Monday, March 4, 2013

Nίκη, ηρεμία και στο... βάθος play off


Oι εποχές έχουν αλλάξει, οι προτεραιότητες το ίδιο, για να μη μιλήσουμε για τη διάθεση... Τέτοιο καιρό άλλοτε, μετά από ντέρμπι (αλλά και πριν απ' αυτό...) ανέβαζα κείμενο στο... πιτς φυτίλι. Πόσω μάλλον μετά από νίκη. Ομως, από τη μια οι συγκυρίες, από την άλλη ότι τώρα περισσότερο από ποτέ το ποδόσφαιρο έγινε κάτι πολύ λιγότερο από «το πιο σημαντικό δευτερεύον πράγμα στη ζωή μας», κάτι το γεγονός ότι η Πανάθα τα τελευταία χρόνια βιώνει την απόλυτη παρακμή, δεν αισθάνομαι πια την ανάγκη να γράψω τόσο άμεσα κάτι για τη μπάλα.

Αντίθετα, αισθάνομαι την ανάγκη να ξεχάσω και να ξεχαστώ και αυτό ακριβώς κάνω είτε διαβάζοντας κάποιο βιβλίο είτε βλέποντας μια ταινία. Ειδικά δε την τελευταία εβδομάδα που βρήκα τζάμπα ταινίες, χωρίς την φθοροποιό διαδικασία του «κατεβάσματος», κάτι σαν... plug and play δηλαδή, του... έδωσα και κατάλαβε. Ταινίες από κάποια χρόνια πριν, που δεν είχα καταφέρει να δω, ταινίες νέας σοδειάς (πολύ νέας μιλάμε) από τις οσκαρικές, χάθηκα από το μπλογκ για μία εβδομάδα.

Τον χθεσινό αγώνα τον είδα από live streaming όπως και κάθε έναν από τότε που έκοψα τη Nova και ουσιαστικά αυτό που είδα ήταν το δεύτερο ημίχρονο, γιατί στο πρώτο η μετάδοση ήταν άθλια και κολλούσε συνεχώς (στο δεύτερο βρήκα ένα πραγματικά γαμάτο live streaming). Oχι ότι έχασα και πολλά άλλωστε το θέαμα ήταν τόσο άθλιο που... συναγωνιζόταν τη μετάδοση.



Μια ΑΕΚ που μπήκε φουριόζα με τη βοήθεια του κόσμου της προσπαθώντας να αιφνδιάσει και να πετύχει το γκολ που λογικό με τα χάλια που είχαν και οι δύο ομάδες θα μπορούσε να είναι υπερ-αρκετό για να αναδείξει νικητή και ένας Παναθηναϊκός ασύνδετος που δεν μπορούσε να βγάλει μια μπαλιά της προκοπής.

Το γκολ για την ΑΕΚ δεν ήρθε, σταδιακά ξεφούσκωνε και όταν τελικά στην επανάληψη το κάρφωσε ο Βιτόλο, οι γηπεδούχοι κατέρρευσαν εντελώς. Οταν μάλιστα χάθηκε και η ευκαιρία με τον Κατίδη στο α λα Βύντρα «τσαφ» (το έχουμε ξαναπεί πως όλα τα «τσαφ» του Λουκά δεν ήταν από ανικανότητα, ήταν και από ατυχία - καλή ώρα...) του Πίντο η «Ενωση» είπε τετέλεσθαι... Το γκολ του Σο ήρθε απλά να σφραγίσει αυτό το τέλος.




Το να κρίνει κανείς την εμφάνιση της ομάδας, η οποία παρεμπιπτόντως άρεσε σε πολλούς στο δεύτερο ημίχρονο, είναι δώρον άδωρον. Κι αυτό γιατί ακόμα και άθλια να έπαιζε, έχουμε πει πως σε αυτά τα παιχνίδια και αυτή τη συγκυρία των «ειδικών συνθηκών» που πρωταρχικός στόχος είναι η εξασφάλιση της συμμετοχής στα πλέι οφ και από εκεί στα ευρωπαϊκά κύπελλα, ακόμα και η νίκη με μισό - μηδέν είναι το ζητούμενο.

