Tuesday, June 10, 2008

Πειράζει που...




* Μου προκαλούν θυμηδία όλα τα πρωτοσέλιδα με τις φουστανέλες, τις χλαμύδες και τα πειρατικά που παρουσιάζουν την Εθνική ομάδα έτοιμη να κατακτήσει το ...κουραδόκαστρο;



* Δεν αντέχω να ακούω άλλο τον Χελάκη να ουρλιάζει αναρωτώμενος αν ο Βάσκο Ντα Γκάμα ήταν Ελληνας και διαλαλώντας την πραμάτεια της εταιρείας ειδών κινητής τηλεφωνίας που ανέλαβε να προωθήσει το CDάκι (του) του Euro 2004;

* Δεν αντέχω τα μαργαριτάρια του Βερνίκου αλλά και γενικότερα τους Ελληνες εκφωνητές να ξελαρυγγιάζονται στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση σε μια προσπάθεια να μας πείσουν πως ο ένας είναι πιο παθιασμένος από τον άλλο;

* Βρίσκω τόσο κακή την διαφήμιση με τον Σάββα στη Αυστρία, όσο εμπνευσμένη είχα βρει την αντίστοιχη του Σάββα στην Πορτογαλία; (μερικά πράγματα δεν - πρέπει να - επαναλαμβάνονται).

* Δεν αντέχω να βλέπω άλλες celebrities - συζύγους - φίλες ποδοσφαιριστών (το 2004 ήταν η Δέσποινα και η Κορίνα, τώρα είναι η Βάσω, η Γωγώ και η Μάρω);

* Αν κερδίσουμε, δεν θα αναφωνήσω ως άλλη Φανή Χαλκιά πως "οι Ελληνες είναι φτιαγμένοι για να είναι πρώτοι" ούτε θα αισθανθώ εθνική υπερηφάνεια, παρά μόνο τη χαρά της θετικής έκβασης του αγώνα;

* Αν κερδίσουμε, δεν θα βγω στους δρόμους με το σημαιάκι μου να πανηγυρίσω, ελαχιστοποιώντας έτσι και την πιθανότητα να βρεθώ μπροστά στο απερίγραπτο θέαμα του ξυλοδαρμού κάποιου φουκαρά Αλβανού που θα βγει ...αφελώς να πανηγυρίσει μαζί με τους Ελληνες, αλλά που ...δυστυχώς γι΄ αυτόν ''δεν θα γίνει Ελληνας ποτέ;"

* Αν δεν κερδίσουμε, πολύ δε περισσότερο, αν χάσουμε πραγματοποιώντας κακή εμφάνιση, δεν θα τα χώσω στους Ελληνες διεθνείς, επειδή δεν μπόρεσαν να επαναλάβουν τον θρίαμβο του 2004, δεν θα αισθανθώ ότι μας ...ντρόπιασαν, ούτε θα θυμηθώ την ηλικία, αλλά και τις εμμονές του Οτο Ρεχάγκελ που, παραδόξως, με ενοχλούν μόνο στις αποτυχίες;


Χαλαρώστε, συν-Ελληνες. Μπαλίτσα είναι. Για να την δεις, να πεις δυο τρεις μαλακιούλες παρέα με φίλους, με φραπέδες, μπύρες, πίτσες και σουβλάκια, να κάνεις λίγο και τον προπονητή της εξέδρας, να κριτικάρεις καλοπροαίρετα την απόδοση των διεθνών, τις αλλαγές του μπαρμπα Οτο, να ευχαριστηθείς μια καλή φάση, ένα ωραίο γκολ. Δεν πάμε για να πάρουμε την Πόλη, δεν είναι ανάγκη να επαναληφθεί το θαύμα (άλλωστε τι θαύμα θα ήταν αν επαναλαμβάνονταν;), ούτε να χάσουμε ένα σκασμό λεφτά στο στοίχημα προσπαθώντας να πιάσουμε την καλή. Ευχαριστηθείτε το παιχνίδι και αν οι παίκτες της Εθνικής τα καταφέρουν, έχει καλώς. Αν όμως δεν τα καταφέρουν αυτή τη φορά, δεν χάθηκε κι ο κόσμος. Ας κερδίσει και κανας άλλος βρε αδερφέ. Δεν γίναμε ξαφνικά υπερδύναμη στο ποδόσφαιρο για να μας ενοχλεί η αποτυχία.

