Monday, June 2, 2008

Lost in translation

Λίγες μέρες χάθηκα από τα ...πέριξ και έχουνε γίνει κοσμοϊστορικά γεγονότα. Τι πράγμα είναι αυτό αδερφάκι μου! Δεν μπορεί δηλαδή ένας άνθρωπος να ...κολλήσει με την ησυχία του; Μου συνέβη και μένα, τι να κάνω! Κόλλησα με το Lost κι εκεί που έπεσα με τα μούτρα στα επεισόδια του πρώτου και δεύτερου κύκλου, σκάγανε οι ειδήσεις στη μπάλα η μία μετά την άλλη!

Και τι δεν έγινε αυτό το διάστημα! Το 1-1 στο μπασκετάκι έγινε 2-1 και μετά 2-2 μέσα σε κόλαση. Η Πανάθα έκανε πρόταση στον Λάουντρουπ για να αναλάβει προπονητής, ο τίγρης πάει να ξαναμπεί γερά στην ΑΕΚ, ο Συρίγος τα έχωσε σε διεθνείς, ΕΣΑΚΕ, Γιαννάκη γιατί λέει αργεί να τελειώσει το πρωτάθλημα και δεν θα ξεκουραστεί η Εθνική, ο Λάζος έφυγε από την Εθνική και τα έχωσε στο Συρίγο, οι "Κροκόδειλοι" ανέβηκαν στην Σούπερ Λίγκα, έπεσε το "Σίτι",

ο Μοντελοπνίχτης έβαλε πωλητήριο στον ΠΑΣ Γιάννενα ("όλα τα λεφτά" το γυμνό του ...στέρνο στο ματς του ΠΑΣ στην Καστοριά) και ο Χελάκης μας έχει σπάσει τα νεύρα με τη διαφήμιση για τα cdάκια του Euro στο Γερμανό.




Για το μπασκετάκι της Κυριακής δεν θα πω πολλά (τα λέω από κάτω, στα υστερόγραφα, γι΄ αυτό). Δυο πράγματα μόνο: Οταν χάνει ο γαύρος τον σφάζει η διαιτησία. Οταν κερδίζει, η νίκη είναι σπαθένια. Χου ρε, κάφροι, που κάνατε το ΣΕΦ ζούγκλα. Και ευτυχώς που αλλάξανε γνώμη οι γκρίζοι και δεν επέμεναν να εκκενώσετε το γήπεδο. Γιατί δεν επρόκειτο να το κάνατε κι εγώ πρωτάθλημα στα χαρτιά δεν γούσταρα να πάρω. Αυτο είναι το ένα.


Το δεύτερο είναι ότι κουράστηκα να βλέπω αυτό το προβλέψιμο και μονοδιάστατο μπάσκετ από την ομάδα μου. Ειδικά αυτά τα τρίποντα τα έχει σιχαθεί η ψυχή μου. Ενα ακόμα να δω και θα αναφωνήσω σαν άλλος Αγγελος Κρεούζης (Νίκος Κούρκουλος) στο "Ορατότης Μηδέν": "Τι κάνετε μωρέ; Οχι άλλο τρίποντο!!!".

Και πάμε παρακάτω. Συζητάμε λέει με τον Λάουντρουπ. Αλλά συζητάμε και με τον Τεν Κάτε. Και μέσα στους υποψήφιους είναι και ο Σκίμπε. Αλλά και ο Περέν. Τι θα γίνει ρε παλικάρια, θα αποφασίσετε επιτέλους; Εμένα ο Λάουντρουπ δεν μου γεμίζει το μάτι. Ασε που πολύ παιχνιδάκι κάνει με τον μάνατζέρ του και τα ΜΜΕ και δεν τα γουστάρω αυτά. ΄Η θες να έρθεις, ή δεν θες. Κι αν είναι να έρθεις για το χρήμα και με το ένα μάτι να λοξοκοιτάζεις κατά Ισπανία μεριά για να ξαναγυρίσεις εκεί, καλύτερα να μην έρθεις καθόλου. Ο άλλος ο Τεν Κάτε πάλι, καλή περίπτωση μοιάζει. Αλλά είναι όνομα αυτό αδερφέ μου; Να έχεις προπονητή που το όνομά του να θυμίζει ολλανδικό τεντόπανο; Τεν Κάτε λένε τις τέντες στη βεράντα μου! Θα λένε και τον προπονητή της ομάδας μου; Κι άντε και το συνηθίζω το όνομα. Τη φάτσα του, που είναι φτυστός ο Λεμονής, πώς θα την συνηθίσω;

Κι άντε τώρα και βρίσκεις προπονητή, γιατί πού θα πάει θα βρεις, έτσι που την ψάχνεις τη δουλειά. Με τους παίκτες τι γίνεται; Να περιμένεις τον προπονητή για να αποφασίσει τους
ξένους παίκτες που θα πάρεις το καταλαβαίνω. Αλλά να τον περιμένεις και για να κλείσεις τους παίκτες απο την ελληνική αγορά τι νόημα έχει; Ο ξένος ο προπονητής, που δεν ξέρει πού παν τα τέσσερα στην Ελλάδα θα σου πει ποιον θα πάρεις; Αντε ξεκουβαλήστε γιατί έχουμε μείνει πίσω.

