Tuesday, June 17, 2008

Μη μασάς το παραμύθι



Ξεκίνησε λέει σήμερα η υποβολή δηλώσεων ιδιοκτησίας για το Εθνικό Κτηματολόγιο. Και όπως γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις στήθηκε ο μαλάκας ο Ελληνας στις ουρές για να κατοχυρώσει την ιδιοκτησία του. Και να οι φασαρίες και να το βρισίδι και να το "που πας ρε" και το "αστοδιάλο μωρή που μου παίρνεις τη σειρά" γιατί ως γνωστόν ο πολιτισμός μας σταματάει μόλις κλείνουμε την πόρτα του σπιτιού μας (αν τον διαθέτουμε και μέσα σ΄ αυτό).
Και το κράτος τώρα που ξέρει τι κάψα έχει ο Ελληνας για να έχει ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι του και ένα χωραφάκι δίπλα από το σπίτι του βρήκε νέο τρόπο να κονομήσει, όπως είχε κάνει και πριν κάποια χρόνια με το περιβόητο "αν το δηλώσεις μπορεί να το σώσεις" (το "μπορεί" είναι όλα τα λεφτά, δηλαδή δεν είναι βέβαιο, αλλά ρίξε εσύ τον οβολό σου και εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε).
Και τα βάλανε τα ανθρωπάκια που με όλη την γαϊδουριά που τα δέρνει, όταν πρέπει να περιμένουν στη σειρά μιας ουράς, δεν παύουν να είναι ταλαίπωροι φορολογούμενοι ενός κράτους ανάλγητου, να στέκονται στο δρόμο μέσα στον καύσωνα για να περιμένουν να ταϊσουν το τέρας της γραφειοκρατίας που υποτίθεται τόσα χρόνια την καταπολεμάμε και τόσα χρόνια θεριεύει, αντί για να πάνε να κάνουν κανα μπανάκι να δροσιστούνε.

Αλλά καλά κάνει το κράτος στην τελική. Αφού είμαστε κορόιδα και έχει βρει το κουμπί μας, τόσα κι άλλα τόσα θα μας κάνει και μυαλό δεν θα βάλουμε. Κι όλα αυτά γιατί; Για να πάρουμε τίτλους ιδιοκτησίας και να λέμε ότι έχουμε κάτι δικό μας. Γιατί οι κτητικές αντωνυμίες είναι τα πιο αγαπημένα μέρη του λόγου για τον Ελληνα.

Χαλαρώστε ρε! Περαστικοί είμαστε όλοι. Και τίποτα ουσιαστικά δεν έχουμε δικό μας. Μόνο αυτά τα 2 μέτρα που μας αντιστοιχούν όταν πεθάνουμε που κι αυτά τα νοικιάζουμε για τρία χρόνια. Κι αν νομίζουμε ότι κάτι έχουμε δικό μας, έρχεται ένας σεισμός και το ισοπεδώνει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, ΕΤΣΙ!


Και τότε, αυτό το κράτος που σου λέει "δήλωσέ το" σου πετάει στην καλύτερη των περιπτώσεων ένα επίδομα πείνας των 3.000 ευρώ και δεν ξαναασχολείται μαζί σου.


***

Kατά τ΄ άλλα βρέθηκε λέει στην Πάρνηθα αποκεφαλισμένο και γδαρμένο ένα σπάνιο κόκκινο ελάφι. Το είχαν σκοτώσει οι λαθροθήρες πήραν το κρέας, έκοψαν το κεφάλι και τα πόδια και το πέταξαν στο δρόμο για να μην υπάρχουν ίχνη. Ναι, στην Πάρνηθα, αυτήν που αποτελεί εθνικό δρυμό. Αυτή για την οποία έπεσαν τόνοι δακρύων πέρσι όταν έγινε ολοκαύτωμα και βαρεθήκαμε να ακούμε φανφάρες από την Πολιτεία. Αυτή την Πολιτεία που είναι ανάξια να προστατεύσει έναν εθνικό δρυμό. Αλλά θα μου πεις εδώ δεν είναι άξια (;) να αποτρέψει την οικοδόμηση χτισμάτων εκεί που είναι τα καμμένα, θα καταφέρει να φυλάξει ένα αθώο ελαφάκι;



Ηθελα νάξερα βρε gerasime ακόμα το σκέφτεσαι να ξαναφύγεις από το μπουρδέλο; Φύγε όσο είναι καιρός!

