσκολεψαν και δυσκολευουν την ομαδα.

Θα φερει λεει ο Πατερας Στοπερ, 2 χρονια προεδρας ηταν γιατι δεν εφερε το χαμμερ παρα μονο οταν εφυγε απο προεδρας μας κουνηθηκε να φερει το Γκαλλας? ? Α ξεχασα μας εφερε το Νομπλια..

Ο δε Νιομπλας αποδειχθηκε ανετοιμος για να μην πω λιγος. Θα επρεπε στον Παναθηναικο να ξεκινουσε ως βοηθος για να μαθαινει. Τωρα εμαθε (???) πανω στην κασιδα μας και σχεδον του εχει καταστραφει η καριερα.
Ας προσεχε.

Οσο για αυτον το Τζιγκερ, δυο πιθανοτητες υπαρχουν:
ή ειναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ αχρηστος
ή του φορτωσανε τον ΠΑΟ γιατι καποιος απο την οικογενεια επρεπε να το κανει και ειναι παντελως αχρηστος.


Εγω θα ξαναφερνα τον Τεν Κατε. Οχι για προπονητη αλλα πανω απο προπονητη. Γενικο αρχηγο, μανατζερ, τεχνικο υπευθυνο.
Να μην του κουνιεται κανεις. Να αποφασιζει με τον προπονητη μονο.
Και με το ελευθερο να σκαμπιλιζει οποιον τολμα να κανει κιχ! ΚΙΧ και σφαλιαρα. Δευτερο Κιχ? ΕΞΩ απο το μαντρι να σε φανε οι λυκοι.


Να τελειωσω με τους Κ & Κ.
ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΩΣΤΙΑ και οι δυο. Ο ενας γιατι νομιζει οτι ειναι ο θεος ο ιδιος και πρεπει παντου να λυνει και να δενει κι ο αλλος γιατι το ποδοσφαιρο του ειναι ΠΑΡΩΧΗΜΕΝΟ, η τρελλα του και το παθος του δε φτανουν αλλα θελει να ειναι αρχηγος της ομαδας.

Η μονη λυση ειναι οτι βρισκεις ενα εμπειρο ανθρωπο σαν τον Τεντα με ευρωπαικες παραστασεις, τον κανεις γενικο αρχηγο των παντων, βαζεις ενα πλανο και το ακολουθεις πιστα.
Ολα τα αλλα ειναι στο οριο της γελοιοτητας.

The Bgt said...
This comment has been removed by the author.
gatti said...

@confused: Eντάξει, τι να λέμε... ΄Η δεν καταλαβαίνει τίποτα ή μας δουλεύει κανονικά. Αλλά όταν
βγαίνει να μας μιλάει για κατάντημα όταν έβαλε σ΄ αυτό το χεράκι του, τότε γίνεται προκλητικός....

gatti said...

@squarelogic: Δεν το είχα δει ότι έγραψες στο προηγούμενο ποστ.
Ναι, σωστά φαντάζεσαι, μέσα στα νεύρα κοιμήθηκα.

Είχα και άλλα δικά μου επαγγελματικά, ήρθε και αυτή η εμφάνιση και με αποτέλειωσε...

Καλό απόγευμα!

gatti said...

@gvarvakis: Είναι όλοι οι ...βάζελοι τάβλα Γιώργο μου γι΄ αυτό δεν βλέπεις κανέναν.

Ο κύριος πρέσβης τα κακάρωσε...

Φιλιά και σε σένα!

Καλό απόγευμα! :)))

gatti said...

@The Bgt: Eτσι είναι Τhe Bgt μου! Ολοι έχουν ευθύνες, απλώς έχει διαφορετικό μερίδιο ο καθένας τους.