Στην Εθνική μπάσκετ τώρα άλλες ομορφιές. Δημιουργήθηκε πάλι το τέλειο σκηνικό εν όψει υποχρεώσεων στο προολυμπιακό τουρνουά και προφανώς εν όψει Ολυμπιακών Αγώνων. Βγήκε πάλι ο Φίλιππας και έριξε έναν φιλιππικό. Και τι είπε; Κακώς λέει τράβηξε τόσο πολύ το πρωτάθλημα γιατί δεν μένει χρόνος να ξεκουραστεί η Εθνική. Και συγχαρητήρια στους συνδικαλιστές μπασκετμπολίστες που ενώ πέρυσι έκαναν άνω κάτω την Εθνική για το τίποτα, φέτος έμειναν αδιάφοροι μπροστά στην καταπάτηση του δικαιώματός τους να ξεκουραστούν. Γειασάν του μάγκα του Συρίγου που σκέφτεται την ξεκούραση των μπασκετμπολιστών την ίδια ώρα που οι κακοί συνδικαλιστές αδιαφορούν. Πώς το έλεγαν εκείνο το τραγούδι; "you gotta fight for your right to party;" Ετσι κι οι διεθνείς έπρεπε να παλέψουν για το δικαίωμα στην ξάπλα. Το ότι την Εθνική πέρσι την αναστάτωσε ο ίδιος και κανένας άλλος, ούτε που του περνάει από το μυαλό. Αυτός πάντα μιλάει από αγάπη για την ομάδα. Γιατί ο Φίλιππας έχει υπογράψει συμβόλαιο αποκλειστικό με την αγάπη για την Εθνική. Κανείς άλλος δεν την αγαπάει και δεν δικαιούται να την αγαπάει όπως αυτός! Πόσα θέλεις για να μας τρελάνεις; Εσύ δεν την έκανες άνω κάτω μ΄ αυτά που έγραφες; Εσύ δεν ήσουν που τα είχες βάλει με τον Λάζο και τους άλλους συνδικαλιστές και έχωνες αβέρτα; Μέχρι και αιχμές για τον Γιαννάκη άφησες στο τέλος, γιατί στήριξε τους παίκτες του και δεν έκανε μπουρδέλο την Εθνική, για να πάρει τα κομμάτια σου.

Κι επειδή δεν του έφτασαν οι περσινές αιχμές, φέτος είπε να το κάνει πιο ξεκάθαρο. Και μόλις άφησε τους διεθνείς έπιασε τον Γιαννάκη. Και τι είπε για τον Γιαννάκη; Οτι από σύμβολο ενότητας που ήταν μετατρέπεται σε αιτία διχασμού. Εδώ σε θέλω τώρα να δεις τι γίνεται. Οτι ο Γιαννάκης έπρεπε να έχει παραιτηθεί πριν πάει στο γαύρο το λέμε κι εμείς από καιρό. Οπως και ότι στην Ισπανία υπάρχει θεσμοθετημένο ασυμβίβαστο και ο προπονητής συλλόγων δεν μπορεί να είναι προπονητής καμιάς εθνικής ομάδας μπάσκετ, ούτε καν στους Παίδες, το έχουμε πει. Κάτι παραπάνω θα ξέρουνε οι Σπανιόλοι.
Αλλο πράγμα όμως να τα λέμε εμείς και άλλο πράγμα να τα λέει ο Συρίγος. Γιατί εμείς που έχουμε την τρέλα για την ομάδα μας και νοιαζόμαστε για την Εθνική τα λέμε μεταξύ μας.
Ούτε συμφέροντα έχουμε, ούτε γραμμή δίνουμε, ούτε κάνουμε πολιτική. Και φαντάσου τώρα να γίνει καμιά στραβή (γιατί στραβή θα είναι) να κερδίσει ο γαύρος το πέμπτο παιχνίδι και να πάρει το πρωτάθλημα. Δηλαδή σ΄ αυτή την περίπτωση θα δω τον Συρίγο να σηκώνει κανα λάβαρο επανάστασης δίπλα στον Γιαννακόπουλο και ενάντια στον Γιαννάκη; Ε, ποτέ ρε! Γιατί να ξέρεις, το "δράκο" δεν τον έχω μισήσει ακόμα!


Κι επειδή κάθε δράση φέρνει αντίδραση, μια μέρα μετά τον ...φιλιππικό ήρθε η "απάντηση" του
συνδικαλιστή. Γεια σου ρε μαγκίτη Λάζο που βγήκες και είπες τα πράγματα με το όνομά τους. Βρέθηκε επιτέλους ένας μπασκετμπολίστας να μιλήσει για τη γάγγραινα. Σώπα τώρα ρε
παίχτουρα που υπάρχουν συμφέροντα στο ελληνικό μπάσκετ! Σώπα τώρα που μίλησε χυδαία ο υπεύθυνος Τύπου! Πότε γίνανε αυτά; Ποιος τα έκανε; Μήπως εκείνος ο τύπος που θεωρεί το ελληνικό μπάσκετ τσιφλίκι του και μετά το
Μουντομπάσκετ είχε απειλήσει θεούς και δαίμονες ότι δεν θα σας επιτρέψει να κατεβείτε από το αεροπλάνο αν δεν φύγουν οι φωτογράφοι και τα κανάλια που του έκοβαν τη ...θέα; Γίνονται ρε αυτά τα πράγματα; Και στην τελική τι θέλετε δηλαδή εσείς οι παίχτες; Να πάρετε τη δόξα από αυτούς που βάλανε στο χάρτη το ελληνικό μπάσκετ; Ποιος σας έκανε μόδα ρε; Σε ποιον οφείλετε τους παχυλούς μισθούς και τα μεγάλα σας συμβόλαια; Μήπως στην αξία σας; Σε κανα δυο τίτλους που πήρατε και κανα δυο ψωρομετάλλια που φέρατε; Πλάκα κάνουμε τώρα; Στην Ομοσπονδία και στον "ειδήμονα" του ελληνικού μπάσκετ το οφείλετε! Τι θα ήσασταν χωρίς αυτούς;


