Monday, February 4, 2008

Εκατό, εκατό, κατοστάρα εκατό...

Εγινε κι αυτό. Γιατί δεν μπορούσε να μη γίνει.
Γενέθλια είναι αυτά. Και τι γενέθλια! Ενας αιώνας. Εκατό χρόνια Πανάθα. Κι άμα έχεις γενέθλια πρέπει να τα γιορτάσεις με θέα.
Κι η θέα είναι στο ρετιρέ κι ας λέει ό,τι θέλει ο μέγας Πασχάλης (ένας είναι ο Πασχάλης και κάθε ομοιότητα είναι εντελώς συμπτωματική).
Θα μείνεις όμως στο ρετιρέ ή θα σου κάνουνε γρήγορα γρήγορα την έξωση; Εδώ σε θέλω κάβουρα πώς περπατάν στα κάρβουνα που λέει κι η παροιμία. Κι έχει και τη σημειολογία της στην περίπτωσή μας, καθότι κάβουρας και καβουρο-john είναι έννοιες αλληλένδετες.
Kι άμα κρίνω από την εμφάνιση κόντρα στον
Αστέρα δύσκολο τόχω να μείνεις στο ρετιρέ.
Μη κοιτάς που είναι ανάπηροι και οι άλλοι δύο και βρήκες την ευκαιρία να τους βγεις στη στροφή. Το φετινό πρωτάθλημα θα το πάρει ο μονόφθαλμος μεταξύ των τυφλών. Τώρα εσύ είσαι ο μονόφθαλμος, ένας από τους άλλους δύο είναι, θα δείξει.

Ο Ντέμης πάντως το εξομολογήθηκε και αμαρτία ουκ έχει. Θα παλέψουμε σου λέει αλλά άμα δεν το σηκώσουμε ούτε φέτος το κατσαρόλι, θα φταίει η Πολιτεία, η ΕΠΟ, η πρώην ΕΠΑΕ, η ΚΕΔ, η Σούπερ Λίγκα, ο Μπάγεβιτς και η Αννα Βίσση. Εγώ ο Ντέμης πάντως, ο παππούς με το φανελάκι (διευκρίνιση για τα πιπίνια: παλιά διαφήμιση θερμοσυσσωρευτών με τον παππού να είναι φτυστός ο Δον Λορένσο), οι παίκτες και η ομάδα γενικότερα δεν φταίνε με τίποτα. Ούτε ο σχεδιασμός μου, πα να πει, ούτε οι επιλογές μου.

Ο άλλος πάλι ο λιμανίσιος το παίζει υπεράνω. Σου λέει τέτοιο ψοφίμι που ήμουν στο Καυτανζόγλειο έτσι και κάνω ένσταση για αντικανονική συμμετοχή του Αυστριακού θα με πάρουνε με τις πέτρες. Οπότε ας αφήσω να βγάλει το φίδι από την τρύπα καμιά από τις άλλες ομάδες που έχουν ...έννομο συμφέρον. Κι αν δεν υπάρχουν τέτοιες στην ουρά της βαθμολογίας.

Και πάμε τώρα και στα παιδιά τα δικά μας τα ζουμπουρλούδικα. Τι χαριτωμενιά ήταν αυτή που έκανες ρε Γιαννάκη; Την κόκκινη στην χάρισε για τα 100χρονα ο κόραξ; Προφανώς.
Για μπάλα τώρα ας μη το συζητήσουμε καλύτερα. Βύντρα; Παίζει με μέσον, είναι γνωστό εδώ και χρόνια. Τζιόλης; Ρε μπας και τον γουστάρει ο Πεσέιρο(υ); Γκούνης; Χτικιό. Σαριέγκι; Ο Βάσκος μίστερ Bean. Πού πας ρε Καραμήτρο και μου θέλεις και πρωτάθλημα με τέτοια εικόνα;

Τέλος πάντων. Ημέρα που είναι (πέρασε δηλαδή αλλά τες πα) ας μην γκρινιάζω.
Καλή είναι η κορυφή, αλλά το νου σας ρεμάλια. Να τη χαρούμε αυτή τη φορά μερικές βδομάδες τουλάχιστον (για παραπάνω δεν έχω φιλοδοξίες).

ΥΓ. Πώς το είπε ο Κάμπος; Επαιρνε ευρωπαϊκό με αυτή την ομάδα; Χωρατατζής ο Βραζιλιάνος.

ΥΓ1. Πόσα πέναλτι έγιναν τελικά στο ΟΑΚΑ; Είχε στραγάλι ή όχι η σφυρίχτρα του Φωτιάδη; Μήπως το κατάπιε πέρσι στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας μέσα στην αναμπουμπούλα όταν τον πλάκωσε στο ξύλο ο ποτοποιός junior;

ΥΓ2. Τι κοινό έχουν Γιαννάκης - Ντέμης; Κλαίνε πολύ.

ΥΓ3. Ο Μπάρκογλου αργεί, αλλά δεν λησμονεί.

ΥΓ4. Ωραίο το δεξί κροσέ του Ντάρκουλα.

40 comments:

houli_v said...

Εγώ εξακολουθώ να πιστεύω ότι έχουμε την καλύτερη ομάδα της τελευταίας τετραετίας - τη χρονιά που πήραμε το νταμπλ είχαμε πολύ χειρότερη ομάδα (ίσως και πενταετίας – βάζω και τη σαιζόν της Ριζούπολης ) άσχετα αν θα πάρουμε το πρωτάθλημα ή όχι (αυτή ήταν η γνώμη μου και πριν και μετά την τεσσάρα) .

Καλή σου βδομάδα gatti και Χρόνια πολλά :)

Alexandros said...

