Wednesday, October 1, 2008

Της αμύνης τα παιδιά, φέρανε τη σεφταλιά


Λένε ότι στις δύσκολες στιγμές πρέπει να ψάξεις να βρεις αχτίδες φωτός.

Ξεκινάμε λοιπόν από τα θετικά...


* Αύριο δεν θα έχει εφημερίδες λόγω της απεργίας των δημοσιογράφων (και να σκεφτείς ότι στενοχωριόμουν γι΄ αυτό...).

* Φάγαμε όσα γκολ έφαγε και ο γαύρος, αλλά στο δικό μας πέναλτι ευστοχήσαμε, άρα είμαστε καλύτεροί τους και δεν έχουν δικαίωμα να μας κουνιούνται οι ...κουφάλες!

* Το Tσάμπιονς Λιγκ είναι μια δίκαιη διοργάνωση που οι δύο πρώτοι των ομίλων προκρίνονται στους "16", ο τρίτος πάει ΟΥΕΦΑ και ο τέταρτος πάει σπίτι του. Τώρα Πειραιάς είναι αυτό, Παιανία είναι, μικρή σημασία, έχει έτσι κι αλλιώς από Π αρχίζουν και οι δύο περιοχές και για τον π*** είναι αντίστοιχα οι δύο ομάδες τη φετινή σεζόν στην Ευρώπη. Τι Λωζάνη τι Κοζάνη που έλεγε κι ο κουμπάρος, ο Βιολάρης, χιόνια η μια χιόνια η άλλη (μόνο χιόνια; ΚΑΙ χιόνια ΚΑΙ κρύο ΚΑΙ βαρυχειμωνιά!).

* Δυο αγώνες πέρασαν ήδη, απομένουν ΜΟΝΟ άλλοι τέσσερις και μετά θα σταματήσει να τρέμει το φυλλοκάρδι μας, φαντάσου να περνούσαμε είτε στους "16" (στους ποιους; μπου α χαχαχα) είτε στο ΟΥΕΦΑ και να μας περίμεναν πεντάρες! Και μην ακούσω μαλακίες τύπου θα πάρουμε στόπερ τον Γενάρη. Είναι τόσο βέβαιο, όσο βέβαιο ήταν το καλοκαίρι!).

* Είμαστε εντός στόχων, η διοίκηση έτσι κι αλλιώς δεν έθεσε ως στόχο φέτος την Ευρώπη, αλλά το πρωτάθλημα.

* Αν κοιτάξεις την βαθμολογία του ομίλου ανάποδα είμαστε πρώτοι και καλύτεροι!

* Είναι προτιμότερο να βλέπεις την καράφλα του Κετσπάγια να λάμπει από την ευτυχία, παρά να σου στέλνει φιλάκια ο Πιζάρο μέσα στη μούρη όταν το καλοκαίρι που τον χαλβάδιαζες σου έριξε χυλόπιτα (όχι που δεν θα μας στείλει και εμάς φιλάκια ο παίκτουρας, μόνο ο Μουρίνιο νομίζεις θα έχει την τιμή!).


Συνεχίζουμε με τη φωνή της λογικής (κατ΄ άλλους "κολομπάρεμα")

* Είμαστε νέα ομάδα, έχουμε πάρει πολλούς νέους παίκτες, χρειάζεται χρόνος και υπομονή για να αποκτήσουν αυτοί οι παίκτες ομοιογένεια. Οι ομάδες φτιάχνονται και δεν αγοράζονται, άρα θα υπάρξουν και αρνητικά αποτελέσματα. Θα υπάρξουν παίκτες που δεν θα αποδόσουν τα αναμενόμενα, άλλοι που θα χρειαστούν αρκετά μεγάλο διάστημα προσαρμογής, άλλοι που δεν θα προσαρμοστούν ποτέ.

* Δεν μπορούμε να ισοπεδώνουμε τα πάντα, η ομάδα γυρίζει σελίδα (ναι, μόνο που το βιβλίο είναι κομμάτι βαρύ και δυσκολεύεται να την γυρίσει τελείως...).

* Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση και αφού η Ανόρθωση κατάφερε να ξεφτιλίσει τους "αιώνιους" και να πάρει εκτός έδρας ισοπαλία στη Βρέμη, μόνο τυχαία ομάδα δεν είναι...

Και ολοκληρώνουμε με τον ορό της αλήθειας...

Mόλις είδα τον Σαριέγκι να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα αμέσως ήρθε στο μυαλό μου η εικόνα του Τοροσίδη, ένα βράδυ του Αυγούστου στην Κύπρο. Déjà vu. Οταν ήρθε και το δεύτερο γκολάκι των Ανορθωσιατών αυτόματα κοίταξα το ρολόι. Οπα, σκέφτηκα, το δεύτερο το φάγαμε, 3 λεπτά νωρίτερα από το γαύρο. Οταν μετά το 2-0 η ομάδα (η δική μου ομάδα) ανέβασε απόδοση και λίγο αργότερα κέρδισε το πέναλτι νόμιζα ότι βλέπω σε fast forward το ματς του γαύρου. Θα το χάσουμε κι εμείς σκέφτηκα! Ωρα είναι να πάει ο Σαριέγκι ως άλλος Μήτρογλου να εκτελέσει το πέναλτι για να ρεφάρει το αυτογκόλ (τώρα που το ξανασκέφτομαι, ο Σαλπιγγίδης θα του έριχνε κλοτσιά, δεν υπήρχε περίπτωση να τον παρακολουθεί αδρανής σαν τον Γκαλέτι να καταστρέφει την ευκαιρία της ομάδας - αλλά σε πρώτο χρόνο πού να μου περάσει αυτή η ήρεμη σκέψη από το μυαλό!). Μόλις ο Μητσάρας έχωσε το γκολάκι ηρέμησα. Εντάξει, λέω, καμία σχέση με τον γαύρο, το γυρίζουμε χαλαρά το παιχνίδι. Αρκεί να γίνει καμιά κίνηση από πλευράς προπονητή.

Προπονητή, είπα; Μιας και είπα προπονητή... Η ενδεκάδα αυτή τη φορά μου άρεσε. Οπως την είχα εγώ στο μυαλό μου βέβαια. Τον Λάζαρο τον πιστεύω, οπότε μόλις τον είδα αριστερά λέω κάτι του έδειξε αυτές τις μέρες του τεντά, ίσως αποδειχτεί το κρυφό μας χαρτί γι΄ αυτό τον προτίμησε αντί του Ιβ. Ο Μουν θα κάνει όργια από δεξιά, ο Βύντρα αναγκαίο κακό, αλλά αυτό που πρέπει να κάνει στην άμυνα θα το κάνει (το παραπάνω δεν θα χρειαζόταν με έναν καλό Μουν). Σπυρόπουλος και Γκούμας ορθολογικές λύσεις, πλάγια αριστερά και στο κέντρο της άμυνας, ο Σαριέγκι δίπλα στον Γκούμα θα νιώθει περισσότερη αυτοπεποίθηση (πού να φανταστώ ότι ένοιωσε τόση πολλή αυτοπεποίθηση ώστε θα θελήσει να μιμηθεί την ...έφεσή του στο σκοράρισμα;). Ζιλμπέρτο - Μάτος σταθερή αξία στην "καρδιά" της ομάδας, ο Σάλπι ρουκέτα στην κορυφή, ο Κλέιτον από πίσω θα φουλάρει, και τα άκρα με Λάζαρο - Μουν θα κεντάνε! Αμ δε! Με τόσο κλειστό ποδόσφαιρο, ο Κλέιτον πού να βρει χώρους να κινηθεί; (Οχι ότι έδειξε και καμία υπερβολική διάθεση βέβαια). Ελα όμως που ο Λάζαρος ήταν ο σημερινός μας αόρατος τοίχος (μιλάμε ότι όχι απλώς τον κόντραρε σήμερα τον Ζιλμπέρτο, αλλά τον κέρδισε με διαφορά στήθους), έλα που ο Μουν έχει πάθει έκλειψη και ο Σαλπιγγίδης που υποτίθεται ότι παίζει κορυφή (τελικά ούτε κατάλαβα πού είχε εντολή να παίξει...) θες από συνήθεια, θες από υπερβάλλοντα ζήλο είχε την τάση να συγκλίνει προς τα δεξιά και να μπλέκεται με τον Μουν. Και μπορεί να ήταν ο πιο φιλότιμος και ο πιο μαχητικός, αλλά το θέμα είναι ότι βρέθηκε μαζί με τον Φεγγαροπαρμένο να βαράνε σέντρες στον κ. Κανένα που υποτίθεται ότι βρισκόταν στην κορυφή της επίθεσης. Τι θα σκεφτεί εκείνη την στιγμή ο προπονητής της εξέδρας; (η αφεντιά μου δηλαδή). Οτι πρέπει να γίνουν αλλαγές. Βγάλε Λάζο βάλε Ιβ για αρχή, βγάλε Μουν βάλε δεξιά Σάλπι και μπροστά Σόουζα για συνέχεια. Πότε όμως; Αυτά τα πράγματα γίνονται σβέλτα. Εχεις ήδη μια ομάδα απέναντί σου που το παιχνίδι όπως έκατσε είναι βούτυρο στο ψωμί της. Εχει βάλει πρώτη γκολ, έχει βάλει και δεύτερο, εσύ μπορεί να μείωσες, αλλά εκείνη είναι πάλι μπροστά στο σκορ και δεν σου δίνει χώρους. Κι όχι μόνο δεν σου δίνει, αλλά κι εσύ δεν είσαι ικανός να τους βρεις. Και τι σκέφτεσαι για να γυρίσεις το παιχνίδι, αφού οι δύο αλλαγές σου (όταν τέλος πάντων εδέησες να τις κάνεις...) δεν πιάνουν; Να βάλεις τον Τζιόλη! Ε, συγνώμη, αλλά η επιστήμη εδώ σηκώνει τα χέρια ψηλά! Οχι τόσο για την επιλογή σου που στην τελική μπορεί αν κάνεις τον κόπο να μου αναλύσεις το σκεπτικό σου, να είναι απόλυτα δικαιολογημένη. Αλλά απλά και μόνο για τις μνήμες που μου ξυπνάς, το μάθημα των κυπριακών δεν το περνάς τεντά μου! Μόνο αυτό, όμως, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων... Εχω ακόμα αν(τ)οχές... ΚΑΙ για σένα ΚΑΙ για την ομάδα...



