Tuesday, September 30, 2008

Οδηγούμε προσεκτικά...

Εφτασε λοιπόν και η ώρα για το παιχνίδι της Κύπρου με την Ανόρθωση. Το κερδίζεις και είσαι μέσα στο κόλπο. Το χάνεις και ψυχορραγείς. Φέρνεις χηνάρι και ετοιμάζεσαι να κουνήσεις μαντίλι αλλά δεν το αποφασίζεις να το κάνεις. Κι όχι τώρα ότι είναι όλα τόσο απόλυτα. Αυτά τα παιχνίδια κρύβουν εκπλήξεις. Με τίποτα δεν εξασφαλίζεσαι, αλλα ούτε και αποκλείεσαι από την 2η αγωνιστική. Είναι μυστήριοι οι όμιλοι. Ο ένας μπορεί να φτάσει τους 10 βαθμούς και να μείνει έξω (τι μου θυμίζει... τι μου θυμίζει) ο άλλος μπορεί να περάσει και με εφτά. Οσο και να το κάνεις, όμως, η νίκη είναι σημαντική. Σημαντική όσο και δύσκολη. Και ο Παναθηναϊκός έχει ήδη ένα μείον. Την 10ήμερη απραξία. Θα ήταν αλλιώς να είχε παίξει την Κυριακή κι αλλιώς τώρα που πλακώθηκε στην προπόνηση και έδωσε μόνο ένα φιλικό της πλάκας με τον Αθηναϊκό. Δεν τις μπορούν οι ελληνικές ομάδες τις στιγμές χαλάρωσης (τύπου Deck) πριν από ευρωπαϊκά παιχνίδια. Θα μου πεις, θα ήταν καλύτερα να είχε παίξει με τον Εργοτέλη και να είχε γίνει καμιά στραβή, ή να είχε παίξει χάλια και να ξανάρχιζε η μουρμούρα; Καλύτερο δεν θα ήταν, αλλά είναι το σύνηθες να ακολουθείται αυτή η σειρά (Κυριακή πρωτάθλημα, Τετάρτη Ευρώπη). Το ασύνηθες είναι αυτό που συμβαίνει τώρα. Αγωνιστικά η ομάδα είναι ικανή για το καλύτερο αλλά και για το χειρότερο. Αν λάβει κανείς υπόψιν τα δύο ματς με Ιντερ και Αρη βρίσκεται σε άνοδο. Αλλά πόσο βέβαιο είναι ότι αυτή η βελτίωση που έδειξε θα φανερωθεί και στην Κύπρο; To θέμα είναι να μπουν μέσα προσεκτικά. Να έχουν σαν οδηγό τη σφαλιάρα του γαύρου για να μην πάθουν τα ίδια. Διαφορετικά, μπορεί να έχουμε ζημιές. Δεν θέλει φόβο, αλλά δεν θέλει και υπερβολικές χαρές. Οπως έλεγε και ο συγχωρεμένος ο Παράβας: "Είδες πώς φύγανε για το Ουέμπλεϊ και πώς γύρισαν από το Ουέμπλεϊ".

Οι Ανορθωσιάτες τώρα μετά από την ισοπαλία στη Βρέμη έχουν πάρει πολύ τα πάνω τους. Δεν μιλάμε πια για μια αξιοπρεπή παρουσία στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Εδώ μιλάμε για πρόκριση. Πολύ θέλει; Εχουν ήδη ένα βαθμό με τους Γερμανούς, αν κερδίσουν και τον Παναθηναϊκό με 4 βαθμούς σε δύο ματς είναι καβάλα στ΄ άλογο για την 3η θέση, ενώ η Πανάθα βλέπει τα ραδίκια ανάποδα. Το θέλουν, αισθάνονται ότι το μπορούν (και μπορεί να έχουν και δίκιο, εδώ που τα λέμε), θεωρητικά είναι και πιο κοντά στη νίκη, αφού παίζουν στην έδρα τους.

Τέλος πάντων, ο καιρός γαρ εγγύς που λέει και μια ψυχή.

Ο Τεντάς πάντως στην συνέντευξη Τύπου τα είπε όλα, αλλά δεν είπε και τίποτα.


Είπε: Είναι οριακό και σημαντικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες αλλά όλα τα παιχνίδια στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι σημαντικά. Αύριο θα μπορέσουμε να πούμε μετά το ματς αν το αποτέλεσμα του αγώνα ήταν θετικό ή όχι".

Εννοούσε: ΄Η κερδίζουμε και μένουμε στους στόχους μας ή χάνουμε και πάει περίπατο ακόμα και η τρίτη θέση. ("...Καμπανάκια και αηδίες δεν έχει" που λέει και το παλιό ανέκδοτο* - δες στο τέλος).

