Tuesday, November 13, 2007

Oι λόγοι της ήττας του Βενιζέλου

Ψάχνονται λέει από το βράδυ της Κυριακής να βρούνε τους λόγους που έχασε ο Βενιζέλος από τον Παπανδρέου. Οχι ότι δεν το περιμένανε αλλά ρε παιδί μου κάπως πρέπει να γεμίσουνε οι ώρες και οι εκπομπές στα κανάλια και οι σελίδες στις εφημερίδες.
Ρε σεις μη το παιδεύετε πολύ το πράγμα.
Οι λόγοι που έχασε ο Μπένι είναι απλοί. Εχασε λόγω της οικογενειοκρατίας που επικρατεί στην Ελλάδα και επειδή είναι άγριος, έξυπνος και χοντρός.


ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ (ΣΥΓΓΕΝΕΙΑ). Πού πας έρμε Βαγγέλα να κερδίσεις την προεδρία αφού δεν σε λένε Παπανδρέου, Καραμανλή ή Μητσοτάκη; Πενήντα χρόνια τώρα αυτές οι τρεις οικογένειες κυβερνάνε την Ελλάδα. Δε πα να έχεις ιστορικό επώνυμο; Συγγένεια με τον Λευτέρη το Βενιζέλο έχεις; Δεν έχεις. Πώς θα στο δώσουνε το μαγαζί; Εδώ το μαγαζί το παίρνει ο γιος ή η κόρη, ο ανιψιός κι η ανιψιά. Οι υπόλοιποι ό,τι και να κάνουνε, υπάλληλοι θα μείνουν.

ΑΓΡΙΟΣ. Γυάλιζε το μάτι του Βενιζέλου κάθε φορά που μιλούσε. Τον τρόμαξε τον ψηφοφόρο του ΠΑΣΟΚ. Την ίδια στιγμή που ο Γιωργάκης ήταν μειλίχιος και μ΄ αυτό το βλέμμα της αγελάδας, το μάτι του Μπένι πετούσε φωτιές. Δεν διδάχτηκε τίποτα ο Βενιζέλος από το πάθημα του κόμματός του στις εκλογές. Ετσι χαθήκανε κι αυτές. Την ίδια ώρα που οι Νεοδημοκράτες είχανε κρατήσει τα κεφάλια κάτω σαν μετανοούσες Μαγδαληνές για τις φωτιές και τα καμμένα στην Πελοπόννησο και προκαλέσανε την λύπηση του κόσμου (χεστήκανε που προκάλεσαν τον οίκτο, την ψήφο θέλανε να πάρουνε και το κατάφεραν) οι ΠΑΣΟΚοι ουρλιάζανε και θεωρούσανε σίγουρη τη νίκη. Και τα είδαμε τα αποτελέσματα. Ετσι φώναζε κι ο Βαγγέλης και πίστευε ότι θα είναι ο νέος πρόεδρος. Ενώ ο Γιωργάκης; Τόπαιξε θύμα και αδικημένος και τον λυπηθήκανε. Και χέστηκε κι αυτός που τον λυπηθήκανε. Που βγήκε πρόεδρος τον νοιάζει. Αυτός τουλάχιστον έπαθε και έμαθε.

ΕΞΥΠΝΟΣ. Εντάξει να είσαι έξυπνος (αν και με βάση την παραπάνω γκέλα αρχίζω να αμφιβάλλω). Θες δεν θες όμως η εξυπνάδα φαίνεται. Είναι ανάγκη να την διατυμπανίζεις κιόλας; Πού νομίζεις ότι βρίσκεσαι; Σε καμιά χώρα που αναγνωρίζονται οι αξίες; Τι νόμιζες; Οτι θα θαυμάσουνε το μυαλό σου; Σε χώρα που κοιτάνε να τον χαντακώσουνε τον έξυπνο ζεις. Για να μη σου πω ότι στην Ψωροκώσταινα τον έξυπνο τον φοβούνται κιόλας. Ενώ ο Γιωργάκης; Εγγύηση. Και για τους μέσα που θα έχουνε έτσι το κεφάλι τους ήσυχο, αλλά και για τους απόξω. Γιατί λες να θέλανε οι Νεοδημοκράτες να μείνει ο Γιώργος πρόεδρος; Επειδή θέλουνε δυνατό αντίπαλο; Επειδή τον θεωρούνε πιο ανίκανο τον θέλανε. Είναι σαν την κλήρωση στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ιδιο είναι να έχεις αντίπαλο την Μπαρτσελόνα και ίδιο είναι να έχεις αντίπαλο την Ρόζενμποργκ; (Εκτός κι αν είσαι ο γαύρος της εποχής Σόλιντ που κι η Ρόζενμποργκ σαν Μπαρτσελόνα φάνταζε).

