Monday, March 9, 2009

Μαζί σου και στην ...Κόλαση


Eίναι πια σίγουρο. Ο τεντάς ζήλεψε την κερκίδα των ΠΑΟΚτσήδων. Είδε φαίνεται το ντέρμπι και την φλεγόμενη Τούμπα και έτσι στην αναφορά του στο σημερινό παιχνίδι το πέταξε: "Mε την κόλαση που θα δημιουργήσει ο κόσμος, πιστεύω ότι θα πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε". Κάποιος όμως πρέπει να του πει ότι η Κόλαση έχει πολλές "αναγνώσεις" και άλλα τόσα τραγούδια. Εχει σα να λέμε πλούσιο ...ρεπερτόριο. Και όλα είναι ανοιχτά για το τι θα τραγουδάνε στο τέλος του αγώνα οι βάζελοι στις εξέδρες. Θα τραγουδάνε το τραγουδάκι του Μακρή "Ηταν η ζωή μου κόλαση και την έκανες απόλαυση" ή θα τραγουδάνε το τραγούδι του Πάριου "Μου 'χεις κάνει τη ζωή μου Κόλαση"; Γιατί εδώ που τα λέμε ο Παράδεισος από την Κόλαση σήμερα είναι ένα τσιγάρο δρόμος. Κι εντάξει να προκριθεί και να πάει στο Παράδεισο η ομάδα τεντά μου. Αν όμως πάει στην Κόλαση μπορεί και να σε πάρει μαζί της. Κι εσένα και τους παίκτες και τη διοίκηση και όλους.

Κι όχι τώρα ότι κάτι τέτοιο θα είναι σωστό. Μη τρελαθούμε κιόλας. Στο Τσάμπιονς Λιγκ παίζεις με ομάδα καλύτερη από σένα και προσπαθείς να περάσεις στους "8". Καθόλου εύκολη υπόθεση. Κι αν δεν τα καταφέρεις δεν τρέχει και τίποτα. Μέχρι εδώ που έφτασες έχεις ήδη κάνει την υπέρβασή σου. Αλλά είναι κι αυτή η έρμη η πορεία στο πρωτάθλημα. Είναι κι ο αποκλεισμός στο κύπελλο. Κι αν γίνει σήμερα η στραβή, ο οπαδός θα την κάνει την σούμα και μπορεί απόψε να τα ακούσεις αναδρομικά όχι για την σημερινή - τυχόν - αποτυχία, αλλά για όλα μαζί.

Τώρα για να πω την αλήθεια για το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν είμαι αισιόδοξη. Δεν ξέρω γιατί αλλά δεν το βλέπω να προκρινόμαστε. Θα μου πεις η στατιστική της ΟΥΕΦΑ λέει ότι οκτώ στις εννιά φορές που είχαμε φέρει ισοπαλία στο πρώτο ματς περάσαμε. Αυτό το 1-1 όμως εμένα μου φάνηκε κατακτημένο με αίμα. Κι όπως δεν έχω εμπιστοσύνη στην άμυνά μας, δεν το έχω απίθανο να γίνει με το "καλημέρα" το 0-1 οπότε να ακυρωθεί απευθείας το σκορ του πρώτου αγώνα. Κι από εκεί που έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και προκρίνεσαι ακόμα και με 0-0 να τρέχεις μετά και να μη φτάνεις. Γιατί αν σου βάλουν γκολ οι Σπανιόλοι και πρέπει μετά να ανοιχτείς για να ισοφαρίσεις, θα τρέχεις και δεν θα φτάνεις. Κι άμα αρχίσεις εσύ να τρέξεις, καθώς δεν την φτάνεις την Σπανιόλα στην τρεχάλα με τίποτα, θα γείρει το ΟΑΚΑ.

Επειτα είναι και το άλλο που μου έχει κάτσει από χθες. Είναι και η ημερομηνία που γίνεται το ματς. Είναι που έχει γενέθλια ο ακατονόμαστος σήμερα. Και αυτό τώρα σημειολογικά κάτι σημαίνει. Τι όμως; Θα πάρουμε την μεγάλη πρόκριση ανήμερα στα γενέθλια του ακατονόμαστου; ΄Η ακριβώς γι΄ αυτό το λόγο θα φάμε πίκρα; Δεν μπορώ να δω καθαρά...