***

Είπε: "Η Ανόρθωση είναι μια ομάδα που κινείται καλύτερα χωρίς την μπάλα. Ετσι περιμένει και το λάθος του αντιπάλου για να βγει στις αντεπιθέσεις. Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή της μπάλας και η αντίπαλός του με δύο αντεπιθέσεις έβαλε δύο γκολ. Ευτυχώς για μας που έχουν πληρώσει άλλες ομάδες το τίμημα, μέχρι τώρα".

Eννοούσε: "Η Ανόρθωση θα παίξει όπως ήθελα να παίξουμε εμείς. Μία ο γαύρος, δεύτερη η Βέρντερ, ελπίζω να μην τριτώσει το κακό". ((Ε ρε κλεφτοπόλεμο που θα δούμε!).

***

Eίπε: (Στην ερώτηση: "Aν χάσετε, θα είναι καταστροφή;"): "Tο ποτήρι αυτό είναι άδειο...".

Eννοούσε: "Ξεχάστε τις μαλακίες που έλεγα μέχρι τώρα για μισοάδειο και μισογεμάτο ποτήρι. Αμα χάσουμε, θα διψάσουμε".

***

Είπε: "Μπορούμε να πάμε ακόμα καλύτερα, μια και έχουμε περισσότερες δυνατότητες. Η απόδοση δεν είναι αυτή που θέλω, δεν έχει φτάσει ακόμα στο μάξιμουμ αλλά είμαι ευχαριστημένος από τον τρόπο που παίζουμε".

Eννοούσε: "Με τέτοια άμυνα χωνί που έχουμε μια χαρά ευχαριστημένος είμαι που δεν έχουμε ξεφτιλιστεί μέχρι τώρα!".

***

Είπε (Στην ερώτηση: "Θα έχετε εκπλήξεις στην 11άδα όπως έγινε με την Ιντερ;"): Ποτέ δεν είπα την ενδεκάδα πριν το παιχνίδι. Δεν έχει να κάνει με έκπληξη απλά πάντα κοιτάμε τον αντίπαλο και τον τρόπο που παίζει. Πρώτα οι παίκτες θα την μάθουν αύριο και μετά εσείς".

Εννοούσε: "Είδες για να τους απειλήσω με πρόστιμο; Κανένας δεν ρουφιανεύει πια τα συστήματά μας (Γι΄ αυτό την πάτησαν με τον Σιόντη που τον υπολόγιζαν βασικό κι ο τεντάς τον έκοψε από την αποστολή).

***

Είπε (Στην ερώτηση: "Aν μείνει πίσω η Ανόρθωση και περιμένει, θα κυνηγήσετε τη νίκη ή σας αρκεί και η ισοπαλία"): "Η νοοτροπία μας είναι πάντα επιθετική. Ακόμα και με μια ομάδα επιπέδου της Iντερ ο τρόπος που παίξαμε ήταν επιθετικός. Πρέπει να προσέξουμε τις αντεπιθέσεις".

Eννοούσε: "Παίζουμε το γνωστό Τενκάτειο σύστημα ``αμυνόμαστε επιθετικά΄΄. Αν πιάσει έχει καλώς. Αν δεν πιάσει, σιγά μην ανοιχτούμε για να βάλουμε γκολ με την άμυνα που έχουμε. Θα μας ξεπατώσουν".



Scratch: Aπό το φόρουμ των "Μαχητών": "Το σεντόνι εφέραμεντο;". Μην ανησυχείτε ρε κουμπάροι, για το σεντόνι φροντίζει η ίδια η ΟΥΕΦΑ! (Είναι συγκινητικό, σας ζηλεύω γι΄ αυτό το συναίσθημα της πρώτης φοράς)!

Scratch 1: Τηλεοπτική μετάδοση αλλά χωρίς περιγραφή λόγω της απεργίας των δημοσιογράφων. Δεν είναι απαραίτητα κακό...

Scratch 2: Επίσημη παρουσίαση μπασκετικού γαύρου. Αγγελόπουλος Παναγιώτης: "Θέλω πρωτάθλημα, κύπελλο, Ευρωπαϊκό". Αγγελόπουλος Γιώργος: "Θέλω μια χρονιά χωρίς επεισόδια, χωρίς τραυματισμούς (ε, ρε πληγή ο Ματσιγιάουσκας...), καθώς και τίτλους. Δηλαδή τα τρία που ζήτησε ο αδελφός μου και τρία ακόμα". (Βρε μανία με τα τρία!).

Scratch 3: Αγγελος Αναστασιάδης για τη σχέση του με τους δημοσιογράφους στην πολύ ωραία συνέντευξη που έδωσε στον "Sentra fm": «Το λάθος μου είναι που μιλάω και σήμερα. Να μιλάτε με τους πρωταγωνιστές. Αυτοί πρέπει να μιλάνε με τις πράξεις του. Το έργο δημιουργεί τους μεγάλους ανθρώπους και όχι τα λόγια. Εκτιμήστε το έργο τους και όχι τα λόγια τους». Να μιλάς Αγγελάρα μου, να μιλάς! Μήπως και καταλάβουν αυτοί που σε έχουν παρεξηγήσει, γιατί εμείς οι άλλοι σ΄ αγαπάμε τόσο πολύ!

