Sunday, November 11, 2007

Τ΄ αστέρι του Νοτιά θα φέρει καταχνιά

Μαυρίλα. Μαύρη μαυρίλα πλάκωσε στο γαύρο μετά από τη σφαλιάρα στην Τρίπολη. Για το διπλό πήγαινε αλλά αντί για τα τρία ποντάκια είδε αστεράκια. Κι από εκεί που περίμενε να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι σκοτώνονται μεταξύ τους οι άλλοι δυο τώρα έχει αρχίσει την γκρίνια. Τέσσερα ματς εκτός έδρας και δεν έχει κάνει ακόμα νίκη. Και μέχρι τώρα τουλάχιστον κουτσά στραβά έπαιρνε την ισοπαλία. Τώρα όμως αρχίσανε και οι ήττες.
Κι αυτή η κατραπακιά από τον Αστέρα του έπεσε πολύ βαριά. Δεν μπορεί σου λέει να κερδίζουμε στη Βρέμη, να στεκόμαστε όρθιοι στο Μπερναμπέου (όρθιοι την φάγανε την τεσσάρα) και να χάνουμε με ψηλά τα χέρια στην Τρίπολη. Αλλά έτσι είναι. Εχουνε φάει οι γαύροι την παραμύθα της Ευρώπης και νομίζανε ότι θα περνάνε αέρα από όλες τις έδρες στο ελληνικό πρωτάθλημα. Λες και οι άλλες ομάδες δεν κατεβάζουνε παίχτες στο γήπεδο, αλλά αγάλματα. Λες και έχει βγει κανα προεδρικό διάταγμα ότι πρέπει ο γαύρος να κερδίζει παντού κι άμα αυτό δεν συμβεί πρέπει να χαλάει ο κόσμος.

Κι όπως ήταν φυσικό άρχισε η κλάψα. Και το χειρότερο είναι ότι αυτή η κλάψα θα κρατήσει πολύ γιατί μεσολαβεί και η διακοπή για τα παιχνίδια της Εθνικής. Κι αρχίσανε τώρα να τα χώνουνε στον Σωκράτη και τον Πέτρο. Δεν έχουμε λέει πάγκο. Πού είναι ο πάγκος; Οέο; Δεν έχουμε παίχτες για κλειστές άμυνες που είναι η πλειοψηφία αυτών που συναντάμε στην Ελλάδα. Είναι παλτό λέει ο Κύπριος και δεν έχει και ψυχολογία. Δεν μπορεί το παλικάρι σα να λέμε. Τα χάλια του έχει ο Νούνιες (μιλάμε τώρα ότι αυτό το είδανε στα εννιά λεπτά που έπαιξε). Δεν κάνει τίποτα ο Αρτσούμπι. Λείπει το δεκάρι. Λείπει ο Καστίγιο. Δεν έχει φυσική κατάσταση η ομάδα. Δεν μπορούνε να ανταπεξέλθουνε οι παίκτες Τετάρτη - Κυριακή. Ειδικά αυτό το τελευταίο με την κόπωση όποτε το ακούω τρελαίνομαι. Κι όχι μόνο για το γαύρο.
Οταν γίνει η στραβή στο ξεκίνημα τότε λέμε δεν έχουνε παιχνίδια στα πόδια τους τα παιδιά. Οταν αρχίζει και ρολάρει πρωτάθλημα και Ευρώπη νάσου η καραμέλα. Είναι κουρασμένα τα παλικάρια. Για σταθείτε ρε! Κι οι Εγγλέζοι που παίζουνε κάθε τρεις μέρες τι να πούνε; Και στην τελική, άμα δεν μπορείς να πάρεις τα πόδια σου από την κούραση τώρα που είναι αρχές Νοέμβρη, τι θα γίνει κατά το Φλεβάρη - Μάρτη; Θα πέφτουνε ο ένας μετά τον άλλο κάτω σαν τα κοτόπουλα; Πλάκα κάνουμε;