Ασε τώρα που το ματς το σφυρίζει αυτός ο ...Μουζάκα - Μπουσάκα πώς τον λένε τον Ελβετό. Αυτόν που είχε σφάξει την Εθνική στο ματς με τη Νορβηγία που είχε πέσει το ξύλο της αρκούδας και δεν έδινε φάουλ ούτε με σφαίρες. Και γενικά λέει δεν τα σφυράει τα φάουλ. Πα να πει ότι δεν κόβει εύκολα το ρυθμό του αγώνα. Κι άμα δεν τον κόψει τον ρυθμό τους βλέπω τους δικούς μας να σκάνε από το τρέξιμο.

Ενα θέμα τώρα είναι και πώς θα κατεβάσει την ομάδα ο τεντάς. Τι όνειρο θα έχει δει πάλι; Θα κατεβεί με τρεις κόφτες; Αραγε γι΄ αυτό έβαλε το Σάββατο τον Μάτος; ΄Η θα βάλει Σπυρό - σουηδό Κιθαρίστα στα χαφ και θα αφήσει πίσω το δίδυμο της συμφοράς μαζί με τον Βαβζίνιακ; Κι έπειτα είναι και το άλλο. Αυτό που είπε ο Μητσικώστας χθες στην εκπομπή του "Ο Γιώργος σφύριξε" παριστάνοντας τον Τεν Κάτε. Οτι τα πράγματα ήταν ευκολότερα όταν είχε στη διάθεσή του τον Γκούμα (που δεν παίζει σήμερα λόγω καρτών). Γιατί ο Γκούμας λέει αλληλοεξουδετερωνόταν με τον Σαριέγκι. Εκανε μια στραβοκλοτσιά (tsaf-kick όπως την είπε...) ο ένας, έκανε άλλη μια ο άλλος και διόρθωνε τον πρώτο (πλην επί πλην, συν που λένε...). Ενώ τώρα; Και μην πείτε κακή κουβέντα τώρα για τον Βυντρίνιο μας, παραδοσιακά αυτός τα τσαφ τα κάνει στην Ελλάδα.

Μπροστά πάλι πώς θα κατεβάσει την ομάδα ο Σουριναμέζος; Θα παίξει ο Λάζαρος ή δεν θα παίξει; Κι αν παίξει ποιος θα μείνει απ΄ έξω; Ο Σάλπι; Γιατί μια φορά Καραγκούνης και Μάντζιος δεν μένουν έξω με τίποτα. ΄Η μήπως θα βάλει Γκάμπριελ, Κάρα, Μάντζιο, Σάλπι και δεν θα βάλει καν τον Μάτος; Ουφ, δεν ξέρω, μπερδεύτηκα...

Οποιος κι αν παίξει πάντως το ματσάκι όπως είχαμε πει και το βράδυ μετά το ματς του "Μαδριγάλ" θα είναι "της υπομονής". Λάου λάου θα το πάει η ομάδα γιατί την βολεύει αυτό το παιχνίδι. Η Βιγιαρεάλ χρειάζεται το γκολ, αυτή πρέπει να το κυνηγήσει. Βάρδα όμως να μη το βάλει όπως είπαμε...


Είπε: "Με την κόλαση που θα δημιουργήσει ο κόσμος πιστεύω ότι θα πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Θα παίξουμε για να κερδίσουμε αλλά και το 0-0 μας ευνοεί. Ο κόσμος θέλω να είναι ο 12ος παίκτης και μαζί του η ομάδα μπορεί να κάνει πολλά πράγματα. Να μας ενθαρύνει και να μας ωθεί για να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί μετά στο τέλος".

Eννοούσε: "Ελπίζω να μην επιχειρήσουν να βάλουν φωτιά όπως οι ΠΑΟΚτσήδες στην Τούμπα, γιατί αυτοί έτσι και το επιχειρήσουν είναι ικανοί να αυτοπυρποληθούν. Εδώ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ένα καπνογόνο πήγαν να ανάψουν και κόντεψαν να τσουρουφλιστούν. Θα παίξουμε για να μη φάμε γκολ, τώρα αν θα το καταφέρουμε είναι αλλουνού παπά ευαγέλλιο. Ο κόσμος θα μας βοηθήσει άμα μας πάει το παιχνίδι διαφορετικά μπορεί και να μας πάρει στο κυνήγι".