Δείτε, πόσο ωραίο είναι να αντιμετωπίζεις το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη σωστή του διάσταση. Σαν γιορτή!































EDIT: Πρεμιέρα με το αριστερό για την Εθνική που ήταν πάνω κάτω αναμενόμενη για όποιον την είχε δει στα φιλικά. Χωρίς φρεσκάδα, χωρίς καθαρό μυαλό, ανέτοιμη, κουρασμένη.
Και μην πει κανείς ότι φταίει το πρόγραμμα ή τα πλέι οφ. Από τον Μάρτη να είχανε σταματήσει οι δικοί μας, πάλι κουρασμένοι θα ήτανε. Και δεν τα λέω αυτά, γιατί με πειράζει η ήττα. Δεν θα με πειράξει ούτε ο αποκλεισμός (που αχνοφαίνεται στο βάθος του τούνελ). Αλλά λίγη μπαλίτσα ρε σεις. Μια ανάπτυξη. Κανα δυο φάσεις. Μη σας κράζει όλος ο κόσμος, κρίμα είναι, πρωταθλητές Ευρώπης είστε. Κι όχι τίποτα άλλο, αλλά οι Σουηδοί δεν ήταν και καμιά ομαδάρα. Αμα παίξετε με την Ισπανία και τη Ρωσία τι θα γίνει;


ΥΓ. Μπαρμπα Οτο, η στάμνα πάει πολλές φορές για νερό αλλά κάποτε θα σπάσει.


ΥΓ1.
Πώς είχανε απλωθεί έτσι οι Σουηδοί στις εξέδρες; Σαν λιβάδι με μαργαρίτες ήτανε.
ΥΓ2. Mεγάλος παίκτης ο Ιμπραήμοβιτς.
ΥΓ3. Πόσο χρονών είναι ο Λάρσον; Πόσο;

ΥΓ4. Τι γκολ ήταν το δεύτερο! Τύφλα νάχουν αυτά που τρώει το μέλος στο Τσάμπιονς Λιγκ. (εντάξει, αυτό είναι κακία, αλλά εγώ φταίω που έκανα το συνειρμό;).
ΥΓ5. Ρε Κάρα, υπάρχουνε κι άλλοι παίκτες στο γήπεδο, όχι μόνο εσύ κι ο Μπασινάς.
ΥΓ6. Του έχω σούρει τα μύρια όσα του Χαριστέα, αλλά για να πούμε και του στραβού το δίκιο, τουλάχιστον προσπαθεί.
ΥΓ7. Θα πάρουμε κανα βαθμό στον όμιλο;

30 comments:

στρουμφιτα said...

Καρότα? Χελιδονοφωλιές? Οι άνθρωποι ξέρουν να χαρούν! Εμείς είμαστε ικανοί να πάμε στο γήπεδο ντυμένοι Μακεδόνες και αν χάσουμε επιτόπου να σουβλίσουμε με τις σάρισσες παίκτες, προπονητή και... διερμηνεα.
Το μολών λαβέ δίνει και παίρνει.
Πάλι καλά που δεν στείλαμε την αποστολή λέγοντας "ή ταν ή επί τας"

Ντεμης said...

Πειράζει που για άλλη μια φορά θα συμφωνήσω μαζί σου; Μερικοί το έχουν παρακάνει, ειδικά αυτός ο Χελάκης! (πάντως όσο κι αν προσπαθήσει, δεν πρόκειται να ουρλιάξει για την Εθνική όπως είχε ουρλιάξει για το γκολ τού οσφπ πέρυσι - νόμιζα πως είχε πιάσει καμμιά πυρκαγιά!).
Ίσως βέβαια να το έχουμε λίγο παραξηλώσει γιατί αυτή είναι και η μόνη χαρά που μας δίνει αυτή η χώρα, δεν έχουμε άλλον καθημερινό λόγο να αισθανόμαστε υπερήφανοι ως Έλληνες....

νατασσΆκι said...

Παιδί μου, αυτές οι ξενέρωτες συμπεριφορές είναι για τους ευρωπαίους, εμείς -ως γνωστόν- είμαστε ανώτερη φυλή, και όταν χτίζαμε Παρθενώνες αυτοί τρώγαν βελανίδια, κλπ κλπ κλπ. Τι λες τώρα!!!
:):):)
(συμφωνώ, συμφωνώ, συμφωνώ!!! Είναι οι μόνοι ποδοσφαιρικοί αγώνες που -σχεδόν- παρακολουθώ, και θα τους κόψω κι αυτούς, μου φαίνεται!!)

