Thursday, January 10, 2008

Είσαι φάουλ


Κάποτε στηλιτεύαμε τις δηλώσεις του χόχου για κότες, πελάτες και λαγούς. Και καλά κάναμε και τις στηλιτεύαμε. Τώρα τι θα πούμε ρε Τζίγγερ;

Τώρα που κατάφερες με μια μόνο φράση να ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ όλα αυτά που λέγαμε τόσα χρόνια για το ήθος του γαύρου και για το ποιόν του προέδρου και των οπαδών του, πώς θα μιλήσουμε ξανά για στρατούς, για κατευθυνόμενους και για ανεγκέφαλους; Τελικά, πράγματι είναι σωστή η παροιμία που λέει ότι το ψάρι βρομάει από το κεφάλι. Αλλά δεν βρομάει μόνο στον Πειραιά. Η μπόχα έφτασε και στην Αθήνα!


ΝΤΡΟΠΗ!



23 comments:

zero said...

Δικιο εχεις.
Πες τα...

Αα...
Ευτυχισμενο το 2008.
Οτι επιθυμεις.

gatti said...

@zero: Τι άλλο να πω; Εχω εξοργιστεί και απογοητευτεί ταυτόχρονα.

Καλή χρονιά και σε σένα.
Χρόνια καλά.

Alexandros said...

Η αλήθεια είναι ότι εξεπλάγην με το σύνθημα Τζίγγερ. Τον είχα για ψιλοάσχετο με το ποδόσφαιρο αλλά τουλάχιστον σοβαρό. Το απώλεσε και αυτό...

gatti said...

@alexandros: Ηλίθια η ενέργεια, κωμική η ανακοίνωση -
διευκρίνιση. Και μόνο που προσπαθώ να τον φανταστώ να το λέει μου φαίνεται γελοίο. Δεν ταιριάζει στο φυζίκ του τέτοια φρασεολογία και πώρωση.

Rizobreaker said...

Ρε παιδιά μην τρελαθούμε! Το άκουσε κανείς? Γιατί μιλάμε για κάτι που ποτέ δεν ακούσαμε?

gatti said...

@rizobreaker: Από την στιγμή που το παραδέχτηκε ο ίδιος ο Τζίγγερ, μεταγενέστερα, είναι πια δεδομένο ότι ειπώθηκε.

houli_v said...

Νομίζω πως αυτή η αντίδρασή του, περισσότερο δείχνει το φόβο του και μια προσπάθεια απόσεισης των ευθυνών του, ίσως εν όψει των ντέρμπι , ίσως εν όψει γενικότερων εξελίξεων (κοιτάξτε είμαι και γω φανατικός Παναθηναϊκός - είμαι ένας από σας) παρά κάτι άλλο .
Από την άλλη αν δε το κάναν βούκινο οι δημοσιογράφοι (που δεν ήταν ευνόητο ότι θα το έκαναν πρωτοσέλιδο) δε θα γίνονταν τίποτα .
Καλημέρες :)

gatti said...

@houli_v:Από όποια πλευρά και να το δεις είναι λάθος. Ο Κόκκαλης όταν πετούσε τις δικές του ατάκες έπαιζε εντός έδρας και με τις γνωστές πάντα αβάντες από τη διαιτησία. Οταν ερχόταν στην έδρα μας δεν δυναμίτιζε το κλίμα γιατί γνώριζε ότι δεν τον συμφέρει κάτι τέτοιο.
Ο Τζίγγερ έκανε ακριβώς το αντίθετο. Δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να αντιμετωπίσουμε συνθήκες Ριζούπολης.

