Saturday, January 3, 2009

Ενα αστέρι πέφτει - πέφτει....

Ενα αστέρι πέφτει πέφτει...

* Εκανε χαζό πέναλτι ο Λαζαρίδης ή βούτηξε ο Ντιόγο πριν ακόμα τον ακουμπήσει ο αντίπαλος;
* Κυνήγησε ο Ντιόγο το πόδι του Λαζαρίδη ή το πόδι του Λαζαρίδη, με δική του πρωτοβουλία αποφάσισε να κόψει το δρόμο στον Ντιόγο;
* Κέρδισε το πέναλτι ο Ντιόγο με την πονηριά του;
* Ηταν από τα πέναλτι που δίνονται γενικά ή είναι από τα πέναλτι που δίνονται στον Ολυμπιακό;

Ε, συγνώμη, αλλά σ΄ αυτό το τριπάκι απόψε δεν έχω διάθεση να μπω. Εγώ είδα τον Ντιόγο να βουτάει πριν καν τον ακουμπήσει ο αντίπαλός του. Ωστόσο, 29 κατασκευαστές πλυντηρίων (aka 29 αλήτες ρουφιάνοι που βγήκαν στα ραδιόφωνα και στα sites) προσπαθούν να με πείσουν ότι κάνω λάθος και ότι το πέναλτι ήταν πέναλτι, όπως ήταν και εκείνο - λέει - με τον Θρασύβουλο στη δύση του προηγούμενου χρόνου. Φοράω εγώ πράσινα γυαλιά ή μήπως εκείνοι απλώς υποστηρίζουν τα συμφέροντά τους και το "μαγαζί" που τους ταϊζει;

Δεν θα κάτσω να το ψάξω. Ούτε έχω σκοπό να αρχίσω τη γκρίνια. Είναι κι αυτές οι εικόνες που έρχονται από την τηλεόραση με τα έκτακτα δελτία, είναι και τα βίντεο στο Ιντερνετ με τη ΣΦΑΓΗ στη Λωρίδα της Γάζας που με κάνουν να σκέφτομαι πόσο μάταιο, άσκοπο, αλλά και άκαιρο είναι να τσακώνεσαι για τη μπάλα.

Το πρωταθληματάκι είναι και φέτος ερυθρόλευκο, ο γαύρος είτε παίζει καλή μπάλα είτε δεν παίζει δεν πρόκειται να χάσει βαθμούς, οπότε παλικάρια πάρτε το απόφαση και μη την παλεύετε. Next year (και βλέπουμε)... Μπείτε αύριο και παίξτε τη μπαλίτσα σας, ευχαριστηθείτε το παιχνίδι και εσείς και η ΑΕΚ, προς θεού μη σκοτωθείτε μεταξύ σας, δεν αξίζει τον κόπο και ...έχει ο θεός (που δεν είναι βέβαια και τόσο σίγουρο - ο θείος έχει, ο θεός πάλι θα σας γελάσω...).
***
Scratch: Πέναλτι ή όχι, εγώ ξέρω ότι πήρα ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΕΝΑΛΤΙ στην 14η αγωνιστική του πρώτου γύρου και ο γαύρος παίρνει δύο συνεχόμενα πέναλτι - "τρίποντα" από αυτά που προκαλούν συζητήσεις και αμφισβητήσεις.

Scratch 1: Συμψηφισμοί του στιλ, "ανεξάρτητα από το πέναλτι ο Ψωμάς έπρεπε να φάει επευθείας κόκκινη στο δολοφονικό τάκλιν που έκανε" είναι ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ. Γιατί τότε θα πρέπει να ψάξουμε κάθε φάση του αγώνα και να δούμε πόσοι παίκτες του γαύρου θα έπρεπε να πάρουν κόκκινη πριν τον Ψωμά.

Scratch 2: Δύο νίκες αντί για δύο ισοπαλίες.