Προτεινόμενο πρωτοσέλιδο (για την Παρασκευή τώρα πια)

Πανάθα, μόνο εσύ


...μπορείς να έχεις ξοδέψει 23,4 εκατομμύρια ευρώ και να παίζεις με Γκούμα - Σαριέγκι στο κέντρο της άμυνας

...μπορείς να παίρνεις για τη θέση του δεξιού μπακ 2 παίκτες τη φετινή σεζόν, τους Γκάμπριελ και Μουν και να εξακολουθείς να παίζεις με τον Βύντρα

...μπορείς να ακυρώσεις τις απίστευτες ευρωπαϊκές σου πορείες με εξίσου απίστευτες ευρωπαϊκές αποτυχίες που εμπεριέχουν τον κίνδυνο να συζητηθούν το ίδιο έντονα με τις πρώτες (αποκλείεται; Εχουμε δύο ματς με Βέρντερ μπροστά μας!).

...μπορείς να λες στον "άρχοντα της γκάφας" Νασίφ Μόρις να ψάξει να βρει ομάδα και να διατηρείς τον πολύ χειρότερό του Βάσκο Mister Bean.

...μπορείς να γνωρίζεις ότι το σημαντικότερο πρόβλημά σου είναι η αμυντική σου γραμμή και να κωλοβαράς ένα μήνα με τον Πεγεράνο χωρίς να έχεις σκεφτεί για εναλλακτική λύση, χάνοντας έτσι πολύτιμο χρόνο, να το παιδεύεις με τον Ζιβέ για άλλο ένα μήνα και να μην αποφασίζεις να του δώσεις όσα ζητάει για να μη χαλάσεις - και καλά - τις ισορροπίες στα αποδυτήρια και στο τέλος να καταλήγεις να παίρνεις με δύο μύρια ευρώπουλα πάνω κάτω (και με βάση ό,τι αφήνεις να διαρρεύσει, ασχέτως αν ισχύει ή όχι) τον Μελίσση που δεν έχει παίξει καθόλου.

...μπορείς να υποστηρίζεις ότι θα φέρεις ένα Χάμερ στην άμυνα και μία Φεράρι στην επίθεση και αντ΄ αυτού να διατηρείς το παλιό ξεχαρβαλωμένο σου Seat στο πίσω γκαράζ και να φρακάρεις το μπροστινό με μια νταλίκα, που μπορεί να είναι επιβλητική στη θέα, αλλά έχει τόση σχέση με το Μαρανέλο όση έχω εγώ με την αστροφυσική.


***

Scratch (πρώτο και καλύτερο): Τελικά έλειπε ο Καραγκούνης από το ματς της Κύπρου, όσο περίσσευε στο ματς με την Ιντερ;

Scratch 1: Μήπως η Ανόρθωση παίζει σαν τον Παναθηναϊκό την εποχή που έκανε τις πορείες στην Ευρώπη;

Scratch 2: Απολαυστικοί Κύπριοι στην έναρξη: Ο Λάζαρος θα παίξει κορυφή και ο Σαλπιγγίδης ...φτερό!

Scratch 3: Μπορεί (όπως λέει στο προηγούμενο ποστ ο zamuc) να είναι πίκρα να ακούς τον Κύπριο σπήκερ να χαίρεται, αλλά από τον Πουρουπουπού ή τον Κατσαρό είναι ΧΙΛΙΕΣ φορές ανώτερος! Μια χαρά μετάδοση οι Κύπριοι!

Scratch 4: Eδώ ο κόσμος καίγεται και ...ο Βύντρα κάνει σέντρες στο γάμο του καραγκιόζη.


Scratch 5: Γέλιο που θα έριξαν οι γαύροι αραχτοί πάνω στους καναπέδες!


Scratch 6: Ω, ρε, μπινελίκια ο Τεν Κάτε στο αυτογκόλ του Βάσκου Μίστερ Bean


Scratch 7: Λάζαρε, Λάζαρε, δεύρο έξω!


Scratch 8: Θρήνε μόνο εσύ! Μόνο εσύ μπορείς να σώσεις το γόητρο της χώρας! Σκότωσε το σκανδιναβικό θηρίο και κράτα ψηλά τη σημαία της Ελλάδας στην Ευρώπη, όπως κάνεις τόσα χρόνια!

Scratch 9: Καλά που υπάρχει και η Λίβερπουλ...

Scratch 10: Ε ρε θάψιμο που θα ρίξουν αύριο οι σταθμοί και μεθαύριο οι φυλλάδες στον τεντά...

Scratch 11: Βρε μπας και τριγυρίζει στην Κύπρο το Σερβοβόσνιο κοράκι;

Scratch 12: Συγχαρητήρια στην Ανόρθωση έδωσα; Μπράβο σας ρε κουμπάροι, μπράβο σου και σένα Τιμούρ!

Αυτουνού του Πιζάρο μυρίζουν τα χνώτα του...

43 comments:

squarelogic said...

Μέχρι τις 2.00 πμ σε περίμενα ν'ανεβάσεις το πολυαναμενόμενο ποστ!
Τίτλος καταπληκτικός!
Κείμενο πολύ καλό,ενδεικτικό υπεράνθρωπων αντοχών.
Προσωπικά,δεν άντεξα (βλ.και βαζελοκατάσταση...)
Και καλά,οι γαύροι την έπαθαν μέσα Αυγούστου,ανυποψίαστοι,και χωρίς μεταγραφές.Εμείς οι προετοιμασμένοι και υποψιασμένοι?

Αλλά είπαμε,"Πνεύμα και Ηθική"!
'Κούλα,πολύ κωλόπαιδο ο Κυργιάκος"!

gatti said...

Οι φωτογραφίες με καθυστέρησαν, τα φωτογραφικά πρακτορεία στην Ελλάδα είχαν απεργία, από εκεί που είχα χάσει κάθε ελπίδα βρήκα άκρη από αλλού... :)

Υπεράνθρωπες αντοχές για blogging υπάρχουν, υπεράνθρωπες αντοχές γι΄ αυτή την ομάδα πού θα βρεθούν;

Ημασταν προετοιμασμένοι και υποψιασμένοι; ΄Η ήμασταν χαλαροί και αλαζόνες; ΄Η μήπως απλά τόσο μπορούμε;

Οντως! ΠΟΛΥ κωλόπαιδο ο Κυργιάκος! (Γέλιο που θα έριξε κι αυτός σήμερα...)

takola said...

Πραγματικά, αυτός ο Σαριέγκι δεν ξέρω τι βύσμα έχει και παίζει. Εγώ νόμιζα θα τον διώχνατε το καλοκαίρι, όχι που έγινε και βασικός. Υπενθυμίζω έχετε και Μελίσση στην ομάδα σας. Αλλά τον αφήσατε στην Αθήνα. Καλός παίκτης, πολυσύνθετος και, το κυριότερο, με ΨΥΧΗ. Αυτό που σας έλειπε, δηλαδή.

Αυτός ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, πλήρης αδιαφορία. Ο σνομπισμός της βεντέτας σ' όλο της το μεγαλείο. Κρίμα τα λεφτά.

Ο Λάζαρος καλή επιλογή, αλλά την αλλαγή με τον Ίβανσιτς στο ημίχρονο την είδε όλη η Ελλάδα, μόνο ο ΤενΚάτε δεν την είδε.

Γενικά, κοιμήθηκε στον πάγκο ο Ολλανδός. Και ο Σόουζα μου φάνηκε πως θα έπρεπε να μπει νωρίτερα.

Συγχαρητήρια στην Ανόρθωση, πλάκα-πλάκα μπαίνει στο παιχνίδι της πρόκρισης! Θα μας τρελάνει ο Τιμούρ! Ο Ρεχάγκελ της Κύπρου θα γίνει!

eforas said...

H Ανόρθωση, όπως η Μπάτε Μπόρισοφ και κυρίως η Κλουζ αποδεικνύουν ότι καλώς συμμετέχουν στους ομίλους. Ανόρθωση και Κλουζ είναι πρώτες στους ομίλους τους και δείχνουν ότι δεν είναι καθόλου τυχαίες ομάδες. Περιορισμένων δυνατοτήτων μεν, αλλά που ξέρουν να αξιοποιούν την όποια ποιότητά τους. Ακριβώς όπως έκανε και η Ελλάδα του Ρεχάγκελ το 2004. Και εντάξει μωρέ, ακόμα είμαστε στη 2η αγωνιστική...

Καλημέρα σας!

irene said...

γαμάτο κείμενο ρε συ gatti!
θυμίζει λιγο περσινό αστέρα τρίπολης η ανόρθωση ..
δεν μπορώ να πιστέψω οτι θα συνεχιστει αυτό , αν κ δίκαια κέρδισαν .
μάλλον τα έχασαν , 2 γκολ μέχρι το 15΄ , Δελλας άμυνα βράχος . απλώς δεν έπρεπε να μπει το γκολ απο στημένη φάση στο τέλος.

" Χάμερ .. μία Φεράρι...αντ΄ αυτού να διατηρείς το παλιό ξεχαρβαλωμένο σου Seat στο πίσω γκαράζ "
γέλασα πολύ όμως!!

Γιωργος Κεντρωτης said...

Ως γαυροκουφάλα δεν κουνιέμαι, ειμή μόνον δονούμαι από συγκίνηση! Λίγο είναι, γαλή μου, να νικάει ο ελληνισμός; Το νιώθω για δεύτερη φορά τον τελευταίο καιρό, και με ... φτυιάχνει! Άσε που υπάρχει και προοπτική τρίτης! Την καλημέρα μου.

kakaskimos said...

