Tuesday, July 8, 2008

Tίτλοι τέλους - ξανά...

Οι εχθροί του τον φωνάζουν γκαντέμη. Με την έννοια του γρουσούζη Του έχουν βγάλει και στιχάκι: "Γιατί ο "Λύμπε" τρώει μόνο παγωτό πύραυλο; Επειδή δεν έχει κύπελλο". Λένε πως ακριβώς γι' αυτό το λόγο, ότι δεν ξέρει δηλαδή τι θα πει κούπα, πίνει ακόμα και τον καφέ του από τη ...χούφτα του!
Τον κοροϊδεύουν πως πήγε στον πρωταθλητή τότε Παναθηναϊκό και όμως δεν κατάφερε ο ίδιος να σηκώσει με τους "πράσινους" έναν τίτλο. Και μόλις έφυγε, η πρώην - πια - ομάδα του πήρε το νταμπλ! Τον ...μακαρίζουν που τραυματίστηκε στο Euro 2004 και η ομάδα κατάφερε να πάρει το Ευρωπαϊκό χωρίς αυτόν, ενώ το 2008 που ήταν παρών πάτωσε.

Οι φίλοι του τον λένε άτυχο. Ενας παίκτης της δικής του κλάσης, που χάρη στα προσόντα του θα μπορούσε να σταθεί με χαρακτηριστική άνεση σε έναν μεγάλο ευρωπαϊκό σύλλογο δεν κατάφερε όχι μόνο να κατακτήσει έναν εγχώριο τίτλο, αλλά ούτε καν να κάνει πραγματικότητα το ευρωπαϊκό όνειρο. Και τώρα, στα 33 του πια, στα χρόνια του Χριστού, τώρα που οι δρόμοι του χώρισαν με την ΑΕΚ είναι πια αρκετά μεγάλος για να ξενιτευτεί στην Ευρώπη.

Ο Λυμπερόπουλος είναι ένας από τους παίκτες που αγαπάω ιδιαίτερα. Ενας από αυτούς που πραγματικά λυπήθηκα όταν έφυγε από την ομάδα. Θυμάμαι τα εκπληκτικά παιχνίδια που έκανε με εκείνη τη μαγική ομάδα του Κυράστα. Το πάθος του μέσα στο παιχνίδι. Την ψυχή που κατέθετε σε κάθε αγώνα.

Θυμάμαι το εκπληκτικό του γκολ στα προημιτελικά του κυπέλλου κόντρα στον ακατονόμαστο. Τότε που σήκωσε τα χέρια ψηλά, τα έστρεψε προς την πλάτη του και έδειξε το όνομά του γραμμένο στη φανέλα του.



Και ύστερα ήρθε η Ριζούπολη. Τότε που πλήρωσε μαζί με τους υπόλοιπους τον αγώνα της ντροπής, αυτόν όπου μια στοιχειώδης διοίκηση με "αυγά" δεν θα επέτρεπε να διεξαχθεί μέσα στην ρωμαϊκή αρένα που είχαν δημιουργήσει οι κάφροι του γαύρου. Αντ' αυτού προτίμησε να κατηγορήσει τους παίκτες. Που δεν έφυγαν απλώς ως λούζερς. Αλλά και ως "στιγματισμένοι" για ύποπτα μειωμένη απόδοση στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Κάποιοι οπαδοί μάλιστα ενστερνίστηκαν αυτή την άποψη/κατηγορία.