Ακόμα λοιπόν κι αν αφήσουμε στην άκρη το θέμα της ηθικής, υπάρχει το θέμα της στρατηγικής. Και η στρατηγική του ήταν πέρα ως πέρα λανθασμένη. Δεν υπήρχε πιο ακατάλληλο τάιμινγκ. Εκτός έδρας, χωρίς δικούς σου οπαδούς και σε τέτοιο ντέρμπι μάλιστα πας να παίξεις με χαμηλούς τόνους. Κι άμα θες να πωρώσεις τους παίκτες σου πας στα αποδυτήρια και τους μιλάς και λες και τα συνθήματά σου και ό,τι άλλο γουστάρεις. Και τους τάζεις κι ένα μεγάλο έξτρα πριμ για να τους φτιάξεις. Αλλά άμα έχεις καβούρια στις τσέπες πώς να το τάξεις;

Τέλος, ακόμα και το ότι μίλησε θεωρώντας ότι δεν θα το έκαναν βούκινο όπως λες, οι δημοσιογράφοι, δείχνει αν μη τι άλλο το μέγεθος της ασχετοσύνης του. Υπήρχε ποτέ περίπτωση να μη το δημοσιοποιήσουν οι δημοσιογράφοι;

ΥΓ. Καλημέρα κι από μένα :-)

zamuc said...

Έχεις δίκιο 100%, Τουλάχιστον στο αρχικό post. Τα περί στρατηγικής με αφήνουν αδιάφορο. Είναι πολύ λάθος ο τύπος έτσι κι αλλιώς.

gatti said...

@zamuc: Το αρχικό ποστ είναι αυτό που με εκφράζει. Τα περί στρατηγικής είναι νάχαμε να λέγαμε κι επειδή από χθες το μεσημέρι δεν κάνουμε άλλη δουλειά από το να αναλύουμε την πράξη του ραλίστα.

Rizobreaker said...

Σωστά όσα λες βρε gatti, αλλά έχω μία ένσταση... Όταν κάποιος έχει καβούρια πως παίρνει τον Ποστίγκα?

Και για να αποφορτιστεί και λίγο το κλίμα ρίξε μια ματιά εδώ:
http://rizobreaker.blogspot.com/2008/01/blog-post_11.html

ORDERS - ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ said...

Mpes sto ultrasapparel.blogspot.com gia opadika mplouzakia ap' olo ton kosmo!!!

gatti said...

@rizobreaker: Τον Πόστιγκα τον
πήρε δανεικό. Θα του πληρώνει για ένα χρόνο τους μισθούς. Αν τον αγοράσει το ξανασυζητάμε. Γιατί τελευταία όλο στη φτήνια με δανεικούς, λαχεία και λαβράκια τη βγάζει...

squarelogic said...

Το σχόλιο περί στρατηγικής αναδεικνύει περίτρανα την ασχετοσύνη και την βλακεία του ανδρός.Ούτε ο Γ.Α.Π. τόσα αυτογκόλ πιά!

Περί ηθικής ή καλυτερα αισθητικής των αρχικών "εν στενώ κυκλω"δηλώσεων,είναι σα να εμφανίστηκε ξαφνικά ντυμένος Ταμτάκος!Κι ελεγα,δε μπορεί,κάποια ηλιθιότητα θα κάνει πάλι ο μπαγάσας!
Και δε με αφησε...παραπονεμένο!
Ας βάλει τωρα βαζελίνη για ν'απολαύσει το ματς...

gatti said...

@squarelogic: Συμφωνούμε απόλυτα. Ούτε ηθικά σωστό ήταν και η στρατηγική ήταν λάθος και από αισθητική ας μη το συζητάμε καλύτερα.

Δεν υπάρχει η παραμικρή δικαιολογία, γιατί άκουσα κάποιους να λένε πως το έκανε για να δείξει ότι έχει ...τσαγανό και να μη τον λένε λαπά οι οπαδοί. Μα οι οπαδοί του Παναθηναϊκού σ΄ αυτόν και τη ...μακακία του θα τα χώσουν πρώτα αν χάσουμε στο ντέρμπι.

Ακουσα και κάτι άλλους να λένε ότι ήταν μαγκιά. Μαγκιά είναι να τα λες αυτά άμα έχεις ομάδα και πας στο γήπεδο του αντιπάλου και περνάς αέρα με τον τσαμπουκά και την ανωτερότητά σου. Αλλά μ΄ αυτά τα χάλια που έχεις σαν ομάδα και σε ένα ντέρμπι που μοιάζει με παρτίδα σκάκι (και που δεν έχεις καν τα λευκά πιόνια) πηγαίνεις προσεκτικά και όχι κουτουλώντας σαν τον ταύρο με τα κέρατα. Γιατί στην περίπτωσή σου αυτό ισοδυναμεί με χαρακίρι.

