Sunday, April 20, 2008

Παγωτό CASάτο

Τελείωσε λέει το πρωτάθλημα. Πώς τελείωσε ρε παιδιά; Πού είναι το κατσαρόλι; Ποιος το σήκωσε; Ο γαύρος ή η ΑΕΚ; Φιέστες πάντως γίνανε δύο. Φιέστα και στο τηγάνι, φιέστα και στο ΟΑΚΑ. Ολοι κάνουν φιέστα κι εμείς ...χέστα. Χέστα κι άστα που λένε. Και τώρα λέει περιμένουμε το CAS. Kι έτσι και αύριο το CAS αποφασίσει πως είναι αρμόδιο να εκδικάσει την υπόθεση και κάνει δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα της Καλαμαριάς, θα έχουμε καινούριο νταραβέρι το Μάιο με την κύρια εκδίκαση της υπόθεσης Βάλνερ. Και τα πλέι οφ; Πότε θα γίνουνε τα πλέι οφ; Κι άντε και γίνονται. Με ποιους θα γίνουν; Με την ΑΕΚ σαν δεύτερη ή με τον γαύρο σαν δεύτερο; Θα έρθει το καλοκαίρι και ακόμα δεν θα ξέρουμε ποιος θα παίξει πού. Μπάχαλο.
Ας είναι καλά ο γαυρογκαγκάτσης που έκανε ό,τι μπορούσε για να καθυστερήσει την υπόθεση. Ολημερίς το χτίζανε το βράδυ γκρεμιζόταν το σκεπτικό της απόφασης. Και στο τέλος το στείλανε και αμετάφραστο στη Λωζάννη. Φώναζε τόσο καιρό η Καλαμαριά πως καθυστερεί η ΕΠΟ αλλά ποιος έδινε σημασία; Κι ο άλλος ο γαύρος τέτοιο ταμάχι πια; Τόσο μονοφαγάς; Ασε ρε ξεφτίλα και καναν άλλο να πάρει καναν τίτλο.
Ολα δικά σου πια; Αλλά θα μου πεις άμα χαθεί η τσίπα μετά δεν καταλαβαίνεις τίποτα. Στην τελική έχει μερικά πέτσινα άμα πάρει κι ένα χάρτινο πρωτάθλημα δεν τρέχει και τίποτα. Θα έχει και ποικιλία. Κι ας χρειάστηκε για να το πάρει (σιγά μη δε το πάρει!) να αναιρέσει τον εαυτό του. Πριν δυο χρόνια έλεγε ότι "οι αγώνες δεν πρέπει να κρίνονται στα χαρτιά, αλλά στο γήπεδο", φέτος λέει ότι "πρέπει να τηρούνται οι κανονισμοί". Μονά - ζυγά δικά του.
Κι αν όμως το χάσει στα χαρτιά το κατσαρόλι, του έχω τη λύση. Να κάνει κι αυτός ένσταση στο CAS. Για τους οπαδούς της ΑΕΚ που μπήκανε στο γήπεδο πριν σφυρίξει ο κόραξ τη λήξη.
Οσο νάναι ρε παιδί μου, μπαίνοντας μέσα οι οπαδοί, τον αποσυντόνισαν τον Αστέρα. Και δεν μπόρεσε να παλέψει για την ανατροπή. Αρα, έχει έννομο συμφέρον ο γαύρος και πρέπει να κάνει ένσταση ακόμα κι αν δεν την κάνει ο Αστέρας. Μαθημένος είναι, άλλωστε, να κάνει ενστάσεις.

Η ΑΕΚ, πάντως, ακόμα κι αν δεν το πάρει τελικά το πρωτάθλημα, έζησε στιγμές χαράς. Και στο τέλος κέρδισε και τις εντυπώσεις. Θα έχει ρε παιδί μου κάτι να θυμάται, αλλά και να λέει ότι άξιζε το πρωτάθλημα. Το γιόρτασε το ματσάκι.


Και η Δέσποινα ήταν εκεί μαζί με τον μικρό το Γιωργάκη, που φορούσε φανέλα με το 11. Και η Ελίζα ήταν εκεί και πανηγύριζε με το Ριβαλντάκι (ένα από τα πολλά τέλος πάντων...) αγκαλιά. Και η κορούλα του Ζήκου αγκαλιά με την ανθοδέσμη που έδωσαν στον μπαμπά της (τι πράγμα κι αυτό να μη μπορεί να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα ούτε με αίτηση!). Γενικά είχαν γιορτή οι άνθρωποι. Και δικαίως!

Οχι σαν τα παιδιά τα δικά μας τα ζουμπουρλούδικα... Που πρέπει να ανάψουνε μια λαμπάδα στο μπόι του Γαλανόπουλου (λίγο έλειψε να κάνει χατ-τρικ στα αυτογκόλ ο παίχτουρας!). Επρεπε λέει να πάρουνε τη νίκη για να μην έχουνε μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο, για τη βαθμολογία με την οποία θα ξεκινήσουνε τα πλέι οφ. Να μην αγχώνονται λέω εγώ. Σάμπως θα παίξουνε ρόλο οι βαθμοί; Μ΄ αυτούς που θα ξεκινήσουν, μ΄ αυτούς και θα μείνουν. Βάλτα κάτω δηλαδή και θα δεις. Με τι προσόντα θα κερδίσουν την ΑΕΚ; Με τι προσόντα θα κερδίσουν τον Αρη; ΄Η μήπως είναι εύκολο να κερδίσουν τον Πανιώνιο; Εγώ πάντως λέω να χαλαρώσουν και να το απολαύσουν. Αμα καταφέρουν να βγουν στο ΟΥΕΦΑ έχει καλώς (λέμε τώρα). Αν δεν καταφέρουν ούτε αυτό, καλύτερα να ξεκουραστούν. Ετσι κι αλλιώς τα χάλια που έχει η ομάδα τα τελευταία χρόνια καλύτερα είναι να μη τα κάνει εξαγωγή.

Και δεν μου φτάνει η πίκρα μου με την ομάδα, έπεσε και το πιτσούνι. Αλλά πώς να μην πέσει; Τα δανεικά λέει θα επέστρεφε ο Νιόνιος για το περυσινό ματσάκι που του έδωσε ο Ατρόμητος και σώθηκε. Ρε πλάκα κάνετε; Εχει ο άλλος την ευκαιρία να παίξει για την Ευρώπη και θα σου δώσει εσένα ματς; Ασε τώρα το άλλο. Από την τσαντίλα του νίκησε ο Νιόνιος. Ακουγε για τη φαρσοκωμωδία που παιζόταν στο Αλκαζάρ και τα πήρε στο κρανίο. Καταλαβαίνω σου λέει να το φτιάξετε για ξεκάρφωμα το ματσάκι, αλλά μη το ξεφτυλίσετε κιόλας. Κι αυτοί το ξεφτύλισαν! Εντελώς! Από 0-3 σε 4-3; Πότε γίναμε Αγγλία ρε και δε το καταλάβαμε;

***


ΥΓ. Τον βλέπω τον βατραχοπρίγκιπα να πλησιάζει. Και το κακό είναι ότι δεν με πιάνει αναγούλα όπως παλιά. Εχω αρχίσει να το χωνεύω. Κι αυτό δεν σου το συγχωρώ ρε Τζίγγερ...
ΥΓ1. Κανονίστε τώρα Τζίγγερ και Ντέμη με τις πρόσφατες "κολεγιές" στο CAS, αν τυχόν παραμείνουν οι βαθμοί στον γαύρο, να σκοτωθείτε στα πλέι οφ. Να γίνει καμιά στραβή φάση και να βγείτε να φωνάζετε για τη διαιτησία. Θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι μετά...
YΓ2. Πόσα γκολ μπήκαν στην τελευταία αγωνιστική; Πόσα; Γεια σου ρε αξιόπιστο ελληνικό πρωτάθλημα!
ΥΓ3. ΠΑΟ γερά, το ΟΥΕΦΑ είναι κοντά!
ΥΓ4. Τζίγγερ, άμα μείνει στον γαύρο το πρωτάθλημα, θα την κάνεις την απονομή; (Χοχοχο).

