Sunday, February 20, 2011

...μα αυτό μου φέρνει τρόμο


Οσοι περίμεναν ότι μπορεί ο διαιτητής του ντέρμπι να μείνει απλή αναφορά στο φύλλο αγώνα και να μην βάλει φαρδιά - πλατιά την υπογραφή του στην εξέλιξη αλλά και την τελική έκβασή του διαψεύστηκαν οικτρά! Αλλά και όσα... κατάφερε να κάνει ο Καλόπουλος στη διάρκεια του αγώνα κι αυτά ακόμα πέρασαν στο περιθώριο μετά τα όσα ακολούθησαν το σφύριγμα της λήξης!

Είναι σαφές ότι ο διαιτητής απένειμε με την διαιτησία του το πρωτάθλημα στον γαύρο, αλλά για μένα αυτό είναι το λιγότερο! Ουδέποτε πίστεψα ότι μπορεί να γίνει η ανατροπή με μια νίκη στο Καραϊσκάκη!Το πρωτάθλημα έχει κριθεί από καιρό και θα είναι λάθος να σταθούμε στη συγκεκριμένη διαιτησία και να παραγνωρίσουμε τα όσα λάθη έχουν γίνει από τον Παναθηναϊκό στη διάρκεια της σεζόν. Περισσότερο μάλιστα φοβάμαι πως ο ντόρος που ήδη έχει προκληθεί από το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη θα αποπροσανατολίσει πολύ κόσμο σχετικά με τα πραγματικά αίτια που μας στέρησαν το φετινό τρόπαιο.

Γιατί, ας μην παραμυθιαζόμαστε μάγκες!Αυτό που μας στέρησε σήμερα ο Καλόπουλος είναι μια νίκη γοήτρου που θα χρύσωνε το χάπι από το γεγονός ότι μόνοι μας κλοτσήσαμε το πρωτάθλημα με τους βαθμούς που χάσαμε σε παιχνίδια που δεν έπρεπε! Το πρωτάθλημα αυτό καθ' αυτό το έχουμε χάσει εδώ και καιρό και αν κάτι μας κρατούσε ζωντανή την ελπίδα ήταν το πάθος του Σισέ και η άρνησή του να καταθέσει τα όπλα.

Απόψε χάσαμε πολύ περισσότερα πράγματα από τον τίτλο. Απόψε οριστικοποιήθηκε η απώλεια του ανθρώπου που έκανε τα δύο τελευταία χρόνια να χαιρόμαστε το ποδόσφαιρο ακόμα κι αν η ομάδα δεν έπαιζε καλά. Του ανθρώπου που μας έδειξε πόσο ωραία είναι να έχεις στην ομάδα σου παίκτες - ηγέτες, παίκτες - νικητές. Ο Σισέ ήταν δυστυχώς too much για την Ελλάδα και το ποδόσφαιρό της. Και ακριβώς επειδή μας έπεφτε "πολύς", επειδή αυτό που ζούσαμε ήταν ένα όνειρο, αυτό το όνειρο κράτησε λίγο.

Απόψε όμως συνέβη και κάτι άλλο. Γιατί μπορεί η απώλεια του τίτλου να είναι το ένα θέμα (προδιαγεγραμμένο, κατά τη γνώμη μου, επαναλαμβάνω) και η ανακοίνωση αποχώρησης του Σισέ ένα δεύτερο (ακόμα πιο σημαντικό, από την απώλεια του τίτλου, πάλι κατά τη γνώμη μου), αλλά τα όσα ζήσαμε στο τηγάνι - wannabe Rizoupoli - μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω.

Ακούω δεξιά και αριστερά απόψεις "ουδέτερων" που θεωρούν ότι δεν έχουμε το δικαίωμα να διαμαρτυρόμαστε για τα σημερινά αίσχη, επειδή εμείς και ο γαύρος είμαστε οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Κι επειδή κατά καιρούς έχω πει (γράψει) ότι αυτές οι δύο ομάδες έχουν το μικρότερο δικαίωμα να διαμαρτύρονται για αδικίες από τους διαιτητές όταν στην πορεία των χρόνων έχουν ασελγήσει κατ' εξακολούθησιν πάνω στους μικρούς, δικαιούμαι νομίζω να αναφέρω και τη γνώμη μου για το αν νομιμοποιούνται αυτοί οι ουδέτεροι να μας βάζουν στο ίδιο καζάνι.

Ε λοιπόν με το χέρι στην καρδιά και καθώς έχω μια ηλικία που μου επιτρέπει να θυμάμαι τις εποχές της παντοδυναμίας του καπετάνιου, μπορώ να υποστηρίξω ότι κάνουν λάθος.

Το χειρότερο δε είναι πως τα σημερινά επεισόδια έρχονται σε μια εποχή που υποτίθεται ότι ανατέλλει μια νέα εποχή για το ελληνικό ποδόσφαιρο, όλοι θέλουν να συμβάλλουν στην καταπολέμηση της βίας και υπάρχουν παράγοντες που ευαγγελίζονται νέα ήθη.


Οποιος άκουσε όμως σήμερα τον Βαγγέλη Μαρινάκη και δεν τρόμαξε μπροστά στη ζοφερή προοπτική που ανοίγεται για το ελληνικό ποδόσφαιρο, παραείναι θαρραλέος.

Αν αυτό το σημερινό παραλήρημα βρίσκει σύμφωνους τους (περισσότερους, ευτυχώς όχι όλους) τους οπαδούς του Ολυμπιακού με αφήνει παγερά αδιάφορη. Ετσι κι αλλιώς ανάμεσά τους υπάρχουν άνθρωποι που στενοχωρήθηκαν γιατί δεν έφαγαν ξύλο στη φυσούνα όλοι οι παίκτες του Παναθηναϊκού και θεωρούν ότι έγιναν μισές δουλειές.

Αν όμως αυτό το παραλήρημα περνάει απαρατήρητο από τους οπαδούς των υπόλοιπων ομάδων και τους υγιώς σκεπτόμενους οπαδούς του Ολυμπιακού, τότε έχουμε τεράστιο πρόβλημα.

Απόψε, αν δεν το καταλάβατε, μια νέα Ριζούπολη γεννήθηκε. Μια Ριζούπολη πολύ πιο τρομακτική από την προηγούμενη, γιατί έρχεται σε μια χρονική και οικονομική συγκυρία που έχει χαθεί γενικότερα το μέτρο και που η ηρεμία στην ελληνική κοινωνία κρατιέται από μια κλωστή.

Για το κράτος δεν έχω ψευδαισθήσεις. Ισως να "ευλογεί" κιόλας τέτοιες συμπεριφορές, στο πλαίσιο του "μακριά από τον κώλο μας και όπου θέλει ας γίνει", αφού προτιμάει τους νεκρούς στα γήπεδα παρά στους δρόμους.

Αν όμως σ' αυτή την εποχή που υποτίθεται ότι έχουμε συνειδητοποιήσει κάποια πράγματα, οφείλουμε να αξιολογούμε καλύτερα πρόσωπα και καταστάσεις, που βιώνουμε δυσκολίες και προσπαθούμε να ξεδιαλύνουμε από τον σωρό και να ξεχωρίσουμε τις αρχές και τις αξίες που πραγματικά αξίζει να στηριχθούμε πάνω τους, υπάρχουν άνθρωποι, που ως άλλοι πολιτικοί ταγοί κατευθύνουν και καθοδηγούν τους οπαδούς παρασυρμένοι μέσα από το δικό τους οπαδικό πρίσμα, έχοντας το θράσος ή την άγνοια (ενδεχομένως και το δόλο;) να ισχυρίζονται πως αυτό που παρακολουθήσαμε αποτελεί μια προσπάθεια να διδαχθούν τα νέα παιδιά και να είναι περισσότερο χαρούμενα και γεμάτα αυτοπεποίθηση τα παιδιά των Ολυμπιακών και αυτός ο άνθρωπος έχει ακόμα θεσμικό ρόλο στη Σούπερ Λίγκα και δεν κάνει κανείς σήμερα κιόλας την παραμικρή κίνηση για να του αφαιρέσει αυτό το ρόλο, τότε είναι βέβαιο ότι έχουμε πιάσει πάτο.


Scratch: Για τα υπόλοιπα έχω γράψει εδώ.

Scratch1: Φοβερός Λέτο, η απόδοσή του στο συγκεκριμένο ντέρμπι άργησε μια ολόκληρη σεζόν. Κρίμα που δεν συνοδεύτηκε από τη νίκη, όπως του άξιζε.




















82 comments:

The Bgt said...

Βρε συ Εφφη, δε μπορω να περασω σχολιο στο ΟΝ..

Βασικα εγραψα αυτο:

Η Ελλαδα εχει τους πολιτικους που της αξιζουν.
Την πρωταθλητρια ομαδα ποδοσφαιρου που της αξιζει.
Εγω παλι που δεν αξιζω τιποτε απο τα παραπανω, τι φταιω?
Και οι φιλοι Ολυμπιακοι ειναι ευχαριστημενοι που 15 χρονια τωρα τους κανουν ολα τα χατηρια για να τους καλοπιανουν?
Αλλα στην χωρα που ζουμε επιβραβευεται ο βολεψακιας - εξυπνακιας που βρισκει τροπους να κλεβει και οχι αυτος που κοπιαζει και το αξιζει.
Γιατι να διαφερει η δημοφιλεστερη ομαδα της χωρας αυτης?


Τεσπα, η καφριλα που εχει ξεκινησει και ανδρωθει απο το Γαυρο (και απλωθει δυστυχως και στους υπολοιπους) θα πληρωθει με αιμα στο τελος.
Αλλα ετσι ειναι το "αρτος και θεαμα" που εχει προσφερει (με την ανοχη του) το ελληνικο κρατος στους πολυπληθεις οπαδους του Γαυρου ολα αυτα τα χρονια.

Πραγματικη αηδια και εμετος και και και και σε τελικη ΓΙΑΤΙ να ασχολουμαστε πια?

Το ποδοσφαιρο στον ΟΣΠΦ, το μπασκετ στον ΠΑΟ ωστε να ειναι απαντες ευχαριστημενοι.

Νιωθω βλακας που νομιζα οτι παικτες σαν το Σισσε θα μπορουσαν να κρεμασουν τη φανελα τους στον ΠΑΟ..

pensierix said...

Υπερβολές και ανακρίβειες...

Οι άνθρωποι ήταν ΠΑΡΩΝ, η ομάδα ΠΑΡΩΝ, η εξέδρα ΠΑΡΩΝ, τα χαρούμενα παιδάκια στο σχολείο ΠΑΡΩΝ, το ήθος ΠΑΡΩΝ, οι αξίες ΠΑΡΩΝ, οι ακαδημίες ΠΑΡΩΝ, τα 2 (5) γκολ ΠΑΡΩΝ, οι 5(μετρημένοι) αγνοί φίλαθλοι στη φυσούνα ΠΑΡΩΝ, η φιλοξενία ΠΑΡΩΝ, η μάχη κατά της βίας ΠΑΡΩΝ, η φούστα/μπλούζα του Σισέ ΠΑΡΩΝ, η χαρά για τη νίκη στο 92 ΠΑΡΩΝ, η προσφορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο ΠΑΡΩΝ, η αλήθεια ΠΑΡΩΝ...

