Friday, March 6, 2009

Αρχίζω πόλεμο

Πόλεμο. Μάλιστα κύριοι, πόλεμο ετοιμάζουνε τα ΠΑΟΚια στην Τούμπα στο ματσάκι της Κυριακής, με τον γαύρο. Με ανοιχτές αγκάλες τον περιμένουν τον γαύρο να τον υποδεχτούνε μετά από όσα έγιναν στο παιχνίδι του κυπέλλου την Τετάρτη. Κι ο μεν γαύρος έχει ήδη ...προνοήσει για το συγκεκριμένο ταξίδι και έχει κάνει τα ...κουμάντα του. Και τη βαθμολογική διαφορά έχει εξασφαλίσει ώστε να "σηκώνει" μια ήττα στην Τούμπα χωρίς να "ματώσει" και την ...πέτρα του σκανδάλου για τους ΠΑΟΚτσήδες, τον Ντιόγο θα αφήσει στην Αθήνα (να εκτίσει και καλά ποινή από κάρτες). Αν περάσει ποτέ αυτός τα Τέμπη για να παίξει με τον ΠΑΟΚ, όσο καιρό μείνει στην Ελλάδα, να μου τρυπήσετε τη μύτη. Εδώ "παίζει" να μην τον ανεβάζουνε ούτε στα παιχνίδια με Αρη και Ηρακλή μπας και βρεθούν εκεί τίποτα ΠΑΟΚια και ο Πάμπλο Γκαρσία ντυμένος τρομοκράτης και του τη μπουμπουνίσει.

Μπορεί όμως ο Ντιόγο να μείνει στην Αθήνα, όπως θα μείνει και ο Γκαλέτι, αλλά οι υπόλοιποι θέλουν δεν θέλουν θα ανεβούν στη Θεσσαλονίκη. Κι έτσι και ξεφύγουν τα ΠΑΟΚια από τα αυστηρά αστυνομικά μέτρα που θα παρθούν το ξύλο θα αρχίσει να πέφτει από το αεροδρόμιο.

Ο Χόχος βέβαια έκανε κι αυτός τα κουμάντα του. Ξέρει τι έχει να γίνει επάνω, ξέρει και ότι το μαντρόσκυλο, ο Σάββας ντε, δεν φτουράει στη Θεσσαλονίκη, οπότε έστειλε επιστολές δεξιά και αριστερά και ζήτησε αυξημένη προστασία από την Αστυνομία για το ματς. Θα πήξει η Τούμπα στους μπάτσους. Τι θα μπορέσουν όμως να κάνουν κι αυτοί; Πλάκα κάνουμε; Αυτοί ...προπονούνται σε επεισόδια μια φορά το μήνα. Και με όσα έγιναν τον περασμένο Δεκέμβρη πήραν εντολή να μην προπονουνται καν. Ενώ τα καλόπαιδα των ομάδων είναι πάντα στις επάλξεις. Εχουν άριστη φυσική κατάσταση. Ετσι και αποφασίσουν πα να πει να δράσουν δεν τους σταματάει τίποτα. Κι έπειτα είναι και το άλλο. Με ποια προσόντα η Αστυνομία θα σταματήσει τους οπαδούς; Εδώ αυτοί δεν ξέρουν να μοιράσουν δυο γαϊδουριών άχυρα. Εδώ μπέρδεψαν τον Παλαιοκώστα του 1.60 με τον Σάβο Τζιγκάνοβιτς του 2.13 (για τον μπασκετμπολίστα των Τρικάλων λέω). Και θα τα βγάλουν πέρα με τα αλάνια της κερκίδας; Βάρδα λοιπόν να μην αποφασίσουν οι οπαδοί να κάνουν τη μανούρα. Γιατί αν το αποφασίσουν θα την κάνουν και θα είναι και μεγάλη.

Και πώς να μη την κάνουν όμως τη μανούρα; Αφού από χθες η Θεσσαλονίκη είναι ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί. Μέχρι και την συσπείρωση των οπαδών ΠΑΟΚ και Αρη πέτυχε ο γαύρος. Ναι, το κατάφερε κι αυτό. "Αδίκησαν τον Αρη, λένε οι ΠΑΟΚτσήδες, αδίκησαν και μας". Δεν είναι σα να λέμε μόνο οπαδικό το θέμα. Είναι και θέμα πόλης. Αδικήθηκε η Θεσσαλονίκη.

Ασε τώρα το τι έχει ακουστεί στα ραδιόφωνα:

* "Σφαγή με τον Αρη, σφαγή με τον βάζελο, σφαγή με μας και όταν βγαίνουν από την Ελλάδα παίρνουν τον πούλο".

* "Κι αυτός ο παρατηρητής τον έδωσε τον Κουκουλάκη 7,48. Και δεν τον έδινε 10 καλύτερα, αφού μας δουλλεύουν που μας δουλλεύουν".

* "Ετσι και δεν τον έσπρωχνε ο διαιτητής 3 μέρες να παίζαμε 0-0 θα ήταν το αποτέλεσμα".

*
"Ολα τα λεφτά στο ματς είναι ο επόπτης που λέει μέσω της ενδοσυνεννόησης στον διαιτητή, ότι ο Σορλέν έριξε μπουνιά στον Aγγλο φοιτητή του Ολυμπιακού (ο Ντάρμπισαϊρ είναι αυτός...)".

* "Ας έρθουν να προσγειωθούν με ελικόπτερο στη σέντρα. Με αντιαεροπορικά θα περιμένουμε".

Χώρια τα site και τα φόρουμ του ΠΑΟΚ: "Yποσχόμαστε μοναδικές στιγμές φιλοξενίας σε όλη την αποστολή του δαφνοστεφανωμένου (παίκτες, προπονητές, συνοδούς, γκόμενες παικτών - σιγά ρε σεις μην ανεβούν οι γκόμενες... - τον αρχιμπάτσο που παριστάνει τον υπεύθυνο ασφαλείας του Ολυμπιακού, τον πορνόγερο που ηγείται της αποστολής κτλ.). Επιπλέον περιμένουμε με ανυπομονησία τον τυχερό που θα έρθει να κάνει κόρνερ μπροστά στην 4 και υποσχόμαστε μία κατακόκκινη Κυριακή".