(Α ρε Σόφο, σε λάθος ομάδα παίζεις!)


- Θέλω (τα) τρία κι άλλα τρία!


- Από πόδι πώς πας;
- Κανένα πρόβλημα! Το είχα δέσει γερά!

- Είναι όλα τα πόδια και τα χέρια εδώ ή αφήσαμε κανένα στην Κρήτη;


* Ανέκδοτο (αυτό στο οποίο αναφέρθηκα παραπάνω): Hταν κάποτε ένας χοντρός και πήγε σε ένα ινστιτούτο αδυνατίσματος να αδυνατίσει.

- Θέλω να αδυνατίσω, λέει, να χάσω πολλά κιλά!
- Α! Εύκολο πράγμα κύριε μου, θα πάτε μέσα σ' αυτήν την πόρτα και σε λιγότερο από μήνα θα χάσετε 20 κιλά!
- Α, ωραία! Ξεκινάω τώρα αμέσως!

Μπαίνει ο χοντρός εκεί μέσα, όπου τον περίμενε μια μελαχρινή γυναικάρα γυμνή και του λέει: "Τρέχω, τρέχεις, με κυνηγάς, αν με πιάσεις με γαμάς κι αν χτυπήσω το κουδουνάκι σταματάς!". Τρέχει ο χοντρός, τρέχει. Ηταν στο τσακ να την αρπάξει, αλλά μόλις κάνει να την πιάσει αυτή προφταίνει και χτυπάει το καμπανάκι! "Οχι ρε γαμώτο, λέει ο χοντρός, θα την έπιανα να πούμε και την τελευταία στιγμή...". Αυτό γινόταν για καιρό και κάθε φορά που πήγαινε να πιάσει την γκόμενα, ακουγόταν το καμπανάκι και έμενε με τη γλύκα.

Τελειώνει το πρόγραμμα και είχε χάσει ήδη 20 κιλά. Ηταν η ώρα να ακολουθήσει το δεύτερο σκέλος του προγράμματος. Ανεβαίνει στον επάνω όροφο, κι εκεί τον περίμενε μια ξανθιά αυτή τη φορά, πιο όμορφη από την προηγούμενη και του λέει: "Τρέχω, τρέχεις, με κυνηγάς, αν με πιάσεις με γαμάς κι αν χτυπήσω το κουδουνάκι σταματάς!". Tρέχει ο χοντρός, τρέχει, ήταν στο τσακ να την αρπάξει και μόλις κάνει να την πιάσει αυτή προφταίνει και χτυπάει το καμπανάκι! "Oχι ρε γαμώτο λέει ο χοντρός, θα την έπιανα να πούμε και την τελευταία στιγμή...". Eγινε κι αυτό για καιρό κάθε φορά έμεινε με την γλύκα, αλλά όταν τελείωσε κι αυτό το πρόγραμμα είχε χάσει άλλα 30 κιλά.

Ετοιμάστηκε λοιπόν για την τελευταία φάση του προγράμματος. Ανεβαίνει στον επόμενο όροφο (ήταν ο τελευταίος). Μπαίνει μέσα, κλείνει η πόρτα πίσω του και βγαίνει από ένα δωματιάκι ένας αράπης γυμνός και εξαιρετικά "προικισμένος" και του λέει: "Τρέχω, τρέχεις, σε κυνηγώ. Αν σε πιάσω σε γαμώ. Καμπανάκια και αηδίες δεν έχει!".

24 comments:

eforas said...

Ό,τι και να συμβεί σήμερα, την Ανόρθωση θα την έχω πάντα στην καρδιά μου!
Γι'αυτό και δεν θα ευχηθώ
νίκη του ελληνικού ποδοσφαίρου σήμερα, γιατί το ελληνικό ποδόσφαιρο νίκησε τον Αύγουστο!

Καλημέρα σας!

Crazy Tourists said...

Ολα καλά θα πάνε!! Είμαι αισιόδοξη όπως πάντα!! Ή σχεδόν πάντα!! Δεν έχει σημασία!! Ελπίζω να παίξουμε καλά!!
Οι λεζάντες των φωτογραφιών για τα πόδια και τα χέρια όλα καλά!!
Εκεί στο γαύρο ακόμα κύπελλα ονειρεύονται; Ρε τους δόλιους!
Φιλιά πολλά!!
Καλημέραααααααααααααααααααααα

Τρελοτουρίστρια

houli_v said...

