Wednesday, March 4, 2009

Καληνύχτα μα**κα ... η ζωή έχει πλάκα




Αν χάθηκε κάτι στον σημερινό αγώνα για τον Παναθηναϊκό δεν είναι η δυνατότητα να διεκδικήσει το μόνο τρόπαιο που του είχε απομείνει μετά την απώλεια του πρωταθλήματος. Ετσι κι αλλιώς το κύπελλο είναι ο κατ΄ εξοχήν θεσμός των εκπλήξεων και δεν υπάρχει ομάδα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά παγκοσμίως που να μην την έχει πατήσει και μία και δυο και τρεις φορές. Δεν είναι ούτε καν το γεγονός ότι ο ντροπιαστικός αυτός αποκλεισμός ήρθε από ομάδα που βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας και παλεύει για τη σωτηρία της. Εχει συμβεί και αλλού ομάδες να σηκώνουν ακόμα και το κύπελλο την ίδια στιγμή που υποβιβάζονται κατηγορία. Δεν είναι τέλος ούτε καν το γεγονός ότι δεν κατάφερε για μια ακόμα φορά να κερδίσει μια "μικρή" ομάδα τη φετινή σεζόν. (Φοβάται ο βρεγμένος τη βροχή;).

Η μεγαλύτερη απώλεια από τον σημερινό αγώνα είναι η απώλεια της ισχύος των επιχειρημάτων του ότι η αγωνιστική του αξία είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτήν που δείχνει η βαθμολογική του θέση. Γιατί κάθε φορά που θα παρουσιάζει αυτή την αγωνιστική εικόνα και θα επιδεικνύει αυτή τη νοοτροπία ο καθένας θα μπορεί να υποστηρίζει (ακόμα κι αν αυτή είναι η μισή μόνο αλήθεια...) πως δεν έχει το δικαίωμα να διαμαρτύρεται. Τουλάχιστον όχι πριν βελτιώσει το αγωνιστικό του πρόσωπο.

Οποτεδήποτε λοιπόν χορταίνει την πείνα του με τα ...ψίχουλα της ηθικής ικανοποίησης για μια προηγούμενη εμφάνισή του (γιατί ΨΙΧΟΥΛΑ είναι οι εντυπώσεις που κέρδισε στο ματς με το γαύρο από την στιγμή που δεν κατάφερε να πάρει το τρίποντο) και οποτεδήποτε η αίσθηση πως τη νίκη του τη στέρησε η διαιτησία (που του τη στέρησε, αλλά μια σοβαρή ομάδα δεν μένει εκεί, κάνει αποτίμηση - διαχείριση της κατάστασης και προχωράει παρακάτω) του επιτρέπει να δει το δέντρο αλλά του κρύβει το δάσος, θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος για αποτελέσματα σαν το σημερινό.

Αραγε, διάλεξαν πάλι παιχνίδι οι παίκτες; Εχει γίνει πολύς λόγος γι΄ αυτό. Προσωπικά, τώρα πια πιστεύω πως ισχύει αυτό που είχε δηλώσει στην περιβόητη συνέντευξή του ο Μάντζιος. Οτι δηλαδή οι παίκτες δεν διαλέγουν παιχνίδια, αλλά υποσυνείδητα είναι περισσότερο συγκεντρωμένοι και δείχνουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τα παιχνίδια που θεωρούν δύσκολα, παρά για αυτά που θεωρούν πιο εύκολα.

Μα ήταν το παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό εύκολο; Συγκριτικά με τη Βιγιαρεάλ, ούτε συζήτηση. Επιτρέπεται όμως μια ομάδα που κυνηγά τον θεσμό του κυπέλλου ως τον μοναδικό εφικτό στόχο για φέτος (εκτός πια αν τα καμάρια μας θεωρούν ότι φετινός εφικτός στόχος είναι η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, οπότε πάω πάσο...) να βλέπει χαλαρά το επαναληπτικό παιχνίδι της έστω και απέναντι σε μία εκ των ουραγών ομάδων της βαθμολογίας όταν γνωρίζει πως δεν κατάφερε να νικήσει στον πρώτο αγώνα ούτε καν τις ρεζέρβες της;


Εχουμε λοιπόν μια ομάδα με σαφέστατο πρόβλημα σε νοοτροπία. Με έλλειμμα σε φιλοσοφία πρωταθλητισμού. Μήπως έχουμε και έλλειμμα ποιότητας; Αν πάρουμε τοις μετρητοίς τις δηλώσεις του Τεν Κάτε, προφανέστατα έχουμε και απ΄ αυτό: "Τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση έχουν να κάνουν με την ποιότητα. Oταν η ποιότητα είναι επαρκής, η απόδοση είναι σταθερή. Oταν δεν είναι επαρκής δεν υπάρχει σταθερότητα. Αυτή η ομάδα έχει την ικανότητα να συγκεντρώνεται στα δύσκολα ματς αλλά με τις μικρότερες ομάδας υπάρχει πρόβλημα"

Για μένα οι παραπάνω δηλώσεις, που είναι σαφέστατα και μήνυμα προς τη διοίκηση (αν και αύριο θα ακούσουμε - διαβάσουμε ότι απαξίωσε τους παίκτες του...) είναι η ουσία της φετινής εικόνας του Παναθηναϊκού όχι μόνο στο ματς με τον Πανσερραϊκό, αλλά σε ολόκληρη τη φετινή σεζόν.

Κάποιοι άλλοι βέβαια, θα θεωρήσουν ότι φταίει ο Ολλανδός. Κι ας μην χρειάζεται καν σχέδιο δράσης για ακριβοπληρωμένους παίκτες, προκειμένου να αντιμετωπίσουν μια ομάδα σαφέστατα υποδεέστερή τους. Καμία πρωτοτυπία, δεν είναι η πρώτη φορά που θα τα ακούσει ο Τεν Κάτε.

Φταίει λοιπόν ο Ολλανδός που:

* Kατέβασε την ομάδα με δύο αμυντικά χαφ αφού με βάση το κλασικό επιχείρημα που ακούμε όλη τη σεζόν, απέναντι στις μικρές ομάδες ένας "κόφτης" είναι αρκετός. Το είδα, όταν βγήκε ο Σιμάο...