Κι επειδή τώρα οι γαύροι είναι ειδική περίπτωση οπαδών το πήγανε και παραπέρα. Και τι έχουμε καταφέρει σου λέει ώς τώρα; Ετσι και χάσουμε από την ιταλιάνα στη Ρώμη, τέρμα η σεζόν. Κι άντε μετά σου λέει να ενισχυθούμε το Δεκέμβρη. Εξω από το Τσαμπιόνι, νοκ άουτ και στο ελληνικό πρωτάθλημα και άμα δεν το σηκώσουμε το κατσαρόλι θα σου πω εγώ τι θα ξοδέψει του χρόνου ο Σωκράτης. Θα μας πάρει η κάτω βόλτα.
Μιλάμε τώρα ότι σ΄ αυτό το γνωστό ανέκδοτο με το γρύλο ο τύπος που είχε φτιάξει ολόκληρο σενάριο απελπισίας πρέπει να ήτανε γαύρος. Δεν υπάρχει περίπτωση να ήτανε άλλη ομάδα.



***

ΥΓ. Το νου σας ρεμάλια! Ναι, ναι σε σας το λέω! Κοιτάξτε μη γίνει καμιά στραβή σήμερα με το ΑΕΚάκι και έχουμε κι εμείς γκρίνια και κλάψα για ένα 15νθήμερο, θα σας πάρει και θα σας σηκώσει! Εμείς το ξοφλήσαμε αυτό το γραμμάτιο πέρσι. Δεν θα το ξαναπληρώσουμε και φέτος!

16 comments:

Alexandros said...

Καλημέρα gatti
Ξέχασες να κάνεις αναφορά στον γίγαντα Κάκο. Πιο πολύ άγχος είχε ο καραφλός ακόμα και από τον Λεμονή. Αν μπορούσε θα το έβαζε εκείνος. Ειδικά η μη αποβολή του Νικοπολίδη ήταν από τα κορυφαία διαιτητικά κελαηδίσματα φέτος.

Υ.Γ. Ο Ρίμπο έχει κρατήσει ένα φαουλάκι για σας. Αν κερδίσουμε κανένα έξω από την περιοχή σας...

gatti said...

Kαλή σου μέρα Αλέξανδρε.
Κουράστηκα να γράφω για τα κοράκια. Αν έγραφα για τον γίγαντα Κάκο θα έπρεπε να γράψω και για τον γίγαντα Μίχο που είπε πως το μέλος δεν έπρεπε να δει κόκκινη γιατί λέει είχε τρέξει ο Τοροσίδης.

Το σενάριο "πέφτει Λύμπε κερδίζει φάουλ, χτυπάει φάουλ Ριβάλντο και γκολ" είναι αυτό που φοβάμαι πιο πολύ. Δεν έχει "μιλήσει" μέχρι τώρα η βραζιλιάνα μούμια και φοβάμαι μη το κάνει σήμερα.

ΥΓ. Η λέξη "μούμια" αναφέρεται αποκλειστικά στην φάτσα του, την ποδοσφαιρική αξία του την εκτιμούσα πάντα ιδιαίτερα (ουσιαστικά, αν και είναι Βραζιλιάνος τον λάτρευα όσο έπαιζε στη Μπάρτσα).

ΥΓ1. Ελπίζω ο Μάτος να κάνει το χρέος του και να μη πάει να του ζητήσει τη φανέλα στο τέλος όπως είχε κάνει πέρσι ο Μπόβιο...

zouk said...

Εγω θα προτιμουσα ο Ματος να κανει το χρεος του και μετα ας του παρει και την φανελα.Καλη ας επιτυχια.

gatti said...

@zouk: Eννοείται ότι δεν έχω πρόβλημα να του ζητήσει τη φανέλα. Αντιλαμβάνομαι τι σημαίνει για τους νεότερους Βραζιλιάνους το όνομα Ριβάλντο. Εννοούσα ότι δεν είναι ανάγκη να νοιώσει στη διάρκεια του αγώνα τόσο μεγάλο δέος όσο ο Μπόβιο πέρσι. Μετά ας κάνει ό,τι θέλει.
Με τη νίκη!

zouk said...

Συμφωνω.Ευτυχως μεχρι τωρα ο Ματος μας εχει δειξει καλυτερα σημαδια απο τον Μποβιο.Λογικα θα τα δωσει ολα.

ΠΑΥΛΟΣ said...

Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μην λες!

zouk said...

Ολε,Ολε,Ολε.
Καιρο ειχα να ευχαριστηθω αυτον τον πανηγυρισμο.
Ο Παναθηναικος ηταν καλυτερος της ΑΕΚ στην μεγαλυτερη διαρκεια του αγωνα και δικαια πηρε την νικη.