Αλλωστε και μόνο το γεγονός ότι η χθεσινή ήταν η μόλις πρώτη φορά που η ομάδα πέτυχε δεύτερη σερί νίκη λέει πολλά για τη φετινή πορεία.

Ωστόσο, θέλοντας και μη στέκεσαι και στην απόδοση από την άποψη ότι μόλις το πρώτο ζητούμενο (συμμετοχή στα πλέι οφ) εξασφαλιστεί, θα πρέπει να φορτσάρεις και για την επίτευξη του δεύτερου ζητούμενου που είναι η εξασφάλιση του καλού ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Και καλό ευρωπαϊκό εισιτήριο, χωρίς καλή αγωνιστική εικόνα όταν αντίπαλοί σου θα είναι - πιθανότατα... - οι ΠΑΟΚ, Αστέρας και Ατρόμητος, δεν εξασφαλίζεις.


Υπό αυτή την έννοια λοιπόν η καλή εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου είναι ενθαρρυντική. Πάντα με την προϋπόθεση (είναι κουραστικό να επαναλαμβάνεται το ξέρω, αλλά δεν μπορεί να γίνει και διαφορετικά...) αυτή η εμφάνιση να έχει διάρκεια. Και φυσικά χωρίς κανείς να παραγνωρίζει την ΚΑΘΟΛΙΚΗ καθίζηση της ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο, πράγμα που σημαίνει ότι η δική σου εικόνα μπορεί σε ένα βαθμό να είναι πλασματική, αφού ουσιαστικά δεν βρήκες αντίσταση, κάτι που δεν θα συμβαίνει σε όλα τα ματς.

Το θετικό για τον Παναθηναϊκό είναι πως εκτός από τα δύο μεγάλα εκτός έδρας ντέρμπι σε Τούμπα και Καραϊσκάκη έχει τα άλλα ματς στην έδρα του που ΤΩΡΑ δείχνει ότι βρίσκει τρόπους να τα κερδίσει - κάτι που δεν συνέβαινε στα δύο τρία της σεζόν... Επομένως ελπίδες για αγωνιστική είσοδο στα ευρωπαϊκά κύπελλα υπάρχει. Η οικονομική (αδειοδότηση) είναι θέμα άλλης συζήτησης που δεν θα αργήσει...

Τι κρατάμε; Την εκπληκτική εμφάνιση του Ζέκα, τον Γιούρκα από τα παλιά (για άλλη μια φορά), τα γκολ των Βιτόλο και Σο, το «τσαφ» του Πίντο (που τον «κρέμασε» πάντως και ο Ζαν Αλέν...) το καλό κοουτσάρισμα του Φάμπρι, την ευκαιρία του Φιγκερόα με το «καλημέρα» (κανείς δεν υποστήριξε ότι δεν το «έχει», το αν μπορεί να το... δείξει είναι το στοίχημα) που αν είχε καταλήξει γκολ θα είχαν θέμα οι εφημερίδες και τα site για μία εβδομάδα, το «άχαστο» του Κατίδη και την απορία για το αν έπαιξε στο ματς ο «Πετρό».



Α, ναι... Και τον πανηγυρισμό του Σο που μιμήθηκε ζώο που κατουράει και που εμένα προσωπικά δεν μου άρεσε καθόλου, αλλά περί ορέξεως... κολοκυθόπιτα. Θα είχε ενδιαφέρον ωστόσο να πανηγυρίσει μ' αυτόν τον τρόπο κάποιο γκολ στην Τούμπα ή στο τηγάνι (εννοείται ότι μιλάμε για ταινία επιστημονικής φαντασίας τώρα...) για να δούμε αντιδράσεις οπαδών - μη κοιτάς που οι ΑΕΚτζήδες έχουν δεχτεί μοιρολατρικά φέτος την κατάσταση της ομάδας τους και κατ' επέκταση σχεδόν ό,τι συμβαίνει στο γήπεδο...

