Thursday, February 14, 2008

Θερμοκρασία μηδέν βαθμοί

Τελικά μια δόση μαζοχισμού την έχω, δεν μπορεί. Μπορούσα να δω μια ωραία ταινία στο DVD και προτίμησα να παρακολουθήσω το έργο ξυλοκόποι vs άμπαλοι. Τι πράγμα ήταν πάλι αυτό αδερφάκι μου; Πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα με τη Ρέιντζερς ο Μάριο; Ρε πλάκα κάνετε; Είναι Παναθηναϊκός αυτός; Αυτή ήταν η αμπαλοσύνη προσωποποιημένη. Τρία αμυντικά χαφ ρε Πεσέιρο(υ); Αμα παίξεις με καμιά ομάδα της προκοπής τι θα κάνεις; Θα βάλεις πούλμαν μπροστά από το τέρμα; Ηταν ενδεκάδα αυτή; Πού είναι ο Ιβανσιτς; Πού είναι ο Εκι; (Πού είναι ο Βάγκνερ, πού είναι ο Πουτσίνι...). Κι αυτός ο Τζιόλης ο βαδιστής σε κάθε αγώνα μέσα; Δεν ισχύει γι΄ αυτόν τον παίκτη το fucking rotation; ΕΛΕΟΣ! Γκόμενο τον έχεις; Εντάξει, ωραίο παιδί είναι δε λέω, μπορεί και να τον χαλβαδιάζεις, αλλά εδώ είναι ομάδα, δεν είναι καλλιστεία. Κι ο άλλος ο Καραγκούνης αφού δεν τα έχει τα στημένα, τι το παιδεύει; Ασε τώρα η αλλαγή του Σάλπι. Αλλά έτσι είναι. Του άσχετου προπονητή οι επιθετικοί του φταίνε. Δεν κοιτάζει εκεί πέρα που δεν έχει μέσα ούτε έναν δημιουργικό χαφ να κάνει παιχνίδι.

Κι όχι τίποτα άλλο αλλά κάνανε και χάι φάιβ στο τέλος τα καμάρια μου. Σα να λέμε δηλαδή χαιρόντουσαν που πήρανε το μηδέν στο Αϊμπροξ. Ρε πάτε καλά; Το θεωρείτε και επιτυχία από πάνω αυτό το αποτέλεσμα; Το 0-0 είναι καλό άμα έχεις ομάδα. Να ανοιχτείς στη ρεβάνς στο γήπεδό σου να ρίξεις τρία γκολάκια και να καθαρίσεις το παιχνίδι. Τώρα θα σου έρθουνε οι Σκωτσέζοι εδώ και θα κλειστούνε πίσω σαν τη Βέροια. Και θα πρέπει να κάνεις εσύ παιχνίδι. Μπορείς να κάνεις παιχνίδι; Με τι προσόντα;

ΥΓ. Ενα πράγμα μόνο με παρηγόρησε στον αγώνα: Υπάρχει και χειρότερη ομάδα από τη δική μου...

ΥΓ1. Trendy Tziolis. Ατιμούτσικο! Το ήξερες ότι φέτος είναι τα γάντια στη μόδα ε;


YΓ2. Ασχετο. Δήλωσε λέει ο πάτερ Κωστένογλου πως όταν μιλάμε για την ΑΕΚ δεν μιλάμε για καρέκλα, μιλάμε για ΘΡΟΝΟ! Μάλιστα! Να το θυμηθείς αυτό όταν πια δεν θα σε χρειάζονται. Θα φας ένα χέσιμο βασιλικό! Αυτή η ομάδα δεν έχει γιατρειά. Ο ένας παπάρας φεύγει, ο άλλος έρχεται... Κρίμα, γιατί τη συμπαθώ κιόλας...

16 comments:

ΠΑΥΛΟΣ said...

Τις καλημέρες μου!!!
Τώρα να πω κάτι για την ομάδα που υποστηρίζεις, αλλά άσε μέρα που είναι.

mamaloukas said...

gatti's rules!!!
Α-π-ο-λ-α-υ-σ-τ-ι-κ-ό
όπως πάντα το ποστ για την τριφυλάρα.
να πω ότι συμφωνώ σε όλα;
εκτός του ότι: είδες καλή μου Gatti ότι κι ο τερματοφύλακας άνθρωπος είναι κι έχει τα πάνω του και τα κάτω του. κι εσύ σήμερα τον άφησες στο ντούκου τον Μάριο... να μην πω ότι τον κορόιδεψες κιόλας. Και βέβαια και ήταν ο καλύτερος παίχτης κι έσωσε τρία γκολάκια σίγουρα...
σ όλα τα άλλα μαζί σου...
περίμενα την ανταπόκρισή σου πώς και πώς
Καλημέρα!!!

mamma said...