Τώρα, αν το βίντεο δείξει ότι στο γκολ του Λέτο υπάρχει οφσάιντ, η δίοικηση θα είναι ΠΑΡΩΝ και δεν θα διστάσει να το καταδικάσει...

gatti said...

@The Bgt: Tα σχόλια εκκρεμούν, αφού πρέπει πρώτα να εγκριθούν από το σύστημα. Δεν βλέπω πάντως το συγκεκριμένο σ' αυτά που εκκρεμούν προς έγκριση, άρα δεν πρέπει να έχει περάσει καθόλου.

Συμφωνώ με όλα όσα λες μέχρι και την τελευταία λέξη.

Απλά αναρωτιέμαι. Αν λέγαμε τον Κόκκαλη, επικίνδυνο, ο Μαρινάκης τι είναι;

Δεν υπάρχουν οι σημερινές δηλώσεις, απλά δεν υπάρχουν...

The Bgt said...

Επιθετικο φαουλ ητανε Γαλατη.
Την ωρα που χτυπαγε την μπαλα ο Λετο αφησε μια αυρα που εριξε κατω τον πιο κοντινο αντιπαλο.

Η μονη λυση θα ηταν να βρεθουν αποδειξεις για το βρωμερο παρελθον ολων, να αφαιρεθουν μερικες δεκαδες πρωταθληματα και να υποβιβαστουν στην Β' της Γειτονιας τους.

Γιατι απο ΜαρινακηδοΠατερες πες οτι ξεφορτωμαστε. Τους χιλιαδες οπαδους που τους ανεχονται τι τους κανουμε? εκει ειναι το προβλημα.

gatti said...

@pensierix: Επίσης, οι οπαδοί μπήκαν για να πανηγυρίσουν, ή για να πάρουν αυτόγραφο από τον Σισέ τον οποίο θαυμάζουν, παρόλο που παίζει στην αντίπαλη ομάδα.

Ο Σισέ πρέπει να κάνει δώρο τη φούστα στον Καλόπουλο, τα παιδάκια να πάρουν δώρο από ένα DVD με το ντου και οι δηλώσεις Μαρινάκη να διδάσκονται στις σχολές δημοσιογραφίας και στα σεμινάρια επιμόρφωσης παραγόντων ποδοσφαίρου (δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, απλά έτσι μου ήρθε...).

:))

gatti said...

@The Bgt: Oύτε αποδείξεις θα βρεθούν, ούτε πρωταθλήματα θα αφαιρεθούν αλλά ούτε και από τους παράγοντες θα απαλλαγούμε, γιατί ακόμα κι αν φύγουν οι τωρινοί θα έρθουν κάποιοι ανάλογοι.

Θύματα σαφώς κάποια μέρα θα θρηνήσουμε, αλλά αν κρίνω από τον Φιλόπουλο, ακόμα κι αυτό το γεγονός υπάρχει περίπτωση να μη μας ταρακουνήσει αρκετά ώστε να αλλάξει κάτι...

kakaskimos said...

Οτι έγινε στο γήπεδο βολεύει και τις δύο ομάδες (τις διοικήσεις τους φυσικά).
Π.χ.
Ο Ολυμπιακός εξασφάλισε το πρωτάθλημα (ο ίδιος δεν το πίστευε ακόμα και με το +7) κι έδειξε ότι η χρονιά Πατέρα ήταν παρένθεση. Επίσης αφού έχει ομαδάρα (και η ιδιοκτήτρια δεν έχει φέτος δημοτικές εκλογές) δεν θα κάνει μεταγραφή τερματοφύλακα και αμυντικού χαφ.
Ο Παναθηναϊκός δεν χρειάζεται πλέον να συντηρεί έναν ποδοσφαιριστή (έναν έχει όλο κι όλο, και ο αντίπαλος κανέναν), θα μπορεί να κλαίγεται, και λόγω του ότι αδικήθηκε θα συνεχίζει το παραμύθι ότι είναι πλήρης, άρα δεν χρειάζονται μεταγραφές. Ισως να πάρει τον ξάδελφο του Πλεσί που παίζει σέντερ φορ και ο οποίος θα βάλει σε μια χρονιά 5 γκολ παραπάνω από όσα έβαλε ο Σισέ σε δύο, και με το 1/10 των χρημάτων του Σισέ.

Ευτυχώς που είδαμε και λίγη μπάλα γιατί με το χάλι της Τετάρτης με τους Αγγλοισπανούς παραλίγο να ξεχάσουμε τι σημαίνει ποδόσφαιρο.

pensierix said...

Είναι φορές που διαβάζεις άρθρα και λες μέσα σου το επικίνδυνο (γιατί είναι άκρως επικίνδυνο) "πας γυρεύοντας για ξύλο, ρε ΑΡΔ", αλλά πραγματικά βλέπεις τυπάκια/στρατιωτάκια που δεν σέβονται ούτε τον εαυτό τους όταν "αρθρογραφούν". Εδώ έχει βγει ο πρόεδρος της σούπερ Λίγκας και παραληρεί (προσωπικά ο Μαρινάκης με έκανε να ξεχάσω τα της διαιτησίας, πέρασαν σε τρίτη μοίρα), έχουν φάει ξύλο παίχτες, έχουν γίνει διαιτητικά αίσχη και υπάρχουν τύποι που γράφουν για το "αγωνιστικό κομμάτι" (γιατί αγαπάνε το άθλημα και δεν τους ενδιαφέρουν τα εξωαγωνιστικά, βρε!), για το πόσο δίκαιο είναι το πρωτάθλημα του θρύλου (μη τυχόν το αμφισβητήσει η πράσινη προπαγάνδα), για τον Καλόπουλο που δεν είναι Κάκκος (αφού δεν έχουμε πια πράσινη παράγκα)...

Α ναι...Μπορεί στο υστερόγραφο του υστερόγραφου να κάνουν μια γενικόλογη αναφορά στο "κακό ελληνικό ποδόσφαιρο", στις "μεγάλες ομάδες που ευθύνονται για το χάλι", στους "κακούς παράγοντες"...Ενα ωραιότατο τσουβάλιασμα, που γράφει και η μπλογκοδέσποινα, "όλοι ίδιοι είναι" και πάμε παρακάτω...

Οταν, λοιπόν, θα φάνε το ξύλο της αρκούδας από κανέναν καμμένο, θα ήταν πρέπον να καταδικαστεί η εν λόγω ενέργεια με την ανάλογη θέρμη, με ένα βαρύγδουπο "καταδικάζουμε τη βία απ'όπου κι αν προέρχεται". Είμαι σίγουρος ότι μετά από αυτού του είδους την καταδίκη θα νιώσουν πολύ καλύτερα...

koutavaki said...

Με όλο το σεβασμό,από πότε μια ομάδα που αργεί να ξυπνήσει,δεν δικαιούται να παλέψει για το πρωτάθλημα?Όχι ότι αν κερδίζαμε θα το παίρναμε καλά και ντε,αλλά για σκέψου,το πήρε ο γαύρος με τους 20 αγώνες φιλικούς από τους 30 και στα ντέρμπι άπατα.Τι θες να πεις ότι το αξίζει περισσότερο ή ότι θα περάσει από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ?Άθλιο το πρωτάθλημα δε λέω,όποιος και να το έπαιρνε μαύρο χάλι ήτανε.Αλλά για αυτό ακριβώς άξιζε να το διεκδικήσουν και άλλοι.Το θέμα όμως δεν είναι το πρωτάθλημα ούτε ο Σισέ που φεύγει,για μένα.Το θέμα είναι ότι σαν αυτά τα 4 πουλημένα τομάρια μες στο γήπεδο και τα χασικλόσκυλα της 7 που κάνανε το ντου γίνανε πολλοί πια στην Ελλάδα..Υπάλληλοι του κάθε άχρηστου καραγκιόζη,τσανακογλύφτες του κερατά που για τα φράγκα ξεφτιλίζονται και διεθνώς πλέον, βρίζουν και βαράνε ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ και γουστάρουν κιόλας!Ιδού οι περήφανοι Έλληνες που κάποτε δε σηκώνανε μύγα στο σπαθί τους…Να πως καταντήσαμε.Αυτό με τρομάζει εμένα,όχι τα ψευτονταηλίκια του Μαρινάκη και τα ξερατά του Μητρόπουλου.
Υ.Γ.1:Συγχαρητήρια σε όλους για τη νίκη και ξεχωριστά στην αδυναμία μου που για ένα ****μένο C δεν καταδέχτηκε να αδιαφορήσει για το τι θα πει «αρχηγός» και «παίκτης του ΠΑΟ»,έστω και 33 ετών…Κάρα σου βγάζω το καπέλο…
Υ.Γ.2:Σισέ φύγε να γλιτώσεις.οι νικητές και περήφανοι δεν είναι για εδώ
Υ.Γ.3:Με το ακυρωθέν γκολ,το οφσάιντ και το πέναλτι να ασχοληθούν ο Χελάκης και ο Σωτηρακόπουλος που τα παίρνουν από δεξιά και αριστερά για να μας λένε μ***κίες.Εγώ παίρνω 400 ευρώ το μήνα,δεν προλαβαίνω.

koutavaki said...

Για την ιστορία το ντέρμπι θα το έπαιρνε ούτως ή άλλως ο θρήνος ακόμα κι αν μέτραγε το γκολ και βάζαμε και το πέναλτι και καρφώναμε και κάνα δύο ακόμα.Γιατί τότε θα γινόταν ο τάφος τους μες στο Καραισκάκη.Ναι μπράβο,το άπαρτο κάστρο που το πληρώσαμε 10 εκατομμύρια μ***κες.

fl@neur said...

ΑΗΔΙΑ!!! Τίποτα άλλο!!!

Efh said...

@kakaskimos: Δεν έχεις άδικο. Ο Ολυμπιακός έσωσε με το "καλημέρα" την παρτίδα, αφού αν ο Μαρινάκης έχανε τα λεφτά του Τσάμπιονς Λιγκ θα έμπαινε πολύυυυυ μέσα με την έναρξη της επόμενης σεζόν. Και μεταγραφές δεν είναι απαραίτητο να κάνει αφού με αυτούς που έχει το παίρνει περίπατο στην Ελλάδα, ενώ για την Ευρώπη, σιγά μωρέ, η Ευρώπη είναι μόνο για να τσεπώνουμε τον μπερντέ, το κατσαρόλι στην Ελλάδα είναι η ψύχωσή μας.

Οσο για τους δικούς μας θα μοσχοπουλήσουν τον Σισέ και δεν θα τους κράξει και κανείς, γιατί... ο παίκτης θέλει μόνος του να φύγει, αφού αηδίασε από το ελληνικό πρωτάθλημα. Αρα αμαρτία ουκ έχου(σι)ν...

Δυστυχώς αυτή η στάνη αυτό το τυρί βγάζει, απορώ πώς δεν το έχουμε εμπεδώσει μετά από τόσες επαναλήψεις.

Efh said...

@pensierix: To τσουβάλιασμα είναι επικίνδυνο πράγμα. Αλλά και η προπαγάνδα επίσης. Είδες σημερινό πρωτοσέλιδο της "Sportday"?