Απ' όσους έφυγαν τότε, μόνο για τον Λύμπε λυπήθηκα. Το γεγονός ότι πήγε στην ΑΕΚ μετρίασε την στενοχώρια μου γιατί ήταν μια ομάδα που μου είναι συμπαθής. Στο πρώτο παιχνίδι που ήταν αντίπαλός μας, όμως, πονούσε η καρδιά μου που τον έβλεπα με τα "κιτρινόμαυρα". Θυμάμαι πώς κατέβασε το κεφάλι στο πρώτο γκολ που έβαλε με την "κιτρινόμαυρη" φανέλα, εναντίον μας χωρίς να το πανηγυρίσει. Κι έπειτα στο δεύτερο, στο τρίτο... Πέρασε πολύς καιρός μέχρι να πανηγυρίσει γκολ της ΑΕΚ εναντίον μας κι όταν πια συνέβη όχι μόνο δεν με πείραξε, αλλά το είδα και σαν απόλυτα φυσιολογική αντίδραση. Ο Νικόλας πήγε μουδιασμένα αλλά και με ελπίδες στην ΑΕΚ. Πίστεψε ότι γίνεται μια πολύ καλή προσπάθεια, έδωσε όλο του τον εαυτό γι' αυτό. Και επειδή ο κόσμος αναγνωρίζει και την προσπάθεια και το ήθος, οι ΑΕΚτζήδες τον αγάπησαν εξίσου με τους δικούς μας οπαδούς. Ποιος ξέρει; Ισως και στο δικό τους μυαλό ο Λύμπε να συνδέθηκε με την αναγέννηση της ομάδας με την προσπάθεια για έναν τίτλο που έλειπε και από τους δυο. Φρούδες ελπίδες... Η ανάσταση δεν ήρθε. Η σχέση με τον Ντέμη πέρασε από σκαμπανεβάσματα. Μένει - φεύγει. Η μεγάλη του ευκαιρία ήρθε πέρυσι το καλοκαίρι. Οχι για να πάρει τίτλο, αλλά τουλάχιστον για να κάνει το μεγάλο ευρωπαϊκό βήμα. Η πρόταση από την Νυρεμβέργη ήταν δελεαστική.

Ομως, ο Φερέρ έβαλε βέτο για την παραμονή του. Εμεινε, αλλά δεν έκανε καλό πρωτάθλημα. Στα πλέι οφ ξέσπασε. "Να μείνω να κάνω τι; Τι κίνητρο έχω; Σε ποιες εγκαταστάσεις να προπονηθώ;". Το διαζύγιο ήρθε φυσιολογικά. Ηταν λέει "βελούδινο". Οι δρόμοι του με την ΑΕΚ χώρισαν κοινή συναινέσει. Η διοίκηση θεωρεί πως δεν έχει θέση στα συστήματα του Δώνη και βάσει των μεταγραφών που έγιναν ίσως δεν θα μπορούσε να πάρει θέση βασικού. Οι ΑΕΚτζήδες όμως ξενέρωσαν. Ενας παίκτης της δικής του κλάσης, με το δικό του πάθος, με την εμπειρία του, διεθνής, δεν έχει θέση στην ομάδα τους; Δεν πείθονται και κάπου αυτό είναι λογικό.

Και τώρα ο Νίκος ψάχνει την καινούργια του στέγη. Αυτή στην οποία πιθανότατα θα τερματίσει την καριέρα του. Ισως να είναι ο ΠΑΟΚ. Ο Σάντος τον εκτιμά απεριόριστα, ο "Δικέφαλος του Βορρά" φαντάζει πολύ καλή επιλογή. Ετσι κι αλλιώς, υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές!

Ομως, το δικό του "παράπονο" είναι και δικό μας. Είναι δυνατόν ένας τέτοιος παίκτης να μην έχει κατακτήσει έναν τίτλο;

23 comments:

irene said...

σου ξαναγραφω το πόσο τον εκτίμησα , πόσο στεναχωρήθηκα που έφυγε .
είναι παίκτης που χαίρεσαι να λες οτι παίζει για την ομάδα σου .

με εκνευρίζει η φήμη του άτυχου , δεν είναι κάτι περίεργο , ο άνθρωπος απλώς δεν έπαιζε ποτέ στον ολυμπιακό .

λάθος κίνηση του ντέμη , λάθος χειρισμός . είχε τουλάχιστον αλλα 2 χρόνια στην ΑΕΚ κ να τελείωνε κ την καριέρα του εκεί .