Scratch 3: Ο πατήρ Κωστένογλου στον πάγκο σαν χριστιανός μάρτυρας. Δέχτηκε το πέναλτι αδιαμαρτύρητα και παθητικά όπως ακριβώς περίμεναν οι Χριστιανοί να τους κατασπαράξουν τα λιοντάρια.


Scratch 4:
Πόσες σακούλες μοίρασε ο Ζαϊρί;

Scratch 5: Σαν γιουβαρλάκι είναι ο Παμπορίδης.

Scratch 6: Toυς έχουν τρελάνει στις συγνώμες τους οπαδούς τους οι Αστερίες. Την πρώτη με τον ΠΑΟΚ, τώρα με τον γαύρο. Οποιος θέλει μπαίνει μέσα και καταλαμβάνει το χώρο των διαρκείας. Και μετά αυτοί ζητούν συγνώμη από τον κόσμο τους...

Scratch 7: Παγκόσμια πρωτοτυπία να κτυπάς κόρνερ στο γήπεδό ΣΟΥ και να δέχεσαι καταιγισμό αντικειμένων από τους αντιπάλους που κάθονται στις θέσεις των δικών ΣΟΥ διαρκείας.

Scratch 8: Σοβαρά, περίμενε κανείς να γκελάρει ο γαύρος στην Τρίπολη με τα επεισόδια που είχαν προηγηθεί στους δρόμους; Και μετά; Ποιος θα αναλάμβανε την ευθύνη για την ...ισοπέδωση της πόλης;

Scratch 9 (μουσικό): Eνα αστέρι πέφτει πέφτει, το κοιτάζω και γελώ...

Scratch 10 (επίσης μουσικό): Ολα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...


EDIT: Και μιας και ο λόγος για το πέναλτι, ιδού μια ανάλογη περίπτωση με τον Μάντζιο και τον Παπαδόπουλο στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ (πρώτος γύρος). Εδώ βέβαια πέναλτι ΔΕΝ δόθηκε επειδή:
α) O Mάντζιος δεν είναι τόσο μάγκας όσο ο Ντιόγο για να το κερδίσει από τον Αβραάμ.
β) Ο Μάντζιος (επιθετικός) πάει και πέφτει πάνω στον Παπαδόπουλο (αμυντικός) άρα σύμφωνα με το "κατά Βαρούχα ευαγγέλιο" πέναλτι δεν υφίσταται
γ) Ο Μάντζιος φοράει λάθος χρώματος φανέλα

14 comments:

στρουμφίτα said...

Πες και για το ακυρωμένο γκολ βρε gatti... Άντε, με το δεξί πάλι τα γαυράκια - όχι οτι περίμενα και τίποτα χειρότερο... Πάντως μέχρι στιγμής ό καζαμίας πέφτει μέσα στην ουσία ("ο γαύρος περνά αέρα από την Τρίπολη")ακόμα κι αν ο μαμάκιας δεν έκανε χατ τρικ

gatti said...

Tι να πω για το ακυρωμένο γκολ; Εδώ έχω φτάσει να μην πιστεύω στα μάτια μου με τόσα που διαβάζω και ακούω.

Θέλω να δω τι θα πει σήμερα ο Βαρούχας που όποτε γίνεται τέτοια φάση με την δική μου ομάδα, συνηθίζει να λέει πως όταν ο επιθετικός πάει πάνω στον αμυντικό ΔΕΝ είναι πέναλτι. Σήμερα θα πει τα αντίθετα; Αλλά είπαμε. Υπάρχουν τα πέναλτι που δίνονται στον Ολυμπιακό και τα πέναλτι που δίνονται ...γενικά.

Κι εγώ δεν λέω ότι σίγουρα δεν ήταν πέναλτι. Μπορεί και να ήταν και να κάνω εγώ λάθος. Αλλά ακόμα κι αυτή η "δηλητηρίαση" του κόσμου που και σωστό σφύριγμα να πάρει ο γαύρος θα το βλέπει λάθος, έργο της παράγκας είναι.