EDIT: Εξαλλος Σκόρδας, τα έχωσε στον Πουρουπουπού για την πληροφορία που μετέδωσε η Α(θ)λητική Κυριακή πως ο Μπάγεβιτς του χρόνου θα είναι προπονητής του Παναθηναϊκού.
"Aπό πού νομίζετε ότι είμαστε; Από τα Kράβαρα; Υπάρχουν συμβόλαια και κανόνες. Και εσείς προάγετε ανήθικες συμπεριφορές όταν λέτε ότι μπορεί κάποια άλλη ομάδα να πάρει τον προπονητή μιας ομάδας με την οποία δεσμεύεται με συμβόλαιο. Τι το κάναμε; Πλιάτσικο; Αυτό είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο;" Συμφωνώ και επαυξάνω! Γειασάν του μάγκα του Σκόρδα!
(Βρε λες να τη σκαπουλάρουμε;) ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΗ Ο ΠΡΙΓΚΙΨ! ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ!
Οργισμένος Πουρουπουπού απαντά: "Είμαστε εδώ σε κρατική τηλεόραση. Και πληρωνόμαστε από τα λεφτά του κόσμου. Και όταν έχουμε μια πληροφορία, είμαστε υποχρεωμένοι να τη μεταδώσουμε". Αντε ρε παίξτε παραπέρα! Εδώ εσείς δεν μεταδώσατε κοτζάμ είδηση για το "πράσινο" συλλαλητήριο και εξαφανίσατε σαν τον Χουντίνι 25.000 κόσμο! Και τώρα κόπτεστε για μια πληροφορία; Χου ρε!

***

Μετά από λίγο ήταν η σειρά του Τσακίρη να παρέμβει (δύσκολη μέρα είχανε οι "αλήτες ρουφιάνοι" της ΕΡΤ) στην εκπομπή. Περισσότερο νηφάλιος από τον Σκόρδα, αλλά εξίσου δηκτικός: "Καλημέρα πρόεδρε" του λέει χαμογελαστά ο Πουρουπουπού. "Σας λέω καλημέρα γιατί ώρα που είναι (κάπου δύο παρά) δεν μπορώ να σας πω καλησπέρα". "Ετσι κι αλλιώς πάντα καλημέρα μας λέτε εμάς" του απαντάει ειρωνικά ο Τσακίρης. "Τις ώρες που δείχνετε τους αγώνες των ομάδων μας, ξημερώματα είναι. Και πάλι καλά που ο Πανιώνιος είναι 5ος, αν ήταν 7ος ποιος ξέρει τι ώρα θα μας βγάζατε". Και στο καπάκι αρχίζει κι αυτός να τους τα χώνει: "Διαφωνώ - λέει - με το ύφος του κ. Σκόρδα, αλλά συμφωνώ με τα λεγόμενά του. Με τις πληροφορίες που αναφέρετε βρίσκεστε στα όρια μεταξύ ηθικής και ανηθικότητας. Δεν μπορεί για έναν προπονητή που δεσμεύεται με συμβόλαιο να λέτε ότι πηγαίνει σε άλλη ομάδα. Εχετε κάνει έναν λαό στη Θεσσαλονίκη, αυτόν του Αρη, να διαβάζει ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού για να δει αν θα πάει εκεί ο Μπάγεβιτς. Και έναν άλλο, αυτόν της Λάρισας, να ψάχνει το ρεπορτάζ της ΑΕΚ για να δει αν θα φύγει ο Δώνης. Δεν μπορεί να κάνετε μία σύνδεση μετά τα μεσάνυχτα με Λάρισα, να περιμένει ο κόσμος να δει και το μόνο που ρωτάτε είναι τι γίνεται με το Δώνη". Πάει ο Πουρουπουπού και ο Κατσαρός να του πούνε κάτι περί ...αντικειμενικότητας της ΕΡΤ και τους τα ξαναχώνει ο Τσακίρης: "Δεν μπορούμε να ασχολούμαστε όλοι με 3 ομάδες. Να περιμένουμε - σα μαλάκες (αυτό δεν το είπε, αλλά στάνταρ το εννοούσε το ύφος του) μετά τα μεσάνυχτα να δούμε τα αποτελέσματα των ομάδων μας. Πρέπει να δείχνετε σεβασμό και στις υπόλοιπες 13. Εκτός αν θέλετε ένα πρωτάθλημα με 3 μόνο ομάδες". "Μα γιατί το λέτε αυτό;" τον ρωτάει ο Πουρουπουπού. "Εμείς φέρνουμε και παίκτες από άλλες ομάδες. Φέραμε και τον δικό σας τον Τζιμπούρ". "Ναι" του λέει ο Τσακίρης "και όταν μας τον ζητήσατε, τον στείλαμε με χαρά. Και καταλήξατε να κάνετε ρεπορτάζ για το αν θα πάει στον Παναθηναϊκό ή στον Ολυμπιακό. Και αισθανθήκαμε αφελείς (κι εδώ μαλάκες ήθελε να πει αλλά έχει χάρη που είναι ευγενής!)".
Και συνεχίζει ο Τσακίρης: "Eίπε ο Νικολαϊδης ότι στην Ελλάδα το 80% του κόσμου ασχολείται με 3 ομάδες. Και συμφωνώ μαζί του. Κι εσείς με τη δυναμική που έχετε σαν ΜΜΕ αντί να μειώσετε αυτό το 80% στο 50% το αυξάνετε στο 100%. Είστε ευχαριστημένοι έτσι; Είναι καλό αυτό; Πρέπει να μάθετε να ΕΚΤΙΜΑΤΕ και τις άλλες ομάδες. Αλλάξτε τρόπο αντιμετώπισης!".
Αρχοντας ο Τσακίρης! Αρχοντας! Να αγιάσει το στόμα του!

* Iδού και το βιντεάκι με τον καβγά Σκόρδα - Πουρουπουπού!



















31 comments:

Ντεμης said...