Είπε: "Η Βιγιαρεάλ είναι μία ομάδα με υψηλή ποιότητα. Εμείς έχουμε μία ευκαιρία να τα καταφέρουμε, αν αγωνιστούμε με όρεξη και πάθος. Η Βιγιαρεάλ είναι εκείνη που θα πρέπει να επιτεθεί περισσότερο. Αν μείνει το μηδέν, εμείς θα είμαστε ικανοποιημένοι και θα έχουμε το πλεονέκτημα. Δεν θα παίξουμε για το μηδέν, γιατί μπορεί ο αντίπαλος να σκοράρει στο τελευταίο λεπτό και όλα να χαθούν. Θα παίξουμε για να νικήσουμε, όχι για το 0-0, αν και αυτό μας αρκεί".

Eννοούσε: "Η Βιγιαρεάλ είναι 2 κλάσεις ανώτερη. Θα μπούμε μέσα και ό,τι βγει. Σιγά μην ανοιχτούμε για να βάλουμε γκολ. Αν είναι νάρθει θε να ρθει αλλιώς θα προσπεράσει. Στην τελική εμείς προκρινόμαστε και με το 0-0".

Eίπε: "Εχουμε προετοιμαστεί καλά και πρέπει να είμαστε σοβαροί. Οι δύο ομάδες έχουν ποιότητα, η Βιγιαρεάλ είναι σίγουρα ένα πολύ ποιοτικό σύνολο. Εχουμε την ευκαιρία να διεκδικήσουμε την πρόκριση παίζοντας με όρεξη και πάθος".

Eννοούσε: "Θα βάλω το γνωστό πούλμαν μπροστά από το τέρμα και ο θεός βοηθός. Η Βιγιαρεάλ τρέχει λες και της έχουν βάλει νέφτι. Εχουμε την ευκαιρία είτε να δοξαστούμε, είτε να ξεφτιλιστούμε".

Eίπε: "O Iσπανικός Τύπος έγραψε μετά το πρώτο παιχνίδι ότι η Βιγιαρεάλ έκανε το καλύτερο παιχνίδι της. Αρα πρέπει να παίξει ακόμα καλύτερα, να ξεπεράσει αυτό το επίπεδο για να μας νικήσει".

Eννοούσε: "Ετσι και παίξει καλύτερα από ό,τι στο πρώτο παιχνίδι δεν θα προλαβαίνουμε να μαζεύουμε".

Eίπε (σε ερώτηση για το αν ο Παναθηναϊκός προκριθεί στην επόμενη φάση είναι και αουτσάιντερ για να πάρει το Champions League): "Σας παρακαλώ, σας παρακαλώ τι λέτε; Εχουμε αυτό το δύσκολο παιχνίδι μπροστά μας και δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε αυτά τα πράγματα".

Eννοούσε: "You are comedians, aren't you?"



Eίπε: "Eίχα ένα τραυματισμό στο γόνατο. Τώρα είμαι απολύτως καλά και προπονούμαι καλά. ΤΟ ΟΑΚΑ θα είναι γεμάτο, το θέλουμε αυτό. Είναι πολύ δύσκολο το παιχνίδι, η Βιγιαρεάλ είναι φαβορί, προέρχεται από ένα πρωτάθλημα πιο ανταγωνιστικό. Ο κόσμος είναι πικραμένος αλλά το Champions League είναι μία άλλη διοργάνωση".

Eννοούσε: "Εχω ακόμα ενοχλήσεις μην περιμένετε να μπω και να σκιστώ. Στην τελική η Βιγιαρεάλ είναι καλύτερη, έχετε στο νου σας ότι μπορεί και να αποκλειστούμε".

Eίπε: "Noμίζω ότι δεν πρέπει να αλλάξουμε πολλά πράγματα σε σχέση με τα άλλα παιχνίδια του Champions League. Θα μας πει λεπτομέρειες ο προπονητής. Η Βιγιαρεάλ είναι ομάδα που βγάζει φάσεις και εμείς πρέπει να αγωνιστούμε με πάθος και δύναμη και να παίξουμε το ποδόσφαιρο που έχουμε παίξει μέχρι τώρα στην Ευρώπη".