ΧΟΝΤΡΟΣ *. Πώς να τον ψηφίσουνε τον Μπένι για πρόεδρο μ΄ αυτή τη φιγούρα; Εχει γίνει της υγιεινής διατροφής ο Ελληνας. Ας όψεται το life style. Και είναι και ρατσιστής. Δεν πα να περιδρομιάζει αυτός τον άμπακο; Δεν πα να είναι τα Ελληνόπουλα τα πιο παχύσαρκα παιδιά στην Ευρώπη; Τους πολιτικούς του τους θέλει μοντελάκια. Γιατί νομίζεις ότι είχε ξεσκιστεί στο τζόκινγκ ο Γιωργάκης; Για να φαίνεται η διαφορά. Σου λέει έξυπνος εσύ, στυλάτος εγώ. Κι έπειτα είναι και το άλλο. Από τον χοντρό δεν περιμένεις να κυβερνήσει το κόμμα ούτε να παίζει τα νομικά στα δάχτυλα. Από το χοντρό άλλες απαιτήσεις έχεις. Να παίζει τα μεζεδοπωλεία στα δάχτυλα. Να ξέρει τις πιο καλές χασαποταβέρνες. Να σου πει πού έχει την καλύτερη μασαμπούκα. Γιατί αν υπάρχει κάποιος που το κατέχει το θέμα, αυτός είναι ο χοντρός. Εκεί την πάτησε ο Βενιζέλος. Ο άλλος τον έβλεπε και ονειρευότανε κοψίδια κι αυτός του μιλούσε για σύνταγμα και νομοσχέδια.


* Χοντρός είναι κι ο Κωστάκης. Αλλά αυτός υπάγεται σε άλλη κατηγορία. Αυτή της συγγένειας...

23 comments:

fisherman said...

Πολύ καλό και εύστοχο!!!
Τον ένα τον φτύνουν και νομίζει οτι βρέχει (Γιωργος) και τον άλον του πετάν καφέ και τρώει ζωντανό τον καφετζή. Που πα ρε καραμητρόοο

Alexandros said...

Συνοψίζοντας την εύστοχη ανάλυση σου , να πω ότι στην Ελλάδα ψηφίζουμε αυτούς που είναι συμπαθητικοί. Όχι απαραιτήτως ικανοί. Αβραμόπουλος , Γεννηματά , Γιωργάκης , Παπαγεωργόπουλος είναι μερικά παραδείγματα.

zero said...

Σωστο το ποστ.

gatti said...

@fisherman: Αφού είναι φως φανάρι το πράγμα. Ο ένας είναι "βολικός" (για τα όποια σχέδια κάποιων) και έχει και το όνομα ο άλλος είναι έξυπνος αλλά τους αγριεύει. Ποιον θα προτιμήσουν; Επρεπε να κάνουν εκλογές για να καταλάβουν;

@alexandros: Μεγάλο πράγμα η εικόνα αλλά και η αύρα που βγάζει κάποιος. Η ικανότητα είναι το τελευταίο που μετράει στην Ελλάδα. Εξάλλου, ποιος παραδέχεται ότι ο άλλος είναι ικανότερος;

@zero: Thanks.

ΠΑΥΛΟΣ said...

Μωρέ ας μην είχε βγει με το μάτι του λιγούρη την μέρα των εκλογών και θα το έπαιρνε το αρχηγιλίκι περπατώντας.

squarelogic said...

Πολυ ευστοχο!Η αληθεια ειναι οτι ο Μπενυ "αυτοκτόνησε" επειδη δεν συγκράτησε την απεριόριστη φιλοδοξία του.Θα μπορουσε να κρατησει σταση αναμονης και να τους κανει να τον παρακαλανε...