ΥΓ. "κόλλησες" κι εσύ με τον Καζαμία. Στο λέω από τώρα. Δεν ξέρω αν και πόσα θα βγουν αληθινά. Το μόνο που θα βγει σίγουρα είναι ότι ο γαύρος θα πάρει τον τίτλο! :))

coachp said...

@ Gatti
Κοίτα, ΔΕΝ ηταν πέναλτι. Σε μια άλλη χώρα όμως... Στην Ελλάδα, ΕΙΝΑΙ πεναλτι. Εδώ συνηθίζεται τα πεναλτι να τα κερδίζει ο επιθετικός και οχι να τα κάνει ο αμυντικός! ΤΡΕΛΑ! Τελείως λάθος νοοτροπία δηλαδή. Ειναι τόσο πέναλτι οσο και κάποια φάουλ που κερδίζει ο Καραγκούνης οταν βάζει το σώμα του να εκμεταλευτεί τον αμυνόμενο. Και οταν παίζει ο Ολυμπιακός, αυτά του δίνονται όλα. Φαυλος κύκλος. Δυστυχώς.

ΕΑΝ προσέξεις παρατηρητικά τη φάση, ο Ντιόγκο γλιστράει στη λάσπη και χάνει την ισορροπία του πριν απλώσει το πόδι ο Λαζαρίδης. Δεν τρέχει δηλαδή να κερδίσει το πεναλτι, απλά γλιστάει και η βουτήχτρτα. Κι οπως καταλαβαίνεις, απο τη στιγμή που τον βρίσκει πόδι αμυνόμενου, κάνει το μπλονζόμ που ξέρει και ... κερδίζει το πέναλτι.

gatti said...

@coachp: Aκριβώς! Εγώ δεν έχω πρόβλημα να είναι πέναλτι, αρκεί να είναι πέναλτι ΟΛΕΣ οι αντίστοιχες περιπτώσεις. Διαφορετικά ούτε αυτό πρέπει να είναι πέναλτι.

Γιατί, μήπως τον Καραγκούνη δεν τον έχω κατακρίνει για τις βουτιές του; Ούτε μία ούτε δύο, αλλά δεκάδες φορές.

Ρε συ, τι γλιστράει μου λες; Εμένα μου φαίνεται ότι το πλονζόν το κάνει από την ...αγωνία του μπας και δεν ακουμπήσει το πόδι του Λαζαρίδη! :pp

To θέμα είναι ότι με τέτοια σφυρίγματα ο γαύρος παίρνει βαθμούς και τίτλους και εμείς οι υπόλοιποι παίρνουμε ξέρεις τι...

Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει μια ομάδα στο πρωτάθλημα που δεν χάνει βαθμούς με τίποτα, παίζει δεν παίζει μπάλα. Αυτή τελικά είναι η διαφορά του γαύρου από τους υπόλοιπους και όχι η ...μπαλάρα που παίζει (όχι ότι δεν υπάρχουν παιχνίδια όπου πράγματι παίζει σπουδαία μπάλα). Κι όταν πάρει το σφύριγμα και βρεθεί μπροστά στο σκορ, τότε όλα γίνονται ευκολότερα.

Είναι ρε παιδί μου πώς να στο πω...
Σαν να πας να δώσεις για δίπλωμα αυτοκινήτου. Οι "μαλάκες" που δεν τα έχουν σκάσει και άγχος έχουν και λάθος μπορεί να κάνουν και να κοπούν. Ενώ αυτός που έχει λαδώσει τους εξεταστές και καλύτερη αντιμετώπιση έχει και άγχος δεν ξέρει τι θα πει... Αυτός είναι ο γαύρος. Ενας υποψήφιος οδηγός που έχει λαδώσει τους εξεταστές...

paoad said...