Εδώ έγινε χαμός κι αυτοί βρήκαν να βγάλουν πρωτοσέλιδο με την στενοχωρημένη φάτσα του Βαλβέρδε, επειδή έζησε λέει αυτά τα αίσχη και τα καταδίκασε. Δεν υπάρχει αυτό το πρωτοσέλιδο. Είναι "επιστημονικό".

Αυτό που έγραψα στο ποστ το εννοώ και το πιστεύω. Μπορείς να κατηγορήσεις για πολλά πράγματα τον καπετάνιο κι εγώ αλίμονο θυμάμαι καλά εκείνες τις εποχές, αλλα τέτοια αλαζονεία, τέτοιες "νταηλίκι" νίκες στο στιλ "η χάνετε ή πεθαίνετε και σας θάβουμε επιτόπου", δεν έχουν συμβεί ποτέ με καμία ομάδα εκτός από τον Ολυμπιακό.

Μπορεί να είχε πολλά άσχημα, πήρε ματς με τη διαιτησία, αλλά του πιστώνω ότι δεν χρησιμοποίησε ποτέ τον κόσμο της ομάδας (αντίθετα πολλές φορές ήρθε σε σύγκρουση μαζί του - έστω κι αν ήταν ο ίδιος που είχε την στρεβλή άποψη) για να πετύχει τους σκοπούς του ή για να αποκτήσει το λαϊκό έρεισμα.

Εδώ μιλάμε για εγκληματικές πράξεις, για τη δημιουργία μιας (ακόμα) γενιάς οπαδών - ταλιμπάν που γαλουχούνται με την ιδέα της νίκης - πάση θυσία είτε είσαι καλύτερος, είτε όχι και την διαμόρφωση της άποψης ότι το πρωτάθλημα ανήκει δικαιωματικά στο λιμάνι και όλοι οι άλλοι είναι διακοσμητικοί. Είναι τεράστιες οι ευθύνες της ηγεσίας, όταν υπάρχουν τέτοιοι "ταγοί" οι ευθύνες του κόσμου του Ολυμπιακού περνούν σε δεύτερη μοίρα...

gatti said...

@koutavaki: Kανείς δεν λέει πως μια ομάδα που άργησε να ξυπνήσει δεν δικαιούται να διεκδικήσει το πρωτάθλημα.

Αλλωστε μ' αυτό που λες ουσιαστικά περιγράφεις και τον χθεσινό αγώνα. Γιατί και ο Παναθηναϊκός κοιμήθηκε για περίπου ένα ημίχρονο, έφαγε ένα αστείο γκολ, αλλά κανείς (εκτός από τους "βαμμένους" γαύρους) δεν λέει πως δεν δικαιούτο τη νίκη επειδή άργησε να πάρει μπροστά.

Εκείνο που εγώ προσωπικά γράφω είναι πως δεν πρέπει το δέντρο (χθεσινό ματς) να μας κρύψει το δάσος (λάθη και παραλείψεις της διοίκησης) για το γεγονός ότι φτάσαμε να παλεύουμε για μια ανατροπή 7 βαθμών στο πρωτάθλημα και να μη θεωρούμε ότι αυτό χάθηκε χθες.

ΥΓ. Παράλειψή μου που δεν αναφέρθηκα στον Καραγκούνη, αλλά έτσι κι αλλιώς γενικά δεν αναφέρθηκα στον αγώνα. Ηταν συγκλονιστικός όσο έπαιξε και έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του. Συγκλονιστικός στο δεύτερο ημίχρονο ήταν και ο Ζιλμπέρτο.

ΥΓ1. Το ντέρμπι θα το έπαιρνε ο γαύρος γιατί όντως διαφορετικά δεν θα έβγαιναν ζωντανοί από εκεί μέσα. Να ξέρεις πάντως ότι (αν δεν τον άκουσες χθες) ότι αυτό ήταν και το επιχείρημα του Κάρπετ για να δικαιολογήσει την διαιτησία Καλόπουλου.

gatti said...

@fl@neur: Οπως το λες... Αηδία...

koutavaki said...

Εννοούσα ότι αργήσαμε να ξυπνήσουμε γενικά στο πρωτάθλημα.Btw ο Μαρινάκης το συνεχίζει...Να ζητήσω και μια χάρη?Μήπως ως αθλητική συντάκτης πλέον(ωραίο ακούγεται ε?)έμαθες αν λένε κάτι τα ξένα MME?Μεγάλη απορία το έχω.Αν βρεις παρέπεμψέ με κάπου.
Υ.Γ.1:Πολύ καλό το άρθρο σου.
Υ.Γ.2:Nαι, υπάρχουν και γαύροι που είδαν αλλοίωση αποτελέσματος και σήμερα ντρέπονται για τα καφριλίκια και τον τρόμπα πρόεδρό τους.Αν μας διαβάζουν,μέσα από την καρδιά μου,μπράβο τους!
Υ.Γ.3:Τα περισσότερα ΠΑΟΚια στο νετ το χάρηκαν,καταλαβαίνεις γιατί.Και καλά για το πρωτάθλημα που τους κλέψαμε πέρυσι...

pensierix said...

@ gatti

Αυτή η εφημερίδα και αυτός ο σταθμός λειτουργούν με την ίδια ακριβώς λογική: Πουλάμε "αντικειμενικότητα", αλλά πάντα φροντίζουμε τον κώλο/τσέπη μας μη παίρνοντας σαφή θέση ή χαϊδεύοντας τα αυτάκια των πελατών μας...Αυτή η εφημερίδα και αυτός ο σταθμός ποτέ δεν προσπάθησαν πραγματικά να "παιδεύσουν" το κοινό, πάντοτε οσμίζονταν τι ήθελε να διαβάσει ή να ακούσει και ανάλογα του το πλάσαρε...Δε μιλάω για τον εκάστοτε παραγωγό/ αρθρογράφο, αλλά για την γενικότερη επιχειρηματική λογική που διέπει τα εν λόγω μέσα. Απόλυτο σεβαστό το κυνήγι του κέρδους, αλλά βρίσκω άκρως υποκριτικό το να ανακατεύεις την καφρίλα του πιο καμμένου οπαδού με σοφιστικέ αναλύσεις για να τους έχεις όλους ικανοποιημένους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το σημερινό πρωτοσέλιδο:

Πουλάμε "ποδοσφαιρικό πολιτισμό" αλλά δεν τα χώνουμε στο Μαρινάκη για να μην εξαγριωθούν οι πελάτες/γαύροι. Αντιθέτως, λέμε "μπράβο" στον Βαλβέρδε λες και έκανε κάτι το εξωπραγματικό...Πολύ εύκολα λένε "μπράβο" εκεί στην Καλλιθέα...

Χαρακτηριστική και η πολιτική των τηλεφωνημάτων στο σταθμό...30 δευτερόλεπτα/ακροατή για να "μιλήσουν" όσο γίνεται περισσότεροι το οποίο συνοδεύεται από το "Ευχαριστούμε πολύ, φίλε μου. Ο επόμενος παρακαλώ...".

Αυτό δε σημαίνει, φυσικά, ότι βάζω όλους τους παραγωγούς στο ίδιο τσουβάλι ή ότι δεν υπάρχουν αξιόλογες φωνές/πένες...

gatti said...

@koutavaki: Αργήσαμε να ξυπνήσουμε, αυτό είναι γεγονός.

Υπάρχουν αναφορές στα ξένα ΜΜΕ αλλά επικεντρώνονται κυρίως στο "αντίο" του Σισέ και στην νίκη που σημαίνει κατάκτηση τίτλου από τον γαύρο.

Ξένα ΜΜΕ εγώ προσωπικά δεν κοίταξα (πού να προλάβω άλλωστε...), κοίταξε όμως εδώ τις αναφορές στα ελληνικά:

Κοίταξε εδώ: http://www.onsports.gr/Podosfairo/Superleague/item/19615-Ta-diethnh-MME-gia-to-ntermpi

και εδώ: http://www.gazzetta.gr/iphone-all-news/item/138321-Τα-διεθνή-μέσα-για-το-ντέρμπι

ΥΓ1. Ευχαριστώ

ΥΓ2. Υπάρχουν πολλοί γαύροι που αισθάνονται όπως λες. Δεν ξέρω αν μας διαβάζουν (ο kakaskimos μας διαβάζει σίγουρα), στο blog, αλλά έξω είναι πολλοί που έχουν αυτή την άποψη και έχουν αηδιάσει με όσα συμβαίνουν.

ΥΓ3. Τα ΠΑΟΚια ναι, έχουν χαρεί... :))))

gatti said...

@pensierix: To σημερινό πρωτοσέλιδο ήταν πολύ "μεσοβέζικο". Οπως το λες: Nα τους έχουμε όλους ικανοποιημένους.

Κρίμα, γιατί πραγματικά διαθέτει πολύ καλούς αρθρογράφους.

gatti said...

@koutavaki: Πάρε και μία New York Times που μιλάει για δράμα...

http://goal.blogs.nytimes.com/2011/02/20/a-night-of-greek-drama/?scp=2&sq=panathinaikos&st=cse

koutavaki said...

Μια και αναφέρατε εφημερίδες,πρώτη φορά παραδέχομαι εξώφυλλο του Derby!O Θεός να με συγχωρέσει!
Υ.Γ.:Λέτο,έχεις @@ αγόρι μου!!!!!!!!!!!!

Rizobreaker said...

Μόνο η λέξη ΑΗΔΙΑ μπορεί να εκφράσει στο έπακρο αυτά που νοιώθω!

http://rizobreaker.blogspot.com/2011/02/blog-post.html

squarelogic said...

Σιχαμάρα και αηδία!
Ας αποσύρουν την ομάδα απ το ιμιτασιόν πρωτάθλημα εν αναμονή τοποθέτησης της Ουέφα.Όποιος έχει τα κότσια ας υποβιβάσει τον ΠΑΟ!
Ας απονείμουν από τώρα το πρωτάθλημα της Σιχαμάρας στην σκατοσακούλα με τα μούσια,τον "αναμορφωτή του ελλην.ποδοσφαίορυ".
Αλλά ας ρίξει κι αυτός και η οικογένεια που κρύβεται πίσω του,μια ματιά στο τι γίνεται στην Β.Αφρική και τη Μέση Ανατολή κι ας ετοιμάζονται για μια απ τα ίδια.
Άντε γιατί μαζεύτηκαν πια πάρα πολλά!!!

squarelogic said...

..ΚΑΙ ΤΌ σχόλιο που άφησα στο blog των NY Times..

"Mr Das,
Olympiakos is not your average team.After years of forfeiting championships in every possible way(having won 13 of the last 15 titles,record matched only by the likes of CSKA or communist dictators) a mutation has occured in the minds of its lowbrow followers:
they don't enjoy winning because they are the best team on the field as much as winning by a referee's absurd decision in the closing moments of the match
in the context of an atomosphere of generalized terror.Winning does not suffice for them: they have to frighten,humiliate,literally beat the opponents,steal them of their rightful results.Only then do they feel elated...
And yesterday took place one of the biggest thefts in european football.
No wonder that PAO'S French superstar Djibril Sisse announced his intention of leaving the rigged Greek Chamionship.
Olympiakos is more than a team: it is a symbol of the coulture that led to the downfall of the Greek Economy and State."

