Sunday, March 22, 2009

Σημειολογία*


Στιγμιότυπο από τον αγώνα Πανιωνίου - Ολυμπιακού. Στον συγκεκριμένο αγώνα, ο Ολυμπιακός κατέκτησε και μαθηματικά τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας 2008-2009.


* Σημειολογία (η) ουσ. (γλωσσ.) επιστήμη που μελετά τα συστήματα των σημείων (γλώσσες, κώδικες, σύμβολα κτλ.)

***

Scratch: Πόσο ανεγκέφαλος και κάφρος πρέπει να είσαι για να μην παραμείνεις στην απονομή του μεταλλίου στους παίκτες της ομάδας σου (που έγινε μπροστά σε άδειες εξέδρες...) και να φύγεις νωρίτερα, ώστε να πας να πλακωθείς με τους ΑΕΚτζήδες;

Scratch 1: Πόσο ανίκανη πρέπει να είσαι ως Σούπερ Λίγκα για να συναινέσεις και ως Αστυνομία για να μην προβλέψεις, ότι έτσι όπως ορίστηκαν οι ώρες των αγώνων δεν υπήρχε περίπτωση να μην συναντηθούν οπαδοί του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ;

Scratch 2: Καλά ρε, πάλι με γκολ οφσάιντ;




18 comments:

Θεόδωρος Πασσαλίδης said...

Θα συμφωνήσω απόλυτα και με τα δύο υστερόγραφα.. Και ειδικότερα με το δεύτερο. Γιατί εντάξει, αυτοί που θέλουν να πλακωθούν, θα πλακωθούν όπως και να χει και αν δεν είναι το γήπεδο θα είναι το καφενείο, η δουλειά, οι πορείες. Αλλά η πολιτεία, δεν μπόρεσε να μεριμνήσει ούτως ώστε το πλάκωμα μεταξύ τον δυο αντιμαχόμενων πλευρών να μην αποβεί επιζήμιο και για οικογένειες και παιδάκια?? Για ανθρώπους που απλώς πήγαν να δουν έναν αγώνα (είτε βόλλευ είτε μπάλα, κίτρινοι ή πράσινοι δεν με νοιάζει)?

Είναι απίστευτο πραγματικά, ξέραμε εσύ και γω ότι θα γινουν επεισόδια απόψε, είναι δυνατόν να μην το γνώριζε η πολιτεία?? Πάλι θα λέγαμε για ευθύνες και ριζικά μέτρα αν είχαμε κανα άσχημο περιστατικό σήμερα αλλά το θέμα είναι τι προληπτικά μέτρα παίρνει η πολιτεία για την πάταξη της βίας.

Εν προκειμένω, όχι μόνο δεν πήρε προληπτικά μέτρα αλλά έβαλε και την υπογραφή της ουσιαστικά στα μπάχαλα που γινόντουσαν από την Φιλοθέη μέχρι το MALL και από το Ηράκλειο μέχρι την Κηφισίας..

koutavaki said...

Καλημέρες!Μπράβο στα παιδιά του βόλλευ!Για τα επεισόδια με κάλυψε ο thodoras13...Αλλά για να είμαι ειλικρινής γατί μου,περίμενα και σχολιασμό της νέας ποδοσφαιρικής γκέλας...Μα πιστεύει κανείς ότι θα πάρουμε δεύτερη θέση????Τουλάχιστον,ας ελπίσουμε ότι το Μάη θα τελειώσουν τα πειράματα του τεντά...Μήπως ξέρει κανείς αν έχει βγει οριστικά η αποστολή της Εθνικής?Τη βρήκα αλλά δεν ξέρω αν είναι οριστική...

Γιώργος Τ. said...

Επειδή κάφροι και μαλάκες θα υπάρχουν ΠΑΝΤΑ, η ευθύνη είναι όλη της Σούπερ Λίγκας (η αστυνομία παραμένει άχρηστη σε τέτοιες αποστολές..).
Το απόλυτο γέλιο στην Νέα Σμύρνη θα ήταν να ακυρώσει ο επόπτης που...δεν είδε τον Ντερμπυσάιρ ή Ντάρμπισιρ (δεν ξέρω ποιό είναι το σωστό, προτιμώ το πρώτο) το δεύτερο γκολ του Πανιωνίου..!! Ο κόσμος πάντως του γαύρου δείχνει να έχει σιχαθεί όλη αυτή την σαπίλα (δεν πήγαν πάνω από 50 άτομα να πανηγυρίσουν το πρωτάθλημα).. Σε ένα πρωτάθλημα που τελικά δεν ξέρω αν θα μπορούσε να το πάρει κάποιος άλλος και με σωστή διαιτησία.. Γιατί τα δικά μας τα παιδιά στους αγώνες με γαύρο, ΑΕΚ, Αστέρα Τρίπολης, Εργοτέλη και Ηρακλή (10 αγώνες) πήραν 7 βαθμούς.. Δεν παίρνεις έτσι πρωτάθλημα...

irene said...

