Monday, February 28, 2011

Η συγνώμη που ξεχάστηκε....


Από την μεταμέλεια (χωρίς συγγνώμη) που εκφράστηκε στην ανακοίνωση της… επόμενης μέρας, στην συγγνώμη, ενώπιον των εκπροσώπων της Σούπερ Λίγκας κατά την συζήτηση της πρότασης μομφής. Κι από εκεί στην σημερινή ευθεία επίθεση εναντίον του Παναθηναϊκού.

Πόσο εύκολα ξεχνιέται η συγγνώμη όταν δεν την εννοείς!

Ο Μαρινάκης «σύρθηκε» (από το περιβόητο «περιβάλλον» του και τους συμβούλους του) στην δήλωση μεταμέλειας, όταν συνειδητοποίησε τις διαστάσεις που είχε πάρει το θέμα των επεισοδίων στο «ντέρμπι της ντροπής» στο Καραϊσκάκη. Την επανέλαβε, προσθέτοντας και την λέξη «συγγνώμη» (που είχε παραλείψει στην ανακοίνωσή του), όταν βρέθηκε ενώπιον των υπόλοιπων προέδρων (και εκπροσώπων) της Σούπερ Λίγκα.

Oχι ότι ήταν απαραίτητο, όπως αποδείχθηκε, αφού όσες ομάδες δεν στάθηκαν στο πλευρό του, (η μισή Λίγκα, δηλαδή) αρκέστηκαν στον ρόλο του… παρατηρητή – Πόντιου Πιλάτου, λες και το θέμα δεν τις αφορά, λες και πρόκειται για υπόθεση άλλων.


Και όταν αντιλήφθηκε ο Βαγγέλης πως αυτό το περιβόητο… μαχαίρι της Πολιτείας δεν πρόκειται σ’ αυτόν τον έρμο τόπο να φτάσει ποτέ στο… κόκκαλο και πως το «ερυθρόλευκο» επικοινωνιακό «σφυροκόπημα» έφερε αποτέλεσμα και έκανε το «άσπρο – μαύρο», μετατρέποντας σχεδόν σε… κατηγορούμενους τους παθόντες στα αίσχη του Καραϊσκάκη, άλλαξε ρότα και πέρασε στην αντεπίθεση.

Όπως ακριβώς στο ποδόσφαιρο που παίζεται μέσα στους αγωνιστικούς χώρους, η ομάδα που αισθάνεται ότι έχει την υπεροχή, κερδίζει μέτρα μέσα στο γήπεδο, έτσι ακριβώς και στο… ποδόσφαιρο που παίζεται έξω από τις γραμμές, μόλις ο Μαρινάκης αντιλήφθηκε ότι πέρασε η φουρτούνα και ότι κανείς δεν πρόκειται να τον αγγίξει, ένοιωσε ξανά ισχυρός, ξέχασε… συγγνώμες και μεταμέλειες και έπαιξε φουλ επίθεση.

Μόνο που στην προσπάθειά του να γραφτεί το όνομά του στο DNA των οπαδών του Ολυμπιακού, και πάνω στην «ανυπομονησία» του να ξεπεράσει τα επιτεύγματα του Σωκράτη Κόκκαλη, αν είναι δυνατόν, σε μία μόλις, ξέφυγε από τα όρια.


Η απειρία του στο «διοικείν» μια ποδοσφαιρική εταιρεία, ειδικά αν αυτή έχει το μέγεθος του γαύρου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον αντίκτυπο που έχουν οι πράξεις του, τόσο στον λαό της ομάδας του, όσο και στους αντίπαλους οπαδούς, αλλά και η άγνοια (όπως αποδεικνύεται) της βαρύτητας που έχει ο θεσμικός του ρόλος ως προέδρου της Σούπερ Λίγκα, τον κατευθύνουν να λειτουργεί ως οπαδός, να προκαλεί και να προβαίνει σε ενέργειες που δυναμιτίζουν το κλίμα σε μια χρονική συγκυρία που όχι μόνο το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά ολόκληρη η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε αναβρασμό।

Σε ένα ευνομούμενο κράτος η δήλωση «τι θέλετε; Να βγάλω τον κόσμο του Ολυμπιακού στο δρόμο;» θα είχε ενεργοποιήσει εισαγγελείς με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού και της Σούπερ Λίγκα να εγκαλείται για «υποκίνηση επεισοδίων»।

Αλλά σ’ αυτό το συγκεκριμένο κράτος - μπουρδέλο που συνηθίζει να παίρνει μέτρα μόνο στα λόγια και σ’ αυτό το συγκεκριμένο ποδόσφαιρο της π***, που έχει μάθει να λειτουργεί με τον συγκεκριμένο στρεβλό τρόπο εδώ και χρόνια, δεν πρόκειται να ανοίξει ούτε μύτη। Ετσι κι αλλιώς, ακόμα κι αν αποφάσιζαν να επιληφθούν τα αρμόδια όργανα, το πιθανότερο θα ήταν να καταλήξουν εκ νέου σε μια ποινή – χάδι που θα αφήνει στον Μαρινάκη νέο ελεύθερο πεδίο δόξης λαμπρό.