καλή τύχη όπου κ να πάει

gatti said...

...ο άνθρωπος απλώς δεν έπαιζε ποτέ στον ολυμπιακό.

Tα είπες όλα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι αυτοί που τον θεωρούν γρουσούζη είναι οι γαύροι.

Το λάθος του Ντέμη είναι διπλό. Από την μια στερείται έναν παίκτη που είναι πολύτιμος για κάθε ομάδα, από την άλλη, έχασε την ευκαιρία να πάρει λεφτά από την αποδέσμευσή του. Δεν τον έδωσε πέρυσι που θα έπαιρνε χρήματα και τον άφησε φέτος που φεύγει χωρίς δραχμή (ευρώ). Και δεν έχει τέτοιες πολυτέλειες.
Αλλά και επικοινωνιακά είναι ήττα και θα είναι πολύ περισσότερο αν πάει στον ΠΑΟΚ. Οταν οι "αιώνιοι" παίρνουν παίκτες από ομάδες της Θεσσαλονίκης, η ΑΕΚ που θέλει να τους ανταγωνιστεί, ακολουθεί (στις συνειδήσεις του κόσμου) αντίθετη διαδρομή...

Stepas said...

Μεγάλος παίκτης ο Λυμπερόπουλος.Πολύ ποιοτικός.

Νικόλα μην το σκέφτεσαι.Έλα στην ΠΑΟΚάρα!Τίτλο δεν θα πάρεις,αλλά δεν πειράζει.Αρκεί να παίξεις μπάλα και θα σε λατρέψουμε!Και που ξέρεις;Κανα κυπελλάκι Ελλάδας μπορεί να το σηκώσεις!

gatti said...

Μακάρι να πάει στον ΠΑΟΚ. Και μακάρι να πάρει κανα κυπελλάκι. Δεν είναι πρωτάθλημα βέβαια, αλλά όσο νάναι θα γλυκάνει η πίκρα του.

squarelogic said...

Πέρα απ το τι θα γράφουν τα ποδοσφαιρικα αλμανάκ και οι εγκυκλοπαίδειες υπάρχει πρωτίστως η μνήμη των σκεπτόμενων φιλάθλων,και εκεί ο Νικόλας θα κατέχει τη θέση που του αξίζει...
Τι κι αν υπάρχουν τίτλοι δίπλα στο ονομα του Πουρσαιτιδη,του Βαρεσανονιτς ή του Ντομί...η έλλειψη τροπαιων απ τη βιβλιοθηκη του Λυμπερόπουλου θα συνιστά πάντα αξιοπερίεργο,μια στατιστική απιθανότητα.
Όταν εφυγε απο μας στεναχωρήθηκα,αλλά ήταν απ τις παοχωρήσεις που μπορουσα να καταλάβω στα πλαίσια της διακηρυττομενης προσπαθειας αλλαγης αγωνιστικης φιλοσοφιας:πολυ μεγάλο συμβόλαιο,και τρόπος του αγωνίζεσθαι που ήταν εμπόδιο για γρήγορο ρυθμό.
Βέβαια στην πορεία φανηκε οτι αυτό ηταν απλά η προφαση εκ μερους του Τζίγγερ,ενώ ο παίκτης,με τη συνειδητότητα κάποιου που ε΄χει λύσει το βιοποριστικό του πρόβλημα,ταυτίστηκε με τη νέα αρχή της ΑΕΚ,προτιμώντας να δωσει απαντήσεις παρά να κοιτάξει που θα έπαιρνε τα περισσότερα.
Πέρσι ήταν λαθος και του Ντέμη και του Λύμπε που δεν δεχτηκε την προσφορά της Νυρεμβέργης.Διατηρω μια μικρή επιφύλαξη μήπως και παλι ενδιαφερθει καποια(μικρομεσαία) ξενη ομάδα ώστε να νιώσει ο Λύμπε τη διαφορετικη αίσθηση του να παιζει μπάλα χωρίς την ελλην.πιεση.
Ωραίο το αφιέρωμα σε καποιον που αξιζει ιδιαιτερης μνείας!

zouk said...