Α, ρε gatti. Δώρο σας το κάνουμε το πρωτάθλημα. Αν δεν το δεχτείτε θα είστε άξιοι της μοίρας σας. Εγώ πάντως πιστεύω ότι αν ήμουν προπονητής στην ΑΕΚ θα έκανα λιγότερα λάθη από τον Φερέρ. Και ας μην το έχω σπουδάσει. Έπαιξε ένα ολόκληρο παιχνίδι με 2 αμυντικούς. Τον Παπασταθόπουλο και τον Ενσαλίβα. Ο Ζεράλδο δεν πιάνεται για αμυντικός. Για σοβατζής καλός είναι.

gatti said...

@houli_v: Ωρα είναι να μου πεις κι εσύ ό,τι είπε ο Κάμπος. Πού την είδες την καλύτερη ομάδα της τετραετίας μωρέ; Στο όνειρό σου ίσως (βλέπεις και περίεργα όνειρα εσύ :-p).
Mαύρα χάλια έχει, ασχέτως αν πάρει το πρωτάθλημα τελικά. Για να μη σου πω ότι αν το πάρει με αυτά τα χάλια δεν θα κάνει μεταγραφές ο ραλίστας και θα μας κατσικωθούν Βύντρα, Τζιόλης και οι υπόλοιποι για χρόνια!!!



@alexandros: Mην είσαι σίγουρος ότι θα το πάρουμε το πρωτάθλημα. Είμαστε ...ακατάδεκτοι εμείς όσον αφορά τα δώρα.
Τι να πω για τον Φερέρ; Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά.
Αυτός ο Ζεράλδο είναι σίγουρο ότι έχει δελτίο ποδοσφαιριστή;

houli_v said...

Καλό μου gatti δεν είπα ότι έχουμε καμιά τρομερή ομάδα αλλά ότι εν σχέσει με τις προηγούμενες χρονιές είμαστε πολύ καλύτερα (ίσως γιατι τα προηγούμενα χρόνια είχαμε πιάσει πάτο).
Μάλιστα φέτος έχω την εντύπωση πως πολλές ομάδες στην Ελλάδα παρουσιάζουν το καλύτερο τους πρόσωπό των τελευταίων χρόνων .

Υ/Γ1 : Ακόμα και ο Βύντρα φέτος είναι μέτριος προς κακός και όχι εντελώς απαράδεκτος
Υ/Γ2 : Επίσης πιστεύω ότι θα πάμε πολύ καλά στην Ευρώπη .
Υ/Γ3 : Για να δούμε αν αυτό το όνειρο θα μου βγει ;)

s_pablo said...

Ξεκινάω με ένσταση. Ο Ντάρκο δεν ρίχνει κροσέ. Αυτή η κίνηση διδάσκεται στα μαθήματα αυτοάμυνας και καλό είναι να την ξέρετε όλα τα κοριτσάκια αν έρθει κανας επίδοξος βιαστής από πίσω. (Τρομερά νεύρα ο Κοβάσεβιτς. Χάνει τη φόρμα του και ξεσπάει στους δύσμοιρους αμυντικούς.)

Επίσης χρόνια πολλά στον ΠΟΑ για τα 100 χρόνια :ΡΡΡ (Ναι, το ομολογώ. Με πληρώνει ο Πέτρος για να τα λέω)

Τέλος, σταμάτα τα παράπονα. Χειρότερη εμφάνιση από την χθεσινή δική μας έχει κάνει μόνο ο ΠΑΟ Ρουφ σε ένα στημένο παιχνίδι πριν από 20 χρόνια. Εσείς μπροστά μας μοιάζετε υπερηχητικοί.

ΥΓ. Δεν είδα τη φάση του Γκούμα. Έκανε πάλι αναπαράσταση? Σε ποιον?

mamma said...

Χρόνια πολλά και πάντα νίκες:-P

gatti said...

@houli_v: Aυτό είναι. Είχαμε πιάσει πάτο και η ανάδυση σου φάνηκε βελτίωση. Αλλά ακόμα ούτε στην επιφάνεια δεν έχουμε φτάσει. Δεν παρουσιάζουν πολλές ομάδες το καλύτερο πρόσωπό τους. Παρουσιάζουν οι "μεγάλοι" το χειρότερο δικό τους, έχει κλείσει η ψαλίδα γι΄ αυτό και φαίνεται να έχει μικρύνει η διαφορά.

ΥΓ. Κυριακή τα βλέπεις τα όνειρα; Γιατί αν τα βλέπεις Κυριακή δεν βγαίνουν. :-p



@s_pablo: Ωρα είναι να μου πεις πως ο Ντάρκουλας βρέθηκε σε δύσκολη θέση και χρειάστηκε να αμυνθεί.

Αμ, δεν σε πληρώνει ο Πετράκης. Να σε πλήρωνε τουλάχιστον θα σε
δικαιολογούσα.

Καλά, δεν θα μπω στη διαδικασία να συγκρίνω ποιος είναι ο χειρότερος. Προτιμώ να έχετε τα πρωτεία στον συγκεκριμένο τομέα.

ΥΓ. Αλίμονο αν δεν ξεκινούσες με την ένσταση. Είναι της ...μοδός.
Μα να μην κρατάει ο γαύρος ούτε τα προσχήματα πια; Τέτοια λιγούρα;



@mamma: Χρόνια πολλά και σε σένα mamma! Και πρόσεχε εκεί που ...νυχτοπερπατάς σε γαύρικα blogs μη σε καταφέρουνε και ...αλλαξοπιστήσεις.

mamma said...

Αααα, όλα κι όλα γατί μου, όχι και να αλλαξοπιστήσω, με προσβάλεις, σου έδωσα εγώ το δικαίωμα να αμφιβάλλεις για μένα; Αν ναι, ζητώ συγνώμη:-P

gatti said...

@mamma: Δεν μου τόδωσες, η αλήθεια να λέγεται!!!
Αλλά πολύ σε γλυκοκοιτάζουν και ανησυχώ βρε! :-***

mamma said...