***

Scratch: Ο Σερέτης στο facebook για τον πανηγυρισμό του Σο:




Scratch 1 (άσχετο με τον Παναθηναϊκό, σχετικό με την Ξάνθη, από τον παλιό μας φίλο el sombrero στο twitter):




Scratch 2 (σχετικό): Για το χρήμα που θα... εισρεύσει στα ταμεία της ΠΑΕ καλό θα είναι να το δούμε πρώτα και μετά να ενθουσιαζόμαστε... Είναι μακρύς ο δρόμος και δύσβατος... (έρχονται και οι διαπραγματεύσεις/διακανονισμοί, λογικό να «ακούγεται» ότι υπάρχει μπερντές, αλλά δεν είναι απαραίτητο ότι ισχύει κιόλας...).


20 comments:

The Bgt said...

Ταινιοθεραπεια ε? μια χαρα!

Λοιπον οταν ειδα την.. "βυντρια" του Πιντο εφερα αυτη ακριβως τη σκηνη στο μυαλο μου: http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=e3W6yf6c-FA#t=140s
γελαγα μοναχη μου μεχρι το τελος του αγωνα :)

Για τα δικα μας τα χουμε πει..και θα ξαναλεμε... Κριμα και για την ΑΕΚ παντως τετοια καταντια.

Επισης ειδα κατα λαθος το εξωφυλλο της "Πρασινης"....ιιιιοοουυυ..
Υπαρχει καποιος λογος που η "εφημεριδα" αυτη γραφει ετσι? Πωλησεις δεν κανει οποτε να πεις οτι εκφραζει το μεσο Παναθηναικο? δεν τον εκφραζει.
Αρα τι? Ειναι ενα μεσο για να εκφραζει τον χουλιγκανο που κρυβει μεσα του ο Τζουνιορ?
Για ονομα...

Y.Σ.
Θα βαλουν ποτε edit ατα blogs να διορθωνουμε τα ορθογραφικα μας τερατα? :D

gatti said...

@The Bgt: Ναι, ταινιοθεραπεία, τέσσερις - τέσσερις τις βλέπω και συνεχίζω! ;-)

Eγώ πάλι σκέφτομαι τι θα άκουγε ο Πίντο έτσι και κατέληγε η μπάλα στα δίχτυα και χάναμε μ' αυτό το γκολ βαθμούς. Ούτε ψύλλος στον κόρφο του!

Ε ναι, υποχρεωτικά όλο τα ίδια θα λέμε, όπως και για την ΑΕΚ, έτσι που έχει καταντήσει κι αυτή.

Για το πρωτοσέλιδο δεν έχω λόγια. Σίγουρα δεν εκφράζει εμένα. Για τους άλλους, κάποιους από τους άλλους δεν μπορώ να πω το ίδιο...

ΥΓ. Ελα ντε! (έχω σβήσει κι έχω σβήσει σχόλια που είχα γράψει κάτι λάθος και δεν μπορούσα να το διορθώσω...)

4minister said...

Προς το τέλος θυμάμαι 4 και 5 παίκτες της ΑΕΚ να πρεσάρουν κάτω από το κέντρο. Επομένως δεν στέκεται ισχυρισμός για κατάρρευση, αυτό μπορούν τα παλληκάρια, απέναντι σε μια ομάδα (Τριφύλλι) με εμφανώς καλύτερο ρόστερ.

Χαλαρουίτα τους παίξαμε στο 2ο, θεατής ο Καρνέζης. Δεν επιτρέψαμε να δημιουργήσουν φάση. Αυτή του Πίντο που πεδικλώθηκε στα οχυρωματικά δεν είναι δημιουργία δική τους.

Αποκλειστικό. Διουρητικά τους χορήγησε ο Φάμπρης και μουλιάσανε στο κάτουρο τους αντιπάλους!

Στο replay είδα ότι αν ο Κατίδης το έστελνε μέσα στην ίδια γωνία, ο Όρε θα το έβγαζε.

Unknown said...

