Thursday, June 19, 2008

Τώρα αρχίζει το Εuro

Τουλάχιστον σκοράραμε. Βαθμό δεν πήραμε, είμαστε και με τη ...βούλα η χειρότερη ομάδα του Euro 2008, αλλά στην τελική, έτσι είμαστε εμείς οι Ελληνες. Των άκρων. ΄Η του ύψους, ή του βάθους. Κατά μία έννοια πάλι πρώτοι είμαστε. Το 2004 πρώτοι από την κορυφή, το 2008 πρώτοι από το τέλος. Τουλάχιστον θα πάει τώρα ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του, θα μπορέσουμε να δούμε μπαλίτσα με τις πραγματικά μεγάλες ομάδες και να απολαύσουμε θέαμα χωρίς τους γκλαμουριάρηδες που μάλλον την είχαν κάνει ήδη πριν το ματσάκι με τους Σπανιόλους. Και επίσης - αυτό πού το πας; - θα αρχίσει ρε παιδί μου να τσουλάει το πράγμα στις μεταγραφές, γιατί μέχρι τώρα πολύ ψόφια πράγματα. Ο,τι έχει κάνει η ΑΕΚ. Εμείς και ο ακατονόμαστος ακόμα ψαχνόμαστε.

Για το ματσάκι τώρα τι να πεις; Το παλέψαμε στην αρχή, έβαλε το γκολάκι κι ο Χαριστέας, αλλά στη συνέχεια γύρισε τούμπα. Κι έτσι έκλεισε και το μέλος όπως έπρεπε την καριέρα του στην Εθνική. Πλάκα πλάκα τώρα για τον Χαριστέα έχω γράψει τα μύρια όσα. Και καθώς είμαι και φιλοΠΑΟΚτσού πριν το Euro Αχρηστέα τον ανέβαζα, Αχρηστέα τον κατέβαζα. Αλλά το παλικάρι έχει φιλότιμο. Και προσπάθησε και γκολ έβαλε. Κι εγώ δεν λέω ότι έγινε ξαφνικά παιχταράς. Αλλά το χρέος του το έκανε και αυτό που μπορούσε το έδωσε. Κι αν στην τελική πει κάποιος ότι είναι ο παίκτης που πλέον χαριστικά συγκριτικά με τους υπόλοιπους έχει καπαρώσει τη φανέλα της Εθνικής, ελέω Ρεχάγκελ, τον προπονητή του τον τίμησε.

Και αν μη τι άλλο δεν του αξίζουν φάσεις σαν αυτή με τον Αλέφαντο στο δελτίο του ΑΝΤ1 που τον πρόσβαλε μέχρι εκεί που δεν παίρνει...

Οσο για την Εθνική; Εντάξει δεν τα κατάφερε και φταίνε πολλά και πολλοί. Αλλά όπως έχω ξαναγράψει εγώ προσωπικά δεν πρόκειται ούτε να την στήσω στον τοίχο ούτε να βγάλω χολή. Επρεπε να τα πάμε καλύτερα, δεν τα πήγαμε, ας κοιτάξουμε τι θα γίνει από εδώ και πέρα. Δεν καταφέραμε να διαχειριστούμε σωστά την επιτυχία του 2004, ας προσπαθήσουμε τουλάχιστον να διαχειριστούμε σωστά την αποτυχία του 2008.


ΥΓ. Από το Χελάκη γλιτώσαμε, βούλιαξε το πειρατικό (μπάλες έγιναν τώρα οι LCD...). Από τον Βερνίκο όμως;
ΥΓ1. Κλασικός Βύντρα. Μόλις πας να πεις ότι έχει κάνει καλό παιχνίδι και σκέφτεσαι ότι ίσως τον έχεις αδικήσει, θα την κάνει τη μαλακία. Τι τούς ήθελες ρε τους τσαμπουκάδες εκτός φάσης με τον Ισπανό;
ΥΓ2. Bερνίκος: "Αργησε ο Τζιόλης, χάθηκε η ευκαιρία!". Ελα ρε! Αργησε ο Road Runner;
ΥΓ3. Α ρε, Γιάννη Γκούμα, σαν τον Σέριτς σε κατάντησε ο μπαρμπα Οτο...
ΥΓ4. Ο Ελλην George C(ounel)ooney το έκανε το - αποχαιρετιστήριο - χρέος του (Πάρτε και μια ατάκα Γεωργίου, σχετικά...)