Μασάει ο βάζελος; ένα θα σου πω για να ησυχάσεις. Η μάνα μου είναι γάβρος, αυτό είναι ικανή συνθήκη για να είμαι αντιγάβρος... οι άλλες ομάδες για μένα απλά δεν υπάρχουν, οπότε τι μου μένει;

ΠΑΝΑΘΑ και πάλι ΠΑΝΑΘΑ

ΥΓ. πάνω που είχα αποφασίσει να μην ξανασχοληθώ με ποδοσφαιρικά γνώρισα εσένα και ξανακόλλησα;-)

gatti said...

@mamma: Eτσι σε θέλω!!!

ΠΑΝΑΘΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ!!!

ΥΓ. Εννοείται ότι πρέπει να αρχίσεις να ...εκπαιδεύεις και τον Pabo! ;-)

mamma said...

Αυτό για τον Pabo, τι να του πω του παιδιού που θα τα μάθει λάθος, σκέφτομαι να το αναθέσω σε ικανότερο.

ΥΓ. Ψήνεσαι;-)

gatti said...

@mamma: Ανετα!!!

ΥΓ. (Αυτά μου κάνεις και με σκλαβώνεις!).

Rizobreaker said...

Ήμουν στο γήπεδο χτες και συμφωνώ σχεδόν με όλα όσα λες! Πράγματι δεν έπαιξε μπάλα ο Παναθηναϊκός και αν συνεχίσει έτσι δεν θα πάρει πρωτάθλημα, εκτός κι αν οι άλλοι δύο συνεχίσουν όπως χτες...

Διαφωνώ όμως σε αυτό που λες ότι ο Γκούμας έπρεπε να πάρει κόκκινη! Δεν ήταν ούτε κίτρινη κατά τη γνώμη μου, καθώς ο παίκτης του Αστέρα τον τραβούσε συνεχώς ενώ ο Γκούμας προσπαθούσε να τον αποφύγει... Είδε κι απόειδε... Ήταν κίνηση "απεγκλωβισμού" και όχι επιθετική... (Σε αντίθεση με την αγκωνιά του Κοβάσεβιτς που την έκαναν γαργάρα!)

Επίσης, δε μου άρεσε καθόλου η συμπεριφορά πολλών οπαδών του Παναθηναϊκού (άραγε είναι οπαδοί?) στη θύρα 7 όπου ήμουν, που έβριζαν τους οπαδούς του Αστέρα χυδαία...

ΥΓ: Όσον αφορά την ένσταση ο Κόκκαλης δήλωσε:
"Ο Ολυμπιακός, θα υποβάλλει ένσταση, διότι οι κανονισμοί ισχύουν και πρέπει να ισχύουν για όλους. Έχουμε ευθύνη απέναντι στον Ολυμπιακό, απέναντι στις υπόλοιπα ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα, αλλά και απέναντι στην τάξη του πρωταθλήματος να υποβάλλουμε ένσταση."

Πραγματικά λυπάμαι τους οπαδούς του Ολυμπιακού, που βλέπουν τέτοιου είδους κινήσεις που μικραίνουν την ομάδα τους...

gatti said...

@rizobreaker: Πραγματικά θαυμάζω τις αντοχές σου που μπορείς ακόμα να πηγαίνεις γήπεδο και να βλέπεις τέτοια μπάλα.
Το ότι και ο αντίπαλος τον κρατούσε φάνηκε και από την τηλεόραση, ωστόσο και ο Γιαννάκης μας τον απώθησε βίαια και έπρεπε να την πάρει την καρτούλα την κόκκινη.

Το θέμα των οπαδών είναι άλυτο, πραγματικά δεν μπορώ να δω τι μπορεί να γίνει όσο δεν υποχωρεί κανείς.

Για το γαύρο τι να πω; Το θεωρώ μεγάλη ξεφτίλα που θα πάρει στα χαρτιά μια νίκη που δεν την άξιζε με βάση την εικόνα του στον αγωνιστικό χώρο, αλλά από την άλλη χαίρομαι κιόλας που έκανε την ένσταση, γιατί απέδειξε για άλλη μια φορά ποιος πραγματικά είναι.

squarelogic said...

Βασκος Μιστερ Μπήν?καταπληκτικό!

Αυτή η ομάδα χτικιάζει γιατι παιζει διχως ακρα:αν σκεφτεις ομως Σπυρόπουλο-Ιβανσιτς αριστερά και τολμήσει με Δημούτσο-Νίνη δεξιά,και αφησει τον Καρα στον παγκο, σε συστημα 3-5-2,θα αλλάξει εντελώς η εικονα της.
Εννοειται βεβαια οτι πρεπει να αγοραστουν πρωτα απ'ολα σοβαρος σεντερ-μπακ(γιατι οχι ο Σωτος?) και δεξί φουλ μπακ στο στυλ του Σπυροπουλου(Υπηρχε περσι ο Τοροσίδης,κι αν ο αχρηστος τους ειχε παρει και τους 2 θα ειχε κανει την κινηση ματ που θα αλλαζε τις ισορροπιες!).
Παντως δεν αποκλείω να μην "σκιστούν" φετος οι γαυροι για το πρωταθλημα,για να μην γινει η ανατροπή με τον Βγενοπουλο,και να μας εχουν απο κάτω για άλλα 10 χρόνια!Τοσα θα μας χρειαστούν για να σταματησουμε ν'αναπολουμε τον τιτλο των 100 χρονων!

V for Vgenopoulos!

gatti said...