Και μέσα σ΄ όλα τοποθετήθηκε κι ένας γνωστός ποινικολόγος. Οχι, δεν είναι ο Κούγιας. Που μ΄ αυτά που είδε λέει, συμπέρανε ότι οι επάνω από τη Λάρισα ομάδες πρέπει να μαζευτούν και να δημιουργήσουν άλλο πρωτάθλημα. Και πως ο ίδιος αναλαμβάνει να υπερασπιστεί δωρεάν όποιον προβεί σε επεισόδια. Σα να λέμε δείρτε άφοβα, θα έχετε τσάμπα δικηγόρο.

Και αφού τοποθετήθηκε και ο δικηγόρος δεν θα τοποθετούνταν οι πολιτικοί; Πρώτος πρώτος ο Ψωμιάδης. "Η παράγκα των Αθηνών συνεχίζει να υπάρχει" είπε με στόμφο. Ελα ρε γίγαντα Νομάρχη! Μιλάμε ότι μόλις ανακάλυψες την Αμερική. Αλλά του Ψωμιάδη τώρα αυτό είναι το στιλ του, κάπου το έχουμε συνηθίσει. Εδώ όμως βγήκε και μίλησε και ο Ορφανός! "Διαμαρτύρεται η Θεσσαλονίκη, για τη σφαγή του ΠΑΟΚ" έλεγε το πρωί στα ραδιόφωνα και πως αυτός προσπάθησε να φέρει ισορροπία όταν ήταν υφυπουργός.

Κι εγώ τώρα εδώ δεν αντέχω αλλά θα την πω την κακία μου. Τι βγήκατε ρε σεις όλοι οι πολιτικάντηδες τώρα σαν τα σαλιγκάρια και φωνάζετε; Πού ήσασταν τόσο καιρό; Πού ήσασταν όταν αδικήθηκε στο ματς με τον γαύρο ο Αρης; Ο Αρης δεν είναι στη Θεσσαλονίκη; Αλλά προφανώς ο Αρης δεν "μετράει" τόσο στην πόλη όσο μετράει ο ΠΑΟΚ. Μυρίστηκαν ψωμί και ψήφους τα σαϊνια της πολιτικής και βγήκαν μπροστάρηδες στη μάχη.



Θα μου πεις τώρα μόνο η Θεσσαλονίκη βράζει; Το ίδιο γινόταν και στην Αθήνα. Εβγαιναν το πρωί
Παναθηναϊκοί (καλά αυτοί είχαν τον δικό τους νταλγκά...) και ΑΕΚτζήδες και φώναζαν. Βγαίνει και ένας ΑΕΚτζής και λέει: "Επειδή κατά πάσα πιθανότητα θα περάσω στον τελικό του κυπέλλου, ένα έχω να πω. Αν ο διαιτητής που θα σφυρίξει διανοηθεί να ευνοήσει τον γαύρο έστω και 0,1% θα φύγει η στέγη Καλατράβα και θα φτάσει στο αεροδρόμιο".

Οι γαύροι τώρα το έχουν πάρει στην πλάκα το όλο θέμα. "Kαλά δεν αποκλειστήκαμε από την Ευρώπη; Τι θα πάμε να κάνουμε στην Τούμπα;", λέει ο ένας. "Για τουρισμό θα πάμε" του απαντάει ο άλλος.


Και μόνο οι ΑΡΔ που κάνουν ρεπορτάζ Ολυμπιακού έχουν μια ανησυχία. Στρατιωτική εξάρτυση
έχουν ετοιμάσει. Οπλα, κράνη, παλάσκες, αρβύλες. Θα φιλήσουν γυναίκα και παιδιά, θα χαιρετήσουν γνωστούς και φίλους και θα ανεβούν στην Τούμπα. Σου λέει, στον πόλεμο θα πάμε κάτσε να αποχαιρετήσουμε τους δικούς μας. Ξέρεις αν θα γυρίσεις ζωντανός; Δεν το ξέρεις! Κι εδώ που τα λέμε ένα δίκιο το έχουν. Πολύ θέλει δηλαδή να φάνε καμιά στο δόξα Πατρί από τα ΠΑΟΚια; Ειδικά οι "σημαδεμένοι" ως φανατικοί γαύροι;

Τώρα όμως πέρα από την πλάκα, ας πούμε και δυο πράγματα στα σοβαρά.

Αυτά τα πράγματα ρε ΠΑΟΚια δεν είναι σωστά. Δεν θα ωφελήσει σε τίποτα αυτό το πολεμικό κλίμα. Κανένα σεβασμό δεν θα κερδίσετε και καμία εκδίκηση δεν θα πάρετε, ρίχνοντας πέτρες στο λεωφορείο των γαύρων, σπάζοντας δέκα αυτοκίνητα και πέντε μαγαζιά και κάνοντας κόλαση το ντέρμπι. Το μόνο που μπορεί να πετύχετε έτσι είναι να δώσετε άλλοθι στο γαύρο και να γυρίσετε πίσω στα χρόνια της μιζέριας την δική σας ομάδα. Μην πέσετε σ΄ αυτή την παγίδα. Μη γκρεμίσετε αυτό που προσπαθείτε να χτίσετε τη φετινή χρονιά.