Εννοούσε: "Σαν τι να αλλάξουμε δηλαδή; ΄Η με τρεις κόφτες θα παίξουμε ή με τρεις στόπερ για να κρατήσουμε τους Ισπανούς μακριά από τον Μάριο. Εγώ θα βολοδέρνω κάπου μπροστά κι άμα πάρω μπαλιά να μου τρυπήσετε τη μύτη".

Καλά τι χωράφι είναι αυτό...


Eτσι θα το μπουμπουνίσω...


Αν μου τύχαινε φάση ανάλογη του Νικοπολίδη εγώ θα έδινα κουτουλιά.


Είμαι καλός στο ποδοβόλεϊ.


Και σούταρα που λες κι η μπάλα πήγε στα πουλιά...


Και όπως είπαμε. Αμα γίνει η στραβή
με τη λήξη θα τρέξετε σφαίρα στα αποδυτήρια.



Scratch: Τι είναι αυτό το πράγμα με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ ρε παιδάκι μου; Στον αστερισμό του Ντούσκο ζουν όλοι οι "κιτρινόμαυροι" ΑΡΔ. Αντιγράφω από το ρεπορτάζ: "Οι παλαιότεροι σίγουρα θυμήθηκαν αυτό το ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο και οι νέοι πρέπει να κατάλαβαν πώς παίζουν οι ομάδες του Ντούσκο και ελπίζουν να ξαναδούν και αυτοί το αυτοματοποιημένο ποδόσφαιρο με υπογραφή Μπάγεβιτς. Τότε κάποιες στιγμές η ΑΕΚ του Ντούσκο, εκείνη η ομάδα που σάρωνε τους τίτλους και αποσπούσε το χειροκρότημα σε όλες τις ποδοσφαιρικές έδρες της Ελλάδας, σε έκανε να μεθάς!".

Hρεμήστε ρε σεις. Με τον Πανσερραϊκό παίζατε. Δεν παίζατε με τη Μπαρτσελόνα. Μη κοιτάς που εμείς ήμασταν άχρηστοι και φάγαμε τριάρα μέσα στο ΟΑΚΑ. Καλή, χρυσή η ομαδούλα,
αλλά δεν είναι και για πολλά πολλά. Δεν σημαίνει και τίποτα ιδιαίτερο που τη βρήκατε μπόσικη και της ρίξατε πέντε.


Γράφει πάλι κάπου αλλού: "Επιτέλους, οι παίκτες που καιρό τώρα έψαχναν να βρουν κώδικες συνεργασίας και που σπανίως τα κατάφερναν να συνδυαστούν όπως ήθελε ο Μπάγεβιτς, τα βρήκαν. Κάποιες φορές ήταν θέμα και ποδοσφαιρικού εγωισμού, κάποιες άλλες υπερεκτίμηση των δυνατοτήτων τους. Tην Κυριακή οι Σκόκο, Μπλάνκο και Τζιμπούρ έκαναν στο πρώτο ημίχρονο ό,τι ακριβώς τους ζητεί ο προπονητής. Επαιξαν ο ένας για τον άλλο και κατ΄ επέκταση για την ομάδα".

Aυτό πάλι το "ο ένας για τον άλλο" εμένα δεν ξέρω πώς, αλλά μου θύμισε τους "Τρεις Σωματοφύλακες". Στο ...κάστινγκ μόνο δυσκολεύτηκα. Γιατί εντάξει ο Πόρθος. Μου βγάζει κάτι σε πιο ...brutal οπότε Τζιμπούρ δαγκωτό, δεν το συζητώ. Αντε, εντάξει πες με λίγη (έως πολλή) προσπάθεια ο Μπλάνκο να είναι ο Αραμις. Αλλά σου κάνει ο Σκόκο για Αθως;

Αράξτε λέμε! ...λαρώστε! Κόφτε το λιβανιστήρι στον πρίγκιπα, γιατί είναι νωρίς...


16 comments:

Crazy Tourists said...