@squarelogic: Κι εγώ έλεγα πέρσι πως ο Τοροσίδης ήταν μια πολύ καλή λύση, αλλά ο ραλίστας νομίζει ότι ο Βύντρα είναι παιχταράς. Πάλι καλά που πήρε τον Σπυρόπουλο, αλλά ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη. Πριν μερικά χρόνια μια αντίστοιχη κίνηση ματ που περιμέναμε δεν έγινε ποτέ. Ο Γιαννακόπουλος και ο Τζόρτζεβιτς απορρίφθηκαν "δι΄ ασήμαντον αφορμήν", πήραν το δρόμο για το λιμάνι και άλλαξαν τις ισορροπίες υπέρ του γαύρου. Η αλαζονεία είναι ίδιον της οικογένειας.
Για τον Σώτο το έχω σκεφτεί κι εγώ, αλλά για την οικογένεια είναι παλιόπαιδο κι αυτός.

Δημούτσος - Νίνης δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορούσαν να κάνουν θαύματα δεξιά, ο Κάρα όμως πρέπει επειγόντως να κάτσει στον πάγκο.

Πώς υποστηρίζεις ότι οι γαύροι μπορεί να μην σκιστούν για το πρωτάθλημα; Αυτό σου δείχνει η ένσταση που έκαναν για το ματς με την Καλαμαριά; Εγώ θα έλεγα ότι έχουν "σκυλιάσει" να πάρουν τον φετινό τίτλο. Ειδικά τώρα που θα έρθει και η σφαλιάρα από την ...Τσέλσκι (δεν είναι ευσεβής πόθος, θεωρώ ότι ήταν η χειρότερη κλήρωση που μπορούσε να τους τύχει, αφού δεν τους ταιριάζει καθόλου το στιλ της) θα ακούσουμε και πάλι το γνωστό "πάμε για πρωτάθλημα".

s_pablo said...

Κατ'αρχήν, κι εμένα με ενοχλεί να πάρουμε ένα παιχνίδι (κυρίως αυτό) στα χαρτιά, αλλά μην αρχίσουμε τις ανοησίες ότι μόνο οι γαύροι τα κάνουν αυτά. Δηλαδή, αν είχατε εσείς την ευκαιρία θα λέγατε όχι?

Επίσης, αφού αγαπάτε τόσο πολύ την ιστορία, ποια ομάδα σας είχε βοηθήσει να μείνετε στην Α κατηγορία όταν είχε γίνει η υπόθεση με τα λέλουδα? Αυτά για το ποιος είναι πραγματικά ο γαύρος.

ΥΓ. Για την υπόθεση Τζόλε-Γιαννακόπουλου μην τα ρίχνετε στην οικογένεια. Ο Γιαννακόπουλος (ως φόλα βάζελος) είχε ήδη κλείσει στον ΠΟΑ, αλλά ο Πανηλειακός τους έδινε μόνο πακέτο και ο προπονητής σας θεώρησε ότι ο Τζόρτζεβιτς δεν άξιζε τον κόπο.

Τέτοια λάθη γίνονται. Η Τότεναμ είχε στα παιδικά της ένα παιχτάκι το οποίο οι προπονητές της θεώρησαν ότι δεν πρόκειται ποτέ να κάνει καριέρα στο ποδόσφαιρο. Το άχρηστο αυτό παιδί το έλεγαν Ντέηβιντ Μπέκαμ.

gatti said...

@s_pablo: Ναι, το πιστεύω ότι εμείς δεν θα κάναμε ένσταση για να πάρουμε το παιχνίδι στα χαρτιά. Δεν μπορώ να πάρω όρκο αλλά νομίζω πως ούτε και η ΑΕΚ θα έκανε. Αλλά δεν χαλιέμαι, όπως προείπα, για το συγκεκριμένο γεγονός, αφενός επειδή το περίμενα, αφετέρου επειδή
εξακολουθώ να πιστεύω ότι δείχνει το ποιόν σας. Τώρα ιστορίες με λουλούδια και μεγαλοψυχίες γαύρων εγώ τα ακούω βερεσέ.

Για Τζόλε - Στέλιο επιμένω ότι ήταν η αλαζονεία της οικογένειας και επέτρεψέ μου να ξέρω καλύτερα τα πράγματα στην ομάδα μου. Δεν είναι θέμα του αν άξιζε ή όχι ο παίκτης που εξόργισε τον καπετάνιο. Ηταν η σκέψη ότι διανοήθηκε να τον πιάσει κορόιδο ο πρόεδρος του Πανηλειακού που ήθελε να τους πουλήσει πακέτο που τον έκανε να χαλάσει τη συμφωνία. Δεν είναι λοιπόν θέμα λάθους, λάθος εκτιμήσεις για παίκτες γίνονταν, γίνονται και θα γίνονται. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως ήταν καθαρά θέμα εγωισμού.

Rizobreaker said...

Αν δεν πηγαίναμε γήπεδο βρε gatti, πως θα εφαρμοζόταν στην πράξη το σύνθημα "στις χαρές και στις λύπες μαζί"?

Πιστεύω ότι άμεσα πρέπει να παίξει ο Νίνης επιτέλους, ο Καραγκούνης περισσότερο καθυστερεί την ανάπτυξη του παιχνιδιού επιθετικά, παρά βοηθάει...

Rizobreaker said...

Επίσης, είδα με χαρά την κίνηση του Ολυμπιακού με την ένσταση, γιατί με κάνει ακόμα πιο περήφανο που είμαι Παναθηναϊκός!! ;-)

gatti said...

@rizobreaker: Στις χαρές και τις λύπες μαζί μπορούμε να είμαστε και νοερά. Εγώ τουλάχιστον μέχρι να αλλάξουν τα πράγματα θα είμαι του ...θεωρητικού.

Για το "χτικιό" Καραγκούνη έχω γράψει σε παλαιότερο ποστ, της 8ης Οκτωβρίου 2007.