Μα το είχε πει ο Πριμαβέρας: είστε υποψιασμένοι και προετοιμασμένοι. Και όντως. Το πέναλτι το βάλατε. Πήγατε καλύτερα απο το γαύρο. Τι άλλο θες?

Και μην ακούσω ξανά γρίνια. Εδώ δεν είχε πάρει ο καπετάνιος τον Χάτζι επειδή ήταν κωλόπαιδο. Θα παίρνατε τον Sotis?

Στον επαναληπτικό που θα πρέπει να ανοιχτείτε για να κερδίσετε (τις εντυπώσεις), θα είναι τελευταίο παιχνίδι, θα έχετε ένα βαθμό (απο το εντός με την Βέρντερ), εκεί να δεις πάρτι που θα κάνουν οι Τσίμπριοι.

Αλλά έχετε δικαιολογία. Ησασταν κουρασμένοι απο την υπερπροσπάθεια στο πρωτάθλημα, που είναι και ο πρώτος σας στόχος. Βλέπω πρωτοσέλιδο αντίστοιχο με το περσινό του γαύρου: κάποιοι παίκτες αδιαφορούν για το CL και παίζουν μόνο στο πρωτάθλημα, που έχουν το μεγάλο πριμ!!!

Και εις ανώτερα (σκορ εννοείται ...)

ΠΑΥΛΟΣ said...

Έχει ο καιρός γυρίσματα!!!!

υγ ο τίτλος όλα τα λεφτά.

Ντεμης said...

Καλημέρα Γκάττι μου. Λυπάμαι που σας στεναχωρήσαμε, τι να πω πια;.... Ούτε εμείς το έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμη. ΟΚ, έχουμε την τύχη της πρωτάρας, κάποια στιγμή θα σταματήσει και θα τα φάμε όλα μαζί!!!
Το κείμενό σου εκπληκτικό όπως πάντα, αλλά δεν χρειάζεται τόσος πεσιμισμός. το είπες κι εσύ: καινούρια ομάδα κλπ. Μη κακό κόρη, τη Βέρτερ θα τη νικήσετε, είμαι σίγουρος. Η ατμόσφαιρα δεν ήταν ωραία; Και δεν μάς άνοιξε και το μεγάλο πανώ που ετοιμάζαμε ένα μήνα (θα έγραφε "Ανόρθωσις-Παναθηναϊκός=κερδίζει η Ελλάδα") Πάντως εσείς πιο πολύ ακουγόσασταν.
Ο σπήκερ βρε τι είχε; Μια χαρά τα έλεγε, κανονικά, τού είπαν μάλιστα πως τον ακούει το πανελλήνιο και ψιλο-καλαμάριζε. Ε μεν μάς περιπαίζετε ολάν, έτσι το λέμε εμείς, "φτερό", είναι κατάλοιπο ενός αιώνος βρεταννικής αποικιοκρατίας, right wing, left wing, you know.... Εδώ τον τερματοφύλακα λαλούμεν τον "πορτάρη", το σουτ "βολάρα" και τη μπάλα "αερόμαππα"!
Καλό μήνα!

gatti said...

@takola: Γιατί εγώ τι νόμιζα; Αλλά και που έμεινε, όπως ήμουν σχεδόν βέβαιη ότι θα πάρουμε όχι έναν αλλά ΔΥΟ στόπερ λέω δεν βαριέσαι, τρίτη - τέταρτη λύση θα είναι, με έναν έμπειρο στόπερ δίπλα του και σε εύκολα παιχνίδια, πόσο κακό μπορεί να κάνει; Αλλά όταν αυτός βάζει γκολάρα που τη ζηλεύει και ο καλύτερος σέντερ φορ λέω μήπως θα πρέπει να ...αναθεωρήσει ο τεντάς και να τον βάλει στην επίθεση. Ρε μπας και έκανε λάθος όταν είπε ότι είναι ο φυσικός ηγέτης της άμυνας και εννοούσε της επίθεσης;

Ελα ντε! Πού είναι ο Μελίσσης; Αργά ή γρήγορα τους έχει βάλει όλους τους παίκτες και τον Μελίσση μία φορά κι αυτή όχι ως στόπερ. Πόσο χειρότερος δηλαδή θα ήταν από τον Βάσκο; (λες Βάσκο τον Σαριέγκι και αισθάνεσαι ότι πρέπει να προσβάλλεται όλη η Βασκωνία).

Μαύρο χάλι ο Ζιλμπέρτο, πράγματι. Δεν περιμένω να κάνει μαγικά, αλλά ρε φίλε πόσο καιρό ακόμα θέλεις για να έρθεις στα ίσια σου; Γιατί καλά κράζουμε συνέχεια την άμυνα της ομάδας, αλλά δεν βοηθάει κι αυτός από το κέντρο. Οι αμυντικοί χαφ πρέπει να μασάνε σίδερα κι αυτός μασάει τσίχλες...

Ο Λάζαρος είναι αγχωμένος. Θέλει να αποδείξει πράγματα, το ζορίζει, δεν του βγαίνει και αυτό τον ρίχνει ψυχολογικά και αυτό το πράγμα είναι ένας φαύλος κύκλος. Αλλά ναι, είχες την έμπνευση να τον χρησιμοποιήσεις, βλέπεις ότι δεν σου βγαίνει, πέταξέ τον έξω και βάλε τον Αυστριακό. Πόσο πρέπει να περιμένεις;

Και ο Σόουζα έπρεπε να μπει νωρίτερα, συμφωνώ!

Ετσι! Ο Τιμούρ αξίζει συγχαρητήρια και η Ανόρθωση όντως θα μας τρελάνει. Δεν την είχα ούτε για ΟΥΕΦΑ, αλλά να που μπαίνει γερά στη μάχη για τους "16". Ο Ρεχάγκελ της Κύπρου ε; Σου θυμίζει κι εσένα η Ανόρθωση την Εθνική του Euro 2004;



@eforas: H Aνόρθωση το αποδεικνύει ότι καλώς συμμετέχει στους ομίλους. Ο δικός μας τι αποδεικνύει; Αλλά έτσι είναι. Αμα θες να παίξεις ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας και έχεις ακόμα στην ομάδα, Βύντρα, Τζιόλη, Σαριέγκι, χαιρέτα μου τον πλάτανο!



@irene: Η Ανόρθωση δεν είμαι σίγουρη τι ακριβώς θυμίζει, εμείς όμως θυμίζουμε την ομάδα που ήθελα τόσο πολύ να ξεχάσω.
Είδες ο Δέλλας; Ηθικός πρωταθλητής ήταν και τουλάχιστον γι΄ αυτόν ο θεός, η μοίρα, όπως θες πες το, του επιφύλασσε δικαίωση.

Μωρέ κι από στημένη θα μπει κι από κόντρα κι από γκάφα κι από οργανωμένη επίθεση και από ό,τι θέλεις. Εχει μεγάλο ρεπερτόριο η "πράσινη" άμυνα.



@γιωργος κεντρωτης: Μόνο τρίτης; Και τέταρτης και πέμπτης μη σου πω!



@kakaskimos: Ημασταν τόσο προετοιμασμένοι και υποψιασμένοι όσο ήταν η Κοκκινοσκουφίτσα όταν βγήκε βόλτα στο δάσος.

Και κουρασμένοι ήμασταν βρε συ! Ξέρεις πόση κούραση φέρνει η απραξία;

Aχ βρε γαύροι βουντού κάνατε πάνω στους καναπέδες!



@pavlos: Eχει Παύλο μου, έχει!

Και είχε έναν παλιόκαιρο χθες...

Καλημερούδια! :)))



@ντέμης: Δεν ξέρω αν θα τα φάτε όλα μαζί, τώρα πάντως τα ρίχνετε!

Δεν είναι πεσιμισμός βρε. Ισα ίσα που ήρθα στα ίσα μου! Κάτι μου έλειπε τόσο καιρό που έλεγα καλά λόγια. Ποια θα νικήσουμε; Τη Βέρντερ; Είσαι και χωρατατζής ε;

Η ατμόσφαιρα ήταν πολύ ωραία, η αλήθεια είναι ότι άκουγα περισσότερο τους δικούς μας παρά τους δικούς σας, είδα και το πανό για την Αμμόχωστο που ξετυλιγόταν σιγά σιγά, όλα καλά. Μετά ήρθαν τα άσχημα...

Ναι βρε ο σπίκερ μια χαρά τα έλεγε. Η αλήθεια είναι ότι μόλις του είπαν ότι ακούγεται και στην Ελλάδα, διέκρινα μια μικρή διαφορά με πριν, αλλά η χαρά δεν τον άφηνε να κρυφτεί.

Αυτό με το wing πάντως είχε πολύ πλάκα, σε όλο τον αγώνα έβλεπα τον Σαλπιγγίδη και μου έρχονταν στο μυαλό τα κοτόπουλα του KFC (άσε που πείνασα κιόλας!).

Αυτό με την αερόμαππα είναι το καλύτερο απ΄ όλα και το πλέον αντιπροσωπευτικό. Ετσι την φάγαμε την τριάρα. Αεράτα και στη μάππα!

Καλημέραααααααααααα :))))

The Bgt said...

Πανω απο ολα ψυχραιμια.
Και γω βρισκω ατυχεις πολλες επιλογες του πολυμετοχικου αλλα νεοι ειναι και μαθαινουν.

Μαγικες λυσεις δεν υπαρχουν.
Και οι ομαδες δε κτιζονται σε μια μερα.
Η ΙΝΤΕΡ αγοραζε παικτουρες χρονια πολλα και πρωταθλημα δεν επαιρνε.

2 πραγματα νομιζω οτι εκανε λαθος ο ΠΑΟ φετος που ειναι χοντρα λαθη ομως:

1) Το να μιλανε για πρωταθλημα και διακριση στην ευρωπη απο την 1η χρονια, πολυ μεγαλο ρισκο και κινδυνευεις να χαλασεις την προσπαθεια της ομαδας με τα πρωτα ασχημα αποτελεσματα.

