Saturday, March 7, 2009

Analyze this





Tελικά αυτή η ομάδα, από την κορυφή μέχρι τη βάση της χρειάζεται στην χειρότερη περίπτωση ζουρλομανδύα και στην καλύτερη τον καναπέ του ψυχαναλυτή.

Κι αυτό γιατί δεν μπορούν να εξηγηθούν διαφορετικά οι διοικητικές παλινωδίες των πολυμετοχικών που άλλος τη μια μέρα καλεί τον προπονητή να κάνει σωστή διαχείριση του υλικού του και στην επόμενη ανακαλύπτει πως ...φταίει το σκάουτινγκ και άλλος τη μια μέρα τα χώνει μέσω της εφημερίδας του και την άλλη κάνει λόγο για ενότητα...

Δεν μπορεί να εξηγηθεί, πώς η ομάδα τη μια μέρα είναι προκλητικά αδιάφορη και την άλλη "καθαρίζει" το παιχνίδι σε ένα οκτάλεπτο.

Δεν μπορεί να εξηγηθεί πώς ο προπονητής στα ευρωπαϊκά παιχνίδια δίνει ρεσιτάλ προπονητικής και σε πολλά από τα εγχώρια μοιάζει να έχει δει κάποιο κακό όνειρο.

Ούτε μπορεί να εξηγηθεί πώς ο κόσμος της, από τη μια σνομπάρει την ομάδα στο αμέσως επόμενο παιχνίδι του θριάμβου στο Μιλάνο, επί της Ιντερ, όπου οφείλει να δώσει το παρών και να ευχαριστήσει τους παίκτες που πέτυχαν μια ιστορική νίκη και από την άλλη επιλέγει ως χρονική στιγμή την παραμονή του αγώνα με τη Βιγιαρεάλ για να ανακοινώσει πως θα απέχει από το γήπεδο, φορτώνοντας με ακόμα μεγαλύτερη πίεση τα πόδια των παικτών σε ένα ματς που όπως τα καταφέραμε έγινε μονόδρομος των φετινών μας φιλοδοξιών (τα πλέι οφ είναι άλλη ιστορία) .

Ας είναι... Ετσι θα πορευτούμε, γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά, αφού μάλλον είναι δύσκολο να αλλάξουμε...


Το παιχνίδι με την Λάρισα ήταν αδιάφορο βαθμολογικά. Αφού έτσι κι αλλιώς όλο το "παιχνίδι" θα γίνει στα πλέι οφ και δεδομένου ότι ο συντελεστής έχει αλλάξει οπότε οι τέσσερις ομάδες που θα λάβουν μέρος θα πάρουν "προίκα" την ελάχιστη δυνατή βαθμολογική διαφορά είτε τερματίσουμε δεύτεροι είτε τέταρτοι μικρό το κακό...

Από την άλλη όμως ήταν η "πρόβα τζενεράλε" για το ευρωπαϊκό παιχνίδι με τη Βιγιαρεάλ και συνάμα το πρώτο μετά την ξεφτίλα του κυπέλλου. Που σημαίνει πως ένα κακό αποτέλεσμα δεν θα σήμαινε την καταστροφή, αλλά δεν θα ήταν και η καλύτερη δυνατή τονωτική ένεση εν όψει των "κίτρινων υποβρύχιων".

Η 11άδα που κατέβασε ο τεντάς είναι δεδομένο πως αποτέλεσε "βούτυρο στο ψωμί" των εχθρών του, τουλάχιστον εκείνων που δεν την συνδύασαν με τον αγώνα της Τρίτης. Κι αυτό γιατί επίλεξε να κατεβάσει την ομάδα με τρεις "κόφτες": Zιλμπέρτο, Σιμάο, Μάτος. Ο Χριστοδουλόπουλος πήρε για άλλη μια φορά ευκαιρία από το ξεκίνημα του αγώνα. Να τολμήσω να υποθέσω ότι θα τον χρησιμοποιήσει βασικό με την Βιγιαρεάλ; Δεν ξέρω...

Το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο ήταν μία από τα ίδια. Στατικό ποδόσφαιρο, λίγες φάσεις, μούδιασμα, έλλειψη διάθεσης. Τα μπινελίκια είχαν ήδη έρθει στην άκρη της γλώσσας. Αν δεν εκτοξεύτηκαν ήταν επειδή υπήρχε αυτή η αίσθηση ότι αφενός δεν διακυβεύεται τίποτα τώρα πια, αφετέρου η έλλειψη διάθεσης μέσα στο γήπεδο είχε μεταδοθεί και στους θεατές/τηλεθεατές.