βρε παιδιά απλώς δεν ξέρουν την ώρα σε 24ωρο οι άνθρωποι , τους μπέρδεψε το 20:00 κ το 14:30 , που να φανταστούν τι θα γίνει..
πάλι πρωτάθλημα ο γαύρος , πάλι το πρωτάθλημα ήτανε πατάτα..

gatti said...

@Thodoras13: Oι άνθρωποι είναι απλώς πιο ανεγκέφαλοι από τους χουλιγκάνους. Γιατί κι εγώ συμφωνώ πως αν θέλουν οι κάφροι θα βρουν τρόπο να πλακωθούν μεταξύ τους, αλλά αν εσύ φτάνεις να τους οπλίζεις και το χέρι τι να πούμε μετά;

Και η Πολιτεία το γνώριζε ότι θα γίνουν επεισόδια, αλλά είναι απλά ανίκανη να τα αποτρέψει. Ο Πηλαδάκης αρνήθηκε να κάνει δεκτό το αίτημα της ΑΕΚ να αναβληθεί ο αγώνας της στο πλαίσιο και καλά της ισονομίας. Ποιας ισονομίας μωρέ; Αφού σχεδόν τα πάντα είχαν κριθεί. Αρνήθηκε όμως και την αλλαγή της ώρας του αγώνα προς τα κάτω. Αντί για 8 ας πούμε 6. Κι εντάξει πες η Αστυνομία δεν γνωρίζει πόση ώρα μπορεί να διαρκέσει ένας αγώνας βόλεϊ. Αλλά οι αθλητικοί παράγοντες δεν το γνώριζαν; Δηλαδή πόσο περισσότερο πιθανό ήταν να συναντηθούν οπαδοί των δύο ομάδων αν το ματς της ΑΕΚ γινόταν στις 6; Αφού αποδεδειγμένα οι δικοί μας οπαδοί θα βρίσκονταν ΜΕΣΑ στο ΟΑΚΑ όταν οι άλλοι θα άρχιζαν να μαζεύονται. Και όταν πάλι οι δικοί μας θα αποχωρούσαν, οι ΑΕΚτζήδες θα βρίσκονταν ήδη μέσα στο γήπεδο.

Αλλά αν γινόταν στις 6, θα είχε πρόβλημα η Σούπερ Λίγκα. Που επιμένει όλα τα ματς να γίνονται την ίδια ώρα. Αν πάλι μεταφέρονταν ΟΛΑ τα ματς στις 6, ώστε να μη θίγεται η ...ισονομία, τότε θα θίγονταν τα συμφέροντα των καναλιών και πώς να θίξει η Σούπερ Λίγκα τα τηλεοπτικά; Ξεφτίλες!

Πάντως αυτό που έγραψα στο πρώτο υστερόγραφο, εμένα με ενόχλησε επίσης πολύ. Δεν είναι δυνατόν η ομάδα σου να έκανε την υπέρβαση ένα 24ωρο πριν (γιατί εγώ ούτε που περίμενα πως θα νικήσει την Κούνεο), να παίρνει τελικά τη δεύτερη θέση, που εντάξει πρωτιά δεν είναι, αλλά δεν παύει να είναι τιμητική και εσύ αντί να μείνεις μέσα να την χειροκροτήσεις, να την έχεις ήδη κάνει, μόνο και μόνο για να πας να συναντήσεις τους ΑΕΚτζήδες και να πλακωθείς μαζί τους; Απονομή σε άδειες εξέδρες; Πού είναι αυτό που λέμε: "Στις χαρές και στις λύπες μαζί;".
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ ήταν!

gatti said...

@koutavaki: Tα παιδιά του βόλεϊ έκαναν μεγάλη προσπάθεια. Τους αξίζουν πολλά μπράβο. Να σου πω την αλήθεια κάπου το περίμενα ότι θα χάσουμε. Η υπέρβαση είχε γίνει το Σάββατο. Και ακόμα κι αν η κούραση δεν είχε καταβάλλει τους παίκτες, ήταν μάλλον απίθανο να βρουν τα ψυχολογικά αποθέματα που απαιτούνταν για τον αγώνα με τους Ρώσους. Είχαν "αποφορτιστεί".

