Tuesday, June 26, 2012

Σαν το... ποτήρι του Τεν Κάτε


Eίδαμε και την περιβόητη συνέντευξη του Αλαφούζου στη «Δίκη της Δευτέρας». Κι εγώ προσωπικά τον άκουσα πρώτη φορά να μιλάει γιατί μέχρι τώρα μόνο τους διαλόγους του στο twitter είχα διαβάσει. Δεν τον είχα δει να μιλάει. Σαν πρώτη εντύπωση; Θετική. Αυτό όμως δεν σημαίνει κάτι. Εχουμε δει τόσα πράγματα σ’ αυτή την ομάδα που οφείλουμε έτσι κι αλλιώς να είμαστε επιφυλακτικοί.

Αγαπάει πραγματικά την ομάδα; Ετσι δείχνει.

Τον ενδιαφέρει απλά να φτιάξει το προφίλ του και αφού έχει δικά του media θα ήταν μαλάκας να μη το κάνει; Παίζει κι αυτό.

Μήπως είναι οπορτουνιστής; Είναι δυνατόν να είναι διατεθειμένος ο Τζίγγερ να του μεταβιβάσει το ποσοστό του χωρίς την παραμικρή αντίρρηση, να μιλάει με Βγενό φιλικά, να του λέει «βάζω πλάτη» ο Πατέρας, να συμφωνούν με το εγχείρημά του οι Γιαννακόπουλοι; Να τα έχει δηλαδή (ή να φαίνεται έστω ότι τα έχει...) με όλους και με όλα καλά; Να προχωρήσει στην επόμενη μέρα, έστω και με αυτό το μοντέλο της λαϊκής βάσης χωρίς να ανοίξει μύτη; 

Και μήπως τελικά είναι μπροστινός του Τζίγγερ, ακόμα κι αν το αρνείται; 

Πολλά τα ερωτήματα, αρκετά απ’ αυτά αναπάντητα. Αλλά…

Εδώ που έχει φτάσει ο Παναθηναϊκός… σκέφτεστε τίποτα καλύτερο; 
Θέλω να πω δηλαδή… Εχουμε άλλη εναλλακτική;

Αν υπάρχουν «σκοτεινά» σημεία; Δεν θα έλεγα ακριβώς σκοτεινά. Θα έλεγα ασαφή. Τι ακριβώς θα γίνει με τη ΓΗΠΕΛ; 

Πόσο εύκολο και όχι ουτοπικό είναι να μαζευτούν 30 εκατομμύρια ευρώ, όταν δυσκολευόμασταν να μαζέψουμε 3-4; Και πόσο εύκολο είναι να συνεισφέρει ο κόσμος ακόμα κι αν πειστεί για την ειλικρίνεια των προθέσεών του σε μια εποχή που ακόμα και τα 175 ευρώ είναι πολυτέλεια;
Και ακόμα από πού ακριβώς προκύπτουν αυτές οι μελέτες και οι πίνακες που έδειξε; Ότι δηλαδή οι οπαδοί του Παναθηναϊκού ως μεγαλύτεροι σε ηλικία αν και λιγότεροι από αυτούς του Ολυμπιακού βρίσκονται σε καλύτερη οικονομική κατάσταση άρα είναι και σε θέση να συνεισφέρουν πιο εύκολα κλπ. κλπ.?

Υπάρχουν κι άλλα βέβαια. Από τη μια να κάνει λόγο για τα πρωταθλήματα που πήρε όπως τα πήρε ο Ολυμπιακός και για την επιδίωξή του να τα παίρνει για να εισπράττει τα εκατομμύρια του Τσάμπιονς Λιγκ κι από την άλλη να μην ξέρει (ή να κάνει ότι δεν;) ποιος είναι ο Μποροβήλος.

Θα μου πεις το είπε ξεκάθαρα. Δεν έχει σκοπό να ασκήσει διοίκηση, επομένως δεν είναι και υποχρεωμένος να ξέρει. ΄Η μήπως δεν είναι έτσι;

Και τελικά μιλάει απλώς ορθολογικά σαν επιχειρηματίας, χωρίς να υπόσχεται μεγάλα πράγματα γιατί οφείλει να είναι ρεαλιστής; ΄Η υπάρχει άλλος λόγος που το κάνει;

΄Η μήπως από την άλλη λέει αυτά ακριβώς που ξέρει ότι θέλει να ακούσει ο κόσμος του Παναθηναϊκού; Κι αν θέλει τη στήριξη του κόσμου βάσει ποιου οράματος του ζητάει να στηρίξει; Πλάνο δεν υπάρχει (ακόμα), διοίκηση επίσης, οι μεταγραφές είναι στον αέρα.

Από την άλλη, τι προτιμάς; Κάποιον που να μπορεί να… αμπαλάρει σωστά το προϊόν για να σε πείσει να το αγοράσεις κι ας είναι άνθρακες ο θησαυρός;

Σε κάθε περίπτωση, για το συγκεκριμένο θέμα μόνο ο χρόνος μπορεί να δείξει τι ακριβώς συμβαίνει. 
Μου μοιάζει κάπως σαν το περιβόητο ποτήρι του Τεν Κάτε. Εχεις μπροστά σου τα δεδομένα (όσα σου φανερώνονται εν πάση περιπτώσει) και επαφίεται στην δική σου διάθεση – οξυδέρκεια – αντίληψη – συναίσθημα να το δεις όπως νομίζεις. 

Μισογεμάτο ή μισοάδειο.

Πάντα υπό την αίρεση ότι δεν υπάρχει στον ορίζοντα εναλλακτική…

Scratch: Mη φύγετε, έχει σεντόνι (ανεξάρτητο της συνέντευξης Αλαφούζου…)

------------------



Ας αφήσουμε τώρα κατά μέρος τον Αλαφούζο κι ας ασχοληθούμε με την υπόλοιπη επικαιρότητα της Δευτέρας που ήταν μπόλικη.