ΥΓ. Το νου σας ...ρεμάλια! Μην τυχόν και επιχειρήσετε να κάνετε κι εσείς καφριλίκια την Τετάρτη για αντίποινα! Και ούτε καν να διανοηθείτε να επαναλάβετε τα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ συνθήματα κατά του Σόφο στον 3ο τελικό.
ΥΓ1. Το φάουλ του Μπουρούση στο Μπατίστ, στην πιο κρίσιμη φάση του αγώνα, γαργάρα; Γκρίζους λύκους δεν είχε στο ΣΕΦ; Μόνο στο ΟΑΚΑ συχνάζουν; Χου ρε!
ΥΓ2. Κλινικά νεκρός ο Μπατίστ και δεν το ξέρει.
ΥΓ3. Airball ρε Βασιλάκη;
ΥΓ4. Ποιος σε κυνηγούσε και βιάστηκες ρε Μητσάρα;
ΥΓ5. Ζέλικο, σ΄ αγαπάω σ΄ εκτιμάω, αλλά είναι κρίμα τώρα στα γεράματα να γίνω θρήσκα και να αρχίσω να κάνω το σταυρό μου κάθε φορά που σουτάρουμε τρίποντα, για να μπει η μπάλα στο καλάθι. Και ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, πάρε έναν ΨΗΛΟ!
ΥΓ6. Σιγάλας, ο Μίχος του μπάσκετ. Κριτική στο κοουτσάρισμα του Ομπράντοβιτς ("δεν καταλαβαίνω γιατί παίζει figure 8" - όπα μεγάλε, να βάλουμε εσένα να κοουτσάρεις καλύτερα), αιχμές για θέατρο του Αλβέρτη ("είναι πολλά χρόνια στο μπάσκετ ο Φράγκι και ξέρει πότε χρειάζεται να κάνει κάτι για να κερδίσει χρόνο" - καθηγητή τον Ιωαννίδη εσύ τον είχες, όχι ο Αλβέρτης), ασύστολα ψεύδη ("όταν έπαιζα εγώ δεν είχε διακοπεί ποτέ αγώνας" - εκείνον τον τελικό με τον ΠΑΟΚ που μπήκανε οι ΠΑΟΚτσήδες ξεκάλτσωτοι να παίξουν τα τελευταία λεπτά μάλλον τον ονειρεύτηκα, δεν πρέπει να έγινε ποτέ).
ΥΓ7. Πρίντεζη, για έλα μια βόλτα και από το ΟΑΚΑ να μας ξανατραγουδήσεις για τον Ηλιόπουλο.
ΥΓ8. Γαύρος καφρο-εκφωνητής: "Το παιχνίδι δεν τελείωσε. Μην πετάτε τίποτα ΑΚΟΜΑ." Eίστε γελοίοι ρε!

38 comments:

ΠΑΥΛΟΣ said...

Καλημερούδια!!!
Μα ούτε ένα σήριαλ να μην σε αφήνουν να δεις και συ σαν άνθρωπος?

υγ το στέρνο του πανύψηλου μοντελοπνίχτη όλα τα λεφτά!!!

gatti said...

Kαλημέρα Παύλο μου. Είδες; Είδες; Ολα τώρα βρήκαν να συμβούν!

ΥΓ. Φοβερός δεν είναι ο μοντελοπνίχτης;

scarface said...

εγώ είδα χθες το τελευταίο διπλό επεισόδιο του τεταρτου κυκλου.

Ασε , δε σου λεω τιποτα.

αύριο θα παω στο Οακα , στο ειχα γραψει οτι προτιμω να παει η σειρα των αγωνων στα πέντε ματς για να τρεφουν ελπιδες τα γαυρακια.

Κατω από 20 ποντους δε θα ειμαι ευχαριστημενος παντως.

squarelogic said...

άργησες(για τα δικα σου δεδομένα) αλλά τα είπες όλα!Χειμαρρώδης!

Οι γαύροι δεν χανουν ευκαιρια ν'αποδείξουν γιατί τους σιχαίνεται όλος ο υπόλοιπος κόσμος,και σε αντιθεση με σένα εγώ γούσταρα να δω πως θα εκκενωνόταν το ΣΕΦ...

ΠΕΡΙ Προπονητη,θα συμφωνήσω μαζί σου για το Λάουντουπ.6 μύρια για να λοξοκοιτά συνέχεια προς Ισπανία μου φαίνονται χαμένα λεφτά.Θα προτιμούσα το πολύπειρο τεντόπανο με τη φάτσα Λεμονή,που και παραστάσεις απ'ολη την Ευρώπη έχει,και κίνητρο ν'ακουστεί σαν πρωτος κόουτς,μεγαλώνοντας μια παρηκμασμένη ομάδα.Εξαρτάται βέβαια τι σου βγάζει στη διαπροσωπική επαφή και ευελπιστώ ο Αντωνίου που είναι μορφωμένο παιδί να έχει καλές αντέννες.
Για τα μεταγραφικά τα έγραψα και γω.
Μέχρι στιγμης ο τομέας που διακρίνονται είναι οι αποχωρησεις.
Και καλά Σέριτς,δανεικοί,πάει κι ο Εκι,φευγει ο Βύντρα,πωλητηριο σε Τζιολη,Μάντζιο,υπ'ατμον ο Ρομέρο,κι ολα αυτα χωρος να εχει ερθει κανένας.Ρε παιδες,επειδη το βλέπω δύσκολο να βαζει κοντο παντελονάκι ο Πατέρας,δεν κλείνετε και καμιά μεταγραφή πριν την έλευση του προπονητή?Τουλάχιστον κανεναν Μάκο?
Αλήθεια εκείνος ο γιγαντας ο Μουν τι να κάνει?
-)

Στο μπάσκετ,πράγματι ο Μαγος Ζοτς μας εχει κουράσει με τα τριποντα.Αλλέ βρε παιδί μου,σε ενα απ τα 5 ματς δεν θα μπουν?θα γίνει κηδεία!Κρίμα που δεν τους τελειώσαμε μεσα στην ζούγκλα του ΣΕΦ.

gatti said...

@scarface: To έχω ακούσει και από άλλους ότι είναι φοβερό το τελευταίο επεισόδιο. Ηδη έχω κάνει τα ...κονέ μου και το Σαββατοκύριακο θα έχω στα χέρια μου και τα επεισόδια του 4ου κύκλου (ενδιάμεσα βέβαια πρέπει να δω τον τρίτο).