"Έγραψες" πάλι, αγαπητή Γκάττι, να δω τον Τζίγγερ να το δίνει στον ακατανόμαστο και να χαμογελά κιόλας χαζο-επίσημα (ικανό τον έχω!) κι ας πεθάνω! Ωραία κι η φωτό του προέδρου με τη Δέσποινα και τον μιτσή - εγώ είμαι Ντεμικός βαμμένος, την αφίσσα του δίπλα σ' εκείνη του Β. Δημητριάδη δεν θα την κατεβάσω ποτέ! - πού πας και τις βρίσκεις....
Θα ήθελα την γνώμη σου για την σκέψη των τριών αρχηγών μας να μην κατέβουμε στα πλέϋ-οφφ. Αγανάχτηση μεν, θα χάσουμε την Ευρώπη δε....
Καλή Μεγάλη Εβδομάδα εύχομαι.

gatti said...

@demisl.: Καλώς τον! Αν δεν μου το έλεγες δεν θα το πίστευα ότι είσαι Ντεμικός! Δεν σου φαίνεται καθόλου! :-p

Για τα πλέι οφ τώρα: Σε ένα αξιόπιστο πρωτάθλημα η προκήρυξη βάσει της οποίας αυτό διεξάγεται πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτη.
Ομως, στο αναξιόπιστο ελληνικό πρωτάθλημα που φέτος ξεπέρασε κάθε προηγούμενη φαρσοκωμωδία νομίζω ότι μπορούν να συμβούν τα πάντα. Και τα πλέι οφ να μην διεξαχθούν τελικά (αν και υπάρχουν στην προκήρυξη πρωταθλήματος) και ομάδες να μην κατέβουν να αγωνιστούν.

Θεωρώ ωστόσο ότι αυτές οι δηλώσεις των αρχηγών της ΑΕΚ έγιναν πάνω στην ένταση της στιγμής και υπό συναισθηματική φόρτιση. Δεν θα προσφέρει τίποτα περισσότερο από πόλωση μια τέτοια απόφαση, γι αυτό και δεν νομίζω ότι τελικά θα παρθεί. Σε αντίθετη περίπτωση, πάλι, ίσως ο απόηχος μιας τέτοιας απόφασης που θα ήταν ηχηρός, να αποτελούσε το "ηλεκτροσόκ" που χρειάζεται, μήπως και αλλάξει κάτι στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αν και οι ελπίδες για κάτι τέτοιο είναι μηδαμινές.

Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα σου εύχομαι!

scarface said...

Όπως τα λες , συμφωνώ.
Να προσθέσω μόνο δύο πράγματα

Ο Ολυμπιακός θυμίζει ομάδα απολυταρχικού καθεστώτος. Η κρατική τηλεόραση του απονέμει τίτλο και ανοίγει την αθλητική εκπομπή της με κάρτα ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ 2008. Τη στιγμή που εκρεμεί ακόμα το cas.

Οι σύμβουλοι της ΕΠΟ πήγαν στο Καραϊσκάκη (δεν ξέρω αν μπήκαν και μέσα να πανυγηρίσουν στο τέλος).

Άραγε πήρε πρωτάθλημα με όλους τους δυνατούς τρόπους/λαμογιές ή έχουμε και άλλα να δούμε στο μέλλον?

gatti said...

@scarface: Εχεις απόλυτο δίκιο! Ετσι ακριβώς λειτουργεί ο γαύρος. Αλλά βέβαια είναι λογικό με όλους τους οσφυοκάμπτες και τα λαμόγια που τρώνε από τον Κόκκαλη. Η κρατική τηλεόραση είναι κατάπτυστη για τη συμπεριφορά της και χθες πήρε τόσο από τον Σκόρδα όσο και από τον Τσακίρη αυτό που της άξιζε (όχι ότι θα ...ιδρώσει βέβαια).
Αμφιβάλλεις ότι θα μπήκαν να πανηγυρίσουν οι της ΕΠΟ;

Πολύ φοβάμαι πως δεν τα έχουμε δει όλα. Οι εμπνεύσεις τους είναι ανεξάντλητες...

ΠΑΥΛΟΣ said...

Πιό πολύ απ' όλα μ'αρέσουν τα υστερόγραφά σου.

υγ και γω γαύρος είμαι, βάλε το λάδι να κάψει λολ

gatti said...

@pavlos: Αχ, το ξέρω, δεν το ξέρω;
Θα το βάλω το λάδι να κάψει και θα σε ...τηγανίσω σαν γαυράκι! :-)

Καλημέρες Παύλο μου!

Είδωλο said...

This post is too str8 for me to answer
PS. Ειμαι ολυμπιακος γιατι μου αρεσει το κοκκινο

squarelogic said...

Νάναι καλά ο σοφός ο Τζίγγερ που δέχτηκε τον απαράβατο όρο του Κοκκαλη να μην του πειράξει τον Γκαγκάτση αν ήθελε να κάνουν μαζί την Σουπερ Λίγκα.Και ιδού τα αποτελέσματα...

Βεβαια ημείς απωλέσαμε το δικαίωμα να φωνασκούμε χάρη στο εμπνευσμένο κοουτσάρισμα του γίγαντα Τεσέιρο και τις χορευτικες φιγούρες των Μόρις& σια,με Ξάνθη,ΟΦΗ,Ηρακλή(και παρα τριχα Πανιώνιο).Οπότε η μεγάλη αδικημένη είναι η ΑΕΚ,την οποία κερδίσαμε πανεύκολα στο 1ο ματς και μας στέρησαν την ευκαιρια να το επαναλαβουμε στο 2ο...

Τσακίρης και Πηλαδάκης είναι οι νέας κοπής Πρόεδροι που μου αρέσουν.Ευγενείς,ήπιοι,σωστοί τεχνοκράτες,ανθρωποι που δεν φοβούνται να επενδυσουν τοσο χρηματικά όσο και σε ανθρώπους,εχουν κάνει κινησεις που εντυπωσίασαν:πχ.Ζουράφσκι,Μετίν-Χούτος.
Κι οσο σκεφτομαι οτι ο Τσακίρης θα μπορουσε νάταν στο ΔΣ του ΠΑΟ,και αντι για τους διακοσμητικους προέδρους-μαριονέττες,θα μπορουσαμε να είχαμε αυτόν για Εκτελεστικο Προεδρο...

Κaτά τα λοιπά πρέπει να γράψουμε καλά στη μνήμη μας οτι πραγματικος Πρωταθλητης του 2008 είναι η ΑΕΚ!

gatti said...

@x-oyranoy: Είσαι γαύρος ε; Τι να κάνουμε, όλοι έχουμε ...ελαττώματα ;-)



@squarelogic: Mα ήταν δυνατόν με τον Γκαγκάτση στα πράγματα να γίνει σωστή δουλειά στη Σούπερ Λίγκα; Αλλά τώρα που τα λέμε είμαστε μετά Χριστόν προφήτες.

Εμείς δεν νομίζω ότι έχουμε το δικαίωμα να διαμαρτυρόμαστε. Χάσαμε το πρωτάθλημα στα δυο - τρία παιχνίδια όπου έπρεπε να αποδείξουμε ότι είμαστε ομάδα με χαρακτήρα.

Ο Τσακίρης μου αρέσει πολύ σαν παράγοντας (λιγότερο ο Πηλαδάκης που κι αυτόν όμως τον εκτιμώ).
Είναι όντως ευγενείς άνθρωποι και πρόεδροι νέας κοπής. Αν δεν αλλάξουν όμως τα πράγματα, θα απογοητευτούν και θα τα παρατήσουν κι αυτοί όπως συμβαίνει με όσους (ελάχιστοι, είναι αλήθεια) μπαίνουν για να βοηθήσουν γιατί τους αρέσει το ποδόσφαιρο και δεν προσδοκούν άλλα οφέλη από τη μπάλα.