Δεν έκανα σχολιασμό της ποδοσφαιρικής γκέλας γιατί δεν είδα τον αγώνα. Πώς να γράψω για κάτι που δεν είδα! Περισσότερο γαύρο είδα και από εμάς μόνο τα γκολ. Ακούω και διαβάζω όμως ότι πάλι τα χώνουμε στον Τεν Κάτε. Οπότε καλά είμαστε! Δεν έχει αλλάξει τίποτα από την προηγούμενη εβδομάδα! :))

YΓ. Η αποστολή της Εθνικής υπάρχει στο www.epo.gr

gatti said...

@Γιώργος Τ.: Δεν το συζητάμε, η ευθύνη της Σούπερ Λίγκα είναι τεράστια. Εδώ και τόσο καιρό γνώριζε ότι το συγκεκριμένο Σαββατοκύριακο θα διεξαχθεί το φάιναλ φορ του κυπέλλου Συνομοσπονδίας. Και τι έκανε γι΄ αυτό; Τίποτα! ΄Η μάλλον πήγε όλους τους αγώνες μία ώρα αργότερα. Ωστε να ...εξασφαλίσει ότι θα συναντηθούν ΣΙΓΟΥΡΑ οι οπαδοί. Αλλά όπως είπα και παραπάνω στον thodora πώς θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά; Τα κανάλια δεν τα βόλευε να γίνουν οι αγώνες νωρίτερα και πώς να τους χαλάσει το χατίρι. Και το δικό της περί ...δικαίου αίσθημα (εδώ γελάνε) δεν της επέτρεπε να αναβάλλει τον αγώνα της ΑΕΚ.

Το ματς στη Νέα Σμύρνη ήταν για γέλια. Τρία οφσάιντ σε δύο αναμετρήσεις του Πανιωνίου με τον γαύρο. Κανείς δεν λέει ότι θα παίρναμε εμείς το πρωτάθλημα, αφού χάσαμε μόνοι μας τόσους βαθμούς. Αλλά μην ξεχνάς πως αν η διαφορά (που είναι πλασματική) δεν ήταν τόσο μεγάλη, πολλές από τις γκέλες μας (που ήταν αποτέλεσμα αδιαφορίας και έλλειψης κινήτρου) θα είχαν αποφευχθεί.

Ποιος κόσμος του γαύρου έχει σιχαθεί τη σαπίλα; Ελάχιστοι είναι. Μπες στα φόρουμ τους να διαβάσεις πόσο υπερήφανοι είναι! Γι΄ αυτό και δεν πιστεύω ότι θα αλλάξει κάτι. Λέμε συνέχεια πως οι παίκτες μας δεν έχουν το πνεύμα του νικητή. Αμα παίρνεις ένα πρωτάθλημα σε 13 χρόνια κι αυτό σου το ...αμφισβητούν (είδες τίτλο το "Φως", περί Δούρου;) και τα υπόλοιπα τα έχει αρπάξει ο διορισμένος, πώς να αποκτήσεις το πνεύμα του νικητή;

gatti said...

@irene: Aυτό είναι το πρόβλημα Ειρήνη μου. Οτι ΠΟΤΕ δεν φαντάζονται τι μπορεί να γίνει. Είναι άχρηστοι...

Οχι πατάτα το πρωτάθλημα σε παρακαλώ! Τι την έβαλα κοτζάμ φωτογραφία και μίλησα για σημειολογία; Είναι τυχαίο που στο συγκεκριμένο παιχνίδι που κατέκτησε και μαθηματικά τον τίτλο, συνέβη το συγκεκριμένο συμβάν; Ενας πρωταθλητής σε ένα πρωτάθλημα του ...κώλου!

Πανηγυρίζουν κιόλας για την επιτυχία. Και οι "αντικειμενικές" κοκκίνησαν περισσότερο από τις γαυροφυλλάδες. Κι η "Εξέδρα" λέει: "Θα περάσουν δεκαετίες να ξανακαταφέρει ομάδα αυτό που πέτυχε ο Ολυμπιακός με 12 τίτλους σε 13 χρόνια".

Να εύχεται να ΜΗΝ το καταφέρει καμία ομάδα ΠΟΤΕ ξανά, λέω εγώ. Γιατί αν το καταφέρει κάποια ομάδα στο μέλλον θα σημαίνει ότι έχουμε μπει σε μια νέα "ομηρία" του ποδοσφαίρου μας και ο μόνος που θα έχει αλλάξει θα είναι ο πάτρωνας...