Τεράστιο κόλλημα πάντως. Και να σκεφτείς ότι αυτά τα κορόιδευα...


Ναι, το θυμάμαι πως ήθελες να πάει η σειρά στα πέντε παιχνίδια και τελικά σου έγινε το χατήρι. Για 20 πόντους δεν ξέρω, αλλά τους 10 τους έχουμε χαλαρά. Αν παίξουμε βέβαια, γιατί διαφορετικά, το ίδιο χαλαρά θα χάσουμε...



@squarelogic: Aς όψεται το Lost που άργησα. Και να σκεφτείς ότι έχω ρίξει τρομερά ξενύχτια για να το δω. Ελεύθερο χρόνο εντός της ημέρας δεν έχω, οπότε παρακολουθώ τα βράδια.

Δεν υπήρχε περίπτωση να εκκενωθεί το ΣΕΦ. Δύσκολα θα έβλεπες κάτι τέτοιο. Δεν το κουνούσαν ρούπι. Αλλη φαιδρότητα κι αυτή. Δεν μπορεί λέει να εκκενωθεί σε μισή ώρα το γήπεδο. Οταν τελειώνει το ματς πώς γίνεται και εκκενώνεται στο δεκάλεπτο; Τέλος πάντων, το ζήσαμε κι αυτό. Είναι μια πρόγευση του τι θα ζήσουμε τα επόμενα χρόνια αν ο γαύρος γίνει το ίδιο ανταγωνιστικός με το παρελθόν. Κόλαση θα είναι όλα τα παιχνίδια. Μήπως ξεχνάς πριν μερικά χρόνια την επίθεση στη Συγγρού στο πούλμαν που μετέφερε την αποστολή του Παναθηναϊκού;

Για τον προπονητή συμφωνούμε. Για τους παίκτες επίσης. Τόσο καιρό και δεν έχει γίνει ούτε μια μεταγραφή. Και άκουσα το πρωί ότι μπορεί να χάσουμε και τον Μάτος που του έκανε πρόταση η Πόρτσμουθ (καλά αν είναι να πάει στην συγκεκριμένη ομάδα, καλύτερα να το ξανασκεφτεί ο ίδιος...).
Ποιος Μουν μου λες; Εδώ λέμε να ξεφορτωθούμε και τον Μόρις (αμήν και πότε!).

Στον Κωστάκη έχω κι εγώ εμπιστοσύνη. Ηταν από τους πολύ αγαπημένους μου παίκτες. Το οχτάρι μας που δεν έχανε με τίποτα τη μπάλα όση πίεση κι αν δεχόταν! Και βέβαια τον τελευταίο καιρό στην "Αθλητική Κυριακή" απέδειξε πως είναι άνθρωπος σοβαρός και με κρίση.

Αμα μπουν τα τρίποντα θα έχουμε μεγάλα γλέντια, δεν το συζητάμε. Θα μπουν όμως; Σε κάθε περίπτωση πρέπει να αλλάξει το στιλ του παιχνιδιού μας του χρόνου. Είνα πια "ανοιχτό βιβλίο" για όλους τους αντιπάλους...

νατασσΆκι said...

Λοιπόν, εγώ (όπως πάντα) θα σχολιάσω ό,τι μπορώ, ε; :)

Το Lost δεν το είδα, δεν το ξέρω -δεν παρακολουθώ πια σήριαλ, δεν προλαβαίνω λέμε!

Τον ψηλό μοντελοπνίχτη (που τον είχα και γείτονα παλιά, ήθελε να γίνει και δήμαρχος εδώ τρομάρα του!) τον είδα -μπλιάχ!!!! :p

Τους αγώνες μπάσκετ επίσης τους είδα, όλους -ειδικά στον τελευταίο, καρδιά κοντέψαμε να πάθουμε. Και ναι, εμεις το θέλουμε στα γήπεδα, όχι στα χαρτιά!
Για τους κάφρους που πέταξαν αντικείμενα τα άκουσαν επιτόπου οι "κόκκινοι" του σπιτιού και της παρέας μου (δεν τα ξαναλέω, πιπέρι)

Ούτε για το φιλιππικό έχω να πω κουβέντα, με κάλυψες! (εδώ μου κάθεται, χρόνια τώρα)

Απορία: ποιοι είναι οι"Κροκόδειλοι";

Καλημέρα γατί μου!!!!

:***

squarelogic said...

Άμα φύγει ο Μάτος και χαθεί κι ο Ιβανσιτς ψάνουν για 6-7 παίκτες ενδεκάδας!Που θα τους βρουν μέσα σε 20 μέρες?
Οσο το σκέφτομαι,τοσο μου φαίνεται οτι ο Τζίγγερ αποχώρησε απ τον προεδρικό θώκο για να τους εκθέσει.
Και βέβαια Πρόεδρος άτυπα έχει αναλάβει ο δικός του "επενδυτής" Ν.Πατέρας,αλλά με τα "βάζω λεφτά και δεν θέλω αξιώματα" των Βγενογιαννακοπουλαίων κινδυνεύουμε και τα λεφτά να πάνε στράφι και να απογοητευτούν οι άνθρωποι κι ο κόσμος του Παναθηναικου.Παυλος/Θανασης θα είχαν ήδη καθαρίσει με Ιβανσιτς,Μάτος.Τώρα,τρεχάτε ποδαράκια μου...

gatti said...

@νατασσάκι: Να το δεις το Lost, αν βρεις χρόνο, αξίζει τον κόπο!

Tι διαβάζω; Είχες την τιμή να είναι γείτονάς σου ο μοντελοπνίχτης; :-p

Γιατί να μη τα ξαναπείς καλέ; Αμα δεν τα ξαναχώσεις στους γαύρους εδώ μέσα, πού θα το κάνεις; Χώσε! Χώσε!