Το πιο σημαντικό είναι η αλλαγή διάθεσης των παικτών μετα την επίσκεψη του Αλ Αφούζ στην παιανία με υποσχέσεις-χαίδεμα-και φράγκα. Όπως είπε και ο υπουργός, μαγκιές και τραμπουκισμοί στον απλήρωτο δνε περνάνε.

Το θέμα είναι οτι εχεις κερδίσει τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ μέσ-όξω, τον αστέρα, πάτησες χάμω τον γαύρο και δε μπορεις να κανεις δυο νίκες στη σειρα???οκ απλήρωτοι, αλλα μήπως κάπου φάγανε τον Ζεσουάλδο, και μήπως είναι και λίγο, λίγο ντε, κολόπαιδα?

Γιώργος Τ. said...

Στο πρώτο ημίχρονο δεν σου κόλλαγε το live-streaming, το παιχνίδι ήταν έτσι!! Ταλαιπωρία.. Παρεμπιπτόντως, δεν μπορώ με τίποτα να δω αγώνα (που με ενδιαφέρει) σε live-streaming.. Φυσικά δεν έχω πετύχει ποτέ καλή σύνδεση, αλλά και πάλι, δεν το παλεύω..
Το δεύτερο ημίχρονο του Παναθηναϊκού δεν ήταν και κάτι το ιδιαίτερο.. Μπήκε νωρίς το γκολ και το άχαστο του Κατίδη τελείωσε την ΑΕΚ.. Και φυσικά, η ατομική διαφορά των παικτών ήταν τεράστια.. Βάση λογικής (γιατί ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος με τον φετινό Παναθηναϊκό), κάνουμε 3 σερί νίκες στο παιχνίδι με την Κέρκυρα!! Μεγαλεία!!!
Για μένα την Κυριακή τελείωσε το θέμα play-off και ελπίζω να μην κάνω λάθος.. ΠΑΟΚ, Αστέρας και Ατρόμητος είναι σίγουροι, περίμενα ο τέταρτος να είναι ή ο Παναθηναϊκός ή η ΑΕΚ.. Με την νίκη του Παναθηναϊκού, για μένα τελείωσε το θέμα...

*Ωραίο πράγμα οι ταινίες!! Κι εγώ τις έχω λιώσει καιρό τώρα, καθώς οι έξοδοι πλέον είναι σπανιότατες, λόγω οικονομικών και κυρίως έλλειψης όρεξης.. Να είναι καλά τα torrents! Γράψε για καμία, να γίνει κινηματογραφοσυζήτηση!! Και αν δεν το έχεις ήδη κάνει, ασχολήσου και με σειρές... Τα τελευταία χρόνια το επίπεδό τους είναι εξαιρετικό..

Crazy Tourists said...

Άσχετο, αλλά ρε συ, αν βάλεις gatti στο search του twitter βγάζει το Justin Bieber!! 'Ημαρτον!!!!!
Για την ομάδα τι να πω, εκεί που έχουμε καταντήσει, και το μισό-μηδέν μια χαρά νίκη μου φαίνεται!
Φιλάκια πολλά!

Τρελοτουρίστρια

gatti said...

@4minister: H κατάρρευση έχει να κάνει περισσότερο με την ψυχολογία. Και εννοείται πως αυτό μπορούν τα παλικάρια, όπως λέει και ο Γιώργος Τ. υπάρχει ατομική διαφορά μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων.

Αυτό να δω... Να αρχίσει να υμνείται ο Φάμπρι σε λίγο καιρό... (έγινε ήρωας το κρέας και τούμπαλιν - ατάκα από την ταινία "Η Ρένα είναι οφσάιντ").

Σχετικά με τον Κατίδη μετά το ματς συζητούσαν όλοι για το γεγονός ότι δεν έκανε το βήμα παραπάνω για να βγει λίγο πλάγια (γιατί όντως ο Καρνέζης ήταν στην ευθεία βολής του) και έλεγαν ότι πραγματοποίησε το "σουτ της ατολμίας" (αυτό που πραγματοποιεί ο παίκτης που δεν τολμάει να ρισκάρει επιχειρώντας να "σκοτώσει" τον αντίπαλο γκολκίπερ).

gatti said...