COOLING said...

ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ!! Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ!!

COOLING said...

ΝΑ ΒΓΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ Η ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ !!! Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΤΗΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ!!

4minister said...

Δεν υπάρχει μεγαλύτερο παραμύθι από το ότι είναι ικανοί να σκοτώσουν ανθρώπους. Το όριό τους, οι εντολές από τη "διοίκηση" είναι μέχρι εκεί που έφτασαν χθες και το 2003 στη Ριζούπολη.

Για τον Σισσέ έχουμε συζητήσει ότι φεύγει το καλοκαίρι από το Γενάρη. Γιατί τότε δεν είχε λήξει το τέλος των χειμερινών μεταγραφών.

Νομίζω ότι ποδοσφαιρικά ήταν εντελώς λάθος αντιμετώπιση, να κάνουν αυτά τα αίσχη για ένα πρωτάθλημα που το έχουν κερδίσει από τη νίκη με τον Άρη.

Επειδή με τόσους συμβούλους, επικοινωνιολόγους και άλλων ειδικοτήτων, τόσο μεγάλα λάθη πρέπει να αποκλείονται, μάλλον πάμε σε στοχευμένη και ενορχηστρωμένη παραπολιτική πράξη.

The Bgt said...

Ευγε Square!!!

Ειδικα για τη φραση "Olympiakos is more than a team: it is a symbol of the coulture that led to the downfall of the Greek Economy and State."

Μπορω να την αναπαραγω στο facebooki μου?

Εντωμεταξυ ετοιμαζεται διαδηλωση στην ΕΡΤ.. αλλο αισχος απο κει.. να μη δειχνουν τα ριπλευ για να μη βλεπει ο κοσμος. και μονο απο αυτο καταλαβαινεις οτι υπαρχει ανωθεν εντολη να ικανοποιηθει φετος ο πυρινος πολυπληθης κοσμος του γαυρου..

The Bgt said...

Υπουργε μην υποτιμας τη δυναμη της καφριλας και της βλακειας.
Οταν δε επιβαλλονται οι νομοι και τα αγριμια αφηνονται να δρουν ανεξελενγκτα δεν χρειαζεται καμια ενορχηστρωση.

Ο Μαρινακης ειναι παντελως ακαταλληλος για το θεσμικο του ρολο (μονο για ρολο μπραβου μπορω να τον φανταστω) και οι επιστημονες της εξεδρας εχουν παρει ντοκτορα στον τραμπουκισμο και την ανηθικοτητα χρονια τωρα.

Οταν ολα αφηνονται στην τυχη τους εχουμε αυτα και τα χειροτερα που θαρθουν.
Απλα απο ενα σημειο και μετα και να θες να εχεις τον ελεγχο δε μπορεις.

pensierix said...

Αν κρίνω από τις σημερινές ψύχραιμες (υποτίθεται) δηλώσεις του Μαρινάκη αλλά και από την κατάπτυστη ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός (ο κύριος Μώραλης μάς λέει ούτε λίγο ούτε πολύ ότι για τα χτεσινά αίσχη ευθύνεται ο Παναθηναϊκός που προκάλεσε), τότε σε ένα μόνο συμπέρασμα μπορούμε να καταλήξουμε:

Οι άνθρωποι, εκτός από γραφικοί, είναι και άκρως επικίνδυνοι...Πρέπει να είσαι τελείως καμμένος για να συζητήσεις πλέον σοβαρά (πόσω μάλλον να υπερασπιστείς) για τύπους επιπέδου Μαρινάκη, Μώραλη, Μητρόπουλου, Τριτσώνη, Γκαγκάτση και του επικοινωνιακού τους στρατού με πρωτοπαλίκαρα τον Αναστασιάδη, τον Πίκουλα, τον Καραπαπά, τον Νικολακόπουλο και λοιπά ΑΡΔάκια...

Το μόνο που μας μένει πλέον είναι να δούμε πόσο πιο χαμηλά θα πέσουν οι εν λόγω τύποι, γιατί εκεί που πιστεύεις ότι τα έχεις δει όλα, είναι πάντα εκεί για να σε εκπλήξουν...Το γεγονός, βέβαια, ότι πάμε ντουγρού στο να θρηνήσουμε θύματα, δε νομίζω ότι αποσχολεί τους εν λόγω "κυρίους". Θα κάνουμε κανένα μνημόσυνο, θα στείλουμε κι ένα στεφάνι, ρε αδερφέ...

4minister said...

squarelogic said: «ας ετοιμάζονται για μια απ τα ίδια»

Ίσως ετοιμάζουν μια από τα ίδια.

squarelogic said...

bgt,

by all means!Το blog έχει moderation
οπότε δεν ξέρω αν το σχόλιο έχει ακόμα εμφανιστεί(είναι και μεσημέρι Κυριακής στις ΗΠΑ).Λογικά θα προκαλέσει το ενδιαφέρον του Αμερικανού δημοσιογράφου.

squarelogic said...

και το νέο μου σχόλιο κάτω από αυτό ενός ελληνοαμερικανού με Μαρινάκειο όραση...

"Panathinaikos has been moribund until late December but has picked up pace since then,winning 2 derbies in the row and losing yesterday by referee decree.
Olympiakos overall has been playing better this year although having a number of "friendly" teams in the championship means that they have been playing friendly preparation games where their main competitors had to go through hell.
The bottom line is that for Olympiakos owner and fans,it is simply FORBIDDEN to lose a home game,especially against PAO...They strive to make explicitly clear both to the opponents'players and to the referees,that they won't come out alive if the result is not to their satisfaction.
This sick mentality has been cultivated through years of Greek authorities playing dumb on its mob's excesses due to close ties between the political elite
and the state fed piranha of an enterprenaur that owned Olympiakos before selling this summer to the present fat,bearded thug that also poses as head of the Teams Association.
As I wrote before,greek soccer is a revealing mirror of the pathologies of the greek Society."

Unknown said...

Καλησπέρα gatti. Την επόμενη λοιπόν φορά που θα βρεθείς μπροστά στο δίλλημα "Ευρώπη" ή "Πρωτάθλημα Καφριστάν", να ξαναδιαλέξεις το δεύτερο, όπως πέρυσι. . .

koutavaki said...

@ 4minister
Υπουργέ μου,για το αν είναι ικανοί να σκοτώσουν ανθρώπους,δε βάζω και το χέρι μου στη φωτιά.Μπορεί όμως να το κάνουν "αγανακτισμένα" βαζελάκια,χανουμάκια κ.λ.π.σε ηλικίες μικρές και με μυαλό σε κώμα από την πολλή Πράσινη,Score και πάει λέγοντας...Τα έχουμε πει,η βία φέρνει βία.Και για το συγκεκριμένο θέμα,μου θυμίζουμε Μακρυκωσταίους και Κοντογιώργηδες(ανέκαθεν όχι τώρα)που ο κόσμος καίγεται κι εμείς σκοτωνόμαστε γιατί οι γίδες του προπάππου τους μας φάγαν τα αμπελόφυλλα.

4minister said...

Διορθώνω. Δεν έχουν εντολές να φάνε κόσμο. Κόσμο εννοώ αθλητές και συνοδούς ομάδας. Ικανοί μπορεί να είναι οι επαγγελματίες για κάτι τέτοιο, αλλά η ... ανωτέρα το απαγορεύει. Οποιοδήποτε τέτοιο συμβάν θανάτου σημαίνει τη διάλυση της ομάδας.

Σημ. Λέω επαγγελματίες γιατί δεν έχουν σχέση με οπαδούς. Ανακατεύονται με αυτούς αποκτώντας άλλοθι ... αγανακτισμένου ερασιτέχνη. Να θυμίσω πριν καιρό που έλεγα για στενή σχέση των λεγάμενων με νύχτα και αντεξουσιαστές, ή αν προτιμάτε, γνωστούς αγνώστους. Με μικρή δυστυχώς τότε συμφωνία εκ μέρους σας. Ελπίζω τώρα να τα πάω καλύτερα ... :p

gatti said...

@koutavaki: Nαι, ομολογώ κι εγώ ότι ήταν καλό το πρωτοσέλιδο. Αν μη τι άλλο απηχούσε το παναθηναϊκό αίσθημα...

gatti said...

@Rizobreaker: Ολοι το ίδιο αισθανόμαστε Rizo μου....

gatti said...

@squarelogic: Προσυπογράφω όσα λέει και παρακάτω η the Bgt για τα σχόλια που έστειλες στο blog των ΝΥ Τimes.

Εξαιρετικά και τα δύο σχόλια (χαρά στην υπομονή σου!) και το πιστεύω κι εγώ ότι θα προκαλέσουν το ενδιαφέρον του Αμερικανού δημοσιογράφου.

Ωστόσο, πιστεύω ότι αυτό είναι και το μόνο που μπορεί να πετύχουν. Είναι σωστό να κάνουμε κοινωνούς της κατάστασης που βιώνουμε και τους ξένους, αλλά η πρακτική χρησιμότητα αυτής της δημοσιοποίησης φοβάμαι ότι είναι μηδενική...

gatti said...

@COOLING: Oσο και να την παρακαλέσουμε τη Λιάνα, το δήλωσε καθαρά. Είναι τέτοια η πολιτική συγκυρία που δεν μπορεί να ασχοληθεί με τον Παναθηναϊκό. Από μένα αυτό είναι σεβαστό...

gatti said...

@4minister: Θα διαφωνήσω μαζί σου υπουργέ μου, γιατί όταν εκτραχύνεται μια κατάσταση δεν μπορεί κανείς να μιλάει για όρια. ΄Η για να το θέσω διαφορετικά σε τέτοιες καταστάσεις τα όρια είναι τόσο λεπτά που πολλές φορές δεν διακρίνονται καν, άρα είναι πανεύκολο να τα υπερβείς.

Για τον Τζιμπρίλαρο, ναι, τα έχουμε πει.

Θα συμφωνήσω ότι ήταν κακή επικοινωνιακή πολιτική να προχωρήσουν σ' αυτά τα αίσχη, από την στιγμή που το πρωτάθλημα έτσι κι αλλιώς δύσκολα θα χανόταν γι' αυτούς, ακόμα κι αν τους κερδίζαμε.

Από την άλλη πάλι δυσκολεύομαι να το δω σαν στοχευμένη και ενορχηστρωμένη παραπολιτική πράξη. Είναι μάλλον απόρροια μιας... κατακτημένης νοοτροπίας χρόνων, ότι στο Καραϊσκάκη απαγορεύεται να χάσουν και αν δημιουργηθούν τέτοιες προϋποθέσεις που να δείχνουν ότι η νίκη κινδυνεύει να κάνει... φτερά, θα πάρουν το ματς "νταηλίκι".

gatti said...

@The Bgt: Συμφωνούμε (για άλλη μια φορά) απόλυτα σε όλα!

:)))

gatti said...

@pensierix: Aν ένα 24ωρο μετά, έχοντας ακούσει και έχοντας διαβάσει τον αντίκτυπο που είχαν οι πράξεις και οι δηλώσεις του, το καλύτερο που μπόρεσε να κάνει ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι να εκδώσει ΑΥΤΗ την ανακοίνωση, τότε ναι, υπάρχει πρόβλημα επικινδυνότητας.