Κι εμένα εδώ μου κάθεται τόσα χρόνια με τη συμπεριφορά του ο άνθρωπος που την έχει δει
...πατριάρχης του ελληνικού μπάσκετ (που είναι και λάθος χαρακτηρισμός εδώ που τα λέμε, γιατί αυτός ανήκει στον Φαίδωνα Ματθαίου). Εχει ξεφύγει εντελώς τον τελευταίο καιρό.


Οι "Κροκόδειλοι" είναι σύνδεσμος φιλάθλων του Πανθρακικού. Αλλά επικράτησε να λένε και την ομάδα έτσι οι αντίπαλοί της. Ο Πανθρακικός ανέβηκε στην Σούπερ Λίγκα, παίρνοντας τη ...μπουκιά από το στόμα του ΠΑΣ Γιάννενα.

Καλησπέρα Νατάσσα μου! :-***



@squarelogic: Aκριβώς! Θα ψάχνουν για 6-7 παίκτες ενδεκάδας και πλέον δεν θα μπορούμε να μιλάμε για ενίσχυση. Θα μιλάμε καθαρά για νέα "αποδόμηση".

Εχει χαθεί πολύτιμος χρόνος, αν ληφθεί υπόψιν πως η φετινή δεν είναι μια οποιαδήποτε χρονιά, αλλά μια χρονιά με Euro και με υποχρεώσεις στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ από το τέλος Ιουλίου.

Λες να είναι τόσο σατανικός ο ραλίστας και να το έκανε επίτηδες; Θα δείξει. Το βέβαιο είναι πως πρέπει να πέσει πολύ τρέξιμο.

"ζαχαρούλα.." said...

...εδώ ο κόσμος χάνεται και εσύ βλέπεις lost???????????
τς τς τς τς

Alexandros said...

Τις 2 πρώτες σεζόν του lost τις έχω δει από 3 φορές. Την 3η σεζόν μόνο 2 φορές... Το ξεκίνησα πριν από τέσσερα χρόνια.
Η σειρά με την οποία είχα πορωθεί σε μέγιστο βαθμό πάντως , είναι το 24 με Κίφερ Σάδερλαντ.

Τρομερή σειρά το Six feet under καθώς και το Dexter. Να τα δεις!

zouk said...

To Lost ειναι η καλυτερη σειρα που εχω δει μεχρι τωρα.Η ψυχολογιες των χαρακτηρων ειναι ολα τα λεφτα.Το πως αντιδρουν στο νησι συμφωνα με αυτα που εχουν ζησει στην ζωη τους(Kαι εμεις τα βλεπουμε σε Flash Back).Ο 4ος εχει εκτος του τελευταιου και καποια πολυ υψηλου επιπεδου επισοδεια.Για μενα ειδικα αυτο που ειναι του Ντεσμοντ.Θα με θυμηθεις.

Παμε στα αθλητικα τωρα.Για την ΠΑΕ,θα περιμενω μεχρι την 1η της προετοιμασιας για να εχω μια πληρη αποψη της δουλειας και των προσπαθειων της νεας εποχης.Αν και το πιο πιθανο ειναι να γινουν και καποιες μεταγραφες κατα την διαρκεια αυτης.

Το μπασκετακι πιστευω θα το παρουμε και φετος.Τον αψηλο τον πηραμε αλλα ειναι για του χρονου(Πεκοβιτς).Εδω κλασσικα δε φοβομαστε για τις μεταγραφες.Εχω εμπιστοσυνη στον Ζελικο και δεν μας πιεζει και ο χρονος.

gatti said...

@"ζαχαρούλα..": Mα, ακριβώς επειδή ο κόσμος χάνεται, βλέπω το Lost! ;-)



@alexandros: Τώρα είμαι στα πρώτα επεισόδια του τρίτου κύκλου. Αυτό που λες έχω πάθει. Εχω πωρωθεί! Δεν μπορώ να το σταματήσω και όλοι μου λένε ότι είμαι τυχερή που τα βλέπω μαζεμένα παρά λίγα λίγα και πως όταν φτάσω στο τέλος των επεισοδίων του τέταρτου κύκλου (τα μισά τέλος πάντων που έχουν παιχθεί) θα πάθω στερητικό σύνδρομο. Αν και μου φαίνεται κάπως δύσκολο να πάθω στερητικό, ποτέ δεν ξέρεις.

Το θέμα είναι ότι έχω ρίξει τρελά ξενύχτια για να τα δω κι έτσι το τελευταίο πράγμα που θα ήθελα είναι να μπλέξω με νέα σειρά και να
πωρωθώ ξανά.



@zouk: Δεν έχω μέτρο σύγκρισης, γιατί είναι μόλις η πρώτη σειρά που βλέπω από όλες αυτές που χαλάνε κόσμο. Τον Ντέσμοντ μόλις τώρα αρχίζω και τον μαθαίνω και ομολογώ ότι μου έχει κινήσει το ενδιαφέρον. Στην αρχή μου είχε κάνει εντύπωση ο Λοκ, αλλά τώρα πια με έχει κουράσει. Ο γιατρός μου μοιάζει πληκτικός, ο Σαϊντ είναι λίγο λιγότερο Αραβας απ΄ ό,τι θα μου άρεσε, ο Σόγιερ είναι λίγο παραπάνω ξανθός. Εκείνος που αρχίζει και με κερδίζει είναι ο Μπεν (είχε δίκιο ο scarface που μου έλεγε γι΄ αυτόν). Επίσης, αυτό που μου έχει κάνει εντύπωση είναι πως
απουσιάζει εντελώς το ομοφυλοφιλικό στοιχείο. Δεν ξέρω βέβαια τι γίνεται στον τρίτο και τέταρτο κύκλο.

Για την ΠΑΕ, έτσι κι αλλιώς μόνο να περιμένουμε μπορούμε. Το θέμα είναι να γίνουν καλές επιλογές. Κι εγώ πιστεύω ότι είναι πολύ δύσκολο να προλάβουμε να κλείσουμε τους παίκτες πριν ξεκινήσει η προετοιμασία.