Και σας το λέω εγώ που όσοι με διαβάζουν καιρό γνωρίζουν την αγάπη που έχω στον "Δικέφαλο του Βορρά". Και σας το λέω εγώ που - για την περίπτωση που κάποιοι μου αμφισβητήσουν αυτή την αγάπη - έχω στην τελική, ως Παναθηναϊκός, συμφέρον να αποπροσανατολιστεί ή να τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ, εξαιτίας δημιουργίας επεισοδίων. Γιατί θα τον έχω αντίπαλο στα πλέι οφ. Οπως είχα πέρσι την ΑΕΚ. Που και η δική της οργή, παρόλο που ήταν δικαιολογημένη, το μόνο που κατάφερε ήταν να της στερήσει το καθαρό μυαλό που χρειαζόταν για να παλέψει για μια θέση στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ (και την οικονομική "ένεση" που θα σήμαινε τυχόν συμμετοχή της στους ομίλους) και να μου προσφέρει έναν εύκολο αντίπαλο σ΄ αυτή τη μάχη...

36 comments:

kakaskimos said...

Να δείρουν λίγο περισσότερο απο τους άλλους τον Αβραάμ Παπαδόπουλο. Είναι μπισκότα αυτά που τρώμε?

Γιώργος Τ. said...

Δεν το βλέπω το παιχνίδι να τελειώνει.. Κάτι η ατμόσφαιρα πριν, κάτι το πρώτο κόρνερ, κάτι η πρώτη αμφισβητούμενη φάση υπέρ του γαύρου (αν και προβλέπω μια διαιτησία μάλλον καλή για τον ΠΑΟΚ)..
Το ηλίθιο είναι αυτό που λένε για την παράγκα των Αθηνών... Ποιά παράγκα των Αθηνών? Πόσες ομάδες των Αθηνών είδαν να ευνοούνται? Αλλά μάλλον το να τα χώνουν στο αθηναϊκό κατεστημένο είναι πιο πιασάρικο από το να τα χώνουν στον Πειραιά..
Πάντως εγώ ανυπομονώ να θαυμάσω την ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσουν τα ΠΑΟΚια πριν την έναρξη του αγώνα.. Θα είναι σίγουρα απίστευτη.. Εύχομαι να μείνει σε αυτά τα πρότυπα.. Και φυσικά, το παιχνίδι είναι "άσος".. Δεν έχω καμιά αμφιβολία..

xaroylita said...

Καλημέρα.. Ώχ.. Δεν έκανα τίποτα.. Μάλλον το εννοεί το κοριτσάκι. Όπλα , κράνος, μπότες... Απαπαπαπα..

Έλα... για παιχνιδάκι. Αν δε θές να παίξεις δεν πειράζει.

Πάντως επειδή είσαι πρώτη σε αυτά θα έφτοιαχνες σούπερ ιστορία..

Φιλάκια ΄κοπελιά μου. :))))) Καλό Σαββατοκύριακο.

Καλημέρα..

tzonakos said...

Απολαυστική !
Μπράβο σου. Τα γράφεις ωραία.
Διάβαζα εδω κι εκει σε σελίδες Παοκτζήδων απο προχτές διάφορα, διάβασα και οτι ο Χοχός ζήτησε αυξημένη προστασία κλπ κλπ, ειπα, πάει, πόλεμος θα γίνει ;
Η μήπως ετοιμάζουν κλίμα ανάλογο γιατι οι ίδιοι ξέρουν απο Ριζούπολη κλπ κλπ.
Τους αξίζουν εδω που τα λέμε 5-6 καταστάσεις Ριζούπολης και να μην πουν κουβέντα μετά.
Κι ας λένε "ολοι τους και μόνοι μας", ολη η Ελλάδα ειναι ΠΑΟΚ και Αρης και Αστέρας και πάνω απ ολα θέλει τα παιχνίδια να παίζονται στα ίσια.
Αυτο που θέλει ολη η Ελλάδα πλην γάβρων ειναι η ταπείνωση, το ξεβράκωμα, ο εξευτελισμός των βουτηχτών του Πειραιά.

Προς θεού δεν ειναι ανάγκη να σπάσουν κεφάλια και αμάξια.
Ατμόσφαιρα και πάθος ειναι εντάξει. Μεχρι εκει.

Παλουκοκαύτης said...

Σε όλη την ιστορία (και όχι μόνο στο ποδόσφαιρο βέβαια) τα καθεστώτα όταν δρουν με τρόπο απολυταρχικό προκαλούν (δικαιολογημένες) αντιδράσεις. Αυτό γιατί αναρωτιούνται οι φίλοι του Ολυμπιακού για την αιτία του καθολικού σχεδόν μένους εναντίον τους, ιδίως φέτος που έχει ξεφύγει η κατάσταση.

Ίσως κάποιος πρέπει να τους υπενθυμίσει την ιστορία της Διναμό Βερολίνου και να κάνει τους αντίστοιχους παραλληλισμούς (αν και ο πρόεδρος την γνωρίζει καλά).

Επίσης πρέπει κάποια στιγμή να επιλέξουν μεταξύ της εγχώριας με κάθε μέσο υπεροχής και της ευρωπαϊκής σκληρής απομυθοποίησης, καθώς οι συγχρονισμένες ποδοσφαιρικές καταδύσεις είναι κατεξοχήν ελληνικό άθλημα, με κανόνες που μόνο οι έλληνες διαιτητές αντιλαμβάνονται.

Φυσικά τα επεισόδια δεν είναι λύση. Άσε που θα παριστάνει τον οσιομάρτυρα ο...πορνόγερος!

irene said...

όλοι εδώ στο γραφείο , στον δρόμο , στην καφετέρια χθες συζητούν το ίδιο.
δυστυχώς θα γίνει πόλεμος.
συμφωνώ μαζί σου , θα γκρεμίσουν ότι καλό χτίσανε φέτος..

αλλα δυστυχώς μερικοί ζουν για αυτές τις στιγμές..

κ ο πιο έξυπνος ο ψωμιάδης άναψε φωτιές , την άποψη του να την κρατάει για τον εαυτό του ..

Παρατηρήτηριο Πυλαίας said...