Η μοναδικη φανελα του Παναθηναικου που εχω στην ντουλαπα μου,εχει το ονομα του Λυμπεροπουλου απο πισω.Νομιζω οτι αυτο τα λεει ολα για το ποσο μου αρεσε αυτος ο παιχτης.Δυστηχως εγω θυμαμαι την πρωτη φορα που ηρθε ως αντιπαλος στην Λεωφορο,καποιοι βλακες στην 13 τον εβριζαν.Ευτυχως οχι παρα πολλοι.Οταν σκοραρε σ εκεινο το παιχνιδι,ημουν απο τους πρωτους που ξεκινησα το χειροκροτημα στην 13 και ευτυχως και ολο το υπολοιπο γηπεδο ακολουθησε αφηνοντας στην ακρη τους λιγους.Ευτυχως κερδιζαμε,γιατι οταν χανεις μερικοι που χειροκροτησαν μπορει να ειχαν αλλη αντιδραση.
Ευχομαι οτι καλυτερο για τον Νικολα.Να κανει την καλυτερη επιλογη για μια νεα αρχη,οσο παιξει ακομα μπαλα.Ο ΠΑΟΚ ειναι μια τετοια προταση,πιστευω οτι θα εχει κι αλλες.

gatti said...

@squarelogic: Nαι, τα ποδοσφαιρικά αλμανάκ θα γράψουν ότι υπήρξε ένας παίκτης που έκανε πρωταθλητισμό χωρίς ποτέ να κατακτήσει το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά όσο η δική μας μνήμη διατηρείται ζωντανή, στη συνείδησή μας θα είναι ένας από τους σπουδαιότερους παίκτες που πέρασαν από το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Περισσότερο για τον ίδιο - και όχι για μας - άξιζε να κατακτήσει έναν τίτλο. Εμείς έτσι κι αλλιώς θα τον θυμόμαστε όπως πρέπει.

Στη φυγή του από τον Παναθηναϊκό λοιδωρήθηκε όσο λίγοι, ωστόσο η πλειοψηφία του "πράσινου" κόσμου δεν "μάσησε" το παραμύθι.

Με την ΑΕΚ επιχείρησε να κάνει ένα νέο ξεκίνημα, αλλά δυστυχώς οι προσδοκίες του δεν ευοδώθηκαν. Λάθος έκαναν και οι δύο πέρυσι, ο Λύμπε προφανώς πίστεψε πως με την έλευση του Ριβάλντο οι πιθανότητες για την κατάκτηση αυτού του τίτλου που τόσο του έλειπε αυξάνονταν.
Ο φετινός τίτλος που χάθηκε στα χαρτιά, ήταν το τελειωτικό χτύπημα. Το γυαλί είχε ραγίσει, ο ίδιος ψυχολογικά δεν άντεχε να συνεχίσει, ο Ντέμης δεν ήταν αποφασισμένος να επαναλάβει την περυσινή του πρόταση και έτσι ήρθε το διαζύγιο.

Ο ΠΑΟΚ είναι η πιο πιθανή λύση σε περίπτωση που μείνει στην Ελλάδα. Ισως όμως καταφέρει έστω και τώρα να βρει κάποια ομάδα στο εξωτερικό, τουλάχιστον για να ζήσει αυτό που τόσοι άλλοι, πολύ μικρότερης αξίας από τον ίδιο έζησαν πολύ νωρίτερα από τον ίδιο.

Δεν ήταν αφιέρωμα, ήταν "ανάγκη" για έναν παίκτη που αγαπάω πολύ.