Απ την αλλη δεν ξερω αν θα ηταν για καλό(για τον τόπο εννοω).Απο πολλές πλευρές...Ικανότερος,αλλά και πολύ πιο επικινδυνος...Τον ΓΑΠ,αν κανει την "κουτσουκέλα" θα τον καταλάβεις.Ο Βαγγέλης μπορει να σε πεισει(ή να επιχειρηματολογεί μεχρι να βαρεθεί κι ο τελευταίος)οτι το εκανε για το καλό σου...

Αλλά κι αυτή η οικογενειοκρατία ρε παιδί μου...Σοι παει το βασίλειο,απο επίπεδο Δημων,ως Βο(Υ)λευτές και αρχγούς κομματων...

gatti said...

@pavlos: Η αλήθεια είναι ότι βγήκε σαν την ύαινα το βράδυ των εκλογών κι αυτό πολλοί δεν του το συγχώρησαν.


@squarelogic: Η βιασύνη του είναι αυτή που του έκανε το μεγαλύτερο κακό. Δεν μπορούσε να κρύψει την φιλοδοξία του κι αυτό το γεγονός δημιούργησε άσχημες εντυπώσεις.

Δεν ξέρω κατά πόσο είναι επικίνδυνος. Το σίγουρο είναι πως ήταν ικανότερος.

Είναι πάντως πραγματικά λυπηρό να ξέρεις πως όση αξία κι αν έχει κανείς, εκείνο που τελικά θα μετρήσει είναι το όνομα της οικογένειάς του.

zizugataki said...

Εμένα μπορείτε να μου λύσετε μια απορία; Ο Γ. Παπανδρέου έχασε 3 εκλογικές αναμετρήσεις ενώ είχε ψηφιστεί από 1.000.000 ψηφοφόρους του Πασοκ. Τώρα που τον ψήφισαν 600.000 θα τις κερδίσει τις επόμενες εκλογές;
Τι δημιουργικά μαθηματικά είναι αυτά βρε παιδιά;
Θα πάρουμε το επόμενο Νομπελ μαθηματικών.

Anonymous said...

τον μπενι για αρχηγό?
καλύτερα να μου κοβονταν τα χερια παρα να τον ψηφιζα.

εγώ ψήφισα γιώργο, γιατί σκεφτόμουνα και αυτη τη μαργαριτα τη μανούλα του που δεν ξερει ελληνικά. που θα λεγε τον πονο της. σε ποιον να μιλησει. ούτε η φιλιπινέζα ξερει αγγλικά.

γιώργος και ξερό ψωμί.

Anonymous said...

@ζιζουγατακι

1ο γιώργος δεν έχασε 3 αναμετρήσεις. αλλά επειδή η περισσότερη βλεπετε τα πραγματα σαν πρωταθλητισμό, πηραμε λουλουα και δεν βγηκε η μεταγραφή, σου λεω πως ο στόχος δεν είναι να κερδίσεις αλλά τι θα κανεις τοτε.

2. το πασοκ έχασε, γιατι μας είχε γαμησει τον κωλο με τις λαμογιες, τα υπερτιμημενα ολυμπιακα εργα, και κοινωνικη πολιτικη μηδεν

3. οι περισσοτερη ψηφισαν γιώργο αν και όλοι του καταλογιζουμε οτι ουτε καν ψιθυρισε οσα οφειλε να πει, γιατι είναι ο μόνος που μπορεί να μιλήσει για τις ιδεες που θέλουμε να εφαρμοστούν.
ελπίζω αυτη τη φορα να το κανει.

έχω βαρεθεί όλους αυτόυς που γραφουν τις ευκολιες του πρετεντερη, η για οικογενειοκρατιες κτλ. ας ήταν κάποιος άλλος αντιπαλος με εμπνευση και θα σου λεγα που θα πήγαινε το ονομα.

εγώ πασοκ ψηφισα πρωτη φορα το 04, δεν ήμουν καν ψηφοφορος του πασοκ

squarelogic said...

amos sta malia

Μα σοβαρά,ψηφίσατε ΠΑΣΟΚ για 1η φορά το 04?

πρεπει να εισαστε ο μοναδικός!
(και πως κολλαει αυτό με οσα γραφετε στο 2?)

με τον ψυχίατρο σας το εχετε συζητησει αυτό?

γρηγορα στο... ντιβανι!

viewokto said...

