Wednesday, February 20, 2008

Mαεστρικό στήσιμο



Την "Ντέρμπι" γενικά δεν την πάω. Αλλά σήμερα με εκφράζει λέμε!!!

ΥΓ. ΜΠΡΑΒΟ στον Ολυμπιακό για το 0-0 με την Τσέλσι.

ΥΓ1. ΟΥΣΤ αλήτες ρουφιάνοι δημοσιογράφοι! Το δικό μας ήταν "τσούκου τσούκου μπολ". Του γαύρου είναι "μαεστρικό στήσιμο".

12 comments:

Rizobreaker said...

Ποιο μαεστρικό στήσιμο ρε gatti?? Θα μας τρελάνουν??
Όταν ο Παναθηναϊκός έπαιζε μπάλα στην Ευρώπη με 3-5-2 (με 2 επιθετικούς!!) το έλεγαν τσούκου τσούκου μπολ!!
Τώρα που ο Ολυμπιακός παίζει (συγκεκριμένα χτες) με Άντζα, Ζεβλάκοφ, Σέζαρ, Πάντο, Τοροσίδη, Λεντέσμα και Στολτίδη δηλαδή 7 αμυντικογενείς παίκτες και μόλις 3 μπροστά (Τζόρτζεβιτς και Γκαλέτι κέντρο και μόλις ένα επιθετικό τον Κοβάσεβιτς!) δεν πρόκειται περί τσούκου τσούκου, αλλά περί φοβερού στησίματος!! Εεε δε χρειάζεται να πούμε και πολλά!! Εγώ γελάω όταν ακούω τέτοιες σαχλαμάρες... Παίζουν μιμούμενοι τον Παναθηναϊκό και μάλιστα με πολύ πιο αμυντικογενές σύστημα και νομίζουν ότι παίζουν μπάλα... Ας ζήσουν την ψευδαίσθηση τους... ;-)

Rizobreaker said...

Για να μην παρεξηγηθώ, δεν έχω κανένα πρόβλημα με το στήσιμο του Ολυμπιακού και να προκριθεί μαγκιά του, μιας και δε γουστάρω καθόλου τη Τσέλσυ!!
Αλλά έχω πρόβλημα με το γεγονός ότι οι οπαδοί του Ολυμπιακού τα λένε όπως θέλουν...
Τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη παιδιά! Αλλιώς δε μπορούμε να σας πάρουμε στα σοβαρά...

gatti said...

Ακριβώς! Μια χαρά έπαιξε ο γαύρος με την Τσέλσι και έχει ελπίδες πρόκρισης στη ρεβάνς. Δεν μπορεί όμως να μας λένε ότι τον έστησε αριστοτεχνικά ο Λεμονής, ενώ όταν παίζαμε εμείς έτσι μιλούσαν για το "τσούκου τσούκου".
Αλλά βλέπεις ο γαύρος επικοινωνιακά
μας έχει αφήσει πίσω (ας πρόσεχε η εσωστρεφής "πράσινη" ΠΑΕ) και οι αλήτες ρουφιάνοι το παίζουν καλά το παιχνίδι μέσα από τον Τύπο. Τους γράφουν αυτό που τους αρέσει να διαβάζουν. Ενώ όταν παίζαμε εμείς έτσι απαξίωναν και την προσπάθεια και τις επιτυχίες μας.
Οι οπαδοί κατά τη γνώμη μου απλά ακολουθούν. Αλλωστε, πόσοι από τους οπαδούς νομίζεις ότι έχουν σωστή κρίση; Το κακό ξεκινάει από τον Τύπο.

ΠΑΥΛΟΣ said...

χιχιχιχι!!!
να μην σχολιάσω καλύτερα!!!
Άντε καλό βράδυ νά χουμε...

gatti said...

@pavlos: Oχι δηλαδή, άμα σχολίαζες τι θα είχες να πεις; ;-p

νατασσΆκι said...
This comment has been removed by the author.
Alexandros said...

Ο τρόπος που έπαιζε ο ΠΑΟ ήταν διαφορετικός από του ΟΣΦΠ. Ο ΠΑΟ έπαιζε με λίμπερο (Χένρικσεν) και 2 μπακ-χαφ (Γιούρκας-Φύσσας). 5 παίκτες μονίμως στην άμυνα και τον Καραγκούνη να κάνει ότι θέλει στο κέντρο καλυπτόμενος από τον Μπασινά. Η μπάλα κατέβαινε βασανιστικά αργά και τα παιχνίδια δεν είχαν καθόλου ρυθμό.
Ο ΟΣΦΠ καμία απολύτως σχέση! Αυτός παίζει με 7 παίκτες πίσω από την μπάλα (τρία αμυντικά χαφ) , αλλά παίζει κόντρα επίθεση με πολύ μεγάλη ταχύτητα. Μην συγχέουμε 2 τρόπους παιχνιδιού εντελώς διαφορετικούς αλλά εξίσου αποτελεσματικούς...

lounerios said...