Ελάτε! Ελάτε! Τον έπιασα!

Αφού το είχα, ρε γαμώτο...

Νοιώθω μια ελαφριά...

...ζαλάδα!

Ουπς! Το αρπάξαμε!

22 comments:

irene said...

κρίμας , ήθελα να κερδίσουμε να μην αρχίσουν όλοι τώρα την γκρίνια κ την μιζέρια..
ξεχναν ποιοι έφεραν τον κόσμο στο γήπεδο , κάποτε η εθνική έπαιζε σε άδειες κερκίδες.

οι μεταγραφές της αεκ που το λες άσε , πολύ ψαγμένες είναι , αυστραλία , λατινική αμερική , δεν ξέρω , έχω δει κάτι βιντεάκια απο youtube κ κάτι λένε..

adios antonio !

irene said...

καλημέρα είπα;;

ΠΑΥΛΟΣ said...

Kαλημερούδια, καιρός να δούμε και λίγη μπάλα!!!!

υγ Μα τι λέω, εγώ που αλλάζω κανάλι μόλις δω 11άδα!!!

στρουμφιτα said...

Καλημέρα κι από μενα!Να πάει για άλλα η εθνική!Και αν εξαιρέσουμε του θεου το λήθαργο το 2004, θα διαμαρτυρόταν κανείς με τη φετινή εμφάνιση (και τη φετινή κατάταξη)? Ό,τι παίξαμε, πήραμε!
και κάτι άσχετο: Κατα λάθος πάτησα πάνω στη φωτο του Καραγκούνη και έγινε μεγέθυνση. Μήπως φαίνεται και σε κανέναν άλλο, εεεμ... το σορτσάκι του... βρεγμένο?

geokalp said...

πολύ καλές οι φώτο!!!

Είδωλο said...

Εχτες που δουλευα στο μπαρ ως φυσικο κανανε βραδια ποδοσφαιρου οι καφροι και βγαλανε βιντεοπροβολεα. Χειροτερο μαρτυριο δεν εχω απο αυτο, και να φανταστεις οτι με εχουνε αναγκασει να δω και Κουροσαβα που τραβαγα τις τριχες αποτ ην μυτη μου γιατι ολα τα αλλα τα ειχα μαδησει..

Ε εκεινη την ωρα με τα γκολ κτλ σκεφτομουν
Ωχ, παλι ποστ θα ανεβασει η Gatti.

gatti said...

@irene: Kι εγώ ήθελα αν όχι να κερδίσουμε, τουλάχιστον να μην χάσουμε στο τελευταίο παιχνίδι. Να πάρουμε έστω και έναν βαθμό.
Να σου πω την αλήθεια, περίμενα πάντως περισσότερη γκρίνια. Η γκρίνια και η μιζέρια που εκπορεύεται από τα γνωστά κέντρα, δεν είναι άξια προσοχής, έτσι κι αλλιώς.

Ψαγμένες είναι οι μεταγραφές, αλλά φοβάμαι μήπως παραείναι ψαγμένες!!! Το θέμα είναι πως η ομάδα σου παίρνει παίκτες, αλλά έχει γράψει κανονικά τις επιθυμίες του Δώνη (προς το παρόν τουλάχιστον).

Οσο για τον Αντωνάκη, όπως εύστοχα έγραψε στο blog του coachp ο rayman: "Επιτέλους, έκανε και μια επιτυχημένη έξοδο".


YΓ. Καλημέρα Ειρήνη μου!



@pavlos: Nαι, καλά, όλο κανάλι αλλάζεις κι όμως όλα τα προλαβαίνεις!

Καλημέρα Παύλο μου!



@στρουμφίτα: E ναι, να πάμε όλοι γι΄ άλλα. Αντε να πάμε τώρα διακοπές, να αράξουμε στις παραλίες με τις εφημερίδες, να διαβάζουμε για τους παιχταράδες που θα έρθουν στις ομαδάρες μας. Γιατί το καλοκαιράκι το θέλει το παραμύθι του, ενώ η Εθνική πολλή αλήθεια μας πρόσφερε φέτος και μας έπεσε βαριά ρε γαμώτο!