* Χρησιμοποίησε τον Βύντρα δεξί μπακ ενώ θα μπορούσε να τον βάλει εξ αρχής στόπερ μαζί με τον Βαβζίνιακ και να μην χρησιμοποιήσει τον Γκούμα (θυμίζω ότι ο Σαριέγκι ήταν τιμωρημένος και ο Νίλσον κρίθηκε σκόπιμο να ξεκουραστεί στο συγκεκριμένο παιχνίδι). Και δεν φτάνει αυτό αλλά τον έκανε αλλαγή με τον Μουν, αντί να βγάλει τον Γκούμα και να τον βάλει στο κέντρο της άμυνας. Μόνο που τελικά το πρόβλημά μας δεν ήταν οι δημιουργικές ικανότητες του Βύντρα, αλλά οι ανασταλτικές, αυτές για τις οποίες όλοι ανεξαιρέτως παραδεχόμασταν ακόμα και τα προηγούμενα χρόνια, ότι ήταν καλές.

* Χρησιμοποίησε εξ αρχής Κλέιτον, Γκάμπριελ που ολόκληρο το χρόνο φωνάζουμε ότι πρέπει να παίζουν βασικοί. Και ο μεν πρώτος δεν μπορεί να βγάλει μια μπαλιά της προκοπής, ο δε δεύτερος δεν μπορεί να κάνει ούτε πλασέ.

* Εβγαλε τον Σιμάο, αφού έπρεπε να ρισκάρει και να τα δώσει όλα για όλα για να γυρίσει το ματς και όχι αυτόν τον μυρουδιά τον Ζιλμπέρτο Σίλβα. Ναι, έπρεπε να αφήσει τον Μοζαμβικανό που δεν μπορεί να δώσει μπαλιά στα δυο μέτρα, τη στιγμή που το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν να βγει η ομάδα μπροστά.

* Εβγαλε τον Πετρόπουλο και έβαλε μέσα τον άμπαλο τον Σαλπιγγίδη. Ναι, είδα πόσο βοήθησε ο Πετρό όσο έπαιξε.

Για το μόνο που φταίει ο Ολλανδός είναι που έβαλε μέσα την 11άδα που όλοι θέλαμε να βλέπουμε κάθε εβδομάδα και αυτή αποδείχτηκε κατώτερη των περιστάσεων. Ηταν και άτυχη ταυτόχρονα, αλλά τώρα πια, μετά τον αποκλεισμό, ποιος θα σταθεί σ΄ αυτό;



Τέλος πάντων, είναι πολλά που θα ειπωθούν. Ο καθένας θα έχει και τη δική του γνώμη και υπάρχει και εκείνη η μυθική ατάκα του Κλιντ Ιστγουντ στον "Επιθεωρητή Κάλαχαν" σχετικά με τις απόψεις. Για άλλον φταίει ο τεντάς, για άλλον οι παίκτες, για άλλον η διοίκηση, για άλλον η νοοτροπία για άλλον όλα αυτά μαζί.

Το θέμα είναι ένα: Αφού δεν μπορούμε - πια - να μιλάμε για πρόληψη (φευ) είναι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ώρα να ασχοληθούμε με τη ΔΙΑΓΝΩΣΗ - ΘΕΡΑΠΕΙΑ.

* Υπάρχει κακή νοοτροπία; Πρέπει να εκλείψει.
* Υπάρχουν παίκτες που δεν καταλαβαίνουν σε ποια ομάδα παίζουν; Πρέπει να φύγουν.
* Υπάρχει έλλειμμα ποιότητας στο έμψυχο υλικό; Φέρτε παίκτες κλάσης.
* Υπάρχει πρόβλημα με τον προπονητή; Αν έτσι εκτιμάτε, αλλάξτε τον. Αλλά αν τον εμπιστεύεστε, επιτέλους ΣΤΗΡΙΞΤΕ τον και μην επηρρεάζεστε από τον Τύπο. Γιατί όσο εξακολουθείτε να επηρρεάζεστε, ΟΠΟΙΟΝ και να φέρετε το ίδιο θα γίνεται κάθε χρόνο. Το ξέρουμε και το ξέρετε. Το βλέπουμε και το βλέπετε με τις τόσες αλλαγές προπονητών που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια.

Αν και το πιθανότερο θα είναι να φύγει μόνος του στο τέλος της σεζόν με όλα όσα έχει δει. Και για πρώτη φορά σκέφτομαι, πως ίσως καλά θα κάνει...

ΑΦΟΥ τα φροντίσετε όλα αυτά, μπορείτε να ασχοληθείτε και με τα όργια της διαιτησίας στο τηγάνι, αποδεικτικά του δικού σας ελλείμματος εξουσίας στο παρασκήνιο:

* Καθαρή η δεύτερη κάρτα στον Κοντρέρας (δεν έχω γνώμη όμως για την πρώτη, δεν την είδα).

* Καθαρή μεν βλακώδης δε η δεύτερη κίτρινη στον Ιβιτς, που είχε την απαίτηση να τηρηθεί φερ πλέι στον τραυματισμό του Κονσεϊσάο μία φάση πριν. Πού ζεις ρε κακομοίρη;

* Φάουλ του Πάντου για δεύτερη κίτρινη, που δεν δόθηκε ποτέ.

* Αντικανονικό κόψιμο του Μπακαγιόκο από τον Παπαδόπουλο που σηκώνει κόκκινη κάρτα, αλλά ούτε η κάρτα δεν δόθηκε ούτε το φάουλ.

* Οφσάιντ το γκολ του Ντάρμπισαϊρ.

ΟΜΟΡΦΙΕΣ...

Για τις οποίες, ωστόσο, βραδιές σαν την αποψινή, μάλλον δεν δικαιούσαι να μιλήσεις...


Scratch: Tουλάχιστον το γ***σι του γαύρου από την ουραγό της βαθμολογίας είχε αύρα ευρωπαϊκή!

Scratch 1: Ενα ακόμα να τρώγαμε και θα είχαμε repeat της περυσινής χρονιάς. Στο ματς του πρωταθλήματος κερδίσαμε τις εντυπώσεις και τρεις μέρες αργότερα ήρθε η τεσσάρα. Τι; Πέρσι ήταν τα δύο ματς με τον ίδιο αντίπαλο; Ε κι ο Πανσερραϊκός ερυθρόλευκα φορούσε...

Scratch 2: Η ΑΕΚ είναι σίγουρο ότι χάρηκε; Μήπως λυπήθηκε; Πάνε τα λεφτά από τα εισιτήρια, δεν είναι σίγουρη η πρόκριση, χώρια που θα έχει και έξοδα για τη μετάβαση στις Σέρρες.

Scratch 3: Και μετά έχεις παράπονα από τη συμπεριφορά μας ρε Λουκά... Σταθερότητα. Αυτό ζητάμε...