Crazy Tourists said...

Όντως η απονομή έγινε μπροστά σε άδειες κερκίδες...Τραγικό!
Ιδίως αν σκεφτείς ότι μέχρι εκείνη την ώρα τραγουδάγαμε "κερδίζεις-χάνεις, εγώ θα τραγουδάω..."
Πάντως και εμείς οι λίγοι που θέλαμε να κάτσουμε στην απονομή αναγκαστήκαμε να φύγουμε διότι ανησυχούσαμε για τη σωματική ακεραιότητα αλλά και για τα αυτοκίνητά μας...
Ντροπή και αίσχος...

Τρελοτουρίστρια

The Bgt said...

Τι δουλεια εχουνε μωρε αυτα τα αποβρασματα με το βολλευ?

πηγαν, εκτονωθηκαν λιγο, ολοκληρωσαν την εκτονωση κανοντας ντου στους Αεκτζηδες... και ο Θανασακης θα ευχαριστει τον υπεροχο κοσμο του.
Ωρες ωρες αναρωτιεμαι τι διαφορα εχουν οι κοντοι απο τον Κροκους.

Οσο για το ελληνικο πρωταθλημα η αξιοπιστια της κοινης ωρας εναρξης το μαρανε.
Να δουμε θα κερδισει τον κουμπαρο την αλλη εβδομαδα ο "αξιος" πρωταθλητης ?

gatti said...

@Crazy Tourists: Μόνο στα τραγούδια και στα συνθήματα ισχύει αυτό. Στην πράξη το ξεχνάμε.

Και εντάξει, να δικαιολογήσω αυτούς που έφυγαν από φόβο για τα αυτοκίνητά τους, να καταλάβω (χωρίς να δικαιολογήσω, εννοείται), τους κάφρους που πήγαν στο ...ραντεβού με τους ΑΕΚτζήδες. Αλλα οι υπόλοιποι; Γιατί δεν έκατσαν; Ολοι με αυτοκίνητα ήρθαν;

gatti said...

@The Bgt: Εδώ υπάρχει μια ακόμα σημαντικότατη παράμετρος! Θεωρούμε πια δεδομένο πως όπου συναντηθούν οπαδοί θα γίνει Γης Μαδιάμ. Δηλαδή αυτό δεν μας φαίνεται πια παράξενο ούτε καν λόγος αποτροπιασμού. Γιατί για να λέμε την αλήθεια πρώτα θα έπρεπε να μας νοιάζουν τα αποβράσματα που υπάρχουν μεταξύ των οπαδών και μετά το αν η Αστυνομία ή η Σούπερ Λίγκα κάνει τη δουλειά της σωστά.

Αλλά το καφριλίκι έχουμε μάθει να το θεωρούμε πια αναγκαίο κακό.

Και βέβαια έχουν ευθύνες οι Γιαννακόπουλοι όταν "χαϊδεύουν" αφτιά και ευχαριστουν τον "υπέροχο κόσμο" και τον δικαιολογούν που τα έσπασε και τα ρήμαξε. (Οπως επίσης έχει και η ΑΕΚ - μικρότερες βέβαια - που "νίπτει τας χείρας της" με την ανακοίνωση τύπου "τα έλεγα εγώ...").

ΥΓ. Πες ότι το έχει ήδη το τριποντάκι στην τσέπη ο κουμπάρος...

Crazy Tourists said...

gatti μου έχεις απόλυτο δίκιο...Στα τραγούδια είμαστε καλοί...Πάντως από τον κόσμο που ήταν μέσα η μεγάλη πλειοψηφία έφυγε λόγω καφρίλας, ό,τι και αν περιλαμβάνει αυτή η λέξη, και οι υπόλοιποι από φόβο...
Τραγικό να θεωρούμε δεδομένο ότι θα γίνουν φασαρίες (όλοι το ξέραμε)...
Όσο για αυτό που λέει ο The Bgt, δε νομίζω ότι οι Αεκτζήδες ήταν άμοιροι ευθυνών...

Τρελοτουρίστρια

The Bgt said...

Ο μυθος του δωδεκατου παικτη.. και τα καστρα, οχυρα, πυροβολεια και χαρακωματα με υπερασπιστες τους γενναιους οπαδους-στρατιωτες!

(Βεβαια οι πιο νορμαλ δεν πολυσκοτιζονται,οπως η μικρη Σεντ Ετιεν και η μικρομεσαια Βιγιαρεαλ που ξεπερασαν πολυ ευκολα τον πυρηνο του κοσμο και τη θυρα 113).