Φιλιά, γατί μου :)))

gatti said...

@στρουμφιτα: Καλώς την! "Εγραψε" αυτό με τις σάρισες! Πολύ γέλιο! Φανταζόμουν συνεχώς τη σκηνή! Ετσι είναι δυστυχώς. Οι άλλοι πάνε να διασκεδάσουν κι εμείς πάμε σε πόλεμο. Θα μου πεις μιλάς κι εσύ που τρελαίνεσαι με την ομάδα σου; Αλλο όμως η αντιπαλότητα μεταξύ συλλόγων (πάλι σε λογικά πλαίσια, να αναλώνεται σε καζούρα) και άλλο η πώρωση με την Εθνική, οι φανφάρες, οι μεγαλοστομίες και μετά άμα γίνει η στραβή, το κράξιμο και η ειρωνία.



@ντέμης: Απόψε πάντως Ντέμη μου, ήταν όλοι οι εκφωνητές μαραμένοι. Είχανε κάνει γαργάρες για να μπορούν να φωνάξουν ο ένας πιο δυνατά από τον άλλο, αλλά τελικά δεν τους χρειάστηκε.

Είναι αλήθεια ότι είμαστε της υπερβολής και στη χαρά και στη λύπη. Αλλά το να εξαρτάς την εθνική σου υπερηφάνεια από έναν ποδοσφαιρικό αγώνα είναι too much.


@νατασσάκι: Mόνο που αυτοί κατέβηκαν από τα δέντρα, έχτισαν τα δικά τους μνημεία κι εμείς μείναμε να καμαρώνουμε και να αναπολούμε τα κλέη των προγόνων. Δεν λέω να γίνουμε ξενέρωτοι, αλλά όχι να τρελαθούμε κιόλας, επειδή δεν επαναλάβαμε μια επιτυχία που συνέβη επειδή κοιμήθηκε ο Θεός (τι κοιμήθηκε, σε κώμα για ένα μήνα έπεσε!). Και δεν θέλω μ΄ αυτό που γράφω να απαξιώσω εκείνη την επιτυχία. Ηταν πολύ μεγάλη, την ευχαριστηθήκαμε (για την επιτυχία μιλάω πάντα...), αλλά αν δεν επαναληφθεί δεν χάλασε ο κόσμος.

Να μη τους κόψεις, αξίζουν Νατάσσα μου. Από πολλές απόψεις (θυμήσου το ποστ της meniek!).

Φιλιά!

Rizobreaker said...

Συμφωνώ βεβαίως βεβαίως με όσα γράφεις!!!

Ειδικά για τα υστερόγραφα σου:

ΥΓ1. Ωραία κίτρινη εξέδρα!
ΥΓ2. Όντως μεγάλος!
ΥΓ3. 37 και συνεχίζει...
ΥΓ4. Τι γκολ ήταν το πρώτο?? Γκολάρα!!! Δε μοιάζει με το γκολ που είχαν φάει από τον Αντριάνο στο Συνομοσπονδιών??
ΥΓ5. Τι λες παιδί μου?? Κι ο Μπασινάς υπάρχει λόγω περιβραχιόνιου...
ΥΓ6. Ότι και να κάνει επιθετικός (σκόρερ) δεν είναι...
ΥΓ7. Μπορεί και ναι, μπορεί και όχι... Ποιος νοιάζεται? Εγώ πάντως όχι...

fpboy said...

- για βαθμό χλωμούς μας κόβω!
- και εγώ σαν γιορτή το βλέπω το Ευρωπαικό και χωρίς καμιά πόρωση.
- για πολλούς όμως (π.χ Χελάκη) είναι και ευκαιρία για business.
- Τέλειες οι φωτό
-Χάλια η εθνική....

houli_v said...

Επί του αθλητικού παρά τα χθεσινά χάλια μας (ειδικά οι πάσες στο κέντρο και μετά το γέμισμα 'φτου ξελευθερία' ήταν απαράδεκτο) θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει άνετα το βαθμό της ισοπαλίας μιας και οι άλλοι δεν ήταν καμιά σοβαρή ομάδα .

