Thursday, June 5, 2008

Τα λόγια είναι περιττά...

...αλλά παρόλα αυτά θα κάνω μια ...προσπάθεια.



10ος τίτλος τα τελευταία 11 χρόνια, 6ος σερί, 29ος συνολικά (στο πρωτάθλημα) και 4ο σερί νταμπλ. Είπατε τίποτα για momentum; Ο νέος δεν είναι τόσο ωραίος τελικά... Και ο παλιός ξέρει ακόμα τον τρόπο να κερδίζει τα παιχνίδια. Μέσα στο γήπεδο και με την αξία του. Και να σκεφτείς ότι δεν βρισκόταν φέτος και στην καλύτερή του κατάσταση... Ακόμα κι έτσι όμως είναι πρωταθλητής. Επαγγελματίας πρωταθλητής.


Το παιχνιδάκι στην αρχή ήταν η χαρά της στατιστικής. Ορεξη να είχες, να σημειώνεις. Σερί εμείς; Σερί αυτοί. Ξανά σερί εμείς; Ξανα μανα σερί κι αυτοί. Κι ύστερα; Υστερα δεν ήρθαν οι μέλισσες. Ηρθε το τρίτο δεκάλεπτο. Το μαγικό τρίτο δεκάλεπτο που είναι το δικό μας momentum όλη τη χρονιά.

Δεν ήξερες, δεν ρώταγες ρε Παναγιώτη; Κι άντε και δεν σε έφαγε η περιέργεια. Σε έφαγε όμως η νύστα. Εκοιμήθης! Τι να σου κάνουνε τα καημένα τα γαυράκια μόνα κι έρημα; Κι ένα παιδάκι του δημοτικού ξέρει ότι άμα ο αντίπαλος πιάνει ρυθμό και σου ξεφεύγει, παίρνεις και κανα τάιμ άουτ. Ασε τώρα τους παίκτες που ξέχασες στον πάγκο και την επιμονή στη ζώνη. Ξέρεις, η ζώνη του μπάσκετ είναι σαν την ζώνη ασφαλείας. Μπορεί να σου σώσει τη ζωή, αλλά μπορεί - υπό προϋποθέσεις - και να σε σκοτώσει. Και καλά που ήταν και ο Μου-μου να σώσει λίγο τα προσχήματα, γιατί αλλιώς ποιος ξέρει πόση θα ήταν στο τέλος η διαφορά!



Τι με νοιάζει όμως τι έκανες εσύ! Θα έχεις όλο το χρόνο στη διάθεσή σου για αναλύσεις. Δηλαδή τώρα που το σκέφτομαι, δεν θα έχεις και πολύ χρόνο. Γιατί είναι μπροστά και η Εθνική, είναι και ο Φίλιππας που έχει αρχίσει να στα χώνει αβέρτα. Πάλι καλά που θα ησυχάσεις από τον Παυλάρα. Και από εμάς, βέβαια θα ησυχάσεις. Κι εγώ τουλάχιστον προσωπικά, από τώρα και μέχρι τον Οκτώβρη, γυρίζω το διακόπτη στην Εθνική και ξεχνάω ότι είσαι προπονητής ΚΑΙ του ακατονόμαστου. Από τον Οκτώβρη θα το ξαναθυμηθώ, αλλά μέχρι τότε βλέπουμε. Μπορεί να σε έχει ήδη ...φάει ο Συρίγος από την Εθνική (χοχοχοχο) και θα μπορώ να σου θυμώνω χωρίς να νοιώθω τύψεις.


ΥΓ. Ρε Φράγκι, ποιο κύπελλο είναι αυτό; Εχω χάσει το λογαριασμό, αρχηγέ μου!


ΥΓ2. Καλά αυτός ο Μπατίστ πώς ξύπνησε από το κώμα;

ΥΓ3. Αυτό το ...παλικάρι ο Πρίντεζης, τους ξέχασε τους στίχους του τραγουδιού;

ΥΓ4. Πώς βρέθηκε αλατιέρα στο ΟΑΚΑ, ήμαρτον!

ΥΓ5. Πόσο ανεγκέφαλοι είστε ρε, να κάνετε μανούρα έξι δεύτερα πριν το τέλος;

ΥΓ6. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ και πάλι συνθήματα για τον Σόφο.

ΥΓ7. Aμα ακούσω μια ακόμα φορά από τον Ιωάννου ότι "η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στον νικητή" κι εγώ δεν ξέρω τι θα κάνω!