Στα δικά μας λέει κάναμε πρόταση ανανέωσης στον Σπυρόπουλο. Λογικό. Αμα δε δεις τα χειρότερα δεν εκτιμάς τα καλύτερα. Γιατί μη μου πεις τώρα (γιατί αν μου το πεις θα μου πεις ψέματα…) ότι βλέποντας τον Χολέμπας στον αγώνα της Εθνικής με την Πολωνία δεν το σκέφτηκες ότι ο Νικολάκης είναι σκάλες ανώτερος και ας τον έβριζες πατόκορφα ολόκληρη τη σεζόν (ούτε ο Βυντρίνιο μας τέτοιο βρισίδι φέτος, θα μου πεις αυτός δεν πολύ-έπαιξε κιόλας…).

Του κάναμε λοιπόν πρόταση για ανανέωση συμβολαίου αλλά έπρεπε να έρθει η ρημάδα η κρίση για να είναι αυτή η πρόταση ρεαλιστική και να προσεγγίζει τις πραγματικές δυνατότητες ενός παίκτη. 200.000 ευρώ μια χαρά πρόταση είναι για τον Σπυρόπουλο. Όχι όπως κάτι 500αριές που είχαμε δώσει για τον απίθανο τον Σέριτς (θα το λέω συνέχεια και θα… αυτομαστιγώνομαι γιατί σ’ εκείνο το φιλικό με τη Σαραγόσα ακόμα κι εγώ είχα σκεφτεί ότι αυτό το Αυστραλοκροατικό υβρίδιο θα κάνει τον Μινχ να ξεχαστεί – συγχώρα με θεέ του ποδοσφαίρου).

Κι από κοντά λέει θα γίνει πρόταση και στον Κάρα. Ναι, οκ, τον παππού τον ρωτήσατε; Γιατί εντάξει να μείνει ο «τυπάρας», αλλά ο μπαρμπα Ζεσουάλδο θα τον βάζει να παίζει; Χλωμό το κόβω…

Για τον Λέτο δεν θα πω / γράψω τίποτα σήμερα, αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο και κάποια στιγμή πέρα από την δική του φοβία για το χειρουργείο θα πρέπει να ασχοληθούμε και με την διοίκηση του Παναθηναϊκού που άφησε το μεγαλύτερο περιουσιακό της στοιχείο ένα χρόνο τώρα στο έλεος του θεού.

Οσο για τα μεταγραφικά, δε μας έφταιγε η φτώχεια μας, έχουμε κι άλλο θέμα τώρα. Θα τρακάρουνε ο μπαρμπα Ζεσουάλδο τον άλλο τον Ζαρντίμ του γαύρου για τους παίκτες. Πόρτο κοζάρει ο ένας Πόρτο και ο άλλος. Ταλέντα ο ένας ταλέντα και ο άλλος. Και πάνε και βρίσκουνε τα ίδια ακριβώς ταλέντα για να συγκρουστούν. Και εντάξει τώρα δε θέλω να σας χαλάσω την ψυχολογία αλλά με τα οικονομικά μας και τα οικονομικά του γαύρου δεν θέλει και πολλή φαντασία για να αντιληφθείτε ποιος σε ενδεχόμενο ανταγωνισμό θα τη φάει τη χυλόπιτα, έτσι;

 Scratch 1: Mα δεν τελειώσαμε, δεν γίνεται σου λέω δεν τελειώσαμε - ακόμα (έχει κι άλλο λέμε...)

-----------------------------------------------



Εξελίξεις είχαμε και στην ΑΕΚ. Ανέλαβε ποιος ποιος ο Μαύρος ο Θεός και θα μπει κι αυτός μετά από τόσους άλλους στο… κλουβί με τις τρελές. Καλά ήσουν Θωμά μου τόσο καιρό στο απυρόβλητο με τους οπαδούς να σε αγαπάνε και να σε θυμούνται για τις γκολάρες σου πού πας τώρα να μπλέξεις; Δεν παραδειγματίστηκες από το Ντέμη; Από τόσο άλλο κόσμο; Είναι μυστήριο φρούτο η ΑΕΚ. Θα προσπαθήσεις, θα κάνεις ό,τι μπορείς και τελικά ευχαριστώ δεν θα ακούσεις.

Και βέβαια επειδή ο Μαύρος μπήκε με κέφι στο νέο εγχείρημα – αποστολή αυτοκτονίας είπε τουλάχιστον να έχει κοντά του ανθρώπους που ξέρει και εμπιστεύεται. Τον Χρήστο τον Κωστή, το Βαγγέλη το Βλάχο, τον Βασίλη τον Τσιάρτα, το Μανώλη τον Παπαδόπουλο. Δοκιμασμένους ΑΕΚτζήδες που τους είχε και συμπαίκτες και ξέρει περί τίνος πρόκειται.

Συνηθίζεται αυτό παντού. Αυτούς που ξέρεις αυτούς εμπιστεύεσαι. Όπως σε μας ο Δομάζος είναι αυτοκόλλητος με τον Αντωνιάδη. Και από κοντά είναι και ο Βασίλης ο Κωνσταντίνου. Ο Γόντικας προτίμησε να πάρει κοντά του τον Τεντζέρη. Ετσι πάνε αυτά και δεν είναι κακό.
Απλά για το θέμα της ΑΕΚ δεν μπορεί κανείς να αισιοδοξεί όσο καλή διάθεση και να έχει. Αυτοί είναι χειρότεροι από μας. Κι αυτό τώρα δε το λέω για να παρηγορηθώ. Αλλά είναι μια διαπίστωση όπως και να το κάνεις.