Κι ενώ ο Μαρινάκης αισθάνεται ελεύθερος να διαφεντεύει το ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Παναθηναϊκός, τραγική φιγούρα, παρακολουθεί τα τεκταινόμενα ανήμπορος ουσιαστικά να αντιδράσει, έχοντας μετατραπεί από «κατήγορος σε κατηγορούμενο», όπως δήλωσε και ο Βεκρής (από διαπιστώσεις καλά τα πάνε στον Παναθηναϊκό, από λύσεις δεν βλέπω κάτι).

Στριμωγμένος στα σχοινιά, με φωνή αδύναμη, τρεμάμενη, χωρίς ισχύ στα κέντρα αποφάσεων, χωρίς την ικανότητα να υποστηρίξει το δίκιο του, παρακολουθεί τους άλλους να εξισώνουν αυτόν, θύμα στα αίσχη του Καραϊσκάκη, με τον θύτη του.

Ακέφαλος εδώ και καιρό, λυπητερό απομεινάρι των «εγκλημάτων» της πολυμετοχικότητας, πιθανότατα θα πιει γουλιά – γουλιά το πικρό ποτήρι μέχρι την τελευταία σταγόνα. Αραγε, όλο αυτό το διάστημα, θα αναλογιστεί κανείς από τους διοικούντες και τους «διοικούντες», πώς και γιατί έφτασε μέχρι εδώ; Θα συναισθανθεί την ευθύνη του; Θα νοιώσει ντροπή;

Scratch: Οσο περνάνε οι μέρες τόσο περισσότερο ξενερώνω με τον γραφικό ...γύρο θριάμβου και τις ιαχές «νάτοι οι πρωταθλητές» (το έγραψα και στο προηγούμενο ποστ ότι είχα σοβαρότατη ένσταση γι' αυτό). Πρωταθλητές από πού κι ως πού ρε παλικάρια; Επειδή έπρεπε να κερδίσουμε στο ντέρμπι; Γιατί εγώ τα μετράω και δεν βγαίνουν τα κουκιά. Υπόθεση εργασίας είναι ότι AN φτάναμε τη διαφορά στους 4 βαθμούς είχαμε ελπίδες για τον τίτλο. Πού το στηρίζαμε; Στους κλυδωνισμούς που θα είχε το καράβι του γαύρου μετά την ήττα και στο γεγονός ότι έχει να παίξει με τους δικέφαλους και μπορεί να έχανε βαθμούς; ΥΠΟΘΕΣΗ είναι κι αυτό! Αλλο το τι έγινε στο ντέρμπι και άλλο το πρωτάθλημα. Τις πιθανότητες διεκδίκησης του τίτλου μας στέρησε το ντέρμπι. Οχι τον ίδιο τον τίτλο, γιατί γι' αυτόν άλλος είχε το πάνω χέρι. Μην τρελαθούμε τώρα!

Scratch1: Πολυμετοχικοί, θαυμάστε τα χάλια σας...

Scratch2: ΑΕΚ γίναμε... (κι η ΑΕΚ τουλάχιστον τον πήρε τον τίτλο, άσχετα αν της τον στέρησαν στα χαρτιά. Εμείς με τι ...προσόντα κάναμε γύρο θριάμβου;).


13 comments:

KANTHAR0S said...

Όσο και να κράζουμε, όλοι είμαστε ανήμποροι να αντιδράσουμε. Το κακό πρέπει να το ξεράσει η ίδια η πηγή. Όσο οι οπαδοί βαυκαλίζονται ότι έχουν Πρόεδρο μάγκα κι όσο οι οπαδοί/δημοσιογράφοι χαιδεύουν αυτάκια δεν πρόκειται να δούμε άσπρη μέρα. Μάλιστα επειδή ο άνθρωπος από την φύση του είναι ζώο απείθαρχο, εγωιστικό και άπληστο βλέπω του χρόνου να γίνονται ακόμα χειρότερα πράγματα. Ο Μαρινακης νομίζει ότι απλά περνάει μια επικοινωνιακή φάση. Δεν είναι έτσι.