Τα σχόλιά σου είναι όλα τα λεφτά!!
Άντε να δούμε τι θα δούμε απόψε!

Τρελοτουρίστρια

pensierix said...

"Κι είναι, λέω, ο παράδεισος για μας , αγάπη μου μικρή, να μοιραζόμαστε τούτη τη κόλαση μαζί", που λέει κι ο Θηβαίος...
(ας κρατήσουμε κι ένα επίπεδο σε αυτό το μπλογκ!) :))))

Σκούρα τα πράγματα σήμερα...Φαβορί η Βιγιαρεάλ κι έχω την εντύπωση ότι αν θέλουμε να προκριθούμε πρέπει να βάλουμε τουλάχιστον 2 γκολ. Αν έπαιζα στοίχημα, το 0-0 δεν θα το άγγιζα με τίποτα αφού δυσκολεύομαι να φανταστώ ότι η ισπανική ομάδα δεν θα μας καρφώσει τουλάχιστον ένα τεμάχιο..."Over" το βλέπω το ματσάκι...

Και για να γίνω κι εγώ προπονητής της συμφοράς, νομίζω ότι αν δεν βάλει ο τέντας 3 αμυντικά χαφ, θα έχουμε περισσότερες πιθανότητες να περάσουμε ένα εφιαλτικό βράδυ. Αν μας πάρουν το κέντρο ολοκληρωτικά όπως στο πρώτο παιχνίδι και δεν περιορίσουμε την κατοχή μπάλας των Ισπανών, θα κλάψουνε μανούλες. Δεύτερη φορά δεν θα μας λυπηθούν, άσε που ήρθαν πλήρεις στην Αθήνα...

Αν αποκλειστούμε (εξαιρετικά πιθανό), έχουμε ν'ακούσουμε και να διαβάσουμε πολλά. Δυστυχώς σήμερα παίζονται πολύ περισσότερα πράγματα από μια πρόκριση...

Γιώργος Τ. said...

Συμφωνώ στην όλη ανάλυση του σημερινού παιχνιδιού.. Αλλά σε διαβεβαιώνω ότι ο κόσμος θα χειροκροτήσει την ομάδα αν παίξει καλά, ακόμα κι αν αποκλειστεί.. Κακά τα ψέματα, όλοι ξέρουμε πόσο δύσκολος είναι ο σημερινός αγώνας.. Εγώ πιστεύω ότι θα παίξει με Γκαλίνοβιτς, Νίλσον, Σπυρόπουλο, Βύντρα, Βαβζίνιακ, Σιμάο, Ζιλμπέρτο, Καραγκούνη, Χριστοδουλόπουλο, Σαλπιγγίδη, Μάντζιο.. Με τον Καραγκούνη μπροστά από τα αμυντικά χαφ και τους Λάζαρο και Σάλπι στις άκρες.. Λες να το πετύχω αυτή τη φορά???

tzonakos said...

Κι εγω τον ίδιο φόβο έχω, μην γίνει το 0-1 με το καλημέρα.
Αν δεν γίνει όμως η ακόμα καλύτερα αν γίνει το 1-0 με το καλημέρα δεν φοβάμαι.
Κουβέντες περι κόλασης και τέτοια δεν βοηθούν. Παρεξηγούνται και δεν νομίζω οτι θα ταν καλό σε αγώνα Τσάμπιονς Λίγκ να δούμε φωτιές στις κερκίδες κι αν δεν πάει καλά το ματς να δούμε και μεσα στο γήπεδο φωτιές. Το θυμάσαι το πανό που έκαψαν κάτι βλαμένα.
Σημερα ολη η ελλάδα καναπέ, όλοι ΠΑΟ.
Θα θελα να μαι στο γήπεδο αλλα δεν μπορώ.

The Bgt said...

Oτι και να γινει αποψε τις ευρωπαικες χαρες μας τις πηραμε φετος, δεν πρεπει να εχουμε παραπονο.

Παντως στο eurosport στη διαρκεια του 1ου παιχνιδιουο σχολιαστης ελεγε οτι καμια απο τις 2 αυτες ομαδες δεν εχει μελλον στη διοργανωση. Ο βρωμοαγγλος! :P

Αντε καλα ας παιξουμε καλα να περασουμε και οτι γινει!
Εγω θα το δω απο το internet με αγγλικη περιγραφη για το γουρι (μεχρι στιγμης πετυχαινει).

gatti said...