Μα είναι δυνατόν να ψάχνεις στόπερ από τότε που έφυγαν Κυργιάκος και Χένρικσεν και να μην μπορείς να βρεις; Δεν είναι τωρινό το πρόβλημα. Και στην προηγούμενη πεντάρα στη Βαρκελώνη είχαμε πάει με στόπερ τον Μπίσκαν. Αν όμως μέχρι πρόπερσι είχαμε δικαιολογία την καβουροσύνη του Τζίγγερ, τώρα ούτε ο Πατέρας έχει δικαιολογία. Γιατί αν είχε πάρει εκείνος τότε που έπρεπε στόπερ δεν θα είχε καταλήξει το φετινό καλοκαίρι ο ραλίστας στον Μπουμσόνγκ. Θα το είχαμε ήδη λυμένο το πρόβλημα.


Οπως τα λες για τον Νιόπλια. Μαθαίνει πάνω στην κασίδα μας. Και έκαψε και το χαρτί του. Κρίμα. Δεν τον αδικώ πάντως για το ρίσκο που πήρε. Αν και πάντα έχω στο μυαλό μου την πορεία του Κυράστα που συνειδητά ξεκίνησε από χαμηλές κατηγορίες μέχρι να πάρει την απόφαση να αναλάβει τον Παναθηναϊκό.

Του Νιόπλια η διαφορά είναι πως δεν είχε ώς τώρα προπονήσει ομάδες που παίζουν σε πρωτάθλημα. Είναι διαφορετική η διαδικασία να προπονείς εθνικές. Δεν είχε νοιώσει την πίεση του πρωταθλήματος και μόλις ζορίστηκε πολύ "έσκασε". Είχε βέβαια να αντιμετωπίσει και πολλά άλλα. Επρεπε να κρατάει ισορροπίες να τα έχει καλά με τις κλίκες κ.λπ.

Πριν πολλά - πολλά χρόνια σε μια συνέντευξή του ο Βαρδής είχε πει χαριτολογώντας για τον αδερφό του, τον Ρίνγκο: "Τον Παναθηναϊκό τον δώσαμε στον Γιώργο για να παίζει...". Ε, ίσως πάνω σ΄ αυτή τη λογική να δώσανε την ομάδα και στον Τζίγγερ.

Κι εγώ θα τον ξανάφερνα τον Τεντά. Αλλά βλέπεις ο Τεντάς χαλάει τη ...μαγιά. Αν φέρουμε έναν κανονικό προπονητή πώς θα παίζουν τους προπονητές οι ΑΡΔ; Και πώς θα αράξουνε αυτοί οι παίκτες που ήρθαν για να αράξουν;

ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΑΠΟ ΚΑΤΩ...

Unknown said...

Χθες είδα τον χειρότερο ΠΑΟ που έχω δει τα τελευταία χρόνια. Προσπαθώ να θυμηθώ χειρότερες εμφανίσεις και δυσκολεύομαι. Προσπαθώ επίσης να βρω τι φταίει και πάλι δυσκολεύομαι. Η ανάλυση που κάνεις με βρίσκει σύμφωνο αλλά δεν ξέρω πιο είναι το αντίδοτο. Η υπομονή και η στήριξη ή τα δραστικά μέτρα?

Το μόνο θετικό ήταν η εμφάνιση του Plessis, ο οποίος έδειξε αρκετά καλά στοιχεία και στον δημιουργικό τομέα αλλά και στον ανασταλτικό. Είχε σωστή κίνηση στο χώρο (η οποία λείπει στον Παναθηναϊκό τα τελευταία χρόνια), κάθετη πάσα και παρά το ύψος του έδειξε ότι μπορεί να παίξει μπάλα. Μένει να δούμε πως θα ανταποκριθεί σε συνθήκες κανονικού αγώνα γιατί όταν μπήκε στο παιχνίδι η København είχε γυρίσει πίσω και περίμενε να περάσει η ώρα.

Τέλος, ένα μεγάλο μπράβο αξίζουν οι οργανωμένοι που δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό μέχρι το 90' να τραγουδούν, δίνοντας ένα μάθημα σε όσους από το 60' άρχισαν να αποχωρούν σιγά σιγά.

Δυστυχώς η τελευταία θέση του ομίλου έχει κλείσει και αν στους βαθμούς έχουμε νούμερο μεγαλύτερο του 2 θα είναι κατόρθωμα με την εικόνα που παρουσιάζουμε.