Gatti, το είπες τη προηγούμενη φορά και συμφώνησα. Αυτό που έγινε με το ΘΡΑΣ ήταν παρέμβαση τίτλου. Αφού δόθηκε εκείνο και δεν στραβοπάτησε ο ΓΑΒ, ήμουν σίγουρος ότι θα περνούσε και από την Τρίπολη. Ας πάρει το πρωταθληματάκι δεν με πειράζει(έτσι που είναι). Αυτό που ζητώ από τον ΠΑΟ είναι το κύπελλο, η πρόκριση και να ολοκληρώσει αυτό που ξεκίνησε πέρσι στο Καραϊσκάκη, αλλά το κατέστρεψε μέσα σε τρεις μέρες (κλασσικός Παναθηναικός), όπου εκείνο το ωραίο βράδυ κόντεψαν να πάθουν τραλαλά στον Πειραιά, αλλά ο Νταμέ, ο Παπ και ο αγαπημένος σου στέρησαν από το Παναθηναικο μια ιστορική νίκη. Λέω ιστορική γιατί αν έμπαιναν τα μισά από αυτά που χάθηκαν το σκορ θα ήταν 1-4!

Crazy Tourists said...

Καλή χρονιά gattούλι!! Να είσαι καλά!!
Όσο για το penalty, τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα... Καμία εντύπωση δε μου κάνει!
Ελπίζω να ευχαριστηθούμε μπάλα σήμερα!
Φιλιά πολλά!

Τρελοτουρίστρια

Γιώργος Τ. said...

Ο Ντιόγκο είναι ο μεγαλύτερος βουτηχτής στην Ελλάδα.. Έχει ξεπεράσει κατά πολύ και τον Καραγκούνη και όλους τους άλλους.. Απλά απολαμβάνει την υποστήριξη των ΜΜΕ που όλοι ξέρουμε ποιούς υποστηρίζουν..
Πέναλτι φυσικά και δεν υφίσταται, ότι και αν αποφανθεί ο "γκουρού" της διαιτησίας.. Πέναλτι είναι όταν ο αμυντικός βρίσκει τον επιθετικό.. Όχι το αντίθετο.. Και εκατό (και λίγες είναι) φορές μπράβο για το βίντεο.. Για να μην ξεχνιόμαστε κιόλας.. Το οποίο πέναλτι (του Μάντζιου) είναι πεντακάθαρο.. Αλλά, όπως σωστά λες, φορούσε λάθος χρώμα φανέλα..

Γιώργος Τ. said...

Βγήκε η απόφαση της Ολυμπιακής Κυριακής!!! Σφαγή του γαύρου στο παιχνίδι με τον Αστέρα.. Δεν αποβλήθηκαν 3 (!!!) παίκτες του Αστέρα και το πέναλτι φυσικά ήταν καθαρό!!! Εμ, δεν δόθηκε (πάλι) πέναλτι στον Παναθηναϊκό και κάπως θα πρέπει να τα ισορροπήσουμε τα πράγματα..

gatti said...

@paoad: Tέτοιο που είναι το πρωτάθλημα, ούτε εμένα με πειράζει να το πάρει. Με πειράζει βέβαια που μετά από χρόνια κάποιοι θα βλέπουν τον πίνακα με τους πρωταθλητές, θα βλέπουν το σερί του γαύρου και θα λένε "πω πω τι ομαδάρα ήταν αυτή". Γιατί βλέπεις, κανένας πίνακας δεν θα γράφει δίπλα, "πέτσινο, χάρτινο κ.λπ".