Οσο για την ένσταση πραγματικά είναι για κλάματα ο γαύρος. Περίμενε να κάνει κάποιος από τους μικρούς ένσταση και μόλις είδε ότι δεν έκαναν, έσπευσε να την κάνει μόνος του. Αξιολύπητος...

s_pablo said...

Ρε σεις θέλετε να με τρελάνετε? Όταν το 1991 διακόπηκε το παιχνίδι ΑΕΚ-ΟΣΦΠ στο 84' ενώ νικούσε ο Ολυμπιακός, λόγω φωτοβολίδας (!!!) και μετά μηδενίστηκε λόγω επεισοδίων στο ματς με τον Πανιώνιο, είσασταν υπερήφανοι για το πρωτάθλημα?

Αφού έχετε τόσα καντάρια μαγκιάς γιατί δεν είπατε ότι δεν θέλετε πρωτάθλημα στα χαρτιά? Εδώ έχετε πάρει κύπελλο στο κορώνα-γράμματα (όλως τυχαίως την πρώτη χρονιά της Χούντας).

Πόσο υπερήφανοι είσαστε για την μοναδική (από τις μεγάλες) ομάδα που έχει καταδικαστεί για δωροδοκία (από δικαστήριο και όχι από φήμες)? Αισθανθήκατε υπερηφάνια όταν καταδικάστηκε ο Βαρδής, αλλά όχι η ομάδα γιατι (λέει) ο Βαρδής ήταν "εξωδιοικητικός"? Άλλο που το όλο ζήτημα πέρασε στα ψιλά λόγω της ανοχής και της υποστήριξης του Ανδριανόπουλου.

Υπερηφάνια προκαλούν οι απελάσεις επί Χούντας του Μπούκοβι και του Σιδέρη? Υπερηφάνια το 6-1 με τους ερασιτέχνες του Πανιωνίου (επειδή, λέει, έκαναν απεργία οι επαγγελματίες) το 1991? Υπερηφάνια
για τις "κατεψυγμένες" κληρώσεις της δεκαετίας του 80? Υπερηφάνια για τα δημοσιεύματα της Bild για την πορεία του Γουέμπλει?

Αλλά τι να λέμε, εδώ ο άλλος δηλώνει κομμουνιστής και είναι υπερήφανος για μια ομάδα που είχε επίτιμο πρόεδρο τον διάδοχο και σύνδεσμο φιλάθλων ονόματι Ν.Ο.Π.Ο (τι να σημαίνει άραγε το Ν?). Σε λίγο θα μας πει ότι στην Ιταλία είναι Λάτσιο.

ΥΓ. Συγγνώμη, αν φαίνεται έντονο το ύφος, αλλά τρελαίνομαι όταν διαβάζω για μπεσαλήδικες ομάδες. Για να σας προλάβω το ίδιο τρελαίνομαι όταν διαβάζω για τέτοιες αηδίες από οπαδούς του Ολυμπιακού (βλ. Μπαρμπή, ο οποίος το παίζει μάγκας τώρα και επί Χούντας βράβευε τον Ασλανίδη για την προσφορά του στον αθλητισμό).

ΥΓ1. Έχω καμιά δεκαριά ακόμα ιστορίες μεγάλης παναθηναϊκής "μπέσας". Είμαι σίγουρος ότι έχετε ακόμα περισσότερες ολυμπιακής "μπέσας". Το θέμα είναι να καταλάβουμε ότι καμιά ομάδα όταν της δόθηκε η ευκαιρία δεν ποδοπάτησε τον αντίπαλο της με οποιοδήποτε τρόπο.

ΥΓ2. Φυσικά και δεν είμαι υπερήφανος για την ένσταση. Είναι γελοιότητα και με προσβάλει ως φίλαθλο. Αλλά από την άλλη καμιά ποδοσφαιρική ομάδα δεν με έχει κάνει υπερήφανο (εκτός ίσως από την FC Start στο παιχνίδι με την ομάδα της Luftwafe)

gatti said...

@s_pablo: Παρελθοντολογία και επιθετικό ύφος μέσα από το οποίο διακρίνεται μια απολογητική διάθεση.
Τι θέλεις τώρα να κάνουμε; Κόντρες για το ποιος είναι πιο μπεσαλής;
Δεν θα βρούμε άκρη.
Θυμάσαι το 6-1 με τον Πανιώνιο και δεν θυμάσαι ένα αντίστοιχο 6-1 στο κύπελλο επί της ΑΕΚ - πολύ μεγαλύτερο μέγεθος από τον Πανιώνιο -με μόνο τον Ατματζίδη βασικό (αν έπαιζε και κανας άλλος ας βοηθήσουν οι ΑΕΚτζήδες) που νικήσατε ένα "πτώμα" και υπερηφανευόσασταν κι από πάνω.

Και βέβαια ξέχασες τη χρονιά που έχασες ...φυσιολογικά από την ΑΕΚ για να μην πάρει ο Παναθηναϊκός το πρωτάθλημα.

Γι΄ αυτό σου λέω ότι δεν βγαίνει άκρη. Αν το παρελθόν των ομάδων είναι καθαρό ή βρόμικο το ξέρει ο καθένας από μόνος του. Ούτε θα επιχειρούσα ποτέ να καθαγιάσω την ομάδα μου, γνωρίζω ότι έχει κάνει λάθη και έχει πολλές μαύρες σελίδες στην ιστορία της.

Ομως, η αναφορά ήταν για την ένσταση. Για την οποία είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον το γεγονός ότι δεν την έκαναν οι "μικροί" που στην τελική εξαρτούν την
βιωσιμότητά τους από την παραμονή στην κατηγορία και την έκανε ο "μεγάλος", ο "χορτασμένος". Αυτό εννοώ όταν μιλάω για το "ποιόν" σας.