ΥΓ8. Ερώτηση προς ΕΡΤ: Πού ήταν η απονομή των μεταλλίων; Οέο;


ΥΓ9. (ΑΣΧΕΤΟ). Ρε συ Παπαδογιάννη, από πότε η ισχύς των καταγγελιών ενός παίκτη, βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με τα στατιστικά του; Ωραίο επιχείρημα! Κρίμα, γιατί σε είχα και σε εκτίμηση...







Uno: El breikindance
(Chiki chiki - Perea, perea)

Congratulations, Panayiotis. You have a great team.
(τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει...)







20 comments:

irene said...

πέρασα να σας συγχαρώ!

6 δεύτερα πριν το έκοψαν κ χάθηκε προς στιγμή η μαγία.. ξενέρα να περιμένεις πόση ώρα να περάσουν 6 δεύτερα , να ψάχνουν την μπάλα ..

όχι τίποτα άλλο , αλλά χάρηκα κ για τα γαυράκια.. :) (γίνομαι κακιά;;)

scarface said...

όπως πάντα αναλυτικότατη και σωστή.

όπως θυμάσαι το σενάριο που ήθελα ήταν να πάει η σειρά εκεί στα πέντε ματς για να έχουν αρχίσει να "ψήνονται" τα γαυράκια ότι μπορούν να το πάρουν.

και μετά να έρθει ο έρωτας και να φάνε 20 πόντους κατακέφαλα.

Σαν καλοί μας πελάτες όμως κόψαμε κάτι και έφαγαν μόνο 14.

υ.γ. Ο Φράνκι πρέπει να είναι ο πιο τυχερός/ικανός αθλητής που έχει φορέσει τα χρώματα της Πανάθας σε όλα τα σπορ.

houli_v said...

Καλά τι άχρηστοι που είναι οι αγνοί φίλαθλοι και των δύο ομάδων .
Πέντε αγώνες και ούτε έναν αντίπαλο (παίκτη, προπονητή , κάτι άλλο τελοσπάντων - δεν έχει σήμασία) δεν κατάφεραν να σκοτώσουν ή έστω να τον στείλουν στο νοσοκομείο για καμιά βδομάδα .
Δεν πειράζει. Του χρόνου ακόμα καλύτερα ...

gatti said...

@irene: Eυχαριστούμε για τα συγχαρητήρια Ειρήνη μου!

Ναι, η αλήθεια είναι πως μας τα χάλασαν τα χουλιγκάνια στο τέλος. Μου έκανε μάλιστα εντύπωση πώς δεν σκέφτηκε ο γαύρος να κάνει καμιά ...ένσταση! Tο φαντάζεσαι να έπαιρνε φέτος δύο τίτλους και να ήταν και οι δύο στα χαρτιά; :-p

Eιρήνη μου, εδώ είναι ο χώρος σου! Μπορείς να γίνεις όσο κακιά θέλεις με τους γαύρους!

Φιλιά! :-)



@scarface: Oπως το ήθελες το σενάριο, έτσι βγήκε! Και οι γαύροι όντως είχαν αρχίσει να ψήνονται ότι μπορούν να κερδίσουν. Κι η πλάκα είναι τώρα ότι βγαίνουν οι εφημερίδες τους και λένε "η έδρα έβγαλε νικητή". Ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι άνετα θα μπορούσε να έχει τελειώσει η σειρά την περασμένη Κυριακή.

Κι ο Γιαννάκης πάντως έκανε ό,τι μπορεί! Σαράντα λεπτά ζώνη και στο τέλος που περίμενες να κάνει την ύστατη προσπάθεια με μαν του μαν, διαπράττει το αμίμητο! Αμυνα ζώνης - σταυρός! Αυτό και μόνο δείχνει πόση εμπιστοσύνη είχε στις ατομικές δυνατότητες των παικτών του.


ΥΓ. Ο Φράγκι είναι ευλογημένος!


@houli_v: E, πώς! Του γαύρου είναι πιο εύστοχοι! Πέτυχαν τον Κουκουλεκίδη. Αλλά είναι και λογικό, γιατί εξασκούνται περισσότερο. Κουτσά στραβά πηγαίνουν στο μπάσκετ, οπότε είναι προπονημένοι. Εμείς που τόσα χρόνια θα μπορούσαμε να προπονηθούμε στους αγώνες ποδοσφαίρου, προτιμάμε να απέχουμε. Αλλά και μια φορά που είχαμε προσπαθήσει στη μπάλα να πετύχουμε αντίπαλο, χτυπήσαμε τον φουκαρά τον Βόκολο!