Καλή επιτυχία σήμερα στις ελληνικές ομάδες και κυρίως στον Άρη που συμπαθώ ιδιαίτερα.

gatti said...

@The Bgt:

Να σου πω κάτι και για τους Κ & Κ; Κουράστηκα να βλέπω τα τοτέμ της Εθνικής να έχουν αράξει στην ομάδα, να κινούν τα νήματα και να μην τους αγγίζει κανείς.

Για τον Καραγκούνη το έχω πει και στο παρελθόν. Οσες φορές τον έχω σιχτιρίσει, άλλες τόσες φορές τον έχω λατρέψει για κάποια γκολ - βαθμούς - προκρίσεις που έχει χαρίσει. Ναι, τού οφείλουμε πολλά, αλλά οφείλει κι αυτός στην ομάδα. Ναι, έχει πάθος και ψυχή που έχουν ελάχιστοι, αλλά να σου πω κάτι; Με προσβάλλει ρε γαμώτο σαν Παναθηναϊκό ένας παίκτης που αντιπροσωπεύει την κλασική ελληνική κουτοπονηριά στη συμπεριφορά του μέσα στο γήπεδο. Να γκρινιάζει, να βουτάει, να διαμαρτύρεται όλη την ώρα και να παίζει ξεπερασμένο ποδόσφαιρο.

Για δε τον Κατσουράνη, τα έγραψα στο ποστ. Παίκτης εγκεφαλικός, άνθρωπος έξυπνος και οξυδερκής, πολύ καλός ποδοσφαιριτής, αλλά πολύ αμφιβάλλω αν επέστρεψε για να παίξει μπάλα. Για τον Κατσουράνη δεν είναι πρόβλημα μόνο το Μουντιάλ. Από πέρσι το φθινόπωρο είναι έτσι. Πότε θα στρώσει δηλαδή; Και δεν είναι και στην ηλικία του Καραγκούνη για να έχει αυτό το ελαφρυντικό. Αρα κάτι άλλο φταίει. Είναι η κακή ζωή; Είναι η έλλειψη διάθεσης; Αν δεν γουστάρει να παίξει μπάλα ας πάει να γίνει παράγοντας σαν τον φίλο του τον Ντέμη. Διαφορετικά ας χρησιμοποιήσει την εξυπνάδα του για να προσφέρει μέσα από τις γραμμές του γηπέδου και όχι έξω από αυτές.

Η πλάκα είναι ότι όταν ήρθε στην ομάδα χάρηκα γιατί πάντα ήθελα να διαθέτει ο Παναθηναϊκός έντονο ελληνικό στοιχείο, πόσο μάλλον προσθέτοντας έναν τόσο ποιοτικό παίκτη στις τάξεις του. Αλλά ο Κατσουράνης μάλλον την φαιά ουσία που διαθέτει, την χαραμίζει αλλού.

mahler76 said...

ε ναί η ξεφτίλα άλλωστε μπορεί να συνεχιστεί και μετά τον αποκλεισμό από το Τσάμπιονς...

Αλλά τι να πείς, όταν ολόκληρο το καλοκαίρι που έπρεπε να χτίζεται η ομάδα σε κάθε επίπεδο οι πολυμετοχικοί τραβούσαν ο ένας τις μουνότριχες του άλλου φτάσαμε τώρα στο αμήν. Αλήθεια στο τέλος της χρονιάς που η ομάδα θα έχει την περσινή τύχη του Θρήνου (αν δεν αλλάξουν ριζικά τα πράγματα), ποιός θα θέλει να αγοράσει το μαγαζί??? Πάλι στον Τζίγκερ θα μείνει για να έχουμε και κάποιον να βρίζουμε.

gatti said...

@Slapfish: Πραγματικά ήταν ένα από τα χειρότερα παιχνίδια μας. Ακούω στο ραδιόφωνο πως η ομάδα μέχρι το 20λεπτο ήταν καλή και πως έπεσαν οι διακόπτες μετά την γκάφα του Τζόρβα. Εμένα ούτε στο πρώτο 20λεπτο μου άρεσε. Δηλαδή τι παρουσίασε στο πρώτο 20λεπτο και άρεσε αν εξαιρέσεις την ευκαιρία του Σισέ; Εδώ ούτε μια φάση δεν είναι ικανός να δημιουργήσει.

