Saturday, November 13, 2010

Γκελα-ρισα με Λάρισα, βαλίτσες πακετάρισα...





Θα μπορούσα σήμερα για μια άλλη φορά να ξεκινήσω από τον Νιόπλια. Που φέρει μεγάλη ευθύνη τόσο για την συνολική εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος, όσο και για την εικόνα του κάθε αγώνα χωριστά είτε κέρδισε, είτε γκελάρισε, είτε έχασε. Θα πω όμως έτσι κάτι νέο; Το ξέρουμε και το συζητάμε τόσο καιρό πως αυτή η ομάδα είναι έτσι φτιαγμένη ώστε να βασίζεται στις ατομικές πρωτοβουλίες κάποιων ποιοτικών της παιχτών γιατί δεν έχει το παραμικρό πλάνο για να κάνει κάτι διαφορετικό. Οπως συζητάμε επίσης καιρό το ότι η στάμνα πάει πολλές φορές για νερό αλλά κάποια στιγμή θα σπάσει. Το λέγαμε και την περασμένη εβδομάδα. Οτι μπορεί να κερδίσαμε τον Ατρόμητο, αλλά αυτή η εικόνα είναι εικόνα ομάδας που νοσεί και η γκέλα δεν θα αργήσει να έρθει. Οχι μόνο δεν άργησε, αλλά ήρθε μάλλον γρήγορα. Και επειδή ήρθε και μ' αυτόν τον τρόπο, με τον γαύρο να μην έχει τελειώσει το παιχνίδι του και εμείς να έχουμε την μοναδική ευκαιρία να πατήσουμε κορυφή (έστω και με τον ακατονόμαστο να έχει ...μισό αγώνα λιγότερο) ενοχλεί ακόμα πιο πολύ.

Το ότι η παραίτηση του Νιόπλια ήρθε νωρίς (εντάξει, η ...πρόθεση παραίτησης) και ότι η απόλυση άργησε, το έχουμε επίσης συζητήσει. Να είναι αυτό το ματς με τη Λάρισα η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι; Μακάρι. Γιατί τότε θα ισχύει το ουδέν κακόν αμιγές καλού. Αν δεν είναι, σημαίνει ότι κάτι άλλο παίζει, ότι προπονητής καλός δεν μπορεί να βρεθεί, ή ίσως δεν υπάρχει ο μπερντές για να έρθει.

Σήμερα όμως εκτός από τον Νιόπλια είναι καιρός να συζητήσουμε λίγο και για τη νοοτροπία. Αυτή τη νοοτροπία που ήθελε τα δύσκολα να έχουν περάσει και τα ευκολότερα να έρχονται. Λυπάμαι, αγαπητοί μου ποδοσφαιριστές της Πανάθας, αλλά αν περιμένετε να πάρετε τίτλο, ελπίζοντας σε γκέλες του γαύρου και όχι στην δική σας ικανότητα και δυνατότητα να πάρετε με τον τσαμπουκά (με τον ποιον;) του πρωταθλητή τα δικά σας παιχνίδια, το κατσαρόλι θα κατηφορίσει προς Πειραιά μεριά και δεν θα σας φταίει ούτε ο Μαρινάκης, ούτε η διαιτησία, ούτε ο κακός καιρός.

Μια και είπα για διαιτησία. Εχει αλήθεια κανείς τη διάθεση να σταθεί στο εσφαλμένα ακυρωθέν γκολ του Σισέ; Εγώ προσωπικά όχι. Ναι, αδικηθήκαμε σ' αυτή τη φάση, θα μπορούσαμε να πάρουμε τη νίκη, αλλά το λέμε τόσο καιρό τώρα πως το λάθος είναι συστατικό του ποδοσφαίρου κι όταν φαίνεται πως γίνεται χωρίς δόλο (όλοι την εντύπωση ότι είναι οφσάιντ είχαμε - έστω και οριακά - μέχρι να δούμε τη γραμμή) το αφήνουμε στην άκρη και πάμε παρακάτω.


Οταν μια ομάδα που βρίσκεται να χάνει στο 5ο λεπτό, ισοφαρίζει στο 22ο, είναι σκάλες ανώτερη (στα χαρτιά τουλάχιστον γιατί στο γήπεδο είναι άλλη υπόθεση) από την αντίπαλό της που παίζει λειψή και αντί να την πατήσει στο υπόλοιπο 70λεπτο και να της πετάξει δυο - τρία γκολ για πλάκα έχει στο δεύτερο ημίχρονο να επιδείξει ένα ακυρωθέν γκολ, ένα σουτ και ένα δοκάρι, ε, ας μην έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις. Πάλι καλά μάλιστα που δεν βρέθηκε να χάνει και αυτόν τον ένα βαθμό, γιατί έτσι όπως βρήκε χώρους η Λάρισα στα τελευταία λεπτά αν ήταν πιο εύστοχη η ζημιά θα ήταν μεγαλύτερη.

Ο Νιόπλιας βέβαια είχε για μια ακόμα φορά έμπνευση. Εβαλε μέσα τον Πετρόπουλο στη θέση του Γκοβού και γύρισε το παιχνίδι σε 4-4-2. Εβαλε τετράδα στα χαφ Ζιλμπέρτο (πτώμα), Καραγκούνη (την είδε δεκάρι, μπαντάνα στο κεφάλι, ηρωισμοί κι έτσι), Μαρίνο (τρέχω και δεν φτάνω) και Λάζαρο (ό,τι μπορώ κάνω, δεν είναι κάθε μέρα του Λαζάρου) και άφησε να του κάνουν παιχνίδι τα δύο πλάγια μπακ. Επαιξε και δεξί εξτρέμ ο Βύντρα, όπως κάνει εδώ και καιρό. Κι ο Λουκάς τουλάχιστον ήταν ηρωικός. Ο Σπυρόπουλος από την άλλη ούτε σε μια σέντρα δεν βρήκε στόχο. Και περίμενε τώρα με έναν παίκτη που θέλει χώρους (Σισέ) και έναν παίκτη στατικό (Πετρόπουλο) που του περιορίζει αυτούς τους χώρους, να πάρει κάθετες πάσες από έναν δημιουργικό χαφ. Από ποιον; Υπάρχει δημιουργικό χαφ; Και με ποιον τρόπο; Αφού το ποδόσφαιρο που έπαιζε η ομάδα ήταν παράλληλο. Α ναι, έγιναν και κάτι γιόμες του Κατσουράνη προς τον Σισέ. Αυτό θα είχε στο μυαλό του ο Νιόπλιας όταν έλεγε πως ο Κατσούρ από τη θέση του στόπερ βγάζει τη μπάλα μπροστά. Κι όταν επιχείρησε η ομάδα να πιέσει και χρειαζόταν μέσα στο παιχνίδι τουλάχιστον έναν διεισδυτικό παίκτη που να μπορεί να πατήσει περιοχή, βγάζει τον Λάζαρο και βάζει τον Γκαρσία. Το πρόβλημά μου δεν είναι που μπήκε ο Γκαρσία (σάμπως έχουμε κι άλλους;). Θα μπορούσε ας πούμε να βάλει τον Σιμάο, οπότε και που έβαλε τον Ισπανό θετικό είναι. Το πρόβλημα είναι που έβγαλε τον Λάζαρο.

Μ' αυτά και με τα άλλα ήρθε η γκέλα. Με τις υγείες μας. Ο Νιόπλιας μια φορά δεν έκανε ανάλυση σ' αυτή τη συνέντευξη Τύπου. Κι όταν τον ρωτήσανε αν σκοπεύει να παραιτηθεί, είπε πάμε παρακάτω, στην επόμενη ερώτηση. Οταν έφυγε από το γήπεδο η αποστολή απ' ό,τι διάβασα και είδα σε βιντεάκια, ο προπονητής αποδοκιμάστηκε έντονα από τους οπαδούς. Ο δε Πατέρας είπε πως ό,τι είναι να συζητήσει θα το συζητήσει μαζί του και όχι δημόσια. Να σας πω κάτι; Δεν θα ήθελα να έχει τέτοιο τέλος ο Νιόπλιας από τον Παναθηναϊκό. Γιατί είναι δικό μας παιδί. Και είναι βέβαιο ότι θέλει το καλό της ομάδας. Δεν του ταιριάζουν ούτε τα φάσκελα, ούτε οι γιούχες. Ομως, σ' αυτή τη ζωή υπάρχει κάτι που λέγεται σωστή στιγμή. Στον Νίκο δόθηκε δύο φορές η ευκαιρία να αποχωρήσει στη σωστή στιγμή. Η πρώτη ήταν μετά τη νίκη επί του Εργοτέλη. Οχι μόνο δεν την πήρε, αλλά με τα πισωγυρίσματά του (παραιτούμαι - ανακαλώ) μας επέτρεψε να τον πούμε από συμφεροντολόγο μέχρι γραφικό. Η δεύτερη, ακόμα καλύτερη από την πρώτη, ήταν μετά το ντέρμπι με τον γαύρο. Θα έφευγε με το κεφάλι ψηλά. Δεν το έπραξε ούτε τότε. Τώρα, πιθανότατα είτε θα μείνει μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο, διαρρηγνύοντας οριστικά και αμετάκλητα την καλή σχέση που είχε σαν ποδοσφαιριστής με τον πράσινο κόσμο (προσωπικά τουλάχιστον δεν πιστεύω ότι υπάρχει περίπτωση να μείνει και να καταφέρει να πάρει τίτλο) είτε θα φύγει άμεσα. αφήνοντας σαν τελευταία εικόνα του στον πράσινο πάγκο την γκέλα και τις αποδοκιμασίες - χειρονομίες των οπαδών εναντίον του. Σε κάθε περίπτωση δεν είναι το καλύτερο αντίο που θα μπορούσε να φανταστεί...

Και αφού ...ξεσκίσαμε δεόντως τον Νιόπλια ας πούμε και δυο πράγματα για τους παίκτες.

ΓΚΟΒΟΥ: O Γκοβού είναι άθλιος. Πιο άθλιος απ' ό,τι θα μπορούσε να φανταστεί και ο πιο διεστραμμένος οπαδός. ΑΛΛΑ... Οταν σκεφτόμαστε την εικόνα που παρουσιάζει στο γήπεδο, καλό θα είναι να σκεφτόμαστε και την ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ του από την ομάδα. Οπως επίσης και την στάση των ΑΡΔ απέναντί του. Δεν νομίζω να έχει λοιδωρηθεί άλλος παίκτης περισσότερο από τον συγκεκριμένο. Και είναι άκρως υποκριτικό, γιατί αν ο συγκεκριμένος έκανε σωστά την δουλειά του στο γήπεδο δεν θα ασχολείτο κανείς με τα ξενύχτια του και τον τρόπο ζωής του. Ο καπνιστής και ο ξενύχτης που παίζει καλά παίρνει συγχωροχάρτι. Ο αντίστοιχος καπνιστής και ο ξενύχτης που σέρνεται οδηγείται στο εκτελεστικό απόσπασμα. Στον Γκοβού έπρεπε να δοθεί ευκαιρία και όχι τελεσίγραφο. Είναι ο πιο ασφαλής τρόπος να τον χάσεις, αφού δεν ξέρεις πώς θα αντιδράσει. Και δεν ξέρεις πώς θα αντιδράσει, από την στιγμή που δεν γνωρίζεις τον χαρακτήρα του, ενώ γνωρίζεις (ή εν πάση περιπτώσει όφειλες να γνωρίζεις) τις συνήθειές του πριν τον αποκτήσεις. ΕΚΤΟΣ ΑΝ... Εκτός αν είναι απόφαση της ίδιας της διοίκησης να τον ξεφορτωθεί για να απαλλαγεί ενδεχομένως από το υψηλό του συμβόλαιο. Μόνο που αν ισχύει αυτό, η διοίκηση παίζει με τη φωτιά. Καθώς ούτε τον παίκτη θα κερδίσει με τέτοιες πρακτικές, ούτε από το συμβόλαιό του θα μπορέσει να απαλλαγεί αν ο Γκοβού αποφασίσει να καθίσει πάνω σ' αυτό.