Το λιβανισμα των οπαδων (οχι απαραιτητα καφρων) ειναι τεχνη στην Ελλαδα.
Προσεξτε στους αγωνες των ΟΣΦΠ και ΠΑΟ (κυριως του 1ου)ποσο συχνα δειχνουν πλανα απο τους αλλαζοντες οπαδους χωρις καν να εχει μπει καποιο γκολ. (Στο Παο - Βιγιαρεαλ οι Αγγλοι εκφωνητες απορουσαν γιατι ο σκηνοθετης εδειχνε συνεχεια την κερκιδα. Αχ απονηρευτα Εγγλεζακια. Ρωτηστε τον Νταρμπυτετοιο, ξερει πια).

Ολα αυτα στα πλαισια της αλληλολατρειας μεταξυ του 12ου παικτη και των ΜΜΕ: οι μεν πρωτοι εχουν ονειρωξεις δυναμης και μεγαλειων οι δε δευτεροι εισπρατουν εξουσια και παραδες. Και ολοι μαζι δουλευουν για τον καθε κουμπαρο, προεδρο (κοντο-ψηλο) και λοιπες δυναμεις.

Τρέλλα!

pensierix said...

Δεν έχω να προσθέσω κάτι για τα επεισόδια, με καλύψατε πλήρως. Στέκομαι σε αυτό που λες, gatti. Τις καφρίλες πλέον τις θεωρούμε δεδομένες...Δεν αποτελούν είδηση...Οπως δεν είδηση αλλά κοινοτοπία να πω ότι με τέτοιο επίπεδο παραγόντων, αθλητικής δημοσιογραφίας(το έχουμε συνηθίσει αλλά είναι πολύυυυ χαμηλό) και γενικότερης αθλητικής παιδείας, θα ήταν παράλογο να απαιτούμε και διαφορετική ποιότητα οπαδών από αυτή που έχουμε...Διότι "αγάπη για την ομάδα" και "αγάπη για το άθλημα" δεν πάνε χέρι χέρι στο Ελλαδιστάν...

ΥΓ
Δεν σχολιάζω τα πρωτοσέλιδα.

ΥΓ1
Αδιαφορώ πλήρως για τα play off.

gatti said...

@Crazy Tourists: Δυστυχώς τα επεισόδια ανάγκασαν και πολύ κόσμο που υπό κανονικές συνθήκες θα έμενε να φύγει άρον άρον. Είναι γεγονός αυτό. Αλλά και πάλι δεν νομίζω να ήταν πολύ αυτοί που θα έμεναν από την στιγμή που δεν πήραμε την πρώτη θέση.

Είναι όντως τραγικό να θεωρούμε δεδομένο ότι θα γίνουν επεισόδια...

gatti said...

@The Bgt: Aλίμονο! Ολα για τον 12ο παίκτη γίνονται. Είναι τυχαίο; Οχι βέβαια. Αλλά και οι ίδιοι οι οπαδοί φτιάχνονται από το πολύ κανάκεμα. Αφού γουστάρουν να ακούνε πως είναι ο "πύρινος κόσμος" της ομάδας και πως με την συμβολή του η ομάδα θα φτάσει στη νίκη. Μη το ψάχνεις. Καλό είναι να υπάρχει ωραία ατμόσφαιρα στο γήπεδο και όντως οι οπαδοί βοηθούν. Αλλά είμαστε κι εδώ της υπερβολής όπως σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας.

gatti said...

@pensierix: H αθλητική παιδεία είναι το παν. Από αυτήν ξεκινούν τα πάντα. Εμείς θεωρούμε δεδομένο πως όπου συναντηθούν αντίπαλοι οπαδοί θα γίνει το "έλα να δεις" και οι Πορτογάλοι μας χειροκρότησαν ιπποτικά μέσα στην χώρα τους βλέποντάς μας να σηκώνουμε το ευρωπαϊκό με αντίπαλο τη δική τους ομάδα.

Μπορείς να φανταστείς τι θα είχε συμβεί αν η διοργανώτρια ήταν η Ελλάδα και στον τελικό νικήτρια η Πορτογαλία; Στην καλύτερη περίπτωση η απονομή στους Πορτογάλους θα γινόταν σε άδειες εξέδρες, στη χειρότερη ακόμα θα παίζαμε ξύλο μαζί τους και μπορεί να είχαμε θρηνήσει και νεκρούς.

Πίκρα...

ΥΓ1. Κι εγώ στα όρια είμαι να αδιαφορήσω για τα πλέι οφ...