Wednesday, June 25, 2008

If he is good enough, he is old enough

Αισιοδοξία. Αυτό μου έβγαλε ο τεντάς στην πρώτη του συνέντευξη επί ελληνικού εδάφους. Εικόνα δεν είχα, αλλά απ' όσα άκουσα στο ραδιόφωνο, ο τύπος με κέρδισε! Σοβαρός και πειστικός, τολμηρός εκεί που έπρεπε, σεμνός εκεί που χρειαζόταν. Δεν ζήτησε πίστωση χρόνου ("από εδώ και στο εξής ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα ΜΟΥ, άρα έχω την ευθύνη της"), δεν απαξίωσε την δουλειά του προηγούμενου προπονητή ούτε την αξία των παικτών ("η ομάδα δεν ήταν χειρότερη από τις άλλες, αλλά υπήρξε άτυχη"), δεν έδειξε να κολλάει σε συστήματα ("αν ένα σύστημα δεν ταιριάζει στους παίκτες μου, δεν θα τους πιέσω να το εφαρμόσουν") και ένα πράγμα μόνο υποσχέθηκε με έμφαση: "Θα προσπαθήσω να φτιάξω μια ομάδα που θα παίζει επιθετικό, ελκυστικό ποδόσφαιρο".
Θα μου πεις, αυτό το τελευταίο μόνο εύκολο δεν είναι. Ασε που το είχε υποσχεθεί και ο Πεσέιρο. Αλλά δεν το έκανε πράξη. Ομως, γενικά η ατμόσφαιρα σήμερα ήταν διαφορετική. Μπορεί να έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι τον Τεν Κάτε τον παραδέχονται όλοι, ενώ τόσο τον Μαλεζάνι, όσο και τους Μουνιόθ και Πεσέιρο τους έβλεπαν με πολλές επιφυλάξεις. Και δικαιολογημένα όπως αποδείχτηκε.


Τι άλλα είπε ο Τεν Κάτε;

* Το σύστημα θα είναι αυτό που ταιριάζει στους παίκτες μου. Δεν θα τους πιέσω να παίξουν κάτι που δεν μπορούν. Το μόνο που είναι σίγουρο είναι πως θα παίζουμε επιθετικό ποδόσφαιρο.
* Από εδώ και στο εξής ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα μου. Αρα από σήμερα έχω την ευθύνη της. Στο τέλος της χρονιάς θα γίνει ο απολογισμός, αλλά οι ευθύνες ξεκινούν από τώρα.
* Στόχος είναι το πρωτάθλημα, αλλά δεν μπορώ να το υποσχεθώ ότι θα το πάρουμε. Υπάρχουν κι άλλες δυνατές ομάδες, ιδιαίτερα από την Αθήνα.
* Είχα κι άλλες προτάσεις, δεν νομίζω ότι είναι ανάγκη να πω ονόματα. Ηρθα στον Παναθηναϊκό επειδή είναι μεγάλος σύλλογος και θεωρώ τιμή μου που θα είμαι ο πρώτος προπονητής του στη νέα 100ετία της ομάδας.
* Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν πιο άσχημος από τις υπόλοιπες ομάδες. Είχε κάποιες ατυχίες την περυσινή σεζόν.
* Στόχος των μεταγραφών είναι να γίνει ισχυρότερη η ομάδα. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάτι ανακοινώσιμο.
* Θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε την παραγωγικότητα της ομάδας σε γκολ.
* Δεν έχω πάρει πρωτοβουλίες για να έρθουν στην ομάδα κάποιοι παλιοί μου ποδοσφαιριστές. Με αυτά τα θέματα ασχολούνται ο πρόεδρος και ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας.
* Μπορεί να κάνουμε ΜΙΑ μόνο μεταγραφή. Δεν μπορώ να κρίνω αν μου κάνει το υπάρχον έμψυχο υλικό από την στιγμή που δεν το έχω καν δει! Δεν είναι δίκαιο για τους παίκτες. Τις προσεχείς εβδομάδες θα μου δείξουν τις ικανότητές του. Μπορεί ένας παίκτης που δεν μοιάζει καλός να είναι πολύ αποτελεσματικός για το σύστημα που θα ακολουθήσουμε. Δώστε χρόνο να δουλέψουμε.
* (Σε ερώτηση αν θα προτιμήσει παίκτες σαν τον Νίνη και τον Δημούτσο ή θα προχωρήσει με τους πιο έμπειρους και μεγαλύτερους σε ηλικία): If a player is good enough he is old enough.