@O Italos: Tην επίσκεψη του Αλ Αφούζ ή την επίσκεψη των... παλιόπαιδων των ατίθασων;

Κάποια σχέση πάντως πρέπει να έχει η φετινή ομάδα με το νόμο του Μέρφι.

Εννοείται ότι έχουν τις ευθύνες τους και τα καλόπαιδα δεν μπορεί να φταίει μόνο η διοίκηση. Τώρα για φάγωμα του Ζεσουάλδο δεν μπορώ να πω. Ο παππούς έκανε ό,τι μπορούσε και από πλευράς του για να "φαγωθεί"...

gatti said...

@Γιώργος Τ.: Στο τέλος των αγώνων δεν πρέπει να βραβεύεται μόνο ο MVP. Πρέπει να βραβεύονται και οι οπαδοί για την υπομονή τους, που αντέχουν να πηγαίνουν ακόμα στο γήπεδο και να βλέπουν αυτό το άθλιο θέαμα του ελληνικού πρωταθλήματος.

Το live streaming που βρήκα για το β' ημίχρονο παίζει να ήταν το καλύτερο που έχω πετύχει ποτέ. Σχεδόν σε real time έβλεπα το ματς, δεν λαγκάρισε καθόλου.

Λογικά έχει "κλειδώσει" η συμμετοχή στα πλέι οφ, μπορεί μάλιστα να ψαλιδιστεί ακόμα και η διαφορά στην βαθμολογική "προίκα" που κουβαλάνε οι ομάδες από την κανονική σεζόν. ΑΝ συνεχίσει, εννοείται, η ομάδα στον ίδιο ρυθμό.
Την αδειοδότηση δεν ξέρω αν θα πάρει για να παίξει, αλλά αυτό είναι άλλο κεφάλαιο...

Καλά, με τις ταινίες έχω πάθει πλάκα τον τελευταίο καιρό, τις έχω κι εγώ λιώσει. Θα γράψω προσεχώς και για ταινίες, το έχω κατά νου.

Με σειρές δεν έχω πολυασχοληθεί, οπότε θα ήθελα τα φώτα όλων σας. Θέλω σειρές με μυστήριο, θρίλερ, επιστημονική φαντασία, περιπέτεια, δράση όλα σε ένα, ή μάλλον σε μία - σειρά - (τίποτα δεν θέλω!) :-p
Οπότε όποιος έχει να προτείνει, ας το κάνει...

gatti said...

@Crazy Tourists: Ε όχι και Justin Bieber το γατί! Για όνομα!

Τι να πω...

Ε ναι εδώ που φτάσαμε ακόμα και το μισό μηδέν πολύτιμο είναι.

Φιλιά τρελοτουρίστι μου! :-)

4minister said...

Κανονικά ο Justin Bieber έπρεπε να προκύπτει από το κριτήριο αναζήτησης «gataki amaliago»!

Δώσε στο λαό το site με το αδιάκοπο live streaming. Τις δικές μου επιλογές τις έχω δώκει πρόσφατα.

Γράψε για ταινίες, θα ανταποδώσω. Αυτό δεν είναι υπόσχεση, είναι δέσμευση! :lol: Θα κάνω και ένα τουίτ στον Φάμπρι να τσοντάρει εδώ τις δικές του απόψεις, αφού είναι ανυπερθέτως σινεφίλ.

Ο Φάμπρι είναι ο Ισπανός Αλέφαντος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι μυρωδιάς από τόπι. Με την ευκαιρία τελευταίος Αλέ, απιστεύτου:

Ο Φάμπρι βρήκε σχήμα για τον Παναθηναϊκό. Καρνέζης, δεν αλλάζει με τίποτα. Δεξιά Σεϊταρίδης ο οποίος είναι μεταμορφωμένος, έφηβος, δεν πιστεύω αυτό που βλέπω, φοβερός, γρήγορος, με δυνάμεις. Αριστερά ο Μαρίνος, δεν έχουν κι άλλο.

