Saturday, December 4, 2010

Μπουμσόνγκ άνοιξε, Σισέ κλείδωσε



Το 1-0










Το 2-0






Ο Μπουμσόνγκ άνοιξε την πόρτα της νίκης και ο Σισέ την κλείδωσε πίσω του. Τόσο απλά. Το κλειδί βέβαια δεν ήταν άλλο από τον Λάζαρο που με το φάουλ που εκτέλεσε στο πρώτο ημίχρονο επέτρεψε στον Ζαν Αλέν να κάνει τον εαυτό του το καλύτερο "δώρο γενεθλίων" και παράλληλα να κεράσει την ομάδα και τους οπαδούς της. Και με την μπαλιά αυτοθυσίας που έκανε στην επανάληψη, επέτρεψε στον Σισέ να κάνει για μια ακόμα φορά αυτό που ξέρει να κάνει τόσο καλά, να στείλει δηλαδή τη μπάλα στα δίχτυα, να σκοράρει για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι και να φτάσει τα 13 τέρματα σε ισάριθμες αγωνιστικές (για τον ίδιο όπως έχουμε ξαναπεί είναι ουσιαστικά 13 γκολ σε 12 αγωνιστικές αφού δεν είχε παίξει στην πρεμιέρα με την Ξάνθη).

Τα παραπάνω βέβαια αφορούν το εκτελεστικό κομμάτι της ομάδας σε έναν αγώνα όπου η νίκη μοιάζει με "μαγική εικόνα". Ο Παναθηναϊκός ήταν επιεικώς μέτριος την ίδια στιγμή που ο Πανσερραϊκός άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις και ήταν στιγμές που το passing game του συγκριτικά με τα δικά μας χάλια τον έκανε να μοιάζει με τη ...Μπαρτσελόνα. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως το τελικό αποτέλεσμα δεν είναι δίκαιο. Μπορεί ο Πανσερραϊκός να ήταν καλύτερος, αλλά από την στιγμή που ...κατάφερε να χάσει όλες τις ευκαιρίες που δημιούργησε δεν δικαιούται διά να ομιλεί. Δικαιούται βεβαίως να ομιλεί για ένα χέρι του Πλεσί στο πρώτο ημίχρονο.

Από εκεί και πέρα, η μία "ανάγνωση" του σημερινού αγώνα - που βέβαια ουδόλως μπορεί να καθησυχάζει... - είναι πως η ομάδα με δεδομένα τα προβλήματά της συνεχίζει να προχωρά χωρίς απώλειες και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας. Επομένως, όταν οι αποθεραπευθέντες αποκτήσουν ρυθμό, μάλλον καλύτερα θα πάει παρά χειρότερα. Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει ο κίνδυνος να γίνει κάπου η στραβή.

Υπάρχει βέβαια και το θέμα των επιλογών του Φερέιρα. Ξεκαθαρίζουμε εννοείται ότι ο Πορτογάλος ΑΚΟΜΑ δεν είναι δυνατόν να κριθεί. Παρόλα αυτά θα γίνει κουβέντα για τις επιλογές του. Κάποιοι για παράδειγμα θα πουν ότι δεν είναι δυνατόν να αλλάζει στον ίδιο αγώνα όλη την δεξιά πλευρά βάζοντας ΚΑΙ Γιούρκα ΚΑΙ Γκοβού που είναι ζήτημα αν έχουν παίξει μαζί έστω και σε ...φιλικό (έπαιξαν στην πρεμιέρα μαζί, θυμάται κανείς;). Οπως επίσης θα πουν ότι αρχίζει να εκνευρίζει η εμμονή του στον Πλεσί την στιγμή που υπάρχει το "πολυεργαλείο" Σιμάο που μόλις μπήκε στον αγώνα στην επανάληψη, σουλούπωσε το κέντρο και περιόρισε τις επιθετικές προσπάθειες του Πανσερραϊκού. Ο ίδιος ο προπονητής το δικαιολόγησε όμως στην συνέντευξη Τύπου λέγοντας ότι θέλει να δει όλους τους παίκτες. Και αν δεν τους δει στον αγώνα με τον Πανσερραϊκό, πού θα τους δει μπορώ να συμπληρώσω εγώ. Ενας λόγος παραπάνω που πλησιάζει και ο Γενάρης και ο ίδιος θα κληθεί να κάνει τις εισηγήσεις του για τις μεταγραφές.

Σεϊταρίδης, Γκοβού και Νίνης ήταν τα νέα πρόσωπα και λογικό είναι να συγκέντρωσαν επάνω τους όλα τα βλέμματα. Για τον Γιούρκα ακούω τους ΑΡΔ να λένε ότι έκανε πολύ καλό παιχνίδι, έφτασαν μάλιστα στο σημείο να κάνουν λόγο για την επιστροφή του στην Εθνική. Αράξτε, παλικάρια, βιάζεστε! Πειράζει που δεν θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σας; Ηταν άριστος ο Γιούρκας δημιουργικά, αλλά κάκιστος αμυντικά. Στο πρώτο ημίχρονο ο Πανσερραϊκός κατέβαινε συνεχώς από την αριστερή του πλευρά και ο Γιούρκας μονίμως ξεχνούσε να επιστρέψει. Στην επανάληψη βέβαια βελτιώθηκε πολύ, αλλά μην ξεχνάμε ότι βελτιώθηκε συνολικά η αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού με την είσοδο του Σιμάο. Θα μπορούσε κάποιος να υποστηρίξει βέβαια ότι ο Γιούρκας δεν ήταν καλός στο πρώτο μέρος επειδή δεν είχε βοήθεια από τον Γκοβού, ενώ στο δεύτερο που υπήρχε αλληλοκάλυψη από τον Μαρίνο έδειξε κι εκείνος καλύτερος. Εγώ θα έλεγα ότι ο Μαρίνος έκανε όλη τη δουλειά αμυντικά και γι΄ αυτό έκλεισε η ...μαύρη τρύπα. Επί της ουσίας δεν λέω τώρα ότι ο Γιούρκας δεν κάνει, κανείς δεν πρέπει να αγνοεί ότι είναι και το δικό του πρώτο παιχνίδι μετά από πολύ καιρό. Αλλά ο Βύντρα είναι καλύτερος ανασταλτικά, πώς να το κάνουμε! Εν πάση περιπτώσει θα περιμένουμε και θα δούμε.