Αλλά θα σου πω και κάτι ακόμα. Το ποια ομάδα σέβεται τους αντιπάλους της ή όχι φαίνεται μέσα στο γήπεδο. Ολες οι άλλες ομάδες ενδιαφέρονται να κερδίσουν τον αντίπαλο. Είστε η μόνη ομάδα που σκοπό της δεν έχει να κερδίσει, αλλά να εξευτελίσει.

Κι επειδή ο κόσμος είναι μικρός και αυτά τα πράγματα μαθαίνονται, όταν εγώ έχω χάλια στην Ευρώπη, ο Φέργκιουσον δίνει εντολή στη Μάντσεστερ να κατεβάσει ταχύτητα,
ενώ όταν εσύ έχεις τα χάλια σου η Γιουβέντους στενοχωριέται που δεν έχει χρόνο να πετύχει κι άλλα γκολ.
Ο καθένας σε σέβεται ανάλογα με το πώς τον σέβεσαι. Κι η ομάδα σου έχει αποδείξει ότι δεν σέβεται καμία ομάδα όσο μεγάλη κι αν είναι.

Ο ερχομός του Κόκκαλη και η παράγκα του Θωμά έφερε την ασυδοσία και την οριστική απώλεια του μέτρου. Δεν έχει πια ταβάνι η έπαρσή σας. Δεν περιμένω να καταλάβεις πώς
συμπεριφέρεστε, ούτε περιμένω να αλλάξετε νοοτροπία, απλά σου εξηγώ γιατί είστε τόσο αντιπαθητικοί ως σύλλογος από το σύνολο σχεδόν του ποδοσφαιρικού κόσμου.

Υπό τις παραπάνω συνθήκες, ναι, νοιώθω κι εγώ περήφανη που είμαι Παναθηναϊκός, όπως ο rizobreaker που φαντάζομαι πως θα σου απαντήσει μόνος του.

ΥΓ. Οπως τον ...κόβω τον rizobreaker μάλλον Λιβόρνο είναι στην Ιταλία.
ΥΓ1. Τι κρίμα που δεν μπαίνει στα blogs και η Κανέλλη. Θα είχε ενδιαφέρον να απαντήσει κι αυτή στην κατηγορία που προσάπτεις στον rizo...

Laplace said...

xronia mas polla!!!na ta xiliasoume :P

s_pablo said...

Πρώτα απ'όλα συγγνώμη και πάλι αν βγήκε επιθετικό ύφος. Δεν είχα τέτοια πρόθεση.

Δεύτερον, δεν προσάπτω κατηγορίες σε κανέναν. Προσπαθώ να επισημάνω τον παραλογισμό της οπαδικής ταυτότητας.

Ένας δηλωμένος αριστερός υποστηρίζει μια δεξιά (ως ακροδεξιά) ομάδα. Δεν είναι ο μόνος. Το οπαδιλίκι έχει περίεργες διαδρομές στο μυαλό μας. Ο παππούς μου ως πρόσφυγας θα έπρεπε να υποστηρίζει κάποια από τις προσφυγικές ομάδες, αλλά ήταν βαμμένος Ολυμπιακός.

Το ζήτημα είναι πως γίνεται να είσαι υπερήφανος για μια ομάδα, οποιαδήποτε ομάδα, που έχει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ξεφτιλίσει το άθλημα?

Ε λοιπόν, εγώ επαναλαμβάνω δεν είμαι υπερήφανος για καμμιά ομάδα. Όλοι τα ίδια κάνουν. Πριν την παράγκα ήταν τα κουμπούρια του Ψωμιάδη και του Γιδόπουλου κι αμέσως πριν το καπετανέικο του Βαρδινογιάννη. Τα 10 "πέτρινα" χρόνια του ΟΣΦΠ έγιναν επειδή δεν είχαμε καλή ομάδα?

Προς θεού, αγαπάω την ομάδα μου και όταν βλέπω χάλια σαν τα προχθεσινά σχεδόν αρρωσταίνω, αλλά δεν είμαι και τυφλός, ούτε αφήνω τις οπαδικές παρωπίδες να με παρασύρουν σε λάθος κρίσεις.

ΥΓ. Φυσικά και παρελθοντολογώ. Είσαι υπερήφανος και για τα 100 χρόνια, όχι μόνο για φέτος. Απολογητική διάθεση δεν έχω. Σιγά μην απολογούμαι για τις μαλακίες που κάνει ο Κόκκαλης.

ΥΓ1. Στο 6-1 που αναφέρομαι οι παίχτες του Πανιωνίου απέργησαν μόνο γι'αυτο το ματς. Υπονοείς ότι οι παίχτες της ΑΕΚ δεν έπαιξαν γιατί ήταν στημένοι?

ΥΓ2. Σεβασμός και κουραφέξαλα. Όταν η Μάντσεστερ έριχνε 7 στη Ρόμα ήταν επειδή δεν την σεβόταν? Και τώρα που την ξεφτίλισε, κανείς δεν σέβεται την Μαντσεστερ? Η Τότεναμ έριξε μια ξεγυρισμένη πεντάρα στην Άρσεναλ πρόσφατα και, ω ναι, την ξεφτίλισε. Η Άρσεναλ όταν της δοθεί η ευκαιρία θα κάνει το ίδιο. Όλες οι ομάδες δεν έχουν σεβασμό εκτός από εσάς?

ΥΓ3. Ο όψιμος κομμουνισμός είναι σαν τον γεροντοέρωτα. Μόνο γέλια μπορεί να προκαλέσει...

gatti said...

@laplace78: Χρόνια μας Πολλά laplace με νίκες και επιτυχίες! :-)



@s_pablo: Το κουράσαμε πολύ το θέμα και όπως είπα και παραπάνω άκρη δεν βγαίνει. Ιδιαίτερα όταν επιμένεις πάνω στα αυτονόητα, παρόλο που έχω ξεκαθαρίσει πως θεωρώ ότι κανείς από τους "μεγάλους" δεν είναι άγιος και σαφέστατα στους αμαρτωλούς συμπεριλαμβάνεται και η ομάδα μου.
Υπάρχει όμως μια διαχωριστική γραμμή που ο γαύρος την έχει ξεπεράσει προ πολλού.