Νομίζω η είδηση της χθεσινής ημέρας είναι η κλήση σε απολογία του Μπαρκαουαν .
Για μένα ισοδυναμεί αυτή η κλήση με αλλοίωση του πρωταθλήματος .
Στέλνει σε όλους ένα μήνυμα ότι όποιος κερδίζει βαθμούς από τον Ολυμπιακό θα τιμωρείται .
Ειδικά όταν την ίδια αγωνιστική έχουν γίνει και άλλα αντιαθλητικά μαρκαρίσματα με κορυφαίο του Βιτόλο που έστειλε δύο μήνες έξω τον Βιεϊρίνια .
Αλλά ο Βιεϊρίνια δεν είναι παίχτης του Ολυμπιακού .

Υ/Γ : Αλλά επειδή τίποτα δεν μένει ατιμώρητο όσοι ψάχνουν το λόγο για το ότι τόσα χρόνια ο Ολυμπιακός συνέχεια δέχεται σφαλιάρες στην Ευρώπη δε χρειάζεται να πάνε παραπέρα . Όλοι οι παίχτες του Ολυμπιακού έχουν μάθει στη νοοτροπία ότι είτε παίξουν είτε όχι στο τέλος με κάποιο τρόπο (είτε με κάποιο σφύριγμα είτε εξωαγωνιστικά) τον στόχο τους θα τον πετύχουν .
Γι αυτό ήταν εξοργισμένη με την Ανόρθωση γιατί εκείνα τα ματς αν ήταν πχ για το Ελληνικό κύπελλο θα τα είχαν άνετα καθαρίσει και οι φυλλάδες τους θα γράφαν για το πόσο μεγάλη ομάδα είναι .

Αυτά για την ώρα …

gatti said...

@eforas: Kι εγώ την συμπαθώ την Ανόρθωση, και αυτό δεν θα αλλάξει όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα στα μεταξύ μας παιχνίδια. Και την συμπαθώ επειδή προέρχεται από την πληγωμένη πλευρά της Κύπρου.

Καλημέρα! :))



@crazy tourists: Κι εγώ είμαι αισιόδοξη, αλλά είμαι και επιφυλακτική. Αφενός επειδή η Ανόρθωση δεν μπορεί από απλή σύμπτωση να έχει φέρει τα αποτελέσματα που έφερε με Ολυμπιακό και Βέρντερ, αφετέρου επειδή δεν είμαι σίγουρη ότι ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Ας ελπίσουμε να πάμε καλά!

Φιλιά τρελοτουρίστι μου! :))



@houli_v: Δεν είναι ασυνήθης πρακτική αυτή ούτε καν στο εξωτερικό. Αλλά στην Ελλάδα, όταν αυτός που φωνάζει είναι ο γαύρος και όταν σε αντίθεση με τον Μπαρκαουάν αφήνεις απέξω τον Βιτόλο, αλλά και τον Βάλλα, τότε δίνεις δικαίωμα στον καθένα να σκέφτεται ο,τιδήποτε.

Γι΄ αυτό και ο ΟΦΗ στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι αυτοί που φωνάζουν για τον Μπαρκαουάν δεν λένε τίποτα για το "δολοφονικό κτύπημα του Ντιόγο στον Μονιάκη", ούτε για "για την κόκκινη κάρτα που έπρεπε να δεχτεί ο Λέτο για τα αντιαθλητικά μαρκαρίσματα στους παίκτες του ΟΦΗ".

Αλλά βέβαια το μήνυμα μ΄ αυτό τον τρόπο περνάει μια χαρά. Οποιος διαιτητής δεν ευνοήσει τον γαύρο θα έχει πρόβλημα.

Θέλω να δω πώς θα σφυρίξει ο Βασσάρας την Κυριακή.

ΥΓ. Ε, ναι, αυτός είναι ο λόγος που πατώνει στην Ευρώπη. Εχοντας μάθει να περνάει αέρα στην Ελλάδα από όλα τα γήπεδα, παίζει δεν παίζει μπάλα, όταν έρχονται τα δύσκολα τα βρίσκει σκούρα. Γι΄ αυτό και στα ευρωπαϊκά του παιχνίδια έχει να λέει ότι αδικείται από την διαιτησία και δεν έχει σωστή αντιμετώπιση. Δεν αδικείται στην Ευρώπη, εκεί έχει την σωστή αντιμετώπιση κι εδώ τη λάθος. Κι αντί να το καταλάβει συνεχίζει να σκούζει στην Ελλάδα όταν του πατήσουν το ...μικρό του δαχτυλάκι.

Αλλά οι Κύπριοι που ήταν μάγκες και είχαν τον Λευκαρίτη στην ΟΥΕΦΑ μόλις κατάλαβαν πού πάει η δουλειά στη ρεβάνς και τι καθεστώς τρομοκρατίας επρόκειτο να αντιμετωπίσουν, φρόντισαν να έρθει ένας διαιτητής που δεν θα παίξει καθόλου έδρα. Δεν τους αδίκησε ο διαιτητής τους γαύρους στο ματς με την Ανόρθωση. Απλώς δεν τους έδωσε ούτε τα ...σπόρια που παίρνει ο γηπεδούχος. Κι αυτό τους έπεσε βαρύ... ΄Η μάλλον ασήκωτο!