Μήπως όμως είναι καλύτερα τα πράγματα στον ΠΑΟΚ; Αν δεν μπει λέει ο Σαββίδης θα αναγκαστούμε να πουλήσουμε παίκτη. Το είπε καθαρά ο Βρύζας. Κι ο Ιβιτς είναι ένα βήμα από την έξοδο. Ετοιμος να κάνει προσφυγή. Κι ο άλλος ο θείος Βάνια, ο Ιβάν ο Σαββίδης ντε μόνο δηλώσεις στα «Σπορ του Βορρά» ξέρει να κάνει: «Άλλος ΠΑΟΚ αν αναλάβω λέει. Θα καταστεί πλήρως ανταγωνιστικός». Τι το λες και δε το κάνεις τότε; Τι περιμένεις;

Αλήθεια μ’ εκείνο το πριμ τι έγινε; Το έδωσε τελικά; Αλλά και πώς να το δώσει; Φαντάζεσαι να δώσει πριμ στην Εθνική και να μη μπει στον ΠΑΟΚ;  Επανάσταση θα γίνει!

Ο Κατσουράνης μια φορά το καθήκον του το έκανε. Πήρε το μικρόφωνο μετά το ματς με τους Ρώσους και τον ευχαρίστησε δημοσίως για το πριμ. Σου λέει έτσι θα τον φέρω σε δύσκολη θέση. Αλλά σιγά μην ιδρώσει ο Βάνιας...

Μαύρη μαυρίλα και στον Αρη. Εκεί λέει το μπάτζετ θα μειωθεί κατά 60-70%. Και τι θα μείνει τότε ρε παλικάρια;  Τρεις παίκτες λέει. Παπαστεριανός, Παπαζαχαρίας και Καπετάνος. Ολοι οι άλλοι; Ταλέντα κι άγιος ο Θεός.

Και αν δεν αλλάξει κάτι δραστικά στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ την Τετάρτη έχει να γίνει της αλεπούς ο θάνατος. Που έτσι  κι αλλιώς θα γίνει δηλαδή. Φαντάσου. Εξι ομάδες χωρίς αδειοδότητηση. Άλλες που δεν δέχονται ότι υποβιβάστηκαν και θέλουν να γίνει πρωτάθλημα με 19. Ολυμπιακός Βόλου και Ηρακλής να μην ξέρουν πού θα παίξουν του χρόνου. Κι από κοντά σφαγή στη Β’ Εθνική για το ποιος θα ανεβεί. Προαποφασισμένη λέει η Καλλιθέα η πρώτη θέση, «βρομιάρηδες θα πάτε φυλακή» να φωνάζει ο Κούγιας, «ζούμε το όνειρο» να λέει ο Πλατανιάς, «θέλει να τον ανεβάσει με το ζόρι ο Μαρινάκης» να λένε οι άλλοι δυο, «θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό» να λέει η Καλλονή.

Ασε τώρα τις ομορφιές με τα γήπεδα, Οι τρεις στους τέσσερις αν ανεβούν δεν θα έχουν πού να παίξουν. Τη Φυλή θα δηλώσει η Καλλονή αν ανέβει, το Παγκρήτιο θα δηλώσει ο Πλατανιάς κι από Χανιώτης θα γίνει Ηρακλιώτης.

Και μέσα σ’ όλα προέκυψε και Μπέος…

Scratch 2: To be continued... (γράφω σε λάπτοπ με στικάκι τη σύνδεσή μου μέσα….)



Κι όταν λέμε Μπέος ξέρεις από παλιά ότι ο Αχιλλέας είναι η αδυναμία μου. Είναι πηγή έμπνευσης ρε παιδί μου (για του λόγου το αληθές δες εδώ και εδώ).

Κι όπως μου έχει λείψει κιόλας ένα χρόνο ένα στερητικό το έχω πάθει. Και μπορεί να είναι σε κόντρα με τον Φάδερ που ήταν επίσης αδυναμία μου, αλλά αυτό δεν έχει να κάνει.

Επέστρεψε δριμύτερος που λες ο Αχιλλέας άνοιξε το στόμα του, είπε, είπε και τι δεν είπε.
Για τον Γιωργάκη τον αποτυχημένο που τον χρησιμοποίησε αυτός και η κυβέρνησή του για να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη και να στρέψουν αλλού την προσοχή την ώρα που θέριευε το κίνημα των «αγανακτισμένων», για τον Μπιτσαξή και τον Πιλάβιο, για τον «μαμάκια» το Γερουλάνο για το σαθρό πολιτικό σύστημα μέχρι και τον Κασιδιάρη και την Κανέλλη έπιασε στο στόμα του.

«Καλά της έκανε» λέει ο Χρυσαυγίτης, μακάρι να της έδινε κι άλλο χαστούκι γιατί αυτοί μας φέρανε σ’ αυτή την κατάσταση.  Μωρέ μπλε μαρέν να την έκανε την… μπιπ, αυτό δεν το είπε αλλά όπως τον άκουγες κάργα το εννοούσε!  Πρωτότυπο δε μπορώ να πω. Ότι μας οδήγησε στην πτώχευση η Κανέλλη είναι όσο να πεις μια εκδοχή που δεν έχει ξανακουστεί.

Και για τον Κούγια είπε που θέλει να βάλει φυλακή όλο τον κόσμο και για τον Πατέρα που μαγνητοφώνησε τη συνομιλία του με τον Πιλάβιο και μετά αφαίρεσε τη φωνή του και ενοχοποίησε τους αθώους. Ποιος , λέει ο Πατέρας  που έφυγε από  τον Παναθηναϊκό και παρέδωσε καμένη γη.
Και για τον Δαλούκα και τον ύποπτο ρόλο του. Και για τους δικαστές, τους πολιτικούς, τον Πιλάβιο που οφείλει να παραιτηθεί. Απ’ όλα είχε ο μπαξές. 

Κι όπως τάλεγε έριχνε ενδιάμεσα και λίγο συναίσθημα για να πέσει το χειροκρότημα. Εγώ λέει έχω δηλώσει Πανιώνιος αλλά τον κόσμο του Βόλου τον έχω μέσα στην καρδιά μου.