Πέρα από την πλάκα μεγάλη ξενέρα τα τελευταία 6 δευτερόλεπτα. Κερδίζεις με 15 πόντους διαφορά και πας και ρίχνεις αντικείμενα; Ακατοίκητο το ρετιρέ!

Μιμης Ζερβος said...

μπράβο,μπράβο και άλλα τετοια..

γιατι ρε γαύρε, γιατι?

gatti said...

@μιμης ζερβος: Nάσαι καλά!

Γιατί; Επειδή ακόμα δεν είναι έτοιμος. Γι΄ αυτό.

νατασσΆκι said...

Ωωωωω ναι !!!!

Το πανηγυρίσαμε δεόντως, εδώ
(ο γάβρος του σπιτιού μας ΔΕΝ τόλμισε να αρθρώσει λέξη, δεν τον παίρνει άλλωστε -στο μπάσκετ, ξέρω να του απαντήσω!!! )
:)))))))))))))))

Αντε, και στα επόμενα gatti μου!!!!
:**

υγ. εννοείται ότι φρικαρα με την καφρίλα των 6''. Μα, τόσο πια;

Θεόδωρος Πασσαλίδης said...

Απορώ με τι σκεπτικό γίνανε τα επεισόδια, μόλις 6 δευτερόλεπτα πριν το τέλος και ενώ η ομάδα είχε ήδη καθαρίσει το παιχνίδι! Δεν υπήρχε λόγος να χαλάσει αυτή η γιορτή! Όπως και να χει, μπράβο στα παιδιά, ο Πριντεζης πήρε την απάντησή του μέσω ενός πανώ στο γήπεδο, ο κ. Γιαννάκης κατάφερε για ακόμα μια φορά να αποκαθηλωθεί στα μάτια μας και τέλος καλό όλα καλά. Τώρα, το προολυμπιακό...

Rizobreaker said...

Έγραψες!!!!!!!!
Δεν προσθέτω τίποτα!! Τα σχόλια στις φωτό άπαιχτα!!!!

Πρόσκληση εδώ:
http://rizobreaker.blogspot.com/2008/06/blog-post.html

gatti said...

@νατασσάκι: Αχ, ήθελα να βρισκόμουν εκεί να δω τον γαύρο του σπιτιού! Ε, τι μπορούσε να πει; Η "καραμέλα" της διαιτησίας είχε λιώσει προ πολλού.

Και στα επόμενα Νατάσσα μου! Αντε, γιατί φέτος μας ξέφυγε το ευρωπαϊκό!


Οι κάφροι δεν αλλάζουν, δυστυχώς. Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να τους πετάξουν έξω από τα γήπεδα και να τους επιτρέψουν να γυρίσουν όταν θα έχουν γίνει άνθρωποι.
Aλλά το ξέρεις καλά ότι αυτό δεν θα γίνει. Γιατί πάντα τα γήπεδα θα αποτελούν για το σύστημα τα πεδία ελεγχόμενης εκτόνωσης της κοινωνικής οργής.



@thodoras13:Ολοι μας απορούμε! Δεν είχαν λόγο να συμπεριφερθούν έτσι. Ο Γιαννάκης είχε απώλειες. Δεν είναι μόνο που επλήγη το κύρος του από τα καραγκιοζιλίκια που έκανε, αλλά ηττήθηκε κατά κράτος και σε προπονητικό επίπεδο από τον "Ζοτς".



@rizobreaker: Νάσαι καλά, rizo μου.
Το παιχνιδάκι αυτό το έξω παίξει ήδη. Σ΄ ευχαριστώ, πάντως, που με σκέφτηκες!

νατασσΆκι said...

Θα στον βιντεοσκοπίσω την επόμενη φορά :)))))
:***

(η αλήθεια είναι ότι δεν είπε πολλά, είχε τα μούτρα κατεβασμένα μέχρι το πάτωμα!!! )

gatti said...

@νατασσάκι: Χαχαχα!

Τώρα πια είμαι βέβαιη πως εσύ το ευχαριστήθηκες πιο πολύ από μένα το παιχνίδι! :-***

ΠΑΥΛΟΣ said...

Καλημερούδια, πάντα τέτοια!!!

gatti said...

@pavlos: Καλημέρα Παύλο μου!