Στην επανάληψη τα πράγματα άλλαξαν. Μέσα σε ένα 8λεπτο ο Σαλπιγγίδης από εκνευριστικός, άτεχνος παίκτης έγινε φιλότιμος και γκολεαδόρ, ο Ζιλμπέρτο κλασικά πια μετά από αγώνα όπου έχει χάσει τα άχαστα, σκόραρε και ο Λάζαρος που μέχρι εκείνη την ώρα απλά πήρε "γραμμή" από τους αδιάφορους συμπαίκτες του να μην χαλάει την πιάτσα, έδειξε ξανά την κλάση του. Πρόσθεσε τώρα σ΄ αυτά την μαγική κάθετη πάσα του Μάτος που έφερε το πρώτο γκολ, το καλοχτυπημένο φάουλ του Ιβανσιτς από το οποίο προήλθε η κεφαλιά - γκολ του Ζιλμπέρτο και την εκπληκτική ενέργεια του Σαλπιγγίδη που έκανε τακουνάκι για τον Λάζαρο που ερχόταν από πίσω στο τρίτο γκολ και έχεις όλο το σκηνικό. Ενα σκηνικό που διήρκεσε μόλις ένα οκτάλεπτο.

Και μετά βέβαια η ομάδα κάααααθισε. Λογικό; Λογικότατο! Είναι και το ματς με την Βιγιαρεάλ μπροστά και δεν λέει να ρισκάρεις ούτε κόπωση ούτε τραυματισμό. Για την ακρίβεια έτσι πρέπει να παίρνει τα αδιάφορα παιχνίδια (καλύτερα βέβαια αυτό να γίνεται στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο πρώτο ημίχρονο εμείς είμαστε τσακωμένοι με το γκολ) και στη συνέχεια να παίζει στο ρελαντί.

Από απόδοση τώρα, οι τρεις "κόφτες" μας τα πήγαν μια χαρά, με τον Μάτος να μου αφήνει τις περισσότερες αμφιβολίες. Προσμετρώντας όμως την μακρόχρονη αποχή του αλλά και την ασίστ στον Σάλπι με την οποία "ξεκλείδωσε" το ματς, ήταν παραπάνω από θετικός.
Ο Σαλπιγγίδης έκανε μακράν το καλύτερο παιχνίδι του τον τελευταίο καιρό, είναι ασύγκριτα καλύτερος όταν παίζει κορυφή και παίρνει την κάθετη πάσα, ενώ ο Λάζαρος είναι θετικός για τρίτο στη σειρά παιχνίδι. Να έβαλε μυαλό; Μακάρι!

Αντίθετα, οι αλλαγές μας ήταν για τα μπάζα. Πολύ φρου-φρου και αρώματα ο Ρουκάβινα, στον κόσμο του ο Μουν, αναιμικός ο Νίνης. Ο Ιβανσιτς είναι μια χαρά για τα στημένα, αλλά δεν ξέρω αν είναι για παραπάνω, η δε άμυνα δεν μπορείς να πεις ότι πιέστηκε ιδιαίτερα, είναι ωστόσο ενθαρρυντικό ότι όποτε (λίγες φορές) χρειάστηκε, ο Γκαλίνοβιτς ήταν εκεί που έπρεπε.

Εν κατακλείδι, κρατάμε το γεγονός ότι η ροή του αγώνα επέτρεψε τη συντήρηση βασικών αλλά και έδωσε καλή ψυχολογία εν όψει Βιγιαρεάλ. Κι αν το πρώτο θα μπορούσε να γίνει ανεξαρτήτως αποτελέσματος, το δεύτερο (ψυχολογία) ήταν σαφές πως μόνο μέσω καλής εικόνας και αντίστοιχου αποτελέσματος θα μπορούσε να έρθει.

ΒΕΒΑΙΑ, θα πρέπει εδώ να σας ενημερώσω γιατί αν δεν το ξέρετε, θα το δείτε/ακούσετε σίγουρα από αύριο, υπάρχει ένα άρθρο του "ανθρωποειδούς" που ακούει στο όνομα Μανώλης Γαβαθιώτης, που ούτε λίγο ούτε πολύ έγραψε στην εφημερίδα του πως το ματς Παναθηναϊκού - Λάρισας είναι ...αβαβά! Και από την στιγμή που τελείωσε το παιχνίδι, στα "ερυθρόλευκα" φόρουμ γίνεται λόγος για "ένα από τα μεγαλύτερα πλυντήρια με τη Λάρισα να έχει κατεβεί χωρίς Βενετίδη, Γιαννακόπουλο, με τα δεύτερα, να κάνει παιδαριώδη λάθη στην άμυνα και τον βάζελο Ουζουνίδη να θέλει να βγάλει έξω τον Νταμπίζα, αλλά τον παίκτη να θέλει να μείνει μέσα".

Να υποθέσουμε δηλαδή ότι και η μεταφορά του Νταμπίζα στο νοσοκομείο και η ανακοίνωση περί διάσεισης ήταν για ξεκάρφωμα...