Γιατί αν δεν τόχει ο Αχιλλέας το επικοινωνιακό, έστω με τον δικό του ιδιόμορφο τρόπο, ποιος το έχει;

Και νευρίασε και θύμωσε και γέλασε. Και την είπε σε έναν δίπλα που παρεξηγήθηκαν προς στιγμήν. «Δεν θές να με νευριάσεις γιατί μ’ έχεις δει πώς είμαι νευριασμένος», του είπε. Και για τα προγνωστικά που έκανε για το ματς Ιταλία – Αγγλία έκανε την πλάκα του:  «Eίπα θα έρθει Χ ημίχρονο Χ τελικό. Δεν το ‘στησα όμως, γιατί περνάει κι ο Κούγιας και μπορεί ν’ ακούει».

Και μετά την ολιγόλεπτη διακοπή ξανά μανά επίθεση. Ντροπή σου λαμόγιο είπε για τον Πρετεντέρη που διέκοψες την εκπομπή σου για να ανακοινώσεις ότι προφυλακίστηκε ένας αθώος.
Και στο καπάκι να τα χώνει στους δημοσιογράφους συλλήβδην. Μην ασχοληθείτε ξανά μαζί μου και μη τολμήσετε να πείτε ότι είμαι πίσω από καμιά ομάδα. Εγώ δεν πρόκειται να ξανα ασσχοληθώ με μπάλα αν δεν καθαρίσει το όνομά μου.

Αυτό το τελευταίο ομολογώ με στενοχώρησε λίγο. Γιατί ποδόσφαιρο χωρίς Μπέο είναι φαγητό χωρίς αλάτι. Αλλά τι να κάνουμε θα το πιούμε κι αυτό το πικρό ποτήρι. 

Σάμπως δεν θα βρεθούν άλλοι να τον αντικαταστήσουν επάξια; Γεμάτος είναι ο χώρος. 

Παρηγοριά στον άρρωστο όμως… Γιατί Μπέος είναι μόνο ένας…

Scratch 3: Oυφ... τέλος...




20 comments:

KANTHAR0S said...

Μπράβο στον Πατέρα που έδιωξε τον Κάτε. Έβλεπε μπροστά ο άνθρωπος. Μπαλαδόφατσα.

Όσο για την Αρειανάρα δεν μασάμε. Ό,τι και να συμβεί, εμείς είμαστε μαζί της.

Κι ας ισχύει ότι και στην ΑΕΚ. Όταν βλέπεις να κάνουν έντρανς οι παλαίμαχοι σε μια ομάδα, τότε καταλαβαίνεις πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα. Όπως εμείς έχουμε τον Λαμπριακό μπροστάρη, έτσι κι αυτοί έβαλαν τον Μαύρο.

Μπράβο που ΠΑΟΚ που με παγωμένα χρέη δεν καταλαβαίνει τίποτα και το παίζει και καλοπληρωτής. Γιατί το ελληνικό κράτος δεν παραδειγμΑτίζεται από τον Βρύζα; Ν πάει στην Τρόικα και να πει ''παγών τα χρέη μου και δεν πληρώνω μέχρι να ξαναπάρει η Εθνική Ελλάδας το Euro''.

Πάω σούπερ μάρκετ να πάρω πεπόνια, μπανάνες και χουρμάδες. Χαιρετώ.

pensierix said...

Ο Αλαφούζος μου έδωσε την εντύπωση ενός ρομαντικού στα όρια του αφελή σε ό,τι έχει να κάνει με τα του Παναθηναϊκού, που προσπαθεί να κρατήσει κάποιες ισορροπίες για να μην ρίξει λάδι στη φωτιά της εμφύλιας διαμάχης (θα ήταν η ταφόπλακα του εγχειρήματος έτσι και έπαιρνε το μέρος κάποιου) και που όντως θέλει να βοήθησει με τον τρόπο του. Τα κίνητρά του δεν μπορώ να ξέρω πόσο αγνά μπορεί να είναι, αλλά το να φτιάξει το όνομά του μέσω του ΠΑΟ δεν είναι αθέμιτο. Οι πολυμετοχικοί πάντως, το όνομά τους δεν το έφτιαξαν κι ας έριξαν του κόσμου τα λεφτά στην ομάδα. Ισα-ίσα, χλευάστηκαν και έφαγαν ΤΗΝ λάσπη...

Το ότι δεν ήξερε τον Μποροθρύλο ή το πως έφυγε ο Νίνης, δεν το θεωρώ παράλογο. Ο άνθρωπος ένας επιχειρηματίας είναι, δεν είναι ούτε "αρρωστάκι" ούτε διοικεί την ΠΑΕ για να ξέρει λεπτομέρειες. Θεωρώ σχεδόν δεδομένο ότι η προσπάθειά του θα αποτύχει, μπορεί να βρει κανείς άπειρα αρνητικά τόσο στη δική του παρουσία όσο και στο εγχείρημα αυτό καθεαυτό αλλά δεν μπορώ παρά να του αναγνωρίσω ότι:

α) έδωσε ένα τέλος (;) στην κόντρα Τζίγγερ-Βγενό που μας οδηγούσε εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων και στη διάλυση εξαιτίας της εκδικητικής μανίας της οικογένειας
β) δεν έκλεισε την πόρτα στους νυν μετόχους
γ) τελείωσε το καραγκιοζιλίκι με τους πρίγκηπες
δ) παραδέχτηκε ότι θέμα ΓΗΠΕΛ υπάρχει και παραϋπάρχει και δεν είναι μια φτηνή δικαιολογία του Μπαινοβγενόπουλου για να την κάνει με ελαφρά
ε) κατάφερε μάλλον μια βελούδινη έξοδο της οικογένειας από τον Παναθηναϊκό. (αν και με δαύτους ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος)

Ακόμα, λοιπόν, κι αν αποτύχει το εγχείρημα, μπορεί κάποιος να το δει και σαν μια μεταβατική φάση κατά την οποία τελειώνουμε επιτέλους με τους Βαρδινογιάννηδες κι έχουμε την ελπίδα ότι στο νέο τοπίο που θα διαμορφωθεί, ίσως κάποιοι παίκτες που έμεναν μέχρι τώρα στην αφάνεια, κάνουν την εμφάνισή τους, χωρίς να αποκλείω πιο ενεργή συμμετοχή των νυν μετόχων. Αν γίνει δε και το θαύμα και παίξουμε στο Τσου Λου...