Δεν παλεύεται ο κυρ Νίκος.

gatti said...

@4minister: Δεν ασχολούμαι καν με τον Justin Bieber...

Εδώ το είχα δει το ματς (το "καλό" δεύτερο ημίχρονο):

http://sportlivestreamer.blogspot.gr/

Kι εδώ έχει λινκ για τις δύο αχώνευτες, τώρα... (καμία σχέση με το προχθεσινό πάντως...)

http://sportlivestreamer.blogspot.gr/2012/12/live-streaming-games-firstrow-sportlemon-lshunter_9.html#_

Να δούμε για ποιο θέμα θα πρωτογράψω... Προς το παρόν μόνο βλέπω...

Ο Φάμπρι θα ζήσει το... μύθο του στην Ελλάδα... (αν το επιτρέψει ο Αλέ)...

Γιώργος Τ. said...

Το όλο θέμα των σειρών είναι μεγάλη κουβέντα..
Σε αυτά που ζητάς, μια σειρά που έχει σχεδόν τα πάντα ήταν το Firefly, η οποία όμως κόπηκε σε 15 επεισόδια, δημιούργησε τεράστιο fanbase και περίπου έκλεισε την ιστορία της με μια ταινία (Serenity)..
Γενικά μεγάλο κακό το να κόβονται σειρές απότομα.. Παράδειγμα το Luck πέρυσι (είχε να κάνει με ιππόδρομο), που είχε στο καστ του τον Dustin Hoffman, και κόπηκε χωρίς ούτε ένα υποτυπώδες τέλος.. Έτσι, ψυχρά..
Οπότε, καλό είναι αν είναι να ξεκινήσεις να δεις αν μια σειρά είναι ολοκληρωμένη ή πως πάει με θεαματικότητες αν συνεχίζει..
Εγώ είμαι φαν των κωμικών σειρών.. Συνήθως είναι 20-30 λεπτά το επεισόδιο και κυλάει όμορφα η ιστορία χωρίς να κουράζει (συνήθως).. Οι περιπέτειες/θρίλερ/μυστήριο έχουν το επεισόδιο στα 45-60 λεπτά. Έτσι είναι δύσκολο να κάτσεις και να δεις 3-4 επεισόδια σερί..
Δεν θα πρωτοτυπήσω.. Θα σου προτείνω το Game of thrones, που είναι υπερπαραγωγή, δεν προβλέπεται να κοπεί και θα τραβήξει κανά 5άρι χρόνια ακόμα (τουλάχιστον).. 2 σεζόν έχουν παιχτεί προς το παρόν, 20 επεισόδια από 1 ώρα το καθένα περίπου. Και τέλος του μήνα ξεκινάει η 3η σεζόν.

Κώστας Βαγγελής said...

"Δεξιά Σεϊταρίδης ο οποίος είναι μεταμορφωμένος, έφηβος, δεν πιστεύω αυτό που βλέπω, φοβερός, γρήγορος, με δυνάμεις. Αριστερά ο Μαρίνος, δεν έχουν κι άλλο."

χαχαχαχαχαχαχαχα

The Bgt said...

... μυστήριο, θρίλερ, επιστημονική φαντασία, περιπέτεια, δράση όλα σε ένα...

...και εκπληκτικες ερμηνειες και δραμα και.... Battlestar Galactica (2003). Αρνιομουν να το δω γιατι νομιζα οτι ηταν ενα απλο ριμεικ της παλιας τσιζυ σειρας. Οσπου ειδα το πρωτο επεισοδιο (τη μινι σειρα).
The rest is history.
Αριστουργημα απο τα λιγα αν και ειχε μερικα ανισα επεισοδια στις 4 σαιζον του ενω και το φιναλε του διχασε.

Για μενα εκει ψηλα μαζι με X-files και το Forbrydelsen (αυτο που δειχνει τωρα το Μεγκα-πως το παθε..)