Και από την στιγμή που εκτός από πρόεδρος του Ολυμπιακού είναι και θεσμικό πρόσωπο, σ' αυτή του τουλάχιστον την ιδιότητα θα πρέπει να υπάρξουν επεμβάσεις.

gatti said...

@G.-A.: Καλησπέρα (καλημέρα μάλλον τέτοια ώρα) και σε σένα. Νομίζω ότι το έχω εξαντλήσει το συγκεκριμένο θέμα και αφού θυμάσαι το δίλημμά μου, μάλλον έχεις διαβάσει και τις απόψεις μου.

Η περυσινή χρονιά ήταν διαφορετική όπως διαφορετικά ήταν και τα δεδομένα. Ονειρευόμασταν την εκτόξευση και αυτή θα μπορούσε να γίνει μόνο μέσα από την κατάκτηση του τίτλου. Δεν φταίω εγώ αν στην συνέχεια άλλαξαν κάποιες καθοριστικές παράμετροι. Ποιος μπορούσε να το προβλέψει αυτό;

gatti said...

@koutavaki: Toυλάχιστον οι Μακρυκωσταίοι και οι Κοντογιώργηδες τα βρήκαν στο τέλος (οι δύο ήρωες της ταινίας τουλάχιστον, δεν ξέρω για τους συγγενείς τους). Εμείς δεν υπάρχει περίπτωση να τα βρούμε...

gatti said...

@4minister: Yπουργέ μου το "έσωσες" με τη διόρθωση! :)))))

kakaskimos said...

Οντως μπορεί να θρηνήσουμε θύματα
Φυσικά το εκαναν οι κατάπτιστοι ολυμπιακοί για να δυσφημήσουν τον Παναθηναϊκό.

pensierix said...

@ kakaskimos

Ναι, από όλα όσα έχουν γραφτεί και ειπωθεί, εσύ ανησυχείς μη τυχόν και χαρακτηριστούν οι Ολυμπιακοί "κακοί" και οι Παναθηναϊκοί "παρθένες"...Βάζεις στο ίδιο τσουβάλι τον θεσμικό παράγοντα με εξουσία (Μαρινάκη) που συμπεριφέρεται σαν τον χειρότερο χουλιγκάνο, με τον καμμένο βάζελο που πετάει τη μολότωφ στο αυτοκίνητο του Τοροσίδη...

Να υποθέσω ότι έτσι και βγει τώρα ο Γόντικας και κάνει δηλώσεις τύπου Μαρινάκη ή διαβάσουμε επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός που να αναφέρει ότι ο Τοροσίδης προκάλεσε, περιμένεις από εμάς να ασχοληθούμε με το αν "η καφρίλα έχει ή δεν έχει χρώμα", "τα θύματα έχουν ή δεν έχουν χρώμα" και όχι με τους ανεύθυνους, αληταράδες λεφτάδες που ωθούν τους καμμένους στη βία...

ΟΚ, ας λύσουμε πρώτα το μέγιστο ερώτημα "ποιός την έχει πιο μακριά την καφρίλα;" και μετά θα έχουμε χρόνο να ασχοληθούμε με το γιατί άνθρωποι τύπου Μαρινάκη βρίσκονται εκεί που βρίσκονται και λένε τρομακτικά πράγματα όπως "σήμερα διδάξαμε ήθος και αξίες". Προσωπικά με τρομάζουν πολύ περισσότερο δηλώσεις σαν κι αυτές από τη μολότωφ σε ένα αυτοκίνητο...

scarface said...

Από το Σάββατο , προσπαθώ να βάλω σε μια τάξη μέσα μου όσα ζήσαμε μέσα από την τηλεόραση , το παιχνίδι , τα επεισόδια , τις δηλώσεις κοκ

Αυτό που αισθάνομαι μετά από δυο μέρες που πέρασαν, αφού έχει κατασταλάξει κάπως η οργή αλλά όχι και ο θυμός είναι ότι δεν γίνεται να σου ακυρώνουν έτσι ξεδιάντροπα κάτι που αγαπάς.

Δεν μιλάω απλά για το να σου στερούν μια νίκη τρεις βαθμούς. Είναι φυσικά ενοχλητικό αλλά αυτό καλύπτετε , η ομάδα μας άλλωστε έδειξε στο πανελλήνιο και σε όσους έχουν iq λίγο μεγαλύτερο από της σαύρας ποιος είναι καλύτερος ποιος έπαιξε ποδόσφαιρο και άξιζε τη νίκη.

Αυτό που πραγματικά με ενοχλεί είναι η αηδιαστική συμπεριφορά των νταβατζήδων του ποδοσφαίρου .

•παράγοντες πρόεδροι με χαπακομένο ύφος και λεξιλόγιο τρούμπας

•έμμισθοι υπάλληλοι- γυμνοσάλιαγκες με ειδικότητα τον τσαμπουκά εκ του ασφαλούς

•Θρυλικοί (χα χα) οπαδοί που συμπεριφέρονται σαν πιθήκια που μόλις έπεσαν από το δέντρο και κατάφεραν να σηκωθούν από τα τέσσερα πόδια στα δύο.

•Δημοσιογράφοι χούλιγκανς χειροκροτητές της αλητείας και έτοιμοι με το πληκτρολόγιο στη μασχάλη να δικαιολογήσουν-επικροτήσουν οποιαδήποτε συμπεριφορά των από πάνω κατηγοριών.

Φίλοι μου αν δεν αλλάξει και τώρα τίποτα ….τέλος.

Τα τελευταία χρόνια το μόνο που θυμάμαι είναι μια ομάδα η οποία βιάζει συστηματικά το ποδόσφαιρο σε αυτή τη χώρα.
Μια ομάδα και όλα τα παρελκόμενα της πολιτικούς ,αρδ, οπαδούς, έγκριτους αναλυτές, ομάδες δορυφόρους, αυλοκόλακες να καταστρέφει με όλους τους πιθανούς τρόπους οτιδήποτε έχει να κάνει με κανονισμό , fair play, και να συλλέγει τίτλους με οποιοδήποτε τίμημα. Δεν έχει τέλος όλο αυτό ?

ΕΜΕΙΣ γιατί ασχολούμαστε? Γιατί να είμαστε συνένοχοι στην αηδία τους.? Γιατί να δίνουμε χαρά στον serial killer?

Νέα Λίγκα τώρα!!!!!!!!!!!!!Είναι η μόνη λύση , ας τους αφήσουμε να παίξουν στο νέο πρωτάθλημα με τον Βόλο την Κέρκυρα τον Πανιώνιο την Ξάνθη.

Και κλείνοντας να πω και μια προσωπική ιστορία-προβληματισμό.

Ο γιος μου είναι έξι χρονών . Πρώτα είπε τη λέξη μπάλα κα μετά μαμά-μπαμπά. Είναι αρρωστάκι με το ποδόσφαιρο , τον Παναθηναϊκό , τον Σισέ, τον Λέτο , τον Τζόρβα .
Από το Σάββατο αισθάνομαι ότι το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου είναι που τον «πότισα» με το μικρόβιο της μπάλας.
Το όνειρο του είναι να παίξει ποδόσφαιρο στον Παναθηναϊκό.
Τον άφηνα να ονειρεύεται.

Χτες του είπα ότι δεν θα τον γράψω στην ακαδημία που του είχα υποσχεθεί από 1η Μάρτη, «να ασχοληθείς με κάτι άλλο αγόρι μου , το ποδόσφαιρο δεν είναι για σένα».

Έβαλε τα κλάματα.

….Μετά διάβασα κάποιες δηλώσεις του Τζιμπρίλ.

«η μητέρα μου μεγάλωνε εφτά παιδιά , ο πατέρας μου μας είχε αφήσει , ένα πράγμα να μην ξεχάσεις μου είπε , ότι και να γίνει να μην τα παρατάς.»

kakaskimos said...

@pensierix
Απο την ώρα που τα βάζεις στο ζύγι, έχεις χάσει το μέτρημα

pensierix said...

@ kakaskimos

Εγώ δεν χρησιμοποίησα καμία ζυγαριά, ούτε συνέκρινα μήλα με πορτοκάλια...Μάλλον εσύ, μετά από όλο αυτό το πανηγύρι, αισθάνθηκες την ανάγκη να το κάνεις για να μας πεις τι; "Κοιτάξτε, υπάρχουν και βάζελοι κάφροι"; Υποτιμάς τη νοημοσύνη μας, στην καλύτερη των περιπτώσεων...Τη ζυγαριά μάλλον εσύ τη χρησιμοποιείς και άθελά σου ρίχνεις ακόμα περισσότερο τον πρόεδρο του Ολυμπιακού...Μπαίνεις στη διαδικασία να τον συγκρίνεις με τον τελευταίο καμμένο βάζελο που ρίχνει μολότωφ...

Φαντάζομαι πχ, έτσι κι ο Παπανδρέου δηλώσει "Πάμε να πάρουμε τη Πόλη" εγώ θα πρέπει να του δώσω το ίδιο βάρος με έναν Χρυσαυγίτη που λέει το ίδιο πράγμα...Και οι δύο είναι το ίδιο επικίνδυνοι.

kakaskimos said...

@pensierix
Για να γράψεις αυτά που έγραψες προφανώς διάβασες τα σχόλια τουλάχιστον σε αυτό το κείμενο.
Αφου αυτά κατάλαβες μπράβο σου. Πηγαινε λίγο στο πλάι να χωθείς ανάμεσα στον Παπανδρέου που σου παίρνει τη ζωή και στον Μαρινακοπατέρα που σε βοθάνε να το ξεχάσεις, και τα δύο μαλακισμένα, το ένα που μπήκε στο γήπεδο και το άλλο που πεταξε τη μολότωφ. Εμένα δεν με ενδιαφέρει να μετρήσω ποιος απο αυτούς είναι ο πιο επικίνδυνος.
Τους απεχθάνομαι όλους.

pensierix said...

@ kakaskimos

Εγώ δεν συνέκρινα τον κάφρο που μπήκε στο γήπεδο με αυτόν που πέταξε τη μολότωφ...Αυτοί είναι η τελευταία τρύπα της φλογέρας, κρέας για κατανάλωση χωρίς χρώμα και δε νομίζω ότι κανείς εδώ μέσα έγραψε ότι οι γαύροι είναι οι κακοί και οι βάζελοι οι καλοί. Τώρα, αν εσύ δε βλέπεις ότι ο Μαρινάκης έγινε πάνω στο εξάμηνο κοκκαληκότερος του Κόκκαλη (γαμάω, δέρνω, είμαι μάγκας όχι γιατί σε νίκησα αλλά γιατί το έκανα με κάθε θεμιτό και αθέμιτο τρόπο ξεφτιλίζοντάς σε), προσθέτοντας στο όλο πακέτο νοοτροπίες και συμπεριφορές καμμένου χουλιγκάνου (τις οποίες ο Θείος, έξυπνος γαρ, δεν διέθετε) και κρίνεις άξια σχολιασμού τη μολότωφ, τότε πάσο.