Στο μπασκετάκι ξεκινήσαμε καλά.
Για να δούμε...

mamma said...

Lost. Τρομερό κόλλημα, αν και ομολογώ πως το βαρέθηκα λίγο προς το τέλος.
Έχω δει τον 3ο ή τον 4ο κύκλο [σε ντιβιντί], δεν θυμάμαι ποιός ήταν. Αυτό που θυμάμαι είναι που είχαν φυλακίσει την Κέιτ και τον ξανθομπάμπουρα σε κάτι κλουβιά, τους ελευθέρωσαν με αντάλλαγμα να μείνει ο γιατρός να εγχειρίσει τον αρχηγό και κάτι άλλα που τα έχω μπερδεμένα στο μυαλό μου.
Αυτός ποιός κύκλος είναι;

Τον αγώνα της Κυριακής τον είδα, αίσχος ρεεεεεεεε! [σου είπα, έχω πάρει βαζελοδάσκαλο κατ' οίκον].
Αυτό που με ενόχλησε είναι που έκαναν πίσω οι διαιτητές. Όταν παίρνουνε μια απόφαση να την έχουνε πρώτα σκεφτεί καλά. Όχι να λένε "αδειάστε" και μετά "καλά εντάξει καθίστε". Την επόμενη φορά ποιός θα τους δώσει σημασία; Αυτοακυρώνονται :(

zouk said...

@mamma

Τον τριτο κυκλο εχεις δει,αλλα κρυβε λογια γιατι δεν τον εχει δει η gatti.Ο τεταρτος μολις τελειωσε στην Αμερικη,δεν εχει βγει σε DVD.

gatti said...

@mamma: Το βαρέθηκες; Εμένα τώρα μ΄ αρέσει περισσότερο. Τώρα που μπήκαν στο
...κόλπο και χαρακτήρες που έχουν κάτι να σου πουν.

Aχ, βρε ...μαρτυριάρα mamma! Δεν έχω φτάσει ακόμα εκεί με το γιατρό! Ακόμα στα κλουβιά είμαι που τρώνε ψαροκροκέτες.


Δεν πειράζει που δεν τον διέκοψαν τον αγώνα. Καλύτερα που έγινε ο πέμπτος τελικός και τους βάλαμε στα καλάθια.

ΥΓ. Βαζελοδιδάσκαλος ε; Γουστάρω! Είναι γεγονός ότι διακρίνω μεγάλη βελτίωση! :-****


@zouk: Ασυγκράτητη αυτή η mamma. Ελπίζω να έχει αφήσει και καμιά έκπληξη για μένα. Στην αρχή του τρίτου κύκλου είμαι, αλλά έχω κάνει ήδη τα ...κονέ μου για να δω και τον 4ο (όσος έχει παιχτεί) με τον ...παραδοσιακό τρόπο!

mamma said...

Καλημέρα και σόρρυ! Ευτυχώς αυτά που είπα είναι σταγόνα εις τον ωκεανό:)

Σχετικά με την απόφαση να συνεχιστεί ο αγώνας δεν διαφωνώ, καλύτερα που έγινε ο αγώνας. 'Ομως μου τη δίνει αυτό το παιδιάστικο "καθήστε καλά γιατί θα σας διώξω". Σιγά καλέ μην το πεις και στη μάνα σου:-P

@zouk
tnx:))) για την πληροφορία!
Ευτυχώς η γάτα μου ξέρει τι περνάω και δεν με παρεξηγεί!

gatti said...

@mamma: Tι σόρρυ, καλέ; Σιγά!
Εδώ που τα λέμε από το ψάξε - ψάξε στο Ιντερνετ, για τους ηθοποιούς που παίζουν, όλο και κάτι παραπάνω έχω ανακαλύψει, χαλώντας (μου) την έκπληξη σε κάποια σημεία.
Εξάλλου, το ξέρω ότι είσαι γνωστός χείμαρρος, τι να σε κάνω! (Μου αρέσει αυτό!).

Η αλήθεια είναι πως η απόφαση να συνεχίσουν τον αγώνα υπό το φόβο νέων επεισοδίων μας γύρισε μπούμεραγκ, γιατί οι γκρίζοι έπαιξαν σαν κότες και μας στέρησαν σφυρίγματα που θα είχαν τελειώσει τη σειρά των τελικών μέσα στο ΣΕΦ.
Αλλά έστω κι έτσι, τέλος καλό όλα καλά!

zouk said...

Πραγματι δεν ειναι τιποτα αυτα που ειπε η mamma για τον τριτο κυκλο.Δεν ειναι ουτε καν στο τελος της σεζον το οποιο εχει μια εκπληξη στο τελος.

Για το μπασκετ:
ΟΛΕ,ΟΛΕ,ΟΛΕ

KitsosMitsos said...

Αυτό με τον Κούγια πώς μου ξέφυγε; Χαχα! Κορυφαίο!

gatti said...

@zouk: Προχωρώντας στον τρίτο κύκλο, βρίσκω πως το ενδιαφέρον δεν μειώνεται καθόλου. Αντίθετα, αυξάνονται οι απορίες, προστίθενται νέοι γρίφοι και σε κρατάει πάντα σε εγρήγορση. Ανυπομονώ να δω και τα επεισόδια του τέταρτου.



@kitsosmitsos: Ασε, πάθαμε μεγάλη ζημιά με τον Κούγια! Εμεινε ο ΠΑΣ στη Β΄ Εθνική και χάσαμε την ευκαιρία για κορυφαία σκηνικά του χρόνου στην Σούπερ Λίγκα!

Sisyfina said...

Πέρασα να πω ένα γειά (γειά gatti!) και να προτείνω κορυφαία σειρά: "Carnivale" μπορείς να το κατεβάσεις από το blogthea.gr. Το Lost είναι για νηπιαγωγάκια μπροστά του. Αλλόκοτο, άρτια παραγωγή και φίνα μουσική.
Φιλιά!

gatti said...

mambo tango: Kαλώς την!!!