@zouk: Για τον Λύμπε ειπώθηκαν πολλά μετά τη Ριζούπολη, αλλά ό,τι κι αν είπαν δεν στάθηκε ικανό να αλλάξει αυτό που νοιώθαμε γι' αυτόν. Κι εγώ θυμάμαι τα πρώτα γιούχα που έφαγε όταν ήρθε. Ο καημένος αμφισβητήθηκε τόσο στην άφιξη όσο και στην φυγή του. Είναι πολύ περισσότερες, ωστόσο, οι ωραίες στιγμές που ζήσαμε με αυτόν τον παίκτη. Δεν ήταν όμως μόνο το ποδοσφαιρικό του ταλέντο. Ηταν ο χαρακτήρας του, το ύφος του, ένας άνθρωπος που όταν μιλούσε σου έδινε πάντα την εντύπωση ότι είναι ειλικρινής.

Κι εγώ του εύχομαι ό,τι καλύτερο για όσο καιρό ακόμα αισθανεται δυνατός για να παίξει ποδόσφαιρο. Θα ήθελα να τον δω στον ΠΑΟΚ, νομίζω όμως ότι το "απωθημένο" της Ευρώπης μπορεί να αποδειχτεί πολύ πιο δυνατό.

Νικόλαος Παπουτσής said...

Συμφωνώ απολύτως με ολα οσα γράφεις για τον μεγαλο αυτο παίχτη που αγαπούσα και
αγαπώ, γιατί ο Νικόλας δεν έδωσε μόνο στην ομάδα μας οτι έδωσε άλλα κόσμησε με την παρουσία του το Ελληνικό ποδόσφαιρο

Οι συμπτώσεις του δίνουν το παρατσούκλι του γκαντέμη
Αλλοι τον χαμηλώνουν γιατί δεν πήρε ούτε έναν τίτλο

Ούτε ο Χατζηπαναγης πήρε τίτλους αλλα αυτό δεν το μικραίνει σαν παίχτη

Για μένα ο Λυμπεροπουλος έκανε το λάθος να ακολουθήσει την τρέλα των προπονητών να τον χρησιμοποιούν σαν καθαρό επιθετικό

Αυτόν που για μένα ειναι απο τα καλύτερα 10αρια που περάσαν την τελευταία 10ετια.

Εύχομαι να έχει καλή συνεχεια στην καριέρα του και κάθε επιτυχία στην ζωη του

καλό σου απόγευμα τσίου!!!

Θεόδωρος Πασσαλίδης said...

Καλησπέρα gatti,
στο αφιέρωμα για τα 100 χρόνια του ΠΑΟ που κάνω στο blog μου έχω αφιερώσει και μια ανάρτηση για τον Νικόλα. Εκεί έγραφα πως ο Μεσσήνιος είναι ένας απο τους πιο αδικημένους Ελληνες αθλητές. Τεράστιος παίκτης και δεν έχει κερδίσει ούτε έναν τίτλο. Αλλά στην τελική αυτό δεν μου λέει τίποτα.

Μου είναι αρκετό το ήθος του και η αγωνιστική του συμπεριφορά, πράγματα δυσεύρετα στην νεοελλάδα..

Να σαι καλά Νικόλα και καλή τύχη όπου κι αν πας. Είσαι παράδειγμα προς μίμηση..

gatti said...

@karaflokotsifas: Βλέπω ότι τελικά οι περισσότεροι παναθηναϊκοί έχουμε κρατήσει στην καρδιά μας μια θέση για τον Λύμπε, γιατί εκτός καλό παίκτη τον θεωρούμε και καλό χαρακτήρα. Κι ας έχουν γραφτεί και ειπωθεί πολλά κι ας μην είναι λίγες οι φορές που χαρακτηρίστηκε "κλικαδόρος". Φαίνεται ότι αυτοί οι χαρακτηρισμοί δεν "πέρασαν" στην πλειοψηφία του κόσμου.

Για το θέμα της θέσης του μέσα στο γήπεδο δεν νομίζω ότι μπορούσε να έχει επιλογές. Ο κάθε ποδοσφαιριστής παίζει εκεί που τον χρησιμοποιεί ο προπονητής του. Δεν ξέρω τι θα μπορούσε να κάνει για να το αλλάξει αυτό.