2) Ο μεταγραφικος σχεδιασμος που απο οτι εχω καταλαβει εγινε ως επι το πληστον χωρις την συνεργασια του προπονητη. Δεν ειμασταν μπροστα στις διαπραγματευσεις να ξερουμε τι ταξανε στον 10Κατε οποτε δεν ειμαστε και σιγουροι τι συμφωνηθηκε. Το θεμα ειναι οτι γεμισαμε μεσοεπιθετικους και μειναμε με τη χειροτερη αμυνα. Γι αυτο και δε μπορω να ριχνω ευθυνες στον 10Κατε για τα πειραματα, προφανως ο ανθρωπος προσπαθει να μαζεψει τα ασυμαζευτα στην αμυνα. Και επιτελους ας τον καψουν τον Μαριο και ας βαλουν το Τζορβα ή και τον Καρνεζη. Δηλαδη ελεος με αυτη τη μετριοτητα το Γκαλινοβιτς.

Οσο για τους Κυπριους σχολιαστες συγνωμη αλλα οι ανθρωποι ειναι 30 χρονια πισω. Οχι γιατι υποστηριζαν την ομαδα τους αλλα γιατι τοσα κλισε, κοινοτοπιες και εκφρασεις δεκαετιας 70 ΟΥΤΕ ο Πουρουπουπου. Αλλα τους εκανα τρελλο κεφι χθες, πολυ γελιο!

σκρουτς
Οσο για τους φιλους μας τους Γαυρους το να μιλαμε για αλαζονεια ειναι απιστευτο θρασος. Το να πανηγυριζουν για την ηττα μας θεμιτο. Αλλα και αυτοι και εμεις ενα ματσο χαλια ειμαστε. Και το μεγαλυτερο φταιξιμο στο χαλι του Ελληνικου ποδοσφαιρου ειναι δικο τους, τις ψυχωσεις τους και τις παραγκες τους πληρωνουμε ολοι τωρα.
Αλλα προφανως και δε τους νοιαζει αρκει να ειμαστε ολοι μεσα στα σκατα και οχι μονο εκεινοι.

gatti said...

@the bgt: Ατυχείς επιλογές σίγουρα υπήρξαν. Και αν χάσουμε και την ψυχραιμία μας τότε θα πράγματα θα είναι ακόμα χειρότερα.

1) Επί της ουσίας δεν μπορεί να χαθεί ένας στόχος που δεν τον έχεις θέσει. Ο πολυμετοχικός δεν είπε ότι πάμε φέτος για διάκριση στην Ευρώπη. Πού είδες να έθεσαν τέτοιο στόχο; Για το πρωτάθλημα μίλησαν μόνο. Τώρα αν πάνω στην ευφορία της στιγμής ειπώθηκε κι αυτό, δεν σημαίνει ότι είναι στόχος. Στις επίσημες δηλώσεις στόχος ήταν ο τίτλος στην Ελλάδα. Αλλο όμως να μην ενδιαφέρεσαι για την Ευρώπη κι άλλο να τρως πέντε γκολ σε δύο αγώνες και να έχεις την τρίτη χειρότερη άμυνα στο Τσάμπιονς Λιγκ.

2) Και επειδή μιλάμε συνέχεια για την άμυνα, μήπως θα πρέπει να κοιτάξουμε λίγο και την επίθεση; Ποιες είναι οι ευκαιρίες που δημιουργήσαμε; Λέμε ότι μπροστά έχουμε περίσσευμα παικτών και ποιότητας. Πού το είδαμε; Εχουμε σέντερ φορ; Εχουμε πτέρυγες; Γιατί εγώ ούτε πτέρυγες βλέπω να έχουμε, εκτός αν πούμε ότι έχουμε τον Ιβανσιτς (που τη μία είναι ο καλύτερος παίκτης του αγώνα και την άλλη γίνεται ο μάγος Χουντίνι και εξαφανίζεται) και τον Νίνη (που κάτι πολύ κακό θα πρέπει να έχει κάνει για να τον ξεχνάμε όλοι οι προπονητές του στον πάγκο...).

.

Scr: Οι γαύροι αυτοί ήταν πάντα. Θα αλλάξουν τώρα; Αστους να ζουν στην αλαζονεία τους. Για μας τέτοιες αποτυχίες στην Ευρώπη είναι μια θλιβερή παρένθεση, γι΄ αυτούς είναι ο κανόνας.

The Bgt said...

Τι να πω, εγω θυμαμαι που λεγανε οτι θελουν διακριση στο Τσ.Λ. και πρωταθλημα. Υποθετω οτι διακριση στο Τσ.Λ. δεν εννουν να χανεις απο την Ανο αλλα μαλλον να προκριθεις ειτε στους 16 ειτε στο Ουεφα.

Εγω προσωπικα τα ελεγα, πριν την Πραγα, δε μου αρεσε που περασαμε στο Τσ.Λ. γιατι δεν ειμαστε ετοιμοι και οτι δεν πρεπει να υποτιμουμε το Ουεφα. Γιατι σε τετοιες φασεις μπορει να διασυρθεις οταν φτιαχνεις νεα ομαδα και εχεις και απαιτησεις. Αλλα ολοι θελατε τα σαλονια του Τσ.Λ. γιατι ειναι αλλη κλαση. Και εδω οι περισσοτεροι τα ιδια λεγατε, ζητω το Τσ.Λ. ετσι?

Εγω θυμαμαι οταν ο Σαγονιας ο Γκμοχ αρχισε με την νεα ομαδα τοτε, δεν ειπε παμε για πρωταθλημα κι ας ειχε σαρωσει τοτε ο ΠΑο στις μεταγραφες, φτιαχνουμε νεα ομαδα ελεγε. Και στο τελος πηρε και τον τιτλο και εφτιαξε ομαδαρα.

Εδω αρχισαμε τα "ειμαστε καταδικασμενοι να περνουμε το πρωταθλημα"..
Οπα...καθηστε βρε του Παο παληκαρια αλλα αυτα σαν να ναι γαυρικες ψυχωσεις. Κι αν ειναι να ειμαστε πολυμετοχικοι για να γινουμε γαυροι στη θεση του γαυρου...

Καλυτερα που χασαμε. Γιατι νομιζω ειχαμε καβαλησει τον καλαμον λιγακι.

gatti said...

@the bgt: Eγώ πάλι δεν θυμάμαι να τέθηκε ως στόχος. Κάποια στιγμή ειπώθηκε πως "Παναθηναϊκός είμαστε, θέλουμε να διακρινόμαστε σε κάθε διοργάνωση", αλλά δεν ήταν πρωταρχικός στόχος της νέας διοίκησης. Τέλος πάντων, η ουσία είναι η ίδια. Πως, είτε θέλεις διάκριση στην Ευρώπη είτε όχι, δεν επιτρέπεται να διασύρεσαι.

Ναι, τα θέλαμε τα σαλόνια κι εγώ ήμουν μία από αυτούς που τα ήθελε, με μία διαφορά: Ο στόχος τότε ήταν η πρόκριση στους ομίλους, ΑΛΛΑ και η μεταγραφική περίοδος ήταν ανοιχτή. Ψάχναμε ακόμα για τον περιβόητο στόπερ και μέχρι τελευταία στιγμή ήλπιζα πως θα τον αποκτήσουμε. Και παραδέξου το κι εσύ πως με έναν στόπερ κλάσης (εγώ ήθελα δύο αλλά περί ορέξεως...) θα είχαμε γλιτώσει τουλάχιστον τα μισά από τα γκολ που φάγαμε στους δύο πρώτους αγώνες των ομίλων.

Αν θες τη γνώμη μου, ούτε το πρωτάθλημα έπρεπε να έχει τεθεί ως στόχος. Το πρωταρχικό είναι να φτιαχτεί ομάδα. Αλλά άντε να το πεις αυτό στους οπαδούς μιας ομάδας συνηθισμένης να παίρνει τίτλους που έχει στερηθεί αυτή τη συνήθεια τα τελευταία δώδεκα χρόνια και έχει χαμογελάσει μόλις μία φορά. Αλλωστε, εκ των πραγμάτων είναι "καταδικασμένος" πια να πάρει πρωτάθλημα, αφού με την διαρκή κατρακύλα της Ελλάδας στη γενική βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ μόνο ο πρωταθλητής θα έχει πια ελπίδες (απλά, ελπίδες...) να προκριθεί στους ομίλους. Οπότε; Αδιέξοδο!

Με τη σημερινή, πιο ήρεμη ματιά, ναι, καλύτερα που χάσαμε. Για να ηρεμήσουμε λιγάκι, να συνειδητοποιήσουμε τις ελλείψεις και να δουλέψουμε. Αυτό (δουλειά) που έπρεπε να κάνουμε εξ αρχής...

The Bgt said...

Με ενα στοπερ κλασης και με κηπερ τον Μαριο? Τι να σου κανει, στοπερ κλασης θα ηταν οχι θεος!

Δε ξερω μπορει μετα απο 7-8 μηνες να στρωσει η ομαδα, εχω υπομονη και για αλλα στραβοπατηματα για να δω τι θα γινει του χρονου. Εξαλλου ποσο καλα πηγε ο Σαντος με τον Παοκ περυσι? Φετος κατι δειχνει να γινεται στον ΠΑΟΚ.

Αλλα δε γινεται παικτες πραγματικα μικρης εως ανυπαρκτης κλασης οπως ο Μαριο και ο Σαριεγκι να συνεχιζουν να παιζουν στην ομαδα.

island said...

4 ματσάκια 4 νίκες 12 βαθμοί πρόκριση στον επόμενο γύρο. Ή (διότι υπάρχει και εναλλακτική) έξοδος στο Ουέφα και κατάκτηση του Ουέφα... Τόσο απλά.