Για τον Γκοβού, δεν μπορώ να πω ότι με χάλασε. Είδα έναν άνθρωπο που είχε διάθεση να κάνει πράγματα. Δεν έβγαλε μάτια αλλά ούτε και ήταν τόσο χάλια όπως τον βλέπουν οι ΑΡΔ που τον έχουν ήδη ξεγράψει. Γιατί αν για τον Γιούρκα χρησιμοποιούμε σαν δικαιολογία για τις ανασταλτικές αστοχίες του την έλλειψη αγώνων, για τον Γκοβού γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε το ίδιο;

Με απασχολεί ο τρόπος που αρχίζουν (οι ΑΡΔ) να κριτικάρουν κάποιους παίκτες και κάποιες επιλογές και να προσπαθούν να επιβάλλουν άλλους: "Το παιχνίδι κραύγαζε ότι χρειαζόταν μέσα Καραγκούνη ή Κατσουράνη για να κάνει παιχνίδι" έλεγε ο ένας. "Μαύρο χάλι ο Γκοβού" έλεγε ο άλλος, "Σεϊταρίδης εμφάνιση ενθαρρυντική και για την Εθνική" έλεγε ο τρίτος.

Για τον Νίνη τώρα που μάλλον μας ενδιαφέρει περισσότερο από όλους, έχω να πω ότι στο πρώτο μέρος δεν κατάλαβα τι θέση έπαιζε. Ηταν πίσω από τον Σισέ; Ηταν δεξιά; Το θέμα είναι πως δεν είχε καθόλου ρυθμό. Και για τον Νίνη βέβαια θα πρέπει να περιμένουμε, είναι πολύς ο χρόνος και γι΄ αυτόν που απέχει από το γήπεδο, δεν ήταν δυνατόν να μπει μέσα και να πετάει. Για κανέναν από τους τρεις τους δεν ήταν δυνατόν εδώ που τα λέμε.

Το παρήγορο είναι πως τις μπαλιές που συνήθως κάνει ο Νίνης τις έκανε ο Λάζαρος. Χωρίς αυτόν ο Σισέ θα είχε μείνει θεατής στον αγώνα, αφού και πάλι ήταν απελπιστικά μόνος.

Σημειωτέον εδώ πως οι γραμμές που στα δύο προηγούμενα παιχνίδια του Φερέιρα (με Μπάρτσα και Κέρκυρα) ήταν κοντά, σήμερα ήταν απελπιστικά μακριά. Και το παιχνίδι εξαιρετικά άναρχο. Σ΄ αυτό έπαιξε ρόλο και η αρνητική παρουσία του Πλεσί που υποχρέωνε τον Ζιλμπέρτο να τρέχει για δύο. Μετά από αρκετά ματς πια, μπορεί κάποιος να πει με σιγουριά πως το παλικάρι "δεν μπορεί". Και πως πρέπει να το σκεφτούν καλά αυτοί που διοχετεύουν προς τα έξω πως είναι θετικοί στο να πουληθούν είτε ο Σιμάο είτε ο Ζιλμπέρτο. Να πουλήσει κανείς αυτούς τους δύο παίκτες χωρίς να έχει φροντίσει να φέρει κάποιους άλλους καλύτερούς τους, είναι ΕΓΚΛΗΜΑ. Σίγουρα μπορεί να βρεθεί παίκτης καλύτερος από τον Σιμάο που αν μη τι άλλο θα μπορεί να πασάρει σωστά στα δύο μέτρα. Αλλά από την στιγμή που δεν τον διαθέτεις, κρατάς τον Μοζαμβικανό και τον βάζεις και βασικό ξεκουράζοντας τον Ζιλμπέρτο μέχρι να βρει τον παλιό καλό εαυτό του. Μια φορά σύγκριση με τον Πλεσί δεν υπάρχει. Ο Σιμάο είναι 100 κλάσεις ανώτερος.

Ανάμικτα είναι τα συναισθήματά μου για την εμφάνιση του Τζόρβα. Είναι αλήθεια ότι έκανε κάποιες καλές επεμβάσεις, μάλιστα έσωσε και γκολ στα χαμηλά που είναι και το αδύνατο σημείο του. Αλλά εξακολουθεί να είναι ασταθής και να μην εμπνέει εμπιστοσύνη.

Αδύναμος κρίκος τα κεντρικά χαφ, αλλά και τα πλάγια μπακ. Μπέλιτς, Γεωργιάδης και Νταλέ έκαναν πάρτι από τις πτέρυγες. Κακός ο Σπυρόπουλος και δεν μπορεί να βελτιωθεί όταν γνωρίζει ότι δεν έχει αντίπαλο στη θέση του. Ενώ αντίθετα, ο συναγωνισμός στα δεξιά ανάμεσα σε Γιούρκα και Βύντρα θα βοηθήσει (αν δεν ...τραυματιστεί πάλι ο Γιούρκας...).

Αντίθετα, καλούτσικα τα πήγαν οι Καντέ και Μπουμσόνγκ. Κλασικά ένα δυο λαθάκια θα τα κάνουν, αλλά σήμερα δεν στοίχισαν.

Για τον Λάζαρο τι να πεις! Εξαιρετική διάθεση, εξαιρετική φόρμα. Μόλις έπαιξε λίγα συνεχόμενα παιχνίδια βρήκε το ρυθμό του και αποδίδει σε υψηλό επίπεδο σε κάθε παιχνίδι.


Εν κατακλείδι, κρατάμε τους τρεις βαθμούς, αλλά και τον προβληματισμό. Θα φτιάξει αυτή η ομάδα; Δεν θα φτιάξει; Υπάρχουν λεφτά για να αγοραστούν κάποιοι παίκτες το Γενάρη; Δεν υπάρχουν; Θα τη βγάλει καθαρή μέχρι το τέλος, αν συνεχίζει να παρουσιάζει τέτοια εικόνα; Δεν θα τη βγάλει; Ενας θεός ξέρει...