ΖΙΛΜΠΕΡΤΟ: Με όλο το σεβασμό που τρέφω γι' αυτόν τον πραγματικά μεγάλο παίκτη και καθώς νομίζω ότι έχει αποδείξει σε όλους πως δεν είναι η έλλειψη διάθεσης, αλλά η έλλειψη αντοχών που τον έχουν φέρει σ' αυτή την κατάσταση ήρθε η ώρα να καθίσει στον πάγκο. Είτε μ' αυτόν τον τρόπο καταφέρει και πάρει τις ανάσες που χρειάζεται ώστε να επιστρέψει δριμύτερος, είτε όχι. Ο Ζιλμπέρτο στην κατάσταση που βρίσκεται θα πρέπει να παίζει το πολύ ένα ημίχρονο.

ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ: Ηθελα να ήξερα ποιος ψήφισε τον Καραγκούνη για MVP στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Εκτός αν έπαιξε ρόλο το χτυπημένο του κεφάλι. Εγώ είδα έναν παίκτη που προσπαθούσε να το παίξει δεκάρι, αλλά μόνο οργάνωση δεν πρόσφερε, που εκτελούσε τα στημένα και στερούσε μ' αυτό τον τρόπο την όποια προσπάθεια για δημιουργία ευκαιριών και που έβαζε το κεφάλι κάτω και γυρνούσε γύρω από τον εαυτό του. ΚΑΙ ο Καραγκούνης μπορεί ενδεχομένως να βοηθήσει για ένα ημίχρονο. Οχι παραπάνω.

ΓΚΑΡΣΙΑ: Εχουν ειπωθεί πολλά για τον Ισπανό. Εγώ βλέπω έναν παίκτη που έχει διάθεση να προσφέρει. Δεν του βγαίνουν κάποια πράγματα, δεν έχει ακόμα αντοχές. Θα είναι όμως λάθος να στήνουμε στον τοίχο έναν παίκτη που είτε έτσι είτε αλλιώς αποκτήθηκε για να έχει συμπληρωματικό ρόλο. Δεν φταίει αυτός που έπεσε ...περονόσπορος και καλείται να προσφέρει περισσότερα από αυτά για τα οποία αποκτήθηκε.


***


ΦΑΣΕΙΣ







Ο ...ΑΥΤΟΥΡΓΟΣ







Η ΕΞΕΔΡΑ





VIP



Η Τζουντ και τα Σισεδάκια




Τελικά ο Φιλιππίδης (ηθοποιός) είναι συγγενής με τον Αντζελο;
(ξέρει κανείς;)



***


CISSE-MANIA
(once again)











***



Το 1-0


Το 1-1



Το 2-1

Eκτός από το δικό μας παιχνίδι βέβαια είχε και ντέρμπι Δικεφάλων την ίδια ώρα (καλή μου NOVA θα έρθω και σε σένα...) στην Τούμπα. Ενα ντέρμπι όπου υπήρχε ένας νικητής και δύο χαμένοι. Ο νικητής ήταν ο ΠΑΟΚ που πήρε το τρίποντο στις καθυστερήσεις χάρη σε ένα γκολ του Βιεϊρίνια. Οι χαμένοι ήταν η ΑΕΚ και ο Κάκος. Η μία δέχτηκε δύο γκολ στο τέλος του κάθε ημιχρόνου και ΔΕΝ ήταν θέμα ατυχίας, αλλά θέμα αυτοσυγκέντρωσης. Ο άλλος τα έκανε κυριολεκτικά μαντάρα και πάλι καλά που κέρδισε αυτός που ήταν καλύτερος μέσα στο γήπεδο, γιατί αύριο θα τρέχαμε και δεν θα φτάναμε. Αφησε μέσα τον Τζιμπούρ μετά από δολοφονική σκαριά στον Πάμπλο Γκαρσία, και έβγαλε έξω τον Μανωλά για ένα φάουλ που σήκωνε το πολύ κίτρινη. Εχασε και τον πειθαρχικό έλεγχο, δεν έδωσε και ένα πέναλτι - μαρς του Λαγού στον Βιεϊρίνια. Οσο για την ΑΕΚ, δεν έχασε μόνο τον Μανωλά (πιθανότατα για ένα ματς) αλλά έχασε με κόκκινη και τον Δέλλα που επέστρεψε ένα μπουκάλι που είχε δεχτεί στην κερκίδα (χάνει το ματς με την Καβάλα, ίσως και με τον γαύρο).



Στους χαμένους είναι βέβαια και ο Μανόλο που συνέχισε από εκεί που τελείωσε ο Ντούσκο. Με τον Μπλάνκο δεξί εξτρέμ, δηλαδή ουσιαστικά με έναν παίκτη λιγότερο γιατί ο Αργεντίνος εκεί δεξιά δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Και με Γκέντσογλου αντί για Καφέ που θα μπορούσε να περάσει και δυο πάσες της προκοπής.



Κι όχι τώρα ότι ο Χάβος έκανε κανα κοουτσάρισμα υψηλών προδιαγραφών, ούτε ο ΠΑΟΚ έπαιξε καμιά μπαλάρα Τα αυτονόητα έκανε ο άνθρωπος όπως τα αυτονόητα έκαναν και οι παίκτες του. Οι έξι νίκες όμως (μαζί με αυτήν στο Γιουρόπα) είναι νίκες. Και όσο κερδίζει η ομάδα που πέρασε ήδη στην τρίτη θέση, όλα θα πηγαίνουν πρίμα. Ασε που μπορεί ο Χάβος να έχει και το κοκκαλάκι της νυχτερίδας. Δύο γκολ στις καθυστερήσεις σε δύο αγώνες, με Εργοτέλη και ΑΕΚ. Τυχαίο; Μπορεί. Αλλά τι σημασία έχει; Σημασία έχει ότι οι βαθμοί μπαίνουν στο σακούλι.


ΟΙ ΚΟΚΚΙΝΕΣ





Ο ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ





Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ




ΠAΜΠΛΟ, Ο ...ΕΛΛΗΝΑΣ





***







Και πάμε τώρα και στο παιχνίδι - τραγέλαφο. Ο διαιτητής Γιάχος (αυτός ο ...yahoo.gr όπως τον ανέφερε και ο Λεάνης) τα έκανε μαντάρα. Ξεκίνησε το παιχνίδι όταν δεν έπρεπε να ξεκινήσει και το σταμάτησε όταν έπρεπε να συνεχίσει. Το θέμα όμως είναι αρκετά πολύπλοκο.

Γιατί μετά το τέλος του παιχνιδιού βγήκανε όλοι οι ΑΡΔ και έλεγαν πως ο Γιάχος το διέκοψε το παιχνίδι επειδή προφανώς στο ημίχρονο πληροφορήθηκε ότι το γκολ του Τοροσίδη που ακύρωσε ήταν κανονικό και προκειμένου να χειροτερέψουν τα πράγματα σε περίπτωση που δεν κερδίζει ο γαύρος(που σημειωτέον δεν μπορούσε να αλλάξει ούτε μπαλιά) σκέφτηκε να το διακόψει. Και μάλιστα το είχε προαποφασίσει να το διακόψει γι' αυτό και ο έλεγχος που έκανε στον αγωνιστικό χώρο ήταν υποτυπώδης.

Και οι ίδιοι οι γαύροι μετά τη διακοπή διαμαρτύρονταν για την διακοπή. ΠΡΙΝ όμως τη διακοπή, με το τέλος του ημιχρόνου ο Μώραλης έκανε δηλώσεις στην NOVA και είπε ότι "ο Ολυμπιακός πιέζει τον διαιτητή να διακόψει το ματς". Επομένως; ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ;

Δείλιασε ο Γιάχος ή ο γαύρος σκέφτηκε ότι αφού δεν τον πάει το ματς καλύτερα να διακοπεί και να συνεχιστεί κάτω από καλύτερες συνθήκες; Τελικά ποιος επιθυμούσε να διακοπεί το ματς; Διαλέγετε και παίρνετε!

Το θέμα πάντως είναι πως έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, ο γαύρος θα το κερδίσει χαλαρά το 45λεπτο που απομένει. Γιατί γνωρίζει πια την δική μας γκέλα και θα μπει μέσα να παίξει άνετος κι ωραίος. Πολύ διαφορετικά δηλαδή απ' ό,τι αν ήξερε ότι έχουμε πατήσει κορυφή και πρέπει πάση θυσία να βάλει γκολ, αλλά και να μην δεχτεί μέσα σε ένα ημίχρονο.


***

Scratch: To είχε δοκιμάσει ποτέ άλλοτε το 4-4-2 ο Νιόπλιας;



Scratch 1: Eχει παίξει δεξί μπακ, αριστερό μπακ, στόπερ. Τώρα και δεξί εξτρέμ! Loukas Vyntra, το πολυεργαλείο! (Να σκεφτείς ότι μερικοί ακόμα τον θεωρούν άχρηστο...)


Scratch 2: Ούτε το ξυρισμένο κεφάλι δεν του έδωσε ώθηση του Γκοβού.


Scratch 3:
His name is Kolovetsios. Jimmy Kolovetsios!


Scratch 4: Πατέρα, από εδώ και πέρα ξεκινούν οι δικές σου ευθύνες. Πρέπει να παρθούν αποφάσεις.


Scratch 5: Aπό την αρχή του πρωταθλήματος η NOVΑ έχει βαλθεί να μας σπρώξει προς το δορυφορικό πιάτο, αφού θεωρεί το πακέτο Filmnet - Supersport1 ως ξεπερασμένο. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο έχει πάψει να βάζει τα παιχνίδια στο S1 και τα μοιράζει στα υπόλοιπα κανάλια της. Το αποτέλεσμα είναι να χάνουμε τα περισσότερα από τα ματς εκτός από τα ντέρμπι αφού προς τον παρόν δεν έχει τολμήσει αυτά να τα μεταφέρει. Σήμερα τόσο το παιχνίδι του γαύρου στην Κρήτη όσο και του Παναθηναϊκού με τη Λάρισα τα είχε μόνο το δορυφορικό. Για να μη μιλήσουμε για τις ταυτόχρονες ώρες μετάδοσης που και 2 τηλεοράσεις να έχεις θα πρέπει να αλληθωρίζεις κοιτώντας πότε το ένα και πότε το άλλο! (Γεια σου ρε Μαρινάκη που σε επαίνεσαν κιόλας για την συμφωνία που έκλεισες περί των τηλεοπτικών!). Επειδή οι εποχές είναι δύσκολες και για τον περισσότερο κόσμο είναι ΣΠΑΤΑΛΗ ακόμα και το περίπου 45άρι που πληρώνει για το απλό πακέτο κάθε μήνα, πόσω μάλλον να σκεφτεί να το αναβαθμίσει βάζοντας δορυφορική κεραία, συνιστώ στην NOVA να αλλάξει τακτική και να σταματήσει να μας σπάει τα νεύρα γιατί δεν θέλουμε πολύ να διακόψουμε και το απλό πακέτο. Τα ματσάκια μια χαρά τα βλέπουμε και στο live streaming κι ας κολλάνε λιγάκι. Καλύτερα να κολλάνε παρά να ελαφραίνει η τσέπη μας, χωρίς να βλέπουμε καν αγώνες!


Scratch 6 (Εκλογικό):
Aπό το blog των G700: Το «όλοι οι πολιτικοί είναι ίδιοι» είναι μια μεγάλη μπούρδα αντίστοιχη με το «όλες οι γυναίκες είναι πουτάνες» και το «όλοι οι άντρες είναι γουρούνια». Δείχνει ότι απλώς βαριόμαστε να ψάχνουμε τους καλύτερους για μας. Η αποχή στις εκλογές μοιάζει με την αποχή από το σεξ. Αντιμετωπίζεται ιδεολογικά ως ένας αξιέπαινος άθλος αλλά, τελικά, απλώς οδηγεί στη μαλακία.

64 comments:

4minister said...

2η φορά που μπαίνω από τότε που ανέβασες το θέμα και δεν έχω όρεξη να γράψω. Θα επανέλθω, και αυτό είναι υπόσχεση!

(έτσι δεν μιλάνε τα λαμόγια της πολιτικής;)

Elpis Cameraman said...

Να πουμε οτι δεν το περιμεναμε; Ψεμματα θα ναι.
Πολυ χαλια η ομαδα και μαλλον οπως γραφεις, καπου αλλου ειναι το θεμα. Δεν μπορει να ΜΗΝ το βλεπουν ολοι οτι θελουμε νεο προπονητη.
Οσο για το live streaming...πολυ κολλημα ρε συ! Ακομα και στα λιγοτερο ενδιαφεροντα ματς.

Αρχισα να γραφω και για την Παναθα. Ειναι blog ενος φιλου και μου το προτινε. Εχετο στα υποψιν...
http://betonia-stoiximatos.blogspot.com/2010/11/blog-post_14.html

fl@neur said...