Κατά τ' άλλα τώρα έχουμε να δούμε όσους περίμεναν τον Ότο στη γωνιά για να τον θάψουν και έτσι να γίνει ένα τεστ για το πόσο αγνώμονες είμαστε ως λαός .

gatti said...

@rizobreaker: Kαι μιας που λέμε για εξέδρες, είδες καθόλου την ελληνική; Ολο τους Σουηδούς έδειχνε.
Ο Ζλάταν μπορεί να είναι προβληματικός σαν χαρακτήρας, αλλά τη μπαλίτσα του μια χαρά την παίζει. Οσο για τον Λάρσον, βάζει κάτω πολλούς νεότερους.

Το πρώτο γκολ ήταν εκπληκτικό, είδες, στην ...βιασύνη μου να πω την κακία μου για τον Νικοπολίδη, δεν ασχολήθηκα καθόλου με το πρώτο.

Ασε, ο Κάρα με εκνεύρισε. Επαιξε όπως στον Παναθηναϊκό. Εβλεπε μόνο ένα παίκτη δίπλα του και όταν του δόθηκε η ευκαιρία να δημιουργήσει κάτι καλό πήγε να τα κάνει όλα μόνος του. Αλλά οι ήρωες μάλλον πέθαναν...

Δεν κάνει ο Χάρι, είναι γεγονός, αλλά τουλάχιστον προσπάθησε ο φουκαράς.

Χλωμό το κόβω να παίρνουμε βαθμό, αλλά κι εμένα δεν με νοιάζει. Ετσι, κουβέντα να γίνεται...



@fpboy: Kι εγώ βλέπω να πέφτουμε ...ηρωικώς. Κάτι ανάλογο με το Μουντιάλ των ΗΠΑ, που έλεγε τότε ο Χάρι Κλυνν: "H Eλλάδα έπαιξε το σύστημα 4-4-2", υπονοώντας βέβαια όχι σύστημα, αλλά τα γκολ που αρπάξαμε. Γιορτή είναι το Euro και έτσι πρέπει να το βλέπουμε. Αλλά όπως διαβάζω και ακούω, άρχισε ήδη η γκρίνια.
Ασε με, με το Χελάκη, έχει καταντήσει αηδία αυτό το πράγμα με τις διαφημίσεις και τα ουρλιαχτά. Σου λέει ό,τι προλάβουμε, τι νομίζεις την έχουνε ανθιστεί τη δουλειά οι ...αλήτες ρουφιάνοι ότι δεν περπατάει η Εθνική φέτος.



@houli_v: Oι Σουηδοί δεν είναι κάποια υπερδύναμη, όμως ειδικά χθες νομίζω ότι ήταν πολύ καλύτεροί μας και πολύ δύσκολα θα μπορούσαμε να πάρουμε το χι. Αφού παίξαμε άθλια. Ξέχασες που οι φίλαθλοι των Σουηδών μας έκραζαν για κανα πεντάλεπτο;

Τον μπαρμπα Οτο άρχισαν ήδη να τον θάβουν. Αν κρατιούνται λιγάκι είναι επειδή υπάρχει ακόμα ελπίδα με νίκη επί των Ρώσων και επειδή - και καλά - δεν πρέπει να καταρρακώσουν την ψυχολογία των διεθνών. Αν μας κερδίσει και η ...αρκούδα, οι εφημερίδες της Κυριακής θα στάζουν χολή...

Crazy Tourists said...

Υπέροχη ανάρτηση, χάλια η ομάδα!
ΥΓ1: Ωραίο το κιτρινάκι ε;
ΥΓ3. Αχ αυτός ο Larson, αχ αυτός ο Larson!
ΥΓ4: Μήπως ζήλευε τις μαργαρίτες και ήθελε να κόψει κανά-δυο;
ΥΓ5: κι άλλοι παίκτες; Πού ήταν καλέ;

CrazyTourist2

gatti said...

@crazy tourists: Kαλώς το μου. Καλύτερα να ήταν η ομάδα υπέροχη και χάλια η ανάρτηση.