Μεγάλη πληγή οι παράγοντες που υπάρχουν στον Παναθηναϊκό, ο ραλίστας έχει δίπλα του πολλούς ακατάλληλους ανθρώπους.

Ναι, η ΑΕΚ είναι η πραγματική πρωταθλήτρια του 2008, αλλά μετά από χρόνια ποιος θα το θυμάται;
Πάντως, το πράγμα έχει φτάσει στο απροχώρητο. Πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξει κάτι. Και δεν εννοώ να αντικατασταθεί η παράγκα του Κόκκαλη από μια "πράσινη" ή μια "κιτρινόμαυρη", αλλά να το
πάρουν απόφαση πως όσο λειτουργεί έτσι το ελληνικό ποδόσφαιρο ολοένα και περισσότερο θα απαξιώνεται.

ΥΓ. Μου αρέσει πάντως που έχουν αρχίσει να μιλάνε οι πρόεδροι και άλλων ομάδων. Οχι βέβαια με το ύφος του Σκόρδα, που όσο δίκιο κι αν είχε το έχασε, αλλά με το ήρεμο - "σφάζω με το γάντι" στυλ του Τσακίρη.

kakaskimos said...

Γιατί να κουράζονται να παίζουν ποδόσφαιρο, να νομοθετούν και να ορίζουν τους κανόνες?
Να παίζουν μερικά παιχνίδια, ο καθένας με την δική του παρέα, και στο τέλος, την ίδια μέρα, να κάνουν όλοι απο μια φιέστα

gatti said...

@kakaskimos: Αν είναι να παίζει ο καθένας με τη δική του παρέα, εσάς δεν θα σας παίζει κανείς.
Αλλά ξέχασα... Εχετε τα τσιράκια σας... :-p

kakaskimos said...

Μόνο ένας παναθηναϊκός θα συμπεριελάμβανε τα τσιράκια στην παρέα. Εμ, τέτοιοι που είστε, τέτοιος πρόεδρος σας αξίζει :p

gatti said...

@kakaskimos: Bρε ...κουτό!
Λέγοντας τσιράκια εννοούσα τον Λεβαδειακό και την Ξανθούλα που θα παίξουν μαζί σας με χαρά.
Tι φαντάστηκες; :-p

kakaskimos said...

Αυτό ακριβώς κατάλαβα. Εσύ τι κατάλαβες?

s_pablo said...

Έχουμε ξεφύγει λίγο πάλι και δεν μας βλέπω καλά. Από που κι ως που η ΑΕΚ είναι πρωταθλήτρια. Εγώ βλέπω μια βαθμολογία που δείχνει τον Ολυμπιακό πρώτο. Θέλετε να καταργήσουμε τους κανονισμούς? Πολύ ευχαρίστως, αλλά όσο υπάρχουν θα τους σεβόμαστε.

Ο σοβαρότερος, αν όχι ο μόνος σοβαρός, άνθρωπος του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο Λίνεν, το είπε πολύ απλά. "Δεν κατάλαβα γιατί αφαιρέθηκαν οι βαθμοί από την Καλαμαριά, ούτε καταλαβαίνω γιατί πρέπει να αφαιρεθούν οι βαθμοί από τον Ολυμπιακό τώρα. Αν δεν είχε γίνει αυτό, ίσως ο Ολυμπιακός να ήταν σοβαρότερος και να μην έχανε βαθμούς στα επόμενα παιχνίδια του". Με υποθέσεις δεν γίνεται δουλειά όμως, άρα μένουμε εκεί που είμαστε.

Ο Ζήκος, από την άλλη, δήλωσε ότι αυτός, που δεν έχει πάρει πρωτάθλημα, αν είχε την ίδια ευκαιρία με αυτήν του ΟΣΦΠ, θα την έκανε την ένσταση και θα είχε και δίκιο. Άρα το ζήτημα δεν είναι ηθικό, αλλά αριθμού πρωταθλημάτων.

Από κει και πέρα, η ανόητη επίθεση του Νικολαϊδη στους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού και οι γελοίες δηλώσεις του Ριβάλντο, χαρακτηρίζουν αποκλειστικά τους ίδιους και καλό θα ήταν να μην συνδεθούν με την ΑΕΚ.

(Για τον Λύμπε δεν θα πω κάτι. Ο άνθρωπος είναι καταδικασμένος να σηκώνει κούπα μόνο όταν πίνει διπλό ελληνικό και μπορώ να κατανοήσω την πίκρα του.)

ΥΓ. Αν με ρωτήσεις αν θεωρώ καλό που έκανε ο Ολυμπιακός την ένσταση, θα σου απαντήσω πως όχι. Όμως από την στιγμή που υπάρχει κανονισμός που τον δικαιώνει, δεν μπορώ να δω πουθενά την κλοπή. Είναι σαν να λέμε ότι αν και αποβλήθηκε ένας παίχτης, πρέπει να παίξει στο επόμενο ματς, γιατί είναι άδικο και δεν με συμφέρει.

ΥΓ1. Όταν ο Άρης έπεφτε κατηγορία επειδή κάποιος έχασε τα δελτία των ποδοσφαιριστών, δεν είδα καμμία ΑΕΚ και κανένα ΠΑΟ να κάνουν ενστάσεις και σαματάδες. Επειδή εμείς είμαστε έτσι, δεν σημαίνει ότι εσείς είσαστε αλλιώς...

ΥΓ2. Demisl, αν η ΑΕΚ δεν παίξει play-off υποβιβάζεται στην Β Εθνική. Υπάρχει κανονισμός που λέει ότι αν κάποια ομάδα δεν παίξει σε τρια συνεχόμενα παιχνίδια πέφτει κατηγορία. Κάπως έτσι αποβλήθηκε η Δόξα Δράμας από την Γ Εθνική. Οπότε ας κάνει η ΑΕΚ, πάλι ετεροχρονισμένα, μια ένσταση υπέρ της Δράμας κι ας μην πάει να παίξει. Ούτως ή άλλως ηθικά θα παίζει στην Α Εθνική.

gatti said...

@kakaskimos: Aφού το κατάλαβες ακριβώς είμαστε εντάξει! :-p



@s_pablo: Βρε ...καλώς τα παιδιά! :-) Oταν υπάρχει ένταση εμφανίζεσαι. Οταν δεν υπάρχει, χάνεσαι και σε ψάχνουμε.

Μη μου μιλάς άλλο για τους κανονισμούς γιατί με πιάνει ναυτία please. Εχετε ταμπουρωθεί όλοι οι γαύροι πίσω από τους κανονισμούς και δεν λέτε τίποτα άλλο από την στιγμή που έβγαλε την υπέρ σας απόφαση η γαυρο-ΕΠΟ.

ΗΘΙΚΟ είναι το θέμα, τουλάχιστον για όλους εμάς που φωνάζουμε. Και είναι ηθικό επειδή ο "μεγάλος" ο κορεσμένος από τίτλους κάνει ένσταση για να σπρώξει στο γκρεμό μια ώρα αρχύτερα τον μικρό.