Καλά τα λες αλλά δεν θα βρεις και πολύ λογική σε αυτήν την πόλη. Ειδικά όταν καταλαβαίνεις ότι οι Τσουκαλάδες την πέφτουν σε χουλιγκάνια όπως ο Καλαφάτης ο υπουργός ή ακούς μετά τον πορνόγερο να σου λέει μαλακίες....
Αυτά γινονται και μετά ζητάς σαν την πουτανιτσα προστασία.

Εγκυκλοπαιδικά πάντως από το αεροδρόμιο μέχρι την Τούμπα είναι 15 χιλιόμετρα...

Παρατηρήτηριο Πυλαίας said...

Όλοι εδώ πάντως λένε ότι δεν πρόκειται να γίνει τίποτε στο γήπεδο..

Crazy Tourists said...

Γειααααααααα!!!!!!!

Stepas said...

Τα λες ντόμπρα και γουστάρω! Έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα.

Εγώ είμαι ΠΑΟΚ, αγαπάω το ποδόσφαιρο, αγαπάω την ομάδα μου αλλά με την νοοτροπία της πλειοψηφίας των ΠΑΟΚτήδων διαφωνώ. Το ιδεολόγημα περί "κράτους των Αθηνών" τους έχει κάνει το μυαλό παπάρα. Θέλω να πω ότι το θέμα έχει βαθιές κοινωνικοπολιτικές ρίζες. Δεν είναι τυχαίο ότι ο σιχαμερός Ψωμιάδης βγαίνει νομάρχης με ποσοστά συντριπτικά. Παίζει συνέχεια το παραμύθι "για όλα φταίει το κράτος των Αθηνών" και θερίζει ψήφους μετά. Διότι ο μεσος Σαλονικιός, ανεξαρτήτως οπαδικής ταυτότητας, λέει ότι η Θεσ/νίκη δεν έχει μετρό, δεν έχει υποθαλάσσια, δεν έχει δρόμους, δεν έχει κολυμβητήρια και παει λέγοντας. Λες και οι υπόλοιπες επαρχιακές πόλεις τα έχουν όλα αυτά. Αμ αυτό το "συμπρωτεύουσα"; Μόνο στην Ελλάδα υπάρχει αυτό! Και δεν είναι τυχαίο. Νιώθουν μονίμως αδικημένοι για όλα και θέλουν να γίνουν "Αθήνα στη θέση της Αθήνας". Τεσπα. Τεράστιο θέμα. Εγώ έχω το προνόμιο να είναι Αθηναίος ΠΑΟΚτσής και τα βλέπω λίγο πιο ψύχραιμα τα πράγματα από τον ΠΑΟΚτσή που έχει πατέρα πρόσφυγα και μεγαλωσε στη Θεσ/νίκη.

Πάντως συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Το έγραψα και χτες. Η τεράστια και ασύλληπτη (για τα δεδομένα της Θεσ/νίκης) προσπάθεια της διοίκησης Ζαγοράκη δεν πρέπει να πάει χαράμι την Κυριακή. Γιατί αν γίνουν έκτροπα, τότε ο ΠΑΟΚ θα πάει πολύ πίσω και θα είναι πολύ κρίμα για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Εύχομαι να μην γίνει τίποτα στην Τούμπα και τουλάχιστον να κερδίσουμε.

Καλό Σαββατοκύριακο!

Τα φιλιά μου

squarelogic said...

εγώ που θέλω να δοκιμάσουν στο πετσί τους την γνώριμη στους ίδιους τακτική τους,πειράζει που είμαι εκτός συναινετικού κλίματος?

Θέλω τρελλά να γίνει κόλαση,να παίξουν και μια φορά τα χαιδεμένα κωλόπαιδα σαν..χεσμένοι(κατά Ζήκο),έστω κι αν γλυτώσουν τα κεφάλια τους.

Να την πέσουν στους φιλάθλους(και τους επισήμους!) του ΠΑΟΚ ξερανε την Τετάρτη,κι ας είχαν το εκτός έδρας σε 4 μέρες.Τώρα σκούζουνε για προστασία...
Γιατί κ.Σάββα μου?αφού-σύμφωνα με εσάς-"Εκκλησία" ηταν το Καραισκάκη,τι έχετε να φοβηθείτε?
Μια ζωή σιχαμένοι...

squarelogic said...

κακάσκημος

γράψατε με τα μπισκότα!
-)))

gatti said...

@kakaskimos: Tι; Εχει συγγένεια ο Αβραάμ με τη μπισκοτο-οικογένεια; Να ...βαρέσω κι εγώ αν είναι έτσι! :)))

gatti said...

@Γιώργος Τ.: Αν γίνει καμιά στραβή ούτε εγώ το βλέπω να τελειώνει. Πιθανολογώ όμως ότι ο Κάκος δεν θα αδικήσει τον ΠΑΟΚ ακριβώς επειδή είναι τεταμένο το κλίμα. Για μένα το ερώτημα είναι αν θα αρχίσει. Γιατί αν αρχίσει θα τελειώσει, θα φροντίσουν να μην εκβιάσουν καταστάσεις. Αυτό ελπίζω τουλάχιστον...

Βέβαια θα παίξει ρόλο και πώς θα αντιδράσει ο γαύρος. Αν το μαντρόσκυλο μπει μέσα εριστικά και απειλεί θεούς και δαίμονες και εκνευρίσει τους ΠΑΟΚτσήδες κανείς δεν ξέρει πού θα καταλήξει το πράγμα.

Κι εγώ θέλω να χαρώ την ατμόσφαιρα που ξέρουν να δημιουργούν οι ΠΑΟΚτσήδες, έχω άλλωστε και ιδιαίτερη ευαισθησία στο θέμα, αλλά ας εξαντληθεί στην ατμόσφαιρα η όλη ένταση. Δεν χρειάζονται παρατράγουδα.