***


Scratch: Kλασικά παραμονές της επετείου του θανάτου του Αλέξη Γρηγορόπουλου είχαμε τα γνωστά επεισόδια έξω από το γήπεδο. Δεν θα πάρω θέση, για το αν είναι τελικά οπαδοί του Παναθηναϊκού ή αντιεξουσιαστές, γιατί δεν γνωρίζω τι είναι. Εκείνο που θα πω είναι ότι θεωρώ ανεπίτρεπτο να ψεκάζουν συνεχώς οι μπάτσοι δακρυγόνα, δημιουργώντας πρόβλημα σε μικρά παιδιά, ηλικιωμένους και γενικά ανθρώπους που βρέθηκαν στο γήπεδο ειρηνικά να παρακολουθήσουν έναν αγώνα. Εχει παραγίνει αυτή η κατάσταση και πρέπει να δοθεί ένα τέλος.

Scratch 1: Αυτός ο Φερνάντεζ δεν ήταν καλή ευκαιρία να χρησιμοποιηθεί σήμερα να τον δούμε κι εμείς;

Scratch 2: Είναι απλά εντύπωσή μου ότι ο Ζεσουάλδο "πηγαίνει" περισσότερο τον πορτογαλομαθή Γιούρκα;


Scratch 3: Σιμάο - Πλεσί η μέρα με τη νύχτα...


Scratch 4: Aν ο Κατσουράνης χρειάζεται αποφόρτιση, ο Ζιλμπέρτο τι χρειάζεται;


Scratch 5: O Σισέ σε μια φάση έκανε λάθος μεταβίβαση βγάζοντας στην αντεπίθεση παίκτη του Πανσερραϊκού. Mόλις το αντιλήφθηκε, έτρεξε και διόρθωσε άμεσα το λάθος του βγάζοντας τη μπάλα κόρνερ. Και αυτό λέγεται ΠΑΘΟΣ κύριοι - υπόλοιποι - παίκτες του Παναθηναϊκού.



Scratch 6: Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ...καψόνι για τους Λέτο και Καραγκούνη από αυτό που τους έκανε ο Πατέρας. Να αναγκάζονται να ανέχονται ο ένας τον άλλο, σε προπονήσεις και εκδηλώσεις. Αντε, συνέλθετε και οι δύο, κοινός είναι ο στόχος σας!


Scratch 7: Μια χαρά παίκτης ο Γεωργιάδης.


Scratch 8 (πολιτικό): Παραμονές της επετείου συμπλήρωσης δύο χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου και μεσούσης της θύελλας στη ΓΣΕΕ για τα εργασιακά και την επικείμενη περικοπή μισθών στον ιδιωτικό τομέα, τα αστέρια της αντιτρομοκρατικής ανακάλυψαν νέα γιάφκα. Και ο Τύπος βέβαια θα στρέψει εκεί την προσοχή. Τυχαίο; Δεν νομίζω! Ποιον προσπαθείτε να δουλέψετε ρε;


ΦΑΣΕΙΣ













Η ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΣΕΚ









ΤΑ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ









Ο ΚΟΣΜΟΣ






28 comments:

squarelogic said...

Δεν υπέστην αυτή τη φορά το μαζοχιστικό μαρτύριο-προτίμησα να μαζοχιστώ κινηματογραφικώς με την ανατομία της ανθρώπινης απελπισίας του Μαικ Λή-αλλά εδώ τα διάβασα όλα!
Λίγο που είδα τα γκολ και φάσεις,κατάλαβα οτι και πάλι καταφέραμε να κάνουμε τον Πανσερραικό να δείχνει υπερομάδα επιθετικά.
Ελπίζω να τα βλέπουν και τα αφεντικά και να μην τσιγκουνευτούν τον Δεκέμβρη να φέρουν 2 χαφ της προκοπής κι εναν παρτενέρ του Σισέ.
Τα ονόματα που γράφτηκαν(Σχάαρς και Ράκιτιτς),είναι μια χαρά παικτάκια...
Για Γιούρκα μην ελπίζεις άδικα.
Μια θα παίζει και 5 θα είναι στα πιτς...
Ο Γκοβού μάλλον...έχει χάσει το τρένο,αλλά αναγκαστικά θα τον περιμένουμε λίγο ακόμη,ο Πλεσσί σίγουρα δεν κάνει για 1η επιλογή και στο μόνο που υπερτερεί του Σιμάο είναι οτι ψάχνει την κάθετη πάσα.
Τέλος,για το τελευταίο 'σκράτς" σου είναι γεγονός οτι το δούλεμα που μας κάνουν οι άσσοι επικοινωνιολόγοι αυτής της κυβέρνησης είναι δίχως προηγούμενο!
Καλό βράδυ!

gatti said...

@squarelogic: Mαρτύριο ήταν το παιχνίδι μόνο σε ό,τι αφορά τα χάλια της ομάδας μας. Συνολικά το ματσάκι είχε σασπένς λόγω της καλής απόδοσης του Πανσερραϊκού που μας λαχτάρησε ουκ ολίγες φορές. Δεν ήταν σούπα, είχε μεγάλο ενδιαφέρον. Εκείνο που πραγματικά είναι ακατανόητο, είναι η απόλυτη καθίζηση που παθαίνει ο Παναθηναϊκός μόλις πετύχει κάποιο γκολ. Μιλάμε για το απόλυτο τίποτα μέχρι το ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο ανέβηκε πάλι κάπως αλλά όχι τρελά πράγματα.

Θέλουμε οπωσδήποτε δύο χαφ και έναν επιθετικό (εγώ πιστεύω ότι θέλουμε και μπακ και τερματοφύλακα κ.λπ. αλλά δεν είναι της παρούσης με τέτοια οικονομικά στριμώγματα).