Scratch 4: Για δες καιρό που διάλεξε ο Λάζαρος να παίξει μπαλάρα...

Scratch 5: Φοβερός Γιάννης Βοϊτσίδης στην ΕΡΑ Σπορ όταν του ζητήθηκε να κάνει κριτική του αγώνα στη διάρκεια της παράτασης: "Τι κριτική να κάνω; Βλέπει όλη η Ελλάδα. Δεν συζητάω για τους βοηθούς, δεν έχουν δώσει ούτε ένα σφύριγμα στον ΠΑΟΚ, ούτε καν στο φάουλ που έγινε στον Μπακαγιόκο. Περιμένουμε απλώς να τελειώσει η διακωμώδηση του αθλήματος. Είναι θέμα χρόνου να βάλει κάποιο γκολ ο Ολυμπιακός και να πάρει την πρόκριση".

Scratch 6: ΓαυροΑΡΔ λίγο αργότερα: "Δεν καταλαβαίνω γιατί είπε αυτά τα πράγματα ο Γιάννης Βοϊτσίδης. Το πρόβλημα του ΠΑΟΚ ήταν ότι εκνευρίστηκε υπερβολικά μετά το γκολ που δέχτηκε".

Scratch 7: Ξυπνητζής Καρπετόπουλος στο Sport-fm: "To θέμα δεν είναι αν ευνοήθηκε ο Ολυμπιακός. Το θέμα είναι ότι με όλη αυτή την παραφιλολογία για τη διαιτησία όλη η Ελλάδα θέλει να τον δει να αδικείται κατάφωρα σε κάποιο παιχνίδι". ΔΕΝ θέλει να τον δει να αδικείται κατάφωρα ρε γίγαντα "αντικειμενικέ". Θέλει μια φορά, ΜΙΑ ΦΟΡΑ να δει απλώς να σφυρίζεται ένα παιχνίδι του στα ίσια!

Scratch 8: Αραγε, με πόσους παίκτες θα έμενε ο ΠΑΟΚ μέχρι το τέλος της παράτασης αν δεν σκόραρε ο Ντάρμπισαϊρ;

Scratch 9: O Κοντρέρας με το σκούφο στο κεφάλι σαν προφυλακτικό ήταν!

Scratch 10: Πανιώνιος, ο καλύτερος του χωριού. Είχε "καμαρώσει" από το πρώτο ματς. Πού να τρέχεις τώρα να πάρεις προκρίσεις μέσα στην Αρκαδία; Στη Νέα Σμύρνη πέθανε, στην Τρίπολη τον θάψανε...

Scratch 11: Kαι μέσα σ΄ όλα πήρε πόδι από την ΟΥΕΦΑ ο Βασσάρας επειδή δεν κατάφερε για δεύτερη φορά μέσα σ΄ ένα μήνα να περάσει τα τεστ. Αυτό σημαίνει πως διακόπτεται λέει η ευρωπαϊκή του καριέρα. Ελα να χαρώ τον επόμενο αρχιδιαιτητή!

Σαψαλώθηκα με τον Πανσερραϊκό!

60 comments:

mahler76 said...

πάλι τον ήπιαμε...

xaroylita said...

"Καληνύχτα μα**κα η ζωή έχει πλάκα"

Διαμαρτύρομαιιιιιιιιιιιιιιι.. Που είναι κι αυτός ο διαιτητής επιτέλους.. Έχουμε τίτλους κλεμμένους..εδώ .... Ντροπή... :PPPPP

Επιστρέφω σύντομα αναμένοντας να δώ ποστάρα πάλι..

Φιλούρες.. απ'το γαυράκι!!!!

xaroylita said...

Ήρθα.. Καλά ακόμα να γυρίσεις.. Αμάν ρε Gattouli...

Και ήρθα να διαβάσω ποστάκι πρίν κάνω νανάκια και τπτ..

Τες πά. Θα σε δώ αύριο. Φιλάκια πολλά.

Καληνύχτα καλή μου.

paoad said...

O Παναθηναϊκός δεν θα αλλάξει ποτέ. Μια κρύο, μια ζέστη και στο τέλος η ίδια γλυκόπικρη γεύση.

The Bgt said...

απο την αποψινη αυτοτιμωρια του 10Κ:

Δε θα Ξαναβαλω δεξι μπακ τον Λούκας, ειπαμε ειναι πια στοπερ. Δε θα Ξαναβαλω δεξι μπακ τον Λούκας, ειπαμε ειναι πια στοπερ. Δε θα Ξαναβαλω δεξι μπακ τον Λούκας, ειπαμε ειναι πια στοπερ. Δε θα Ξαναβαλω δεξι μπακ τον Λούκας, ειπαμε ειναι πια στοπερ. κοκ κοκ κοκ


απο την επομενη εκδοση του Μπαμπινιωτη:
Λουκας Βυντρα: Ο εναλλακτικος ορισμος της μαυρης τρυπας (στο δεξι ακρο μιας ποδοσφαιρικης ομαδας).


Στον αθλητισμο οι ομαδες εχουν και κακες βραδυες,δεν ειναι ντροπη να χανουν απο μικροτερες ειδικα στο θεσμο του κυπελου.
ή προτιμαμε να αποβαλονται οι παικτες της αντιπαλου ομαδας μεχρι να καταφερουμε να νικησουμε? ε?

Το κριμα ειναι οτι ο Πανσεραικος μαλλον θα πεσει. Γιατι η "καλη του" ομαδα αποτελειται απο ξενους δ' διαλογης. Ενω τα "δευτερα" του σφυζουν απο υγεια και ειναι κατι φοβερα παληκαρακια ελληνοπουλα. Μακαρι να περασουν τελικο, να παιξουν τα πιτσιρικια και να ξεφτυλισουν το γαυρο. Α μπα..στον τελικο θα παιζουν με 8 παικτες ;)

Καλα αυτο το "Ο Βοσκοπουλος εκοψε τον Χριστοδουλοπουλο" καθε φορα που το ακουγα μου ερχοταν στο νου η μαχη της μαρκιζας σε Πισταδικο :D

gatti said...

@mahler76: Κλασικά, μετά από ένα θετικό αποτέλεσμα...

gatti said...

@xaroylita: Σαν τι περιμένεις δηλαδή να δεις; Αφού θα φάει κράξιμο και η δική σου ομάδα. Τι, έτσι θα σε αφήσω; :ppp

Φιλιά!

Θα τα πούμε το πρωί!

gatti said...

@paoad: Aν δεν αλλάξει η νοοτροπία, δεν θα αλλάξει και η ομάδα. Είναι προφανές...

gatti said...