Πάμε και στα σύνθετα.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο Μελίσσης στοίχισε 2 μοίρια και δεν πάιζει. Ή ο Σιόντης που όποτε τον έχει βάλει (έστω σε φιλικό) έχει δείξει εξαιρετικά στοιχεία. Και πάθος και δύναμη και σωστές τοποθετήσεις. Και μην ακούσω για απειρία και άλλα όμορφα. Και ο Χένρικσεν ήρθε από το πουθενά και έβγαζε μάτια. Έχουμε δύο ελπιδοφόρους και τους κρατάμε εκτός πλάνων γιατί υπάρχει μέσα το μέγεθος που λέγεται Σαριέγγι. Δεν λέω. Φιλότιμος ποδοσφαιριστής και με πάθος. Αλλά για αναγκαστική αλλαγή. Για ένα μπακ απ.

Δεν μπορώ ακόμα να καταλάβω πως δεν αλλάζει αυτό το σύστημα. Αφού τόσο καιρό φαίνεται πως με έναν επιθετικό κορυφής δεν βγαίνουν φάσεις. Το 4-4-2 σε κάποια ματς δεν θα έβγαζε καλύτερο αποτέλεσμα;

Ο Ζιλμπέρτο δεν ήταν πολύ κακός όπως φάνηκε τελικά χθες. Ούτε και αδιάφορος ή βεντέτα. Απλά ο Μάτος πατούσε αλλού αντ' αλλού και έτρεχε να καλύψει τρύπες. Γι αυτό και στο τέλος τον έβγαλε. Γιατί δεν είχε δυνάμεις. Ο Μάτος είχε πολλές απλά δεν μπορούσε να τις βρει.

Ο Χριστοδουλόπουλος θέλει ακόμα χρόνο. Ας μπει αλλαγή για τα επόμενα ματς για να ανασυνταχτεί (γιατί το τόπι δεν το έχει ξεχάσει).

Πάρα πολύ καλός ο Κλέιτον χθες που μερικές φορές φάνταζε ο μόνος που προσπαθεί να δημιουργήσει κάτι μαζί με τον "βόρειο". Καλύτερα να μην εκτελεί τα στημένα. Δεν το έχει αυτό.

Ο "βόρειος" αναγκαζότανε να γυρίσει πίσω γιατί ήταν απελπιστικά μόνος μπροστά και έτσι μέναμε χωρίς επίθεση. Κάποια στιγμή τον λυπήθηκα γιατί πέρα από τα χλμ που κατάπινε είχε να διεκδικήσει!!! και γιόμες που του έκανε ο εκάστοτε Βύντρα. Και πηδούσε ανάμεσα στους δίμετρους της Ανόρθωσης.

Ο Βύντρα δεν ήταν κακός. Στα αμυντικά του καθήκοντα είναι πάντα πολύ καλός. Μην μου λέτε για σέντρες...ποτέ δεν είχε πόδι διαβήτη. Αλίμονο αν ο Παναθηναϊκός βασίζεται για ανάπτυξη στα πόδια του Βύντρα.

Ο Μουν ήταν απλά λίγο εκτός με κάποιες μικρές εκλάμψεις. Είναι μικρός ακόμα και σίγουρα εξελίξιμος.

Ο Μάριο μήπως πρέπει να κάτσει μερικούς αγώνες στον πάγκο για να πάρει λίγο την θέση ο Τζόρβας; Πότε θα πάρει ευκαιρίες ο μικρός; Άσε που χθες ο Μάριο όποτε έμπαινε η μπάλα μέσα πάντα την έδιωχνε με γροθιές. Λες και δεν είχε εμπιστοσύνη στα κουλά του και δεν προσπαθούσε καν να την πιάσει σταθερά.

Μέχρι τον Δεκέμβρη έχει πολύ ακόμα. Μπορεί ως τότε να χαθούν ή να κερδιθούν τα πάντα. Απλά πρέπει να αλλάξει δύο πράγματα ο προπονητής, και να κοιτάξει καλύτερα; τον πάγκο του. Ελλείψει Καραγκούνη δεν θα τέριαζε από την αρχή καλύτερα ο Ιβ χθες; ή ο Νίνης; Αφού δεν δημιουργούσαμε. Ας κοιτάξει και λίγο τους μικρούς (Μελίσσης, Σιόντης). Δηλαδή πόσες μαλακίες θα κάνουν παραπάνω από τον Βάσκο;

Και μην ξεχνάμε πως Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΜΕ ΔΥΟ ΗΤΤΕΣ ΣΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΤΣΟΥ ΛΟΥ. Έτσι να θυμόμαστε για να μην τα ισοπεδώνουμε όλα.

Καλησπέρα γατάκι μου

island said...

A... και κάτω τα χέρια από τον τεντά. (γιατί ακούγονται διάφορα στα ραδιόφωνα). Μην ξεχνάμε πως είναι πολύ καλός προπονητής που δουλεύει μια νέα ομάδα όπου δεν είχε το Καλοκαίρι κανέναν λόγο στις μεταγραφές. Όταν θα γνωρίσει τους πάντες και θα πάρει και παίχτες που θα επιλέξει ο ίδιος τότε να τον κρίνουμε σκληρά. Τάρα απλά να περιμένουμε να περάσει ο καιρός. Δεν ξέρω αν ξαναείχαμε τέτοιο μέγεθος προπονητή.

Υπομονή παιδιά.

gatti said...

@the bgt: Mα έναν παίκτη κλάσης δεν τον παίρνεις για να σου κάνει όλη τη δουλειά. Τον παίρνεις για να σε σώσει από τα παιδαριώδη λάθη, αλλά πρωτίστως (ακριβώς επειδή δεν είναι θεός) τον αποκτάς για να προσφέρει την ηρεμία και τη σιγουριά που είναι απαραίτητη στην ομάδα. Οταν οι γκουμομπασινάδες έπαιξαν δίπλα στον Σόουζα δεν ήταν παικταράδες (όχι ότι έγιναν και ποτέ), αλλά έμαθαν δίπλα του, απέκτησαν περισσότερη αυτοπεποίθηση γνωρίζοντας ότι τη μαλακία τους, υπάρχει ένας παίκτης ηγέτης να την καλύψει και τελικά έγιναν και οι ίδιοι καλύτεροι, αφού δίπλα σε έναν πρωτοκλασσάτο παίκτη βελτιώνεται και ο μέτριος (ή ο άπειρος).

Και εν πάση περιπτώσει δεν χρειαζόσουν τον ...θεό για να σώσεις την ομάδα από τον Σόσιν και τον Ντομπρασίνοβιτς (εντάξει, ίσως να τον χρειαζόσουν για να τη σώσεις από τον Ιμπραήμοβιτς...).

Συμφωνώ, όμως, ότι ο Σαριέγκι είναι "λίγος". Για τον Γκαλίνοβιτς μη τα λες σε μένα. Με έχουν κατηγορήσει πολλές φορές (ακούς Μαμαλούξ;)ότι είμαι άδικη με τον παικταρά τερματοφύλακά μας.

gatti said...

@island: Moυ αρέσει η αισιοδοξία σου Νησάκι, μακάρι να μπορούσα να τη συμμεριστώ!

Για τον Μελίσση αρχίζω να πιστεύω ότι δεν αρέσει η φάτσα του στον τεντά. Αλλη εξήγηση δεν μπορώ να δώσω. Για τον Σιόντη, τώρα, εδώ δεν έχει βρει άκρη με τους παλιούς βασικούς και τους νεοαποκτηθέντες, θα ασχοληθεί και με τους ελπιδοφόρους;

Ο Σαριέγκι έπρεπε να κάνει παρέα στον Μόρις, αλλά όλοι το καλοκαίρι πιστεύαμε πως για εναλλακτική λύση κάνει. Και ίσως να κάνει. Αλλά για πρώτο βιολί;

Ακουσα σήμερα πως έχει δοθεί εντολή να βρεθεί στόπερ για το Γενάρη αλλά παράλληλα και ένας light σέντερ φορ, ακριβώς επειδή ο Τεν Κάτε βλέπει πως με το 4-2-3-1 η ομάδα δεν δημιουργεί ευκαιρίες. Ας ελπίσουμε να είναι έτσι. Και για μένα το 4-4-2 μπορούσε να το ξεκινήσει από τώρα με Σόουζα - Σάλπι, αλλά αυτός ξέρει καλύτερα.

Εμένα ο Ζιλμπέρτο δεν μου άρεσε (και δεν θα μου άρεσε καθόλου αν έβαζε αυτογκόλ σε εκείνο το γύρισμα που έκανε...), αλλά σε άλλους (όπως εσύ) είδα πως άρεσε και θεωρούν ότι ήταν καλός. Μπορεί να είναι κι έτσι.

Για τον Λάζαρο τα έχουμε ξαναπεί. Εγώ εξακολουθώ να τον πιστεύω. Θέλει το χρόνο του.

Ο Κλέιτον προσπάθησε αλλά δεν μου φάνηκε να έχει ιδιαίτερο ζήλο, για τον Σάλπι τα λέμε κάθε φορά, είναι συγκινητικός.

Παλαιότερα έλεγα πως ο Τζόρβας δεν είναι ακόμα έτοιμος, ειδικά για Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά με τέτοιες εμφανίσεις του Κροάτη καλύτερα να τον δοκιμάσουν από τώρα.

Για τον Τεν Κάτε το πανηγύρι έχει αρχίσει. Υπάρχουν πολλοί οπαδοί μας που θέλουν ήδη να φύγει, τα ραδιόφωνα σιγοντάρουν, οι "φίλοι Μπάγεβιτς" ξεκίνησαν ήδη δουλειά. Ας ελπίσουμε πως η διοίκηση δεν θα μασήσει και θα παραμείνει σταθερή στην απόφασή της να στηρίξει τον Ολλανδό.

Κι εμείς το ίδιο πρέπει να κάνουμε. Στήριξη και υπομονή...

Καλησπέρα Νησάκι

coachp said...