Gatti
Θα βγω απ’τα ρουχα μου και κανει κρυο!

Η μη συγγενεια τον εφαγε τον Βενιζελο ή η μη εξυπναδα;

Το καλυτερο που ακουσα τελευταια ηταν ότι ο Μπενι είναι «Μη Εξυπνος» κατά το «Μη Πολεμος» του Ανδρεα Παπανδρεου, που περιεγραφε μια κατασταση οπου δεν ηταν ειρηνη αλλα δεν ηταν και εμπολεμη.

Βλακα, λοιπον τον Μπενι δεν τον λες (χαρακτηρισμο που ανετα μπορεις να χρησιμοποιησεις για αλλους…) αλλα από τα τελευταια του καμωματα και εξυπνο δεν μπορεις να τον πεις πλεον.

Ομολογω πως μετα το Outlook ειχε κερδισει την ειλικρινη μου αντιπαθεια αλλα φοβομουν ότι θα εβαζε σε χρηση αυτή τη πολυδιαφημιζομενη εξυπναδα του να τα σαρωσει όλα, να τους τυλιξει ολους εκει μεσα σε μια κολλα χαρτι.
Αντι τουτου επεμεινε να τη διαφημιζει μαζι με τα … αλλα του προσοντα (καλη καρδια, ψυχη, χορευτικες ικανοτητες κτλ) σαν τα μοντελα, που εχουν το αγχος να πεισουν για το μυαλο τους.

Σαφης πολιτικη θεση μηδεν, πολιτικος λογος που ανετα θα τον εγραφε οποιοσδηποτε από μας ειχε καιρο για εκθεσεις ιδεων (όχι πως ο άλλος ηταν καλυτερος αλλα δεν εβαζε τοσα αυτογκολ).

Και δεν εφτανε η επιπολαιοτητα του σε βιαστικες κινησεις και χαρακτηρισμους (βλ. καφε Ρελου –παντα μπορουσα να βασιστω στη χρησιμοτητα της καφεινης) δεν σταματουσε και τις προσβολες!
Όχι απεναντι στον αντιπαλο (αυτος ας ακουσει ο,τι να’ναι αφου επελεξε τη θεση του) αλλα απεναντι στους δυνητικους ψηφοφορους του.

Παραδειγμα: μετα από ερωτηση του Χατζηνικολαου, απαντηση Μπενι:
-πολύ καλη η ερωτηση σας αλλα να την εξηγησουμε να την καταλαβει και το κοινο που μας βλεπει…

Στακα ρε Μπενι, ο Χατζηνικολαου ρωτησε όχι ο Βιτκενσταιν!


Συγνωμη για το σεντονι, τωρα τα κεφαλια μεσα γιατι παραφερθηκα παλι…

gatti said...

@zizugataki: Ανέκαθεν τα μαθηματικά των κομμάτων ήταν διαφορετικά από αυτά που μαθαίνουμε εμείς στο σχολείο. Από τον τρόπο που ερμηνεύουν τις εκλογικές τους νίκες ή ήττες μέχρι τον τρόπο που συρρικνώνουν τις παροχές που μας προσφέρουν όταν γίνονται κυβέρνηση και μεγεθύνουν τις εισφορές που καλούμαστε να πληρώσουμε.


@ammos sta malia: Το βλέπεις κι εσύ ότι δεν βγαίνει η μεταγραφή Λούα Λούα ε;


@squarelogic: Θα σου γίνει συνήθεια η ...ψυχανάλυση.


@viewokto: Γι΄ αυτό και ανέφερα ότι μετά την "γκέλα" του έχω αρχίσει να αμφιβάλλω για την εξυπνάδα του.

Εμεινε (η εξυπνάδα)να αιωρείται ως "απειλή" για όσους τρομάζουν από τη δύναμή της, αλλά ο ίδιος δεν την έδειξε όπου και όταν έπρεπε.
Υπήρξε άγριος, εριστικός, υπέρμετρα
φιλόδοξος και εν τέλει αντιπαθής.

Τα υπόλοιπα (οικογενειοκρατία, εμφάνιση κ.λπ.) ήταν μάλλον συμπληρωματικά. Η γενικότερη εικόνα και συμπεριφορά του ήταν που μέτρησαν εις βάρος του.