Μια χαρά ήταν το κιτρινάκι. Αλλά είδαν το λιβάδι με τις μαργαρίτες και την έπεσαν στον ύπνο οι δικοί μας. Οσο για τον Λάρσον, όπως φαίνεται η ...γριά η κότα έχει το ζουμί! :-p
Η αλήθεια είναι πως ήταν καλά κρυμμένοι οι άλλοι παίκτες. Αλλά τον ξέρω τον Κάρα και όταν οι άλλοι είναι φανεροί, πώς λειτουργεί...

Φιλιά, υδροχοάκι!

Alexandros said...

Γεια σου gatti!

Μας "ψωνίσανε". Περίμεναν πίσω , μας άφηναν να αλλάζουμε πάσες μέχρι το κέντρο και σε κανένα σημείο δεν παρασύρθηκαν βγάζοντας πολλούς παίκτες μπροστά. Στις στημένες φάσεις είναι τόσο δυνατοί όδο και εμείς , οπότε "έδεσε" το γλυκό...

irene said...

τέλειες φωτό !!!!!χαχα έχω μείνει να τις χαζεύω!!

ηρεμία ρε παιδια , ούτε εγώ δεν τρελαίνομαι έτσι.. πάντα μες στην υπερβολή είμαστε..

irene said...

μόνο για τον νικοπολίδη απορώ ..

(αν δεν το έλεγα θα έσκαγα..)

MenieK said...

λιβάδι με μαργαρίτες... αλλά αντί να τις μαδήσουμε μας μάδησαν, τον Χελάκη μου μέσα :-(
Υ.Γ. (αφού σου αρέσουν τόσο) με ρέγουλο τα μπυροσούβλακα, ε? Δε λέει στο τέλος της διοργάνωσης και χαμένες και χοντρές, δε λέει...

MenieK said...

Όταν λέω σου αρέσουν, τα υ.γ εννοούσα όχι τις κραιπάλες (αν και τώρα που το σκέφτομαι....)

zouk said...

Εμενα ο Χελακης δεν με χαλαει.Τον πληρωνουν γι αυτες τις διαφημισεις και γι αυτο το κανει.Παντως δεν ακουσα χθες την περιγραφη του με την παρεα που ημουν.

Την Ισπανιδα που γελαει,να μου την τυλιξετε.Θα την παρω για το σπιτι.Ομορφο να βλεπεις τετοιες χαρουμενες φατσες.

Το μονο που θελω απο την εθνικη,ειναι να δω λιγο περισσοτερο παθος σε συνολο και οχι απο 1-2 παιχτες.Πιστευω οτι θα δουμε κατι καλυτερο το Σαββατο.Οι 2 ηττημενες ομαδες θα προσπαθησουν να σωσουν την παρτιδα και αυτο απο μονο του ειναι ενδιαφερον.

Καλη μας επιτυχια.

gatti said...

@alexandros: Σιγά μη δε μας ψωνίζανε! Σιγά το περίπλοκο και απρόβλεπτο παιχνίδι που παίζουμε από το 2004 και πέρα. Μας είχαν "διαβάσει" οι Σουηδοί, οι δικοί μας "δεν μπορούν τα παλικάρια" και έγινε ό,τι έγινε...



@irene: Κι εμένα μου άρεσαν πολύ, γι΄ αυτό τις έβαλα Ειρήνη μου. Η υπερβολή είναι στο αίμα μας, αλλά όσο μπορούμε τουλάχιστον ας την κοντρολάρουμε...

Κι εγώ αν δεν το έγραφα για τον Νικοπολίδη, θα έσκαγα! :-)



@meniek: Μας μάδησαν δυστυχώς... Τι να πεις...

Και τα υστερόγραφα και τα μπυροσούβλακα μου αρέσουν γαυρίνα μου. Μα υπάρχει ωραιότερο πράγμα από το να βλέπεις μπάλα έτσι; Μια φορά σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ, μαζεύτηκε η παρέα σπίτι πριν καν γυρίσω εγώ (δουλεύω απόγευμα). Κι όταν έφτασα σπίτι, βρήκα κάτι ανάμεσα σε τεκέ και ψησταριά! Τελευταία, λόγω συνθηκών, έχουν ελαχιστοποιηθεί τέτοιες συγκεντρώσεις, σπίτι μου τουλάχιστον. Και παρόλο που φρίκαρα όταν έπρεπε στο τέλος να καθαρίσω, άξιζε τον κόπο. Μου έχουν λείψει πολύ. Ε ναι, δεν λέει και να χάσουμε και να παχύνουμε. Ας ελαχιστοποιήσουμε τις ...ζημιές.