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε μόνο σε κάποιους αγώνες με 3 μπακ πίσω. Κύριως την πρώτη χρονιά με προπονητή τον Αναστασιάδη. Συνήθως έπαιζε 4-4-2.
Ακόμα μια διαφορά είναι ότι διατηρούσε την κατοχή της μπάλας με κοντινές πάσες στην μεσαία γραμμή.Από τους 20 αγώνες που έπαιξε εκείνη την περίοδο, θυμάμαι μόνο έναν να παίζουμε πολύ αμυντικά, με την Ρεαλ στην Μαδρίτη, όπου δεν βγαίναμε μπροστά και στο τέλος χάσαμε 3-0!!!

kakaskimos said...

Καλημέρα
Δεν θέλω να σε στενοχωρήσω, αλλά το πλήθος των αμυντικών/αμυντικογενών παιχτών δεν σημαίνει αυτόματα και τσούκου τσούκου.

Ενα παιχνίδι που (δυστυχώς) όλοι μας θυμόμαστε είναι το παιχνίδι Ολυμπιακός - ΑΕΚ το 1981. Το θυμόμαστε λόγω των θυμάτων. Αν όμως θυμηθείς το ίδιο το παιχνίδι είχε λήξει 6-0. Και ο Ολυμπιακός είχε κατέβει με 7 αμυντικογενείς παίκτες. Θεωρείς ότι είχε παίξει τσούκου τσούκου?

Οσο για το στήσιμο, δεν πρέπει να δίνουμε συγχαρητήρια στο Λεμονή. Ο άνθρωπος δεν καταλαβαίνει τίποτα απο ποδόσφαιρο. Είχε κερδίσει στη Γερμανία τη Βέρντερ, και δεν ήξερε το γιατί !!!

gatti said...

@alexandros: Ναι, διαφορετικός ο τρόπος - όχι πάντα - αλλά εντελώς ίδιος ο προσανατολισμός της ομάδας (αμυντικογενής). Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί κάποιος να ισχυριστεί πως ο ένας έπαιζε σύστημα ταμπούρι και ο άλλος στήθηκε αριστοτεχνικά. Ενα "κουσούρι" στην καθυστέρηση της ανάπτυξης το είχαμε, αλλά τα έχουμε πει αυτά. Οταν παίζει ο Καραγκούνης η ομάδα τραβάει χειρόφρενο.



@lounerios: Καλώς ήρθες. Συμφωνώ πως το πιο αμυντικογενές παιχνίδι μας ήταν αυτό με τη Ρεάλ και δικαίως το πληρώσαμε. Στα υπόλοιπα παιχνίδια παίζαμε όπως έπρεπε, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό ούτε για τους αντιπάλους ούτε για τους φωστήρες του Τύπου.



@kakaskimos: Συμφωνώ ότι δεν σημαίνει αυτόματα και τσούκου τσούκου. Το πρόβλημα είναι πως
το δικό μας παιχνίδι βαφτίστηκε τσούκου τσούκου χωρίς να είναι.
Το "καταραμένο" παιχνίδι δεν το είχα δει, δεν είχα δει καν φάσεις, την ίδια ώρα βρισκόμουν στη Λεωφόρο.

Εγώ γνωρίζω τι είναι ο Λεμονής. Το θέμα είναι, εσείς το γνωρίζετε;

s_pablo said...

Εκτός χρόνου, αλλά θα το γράψω για να το δεις εσύ.

Τσούκου τσούκου μπολ σημαίνει βασανιστική κατοχή μπάλας μεχρι να φτάσει ο εκνευρισμός (αντιπάλων και θεατών) σε σημείο βρασμού. Είναι αυτό που σου είχα πει κάποτε για τον Καραγκούνη. Ενώ είναι καλός ποδοσφαιριστής του έχει αφαιρεθεί χειρουργικά η επίθεση και πάντα όποτε παίρνει την μπάλα κλίνει προς τα πίσω.

Αυτό που παίζει ο Ολυμπιακός είναι επίσης άσχημο (όχι και τόσο όμως), αλλά δεν έχει καμμία σχέση.

Αν με ρωτήσεις θα σου απαντήσω ότι προτιμώ το θέαμα μιας εφτάρας από τη Γιουβέντους παρά αυτό το 0-0 με την Τσέλσι. Αλλά εγώ είμαι γαύρος κι έχω το δικαίωμα να τα νοσταλγώ αυτά...

gatti said...

s_pablo: Πού το ...ξέθαψες το ποστ βρε ...φυσιοδίφη;

Για τον Γκούνη τα έχουμε ξαναπεί. Είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να τύχει σε μια ομάδα.

Ασυζητητί προτιμώ την εφτάρα από το 0-0. Κι εγώ τη νοσταλγώ! :-P

YΓ. Σιγά μην πέσω πάλι στην παγίδα της αντιπαράθεσης! Και σε παλιό ποστ μάλιστα!