ΥΓ. Τι πας και βλέπεις ρε παιδί μου! Ελεος!



@geokalp: Καλώς ήρθες. Ευχαριστώ.



@x-oyranoy: Χαχαχα!
Τι τραβάς κι εσύ!!!

Αμα σε χαλάνε τόσο πολύ τα αθλητικά ποστ βρε, να αλλάξω ρότα. Να γράψω κάτι για τα ζώδια! (χωρίς πλάκα μπορώ να γράψω για ζώδια, θέλεις;).
;-)

Ντεμης said...

Γεια σου Gatti μας, τι ωραία που τα λες.... Και τι θεϊκή φωτογραφία! Αχ Εθνικάρα μας, κι εγώ ακόμα σ' αγαπώ! (ναι, και για μας τους έλληνες κυπραίους αυτή είναι η Εθνική μας, η της Κύπρου είναι κάτι σαν Τοπική Μικτή).
Χάρηκα για τον Χαριστέα μας, μου'ρθε να φωνάξω και κείνο το ακατάλληλον σύνθημα το προ τετραετίας, δεν μου βγήκε όμως.... Χάρηκα και για τον Αντωνάκη που έφαγε κι άλλα (σόρρυ αλλά πρέπει να ξέρουμε πότε έχει έρθει το τέλος μας!) Αμάν η θεοποίησή του, και του Άντζα! Δεν έπρεπε να τον είχαν ξανακαλέσει καν, αφού είχε αποχωρήσει.
Πες μας και τ' αστρολογικά, ναι! Οι Λέοντες θα δούμε καμμιά χαρά αυτό το καλοκαίρι ή να μην "ξαραχνιάσω" τζάμπα; Γιατί τον τελευταίο χρόνο "Τ' άστρα και τα ζώδια μάς φέρνουνε εμπόδια" που λέει κι η θεά Στανίση (άλλη φανατική Αρειανή! Χα, 30-8-1998, ΠΑΟΚ-Άρης 1-4, τα δύο πρώτα ο 18χρονος Άγγελος, κι ο Μπλαχίν να κλαίει στον πάγκο - δεν ξεχνιέται, έτσι;)

zouk said...

Επειδη τελειωσε και πρεπει να βλεπουμε μπροστα,θελω προκριση στο Μουντιαλ.
Και αμα εχουν εδρα στην Αθηνα θα παω και γηπεδακι.Τωρα που θα φυγουν αυτοι που ηθελαν να δουν τους Πρωταθλητες ευρωπης.Εγω θελω να δω τους νεους Ελληνες παιχτες στην προσπαθεια τους.

Καλη μας επιτυχια.

Τωρα στο Euro ειμαι Ορανιε.Απο την αρχη ημουν δλδ,μετα την Ελλαδα φυσικά.

νατασσΆκι said...

τώρα εγώ αν πω ότι στενοχωρήθικα, δεν θα με πιστέψεις, ε; :)))

(και να πω επίσης ότι μου άρεσε η ατάκα Γεωργίου, κι αυτό περιττό είναι, ε; )

Καλημέρες γατί μου !
:***

Alexandros said...

Τα δεύτερα της Ισπανίας είναι αρκετά καλύτερα από τα πρώτα τα δικά μας. Η Χετάφε του Ντε λα Ρεντ παραλίγο να πάει τελικό Ουέφα. Τουλάχιστον βάλαμε το γκολάκι. Κάτι ήταν και αυτό. Όπως το 1980 στην Ιταλία που βάλαμε όλο και όλο ένα γκολ. Επιστρέψαμε στα κλασσικά δηλαδή.

gatti said...