Η πρόκριση μπορεί να έρθει, μπορεί και να μην έρθει. Το κύπελλο θα είναι "παρηγοριά στον άρρωστο". Οσο για τη νίκη στο Καραϊσκάκη κι εγώ την θέλω, αλλά δεν τρελαίνομαι κιόλας. Γιατί φοβάμαι πως αν σκεφτούμε έτσι θα περιορίσουμε τους ορίζοντές μας. Χρόνια ολόκληρα η ΑΕΚ "ζούσε" για τα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Τα κέρδιζε βέβαια αλλά δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μια "ζωντανή - νεκρή". Αυτό θέλουμε κι εμείς; Να γίνουμε ένα πράσινο ζόμπι; Το θέμα είναι να αλλάξει η κατάσταση. Τον τρόπο ας τον βρουν αυτοί που ...έχουν τα γένια και τα κτένια όπως λέει και ο Θανάσης.



@Crazy Toyrists: Kαλή Χρονιά τρελοτουρίστι μου!

Ε, βέβαια, τι νόμιζες; Θα άλλαζε κάτι με τη νέα χρονιά; Επειδή έφυγε ο Γκαγκάτσης; Αφού έχει ρίζες η παράγκα.

Φιλιά!!!



@Γιώργος Τ.: O Nτιόγο έχει καταφέρει στο σύντομο χρονικό διάστημα που βρίσκεται στην Ελλάδα να ξεπεράσει τον Καραγκούνη στις βουτιές. Κρίμα, γιατί είναι πολύ καλός παίκτης και δεν θα έπρεπε να τον θυμούνται ως ...δύτη!

Σιγά μη δεν υφίσταται πέναλτι στην Τρίπολη! Καλά, περίμενες κάτι διαφορετικό; Οχι μόνο έγινε το πέναλτι αλλά αδικήθηκε κιόλας ο γαύρος! Και αντίστοιχα στο δικό μας ματς έγινε μεν το πέναλτι στον Ρούκα, αλλά έκοψαν με ανύπαρκτο οφσάιντ τον Μπλάνκο (δεν το αμφισβητώ) και χάρισαν την κόκκινη σε έναν δικό μας αλλά και σε έναν παίκτη της ΑΕΚ. Οπότε δίκαιο, δικαιότατο το "Χ" και να μην διαμαρτυρόμαστε! Μιλάμε ότι ο άνθρωπος είναι ο μετρ του συμψηφισμού!

Anonymous said...

Α, μάλιστα, τις βουτιές του Ντιόγκο προσέξατε μόνο εσείς. Το ότι τον έχουν σαπίσει στο ξύλο από τότε που ήρθε στην Ελλάδα και ότι κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα και η καριέρα του (πριν καλά-καλά την ξεκινήσει) είναι ανάξιο λόγου.

gatti said...

@Αnonymous: Eμείς να το προσέξουμε το ξύλο στον Ντιόγο (παρακάμπτοντας ότι όλοι οι επιθετικοί όλων των ομάδων
τις τρώνε τις ψιλές - ή τις χοντρές τους - από τις αντίπαλες άμυνες). Εσύ το γεγονός ότι ένα ψηλό και δυνατό παλικάρι σαν τον Βραζιλιάνο πέφτει κάτω σε ΚΑΘΕ τζαρτζάρισμα - ή ...υποψία τζαρτζαρίσματος - σαν κλαράκι στον άνεμο πώς το ερμηνεύεις;

KrinostoKtinos said...

To γεγονός οτι ο ίδιος ο Λαζαρίδης παραδέχτηκε ότι έκανε πέναλτυ σας αφήνει παγερά αδιάφορους απ'οτι διαβάζω.Το ότι ο Αμπάρης δήλωσε το ίδιο δεν σας ακουμπάει καθόλου. Η καραμέλα να είναι καλά για να την γλύφουμε και να νομίζουμε ότι όλα έχουν να κάνουν με διαιτησία και παρασκήνιο.Συνεχίστε έτσι και του χρόνου πάλι τα ίδια θα λέτε.
Με την λογική σας η σέξυ βαζέλα θα έπρεπε να είχε πάρει γύρω στα 30 μπέναλντυ-περίπου 2 σε κάθε αγώνα- και τέλος το να κράζετε τον Ντιόγκο για βουτηχτή με το ξύλο που τρώει είναι τουλάχιστον γραφικό όταν έχετε τον Καραγκούνη που πέφτει ακόμα και αν συγκρουστεί η σκιά του με αντίπαλο.

gatti said...