Αν θες δραμα- δραμα.. "In treatment". 3 σαιζον οπου ο εκπληκτικος Γκαμπριελ Μπερν ως ψυχιατρος κανει συνεδριες. Μισαωρα επεισοδια, το καθε ενα και μια συνεδρια.
Ερμηνειες απο τις λιγες, ανθρωπινο αλλα οχι και ευχαριστο, ενιοτε ομως καθαρτικο.

Σειρες on line, χωρις να κατεβαζεις: www.cucirca.com
Δυστυχως εχει μονο τις τρεχουσες και λιγες απο τις παλιοτερες αλλα στο δινω επειδη ξερω οτι δε σου αρεσει να κατεβαζεις.
Με μια πρωτη ματια σου συστηνω Justified (μοντερνο γουεστερν - αρχισε το απο τη τελευταια σαιζον), The Good Wife (απιστευτο συνοδευτικο καστ και δευτεροι χαρακτηρες), Castle (ελαφρυ, χιουμοριστικο αστυνομικο με χαρισματικο πρωταγωνιστη).

Απο κωμικες, Parks & Recreations, αγαπας τους αξιολατρευτους χαρακτηρες του τοσο που μετα απο καθε επεισοδιο εισαι με το χαμογελο στα χειλη.

gatti said...

@Γιώργος Τ.: Ναι, σίγουρα δεν έχει νόημα να ξεκινήσω να δω κάτι, όσο καλό κι αν είναι αν κοπεί απότομα.

Δεν μπορώ πάντως να καταλάβω γιατί όταν κάτι είναι τόσο καλό το κόβουν έτσι απότομα. Μα όταν είναι καλό και πάει και καλά, δεν έχουν όλοι συμφέρον να συνεχιστεί;

Game of Thrones λοιπόν... Αλλά δεν μου πρότεινες κάποια από τις κωμικές που βλέπεις! (γιατί βλέπω κι απ' αυτές μη νομίζεις...).

gatti said...

@Κώστας Βαγγελής: Eίναι απόλαυση ο Αλέφαντος όταν αρχίζει να μιλάει, είναι γεγονός...

gatti said...

@The Βgt: Kαλά πόσες ώρες έχεις σπαταλήσει βλέποντας σειρές; Εσύ μπορείς να γράψεις διατριβή πάνω σ' αυτές!!!

Ευχαριστώ και για τις προτάσεις και για το site, γιατί ναι είναι γεγονός ότι δεν μου αρέσει να κατεβάζω. Ξέρεις κάτι; Πριν λίγο καιρό πέταξα (και ακόμα έχω να πετάξω...) με πόνο καρδιάς λόγω έλλειψης χώρου καμιά εκατοστή βιντεοκασέτες με ταινίες... Οταν τις μάζευα, από τα φοιτητικά χρόνια ακόμα ήθελα να δημιουργήσω την δική μου ταινιοθήκη και είναι γεγονός ότι τα είχα καταφέρει αρκετά καλά.

Μετά ήρθαν τα DVD... Φτου κι από την αρχή... Αν και όχι με τον ίδιο ζήλο γιατί πια ήμουν υποψιασμένη... Το έχω γράψει και σε μια ανάρτηση στο μπλογκ με αφορμή το πώς φαντάζομαι το μέλλον.

Το ίδιο και με τους δίσκους. Βέβαια τα βινύλιά μου δεν τα αποχωρίστηκα ποτέ και ούτε προβλέπεται, αλλά να που ακόμα και τα CD ξεπεράστηκαν.

Το να υπάρχουν τα πάντα στο Ιντερνετ σε γλιτώνει από χώρο και κόπο. Δεν είναι ίδια η διαδικασία βέβαια. Πιάνοντας στο χέρι ένα δίσκο ή μια ταινία σου έρχονται στο νου τόσες αναμνήσεις από μέρη που τα άκουσες ή τα είδες, από παρέες που τα μοιράστηκες και τόσα άλλα.

Κάποτε έλεγα ότι αυτά που δεν πρόλαβα να δω ή να τα ακούσω με προσοχή θα τα απολαύσω αργότερα όταν θα έχω χρόνο. Το φανταζόμουν αλλιώς βέβαια. Οτι θα έχω μεγαλώσει, θα έχω τα πάντα τακτοποιημένα και θα μπορώ να χαρώ αγαπημένα πράγματα (βιβλία, μουσική, ταινίες).