Δεν ελπίζω για Γιούρκα, δεν πολυπιστεύω ότι θα αλλάξει κάτι. Ετσι νομίζω κι εγώ ότι θα πάει. Θα κάνει δυο καλά παιχνίδια και μετά θα χάνεται...

Για τον Γκοβού ελπίζω περισσότερο, όχι για κανέναν άλλο λόγο αλλά επειδή παίζει ουσιαστικά το όνομά του. Εκτός αν το έχει αποδεχτεί ο ίδιος ότι τελείωσε σαν παίκτης.

Για τα ονόματα που γράφτηκαν, όντως είναι μια χαρά παικτάκια, αλλά ειδικά για τον Σχάαρς ο Νick (ένας είναι ο Νick!) λέει ότι με το ποσό που απαιτείται για την απόκτησή του και για τα στάνταρντς που έχει θέσει ο ίδιος για τον εαυτό του (αλλά και για το ποσό που διαθέτουμε εμείς, αφού δανεικός είναι μάλλον απίθανο να έρθει), το πιο πιθανό είναι να "χρησιμοποιείται" ο Παναθηναϊκός για να κάνει την καλή μεταγραφή (σε μια Μπάγερν ας πούμε αφού θεωρείται "παιδί" του Φαν Γκάαλ) παρά να έρθει εδώ.

Οσο για το τελευταίο "σκρατς", πραγματικά αναρωτιέμαι για πόσο ακόμα θα υποτιμούν την νοημοσύνη μας, αλλά το κυριότερο, πόσο ακόμα ΘΑ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ να την υποτιμούν;

koutavaki said...

Το σκρατς 4 το έχω κι εγώ απορία.Μα τι ακούμε πια σε αυτή την ομάδα!Αν η μ***κία ήταν εργόχειρο,θα είχαμε κάνει την προίκα μας!Τέλος πάντων.Αυτό που λες ότι ο Σισέ είναι μόνος,εννοείς να παίζει μαζί με τον Πετρόπουλο?Και ποιος να βγει ή ποιος να έβγαινε με τόσες απουσίες και μέχρι να στρώσουν οι λαβωμένοι?Ωστόσο μιας και αποκλειστήκαμε από την Ευρώπη(έχει και τα καλά του αυτό),και μόλις γυρίσουν όλοι,μήπως να δοκιμάζαμε και κανένα άλλο συστηματάκι?4-5-1 για τη σούπερ λίγκα είναι λίγο... για να σιχτηρίζεις,ειδικά όταν η άμυνα είναι λίγο soft.Αυτό βέβαια προυποθέτει και κανένα χαφ της προκοπής,όχι τον Πλεσί!Ο Σπυρόπουλος με προβληματίζει κι εμένα...Έπεσε και δε λέει να σηκωθεί ρε παιδί μου.Αν είναι όμως αυτό που λες και είναι θέμα ανταγωνισμού,ας βάλουμε το μούλτι μπλακεντέκερ από εκεί.Πρώτη φορά θα είναι?Παντού έχει πάει ο έρμος.Άσε που μπορεί να βάλει και κανα γκολ!!!!Περί Γκοβού,το σίγουρο είναι ότι σε αντίθεση με Νίνη και Γιούρκα δεν έχει πολύ χρόνο για να διορθωθεί,λόγω και του πρότερου "ανέντιμου" βίου.Και προσωπικά από τότε που άκουσα για τη συγκεκριμένη μεταγραφή,κάτι δε μου κόλλαγε...Δε νομίζω ότι θα περπατήσει το πράγμα,γιατί και παρά τα όσα λέει,δε δείχνει ειλικρινή διάθεση να φτιάξει(συγκρίνω με Σισέ πέρυσι μέχρι να αρχίσει να σκοράρει).Μπορεί όμως να κάνω και λάθος.

gatti said...

@koutavaki: Πράγματι αυτό με την αποφόρτιση ήταν για γέλια. Αλλά μήπως είναι το πρώτο ή το τελευταίο παράξενο (ή γελοίο) πράγμα σ΄ αυτή την ομάδα;

Για τον Σισέ ίσως δεν το έθεσα σωστά. Δεν εννοώ σε καμία περίπτωση να παίζει με κάποιον δίπλα του. Εννοούσα ότι πάλι δεν έφταναν σ΄ αυτόν οι μπαλιές εύκολα. Είναι άχαρος ο ρόλος του όταν δεν τροφοδοτείται. Και είναι και άδικο ειδικά τελευταία που (εγώ το οριοθετώ από το ματς με τον Ηρακλή, με κόουτς τον Γκμοχ) δεν περιμένει τη μπαλιά για να βάλει γκολ, αλλά κάνει κι αυτός τις κινήσεις του. Βγαίνει δεξιά, βγαίνει αριστερά, μαρκάρει, γενικά κάνει και άλλα πράγματα.

Ο Σπυρόπουλος είναι κακός τον τελευταίο καιρό και δεν έχεις άδικο, ίσως να ήταν μια λύση να βάλουμε το ...μούλτι να παίξει από εκεί.

Είναι πρόβλημα ο Γκοβού, αλλά ας περιμένουμε έναν - δύο αγώνες ακόμα. Τόσο καιρό περιμέναμε. Λίγο παραπάνω δεν βλάπτει. Καλά έκανε πάντως και τον έβγαλε ο Φερέιρα γύρω στο 60λεπτο για πρώτη φορά δεν χρειαζόταν παραπάνω. Πήρε και λίγο χειροκρότημα, ίσως αυτό να τον ενθάρρυνε, τι να πω... Δεν ξέρω αν παίρνει γιατρειά η περίπτωσή του. Είναι και επιρρεπής βρε παιδί μου. Εδώ, λέει, στη διάρκεια των νυχτοπερπατημάτων του, έφτασε ακόμα και στο κέντρο που ...τραγουδάει η Τζούλια!

Καλά, μην τον συγκρίνεις με τον Σισέ, δεν υπάρχει παίκτης που να μην χάνει στη σύγκριση μαζί του, ειδικά σε θέμα διάθεσης! Αυτός είναι one of a kind.

squarelogic said...