Γεια σου gatti, αξεπέραστο!!! Τα καλύτερα είναι, αν ο Φιλιππίδης (ηθοποιός) είναι συγγενής με τον Φιλιππίδη (πρώην πρόεδρο) και τέλος πάντων who is jonny kolovetsios?
Τα πράγματα μιλάνε από μόνα τους, κι απ' ότι φαίνεται ο Νιό(μ;)πλιας έκλεισε τον κύκλο του. Να μιλάμε όμως σα να χάθηκε και το πρωτάθλημα είναι πάντως πρόωρο, αλλά με τέτοιες επιδόσεις μάς βλέπω στα play-off το πολύ.
Τώρα βέβαια είμαι σίγουρος ότι το blog θα πάρει φωτιά.

KANTHAR0S said...

Καλημέρα.

Να ξεκινήσω λέγοντας ότι ο τίτλος είναι λάθος. Αν κάποιος γκελάρισε αυτή ήταν η ΑΕΛ κι όχι ο ΠΑΟ που τσίμπησε σχετικά εύκολα το Χ.

Συμφωνώ απόλυτα ότι στον Νίκο δόθηκε δύο φορές η ευκαιρία να αποχωρήσει στη σωστή στιγμή.

Από εκει και πέρα ξαφνιάστηκα με την αλλαγή του συστήματος σε 4-4-2. Αυτό δείχνει και την απελπισία του. Βέβαια η διάταξη του συστήματος ήταν για τα πανηγύρια. Έβλεπες τον Βύντρα να τρέχει παντού αβοήθητος, έναν Σισέ να ζητάει μια μπάλα και έναν Καραγκούνη πραγματικά για λύπηση. Λες και είναι παιδάκι σε αλάνα.

Δεν φταίνε πάντως οι παίχτες. Μπορώ να σου πω ότι στο σημείο που φτάσαμε δεν φταίει καν ο Νιόμπλιας. όταν ο Πατέρας μάθει τι σχήμα έχει η μπάλα και ότι το χόμπι του (ΠΑΟ) δεν είναι τόσο απλό όσο νόμιζε τότε ίσως γίνουν κάποια βήματα προόδου.

pensierix said...

Κίνηση (αλλαγή Γκοβού-Πετρόπουλου) που το 98,56 % των προπονητών θα έκανε στο 75-80, μπας και κλέψουν το ματς με μια στραβοκεφαλιά στην αναμπουμπούλα, ο Νιόπλιας την έκανε στο ημίχρονο. Για γέλια και για κλάματα. Τουλάχιστον δεν φάνηκε η απουσία του Νταμπίζα στην άμυνα της Λάρισας. Ο Πετρόπουλος μια χαρά μάρκαρε το Σισέ...

Και ΟΚ, ο Νιόπλιας είναι αλλού γι'αλλού, έχει χάσει τ'αυγά και τα πασχάλια και θα κάνει και μια βλακεία παραπάνω. Αναμενόμενο όπως αναμενόμενη ήταν και η γκέλα. Για μπάλα μιλάμε και όχι για πυρηνική φυσική. Το θέμα είναι η παντελής έλλειψη σοβαρότητας από την πλευρά της διοίκησης σε όλα τα επίπεδα. Πώς να τους πάρει κανείς στα σοβαρά όταν πχ συμπεριφέρονται στον Γκοβού λες και είναι παικτάκι της σειράς που δίνει εξετάσεις; Βγαίνουν τα πράσινα παπαγαλάκια (δεν είδα την ΠΑΕ να διαψεύδει τίποτα) και αρχίζουν: "Δυσαρέσκεια για Γκοβού", "Τον επόμενο μήνα κρίνεται η παραμονή Γκοβού", "Πέτσκο ο αντιΓκοβού", "Μπεκροκανάτα ο Γκοβού". Και φτάνει το Σάββατο, αλλαγή του Γάλλου στο ημίχρονο για να μπει ο...Πετρόπουλος. Ε, δεν είστε καθόλου σοβαροί, κύριοι...

ΥΓ
Διαιτητή που δεν βλέπει καταφανέστατο πέναλντι και κόκκινη κάρτα, πάει στο διάολο, τον "συγχωρείς". Διαιτητη που βγαίνει με καθυστέρηση 10 λεπτών από τα αποδυτήρια, αν είσαι σοβαρή ομοσπονδία, τον στέλνεις σπίτι του. Η χεσμένη φάτσα του Γιάχου-"σας ζητώ συγγνώμη, πάω τώρα να ρίξω τη μπάλα εκεί που έχει νερό για να διακοπεί το ματς", όλα τα λεφτά.

Stepas said...

Gatti μου γειά χαρά!

Θα συμφωνήσω ότι με ο Νιόπλιας στην ουσία έχει τελειώσει από το ΠΑΟ. Πιστεύω πως ό,τι ήταν να δώσει το έδωσε. Το βλέπω απίθανο να καταφέρετε να πάρετε το πρωτάθλημα και φέτος με αυτόν στο τιμόνι.

Για μένα παραμένει μυστήριο το πώς ο Παναθηναϊκός που πήρε πέρυσι το νταμπλ δίκαια και σχετικά εύκολα, δεν μπορεί φέτος να "στρώσει" με τίποτα, παρότι είναι η ίδια ακριβώς ομάδα με πέρυσι και μάλιστα σχετικα βελτιωμένη με τις προσθήκες Μπουμσονγκ, Γκαρσία και Γκοβού (θεωρητικά είναι μια χαρά προσθήκες, άλλο το πώς τις διαχειρίζεται ο προπονητής κλπ). Σίγουρα η λογική απάντηση για το μυστήριο αυτό είναι ότι ο Νιόπλιας δεν έχει την παραμικρή ικανότητα να δώσει στην ομάδα αγωνιστικό προσανατολισμό και σαφές πλάνο. Δεν υπάρχει δημιουργία παιχνιδιού και αγωνιστική ταυτότητα. Δυσκολεύομαι να απαντήσω στο ερώτημα "Πώς παίζει η ΠΑΟ φέτος;", αφού δεν υπάρχει σχέδιο εντός γηπέδου
(επειδή δεν έχω καταλάβει, ο Λέτο είναι τόσο καιρό τραυματίας ή παίζει κάτι άλλο που το ΄χω χάσει;)

Όσο για μας, τα πράγματα είναι απλά και τα έγραψες κι εσύ: ανώτερος ο ΠΑΟΚ, μέτρια προς κακή η ΑΕΚ, δίκαιο το αποτέλεσμα βάσει εικόνας και ένας Κάκος που ήταν κάκιστος. Αδίκησε και τις 2 ομάδες και αυτό τα λέει όλα.

Σε διαβάζω τακτικότατα αλλά σπανίως βρίσκω χρόνο για σχολιασμό. Απολαυστικά τα ποστ σου πάντα!

Συμφωνώ 100% σε αυτό που παρέθεσες για το πιο μοδάτο πράγμα στην Ελλάδα: την ΑΠΟΛΙΤΙΚ (αν είχε υπόβαθρο πολιτικό θα μου άρεσε κι εμένα) αποχή.

Γειά χαρά!

Stepas said...

Ο δαίμων του... πληκτρολογίου:
Φυσικά και το "με" δεν χρειάζεται στην 1η παράγραφο και φυσικά εννοώ "Πώς παίζει ο ΠΑΟ" και όχι "η" όπως γράφτηκε κατά λάθος.
:-))

paoad said...

Πλάκα, πλάκα σ'αυτο που ανέφερες για Κάρα είχες απόλυτο δίκιο. Το παιχνίδι του Κάρα χωρίζεται σε δύο χρονικα διαστήματα στο Π.Μ και Μ.Μ- όπερ σημαίνει προ και μετά μπαντάνας. Στο Π.Μ είναι παλιός κλασσικός Καρα στο Μ.Μ είναι ο παλιός κλασσικός Καραγκούνης ΑΛΛΆ παράλληλα νιώθει επαναστάτης, νιώθει αερινος αλλά δεν είναι (μάλλον απο τη ζαλάδα), νιώθει Αργεντίνος.

Vamos καλή λεφτεριά

Στα υπόλοιπα... δυστυχώς έχεις δίκιο.

πσ. πολύ ωραίο το ποστάκι

paoad said...

Πλάκα, πλάκα σ'αυτο που ανέφερες για Κάρα είχες απόλυτο δίκιο. Το παιχνίδι του Κάρα χωρίζεται σε δύο χρονικα διαστήματα στο Π.Μ και Μ.Μ- όπερ σημαίνει προ και μετά μπαντάνας. Στο Π.Μ είναι παλιός κλασσικός Καρα στο Μ.Μ είναι ο παλιός κλασσικός Καραγκούνης ΑΛΛΆ παράλληλα νιώθει επαναστάτης, νιώθει αερινος αλλά δεν είναι (μάλλον απο τη ζαλάδα), νιώθει Αργεντίνος.

Vamos καλή λεφτεριά

Στα υπόλοιπα... δυστυχώς έχεις δίκιο.

πσ. πολύ ωραίο το ποστάκι

pensierix said...

Τεχνικός διευθυντής Χενκ Τεν Κάτε που ξέρει πρόσωπα και καταστάσεις στην ομάδα, φέρνει προπονητή Κέρβερο για να ρίχνει κι αυτός κανα μπινελίκι όταν θα κουράζεται ο τεντάς. Του δίνεται ένα σεβαστό ποσό για μεταγραφές. Τα κλειδιά της Παιανίας ας τα κρατήσει ο Πρόεδρος, σε αυτό κάνω μια παραχώρηση. Τους κλειδώνει μέσα και ανοίγει μόνο στις καθαρίστριες, να ρίχνουν κανένα σφουγγάρισμα που και που, να φεύγουν τα αίματα.

ΑΡΔ που δεν ξέρουν την τύφλα τους και στηρίζουν μέχρι εκεί που δεν παίρνει το καλό παιδί που τους τα λέει χαρτί και καλαμάρι (δεν ξεχνώ τις αναλύσεις επι αναλύσεων για τις τεράστιες αλλαγές που έφερε ο Νιόπλιας, μόνο και μόνο για να μειώσουμε τον προηγούμενο και να δικαιολογήσουμε την εμετική στάση μας προς το πρόσωπό του), άμπαλοι οπαδοί που θέλουν "γνώστες της ελληνικής πραγματικότητας" και παίκτες "απελευθερωμένους", ας πάρουν αντιτενκατικό ορό για να στρώσουν.

Αυτά, αν θέλεις να φτιάξεις ομάδα σοβαρή ή τουλάχιστον αν θες να το παλέψεις προς αυτή την κατεύθυνση, έχοντας πάντα στο νου ότι είσαι μια ποδοσφαιρική (και όχι μόνο) Μπανανία. Διαφορετικά, καλέστε τον Σωτηρακόπουλο και το Χελάκη για να σας φτιάξουν ομάδα, αφού το πρόβλημα του ΠΑΟ είναι ο Γκοβού που μπεκροπίνει, και μη μας σκοτίζετε...

4minister said...

Είναι σχεδόν βέβαιο, με τον Ηρακλή θα κάθεται άλλος στον πάγκο. Από το όνομά του θα καταλάβουμε αν η απόφαση πάρθηκε τώρα, ή αν ήταν δεδομένη η αλλαγή και μας το φύλαγαν κρυφό.

Αν δηλαδή το είχαν σχεδιάσει να συμπέσει με την αλλαγή ιδιοκτησίας, που σας έχω ξαναπεί βλέπω να είναι πολύ κοντά, ίσως και μέσα στο μήνα.

4minister said...

Ξέχασα.

Σιγά μην είναι τραυματίας ο Λέτο! "Σκοτώθηκαν" πριν κάνα δεκαήμερο με Αντωνίου και Νιόπλια, για ανεξακρίβωτους λόγους. Επτασφράγιστο μυστικό.