Υ.Γ. Αν για κάθε συγνώμη που μου λένε έπαιρνα μια δραχμή θα ήμουν πλούσιος. Ακούς Μαρινάκη;

Υ.Γ.1 Γύρος θριάμβου; Άστα να πάνε.

pensierix said...

Τσίρκο τρίτης διαλογής. Οι κλόουν περισσότερη θλίψη παρά γέλιο προκαλούν, τα ακροβατικά είναι της πλάκας και η μοναδική ατραξιόν είναι ο χοντρομπαλάς θηριοδαμαστής/ιδιοκτήτης...Οταν δεν ξέρεις τι θα πει θέαμα είναι πολύ φυσιολογικό να ανέχεσαι, να χειροκροτείς ή να τη βρίσκεις με έναν τύπο που δίνει ξύλο σε κάτι γέρικες τίγρεις για να στέκονται σούζα...Αν μάλιστα πληροφορηθείς ότι σκέφτεται να χρησιμοποιήσει πιο μαλακό καμουτσίκι διότι στην τελευταία παράσταση ξεπέρασε τα όρια, θα του πεις και "μπράβο" διότι έδειξε πως είναι άνθρωπος με ευαισθησίες...

koutavaki said...

Απλή υπόθεση:Όσο σίγουροι ΔΕΝ έπρεπε να είμαστε εμείς για τον τίτλο,άλλο τόσο ΔΕΝ έπρεπε να είναι και οι άλλοι.Από που κι ως που αυτό το "πάλι εμείς θα το παίρναμε"?Μήπως αυτός ο ρημαδιασμένος ο γύρος λοιπόν ήταν για να τους μπούμε στο μάτι?Βέβαια για να λέμε και τα πράγματα με το όνομά τους,μέχρι τη νέα απονομή εμείς κατέχουμε τον τίτλο.Δε με χάλασε καθόλου αλλά ούτε και μου λέει κάτι.Γιατί έφαγες τέτοιο κόλλημα?

Rizobreaker said...

Scratch και Scratch 2:

Ο "γύρος θριάμβου" και το "να 'τοι οι πρωτάθλητές" μάλλον βασίζεται στο ότι ο Ολυμπιακός πήρε 3-4 αποτελέσματα όχι βάσει απόδοσης αλλά με διαιτησία... Οπότε και αν μας άφηναν να κερδίζαμε στο ντέρμπι, θα ήμασταν "ηθικοί πρωταθλητές"... Έτσι το εξέλαβα εγώ τουλάχιστον...
Παρόλα αυτά ενώ ήμουν στο γήπεδο, δεν φώναξα "να 'τοι οι πρωταθλητές", γιατί πολύ απλά αδιαφορώ για το ποιος θα πάρει αυτό το πρωτάθλημα μπουρδέλο!
Απλά υποστηρίζω την ομάδα μου, τηρώντας το "στις χαρές και στις λύπες μαζί" και ελπίζοντας να παίζει καλύτερη μπάλα από αγώνα σε αγώνα...

pensierix said...

Eίχε βγάλει και ο Τοροσίδης ανακοίνωση ζητώντας συγγνώμη από τους συμπαίκτες του, αλλά μετά και από το σημερινό βίντεο που αποδεικνύει ότι για όλα όσα έγιναν στο τηγάνι την ευθύνη φέρει ο Λέτο, πρέπει να την πάρει πίσω τη συγγνώμη και ο Βασιλάκης για να είναι σε πλήρη αρμονία με τον πρόεδρα Βαγγέλη.

Πραγματικά, από ένα σημείο και μετά το μόνο που σου μένει να κάνεις είναι να βλέπεις πόσο πιο χαμηλά θα πέσουν αυτοί οι τύποι. Διοίκηση, επικοινωνιακός στρατός, παίκτες, υπάλληλοι της 7 και πρόβατα...Αν αυτό το πράμα που ξεβρακώνεται μέρα με τη μέρα είναι ο Ολυμπιακός που πρέπει να σεβόμαστε γιατί είναι ιστορική, μεγάλη ομάδα, το αντίπαλο δέος μπλα μπλα μπλα, εγώ με το χέρι στην καρδιά δεν το σέβομαι καθόλου...

Στα του οίκου μας έχουμε φυσικά άλλου είδους "ξεβράκωμα". Αυτό της ανύπαρκτης, ανίκανης διοίκησης...

Ακάλυπτος ο Παναθηναϊκος και ο Τρύφωνας με τη σημαία σηκωμένη. Δε νομίζω ότι χρειαζόμαστε ριπλέι της ΝΕΤ για να σιγουρευτούμε...Η όλη φάση είναι ξεκάθαρη.

pensierix said...

Cassettopoli και το μπλογκ κλειστόν:

http://www.youtube.com/watch?v=jCOYFPLb1z8&feature=related

ΥΓ
Τον Περπινιάδη φωνάζει και ο Εξαρχάκος...