***


Και αφού τελειώσαμε με το δικό μας παιχνίδι ας ασχοληθούμε και με τα υπόλοιπα θέματα της ημέρας. Ο Αστέρας νίκησε τον Αρη στην Τρίπολη, τι τον νίκησε δηλαδή, 4άρα του έριξε και σα να μην έφτανε αυτό ο Βιτόλο υπέστη κάταγμα ζυγωματικού (οι ΠΑΟΚτσήδες είδαν ήδη "θεία Δίκη" γιατί ο Βιτόλο ήταν ο παίκτης που "σακάτεψε" τον Βιερίνια...).


Στο δε Καυτανζόγλειο ο Ηρακλής νίκησε τον Πανιώνιο με τον Επστάιν να αναδεικνύεται σε "κακό δαίμονα" του Πανθηρώνιου, αφού στο πρώτο ματς στην πλατεία με τα δύο δικά του γκολ είχαν πάρει το τρίποντο οι γριές, ενώ σήμερα έβαλε το γκολ της νίκης και πήρε την αποβολή του Κοντοέ.

***

Το δε ντέρμπι της Τούμπας άρχισε νωρίς. Από το ματς των ομάδων των Νέων των δύο αντιπάλων που έγινε στη Σουρωτή. Eκεί όπου μαζεύτηκαν καμιά 500αριά λέει οπαδοί του ΠΑΟΚ και άρχισαν να προπηλακίζουν και να πετούν πέτρες στους νεαρούς παίκτες του Ολυμπιακού και δεν σταμάτησαν ούτε με την παρέμβαση του Ζαγοράκη.

Και τώρα εννοείται ότι τέτοια επεισόδια δεν είναι δυνατόν να μην είναι καταδικαστέα. ΑΝ έχουν γίνει τα πράγματα όπως γράφονται, γιατί αλλού διαβάζω για ξύλο και αλλού για προπηλακισμό, ανάλογα με το site που το γράφει και με τον δημοσιογράφο που το αναφέρει.

Εκείνο που δεν μπορώ να μην αναφέρω είναι πως ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως συμφωνούν ότι τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ένας πατέρας παίκτη του Ολυμπιακού εμφανίστηκε στο γήπεδο με "ερυθρόλευκη" φανέλα.

Κι αυτό προσωπικά, όταν έχει γίνει τόσος ντόρος όλες αυτές τις ημέρες για το συγκεκριμένο παιχνίδι το θεωρώ ΠΡΟΚΛΗΣΗ.

Αν δηλαδή είναι πρόκληση που ...δικαιολογεί την επίθεση στα επίσημα στο Καραϊσκάκη το γεγονός ότι βρέθηκαν εκεί αναγνωρίσιμοι οπαδοί του ΠΑΟΚ (που δεν φορούσαν καν κασκόλ και φανέλες με το "Δικέφαλο" μέσα στο τηγάνι) είναι ΕΞΙΣΟΥ πρόκληση (και παραπάνω μετά τα όσα έχουν μεσολαβήσει) να ντυθεί ο άλλος στα "ερυθρόλευκα" και να πάει στο γήπεδο. Μοιάζει σαν να επιδίωκε αυτή την εξέλιξη.

***

Και μιας και μιλάμε για ΠΑΟΚ παρακάτω ένα εκπληκτικό κείμενο από το site της "Θύρας 4" για το γκολ του Αγρίτη (το πρώτο του Ηρακλή) στο ματς με τον Πανιώνιο:


ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ!

Και ο τέταρτος άγγελος εσάλπισε και εκτελέσθη εις καυταντζόγλειον κόρνερ, επήρε την κεφαλιά ο κατσιαμπής και εσκόραρε με κοντινή προβολή, ο Αγρίτης!!! και τότε εσήμανε η θεομηνία κατά των ουρανίων σωμάτων και της ατμόσφαιρας.
Και εκτυπήθη το εν τρίτον του φωτός και της ζωογόνου θερμότητος του ηλίου και το εν τρίτον της σελήνης και τον εν τρίτον των αστέρων, δια να σκοτισθή το εν τρίτον του φωτός των ουρανίων αυτών φωστήρων και προκληθούν μετεωρολογικαί ανωμαλίαι και αναστατώσεις και δια να μη φανή το εν τρίτον του φωτός της ημέρας, και της νυκτός ομοίως το εν τρίτον της αστροφεγγιάς και του σεληνόφωτος.
Αι κραυγαί του καράδαλη, της χάϊδως και του κυανού τροβαδούρου, ηκούσθησαν μέχρι τον αστερισμό του κόρακος, 68 εκατομμύρια έτη φωτός μακριά από τη γη. Οι δε τυφλοί, είδαν, ενώ οι παράλυτοι, επερπάτησαν.
Δεν ελπίζω τίποτα. Δε φοβούμαι τίποτα.
Έβαλε γκολ ο Αγρίτης.