Όπως πίστεψα στο παιχνίδι με Γαύρο ότι την αλλαγή (έξοδο) Κατσούρ στο ημίχρονο δεν την έκανε ο Νιόπλιας, έτσι και τώρα δεν πιστεύω ότι είναι δική του η αλλαγή σε 4-4-2. Για κείνη την αλλαγή μάλιστα είχα συμπεράνει πως «Οι αλλαγές στο ημίχρονο δεν πρέπει να ήταν επιλογές του Νιόπλια. Και το λέω αυτό γιατί δεν πιστεύω ότι έχει τα “κάκαλα” να βγάλει έξω τον Κατσουράνη. Άλλος πρέπει να έδωσε εντολές. Άσε που αν πήγαινε με 0-0 στο ημίχρονο, δεν πιστεύω ότι θα έκανε αυτές τις αλλαγές, αλλά ότι θα έβαζε μέσα Καραγκούνη. Αν λοιπόν πράγματι κάποιος άλλος έδωσε εντολές, αυτό ένα πράγμα σημαίνει. Ότι ο Νιόπλιας μετράει μέρες»

KitsosMitsos said...

Κολοβέτσιος παιχτάκι, όντως! Να βγαίνουν ταλέντα δεν θέλουμε; Ιδού.
Όσο για το ματς, όντως ο ΠΑΟ ήταν άναρχος, χωρίς συγκεκριμένη κατεύθυνση. Η ΑΕΛ κλάταρε από 60 ως 80 (φυσική κατάσταση μάλλον) αλλά στο τέλος πεισμώσανε και κάνανε περισσότερο αισθητή την παρουσία.
Το πρώτο ημίχρονο ως θεατής μου άρεσε, 2 γκολ και ομάδες που πιέζουν. Το δεύτερο απλώς ανύπαρκτο...

The Bgt said...

Γαλατη, αυτο με τον Τεντα Τεχν.Δ/ντη το πα εγω πρωτη! θεεεελλωωω το κοπιραιτ! :))

Φιλια σε ολους, αντε να δουμε αν θα ξεφορτωθουμε τον λαλακα εμεις οι Αθηναιοι αποψε, δε ξερω αν κι ο αλλος λαλακας ειναι, αλλα λιγο δυσκολο να ειναι χειροτερος απο το #@@$@#%% Νικητα..

pensierix said...

@ the Bgt

Κι εγώ που νόμιζα ότι εγώ το πέταξα πρωτος κι εσύ συμφώνησες!

:))))

Στα των εκλογών, έχω φρικάρει στην κυριολεξία από κάτι τύπους στο ίντερνετ (και καλά προοδευτικούς, ανοιχτομάτηδες και πατριώτες, όχι σαν τα κομματόσκυλα του ΠΑΣΟΚ και καλά) που ενώ μέχρι προχτές τον Κακλαμάνη, Ομερ Πριόνη τον ανέβαζαν φασίστα τον κατέβαζαν, τώρα χλευάζουν με εξυπνακίστικο στυλάκι όσους θα πήγαιναν να ψηφίσουν Καμίνη γιατί είναι υπερ...του μνημονίου. Λες και αν βγει ο Κακλαμάνης, η τρόικα και ο Γιωργάκης θα τα κάνουν πάνω τους...."Τι Κακλαμάνης, τι Καμίνης" σου απαντάνε οι "επαναστάτες"...

Εδώ ρε μαλάκες, δεν είστε ικανοί να ξεπεράσετε τα κολλήματά σας και να στείλετε στο σπιτάκι του έναν ανίκανο δήμαρχο που πάει χέρι χέρι με Καρατζαφέρη και Χρυσή Αυγή, και μου θέλετε επαναστάσεις και καλείτε τον κόσμο σε ξεσηκωμό;

The Bgt said...

Ειλικρινα σου λεω, ολους αυτους τους χαμενους στο διαστημα αριστερους, αριστερισκους που μπλογκαρουν θελω να τους ΦΑΠωσω ολους.
αντιδραστικοτητα και προταση καμια.

Δεν τους αντεχω ρε παιδι μου, η συγχιση στη κεφαλη τους ειναι αβυσσαλεα. Ασε που νομιζω οτι αρκετοι απο δαυτους ειναι κατευθυνομενοι.

Δεν αντεχεται αυτο το πραγμα στην Αθηνα, μετα τον Μπεη, και με εξαιρεση τον Τριτση, στην Αθηνα βγαινουν μονο οι δελφινοι της ΝΔ που εχουν ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ την πολη. Ο ενας φυτευε παρκομετρα και καγκελα, ο αλλος εφτιαχνε και ξαναεφτιαχνε τις ιδιες πλατειες, η δρακουλινα πρεπει να προσελαβε ολα τα βαφτηστηρια του Δρακουμελ μπαμπα της στην δημοτικη αστυνομια (ασε το site του Δημου που κοστισε 1εκ ευρω!!!), ο αλλος εκοψε και τα λιγα δεντρα που ειχαν μεινει.. ΕΛΕΟΣ... ΣΙΧΑΜΑ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ, εμετος.

Κομματοσκυλο μου μυριζει και ο Καμινης αλλα βαρεθηκα στο δημο Αθηναναιων να βγαινουν ολα τα ρεμαλια της ΝΔ επειδη ψηφιζουν οι δεξιοι γεροι και γριες.

Γουσταρω που φαινεται να μειωνεται και η δυναμη αυτου του πολιτικαντη του Ψωμιαδη, αν δε, βγει και ο Μπουταρης θα προκειται περι θαυματος!!

pensierix said...

Koμματόσκυλο μπορεί να είναι και ο Καμίνης αλλά ρε αδερφέ, από τη στιγμή που ο αστακός μαγιονέζα που ονειρεύεσαι δεν πρόκειται να έρθει αυτή την τετραετία, τουλάχιστον απόφυγε τα σκατά και φάε μακαρόνια με βούτυρο. Εκτός κι αν περιμένεις να ριζοσπαστικοποιηθεί η κοινωνία με ένα κλικ, κι από την συντηρητικούρα τον Κακλαμάνη περάσουμε στο καπάκι στην επανάσταση...

Καλά, το ότι ο Ψωμιάδης έχει κάνει τσιφλίκι του τη Θεσσαλονίκη είναι ενδεικτικό της κατάντιας μας και της αποτυχίας των "προοδευτικών δυνάμεων" (sic). ΟΚ, μάγκες, το ΠΑΣΟΚ δεν θα πανηγυρίσει τη νίκη στην περιφέρεια, ο Στρος Καν θα χεστεί πάνω του και η τρόικα θα την κάνει με ελαφρά φοβούμενη τον μακεδονομάχο. Καθήστε τώρα να σκούζετε και να βγάζετε λόγους γεμάτους αγανάκτηση με διαπιστώσεις τύπου "Η Σαλόνικα είναι πολύ συντηρητική πόλη". Αντε και κανένα νέο ανέκδοτο για το Ζορό, γιατί εμείς οι προοδευτικοί έχουμε χιούμορ και είμαστε πνευματώδεις...

The Bgt said...

Στις τοπικες εκλογες δε ψηφισα ποτε με κομματικα/πολιτικα κριτηρια.
Η Αθηνα ομως πραγματικα εχει υποφερει.
Ο τελευταιος που εκανε καποια εργα της προκοπης, τουλαχιστον στη Κυψελη που ζω εγω, ηταν ο Εβερτ και ο τελευταιος που αλλαξε τη μορφη της πολης ο Μπεης. Διαολε εχουν περασει 30 χρονια, και οι Δημαρχαιοι ειναι μονο για να κονομανε απο τις μιζες και να κανουν ρουσφετια.

Απο την αλλη βεβαια και οι υποψηφιοι του Πασοκ (αν εξαιρεσεις την Μελινα) ηταν για τα μπαζα, κατι Παπουτσηδες, κατι Σκανδαλιδηδες, Παγκαλοι..

Τεσπα, ελπιζω αυτος ο Καμινης να κανει εστω και κατι περισσοτερο απο τους 3 προκατοχους του. Θα ειναι ενα θετικο βημα.

ΝικΗΤΤΑ, bye bye ηλιθιο κουναβι!

4minister said...

Ηλίθιος και gay σπανίζει. Απλά τώρα τελευταία του φάγανε το γκόμενο και έχασε το .... στήριγμά του!

gatti said...

@4minister: Kι εγώ μη νομίζεις. Το κλωθογύριζα μέχρι να το ανεβάζω. Τι να γράψω; Τα ίδια και τα ίδια; Είναι πληκτικά τα όσα συμβαίνουν στην ομάδα.

gatti said...

@Elpis Cameraman: Xάλι μαύρο, πραγματικά! Ποιος θα μας το έλεγε και δεν θα τον περνούσαμε για τρελό το καλοκαίρι, ή όταν παίζαμε με τις Ιντερ και Μίλαν! (Μωρέ καλά το λένε άμα παίζεις καλά στα φιλικά του καλοκαιριού να ανησυχείς!).

Κολλάει γενικά το live streaming αλλά να σου πω, δίνουν τόσα links τα παιδιά στο GWF που πάντα βρίσκεται κάποιο που δεν θα κολλάει.

Θα περάσω και από το blog που μου προτείνεις! Καλή αρχή εύχομαι!

:))

gatti said...

@fl@neur: Είδες καλέ μου fl@neur για ποιο λόγο λέμε συνέχεια τα άσχημα για την ομάδα σε αντίθεση με τον γαύρο που συνεχώς τον εκθειάζουν; Γιατί μπορεί μεν εκείνοι να υπερβάλλουν, αλλά εμείς είμαστε σε πολύ μεγάλο χάλι ρε γαμώτο, οπότε πώς να αγνοήσεις αυτή την εικόνα; Και να θέλεις δεν μπορείς!

Jimmy Kolovetsios, όχι Johny. Δημήτρη το λένε το παλικάρι, 19 χρόνων είναι, αγωνίστηκε στην θέση του Νταμπίζα και έβγαλε μάτια!

Μπορεί να είναι πρόωρο να λέμε ότι χάθηκε το πρωτάθλημα, αλλά έτσι και παρέμενε ο Νιόπλιας ούτε πρόωρο θα ήταν ούτε άστοχο.

gatti said...

@KANTHAR0S: Καλώς τον! Μάλλον διάβασες τον μισό μόνο τίτλο. Συμφωνώ απολύτως ότι εμείς τσιμπήσαμε τον βαθμό και όχι η Λάρισα και μάλιστα το γράφω και σε ένα σημείο μέσα στο ποστ ότι σταθήκαμε και τυχεροί, αλλά στον τίτλο δεν αναφερόμουν στον Παναθηναϊκό, οπότε όντως θα ήταν λάθος ο τίτλος. Αναφερόμουν στον Νιόπλια και κατά πόσο αυτή η γκέλα θα είναι ικανή να τον κάνει να μαζέψει τις βαλίτσες του.

Εγώ να δεις πόσο ξαφνιάστηκα με το 4-4-2. Πού πας βρε άνθρωπε; Το έχεις δοκιμάσει αυτό το σχήμα ποτέ; Και έχεις και τους παίκτες για να το παίξουν; Αλλά τέτοια ώρα τέτοια λόγια.

Μπράβο! Για λύπηση ήταν ο Κάρα και αυτοί τον βγάλανε και MVP! Ακατανόητα πράγματα.

Εχεις δίκιο για τον Πατέρα. Το έγραψα άλλωστε. Από εδώ και πέρα ξεκινούν οι δικές του ευθύνες. Αντε να δεχτώ ότι δεν είχε εξ αρχής ευθύνες, καθώς το καλοκαίρι ήταν απών και πρόλαβε ο Τζίγγερ και τα έκανε μαντάρα. Τώρα όμως έχει ευθύνες για αυτή την συνεχιζόμενη κατάσταση και θα πρέπει να πάρει αποφάσεις.

gatti said...

@pensierix: Tον Πετρόπουλο με τη Λάρισα τον έβαλε στο ημίχρονο και τον Λάζαρο στο Καζάν στο 80΄. Εντάξει, τι να λέμε τώρα... Πες το ψέμματα ότι ο Πετρό μάρκαρε τον Σισέ. Του έκοψε την ορατότητα!

Πάντως, τα μισά από τα λάθη του Νιόπλια προέρχονται από το γεγονός ότι διαβάζει πολύ τις φυλλάδες. Αν υπάρχει κάτι που τον τρέλανε και κάνει τη μια βλακεία μετά την άλλη οφείλεται σε όσα γράφουν οι ΑΡΔ. Βάλε λίγο από αυτό, λίγο από την απειρία του στην προετοιμσία της ομάδας, ρίξε και λίγη πίεση για τα αποτελέσματα και έχεις έναν άνθρωπο τρελαμένο που δεν μπορεί να κάνει σωστά ούτε τα αυτονόητα. Εγώ το πιστεύω ότι δουλεύει σκληρά. Τις ενδεκάδες τις στήνει καλά. Ετσι όμως και συμβεί κάτι απρόβλεπτο και του χαλάσει αυτό που είχε σχεδιάσει, τετέλεσται.