Κι εγώ εύχομαι να βρει έστω και αργά την ποδοσφαιρική του "γαλήνη" και να τελειώσει την καριέρα του με κάποια επιτυχία.

Φιλιά κοτσύφι μου!



@thodoras13: Συμφωνώ πως είναι ένας παίκτης αδικημένος. Ιδιαίτερα μάλιστα αν σκεφτεί κάποιος πόσο λίγα κέρδισε συγκριτικά με τα ποδοσφαιρικά του προσόντα (τουλάχιστον έλυσε το βιοποριστικό του πρόβλημα).

Ούτε εμένα μου λέει τίποτα το γεγονός ότι δεν έχει κερδίσει τίτλο. Αλλωστε υπάρχουν παίκτες που δεν έχουν ούτε τη μισή αξία του κι έχουν κερδίσει τα πάντα. Ποιος είπε ότι η ζωή είναι δίκαιη;

Ωστόσο λείπει από τον ίδιο, όπως φάνηκε από το τελευταίο το ξέσπασμα στα πλέι οφ κι αυτό είναι χειρότερο.

don Quixote said...

ton eixa afisa stin porta tou domatiou mou mexri na metakomiso...den ton akompage kaneis...mazi me ton vazexa einai oi agapimenoi apo osous exo dei live.megalos pextis, kalos xaraktiras , terastia prosopikotita

emine sti aek otan zorisan ta pragmata kai tou afiloun polla apo tin anagennisi tis gia auto ton agapane kai oi aektzides

to goal pou periegrapses tha to thimame panta opos kai tin tripla tou sto gkol tou vazexa me ti juventus sto oaka (sto mats me to faoul tou souza)

ti paok kai malakies???na ksestravothoun oloi ekei mesa kai na ton feroun spiti tou , ston panathinaiko(diladi o dissas itan kaliteros pou irthe perisi?)

den pezoun rolo oi titloi...na tous xeso.na nai kala to palikari kai kali sinexeia se oti apaofasisei

gatti said...

@don quixote: Kι εγώ τον έχω σε φωτογραφίες από διάφορους αγώνες του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη. Δεν το πίστευα όταν είπαν ότι δεν θα του ανανεώσουν το συμβόλαιο.

Οι ΑΕΚτζήδες τον αγάπησαν όπως κι εμείς γι' αυτό και υπήρξαν έντονες αντιδράσεις (τουλάχιστον πιο έντονες απ' ό,τι περίμενε ο Ντέμης) μόλις έγινε γνωστό ότι αποδεσμεύεται.

Πώς δεν έγραψα για την ντρίμπλα στο γκολ του Βαζέχα! Δίκιο έχεις, και αυτή είναι αξιομνημόνευτη! Την θυμάμαι σα νάναι τώρα!

Δεν τολμάω να πω να έρθει στην Πανάθα! Δεν πιστεύω ότι θα περάσει από το μυαλό τους. Θα ήταν το ιδανικό να κλείσει σε μας την καριέρα του. Θα είχε μία ακόμα πιθανότητα να πάρει τίτλο (όχι ότι τον έχουμε σίγουρο, αλλά όσο νάναι κάθε χρόνο είμαστε μέσα στους διεκδικητές) και παράλληλα θα ήταν μια κίνηση της διοίκησης προς την κατεύθυνση της εξομάλυνσης (επικοινωνιακά αλλά κυρίως ηθικά) των σχέσεών της με τους παλιούς ποδοσφαιριστές του συλλόγου πολλούς από τους οποίους έχει τόσο πολύ αδικήσει.

fpboy said...

O Λύμπε έχει κατακτήσει τον μεγαλύτερο τίτλο που υπάρχει.
Να τον γουστάρουν οι Παναθηναικοί.
(Είδες τι αντικειμενικός που είμαι ?)
Και εγώ θυμάμαι με τρέλα τον Λύμπε στο 3-1 με την Γιουβέντους να κάνει μαγικά κόλπα !