Ρε πούστη μου, απο που κι ως που ξέρετε οτι είναι καλός προπονητής ο Τεν Κάτε? Απο αυτά που διαβάζατε στις εφημερίδες λέω εγώ... Διότι προπόνησή του δεν έχει δει κανενας!
Αλλα παρόλα αυτά, τους δημοσιογράφους κράζετε αν τυχόν και γράψουν κάτι κακό για τον ΤΕΝ ΚΑΤΕ. Οταν γράφουν κάτι καλό, όλα καλά!

Και στο κάτω - κάτω, τι έχει κάνει στην καριέρα του ως τώρα που είναι 50φεύγα ως πρώτος προπονητής??? ΤΙ?

Ακους εκεί καλός προπονητής. Μάγειρας είναι! Θα γραψω ποστ λοιπόν για τον Σουριναμέζο, με τσιτώσατε....

gatti said...

@coachp: Και δε μου λες κόουτς; Στις εφημερίδες που διαβάζαμε ποιος έγραφε καλά λόγια για τον τεντά; Οι καθαρίστριες του κτιρίου; Δεν τα έγραφαν δημοσιογράφοι; Φούμαρα μας πουλούσαν τότε;

Ενώ τώρα που γράφουν άσχημα μας λένε αλήθεια; Αλλά ξέχασα. Τώρα είναι άνεργος ο βατραχοπρίγκιψ και πρέπει να βρει δουλειά!

Γράψε ποστ για τον Τεν Κάτε, για να έρθουμε να στα χώσουμε. Αντε γιατι έχει περάσει καιρός και με ...ενοχλούν τα νύχια μου! :P

island said...

Η αισιοδοξία μου είναι ειρωνική γατάκι. Στα πατώματα είμαι με αυτές τις εμφανίσεις. Αν είναι δυνατόν να ήμουν και αισιόδοξος (για την Ευρώπη τουλάχιστον...για την Ελλάδα δεν φοβάμαι ακόμα και δεν νομίζω να φοβηθώ).

Τον ίδιο σταθμό ακούσαμε ;) για τον λάιτ σέντερ φορ.

island said...

Βέβαια δεν κατάλαβα γιατί δεν κυνηγάμε 2 (δύο) κεντρικούς αμυντικούς εντεκάδας αφού όπως φαίνεται (με την μη χρησιμοποίηση των νέων) δεν έχουμε κανέναν.

Φιλάκια

gatti said...

@island: Kι εγώ με την εμφάνιση είμαι περισσότερο στενοχωρημένη, όχι με την ήττα. Το ξέρεις ότι με τέτοια άμυνα δεν πας μακριά (στην Ευρώπη τουλάχιστον) και έτσι δεν έχεις μεγάλες προσδοκίες. Αλλά η εμφάνιση; Αυτή ήταν τραγική. Και μέχρι ενός σημείου αδικαιολόγητη.

Ούτε εγώ κατάλαβα γιατί δεν κυνηγάμε δύο στόπερ. Τι δύο δηλαδή, τρεις έπρεπε γιατί έτσι και τραυματιστεί ή πάρει ο ένας κάρτες θα δούμε πάλι τον Βάσκο γκαφατζή στην 11άδα...

zamuc said...

Δεν ξέρω τι λέτε και δεν αμφισβητώ το ταλέντο των παιδιών αλλά δεν υπάρχει περίπτωση τα λεφτά που λέγεται ότι δόθηκαν για Χριστοδουλόπουλο και Μελίσση να ισχύουν. Κάτι παίζει.
Για τον τεντόπανο συνστώ υπομονή. ΣΤην Ελλάδα από τη μία μέρα στην άλλη από θεός γίνεσαι άμπαλος και αντίστροφα. Αλλά για να λέμε την αλήθεια έως σήμερα σε θέματα τακτικής και κοουτσαρίσματος μέσα στον αγώνα είναι τραγικός. Ίσως ως επαγγελματίας βοηθός να είναι καλός στην προπόνηση κατά τη διάρκεια της εβδομάδας...

gatti said...

@zamuc: Kι εγώ δεν το πιστεύω με τίποτα για τον Μελίσση. Για τον Λάζαρο μπορεί και να έγινε, επειδή ήταν στα φόρτε τους τότε οι πολυμετοχικοί, έπαιξε και ο Ζαγόρ ωραία το θέμα "παζαρεύοντας" και με τους δύο "αιώνιους", οπότε μπορεί να τα έσκασαν χοντρά οι δικοί μας.

Υπομονή κάνουμε. Κι εγώ έχω τους φόβους μου γιατί βλέπω ότι πολλές φορές "εγκλωβίζεται" στο αρχικό του πλάνο, αλλά θέλω να ελπίζω ότι θα φτιάξουν τα πράγματα, αφού η ομάδα είναι πολύ καινούργια ακόμα. Και εν πάση περιπτώσει, κάποια στιγμή πρέπει να αφήσουμε έναν άνθρωπο να δουλέψει ικανό χρονικό διάστημα πριν συμπεράνουμε ότι είναι άχρηστος...

Παρατηρήτηριο Πυλαίας said...

Ο Μελίσσης πουλήθηκε μαζί με τον Οικοδομο εξου και εξωφρενική τιμη.
Ακουσε με κάτι ξερω... ;-)

Πάντως ο Οικοδομος ξέρει μπαλα, έχει θράσος αλλά δεν τον βλέπω να προκόβει γιατι κοιτά μόνο την πάρτη του. Ο Μελίσσης καλός και εργατικός είναι κάποτε μπορεί να καταλάβεται ότι δεν είναι τέλειος αλλά είναι φιλότιμος πολύ.

gatti said...

@_st_: Kι εγώ κάτι τέτοιο υποπτευόμουν. Να που το επιβεβαιώνεις!

Αμα ο ...οικοδόμος καταλάβει πως κοιτώντας την πάρτη του δεν θα προκόψει, φαντάζομαι θα το πάρει αλλιώς. Ο Μελίσσης μου είναι συμπαθής, ας ελπίσουμε να τον χρησιμοποιήσει επιτέλους!

Νικόλαος Παπουτσής said...

Ξέρεις οτι ειμαι απο την φύση μου αισιόδοξος και ανεκτικός σε πολλά
Έχω στηρίξει πολύ την ομάδα οταν
όλοι έβριζαν...έλεγα υπομονή και
υποστήριξη θέλει η ομάδα.
Εγώ ειμαι που έλεγα ότι δεν μπορεί,
κάτι θα ξέρουν όλοι όσοι επιμένουν σε Βιντρα!!! Εγω που είπα ότι ο TEN TEN
μπορεί να με κάνει να ξεχάσω Κυραστα
και Μαλεζανι(καψούρα ο Ιταλός)
ΣΚΑΤΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΜΟΥ!!!!!

Ευτυχώς με εκανες και γελασα
φιλενάδα
Ευτυχώς!!!
Το μονο καλό απο αυτό το παιχνίδι ειναι
το κείμενο σου

καλήμερα

τσίου!!!!

takola said...

Παιδιά,

Η γνώμη μου ως ουδέτερου:

ο Γκαλίνοβιτς δεν ξέρω γιατί δεν σας αρέσει, μπορεί να μην είναι Ο μεγάλος γκολκήπερ, αλλά είναι ικανοποιητικός. Και οι γροθιές του στο ματς της Τρίτης μια χαρά ήτανε.

Για το Χριστοδουλόπουλο έχετε υπόψη σας ότι είναι παλιοχαρακτήρας, και γι' αυτό ίσως δεν μπορέσει να κάνει καριέρα.

Για τον Τεν Κάτε η γνώμη μου είναι ότι είναι εμφανώς εκτός ελληνικής πραγματικότητας και κλίματος ομάδας. Θέλει χρόνο για να στρώσει, αλλά δεν ξέρω αν έχετε τέτοια πολυτέλεια.

Νομίζω το πρόβλημά σας είναι ο Αντωνίου. Αυτός δεν κατάλαβα, επειδή έβγαινε ωραία στην Αθλητική Κυριακή, έπρεπε να πάρει εν λευκώ το χτίσιμο της ομάδας; Έχει κάνει χτυπητά λάθη, σαν αυτά που γράφετε.

gatti said...

@karaflokotsifas: Kι εγώ είχα πει πολλά και τώρα αρχίζω να κλονίζομαι. Αλλά εντελώς αντικειμενικά και από την στιγμή που η Ευρώπη δεν ήταν στόχος, δεν έχει έρθει η καταστροφή. Με ενοχλεί πολύ που θέτουμε σε κίνδυνο αυτό που χτίσαμε τόσα χρόνια στην Ευρώπη, αλλά δεν νομίζω ότι μπορούμε να πάμε παρακάτω (ελπίζω δηλαδή να μην έρθει καμιά ξεγυρισμένη πεντάρα από τη Βέρντερ).

Προχωράμε και περιμένουμε.

Τι να κάνεις, αν δεν το ρίξεις και λίγο στην πλάκα, δεν βγαίνει...

Καλημερούδια κοτσύφι μου!

:)))



@takola: Eίναι πολύς ο καιρός που ο Γκαλίνοβιτς παίζει χωρίς σταθερότητα και ψυχολογία. Μπορεί να είναι επιβλητικός, αλλά δείχνει να μην έχει πια αυτοπεποίθηση κι αυτό όχι απλώς στοιχίζει σε αποτελέσματα (είναι πολλά τα γκολ στα οποία είχε ευθύνη) αλλά "βγαίνει" και στους συμπαίκτες του αμυντικούς. Οσοι τον είχαν παρακολουθήσει την πρώτη του χρονιά στην ομάδα, ξέρουν ότι σε εκείνο το επίπεδο δεν ξανάπαιξε....

Ας ελπίσουμε ότι ο χαρακτήρας του Λάζαρου δεν θα τον εμποδίσει να κάνει την καριέρα που μπορεί (γιατί μπορεί) να κάνει.