YΓ. Καλά έχουμε καταργήσει όλους τους κανόνες γραμματικής, σύνταξης κ.λπ. Μια παράγραφος το κυρίως κείμενο, δυο οθόνες το υστερόγραφο...

Kαλημέρα houli μου! :))

Παρατηρήτηριο Πυλαίας said...

κρίμα τέτοια ομάδα με τέτοιο μπάτζετ και να μην έχει το Ντούσαν για προπονητη.. ο Τεντάς το δικό μου το μάτι δεν γεμίζει...

squarelogic said...

Πολυ ωραίο γατί μου,ειδικά οι λεζάντες των κόκκινων φωτο.
Μεγάλη αληθεια αυτο που 'έγραψες οτι η Ανό παίζει όπως θα θέλαμε εμείς να παίξουμε.Ας ελπίζουμε η άμυνα να είναι κάπως σοβαρή και να μην πληρώσουμε πανάκριβα την αποτυχία για απόκτηση...Χάμερ!(γιατί,μήπως πήραμε τη Φερράρι για μπροστά?)

Για τις "πονηρές" φωνές των γαύρων,που πήγαν μάλιστα να μιλήσουν και εξ ονόματος του επόμενου θύματός τους(ΑΕΚ) τα είπες σωστά:
απο μια άποψη κρίμα που δεν συνεχίζουν στο Τσ.Ληγκ.Μια νέα 7άρα ίσως να τους έθετε τος σωστούς προβληματισμούς.

ΥΓ.Γράφε εσύ υστερόγραφα κι ας είναι και 2 οθόνες!
Με τη νίκη!

Stepas said...

Πράγματι ο Παναθηναϊκός είναι σε αγωνιστική άνοδο, αλλά, όπως σωστά είπες, αυτή η διακοπή της Κυριακής δεν ήταν και ό,τι καλύτερο. Ειδικά τώρα που η Ανόρθωση είναι σε φόρμα (νίκες στο πρωτάθλημα, Χ στη Βρέμη, καλή ψυχολογία).

Το ματς είναι πολύ δύσκολο αλλά προσωπικά το βλέπω διπλό, έστω και με μεγάλη δυσκολία.

ΥΓ:Αγγελάρα σού στρώνει ο Σάντος την ομάδα για να την πάρεις μετά από 2 χρόνια (που θα έχει ολοκληρώσει το πλάνο του ο Πορτογάλος) και να χτυπήσεις πρωτάθλημα! Να μιλάς συχνότερα Αγγελάρα μου!

ΥΓ1: Το ανέκδοτο αυτό είναι από τα καλύτερα που έχω ακούσει. Γενικά όταν από ένα ανέκδοτο μένει μία ατάκα κλασική στο χρόνο σημαίνει ότι το ανέκδοτο αυτό είναι καλό. Από αυτό έχει μείνει η φράση "Καμπανάκια και μ@*λ#κίες δεν έχει"

Εύχομαι επιτυχία στην ομάδα σου απόψε. Εγώ χάρηκα που πέρασε η Ανόρθωση τον Ολυμπιακό, γουστάρω τον Κετσμπάγια αλλά γενικά την Ανόρθωση δεν την πάω και ιδιαίτερα. Με τη νίκη απόψε λοιπόν!

Νικόλαος Παπουτσής said...

To ποδόσφαιρο ειναι το πιο απρόβλεπτο άθλημα και γι αυτο εχει τόσους φίλους
Ο ΠΑΟ εχει καλύτερο υλικό και νομιζω οτι αν πιάσει μια απόδοση άνω του μετρίου όλα θα πάνε καλα.
Αν μπει ενα γρήγορο γκολ, τότε ίσως να έχουμε και ενα εύκολο βράδυ.
Αν οχι...εκεί θα φανεί η ποιότητα της ομάδας και το κατα πόσο θα εχει την ψυχραιμία να πάρει το ματς.
Το καλο ειναι οτι δεν θα έχουμε Ελληνα διαιτητή.

Καλή επιτυχία εύχομαι στην ομάδα μας και καλό μήνα σε όλους!!!!

τσίου!!!

νατασσΆκι said...

(θα στο πω, γιατί θα σκάσω: με το που βλέπω φωτό της ομάδας του Ολυμπιακού, μετράω χέρια-πόδια!!!)

:)))))

Καλό μήνα γατί μου
:*

(άντε να δούμε)

gatti said...

@_st_: Καλώς τον Στάθη! Πες μου ότι δεν είσαι μπαγεβιτσικός! Πες το μου σε παρακαλώ!



@squarelogic: Aντί για Χάμερ ...κατσαριδάκι! Κι αντί για Φεράρι ένα φορτηγό Βόλβο να πω; Αυτά τουλάχιστον είναι μεν δυσκίνητα (ως φορτηγά) αλλά είναι και άκρως αξιόπιστα. Εμείς ακόμα δεν ξέρω αν έχουμε επενδύσει στην αξιοπιστία μπροστά...