ΠΑΥΛΟΣ said...

Καλημερούδια!!!

υγ ο Λύμπε πάντως είναι ωραίο τεκνό!

gatti said...

@fpboy: Κι εγώ εξίσου αντικειμενική είμαι!
Ναι, τελικά, οι Παναθηναϊκοί τον γουστάρουν τον Λύμπε.

Αυτό το παιχνίδι με τη Γιούβε... Πόση χαρά, πόσες συγκινήσεις!



@pavlos: Xαχαχα!

Μπορώ να σου βρω δεκάδες τεκνά στο ποδόσφαιρο, αλλά δεν θα έβαζα τον Λύμπε μέσα σ' αυτά! Τουλάχιστον εγώ δεν τον είδα ποτέ έτσι.
(Είχα δει τον Κωνσταντίνου έτσι, πάντως...).

Καλημέρα Παύλο μου!
:)))

kakaskimos said...

Μεγάλος παίκτης ο Λύμπε?!
Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις?
Ας έλεγες ότι τον θεωρείς τεκνό, παρά μεγάλο παίκτη.
Καλός ναι. Μεγάλος είναι αυτός που ανεβάζει όλη την ομάδα. Κι ο Λύμπε το μόνο που έκανε ήταν να διαμαρτύρεται και να κάνει θέατρο (δεν φαινόταν γιατί υπήρχε στην ομάδα το άλλο τεκνό, ο Καραγκούνης).

Δεν ξέρω για τον χαρακτήρα του. Αλλά από τις φωτογραφίες, η γνωμάτευση είναι "κωλόπαιδο".

gatti said...

@kakaskimos: Δεν είναι μεγάλος παίκτης ο Λύμπε;
Μόνο εσείς οι γαύροι θα μπορούσατε να το πείτε αυτό!
Αλλά τέτοιοι μυρουδιάδες είστε από μπάλα και χρειάζεστε μετά τις παράγκες για να πάρετε τίτλους!

Ελα τώρα που μιλάνε για κωλόπαιδα οι γαύροι! Δίπλα στη λέξη υπάρχουν
φωτογραφίες των παικτών σας!

ΥΓ. Και για να έχουμε καλό ρώτημα τι δουλειά έχεις εσύ σε ένα παναθηναϊκο-αεκτζήδικο ποστ; Ε;

kakaskimos said...

Το ότι ο Αλ Καπόνε ήταν μαφιόζος, δεν κάνει τους άλλους μαφιόζους λιγότερο μαφιόζους. Αυτό για το κωλόπαιδο.

Αν ήμουν μ@λ@κ@ς, θα έλεγα π.χ. ότι ο Ζάετς ή ο Σαραβάκος δεν ήταν μεγάλοι παίκτες ...

Υ.Γ. Αν σας χαλάω την ατμόσφαιρα να μου το πεις να την κάνω ...

gatti said...

@kakaskimos: Δεν υπάρχει περίπτωση να συμφωνήσουμε.

Οι Ζάετς - Σαραβάκος έχουν αποσυρθεί και δεν σε ενοχλεί να τους αναγνωρίσεις (είναι άλλωστε δυνατό επιχείρημα για να δείξεις αντικειμενικός).
Εν ενεργεία παίκτη, αντιπάλου του γαύρου, δύσκολα θα παραδεχθείς ως μεγάλο. Τι να κάνουμε, έτσι πάνε αυτά...

ΥΓ. Αντε βρε παρεξηγιάρη. Ισα ίσα που τη ζωντανεύεις την ατμόσφαιρα!

kakaskimos said...

Τους συγκεκριμένους τους παραδεχόμουν κι όταν έπαιζαν. Και τώρα ως μεγάλο παίκτη δεν αναγνωρίζω ουτε κάποιον από τον Ολυμπιακό ...

gatti said...