Καλημέρα γατί.
Δε μου έχει μείνει άντερο ΣΕ λέω!

Άκου "Ξυλοκόποι vs Άμπαλοι"

gatti said...

@pavlos: Τι να μου πεις για την ομάδα μου, Παύλο μου, μήπως δεν τα λέω και μόνη μου; Μεγάλο χάλι λέμε! Καλημέρα κι από μένα.



@mamaloukas: Kαλημέρα Δημήτρη. Δεν τον αδίκησα βρε τον Μάριο, ίσα ίσα που είπα και καλή κουβέντα! Είπα ότι ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης. Οτι μου έκανε εντύπωση πάντως η απόδοσή του είναι αλήθεια. Με έχει συνηθίσει στις γκάφες. Κι αυτό με πειράζει γιατί τον πάω τον Μάριο. Πιο πολύ μάλιστα από αυτό το ...γκρέμλιν τον Μάλαρτζ.
Και που έκανε όμως μια καλή εμφάνιση τι; Πάνω που ανέβηκε η ψυχολογία του, σημαντικότατο στοιχείο για έναν τερματοφύλακα, στον επόμενο αγώνα ο Πορτογάλος θα τον πετάξει έξω για να βάλει τον Πολωνό, ελέω ροτέισον.



@mamma: Καλημερούδια mamma μου. Ε, αφού έτσι είναι. Συναγωνίζονταν στην αμπαλοσύνη. Ο ένας βαρούσε στα καλάμια κι ο άλλος βαρούσε στο γάμο του καραγκιόζη...

mamma said...

Έλεος.... Είμαι στη δουλειά και με κοιτάνε περίεργα. Μάλλον τους φαίνομαι λίγο βλαμένο που γελάω μόνη μου :-)

gatti said...

@mamma: Σιγά! Αμα σου πω πόσες φορές με έχουν κοιτάξει εμένα περίεργα... Και πού να τους εξηγώ κιόλας...

houli_v said...

Ο Κωστένογλου πρέπει να μείνει για πάντα στην ΑΕΚ .
Δεν είναι ούτε βδομάδα προπονητής και τι έχει πει μέχρι τώρα δε λέγεται (εμένα ένα αρχαιοελληνικό με πέθανε) .

Όσο την ομαδάρα μετά τον τελικό θα μιλήσω :Ρ

Υ/Γ1 : δηλαδή ίσως και ποτέ :)
Υ/Γ2 : είσαι στη λίστα μου . αν θέλεις παίρνεις την πρόσκληση . Τα λέμε

gatti said...

@houli_v: Ο Κωστένογλου έχει γενικά μια "διευκόλυνση" με τα θεία.
Είχα διαβάσει παλιά ότι είναι παλαιοημερολογίτης και πως το ντουλάπι του στα αποδυτήρια έμοιαζε με ...ιερό!
Η φράση που χρησιμοποίησε ήταν αυτή που είπε ο ίδιος ο Πατριάρχης όταν τον είχαν επισκεφτεί στην Πόλη.

Καλά, εσύ κάνε όνειρα για τελικό! :-p


ΥΓ. Θα το παλέψω, αν και να ξέρεις, δεν είμαι της ποίησης!

houli_v said...

και το πανγαλαξιακό θα πάρουμε όπου κι αν γίνει

(αν κάτι μας έχει διδάξει τα τελευταία χρόνια ο Βάζελος είναι ότι πρέπει να χαιρόμαστε , και να κάνουμε όνειρα, και με τα μικρά της ζωής γιατί αν περιμένουμε τα μεγάλα ....)

houli_v said...

για το άλλο αν δε θέλεις να γράψεις κάτι σε ποίημα μπορείς ίσως κάποιο απόσπασμα από κάποιο άλλο κείμενο .
Αυτοσχεδίασε

Υ/Γ Δε σε φοβάμαι :)

subir said...

μπήκα για ένα "γειά".με μια μεγάλη αγκαλιά!πολλά πολλά φιλιά. (μέχρι και στιχουργό με κάνατε εδώ μέσα!)

Rizobreaker said...