@ντέμης: Aυτό είναι που κατάφερε ο Ρεχάγκελ κι ό,τι κι αν έγινε φέτος, εγώ δεν το ξεχνάω. Ο άνθρωπος αυτός μας έκανε να αγαπήσουμε την Εθνική ποδοσφαίρου που ήταν πλήρως απαξιωμένη στις συνειδήσεις μας.
Τον Χαριστέα δεν τον συμπαθούσα ιδιαίτερα, αλλά νισάφι! Τι άλλο πρέπει να κάνει ο άνθρωπος για να αναγνωρίσουμε το φιλότιμό του; Το καθήκον του το κάνει και με το παραπάνω, μακάρι όλοι να έκαναν το
ίδιο. Για τον Αντώνη, πάλι, κάποιες φορές νοιώθω ότι είναι άδικη τόση καζούρα, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έκανε και καλές εμφανίσεις αλλά όπως λέει και μια πασίγνωστη ...ελληνική φράση
i can't help it!!!

Για τα αστρολογικά τι να σου πω; Ερωτικά εσείς τα Λιοντάρια θα έχετε επιτυχίες το καλοκαίρι, αλλά σε όλους τους άλλους τομείς τα εμπόδια που λέει και η Κατερίνα, υπάρχουν.

Αμ δεν έκλαιγε μόνο ο Μπλαχίν στον πάγκο, σ΄ εκείνον τον εφιαλτικό αγώνα Ντέμη μου, έκλαιγα κι εγώ στο σπίτι. Και δεν ήξερα κιόλας για ποιον να πρωτοκλάψω. Για τον ΠΑΟΚ που τον αγαπάω, ή για τον σύντροφο Μπλαχίν που επίσης αγαπάω (και δυστυχώς για μένα τον θυμάμαι πολύ αμυδρά να παίζει μπάλα!!!).



@zouk: Aν δεν προκριθούμε στο Μουντιάλ, τότε όντως θα έχουν πάει όλα στράφι. Το θέμα είναι να συμμετέχουμε συνεχώς στις διεθνείς διοργανώσεις, έστω και χωρίς διακρίσεις, κι όχι μια φορά κάθε δέκα χρόνια.

Η Ολλανδία είναι και η δική μου αγαπημένη. Είναι η πιο αγαπημένη Εθνική των παιδικών μου χρόνων. Μακάρι να το πάρει!



@νατασσάκι: E, δεν θα σε πιστέψω, είναι γεγονός! :-))))

Kι εμένα μου άρεσε. Είπε κι άλλη μία καλή χθες στην εκπομπή του (μου την μετέφεραν):

"Γιατί ο Χαριστέας αφιέρωσε στον Νικοπολίδη το γκολ που πέτυχε; Επειδή ο ίδιος του είχε ...αφιερώσει το γκολ στο παιχνίδι με τους Ρώσους"!

Πολλά φιλιά Νατάσσα μου! :-***



@alexandros: Mα, ουσιαστικά οι καλύτερες δικές μας ομάδες με το ζόρι θα έπαιζαν στην Πριμέρα Ντιβιθιόν. Το γκολάκι κάτι ήταν πράγματι. Τα πήγαμε καλύτερα απο το Μουντιάλ των ΗΠΑ, πάντως, δεν μπορείς να πεις...

island said...

O Νικοπολίδης τα τρώει από το γιό του στην διαφήμιση!!!!Μιλάμε έλιωσα στο γέλιο...χαχαχαχα....

Εγώ ξέρω τί του έφταιξε.Σκεφτόταν ότι δεν είχε ανανεώσει την κάρτα μέλους γι αυτό και ήταν αγχωμένος.Βγάζω λίγη χολή αλλά ο άλλος δίνει δικαιώματα...

Φιλί...

ΥΓ Για το μέλλον της Ελλάδας και τις μεταγραφές του ΠΑΟ δεν μιλάω.Περιμένω να δω...

MenieK said...

απλά bonjour από την αμετανόητα ακατονόμαστη :-)

kakaskimos said...

Μα είναι δυνατόν να μετράς αυτά που λέει ο Αλέφας? Οταν πήγε στον Ολυμπιακό "σαν" προπονητής σκέφτηκα μέχρι να "αλλάξω ομάδα" (δηλαδή να μην ασχολούμαι με την πλάκα που κάνεις και σου κάνουν, γιατί μπάλα είχα προ πολλού σταματήσει να βλέπω).