Ο Σχάαρς είναι παικτούρα για τα ελληνικά δεδομένα κι αν όντως η τιμή του είναι περί τα 2 εκ.θα είναι μεγάλο λάθος να κωλυσιεργούμε με (αδύνατους...)δανεισμούς κλπ βλακείες την στιγμή που δίνουμε 1,2 εκ.στον Καρα και .2 εκ.στον Γκοβού...
όσο για τον Ρακιτιτς,πολύ καλός οργανωτής,και με τρεξίματα και σε πολύ καλή ηλικία,Επίσης λιγος ανταγωνσιμός θα κάνει καλό στο Νίνη...

Περί του πολιτικού σκράτς,εμένα γιατί αυτή η μακιαβελική επικοινωνιακή κοροιδία μου θυμίζει έντονα Λαλιώτη?

gatti said...

@squarelogic: Eίναι όντως 2 εκ. η τιμή; ΄Η είναι σχεδόν διπλάσια; Και έπειτα έχουμε πράγματι χρήματα για να κάνουμε αγορές, ή περιμένουμε να "σκοτώσουμε" κάποιον από τους υπάρχοντες παίκτες για να κάνουμε αγορές; Και οι δύο είναι πολύ καλοί, αλλά δεν πιστεύω ότι θα γίνουν τελικά οι συγκεκριμένες κινήσεις. Με τον Φρέιτας να ακολουθεί "λογική Τζίγκερ" και τον Αντωνίου να φοβάται να πάρει πρωτοβουλίες (όπως έδειξε και η στάση του στην πρόσληψη Φερέιρα όπου ζήτησε από τον πρόεδρο να πάρει την ευθύνη) αλλά και με τις προθέσεις του Πατέρα να αποτελούν αίνιγμα, εγώ αντιμετωπίζω κάθε όνομα που ακούω με επιφύλαξη.

* Δεν αποκλείεται να είναι επικοινωνιακή τακτική Λαλιώτη. Ωστόσο την τελευταία φορά που τον έβγαλε από το ...μούσκιο ο Γιωργάκης υπέστη ήττα, οπότε δεν νομίζω ότι θα το ξανάκανε. Πιθανότατα είναι κάποιο από τα νέα φυντάνια που έχει για συμβούλους, που "φέρνουν" στον Λαλιώτη. Και είναι πολλά...

pensierix said...

Βάλτε τον περυσινό αγχωμένο Τζιμπρίλ στην ομάδα (;) που είχαμε την τιμή να απολαύσουμε ΚΑΙ σήμερα και θα βλέπαμε αν θα τον είχαμε για "τελειωμένο" που δίνει εξετάσεις για να την σκαπουλάρει. Δεν συγκρίνω παίκτες, καμία σχέση οι δυο τους, αλλά καταστάσεις. Παίκτη με δεδομένη ποιότητα, σε καλή ηλικία οπως τον Γκοβού δεν μπορώ να τον κρίνω όταν η ομάδα δεν τον βοηθάει με την απόδοσή της. Στη μπάλα που βλέπετε, σήμερα ο Γάλλος τί πολύ περισσότερο θα μπορούσε να κάνει ή τι παραπάνω έκαναν οι υπόλοιποι; Εδώ χάθηκε ο Σισέ...Εδώ σέρνονται (σχεδόν) όλοι που έχουν και καιρό στην ομάδα, που υποτίθεται γνωρίζουν τα κατατόπια...Αλήθεια, ο Ριέρα που κόστισε ένα τσουβάλι λεφτά, είναι ή δεν είναι τελειωμένος; Και παίζει σε ομάδα που ένα άλφα πλάνο το έχει, όπως και να το κάνουμε...

ΥΓ
Αναρωτιέμαι αν το αμυντικό χαφ της ομάδας νέων είναι χειρότερο από τον Πλεσί. Δυσκολεύομαι να φανταστώ κάτι τέτοιο και σπάω το κεφάλι μου να καταλάβω τι θετικό είδε σε αυτόν τον παίκτη αυτός που τον έφερε. Τη σωματοδομή του; Τα τρεξίματά του; Την τεχνική του; Τη σκληράδα του;

ΥΓ1
Τουρλουμπούκι ( Σισέ, Λάζαρος κι άλλοι 9) με εμφανείς αδυναμίες κι έναν προπονητή που πειραματίζεται-ψάχνεται πρέπει να αισθάνεται πολύ τυχερό που φιγουράρει στην κορυφή της βαθμολογίας...

ΥΓ2
Ο Νίνης έχει πάρει κάποια κιλάκια ή μου φαίνεται; Αντε να ρολάρει μπας και δούμε λίίίγη μπαλίτσα...

ΥΓ3
Αν ο Τζιμπρίλ έκανε φάουλ στα σέντερ μπακ του Πανσερραϊκού, δεν θα μας έπαιζαν μονότερμα και ίσως νικούσαμε πιο άνετα.

ΥΓ4
Τα δακρυγόνα τα ρούφηξε η μαύρη τρύπα του κέντρου, γι'αυτό είχαμε μικρή διακοπή στο παιχνίδι.

4minister said...

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, σε μόλις τρία παιχνίδια του στον πάγκο του Παναθηναϊκού, έχει δοκιμάσει 20 από τους 25 παίκτες του ρόστερ. Οι μόνοι που δεν έχουν αγωνιστεί είναι οι Καρνέζης, Φερνάντες, Ιωαννίδης, Σαριέγκι, και Λέτο. Προφανώς αποκτά γνώμη για την αξία του ρόστερ, με υπομονή και μεθοδικότητα.

Οι Ακανέδες, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, θα μηνυθούν από την Οικολογική Οργάνωση Καλογρέζας, γιατί κατέβασαν ότι πετούμενο στην περιοχή. :)

Περίμενα να δω την αξία του Ανάκογλου αλλά έπαιξε πολύ λίγο. Πλεσί δεν υπάρχει, πολύ αργός και λίγος από μυαλό, δεν το κατέχει το άθλημα. Ο Νίνης συνέχισε το σερί των κακών εμφανίσεών του, φέτος έχει 5/33 σέντρες, είναι ο πιο άστοχος, σχεδόν μαζί με Γκαρσία (6/34)και Κάρα (6/38). Πιο εύστοχος ο Κατσούρ (11/22), ο Λέτο, (13/29), ο Βυντρίνιο (13/36), ο Γκοβού (4/10), ο Λάζαρος (7/27).