ΥΓ. Το κατάλαβα ότι αναφερόσουν στα υστερόγραφα (αν και τώρα που το σκέφτομαι...) ;-)

gatti said...

@zouk: Και μένα δεν με χαλάει ο Χελάκης όταν μιλάει νορμάλ. Οταν λέει για το πειρατικό, ή τώρα που βγήκε στη γύρα για να πουλήσει το cd με χάλασε. Χθες, πάντως, λίγο που έβαλα να ακούσω από το ραδιόφωνο, ήταν αρκετά συγκρατημένος.

H Σπανιόλα μου άρεσε και μένα πολύ. Είναι πραγματικά η χαρά του παιχνιδιού! Πολύ υγιής και χαριτωμένη φατσούλα!

Κι εγώ πιστεύω ότι θα είναι βελτιωμένα τα πράγματα το Σάββατο. Αν μη τι άλλο θέλουν κι οι δύο νίκη.
Δεν αισιοδοξώ όμως πολύ (για τη νίκη). Αυτό που κυρίως θέλω εγώ είναι να παίξει καλύτερα. Δεν με νοιάζει το αποτέλεσμα, αλλά το θέαμα που παρουσιάζει είναι άθλιο.

zouk said...

Πιστευω πως θα δουμε κατι καλυτερο το Σαββατο,γιατι το θελουν πολυ και οι παιχτες.Θελουν να δειξουν κατι καλυτερο και θα το προσπαθησουν οπως και αν τους παραταξει ο Οτο.Αυτο βεβαια οπως γραφεις,δεν σημαινει οτι θα μας δωσει την νικη.Η Ρωσια ειναι παρα πολυ καλη ομαδα και φανηκε ακομα και στην ηττα τους απο την Ισπανια.
Ακομα και αν χασουμε,θελω τουλαχιστον να σκοραρουμε.

Είδωλο said...

Πειραζει που γυρισε το αφεντικο στο Μπαρ και με ρωταει, "Την ειδες την γκολαρα?"
κι εγω απαντησα.."Event που δεν συμμετασχει η Τζουλια Αλεξανδρατου δεν το παρακολουθω"

Μιμης Ζερβος said...

χώστε κι άλλο πλιζ

gatti said...

@zouk: Περίεργο αλλά κι εγώ αυτή την αίσθηση έχω. Οτι οι παίκτες θα προσπαθήσουν (άσχετο αν θα τα καταφέρουν) να παίξουν καλύτερα, ίσως και για την πάρτη τους, αδιαφορώντας για το σύστημα του μπαρμπα Οτο.
Νομίζω ότι θεωρούν πως εγκλωβίστηκαν στο σύστημά του. Βέβαια, μπορεί να έχουν υπερεκτιμήσει τις δυνατότητές τους και ο Γερμανός που τους ξέρει καλύτερα να είχε δίκιο που τους παρέταξε κατ΄ αυτόν τον τρόπο. Θα δείξει. Οι Ρώσοι πάντως δεν θα είναι εύκολη περίπτωση. Είναι λαός με "κρύο αίμα". Και όπως γράφεις, δεν το έβαλαν κάτω παρά την τεσσάρα. Τώρα που λέω για τεσσάρα, το έχω γράψει και σε σχόλιο σε άλλο μπλογκ, αλλά λες να μας φυλάει το Euro καμία, έτσι ώστε να ισορροπήσουν Εθνική και σύλλογοι; Αν μη τι άλλο στο πρωτάθλημα όλοι έφαγαν την τεσσάρα τους. Γιατί όχι και η Εθνική; Ισως αυτό να φοβόταν ο μπαρμπα Οτο και αποφάσισε να φυλάξει το ...Κούγκι!



@x-oyranoy: Eγώ πάντως, ουρανέ μου, δεν χάνω τις ελπίδες μου. Θα έρθει καιρός που θα παρακολουθείς και τα ποδοσφαιρικά "event"!



@μιμης ζερβος: E, είσαι άδικος. Δεν χώνουμε! Είμεθα αρκετά ήπιοι...

Εκτός αν δεν κατάλαβα και θέλεις να
χώσουμε περισσότερο!

zouk said...