Ο Χαριστέας ένας μέτριος παίκτης είναι, που αν δουλέψει η ομάδα δεν θα χάσει το αυτονόητο, αλλά δεν θα κάνει και τίποτα το ιδιαίτερο. Ισως το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να αντιμεταθέσει τα δύο πρώτα γράμματα του επωνύμου του.

Υ.Φ. Οταν σε παρατάει γκόμενος/α που έχεις καψουρευτεί μετά τον βρίζεις ασταμάτητα. Αρα ήσουν πολύ καψούρα με τον όμορφο :p

gatti said...

@island: Aυτό είναι! Οτι δίνει δικαιώματα. Οταν συζητούσε την ανανέωση του συμβολαίου του
τα είχα βάλει με τη διοίκηση που τσιγκουνευόταν να του δώσει αυτά που ζητούσε. Ομως, όταν πήγε στον γαύρο ο άνθρωπος έγινε γενίτσαρος. Τέτοια εμπάθεια, τέτοιο μίσος! Αυτό του επιστρέφουμε τώρα...

Κι εγώ περιμένω αλλά να σου πω την αλήθεια, βαρέθηκα να περιμένω. Αντε να αρχίσει να κινείται κάτι...

Φιλιά, νησάκι μου!



@meniek: Kαλησπέρα καλή μου!



@kakaskimos: Δεν πάει έτσι. Εντάξει, ο άνθρωπος έχει το ακαταλόγιστο, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως έχει το δικαίωμα να προσβάλλει τους πάντες.

Δεν είπε κανείς πως ο Χαριστέας είναι παιχτούρα, αλλά ρε παιδί μου, αυτό που έχει να δώσει το δίνει, ή τουλάχιστον προσπαθεί. Εγώ από εδώ και στο εξής σταματώ να λέω ο,τιδήποτε εις βάρος του.


ΥΓ. Ρε συ, πας καλά; Στην ηλικία μου αν ήταν να καψουρευτώ ποδοσφαιριστή, το μέλος θα διάλεγα; Θα καψουρευόμουν κανα πιπίνι!!!

d3lta said...

χαιρετώ την ποδοσφαιροπαρέα, αν και ουδέποτε με συγκίνησε το σπορ σε διαβάζω τακτικά γιατί τα λες "άρρωστα", ειδικά με τρελλαίνουν οι εκφράσεις "ματσάκι", "γκολάκι" κοκ τις βρίσκω πολύ αστείες!

επί της ουσίας συμφωνώ με όλα όσα γράφεις - επίτρεψέ μου να συμβάλλω με ένα βιδεάκι από το γνωστό μέρος που θεωρώ ότι είναι εντελώς μέσα στο πνεύμα (ακατάλληλο γιά τους κάτω των 18)...

gatti said...

@delta_mike: Καλώς τον! Καιρό έχουμε να τα πούμε. Ε ναι, "άρρωστη" είμαι, "άρρωστα" τα λέω, πώς να το αποφύγω; Δεν κόβεται το χούι!

Αυτό το βιντεάκι το έχω λιώσει λέμε!
Είναι εκπληκτικό! Ηθελα να το βάλω στο αρχικό ποστ, αλλά το μετάνιωσα...
Τώρα, το ότι μου αρέσει πολύ, λες να είναι ανησυχητικό; Μήπως είμαι πολύ κάφρος; Πρέπει να το κοιτάξω αυτό...

d3lta said...

gatti said...

...Ηθελα να το βάλω στο αρχικό ποστ, αλλά το μετάνιωσα...
Τώρα, το ότι μου αρέσει πολύ, λες να είναι ανησυχητικό; Μήπως είμαι πολύ κάφρος; Πρέπει να το κοιτάξω αυτό...

-------------------------------

δίκιο έχεις, θα ήταν too much να το βγάλεις φάτσα - κάρτα στο ποστ τώρα προς το τέλος δεν ενοχλεί, χεχε

τώρα, γιά το κάφρος, αν θες έχω έναν καλό γιατρό φίλο ειδικό γιά τέτοιες περιπτώσεις :Ρ


ΥΓ να είσαι πάντα καλά να μας γράφεις έτσι ωραία και "άρρωστα" :)

ΥΓ2 τέτοιο πάθος μόνο από γαύρο (ή κρυπτογαύρο) θα ανέμενα, και αυτό να το κοιτάξεις, συνεπώς ΘΡΥΛΟΣ ΟΛΕ!!! (είπαμε, δεν ασχολούμαστε, αλλά οι παλιές αγάπες είναι ανεξίτηλες ;)

gatti said...