Billy said...

Τελικά ρε gatti, εκείνος ο Τσάκας τι μέρος του λόγου είναι;

gatti said...

@KANTHAR0S: Σαφώς και έβλεπε μπροστά ο Φάδερ, αλλά στην περίπτωση του Volcano παρασύρθηκε.
Το ξέρω ότι δε μασάτε βρε, αλίμονο αν οι οπαδοί εγκαταλείπουν την ομάδα στα δύσκολα.

Δεν τον βλέπω καλά τον ΠΑΟΚ αν δεν μπει ο Βάνιας. Ηδη ο Ιβιτς τα έχωσε στο Ζήση για όσα συμβαίνουν και ουσιαστικά είπε ότι δεν υπάρχει φράγκο.

Καρπούζι δεν παίρνεις;

Χαιρετώ κι εγώ!

gatti said...

@pensierix: Κι εγώ πάνω κάτω την ίδια εντύπωση έχω αποκομίσει για τον Αλαφούζο.

Βέβαια σήμερα (χθες πια…) έλεγε ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του. Κάποιοι ότι δεν είπε πόσα λεφτά έβαλε ο ίδιος, κάποιοι άλλοι ότι οι υπάλληλοί του δεν τόλμησαν να του κάνουν αιχμηρές ερωτήσεις.

Λες και υπάρχουν αιχμηρές ερωτήσεις για κάποιον που δεν έχει καν προλάβει να φθαρεί στον Παναθηναϊκό (ας του έκαναν για το κανάλι του :-p)

Ούτε εγώ είπα ότι είναι αθέμιτο να φτιάξει το όνομά του μέσω του Παναθηναϊκού, απλά αναρωτήθηκα μήπως αυτό επιδιώκει.

Και για τον Μποροθρύλο είπα ότι δεν είναι έτσι κι αλλιώς υποχρεωμένος να ξέρει.

Εδώ δεν είδες, βγήκε και είπε για τα μέλη και για τους οπαδούς του γαύρου και έγινε χαμός. Εξώδικο ο Μαριδάκης, ανακοίνωση ο Χόχος.

Συμφωνώ με όσα γράφεις ότι έκανε γι’ αυτό κι εγώ είπα ότι είναι θετική η πρώτη εντύπωση. Αλλά μόνο αυτή. Για όλα τα επόμενα επιμένω ότι μόνο ο χρόνος θα δείξει…

Η μόνη μου επιφύλαξη είναι για το αν θα φύγει η οικογένεια. Εχω τα φόβο ότι θα γεράσω κι ακόμα ο Τζίγγερ ή κάποιος από την οικογένεια θα εξακολουθεί να ταλαιπωρεί τον Παναθηναϊκό…

gatti said...

@Billy: Λαγός είναι ο Τσάκας Billy. Aπ’ αυτούς που τρέχουν στο στίβο για να «τραβήξουν» αυτούς που θέλουν να κάνουν ρεκόρ. Το θέμα είναι για ποιον είναι λαγός…

koutavaki said...

Ούτε τον ξέρω τον κύριο ούτε ασχολήθηκα να τον μάθω.Μιλάμε για το συνεταίρο του χοντρού στο ΣΚΑΙ που του στέλνει εξώδικα όποτε έχει αέρα πάνω από 2 μποφόρ?Αν είναι αυτός το όλο θέμα είναι πολύ γελοίο για να ασχοληθεί κανείς σοβαρά.Αν δεν αποκτήσει κάποιος το 80-100% των μετοχών δεν πρόκειται να ασχοληθώ ξανά με τα διοικητικά της ομάδας.Ούτε με τα παιχνίδια εκτός ευρωπαικών.Οτιδήποτε άλλο πλέον είναι χάσιμο χρόνου.Αυτό που με τρομοκράτησε είναι η μεταβίβαση των μετοχών της ΚΑΕ στο νέο.Μετά και τη φυγή του Ζοτς,μακάρι να βγω ψεύτρα, αλλά μου φαίνεται ότι μιλάμε πια για τη διάλυση μιας αυτοκρατορίας.Και πολύ φοβάμαι ότι δε θα γίνει ούτε καν σταδιακά.Ετοιμαστείτε για ανώμαλη προσγείωση...
Υ.Γ.:Πάω να δω τον αγώνα.Ελπίζω να το πάρει η Πορτογαλία φέτος.Είναι η πιο '"λυσσασμένη" στο γήπεδο και το δικαιούται.Χώρια που μετά τη δήλωση του Ρονάλντο για Σάλπι ανέβηκε και αυτός στην εκτίμησή μου(μισό σκαλί,μη φανταστείς,αλλά τουλάχιστον ξεκόλλησε από την άβυσσο).

The Bgt said...

Το οτι εχουν λυσσαξει οι "κυκλοι του ΟΣΦΠ"+Κροκους με τον Αλαφουζο αναρωτιεμαι αν ειναι καλο ή οχι. Τον εφοβουνται οντως ή απλα ολα ειναι μια συνομωσια και παιζουν ολοι το παιχνιδακι τους?? χαααα?

Ποιος ξερει, και επισης δε με νοιαζει. Λες κι εχει σημασια οταν ολο το Ελληνικο ποδοσφαιρο θεσμικα ειναι ενα ανεκδοτο και στην πραγματικοτητα ειναι απλα ακομη το βασιλειο του Λαμογισταν.