Κοίταξε, η "παράγκα" ήταν ανέκαθεν των Αθηνών. Στην συγκεκριμένη πόλη εδρεύει. Οταν όμως μιλάνε γενικά για το "κράτος των Αθηνών" έχουν λάθος. Γιατί στην τελική οι κάτοικοι του συγκεκριμένου "κράτους" τα ίδια σκατά με αυτούς τρώνε. Τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζουμε. Για τον ίδιο λόγο (επιβίωση) τρέχουμε. Και εμείς και οι Θεσσαλονικιοί και οι Πατρινοί και οι Γιαννιώτες και οι Λαρισαίοι και οι Κρητικοί όλοι υφιστάμεθα τις συνέπειες αυτού του "κράτους" και του "κατεστημένου". Που δεν είναι της Αθήνας, αλλά μιας συγκεκριμένης πολιτικής και οικονομικής ολιγαρχίας που δεν γνωρίζει πόλεις, θρησκείες, ομάδες κ.λπ. που το μόνο δίκιο που αναγνωρίζει είναι το δίκιο της τσέπης της.

Κι αν αυτή η "καραμέλα" μεγάλωσε αρκετές γενιές, δεν δικαιολογείται στην εποχή μας, νέοι, σκεπτόμενοι άνθρωποι να παρασύρονται από αυτούς που έχουν συμφέρον να τους αποπροσανατολίζουν.

gatti said...

@xaroylita: Τι θέλεις εσύ, κοριτσάκι, ανάμεσα στα πυρά; Φυλάξου μη δε βρει καμιά αδέσποτη! :))

Υπέροχο το παιχνιδάκι, θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ. Σε ευχαριστώ πολύ! Αλλά όχι άμεσα γιατί έχουμε ...πόλεμο τώρα!

Καλό Σαββατοκύριακο!

Φιλιά! :))))

gatti said...

@tzonakos: Nα σου πω την αλήθεια... Ο άλλος μισός εαυτός μου ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ να παρακολουθήσει συνθήκες Ριζούπολης. Μόνο και μόνο για να καταλάβουν οι γαύροι τι ζήσαμε εμείς πριν από μερικά χρόνια. Και θα το ευχαριστιόμουν πολύ γιατί όντως τους αξίζει να πληρωθούν με το ίδιο νόμισμα!

ΑΛΛΑ...

Κάτι τέτοιο αφενός θα αποτελούσε βούτυρο στο ψωμί των γαύρων που ως μετρ της επικοινωνίας θα το χρησιμοποιούσαν προς όφελός τους, αφετέρου θα αποτελούσε μέγιστο πισωγύρισμα για τον ΠΑΟΚ.

Δεν αξίζει λοιπόν τον κόπο μια πρόσκαιρη ικανοποίηση να κάνει τόσο μεγάλη ζημιά...

gatti said...

@Παλουκοκαύτης: Oι φίλοι του Ολυμπιακού θα αναρωτιούνται συνέχεια γιατί υπάρχει καθολικό μένος εναντίον τους, όσο επιμένουν να μην βγάζουν την τσίμπλα από τα μάτια και να
βαυκαλίζονται ότι είναι ανώτεροι απ΄ όλους και όλος ο κόσμος τους φθονεί.

Αλλά αυτό δεν είναι δικό μας πρόβλημα. Είναι στο χέρι τους να κάνουν την αυτοκριτική τους.

Ούτε το αν κάθε χρόνο - εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων - αυτή η τακτική τους οδηγεί σε εξευτελιστικές ήττες στην Ευρώπη είναι δικό μας πρόβλημα. Είναι όμως δικό μας πρόβλημα η πλήρης απαξίωση του ελληνικού πρωταθλήματος εξαιτίας της τακτικής που ακολουθεί ο πρόεδρός τους. Και γι΄ αυτό πρέπει πράγματι κάτι να κάνουμε.

Αλλά αυτό το "κάτι" δεν είναι ούτε η τρομοκρατία, ούτε τα επεισόδια ούτε οι συνθήκες ζούγκλας...

gatti said...

@irene: Κακώς ζουν γι΄ αυτές τις στιγμές και κακώς ακολουθούν "ηγέτες" σαν τον λαϊκιστή Ψωμιάδη.

Ας κάτσουν να σκεφτούν τι και ποιους εξυπηρετούν τέτοιες αντιδράσεις...

gatti said...

@_ST_: Δεν μπορώ να δεχτώ πως δεν μπορεί να βρεθούν λογικοί άνθρωποι σ΄ αυτή την πόλη βρε Στάθη.

Ούτε είναι λύση να μην γίνει τίποτα στο γήπεδο και απ΄ έξω να γίνει της ...κακομοίρας.

Δηλαδή δεν υπάρχουν σκεπτόμενοι ΠΑΟΚτσήδες; Που να κάτσουν και να σκεφτούν ρεαλιστικά τι τους συμφέρει περισσότερο; Ενα παιχνίδι κόλαση που θα οδηγήσει την ομάδα δέκα (και παραπάνω) χρόνια πίσω ή η μετάβαση της ομάδας σε μια νέα εποχή;

ΥΓ. Δηλαδή για 15 χιλιόμετρα θα πέφτει ξύλο; Μεγάλη απόσταση βρε καρντάση! Θα μπλαβίσουν πριν φτάσουν στην Τούμπα!

gatti said...

@Crazy Toyrists: Καλώς το μου! Γειααααααααααααα!!!

gatti said...

@Stepas: Eσύ ζεις στην Αθήνα και είσαι περισσότερο αποστασιοποιημένος οπότε μπορείς να δεις τα πράγματα διαφορετικά. Εκεί ο επηρρεασμός είναι πιο εύκολος.

Συμφωνώ με όλα όσα λες περί "παροχών" που ο μέσος Θεσσαλονικιός θεωρεί ότι απολαμβάνει ο Αθηναίος, ενώ εκείνος όχι. Πλάνη! Μεγάλη πλάνη! Στα ίδια βρισκόμαστε. Στον ίδιο παρονομαστή. Αλλά όντως είναι μεγάλο θέμα αυτό.