Καλά, αυτό που συμβαίνει με τον Γκοβού είναι πέρα από κάθε λογική. Περιμένουν να κερδίσουν τον παίκτη τους με τέτοια συμπεριφορά; Διαχείριση για τα θηρία. Και μετά λέγαμε για τον Παναθηναϊκό του Τζίγγερ. Τελικά είναι κολλητικό...

ΥΓ. Τον Γιάχο για θύμα τον βλέπω παρά για θύτη. Εκανε και την πατάτα με το γκολ του Τόρο και μετά ό,τι του είπε ο Μώραλης θα έλεγε συνεχώς yes sir. O γαύρος πιθανότατα τα βρήκε μπαστούνια και σου λέει αφού δεν με πάει το παιχνίδι (η αλήθεια είναι ότι με τέτοιο γήπεδο και να ήθελε δεν μπορούσε να βάλει κάτω τη μπάλα και να παίξει) ας το σταματήσω εδώ και ας το συνεχίσω μια άλλη φορά υπό καλύτερες συνθήκες.

Τώρα βέβαια, άρχισαν ήδη να μας ...πρήζουν με το ...βαρύ πρόγραμμα που προέκυψε. Κάθονται όλη την ώρα, δεν έχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και τρώγονται γιατί το παιχνίδι θα διεξαχθεί ανάμεσα στα δύο ντέρμπι. Ακουγα τον Νικολακό σήμερα και έλεγε: "To κακό είναι ότι η ομάδα παίζει Κυριακή με ΠΑΟΚ, Τετάρτη με Εργοτέλη και Σάββατο με ΑΕΚ. Τουλάχιστον αν έπαιζε Σάββατο με ΠΑΟΚ Τετάρτη με Εργοτέλη και Κυριακή με ΑΕΚ κάτι γίνεται. Αλλά τώρα είναι ζόρικα τα πράγματα". Ρε πάνε καλά;

gatti said...

@Stepas: Kαλώς το ΠΑΟΚι μου!

Πού έχεις χαθεί εσύ; :))

Συμφωνώ ότι με τον Νιόπλια στο τιμόνι δεν υπάρχει περίπτωση να πάρουμε τίτλο. Απορώ όμως. Αφού το βλέπουμε εμείς οι Παναθηναϊκοί, το βλέπουν και οι οπαδοί των άλλων ομάδων, αυτή η διοίκηση γιατί δεν μπορεί να το δει;

Δεν είναι και τόσο μυστήριο. Πέρσι ο Νιόπλιας "πάτησε" πάνω σε μια έτοιμη ομάδα, φέτος έπρεπε να την προετοιμάσει μόνος του και πελάγωσε. Εκατσαν και οι τραυματισμοί και έδεσε το γλυκό.

Η πλάκα είναι ότι πέρσι επί Τεν Κάτε η μόνιμη επωδός ήταν αυτή που αναφέρεις: "Ποιο είναι το αγωνιστικό πλάνο του Παναθηναϊκού; Τι σύστημα παίζει;". Και έφυγε ο Ολλανδός και ήρθε ο Νιόπλιας και ως εκ θαύματος όλοι κατάλαβαν πώς παίζει η ομάδα και είδαν σύστημα, αυτοματισμούς, πλάνο και όλα τα παραφερνάλια.

Είναι μεγάλη η δύναμη του Τύπου. Πολλές φορές σε κάνει να πιστεύεις ότι εσύ βλέπεις άλλο παιχνίδι. Και με το πες πες μπορεί και να σε πείσει.

Για τον Λέτο οι γνώμες διίστανται. Η διοίκηση διαψεύδει ότι έχει συμβεί κάποιος καβγάς αλλά τόσο καιρό να κάνει αποθεραπεία είναι εξίσου περίεργο.

Ο Κάκος ήταν ντεφορμέ. Μαντάρα τα έκανε. Και δεν είναι η πρώτη φορά. Ομως, κακά τα ψέμματα. Είναι τόση η διαιτητική ένδεια που είτε το θέλουμε είτε όχι δεν υπάρχει άλλος καλύτερός του.

Το ξέρω ότι με διαβάζεις, το βλέπω στα στατιστικά! :))
Mη σε απασχολεί που δεν σχολιάζεις. Εδώ δεν προλαβαίνω να απαντήσω εγώ στα δικά σας σχόλια και το ξέρω ότι αυτό είναι αγένεια, αλλά συνέχεια τρέχω και δεν φτάνω...

Ναι, ήταν ωραίο το απόσπασμα και ταιριάζει στους απέχοντες. Εγώ δεν πείθομαι ότι οι περισσότεροι απέχουν συνειδητά. Κι αν ακόμα το έκαναν στο παρελθόν, τώρα δεν έχουν δικαιολογία. Κρίνεται η ζωή και το μέλλον μας.

Να περνάς καλά :)))

gatti said...

@paoad: Καλώς το μου! Χαιρετώ τη φίρμα του blog!

Τελικά ο Κάρα πρέπει να την είδε σαν τον τύπο από το συγκρότημα του Μanu Chao που φορούσε το κασκόλ του νταμπλ σαν μπαντάνα. Ομως, είτε Π.Μ. είτε Μ.Μ. τα ίδια χάλια έχει. Νοιώθει Αργεντίνος λες; Εγώ πιο πολύ για Μεξικάνο τον έχω. Αν του βάλεις ένα σομπρέρο και ένα μουστάκι θα μπορούσε να βρει ρόλο στο Βίβα Ζαπάτα!

:pppp

gatti said...

@pensierix: Σιγά μην φέρουν τον τεντά για τεχνικό διευθυντή! Πριν φύγει ο Αντωνίου θα παίξουν μια κλωτσοπατινάδα οι δυο τους άλλο πράγμα! Θα έχουν να γράφουν για μέρες οι φυλλάδες!

Ασε που θα πάθουν έμφραγμα κάτι Γκοτζίλες! Μόνο ο Κάρπετ θα ευχαριστηθεί. :ppp

Θα είχε όμως πολύ ενδιαφέρον μια τέτοια εξέλιξη. Οχι τίποτα άλλο αλλά ήταν και η έμπνευσή μου ο Τεν Κάτε.

Δεν είναι ότι δεν ξέρουν την τύφλα τους. Είναι ότι ήθελαν να πείσουν το κοινό τους ότι ο Ολλανδός ήταν άχρηστος και ο Νιόπλιας σχετικός. Επιμένω πως δεν του συγχώρησαν το γεγονός ότι τους έβλεπε αφ' υψηλού, αφού αυτοί θεωρούνται αυθεντίες στο χώρο και ο τεντάς χαλούσε την πιάτσα.

Δυστυχώς δεν πιστεύω πως θα έρθει κάποτε η στιγμή που ένας πρόεδρος θα εμπιστευτεί τις τύχες της ομάδας σε έναν τέτοιο τεχνικό διευθυντή και έναν σοβαρό ξενο προπονητή. Πολύ απλά επειδή όσο και στιβαρός κι αν είναι θα έρθει η στιγμή σε κάποια αποτυχημένα αποτελέσματα που θα υποκύψει στη δύναμη της εξέδρας ή στους ψιθύρους του περιβάλλοντός του....

gatti said...

@4minister: To όνομα είναι που περιμένουμε να μάθουμε κι εμείς. Πώς θα τη βγάλουμε; Με ένα ακόμα δικό μας παιδί, με κάποιον καλό ξένο ή με κάποιον ξένο μυρουδιά που όμως έχει καλή φήμη και καλές δημόσιες σχέσεις;

Το έχω ακούσει αυτό για τον Λέτο, αλλά δεν μπορώ και να το πιστέψω ότι είναι τόσο καιρό "καραντίνα" για έναν καβγά. Εδώ δεν κρατάνε τους τύπους για άλλα πράγματα, θα κρατούσαν τώρα τον παίκτη εκτός αποστολής ενώ καίγεται η γούνα τους;

Εγώ φοβάμαι το χειρότερο. Μήπως δηλαδή εκτός από την κακή προετοιμασία έχουμε πρόβλημα και στις αποθεραπείες. Και τότε δεν μας σώζει τίποτα.

Αυτό που λες περί αλλαγών κάθε άλλο παρά με καθησυχάζει. Δηλαδή ποιος είναι αυτός ο φωστήρας που έδωσε εντολή για το 4-4-2; Χίλιες φορές να το έκανε ο ίδιος ο Νιόπλιας παρά κάποιος άλλος.

Οσο για το αν έχει τα κότσια να βγάλει τους Κάρα και Κατσούρ, άμα παίζεις το κεφάλι σου, τότε τα παίζες όλα για όλα και δεν λογαριάζεις τίποτα.

gatti said...

@KitsosMitsos: Μια χαρά είναι ο Κολοβέτσιος. Θα παίξει όμως όταν γυρίσει ο Ντάμπι ή θα μπει στο ...μούσκιο; Εκεί είναι το θέμα!

Η Λάρισα έχει αρχίσει να ανεβαίνει, ήδη από το παιχνίδι της περασμένης αγωνιστικής με τον Αρη έδειξε καλά σημάδια. Θα μπορούσε στο τέλος να μας αφήσει ξερούς. Ευτυχώς δεν το έκανε. Οντως, το πρώτο ημίχρονο κάτι έλεγε. Το δεύτερο ήταν μαρτύριο...

gatti said...

@Τhe Bgt: Δεν θυμάμαι ποιος από τους δύο σας το είπε πρώτος εδώ για τον Τεντά, εγώ πάντως λυπάμαι αν θα σας στενοχωρήσω, αλλά πρώτη φορά το άκουσα από τον Νick Triantos (όχι εδώ, κάπου αλλού το είχε γράψει).

Τελικά ο Νικήτας μας τελείωσε. Αναμενόμενο έτσι όπως είχε καταντήσει την Αθήνα. Δεν είναι μόνο οι ψήφοι με κομματικά κριτήρια που τον κατέστρεψαν, είναι και η αγανάκτηση που υπήρχε από πολλούς για το πώς είχε καταντήσει την πόλη. Οχι βέβαια ότι περιμένω να κάνει κάτι καλύτερο ο Καμίνης. Αυτό που ...ξεχνάνε να μας πουν είναι ότι θα έχουμε μεν δημάρχους και περιφερειάρχες αλλά δεν υπάρχουν λεφτά για να διαχειριστούν. Οι καλές εποχές αποτελούν παρελθόν. Και τώρα καλούνται με λιγότερα να κάνουν περισσότερα. Σιγά μη τα καταφέρουν.

Τελικά βγήκε και ο Μπουτάρης και προβλέπονται πολλές ομορφιές με την Αγία Τριάδα της Θεσσαλονίκης. Μπουτάρης vs Πανίκα vs Aνθιμος. Ολα τα ωραία στο Βορρά θα γίνονται από εδώ και πέρα!

Συμφωνώ ότι στις Δημοτικές εκλογές δεν πρέπει να ψηφίζεις με κομματικά κριτήρια.

gatti said...

@pensierix: Το θέμα της Αθήνας είναι πολύπλοκο. Στις βουλευτικές εκλογές τα πράγματα είναι ξεκαθαρισμένα. Στην Α΄ περιφέρεια ψηφίζουν πιο συντηρητικά, στην Β΄ πιο προοδευτικά. Στις δημοτικές όμως που δεν υπάρχει αυτός ο διαχωρισμός, οι αμφίρροπες τάσεις θα γίνονται πάντα πιο έντονα αισθητές και το αποτέλεσμα θα αφήνει τους μισούς ιδιαίτερα δυσαρεστημένους.

Για μένα προσωπικά είτε Κακλαμάνης είτε Καμίνης δεν κάνει κάποια διαφορά. Συμφωνώ βέβαια πως ο Νικήτας τα έχει κάνει μαντάρα και το χρειαζόταν το φούμο του. Εγώ πάντως τα τελευταία 15 χρόνια ζω μεν στην Αθήνα αλλά εξακολουθώ να ψηφίζω στο Περιστέρι. Οπότε δεν μπήκα καν στο δίλημμα ποιον από τους δύο θα ψηφίσω. Αν έπρεπε πάντως να επιλέξω δεν θα διάλεγα κανέναν από τους δυο. :-)

gatti said...

@4minister: Ε πες το υπουργέ μου να το μάθουμε κι εμείς! Ερωτας είναι λοιπόν η αιτία! :ppp

Nick Triantos said...