Ποιο είναι το αντίδοτο;

* είτε κάνεις το ηλεκτροσόκ απομακρύνοντας τον προπονητή και ελπίζεις να λειτουργήσει όπως λειτούργησε και πέρυσι,

* είτε βγαίνεις και λες πως για δύο - τρια χρόνια ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΑΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ, κάνεις μια ανανέωση συμβολαίου στον Νιόπλια για τρία χρόνια και τον αφήνεις να δουλέψει χωρίς πίεση και άγχος, στέλνοντας στα καλόπαιδα και τον περίγυρο το μήνυμα πως αυτός είναι ο απόλυτος κυρίαρχος. Το αντέχεις όμως; Εδώ είναι το θέμα! Και μιλάω ΚΑΙ για τη διοίκηση ΚΑΙ για τους οπαδούς.

Ο Πλεσίς καλός μου φάνηκε κι εμένα αλλά σίγουρα δεν μπορείς να τον κρίνεις με ασφάλεια στο χρονικό σημείο που μπήκε.

Οι οργανωμένοι χθες ήταν πραγματικά συγκινητικοί.

Δύο βαθμούς; Είσαι και γενναιόδωρος. Πού θα τους βρει τους δύο βαθμούς η ομάδα;

Καλή επιτυχία και στις τρεις ομάδες μας, σήμερα. Ας σταθούν αυτές στο ύψος που δεν καταφέραμε να σταθούμε εμείς.

gatti said...

@mahler76: Αμα σε πάρει η κατηφόρα, είναι δύσκολο να σταματήσεις.

Οπως το λες θα γίνει. Θα μείνει πάλι η ομάδα στον ραλίστα κι εμείς θα αρχίσουμε πάλι το βρισίδι.

Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα...

4minister said...

Ο Νιόπλιας πιάστηκε κότσος. Ότι έχει να αντιμετωπίσει φέτος, το ήξερε από πέρυσι. Έπρεπε λοιπόν να φύγει όταν τελείωσε το συμβόλαιό του νταμπλούχος και άρχοντας. Τώρα θα φύγει κλωτσηδόν. Ας πρόσεχε. Μάλλον έχει καταλάβει τη μλκ του και χτυπάει το κεφάλι του στον τοίχο.

Εξάλλου με δική του την προετοιμασία, δεν βλέπουμε νέους αυτοματισμούς στην ομάδα. Όχι ότι είχε παλιούς, επομένως και ο τιτανοτεράστιος Τεντάς είναι λίγος!

Το Τριφύλλι θα πουληθεί, σας το έχω πει. Έγινε η τελευταία προσπάθεια το καλοκαίρι να το κρατήσει η οικογένεια (μέχρι να μπει στο δικτυακό στοίχημα), αλλά επιβεβαίωσαν ξανά πόσο κιοφτές είναι ο Σωφέρ, οπότε η καθυστέρηση για το καλοκαίρι είναι απόφαση του ομίλου Βγενοπατέρα, για να πέσει η τιμή σε λογικά επίπεδα.

4minister said...

Ο Plessis κατέχει το τόπι, αλλά έδειξε ότι είναι αργός για το σημερινό ποδόσφαιρο. Γι' αυτό τον έσπρωξε η Λίβερπουλ, παράδοξο για παίκτη με τόσα προσόντα.

Του Καραγκούνη του οφείλαμε πολλά (οι φίλαθλοι) αλλά του τα έχουμε ξεπληρώσει. Τώρα πια είναι ένας παίκτης που καθυστερεί το παιχνίδι, που δεν βλέπει γήπεδο, που δεν μπορεί να σουτάρει εύστοχα (από τους χειρότερους στην περυσινή στατιστική της Super League). Είναι καιρός να κρεμάσει τα παπούτσια του, ΤΩΡΑ, αν θέλει να φύγει αξιοπρεπής. Έχει βάλει κιλά (σημάδι ότι κοροϊδεύει στις προπονήσεις) και γι' αυτό είχε ακράτεια στο Καμπ Νου, από τα διουρητικά που προφανώς παίρνει για να χάνει βάρος.