Καλάαα εεε!!
Δεν παίζεσαι!! Συμφωνώ απολύτως...
Στο Τζιόλη δεν πιάνει ούτε το ροτέσιον ούτε τίποτα... Βασικός!!!
Αυτό που μου την έσπασε (εκτός από τον Καραγκούνη που ποτέ δεν έχει εκτελέσει σωστά κόρνερ και συνεχίζει να τα εκτελεί!!) ήταν το ότι έβγαλε το Σαλπιγγίδη (οκ δε φάνηκε πολύ) και μετά δεν έκανε άλλη αλλαγή... Λες και του άρεσε αυτό που έβλεπε... Ούτε ο Ίβανσιτς χρειαζόταν ούτε ο Έκι... Τι να πω... Έλεος...

ΥΓ: Ο Δάρλας και ο Φύσσας για ποιο λόγο δεν πήγαν καν στη Σκωτία και πήγε ο Σέριτς??
ΥΓ1: Ο Νίνης γιατί δεν παίζει?? Οεο?? Τώρα έφαγε η μαρμάγκα και τον Δημούτσο...

Rizobreaker said...

Επίσης ξέχασα να πω, ότι χτες ο Μάριο ήταν πράγματι πολύ καλός!! Δεν το περίμενα... Σε κάθε απόκρουση που έκανε έλεγα ότι στην επόμενη θα το φάει... Τελικά με διέψευσε...
Αλλά όταν ο καλύτερος παίκτης του Παναθηναϊκού (και δει του ευρωπαίου) είναι ο τερματοφύλακας, τότε μαύρα χάλια...

gatti said...

@houli_v: To πανγαλαξιακό είναι πιο εύκολο να το πάρουμε, μιας και έχουμε γεμίσει alliens στην ομάδα. Κάποιο ευρωπαϊκό, όμως, μ΄ αυτό το ρόστερ, χλωμότατο!



@subir: Γεια σου και σένα σουμπιράκο. Σιγά που είχες ανάγκη εμάς να γίνεις στιχουργός! Αφού ποιητής ήσουν ανέκαθεν!!!
Πολλά Φιλιά!!!



@rizobreaker: Ισως στον Τζιόλη να σκέφτηκε να κάνει δωράκι τη συμμετοχή εν όψει του Αγίου Βαλεντίνου! Τι άλλο να πω πια μ΄ αυτή την εμμονή!
Ασε τώρα με τον Καραγκούνη, όποτε τον βλέπω να γυροφέρνει τη μπάλα στα στημένα και να το διαπραγματεύεται - και καλά... - ενώ ξέρω ότι στο τέλος θα αναλάβει να εκτελέσει ο ίδιος, μου έρχεται να πετάξω κανα παπούτσι στην τηλεόραση!

Για τον Δάρλα δεν είμαι σίγουρη, αλλά κάτι είχα διαβάσει για ανταλλάγματα για τον Σπυρόπουλο, αλλά δεν παίρνω όρκο. Τον Φύσσα δεν τον πιστεύει, είναι φανερό από την αρχή. Τον Σέριτς ευτυχώς που δεν τον έβαλε, δεν θα είχαμε πάρει ούτε την ισοπαλία.
Για τον Νίνη τώρα, άβυσσος η ψυχή του Πορτογάλου (αν δεν είναι άνωθεν η εντολή...)

Ο Μάριος ήταν πράγματι ο καλύτερος.
Κι εγώ περίμενα ότι θα το κάνει κάποια στιγμή το τσαφ, αλλά δεν το έκανε. Ομως, είναι κατάντια ο καλύτερος παίκτης μας να είναι ο τερματοφύλακας.

squarelogic said...