Αναφέρομαι στο πνεύμα και κολλάς στο γράμμα του ...νόμου. Αλλος είναι ο κνίτης, εσύ κοιτάς το δάχτυλο.

ΥΓ. Αν θυμάμαι καλά η ΑΕΚ κατέβηκε με αναπληρωματικούς σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Καμία σχέση με στήσιμο. Αλλά βέβαια εσείς σπεύσατε να σκοτώσετε τον "πεθαμένο".

YΓ1. Τον παραλογισμό της οπαδικής ταυτότητας τον έθεσες ως κατηγορία. Τώρα λες πως απλά έκανες
διαπίστωση. Ετσι είναι αν έτσι νομίζετε...

ΥΓ2. Βρήκες παραδείγματα για να απαξιώσεις το σεβασμό. Την Μάντσεστερ που την είχαν κάνει βαπόρι οι δηλώσεις του Τότι, επομένως είχε προηγούμενα με τους ρωμαίους και την Τότεναμ με την Αρσεναλ που έχουν την κλασική λονδρέζικη αντιπαλότητα. Είμαι βέβαιη πως αν ψάξεις θα βρεις πολύ καλύτερα για να ενισχύσεις τους ισχυρισμούς σου. Ωστόσο, ακόμα και τότε θα αποδείξεις απλώς πως δεν
αντιλαμβάνεσαι τι εννοώ όταν μιλάω για σεβασμό. Δεν σε αδικώ,
αν το καταλάβαινες δεν θα ήσουν γαύρος. ;-)

s_pablo said...

Άλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε.

ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ!!!

kakaskimos said...

Καταπληκτικό. Ο ραλίστας φτιάχνει πράσινα αμοιβαία κεφάλαια. Με μια κίνηση θα ξεφτηλίσει Μπαινόπουλο και Πλάτωνα.

Βάλτε τα λεφτά σας. Με το πρωτάθλημα που θα πάρετε, θα αυγατίσουν τα χρήματά σας.

Υ.Γ. Σε σέβονται, όταν είσαι δυνατός. Και δυνατός είσαι όταν δεν δείχνεις έλεος. Οταν πατάς τον άλλο, όποτε σου δωθεί η ευκαιρία. Π.χ. η Μπάγιερν έριξε 8 στο Αγιαξ, στο παιχνίδι που είχε γίνει προς τιμή του Κρόιφ. Ποιος θα βρει αδύναμη την Μπάγιερν και θα της χαριστεί?

mamaloukas said...

gatti φιλιά πολλά! (σε πάω!!!)

Rizobreaker said...

@s_pablo:

Αγαπητέ χωρίς καμία διάθεση απάντησης, απαντώ μόνο και μόνο γιατί λες τεράστιες ανακρίβειες!

Ο Παναθηναϊκός δεν είναι δεξιά ή ακροδεξιά ομάδα μόνο και μόνο επειδή έτσι επιτάσσει η άρρωστη ολυμπιακή προπαγάνδα σας (γιατί υπάρχουν και πολλοί ολυμπιακοί που δεν λένε τέτοιες βλακείες)...

Ο Παναθηναϊκός αγαπητέ ιδρύθηκε από φοιτητές που πήγαν κόντρα στο τότε κατεστημένο του Πανελλήνιου ΓΣ και ευτυχώς για μας ίδρυσαν τον πρώτο αμιγώς ποδοσφαιρικό σύλλογο!
Αντίθετα τα πράγματα για τον Ολυμπιακό δεν είναι πολύ ξεκάθαρα... Από ποιους ιδρύθηκε άραγε η ομάδα του λιμανιού? Απ'τους ναυτεργάτες ή από τους εφοπλιστές??
Ή μήπως ο Ολυμπιακός είναι αριστερή ομάδα επειδή ο Κόκκαλης σπούδασε στην Ανατολική Γερμανία? Μπορεί αγαπητέ ο πατέρας του θείου Σωκράτη να ήταν κομμουνιστής και υπουργός της Κυβέρνησης του Βουνού, αλλά ο Σωκρατάκος είναι στιγνός καπιταλιστής, γι' αυτό συνέλθετε... Επίσης να σου πω, γιατί μάλλον δεν το ξέρεις, ότι πολλοί αθλητές του Παναθηναϊκού (όπως και του Ολυμπιακού) είχαν αντιστασιακή δράση.

Να σου θυμήσω επίσης ότι ο Ολυμπιακός ήταν η πρώτη ομάδα που είχε συνδέσμους με φασιστική και ακροδεξιά αντίληψη και εμφανή δράση και στα γήπεδα! Την περίοδο που ο Βαρδινογιάννης απαγόρευε τους συνδέσμους (και τους φασίστες που υπήρχαν στη θύρα 13) οι δικοί σας τι έκαναν??

Για την καραμέλα της Χούντας θα σου πω μόνο το ότι όλες οι ομάδες στην 7ετία είχαν διορισμένους προέδρους και ο τότε πρόεδρος του Ολυμπιακού ήταν ο υπεύθυνος για το "διωγμό" του Μπούκοβι και του Σιδέρη! Μάθε καλύτερα την ιστορία της ομάδας σου φιλαράκο!!
Επίσης αν ο Παναθηναϊκός ήταν ομάδα της Χούντας και ο Ολυμπιακός στα 7 χρόνια πήρε 3 πρωταθλήματα όσα δηλαδή και ο Παναθηναϊκός, τότε υποκλίνομαι στη λογική σου!!

Όσο για τον διάδοχο, δεν ήταν επίτιμος πρόεδρος αλλά μέλος του ΔΣ, όπως έχει δικαίωμα ο καθένας...