Ο Κατσουράνης δεν μπορεί πια να τρέξει. Χθες ξεκίνησε δυνατά το 1ο 15λεπτο και μετά έφτυσε μέντες. Βλέπεις με καβαλημένα τα 30 τα 2-3 πακέτα την ημέρα δεν αντέχονται. Ίσως ούτε ο Έμπεν να μπορεί να κάνει κάτι πάνω σ' αυτό.

Μεταφέρω απ' το "υπουργείο"

Πάντως αν η ομάδα θέλει να πετύχει τους στόχους της σε Ελλάδα και Ευρώπη, δηλαδή κούπα ή πρόκριση μετά τους ομίλους αντίστοιχα, θέλει δυό γρήγορους και δυνατούς στο σώμα κεντρικούς αμυντικούς. Γιατί αυτοί οι στόχοι προϋποθέτουν πως θα παίξεις ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας, εκτός αν αντιμετωπίζεις ομάδες από τα πάνω ράφια της Ευρώπης. Και αυτό σημαίνει άμυνα ψηλά. Οπότε αν έχεις αργούς και αδύναμους κεντρικούς όπως καλή ώρα, οι αντίπαλοι στον αιφνιδιασμό στα παστελώνουν σωρηδόν.

Υ.Γ. Η πλάκα είναι που ευελπιστούσα από Πρέσβης να προαχθώ σε Υπουργός. Που να το περιμένω ότι θα γίνω κλητήρας ο έρμος!

Unknown said...

Αυτό ακριβώς που λες για την στήριξη με το συμβόλαιο 3 χρόνων και 2-3 χρόνια "χτισίματος" το σκεφτόμουν πηγαίνοντας στη δουλειά, αλλά ο Νιόπλιας δε με εμπνέει πλέον, σε αντίθεση με πέρσι που ήρθε, οτι σε 2-3 χρόνια θα έχει καταφέρει κάτι. Σκεφτόμουν π.χ. τον Fegurson που έχει ριζώσει στην Manchester United, αλλά πριν πάει είχε πάρει 1 πρωτάθλημα Σκωτίας με την St. Mirren και με την Aberdeen άλλα 3, 4 κύπελλα Σκωτίας, 1 UEFA Cup και ένα UEFA Super Cup.

Προφανώς δεν περιμένω να πάρω τον Mourinho ή τον Ancelotti για να τον κρατήσω χρόνια, που και αυτόν θα τον έδιωχναν την δεύτερη χρονιά γιατί η επιθετική λειτουργία δε θα ήταν η αναμενόμενη, αλλά αναλογικά να έχει κάποιες επιτυχίες σε επίπεδο συλλόγων. Μήπως να τον δίναμε δανεικό στο ΟΦΗ 2-3 χρόνια; :D

Για τους βαθμούς που λες υπολογίζω 1 βαθμό με την Рубин Казань και 1 με την København. Βέβαια έτσι όπως το διατύπωσα είναι σαν να τους θεωρώ σίγουρους. Η αλήθεια είναι ότι δεν το θεωρώ καθόλου απίθανο να τελειώσουμε με 0, αλλά θέλω να σκέφτομαι αισιόδοξα :)

Πάντως τον Ιανουάριο επιβάλλεται να πέσουν λεφτά για μεταγραφές και όχι για 1-2 Pizarro που έλεγε ο Βγενόπουλος πριν τον Djibril, αλλά για 3-5 "Pizarrino". Θέλουμε σίγουρα 1-2 επιθετικούς, 1-2 μέσους και βάλε και 1 αμυντικό για να έχεις 4 CB στην ομάδα. Και όπως σωστά λέει και ο υπουργός μερικοί πρέπει σιγά σιγά να βγαίνουν στην σύνταξη...

gatti said...