Και ένα "χαριτωμένο" σχολιάκι για τον Σκόρδα:



...Το διάσημο ντουέτο των δημιουργών του Asterix, οι Goscinny και Uderzo, είχαν εντοπίσει από το 1981!!! αυτό το μεγάλο ταλέντο της πόλεώς μας. Γι’ αυτό και TON αφιέρωσαν στο 25o τεύχος, έναν χαρακτήρα, ενδεικτικό της πολυμηχανοσύνης του. Τον M. Devius Surreptitius, αρχηγό των μυστικών υπηρεσιών του Καίσαρα. Τα χρόνια περάσανε κι ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών, έγινε Καίσαρας στη θέση των πατσατζήδων, των εργολάβων και των ασφαλιστών. Μην ξεχνώντας ποτέ βέβαια, την τέχνη του.

Και τώρα στο ψητό. Στα πλαίσια του ευρύτερου σχεδίου οικονομικής αναπτύξεως του συμπαθούς κιτρινόμαυρου σωματείου, αναμένεται εντός των προσεχών μηνών η κυκλοφορία της σειράς κόμικ, SkordAsterix. Επίκεντρο, η γνωστή γειτονιά-χωριό, στην οποία περιχαρακώσανε τα συμφέροντά τους. Αρχηγός-Καίσαρας, ο γνωστός SkordAsterix, από κοντά ο γνωστός κοτσιδοφόρος δρυίδης Solgetafix -με τον μαγικό ζωμό της οικογενειακής γαλούχησης, ο πιστός σκύλος Tromix, ο σύντροφος Tromovoltix και όλες αυτές οι συγκλονιστικές φυσιογνωμίες της σύγχρονης σοσιαλιστικής αλλά και φιλελεύθερης επανάστασης. Μετά την ΑεροΛέσχη, το Ράδιο Νέγρος, την ημερήσια εφημερίδα Κιτρινόμαυρη Πλύση Εγκεφάλου (στα κοντά), ήρθε και η ώρα του kordAsterix. Stay tuned.


***

Scratch: Σαν τον Σουμάχερ ο Παναθηναϊκός. Οταν βρέχει, παίζει καλύτερα. (Μόνο που ο "Σούμι" έπαιρνε και τίτλους...).

Scratch 1: Μήπως να παραλείπουμε το πρώτο ημίχρονο και να μπαίνουμε κατ΄ ευθείαν στο δεύτερο;



Scratch 2: Γούσταρα που ο Τεν Κάτε έμεινε κάτω από τη βροχή, ενώ θα μπορούσε να μείνει στον πάγκο και να προφυλαχθει από αυτήν.

Scratch 3: Πού τον είδε ο Σάλπι τον Λάζαρο να έρχεται; Ξέρω ότι είναι ιεροσυλία, αλλά θα πω ότι εκείνη την στιγμή θυμήθηκα την φράση του Πελέ για το τέταρτο γκολ της Βραζιλίας στο Μουντιάλ του 1970 που όταν τον ρώτησαν πού είδε τον Κάρλος Αλμπέρτο και του έκανε την φοβερή ασίστ, απάντησε: "Δεν τον είδα, τον άκουσα".

Scratch 4: Δεν υπάρχει πέναλτι στη φάση του Σαλπιγγίδη με τον Κοτσόλη. Αν νομίζετε ότι έγινε πέναλτι, είναι επειδή απλά θα το έδινε ο κόραξ σε περίπτωση που ο Σάλπι φορούσε ερυθρόλευκα...

Scratch 5: Φοβερό ξέσπασμα του Μάτος στο πρώτο γκολ μετά τη μαγική κάθετη μπαλιά που έβγαλε. Ολοι έτρεχαν να αγκαλιάσουν τον Σαλπιγγίδη κι αυτός έφυγε "σφαίρα" για τις εξέδρες όπου κάθονταν οι δικοί του άνθρωποι. "Καλώς επέστρεψες, Μαρσέλο, ελπίζω για τα καλά".


Scratch 6: "Ολα τα λεφτά" το πανό...


Scratch 7: Από ρεπορτάζ γαυροδημοσιογράφου έγινε γνωστό πως με το αεροπλάνο που μετέφερε την αποστολή του γαύρου στην Θεσσαλονίκη, συνταξίδευε φανατικός ΠΑΟΚτσής οπαδός που έβριζε το γαύρο σε όλη τη διάρκεια της πτήσης! (Ε ρε να ήμουν από μια μεριά να έβλεπα...).

Scratch 8: Ποιο αεροδρόμιο και ποια Σουρωτή; Από το αεροπλάνο, άρχισαν τα όργανα!

Scratch 9: Aπό τη "Θύρα4": Το ποδόσφαιρο είναι γιορτή. 3 εισαγγελείς, 2 στρατηγοί, 3 ναύαρχοι, 2 πτέραρχοι, 150 τεθωρακισμένα Leopard, 2 μοίρες F16, μια μοίρα Mirage 2000, δύο μοίρες Apache, δύο φρεγάτες, ένα αεροπλανοφόρο του 6ου στόλου και ένα του Ρωσικού στόλου (να μην μείνει παραπονεμένος ο Liako), εκπρόσωπος του Διεθνούς Δικαστηρίου, παρατηρητές του ΟΗΕ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, 5 εφέτες και ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου. Όλοι την Κυριακή στην Τούμπα. Ανοίξαμε και σας περιμένουμε. Το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι. Το ποδόσφαιρο είναι γιορτή.