Ναι, απεχθάνομαι πολύ περισσότερο τον Μαρινάκη για αυτό που πρεσβεύει, θα δώσω μεγαλύτερη βαρύτητα σε αυτά που κάνει και δηλώνει και δεν θα τον συγκρίνω με το κάθε κοκκινοπράσινο πρεζόνι που πετάει μολότωφ για να καταλήξω στο ότι "η βία δεν έχει χρώμα", "γαύροι και βάζελοι είναι το ένα και το αυτό". Το βρίσκω κοινότοπο και υποκριτικό.

kakaskimos said...
This comment has been removed by the author.
kakaskimos said...

@pensierix
Μαρινάκης και κοκκινοπράσινα πρεζόνια είναι οι δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος. Αν για σένα είναι διαφορετικά, άσε εμένα που είμαι κοινότοπος και υποκριτής να το νομίζω.

pensierix said...

Καλά, ο τρόπος που έχουν χειριστεί το όλο θέμα οι Μπαμποχελάκηδες είναι για Οσκαρ...Και μετά μας λένε ότι δεν υπάρχει επικοινωνιακός στρατός...Θα δείτε που στο τέλος θα καταλήξει απολογούμενος ο Παναθηναϊκός...

Την επόμενη μέρα στη φυλλάδα τους, "Μπράβο" στον θλιμμένο Ερνέστο που δήλωσε τα αυτονόητα (αλλά το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο κατά τον Βαλβέρδε). Σήμερα φωτογραφία με την επίθεση στα γραφεία της σουπερ Λίγκας και αύριο θα έχουμε φαντάζομαι την "αντρίκια" (όπως την χαρακτηρίζουν) συγγνώμη του Μαρινάκη, με τον Βαγγέλη πρώτο τραπέζι πίστα...Το ότι ο "μάγκας Περαιώτης ντελμπεντέρης που φοράει παντελόνια" φοβάται μη του κόψει τον κώλο η ΟΥΕΦΑ έτσι και τα πράγματα πάνε στα άκρα δεν τους πέρασε από το μυαλό (λέμε τώρα) εκεί στην Καλλιθέα...

Αντε, μη ξεχάσετε να πείτε κι ένα μπράβο στο Μώραλη μεθαύριο για να δέσει το γλυκό. Μια χαρά τον δασκαλεύει τον πρόεδρο...

Ρε ουστ...

The Bgt said...

Επίσης, αν το συμπέρασμα από το χάλι στο Καραϊσκάκη είναι ότι ο Βαλβέρδε είναι κύριος, τη χάσαμε την μπάλα. Είναι σαν να έχει πέσει η βόμβα στη Χιροσίμα, ο λόρδος Ράσελ να κάνει δηλώσεις αποδοκιμάζοντας το γεγονός και οι εφημερίδες να βγαίνουν την άλλη μέρα με πρώτο τίτλο: «Δηλώσεις του Ράσελ κατά της βόμβας. Κύριος ο Ράσελ» και να χαίρονται όλοι που υπάρχει ένας τέτοιος γίγαντας που καταδίκασε τη βόμβα.

Ετσι όπως είναι σήμερα η κατάσταση ανοίγεις αντικειμενική εφημερίδα και είναι σαν αυτόματο τηλεφωνικό κέντρο.

«Οσοι θέλουν τον Μαρινάκη να χαίρεται απλά για τη νίκη και τη δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες, στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στη σελίδα 8. Οσοι θέλουν τον Μαρινάκη να λέει ότι πήδηξε τον Παναθηναϊκό, στη σελίδα 14 και στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Και όλοι μαζί μετά στις κεντρικές σελίδες για σχόλια «kinder έκπληξη».


Ολοκληρο εδω:
http://www.sday.gr/page.ashx?pid=2&aid=40155&autid=12&sn=13

gatti said...

@kakaskimos, pensierix: H "διαμάχη" σας έρχεται να επιβεβαιώσει γιατί σ' αυτό το παιχνίδι του συμψηφισμού δεν μπορεί να βρεθεί άκρη και θα είμαστε μόνιμα χαμένοι, αφού σε κάθε επιχείρημα της μιας ομάδας θα έχει να αντιπαρατάξει ένα αντίστοιχο η άλλη.

(για το θέμα έχω ήδη γράψει από χθες εδώ: http://www.onsports.gr/Offsite/item/20146-To-syndromo-toy-sympshfismoy)

Αν έπρεπε σώνει και καλά να μετρήσουμε την "καφρίλα" μας, θα έλεγα ότι όσο και να προσπαθήσουμε δεν μπορούμε να φτάσουμε αυτή του γαύρου. Για την ακρίβεια οι οπαδοί καμίας ομάδας δεν μπορούν να τη φτάσουν.

Και αναφέρομαι στην "καφρίλα" των τελευταίων χρόνων που είναι απότοκο της χρησιμοποίησης του λαού μιας ομάδας από τον ηγέτη της για ίδιους σκοπούς. (Ο Μαρινάκης είναι άλλη περίπτωση από τον Κόκκαλη, δεν χρησιμοποιεί τον κόσμο του Ολυμπιακού, αυτός μάλλον πάσχει από το περυσινό σύνδρομο του Πατέρα, τον τρέλανε η πολλή δημοσιότητα).

Ομως, αφενός επειδή το τελευταίο που ενδιαφέρει στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι να βγάλουμε τη μεζούρα να μετρήσουμε την καφρίλα, αφετέρου επειδή εγώ ως οπαδός του Παναθηναϊκού δεν έχω το ελαφρυντικό της ουδετερότητας, αισθάνομαι πως δεν νομιμοποιούμαι να το κάνω. Εξάλλου, αν το κάνω, θα έχω "λουστεί" αυτά που κοροϊδεύω. Παράπονα - δικαιολογημένα - έχουν και οι δυο. Οπως όμως έχω ξαναγράψει οι οπαδοί των άλλων ομάδων που θα διαβάζουν τους τσακωμούς μας και που έχουν υποστεί ασύγκριτα πιο μεγάλες αδικίες θα γελάνε (ή θα εξοργίζονται) με την πάρτη μας.


Συμφωνώ με τον pensierix (το έγραψα άλλωστε, για μένα είναι το πιο τρομακτικό στοιχείο του ντέρμπι) πως οι δηλώσεις και η γενικότερη συμπεριφορά του Μαρινάκη είναι ασύγκριτα πιο επικίνδυνη από την συμπεριφορά του τρομακτικότερου χούλιγκαν. Κυρίως λόγω του θεσμικού του ρόλου στη Σούπερ Λίγκα αλλά και αυτού του προέδρου του Ολυμπιακού. Και δυστυχώς προσωπικά δεν με έπεισε ούτε με την σημερινή του ανακοίνωση.

gatti said...

@scarface: Kαλώς τον! Μας έλειψες!!! :)))

Kαταλαβαίνω τον προβληματισμό σου, αν και δεν πρόκεται να βρεθώ σε θέση ανάλογη με τη δική σου.

Οντως, οι βαθμοί είναι το λιγότερο, δεν θα είναι ούτε το πρώτο ούτε το τελευταίο παιχνίδι που κρίθηκε από την διαιτησία.

Αλλά αυτό το "νταβατζηλίκι" τους ενοχλεί όλους και σίγουρα έπρεπε να δοθεί τέλος, αλλά νομιζω ότι μόλις καθίσει η... σκόνη θα πορευτούμε όπως πριν. Και θα γίνει αυτό γιατί είναι αδύνατον να βρεθεί η ομάδα από την οποία θα γίνει η αρχή των τιμωριών.

Θα θυμάσαι άλλωστε τι κινητοποίηση ακόμα και σε πολιτικό επίπεδο έγινε μετά τα επεισόδια στον αγώνα Πανιώνιου - Ολυμπιακού. Στο "ερυθρόλευκο" συλλαλητήριο που είχε γίνει μετά την αφαίρεση των βαθμών μπροστάρηδες ήταν οι βουλευτές που εκλέγονταν στον Πειραιά.

Μη το ψάχνεις λοιπόν.

Νέα Λίγκα δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να γίνει. Πρέπει να βρεθούν αρκετοί πρόθυμοι αλλά και γενναίοι. Θα βρεθούν;

Εξάλλου, πού έγινε κάτι τέτοιο και πέτυχε; Ούτε καν στο μπάσκετ με τη Σουπρολίγκα κι ας είχαν οι μπασκετικοί το know how.

Aν με ρωτάς για λύση, πραγματικά δεν έχω. Από τη μια με πειράζει ρε γαμώτο να αποδεχθώ ότι θα αφήσουμε το ποδόσφαιρο στα χέρια των νταβαντζήδων και των ανεγκέφαλων, χωρίς να πολεμήσουμε (γιατί η αποχή δεν είναι λύση), από την άλλη δεν βλέπω βούληση σε κανένα επίπεδο για να αλλάξει η κατάσταση.

Για να μη σου πω ότι τις τελευταίες ώρες και εν όψει των απεργιακών κινητοποιήσεων που αναμένονται, αλλά και εν όψει του μεγάλου "παζαριού" με τα μνημόνια και τις αποφάσεις που αφορούν το μέλλον μας, έχω αρχίσει να καλλιεργώ στο μυαλό μου την ιδέα ότι μπορεί τα επεισόδια στο ντέρμπι να ήταν προμελετημένα για να μας αποσπάσουν την προσοχή από τα σημαντικά κοινωνικά προβλήματα...

ΥΓ. Νομίζω ότι απάντησες ήδη μόνος σου στον προβληματισμό σου. "Μην τα παρατάς" είναι το "μότο" του Τζιμπρίλ και όπως δείχνει όλη η πορεία της ζωής του, το τηρεί απαρέγκλιτα.

gatti said...

@The Bgt: Eτσι όπως τα λέει είναι. Αν από όλο αυτόν τον ορυμαγδό το συμπέρασμά μας είναι ότι ο Βαλβίδας είναι τζέντλεμαν δεν αξίζει να συζητάμε παραπάνω. Και οι εφημερίδες είναι ακριβώς όπως τα περιγράφει. Το βασικό τους μέλημα δεν είναι να γράψουν την αλήθεια, αλλά το πώς θα ικανοποιήσουν όσο το δυνατόν περισσότερους αναγνώστες τους. Ο καθένας να βρει αυτό που ζητάει. Είναι σα να διαβάζεις οπαδικά έντυπα μέσα στις "αντικειμενικές". Δύο σε ένα που λέμε. Αρα και αυτές την έχουν χάσει προ πολλού τη μπάλα...

Εγώ απλά αναρωτιέμαι. Ο Πανούτσος το γράφει επειδή το αισθάνεται ότι είναι έτσι; ΄Η επειδή θέλει να μας περιπαίξει; Δηλαδή να μας πει: Nα μαλάκες, έτσι έχουν τα πράγματα, σας έχουμε ψωνίσει και σας ταϊζουμε αυτό που θέλετε να φάτε...

Οχι ότι έχει και τόσο μεγάλη σημασία βέβαια τι από τα δυο ισχύει...

4minister said...

Ρε Κακάσχημε, έχεις χάσει εντελώς το μέτρο. Τι σχέση μεγέθους μπορεί να έχει ο πρόεδρος του Λιμανιού με τα κοκκινοπράσινα πρεζόνια;

Είναι το ίδιο όταν παίζεις με αντίπαλο τον Φετφατζίδη και το ίδιο όταν παίζεις με αντίπαλο το Μέσσι;

Μάθε μπαλίτσα αγόρι μου!