Αμα έχουμε πάντα τέτοια, εσείς πότε θα πάρετε τίτλο στο μπάσκετ βρε; ;-)

MenieK said...

συγχαρητήρια κι από την χαμένη (δυο μέρες έκανα να μιλήσω η γυναίκα... κι αν μπορούσα άλλες τόσες θα έκανα να βγω από το σπίτι) αχ, βαχ!! Και παρεμπιπτόντως, ποτέ δεν μου πέρασε από το μυαλό ότι θα κερδίσουμε...
Δεν σχολιάζω ποτέ τα οπαδικά γραφομένά σου (συμφωνούμε ότι διαφωνούμε)... αλλά σήμερα θα (ήθελα να) εκφράσω το (διακριτικό, ευελπιστώ) παραπονό (και επ' ουδενί τη διαμαρτυρία) μου για τον σαρκασμό στη φωτό του Δράκου (που εμένα ακόμη κι εκεί μου φαίνεται θεός, τι να πει κανείς...) Κι αυτό όχι οπαδικά (σιγά, αν ήταν ο Γκερσονκάτι σκασίλα μου...), αλλά ηλικιακά (oh yes, υπάρχει και τέτοια οπτική, σε όλα... κι όσο μεγαλώνεις θα το βρίσκεις μπροστά σου)
Βλέπεις για μένα ο Γιαννάκης είναι ο Θεός των 20 παρα κάτι 20 και κάτι χρόνων μου... Είτε είναι στην εθνική, είτε ήταν παίκτης στον Αρη ειτε προπονητής στο Μαρούσι, είτε έρθει σε σας, θα είναι πάντα το αγόρι του Ιωνικού Νικαίας που έχωσε 73 πόντους το 84 στον Άρη, μπροστά σ' ένα τρελλαμένο πλήθος, αρειανούς και νικαιώτες (τότε δεν είχαν ζορίσει τόσο πολύ τα πράγματα, επιτρεπόταν η παρουσία των φιλάθλων και των δύο ομάδων, έπεφτε καμιά φάπα, ψιλοβριζόμασταν και τελείωνε εκεί..) που τον αποθεώναμε ανεξαρτήτως ομάδας...
Σε φιλώ, ξανα συγχαρητήρια και μπασκετοποδοσφαιρικό σφαξιμοραντεβού από του χρόνου

gatti said...

@meniek: Ομολογώ ότι με ξαφνιάζεις. Και με προβληματίζεις ταυτόχρονα. Σαρκασμός;
Στα τρία - τέσσερα τελευταία μου μπασκετικά ποστ, νομίζω ότι ήταν φανερό πως παλεύω ανάμεσα στα διλήμματά μου, για τον Γιαννάκη παίκτη - προπονητή της Εθνικής που αν και ποτέ δεν υπήρξε το ίνδαλμά μου (ούτε όταν έπαιξε στην ομάδα μου), κέρδισε την απεριόριστη εκτίμησή μου και τον Γιαννάκη - προπονητή του Ολυμπιακού που βρίσκεται πια στην αντίπαλη πλευρά και που, κατά γενική ομολογία (και όχι μόνο κατά τη δική μου εντύπωση), έβγαλε στοιχεία που δεν - φαινόταν ότι - διέθετε το χρονικό διάστημα που βρίσκεται στον πάγκο της "επίσημης αγαπημένης" των Ελλήνων φιλάθλων.

Κι όμως ακόμα και σ΄ αυτό το τελευταίο ποστ ξεκαθαρίζω πως από τώρα (από το βράδυ της Τετάρτης, ουσιαστικά) και μέχρι το τέλος των υποχρεώσεων της Εθνικής ομάδας για μένα είναι ο προπονητής του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος και αφήνω στο βάθος του μυαλού την όποια σχέση του με τον γαύρο.


Αν υπάρχει κάπου σαρκασμός είναι στα γραφόμενά μου περί αποπομπής του από την Εθνική. Αλλά και πάλι ο σαρκασμός δεν αφορά τον ίδιο, αλλά τον γνωστό δημοσιογράφο που θεωρώ σχεδόν βέβαιο ότι θα πείσει τον Βασιλακόπουλο να του κάνει το ...χατίρι να τον απομακρύνει από την Εθνική.