Αν στη θέση της Καλαμαριάς ήταν ο Παναθηναϊκός ή η ΑΕΚ να την έκανες την ένσταση και δεν θα σου έλεγε κανείς κουβέντα. Κι εμείς θα την κάναμε. (Kαι μη το χρησιμοποιήσεις για να μου πεις πάλι ότι εφαρμόστηκαν οι κανονισμοί, γιατί θα σημαίνει ότι δεν δίνεις δεκάρα για την ηθική πλευρά του θέματος).

Ενα το κρατούμενο λοιπόν το ηθικό ζήτημα.
Κι ένα δεύτερο, το γεγονός ότι ήσασταν εσείς (και όχι άλλη ομάδα) που είχε πρωταγωνιστήσει σε ένα ανάλογο ζήτημα πριν δυο χρόνια με τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη και είχατε υποστηρίξει ακριβώς το αντίθετο. Να κρίνονται οι αγώνες στο γήπεδο και όχι στα χαρτιά.
Να τηρούνται λοιπόν οι κανονισμοί! Αλλά πότε; Μόνο όταν μας συμφέρει;

Κι ένα τρίτο κρατούμενο, που έχει περάσει στο ντούκου είναι η θέση της ΕΠΟ. Η οποία εξέδωσε κανονικά το δελτίο του παίκτη για να παίξει στην Καλαμαριά. Αν λοιπόν κάποιος έπρεπε να τιμωρηθεί ήταν η Ομοσπονδία κι όχι η Καλαμαριά για ένα θέμα για το οποίο ακόμα και τώρα που συζητάμε το τοπίο είναι θολό σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Τώρα, αν ο Ζήκος και ο κάθε Ζήκος ή ο Λύμπε και ο κάθε Λύμπε είναι "καταδικασμένοι" να σηκώνουν κούπα μόνο όταν πίνουν καφέ, σκέψου λίγο μήπως ευθύνεται γι΄ αυτό η ομάδα που παίρνει τα πέτσινα πρωταθλήματα, όταν θα άξιζε να τα πάρουν κάποιοι άλλοι...
Η πλάκα είναι ότι έχετε πάρει και κάποια από αυτά πραγματικά δίκαια, αλλά η εικόνα που μένει είναι της "λαμογιάς" και της "παράγκας" που ακυρώνει κι αυτά που έχετε πάρει με την αξία σας.

ΥΓ. Ολοι θεωρείτε πως δεν είναι καλό που έκανε ο γαύρος στην ένσταση, αλλά το πρωταθληματάκι καλό είναι και δεν λέμε όχι που μας το προσφέρουν...

ΥΓ1. Αστοχο το παράδειγμα με τον Αρη. Ο Αρης ξέχασε τα δελτία και γι΄ αυτό τιμωρήθηκε. Τι θα έπρεπε να κάνει η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός; Να ξαμολυθούν να ψάξουν να του βρουν τα δελτία; Τι σχέση είχε η δική του αμέλεια με τη δική σας ένσταση;

s_pablo said...

Δεν είναι άσχετο το θέμα του Άρη. Στα χαρτιά υποβιβάστηκε και όχι στο γήπεδο. Αυτό δεν είναι, και καλά, το ηθικό ζήτημα?

Το χειρότερο είναι ότι σε ένα γελοίο πρωτάθλημα μας ενοχλεί η τήρηση των κανονισμών, όσο άδικοι ή λανθασμένοι κι αν είναι, και δεν μας ενοχλούν οι "ομορφιές" που γίνονται, από όλες τις πλευρές.

Από την Τρίτη οι εφημερίδες έγραφαν ότι ο Αστέρας Τρίπολης προπονείται σαν να μην έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον και έρχεται, τελικά, στην Αθήνα και παίζει με κατεβασμένα χέρια.

Μιλάμε για μια ομάδα που μασάει σίδερα και έκοψε εύκολα 5 βαθμούς από τον Ολυμπιακό, ενώ ο ΠΑΟ νίκησε με πάρα πολύ ιδρώτα (και όχι μόνο) στην έδρα του.

Μη μου πεις για Ξάνθες και σουβλακοπαραγωγούς. Δεν λέω ότι ο ΟΣΦΠ είναι καμμιά σύναξη αγίων, αλλά όλοι τα ίδια κάνουν. Απλώς ο Κόκκαλης είναι ο πιο ισχυρός, άρα ο πιο επιτυχημένος στο παιχνίδι.

Όταν τα κλειδιά της παράγκας τα είχε ο καπετάνιος φώναζες για την αδικία? Όταν ο Γιδόπουλος κι ο Ψωμιάδης διοικούσαν με τα 45άρια γκρίνιαξε κανένας ΑΕΚτζής?

Δεν είχαμε κανένα σούπερ αξιόπιστο πρωτάθλημα και ήρθε αυτό το παλιόπαιδο ο Σωκράτης και μας το χάλασε.

ΥΓ. Το πρωτάθλημα δεν προσφέρεται σε κανέναν. Το κερδίζεις, έστω και στα χαρτιά. Δεν διαφωνώ ότι είναι άδικο για μια μαλακία που έκανε η Καλαμαριά να την πληρώσει η ΑΕΚ, αλλά, ξαναλέω, ποιος ξέρει τι θα είχε γίνει αν δεν είχαν δωθεί οι τρεις βαθμοί στον Ολυμπιακό. Είμαστε τόσο σίγουροι ότι η ΑΕΚ θα είχε κερδίσει ή δεν θα είχε κάνει καμμιά άλλη γκέλα? Είναι αστείο να κάνουμε υποθέσεις και γι'αυτό ανοησία να μην επικυρωθεί το πρωτάθλημα στον ΟΣΦΠ.

Αν το διεθνές δικαστήριο (έλεος πια για μια κωλόμπαλα) δικαιώσει την Καλαμαριά, ο Ολυμπιακός θα είναι ο αδικημένος, γιατί θα του έχει αφαιρεθεί η δυνατότητα να αναπληρώσει αγωνιστικά το χαμένο έδαφος. Όμως, η ΑΕΚ θα είναι πρωταθλήτρια και με τη βούλα. Έτσι απλά...

gatti said...

@s_pablo: Mπορεί να υποβιβάστηκε στα χαρτιά ο Αρης, αλλά δεν ήταν άλλη ομάδα
αναμεμειγμένη στον υποβιβασμό του, όπως συνέβη στην περίπτωση της Καλαμαριάς.

Βεβαίως και μας ενοχλούν οι "ομορφιές" και το έχουμε σχολιάσει νομίζω επανειλημμένα.

Ο Αστέρας, που μασάει σίδερα, και που είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον, είχε τόσες πιθανότητες να πάρει βαθμούς την τελευταία αγωνιστική στο ΟΑΚΑ όσες είχε και ο
ο Ηρακλής που δεν μασάει σίδερα και δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον να πάρει στο Καραϊσκάκη. Στο ελληνικό πρωτάθλημα είμαστε και έτσι όπως έχει διαμορφωθεί φέτος η κατάσταση, σ΄ αυτές τις περιπτώσεις ο "μεγάλος" καταπίνει, εξαφανίζει τη μπάλα. Πολύ δε περισσότερο η ΑΕΚ που έχει "πάθει" και έχει "μάθει" από ανάλογες περιπτώσεις.
Και βλέπεις, δεν σου αναφέρω την Ξάνθη, απλά και μόνο επειδή δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον...