@pavlos
Μια χαρα ηταν για ακομα μια φορα ο Ματος.

gatti said...

@pavlos: Mπας και είσαι ΑΕΚτζής εσύ πουλάκι μου;


@zouk: EΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!
Μου φαίνεται ότι θα συνεχίσω να κράζω. Από τότε που το έκανα πάει γούρι!!!

Μια χαρά ο Μάτος, μια χαρά ο Βαγγελάκης (...Λαμπρόπουλε, ποιος το περίμενε!) μια χαρά όλοι τους!

Και το άλλο πού το βάζεις; Εκτός όλων των άλλων καλών, αποβλήθηκε και ο Σέριτς! Λίγο τόχεις κι αυτό;

Ολε! Ολε! Ολε! (Χρόοοοοοονια και ζαμάνια!)

zero said...

Δυστυχως εγινε η στραβη με την Αεκαρα.
Και οχι τιποτα αλλο ...εχει την καλυτερη ομαδα φετος.
Ο Ριβαλντο ειναι μεγαλος παικταρας.
Πιστευω οτι θα ξαναπερασουν μπροστα και τελικα θα το παρουν το πρωταθλημα.
Αποψη μου.

gatti said...

@zero: Στραβή για ποιον; Για μας ίσια ήταν. ΑΕΚτζής είσαι; Ε, όχι και η καλύτερη ομάδα η ΑΕΚ.
Τουλάχιστον όχι βάσει εικόνας.

Ο Ριβάλντο όντως είναι μεγάλος παίκτης. Δύο (μετρημένες) φάσεις έκανε η ΑΕΚ και οι δύο από αυτόν ξεκίνησαν.
Η ΑΕΚ όλα αυτά τα χρόνια ήταν ομάδα ψυχολογίας. Φέτος έδειξε κάποιες ενδείξεις για κάτι διαφορετικό. Δυστυχώς όμως για άλλη μια φορά αποδείχθηκε μη ανθεκτική στην πίεση των μεγάλων αγώνων.
Βαθμοί θα χαθούν πολλοί από όλους.
Είναι νωρίς για να πούμε ποιος θα το πάρει.

squarelogic said...

καλη η εβδομάδα για τους πρασινους 'γάτους',ε?

Μονο ας μην αρχισουμε τα ονειρα και τις θριαμβολογίες οπως περισυ,γιατί "πονα"η προσγειωση...
Ας ελπισουμε οτι δεν θα συζητήσουν εντός της εβδομάδας παλι τιποτε περί πριμ και μας παρει ο διάολος(οπως περσι).Σεμνά και ταπεινά,"κοιταμε το επομενο παιχνιδι" και λοιπες τετριμμενες αντιαγχωτικες παρόλες...

Παντως δεν περίμενα τετοια ολοκληρωτικη επικρατηση επί της ΑΕΚ,οπως στο 1ο ημιχρονο.Μιλαμε για κονιορτοποιηση...

gatti said...

@squarelogic: Μια χαρά μπήκε η εβδομάδα, ας ελπίσουμε να συνεχίσουμε έτσι.

Ποιες θριαμβολογίες; Δεν είδες που δεν μου βγαίνει ούτε ποστ να κάνω;
Εχω δει τόσα πολλά τα τελευταία χρόνια που το τελευταίο πράγμα που θα έκανα θα ήταν να θριαμβολογώ. Καμιά καζουρίτσα σε ...αλλόθρησκους κι αυτό είναι όλο.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν το κάτι άλλο! Δεν πίστευα στα μάτια μου!

Anonymous said...

Είναι και το αλλο. Στην Ελλαδα το χορταρι μεγαλώνει γρήγορα!

gatti said...

@fidelio: Aυτό πάλι πού το πας; :-)

zero said...

Ναι Αεκ ειμαι ...φετος.

zouk said...

Του χρονου να γινεις Παναθηναικος,αξιζει.Τα εχει ολα.

Γκρινια,χαρα,μουρμουρα,αποχη απο το γηπεδο,σολντ αουτ,αχρηστους παιχτες αλλα και 2 εντεκαδες.Και πολλα ακομα.