Τέλος πάντων, άντε να δούμε τι θα σκαρφιστεί ο τεντάς απόψε. Ελπίζω να μην έχει καμιά περίεργη έμπνευση γιατί ο Τιμούρης είναι αλεπού!

Για το "παιχνίδι" των γαύρων τα λέμε και τα ξαναλέμε και άκρη δεν βρίσκουμε. Ξέρουν αυτοί γιατί φωνάζουν. Και αν φωνάζουν τώρα φαντάσου τι όργια έχουν να γίνουν μετά την - σχεδόν βέβαιη - επανεκλογή του Γκαγκάτση.

Κι εγώ λυπήθηκα γι΄ αυτό το λόγο. Ολη η Ευρώπη, εδώ που τα λέμε το ίδιο νοιώθει, αφού έχασε την ψυχαγωγία της. Εχει κάτι ωραίες ομάδες και στο ΟΥΕΦΑ (Βαλένθια, Σάλκε, Μίλαν) που αποτελούν κακό συναπάντημα, αλλά σιγά μην προχωρήσει τόσο ώστε να τις έχει αντιπάλους! :p

ΥΓ. Καλή μας επιτυχία!



@stepas: Tην διακοπή την φοβάμαι σχεδόν όσο και την Ανόρθωση. Οπως είπε και ο αγαπημένος μας Αγγελάρας, οι Κύπριοι δεν έχουν άγχος, έχουν ήδη κάνει την υπέρβασή τους. Ο Παναθηναϊκός αισθάνεται φαβορί κι αυτό τον αγχώνει. Είμαι όμως κι εγώ αισιόδοξη (αν και πάντα επιφυλακτική) γιατί συνήθως στην Ευρώπη η ομάδα έχει τον τρόπο της!

ΥΓ. Δεν ξέρω αν του στρώνει του Αναστασιάδη ο Σάντος την ομάδα. Εκείνο για το οποίο είμαι βέβαιη, είναι πως θα ξαναγυρίσει στον ΠΑΟΚ.

ΥΓ1. Κι εμένα μ΄ αρέσει το συγκεκριμένο ανέκδοτο.

Ευχαριστώ για τις ευχές για την ομάδα μου. Ελπίζω να πιάσουν τόπο.



@karaflokotsifas: O Παναθηναϊκός έχει καλύτερο υλικό, αλλά δεν έχει ακόμα απόλυτα μονταρισμένη ομάδα. Αν μπει ένα γρήγορο γκολ σίγουρα όλα θα είναι ευκολότερα, αφού αν ανοιχτεί η Ανόρθωση θα βρούμε τους χώρους που χρειαζόμαστε.

Το θέμα είναι τι θα γίνει αν το γκολ μπει ανάποδα. Θα καταφέρει η ομάδα να μην χάσει την ψυχραιμία της και να γυρίσει το παιχνίδι;

Καλή μας επιτυχία κοτσύφι μου! :))



@νατασσάκι: Aν σου πω ότι μου έμεινε κι εμένα αυτή η συνήθεια!

Καλό μήνα Νατάσσα μου!

:))))))

Rizobreaker said...

"Scratch 1: Τηλεοπτική μετάδοση αλλά χωρίς περιγραφή λόγω της απεργίας των δημοσιογράφων. Δεν είναι απαραίτητα κακό..."

Τι λες βρε Gatti!!! Αυτό είναι ΤΕΛΕΙΟ!!! Όχι απλά δεν είναι απαραίτητα κακό... Επιτέλους θα απολαύσουμε αγώνα (υπάρχουν οι προϋποθέσεις τουλάχιστον)...

Καλά το ανέκδοτο ασχολίαστο!! Όλα τα λεφτά!!!!!! ;-)

gatti said...

@rizobreaker: Mα γι΄ αυτούς που γκρινιάζουν το λέω Rizo μου! Ξέρεις πόσοι διαμαρτύρονται αντί να χαίρονται που δεν θα ακούνε μαργαριτάρια;

Φοβάμαι όμως ότι χωρίς σπικάζ δεν θα έρχεται στα αυτιά μας ούτε ο παλμός του γηπέδου. Ετσι τουλάχιστον συνέβαινε σε προηγούμενες ανάλογες περιπτώσεις...

island said...

Δεν πρόλαβα να διαβάσω το σεντόνι. Ήδη μπήκε το σήμα του τσου λου (ακούτε τηγάνια;;;) αλλά θα έρθω αύριο. Πάντως δεν μου αρέσανε οι δηλώσεις του τύπου πως και η ισοπαλία καλή είναι και δεν είναι καταστροφή. Δεν είναι Παναθηναϊκός αυτές οι δηλώσεις.

Καλή μας τύχη ρε γατάκι

kakaskimos said...

Ατσα της ο πολυμετοχικός ευρωπαίος παναθηναϊκός ...

zamuc said...