18 comments:

koutavaki said...

Πρώτη είμαι???Άντε καλό σεφτέ!!!Έχω μείνει με το Χριστοδουλόπουλο!!!Το 'χει ο άνθρωπος!Τώρα για το Σαλπι τι να πω.Του έχω αδυναμία,κάνει και τα μαγικά του μέσα μέσα και ξεφεύγω με την πάρτη του!Αλλά έχω μια απορία:Μόλις σκόραρε ο Ζιλμπέρτο έπιασε η μεγάλη μπόρα ή ήταν οφθαλμαπάτη?Πέρα από την πλάκα, μακάρι να παίζαμε πάντα τόσο αποτελεσματικά.

gatti said...

@koutavaki: Για τον Λάζαρο δεν τέθηκε ποτέ θέμα αμπαλοσύνης. Ακόμα και τα ΠΑΟΚια που τον είχαν άχτι πριν καν έρθει σε μας, εξαιτίας της προσπάθειας που έκανε να φύγει για τη Λίβερπουλ, παραδέχονται ότι είναι καλός παίκτης και τεχνίτης. Το θέμα είναι κατά πόσο μπορεί να πειθαρχήσει και να λειτουργήσει μέσα σε μια ομάδα γιατί δεν μπαίνει εύκολα σε καλούπια.
Είναι αρκετά ξεροκέφαλος και το παιχνίδι του είναι άναρχο. Μακάρι να βρήκε ο Τεν Κάτε το κουμπί του ή να έβαλε ο ίδιος μυαλό, γιατί δεν είναι μόνο ότι είναι καλός παίκτης, αλλά έχει και τσαγανό. Είναι δυνατός, τσαμπουκάς και παίζει με νεύρο.

Οπως το ίδιο συμβαίνει με τον Σάλπι. Καλά εγώ ό,τι και να πω για τον Σάλπι, είμαι έτσι κι αλλιώς προκατειλημμένη, αφού είναι από τους πολύ αγαπημένους μου παίκτες. Το φιλότιμό του δεν αμφισβητείται, φέτος όμως αμφισβητήθηκε από πολλούς η αξία του. Παρόλο που κλήθηκε να παίξει σε άλλη θέση σχεδόν όλη τη σεζόν και χάρη στο φιλότιμο και την ευσυνειδησία του τα έβγαλε πέρα. Σήμερα που έπαιξε κορυφή έδειξε πόσα πολλά μπορεί να προσφέρει.

Οταν σκόραρε ο Ζιλμπέρτο έπιασε η μεγάλη μπόρα; Δεν το πρόσεξα! Νόμιζα ότι έβρεχε πολύ από πριν. Αλλά δεν θα μου έκανε κι εντύπωση! Λίγο το έχεις που σκόραρε; :))

koutavaki said...

Άντε λίγοι μείναν που δεν έχουν σκοράρει ακόμα!Παρά λίγο πάλι ο Βύντρα σήμερα...Αν σκεφτεί κανείς ότι δύο από αυτούς που δεν έχουν σκοράρει είναι οι Τζόρβας και Γκαλίνοβιτς νομίζω πιάνουμε εξωγήινες καταστάσεις!!!Άντε και εύχομαι την Τρίτη να έχουμε το Λαζαράκο βασικό και σε καλή μέρα!!!

paoad said...

Το ανέφερες αλλά θα θέλω να το τονίσω λίγο παραπάνω.

Όλα τα στημένα του Ιβ ήταν φωτιά, κυριολεκτικά όμως. Ο άνθρωπος φαίνεται ότι είναι εκτός ρυθμού οπότε σίγουρα θα έχει πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του.

Δεν ξέρω τι λέτε για τον Ματος. Αλλά έτσι και χάσουμε και αυτόν το παίκτη θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Ο άνθρωπος είναι εκτός ρυθμού, προερχόμενος από τραυματισμό, ράκος ψυχολογικά και αντί να τα παρατήσει και ν' αρχίσει να ψάχνει για ομάδα από τώρα μπαίνει μέσα και τα δίνει όλα. Σήμερα, το καταλάβαινε και ο ίδιος ότι δεν του έβγαιναν πολλά πράγματα και προσπαθούσε να είναι πάρα πολύ προσεκτικός και να μην κάνει λάθη γιατί μέσα του γνώριζε ότι κάθε λάθος πάσα θα ισοδυναμούσε με μια αγωνιστική εκτός αποστολής. Είχε ένα 90λεπτο για να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας και ότι υπάρχει και αυτός στο ρόστερ. Και τον έβλεπες δεν έβγαζε νεύρα στο παιχνίδι, ούτε έπαιζε για τη πάρτη του, έτρεχε ασταμάτητα για να καλύπτει χώρους συνεχώς με σκυμμένος κεφάλι... Μετά την ασιστ παρακαλούσα να γίνει κάτι με κάποιο τρόπο να βάλει κ ένα γκολ. Όχι για να αποδείξει σ' εμένα, στους υπόλοιπους φίλαθλους ή στον Τεν πόσο πολύτιμος είναι, αλλά μόνο και μόνο για τη πάρτη του, γιατί είναι ψυχάρα, γιατί είναι 1000% επαγγελματίας και γιατί είναι παικταράς!