@The Bgt: Kαι στόπερ να τον έβαζε τα "τσαφ" του θα τα έκανε. Ηταν η μέρα (νύχτα) του. Θυμήθηκε τις παλιές καλές εποχές. Εξάλλου, στο κόψιμο τις έκανε τις μαλακίες, όχι στην ανάπτυξη...

Δεν προτιμάμε να αποβάλλονται παίκτες μέχρι να καταφέρουμε να νικήσουμε. Αλλά σαφώς προτιμάμε να μαθαίνουμε από τα λάθη μας και να μη τα επαναλαμβάνουμε. Ας κάνουμε καινούργια βρε αδερφέ. Οχι τα ίδια!

Με όλα αυτά όντως παρέλειψα να πω συγχαρητήρια στον Πανσερραϊκό. Μπράβο του! Αν μη τι άλλο για το κουράγιο του να παλέψει ένα αδιάφορο γι΄ αυτόν παιχνίδι όταν ο νταλγκάς του είναι η σωτηρία.

Αυτή η ατάκα ήταν όλα τα λεφτά! Τελικά χάσαμε από τον Βοσκόπουλο και από τον Πιπίνη...

pensierix said...

Τυπική παναθηναική "αυτοκτονία". Με τη σημερινή ήττα ο ΠΑΟ κατάφερε πολλά πράγματα:
α) Εκεί που είχε ηρεμήσει σχετικά, πλέον θα ασχολούνται πάλι όλοι μαζί του και όχι πχ με τα χάλια του γαύρου.
β) Του βγήκε η γλώσσα έξω αντί να κάνει συντήρηση δυνάμεων και αποκλείστηκε κι από πάνω.
γ) Κατάφερε το κερασάκι (Τσου Λου) να το κάνει τούρτα και μονόδρομο.
δ) Εξέθεσε όλους όσους φωνάζουν για το γαύρικο κατεστημένο.(φτιάχτε ομάδα ρε!)
ε) Υποχρεώνει τον pensierix να ακούσει πάλι τη μαλ...ια κάθε πικραμένου παλαίμαχου.

Για το ματσάκι, με το που είδα τα δύο δοκάρια καπάκι και τη χαμένη ευκαιρία του Ρουκάβινα, κατάλαβα ότι η βραδιά δεν θα είναι καλή...

Τον "θαύμασα" κι εγώ τον Καρπετόπουλο, όλα τα λεφτά το σχόλιό του. Δεν έχω καταλάβει τι καπνό φουμάρει. Κάτι δε μου γεμίζει το μάτι σ'αυτόν αλλά δεν το έχω προσδιορίσει ακριβώς...Βγήκαν και οι νοσταλγοί και τα χώνανε στο κόσμο που δε γιούχαρε όπως πέρυσι.(και δεν ανήκω σε αυτούς που άκουγε "Τζίγγερ" και έβγαζε σπυριά)

Κατά τα άλλα, τα είπες όλα εσύ, gatti.

ΥΓ
Ασχετα με το σημερινό αποτέλεσμα, πόσες πιθανότητες μας δίνεις να βγούμε δεύτεροι; Εγώ εδώ και καιρό έχω πάαααρα πολλές αμφιβολίες...

gatti said...

@pensierix: H αυτοκτονία είχε συντελεστεί στις 4 Φλεβάρη στις Σέρρες. Τότε που το παιχνίδι είχε λήξει 0-0, που ο Τεν Κάτε μίλησε για πριμαντόνες και εμείς ψάχναμε να βρούμε πόσο πολύ θα επιβαρύνει τους παίκτες το γεγονός ότι θα έπρεπε να πάρουν την πρόκριση στον αγώνα ρεβάνς που ήταν "στριμωγμένος" ανάμεσα στο ντέρμπι με τον γαύρο, το ματς πρωταθλήματος με την Λάρισα και τη ρεβάνς με τη Βιγιαρεάλ. Αν θυμάσαι τα είχα γράψει εδώ: http://gatti-squared.blogspot.com/2009/02/blog-post_04.html

Σήμερα απλώς βρήκαμε το ...πτώμα!

Κλασικά ο Παναθηναϊκός σαν τρενάκι roller coaster μία ανεβαίνει και μία κατεβαίνει. Και άντε τώρα να ξεκινήσει νέα επιχείρηση ανασύνταξης εν όψει του αγώνα με τη Βιγιαρεάλ στον οποίο θα πάμε με την χειρότερη δυνατή ψυχολογία. Δεν θα υπάρχει μόνο το έτσι κι αλλιώς μεγάλο βάρος της προσπάθειας για πρόκριση, αλλά και η αίσθηση της πίεσης που θα προκαλούν οι έτοιμοι να ξεσπάσουν οπαδοί, αν χαθεί και ο τελευταίος στόχος που έχει απομείνει. Ναι, υπάρχει και η δεύτερη θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά όπως λες κι εσύ αυτός ο στόχος κι αν τίθεται εν αμφιβόλω!

Δεν έχεις καταλάβει τι καπνό φουμάρει ο Καρπετόπουλος; Χμμμ. Να βοηθήσω; Νομίζω ότι είναι ένας πανέξυπνος άνθρωπος που έχοντας καταλάβει το "γκελ" που έχει σε κάποιους (πολλούς) αναγνώστες - ακροατές του, "παίζει". Δοκιμάζει τα όριά του και ευφραίνεται διαπιστώνοντας την ικανότητά του να κατευθύνει τη σκέψη τους εκεί που θέλει. Οταν βαριέται, το παίζει "αντικειμενικός γαύρος", επιχειρώντας ανατροπές που ξαφνιάζουν και διασκεδάζει προκαλώντας την οργή των ομοϊδεατών του. Αλλά όταν αισθανθεί ότι η γαυροσύνη κινδυνεύει από την πολλή "αντικειμενικότητα" τραβάει μία γραμμή και ουσιαστικά λέει: "Mάγκες, μέχρι εδώ σας επιτρέπω να κατηγορείτε τον Ολυμπιακό, εγώ προσωπικά δεν προτίθεμαι να πάω παρακάτω, αλλά ούτε και να αφήσω εσάς να το κάνετε".

Οσο για τους παλαίμαχους. Δεν τους παρακολουθώ με τίποτα στην τηλεόραση, εκτός από τον Κωνσταντίνου που είναι αναγκαίο κακό την Κυριακή λόγω "Αθλητικής Κυριακής". Νομίζω ότι θα πρέπει να τους φορέσουν ένα ταμπελάκι ανάλογο με την ταινία που υπάρχει στα πακέτα των τσιγάρων: "Oι παλαίμαχοι βλάπτουν σοβαρά την υγεία".