Ωραίος!!!



***

ΥΓ. Ρε πώς μαύρισε έτσι ο ...Λεμονής;
ΥΓ1. Από τα μούτρα τον πήρε ο Μένιος. Κι άλλοι περάσανε λέει και μας τα είπανε μεγάλα και τρανά, αλλά από αποτέλεσμα μηδέν. Αραξε δικέ μου, κάθε χρόνο η ίδια ερώτηση...
ΥΓ2. Κυβερνητικός εκπρόσωπος ο Νικολογιάννης. Ερώτηση ανώδυνη και αβανταδόρικη ("Είχατε κι άλλες προτάσεις - γιατί προτιμήσατε τον Παναθηναϊκό;"). Τι θα έλεγε ο τεντάς ρε Τασούλη; Οτι ήρθε σε μεγάλο κλαμπ θα έλεγε!
ΥΓ3. Ωραία η ερώτηση του Κριτή ("Τι θα προτάξετε; Εναν τίτλο ή τη δημιουργία μιας ομάδας που θα παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο και θα είναι σημείο αναφοράς και στα προσεχή χρόνια;").
ΥΓ4. Νάτα και τα "μεσομακροπρόθεσμα" πλάνα του Φιλιππίδη. Τι στο καλό; Ακόμα μας ακολουθεί αυτός;
ΥΓ5. Ποιo είναι το κοριτσάκι, ποια είναι η Μυρτώ;
ΥΓ6. (Προς φωτορεπόρτερ): Αντε ρε παιδιά, ακόμα να λήξει η στάση εργασίας; Θέλουμε φωτογραφίες!
ΥΓ7. Ενοχλήθηκαν οι αλήτες ρουφιάνοι από το κομπολόι του Πατέρα. Και τους ρωτάει: "Mήπως σας ενοχλεί και το πούρο;"
ΥΓ8. Μιλάμε, πολύ ...ελεύθερη η μετάφραση!
ΥΓ9. Φεύγω για δουλειά, επιφυλάσσομαι για edit...


***

ΕDIT: Εληξε η στάση εργασίας, μπήκανε και οι φωτογραφίες.
Εντυπώσεις και διευκρινίσεις από παρόντα αλήτη ρουφιάνο: Το κομπολόι δεν ενοχλούσε τους αλήτες ρουφιάνους, αλλά τους ηχολήπτες που δεν μπορούσαν να κάνουν τη δουλειά τους.
Το κοριτσάκι για το οποίο ακούστηκαν κάποιοι να μιλάνε (στο ραδιόφωνο, στην διάρκεια της συνέντευξης) δεν έμαθα ποιο είναι (δεν άκουσε τίποτα ο ...απεσταλμένος μου).
Την μετάφραση την έκανε κάποιος από το γραφείο Τύπου που επιστρατεύτηκε την τελευταία στιγμή, γιατί προφανώς αρχικά θεώρησαν ότι δεν χρειάζεται μεταφραστής από τα αγγλικά (ας μην πω κακία τώρα). Ο Πατέρας πολύ large τύπος (extra large θα συμπλήρωνα εγώ...), ο Τεν Κάτε εξαιρετικά άνετος, γελαστοί οι βοηθοί του και παραδόξως ο πιο "σφιγμένος" ήταν ο Αντωνίου. Αυτόπτες μάρτυρες υποστηρίζουν πως ο Τεν Κάτε δεν φέρνει τόσο στον Λεμονή, αλλά μοιάζει περισσότερο στον ...Τομ Τζόουνς!

EDIT στο EDIT: Λύθηκε και η απορία με το κοριτσάκι. Ηταν αυτό που μετέφερε το μικρόφωνο για να ακούγονται οι ερωτήσεις. Κάποια στιγμή ξεχάστηκε στο βάθος της αίθουσας και ο Πατέρας που το αντιλήφθηκε ρώτησε από το δικό του μικρόφωνο: "Πώς το λένε ρε παιδί μου, το κοριτσάκι;". Και του απαντούν: "Mυρτώ το λένε πρόεδρε, Μυρτώ".