Στην πρίζα θα με βάλεις! Αν είναι τόσο ωραία όσο λες, θα την κατεβάσω να την δω, τώρα που πλησιάζει και μια μίνι άδεια που θα την βγάλω στην Αθήνα. Νηπιαγωγείο το lost μπροστά του ε;
Αυτό και αν είναι δέλεαρ!!!

Φιλιά και σε σένα και στην κούκλα σου!
Να περνάς καλά!

:)))

zouk said...

Μολις τελειωσα το Weeds.Κολατσιο ηταν με τα 25λεπτα επισοδεια του.
Βεβαια καμια σχεση με Lost και το Battlestar Galactica.Αυτο ειναι σε αλλο ειδος.Κωμικο-δραμα θα το ελεγα.

Τωρα μπηκα και εγω στην μπριζα.Εχω ηδη το πρωτο επισοδειο Carnival για να το δω καποια στιγμη.

gatti said...

@zouk: Aντε τα καταφέρατε, με πείσατε. Τώρα θα το δω κι εγώ...

zouk said...

Ειδα το πρωτο επισοδειο.Δεν εχω ομως μια ολοκληρομενη αποψη.Ειναι λιγο πιο θριλερ απο αλλες σειρες και εχει μια καποια μαυριλα θα ελεγα.
Παντως καμια σχεση με Lost.
Το οτι ειναι μια τελειωμενη σειρα με 2 μονο σεζον ειναι το γεγονος που με δελεασε να την δω.

Sisyfina said...

zouk η μόνη σχέση που έχει με το Lost είναι ότι τρως κόλλημα!
gatti καλές διακοπές :)

zouk said...

Θεωρω οτι με ολες τις σειρες τρως ενα κολλημα,θελεις να δεις τι γινεται παρακατω.
Καλη σειρα σιγουρα ειναι(ειναι αρκετα αργη βεβαια),εχω φτασει στο 6ο επισοδειο,απλα δεν μπορω να δεχτω μεχρι τωρα με τιποτα αυτο που εγραψες:
"Το Lost είναι για νηπιαγωγάκια μπροστά του"
Ακομα δεν μου το εχει δειξει αυτο.Οταν το τελειωσω θα πω την τελικη γνωμη μου,δεν θελω να προτρεχω.

gatti said...

@zouk: Eχω εμπιστοσύνη στην mambo tango. Για να λέει ότι αξίζει, έτσι θα είναι!



@mambo tango: Kαλές διακοπές και σε σένα. Να περάσεις όσο πιο καλά και ξέγνοιαστα μπορείς! :-)))

zouk said...

Το τελειωσα το Carnivale,και γραφω την τελικη μου αποψη χωρις συγκρισεις με αλλες σειρες που ηδη εχω κανει σε αλλο ποστ.
Σε οποιον αρεσει το θριλερ,η ατμοσφαιρα παλαιας εποχης,δεν θελει να δει περιπετεια(γιατι δεν τρεχει και πολυ γρηγορα,παει κανονικα),καλες ερμηνιες(οι ρολοι που μου αρεσαν πιο πολυ οπως επαιζαν οι ηθοποιοι,ηταν του "Νανου-Σαμψων",της "Χαρτοριχτρας-Σοφι" και του "Πατερ Τζαστιν")ειναι κατι που μπορει να δει και να του αρεσει πολυ.Η σειρα μου θυμησε στο αλοκοτο που εχει την ταινια "Οδος Μαλχολαντ"(Mulholand dr).
Υπαρχει ομως ενα τεραστιο μειονεκτημα που πρεπει να το ξερει καποιος πριν να ξεκινησει να την δει.Η σειρα κοπηκε στην 2η σεζον.Επειδη οταν το διαβασα δεν ειχα καταλλαβει ακριβως τι εννοουσαν,σας λεω τι συμβαινει.Τελειωσε η 2η σεζον κανονικα,με την λογικη οτι θα υπαρχει και 3η.Δεν γνωριζαν οι σεναριογραφοι οτι θα γινει αυτο,αφου εγινε μετα το τελος της σεζον,με αποτελεσμα να μην εχουν κλεισει την σειρα στο τελευταιο επεισοδιο και ετσι να εχει μεινει με ενα αποτομο σταματημα χωρις να εχουν απαντηθει καποια ερωτηματα(ειναι σαν να κοψουν τωρα το Lost και να μην μαθουμε ποτε τι θα γινοταν στις επομενες 2 σεζον).Απο οτι διαβασα,αυτο εγινε για οικονομικους λογους,διοτι τα εξωτερικα γυρισματα ηταν πολυ ακριβα αφου επρεπε να μεταφερουν και να στηνουν συνεχεια αλλου τα σκηνικα.
Για αυτο τον λογο αμα θα πρεπει να το προτινω σε καποιον,θα πρεπει να γνωριζει πως θα δει κατι ετελες.

Αυτα τα λιγα.

gatti said...

@zouk: Oπως τα περιγράφεις πρέπει να μου αρέσει πολύ! Και το ότι είναι θρίλερ και το ότι έχει μυστήριο και ατμόσφαιρα παλιάς εποχής είναι μέσα στα ενδιαφέροντά μου.

Αλλά το ότι σταματάει απότομα είναι σίγουρα μειονέκτημα. Δηλαδή είναι οριστικό; Δεν υπάρχει περίπτωση να επανέλθουν για να γυρίσουν κάποια επεισόδια έστω και μόνο για να δώσουν ένα πιο ομαλό τέλος;

zouk said...

Και εγω αυτο σκεφτηκα.Οτι τουλαχιστον θα επρεπε να κανουν 4-5 ακομα επεισοδια για να το κλεισουν.Ομως αμα σκεφτεις οτι η σειρα ηταν 2003 και 2004 και τωρα εχουν 2008 κατι τετοιο το βρισκω αδυνατο.