Το ζήτημα για να επανέλθουμε στα ποδοσφαιρικά είναι να καταλάβει ο ΠΑΟΚτσής οπαδός ότι δεν τον συμφέρουν τα επεισόδια.

Τον γαύρο συμφέρουν που θα εκμεταλλευτεί το γεγονός.

Εμένα τον Παναθηναϊκό, αλλά και τον ΑΕΚτζή μας συμφέρουν, γιατί αν γίνει χαμός και φάει καμιά τιμωρία ή γίνει μπουρδέλο ο ΠΑΟΚ θα έχουμε έναν αντίπαλο λιγότερο στα πλέι οφ.

Αλλά τον ίδιο τον ΠΑΟΚ δεν τον συμφέρει με τίποτα να γίνει το παιχνίδι κόλαση. Ας κάτσει να το σκεφτεί. Δεν θα είναι μαγκιά τα επεισόδια. Μπούμεραγκ θα γυρίσουν.

Καλό Σ/Κ και σε σένα!

Φιλιά!!!

pensierix said...

Ομαδική παράκρουση έχουν πάθει έκει πάνω. Το μόνο που θα καταφέρουν είναι να μετατρέψουν σε θύμα τον γαύρο, ο οποίος προάγει τον αθλητισμό και φέρνει παικταράδες για να τρώνε ξύλο από τους κάφρους. Αν δεν έχουν μυαλό, είναι άξιοι της μοίρας τους. Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, κι επιμένω σε αυτό, ο ΠΑΟΚ φέτος είχε πολύ καλές διαιτησίες ΚΑΙ στο κύπελλο (βλέπε επαναληπτικό με τον Αρη). Εκεί δεν μίλησαν για σφαγή, βέβαια...

ΥΓ
Μετά τις νέες δηλώσεις Βγενό, ανυπομονώ για το αυριανό πρωτοσέλιδο της Πράσινης. "Κι εσύ τέκνον, Βγενό;" δεν θα ήταν και άσχημο, αν και ο Δημητράκης και η παρέα του είναι όλο εκπλήξεις. Για γέλια είναι όλοι εκεί μέσα κι εμείς ασχολούμαστε με τον Τεν Κάτε, τα συστήματα, τον Μάτος, τον Ιβανσιτς και το Νίνη...

gatti said...

@squarelogic: O μισός μου εαυτός κι εμένα το ίδιο θέλει (ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΑ)! Αλλά ο άλλος μισός, που θέλει το καλό του ΠΑΟΚ, όχι...

Και τελικά, υπερισχύει ο δεύτερος, όσο κι αν "ξενερώνει" ο πρώτος...

gatti said...

pensierix: Προσυπογράφω! Θα παίξουν το παιχνίδι του γαύρου και δεν εννοούν να το καταλάβουν. Ελπίζω έστω και την τελευταία στιγμή να σκεφτούν με καθαρό μυαλό.

Συμφωνώ ότι ο ΠΑΟΚ είχε καλές διαιτησίες φέτος, συγκριτικά μάλιστα με προηγούμενα χρόνια. Αλλά αυτό τι σημαίνει; Οτι θα παίξουμε το παιχνίδι του συμψηφισμού; Ευνοήθηκες εκεί, ας αδικηθείς αλλού; Δεν βρίσκεται άκρη έτσι.

ΥΓ. Εγώ δεν ανυπομονώ, θα το μάθω ...λίγο νωρίτερα! (Αυτό θα πει να έχεις "πηγές"). Για τα ...διαμάντια που πέταξε ο Βγενό θα κάνω ποστ το βράδυ. Δεν προλαβαίνω τώρα.

Πάντως πραγματικά δεν ξέρεις από πού θα σου έρθει με τους πολυμετοχικούς. Από πού να πρωτοφυλαχτείς.

Από εκεί που έλεγα χθες ότι μίλησε σωστά και έδωσε το σύνθημα για ηρεμία εν όψει Βιγιαρεάλ,
σήμερα έβαλε μπουρλότο και τα τίναξε όλα στον αέρα.

Ασε που άρχισαν να κοροϊδεύουν οι γαύροι ότι του έβαλε ...χέρι ο θείος και γι΄ αυτό ανέκρουσε πρύμναν σχετικά με τις δηλώσεις του για το γαύρο...

Εγώ θα έλεγα ότι έχει πάθει μια μικρή σύγχυση ως μέτοχος στον Παναθηναϊκό και προσεχώς ιδιοκτήτης της Ολυμπιακής. Οι δύο λέξεις κάνουν ...conflict.

Bρε λες να απέκτησε η Ελλάδα τον δικό της ...Μπερλουσκόνι;

The Bgt said...

Οταν σπερνεις ανεμους θεριζεις θυελλες, ja?

Μου ειναι ψιλοαδιαφορο τι θα γινει στην Τουμπα. Δε πα να μη γινει τιποτε, δε πα να τους φανε ζωντανους?

Δεν ειναι και οι Παοκτζηδες τα καλυτερα παιδια, εχουν κανει κι αυτοι..

Ασε που πηγανε και τα βρηκανε με το Γκαγκατσογιο..
Γιατι με το Γκαγκατσογιο? Για να τα χουνε καλα με τη διαιτησια? ε τοτε τι γκρινιαζουν για τα Καραισκάκεια?

Εγω θελω να γινει μια φορα μεγαλος χαμος, να γκρεμιστει ενα γηπεδο. ας μην τραυματιστει κανεις, αλλα να γινει τετοιος χαμος που να μας αποκλεισουν ολους απο την Ευρωπη.
Ετσι ετσι, να μην εχει σιγουρα τα λεφτα του Τσουλου ο Κροκους για καμια 5ετια. Να μη πατησει ξενος παικτης το ποδι του στην Ελλαδα και οι ομαδες να παιζουν με τα πιτσιρικια.