;)))))))

COOLING said...

ΜΙΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ:
ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙΣ ΘΑ ΤΟ ΑΝΤΕΞΩ!!!
ΟΜΩΣ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ , ΕΠΕΙΔΗ ΣΕ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΜΑΙ ΣΥΧΝΑ, ΑΛΛΑΞΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΤΟ ΛΟΥΚΟΥΜΑΚΙ ΠΟΥ ΔΕΣΠΟΖΕΙ ΠΡΩΤΗ ΜΟΥΡΗ ΤΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ.....

ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΗΝ ΣΕ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΜΑΙ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΑΤΣΟΥΛΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΜΠΟΥΧΤΗΣΑ....

ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΚΑΤΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ,ΣΕ ΕΧΩ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ!!!

gatti said...

@KANTHAR0S: Oπως τα λες είναι. Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι (εκτός ίσως από την πλήρη αποχή από τα γήπεδα, που όμως κι αυτή δεν θα ήταν μαζική) κι αυτοί που μπορούν δεν έχουν την διάθεση.

ΥΓ. Από τότε που βγήκε η συγνώμη, ξέρεις τι χάθηκε...

ΥΓ1. Αστα να πάνε, δεν θα πει τίποτα!...

gatti said...

@pensierix: Γέρικες τίγρεις... Ετσι ακριβώς μοιάζουν. Δυστυχώς...
Βρίσκει και τα κάνει ο Μαρινάκης και κατά πως φαίνεται θα βρίσκει για καιρό ακόμα...

gatti said...

@koutavaki: Eχεις δίκιο σ' αυτό που λες αλλά και στη μία και στην άλλη περίπτωση βαδίζεις με έναν συνδυασμό βαθμών και εικόνας. Οχι μόνο με το ένα, ούτε μόνο με το άλλο.
Εφαγα κόλλημα με τον γύρο θριάμβου επειδή μιλάμε μόνο για ένα παιχνίδι. Σε ένα παιχνίδι αξίζαμε τη νίκη και μας τη στέρησαν. ΑΝ έφτανε αυτό το παιχνίδι για να κρίνει τον τίτλο, τότε δεν θα είχα φάει κόλλημα. Δεν ήταν όμως έτσι. Δεν είχε σχέση με την φιέστα της ΑΕΚ το 2008.

gatti said...

@Rizobreaker: To θέμα της διαιτησίας είναι μεγάλο. Κι ο άλλος μπορεί να σου πει ότι εσύ πήρες τους τρεις βαθμούς στον αγώνα με τον Αρη χάρη στο πέναλτι του Βύντρα. Που σου το λέει δηλαδή, είναι ένα από τα πιο σημαντικά του επιχειρήματα.

Και μετά εσύ θα πρέπει να του πεις για τα παιχνίδια με τον Αστέρα, ή με τον Βόλο ή δεν ξέρω γω με ποιον άλλο θεωρείς φιλικό του σωματείο.

Η ουσία είναι πως γύρο θριάμβου δεν κάνεις με τη νίκη (ή με τη στέρηση της νίκης λόγω διαιτησίας) σε ένα και μόνο ματς έστω κι αν αυτή είναι κόντρα στον μεγάλο σου αντίπαλο.

Δηλαδή όταν η ΑΕΚ κέρδιζε μέσα - έξω τον γαύρο για χρόνια ολόκληρα έπρεπε να θεωρεί πως είναι πρωταθλήτρια;

΄Η μήπως ένα παιχνίδι είναι αρκετό για να ξεχάσουμε τα φετινά χάλια;

gatti said...

@pensierix: Eντάξει, τι να λέμε, οι εξελίξεις μας ξεπερνούν. Οχι μόνο εμάς αλλά και τη φαντασία μας. Ισως τελικά η μόνη λύση για το ποδόσφαιρό μας θα είναι να του γυρίσουμε όλοι την πλάτη. Χωρίς «πελατεία» θα υποχρεώνονταν να κάνουν τομές. Αλλά όπως λέω παραπάνω και στον Kantharo, αποκλείεται αυτό να συμβεί μαζικά κι έτσι δεν πρόκειται να ιδρώσει κανενός το αυτί.

Το Cassetopoli θα έχει πολλά επεισόδια ακόμα, αλλά το τέλος του θα είναι άδοξο (πιθανολογώ...).

ΥΓ. Bαγγέλη ψάξου! :ppp

gatti said...

@COOLING: Ζητώ συγνώμη για το ...μαρτύριο στο οποίο σε υπέβαλα.

Το άλλαξα, το ...λουκουμάκι! ;-)