Δεν πρόκειται να χλευάσω για το αποτέλεσμα, αν με και το γκολ το Σαριέγκι θα γελάω όσες φορές και αν το δω, θέλω μόνο να σχολιάσω την ανησυχία σου για το μη σπηκάζ.
Κι αν σου κάτσει κύπριος σπήκερ που να χαίρεται κιόλας; σαν να πηγαίνεις για χ και να χάνεις...
Η μετάδοση ήταν όλα τα λεφτά απόψε

The Bgt said...

Τι γελιο ηταν αυτο αποψε!
(και δεν αναφερομαι στην αμυνα του ΠΑΟ ετσι? αυτο ειναι στανταρ)
Νομιζα οτι ημουν πισω στην δεκαετια του 80 οταν πρωτοαρχισα να βλεπω ποδοσφαιρο στην ελληνικη Τιβι!
Εχασα τα 3 απο τα 4 γκολ γιατι γελουσα!!!! Συμπεριλαμβανομενου και του πεναλτυ!!!
Μπρος γκρεμος (Μιχοι και Καρουληδες) και πισω ρεμα (Κυπριοι σχολιαστες βγαλμενοι απο τα 70's).
Να ναι καλα οι ανθωρποι πρωτη φορα εχασε ο Παο και ειχα κανει τοσο κεφι!!

σκρατς1. Οποιος παραπαπονιοταν για το Σιμαο και το Βυντρα στο κεντρο της αμυνας τι καταλαβε αποψε? Τουλαχιστον η Ιντερ ειχε τον μεγα Ζλαταν.

σκρατσ2. Αχ βρε αφεντικα του ΠΑΟ γιατι αφησατε την αμυνα στη τυχη της?

σκρατσ3. Ο Τζορβας ποσο χειροτερος ειναι δηλαδη?

σκρατσ4. Κε Γκουμα πως νιωθετε σημερα? Εχετε να κανετε κι αλλη κριτικη στο συστημα της ομαδας?

σκρατς4. Επρεπε να χαναμε το πεναλτι και θα ταν καρμπον το ματς με του ΟΣΦΠ!

Γιωργος Κεντρωτης said...

Αγαπητή φίλη, εγώ οφείλω να πω ότι σήμερα είμαι εθνικά υπερήφανος. Νίκησε -για άλλη μία φορά σημειωτέον- ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ, όπως είχε προείπει και η έγκριτη γαζέττα DERBY δευτεριάτικα. Λίγο είναι αυτό; Αλλά Sic transit gloria mundi. Όπερ εστί μεθερμηνευόμενον: Όλοι μαζί στο κότερο της νίκης (του Λειβακαμπέσι)! Καληνύχτα σας

gatti said...

@island: Τώρα πια ξέχνα το αυτό το σεντόνι, Νησάκι. Υπάρχει καινούργιο.

Σου κακοφαινόταν η ισοπαλία ε; Ας πάρουμε τώρα την τριάρα να έχουμε να πορευτούμε!

:))



@kakaskimos: Είδες; Είδες; Ο πολυμετοχικός Ευρωπαίος Παναθηναϊκός εμφανίζει τα συμπτώματα του μονομετοχικού ευρωπέου ολυμπιακού. Εχει ανάγκη εμβολιασμού, γιατί αν συνεχίσει έτσι θα νοσήσει...



@zamuc: Θα γελάσεις με το γκολ του μίστερ Bean; Eλεύθερα! Εδώ γελάω εγώ που είναι παίκτης της ομάδας μου, δεν θα γελάσεις εσύ;

Η μετάδοση μια χαρά ήταν! Και είχε και τσαχπινιές! Λούκας Βύντρα, Tzzzzzzzzzzιλμπέρτο Σίλβα, winger ο Σαλπιγγίδης!

Πέρα από την πλάκα, μια χαρά το μετέδωσαν το παιχνίδι. Επειδή χάρηκαν; Εδώ μεταδίδει ο Πουρουπουπού παιχνίδια της Πανάθας και δεν μπορεί να κρύψει την χαρά του, όταν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, θα με πειράξει ο Κύπριος;

Ασε που τους βρήκα πολύ πιο σοβαρούς από τους δικούς μας σπήκερ!



@the bgt: Kι εσύ της σχολής zamuc; Eμένα ούτε με ενόχλησαν, ούτε με διασκέδασαν οι σχολιαστές. Μάλλον θετική είναι η άποψή μου.

scr 1: Aμα έχεις 10 κουλούς σε ό,τι συνδυασμό κι αν τους βάλεις στο ματς πάλι κουλοί θα είναι...

scr 2: Tα λέμε από το καλοκαίρι

scr 3: Tον Τζόρβα δεν τον θεωρούσα ακόμα έτοιμο για Τσάμπιονς Λιγκ. Αλλά όταν βλέπεις ό,τι πάει προς την εστία του Σούπερ Μάριο να "γράφει" κιόλας, αρχίζεις να αναθεωρείς...

scr 4: O Γκούμας σήμερα έκανε δηλώσεις με τα χέρια και όχι με το στόμα. Ολα τα λεφτά το χέρι που έδωσε στον διαιτητή, παραδεχόμενος ότι έκανε φάουλ.

src 5. Eπρεπε να το χάναμε το πέναλτι, αλλά όπως είπε και φίλος γαύρος εμείς ήμασταν ...update version... :pp



@γιωργος κεντρωτης: Είδες, η Derby, έχει ΚΑΙ μαντικές ικανότητες!