@Crazy Toyrists: Γιατί; Οι δηλώσεις τους δεν είναι όλα τα λεφτά; Ακου κόλαση το ματς! Πότε έχουμε κάνει κόλαση ένα ματς; Αλλες είναι οι ...χάρες μας!

Φιλιά, τρελοτουρίστι μου! :))))

gatti said...

@pensierix: Υπέροχος ο στίχος που τραγουδάει ο Θηβαίος και φοβάμαι μην αποδειχτεί προφητικός κατά το δεύτερο ήμισυ...

Σκούρα δεν λες τίποτα. Εννοείται πως αν πάμε για το "Χ" πιθανότατα θα χάσουμε. Πώς όμως και να ανοιχτείς απέναντι σε μια ομάδα με τέτοιο διαολεμένο ρυθμό που είναι κίνδυνος - θάνατος στην επίθεση; Το ζήτημα είναι πως δύσκολα βλέπω να μην τρώμε γκολ...

Αυτό πιστεύω κι εγώ. Πρέπει να παίξει με 3 αμυντικά χαφ. Στο πρώτο ματς χάσαμε ολοκληρωτικά το κέντρο και το γήπεδο έγειρε. Για να μη συμβεί το ίδιο απόψε πρέπει να γεμίσει το κέντρο.

Κι εγώ θεωρώ πως αν αποκλειστούμε θα ακουστούν (και ενδεχομένως να γίνουν...) πολλά. Τον τεντά πολλοί τον θεωρούν "σφουγγαρισμένο" σε περίπτωση αποκλεισμού. Θα δούμε...

gatti said...

@Γιώργος Τ.: Eξαρτάται πώς θα πάει το παιχνίδι. Οση διάθεση και αν έχει ο άλλος να χειροκροτήσει αν η ομάδα παίζει καλά, ακόμα κι αν αποκλειστεί, θα του φύγει αν τυχόν κάνουμε άσχημη εμφάνιση. Τότε θα βγει όλο το άχτι...

Δεν έχω την παραμικρή ιδέα πώς θα κατεβάσει την ομάδα ο Ολλανδός. Περιμένω πάντως τουλάχιστον μία έκπληξη. Το σχήμα που αναφέρεις, μου αρέσει, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο μπορείς να κρατήσεις το κέντρο μ΄ αυτό, γιατί εκεί είναι το "κλειδί" του αγώνα.

gatti said...

@tzonakos: Νομίζω ότι όλοι αυτό τον φόβο έχουμε. Το έχουμε ζήσει εξάλλου ξανά αυτό το σκηνικό. Ούτε και το 1-0 είναι απόλυτα σίγουρο ότι εξασφαλίζει την πρόκριση. Ενα γκολ από τους Ισπανούς και το ματς ξαναρχίζει από το μηδέν. Είναι σκάκι πραγματικά αυτό το παιχνίδι.

Φωτιές ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να δούμε. Δεν τα σηκώνει η ΟΥΕΦΑ αυτά. Αλλωστε, χαριτολογώντας έγραψα ότι ο τεντάς ...ζήλεψε τις φωτιές. Προφανώς εννοεί ότι θέλει να υπάρξει εκρηκτική ατμόσφαιρα. Αν και ειδικά οι Ισπανοί που έχουν στ΄ αφτιά τους τα τύμπανα σε κάθε αγώνα για ένα ολόκληρο 90λεπτο τι να φοβηθούν από μια ζεστή έδρα;

Εμένα, πάντως, από ατμόσφαιρα, εκείνο που μου έχει μείνει είναι ένα πεντάλεπτο - δεκάλεπτο στο ματς με τη Μπαρτσελόνα επί Μαλεζάνι (στο 0-0 που ο Βύντρα έγινε Βυντρίνιο επειδή "εξαφάνισε" τον Ροναλντίνιο) όταν άρχισε όλο το γήπεδο να γιουχάρει. Ηταν πολύ έντονο, σου έδινε την εντύπωση ότι βουϊζει το σύμπαν και σ΄ εκείνο το σημείο φάνηκε καθαρά πως ο αντίπαλος αποσυντονίστηκε...

gatti said...