Αυτά και πολλά άλλα

http://www.galanissportsdata.com/football/national/season2010_11/aeteam.asp?t=01

4minister said...

Έβλεπα το ματσάκι με τρεις φίλους και πέναλτι δεν είδα. Χοχο!

Ο Σχάαρς δεν τα βάζει με τίποτα, ειδικά μετά τον μακρύ τραυματισμό του το 2006. Η τιμή του είναι περίπου 2,5 εκ, οπότε έχει δίκιο ο Νικ, πάει για Γερμανία. Είναι πολύ μαχητικός, οπότε κολλάει πολύ στη Μπουτεσλίγκα.

Γενικά και οι δυό διεκδικητές θα καθαρίσουν το Κατσαρόλι με τις προσθήκες που θα κάνουν το Γενάρη. Όποιος κάνει τις λίγες ποιοτικές και όχι όποιος κάνει πολλές και αμφίβολες.

gatti said...

@pensierix: Aκριβώς επειδή η ομάδα δεν είναι η ιδανική για να μπορεί να κριθεί ο Γκοβού, αφού και διάθεση να δείχνει ο ίδιος, δεν τον βοηθάει η γενικότερη απόδοση, γι΄ αυτό έγραψα ότι πρέπει να του δώσουμε λίγη ακόμα πίστωση χρόνου.

Είδες πώς λειτουργεί το σύστημα; Πέρσι για τον Σισέ, πριν βρει το δρόμο του έγραφαν όλοι και παντού τα χειρότερα και έσπευσαν να θεωρήσουν πεταμένα τα λεφτά που δόθηκαν γι΄ αυτόν. Αν δεν ήταν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού να δώσουν ασυνήθιστη για τις αν(τ)οχές τους πίστωση στον Γάλλο, θα τον είχαμε κάψει και δεν θα ζούσαμε τίποτα από αυτά που ζούμε τώρα. Για τον ακριβοπληρωμένο Ριέρα, όμως, ΤΟΥΜΠΕΚΙ. Δίχτυ προστασίας έχουν απλώσει οι ΑΡΔ.

ΥΓ. Το μόνο συμπέρασμα που μπορώ να βγάλω για την χρησιμοποίηση του Πλεσί, είναι να αρέσουν στον Φερέιρα τα ψηλά δυνατά (;) αγόρια...

ΥΓ1. Αυτή είναι και η μόνη πηγή αισιοδοξίας. Οσο νάναι δεν μπορείς να μην σκέφτεσαι ότι αν με όλα τα χάλια της αυτή η ομάδα είναι πρώτη, σε περίπτωση που στρώσει δεν μπορεί να πάει χειρότερα...

ΥΓ2. Δεν μου φάνηκε να πήρε κιλά ο Νίνης. Πρέπει να τον περιμένουμε κι αυτόν να ρολάρει (ούτε που το περίμενα ότι θα χρειαστεί να δείχνω τόση υπομονή, αφού είμαι εκ φύσεως ανυπόμονη. Α ρε Πανάθα τι τραβάμε για πάρτη σου!).

ΥΓ3. Ε, μα βέβαια. Εχει δίκιο ο Αλέξης. Αν ο Γάλλος δεν απέφευγε τα φάουλ θα ήταν ευκολότερο το έργο της ομάδας. Νομίζω ότι ΚΑΙ αυτή η ατάκα θα γραφτεί στο πάνθεον. Πρέπει να του αναγνωρίσεις πάντως την ιώβεια υπομονή και την πίστη στις απόψεις του. Τις υποστηρίζει μέχρι τέλους. Τις εμπλουτίζει κιόλας. Σου λέει, πού θα πάει, δεν θα ντεφορμαριστεί ο $#$%%@ ο Γάλλος να δικαιωθώ κι εγώ;


ΥΓ4. Το θέαμα με τα δακρυγόνα ήταν άθλιο. Ακόμα πιο άθλιο ήταν που άκουσα ότι έγινε πλιάτσικο στην μπουτίκ της ομάδας. Οσο για τη μαύρη τρύπα του κέντρου, έτσι και δεν γίνουν μεταγραφές, έχει να ρουφήξει πολύ περισσότερα πράγματα από τα ...δακρυγόνα.

gatti said...

@4minister: Λογικό είναι να κάνει δοκιμές ο Πορτογάλος για να δει και σε συνθήκες αγώνα τους παίκτες που έχει στη διάθεσή του, ώστε να κρίνει ποιος του κάνει και ποιος όχι. Εγώ θα περιμένω να δω αν θα δώσει ευκαιρίες στον Φερνάντεζ αν και δεν το πολυπιστεύω.

Η αλήθεια είναι ότι η αστοχία των παικτών του Πανσερραϊκού ήταν εκνευριστική. Ευτυχώς δηλαδή γιατί αν ήταν αποτελεσματικοί θα τρέχαμε και δεν θα φτάναμε με τα χθεσινά μας χάλια.

Με τον Ανάκογλου μας έσπασε τα νεύρα ο σπίκερ. "Ηρθαν άνθρωποι της Λιόν" και ξανα - μανα "ήρθαν άνθρωποι της Λιόν", τίποτα άλλο δεν έλεγε.

Την στατιστική του χθεσινού αγώνα δεν είναι να την βλέπεις, γιατί σε πιάνει κατάθλιψη.

Οσο για το πέναλτι, εγώ δεν το κατάλαβα την ώρα που έγινε η φάση. Το είδα μετά στο ριπλέι και ήταν πράγματι πέναλτι. Την άπλωσε τη χερούκλα του ο Πλεσί. Βέβαια με την αστοχία που έδερνε χθες τους Σερραίους, είναι ζήτημα αν θα πετύχαιναν γκολ, ωστόσο έπρεπε να τους το δώσει. Θα έσφιγγαν και τα γάλατα μετά και θα αναγκάζονταν να τρέξουν (χα!) οι δικοί μας.