Αυτά...


YΓ. (άσχετο) ΕΛΕΟΣ!!! Oχι άλλο Λίνεκερ!!!
ΥΓ1. (καρα-άσχετο) Τι κλάσιμο έφαγε αυτός ο Γκιουλ! Δυο φορές πήγε να αγκαλιάσει τον συμπατριώτη του στα ισάριθμα τουρκικά γκολ και τις δύο αυτός αγκάλιαζε τη ...μαντίλα δίπλα του!

***

ΥΓ2 (καρα-καρα-άσχετο). Επιτέλους, έχουμε ψηλό στο μπάσκετ!!! (Ηρθε ο Πέκοβιτς! Αν δεν τον έβλεπα δεν θα το πίστευα!)


25 comments:

Anonymous said...

δεν ξέρω gatti, νομίζω οτι αυτή τη φορά προσλάβαμε πραγματικό προπονητη.
με όλη τη σημασία της λέξης.

και ο λάουντρουπ να έρχονταν, εντάξει καλός, με εμπνευση και τέλεια περίπτωση για μάρκεντινγκ, αλλά ο τεντάς νομίζω θα είναι δάσκαλος για τους παίκτες.

μένει να τον δούμε στην πράξη.

gatti said...

Κι εγώ το ίδιο πιστεύω. Ετσι κι αλλιώς τον προτιμούσα από τον Λάουντρουπ (δεν μου κάνει και πολύ για προπονητής ο Δανός).
Με κέρδισε όμως ακόμα περισσότερο με την συνέντευξη που έδωσε.
Φαίνεται προπονητής με σύγχρονη ποδοσφαιρική φιλοσοφία, ήταν άνετος, σοβαρός, δεν είπε πολλά - πολλά αλλά παράλληλα είπε και το αυτονόητο, ότι δηλαδή από την στιγμή που αναλαμβάνει την ομάδα αναλαμβάνει και τις αντίστοιχες ευθύνες.
Και βέβαια η φράση - "κλειδί" πως θα προσαρμόσει το σύστημα στους παίκτες που θα έχει, δείχνει πως δεν έρχεται με "σύστημα - τυφλοσούρτη". Επιτέλους ένας προπονητής που δείχνει να ξέρει τι δουλειά του.

Βέβαια όλα θα φανούν στην πράξη, όπως λες κι εσύ. Αλλωστε, εκτός όλων των άλλων υπάρχει και το θέμα της "χημείας" αλλά τα πρώτα δείγματα είναι ενθαρρυντικά. Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια φαίνεται να έχουμε προπονητή!

zouk said...

Απο αυτα που ακουσα ειμαι και εγω ευχαριστημενος.Απο εκει και περα τα κλασσικα.Θα τον δουμε στο γηπεδο.
Μακαρι να καταφερει να φτιαξει την ομαδα ετσι ωστε να δουμε αρκετα γκολ.
Καλως ηρθες Χενκ.

Για τους δημοσιογραφους γενικα.

Κανεις δεν με καλυπτει.Παντα κανουν κατι ερωτησεις που ειναι σχεδον ρητορικες.Ο Νικολογιαννης που ακουω στον Sport-fm ειναι μια χαρα στο ρεπορταζ.Δεν θα μου πει αρκουδες να με πορωσει,και μετα να φαω ηττα.Αλλα σε συνεντευξεις τυπου μια ζωη ακουω απο ολους μαπα ερωτησεις.
Για τον Μενιο τι να πω.Η σκεψη μου εκεινη την στιγμη ηταν:Γιατι ρε γαμωτο ξεκινησαν με την δικια του ερωτηση.Θα φρικαρει ο ανθρωπος.Ευτυχως ηταν ηρεμος και δεν τα πηρε στην κρανα.

gatti said...

@zouk: Aυτό είναι πράγματι το μεγάλο στοίχημα. Το να καταφέρει να κάνει την ομάδα να παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο. Να καταφέρει να μας κάνει να ξαναπάμε στο γήπεδο.
Θα τα δούμε όλα αυτά εν καιρώ. Πάντως για αρχή καλά πάμε.