Αντε λοιπον να τα ρημαξουμε ολα μπας και απο τα αποκαϊδια γεννηθει κατι καλο για το ποδοσφαιρο μας.

Και μετα ξυπνησα...!

kakaskimos said...

Σενάριο
Μπαίνει ο κόραξ, στο 1ο λεπτό δίνει κόκκινη σε παίκτη του Ολυμπιακού, στο 10ο δεύτερη κόκκινη, και ταμπουρώνεται ο Ολυμπιακός πίσω, χάνει, και φωνάζει.

Ετσι θα είναι όλοι ευχαριστημένοι.

Ο κόραξ γιατί δεν μπορεί κανείς να τον κατηγορήσει ότι ανήκει στην παράγκα.

Ο Ολυμπιακός που κανείς δεν θα μπορεί να τον κατηγορήσει για παράγκα, αφού είναι πλέον θύμα

Ο ΠΑΟΚ γιατί πήρε το αίμα του πίσω, και είναι και ωφελιμένος. Επίσης δεν θα μπορεί να φωνάζει επισήμως, αφού θα περιμένει να "ισοφαριστεί" με κάποια αδικία σε επόμενο ματς. Και θα φοβάται και τα καλόπαιδα που έχει για οπαδούς, μην πιστέψουν ότι θα συνεχίζουν ατιμωτητί να κάνουν ομορφιές.

ΠΑΟ και ΑΕΚ που επιτέλους βλέπουν τον Ολυμπιακό να αδικείται.

Βέβαια ο αληθινά χαμένος είναι ο ΠΑΟ που άφησε μια ευκαιρία να χάσει ο ΠΑΟΚ βαθμούς ...

Αναρωτιέμαι. Μήπως ο ΠΑΟΚ άρχισε να φωνάζει για τη διαιτησία στο παιχνίδι, μετά το 1-0 κι όταν έβλεπε ότι το γήπεδο γέρνει? ...

Μήπως στο Καραϊσκάκη ο μόνος που έχασε ήταν ο ΠΑΟ? Ακόμα κι αν ο κόραξ δεν αποβάλει παίκτες, αλλά απλά αδικήσει λίγο ή πολύ τον Ολυμπιακό. Και φυσικά να δώσει κι 1-2 εξώφθαλμα. Τότε ποιος θα είναι ωφελιμένος? Το ποδόσφαιρο? Θα έχει επέλθει δικαιοσύνη? Η δικαιοσύνη δεν έρχεται με νέες αδικίες.

Χαμένος είναι όποιος δεν προσπαθεί να βελτιωθεί, αλλά διαμαρτύρεται. Και δημιουργεί/ενισχύει κόμπλεξ. Το ίδιο κόμπλεξ που έχουν οι θεσ/κείς με τους Αθηναίους και το βλέπουν όλοι εκτός απο τους ίδιους, το ίδιο κόμπλεξ εχουν αρχίσει να αποκτούν και οι Παναθηναϊκοί και Αεκτζήδες (καλά αυτοί το είχαν απο παλιά) με τον Ολυμπιακό. Το βλέπουν όλοι εκτός απο τους ίδιους.

Το πρωτάθλημα απαξιώνεται ΚΑΙ απο τη συμπεριφορά των φιλάθλων. Οχι μόνο των Ολυμπιακών στη Ριζούπολη, αλλά και των Παοκτζήδων σε όλη την Ελλάδα (πόσες φορές φέτος μπήκαν με τσαμπουκά σε γήπεδο? θα μπορούσε να συμβεί αυτό σε άλλη χώρα της Ευρώπης?) ΚΑΙ απο το τι λένε οι "σκεπτόμενοι" φίλαθλοι: "θέλω να τους δω να ζουν μια κόλαση". Λες και θα τη ζήσουν οι φίλαθλοι.

Το κάψιμο δεν είναι λύση. Ειδικά όταν το χτίσιμο θα το αναλάβουν οι ίδιοι.

Σταματάω γιατί ήδη αντί για σχόλιο έγραψα ανάρτηση.

Scratch. Μάλλον δεν σου ήρθε το ανέκδοτο με τον Παπαδόπουλο ;-)

pensierix said...

Ανυπομονώ τότε για το νέο ποστ και όχι για το πρωτοσέλιδο! :)))

Ο,τι και να γράφει πάντως η Πράσινη, εξακολουθώ να τη θεωρώ γαύρικης φιλοσοφίας εφημερίδα, ξένη για το στυλ του βάζελου, αν και η γαυροποίησή μας συντελείται με ταχύτατους ρυθμούς...

koutavaki said...

Καλησπέρα κι από μένα!!!Μακάρι να βγω ψεύτρα, αλλά με τούτα και με κείνα το βλέπω το ματσάκι να κάθεται διπλό.Όταν πριν τον αγώνα αναλώνεσαι σε δηλώσεις τύπου "θα σου κάνω,θα σου δείξω",υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να την πατήσεις...Και όσο για τους οργανωμένους...μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας και τα μάτια των ομάδων μας...Ελπίζω να μη γίνει τίποτα,κανείς δε θα ωφεληθεί από επεισόδια...

island said...

Ο μεγάλος πόλεμος είναι στην ομάδα μας γατάκι. Ούτε κοινό μέτωπο ούτε τίποτα. Και δεν έχει συμπληρώσει αγωνιστική ο πολυμετοχικός. Και από πίσω ο χοχός να γελάει.

Ε ρε γλέντια

gatti said...

@The Bgt: Eπιτέλους και κάπου που διαφοροποιηθήκαμε.

Νομίζω ότι έχει γίνει ήδη μεγάλος χαμός φέτος, η αμφισβήτηση της ανωτερότητας του Ολυμπιακού είναι μεγαλύτερη από ποτέ και αυτό είναι ήδη σημαντικό.