Για τον Σχάαρς εμπιστεύομαι τον Nick! :-)

Oσο για το κατσαρόλι, θα πάει στην τσίτα μέχρι το τέλος. Για τις μεταγραφές κρατάω μικρό καλάθι. Το πιστεύω ότι θα κάνουν μεταγραφές, αλλά δεν ξέρω τι είδους μεταγραφές θα είναι αυτές.

paoad said...

1.Στη κατάσταση που είναι αυτή τη στιγμή η ομάδα, μόνο υπομονή μπορούμε να κάνουμε. Το θετικό είναι ότι έχουν επιστρέψει όλοι οι τραυματίες πλέον και νομίζω ότι θα είναι η πρώτη φορά από την αρχή της σεζόν που θα έχουμε όλους τους μέσους μας ετοιμοπόλεμους.

2.Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να παίξει ο Ντάνι ή έστω ο Καρνέζης...

3.Ο Σταμπολζιεφ και ο Φούσου απο την Γκόλντεν τιμ θα μπορούσαν να πάρουν μια ευκαιρία...

gatti said...

@paoad: Kαλώς το μου! :)))

1. Kάντ΄ υπομονή κι ο ουρανός θα γίνει πιο γαλανόοοοοοοοοοος....


2. (O χρόνος τέλειωσε γι΄ αυτούς) ήρθε η ώρα (τους)!


3. Αν θα μπορούσα(ν) τον ΠΑΟ να άλλαζα(ν)...

:))))

pensierix said...

4.

Απόψε κάνεις τσαφ.
Απόψε κάνεις τσαφ.
Σε βλέπουν και σπριντάρουνε
τ'αντίπαλα τα χαφ.

Αμάν και τι 'σαι συ.
Αμάν και τι 'σαι συ.
Για χάρη σου φωνάξαμε
" Βγαλ΄έξω τον Πλεσί"!

paoad said...

:))

squarelogic said...

Chi e Anakoglou???

gatti said...

@pensierix: Γεια σου Γαλάτη μου, στιχουργέ!!! :))))

gatti said...

@squarelogic: Δημήτρης Ανάκογλου, το μεγάλο ταλέντο του Πανσερραϊκού και της Εθνικής Νέων.

Στα πόδια του σφάζονται ομάδες και ομάδες!

Nick Triantos said...

Η μια μεταγραφη ειναι ο Κουμορτζι ας ψαξουμε την αλλη.

Ο Παναθηναικος εχει το χειμωνα 3 επιστροφες, Μελισσης, Κλειτον και Ματζιος. Ειναι αυτους που εστειλε ο Φρειτας και "γλιτωσε" τον Παναθηναικο απο συμβολαια...μονο που στην πραγματικοτητα το 90% των συμβολαιων του Μελισση και του Ματζιου τα πληρωνε η ομαδα.

Η λογικη λεει οτι 2 απο αυτους, θα πανε στον Πανιωνιο ως ανταλαγματα.

Δεν θα μου φανει περιεργο στο τελος να μεινει ο Ματζιος μεχρη να τελειωσει το συμβολαιο του το καλοκαιρι αφου ΗΔΗ τον πληρωνουμε...Για σεντερ-φορ δεν ψαχνουμε..?

Τον Schaars δεν ξερω πως θα τον παρουμε. Πιστευω οτι γινετε ντορος για το τιποτα. Αυτος εκει που ειναι παιρνει 1εκ. Στην Ελλαδα να μην θελει κατι τις παραπανω...+45% εφορια...Με αλλα λογια το λιγοτερο που σου κοστιζει ειναι 1,450 + συν την Αλκμααρ που θα ειναι αρκετα πανω απο 2,5εκ. Εγω λεω στην 4αρα μια και ο παικτης εχει αλλο 1,5 χρονο συμβολαιο. Αυτα για δανεικος ειναι ονειρα θερινης νυκτος γι' αυτον το παικτη. Εγω πιστευω οτι δυσκολα θα φυγει τον Γεναρη και αν φυγει πολυ δυσκολα θα ειναι για ελλαδα.

Rakitic...λαλαλαλα λολολολο λαλαλαλα. Τον "ψηνει" ο "κυριος Καθηγητης" διαβαζω. Μπραβο, μπραβο. Τοτε θα ερθει σιγουρα....Ιταλια, Ισπανια...

Nick Triantos said...

Ποιος Ανακογλου? Εγω δεν ειδα κανεναν Ανακογλου. Τον Γεωργιαδη ειδα να οδηγει την Λαμποργκινι του Σειταριδη και τον Σειταριδη με Ντεσεβο...

"Καλος" διαβαζω ο Γιουρκας "επιθετικα". Αμ "καλος" "επιθετικα" ηταν και ο Γκαμπριελ...

Τα μαυρα χαλια τοy ειχε ο Γιουρκας. Τα μαυρα χαλια του.

Για τον Πλεσι..ρ ο Γοντικας πρεπει να ειναι υπερηφανος. Πετυχημενο το...μπλοκ. Τοσο πετυχημενο που και αυτοι που σημερα φωναζουν το ειδαν μονο στο ρεπλει. Plessidona...La main de Dieu

Γαυριζουμε καλα ομως απ' οτι βλεπω. Διαβαζω οτι "τωρα που θα γυρισουν οι τραυματιες και η ομαδα θα ειναι κομπλε, θα παρουμε τ' απανω μας...".

Ρε τι μου θυμιζει αυτο, τι μου θυμιζει...Α, ναι, κατι τετοια εγραφαν οι Καραπαπαδες, οι Νικολακοπουλοι και λοιποι γαυρο-συγγενεις περυσι τετοιο καιρο αν δεν κανω λαθος.

Εχω βαρεθει,συχαθει την προπαγανδα και αυτους που την παραγουν και αυτους που την προαγουν. Δεν υπαρχει κανεις να μιλησει στη καρδια και στην ψυχη του κοσμου.