Το ακατέργαστο διαμάντι από τη Μοζαμβίκη κάνει εκπληκτικό πρωτάθλημα και τσου λου. Με τους ρυθμούς που πάει, το πολύ σε δυο χρονάκια, θα μας φύγει, αν όχι το καλοκαίρι. Ο Ζιλμπέρτο σε 2 χρόνια θα είναι 35. Μετά από αυτούς, για εμένα, ο Μάτος είναι το πολυτιμότερο περιουσιακό στοιχείο του Παο. 25 ετών, βραζιλιάνος με διαβατήριο, κόστισε πάνω από 5εκ και το προηγούμενο καλοκαίρι δώσαμε μάχη με την portsmounth για να τον κρατήσουμε. Τι καθόμαστε και συζητάμε μωρέ…..????????

eforas said...

Τα πάντα όλα, και ακόμα περισσότερα, όπως πρέπει, στο ποστάρισμά σου (που λεν και οι μπασκετικοί). Τέλεια! Εύγε! Για να δούμε τι θα γίνει και σήμερα. Πιστεύω πάντως πως ο Ολυμπιακός θα πάει χαλαρά, για να ξεκουραστεί ενόψει των ευρωπαϊκών του υποχρεώσεων (κακιούλες).

Υ.Γ. Ο Σουμάχερ δεν άρχισε να παίρνει πρωταθλήματα όταν πέθανε ο Σένα;

KitsosMitsos said...

Άστα, εμείς σχεδόν δεν κατεβήκαμε στο γήπεδο. Κάναμε μόνο 1-2 ευκαιρίες (απ'τα μαλλιά) και γενικώς καθήσαμε. Τον Κώτσιο μάλλον καλά κάνατε και μας τον δώσατε...Χαχα! Άντε, με το καλό με τη Βιγιαρεάλ!

ΥΓ Δε θα ήταν καλύτερα και για τις δύο ομάδες αλλά και για το άθλημα αν στο γήπεδο ήταν και οι δικοί μας; Τι κακό θα γινόταν δηλαδή για 1000 άτομα. Ίσα-ίσα που θα είχε και περισσότερο χαβαλέ. Τι να πει κανείς...

Alexandros said...

Καλημέρα!

Πάντα ήθελα να σε ρωτήσω... Πως αντέχεις και μπαίνεις σε οπαδικά φόρα και ειδικά γαύρων;

gatti said...

@koutavaki: E, δεν χαίρεσαι που υπάρχει πλουραλισμός στο σκοράρισμα; Καλό είναι αυτό! Δεν ξέρω αν θα παίξει ο Λάζαρος. Το μόνο που ξέρω είναι ότι αυτοί που θα παίξουν, πρέπει να πιάσουν καλή απόδοση την Τρίτη αν θέλουν να προκριθούμε!

gatti said...

@paoad: Ποιος μπορεί να πει κουβέντα για τα στημένα του Ιβανσιτς. Το θέμα είναι όπως δεν φτάνουν μόνο αυτά. Η "διαφωνία" μας έχει να κάνει με το κατά πόσο μπορεί παραπάνω ο Ιβ. Εσύ πιστεύεις ότι μπορεί παραπάνω αν πάρει παιχνίδια στα πόδια του, εγώ ανέκαθεν δεν τρελαινόμουν με τον συγκεκριμένο παίκτη.

Ποιος θέλει να χαθεί ο Μάτος; Το ζήτημα είναι πως από τότε που η κοινή ανακοίνωση Τζίγγερ - Βγενό "υποχρέωσε" τον Τεν Κάτε να χρησιμοποιεί όλους τους παίκτες του, το αποτέλεσμα μάλλον τον δικαίωσε παρά τον εξέθεσε. Για τον Μάτος, ειδικά, έχω πει την γνώμη μου. Είναι πολύ καλός παίκτης και ούτε σκέφτομαι ότι μπορεί να χαθεί. Αλλά με τον Σιμάο όπως παίζει φέτος και τον Ζιλμπέρτο πολύ καλύτερο από αυτό που η γνωστή προπαγάνδα - που βρίσκει πρόσφορο έδαφος στην ασχετοσύνη μας... - θέλει να μας περάσει σαν άποψη (έχουμε στην ομάδα τον αρχηγό της Εθνικής Βραζιλίας και κοντεύουμε να τον βγάλουμε "μυρουδιά"), πού να χωρέσει ο Μάτος; Θα μπορούσε βέβαια να δίνει ανάσες στους άλλους δυο, παρόλο που ακόμα κι αυτό είναι υποτιμητικό για την αξία του, αλλά έτσι αλλοπρόσαλλη που είναι η ομάδα, ούτε αυτό συνέβη.