Ποια ομάδα λοιπόν είναι αριστερή ή δεξιά το αφήνω στην κρίση του καθενός!

ΥΓ: Δεν ξέρω ποιας ιδεολογίας υποστηρικτής είσαι, πάντως εγώ δεν είμαι όψιμος κομμουνιστής...

ΥΓ1: Όταν έχεις διάθεση για αντιπαράθεση, καλό θα ήταν να είσαι πιο ενημερωμένος!



@ gatti:
Ευχαριστώ για την "υποστήριξη", αν και απάντησα μόνος όπως βλέπεις... ;-)
Σωστά είπες ότι στην Ιταλία είμαι Λιβόρνο!

Rizobreaker said...

Ααα ξέχασα, δες εδώ:
http://www.youtube.com/watch?v=QvkS26asud8

gatti said...

@s_pablo:

...

ΥΓ. Πραγματικά δεν έχω λόγια γι' αυτή την αντίδραση.



@kakaskimos: Ξεκαθάρισα την άποψή μου. Ξεκαθαρίσατε κι εσείς την δική σας. Δεν μπορώ να κάνω κάτι για να σας πείσω δεν μπορείτε να κάνετε κάτι για να με πείσετε.
Γνωστή και η φράση του Κλιντ Ιστγουντ περί απόψεων.
Καταλήγω απλώς στο εξής: O καθένας έχει την ομάδα που του ταιριάζει.



@mamaloukas: Καλησπέρα Δημήτρη. Πολλά φιλιά κι από μένα!

ΥΓ. (Κι εγώ σε πάω!!!).


@rizobreaker: Πολύ ωραίο το βιντεάκι!

ΥΓ. Δεν τίθεται θέμα "υποστήριξης".
Προφανώς βλέπουμε τα πράγματα από την ίδια οπτική γωνία.
ΥΓ1. Το "όψιμος κομμουνιστής" του s_pablo δεν αναφέρεται σε σένα,
αλλά στην Λιάνα Κανέλλη. :-)

ΠΑΥΛΟΣ said...

Μια καλησπέρα πέρασα να πω, και άντε χρόνια πολλά να τα χιλιάσετε!

viewokto said...

Ερώτηση άσχετη:

Αφού όπως σήμερα -και με καθυστέρηση λόγω ασχετοσύνης- έμαθα ότι «μπήκαμε στον υδροχόο» μήπως έχουμε λόγο να λέμε κι άλλου είδους «χρόνια πολλά»;

Βέβαια αυτή η γιορτή δεν θα ανάβει τόσο τα αίματα!

Γνωρίζω ήδη δυο διαδικτυακούς Υδροχόους …

gatti said...

@pavlos: Eυχαριστώ για τις ευχές Παύλο μου! (Τι να πεις κι εσύ, όποτε μπαίνεις μας βλέπεις να σκοτωνόμαστε για τα αθλητικά. Πότε θα μας βαρεθείς δεν ξέρω...)


@viewokto: Καλώς την. Κι εγώ γνωρίζω δύο διαδικτυακούς υδροχόους. Πότε ακριβώς έχουν γενέθλια δεν ξέρω. Τα δικά μου όμως είναι στις 11.

kakaskimos said...

Να σε πείσω για ποιο πράγμα? Να βάλεις τα αποθεματικά σου στα πράσινα αμοιβαία?
Η για το υστερόγραφο?
Δεν λέω την άποψή μου για να πείθω. Για να δείχνω τον δικό μου τρόπο σκέψης. Ουτε διαβάζω για να πείθομαι. Θεωρώ ότι "ανοίγω το μυαλό μου"

gatti said...

@kakaskimos: Στο υστερόγραφο αναφερόμουν και στην άποψη που έχεις για την έννοια του σεβασμού.

Οσο για τα αμοιβαία, ακόμα κι αν δεν θεωρούσα την πρόταση του Τζίγγερ εξαιρετικά γελοία, που την θεωρώ, δεν διαθέτω αποθεματικά...

s_pablo said...

@gatti

Σκοπός της αντίδρασης ήταν να μην έχεις λόγια.

Μερικές φορές παραγίνεται το κακό και ο φανατισμός ξεπερνά τη σκέψη (αυτό αφορά και στους δυο μας). Αυτό που με ενόχλησε, αλλά δεν σε κακίζω, ήταν ότι άλλα λέω άλλα καταλαβαίνεις.

Ίσως να μην γράφω σωστά, δεν ξέρω.

@rizobreaker

Ο Ολυμπιακός δεν είναι ο Κόκκαλης. Για όλα τα άλλα χαίρομαι που το έχεις ψάξει τόσο καλά. Εγώ δυστυχώς δεν ξέρω τόσα όσα εσύ. Ίσως όταν μεγαλώσω...

ΥΓ. Σήμερα, πάντως, είναι ημέρα πένθους για κάποιους από εμάς. Υποθέτω και για σένα...

gatti said...

@s_pablo: Το ίδιο πρόβλημα είχα κι εγώ. Αισθανόμουν ότι δεν καταλαβαίνεις τι λέω. Θυμόσουν με κάθε λεπτομέρεια τι έχει γίνει στο μακρινό παρελθόν, αλλά τίποτα για το πρόσφατο. Συμφωνώ πως τελικά φανατιζόμαστε χωρίς να υπάρχει λόγος. Η αντιπαλότητα πρέπει να αφορά μόνο την πλάκα και να σταματάει εκεί.

Αντε μέρα που είναι σήμερα, ανακωχή. (Την ζω έντονα κάθε χρόνο γιατί στην πολυκατοικία μου ζει η οικογένεια ενός από τα θύματα της Θύρας 7).

ΥΓ. Ποιος ξέρει, ίσως να μην γράφω εγώ σωστά...