@delta_mike: H αλήθεια πάντως είναι ότι το θεωρούσα παράλειψη που δεν το συμπεριέλαβα στο ποστ, γι΄ αυτό ας είσαι καλά που το έβαλες εσύ στα σχόλια.

Καθόλου δεν ενοχλεί. Ισα ίσα που είναι πιο ολοκληρωμένο το ποστ!

ΥΓ. Κι εσύ να είσαι καλά και να μας επισκέπτεσαι συχνότερα.

ΥΓ1. Αχ εσείς οι γαύροι, που νομίζετε πως το πάθος είναι αποκλειστικό σας προνόμιο!

squarelogic said...

Ζηλεύω τις πηγες των φωτο σου!Μα σε αθλητικο ειδησεογραφικο πρακτρείο δουλεύεις?

Ευτυχως που έβαλαν οι Ισπανοι τα δεύτερα και σκοράραμε!Οχι βεβαια οτι τα δευτερα τους δεν θα ηταν πρώτη ομάδα σ'εμας...

Η απόδοση του μέλους ήταν απροσδόκητα κακή μετά απο μια τοσο καλή χρονιά...
(εκτός αν του έπεσε μεγάλη η χρονιά για την ηλικία του).
Τα πρώην δικά μας παιδια με την εξαίρεση του Κυργιάκου,έδειξαν οτι πηραν την κάτω βόλτα εκεί στα ξένα.Ο Μπασινας,παρά τις αναμφισβήτ.αρετές του στην αλλγή και το μοίρασμα παιχνιδιού,έχει κάψει πια βαλβολίνες,ενω ο Γιούρκας δεν θυμίζει καθόλου τον παικταρά του 2004.Ο Σώτος,δυστυχώς,φαίνεται οτι την έχει δει πολύ ντίβα και δεν τον 'αντεξε ούτε ο μανατζερ του,οπότε καλυτερα να μην επιστρέψει κανενας.
Τώρα διαβαζώ οτι κλεισαμε τον Αργεντινό Πεγεράνο με 3 εκ!

ΥΓ.το σχόλιο μου κανονικα θα ηταν το 13ο αλλά το έφαγε ο blogger(temporarily out of service)

gatti said...

@squarelogic: Oχι, αλλά έχω φίλο φωτογράφο, που δουλεύει...


Πάλι καλά που μπήκε και το γκολ, γιατί και άποντοι και άσφαιροι, θα ήταν πολύ βαρύ.

Το μέλος μάλλον έκαψε φλάντζα από τους πολλούς αγώνες. Πόσο καιρό πια να κρατηθεί σε φόρμα; Και πόσο να κρατήσει η ρέντα του (ακόμα δεν το έχω χωνέψει πως σε μας είχε αποκρούσει ένα το πολύ δύο πέναλτι σε όλη την καριέρα του, ενώ στον γαύρο ξεσκίστηκε στις αποκρούσεις...).

Ο Γιούρκας είναι πραγματικά αγνώριστος, δεν θα μπορούσα να φανταστώ τέτοια πτώση. Ο Κυργιάκος το έχει καβαλήσει το καλάμι, πριν το Euro ήλπιζα να γίνει τελικά κάτι και να επιστρέψει, τώρα δεν είμαι τόσο σίγουρη αν το θέλω. Ο Μπασινάς ήταν πολύ απασχολημένος να μπινελικώνει τον κάθε συμπαίκτη του, μέσα στον αγώνα, πού να βρει καιρό (και κουράγιο) να παίξει μπάλα;

Για τον Πεγεράνο, γράφω στο από πάνω ποστ.

ΥΓ. Στο 13 έχω κι εγώ μια ...έφεση. Τα 9 στα 10 σχόλια που κάνω σε άλλα μπλογκς το Νο 13 είναι! Και ΔΕΝ το κάνω επίτηδες!