Δεν άκουσα, αλλά διάβασα ότι ο Γκοτζίλας έδωσε ρεσιτάλ απόψε, βρίζοντας τον Τεν Κάτε. Φαντάζομαι ότι αύριο θα δράσουν και οι υπόλοιποι. Ούτε εγώ έβγαζα σπυριά ακούγοντας το όνομα Τζίγγερ, παρόλο που συμπαθώ περισσότερο τους Γιαννακόπουλους.

Αλλά βγάζω σπυριά ακούγοντας αυτούς που μιλούν για λογαριασμό τόσο του Τζίγγερ όσο και των Γιαννακόπουλων. Γιατί το "ενιαίος και αδιαίρετος" το θέλω στην πράξη, όχι στα λόγια από κάποιους που έχουν συμφέρον να υποστηρίξουν τη μία ή την άλλη πλευρά.

coachp said...

Για τα τεχνικά ζητήματα που είσαι λάθος, δεν θα ασχοληθώ διότι τα εγραψα στο μπλογκ μου για ποιόν λόγο θα τα ακούσει ο Τεν Κάτε. Το μόνο τεράστιο τεχνικό ζήτημα που κάνεις λάθος είναι οτι ο Παναθηναϊκος έπαιξε με 4-3-2-1. Πράγμα που σημαίνει με 3 αμυντικά χαφ και όχι δύο. Το τριτο αμυντικο χαφ ήταν ο Γκάμπριελ. Δεν θα στα αναλύσω αυτά, βαρέθηκα. Προφανώς δεν εχεις προπονηθεί με ομάδα για να νιώσεις τι είναι τα τρια αμυντικά χαφ. Δεν θα κάτσω να σου πω ποιές ομάδες το επαιζαν και πότε. Μόνο μια μεγάλη ομάδα ομως κατάφερε να παιζει με τρια αμυντικά χαφ και να παιρνει αποτελεσματα με μικρότερες ομάδες και αυτή ηταν η Γιουβέντους του λίπι με Νταβιντς, Γιουγκοβιτς, Ντεσαμπ... Anyway,

Θα σταθώ σε κάτι που διαμαρτύρεσαι, αφού τον Τεν Κάτε απο οτι καταλαβαίνω δεν τον κράζεις ποτέ ότι και να γίνεται και σου φταίει ο Τυπος!!!
Λες για νοοτροπία. Ποιος θα μεταδόσει τη νοοτροπία του νικητή στους παιχτες, εγώ απο την εφημερίδα ή ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ??? Ρωτάω?

Πόσα ματς με μικρή ομάδα τα παίζει ο παναθηναϊκός και φοβάσαι οτι θα χάσεις θυμάσαι? Γιατί? Εχεις αναρωτηθεί ποιός φταίει?

Αυτό που είπε ο Μαντζιος φυσικά και ισχύει. Αυτή η παπαρα οτι δεν χρειάζεσαι προπονητή για να κερδίσεις τον Πανσερραϊκό είναι ανηκουστη. Ο προπονητής σε στήνει. Πιονια βάζει για να παίξει το σκάκι του. Φυσικά και το ταλέντο μπορεί να δώσει νίκη, αλλα να εισαι και σωστά στημένος ακόμη πιο ευκολα. Αν εσυ βλέπεις τον Παναθηναϊκο τη φετινή σεζόν καλά στημένο, πάω πάσο. Να μην πολυλογώ επειδή το εκανα και σόρι, τελικά θέλω να μου απαντήσεις μονο στα εξης.

1. Ποιος ειναι υπευθυνος για την νοοτροπία της ομάδας?
2. Ποιος φταίει που ολες οι μικρές ομάδες σε απειλούν και εν τέλει αρκετές σε κερδίζουν(ουτε καν χι) στο Οακα?
3. Αν ειναι ο Παναθηναϊκος μια καλά στημένη ομάδα τη φετινή χρονιά?

Αυτα τα τρια επειδη αν αναλύσουμε πιο ποδοσφαιρικά την συζήτηση δεν θα συμφωνήσουμε καθόλου. Εισαι τελείως διαφορετικής φιλοσοφίας. Μπορεί να ειμαι εγώ λα΄θος δεν αντιλέγω, απλά απαντησ'ε μου σε αυτά...

coachp said...

Για τον Καρπετ κοντα είσαι... Απλά γουστάρει να δημιουργεί τις εντυπώσεις λέγοντας κάτι διαφορετικό και επειδή ειναι εξυπνος και δικτυωμένος, το υποστηρίζει μετά. κανει παιχνιδι με ακροατές αναγνώστες. τεραστιο μυαλό ειναι ο καρπετ. Απλα διαφωνουμε σε τεχνικά ζητήματα και με αυτον.

Για τον Γκοτζο, ειναι η μοναδική φορά που με βρίσκει σύμφωνο σε ολη την καριέρα του....

Αυτό που ειπες οτι αυριο θα αρχίσουν και οι άλλι, δηλαδή τι να κάνουμε ρε γαττί μου? Να μην λέμε αυτο που βλέπουμε, οτι δηλαδή ο τεν Κατε ειναι αλλου για αλλού? Αφού αυτο βλέπουμε τι να κάνουμε, σε παρακαλώ δηλαδή, για ολα φταινε οι δημοσιογράφοι...

gatti said...

@coachp: Kαλά ρε συ κόουτς: Καραούλι είχες στήσει και περίμενες πότε θα (ξανα)έγραφα κάτι καλό για τον Τεν Κάτε, για να μου τη βγεις; Ο Γκάμπριελ ΔΕΝ έπαιξε αμυντικό χαφ, αλλά ως χαφ δίπλα στους Σιμάο και Ζιλμπέρτο μέσα στο γήπεδο ήταν λογικό να συγκλίνει κάποιες φορές προς το μέρος τους για να πάρει τη μπάλα. Αυτό ΔΕΝ τον κάνει αμυντικό χαφ στο παιχνίδι. Αλλά το άκουσα από αρκετούς του συναφιού σου, αυτό που υποστηρίζεις, οπότε αντιλαμβάνομαι ότι είναι η "γραμμή" σας για αύριο.