Τώρα για τους δημοσιογράφους. Γενικά οι ερωτήσεις τους δεν είναι αυτές που πρέπει να είναι. Ο Νικολογιάννης είναι λογικό να μη σου λέει αρκούδες, είναι πιο κοντά απ΄ όλους (αυτός και δυο - τρεις άλλοι) στην ομάδα και επομένως που μαθαίνει από πρώτο χέρι τα νέα. Θα θυμάσαι βέβαια εποχές που τις μεταγραφές τις είχαν οι μισές μόνο εφημερίδες (π.χ. όταν είχαμε πάρει τον Κονσεϊσάο το είχαν δυο - τρεις εφημερίδες, εκεί δηλαδή που δούλευαν οι "εκλεκτοί").

Ο Μένιος είναι απλά γραφικός. Δεν έκανε μόνο την ηλίθια πρώτη ερώτηση, αλλά και μια τελευταία, που δεν ακούστηκε, για το αν θα δείρει ποτέ παίκτη ο Τεν Κάτε ή κάτι τέτοιο. Τον πρόγκηξαν οι συνάδελφοί του και ο Τεν Κάτε γέλασε και δεν απάντησε καν.
Ομως, στον Μένιο δεν μπορείς να κρατήσεις κακία. Είναι κάτι σαν ...μασκότ!

squarelogic said...

Καλώς ώρισε ο Χενκ με τις ευχες μας να κάνει τα όνειρα μας πραγματικότητα.
Επιτέλους φαίνεται οτι έχουμε ενα μεγαλο προπονητή που θα πρέπει να στηριχτεί με καθε κόστος.Ουδείς αλάνθαστος,αλλά θα πρέπει να προστατευθεί απ το "ροκάνισμα" των "ρουφιάνων" και να γίνει σαφές στα συνήθη καλόπαιδα ότι αυτός θα είναι ΤΟ αφεντικό.
Νομίζω οτι ηταν η πιο ορθολογική επιλογή.Μένει να...δικαιωθώ (εγώ κι ο..Κ.Αντωνίου!)

Μιμης Ζερβος said...

άντε να δούμε...

zouk said...

Καλα,εγω εχω παρει το διαρκειας μου απο τωρα,οποτε δεν θα με χασει ο Χενκ ακομα και αν δεν τα παμε καλα(φτου,φτου,φτου,οχι κακες σκεψεις :-p).Το θεμα ειναι να φερει και τους υπολοιπους.

Εννοειτε πως δεν κραταω κακια στο Μενιο.Γι αυτο αλλωστε ειπα:γιατι αυτος πρωτη ερωτηση και οχι να τον απαγαγει καποιος πριν απο ολες τις συνεντευξεις.
Αμα καταλαβεις οτι απλα ειναι γραφικος με ενα περιεργο στυλ ομιλιας δεν μπορεις να του κρατας κακια για οτι και να λεει.καπως ετσι βλεπω και τον ρεπορτερ του γαυρου,τον Νικολακοπουλο.Λεει πολλες φορες τα τρελα του,αλλα εχω ριχνω γελιο και δεν τσαντιζομαι ποτε.Αλλωστε μπαλα ειναι.

gatti said...

@squarelogic: Eίναι από τις λίγες φορές που έρχεται ένας προπονητής και δεν υπάρχουν γκρίνιες και μουρμούρες. Οπως φαίνεται έχει την αποδοχή από το σύνολο του κόσμου του "τριφυλλιού", κάτι που δεν θα συνέβαινε αν ερχόταν ο βατραχοπρίγκιπας ή κάποιος τύπου Πεσέιρο.

Του αναγνωρίζουν όλοι ότι ξέρει μπάλα και προπονητική το θέμα είναι κατά πόσο αυτά που ξέρει μπορεί να τα εφαρμόσει με επιτυχία στην ομάδα. Είναι όμως πολύ σημαντικό ότι φαίνεται να έχει στήριξη και από τη διοίκηση και από τον κόσμο (στον οποίο έκανε ιδιαίτερη και επανειλημμένη αναφορά).

Τώρα όσον αφορά το "ροκάνισμα" είναι θέμα της διοίκησης να τον προστατέψει.
Κι εγώ επίσης - μένει να δικαιωθώ... - αφού κι εγώ αυτόν προτιμούσα! :-)



@μιμης ζερβος: Τι να δεις εσύ καλέ; Γαύρος δεν είσαι εσύ; ;-)



@zouk: Θα έρθουν και οι υπόλοιποι, όμως όπως πολύ καλά ξέρεις ΕΙΔΙΚΑ στην ομάδα μας το διαρκείας δεν είναι εγγύηση. Ο φίλαθλος του Παναθηναϊκού προτιμάει να απέχει ακόμα κι αν έχει διαρκείας, αν βλέπει άθλιο θέαμα.