@KrinostoKtinos: Φίλε, το να προσγειώνεσαι εδώ ως αλεξιπτωτιστής και να λες για τον Καραγκούνη όταν από τα 200 ποστ που έχω γράψει για το ποδόσφαιρο στα ...198 (που δεν τα έχεις διαβάσει) κατακρίνω τις βουτιές του Καραγκούνη, είναι το λιγότερο άδικο. Οπως επίσης είναι άδικο να μιλάς για καραμέλες σε ένα παναθηναϊκό μπλογκ που ΠΡΩΤΑ κάνει κριτική στον Παναθηναϊκό και ΜΕΤΑ ασχολείται με την διαιτησία.

Ας είναι. Δεν είσαι υποχρεωμένος να τα έχεις διαβάσει όλα (αν και ακριβώς γι΄ αυτό θα έπρεπε να είσαι λιγότερο απόλυτος...) και επιπλέον εκτιμώ τον κόπο που έκανες να αποκτήσεις google λογαριασμό για να σχολιάσεις και που σχολιάζεις κόσμια.

Τα περί Λαζαρίδη και Αμπάρη (ειδικά για τον Αμπάρη που είναι και μεταγραφικός σας στόχος) όντως με αφήνουν παγερά αδιάφορη. Αλλωστε, οι παίκτες μικρότερων ομάδων που θα πουν - δημοσίως - κακό για τον Ολυμπιακό μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Ανέκαθεν είχα περισσότερη εμπιστοσύνη στα μάτια μου για ένα γεγονός που συμβαίνει μπροστά μου, παρά στις δηλώσεις τρίτων. Δεν διεκδικώ όμως το αλάθητο, μπορεί να πέφτω έξω και να ήταν όντως πέναλτι. Βλέπεις, εγώ δεν συνηθίζω να είμαι απόλυτη. Μια γνώμη έχω, δεν ισχυρίζομαι ότι σώνει και καλά είναι πάντα η σωστή.

Οσο για την "ταμπακιέρα" όπως έχω γράψει και παλαιότερα και το επαναλαμβάνω συχνά, αν έχει χαθεί η εμπιστοσύνη στην ελληνική διαιτησία και ακόμα και το σωστό σφύριγμα που θα πάρει ο Ολυμπιακός το βλέπουμε ως εύνοια, αυτό είναι αποκλειστικό επίτευγμα της παράγκας που έφτιαξε ο πρόεδρός σου.

Δυστυχώς, με όσα έχουν προηγηθεί είναι πολύ δύσκολο να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη. Προσωπικά, σχεδόν το αποκλείω.

Δεν είχα την απαίτηση να πάρουμε 30 πέναλτι. Για την ακρίβεια θα προτιμούσα να βάζουμε γκολ χωρίς πέναλτι. Αλλά 1 σε 16 αγωνιστικές; ΕΝΑ;

Ο Ντιόγο ΕΙΝΑΙ βουτηχτής (κι αυτό είναι ανεξάρτητο από την αξία του). Αν το παραδεχτείς, όπως το έχω παραδεχτεί εγώ για τον Καραγκούνη, θα έχουμε κάνει ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση...

Λαζαρίδης said...

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4495235&ct=5

«ΗΤΑΝ ΠΕΝΑΛΤΙ»
Ο μοιραίος παίκτης του Αστέρα Τρίπολης Νίκος Λαζαρίδης παραδέχθηκε το λάθος του: «Ήταν πέναλτι η φάση με τον Ντιόγκο. Σταθήκαμε καλά στο παιχνίδι, είχαμε και την ευκαιρία να ισοφαρίσουμε, όμως δεν τα καταφέραμε».