Φιλε x-oyranoy επικινδυνα τα πραγματα που ζητας.Σκεψου να ριξει ο Οτο στην κορυφη της ομαδας την Τζουλια με σορτσακι και τσοκαρο.Να την δουν οι διεθνεις μας και να αρχισουν να τρεχουν απο πισω σε ποιον θα δωσει πρωτα την μπαλα.Nα κανουν ντου οι γυναικες των διεθνων μεσα με τα παιδια αγκαλια.Nα πετανε μπιμπερο και ταπερ με κεφτεδακια.Η Γωγω να πεταει στον Δελλα το μικροφωνο,γιατι ειναι του τραγουδιου και γνωστη παρουσιαστρια ταυτοχρονα,και εχει ενα παντα μαζι της φανταζομαι.Δεν μας σωνει τιποτα απο τα Ελληνικα καναλια μετα.Για τους ξενους βεβαια θα ειναι πολυ καλυτερο θεαμα απο το χθεσινο.Kαι παθος θα εχει,και μαρκαρισματα δυνατα απο τα αφηνιασμενα women και Pampers λερωμενα.Χαμος.
Αρκετα το εσκισα το θεμα νομιζω(Να τι ξεχασα,θα εχει και σκισμενα καλσον):-P
.Καλο βραδυ.

gatti said...

@zouk: Ξέχασες και τη Μάρω (Λύτρα). Κι αυτή θα έχει μαζί της μικρόφωνο να το πετάξει σε κανα κεφάλι, γιατί κι αυτή τραγουδάει (δυστυχώς για τα αυτιά μας, όχι μόνο στον Αμανατίδη...).

Πω, πω, κόλαση η Εθνική, κόλαση!!!

Θεόδωρος Πασσαλίδης said...

Πολύ συχνά η εθνική μας ομάδα γίνεται μέσο για να εκφράσουν τις ακραίες απόψεις τους όλοι αυτοί οι νεοφασίστες που θυμούνται πως υπάρχει ελληνικό ποδόσφαιρο μόνο όταν παίζει η εθνική-και κερδίζει.
Με εκνευρίζουν τόσο πολύ αυτοί οι καραγκιόζηδες με τις αρχαιοελληνικές πανοπλίες και τα "Μολών λαβε", όσο με εκνευρίζουν και τα celebrities του στυλ Λαμπίρη που εκφέρουν και άποψη για την πορεία της ομάδας. Έχουν βρωμίσει όλον τον τόπο με την παρουσία τους,θέλουν να βρωμίσουν και το γήπεδο.

Την Εθνική την αγαπάμε, θέλουμε να την βλέπουμε πάντα πρώτη, αλλά διάολε it's just a game. Δεν είναι εθνική ταπείνωση αν χάσει η ομάδα, εθνική ταπείνωση είναι να βλέπεις συμπολίτες σου να ψάχνουν φαγητό στα σκουπίδια.

Πάντως υπάρουν και οι ωραίοι Έλληνες φίλαθλοι, αυτοί που πάνε για να απολάυσουν το παιχνίδι και την όλη γιορτή και όχι αυτοί που πάνε για να επιβάλλουν στους εαυτούς τους και στους άλλους την ελληνική ανωτερότητα.

beth said...

τα σχόλια σου εύστοχα ευχάριστα και οι φωτογραφίες περιγραφικότατες.
μιλάς για το ποδόσφαΙρο με ενα ύφος που του αξίζει. Μαρεσε πολυ ο σχολιασμός σου.
τωρα για τα υστερόγραφα.. να σημειώσω πως το 2ο ηταν ενα γκόλ που όταν το είδα πρώτα φώναξα και μετά γέλασα.

να προσθέσω 2 υστερόγραφα για τον παίχτη που τον έβριζα όσο τον έβλεπα να παίζει, τον Σαμαρά

τον είδατε πως σκόνταψε ΜΟΝΟΣ του στη τελευταια φαση του αγωνα?

η κινηση του δεν ειναι τόσο GAY?

gatti said...

@thodoras13: Κι εμένα με εκνευρίζουν οι πανοπλίες και οι χλαμύδες και όλα τα εθνικοπατριωτικά, καθώς και οι διαφημίσεις τραπεζών με τον εθνικό ύμνο, που παρουσιάζουν όλους τους Ελληνες συμμετ-έχοντες στον αγώνα, αλλά όχι στα δικά τους κέρδη. Οπως επίσης και οι γκλαμουριές και οι celebrities που ανακάλυψαν ξαφνικά την εθνική. Ολος εκείνος ο συρφετός που αμφιβάλλω αν τα 2/3 του γνώριζε τον ορισμό του οφσάιντ κι όμως έτρεξαν στα γήπεδα της Πορτογαλίας για να τους πάρει ο φακός και να δείξει ότι συμμετέχουν στο μεγάλο πανηγύρι.