Η ζωή τα φέρνει όμως αλλιώς. Ο χρόνος πια υπάρχει, αλλά όχι με τον ίδιο τρόπο που το έχεις φανταστεί και σίγουρα για διαφορετικό λόγο (ανεργία) που δεν τον επέλεξες ο ίδιος...

Anyway... To βάρυνα... Αλλά είναι που πια χρόνος υπάρχει, υλικό υπάρχει, χωρίς καν να χρειαστεί να το ψάξεις, αλλά μια αγωνία για το αν αύριο θα έχεις ίντερνετ και κυρίως ρεύμα (ΔΕΗ) για να έχεις την πρόσβαση σ' αυτά όσο νάναι την έχεις...

Γιώργος Τ. said...

Δεν ανέφερες πριν κωμικές σειρές και υπέθεσα πως δεν σου αρέσουν (υπάρχουν και τέτοιοι άνθρωποι!!)..
Εγώ παρακολουθώ:
-How I met your mother (καλό, με κάποια κοιλιά αλλά ψιλοστρώνει, τελειώνει απ' ότι ξέρω την επόμενη σεζόν)
-Big Bang Theory (ξεκινάει επικά, αλλά απ' όταν έμπλεξαν οι έρωτες κάπου έχασε πόντους, αν και εξακολουθεί να είναι καλό, συνεχίζει ακάθεκτο)
-Two and a half men (ανδρικό κυρίως χιούμορ, όσο ήταν ο Charlie Sheen ήταν εξαιρετικό, πλέον το βλέπω από συνήθεια..)
-Community (μια κατηγορία μόνο του.. Λίγο υπομονή στην αρχή και μετά απογειώνεται.. Τελειώνει φέτος)
-Anger Management (η μετά το 2,5 men δουλειά του Charlie Sheen. Μέτριο)
-New girl (καλούτσικο, έχει τον χαβαλέ του)
-South Park & Family Guy (καρτούν μη πολιτικά ορθά, περισσότερο από τους Simpsons.. Κι επειδή οι Simpsons έχουν ξεφύγει (πολλές σεζόν) αυτά είναι τα επόμενα.. Το South Park είναι πιο χυδαίο και παρανοϊκό και ίσως σε κάποιους να μην αρέσει.. Προτείνω πάντως την ταινία ανεπιφύλακτα.. Το Family Guy από την άλλη είναι και αυτό τρελό, αλλά πιο "ορθολογικό".. )

Και φυσικά, αν δεν τα έχεις ήδη δει/βαρεθεί, Friends!!! Εγώ αυτή την περίοδο βλέπω το Joey (συνέχεια του χαρακτήρα από Friends).. Έχει στιγμές αλλά είναι μέτριο..
Californication (τελειώνει φέτος) και Entourage (έχει τελειώσει, επικά guests, αναμένεται ταινία) είναι αντρική φάση (περισσότερο από 2,5 men), τα θεωρώ κωμικές κυρίως σειρές, χωρίς αντικειμενικά να είναι όμως!!

gatti said...

@Γιώργος Τ.: Δεν ανέφερα τις κωμικές γιατί απλά σε όλο το παραπάνω πακέτο δεν χωράει και το κωμικό στοιχείο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μου αρέσουν οι κωμωδίες. Αρκεί να είναι πραγματικά καλές, έχω θέμα με τις σαχλές κωμωδίες.

Θα τα κοιτάξω όλα αυτά που αναφέρεις και όποιο μου ταιριάζει θα γίνω πραγματικός φαν. Kρίνοντας πάντως από το two and a half men που έχω δει κάποια επεισόδια και μου άρεσε και το γεγονός ότι το αναφέρεις μέσα στις επιλογές σου, πρέπει να αξίζουν όλα.

Σ' ευχαριστώ πολύ για τον κόπο που έκανες! :-)