@4minister: Eπρεπε να φύγει, αλλά δεν το αποφασίζει κανείς εύκολα. Ελα στη θέση του. Δεν είναι κανας χορτασμένος προπονητής που απέδειξε αυτό που ήθελε και φεύγει. Τώρα χτίζει το όνομά του, άρα στις προκλήσεις λέει "ναι". Δεν τον αδικώ που πήρε το ρίσκο να μείνει.

Το θέμα των αυτοματισμών είναι πολύ σημαντικό. Φαινόταν από πέρυσι πως η ομάδα δεν κάνει τίποτα το εξαιρετικό, αλλά τότε είχαμε βαφτίσει το πρωτάθλημα "αυτοσκοπό" και δεν μας ένοιαζε και τόσο ο τρόπος που φτάναμε στη νίκη. Αλλωστε η δική του δήλωση μετά το ματς με την Ξάνθη (αυτό δεν ήταν; δεν θυμάμαι καλά) ότι μετά από καιρό κανείς δεν θα θυμάται πώς κατακτήσαμε τη νίκη, αλλά θα θυμάται ότι πήραμε τους τρεις βαθμούς, απηχούσε ακριβώς την διάθεση που είχαμε εκείνη την εποχή.

Ισως γι΄ αυτό να μην δώσαμε και τόση σημασία στο θέαμα που δεν ήρθε ποτέ. Και τον ίδιο τον δικαιολογούσαμε λέγοντας ότι προσελήφθη για να οδηγήσει την ομάδα στον τίτλο και όχι για να κάνει τους οπαδούς να παραληρούν από τη μπάλα που βλέπουν.

Oι περισσότεροι πιστεύαμε ότι αποφορτισμένος από το άγχος για την κατάκτηση του τίτλου, με σωστή προετοιμασία και με το ποιοτικό ρόστερ θα έκανε τα πράγματα πολύ καλύτερα τη νέα σεζόν (ας προσέχαμε κι εμείς...).

Οσο για τον Τεντά, εντάξει το ξέρουμε ότι είσαι αντι-Τεν Κατικός αλλά μη λέμε και ό,τ θέμε υπουργέ μου! Πρόχειρα σου αναφέρω ότι δική του πατέντα ήταν να έρχεται από πίσω ο Κατσούρ και να βάζει τα γκολάκια, όπως και η τοποθέτηση του Βυντρίνιο στο δεύτερο δοκάρι στα στημένα.

Το τριφύλλι ο Τζίγγερ θέλει να το πουλήσει είναι το σωστότερο, αλλά το θέμα είναι μπορεί ο Βγενό να το αγοράσει;

Συμφωνώ για τους 2 γρήγορους και δυνατούς κεντρικούς αμυντικούς, αλλά ας πάρουμε τουλάχιστον τον έναν και μετά βλέπουμε. Νομίζω ότι ο Μπουμσόνγκ με έναν στόπερ κλάσης δίπλα του μπορεί να είναι μια χαρά. Μόνος του για ηγέτης της άμυνας δεν κάνει. Ως συμπληρωματικός θα είναι καλύτερος από όσους έχουμε. Η ταχύτητα είναι το μεγαλύτερό μας πρόβλημα στην άμυνα. Οταν ο πιο γρήγορος αμυντικός μας είναι ο Βύντρα κι αυτός φέτος σέρνεται, καταλαβαίνεις τι γίνεται...

ΥΓ. Αστα, ο Πρέσβης πνέει τα λοίσθια...

gatti said...

@Slapfish: To ίδιο αισθάνομαι κι εγώ. Να τον στηρίξει τον Νιόπλια, αλλά ποιον πείθει πια ότι αξίζει να στηριχθεί; Εκεί είναι το θέμα. Πλέον αμφιβάλλουμε για την καταλληλότητά του.

Επομένως το πιο σωστό θα είναι να πάρει έναν ξένο προπονητή, πραγματικά μεγάλο όνομα και να τον αφήσει να δουλέψει απερίσπαστος για δυο - τρία χρόνια. Αλλά πώς να γίνει αυτό; Τα οικονομικά πιέζουν. Οι οπαδοί πιέζουν. Οποιος από τους "αιώνιους" δεν κατακτά το πρωτάθλημα, ώστε να παίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι καταδικασμένος τα προσεχή χρόνια να πνιγεί στα χρέη. (Λέω μόνο για τους δυο τους γιατί έχει ανοίξει η ψαλίδα πια με τους υπόλοιπους...). Αρα, χρόνος δεν υπάρχει. Και εν πάση περιπτώσει το άμεσο πρόβλημα που χρειάζεται λύση είναι πώς θα σωθεί η φετινή χρονιά.