Τέλος, όσον αφορά στην πολιτική θέση και τον πολιτικό λόγο δεν νομίζω ότι ήταν αυτά που θα πρόσεχε ο κάθε ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ στη συγκεκριμένη φάση. Θα έπρεπε - εννοείται - με βάση αυτά να ψηφίσουν, αλλά η αίσθησή μου είναι πως είναι το τελευταίο που τους απασχόλησε.

viewokto said...

Δικιο εχεις, αλλα εστω μια κουβεντα πολιτικη για τη τιμη των οπλων, δεν θα τους κατεστρεφε το image!

s_pablo said...

Για να μην αναρωτιέσαι ζω!!!!

Και όχι μόνο ζω αλλά συμφωνώ και με την viewokto (άλλη μια φορά). Θεωρώ ότι αν κέρδιζε ο Βενιζέλος ο επόμενος πρωθυπουργός θα ήταν χοντρός, άφθαρτος, ασαφής και ανίκανος σαν τον προκάτοχο του (τον νυν πρωθυπουργό δηλαδή).

Υπάρχει μια απορία η οποία δεν έχει λυθεί ακόμα. Ποιος μας έπεισε ότι ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και Υπουργός Εξωτερικών στο Ελσίνκι είναι βλάκας και ανίκανος?

Σε πρόσφατη εκπομπή του ο Λαζόπουλος έκανε μίνι επίθεση στον ΓΑΠ γιατί αρνήθηκε να πάει στην εκπομπή του και εξήρε το θάρρος (???) του Βενιζέλου να δεχτεί. Μα αν ένας πολιτικός αρχηγός, και μάλιστα αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, δέχεται να γίνεται συνομιλητής του Λαζόπουλου, και του κάθε Λαζόπουλου, τότε πρέπει να μιλάμε για πολιτική κατάντια.

Τέλος πάντων, δεν πιστεύω στα περί οικογενειοκρατίας. Σε διάφορες συζητήσεις που είχα με ανθρώπους που δεν διανοούνται να θεωρήσουν βλάκα ούτε τον έναν ούτε τον άλλον, έκλιναν σαφώς προς τον Παπανδρέου γιατί τους είναι πολύ πιο συμπαθής. Και η αλήθεια είναι ότι ως φυσική παρουσία ο Γιώργος είναι πολύ πιο συμπαθής και εξαιρετικά γοητευτικός (αυτό το έχει πάρει από τον πατέρα του).

Ούτε, φυσικά, πιστεύω ότι ο Βενιζέλος είναι πιο έξυπνος. Η βλακεία του Παπανδρέου τείνει να γίνει αστικός μύθος. Όλοι είναι σίγουροι ότι υπάρχει, αλλά κανείς δεν μπορεί να την αποδείξει.

Αυτά, σορρυ για το σεντόνι και κλείνω με μια ακόμα απορία που έχω. Πως είμαστε τόσο σίγουροι ότι με άλλον αρχηγό το ΠΑΣΟΚ θα είχε πάει καλύτερα? Μήπως ο Παπανδρέου (για οποιονδήποτε λόγο) συγκράτησε μια μεγαλύτερη κατρακύλα του κόμματος του?

The Torch said...

Πραγματικά έτσι είναι. Ο Βεννι είχε μία φθίνουσα πορεία, η οποία ήταν προδιαγεγραμμένη. Ήταν το ξέσπασμα του χαμένου ψηφοφόρου. Μετά ήρθε το συναίσθηκα και προσαυξήθηκε με την αντιπάθεια.

gatti said...

@s_pablo: Κατ΄ αρχήν δεν είναι βέβαιο ότι και με τον Βενιζέλο αρχηγό το ΠΑΣΟΚ θα κέρδιζε οπωσδήποτε τις (επόμενες) εκλογές. Δεν υπάρχουν "εγγυήσεις" σε τέτοια θέματα.

Εντάξει, εννοείται ότι αν το κριτήριο είναι η εκπομπή του Λαζόπουλου, τότε όντως δεν μιλάμε σοβαρά.

Τα περί οικογενειοκρατίας είναι αυταπόδεικτα. Είναι κάτι σαν αξίωμα. Δεν χρειάζεται καν να κάνει κάποιος τον κόπο να τα αναλύσει, αφού μιλά η ίδια η ιστορία. Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα η πολιτική διαδοχή είναι σαν την βασιλική κορόνα που παίρνει ο γιος από τον πατέρα και ο ανιψιός από τον θείο. Μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς τη ...συγγένεια τραβά.