Ηταν σαφές πως ο Κόκκαλης ΕΙΔΙΚΑ την φετινή σεζόν ήθελε το πρωτάθλημα περισσότερο από κάθε άλλη φορά με κάθε τρόπο για να πλήξει τον πολυμετοχικό Παναθηναϊκό, γιατί δεν θέλει να συρθεί σε ανάλογες λύσεις στην δική του ομάδα (πού να φανταζόταν ότι οι δικοί μας ήταν ικανοί να τα κάνουν από μόνοι τους μούσκεμα;). Γι΄ αυτό και η εύνοια της διαιτησίας στην ομάδα του ήταν φέτος σκανδαλώδης. Αυτό βέβαια είχε ως συνέπεια να υποστούν τις "παράπλευρες απώλειες" όλες οι ομάδες του πρωταθλήματος και έτσι η κατακραυγή να είναι μεγαλύτερη.

Από αυτό και μόνο μπορεί έτσι κι αλλιώς να βγει καλό. Το να ευχόμαστε να γίνει ένας μεγάλος χαμός δεν νομίζω ότι βοηθάει. Μέχρι τώρα έχουμε σταθεί εξαιρετικά τυχεροί σε κάθε λογής καφριλίκια που έχουν γίνει και τα θύματα που έχουμε θρηνήσει είναι θλιβερά μεν, αλλά μεμονωμένα περιστατικά. Σε κάτι γενικευμένο με την οργή να περισσεύει μπορεί να υπάρξουν πολλά θύματα και καμία αδικία ακόμα και η μεγαλύτερη, όταν μιλάμε απλώς για ένα ΠΑΙΧΝΙΔΙ δεν μπορεί να δικαιολογεί τέτοιες απώλειες. Αρα μάλλον πρέπει να ευχόμαστε να μην συμβεί τίποτα.

Ο Γκαγκατσογιός μάλλον σε διάβασε!!! Και δήλωσε παραίτηση. Η οποία προφανέστατα θα γίνει δεκτή ή όχι ανάλογα με το αποτέλεσμα του αγώνα της Κυριακής.

gatti said...

@kakaskimos: Ωραίο το σενάριό σου, συμφωνώ ότι η δικαιοσύνη δεν έρχεται με νέες αδικίες - το έγραψα άλλωστε παραπάνω - δεκτή και η εκτίμησή σου πως όποιος δεν προσπαθεί να βελτιωθεί αλλά επιμένει να διαμαρτύρεται, βγαίνει χαμένος, σαφώς και η συμπεριφορά των φιλάθλων απαξιώνει το πρωτάθλημα και δεν είναι μόνο γαύροι αυτοί που κάνουν επεισόδια.

Ενα πράγμα μόνο δεν είδα. Την παραδοχή σου ότι όλα αυτά συμβαίνουν επειδή ξεχείλισε το ποτήρι εξαιτίας του γεγονότος ότι η ομάδα σου είναι η ΜΟΝΗ που ευνοείται ΜΟΝΙΜΩΣ τα τελευταία χρόνια και παίρνει βαθμούς είτε παίζει είτε δεν παίζει καλό ποδόσφαιρο.

Scratch: Το ανέκδοτο δεν μου ήρθε γιατί δεν το ήξερα!!! Το googl-isa και το διάβασα! Κι όμως... Ξέρω τόσα ανέκδοτα κι αυτό το αγνοούσα! Ντρέπομαι... :(((

gatti said...

@pensierix: Συμφωνώ ότι η "Πράσινη" είναι εφημερίδα "γαύρικης" φιλοσοφίας.

Περίμενε όμως να δεις πόσα φύλλα θα πουλήσει αύριο (σήμερα δηλαδή τώρα που γράφω) εξαιτίας της επίθεσης που δέχτηκε από τον Βγενόπουλο!!!

gatti said...

@koutavaki: Ολες οι πιθανότητες παίζουν. Από το να πάρει τη νίκη ο ΠΑΟΚ απο τα αποδυτήρια, μέχρι να λήξει ισόπαλο το ματς. Και από το να πάει ο γαύρος για ...τουρισμό χωρίς να ανεβάσει τους τόνους μέχρι να πάρει ένα ανετότατο διπλό.

Μιας όμως και το αποτέλεσμα δεν έχει και τόση βαθμολογική σημασία (λες να κάνει ο γαύρος τρεις ήττες σε έξι αγωνιστικές;) ας ευχηθούμε να μην γίνουν επεισόδια.

gatti said...

@island: Χοχοχοχο...

Πόσο δίκιο έχεις Νησάκι...

kakaskimos said...

Πάντα υπήρχε και θα υπάρχει αδικία. Η ζωή δεν είναι δίκαιη. Πριν απο τον παπού ήταν ο καπετάνιος. Και μετά θα είναι κάποιος άλλος. Πιθανόν οι Γιαννακόπουλοι. Το έχουν ξαναπαίξει το έργο. Γιατί οι Γιαννακόπουλοι είναι Κόκκαλης με πράσινα.

Μην ξεχνάς ότι όλοι αυτοί είναι πλούσιοι. Κι όπως είπε ο μαλλιάς, πιο εύκολα περνάει καμήλα απο την μύτη της βελόνας παρά πλούσιος από την πύλη του παραδείσου. Αρα δεν ξέρουν τι σημαίνει δίκαιο. Μόνο κέρδος.

Scratch: Πρόσεξε μην κοκκινήσεις απο τη ντροπή :p

gatti said...

@kakaskimos: Kαι επειδή υπήρχε ανέκαθεν η αδικία θα πρέπει να την δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα; Αν ίσχυε αυτό ο άνθρωπος δεν θα είχε διεκδικήσει και δεν θα είχε κερδίσει κανένα από τα δικαιώματά του στην πορεία των αιώνων.

Scratch: Θα βάλω ένα κόσκινο... :pp