1. Λες ότι ο προπονητής πρέπει να μεταδώσει την νοοτροπία τους παίκτες. Αρα θεωρείς ότι είναι ανίκανος να μεταδώσει νοοτροπία νικητή. Και ερωτώ κι εγώ με τη σειρά μου; Ποιος τους μετέδωσε την νοοτροπία νικητή στα ευρωπαϊκά παιχνίδια; Αλλος ήταν ο προπονητής τους; Εδώ ο ίδιος ο Μάντζιος το παραδέχεται ότι με τους μικρούς μπαίνουν χαλαρά και με έλλειψη συγκέντρωσης. Τι να κάνει ο προπονητής; Να μπει μέσα να παίξει για λογαριασμό τους;

2. Εχω αναξιόπιστη άμυνα. Τα έχουμε πει χιλιάδες φορές. Για κάθε αμυντικό που περισσεύει στο γήπεδο (που ουσιαστικά δεν περισσεύει, αφού πρέπει να καλύψει τις αδυναμίες των υπόλοιπων), λείπει ένας χαφ. και όλοι βλέπουμε τι μπορεί να συμβεί αν γίνει το αντίθετο. Και όταν με τις μικρές ομάδες έχει πρόβλημα ΚΑΘΕ προπονητής που είχα τα τελευταία χρόνια (αφού έχω χάσει από τους μικρούς ΚΑΙ με Μουνιόθ ΚΑΙ με Πεσέιρο), ε τότε μάλλον φταίει η ποιότητα υλικού και όχι ο προπονητής.

3) Υπήρξαν παιχνίδια που ήταν καλά στημένος και άλλα που δεν ήταν καλά στημένος. Ο προπονητής θα κάνει ΚΑΙ λάθη. Ειδικά όταν δουλεύει για πρώτη φορά σε μια χώρα.

Αλλά τι θέλεις να μας πεις τώρα; Οτι για την σημερινή ήττα φταίει ο Τεν Κάτε και όχι το γεγονός ότι υστέρησαν σχεδόν όλοι οι παίκτες πλην του Χριστοδουλόπουλου; ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΚΑΝΕΙΣ;

Ναι, να κάνετε κριτική. Είναι θεμιτό. Αλλο κριτική, άλλο πόλεμος!

paoad said...

@gatti μπορεί να γουστάρεις τον Τεν, αλλά και μου φαίνεται ότι πρώτα από όλα ο ίδιος έχει πρόβλημα νοοτροπίας και το μεταβιβάζει και στην υπόλοιπη ομάδα. Δεν δίνει τόσο σημασία, ούτε αναλύει τα ματς με υποδεέστερους αντίπαλους. Μπορεί να είναι μαστερ στην ανάλυση του αντιπάλου στα παιχνίδια του τσου λου, αλλά νομίζω πως δεν ασχολήθηκε καθόλου ούτε με τον Πανς ούτε με τον Εργοτέλη. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο αρχηγός της εθνική βραζιλίας έχει πρόβλημα νοοτροπίας και ότι όλοι οι παίκτες που φέρνουμε κατά δεκάδες κάθε χρόνο είναι προβληματικοί. Το πρόβλημα ξεκινούσε και ξεκινά ακόμα από ψηλά. Και σίγουρα ο Τεν κάτε έχει μεγάλη ευθύνη και για το σημερινό.

Πλέον, καλύτερα ας τον αφήσουμε ήσυχο ως το τέλος της χρονιάς και θα κριθεί τότε. Τη δικιά μου γνώμη την έχω γράψει αρκετές φορές εδώ.

Εκτός των άλλων, δεν πρέπει να ξεχνάμε τον Πανσσεραϊκό, που μας έπαιξε στα ίσια, χωρίς να ταμπουρωθεί στην άμυνα, χωρίς καθυστερήσεις και κατέβηκε στην Αθήνα για να παίξει ποδόσφαιρο. Μπράβο στον Ούγκο Μπρος, τον παρακολουθώ από τη στιγμή που ανέλαβε και έχει μεταμορφώσει την ομάδα. Ο τύπος δεν είναι τυχαίος και αν καταφέρει και σώσει τον Πανσσεραϊκό θα του έδινα άνετα τον τίτλο του καλύτερου προπονητή της σουπερ λιγκ για φέτος.

gatti said...

@paoad: Πρόβλημα νοοτροπίας δεν δέχομαι ότι έχει. Διαφορετική νοοτροπία από τους παίκτες μας ναι, αυτό ισχύει και είναι λογικό. Είναι ξένος και προέρχεται από διαφορετική ποδοσφαιρική σχολή. Αλήθεια, το πιστεύεις ότι δεν ασχολείται και δεν αναλύει τα ματς με υποδεέστερους αντπάλους; Πώς μπορείς να το ξέρεις αυτό; Είσαι μπροστά όταν αναλύει τακτικές στους παίκτες; Είναι εντελώς αυθαίρετο. Αλλο πράγμα "δεν μου βγαίνει η τακτική που έχω σχεδιάσει" ή "διάβασα λάθος τον αγώνα" και εντελώς διαφορετικό το "δεν έχω δουλέψει για έναν συγκεκριμένο αγώνα".

Οσο για τον Ζιλμπέρτο Σίλβα, σαφώς και δεν θεωρώ ότι έχει πρόβλημα νοοτροπίας. Αν ανατρέξεις στο ποστ για το πρώτο ματς με τον Πανσερραϊκό είχα γράψει ότι ήταν ο μόνος ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ στο ματς που σεβάστηκε το "μαγαζί" για το οποίο δουλεύει. Ο Ζιλμπέρτο όμως είναι ένας, είναι έμπειρος και μια κλάση ανώτερος από τους υπόλοιπους παίκτες μας. Οι υπόλοιποι δεν είναι δύσκολο να παρασυρθούν μέσα σε ένα νοσηρό κλίμα.

Το πρόβλημα σαφώς και ξεκινά από ψηλά. Και ο Τεν Κάτε έχει πράγματι τις ευθύνες του. Σε πολλά παιχνίδια. Αλλά στο σημερινό παρόλο που ανέλαβε την ευθύνη της ήττας, θεωρώ ότι έχει το μικρότερο μερίδιο από όλους. Γνώμη μου, δεν ισχυρίζομαι ότι είναι οπωσδήποτε και σωστή.

Εμείς θα τον αφήσουμε ήσυχο μέχρι το τέλος της χρονιάς. Ο Τύπος θα τον αφήσει; Γιατί εμείς ό,τι κι αν πούμε απλώς ανακυκλώνεται μεταξύ μας. Αλλά αυτά που θα πει/γράψει ο Τύπος έχουν πραγματικό αντίκτυπο και στην ηρεμία της ομάδας αλλά και - ΔΥΣΤΥΧΩΣ - στη διαμόρφωση της γνώμης των διοικούντων. Και η ευθύνη του επηρρεασμού τους από παρατρεχάμενους και από σφογγοκωλάριους είναι αποκλειστικά δική τους και η αιτία όλων των δεινών της ομάδας!