Το κλίμα στην Εθνική ομάδα στο φετινό Euro θυμίζει κάτι από το USA '94 κι αν οι διεθνείς δεν ξεφτιλίστηκαν εκτός αγωνιστικών χώρων (γιατί εντός, υπάρχει δυστυχώς πάντα ο φόβος) είναι επειδή ο Ρεχάγκελ δεν είναι Παναγούλιας να τους τρέχει δεξιά και αριστερά σαν περιοδεύοντα θίασο. Τις τηλεοπτικές εμφανίσεις τους βέβαια τις έκαναν, γιατί δεν μπορούσαν διαφορετικά, λόγω συμβολαίων με τους χορηγούς, αλλά μέχρι εκεί.

Οπως τα λες είναι. Οι Ελληνες έχουν πολλά προβλήματα επιβίωσης να επιλύσουν και μπροστά σ΄ αυτά το ποδόσφαιρο είναι "πολυτέλεια". Γι΄ αυτό πρέπει να βλέπουμε τη μπάλα σαν παιχνίδι και τίποτα παραπάνω.

Και βέβαια, εννοείται πως υπάρχουν και οι Ελληνες φίλαθλοι που απολαμβάνουν το παιχνίδι και δεν θεωρούν ότι οι νίκες είναι γραμμένες στο ...DNA τους και πως αν κερδίσουν θα αποδείξουν πως αποτελούν ανώτερη φυλή.



@beth: Καλώς ήρθες και σ΄ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Ιδια αντίδραση είχα κι εγώ στο δεύτερο γκολ. Πρώτα ένα επιφώνημα έκπληξης και στενοχώριας και μετά ένα μειδίαμα, καθώς θυμήθηκα τα γκολ που τρώει ο Νικοπολίδης στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Τη φάση με τον Σαμαρά δεν την είδα στο τέλος, πάντως μου δίνεις την ευκαιρία να γράψω ότι ο συγκεκριμένος παίκτης μου τη δίνει στα νεύρα με το μπλαζέ του υφάκι. Προτιμώ τον μεγαλωμένο στον Πύργο Καραγκούνη, με όλη την κλάψα και την μουρμούρα του, παρά τον αναθρεμένο στην δυτική Ευρώπη Σαμαρά που κοιτάζει όλο τον κόσμο αφ' υψηλού και "κάπως".

Gay, δεν μπορώ να ξέρω αν είναι, ωστόσο το θέμα των gay ποδοσφαιριστών είναι πολύ μεγάλο (μου έδωσες ιδέα και για ποστ). Ετσι κι αλλιώς το συγκεκριμένο άθλημα είναι ομοφοβικό (στους άνδρες, γιατί γυναίκες ποδοσφαιριστίνες υπάρχουν πολλές ομοφυλόφιλες) και όσοι ποδοσφαιριστές είναι ομοφυλόφιλοι το κρύβουν. Κι όταν δεν το κρύβουν, μπορεί και να έχουν την τύχη του καημένου του Τζον Φάσανου που όταν ομολόγησε την ομοφυλοφιλία του, ο προπονητής του (Μπράιαν Κλαφ) τον έδιωξε από την ομάδα, στη συνέχεια πήρε την κάτω βόλτα και τελικά αυτοκτόνησε. Εμένα πάντως δεν θα με ενοχλούσε να είναι gay ένας παίκτης. Πόσο μάλλον αν παίζει μπάλα σαν τον Φαλκάο (τι σου λέω τώρα, ο Φαλκάο είναι ...stone age για σένα).

"ζαχαρούλα.." said...

έρχεται η Ρωσία.. υπομονή!!!!!!!!!!!!!!

ΠΑΥΛΟΣ said...

Μαζί σου 1000%!!!

gatti said...

@"ζαχαρούλα..": Ηρθε η Ρωσία! Καλημέρα καλή μου!



@pavlos: Εμείς συμφωνούμε συνήθως. Καλημερούδια Παύλο μου!