Απ' ολους αυτους που γραφονται για προπονητες, 2 αξιζουν και ο ενας δεν εχει καν γραφτει...τουλαχιστον ακομα...ενω ο αλλος ειναι πολυ δυσκολη περιπτωση παροτι εξαιρετικος.

gatti εσυ ξερεις...

αλλα πολυ φοβαμαι οτι θα μπουρδουκλωθουν στον Παναθηναικο και θα φερουν κανα Ζεσουαλδο η' τετοιου τυπου προπονητη και θα γελασει ο καθε πικραμενος. Με τροκανια θα κυκλοφορουμε.

Ζεσουαλδο Φερειρα
Ντι Μπιαζι
Σουζα
Λε Γκεν
Αντιτς
Μαρσελινιο
Γκασπερινι

Ολοι αυτοι ειναι ενα ματσο μετριοτητες.

Ο ωραιος Μαρτσελο τα εχει 'κονομησει χοντρα, δεν εχει καιρο να ειναι προπονητης, αλλα εαν βρει κοροιδα με βαθια τσεπη ερχετε...

Το Θεμα δεν ειναι να παρει ο Παναθηναικος προπονητη ονομα. Το Θεμα ειναι ν' αποκτησεις καποιον που θα εχει οχι μονο καλο ονομα, αλλα και ο τροπος που θελει να παιζει συμβαδιζει με αυτο που θελεις...

Μετα πρεπει να κανεις ενα cost/benefit analysis ωστε να δεις, εαν τα χρηματα που θα δωσεις συμβαδιζουν με την προσφορα αυτου του προπονητη απο τις ομαδες που περασε η' εαν πληρωνεις υπεραξια.

Αυτα προς το παρον

KANTHAR0S said...

Κατάλαβε βρε που αναφερόσουν.

Έχει γούστο να διώξεις τον τσίμπλα για να φέρεις Σόουζα. Θα γελάνε και τα τσιμέντα.

kakaskimos said...

Ευτυχώς που διαβάζω και κανένα προοδευτικό σχόλιο για να ενημερωθώ πως για να είμαι προοδευτικός πρέπει να ψηφίσω ένα λιμοκοντόρο που προσπαθεί να το παίξει ανεξάρτητος (όπως και ο Σγούρος που είναι μόνο αυτοδιοικητικός όταν δεν δίνει ντόπες). Και που τελείως τυχαία, ξυπνώντας ένα πρωϊ ο ΓΑΠ είπε: ας δώσουμε και σε ένα καλό παιδί την ευκαιρία να γίνει δήμαρχος, κάτι σαν την ανοιχτή διακυβέρνηση όπου μπήκαν οι καλύτεροι.
Βρε δε πα να γ@μηθείτε
Τουλάχιστον η Νικη είναι ειλικρινής. Θα τα τρώω απο όλους όσο μπορώ. Είτε οικονομικά είτε σεξουαλικά.
Μαύρο και στους δύο. Να βγουν με 11-10 ψήφους να σφίξουν οι κώλοι.

Rizobreaker said...

ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΦΟΒΕΡΟ, αλλά θα μου επιτρέψεις να συμφωνήσω πιο πολύ με το 6ο ΥΓ (εκλογικό)! :p

Αναμένω ποστ για τον "Σαγόνια"!! :p

fl@neur said...

@gatti
Ευχαριστώ για διόρθωση + ενημέρωση, το παιγνίδι δεν το είδα, γι' αυτό και η απορία. Τώρα διαβάζω, ότι μπορεί να τον πάρει ο ΠΑΟ, που, επαναλαμβάνω, δεν ήθελε τον Τζαβέλλα, για να μη ξεχνιόμαστε. Επίτρεψέ μου 2 παρατηρήσεις: όλη η βαβούρα στους πράσινους φιλάθλους/ οπαδούς/ φίλους/ μπλόγκερ κλπ γίνεται σε σχέση με το τι κάνει κι ακόμα χειρότερα τι νομίζουν ότι θα κάνει ο γάβ-ρος, κι αυτή είναι η "παγίδα" που πέφτει ο κόσμος τόσα χρόνια, πέρα από τα λάθη της διοίκησης. Ο γάβ-ρος έχει στοχοθέτηση: χωρίς ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, δημιουργεί αναταραχή και βαβούρα και ετοιμάζει την επόμενη μέρα για το "τσαμπιολί" του χρόνου, αν τού βγει το πρωτάθλημα (τα γνωστά, μη τα επαναλαμβάνουμε). Ας έχουν γνώση οι φύλακες, εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα.
Για τον "τεντά", έχω μια απορία: από τη μια τον απορρίπταμε (παρά τα ξεγυρισμένα 2πλά σε μιλάνο/ βρέμη, όταν όλοι φοβόντουσαν 5άρες), αλλά από την άλλη λέμε ότι ο Νιόπλιας βρήκε έτοιμη ομάδα, από τον Τεν Κάτε, άρα δουλειά είχε κάνει. Κάτι δεν στέκει στον συλλογισμό, νομίζω. Δυστυχώς, ο ΠΑΟ απαξίωσε τη δουλειά σημαντικών προπονητών (Μαλεζάνι, Μουνιόθ) με κύριο κριτήριο τα ντέρμπυ. Ελπίζω, να βάλουνε στη διοίκηση μυαλό. Το πρωτάθλημα έχει ακόμα πολύ δρόμο.

pensierix said...

@ kakaskimos

Το "μαύρο και στους δύο" είναι απόλυτα σεβαστό και κανείς δεν ήθελε να κάνει μαθήματα ή υποδείξεις. Πουθενά δεν ανέφερα ότι όποιος απείχε δεν είναι προοδευτικός,να διαβάζεις πιο προσεκτικά και και να μη βλέπεις αυτά που θέλεις εσύ να δεις. Αλλο αυτό κι άλλο να αφήνεις να αλωνίζει η Χρυσή Αυγή και ο Καρατζαφέρης με το ισοπεδωτικό "Τι Κακλαμάνης, τι Καμίνης" και να χλευάζεις (κατά αυτού του χλευασμού ήταν το σχόλιό μου) αυτούς που έστειλαν τον Κακλαμάνη σπίτι του. Εκτός κι αν η τρόικα και το πολιτικό σύστημα περίμενε το αποτέλεσμα του δήμου της Αθήνας για να ταρακουνηθoύν, και δεν το πήρα εγώ χαμπάρι ή αυτοί που ψήφισαν Καμίνη είναι όλοι υπέρ του μνημονίου και περιμένουν το ΠΑΣΟΚ να τους διορίσει στο δημόσιο.

4minister said...

Γατόνι μου, έπρεπε να το είχες καταλάβει, στου κους-κους τα καταφέρνω καλά. Και στο γιουβέτσι είμαι καλός, παρεμπιπτόντως ... :p

Προς το παρόν βολευόμαστε με ένα δικό μας "παιδί", παιδί ο λόγος το λέει. The jaws! Στα ψωροκωστονέικα ο Σαγόνιας. Υπηρεσιακός σου λέει. Όπως ο Χάβος δηλαδή, ασύμμετρη απειλή; Μονιμότερος του προσωρινού;

Σημ. Θεωρώ τον Χάβο Μονοπρόσωπη ΕΠΕ και περιμένω να δω την ικανότητά του όταν ο ΠΑΟΚ μείνει πίσω στο σκορ. Αν θα καταφέρει να ανακατέψει το φαγητό (το βρίσκω δύσκολο) ή αν θα του κολλήσει στο τσουκάλι.

Πάντως φαίνεται να έκανα λάθος, δεν είχαν έτοιμο προπονητή, όπως πίστευα.

4minister said...

Για προπονητή θέλω, μετά τον Αρσέν Βεγκέρ :p , τον Μπίλιτς.

1. Γιατί "βλέπει" μπάλα.
2. Γιατί γουστάρω να ροκάρουμε. Μπάλα με αλητεία πάνε φούστα - μπλούζα.
3. Γιατί δεν τον θέλει ο Γαλάτης, οπότε σε κάθε στραβή η καλή θα γίνεται συμπούρμπουλο εδώ χάμω!

Αν μάλιστα καταφέρω να πάρω με το μέρος μου τον paoad, τι να λέμε! Θεατρική επιθεώρηση!

Για τον Τεν Κάτε τα είπαμε. Η Αννούλα ίσως να του βρει αλλού ομάδα, μπορεί και καμπίσια. Ποιος ξέρει, το μέλλον ειπείν αβέβαιον. Μην ακούω όμως συνδυασμό Κάτε - Πανατενάικος, παθαίνω κάτι σαν τροφική δηλητηρίαση από ψάρι και φέτα.

pensierix said...

Οι προπονητές έρχονται και παρέρχονται, δεν είναι αυτοί το ζητούμενο. Ολα ξεκινάνε από τη διοίκηση, από τους στόχους της και τους τρόπους με τους οποίους επιθυμεί να φτάσει σε αυτούς. Πέρσι πχ ο Πατέρας έδιωξε τον Τεν Κάτε φοβούμενος ότι θα χάσει το πρωτάθλημα-αυτοσκοπό. Ασχετα από το αν συμπαθεί ή αντιπαθεί κανείς τον Ολλανδό, αν τον θεωρεί κατάλληλο ή ακατάλληλο, ήταν σαφές ότι η διοίκηση έστελνε το μήνυμα: Ορισμένοι παίκτες είναι πάνω από τον προπονητή (τις ανοησίες περί "αυτοματισμών" και "ποιοτικού ποδοσφαίρου" τις ακούω βερεσέ). Τα αποτελέσματα τα είδαμε σε βάθος χρόνου. Οποιο όνομα και να φέρεις, από τον Λίπι μέχρι τον Τεννέ, αν ο ποδοσφαιριστής ξέρει ότι αυτός έχει το πάνω χέρι, δεν πρόκειται να δεις προκοπή. Κι όταν λέω προκοπή, δεν εννοώ το πρωταθληματάκι για να πάρουμε τα φράγκα του Τσου Λου...

Οταν κάποιο έγραφαν ότι ο Νιόπλιας δεν έχει πάρει ένα σοβαρό παιχνίδι, ότι κόντεψε να χάσει το πρωτάθλημα τη στιγμή που ο γαύρος γκέλαρε κατ'εξακολούθηση, ότι είναι χ#@στης, ότι κάνει συνεχώς τα ίδια λάθη, ότι μιλάει πολύ κάνοντας αχρείαστες αναλύσεις επί αναλύσεων, ότι παρέλαβε μια καλοδουλεμένη ομάδα και την πήγε μέχρι το τέλος, ότι θα κριθεί όταν θα φτιάξει τη δική του ομάδα από το καλοκαίρι και μετά, ότι ρισκάρει να καεί πριν την ώρα του, κάποιο άλλοι έβλεπαν θεαματικές αλλαγές από το πρώτο κιόλας παιχνίδι και μαεστρικά κοουτσαρίσματα. Τώρα μου έγιναν όλοι αναλυτές και άρχισαν τις διαπιστώσεις. "Λίγος ο Νιόπλιας", "τουρλουμπούκι η ομάδα", "Δεν ρίσκαρε καθόλου στα παιχνίδια" μπλα μπλα μπλα. Αυτοί με έκαναν να "αντιπαθήσω" τον προπονητή, με τις υπερβολές και την απαξίωση του έργου του προκατόχου του...

ΥΓ
Αντινεκατικό ορό στον υπουργό αμέσως, διαφορετικά τον χάνουμε!

:))))))

kakaskimos said...

pensierix
Απο τα δικά σου
...
Στα των εκλογών, έχω φρικάρει στην κυριολεξία από κάτι τύπους στο ίντερνετ (και καλά προοδευτικούς, ανοιχτομάτηδες και πατριώτες, όχι σαν τα κομματόσκυλα του ΠΑΣΟΚ και καλά)
...
"Τι Κακλαμάνης, τι Καμίνης" σου απαντάνε οι "επαναστάτες"...


απο της Bgt
Ειλικρινα σου λεω, ολους αυτους τους χαμενους στο διαστημα αριστερους, αριστερισκους που μπλογκαρουν θελω να τους ΦΑΠωσω ολους.
αντιδραστικοτητα και προταση καμια.