Σαφώς και δεν ήταν άγιος ο καπετάνιος, όπως δεν ήταν άγιος ο Μελισσανίδης. Ομως, ποτέ στο παρελθόν η κυριαρχία του ισχυρού δεν ήταν τόσο απόλυτα καταλυτική όπως συμβαίνει με τον Κόκκαλη. Θα επικαλεστώ ένα παλιό, πολυχρησιμοποιημένο επιχείρημα, που όμως απηχεί την πραγματικότητα. Επί κυριαρχίας Βαρδινογιάννη πήρες πρωταθλήματα κι εσύ, πήρε και η ΑΕΚ, πήρε ο ΠΑΟΚ και η Λάρισα.
Και δεν σημαίνει αυτό ότι δίνω συγχωροχάρτι στον Βαρδινογιάννη. Το χρησιμοποιώ μόνο για να δείξω τη διαφορά. Ο Κόκκαλης δεν αφήνει κανέναν άλλο να βάλει χέρι στο βάζο με το γλυκό, εδώ και 12 χρόνια. Μόνο το 2004 έκανε πίσω λόγω εκλογών και μέχρι να καταλάβει ότι ο παναθηναϊκών φρονημάτων Κωστάκης είναι "λαπάς" και δεν πρόκειται να του δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα.

Και αν νομίζεις ότι τα λέω επειδή είμαι Παναθηναϊκός και με ενοχλεί που έχασε η ομάδα μου την πρωτοκαθεδρία, ρώτησε οποιονδήποτε μεγαλύτερο σε ηλικία, οπαδό άλλης ομάδας που έχει ζήσει την εποχή Βαρδινογιάννη και να δεις ότι θα σου πει το ίδιο. Τέτοια ασυδοσία, τέτοια έπαρση, τέτοια απληστία σαν αυτή που έχει ο Κόκκαλης και ο τωρινός Ολυμπιακός ουδέποτε υπήρξε στο παρελθόν από άλλον ποδοσφαιρικό παράγοντα. Κι εσύ (ο κάθε γαύρος) τι κάνεις; Αντί να προβληματίζεσαι για το γεγονός, καμαρώνεις που αυτός ο παράγοντας διοικεί την ομάδα σου.

ΥΓ. Εσύ είσαι που κάνεις τις υποθέσεις, αναρωτώμενος ΑΝ θα έκανε γκέλα η ΑΕΚ ή ΑΝ δεν θα έκανε ο
Ολυμπιακός. Εγώ αναφέρομαι σε ένα πραγματικό γεγονός που είναι η ένσταση και η αφαίρεση των βαθμών.

* Μην ανησυχείς, δεν πρόκειται να δικαιωθεί η Καλαμαριά. Οχι για άλλο λόγο, αλλά επειδή οι του CAS μας γνώρισαν (τους Ελληνες παράγοντες εννοώ) και έφριξαν. Και δεν είναι διατεθειμένοι κάθε λίγο και λιγάκι να έχουν τους Ελληνάρες να τρέχουν να λύσουν τις διαφορές τους εκεί. Σου λέει έτσι όπως είναι το ποδόσφαιρό τους, αναξιόπιστο, ανοργάνωτο, αφερέγγυο, άστους να κόψουν το λαιμό τους και να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους...

kakaskimos said...

Εγώ κατάλαβα. Μάλλον εσύ δεν κατάλαβες ...

Οσο για τον Σκόρδα, συγγνώμη αλλά, είναι ζώον. Και για αυτά που είπε και για τον τρόπο/τόνο που τα είπε.

Για το τι είπε: αν έλεγε ότι του χρόνου ο Αβραάμ Παπαδόπουλος θα παίζει στον Παναθηναϊκό, θα έβγαινε ο Σκόρδας να διαμαρτυρηθεί? Φυσικά και όχι. Το αντίθετο. Θα τον συνέφερε να έλεγε κάτι τέτοιο. Θα αύξανε την τιμή του παίκτη.

Το ποδόσφαιρο είναι επαγγελματικό. Εχει συμβόλαια, συμφωνίες, μεταπηδήσεις. Θα είναι παγκόσμια πρωτοτυπία να μεταπηδήσει ποδοσφαιριστής ή προπονητής απο μια ομάδα σε μια άλλη!!!

Για τον τρόπο/τόνο δεν χρειάζεται να πω κάτι. Κάποιος το είπε. Και δίκιο να είχε θα το έχανε.
Και με αναγκάζει να πω το αυτονόητο, που στην περίπτωση αυτή είναι με το μέρος ενός ανθρώπου που δεν θα έπρεπε να παρουσιάζει εκπομπή στην τηλεόραση.

gatti said...

@kakaskimos: Kι εγώ κατάλαβα, αλλά καταντά κουραστικό να λέμε τα ίδια και τα ίδια...

Ο Σκόρδας είχε πολύ άσχημο τρόπο, το είπαμε εξ αρχής. Επί της ουσίας όμως έχει δίκιο. Είναι ανήθικο αυτό που γίνεται όλο αυτό τον καιρό. Εδώ ένας παίκτης είναι υπό μεταγραφή και δεν χρησιμοποιείται στον αγώνα ανάμεσα στην ομάδα στην οποία ανήκει και σ΄ αυτήν που πρόκειται να μεταγραφεί και μιλάμε για προπονητές λες και ανήκουν ήδη σε άλλη ομάδα; Και ειδικά στην περίπτωση του Μπάγεβιτς που έχει δύο χρόνια συμβόλαιο και έχει μπροστά του υποχρεώσεις με τον Αρη σε κύπελλο και πλέι οφ;

Κι εμένα με έχει εκνευρίσει όλη αυτή η παραφιλολογία με τον Μπάγεβιτς και τον Δώνη. Κακό δεν είναι να γίνονται συζητήσεις. Κακό είναι να αναφέρεις συνέχεια και συνέχεια για το νέο προπονητή της ΑΕΚ και τον νέο προπονητή του Παναθηναϊκού λες και οι τωρινές τους ομάδες είναι ανύπαρκτες. Ειδικά στην περίπτωση του Μπάγεβιτς ο Πουρουπουπού ήταν προκλητικός. Προσπάθησε σχεδόν να εκβιάσει από τον ρεπόρτερ την είδηση ότι ο πρίγκιψ είχε ήδη κλείσει με τον Παναθηναϊκό. Και μάλιστα έφερε τον ίδιο τον ρεπόρτερ σε πολύ δύσκολη θέση, αφού δεν είχε κάτι να του πει.

Ο άνθρωπος είναι γραφικός. Εδώ χρησιμοποίησε ως ...αντεπιχείρημα το ότι ο ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκε στην ΕΡΤ ότι μεροληπτούσε υπέρ του Αρη στο μεταξύ τους παιχνίδι, σε μια προσπάθεια να πείσει τον Σκόρδα πως ο Αρης έχει καλή αντιμετώπιση από μέρους του στην κρατική τηλεόραση!

Οσο για τα λεγόμενα του Σκόρδα, τα ίδια είπε και ο Τσακίρης λίγο
αργότερα. Κι αυτός δεν τα είπε με τον τρόπο του Σκόρδα και δεν έχασε το δίκιο του.