Μα, αφού είναι μασκότ ο Μένιος, δεν θα βγει να χαιρετήσει στην αρχή και στο τέλος του ..αγώνα; Ε, αυτό έκανε!

Και ο ΚΝικ είναι cult φιγούρα για τους γαύρους. Οσο τον βρίζουν, τόσο τον αγαπάνε...
.

spyros1000 said...

ΚΑΛΟΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ,ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΝΑ ΤΟΝ ΔΩ...

gatti said...

@spyros1000: Καλώς ήρθες!

Αυτό περιμένουμε όλοι. Να τον δούμε στην πράξη...

scarface said...

Από την κατπληκτική σου προσέγγιση στη συνέντευξη τύπου κρατάω τη φράση του 10κατε "if he is good enough, he is old enough" όπου ο άνθρωπος έγραψε κατευθείαν.

Επίσης με χαροποιεί ιδιαίτερα ότι πήραμε επιτέλους στο μπάσκετ έναν παίκτη που χρειαζόμασταν εδώ και τρία χρόνια τουλάχιστον.

Γιατί , η επόμενη χρονιά θα είναι δύσκολη στο πορτοκαλί άθλημα.

zouk said...

"Θα έρθουν και οι υπόλοιποι, όμως όπως πολύ καλά ξέρεις ΕΙΔΙΚΑ στην ομάδα μας το διαρκείας δεν είναι εγγύηση. Ο φίλαθλος του Παναθηναϊκού προτιμάει να απέχει ακόμα κι αν έχει διαρκείας, αν βλέπει άθλιο θέαμα."

Το ξερω,ισχυει αυτο.Τουλαχιστον στην Λεωφορο αυτο δεν φαινοταν οπως φαινεται στο ΟΑΚΑ.Εγω ειμαι μιας διαφορετικης αποψης.θα παω στο γηπεδο οπως και αν παιζει η ομαδα για να στηριξω τους παιχτες.
Ελπιζω φετος να μην γινει κτι τετοιο και να ειμαστε ολοι εκει να πανηγυριζουμε.

Scarface,πραγματικα χρειαζοταν ενας παιχτης σαν τον Πεκοβιτς.Ολοι οι προηγουμενοι ψηλοι δεν μας ειχαν βγει τα τελευταια χρονια.Ο Πεκοβιτς νομιζω πως μας ταιριαζει.
Επισεις,ο Νικολας που πηραμε ειναι και αυτος τρομερη περιπτωση.Μεγαλος σουτερ.Βαλε και τον Φωτση που ξερει που ερχετε και τι εχει να κανει,και καταλαβαινεις πως ειμαστε σε καλο δρομο.Σιγουρα θα δουμε και αλλους να ερχονται.

Πολυ καλη κινηση ειναι και ο Λεωνης για προπονητης στο Βολλει.

gatti said...

@scarface: Συμφωνούμε πως αυτή η φράση ήταν "όλα τα λεφτά". Αλλωστε, γι΄ αυτό την έβαλα κι εγώ τίτλο του ποστ.

Για το μπάσκετ θα σου έλεγα να είσαι λιγότερο προβληματισμένος. Η ομάδα που βλέπει για χρόνια την πλάτη του αντιπάλου της είναι λογικό να δραστηριοποιείται περισσότερο στις μεταγραφές, αν πράγματι θέλει να αλλάξει τις ισορροπίες. Και αυτό κάνει ο γαύρος στο μπάσκετ τώρα όπως το κάνουμε και εμείς στο ποδόσφαιρο.
Αντίθετα ο Παναθηναϊκός στο μπάσκετ δεν χρειάζεται να κάνει κινήσεις εντυπωσιασμού. Προσθήκες και βελτιώσεις χρειάζεται να κάνει και αυτό προς το παρόν κάνει. Δεν αποκλείω όμως να γίνει και κανα "μπαμ". Γιαννακόπουλοι είναι αυτοί.

gatti said...