Για τους βαθμούς παρεξήγησα, νόμιιζα ότι τους θεωρείς σίγουρους τους 2.

Το Γενάρη κανονικά θέλουμε έναν παίκτη για κάθε γραμμή και να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε με τον τερματοφύλακα. Θα στηρίξουμε τον Αλέξη; Θα δοκιμάσουμε τον Φερνάντεζ; (Για τον Καρνέζη δεν έχω γνώμη δεν τον έχω δει).

Για την συνταξιοδότηση κάποιων, συμφωνώ και επαυξάνω. Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει. Κατ' αρχήν χρειάζεται ταχύτητα. Στην Ελλάδα παίζουμε δυο ταχύτητες κάτω από τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Και μετά έχουμε και απαιτήσεις και υψηλές προσδοκίες. Οταν το τρένο έχει αναχωρήσει χωρίς εμάς...

4minister said...

Το Τριφύλλι δεν θα το αγοράσει ο Βγενόπουλος, θα είναι μέσα στους αγοραστες και ο Βγενόπουλος. Άλλος θα είναι ο κύριος μέτοχος. Έτσι καταλήγω.

Σοβαρός προπονητής, ακόμα και ο Κούπερ που λόγω ηλικίας είναι πιο ελαστικός, δεν έρχεται όσο υπάρχουν φατρίες στη διοίκηση. Εγώ δεν πήγαινα ...

χοχο!

Παρεμπιπτόντως η κρυστάλλινη σφαίρα προέβλεψε ευθυτενή γαλαζοαίματο στον Άρη και Έκτορα με πράσινη φόρμα ... Αλλά όχι τώρα, μετά τις αγοραπωλησίες μετοχών. Διάβασες αλήθεια τα ποσοστά μετόχων στο pdf? Γιατί μου κάνει εντύπωση το μη σχόλιό σου.

Unknown said...

Τον Καρνέζη τον είδα στα φιλικά του καλοκαιριού και έδειξε πολύ καλά στοιχεία, όπως και όλη η ομάδα όμως. Για τον Fernandez δεν έχω καθόλου εικόνα αλλά το γεγονός οτι τον έχουμε δανεικό χωρίς οψιόν αγοράς, σύμφωνα με την κοινή λογική, μένει τρίτος και όταν δεν μπορούν να προσφέρουν οι άλλοι 2 μπαίνει για να βοηθήσει. Θα είναι έγκλημα να μην πάρουν παιχνίδια Τζόρβας ή Καρνέζη για να παίρνει παιχνίδια ο τερματοφύλακας της Bochum. Τώρα αν οι άλλοι δύο δεν μπορούν...τι να πω...ας παίξει.

Πάντως ας μη γίνει νέος Galinovic ο Τζόρβας (στα μάτια μας και στις αντιδράσεις εννοώ). Δεν είναι κακός τερματοφύλακας. Σίγουρα έχει κάποιες αδυναμίες (ασταθής εξόδους, κακός με την μπάλα στα πόδια), όμως με προπόνηση και παιχνίδια πιστεύω θα τις βελτιώσει. Παρεμπιπτόντως, ο Galinovic μια χαρά τα πάει με την Καβάλα στα 2 παιχνίδια που τον είδα.

4minister said...

Πληροφορίες από ιαματική πηγή μολογάνε ότι τη Δευτέρα λύεται η συνεργασία Νιόπλια με ΠΑΟ. Ο λόγος που δεν έγινε νωρίτερα είναι γιατί κανείς προπονητής δεν αναλάμβανε να κουτσάρει το παιχνίδι με Εργο. Ενώ μετά, με το διάλειμμα που ακολουθεί λόγω Εθνικής, είναι αλλιώς ...