ΠΑΥΛΟΣ said...

Εγώ για καλό Σ/Κ πέρασα να ευχηθώ!

gatti said...

@pavlos: Καλό Σαββατοκύριακο και σε σένα Παύλο μου!

(πού να μπλέκεις τώρα με τους άρρωστους ε;) :-)

subir said...

Δευτέρα περιμένω ενημέρωση εξονυχιστική!Κανόνισε την πορεία σου!!!!!!!Πολλά φιλιά.

gatti said...

@subir: Θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα. Αν είναι θετικό θα έχω κέφι να γράψω. Αν είναι αρνητικό, το κόβω δύσκολο. Με ρίχνει ψυχολογικά.

Θα δούμε!
Φιλάκια!

Rizobreaker said...

Τον παίρνει δανεικό τον Ποστίγκα, αλλά από όσο γνωρίζω, με οψιόν αγοράς το καλοκαίρι. Κάτι που σημαίνει ότι αν παίξει μπάλα, θα δώσει φράγκα να τον πάρει!

gatti said...

@rizobreaker: Σε ζηλεύω που είσαι τόσο αισιόδοξος, αλλά εγώ είμαι περισσότερο επιφυλακτική. Ας τον αγοράσει πρώτα και μετά τα ξανασυζητάμε...

squarelogic said...

rizobreaker
τοσο η πολιτική σου τοποθέτηση οσο και η αισιοδοξία με την οποία αντιμετωπίζεις το Βαρδινογιαννεικο μαρτυρούν οτι εισαι ακομα νεος και...ρομαντικός!
(καλο ειναι για την ηλικια σου,δεν το γραφω για κακό)
Δυστυχως η πειρα λεει οτι απο τους 6-7 δανεικους που εχει παρει τα τελευταία χρονια δεν εχει κρατήσει κανεναν,ειδικά με τοσο μεγαλη ρητρα στο συμβόλαιο του(Σκατσελ,Τοργκελε,Μποβιο,Ιβανσιτς-και γι'αυτον εχει αρχισει το "πριόνισμα").Το ιδιο προφανως θα ισχυσει και με τον Ενκαριρε που εχει πεισης μεγαλη ρητρα.
Η υποθεση των δανεικών ειναι ιδιόμορφη:ουσιαστικά αν ο παικτης δεν εχει καταπληξει μεχρι τον Δεκεμβριο,και η ΠΑΕ δεν κανει καποια κινηση για την ενεργοποιηση της οψιόν αγοράς,μπαινει στη λογική να φυλά τα ποδια του,δεδομένου οτι το επομενο καλοκαιρι θα ειναι παλι στον αέρα.
Απ την αλλη η ΠΑΕ λογικά θελει να εξασφαλιστεί οτι ο παικτης θα πιασει.Αυτο ομως απαιτει προσεκτικο scouting,καθως και αποφυγη υπογραφης μεγαλης ρητρας εξαγοράς που να μην προτιθεται να πληρωσει.
Αλλως εχουμε φαινομενα τυπου Μποβιο,για τον οποίο η οψιον ηταν 2 εκ.ευρω,η ΠΑΕ εκανε-λογικα-προσφορα κατω του 1εκ,η Μαλαγα δεν την απεδεχθη ως υπαναχωρηση απο τα συμφωνηθεντα κι ο παικτης κατεληξε πισω στη Βραζιλια με πολυ λιγοτερα απ'οτι του προτεινε ο ΠΑΟ.Απαντες χαμένοι,λογω μιας υπερβολικης αρχικης συμφωνιας!

Rizobreaker said...

@ squarelogic:

Από τους 4 παίκτες που αναφέρεις, μόνο ο Σκάτσελ και ο Ίβανσιτς αξίζουν! Ο πρώτος έφυγε, για τον δεύτερο θα δούμε! Μην προτρέχετε! Ειδικά μετά τη σημερινή εξαιρετική του εμφάνιση στο ντέρμπυ, πολλά γίνονται!