Παρατηρήτηριο Πυλαίας said...

ρε γάτε τελικά το μάθημα του γαύρου το μαθατε απ' έξω και ανακατωτα αλλά όπως είπες και εσύ κανατε προπόνηση στο πέναλτι!

ΥΓ Θεωρώ τον Μπάγιεβιτς τον καλύτερο προπονητη που είδα στο ελληνικό πρωτάθλημα - δεν πρόλαβα τον Σάνον ;-)!- και τον Αναστασιάδη τον καλύτερο -αλλά και πιο τρελό - Έλληνα που υπάρχει! Το μειονέκτημα του πρώτου είναι ότι θέλει να βάζει "χέρι" στο βαζάκι με το μέλι των μεταγραφών και του δεύτερου οτι δεν μπορεί να κάνει χωριό με μεγάλα ονόματα.

gatti said...

@_st_: Eίπαμε, είμαστε βελτιωμένη έκδοση εμείς. Γι΄ αυτό και το βάλαμε το πέναλτι. Αλλά μέχρι εκεί.

Εγώ πάλι δεν τον μπορώ τον βατραχοπρίγκιπα. Παραδέχομαι οτι είναι πολύ καλός για να "χτίζει" ομάδες, έχω δει πολύ ελκυστικό ποδόσφαιρο από τις ομάδες του, αλλα νισάφι πια. Ο,τι είχε να δώσει το έδωσε. Και αυτά τα κονέ του με τον Τύπο και το σπρώξιμο από τους δημοσιογράφους, δεν τα αντέχω. Ούτε μπορώ να δεχτώ ότι δεν υπάρχει άλλος καλός προπονητής σε όλη την Ευρώπη και πρέπει να είναι ο Μεσσίας του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά να που όλοι έχουν βαλθεί να αποδείξουν ότι έτσι είναι.

Για τον Αγγελάρα συμφωνούμε. Τον λατρεύω! Με την τρέλα του, με το ξινισμένο ύφος του, με το απίστευτο μάτι που έχει από τον πάγκο, με την ευθύτητα και την ειλικρίνειά του. Εχει ένα θέμα με τις φίρμες, αλλά μήπως ο αγαπημένος (σου) Μπάγεβιτς δεν έχει;

Παρατηρήτηριο Πυλαίας said...

Φίλε ο Άγγελος ήταν τόσο τρελός που στο 89' και ενώ νικάμε με 4-3 την Ατλέτικο φωνάζει "Όλοι μπροστα να το κάνουμε 6-3!"
Μόνο αυτός έκανε αλλάγη στο 15 (ίσως και ο Αλέφαντος) και έπαιρνε παιχνίδια!
Αλλά και ο πρίγκηψ του Νερετβα εχει σιδηρά χείρα στην ομάδα και στον τύπο και τα συμμαζεύει ολα αυτα μια χαρα.
Εδω έκανε ομάδα τον Αρούλη ρε συ...

gatti said...

@_st_: Και παράλληλα τόσο κύριος που ενώ βλέπει την Γιουβέντους να παραπαίει με παίκτη λιγότερο, δίνει εντολή για να την σεβαστούμε (αντίθετα ο σερ Τakis είδε τη Λεβερκούζεν να σέρνεται και σκέφτηκε να κάνει την νίκη της 10ετίας - γι΄ αυτό μετά ήρθε η θεία δίκη με τη Μακάμπι).

Για το μάτι του από τον πάγκο θυμάμαι το μεταξύ μας παιχνίδι στην Τούμπα που ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε 2-0 και με δυο αλλαγές το "γύρισε" σε 2-2. Παρεμπιπτόντως, προπονητής του ΠΑΟΚ τότε ήταν ο Μπάγεβιτς!

Παρατηρήτηριο Πυλαίας said...

και στο συγκεκριμένο σας αδίκησε και η διαιτησία να το κάνετε 2-3 θυμάμαι!

Έτσι κύριος ήταν και όταν βρήκαμε τον Άρη το 2003 του ρίξε 3 στο ημίχρονο και μετα στο ρελαντί ενώ οι "γριες" ρίξαν στον ετερο συμπολίτη 6 τεμάχια τότε..

gatti said...

@_st_: Μάλλον είναι καιρός να επιστρέψει στην Ελλάδα. Μας έλειψε!