Γοητευτικός ο Γιώργος; Ευγενής ναι είναι, ίσως μάλιστα να παραείναι γι΄ αυτό πολλοί μπερδεύουν την ευγένειά του, που είναι προτέρημα άγνωστο στην Ελλάδα με τη μαλθακότητα και την έλλειψη νεύρου. Και γι΄ αυτό και δεν του πάει η αγριάδα και παρουσιάστηκε σαν "μεταλλαγμένος" στις εκλογές, αφού αναγκάστηκε να υποδυθεί κάποιο ρόλο που είναι έξω από τη φύση του. Αλλά γοητευτικός; Θα τρίζουν τα κόκκαλα του μακαρίτη.

To ότι ο Βενιζέλος είναι έξυπνος
δεν νομίζω να τυγχάνει αμφισβήτησης, ούτε και περαιτέρω ανάλυσης. Το ότι δεν λειτούργησε με εξυπνάδα είναι αυτό που αξίζει να ερευνηθεί και να αναλυθεί.

Τώρα τα περί βλακείας του Γιώργου; Εντάξει, ούτε εγώ πιστεύω ότι είναι βλάκας. Και το ανίκανος είναι μεγάλη κουβέντα. Ετσι κι αλλιώς με "σημαδεμένη τράπουλα" έπαιξε και στις δύο εκλογικές διαδικασίες, το 2004 και τον Σεπτέμβρη. Αλλά φαντάζομαι πως ήταν οι δύο πιο "πιασάρικες" λέξεις για να συμπεριλάβουν το σύνολο "ελαττωμάτων" που ήθελαν να προσάψουν στον συγκεκριμένο άνθρωπο. Κι εδώ μπαίνει και ο επηρρεασμός μέσω της σάτιρας του Λαζόπουλου (όχι ότι ο ίδιος είχε συμφέρον, την δουλειά του κάνει), αλλά και οι βαρόνοι των Media στη μέση.

ΥΓ. Μήπως η τελευταία σου παράγραφος ακυρώνει την εισαγωγή σου;
ΥΓ1. Κανένα πρόβλημα με το σεντόνι,
κι εγώ με σεντόνι απαντάω, αφού ξέρω πως το ΠΑΣΟΚ είναι το αγαπημένο σου θέμα :-P


@torch: Tο περίεργο είναι πώς, ενώ ήταν φανερό πού θα οδηγούνταν τα
πράγματα, ο Μπένι δεν έκανε την παραμικρή προσπάθεια να αποφύγει το γκρεμό, αλλά αντίθετα αύξησε ταχύτητα για να γκρεμοτσακιστεί μια ώρα αρχύτερα...

viewokto said...

Gatti said
…Ευγενής ναι είναι, ίσως μάλιστα να παραείναι γι΄ αυτό πολλοί μπερδεύουν την ευγένειά του, που είναι προτέρημα άγνωστο στην Ελλάδα με τη μαλθακότητα και την έλλειψη νεύρου…


Νομιζω ότι η πολύ ευγενεια θα τον φαει τον Γιωργο.
Αν ηταν ηρωας μυθιστορηματος θα ελεγα ότι η κληρονομια μαζι με τον τροπο εκλογης την πρωτη φορα εθιξε την αισθηση δικαιου του και τον αποδυναμωσε ως αρχηγο με αποτελεσμα να’χει περισσοτερες ελπιδες αυτή τη φορα, που η νικη ηταν δικη του.
Επειδη ειμαστε στην πραγματικη ζωη περιμενω τη συνεχεια…

Για τα περι οικογενειοκρατιας στην Ελλαδα εχεις δικιο…
Το’χουμε δει Κενεντυ και Μπους.
Τουλαχιστον δεν είναι η οικογενεια των ακατανομαστων γκαντεμηδων (φτου, φτου, φτου!)


s_pablo

Η πολλη δουλεια τρωει τον αφεντη…

μαλλον πρεπει να ενημερωσει καποιος τον Λαζοπουλο ότι κυβερνηση είναι η Ν.Δ. , πρωθυπουργος ο Καραμανλης και η Παπαρηγα δεν είναι η θηλυκή μετενσαρκωση του Λενιν αλλα γ.γ. του Κ.Κ.Ε το ετος 2007…
Μετα μπορουμε να κανουμε κουβεντα πως ενας σατιρικος καλλιτεχνης μεταλλαξε την τεχνη του από τη δημιουργια μοναδικων χαρακτηρων σε παρασιτικο σχολιασμο της Ρουλας Βροχοπουλου και με τι ανταλλαγματα. Αντε και εις κατωτερα!