Ο Τεν Κάτε είναι σίγουρα εκτός ελληνικής πραγματικότητας. Το θέμα είναι πόσο γρήγορα θα μπει σ΄ αυτήν. Δεν θέλω να σκέφτομαι το ενδεχόμενο να μην μπει καν. Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι να σπαταλά περισσότερο χρόνο στο να ασχολείται με τις λεπτομέρειες (ως δεύτερος προπονητής ήταν υποχρεωμένος να ψάχνει αυτά που δεν είχε την πολυτέλεια να ψάξει ο πρώτος) και να χάνει έτσι τα βασικά που είναι και η ουσία. Θα δούμε...

Είναι γεγονός ότι σε έναν πρωτάρη δεν δίνεις να διαχειριστεί ένα τέτοιο μπάτζετ. Από την άλλη, οι αποτυχίες στις επιλογές ενός τεχνικού διευθυντή είναι μέσα στο πρόγραμμα. Οπως και να το κάνεις, βέβαια, είναι βαρύ να "καίγεσαι" δυο - τρία χρόνια για στόπερ και ενώ θα έπρεπε να ξεκινήσεις από την συγκεκριμένη θέση, να μην την καλύπτεις καν. Υπό τις παρούσες συνθήκες είναι τεράστιο λάθος η απομάκρυνση του Μόρις. Είχα χαρεί πολύ με την αποδέσμευσή του, αλλά υπό την προϋπόθεση να πάρουμε καλύτερό του. Αυτή τη στιγμή δυστυχώς ΟΥΤΕ Μόρις έχουμε!

Alexandros said...

gatti καλημέρα!

Ρε συ, μέχρι και οι κύπριοι δημοσιογράφοι γελούσανε..
Ειδικά στη φάση του αυτογκόλ.
Δύσκολα χωνεύεται...

The Bgt said...

Bonjour!

Το μεγαλυτερο προβλημα του Γκαλινοβιτς περαν οτι με το πρωτο του λαθος λερωνει τα σωβρακα του και τρεμει ολοκληρος για τον υπολοιπο αγωνα, ειναι οτι δεν κατευθυνει την αμυνα του.

Το κεφαλαιο Τεν Κατε.
Να φυγει ο Τεν Κατε ο αχρηστος ο τρελλος (ας μας πει ο Κοουτς πι τι αλλο). Και να ρθει ποιος? ο Πριγκηψ? Γιατι καλος ευρωπαιος προπονητης δυσκολα θα ερθει. Το ταβανι μας ειναι Βαλβερδε και Τεν Κατε.
Θα πρεπει να κανουμε καποιες θυσιες και να δωσουμε χρονο στον 10Κ ακομα κι αν μας στοιχησει το πρωταθλημα. Μπορει να μην ειναι ο καλυτερος κοουτς του κοσμου αλλα ερχεται απο ομαδες υψηλου επιπεδου, εχει μεγαλη εμπειρια (εστω και σαν βοηθος) ας μαθει και στην κασιδα μας, στο τελος-τελος αν πετυχει η μαγια και οι 2 πλευρες οφελειμενες θα βγουν.
Σε τελικη το παμε, ο μονος τροπος να φτιαξεις ομαδα και να παρεις και τιτλο την πρωτη χρονια ειναι το συστημα παραγκα. Αυτο θελουμε?

Αλλοι αναπολουν τον Μαλεζανι και το Σουμ! Για ονομα! Ξεχνατε τα ευρωπαικα μας βατερλω στο ΤσουΛου με αυτους τους δυο? Τι στο καλο τοσο αδυνατη μνημη εχουμε πια?

Ειλικρινα ξαφνιαζομαι που πολλοι φιλοι του ΠΑΟ νοσταλγουν τον Νασιφ. Στα κρισιμα παιχνιδια ηταν κερκοπορτα. θυμαστε τη Ρειντζερς? θυμαστε τη Ξανθη? θυμαστε περυσι μολις επεστρεψε στην ομαδα τι επαθε η μεχρι τοτε σουπερ-αμυνα μας? Παικτης με προσοντα μεν αλλα με τασεις αυτοκαταστροφης δε.

Γενικα παιδια στο σημειο αυτο ειναι που δοκιμαζομαστε. Ομαδα σε μια χρονια το πιθανοτερο ειναι να ΜΗ φτιαξουμε.
Εχω βαρεθει να το λεω και να το ξαναλεω: Ο Φεργκιουσον πριν κανει τη Μαντζεστερ πρωταθλητρια για 6 σαιζον βολοδερνε. Δε λεω οτι ο 10Κ ειναι Φεργκιουσον τη νοοτροπια και το σχεδιασμο συγκρινω. Γιατι για να εβγαλε 2 φορες ενδεκατη (11η) ο Φεργκιουσον την ομαδα του μαλλον και εκεινος βλακειες και λαθη θα εκανε.
Αραγε ποσοι Κοουτς Πι στην Αγγλια ηθελαν να φυγει ο Φεργκι τα 6 αυτα χρονια?

coachp said...

Τα έγραψα λοιπόν όλα για τον ΤΕΝ ΚΑΤΕ με το τελευταίο ποστ. Ελα gatti να μου τα χώσεις, και να σου πω και τις τιμές των Μελλίση Χριστοδουλόπουλου. Και ότι άλλη απορία έχεις για τα αποδυτήρια. Επειδή είδα οτι στα σχόλια εδώ υπάρχουν κάποιες...

Οσο για αυτό που μου είπες, φυσικά και σου πουλούσαν φούμαρα οι δημοσιογράφοι τότε... Οπως και κάθε καλοκαίρι για να πουλήσει το μέσο τους. Είναι η ανάγκη της αγοράς και του κόσμου αυτή.

gatti said...

@alexandros: Γιατί βρε Αλέξανδρε; Αν το είχε πάθει ο γαύρος δεν θα γελούσα εγώ;

Ειδικά στο αυτογκόλ θα είχα πέσει κάτω από τα γέλια! Μιλάμε για γκολ που πετυχαίνει μόνο σέντερ φορ κλάσης!

Αστα να πάνε...


@the bgt: A πα πα κι εσύ δεν ντρέπεσαι, δίμετρο παλικάρι με ωραία θωριά και να γράφεις ότι λερώνει τα σώβρακά του! Ντροπή!

Είναι λίγος, τα είπαμε, τι να κάνουμε πια... Ας δοκιμάσουν τον Τζόρβα κι άμα έχουν σκοπό να πάρουν κανα καλό κομμάτι από το εξωτερικό, ας το κάνουν....

Ο Τεν Κάτε έχει κάνει πολλά λάθη. Τους πειραματισμούς με αλλαγές προσώπων τους καταλαβαίνω, τις εμμονές με το σύστημα δεν μπορώ να κατανοήσω. Μαζί σου στο θέμα της εμπιστοσύνης. Ακόμα κι αν χαθεί ο τίτλος (σάμπως τον έχουμε σίγουρο;) προκειμένου να φτιάξουμε ομάδα σε ένα σε δύο σε τρία χρόνια!
Το θέμα που έχει προκύψει όμως (του Τύπου και των γκρινιάρηδων Παναθηναϊκών βοηθούντων) είναι κατά πόσο ο τεντάς είναι ο πλέον κατάλληλος για να τον εμπιστευτείς αυτά τα δύο - τρία χρόνια. Αυτή η εμπιστοσύνη είναι που έχει κλονιστεί και αυτό είναι το χειρότερο.

ΚΑΝΕΙΣ δεν νοσταλγεί τον Νασίφ. Εκείνο που λέμε είναι ότι αν ήταν να μην αντικατασταθεί, καλύτερα να μην έφευγε! Καταλαβαίνεις ότι διώξαμε στόπερ και δεν πήραμε ΚΑΝΕΝΑΝ; (Τον Μελίσση δεν τον υπολογίζω, επειδή δεν τον υπολογίζει ο Ολλανδός).



@coachp: Mα, αυτά που έγραφαν οι δημοσιογράφοι για τον Τεν Κάτε δεν τα έγραψαν αυτό το καλοκαίρι! Τα έγραφαν χρόνια ολόκληρα μεσούσης της ποδοσφαιρικής σεζόν στις αναφορές τους στα πρωταθλήματα Ισπανίας, Αγγλίας, μετά από αγώνες Τσάμπιονς Λιγκ κ.λπ. Αρα μου λες ότι οι δημοσιογράφοι πουλάνε όλο τον χρόνο φούμαρα;

Ξέρεις κάτι; Δεν θα έρθω να στα χώσω. Σε πολλά από αυτά που γράφεις συμφωνώ. Αλλά το ύφος σου είναι απαράδεκτο! Θυμίζει παιδάκι που πεισμώνει πάνω στο παιχνίδι για κάτι που του έχουν κάνει τα άλλα παιδάκια και τους λέει "τώρα θα δείτε". Πάνω σ΄ αυτό το "τώρα θα δείτε" ή "να για να μάθετε" είναι γραμμένο όλο το ποστ. Και δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι αυτό που σε πείσμωσε; Γιατί θέλεις τόσο πολύ να μας ...ταρακουνήσεις και να μας βγάλεις με τέτοιο τρόπο από την ...πλάνη μας;

Ε, συγνώμη, αλλά όσο τριγυρίζει άνεργο πάνω από τα κεφάλια μας το κοράκι που λέγεται Μπάγεβιτς, που όλοι έχουν βαλθεί να του βρουν δουλειά, τόσο περισσότερο αισθάνομαι την ανάγκη να στηρίξω τον προπονητή μου! Γιατί τα λάθη του τα βλέπω κι εγώ. Και τα επισημαίνω. Αλλά ξέρω παράλληλα ότι η δική μου κριτική είναι καλόπιστη. Για την κριτική των εφημερίδων δεν είμαι τόσο σίγουρη!

The Bgt said...

Πως να ξερουμε αν μπορουμε να εμπιστευτουμε τον 10Κατε για τα επομενα χρονια?
Ε δε ξερουμε.