@kakaskimos: Mην στενοχωριέσαι! Θα πάρετε τον Νούνο Γκόμεζ και θα έχετε και μεγάλο παίκτη πια :-p

Ντεμης said...

Αχ, εδώ ταιριάζει ο τίτλος από το προηγούμενο ποστ σου: χάσαμε φλουρί Κωνσταντινάτο! Αν και Ντεμικός - όπως θα'χης καταλάβει απ' το όνομά μου - είμαι απίστευτα εξοργισμένος με την διοίκησή μας με αυτό που εγίνηκε! Δεν με κόφτει αν δεν πιάσαμε ριάλια απ' την μεταγραφή του όπως μπορούσαμε πέρυσι, με νοιάζει που χάσαμε τον καλύτερο και πιο αγαπημένο μας ποδοσφαιριστή, την σημαία μας. Ἐχω μιλήσει και με πολλούς άλλους ΑΕΚτζήδες κι είμαστε όλοι τόσο απογοητευμένοι, "ξενερώσαμε" πριν καλά-καλά αρκέψει η χρονιά.... Ο Θεός να με βγάλει ψεύτη, μα φέτος θα καταποντιστεί ο Δικέφαλος. Μια ευκαιρία είχαμε πέρυσι, πάει, την χάσαμε! Μα σε ρωτάω: είναι προβληματισμένοι από τα ελάχιστα διαρκείας και κάνουν ΑΥΤΗ την κίνηση;!!! Μαύρο στον Μαυρογιαλλούρο! Όχι διαρκείας, ούτε σε αγώνες ἐθθα πάω!

ΥΓ: Θέλω σαν τρελλός να'ρθω στο ΠΑΟ-Μπόκα, μπορώ; Την λατρεύω την Μπόκα ξέρεις, πού θα ξαναβρώ ευκαιρία να την δω live; Ὀχι πως έχω κάτι εναντίον τού ΠΑΟ, η ομάδα της πόλης που μεινήσκω 19 χρόνια είναι και την συμπαθώ πολύ, όμως θέλω να δω την Μπόκα!!! Την ομάδα-μύθο! Ξέρεις τίποτα για τιμές, κερκίδες μη-Παναθηναϊκών, προπώληση; (Τι τιμή για την ομάδα πάντως.... ολόκληρη Μπόκα Τζούνιορς να έρθει στην έδρα σας/μας για να τιμήσει τα 100 χρόνια! Εμάς δεν μας καταδέχτηκαν. Ζήλεια.....)

gatti said...

@ντέμης: Tι να πω ντέμη μου, τα έχω πει όλα παραπάνω. Εφυγε ένας σπουδαίος παίκτης και ξενέρωσαν οι οπαδοί της ΑΕΚ γιατί βλέπουν πως η ομάδα αντί να ενισχύεται σε μια χρονική στιγμή που οι δύο σημαντικότεροι διεκδικητές της το κάνουν, εκείνη αποδυναμώνεται. Αλήθεια, γιατί φέτος δεν γίνεται καθόλου λόγος για τα διαρκείας όπως γινόταν πέρσι; Τόσα χαμηλά είναι οι πωλήσεις; Κάτι μπορεί να σωθεί (επικοινωνιακά) αν έρθει ο Μπασινάς. Διαφορετικά τα βλέπω δύσκολα τα πράγματα. Και θα "καεί" και ο Δώνης.

ΥΓ. Νομίζω πως οι ανακοινώσεις θα γίνουν προσεχώς στο site του Παναθηναϊκού. Αυτό γίνεται κάθε φορά για εισιτήρια κ.λπ. Για κερκίδες μη Παναθηναϊκών δεν νομίζω να υπάρχει κάτι. Θα μας φας υποχρεωτικά στη ...μάπα! :p
YΓ1. Είχατε συζητήσει να παίξετε με την Μπόκα; Πώς μου ξέφυγε αυτό;