@zouk: Eγώ πάλι όχι. Αν δεν με ικανοποιεί ο τρόπος που παίζει η ομάδα προτιμώ να μην πάω στο γήπεδο. Βέβαια, δεν αντέχω να μην δω το παιχνίδι. Το βλέπω και βρίζω...
Η αλήθεια όμως είναι πως ένα άδειο ΟΑΚΑ είναι πολύ πιο "κρύο" από μια άδεια Λεωφόρο γι΄ αυτό και πρέπει η ομάδα να παίζει σε γεμάτο γήπεδο (ας ελπίσουμε να ισχύσουν αυτά που είπε ο Τεν Κάτε και να γίνει το ποδόσφαιρο του Παναθηναϊκού ελκυστικό).

Eίναι όντως πολύ καλές οι κινήσεις στο μπάσκετ, έχουμε ενισχυθεί κι ας μη θέλει να το δει ο "σημαδεμένος".

Στο βόλεϊ, αφού χάσαμε από τον Λεώνη ένα πρωτάθλημα, τον πήραμε προπονητή. Γαυροτακτική μου κάνει αυτό.
;-)

Anonymous said...

λυσαγαν οι περισσότεροι να πάρουμε κλέιτον, και να μην χάσουμε ιβ, νατα τώρα. πάει ο αιμάρ, που τον φαντάστηκα με την πράσινη φανέλα και του πήγαινε όσο του σαραβάκου. υπερπλήρεις, δεν χωράει το παιδί.

εκτός και αν ξέρουν κάτι που εμείς αγνούμε, που κάνει την πτωτική του πορεία μη αναστρέψιμη.

βέβαια ακόμα και σε πτωτική πορεία ο αιμάρ, δεν θέλω να μετρήσω πόσες φορές καλύτερος είναι απο τον κλέιτον στην καλύτερη του μέρα.

gatti said...

@ammos sta malia mou: Aπό την άλλη, όμως, είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι ο παίκτης έχει πτωτική πορεία τα τελευταία χρόνια. Τι εχέγγυα έχεις ότι θα "αναγεννηθεί" στην Ελλάδα, όπου λογικά δεν θα πρέπει να τρελαίνεται κιόλας να έρθει; Αν είναι να γίνει η μεταγραφή για λόγους εντυπωσιασμού, καλύτερα να μην γίνει καθόλου. Εμένα πάντως η τωρινή διοίκηση μου δίνει την εντύπωση πως τα ψάχνει τα θέματα πολύ περισσότερο από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια. Οπότε μπορεί κάτι παραπάνω να ξέρουν...

Anonymous said...

gatti
δεν θα διαφωνήσω. έτσι είναι, και μάλλον καλά έκαναν. απλά μου έχει κάτσι κάπως με κλέιτον ήθελα κάτι καλύτερο για αυτή την θέση, με σίγουρη κάθετη πάσα.

ψάχνουν τα πράγματα, και ψάχνουν και ομάδα για να σπρώξουν τον γκούφη και τον κουμπάρο. μορις παπ, πάνε καλιά τους

mamma said...

Οι δηλώσεις του μας [βάζω και τον εαυτό μου μέσα, βρε δεν πάω καλά τώρα τελευταία] γεμίζουν αισιοδοξία.
Άντε να δούμε!

Anonymous said...

Gatti μου μια που ως γνωστον δεν εχω ιδεα απο αθλητικα σου αφηνω σχόλιο εκτός θέματος ως συνήθως για να σου πω(απο τη πατρίδα πλέον)ευχαριστώ πολύ για τα σχόλιά σου,είσαι απο τα λίγα άτομα στα blogs που με κάνουν κ αισθάνομαι πάντα καλύτερα!πολλά φιλιά και ότι καλύτερο για τη Παναθα που τόσο αγαπάς!

gatti said...

@ammos sta malia mou: Kι εγώ δεν ενθουσιάστηκα με τον Κλέιτον είναι γεγονός. Αλλά ίσως να έχουν κάτι στο μυαλό τους που δεν το ξέρουμε.

Για τις παλτουδιές το άκουσα πριν λίγο. Ανέβασα και ποστ! Η χαρά μου δεν περιγράφεται!
Είχα πάντα το φόβο ότι κάποιοι από αυτούς που θα μείνουν θα είναι τροχοπέδη για τη "νέα εποχή". Ομως, φαίνεται πως έχουν γνώση οι φύλακες!