@The Bgt: Kι εγώ έτσι το βλέπω. Για φέτος έχω ήδη πάρει πολλά στην Ευρώπη από την ομάδα. Οχι ότι θα μου κακοφανεί να πάρω περισσότερα, αλλά παράπονο δεν έχω κανένα.

Ο Αγγλος μάλλον την αλήθεια έλεγε με βάση την εικόνα των ομάδων, από τη στιγμή που υπάρχουν τόσες καλύτερές τους. Αλλά η ομορφιά του ποδοσφαίρου είναι ακριβώς αυτή. Οτι έχει ελπίδα και ο λιγότερο καλός.

Να το τηρήσεις το γούρι, αφού σου "βγαίνει". Καλά που μου το θύμισες, θα την "κλειδώσω" τη Φάτσα στο δωμάτιο (αν και το "φόρτε" της είναι τα ευρωπαϊκά ματς του γαύρου, όχι τα δικά μας...).

:)))

island said...

χαχαχααχα

Οι παλιότεροι λέγανε πως πρωταρχικός στόχος είναι να περάσει το πρώτο εικοσάλεπτο χωρίς να δεχτείς γκολ μετά όλα γίνονται. Βλέπεις και η Λάρισα έφαγε ολόκληρο ημίχρονο χωρίς γκολ και μετά τα έφαγε 3 μαζεμένα. Πόσο μάλλον εμείς που δεν είμαστε ούτε η Λάρισα σε σχέση με τη Βιγιαρεάλ. Αν χάσουμε (το πιο πιθανό) δεν θέλω να ξεπεράσουμε τις ένδοξες στιγμές του θρήνου. Μέχρι 3 τα αντέχω. Για παραπάνω δεν ξέρω αν θα αντέξω.

Αλλά η λογική λέει πως ο Καθόρλα και η παρέα του θα κάνουν πάρτυ σήμερα. Όπως και τα γαυροφόρουμ αλλά ποιός τους χέζει αυτούς;

ΥΓ Κανένα τραγικό συμβάν δεν έχουμε σήμερα; Εκτός από τα γενέθλια του ακατονόμαστου βέβαια. Αυτός τόσο μεγάλος που είναι θα μηδενίσει σε λίγο και θα ξεκινήσει από το ένα πάλι.
ΥΓ2 Τελικά ο τεντάς έχει κάνει καλή δουλειά με την απόκρυψη της ενδεκάδας. 3 ρεπόρτερ έχω διαβάσει, 3 ενδεκάδες έχω δει. Μόνο ο Μάριο είναι στην θέση του και ελπίζω να παραμείνει και μετά την λήξη του αγώνα.
ΥΓ3 Με τέτοιον διαιτητή δεν πρέπει να μπει ο Κάρα μέσα. Αμά δεν του δίνει και τα φάουλ τί να τον κάνουμε μέσα;
ΥΓ4 Πάντως το όβερ μου έρχεται όλο και πιο έντονα στον νου. Θα φταίει και η Πανσέληνος (σήμερα τα γενέθλια του ακατονόμαστου αύριο η Πανσέληνος...άστα... από παντού μας κυνηγάνε)

Γειά σου ρε γατάκι :)

gatti said...

@island: Eτσι λέγανε οι παλιοί. Αλλά τώρα στο Τσάμπιονς Λιγκ αυτά τα πράγματα δεν ισχύουν και πολύ. Πρέπει να είμαστε στην "τσίτα" σε όλο τον αγώνα. Μια στιγμή ολιγωρίας αρκεί. Πάντως, απ΄ ό,τι βλέπω ψιλορισκάρει ο τεντάς. Για να δούμε, θα του βγει;

Λες να είναι "γραφτό" να κάνουμε ...δώρο γενεθλίων στον ακατονόμαστο; Ούτε να το σκέφτομαι δεν θέλω.

Από την άλλη, αν η Σπανιόλα έτρωγε κανα γκολάκι, έχω την αίσθηση ότι δεν θα το πάλευε και πολύ. Δεν είναι από τις ομάδες που έχουν φιλοδοξίες στην Ευρώπη. Αλλά πόσο εύκολο είναι να το φάει και όχι να το ρίξει;


ΥΓ. Τα τραγικά συμβάντα είναι συνυφασμένα με τα εκτός έδρας παιχνίδια μας και όχι με τα εντός.