Btw, τον Πατερα γιατι τον συμπαθεις?
Προσωπικα δεν εχω καταλαβει Jesus απο ολο αυτο το πολυμετοχικο Παναθηναικο μυθιστορημα, αλλα ο Father μου κανε σαν ενα κακεκτυπο "Κροκους Wannabe". Λαικιστης του κερατα και σε τελικη στην ομαδα κακο εκανε. Εμετος.

Τεσπα, εχεις καταλαβει τι παιζει αυτη τη στιγμη με το Ελληνικο "πρωταθλημα"?

Εγω εχω καταλαβει το εξης:
υπαρχει μια ομαδα εχει ακομη λεφτα (ΟΣΦΠ) και οι υπολοιπες φυτοζοωουν ή δεν εχουν καν αδεια.
Και πως θα αρχισει το πρωταθλημα?
Και τι πρωταθλημα θα ειναι αυτο?
Σαν το πρωταθλημα της γειτονιας που το κερδιζει παντα ο μαφιοζος της γειτονιας μιας κι οι υπολοιποι συμμετεχουν ειτε για ενα ξεροκομματο ειτε απλα για να μην τους σφαξουνε στο γονατο?
Περι ποιας ισονομιας μιλαμε? (καλοοοοοοο εεεεε?)

Και ποιος νοιαζεται?
Πραγματικα δηλαδη ποσο κομπλεξαρισμενος πρεπει να σαι για να σε νοιαζει αν θα παρει η ομαδα σου αυτο το πρωταθλημα?

Καθομαστε και ψαχνομαστε (οχι εγω) τι ειναι ο Αλαφουζος..
Εγω εαν ημουν Αλαφουζος (κατα το "αν ημουν εγω πρωθυπουργος!") θα προσπαθουσα να ξεκινησω αλλαζοντας τα θεσμικα και τα βασικα. Να βρω συμμαχους οχι που να νοιαζονται απαραιτητα για το ποδοσφαιρο αλλα που να καταλαβαινουν οτι με λιγη υγεια το ποδοσφαιρο θα ειναι για χρονια προσεδοφορο ακομη και για δαυτους.


Αλλα που μυαλο, ακομη και τωρα στο χειλος του γκρεμου ολοι στην κοσμαρα τους να αυτοσπροχνωνται... λιγο ακομη...λιγο ακομη...

Σαν την Ελλαδα ενα πραμα, χρονια σε σαθρο εδαφος κτιζανε, ε στο τελος ΝΑΑΑΑΑΑΑ μια τρυπα τους καταπιε.

Γι αυτο και το η "Εθνικη τοσο μπορουσε, μπραβο της" με εξαγριωνει (ουγκ!).
Βαρεθηκα τους συμβιβασμους για να συντηρειται η λαμογιοκρατεια.
Οχι, μπορουμε παραπανω. Δε θα συμβιβαζομαι με την μετριοτητα για να περνανε καλα οι νταβατζηδες της ζωης μας.

avanti o popolo!!!!
ουπς... παρασυρθηκα ;)

The Bgt said...

@κουταβακι

Η ανωμαλια δεν ειναι ο Τρακης.
Η ανωμαλια ηταν μια τετοια χωρα να εχει μια ομαδα σαν τον μπασκετικο Παναθηναικο του Ζοτς.

Στα ισα μας επανηλθαμε.

Κι ο Ζοτς ενας περαστικος μισθοφορος ητανε.
Οχι γιατι εφυγε μολις ειδε τα σκουρα, αλλα γιατι καθοτανε ολα αυτα τα χρονια μεσα στο βοθρο επειδη πληρωνοτανε καλα.

pensierix said...

@ the Bgt

Οχι και "περαστικός μισθοφόρος" ο Ζοτς, μην τα ισοπεδώνουμε όλα...Θα το καταλάβαινα έτσι και ο Ομπράντοβιτς είχε μείνει 2-3 χρόνια στην ομάδα με αστρονομικά ποσά. 13 χρόνια δεν σε κάνουν "περαστικό" όσο για το "μισθοφόρος", αν είχε βγει στην αγορά θα μπορούσε να κερδίσει πολυυυυυυ περισσότερα από αυτά (τα ήδη πολλά) που του έδιναν οι Γιαννακόπουλοι. Εκτός κι αν Ισπανοί, Ιταλοί, Ρώσοι, Τούρκοι και Εβραίοι δεν μπορούσαν να συναγωνιστούν Γιαννακόπουλους και Αθήνα. Ε, μάλλον κάτι παραπάνω από τον μισθό τον κράταγε εδώ...Δεν θέλω να πω ότι μας έκανε χάρη που έμενε, ζωή και κότα περνούσε, αλλά ποιότητα ζωής, ιδανικές συνθήκες εργασίας θα μπορούσε να βρει και αλλού με τρελά φράγκα. Αν ήταν περαστικός μισθοφόρος, θα την είχε κάνει με ελαφρά εδώ και πάρα πολύ καιρό.

koutavaki said...

@the bgt

Να υποθέσω ότι έχεις πολλά νεύρα αυτό τον καιρό?Πιο ψύχραιμη σε θυμόμουνα...Θα είσαι κι εσύ από τους..."ευνοημένους" του ΄12 ε?Σε καταλαβαίνω.Κοίτα,όσον αφορά το Ζοτς μην το βλέπεις έτσι.Αν εσένα στη δουλειά σου σου λέγανε:στα σκάμε,κάνεις ό,τι γουστάρεις εν λευκώ και θα σου στέκονται και όλοι σούζα φτάνει να κάνεις σωστά τη δουλειά σου (και με συνεργάτες που ΕΣΥ διαλέγεις),για όσο γουστάρεις, εσύ θα τους έλεγες:Με συγχωρείτε αλλά δε δέχομαι γιατί η επιχείρηση(π.χ.)εδρεύει σε ελληνική πόλη?Όσο για την Εθνική,νομίζω όλοι συμφωνούμε ότι μπορούσε να πάει καλύτερα,αλλά λόγω Λαμογιστάν(ωραίο,που το βρήκες?)καλά που έφτασε και ως εκεί.Βασικά το ίδιο λέμε με άλλα λόγια.Πάντως θα σου συνιστούσα να μη χαλιέσαι τόσο για πράγματα που δε σε επηρεάζουν άμεσα,(εκτός και αν μέσω αυτών ξεσπάς για άλλα οπότε πάσο),γιατί φοβάμαι πως έρχεται για όλους μας πολύ δύσκολος χειμώνας...

houli_v said...

ciao κορίτσι :)

The Bgt said...