14 comments:

mamma said...

Πολύ πικράθηκα με το σημερινό σου ποστ γατί μου! Όχι που φταις εσύ, αλλά οι ελληναράδες είναι το χειρότερό μου.

Είδωλο said...

Eμενα τιποτα απο αυτα δεν μου κανει εντυπωση.
Εντυπωση το ποσοστο των ελληνων που ειναι μαλακες.
Και ακομα μεγαλυτερη εντυπωση μου κανει οτι ζω αναμεσα τους και δεν εχω καταφερει ακομα να αναρριχηθω... ε?

gatti said...

@mamma: Και μένα το ίδιο mamma. Δεν έχω κι εγώ χειρότερο από τον Ελληνάρα!
H πλάκα είναι ότι για το ελαφάκι το ήξεραν όλοι απ΄ ό,τι είδα, εκτός από μένα! Δεν είναι φοβερό; Γλίτωσε από τη φωτιά, αλλά από τα ανθρωπόμορφα κτήνη δεν γλίτωσε...



@x-oyranoy: Oύτε εμένα μου κάνει εντύπωση. Αλλά αν σταματήσουμε να τα καταγράφουμε, θα φτάσουμε στην πλήρη απάθεια.

Εσύ έχε υπομονή! Νέο παιδί είσαι ακόμα. Εχεις καιρό μπροστά σου!

fpboy said...

χάος...καμιά ελπίδα...χάος...ωραίο ποστ πάντως!

Rizobreaker said...

Αγαπητό gatti μου, μια παρατήρηση μόνο. Η φυγή δεν είναι η λύση! Η λύση είναι ο αγώνας, η πάλη, η ρήξη που θα φέρουν την ανατροπή αυτού του συστήματος! Όσο κι αν προσπαθούν να κρύψουν την κατάντια του καπιταλιστικού τους συστήματος, δεν πάει άλλο! Ο καπιταλισμός έδωσε ότι μπορούσε, τώρα πλέον πεθαίνει και ο θάνατος του θα γεννήσει το σοσιαλισμό που είναι η φυσική του εξέλιξη!
Είναι πολύ απλό! Το μόνο που χρειάζεται είναι να καταλάβει η εργατική τάξη και η αγροτιά (κυρίως) ότι η ζωή τους τους ανήκει!! Ο πλούτος που αυτοί παράγουν πάει στα χέρια λίγων!!
Κι αυτό πρέπει να σταματήσει γιατί πολύ απλά αυτό είναι το δίκαιο για μας (που είμαστε οι πολλοί) και όχι βέβαια για το αστικό κράτος το οποίο είναι δημιούργημα των κεφαλαιοκρατών για να προστατεύουν το σύστημα τους!!

squarelogic said...

Δυστυχώς γατί μου μας εχουνε πάρει μέτρα...αντε και βρηκες 1 σπιτι και 2-3 χωράφια απ τους γονεις σου.Τι να κάνεις,να τ'αφήσεις?Και γνωρίζεις και δεκαδες περιπτώσεις ανθρωπων με περιφρονημένους αρχικά "κλήρους' που γινανε πλούσιοι όταν άλλαξαν οι συνθηκες και βρεθηκαν με παραθαλάσσια οικοπεδα.
Σ'αυτα πονταρουν οι ΑλογοσκουφηδοΣουφλιάδες και βαλθηκαν να μας τα παρουν και παλι.Μα το εξοργιστικο εδώ είναι το χρονικο παραθυρο που αφήνουν.17 Ιουνίου-30 Σεπτ,με 1.5 μηνα που τιποτε δεν θα λειτουργει...Χτες περασα απ το Συνταγμα και στηνανε ακομα το μεσημερι το παραπηγμα που θα ειναι το κτηματολογ.γραφείο.Και επισείουν και την απειλη προστίμου ως 1500 ευρω ανα δικαιωμα,και αναλογα με το ποσο αρεσει η φάτσα μας στον έφορο.
Κανονικά θα έπρεπε σημερα ή αυριο να τα κανουν λίμπα όλα τα γραφεία,να δεις για ποτε το ξανασκεφτονται και το χρονικο περιθωριο και τα προστιμα(τουλαχιστον..)Αλλά ελα που το ελλην.Κρατος αλλο που δεν θελει να ριξει και τα προστιμα έστω και σε κανα εκατομμυριο πολιτες.Παω στοίχημα οτι τελικα θα δοθει παράταση,αλλά εν τω μεταξυ θα πρεπει να παρατησουμε τις δουλειες μας κανα 15 μερο ο καθενας για να ξεμπλεξουμε με το νεο βασανο.