Μ’επιασαν οι κακιες μου!

viewokto said...

Κι επειδη οι κακιες πληρωνονται …

«η πολλη ευγενεια» δεν βλαπτει μονο η …πολύ
(γιατι το διαβασα και αυτοτυφλωθηκα!)

s_pablo said...

@gatti

Μην κρίνεις από την τηλεοπτικπή εικόνα κάποιου. Έτυχε να γνωρίσω τον Παπανδρέου και σε πληροφορώ ότι όλες οι κυρίες από 40 ως 140 έτρεχαν με τη γλώσσα έξω από πίσω του.

Πέρα από το σεξοκατινίστικο στοιχείο όμως, έχει, επαναλαμβάνω ως φυσική παρουσία, μια απροσδόκητη γοητεία. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεξιός φίλος μου όταν τον συνάντησε μου είπε ότι αν τον είχε γνωρίσει πριν τις εκλογές θα είχε ψηφίσει ΠΑΣΟΚ.

Όσο για την τελευταία παράγραφο που ακυρώνει την πρώτη εξηγούμαι. Οι εκλογές του 2007 ήταν χαμένες από χέρι για το ΠΑΣΟΚ. Όσο και να έπεφτε η ΝΔ, άλλο τόσο και περισσότερο θα έπεφτε το ΠΑΣΟΚ.

Οι επόμενες εκλογές, όμως, είναι άλλο κεφάλαιο. Δεν λέω ότι θα τις κερδίσει ο Παπανδρέου. Το σίγουρο, όμως είναι ότι ο Βενιζέλος θα τις κέρδιζε με άνεση.

@viewokto

Ο Λαζόπουλος, όπως σωστά λες, μόνο τη δουλειά του δεν κάνει. Αναρριχήθηκε στην κορυφή ενός ιδιότυπου συστήματος που διαμορφώνει συνειδήσεις, με ευκολίες και αριστεροσύνη του κώλου.

Το γεγονός ότι 4 χρόνια τώρα που κυβερνά η ΝΔ αυτός αντιπολιτεύεται τον Σημίτη (κυρίως) και το ΠΑΣΟΚ, μάλλον πρέπει να μας υποψιάσει. Μόνο αγαθές προθέσεις δεν μπορώ να δω σε αυτό...

gatti said...

@viewokto: Δεν θα μπορούσες να το θέσεις σωστότερα για την "μυθιστορηματική" εξήγηση της αναιμικής παρουσίας του Γιώργου στις πρώτες εκλογές.

Η συνέχεια όντως αναμένεται με περίσσιο ενδιαφέρον.

Οσο για τους ακατονόμαστους, μη νομίζεις ότι έχουμε απαλλαγεί από την παρουσία τους. Θα έκαναν δυναμικό comeback έτσι και έχανε ο Κωστάκης τις εκλογές. Ετοιμη είναι η Ντόρα να ...γράψει ιστορία ως η πρώτη γυναίκα Πρωθυπουργός...