O Ελληνικος αθλητισμος ειναι καθρεφτης της Ελληνικης Κοινωνιας.
Και με χαλανε σχεδον τα παντα στην Ελληνικη κοινωνια αυτον τον καιρο, οποτε δε μπορω να γραψω πιο "ηρεμα".

Αλλα οκ, πες οτι εγω ειμαι σε φαση γκρινιας-μιζεριας-τσαντιλας, εσεις βρε παιδια τι υγειες βρισκετε σε ολη αυτην την κατασταση? τι ωραιο?
Εγω δεν εχω καν ορεξη να τα διακωμωδισω πλεον. Ουτε να συμβιβαζομαι με το "απο το τιποτε καλη κι η Παναγιωταινα".


Οσο για το Ζοτς, με εκνευριζει ολη αυτη η προσωπολατρεια. Καταπληκτικος προπονητης.
Αλλα επαγγελματιας.
Και μισθοφορος. Δε το λεω με κακη εννοια, ουτε τον κατηγορω που εφυγε. Επιλογη του!
Απλα δεν μπορω να ακουω απο τους Παναθηναικους τα περι "αγνης παναθηναικης ψυχης που ηθελε τοσο να μεινει αλλα εφυγε γιατι δεν αντεχε τον Τρακη".
ωραιοποιησεις.

Οver and out

4minister said...

Υπάρχουν θέματα που καθόλου δεν μου αρέσουν στον Αλ Αφουζ. Όπως ότι τα καράβια του έχουν μολύνει τη μισή Μεσόγειο. Όπως ότι όρισε εκπρόσωπο Τύπου τον Βασιλαρά, τον πράσινο Καραπαπά. Ή ότι η μεταβίβαση των μετοχών παίρνει συνέχεια παράταση.

Πρέπει να ξεχάσουμε το Λέτο, δεν ξαναπαίζει στην Πανάθα.

Δύσκολο είναι τελικά να ξεφορτωθεί κανείς την κλίκα Δυτ. Πελοποννήσου.

ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Άρης κατά κύριο λόγο και Νιόνιος, Όφις, Κέρκυρα κατά δεύτερο έχουν σοβαρότατα και σοβαρά - αντίστοιχα - οικονομικά θέματα. Αφού τα ξέρω εδώ και βδομάδες αλλά δεν έχουν αναφερθεί από τα δημοσιογράφα, σημαίνει ότι υπάρχει ομερτά. ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ! Δέστε τι κυκλοφόρησαν για το γαύρο του Βορρά και αποσιωπούνται.

http://transfernews.gr/wp-content/uploads/2012/07/Porisma.pdf

Εδώ και καιρό θεωρώ από δύσκολο μέχρι απίθανο να αδειοδοτηθεί ο ΠΑΟΚ για την Ευρώπη. Πέρα από το μείον ταμείο, τα χρέη όπου μιλάνε ελληνικά (και όχι μόνο), υπάρχει κάτι πολύ σοβαρότερο. Ξέπλυμα χρήματος Τσοχατζό μέσω Σαχπατζίδη. Με τον 2ο είναι συνέταιρος σε εταιρία με τον Ζήση. Και 2ο πλύσιμο με τα ρούβλια του Ιβάν.

Ο Μπαρμπαμπέος είναι φίλα κείμενος (και πολύ διακριτικά το λέω) στη Χ.Α. - εγέρθητω! Άσε που κάνουν μαζί μπίζνες "νυχτερινές". Επειδή η μισή μπασκιναρία ανήκει ομοίως, κανείς δεν τους ενοχλεί.

Για τη λιμανίσια σαλαμούρα εκρρεμεί δίκη στις 3/12 για χρέη 40 εκ. προς EUROBANK, αγοράστρια της Τρ. Κρήτης. Αν δεν αναβληθεί είναι το τελικό και πρέπει να αρχίσει η εκταμίευση.

gatti said...

@koutavaki: Kαθώς έχουν περάσει πια αρκετές μέρες από το ξεκίνημα του εγχειρήματος, μπορώ να πω ότι εξακολουθώ να τον βλέπω θετικά αν και δεν είμαι πια τόσο βέβαιη ότι θα πετύχει η προσπάθεια.

Για το μπάσκετ μπορώ να πω ότι είναι ευνοϊκή η συγκυρία (για τον Δημήτρη) από την άποψη ότι διαλύονται και οι απέναντι. Για τον Παναθηναϊκό πάλι (και για μας) δεν ξέρω. Ισως να ανακτήσει και πάλι τα ηνία στην Ελλάδα, αλλά τις ευρωπαϊκές επιτυχίες θα πρέπει να τις ξεχάσουμε.

ΥΓ. Εχουν περάσει πια μέρες, είναι ανεπίκαιρο, αλλά… κάπου με κούρασε η Ισπανία. Είπαμε ότι ήταν άδικο να είναι τόσα χρόνια λούζερ, αλλά και το να πάει στο άλλο άκρο, μ’ αυτή την μονοκρατορία δεν νομίζω ότι το αντέχω. Κι ας μου είναι συμπαθής ομάδα….

gatti said...

@The Bgt: Oπα, Bgt μου, τι χείμαρρος είναι αυτός!!!
Για το αν φοβούνται οι απέναντι πράγματι ή απλά όλοι μαζί παίζουν το παιχνιδάκι τους, μόνο ο χρόνος μπορεί να μιλήσει.