αυτη η αμυνα δινει σε καθε αντιπαλο προσφορά 5-6 ευκαιριες για γκολ σε καθε ματς!Τωρα αν τυχαινει να ειναι κουλοί οι περισσοτεροι,αυτο δεν σημαινει οτι οταν βρεις απεναντι σου μια πιο τυχερη και πιο ικανη ομαδα δεν θα σε σκορπισει(πχ.Παρι Σεν Ζερμαιν περσι..).Για να μην πω τι θα γινοταν αν ειχαμε προχτες απεναντι καμια Μαντσεστερ ή Τσελση...Θα σπαγαμε τα ρεκορ του γαυρου!
Επιτελους ομαδα στην επιθετικη αναπτυξη της οποιας δεν συμβαλλουν τα πλαγια μπακ δεν υπάρχει...και καλα,ο Βυντρα δεν μπορει να σεντραρει...γνωστό και κατανοητό.Αυτος ο Σκανδιναβος,επαιζε στην εθν.Σουηδιας ή των νησων Φερόε?Λιγος,λιγος,λιγος...Κατι σαν Γιωργακης Παπανδρεου δηλ.-))))
Αν διασταυρωσουμε Καραγκουνη και Τζιολη,λετε ν'αποκτησουμε κανενα χαφ,ψηλό,που να παιζει με το κεφαλι στην σωστη θεση(ουτε σα ναχει καταπιει λαμπάδα,ουτε σα να ψαχνει για κανα 2ευρω στο γρασιδι...),να τρεχει,και οι σεντρες του να περνουν τον 1ο αμυνομενο(βλ.κορνερ+φαουλ Καρα..).
Ποστιγκα,λιγος...πολυ κοκο,αλλά απο ουσια τιποτε...θυμιζει το ματς Πορτογαλια-Αγγλια του Μουντιαλ ,που ειχες την αισθηση οτι παρά τους παικταραδες τους και 10 ημιχρονα να παιζανε οι Πορτογαλοι,γκολ δεν βαζανε...
Σιμαο πολυ καλος,Ν'Ντοι κανει μονο για την κορυφη της επιθεσης κι οχι για τα πλαγια,Ιβ επρεπε να μπει στο Β.
Η αισθηση μου ειναι οτι ο Πεσειρο το παραφοβηθηκε το ματς,αλλα αναγνωριζω το ελαφρυντικο οτι ξερει πως δεν εχει αξιοπιστη αμυνα.Την εποχη Χενρικσεν,Μπασινα υπηρχαν πολλα εκτος εδρας ματς,που καλυτερες ομαδες δεν εκαναν 1(μια) ευκαιρια μεσα στην περιοχη μας.Τωρα ο Εργοτελης ή η Βεροια,μπαινουν σε 3-4 τετ-α-τετ...
Θελει πολυ προσοχη ο ΝΟΒΟ στο 2ο παιχνιδι,οπου και θαχει χωρο για αντεπιθεσεις!Το 0-0 δεν θεωρω γενικα πως ειναι αποτελεσμα που μας πηγαινει...

gatti said...

@squarelogic: Αυτή η άμυνα είναι για τα πανηγύρια και το γεγονός ότι θεωρείται μία από τις καλύτερες στην Ευρώπη είναι η πιο τρανή απόδειξη πως τα στατιστικά είναι ο καλύτερος τρόπος για να πεις ψέμματα.
Κι εγώ την ίδια αίσθηση έχω: Ο Πορτογάλος το φοβήθηκε το ματς - άλλωστε ξέρει καλύτερα από τον καθένα τον υλικό που έχει στη διάθεσή του. Από την άλλη είναι γεγονός πως αν απέναντί μας υπήρχε μια στοιχειωδώς σοβαρή ομάδα δεν θα σταματούσε να μετράει το κοντέρ.
Εγώ τα λέω και για τον κιθαρίστα και όταν το συζητώ μου λένε ότι ο Νίλσον είναι πολύ καλός παίκτης απλά χρειάζεται να σταθεροποιηθεί στην θέση του για να μπορέσει να αποδίδει. Το είδαμε, πόσο αποδίδει (παρεμπιπτόντως διάβασα ότι είναι εκτός αποστολής για το ματς στο Περιστέρι).
Διασταύρωση Κάρα - Αλέκου θα ήταν όντως ένα ενδιαφέρον πείραμα.
Ο Ποστίγκα είναι - λένε - ένας βελτιωμένος Μάτζιος. Οτι μοιάζει στο Βαγγελάκη είναι σαφές, ότι είναι βελτιωμένη έκδοση δεν βλέπω.
Ο Ιβανσιτς πιστεύω κι εγώ ότι θα έπρεπε να μπει, αλλά με μια δεύτερη εκτίμηση πιστεύω ότι θα συνέβαινε αυτό που έχω γράψει σε προηγούμενο ποστ μου. Είναι πολύ "δαντελένιος" για τέτοια παιχνίδια ο Αυστριακός και δεν αντέχει ούτε την τραγίλα των Χάιλαντς ούτε τις κλοτσιές των
ξυλοκόπων.

Ακρα, άκρα, άκρα, έχει μαλλιάσει η γλώσσα να το φωνάζουμε, αλλά εμείς το λέμε, εμείς το ακούμε. Κι εντάξει στην Ελλάδα από αριστερά θα λυθεί το πρόβλημα με τον Σπυρόπουλο (μακάρι να είχε δικαίωμα συμμετοχής και στην Ευρώπη), αρκεί βέβαια να τον βάζει ο Πορτογάλος και να μην χρησιμοποιεί αυτό το ...γίδι τον Σέριτς, αλλά από δεξιά δεν βλέπω προκοπή.
Το 0-0 όντως δεν μας πηγαίνει. Τις περισσότερες φορές που το φέραμε, την πατήσαμε στη ρεβάνς.