Να βγει στα ισια και να πει "Η ομαδα μας περναει αγωνιστικη κριση και εχουμε προβληματα που πρεπει να λυσουμε. Απο εσας το μονο που ζηταμε ειναι να βοηθεσετε την ομαδα, ακομα και οταν ειμαστε αξιοι της γιουχας επιβαλετε να μας βοηθεσετε". Ο κοσμος δεν ειναι μαλακας, ουτε ασχετος και θα επικροτησει τετοιες ενεργειες. Ασχετοι ειναι αυτοι που πιστευουν οτι εχουν να κανουν με ζωα.

Αη σηχτηρ εχουν κανει την ομαδα κουκλοθεατρο.

koutavaki said...

Γεια σου pensierix με τις πενιές σου!Έχεις ταλέντο το ξέρεις?Και σκεφτόμουνα ότι η γατα έχει πολύ καιρό να μας πει τραγουδάι...
Αξιος!!!!

pensierix said...

Πες τα χρυσόστομε Nick και χρόνια σου πολλά! Αντε, και τεχνικός διευθυντής στην Πανάθα σου εύχομαι!

:)))))


Η γνώμη σου (σας) για το "Γιάνναρο" του Goal, τον "Μέσι" του Πίκουλα, ποιά είναι; Υπερτιμημένος σίγουρα, αλλά πώς τον κόβεις; Εγώ και χτες είδα έναν παίκτη καλό για 5 επι 5, πολλή σάλτσα (για την οποία ψοφάνε οι γαύροι) αλλά λίγη ουσία, με μέτριο σουτ, που κάνει μονίμως την ίδια ντρίπλα (άλλο που ο Πετκάκης την "έφαγε" σαν παίκτης β τοπικού). Ισως να φταίνε και τα πράσινα γυαλιά μου αλλά ειλικρινά, αυτό το τιτανομέγιστο "ταλέντο" εγώ δεν το βλέπω...

@ koutavaki

:))))))))

paoad said...
This comment has been removed by the author.
paoad said...

@Nick

Επέτρεψε μου να διαφωνήσω.. Ναι μεν η ομάδα περνάει μια παρατεταμένη αγωνιστική κρίση αλλά (διάολε) βγάλαμε έναν ολόκληρο γύρο χωρις τους τρεις πιο ποιοτικούς μας παίκτες.

Εκτός αν έγινε ο Μαρινος καλύτερος απο τον Γκοβού, ο Δημούτσος καλύτερος του Νίνη και ο Λουις Γκαρσία αποτελεσματικότερος του Λέτο.

Συμφωνώ ότι η ομάδα είναι αδούλευτη αλλά δεν μπορώ να αγνοήσω την ποιότητα των παραπάνω παικτών.

Ο Ανάκογλου έπαιξε 10 λεπτά στο τέλος και δεν μπορεί να κριθεί. Ο Γεωργιάδης, όμως, έκανε όργια. Βασικά εδώ και 3 χρόνια τα ίδια κάνει αλλά οι μεγάλοι δεν του δίνουν ιδιαίτερη σημασία.

Nick Triantos said...

@paoad

Απλα αυτο που λεω εγω ειναι οτι να μην περιμενετε να δειτε την ομαδα να ορθοποδησει σε 2-3 'βδομαδες επειδη γυρισαν 2-3 τραυματιες.

Καποιος που ειναι εκτος για 1-2 μηνες, συνηθως θελει περιπου 2x τον χρονο για να ξαναμπει σε ρυθμο εφ' οσον παιζει συνεχως. Αυτο το τελευταιο δεν το λεω εγω, το λεει τουλαχιστον 1 Sports management βιβλιο που απο πισω του εχει 6-7 χρονια research.

Nick Triantos said...

Και κατι αλλο...Επειδη ερχονται και μεταγραφες και επειδη και χρηματα δεν υπαρχουν, και αυτοι που τα εχουν δεν τα εχουν για πεταμα, περιμενω να δω αυτο που γινετε χρονια.

Δηλαδη να παιξει η ομαδα κανα 2 παιχνιδια της προκοπης μεχρη την διακοπη, τα οποια θα λειτουργησουν εφυσηχαστικα. Τοτε λοιπον θα δουμε τον Νικολογιαννη να μας λεει οτι δεν χρειαζονται αρκετες προσθηκες η ομαδα αλλα μονο μια, "γιατι βρισκει τον δρομο της". Μολις τελειωσουν οι μεταγραφες ομως και καθησυχασουν οι παικτες τοτε αρχιζει παλι μια απ' τα ιδια.

Ποσες φορες το εχουμε δει αυτο το εργο τα τελευταια 10-15 χρονια?

paoad said...

Δεν διαφωνώ σε τίποτα. Ειδικά το δεύτερο το ζούμε δεκαετίες ολόκληρες στον Παο.

squarelogic said...

Nick,
έγραψες!
(και πολύχρονος!)
Τώρα πως είναι δυνατόν εσύ,κομπιουτεράς,Ικαι άλλοι,μη σχετικοί επαγγελματικά με το τόπι)να βλέπεις τόσο καθαρά μπάλα κι ο Αντωνίου,ποδοσφαιράνθρωπος,να μην βλέπει την τύφλα του,και να πέφτει από λούμπα σε λούμπα?

Με στεναχώρησες λιγάκι με όσα λογικά έγραψες για τον Σχάαρς...
Ας ελπίσουμε και οι Ολλανδοί να θέλουν να απαλλαγούν απ το μεγάλο του συμβόλαιο...
Ο Κουμορτζί καλός είναι,αλλά δε βλέπω που θα κάνει τη μεγάλη διαφορά: αν θες τρεξίματα έχεις το Σιμάο.
Αν οι Βγενοπατέρες επαναλάβουν την συνταγή Τζίγγερ,τότε θα αποκαθηλωθούν στα ματια του κόσμου.
Και κυρίως,θα γίνει εμφανες οτι υπάρχει και πρόβλημα για την μετά Βαρδινογιάννη εποχή...