Για το ελαφακι και την Πάρνηθα τι να πω/εξοργίζομαι οσο και συ.Είναι εκει πια εμφανες οτι οι Νομοι υπάρχουν για να εμποδίζουν τους "μη εκλεκτους" απ το να μιμούνται τις παρανομίες των 'εκλεκτών'.
όσο για το ελαφάκι,ας όψονται οι "μερακλήδες" μυημένοι πελάτες των ταβερνείων της Χασιάς που παραγγέλλουν τον απαγορευμένο μεζέ.

Μιμης Ζερβος said...

σφαξτε τα,καψτε τα, χτιστε τα - να ησυχάσουμε

irene said...

θυμάμαι ένα γάμο όπου αν υπάρχει θεός , όπου η νύφη έριχνε τον γαμπρό 16χρόνια , αποκλείεται να μπορούσε να υπολογίσει πόσο κάνει 2+2 , αλλά οι γονείς του ήτανε χαρούμενοι γιατί "έχει σπίτι"..

είναι από τις ηλιθιότητες που μας χαρακτηρίζουν , όπως γιατί οι συνταξιούχοι πάνε 5ώρα στην τράπεζα όταν βγει η σύνταξη ενω η τράπεζα ανοίγει 8 ;;

για το ελαφάκι τι να πεις , σόρρυ κιόλας αλλά στον λαιμό να..

ΠΑΥΛΟΣ said...

Κι όμως μασάμε και μασάμε άγρια...

gatti said...

@fpboy: Aυτό ακριβώς είναι το απογοητευτικό. Πως δεν υπάρχει καμία ελπίδα...



@rizobreaker: Οταν διαβάζω τα κείμενα ή τα σχόλιά σου εύχομαι να ξαναγινόμουν 20 χρόνων για να αποκτήσω τη δική σου δίψα και όρεξη για πάλη. Εχω διαδηλώσει και έχω φωνάξει για χιλιάδες θέματα και για όλους τους λαούς της γης (χωρίς πλάκα), αλλά όσο οι υποχρεώσεις αυξάνονταν και οι "σφαλιάρες" περίσσευαν, μου έσβηναν αργά αλλά σταθερά τη φλόγα της ελπίδας πως κάτι θα αλλάξει. Εχω πλέον συμβιβαστεί πως δεν πρόκειται εγώ να αλλάξω τον κόσμο, ελπίζω ακόμα (βαθιά μέσα μου) πως θα τον αλλάξετε εσείς.
Ο καπιταλισμός έχει πεθάνει λες, αλλά πως γίνεται ο επιθανάτιος ρόγχος του να είναι τόσο μεγάλη θηλιά στον λαιμό των ανθρώπων; Και πόσο εύκολο νομίζεις ότι είναι για κάθε έναν άνθρωπο εγκλωβισμένο στα προβλήματά του, στα χρέη του, στις υποχρεώσεις του να σηκώσει το κεφάλι, όταν είναι τόσο πολύ απασχολημένος με την προσπάθεια να εξασφαλίσει την καθημερινή του επιβίωση;
Το "σύστημα" έχει ασφαλιστικές δικλείδες και περιπτώσεις σαν αυτή με το Κτηματολόγιο αποδεικνύει για μια ακόμα φορά πόσο καλά μας έχουν "διαβάσει" και πόσο εύκολο είναι γι΄ αυτούς να βρίσκουν νέους τρόπους για να μας εκμεταλλεύονται.

Γι΄ αυτό ακριβώς προέτρεψα τον gerasimos να φύγει αφού έχει αυτή τη δυνατότητα. Γιατί αν μείνει εδώ το μόνο που θα καταφέρει μετά από τόσα χρόνια σπουδών είναι να πρέπει να επιλέξει ανάμεσα σε μια απάνθρωπη εκμετάλλευση στον ιδιωτικό τομέα με αμοιβές πείνας, ή μια ζωή απαξίωσης, ισοπέδωσης και αναπόδραστης μιζέριας στο δημόσιο (δικά του λόγια, όχι δικά μου).
Kαι πρόσεξε, αναφέρομαι μόνο στο προσωπικό του δίλημμα, που είναι ξέχωρο από το θέμα που θίγω εδώ, της αντιμετώπισής μας από την Πολιτεία και την ποιότητα ζωής (προστασία περιβάλλοντος κ.λπ.) που αυτή η Πολιτεία μας παρέχει.
Από πού λοιπόν να αντλήσεις αισιοδοξία και να βρεις τη δύναμη να ορθώσεις ανάστημα;

gatti said...