Αφού όποιος δεν ήθελε τον Καμίνη είναι "και καλά προοδευτικός" άρα κι εγώ είμαι "και καλά προοδευτικός". Δυστυχώς διαβάζω προσεκτικά, και βλέπω αυτό που πραγματικά είναι και όχι αυτό που φαίνεται.
Δηλαδή ότι κάποιοι ψηφίσανε Καμίνη για να βάλουν τα κλάματα ο Καρατζαφύρερ και η Χρυσή Αυγή? Τους είδα το βράδυ. Με το που βγήκε ο Καμίνης, ο Καρατζαφέρης έτρεξε να κρυφτεί. Αυτός που χάρηκε πιο πολύ με τον Καμίνη είναι το ΛΑΟΣ. Τώρα παίζει μόνο του.

Χλευάζω αυτούς που έστειλαν τον Κακλαμάνη σπίτι του, αφού δεν τον αντικατέστησαν με κάποιον που να αξίζει. Και μόνο το ότι είχε τη στήριξη του ΓΑΠ, αρκούσε για να φανεί ότι κάτι δεν πάει καλά.

Η τρόικα τρέμει πολύ περισσότερο τις εκλογές απο εμάς, γιατί εκείνοι ξέρουν ότι μπορεί να χάσουνε λεφτά. Εμείς τα θεωρούμε ήδη χαμένα. Και τα λεφτά και τα δικαιώματα που πιστεύαμε ότι είχαμε.

pensierix said...

@ kakaskimos

Εγώ ξέρω ότι ΛΑΟΣ και Χρυσή Αυγή έβγαιναν με σλόγκαν, "Στηρίζουμε Κακλαμάνη για να μη γίνει η Αθήνα Μπαγκλαντές" και μου λες ότι τους βόλεψε ο Καμίνης; Κανείς δεν είπε ότι πρέπει να πετάμε από τη χαρά μας, ούτε περιμένω να αλλάξει κάτι δραματικά. Κι εδώ που τα λέμε, ο Καμίνης δεν έτυχε και καμιάς ιδιαίτερης στήριξης από το ΠΑΣΟΚ ούτε προέρχεται από τον σκληρό πυρήνα του κόμματος. Με τη λογική τη δική σου, έτσι και πχ η Πορτάλιου ήταν στο δεύτερο γύρο, τα κομματόσκυλα οι ΠΑΣΟΚοι θα έκαναν πολύ καλά να απέχουν. Θα μπορούσαν κάλλιστα να ισχυριστούν: "Η κυρία είναι κατά του μνημονίου και θα χρησιμοποιούσε την εκλογική της επιτυχία για να πλήξει την λατρεμένη μας κυβέρνηση. Ας βγει ο Κακλαμάνης, μας είναι αδιάφορο αν θα έχει μαζί του και κανένα φασιστάκο. Τι Πορτάλιου, τι Κακλαμάνης. Εμείς θέλαμε Καμίνη."

Επαναλαμβάνω: Απολύτως σεβαστή η αποχή, το μαύρισμα και των δύο κτλ. Ε, σεβαστείτε κι εσείς αυτούς που επέλεξαν τουλάχιστον το "μη χείρον", αφού η επανάσταση δεν ήρθε.

squarelogic said...

Περί εκλογικών:
με 62% αποχή και 10% συνειδητά Λευκά/άκυρα η απλή αριθμητική βγάζει οτι Καμίνη ψήφισε το...το 17% του εκλογικού σώματος(και κάτι λιγότεροι τον Νίκυ...).Κανονικά,με τέτοια νούμερα έπρεπε να ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΙ οι εκλογές και να ΑΠΟΣΥΡΟΝΤΑΙ οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι.

squarelogic said...

Περί Νιόπλια:
αντέχοντας να δω μόνο το 1ο ημιχρ.το Σάββατο και μαθαίνοντας το τελικό αποτέλεσμα είπα αμέσως
GAME OVER για τον ΝΝ...

Τουλάχιστον ,αυτή την περίοδο...
Ίσως ξαναδοκιμαστεί στο μέλλον...
Στη θέση του,θα έφευγα για 2 χρόνια στην Ευρώπη να δω πως δουλεύει η Μπάρτσα,ο Βενγκέρ...και μετά α αναλάμβανα μια ομάδα στα κυβικά μου πριν ξαναεπιχειρήσω το άλμα.Αν γυρίσει πίσω στην Εθνική Ελπίδων θα επιβεβαιώσει οριστικά τον χαρακτηρισμό "χέστης".Θα είναι πάντα προπονητής γυάλας...

Το κακό είναι οτι το ψάξιμο-αν ξεκινά τώρα-θα γίνει υπό πίεση,και ο όποιος νέος τεχνικός θα έχει να διαχειριστεί ένο ρόστερ στην συγκρότηση του οποίου δεν είχε κανενα λόγο,με αποτέλεσμα αν παραμείνει το καλοκαίρι,να έχουμε νέα χαρούμενα επεισόδια τύπου Μάτος,Ιβανσιτς κλπ.

ΥΓ.Αυτοί οι 2,αλλά και οι ΚΛΈΙΤΟΝ,Γκάμπριελ θα μας χάλαγαν αντί για την τωρινή κατάντια στο κέντρο?Δηλαν αντί για τους περιπατητές Ζιλμπέρτο-Κάρα είχαμε Μάτος-Ιβ,δεν θα καθαρίζαμε κάτι τέτοια ματσάκια?

gatti said...

@Nick Triantos: Καλά και άγια όσα λες Nick και το ξέρεις ότι εγώ συμφωνώ μαζί σου. Ολες οι παράμετροι που αναφέρεις οφείλουν να σταθμίζονται από μια διοίκηση πριν πάρει μια τόσο σοβαρή απόφαση. Το θέμα είναι όμως τι ακριβώς έχουν στο μυαλό τους οι διοικούντες. Ακουγα το πρωί τον Νικολογιάννη στους Αντώνηδες να λέει ότι ο Φρέιτας ψαχνότανε από καιρό γιατί το είχε δει κατά πού πάει το πράγμα με τον Νιόπλια.

Κι αυτό τώρα δεν είναι κακό. Η δουλειά του αυτή είναι. Να έχει έτοιμες λύσεις σε περίπτωση που του ζητήσουν κάτι και να μην περιμένει να του το ζητήσουν για να ψάξει. Αλλά ακριβώς επειδή είναι ο Φρέιτας, πολύ φοβάμαι κι εγώ πως θα μας φορτώσουν καναν προπονητή - παλτό.

Τελικά ακούστηκε και το όνομα που έλεγες, αλλά απ' ό,τι βλέπω γίνεται αναταραχή και στον Αρη. Βρε λες να γίνει κανα αστείο και να κατηφορίσει ο Κούπερ;

gatti said...

@KANTHAR0S: Μπα, δεν νομίζω να έρθει ο Πάολο. Κάτσε όμως μη τυχόν μείνει ο Γιάτσεκ γιατί τότε όντως θα γελάνε τα τσιμέντα...

gatti said...

@kakaskimos: Mαύρο και στους δύο, συμφωνούμε (το ανέφερα και παραπάνω άλλωστε...).

:)))

gatti said...

@Rizobreaker: Τι γίνεσαι Rizo μου; Ε μα έχουν δίκιο τα παιδιά από το G700. Εδώ μας στερούν κεκτημένα δικαιώματα χρόνων κι εμείς θα αντιπαρατάξουμε την αποχή σαν πολιτική άποψη; Είναι δυνατόν;

Για τον Γιάτσεκ θα δούμε...

gatti said...

@fl@neur: Δεν επιχείρησα να σε διορθώσω, αλίμονο! Το προηγούμενο ποστ αιτιολόγησα, προσπαθώντας να σου λύσω την απορία γιατί δεν βλέπουμε κάτι θετικό σαν Παναθηναϊκοί στην ομάδα μας φέτος.

Είναι λογικό η βαβούρα να γίνεται πάντα σε σχέση με το τι κάνει ο γαύρος, γιατί αυτός είναι τόσα χρόνια τώρα ο κύριος αντίπαλός μας. Αλλωστε το ίδιο κάνει και εκείνος. Δεν έχουμε φτάσει σε επίπεδο (και δεν το βλέπω να φτάνουμε ποτέ, αφού μόνοι μας περιορίζουμε τους ορίζοντές μας) να κοιτάμε μόνο τη δική μας πορεία προς τα εμπρός. Μας δόθηκε μοναδική ευκαιρία φέτος το καλοκαίρι για την εκτόξευση, αλλά τα κάναμε μαντάρα.

Ο γαύρος είναι χρόνια μπροστά επικοινωνιακά γι' αυτό συμβαίνει αυτό που λες. Στην τελική τουλάχιστον μέχρι να έρθει ο Μαρινάκης ήξερε τι ήθελε. Να πάρει το πρωτάθλημα, για να τσεπώσει τα λεφτά από το Τσάμπιονς Λιγκ και αν του κάτσει και μια πορεία στην Ευρώπη καλώς να έρθει (κι ο Βαγγέλας βέβαια το ίδιο θέλει. Απ' ό,τι έχουμε αντιληφθεί, στα χνάρια του Χόχου βαδίζει).

Εμείς όμως; Τι ακριβώς θέλουμε; Ξέρουμε; Ποιοι είναι οι στόχοι μας; Ποια είναι τα πλάνα μας; Αντε γιατί για τον Νιόπλια λέμε ότι δεν είχε πλάνο, αλλά και την διοίκηση δεν την βλέπω να πάει πίσω...

Αυτό που δεν στέκει στο συλλογισμό είναι ότι ο Τεν Κάτε απαξιώθηκε ενώ ο Νιόπλιας υπερεκτιμήθηκε και στις δύο περιπτώσεις αυτό συνέβη λόγω των συμφερόντων των ΑΡΔ. Ενώ η αλήθεια είναι κάπου στη μέση.

Κι εγώ το ελπίζω να βάλανε μυαλό στη διοίκηση, αλλά δεν παίρνω και όρκο.

gatti said...

@4minister: Eννοείται πως το έχω καταλάβει ότι είσαι πολύ δυνατός στο κους-κους!

Αυτός είναι και ο δικός μου φόβος με τον "σαγώνια". Μήπως είναι "υπηρεσιακός" σαν τον Χάβο και βολευτούμε μέχρι το τέλος μ' αυτόν. Γιατί όσο να το κάνεις μετά από τόσα χρόνια και με τον Κάζιμιρ να αναπαύεται εν τόπω χλοερώ, είναι ο Γιάτσεκ πια, ο "παπούς".

Θα έχει όντως ενδιαφέρον πώς θα αντιδράσουν στον ΠΑΟΚ σε περίπτωση που δεν του πάει καλά ένα ματς του Χάβου και ειδικά αν σπάσει το σερί. Γιατί φαντάζομαι ότι και ο Ζαγοράκης έχει εφησυχάσει και μάλλον έχει σταματήσει να ψάχνει για προπονητή (είναι κι αυτά τα έρμα τα λεφτά).

Και για εμάς είναι ο ίδιος λόγος (μπερντές) μάλλον που μας βρίσκει απροετοίμαστους.

Σου έχει κάτσει ο Μπίλιτς εσένα. Βρίσκεις ότι έχεις ροκ ομάδα, για να της ταιριάζει ο Μπίλιτς;

Συμφωνώ βέβαια ότι σ' αυτή την περίπτωση θα "ζωγραφίζατε" εδώ μέσα εσύ και ο Γαλάτης (δεν τολμώ να σκεφτώ να μπει στο "κόλπο" και ο paoad!).

* Να μην τρως ψάρι μαζί με φέτα για να μην πάθεις δηλητηρίαση! Τόσο αντι-Τενκατικός πια!

:))

gatti said...

@pensierix: Συμφωνούμε πως όλα ξεκινάνε από την διοίκηση. Απλά υποθέτουμε (θέλουμε μάλλον να υποθέσουμε) το αυτονόητο. Οτι δηλαδή αν η διοίκηση φέρει κάποιο πραγματικά μεγάλο όνομα θα τον αναγορεύσει σε απόλυτο κυρίαρχο των αποδυτηρίων και δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να (του) κουνηθεί.

Αλλιώς δεν γίνεται δουλειά. Αν είναι να μη γίνει έτσι, ας κρατούσαμε τον Νιόπλια. Τουλάχιστον αυτός είχε αποδεχτεί τη συγκεκριμένη κατάσταση και τον συμπαθούσαν και οι παίκτες.

gatti said...