Αυτό που λες για το ότι δεν παίζει για την πάρτη του και δεν βγάζει νεύρα είναι που μου αρέσει σ΄ αυτόν. Εκτός από καλός παίκτης και είναι πολύ καλός χαρακτήρας. Εχει περάσει σχεδόν ολόκληρη η σεζόν μ΄ αυτόν είτε στον πάγκο είτε εκτός αποστολής και δεν έκανε ούτε μια μανούρα, ένα επεισόδιο. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι δεν πρέπει να χαθεί αυτός ο παίκτης!!!

gatti said...

@eforas: Tι θα γίνει σήμερα; Αυτό που γράφεις θα γίνει! Χαλλλλαρά θα πάει ο γαύρος. Και πώς να γίνει αλλιώς; Αφού ...πονάει ο Ντουντού (αχ αχ) και μάλλον δεν θα παίξει, ενώ μάλλον στον πάγκο θα είναι ο Μπελούτσι. Σαν δεν ντρέπονται οι χέστες! Θα βάλουν όλους τους πιτσιρικάδες που όλο τον υπόλοιπο χρόνο τους είχαν στο ...μούσκιο!

ΥΓ. Αμα είναι να περιμένουμε να "πεθάνει" κάποιος, ζήτω που καήκαμε...

gatti said...

@KitsosMitsos: Eλα τώρα, παραδέξου το! Ουζουνίδης στον πάγκο, καλές σχέσεις Πηλαδάκη - Παναθηναϊκού, στημένο ήταν το παιχνίδι, κάτι ξέρουν οι γαύροι που το λένε! :pp

Αυτόν τον Κώτσιο τον έβλεπα και θυμόμουν τη φάση με τον Οκκά στο ντέρμπι με τον γαύρο επί Μαλεζάνι και όσο το σκεφτόμουν τόσο με τσάντιζε...

ΥΓ. Αυτό πάλι με την απαγόρευση μετακίνησης δεν το κατάλαβα. Γιατί δεν μπορούσαν να έρθουν οι οπαδοί της ΑΕΛ στο ΟΑΚΑ; Αβυσσος η ψυχή...

ΥΓ1. Λάρισα, ΠΑΟΚ, Αρης και ΟΦΗ είναι ...παραρτήματά μας, πώς στο καλό είμαστε στο -11 (-8 φαντάζομαι από το βράδυ); Πολύ μεγάλη ομάδα αυτός ο γαύρος, τελικά...

gatti said...

@Alexandros: Eίναι οι καθημερινές "ασκήσεις ψυχραιμίας" μου. Αφού μπορώ να "αντέξω" αυτό, μπορώ να αντέξω τα πάντα.

Η αλήθεια είναι πως δεν μου είναι εύκολο, αλλά το θεωρώ απαραίτητο για να βλέπω πως σκέφτονται οι "απέναντι". Υπάρχουν κάποιες απόψεις εκεί που με κάνουν να δω διαφορετικά τα πράγματα, ενώ ευτυχώς υπάρχουν και κάποιες "φωνές λογικής"...

Ντεμης said...

Όλα τέλεια τα είπες Gatti μου, κυρίως για τον υπέροχο τον Λαζαράκο, ώσπου στο τέλος μού ανέφερες το όνομα του ακατανόμαστου βρώμικου πρώην πιλότου και με ξενέρωσες πλήρως!!! Δεν γίνεται να ξεχάσουμε απλά πως υπήρξε αυτό το υποκείμενο στη φόρμουλα;
ΥΓ: ΠΑΟΚ!!!!

gatti said...

@Nτέμης: Toν συμπαθείς κι εσύ τον Λάζαρο ε; Αντε να δούμε αν αυτές οι εμφανίσεις είναι η αρχή μιας μεγάλης καριέρας στον Παναθηναϊκό ή μια απλή αναλαμπή.

Ε, τι να κάνω, αφού ήταν ο άνθρωπος της βροχής... Εγώ πάντως δεν τον αντιπαθώ τον Σουμάχερ...

ΥΓ. Τσς τς... Γίνανε όλοι ΠΑΟΚτσήδες τώρα... :pppp

(Eσύ δεν ήσουν που με "κατηγορούσες" πριν από καιρό ότι είχα ...μετατρέψει το blog σε "σύνδεσμο φιλάθλων ΠΑΟΚ Μπέλλος;" ή δεν θυμάμαι καλά;) ;-)))

Γιώργος Τ. said...