ΥΓ. Πώς να μην είσαι με τον Πουρουπουπού; Αφού είναι βαμμένος γαύρος! Ομοιος ομοίω αεί πελάζει!

kakaskimos said...

Οταν κρίνω το αν ένας άνθρωπος μπορεί να κάνει μια δουλειά μου είναι αδιάφορο το τι ομάδα είναι.

Ο συγκεκριμένος δεν κάνει γι'αυτή την δουλειά (δεν ξέρω και καμμία δουλειά για την οποία μπορεί να κάνει, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα).
Μίλησα για το συγκεκριμένο θέμα, και έχοντας ακούσει μόνο το βίντεο που έχεις στην ανάρτησή σου (βλέπεις δεν έχω τηλεόραση, αλλά και να είχα δεν θα έβλεπα τη συγκεκριμένη εκπομπή).

Οταν άκουσα το βίντεο δεν κατάλαβα τι εννοούσε με τον ΠΑΟΚ, αφού τον διέκοψε ο κρεμμύδας. Αυτό δείχνει τη βλακεία του παρουσιαστή.

Αλλά ΑΝ είχε πληροφορία ότι ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί για την απόκτηση του Μπάγιεβιτς, καλά έκανε και το είπε. Γιατί το ίδιο κάνει με οποιαδήποτε αντίστοιχη πληροφορία.

Και ο χόρτας είχε άδικο να κατηγορεί το βλήτο ότι προάγει (σικ) τέτοιες πρακτικές. Π.χ. αν πει ο Χατζηνικολάου ότι επίκειται ανασχηματισμός, σημαίνει ότι προάγει τον ανασχηματισμό???!!!

Ωραίοι παράγοντες. Και ύστερα διαμαρτύρεσαι/στε για τον Σωκρατες. Κάτι σκόρδα, κρεμμύδια και χόρτα βρήκε και τα μάσησε χαλαρά. Ούτε κουκούτσι δεν βρήκε για να τον δυσκολέψει.

Υ.Γ. Οι αεκτζήδες διαμαρτυρόντουσαν και λέγανε ότι είναι ανήθικο να προσεγγίζεις προπονητή άλλης ομάδες πριν τελειώσει το πρωτάθλημα (όταν ο παπούς είχε προσεγγίσει τον Μπάγιεβιτς). Ενώ αυτοί που κλείσανε τον Δώνη, και μπορεί αυτός απερίσπαστος να σκεφτεί το καλό της Λάρισας, είναι ηθικά σωστοί. Αλλο το να προσεγγίζεις, άλλο το να κλείνεις. Ντέμη άρχοντα.

squarelogic said...

Αύριο τα ωραία...Στις 2.30 στην Παιανία,ο" ζωντανός θρύλος" του Παναθηναικου,ο πολυαγαπημένος Πρόεδρος(των οπαδών θρήνου και ΑΕΚ)Ιωάννης-μη μου τον ύπνον τάραττε-Βαρδινογιάννης θα κάνει την καθιερωμένη ετήσια αυτοκρτιτικη (των άλλων),και θα σημάνει για μια ακόμα φορά την σάλπιγγα της αντεπίθεσης στους καθαρούς αγωνιστικους στίβους της Σούπερ Ληγκ,υπό την ακριβοδίκαιη θεσμική καθοδήγηση του Βασίλειου Γκαγκάτση του βραδυγράφου.Μείνετε συντονισμένοι,καθώς η συνέντευξη αναμένεται να απασχολήσει για πολλες ημέρες τους κορυφαίους Σημειολόγους και διανοητές που θα αναζητούν τα κρυμμένα πυκνά νοήματα.
Πληροφορίες οτι στην επόμενη συνεδρίαση της Σούπερ Ληγκ,ηλικιωμένος διοπτροφόρος παράγοντας θα υποδεχθεί τους Ντέμη και Ιωάννη συνδυάζοντας το γελάκι-σήμα κατατεθέν 'Χο-χο-χο" με το γκουσγκούνειο "καλώς τα πουλάκια μου" δεν έχουν ακομα επιβεβαιωθει

gatti said...

@kakaskimos: O Σκόρδας, όπως και ο Τσακίρης είχαν απόλυτο δίκιο, από την άποψη ότι δεν μπορεί να κινείται όλος ο κόσμος γύρω από τις μεγάλες ομάδες του πάλαι ποτε ΠΟΚ. Υπάρχουν κι άλλες ομάδες στο ελληνικό πρωτάθλημα που έχουν μερίδιο στα media. Υπό αυτή την έννοια δεν μπορεί να συνιστά είδηση μόνο το τι κάνουν οι "μεγάλοι", ούτε να αντιμετωπίζονται οι "μικροί" ως το "σκαλοπάτι" ή "αγροτικό" μέχρις ότου ένας καλός προπονητής αναλάβει τις τύχες μιας μεγαλύτερης ομάδας που ξέμεινε από κόουτς.


Οσο για την "πληροφορία" περί Μπάγεβιτς, έχω ήδη γράψει στο ποστ. Μη μας κάνει κηρύγματα τώρα ο Πουρουπουπού (και ο κάθε Πουρουπουπού) περί δεοντολογίας και πληροφόρησης του κοινού όταν έπνιξαν κοτζάμ συλλαλητήριο υπό το φόβο να μην δυσαρεστήσουν τον άνθρωπο που - άκουσον άκουσον το μέγεθος της παράνοιας - δεν τους πληρώνει, αλλά του πληρώνουν ένα σκασμό λεφτά (δικά μας) για να μεταδώσουν τους αγώνες της ομάδας του.

Δεν κάνει λοιπόν το ίδιο με κάθε πληροφορία, αλλά μόνο με τις πληροφορίες που επιλέγει, άρα το επιχείρημά του όχι απλώς αδυνατίζει αλλά καταρρίπτεται ολοκληρωτικά.

Οσο για τους παράγοντες, το κάθε πρωτάθλημα έχει τους παράγοντες που του αξίζουν. Αρα στην Ελλάδα θα ευδοκιμούν σκόρδα, κρεμύδια και ...κρόκοι.

ΥΓ. Δεν είμαι αρμόδια να απαντήσω για τους ΑΕΚτζήδες νομίζω όμως πως ο Δώνης δεν έκανε τίποτα εν κρυπτώ. Το ήξερε ο Πηλαδάκης τόσο καιρό πως συζητά με την ΑΕΚ. Ενώ στην περίπτωση του Μπάγεβιτς με τον Χόχο όλα έγιναν στα μουλωχτά.



@squarelogic: Εκεί που έχουμε φτάσει, κάθε επικείμενη συνέντευξη Τύπου του ραλίστα είναι αρκετή για να μας κάνει να νοιώθουμε φόβο για το τι καινούργιο θα μας ξεφουρνίσει. Κάθε χρόνο ...μαθαίνει από τα λάθη του, κάθε χρόνο κάνει μεγάλες μεταγραφές, κάθε χρόνο είμαστε πρωταθλητές του καλοκαιριού και όταν αρχίσει το πρωτάθλημα δεν προλαβαίνουμε να μετράμε απογοητεύσεις.