@squarelogic: Ακριβώς εκεί ποντάρουν! Στο ότι δεν μπορείς να αφήσεις αυτά που βγήκες να γίνουν ξέφραγο αμπέλι, ή ακόμα και στο ότι ακόμα κι αν εσύ, εγώ, ή ο άλλος συνεννοηθούμε και αποφασίσουμε να μην τους κάνουμε τη ...χάρη, υπάρχουν τόσοι άλλοι που θα σπεύσουν για να δηλώσουν ως δικά τους οικόπεδα ή χωράφια σε περιοχές που τα όρια ιδιοκτησίας είναι ασαφή. Εχουν χτυπήσει "φλέβα" γιατί η ιδιοκτησία είναι ο μεγάλος καημός του Ελληνα. Και μας υποχρεώνουν τώρα μέσα στο κατακαλόκαιρο να τρέχουμε για να τακτοποιήσουμε ένα θέμα για το οποίο όπως άκουσα σήμερα το πρωί στην τηλεόραση, ούτε στις τράπεζες έχουν φτάσει τα έντυπα με βάση τα οποία θα
υπολογίσεις το ποσό που πρέπει να πληρώσεις, πως το κέντρο της οδού Ευριπίδου δεν είναι ακόμα έτοιμο, πως δεν υπολόγιζαν τέτοια αθρόα προσέλευση με αποτέλεσμα τεράστιες ουρές και γενικά πως επικρατεί η γνωστή ανοργανωσιά.

Αλλά βλέπεις, δεν το κάνουμε αυτό που λες. Να πάμε και να τα κάνουμε όλα λίμπα για να καταλάβουν κάποια στιγμή ότι δεν έχουμε να κάνουν με ζώα (τι μου φταίνε και τα ζωάκια) αλλά με ανθρώπους που
οφείλουν να τους σέβονται, αφού χάρη σ΄ αυτούς υπάρχουν.


Οσο για το καημένο το ελαφάκι, όπως τα λες είναι. Υπάρχουν και κάποιοι ιδιαίτερα απαιτητικοί ουρανίσκοι για την τέρψη των οποίων πρέπει να θυσιαστούν ελαφάκια, ζαρκάδια και τόσα άλλα ζώα που αποτελούν εκλεκτούς μεζέδες...



@μιμης ζερβος: Aυτό κάνουν έτσι κι αλλιώς. Σφάζουν, καίνε, χτίζουν με τέτοιους ρυθμούς που στο τέλος δεν θα μείνει τίποτα.



@irene: To "κεραμίδι" είναι το Νο 1 για τον Ελληνα. Δεν είδες πώς έτρεξαν από την πρώτη μέρα για να κατοχυρώσουν τις ιδιοκτησίες τους;


Για το ελαφάκι το ίδιο λέω κι εγώ. Και επίσης όποιος το έκανε να τον γδάρουν με τον ίδιο τρόπο!



@pavlos: Ετσι είναι Παύλο μου. Μασάμε και μάλιστα άγρια...

kat. said...

θέλω και εγώ να φύγω και όχι μόνο να πάω όσο γίνεται πιο μακριά αλλά και να μην γυρίσω να κοιτάξω ούτε για μια στιγμή πίσω μου!!

KitsosMitsos said...

Για το δεύτερο θέλουμε ένα χέρι ξύλο όλοι.
Για το κτηματολόγιο, είναι κάτι που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια. Τώρα θα υποστούμε την ταλαιπωρία, αλλά τουλάχιστον θα είναι πιο ξεκάθαρα τα πράγματα.

gatti said...

@kat.: Καλώς ήρθες! Κι εγώ θέλω να φύγω, αλλά δεν μπορώ. Αν εσύ μπορείς, κάντο!



@kitsosmitsos: Για το δεύτερο έχουμε όλοι ευθύνες, είναι αλήθεια. Για το πρώτο, απλά δεν μιλάω για την αναγκαιότητα. Μιλάω για το κίνητρο της συγκεκριμένης χρονικής στιγμής.