Για τον Λαζόπουλο, ...επεξηγούμαι και "αυτοδιορθώνομαι". Οταν λέω κάνει τη δουλειά του εννοώ ακριβώς αυτό που εννοείτε κι εσείς (εσύ και ο s_pablo). Oταν λέω ότι δεν έχει συμφέρον εννοώ ΕΙΔΙΚΑ από την επανεκλογή ή μη του Γιώργου (δεν παίρνω και όρκο βέβαια).
Ανήκω σ΄ αυτούς που λάτρεψαν τον Λάκη στα πρώτα του βήματα, τον παρακολούθησα φανατικά από τις πρώτες κιόλας παραστάσεις του στην Αθήνα, στο θέατρο Βέμπο, μαθήτρια τότε και τον παρακολουθώ ακόμα να μεταλλάσσεται όπως έγραψες, αναλισκόμενος σε ευτελή σάτιρα σε τηλεπερσόνες και φτηνό χιούμορ από βιντεάκια που βρίσκεις με το κιλό στο youtube. Kάποια ψήγματα της τέχνης του, ελάχιστα σε κάθε εκπομπή του, είναι που τον κρατάνε ακόμα ζωντανό στη μνήμη μου ως αυτό που ήταν κάποτε, αλλά τείνω ολοένα και πιο συχνά να πιστεύω πως έχει ενσωματωθεί στο Σύστημα. Και αν αυτό συμβαίνει τότε η "τέχνη" του είναι πλέον "στρατευμένη" και αλίμονο με βάση την επιρροή που έχει στο κόσμο, αν τα ...μηχανάκια της AGB λένε αλήθεια και δεν είναι αποτέλεσμα ...κολλητιλικίων με τον επικεφαλής της εταιρείας όπως αναφέρουν διάφορες φήμες.

Δεν θα ήθελα να κάνω κρίσεις, γιατί ίσως και να τον αδικώ και απλά να καταφεύγει στο γκροτέσκο (που πάντα πουλάει) και τις εύκολες λύσεις λόγω έλλειψης έμπνευσης. Δεν μπορώ όμως να μην είμαι υποψιασμένη και να θεωρώ εντελώς τυχαίο ότι
σταμάτησε τις επιθέσεις στην AGB όταν ανέβηκαν τα δικά του νούμερα.
Και τι υποθέσω για το γεγονός ότι κάνει νούμερα βρέξει - χιονίσει, ακόμα κι όταν μια εκπομπή του είναι λιγότερο εμπνευσμένη από την προηγούμενη; Οτι αυτό συμβαίνει από ...κεκτημένη ταχύτητα; Ισως πάλι να είναι και έτσι. Δεν έχω ούτε το χρόνο ούτε τη διάθεση να ασχοληθώ. Εχω πολύ σοβαρότερα προβλήματα.
(Ηδη παρα-ασχολήθηκα).

@s_pablo: Δεν κρίνω εγώ από την τηλεοπτική του εικόνα. Αναφέρθηκα στην επίδραση που έχει αυτή στον ψηφοφόρο του ΠΑΣΟΚ. Αυτή προσπάθησα να εξηγήσω. Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι ισχύει αυτό που λες. Μπορεί να μην τον έχω γνωρίσει προσωπικά, αλλά έχω κι εγώ άτομο που τον ξέρει καλά και του οποίου την κρίση εμπιστεύομαι και έχει ακριβώς την ίδια γνώμη με σένα. Ως φυσική παρουσία είναι εξαιρετικά συμπαθής και σε κερδίζει. Το δυστύχημα γι΄ αυτόν είναι πως δεν έχει όλος ο κόσμος και κατ΄ επέκτασιν οι εν δυνάμει ψηφοφόροι την δυνατότητα να τον γνωρίσουν προσωπικά για να το ανακαλύψουν αυτό. Οπότε...

red&black said...

και να σκεφτεις καθε τοσο οι τρεις οικογενειες μαζευονται να γιορτασουν την επιστροφη της δημοκρατιας και να κατηγορησουν τον βασιλια

μην παρεξηγηθω ομως δεν ειμαι βασιλικος απλα δεν μου αρεσει η οικογεννοιοκρατια και η δημοκρατια με τα κονδυλια των προεκλογικων αγωνων και βεβαια ουτε ο βασιλιας.

δεν μπορω να δεχθω οτι ολοι οι σοφοι προερχονται απο τρεις οικογεννειες

ασε που τον γερο της δημοκρατιας μεταπολεμικα μας τον πασαρισε τσωρτσιλ

gatti said...

@red&black:

δεν μπορω να δεχθω οτι ολοι οι σοφοι προερχονται απο τρεις οικογενειες

Aυτό είναι που κι εγώ δεν δέχομαι με τίποτα. Δεν είναι δυνατόν ολόκληρη χώρα να μην έχει να επιδείξει ανθρώπους ικανούς έξω από αυτό τον κύκλο της οικογενειοκρατίας.
Ας δοκιμαστεί επιτέλους και κάποιος άλλος. Μπορεί να έχει κάτι περισσότερο να προσφέρει.