Tuesday, April 8, 2008

Ελληνάρας...

Το σκίτσο είναι του ΣΠΥΡΟΥ ΔΕΡΒΕΝΙΩΤΗ

10 comments:

ΠΑΥΛΟΣ said...

Άπαιχτο!!
Καλημερούδια

gatti said...

Καλημέρα Παύλο μου!
Είναι κορυφαίος ο Δερβενιώτης!

zizugataki said...

Καλημέρα,
αν μου επιτρέπεις να συμπληρώσω κάτι.
Ο Ελληνάρας που βρίζει τον Μπους γιατί με την δύναμή του και το έτσι θέλω επεμβαίνει σε άλλα κράτη,
αλλά ο ίδιος συμπεριφέρεται παρόμοια αν όχι με τον ίδιο τρόπο όταν επειδή έχει "μεγάλο αμάξι" πρέπει να περάσει πρώτος, να σε προσπεράσει αντικανονικά, να σε κλείσει, να παρκάρει όπου θέλει.

Επειδή έχει γνωστό στην τράπεζα ή στην εφορία να σου πάρει τη σειρά γιατί είναι πιο "μάγκας" και πιο "έξυπνος".

Να βολευτεί αυτός στο δημόσιο ή οπουδήποτε για να "κά.....θετε" και να θέλει και το κράτος να του λύσει όλα τα προβλήματα.

gatti said...

@zizugataki: Kαλώς την! Ετσι ακριβώς είναι. Μας πειράζει η πολιτική του Μπους που καλώς μας πειράζει, ο άνθρωπος είναι γελοίος και επικίνδυνος, αλλά στην δική μας ζωή συμπεριφερόμαστε σαν "μικρές Αμερικές". Οπου μας παίρνει το παίζουμε εξουσία, όπου μπορούμε καταπατάμε τα δικαιώματα των άλλων, όπου μπορούμε να βολευτούμε εμείς, αδιαφορούμε για τους δίπλα μας.
Δεν υπάρχει πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα από την διαφορά που παρουσιάζει η συμπεριφορά μας όταν είμαστε πεζοί και όταν οι ίδιοι γινόμαστε οδηγοί. Είμαστε εντελώς διαφορετικοί άνθρωποι. Και το λέω γιατί κι εγώ το έκανα μέχρι που το συνειδητοποίησα, ντράπηκα και το σταμάτησα...

viewokto said...

Μια καλημέρα κι από μένα πριν η Forthnet με βάλει ξανά στο πρόγραμμα απεξάρτησης από το Internet
(όπως συνέβη εδώ και 10 μέρες
&%$%^= emoticon που τραβάει τα μαλλιά του!)

Για να προσθέσω το κατιτίς μου στην εικόνα του Δερβενιωτη…

-«Έχω 4χ4 που καταναλώνει της Παναγιάς τα μάτια σε πετρέλαιο, δίνω ένα μέσο μισθό σε δόση και βενζίνη αλλά ψηφίζω Συνασπισμό και παραπονιέμαι γιατί δεν υπάρχει οργανωμένο σύστημα ανακύκλωσης, όπως Αμερική»

-«Βγάζω το λαρύγγι μου για τη σύνταξη αλλά μου διαφεύγει ότι ζω με μισθούς πείνας και να’ν’ καλά οι μαμαμπαμπας, που έχουν το αυθαίρετο στη Λούτσα για καλοκαίρι και τη τριπλοκατοικια με τον άκληρο θειο τον Βρασίδα να μη πληρώνω νοίκι.
Αν όλα πάνε καλά και δεν τυλίξει τον θειο καμιά Ρωσίδα, που ΜΟΝΟ για να καθαρίζουν την τίμια βρώμα μου θα’πρεπε να’ρχονται στην πατρίδα ΜΟΥ θα’χω τη τριπλοκατοικια όλη δική μου!»

Alexandros said...

Ειρωνεύομαι και τα "Αμερικανάκια" που δεν έχουν ιστορία. Τι να μας πουν και αυτοί ποτυ όταν εμείς μπλα , μπλα , μπλα...

viewokto said...

gatti please...

erase the 2nd post
forthnet is taking revenge!

Rizobreaker said...

Το σκίτσο τα λέει όλα!!!

gatti said...

@viewokto: Καλησπέρα. Κι αναρωτιόμουν κι εγώ πού χάθηκες!

Αυτό με τα SUV είναι φοβερό. Οι μισοί έχουν, οι άλλοι μισοί ονειρεύονται να τα αποκτήσουν κι όμως όλοι ανεξαιρέτως έχουν οικολογικές ανησυχίες και κόπτονται για το ενεργειακό πρόβλημα. Ασε που όλοι τα χρησιμοποιούν στην πόλη.

To πρόβλημα είναι τεράστιο. Είμαστε παράνομοι όπου μας παίρνει αλλά έχουμε την απαίτηση οι υπόλοιποι να είναι νομιμόφρονες σε όσα ζητήματα μας αφορούν. Και στο εσωτερικό, αλλά και στο εξωτερικό.

ΥΓ. Αχ, αυτές οι Σβετλάνες τι κακό έχουν κάνει! Πόσες περιουσίες έχουν φάει από παιδιά και ανήψια! :-)
ΥΓ1. Το έσβησα, μη μου αγχώνεσαι! :-)



@alexandros: Oταν εμείς είχαμε κάτσει πάνω στα κλέη των προγόνων μας, οι άλλοι λαοί δούλευαν και πρόκοβαν. Κι εμείς ζούμε τώρα με το παρελθόν.

Τα αμερικανάκια όντως δεν έχουν ιστορία. Ούτε κουλτούρα. Η κουλτούρα τους είναι επίκτητη, από τους λαούς που βρέθηκαν εκεί και ο καθένας κουβαλούσε τον πολιτισμό του.
Ομως, τώρα πια ακόμα κι αυτή την ιστορία που έχουμε εμείς, μήπως την ξέρει κανείς; Εχεις δει στην τηλεόραση τι μαργαριτάρια πετάνε τα νέα παιδιά όταν τα ρωτάνε ιστορικά γεγονότα;



@rizobreaker: Aυτό που συμβολίζει το σκίτσο, ισχύουν επειδή δεν προσπαθούμε να βελτιωθούμε πρώτα εμείς οι ίδιοι, αλλά αντίθετα το απαιτούμε από τους γύρω μας χωρίς εμείς να το εφαρμόζουμε.

habilis said...

Εμεις εχουμε ιστορια. Εμεις γεννησαμε τις μαγαλες ιδεες .Δικες μας ειναι και τις κανουμε οτι γουσταρουμε...