Δεν ξέρω τι καινούργιο θα σκαρφιστεί πάλι, ξέρω όμως πώς θα το πλασάρουν οι σφουγγοκωλάριοι που έχει δίπλα του.

Γιατί να μην γελάει ο χόχος; Αφού έχει βρει τα κορόιδα και τα δουλεύει κανονικά!

ΥΓ. Εξαιρετική η προαναγγελία της συνέντευξης Τζίγγερ.

kakaskimos said...

Πρωτοσέλιδο: Οι αθλητικές εκπομπές στην τηλεόραση ασχολούνται μόνο με τους 3. Και μόλις το ανακαλύψαμε βγήκαμε να διαμαρτυρηθούμε.

Το ότι πλησιάζει μεταγραφική περίοδος, και θέλουμε να δείξουμε
1. στους φιλάθλους μας ότι νοιαζόμαστε για την ομάδα, και κάνουμε ότι μπορούμε για το καλό της
2. στους άλλους ότι δεν χαρίζουμε, ούτε περιμένουμε να μας κλέψετε, αλλά πουλάμε όπως όλος ο κόσμος

ούτε καν μας περνάει απο το μυαλό

Η τηλεόραστη όντως πληρώνει τον ραλίστα και τον Σώκρατες για το προϊόν τους. Σε άλλη χώρα το προϊόν θα ήταν η μπάλα που παίζουν οι ομάδες τους μέσα στο γήπεδο. Στην μπανανία είναι η μπάλα που παίζουν οι δυό τους έξω απο το γήπεδο.

s_pablo said...

Ρε συ gatti, αν δεν υπήρχε ο Κόκκαλης ο Ολυμπιακός θα λεγόταν τώρα Ιωνικός-Θρύλος. Αυτό θα του το χρωστάμε πάντα και γι'αυτόν τον λόγο τον στηρίζω, όχι για τα πρωταθλήματα.

Φαντάζεσαι να έπρεπε να γίνετε ΠΟΑ Μαρκοπούλου και να σας έσωζε από την ξεφτίλα ο Τζίγγερ? Άγαλμα θα του έφτιαχνες του ραλλίστα και θα τον συμπεριέλαμβανες και στην βραδυνή σου προσευχή...

zamuc said...

Δεν έχει νόημα η συζήτηση που κάνετε, την αλήθεια την ξέρουν όλοι μέσα τους. Αυτό που έχει καταφέρει ο Κόκκαλης δεν είναι να μη λέγεται ο Ολυμπιακός Ιωνικός-Θρύλος (αυτό το κατάφεραν αυτοί που σου ρύθμισαν τα χρέη) αλλά να απαξιώσει - εκφυλίσει τον τίτλο του πρωταθλητή και το ελληνικό πρωτάθλημα. Κάθε χρόνο και χειρότερα... Είναι το 2ο πρωτάθλημα που ζω και το χάνει η ΑΕΚ με κλοπή τόσο καραμπινάτη (το πρώτο ήταν πριν 20 χρόνια του Τσίγκοφ για όσους θυμούνται) αλλά δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Τη μεγάλη ομάδα δεν την κάνουν οι τίτλοι, και άλλα 100 σερί να πάρετε θα είστε πάντα αυτό που είστε στη συνείδηση του υπόλοιπου κόσμου.

kakaskimos said...

ΑΕΚ, ΟΣΦΠ, ΠΑΟ καιλοιποί συγγενείς είναι ανώνυμες εταιρείες. Τίποτα άλλο.
Και το πρωτάθλημα ένας ανταγωνισμός μεταξύ εταιρειών. Οπου ο ισχυρός επιβάλει τη θέλησή του. Και ο κόσμος ψωνίζει τη μάρκα που του ταιριάζει. Και που σπάνια έχει σχέση με το ίδιο το προϊόν.
Οπότε s_pablo, λογικό είναι, αν έχεις μετοχές στον Ολυμπιακό, να έχεις τον Σωκράτη για άγιο.
Κι εσύ zamuc, που ΟΛΑ τα πρωταθλήματα που κέρδισε η ομάδα σου, τα κέρδισε με την αγιαστούρα στο χέρι, καλά κάνεις και θεωρείς την ομάδα σου υπερομάδα. Τόσα πρωταθλητριών έχει πάρει.

gatti δεν υπάρχει λίγο έγκυος. Η είσαι ηθικός ή ανήθικος. Η παίζεις ΠΑΝΤΑ τίμια, ή δεν φωνάζεις όταν παίζουν οι άλλοι άτιμα και καλύτερα άτιμα απο σένα.

gatti said...

@kakaskimos: Δεν ανακαλύψαμε τώρα ότι τα πάντα κινούνται γύρω από τους 3 "μεγάλους". Είναι ώρα όμως να σταματήσει αυτό. Και η αντίδραση Σκόρδα και Τσακίρη δείχνει πως η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Εγώ θα γούσταρα να αρχίσουν να φωνάζουν κι άλλοι πρόεδροι. Ολες οι ομάδες έχουν δικαίωμα στην προβολή.

Δεν διαφωνώ πως ο Σκόρδας μπορεί να έχει σκοτεινά κίνητρα, να φωνάζει για να ακούν οι αρειανοί και όχι απαραίτητα οι "αλήτες ρουφιάνοι" της ΕΡΤ. Δεν παύει όμως επί της ουσίας να έχει δίκιο που φωνάζει.

Ναι, μπανανία είναι εδώ, γι΄ αυτό και λέω συνέχεια ότι έχουμε το ποδόσφαιρο που μας αξίζει.



@s_pablo: Oτι έφτασες στο σημείο να στηρίζεις τον άνθρωπο που εκφύλισε όπως λέει παρακάτω ο zamuc το ελληνικό πρωτάθημα δεν σου λέει κάτι;

Προσωπικά άγαλμα δεν θα έφτιαχνα σε κανέναν και δεν θα είχα το παραμικρό πρόβλημα να πέσω στη Δ΄ Εθνική αν ήξερα πως θα υπήρχε εξυγίανση (γενική όμως, έτσι;) και θα φτιάχνονταν όλα από την αρχή.



@zamuc: Συμφωνώ μαζί σου πως δεν έχει νόημα η συζήτηση. Την κάνουμε χρόνια και άκρη δεν βρίσκουμε. Ολοι τα βλέπουμε τα πράγματα με οπαδικά γυαλιά.
Ουσιαστικά όμως λες αυτό που λέω κι εγώ παραπάνω. Οτι ουδέποτε η παρακμή και η απαξίωση είχε φτάσει σ΄ αυτό το σημείο, όπως συνέβη τα τελευταία χρόνια της κυριαρχίας του χόχου.



@kakaskimos (again): Συμφωνώ. Ολοι έχουν το σκοτεινό τους παρελθόν. Δεν είναι καιρός όμως να τα αφήσουμε όλα αυτά πίσω και να αρχίσουμε από την αρχή; Αφού δεν οδηγεί πουθενά αυτή η κατάσταση.

irene said...

τις ωραιότερες αναρτήσεις χάνω..

gatti said...

@irene: Αχ, τι να σε κάνω κι εσένα! Σε έχει φάει το διάβασμα! :-))

coachp said...

Αμάν πια με αυτό το «αλήτες-ρουφιάνοι»