Επειδή ο πρόεδρας έτυχε προστασίας αρχηγού κράτους από την αστυνομία στη Σαλονίκη, για σκέψου. Αρχηγός κράτους δεν είναι, τι είναι;

koutavaki said...

Μετά από μια νέα βόλτα στα γαυροφόρουμ λυπάμαι που τελικά πολλοί Ολυμπιακοί (όχι γαύροι) δεν έχουν ακόμα ξεχωρίσει ότι τη ζημιά δε μας την έφτιαξαν οι δηλώσεις του προέδρου του Ολυμπιακού αλλά του προέδρου της Λίγκας...Και θεωρώ πως οι νέες δηλώσεις κάτσε-να-το-γυρίσω-γιατί-δεν-ξέρεις-τι-γίνεται,υποτιμούν τη νοημοσύνη μας και στην τελική πάει γυρεύοντας.ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ,δεν εννοώ για επεισόδια,αλλά για τη θέση που διατύπωσε ο επίσημος ΠΑΟ.Το πιο πιθανό είναι να μην καταφέρουμε τίποτα απολύτως,όμως το χάσμα που κρύβεται στο "μόνοι μας και όλοι σας" μάλλον μεγαλώνει με κάτι τέτοιες αηδίες.Επανέρχομαι λοιπόν στην εντύπωση που αποκόμισα με την εμφάνισή του στο προσκήνιο:ο τύπος είναι αγράμματος με ό,τι αυτό συνεπάγεται.Κάθε φορά που μιλάει χειρότερα τα κάνει.
Υ.Γ.:Μακάρι να κατεβάζαμε,έστω για μια αγωνιστική,τα δεύτερα ή τη Golden Team.Aυτή την αγωνιστική όμως που θα δικαιολογεί την απουσία των παικτών μας από την Εθνική.Και ξέρεις ότι εγώ την αγαπάω-θα με τσούξει πολύ.Όχι για επίδειξη δύναμης ή μαγκιάς στον Ολυμπιακό,αλλά μήπως καταλάβουν εκεί στην ΕΠΟ αλλά και σε όλα τα προεδρεία των ομάδων ότι οι βάζελοι είναι στις κερκίδες,στους δρόμους και στην Προεδρία.ΜΕΣΑ στο γήπεδο υπάρχουν μόνο αθλητές που σήμερα είναι δικοί μας,αύριο δικοί τους.Μόνος κοινός παρανομαστής το επάγγελμά τους είτε μας αρέσει είτε όχι.

kakaskimos said...

gatti
Γράφεις ότι:
Ομως, αφενός επειδή το τελευταίο που ενδιαφέρει στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι να βγάλουμε τη μεζούρα να μετρήσουμε την καφρίλα, αφετέρου επειδή εγώ ως οπαδός του Παναθηναϊκού δεν έχω το ελαφρυντικό της ουδετερότητας, αισθάνομαι πως δεν νομιμοποιούμαι να το κάνω. Εξάλλου, αν το κάνω, θα έχω "λουστεί" αυτά που κοροϊδεύω.

Ενώ και πριν και μετά ακριβώς αυτό κάνεις!!

ΑΝ θεωρείς/τε πρόβλημα τις δηλώσεις του Μαρινάκη ως "θεσμικού", τι θα έπρεπε να κάνεις με τις δηλώσεις Πάγκαλου και λοιπών θεσμικών?
Αυτό που γράφεις προς τον scarface:
έχω αρχίσει να καλλιεργώ στο μυαλό μου την ιδέα ότι μπορεί τα επεισόδια στο ντέρμπι να ήταν προμελετημένα για να μας αποσπάσουν την προσοχή από τα σημαντικά κοινωνικά προβλήματα...
είναι όλα τα λεφτά. Ακόμα το καλλιεργείς? Επρεπε να έχεις ήδη θερίσει

gatti said...

@koutavaki: Eχεις δίκιο, δεν έχουν καταλάβει οι περισσότεροι γαύροι ότι έχουμε αφήσει ήδη πίσω μας το θέμα της διαιτησίας και μας απασχολούν σχεδόν αποκλειστικά τα έκτροπα που έγιναν μετά το ματς και η συμπεριφορά του Μαρινάκη.

Συμφωνώ με τον επίσημο Παναθηναϊκό που θεωρεί προσχηματική την ανακοίνωση Μαρινάκη. Ούτε εμένα με έχει πείσει κι ας αναφέρεται παντού ως "αντρίκεια" δήλωση.

Η μόνη περίπτωση που θα του έδινα ελαφρυντικά θα ήταν αν όσα έκανε και είπε το Σάββατο τα είπε και τα έκανε επειδή βρισκόταν υπό την επήρρεια ουσιών.

ΥΓ. Δεν ξέρω τι ακριβώς θα αποφασίσουν τελικά να κάνουν, αλλά τουλάχιστον μου αρέσει που αποφάσισαν επιτέλους να κινηθούν συσπειρωμένοι.

gatti said...

@kakaskimos: Μα το έκανα συνειδητά! Για να (απο)δείξω ότι εγώ ως Παναθηναϊκός έχω μια παγιωμένη άποψη για το ποιος είναι περισσότερο κάφρος, όπως κι εσύ ως Ολυμπιακός έχεις τη δική σου, κανείς μας δεν πρόκειται να αλλάξει γνώμη και επομένως δεν πρόκειται να βρεθεί άκρη σ' αυτό το παιχνίδι του συμψηφισμού.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι και οι δύο μοιάζουμε γελοίοι και προκαλούμε αηδία στους οπαδούς των υπόλοιπων ομάδων που μας βλέπουν να τσακωνόμαστε μεταξύ μας, ενώ είμαστε αυτοί που έχουν καταδυναστέψει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

ΥΓ. Εντάξει, από την ώρα που το έγραψα μέχρι τώρα το καλλιέργησα ήδη και έχω αρχίσει το θέρισμα! :)))

island said...

Οι "απαντήσεις" του Μαρινάτου ήρθαν αγαπητό γαττί. Το φατ μπόι καθάρισε. Μέχρι μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών, γιατί τα επεισόδια χαρακτηρίστηκαν εκτεταμένα και όχι ευρείας κλίμακας, ενώ η αστυνομία ρίχνει και ευθύνες σε παίχτες του Παναθηναϊκού. Ρε σε λίγο θα πρέπει να τους ζητήσουμε και συγνώμη που δεν καθίσαμε να τις φάμε.

island said...

Τα λίνκια εδώ

http://www.gazzetta.gr/iphone-all-news/item/1054697701-%CE%A3%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CE%AC-%CE%BF-%CE%9F%CE%BB%CF%85%CE%BC%CF%80%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CF%82

http://www.gazzetta.gr/%CE%9F%CE%BB%CF%85%CE%BC%CF%80%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CF%82/item/1054697731-%C2%AB%CE%9A%CE%B1%CE%AF%CE%B5%CE%B9%C2%BB-%CE%A0%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CE%BD%CE%B1%CE%AF%CE%BA%CF%8C-%CE%B7-%CE%91%CF%83%CF%84%CF%85%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1

pensierix said...

Θα δείτε που στο τέλος θα καταλήξουμε ότι την ευθύνη φέρει ο Παναθηναϊκός που ανέδειξε το θέμα, αποσπώντας την προσοχή του ελληνικού λαού από τα σοβαρά προβλήματα που τον ταλανίζουν αυτή την εποχή...

Πρέπει, πάντως, να είναι πολύ ηλίθια μια εξουσία που προτιμά ένα αδιάφορο πρωτάθλημα από το Φλεβάρη και τον κόσμο σε αναταραχή να συγκεντρώνεται πχ έξω απο το μέγαρο της κρατικής τηλεόρασης από ένα ενδιαφέρον πρωτάθλημα με τον κοσμάκη κολλημένο στη τηλεόραση...

koutavaki said...

Αυτός ο Αντώνης ρε παιδιά πόσα περιθώρια έχει ακόμα να ξεπέσει???Μα να θέλει την αστυνομία έξω από το σπίτι του???Μαζί σου θα τα πάρεις ρε γύφτο???(προσβάλλω και τους γύφτους)

gatti said...

@island: Αυτά είναι παλιά Νησάκι. Τα "φρέσκα κουλούρια" είναι ότι η έκθεση της Αστυνομίας "καίει" τον γαύρο και αναφέρει ότι ένας από αυτούς που χτύπησε τον Σισέ είναι σεκιουριτάς. Επίσης ότι κάπου 800 νοματαίοι εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο. Μιλάμε για ευρείας κλίμακας επεισόδια πια και ΟΧΙ εκτεταμένα, οπότε αποκλείεται να είναι μία αγωνιστική η τιμωρία.

gatti said...

@pensierix: Μα βεβαίως φέρει ευθύνη ο Παναθηναϊκός! Δεν είδες πρωτοσέλιδα "Πρωταθλητή" και "Γαύρου"; Αυτά τα παλιόπαιδα οι παίκτες πήγαν και κλότσησαν τους οπαδούς! :ppp

gatti said...

@koutavaki: Μες το μυαλό μου είσαι κουταβάκι. Η πρώτη σκέψη που έκανα όταν το διάβασα ήταν: "Καλά, δεν μπορεί να πληρώσει ιδιωτική ασφάεια; Στο τζάμπα πάει να τη βγάλει;"

Αλλά θα μου πεις εδώ έφτιαξε τα χαρτιά του για να γίνει κηπουρός και να τα πάρει κι από εκεί...

kakaskimos said...

gatti
Πως ξέρεις την άποψή μου για τις "ποιότητες"/καφρίλες των οπαδών των "ομάδων μας"? (λες και μας ανήκουν οι ομάδες). Την έχω διατυπώσει πουθενά?
Σε αυτό που διαφωνούμε είναι για το τι σκέφτονται και τι θα έπρεπε να σκέφτονται οι οπαδοί των άλλων ομάδων. Οταν στο ελληνικό πρωτάθλημα έχουμε ιδιοκτήτες ή διευθυντές ανθρώπους με επαγγέλματα όπως "νονός της νύχτας και της μέρας" και "ιδιοκτήτης/διευθυντής εταιρείας δολοφόνων" δεν έχει νόημα να μιλάμε ούτε για ομάδες ούτε για ελληνικό ποδόσφαιρο.
Με τη νέα σου ιδιότητα θα παρακολουθήσεις αγώνες άλλων κατηγοριών? Εκεί να δεις ομορφιές

gatti said...

@kakaskimos: Μιλάω με βάση την ιδέα που έχω αποκομίσει από τα σχόλια που αφήνεις κατά καιρούς στο blog. Στο συγκεκριμένο θέμα, βέβαια, σαφώς έχεις... πλεονέκτημα, αφού τις δικές μου απόψεις τις έχω ξεδιπλώσει σε εκατοντάδες αναρτήσεις, ενω για σένα δείγμα έχω μόνο από τα σχόλια (οπότε μπορεί και να πέφτω έξω...).

Ναι, διαφωνούμε σ' αυτό το θέμα. Εγώ θεωρώ πως επειδή ζούμε μαζί με όλους τους άλλους θα πρέπει να δίνουμε σημασία στο πώς σκέφτονται και αυτοί. Δεν ευθύνεται ο λαός μιας ομάδας αν ο πρόεδρός της είναι λαμόγιο. Και το θέμα της αδικίας των "μικρών" είναι γεγονός υπαρκτό.