@squarelogic: Εχεις απόλυτο δίκιο. Με τα νούμερα που έφτασε η αποχή, όχι μόνο εκτιμήσεις δεν πρέπει να γίνονται για νικητές ή ηττημένους, αλλά και η ίδια η διαδικασία ουσιαστικά έπρεπε να ακυρώνεται.

Και για να το πάω και παρακάτω, αν είναι να παρθούν νέα μέτρα εις βάρος μας, πόσο σίγουροι είμαστε πως το κυβερνών κόμμα έχει την απαιτούμενη πλειοψηφία για να τα ψηφίσει ως νόμο του κράτους;

Οσο για τον Νιόπλια, τα συναισθήματά μου είναι ανάμικτα. Δεν θα ήθελα να φύγει με τέτοιο τρόπο ένας άνθρωπος τον οποίο πίστευα ότι είχε τις προϋποθέσεις να εξελιχθεί στον καλύτερο Ελληνα προπονητή. Εκανε όμως κι αυτός λάθη. Μακάρι να έμαθε από αυτά. Δεν ξέρω αν θα σκεφτεί ποτέ να φύγει έξω. Νομίζω πως δεν ξέρει ούτε αγγλικά. Πριν από μερικά χρόνια τουλάχιστον δεν ήξερε, δεν γνωρίζω αν έμαθε τώρα. Είναι κάποιες λεπτομέρειες (αν μπορεί να θεωρηθεί λεπτομέρεια) που παίζουν ρόλο.

Ποιος ξέρει πάλι; Ισως να ξαναγυρίσει κάποια στιγμή κάτω από καλύτερες συνθήκες...

Οντως, το ψάξιμο γίνεται υπό πίεση κι αυτό γιατί εκτός από τον Νιόπλια, ούτε η διοίκηση είχε το σωστό τάιμινγκ. Αν τον είχε διώξει μετά το ματς με τον Εργοτέλη όλα θα ήταν διαφορετικά.

Πολλά έχουν γραφτεί για τον Μάτος, αλλά ξέρουμε πραγματικά τι είδους πρωτάθλημα κάνει και αν έχει βγάλει ή όχι τραυματισμούς; Ο Ιβανσιτς δεν με τρέλαινε ποτέ ιδιαίτερα. Πολύ "δαντελένιος" παίκτης...

squarelogic said...

Σε σχέση με τον φετινό Κάρα να παίζει τον παλαίμαχο ΕλΣιντ,χίλιες φορές ο δαντελένιος Ιβ,βρε Γκάττι μου!
Τουλάχιστον θα έβγαζε 2-3 στημένα μισά γκόλ...ο Κάρα ποτέ δεν περνά τον πρώτο παίκτη...
Για τον Γκοβού καλά και ανθρωπιστικά όσα γράφετε,αλλά από εναν πάικτη που πάιρνει 2 εκ/χρόνο έχεις κάποις μιμιμουμ απαιτήσεις.
Όπως τον είδα να τρέχει το Σάββατο,ήταν σα να έτρεχε με τις σαγιονάρες!
Ο Μαρίνος,καλός,χρήσιμος,αλλά λίγος για βασικός στον ΠΑΟ,ο Καντέ,δεν πρέπει να υπάρχει πιο "γατάκι" στόπερ στο γαλλικό ποδόσφαιρο,ο Ζιλμπέρτο φυσιολογικά απ την καταπόνηση τρέχει σαν πιασμένος...
Δεν ξέρω ποιός προπονητής έχει μαγικό ραβδάκι να τα αλλάξει αυτά.
Η ομάδα χρειάζεται 2-3 παίκτες φρέσκους,ταχείς,και 11αδάτους άμεσα!

gatti said...

@squarelogic: Tα στημένα ήταν το μεγάλο ατού του Ιβ και εννοείται πως αυτό του το αναγνωρίζω και είναι ένα στοιχείο που λείπει τραγικά από το παιχνίδι της ομάδας. Ο χαρακτηρισμός "δαντελένιος" αφορά την προσωπική εικόνα που είχα για τον συγκεκριμένο παίκτη. Εννοείται όμως ότι έτσι όπως είμαστε τώρα κι αυτός θα μπορούσε να προσφέρει σημαντικά. Και αυτός και ο Κλέιτον, ακόμα και ο "παραλίας" Γκάμπριελ θα μπορούσε να βοηθήσει που απ' ό,τι ακούμε βγάζει μάτια στη Βραζιλία και χτυπάει την πόρτα της Εθνικής. Αλλά, τέτοια ώρα, τέτοια λόγια!

Και ναι, συμφωνώ μαζί σου και για τον Καντέ και για τον Μαρίνο αλλά από την άλλη, όταν χάνουμε ή γκελάρουμε με ομάδες που δεν έχουν παίκτες καλύτερους από τους συγκεκριμένους, τότε δεν μπορούμε να στεκόμαστε σ' αυτούς.

Πώς γίνεται ομάδες που έχουν παίκτες ισάξιους με Καντέ ή Μαρίνο και ΔΕΝ διαθέτουν και τους υπόλοιπους δικούς μας ποιοτικούς παίκτες να κάνουν τα στοιχειώδη μέσα στο γήπεδο, να βάζουν κάτω τη μπάλα, να πρεσάρουν, να κόβουν και να πασάρουν σωστά κι εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε ούτε αυτά;

Για τον Γκοβού προσωπικά εξακολουθώ να επιμένω ότι κάνουμε πολύ λάθος διαχείρισή του. Σαφώς και έχει ευθύνες και ιδιαίτερα μεγάλες με βάση το συμβόλαιό του αλλά εμείς από την πλευρά μας κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τον αποτελειώσουμε.

fl@neur said...

Thanks gatti :-)

pensierix said...

Στην υπόθεση Γκοβού δύο τινά συμβαίνουν:

α) Η ΠΑΕ θέλει να ξεφορτωθεί ένα μεγάλο συμβόλαιο και αφήνει τα παπαγαλάκια να διαδίδουν τα της κακής εξωγηπεδικής ζωής του παίκτη για να μπορεί να τον διώξει χωρίς πολλές αντιδράσεις από τους οπαδούς. Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι όλα τα σάιτ βγήκαν με την είδηση ότι τα ξανάπιε ο Γάλλος (ναι, είναι ο μόνος που τα πίνει), την ίδια πάνω κάτω ώρα.

β) Οι άνθρωποι είναι ανίκανοι να διαχειριστούν έναν παίκτη με εμφανές πρόβλημα προσαρμογής σε μια ομάδα που σέρνεται, που δεν μπορείς να πεις ότι βοηθάει τους νεοφερμένους να μπουν στο κλίμα με την απόδοσή της. Αναρωτιέμαι, αν ο ΠΑΟ πέρσι είχε την εικόνα αποσύνθεσης που έχει φέτος, ο Σισέ θα έφευγε πάνω στο τρίμηνο επειδή δεν σκόραρε;

Οποιο κι απο τα δύο κι αν συμβαίνει (μπορεί να συμβαίνουν και τα δύο), εδώ έχουμε να κάνουμε με ανίκανους, άφραγκους ή ανίκανους άφραγκους. Διαλέγετε και παίρνετε.

:)))))

paoad said...

υπουργε μου, ούτε εμένα θα με χαλούσε η προοπτική bilic, ειδικά αν λάβω υπόψη μου τη τελευταία παράμετρο που έθεσες, η περίπτωση του γίνεται ιδιαίτερα ελκυστική :).

Απο την άλλη εγώ θα πρότεινα μια ακόμα πιο ριζοσπαστική λύση (ιδιαίτερα για τα ελληνικά δεδομένα) που δυστυχώς δεν έχει ακουστεί καθόλου. Μαρτιν Ο'Νιλ κυρίες και κύριοι. Απο τα ισχυρότερα ονόματα του Βρετανικού πρωταθλήματος, νέος, πολύ εργατικός, όπου κι αν δούλεψε
άφησε έργο. Απο τους αγαπημένους μου προπονητές...

4minister said...

Μερικά σχόλια για τα σχόλια παραπάνω.

1. Για να επιστρέψει ο Τεν Κάτε χρειαζόμαστε 11 εντεκαδάτους παίκτες και 5-6 για rotation! Γιατί οι υπάρχοντες μόλις μάθουν το νέο, όπου φύγει-φύγει.

2. Για τη διοίκηση. Αν κάθε χρονιά αγοράζεις 4-5 εντεκαδάτους παίκτες, δηλαδή τη μισή ομάδα, είσαι πουθενάς, μυρωδιάς! Κάνεις συνεχώς λάθη επί λαθών και τα ρίχνεις στους άλλους.

3. Αν αγοράζεις υποσχόμενους παίκτες, π.χ. Μαρίνος, και κανείς δεν σημειώνει βελτίωση, το προπονητικό team είναι της πλακός.

4. Μπορεί να μην έχουμε ροκ ομάδα κατάλληλη για τον Μπίλιτς, αλλά ο καλός ροκάς έχει μεθόδους να ξεπλύνει τη φλωρίλα. You know, drugs, sex and rock n' roll! χαχα!

5. Κάνω την καρδιά μου πέτρα για τον Μπίλιτς, που είπε ο Νικολογιάννης ότι έρχεται, αλλά δεν θέλουν προπονητή από Εθνική. Ο Ζεσουάλδο είναι παλαίμαχος και δεν τον θέλω. Λε Γκουέν με την καμία! Μ' αρέσει ο Μπιέλσα αλλά είναι επίσης από Εθνική και έχει προσωνύμιο El loco Bielsa, ο τρελλός Μπιέλσα. Άρα είναι στοίχημα, και η διοίκηση όμως δείχνει να προτιμά φλωροπροπονητές, επομένως λιγοστεύουν οι πιθανότητές του.

4minister said...

@ paoad

Για τον Martin O'Neill συμφωνώ, είναι πολύ καλός, αλλά δεν νομίζω να θέλει να έρθει. Πιο πολύ να 'χουμε να λέμε μου δείχνει η φάση.

pensierix said...

Εγώ θέλω να μείνει μέχρι το καλοκαίρι ο Γκμοχ και να πάρει το πρωτάθλημα. Δεν χρειάζεσαι δα και κανένα τέρας της προπονητικής για να πάρεις το αστείο ελληνικό πρωταθληματάκι. Καλή ψυχολογία, καλή φυσική κατάσταση, 2-3 παίκτες που κάνουν τη διαφορα, τα κοράκια να τρέμουν μη τυχόν και σε αδικήσουν και είσαι ΟΚ. Εκτός κι αν ο Νιόπλιας είναι ανώτερος προπονητικά από τον γερο-Γιάτσεκ, μόνο και μόνο επειδή είναι της νέας γενιάς προπονητών, κι εγώ δεν το έχω πάρει χαμπάρι...Πρωτάθλημα ο Γιάτσεκ με τους ΑΡΔ να αποθεώνουν τις αλλαγές που έφερε στην ομάδα. Η απόλυτη ηδονή.

:)))))

Το πόσο χαμηλού επιπέδου είναι το πρωτάθλημά μας φαίνεται από τον τρόπο που παίζει ο Ολυμπιακός ή καλύτερα, από τον τρόπο που του επιτρέπουν να παίζει. Σε ένα μέτριο πρωτάθλημα, οι αντίπαλοι προπονητές θα έπαιρναν χαμπάρι με τη μία πως παίζει ο Βαλβέρδε και δεν θα προλάβαινε να μαζεύει τριάρες...Θα του έκαναν φάσεις ακόμα και με βολέ του τερματοφύλακα, που λέει ο λόγος...

Dom1n@tor said...

Συγχαρητήρια για το blog σου τα λες ορθά! ;)

squarelogic said...

Ο Martin O'Niell έχει πολύ καλή φήμη στο Νησί αλλά πείτε μου ποιός Αγγλος προπονητής κάνει καριέρα εντός Μ.Βρεττανίας?
Ομοσπονδιακός προπονητής είναι Ιταλός,όπως και ο προπονητής της Τσέλση,της Αρσεναλ είναι Γάλλος,η Λίβερπουλ μέχρι πέρσι είχε Ισπανό,και μόνο η Man.U. έχει Σκωτσέζο κλπ,κλπ...
Τέλος πάντων,μάλλον δεν θέλουμε προπονητή,τα φυστίκια του Σούπερ Γκούφη θέλουμε,για να αναστήσουν τον Ζιλμπέρτο,τον Κάρα κλπ
-)))

island said...

Ο Αλέφαντος στην Πανάθα από αύριο!!! Να φύγει το κατεστημένο στα αποδητήρια και να τους πει τα πάντα όλα.