Εννοείται, βέβαια, πως θεωρώ ότι υπάρχει ασυμβίβαστο αλλά αμφιβάλλω για το αν τελικά αποπεμφθεί εξαιτίας του ασυμβίβαστου και όχι επειδή έπαψε να είναι αρεστός σε κάποια υψηλόβαθμα στελέχη της "μασονίας" του μπάσκετ.
(Οπως εννοείται ότι μου έκανε άσχημη εντύπωση η δήλωση του ίδιου του Γιαννάκη πως δεν είναι δικό του θέμα το αν θα συνεχίσει στην Εθνική, αλλά έτσι κι αλλιώς δεν είναι της παρούσης).

Ολα τα παραπάνω βέβαια είναι μάλλον άσχετα, γιατί αν κατάλαβα καλά, το παράπονό σου έχει να κάνει με τη φωτογραφία και μόνο.

Ομως, αυτό δεν είναι σαρκασμός καλή μου. Είναι χιούμορ. Υποκειμενική υπόθεση το χιούμορ, βέβαια. Προσωπικά έτσι το είδα, έτσι το κατέγραψα. Κάποιος άλλος, βέβαια,
θα το δει διαφορετικά. Δεν υπάρχει όμως σε διαβεβαιώ η παραμικρή διάθεση χλεύης (Σ΄ αυτό το ποστ και την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, δεν παίρνω όρκο τι θα γίνει στο μέλλον...).
Μα πες μου αλήθεια, αν δεις αυτή τη φιγούρα, ξεχνώντας ότι είναι ο Γιαννάκης, δεν μοιάζει να δείχνει έναν άνθρωπο που χορεύει;

Εκτός αν παρερμήνευσα και αναφέρεσαι στην δεύτερη φωτογραφία. Ομως, αυτή έχει να κάνει περισσότερο με συνειρμούς. Μου έφερε στο μυαλό τις χειραψίες του
Ομπράντοβιτς με τον "ξανθό" και ήταν ο δικός μου τρόπος να αναρωτηθώ κατά πόσο ο "δράκος" θα φτάσει στο σημείο να γίνει ένας νέος Ιωαννίδης.

Εν κατακλείδι, αντιλαμβάνομαι πως κάποια ινδάλματα των νεανικών μας χρόνων είναι κάτι σαν "τοτέμ", λυπάμαι που δεν μπορώ να δω έτσι τον δικό σου "θεό".

Σε φιλώ κι εγώ, ευελπιστώντας πως
σου έδειξα την δική μου οπτική γωνία.
Οσο για τα ...σφαξιμοραντεβού, μην ανησυχείς καθόλου! Εδώ θα είμαστε (εκτός απροόπτου) και του χρόνου!
;-)

MenieK said...

ναι βρε, το κατάλαβα το χιούμορ, αλλά ήταν αγκαλιά με τον σαρκασμό σου και βρήκα ευκαιρία να παραπονεθώ η γάβρα η χαμένη :-)

gatti said...

@meniek: Αχ, τι να σε κάνω που μου βγήκες παραπονιάρα... :-*

kakaskimos said...

Μπορείς να δεις την διαφορά στην ποιότητα των ομάδων. Οταν χάνει ο Ολυμπιακός, παραδέχεται (συνήθως) ότι ο άλλος ήταν καλύτερος. Οταν χάνει ο Παναθηναϊκός, φταίει η παράγκα

Προτιμώ να φύγω για διακοπές, τώρα που διορθώθηκε το πρόβλημα (:p) με το laptop.

Υ.Γ. Δεν έχω διαβάσει τα άλλα σχόλια, και ίσως μπορεί κάποιος να το έχει ήδη αναφέρει.

gatti said...

@kakaskimos: To γεγονός ότι δεν το έθιξε κανείς και δεδομένου ότι δεν μπορεί να είσαι ο μόνος
νοήμων γαύρος (εντάξει δεν είστε και πολλοί, αλλά δεν είσαι και ο μοναδικός :p) μήπως σημαίνει πως παραδέχονται και την ανωτερότητα του Παναθηναϊκού στο μπάσκετ και την ύπαρξη παράγκας στο ποδόσφαιρο; (όπου δεν ισχυριστήκαμε ότι είμαστε καλύτεροι - όλο το χρόνο μιλούσαμε για τα χάλια μας - αλλά ότι έχετε τον ...τρόπο σας να παίρνετε τίτλους ακόμα κι αν δεν είστε καλύτεροι από μας).

ΥΓ. Καλές διακοπές. Τις χρειάζεσαι για να φύγει λίγο η ...τσίμπλα από το μάτι! :p