Γιατί συμπαθώ τον Πατέρα; Οπα, κάτσε! Και τις μαλακίες του τις ανέλυσα κατά καιρούς και όταν πήγε να το παίξει Κόκκαλης χωρίς να ξέρει τον τρόπο (τότε με το περιβόητο ντέρμπι στο Καραϊσκάκη) του τάχωσα, αλλά και άλλες φορές που έκανε διάφορα «κανακεύοντας» οπαδούς του τα έψαλλα.

Αλλά χαρά μου έδωσε με το πρωτάθλημα κι αυτό δεν το ξεχνάω.

Κι ας ήταν… εφήμερη. Εγώ δεν είμαι… Ντέμης. :-p

Μια χαρά θα αρχίσει το πρωτάθλημα να είσαι βέβαιη και μια χαρά θα σκοτωθούνε πάλι στην πρώτη ευκαιρία με ανακοινώσεις και σπόντες.

Και επίσης μια… χαρά θα σκοτωθούνε και τα πρόβατα που μυαλό δεν έβαλαν και έδωσαν ραντεβού να ξεκαθαρίσουν λογαριασμούς ακόμα και σε αγώνα μπαράζ για την άνοδο στην Δ’ Εθνική (Πεύκη – Περαμαϊκός).

Και ξέρεις κάτι; Φέτος έχω την αίσθηση ότι λόγω της κατάστασης θα τα καταφέρουν κιόλας. Να σκοτωθούνε κυριολεκτικά εννοώ. Μόνο από τύχη δεν θα θρηνήσουμε τη νέα σεζόν άλλους Φιλόπουλους. Από εδώ ή από εκεί…

gatti said...

The Bgt: (συνέχεια)
Φαντάζομαι ότι αυτά που γράφεις περί των ποιων πραγμάτων έπρεπε να ξεκινήσει να αλλάζει ο Αλαφούζος τα λες πάνω στον… οίστρο σου!

Γιατί το ξέρεις καλά, όπως το ξέρουμε όλοι μας ότι δεν πρόκειται να αλλάξουν αυτά γιατί κανείς δεν έχει τα κότσια να ασχοληθεί σοβαρά.
Εδώ δεν έχει καταφέρει να μπει τάξη στη χώρα με τόσα που περνάει τα τελευταία χρόνια, θα μπει στη μπάλα;

Για την εθνική το «τόσο μπορούσε» το έβαλα εγώ τίτλο, αλλά μπράβο της δεν είπα, όλα κι όλα! Εκτός αν μιλάς γενικά, οπότε πάσο!

ΥΓ. Συμφωνώ ότι είναι ανωμαλία για μια τέτοια χώρα να έχει τέτοια ομάδα όπως ήταν ο Παναθηναϊκός του Ζοτς. Διαφωνώ ΚΑΘΕΤΑ ΚΑΙ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΓΩΝΙΑ για Ομπράντοβιτς. Ολοι μισθοφόροι είναι όπως το λες. Το θέμα είναι ότι ο Ομπράντοβιτς τα λεφτά του τα τίμησε και με το παραπάνω. Και μας χάρισε απίστευτες στιγμές ευτυχίας και περηφάνιας. Αν ένοιωσε ότι δεν μπορεί να (ή δεν ΘΑ μπορεί να) συνεννοηθεί και να λειτουργήσει με χαμηλότερο μπάτζετ καλά έκανε και έφυγε. Και μας έκανε και μια μεγάλη χάρη αν θες. Δεν θα δουλέψει κάπου φέτος. Γιατί με τα λεφτά που θα έπαιρνε όπου πήγαινε και το μπάτζετ που θα του διέθεταν, δεν θα έπρεπε να γίνει καν κλήρωση για την Ευρωλίγκα της νέας χρονιάς.

gatti said...

@pensierix: Κι εγώ το ίδιο θα έγραφα στην Bgt αν απαντούσα… εγκαίρως.

Νεύρα… Πολλά νεύρα… Κι εγώ πιο ψύχραιμη τη θυμόμουν.

Αλλά είναι απόλυτα δικαιολογημένη λόγω εποχής. Ολοι είμαστε…

gatti said...

@houli_v: Γεια σου καλέ μου houli_v! :-))))

gatti said...

@4minister: Yπουργέ μου
Κάθε διαπίστωσή σου και ΕΙΔΗΣΗ!

Όπως πάντα δηλαδή…

Τα καράβια του Αλ Αφουζ είναι σαν τη Χαλυβουργική των Αγγελόπουλων.

Αν συνδυάσουμε τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες με τη μπάλα δεν θα έπρεπε να ασχοληθούμε ξανά με την «αρρώστια» μας, δυστυχώς…

Oντως πρέπει να ξεχάσουμε τον Σέμπα. Το θέμα είναι αν θα ξαναπαίξει γενικά όχι μόνο στην Πανάθα…

Πού να πάει ρε η κλίκα Δυτικής Πελοποννήσου; Δύσκολες εποχές για αλλαγές.

Εχουν όντως προβλήματα και μάλιστα μεγάλα. Αλλά είναι καλοί άνθρωποι οι δημοσιογράφοι ρε, δεν θέλουν να σου μαυρίζουν την ψυχή, ελπίδα θέλουν να δίνουν, γι' αυτό δεν τα βγάζουν μπροστά... :-p

Με τον ΠΑΟΚ είναι πολύ μπερδεμένα τα πράγματα. Είναι τυχαίο που δεν περπατάνε τα διαρκείας; Τι νομίζεις ότι είναι μόνο λόγω έλλειψης χρημάτων; Τα ΠΑΟΚια ακόμα κι αν δεν έχουν να φάνε, το διαρκείας το αγόραζαν. Εχουν ξενερώσει όμως με όλα αυτά που μαθαίνουν.

Ομερτά και με τον Αχιλλέα έτσι;

Δεν χαμπαριάζει ο Βαγγέλας!