Τα εύσημα στον Πανσερραϊκό τα δίνουμε, εννοείται αυτό και μπράβο του. Κι άμα ο Μπρος καταφέρει να τον σώσει θα είναι τεράστια επιτυχία που θα την πιστωθεί ο ίδιος. Οντως δεν είναι τυχαίος, είναι πολύ σπουδαίος προπονητής στη χώρα του.

eforas said...

Πλέον έμεινε μόνο το Champions League ως μόνος (ρεαλιστικός) στόχος. Αλλά από την άλλη, καλύτερα που αποκλειστήκαμε νωρίς. Δεν θα ήθελα τελικό με Ολυμπιακό. Ας τα λουστούν άλλοι (βλ. ΑΕΚ) αυτά.

P.S. Πως βλέπετε σχήμα με Βοσκόπουλο, Χριστοδουλόπουλο, Πουλόπουλο, Σφακιανάκη και Ιγκλέσιας;

Γιώργος Τ. said...

Ωραίο τραγούδι μου θύμησες στον τίτλο σου!!
Για το ματς τι να πεις? Είναι που είναι σκατά η νοοτροπία των παικτών, ήρθε και η ατυχία και έδεσε το γλυκό.. Μεγάλη γκαντεμιά το χθεσινό παιχνίδι.. Χωρίς ουσιαστικό σχέδιο μετά το 0-1 έπαιξε ο Παναθηναϊκός, χωρίς σύστημα, χωρίς μυαλό.. Κι έβγαλε τόσες φάσεις... Μία να κατέληγε σε γκολ νωρίτερα, κάτι μπορούσε να γίνει.. Αλλά η άμυνα και η ατυχία (4 επιθέσεις των Σερραίων, 3 γκολ) μας γονάτισαν..
Αυτό που με εκνευρίζει μέσα από το γήπεδο είναι και η νοοτροπία του κόσμου.. Έπρεπε να τους δεις πώς χειροκροτούσαν τον Πανσερραϊκό στο τέλος..Λες και χαίρονταν που μας απέκλεισε! Και με τον Εργοτέλη είχαμε χειροκροτήσει, αλλά τότε ήταν διαφορετικό.. Οι οργανωμένοι από την άλλη, ανύπαρκτοι.. Με ενοχλεί που σε "μικρά" παιχνίδια είναι μέσα το 1/4 του πετάλου.. Και από την άλλη, δεν μπορούν να δώσουν ρυθμό στην ομάδα.. Αντί να πιέσουν και αυτοί με τον τρόπο τους, είναι ανύπαρκτοι..
Μπράβο στον Λάζαρο που έπαιξε για όλους.. Εύχομαι να πάρει σιγά σιγά τις ευκαιρίες που αξίζει..

Για το άλλο παιχνίδι, πέραν της διαιτησίας, ο ΠΑΟΚ δεν υπήρχε στο γήπεδο.. Και σε αυτό δεν φταίει η διαιτησία.. Για την δεύτερη κίτρινη του Κοντρέρας, διαφωνώ.. Την έδωσε γιατί ήθελε να την δώσει.. Στις φάσεις που η κότα έπεφτε και ζητούσε κίτρινη με το χέρι (ο κανονισμός είναι σαφέστατος για τέτοιες περιπτώσεις) δεν έδωσε τίποτα.. Αλλά μην ξεχνάμε, εκεί είναι Καραϊσκάκη..
*στην δεύτερη κόκκινη έφυγα, οπότε δεν είδα ποτέ τα υπόλοιπα..

kakaskimos said...

Ο eforas βρήκε το γιατί χάσατε. Δεν θέλατε να συγχιστείτε στον τελικό όπου θα παίζατε με τον Ολυμπιακό και θα σας αδικούσε ο διαιτητής. Ο μόνος που έπαιζε ήταν ο Χριστοκάτι που ως πρώην μΠΑΟΚτζής νόμιζε ότι τα μπαληκάρια του ΠΑΟΚ θα κούρσευαν τον Πειραιά.

Οσο οι ομάδες κατεβαίνουν κι έχουν το άλλοθι της καραμέλας της διαιτησίας, θα χάνουν. Γιατί το να παίξουν μπάλα δεν θα είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ μέσα στο μυαλό τους.

Την ψυχολογία σε μια ομάδα την κάνει ΚΑΙ ο προπονητής ΚΑΙ η ποιότητα των παικτών ΚΑΙ η ποιότητα των παραγόντων ΚΑΙ η ποιότητα των "υπηρεσιακών δημοσιογράφων" ΚΑΙ των οπαδών.

Ο καθένας σας, ανάλογα με τις συμπάθειες και τις αντιπάθειές του, πυροβολάει.

Scratch: Τι σκυλοτράγουδα με βάζεις κι αναφέρω ...

Scratch2: Επόμενη ανάρτηση όταν κατακτήσετε και τον τρίτο στοχο. Το Τσου (ρε) Λου

tzonakos said...

Κακή εκτίμηση του αγώνα απο πριν.
Ασύνδετη ομάδα λες και παίζαν πρώτη φορά μαζί, λες και ηταν μια μικτή Τριφυλλιού σε φιλικό προς τιμήν κάποιου Σερραίου λογοτέχνη.

Αντε τωρα να δεις Πανσερραϊκό με Αστέρα στον Τελικό.

Καλημέρα μας.

irene said...

ξέρω για εμάς το κανατε , μπας κ πάρουμε το κύπελλο κ σταματήσει η γκρίνια .. ή θα τον πιούμε κ εμείς στο τέλος ;;

"εκτός πια αν τα καμάρια μας θεωρούν ότι φετινός εφικτός στόχος είναι η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, οπότε πάω πάσο..." χαχα ναι ποτέ δεν ξέρεις , μια θέση στην τετράδα..

Unknown said...

εντάξει οτι θα ακουσουμε οτι φταιει ο τεν κατε θα τα ακουσουμε και απο αντικειμενικες και απο τις δικες μας που περιμενουν στην γωνια

η πρασινη για να δειξει οτι μονο ο παυλος μπορει, η ντερμπυ για να πει τι φταει ο τζιγγερ , να και οι αλλοι τα ιδια κανουν.