Σαν να αρχίζει να παίρνει τα πάνω του ο Λάζαρος... Άντε, γιατί έτσι τον περίμενα!
Στην προθέρμανση, κάποιος του είπε κάτι του στυλ "εσύ θα το βάλεις" ή κάπως έτσι φάνηκε από την εξέδρα.. Από την φωτογραφία μάλλον ήταν ο Καραγκούνης..
Κλασικός Παναθηναϊκός κατά τ' άλλα, με το πρώτο ημίχρονο πεταμένο (για ακόμα μια φορά) και με ξέσπασμα στην αρχή του δευτέρου.. Λίγο μετά το 2-0, είπα ότι πριν το 60' θα βάλει άλλο ένα και μετά θα κάτσει... Όχι, δεν ήταν προφητεία, επιβεβαίωση όλης της φετινής χρονιάς ήταν.. Άντε και με την πρόκριση την Τρίτη.
Ο κόσμος στην εξέδρα μπερδεμένος.. Πάντως, στήριξε την ομάδα και την χειροκρότησε από την αρχή.. Όλοι, μα όλοι, όμως, είναι αγανακτισμένοι με τους οργανωμένους.. Μαζί τους κι εγώ. Πολύ υποκριτικό το όλο σκηνικό.. Δεν ξαναερχόμαστε ξανά, παρά μόνο στην Ευρώπη.. Μην έρθετε ούτε στην Ευρώπη τότε..

Ντεμης said...

Ναι, ναι, εγώ ήμουν, ομολογώ το σφάλμα μου Gatti. Ήμουν επηρρεασμένος απ' τα τελευταία χρόνια που ο ΠΑΟΚ δεν έπαιζε μπάλα κι όλο παραπονιόταν και μού θύμιζε.... ΑΕΚ! Τώρα κατανοώ τη δύναμή του και το δίκαιο πάθος του λαού του! Άσε που οτιδήποτε Βορειοελλαδίτικο ή και προσφυγικό μού αρέσει!
Χαίρομαι και τα επεισόδια, μακάρι να έβρισκαν το θάρρος να κάνουν κι άλλα, υπάρχουν σημαντικότερα πράγματα απ' το να φας μια βαρειά τιμωρία ή να σε πουν κάφρο, όπως πχ να μάθουν να σε τρέμουν οι εχθροί σου, να πρέπει ν΄ ανέβουν Σαλονίκη και να θωρούν εφιάλτες δέκα μέρες πριν.
ΥΓ: (ήλπιζα πως θα ρωτούσε κάποιος άλλος, αλλά....) Τι είν΄ αυτό το πετυχημένο πανώ που λες, ποιος αιώνια πιστός και τα λοιπά, δεν το "έπιασα" ο άσχετος καλέ.

gatti said...

@Γιώργος Τ.: Eτσι φαίνεται, αλλά επειδή έχουν δει πολλά τα μάτια μας, ας κρατήσουμε μικρό καλάθι για τον Λαζαράκο. Εγώ ξαφνιάστηκα όταν τον είδα να τρέχει προς τον Καραγκούνη, αλλά μετά υπέθεσα ότι κάτι τέτοιο, όπως αυτό που αναφέρεις, θα είχε γίνει.

Αυτό το πρώτο ημίχρονο είναι ο αδύναμος κρίκος της ομάδας όλη τη σεζόν. Κανονικά πρέπει μέχρι το 60΄ να έχει καθαρίσει το ματς για να γλιτώνει εκείνη το άγχος κι εμείς το εγκεφαλικό.

Πώς να μην είναι μπερδεμένος ο κόσμος! Δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που πάμε ...αλέ ρετούρ από την Κόλαση στον Παράδεισο ή και αντίστροφα.

gatti said...

@Nτέμης: Aσε Ντέμη μου, άνθρακες ο θησαυρός. Το πιο απογοητευτικό παιχνίδι των τελευταίων χρόνων. Ούτε καν παλμό και ατμόσφαιρα Τούμπας δεν είδα. Ηταν κάτι πολύ διαφορετικό. Κάτι αρρωστημένο.

Τελικά εκ των υστέρων μπορώ να σου πω ότι δεν θέλω να δω ξανά ούτε επεισόδια ούτε έδρες όπου "προσκυνούν" από τρόμο οι αντίπαλοι, ούτε τίποτα από αυτά. Δεν οδηγούν πουθενά. Και τελικά κάνουν κακό αντί για καλό. Μπάλα θα δούμε ποτέ;

ΥΓ. Το "αιώνια πιστός" είναι από παλιότερο σύνθημα: "Αιώνια πιστός" δεν γίνεται αλλιώς. Επιτυχημένο θεώρησα το πανό σαν έμπνευση (με το game over και την εισαγωγή κερμάτων). Σαν νόημα, δεν είμαι σίγουρη ότι είναι...