@mamma: Σιγά σιγά θα μου γίνεις εξπέρ στα αθλητικά, το βλέπω εγώ!!! :))))

Κάτι γίνεται, mamma μου, κάτι γίνεται!



@ελένη: Καλώς επέστρεψες στο σπίτι σου! Κοίταξε να χαρείς ξέγνοιαστα το καλοκαιράκι και μην αγχώνεσαι για το "μετά". Θα έρθει μόνο του!

Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Πολλά φιλιά και σε σένα!!!
Και να χαίρεσαι ό,τι αγαπάς (ό,τι κι αν είναι αυτό...) :-))

zouk said...

Δεν με χαλαει που δεν πηραμε Αιμαρ.Θα παρουμε κατι αλλο.Λογικο ειναι που φευγουν Παπ και Μορις.

Το μονο κακο ειναι το επικοινωνιακο.Αυτοι που εχουν την γκρινια μεσα τους,αρχισαν να γκρινιαζουν χωρις να ξερουν τι αλλες μεταγραφες θα γινουν και ποια μπορει να ειναι τα ονοματα που θα ερθουν.
Εμενα με ενδιαφερει και η ουσια.Ουτε τον Ματος ηξερα,αλλα ηταν μια χαρα παιχτης.
Θα περιμενω τις εξελιξεις.

gatti said...

@zouk: Αυτή είναι η διαφορά με προηγούμενες χρονιές. Δεν παίρνουμε Αϊμάρ, ξέρεις όμως ότι θα πάρουμε κάτι άλλο που θα είναι καλό. Οχι όπως παλιά. Που δεν μας καθόταν ο Σαβιόλα και παίρναμε Βίκτορ.

Δεν νομίζω ότι υπάρχει γκρίνια (ακόμα), εκτός αν εννοείς τον Γκοτζίλα και την παρέα του. Αυτούς άστους να λένε.
Μεταγραφές θα γίνουν, μέχρι τώρα δείχνουν πως ξέρουν τι τους γίνεται. Βέβαια και λάθη θα γίνουν, αλλά έτσι πάνε αυτά. Οταν ρισκάρεις, έχεις και απώλειες.

zouk said...

Ειδα οτι εγραψες αλλο ποστ,αλλα ας απαντησω εδω για την γκρινια τι εννοω.
Στο site του Sportfm,κατω απο την ειδηση μπορει να κανει σχολια ο καθενας.Εκει απο τα 40 σχολια,τα 37 ηταν της γκρινιας,γιατι κανουν πισω και αρκετα για να καταλαβεις οτι ειναι αμπαλοι και γκρινιαρηδες.
Απλα δεν την μπορω αυτη την μουρμουρα
της στιγμης,αφου μπορει σε μια μερα με μια μεταγραφη να αλλαξει.
Ενδεικτικα για να καταλαβεις την συγχυση μου,ενας γραφει απο που κι ως που εμαθε μπαλα ο Αντωνιου και κανει κρισεις.Τι να του πεις τωρα.
Και επειδη τα ξερω αυτα δεν καθομαι να διαβαζω σχολια,αλλα μου τα διαβαζε ο αδελφος μου.Αλλη φορα δεν θα τον αφηνω.

gatti said...

@zouk: Eντάξει, με τους επαγγελματίες γκρινιάρηδες δεν μπορεί να τα βάλει κανείς.

Και άλλωστε είναι γνωστή και η φράση του Κλιντ Ιστγουντ περί ...απόψεων.
Ο καθένας έχει και από μία. Για μένα ο Αντωνίου μπορεί να είναι κορυφή, για άλλους να είναι μυρουδιάς.

Εγώ τώρα πια μπορώ να κάνω υπομονή. Γιατί επιτέλους υπάρχει κάτι να περιμένω...

zouk said...

gatti:
Εγώ τώρα πια μπορώ να κάνω υπομονή. Γιατί επιτέλους υπάρχει κάτι να περιμένω...

Πολυ ωραια το σκεφτεσαι και πολυ ωραια το εγραψες.
Αυτη την εντυπωση μου εχουν δωσει και εμενα Αντωνιου και Πατερας.