Αμα θες διαβασε και εδω:
http://cinematv.wordpress.com/2007/10/11/carnivale/

Sisyfina said...

Πού πηγαίνουν τα comments όταν χάνονται;;;
Ξαναγράφω: είδα όλο τον 1ο κύκλο και δεν θέλω να κατεβάσω τον 2ο για να μην μου τελειώσει!
Ξενέρωσα μόνο μία φορά.
Ο πρωταγωνιστής είναι γκομενάκι παστελάτο που λέει και η Κατερίνα του Σάκου (σσσσσςςςς μεταξύ μας αυτό)
Η ατμόσφαιρα θυμίζει όντως Ντ. Λιντς αλλά στο πιο "ρεαλιστικό" του να το πω; ή με πιο....χμ στρωτό μοντάζ, anyway.
Η εποχή μου θύμισε επίσης το πολύ αγαπημένο μου βιβλίο "Τα σταφύλια της οργής".
Ένιωσα σα να ζούσα μέσα στη σειρά και αδημονούσα να δω τί θα μου ξημερώσει(!)
Λέγεται ότι θα γυριστεί ακόμα ένας μίνι κύκλος.
Αυτά, φιλιά!

gatti said...

@zouk: Aπαράδεκτο να μην κάνουν κάποια επεισόδια για να κλείσει ομαλά η σειρά.
Παρόλα αυτά θα το ...τολμήσω!



@Mambo Tango: Tι έγινε; Χάθηκε ποστ; Πώς;
Εγώ για να κατεβάσω ολόκληρο κύκλο μάλλον θα πρέπει να αναβαθμίσω την σύνδεση. Η ταχύτητά μου δεν μου επιτρέπει να κατεβάσω κύκλους, μόνο επεισόδια. Αλήθεια το Carnivale υπάρχει ανά επεισόδιο, ή πρέπει να κατεβάσεις με τη μία ολόκληρο τον κύκλο;

Παστελάτο ε; Καιρό έχω να ακούσω αυτή τη λέξη και πάντα μου προκαλεί γέλιο!

Θα το δω, πάει και τελείωσε. Με πείσατε! Αλλά όχι άμεσα, γιατί προμηνύεται ένα τρελό τρι-βδόμαδο στη δουλειά που λόγω αδειών θα υπάρχουν μεγάλα ζόρια.

Ευτυχώς αυτή τη φορά κατάφερα να πάρω άδεια τελευταία, μετά από κι εγώ δεν ξέρω πόσα χρόνια. Αλλά αργεί, γαμώτο!

Καλημέρα, πολλά φιλιά! :))

zouk said...

5.11.2005 | Carnivale Comes to a Close:

After a two-season (24 episode) run, HBO has decided not to renew its Emmy®-winning Depression-era drama, Carnivale . As Carolyn Strauss said, "We have decided not to renew Carnivale. We feel the two seasons we had on the air told the story very well and we're proud of what everyone associated with the show has accomplished."

Αυτο ειναι απο την επισημη σελιδα του Carnivale.Σιγουρα αυτη η Carolyn Strauss ειναι καποιο πολυ τσιου ατομο αφου θεωρει οτι εχει ολοκληρωθει σωστα η σειρα,η απλα λεει μπουρδες για να μην την λιντσαρουν.:-ρ

http://www.hbo.com/carnivale/news/index.shtml

Sisyfina said...

Λοιπόν, επανέρχομαι με το Carnivale τώρα που το είδα όλο, άλλο ένα κοινό με το Lost είναι ότι τα πρώτα επεισόδια είναι πολύ καλύτερα απ' ότι η συνέχεια...
Μετά το 7ο επεισόδιο του 2ου κύκλου ξενέρωσα, σκηνοθέτες και σεναριογράφοι έκαναν παρέλαση, και το τέλος ήταν πολύ φτωχό και πρόχειρο συγκρινόμενο με τα πολλά υποσχόμενα πρώτα επεισόδια. Συμπέρασμα: αξίζει να το δεις όπως έναν έρωτα. Στην αρχή σ' ενθουσιάζει και στο τέλος σε κουράζει.-

Με τις καλύτερες ευχές μου για γατίσια χουζούρια ;)

gatti said...

@zouk: Eυχαριστώ, δεν θα πάρω... Οχι μόνο από το συγκεκριμένο, αλλά από σειρές γενικώς. Αυτό που έζησα με το lost (που έχω πάθει ήδη στερητικό σύνδρομο) δεν σκοπεύω να το ξαναπεράσω.



@mambo tango: Aν και είχα ήδη αποφασίσω να μην το δω, τώρα πια μετά και το τελευταίο σου σχόλιο μπορώ να το κάνω και χωρίς τύψεις!

Αμα είναι να ξενερώσω, να λείπει το βύσσινο. Μας ξενερώνουν τόσα άλλα πράγματα στη ζωή μας...

Να περνάς κι εσύ καλά και να ξεκουράζεσαι!
Φιλιά!

zouk said...

Δεν ξερω σε ποιο ποστ μου απαντας,φανταζομαι γενικοτερα γιατι εχω καιρο να γραψω σε αυτο το θεμα.
Μπορεις παντως να δεις τελειωμενες σειρες οποτε να μην σε πιανει στερητικο συνδρομο.Δεν σε πιεζω παντως.
Εγω εχω γινει σειρομανης.Μην κανω κι αλλους.Γραμμη βοηθειας υπαρχει αραγε για αυτη την παθηση?

gatti said...

@zouk: Ναι, γενικότερα σου απαντάω γιατί δεν είχα πάρει είδηση ότι είχες επανέλθει με νέο σχόλιο και το ...ανακάλυψα τώρα που σχολίασε η mambo tango.
Οι σειρές που έχουν τελειώσει είναι όντως μια καλή λύση, αλλά πάλι δεν ξέρω τόσες ώρες παρακολούθησης θα μου πέσουν βαριές.

Δεν νομίζω να υπάρχει θεραπεία για την ...πάθησή σου! :-p