ΥΓ2. Είναι γεγονός αυτό. Κανείς δεν μπορεί να μαντέψει την 11άδα του τεντά. Ολοι ΠΑΝΤΑ έξω πέφτουμε!

ΥΓ3. Αστα. Κάρα χωρίς φάουλ είναι φαγητό χωρίς αλάτι.

ΥΓ4. Ελα μη το σκέφτεσαι. Πανάθα κόντρα σε θεούς και δαίμονες! :)))))

tzonakos said...

Τελικά συνέβη αυτγο για το οποίο δεν ειχε σχέδιο η ομάδα, δηλ. να φάει δεύτερο γκόλ.
Ενα δεύτεορ γκόλ που της αρνήθηκαν στο πρώτο ματς.

Το πρώτο ματς καθόρισε τα πάντα.
Και το πώς έπαιξαν τελικά, και το σκόρ και ολα.

Καλά ηταν. Ως εδω μπορούμε, πάμε παρακάτω. Χειροκροτούμε και συνεχίζουμε.

squarelogic said...

Τελος το ευρωπαικο ταξίδι για φετος Γατάκι και συνοδοιποροι...Δεν πειράζει,κι ως εδώ ωραία ήταν!
Εχουμε 3 μεγάλες βραδιές να θυμόμαστε και σήμερα δείξαμε οτι είμαστε σε σωστό δρόμο.Κοιτάξαμε στα ματια την υπερομάδα,η οποία προκρίθηκε επειδή έκανε αυτό που η τύχη της στέρησε στο 1ο ματς:2 ευκαιρίες-2γκολ.Χωρίς "αν","αχ","παράλίγο"...αυτή είναι η διαφορά των μεγάλων(και ακριβών, και ψημένων σε πρωτάθλημα υψηλών απαιτήσεων) παικτών.Οτι την κρίσιμη στιγμή τα κάνουν όλα σωστά!
Με διατήρηση του προπονητή και 3-4 πολύ ποιοτικές προσθήκες του χρόνου μπορούμε καλύτερα.

ΥΓ.Επιτέλους ένα δεξί μπακ της προκοπής ρε παιδιά...δεν αντέχεται άλλο αυτή η σουηδική μετριότητα για βασικός.Σα να παίζαμε με 10 ήταν κόντρα σε τέτοια ομάδα.

gatti said...

@tzonakos: Eτσι φαίνεται, συμφωνώ. Δεν περιμέναμε να φάμε δεύτερο. Ομως, έτσι κι αλλιώς θα έπρεπε να αντιδράσουμε διαφορετικά μετά το 1-1. Δεν χρειαζόταν να φάμε δεύτερο. Και με το 1-1 ήμασταν υποχρεωμένοι να πάμε για τη νίκη. Γιατί δεν το κάναμε;

Οπως τα λες... Ως εδώ μπορούσαμε, τελείωσε, πάμε παρακάτω...

gatti said...

@squarelogic: Eίναι γεγονός ότι το φετινό ταξίδι μας αφήνει ωραίες αναμνήσεις. Ειδικά αν σκεφτείς πώς ξεκίνησε. Είναι μόνο που οι μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές μας άνοιξαν την όρεξη και μας προϊδέασαν για κάτι ακόμα καλύτερο.

Συμφωνώ απόλυτα σε όσα λες για την Βιγιαρεάλ. Αυτή είναι η διαφορά της μεγάλης ομάδας. Δεν μένει στα "αν" και "παραλίγο" και στους αναστεναγμούς. Κάνει το σωστό πράγμα στη σωστή στιγμή. Κατά κάποιο τρόπο "αποκαταστάθηκε η τάξη" που διαταράχτηκε στον πρώτο αγώνα.

ΥΓ. Οταν εγώ τον λέω Σουηδό κιθαρίστα ξέρω τι λέω! Μα, είναι ποδοσφαιριστής αυτός; Γιατί πρέπει να τον τρώμε στη μάπα; Επειδή είναι συμπατριώτης της Μελίσσα;