Αλλα όχι μόνο των "μικρών". Ακόμα και των "Δικέφαλων" και του Αρη, συγκριτικά με εμάς και εσάς.

Και ναι, είναι "ομάδες μας" περισσότερο από ό,τι είνια των ιδιοκτητών τους.

Δεν έχω παρακολουθήσει προς το παρόν αγώνες άλλων κατηγοριών, αλλά έχω ήδη αρχίσει να μαθαίνω τις ομορφιές που γίνονται εκεί, μου τα λένε τα παιδιά που ασχολούνται...

Nick Triantos said...

Ποια "αντρικεια" δηλωση ρε 'σεις?
Εντελως προσχηματικη ηταν και 100% παρερμηνευμενη απο φιλικα προσκειμενους ΑΡΔ.

Ο Μαρινακης ειπε οτι οι δηλωσεις στις οποιες προεβει ηταν λαθος καθως ενεργουσε κατω απο συναισθηματικη φορτηση. Επισης ειπε οτι αναλαμβανει τις "ατομικες μου ευθυνες".

Ζητησε συγγνωμη για τα επισοδεια στα οποια προεβησαν οπαδοι της ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ? Ανελαβε τις ευθυνες του ως Προεδρος και ιδιοκτητης της ΠΑΕ Ολυμπιακος?

Διασφαλησε ως οφειλε τον εν' γενει χωρο του γηπεδου και την ασφαλεια των φιλοξενουμενων ποδοσφαιριστων? Προστατευσε το κυρος και την αξιοπιστια του αθληματος? Και αν, ναι, τοτε με ποιον τροπο το εκανε?

Ο ανΘρωπος αυτος ειναι ακρως επικινδυνος οπως επικυνδινοι ειναι και αυτοι που τον περιτρυγιριζουν.

kakaskimos said...

Για να μην υποθέτεις:
Για ομάδες που έχουν "οπαδούς" απο διαφορετικές χώρες και κουλτούρες ίσως ισχύουν διαφορετικά πράγματα.

Αλλά Κάθε "σύνολο" οπαδών ελληνικής ομάδας είναι όπως η ελληνική κοινωνία. Εχει απο όλα τα φρούτα. Κι οι παναθηναϊκοί βλέπετε τα "ωραία" φρούτα που είναι ολυμπιακοί επειδή σας βολεύει. Οπως βολεύει τους ολυμπιακούς να βλέπουν τους αντίστοιχους του παναθηναϊκού. Συμπαθείς τον ΠΑΟΚ και τους φιλάθλους του, κι ας έχει μπολικους κάφρους. Εκτός κι αν δεν είναι καφρίλα να πηγαίνεις π.χ. στην Τρίπολη (ένα τσιγάρο δρόμος απο την Θεσ/κη) και να μπαίνεις στο γήπεδο χωρίς εισητήριο και να τρομοκρατείς τις ελάχιστες οικογένειες που πηγαίνουν σε ελληνικά γήπεδα.

Δεν έχει νόημα ο χαρακτηρισμός "μικροί". Και οι μικροί είναι μεγάλοι σε σχέση με κάποιους μικρότερους, και αν ρωτήσεις π.χ. τον Ηρακλή θα σου πει για τον ΠΑΟΚ ότι λένε οι ΠΑΟΚτζήδες για τους Ολυμπιακό/Παναθηναϊκό.

Είναι μικροί επειδή δεν ΜΠΟΡΟΥΝ να είναι μεγάλοι. Οχι επειδή δεν ΘΕΛΟΥΝ.

Το πρόβλημα είναι της κοινωνίας. Δεν είναι του ποδοσφαίρου. Είναι της κοινωνίας που έχει μάθει ότι δεν υπάρχουν αξίες, ικανότητες, υπάρχει ΜΟΝΟ το μέσο. Αν έχεις μέσο διορίζεσαι, αν έχεις πιάσει το διαιτητή κερδίζεις.

Εκτός κι αν όλοι οι με μέσο διορισμένοι είναι ολυμπιακοί, το πρόβλημα δεν έχει να κάνει με ολυμπιακούς και παναθηναϊκούς αλλά με ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.

Δεν ξέρω αν ο Παναθηναϊκός είναι περισσότερο δικός σου απο ότι του Πατέρα, εμένα δεν είναι δικός μου ο Ολυμπιακός. Και με δωρεάν εισητήριο, στο γήπεδο δεν πήγα ...

4minister said...

Νικόλα μην ανησυχείς, όπως διαβάζω στη γύρα κανείς δεν έφαγε την ... αντρίκεια μεταμέλεια του Κατουρακαιλίγο πρόεδρα. Κάποιοι που πληρώνονται για να στηρίξουν κλίμα, μπορεί να παίρνουν στα Μέσα και να γράφουν στις ιστοσελίδες. Οι ίδιοι, επειδή ξέρουν καλά ποια είναι τα μηνύματά τους, βλέπουν ότι δεν το έχουν καταφέρει.

Δεν είναι απλά επικίνδυνος. Διάβασε προσεκτικά την τελευταία παράγραφο στο προηγούμενο μύνημά μου. Πιστεύω ότι μπορείς να μαντέψεις τη συνέχεια στο κείμενο. :wink:

gatti said...

@Nick Triantos: Ετσι είναι Nick. Προσχηματική είναι η "δήλωση μετάνοιας" του Μαρινάκη, αλλά οι φιλικά προσκείμενοι ΑΡΔ δεν παρερμήνευσαν.

Απλώς έχουν αρχίσει εδώ και μερικές ημέρες να "στρογγυλεύουν τις γωνίες" γιατί δεν θέλουν να χάσουν κανένα μέρος του κοινού τους.

gatti said...

@kakaskimos: Δεν διαφωνούμε στο ότι υπάρχουν κάθε λογής "φρούτα" και πως ο καθένας τα βλέπει όπως τον βολεύει.

Συνεχίζεις τον συμψηφισμό, θα τον συνεχίσω κι εγώ λέγοντάς σου ότι και οι γαύροι πήγαν στην Τρίπολη και μπήκαν "νταηλίκι" χωρίς εισιτήριο. Και αν το πρόβλημά σου είναι η χιλιομετρική απόσταση (σίγουρα η Τρίπολη απέχει πολύ περισσότερο από την Θεσσαλονικη απ' ό,τι από την Αθήνα) θα σου απαντήσω με το παράδειγμα της Καβάλας, όπου πήγαν τα "καλόπαιδα" του γαύρου και αναστάτωσαν όλη την πόλη. Αλλά και πάλι μ' αυτόν τον τρόπο έχουμε του συμψηφισμού το ανάγνωσμα. Δεν υπάρχει περίπτωση να σου πω κάτι και να μην μου θυμίσεις κάτι αντίστοιχο (και το αντίστροφο). Η μόνη περίπτωση να "ρουμπώσει" ο ένας οπαδός τον άλλο είναι να διαθέτει καλύτερη μνήμη.

Τον χαρακτηρισμό "μικροί" τον έβαλα σε εισαγωγικά ακριβώς επειδή κι εγώ πιστεύω ότι δεν έχει νόημα να τον χρησιμοποιούμε. Ελα όμως που τον χρησιμοποιούμε!

Συμφωνώ πέρα για πέρα ότι είναι μικροί επειδή δεν μπορούν να είναι μεγάλοι. Και θα ήταν μια ενδιαφέρουσα υπόθεση εργασίας να δούμε πώς θα συμπεριφέρονταν στην περίπτωση που αποκτούσαν κάποια στιγμή εξουσία. Προς το παρόν πάντως και καθώς δεν έχουμε δείγμα γραφής, "δαρμένοι" είναι και ως τέτοιους οφείλουμε να τους αναγνωρίζουμε.

Το ότι η ομάδα είναι "δική μου" όπως και κάθε οπαδού το λέω με την έννοια ότι ο οπαδός την αγαπάει άδολα και δεν περιμένει από αυτήν να αποκομίσει οφέλη όπως κάνουν οι διάφορες ηγεσίες της.

Γι' αυτό και νομιμοποιούμαι να την θεωρώ "δική μου" περισσότερο από τον καθε... περαστικό, παράγοντα, πρόεδρο, ιδιοκτήτη, λαμόγιο...

gatti said...

@4minister: Yπουργέ μου, τα πράγματα έχουν κυλήσει όπως αναμενόταν. Ο Παναθηναϊκός "δεν έφαγε" την μεταμέλεια, οι συνειδητοποιημένοι γαύροι ένοιωσαν καλύτερα (οι φανατικοί στράβωσαν εννοείται) και ο υπόλοιπος φίλαθλος κόσμος δεν ασχολήθηκε καν. Λογικό, βέβαια, έχουν περάσει τόσες μέρες, σου λέει με τους γαυροβάζελους θα ασχολούμαστε; Αυτοί όλο τρώγονται μεταξύ τους για το ποιος θα πάρει πιο μεγάλο μερίδιο στην πίτα...

Τους έχουμε κουράσει, αν δεν το κατάλαβες (που το κατάλαβες).

kakaskimos said...

gatti
Συμψηφισμούς κάνεις εσύ, όχι εγώ. Δεν έγραψα ότι είναι κάφροι οι μπαοκτζήδες που τα σπάσανε στην Τρίπολη, για να ελαφρύνω τη θέση "των δικών μου".
Επειδή συμψηφίζεις, δεν καταλαβαίνεις τη θέση όποιου δεν συμψηφίζει.

Τους λέω "μικρούς" και όχι μικρούς. Αν διαβάσεις αυτά που έγραψα πιο πάνω, θα δεις ότι όπου έχουν μπορέσει να είναι μεγάλοι, είναι χειρότεροι απο τους "μεγάλους". Και όχι μόνο στο ποδόσφαιρο.

Υ.Γ. Δεν υπάρχει άδολη αγάπη

gatti said...

@kakaskimos: Aκόμα θυμάμαι τους συμψηφισμούς σου όταν χάνατε στο μπάσκετ, σε κάποια σειρά τελικών. Αν είχα χρόνο να ψάξω, θα σου έλεγα και σε ποιο ακριβώς ποστ υπάρχουν τα αντίστοιχα σχόλια.

Αλλά δεν έχει καμιά σημασία. Εσύ δεν συμψηφίζεις! Mόνο εγώ το κάνω! :)))

Kαι τον ΠΑΟΚ έτσι τον ανέφερες, για την... οικονομία της συζήτησης.

Δεν διαφωνώ για το ότι οι "μικροί" μπορούν να γίνουν χειρότεροι από τους μεγάλους αν τους δοθεί η ευκαιρία. Αλλωστε αυτό ακριβώς γράφω παραπάνω. Οτι θα ήταν ενδιαφέρουσα υπόθεση εργασίας το πώς θα συμπεριφέρονταν αν είχαν εξουσία...

ΥΓ. Εγώ πιστεύω ότι υπάρχει άδολη αγάπη για την ομάδα, εσύ όχι. Ο καθένας έχει τη γνώμη του και ο επιθεωρητής Κάλαχαν το έχει διατυπώσει ακόμα καλύτερα...