Οπως η Manchester δεν ηξερε τον 1ο χρονο, το 2ο χρονο, το 3ο χρονο, τον 4ο...τον 5ο..

Εκει ειναι η μαγκια, να επενδυσεις σε ενα ανθρωπο να σου κτισει την ομαδα. Και στην πορεια, στο πλανο σου να μην ακους κανενα. Ουτε τις φυλλαδες ουτε τους μανατζαραιους.
Διαφορετικα γυρνας στη γνωστη μιζερια να αλλαζεις προπονητη συνεχεια μπας και παρεις το πρωταθλημα.
Νταμπλ πειραμε με το Σουμ. Και τι ακολουθησε??? Θυμαται κανεις? Μια απο τα ιδια και χειροτερα ακολουθησε.

Τις πιο πολλες φορες διαφωνω με τον Καρπετοπουλο αλλα λεει μερικα σωστα πραγματα για τον 10Κ στη σημερινη φυλλαδα του.

coachp said...

Θέλω τόσο πολύ να σας ταρακουνήσω και να σας βγάλω απο την πλάνη σας γιατί
α) Είμαι άνθρωπος του Τζίγγερ, και χαίρομαι που ο πολυμετοχικός δεν μπορεί να κάνει τίποτα πάνω απο τον Γιάννη
β) Είμαι βάζελος τρελός και με πονάει και μένα
γ) Επειδή φωνάζω απο την αρχή για τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας και λέω οτι με τα ψέμματα γέμισε γήπεδο στις 30 Ιουλίου, ήρθε η ώρα που επιβεβαιώνομαι πλήρως και το φωνάζω δυνατά, επειδή γισ τους ίδιους λόγους τσακώνομαι και κάθε μέρα στη δουλειά...
δ) Τίποτα απο τα παραπάνω, απλά περνάω την ώρα μου...

Διάλεξε gatti, ποιο να είναι το σωστό, ή ποιά να είναι τα σωστά...

σκρατσ 1) Στο λέω για τελευταία φορά, ουδεμία σχέση έχω με τον Μπάγεβιτς. Τον εκτιμώ πολύ σαν προπονητη. Γιατί? Με το που έφυγε απο ΑΕΚ τι έκανε η ΑΕΚ? Με το που εφυγε απο γαύρο τι μπάλα έπαιξε ο γαύρος? Με το που έφυγε απο ΠΑΟΚ τι μπάλα έπαιξε ο ΠΑΟΚ? Με το που έφυγε απο ΑΡΗ τι μπα΄λα έπαιξε ο Ρούλης? Αυτό και μόνο νιώθω για τον Μπάγεβιτς!

σκρατς 2) Ξέχασα τι ήθελα για σκρατς 2!

coachp said...

Α ναι!
Σκρατς 2 λοιπόν) Φυσικά και δεν θα έρθεις να μου τα χώσεις επειδή συμφωνείς, αφού έχω άδικο, πως να διαφωνείς...

Σκρατς 3) Είδες τι καλός που έιμαι που υιοθέτησα ακόμη και τα σκρατσιζ...

gatti said...

@the bgt: Mη τα λες σε μένα. Εγώ συμφωνώ μαζί σου. Αν δεν τον εμπιστευτούμε δεν θα ξέρουμε αν είναι ο κατάλληλος.

Δεν το έχουμε κάνει ποτέ! Να επενδύσουμε σε έναν προπονητή σε βάθος χρόνου. Ε, ας το κάνουμε τώρα. Αλλά παράλληλα ας απαλλαγούμε από τους γνωστούς "καρκίνους" της ομάδας. Βύντρα, Τζιόλη, Σαριέγκι, Μάντζιο. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να προσφέρουν. Δεν ωφελεί να τους διατηρούμε στην ομάδα. Αν πάνε κάπου αλλού μπορεί να δουλέψουν καλύτερα. Καλό θα κάνουμε και σε εμάς και σε εκείνους.

ΥΓ. Μπα! Λέει σωστά πράγματα ο Κάρπετ για τον Παναθηναϊκό; Αλλαξε ...αφεντικό; :ppp



@coachp: Διαλέγω το γ+δ. Διψάς να σου αναγνωρίσουν ότι είχες δίκιο που τα έλεγες και παράλληλα περνάς την ώρα σου.

Σκρατς: Είσαι θαυμαστής του βατραχοπρίγκιπα, οκ κι αυτό είναι σαφές.

Σκρατς 2: Μα, στο είπα ήδη ότι συμφωνώ με πολλά από αυτά που λες. Εκείνο που δεν μπορείς εσύ να καταλάβεις είναι ότι εγώ ΠΑΡΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΤΕΝ ΚΑΤΕ προτιμώ να του δώσω πίστωση χρόνου και να περιμένω.

O Τεν Κάτε θέλει να αλλάξει το στιλ ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού. Να πάψει να παίζει αργά και βαρετά και γίνει γρήγορος. Εχουμε δει ψήγματα των όσων θέλει να παρουσιάσει κατά διαστήματα μόνο. Δεν μπορεί να αλλάξει το σύστημα εν μία νυκτί όταν οι περισσότεροι από τους παίκτες του έχουν μάθει αλλιώς. Θέλει πολλή δουλειά αλλά θέλει και χρόνο.

Και θέλει και στήριξη τόσο από μέσα (διοίκηση) όσο και από έξω (οπαδοί).
Γιατί η εμπειρία (αλλαγή προπονητών σαν τα πουκάμισα) τα τελευταία χρόνια δείχνει πως κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί πως αν φύγει τα πράγματα θα είναι καλύτερα. Ούτε μπορεί κάποιος να εγγυηθεί ότι με άλλο προπονητή τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.
Γι΄ αυτό επιμένουμε, στηρίζουμε και χαμηλώνουμε τις προσδοκίες μέχρι να φτιαχτεί ομάδα.
Αν καταφέρει ο Τύπος να καταστρέψει ΚΑΙ αυτή την καινούργια προσπάθεια (πρόσεξε δεν ισχυρίζομαι ότι ο Τύπος κατέστρεψε τις προηγούμενες...) τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας...

tzonakos said...

Δεν διαφωνώ σε τίποτα απο οσα λες.
Δεν θα τα λεγραφα καλύτερα αλλα δεν εχω και το χρόνο να γράψω τόσα πολλά.
Και μάλιστα τα περισσότερα τα λέγαμε και πριν την Ανορθωσεφταλιά.
Στον Τεν Κάτε χρεώνεται 90% η ήττα.
Αν και μου άρεσε μετα το 2-0 και πίστεψα στην ισοπαλία, οταν ειδα ημίχρονο 2-1 ημουν σίγουρος οτι ακόμα κι αν ισοφάριζαν θα έφτυναν αίμα να το πετύχουν.
Και μετα το τρίτο γκόλ σκόρπισαν !
Ε, δεν ειναι ετσι οι μεγάλες οι ομάδες. Δεν σκορπάνε ετσι εύκολα.
Ναι, έλειψε ο Καραγκούνης πολύ.

gatti said...

@tzonakos: O Tεν Κάτε φταίει για αυτή την ήττα. Αλλά φταίνε και οι παίκτες. Βρε μου έναν που διακρίθηκε! Βρες μου έναν που να έκανε ένα σουτ. Στατιστικά το μόνο σουτ που κάναμε ήταν το πέναλτι! Για όνομα!

Και συμφωνώ ότι σκόρπισαν μετά το τρίτο γκολ και δεν είναι αυτό ίδιον μεγάλης ομάδας.

Και τελικά ναι, έλειψε ο Καραγκούνης. Είχα πει ότι ο χρόνος θα δείξει αν είναι απαραίτητος ή όχι. Και δεν χρειάστηκε καν χρόνος. Φάνηκε στο πρώτο παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ χωρίς αυτόν. Γιατί θα πρέπει όλοι μας (κι εγώ μαζί) να σταματήσουμε να φωνάζουμε για τον Κάρα. Εχει τα άσχημά του, αλλά έχει και τα (πολλά) καλά του!

coachp said...

Συμφωνώ σε πολλά μαζί σου, αλλα όταν εισαι Παναθηναϊκος και ξοδεύεις τόσα φραγκα, και θες πολύ το πρωτάθλημα, ε, δεν χαμηλώνεις εύκολα τον πήχη των προσδοκιών σου...
Απλά, οταν ξέρεις το ποσό που θα ξοδέψεις απο πριν, οφείλεις να είσαι πιο οργανωμένος και να αποφεύγεις τα λάθη. Φταίει και η διοίκηση σου, φταίει πολύ κι ο Αντωνίου. Αλλά κι αυτό που παρουσιάζει ο Τεν Κάτε ρε συ gatti, είναι απαίσιο. Πολύ άπαισιο.

gatti said...

@coachp: Aν ΔΕΝ χαμηλώσεις τον πήχη των προσδοκιών σου, τότε θα βολοδέρνεις κάθε χρόνο προσπαθώντας να βρεις στόχο. Και θα γίνεις ΑΕΚ που τη μια χρονιά κάνει παιδομάζωμα για να χτίσει ομάδα και την αμέσως επόμενη μαζεύει έμπειρους και έτοιμους παίκτες, επειδή ανακαλύπτει ότι τελικά ο τίτλος δεν είναι εφήμερη χαρά. Και έτσι από εκεί που μετράς ένα πρωτάθλημα στα 12 χρόνια, θα φτάσεις να μετράς κανένα σε ...14. Αν το θέλει αυτό η διοίκηση ας πράξει αναλόγως. Αν δεν το θέλει, ας βγει με θάρρος να πει ότι προχωράμε και για ένα - δυο χρόνια μας ενδιαφέρει ΜΟΝΟ να φτιάξουμε ομάδα. Με ό,τι κόστος κι αν έχει αυτό.

Τώρα για το φταίξιμο και τα λάθη είναι ακόμα πολύ νωρίς για απολογισμούς. Στο τέλος της σεζόν θα γίνει το ταμείο...