δεν προλαβε να ληξει το παιχνιδι και εβγαιναν οι τιτλοι , "ξεφτυλιστηκαν", τι δημοσιογραφια ειναι αυτή?
μια μικρη ομαδα καταφερε να αποκλεισει το φαβορι , αυτο ειναι η υγεια και η ομορφια του ποδοσφαιρου, αυτο κοιταμε να κανουμε και εμεις στο τσου λου.


Παντως ο βγενο πάει να προστατεψει την ομαδα, για αυτο βγαινει να κανει αυτη τη δηλωση για τον γαυρο σημερα

coachp said...

Ρε Γατι, δεν υπάρχει γραμμή για το τι θα γραφτεί για τον ΤΕΝ ΚΑΤΕ.
ΕΛΕΟΣ! Η αποψη ανθρώπων που ασχολούνται με το αθλημα ειναι αυτή...

Στα επιμέρους τώρα και σε αυτά που διαφωνώ...

4-3-2-1 έπαιζε. Ξερεις τι σημαίνει αυτό? Οτι ο αριθμός τρία αντιστοιχεί στα τρία αμυντικά χαφ. Το 4-3-2-1 είναι το λεγόμενο τρίγωνο. Ειναι συστημα αντεπιθέσεων, συμπαγές κεντρο αφού όλοι οι παιχτες ειναι πολύ κοντα... Δεν εχει καμία σχέση το οτι ο Γκάμπριελ που ειναι πιο επιθετικογενής ετρεχε πιο μπροστά απο τους άλλους δύο. Αν ησουν γήπεδο και εβλεπες πως ηταν στημένη η ομάδα, θα καταλάβαινες.

Μην επιμένεις. 4-3-2-1= πληρως αμυντικο συστημα.
Πανσερραικός με τα δευτερα= ομάδα που πρέπει να κερδίσεις=επιθετικο συστημα. ΟΛΑ ΜΑΖΙ=ΛΑΘΟΣ ΤΕΝ ΚΑΤΕ.

Απο εκει και πέρα, εχει αποδείξει με εργα και οχι με λόγια ο Τεν Κατε οτι οταν παιζει με μικρές ομάδες και ειναι να επιτεθεί, το κάνει ΧΑΛΙΑ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ που τον κράζουν για το εργο του. Τοσο απλά. Τα αποτελέσματα μιλάνε απο μόνα τους.

Η ποιότητα του υλικού ειναι πολύ καλή, γιατί όλοι αυτοί οι παιχτες που εχεις αγοράσει κοστίζουν πολλά και τους ήθελαν πολλοί αλλοι εκτος απο την Πανάθα. Το αποδυκνειουν και στην Ευρώπη. Δεν φταίει το υλικο, η διαχείρηση του φταίει. Αν αλλάξεις πάλι ολη την ομάδα δεν θα δεις προκοπή. Οποιον παιχτη αγοράζει ο ΠΑΟ τον καταστρεφει, νεκροταφείο ταλέντων έχετε γίνει...

Τελικά δεν ειμαι εγώ αυτός που έχει φάει κόλλημα με τον Τεν Κάτε, αλλά εσύ που δεν καταλαβαίνεις οτι σε εχει καταστρέψει...

gatti said...

@eforas: Nαι, ρεαλιστικός στόχος το Τσάμπιονς Λιγκ μέχρι το βράδυ της Τρίτης. Μετά θα τρέχουμε να προλάβουμε τα πλέι οφ.

Tώρα είναι η σειρά της ΑΕΚ να νοιώσει το ...μεγαλείο του γαύρου.

ΥΓ. Πλάκα κάνεις; ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ τέτοιο σχήμα! Ούτε από κρίση θα έπαιρνε χαμπάρι ούτε από τίποτα! :)))

gatti said...

@Γιώργος Τ.: Γκαντεμιά υπήρχε όντως, αλλά έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα είναι το τελευταίο που μπορείς να προβάλλεις ως ελαφρυντικό.

Με τον κόσμο δεν ασχολήθηκα, αλλά είναι γεγονός ότι δεν στάθηκε στο ύψος του. Δηλαδή πότε θα πας στο γήπεδο, αν δεν πας να δεις την ομάδα σου μετά από ένα θετικότατο εκτός έδρας αποτέλεσμα στο Τσάμπιονς Λιγκ και από πολύ καλή εμφάνιση στο καπάκι με τον γαύρο, όπου τη νίκη τη στέρησε η διαιτησία;
Ομως, μετά τον αποκλεισμό λέω πως καλύτερα που δεν πήγαν γιατί αν ήταν περισσότερα άτομα μέσα, δεν θα είχαμε στο τέλος μόνο αποδοκιμασίες και σφυρίγματα. Θα έιχαμε πολύ χειρότερα πράγματα...

Ο Λάζαρος είναι ανεβασμένος και προφανώς γι΄ αυτό παίζει. Δεν νομίζω ότι ο Τεν Κάτε έχει προηγούμενα με τους παίκτες του. Ούτε φαίνεται να κρατάει μανιάτικα. Οταν βλέπει ότι κάποιος πάει καλά τον χρησιμοποιεί.

Για τον αγώνα στο τηγάνι συμφωνώ. Δεν φταίει μόνο η διαιτησία. Φταίει και ο ΠΑΟΚ. Ας έβαζε ο Ιβιτς γκολ την μία από τις δύο ευκαιρίες που έχασε στο πρώτο ημίχρονο και τώρα θα λέγαμε άλλα. Την κόκκινη του Κοντρέρας την είδα σωστή, αλλά δεν αποκλείω να κάνω και λάθος.

Η δεύτερη όμως είμαι σίγουρη ότι ήταν εξαιρετικά βλακώδης. Το πολύ χοντρό βέβαια ήταν το φάουλ στον Μπακαγιόκο, όπου δεν δόθηκε τίποτα.

gatti said...

@kakaskimos: Mήπως έχει άδικο ο eforas; Δεν θα δούμε αίσχη στον τελικό;

Ηρθες να κομίσεις γλαύκα στην Αθήνα; Το λέμε και μόνοι μας ότι όσο δεν παίζουμε καλά δεν έχουμε το δικαίωμα να μιλάμε για την διαιτησία. Και αυτό βέβαια είναι το δικό σας άλλοθι.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η διαιτησία είναι σωστή ούτε ότι είναι άδικη η επίθεση εναντίον της.

Scratch: Τα σκυλοτράγουδα δεν σε βάζω εγώ να τα αναφέρεις, αλλά η ασυγκράτητη επιθυμία σου να μας "την πεις".

Scratch: Αν κατακτούσαμε τον τρίτο στόχο δεν θα είχες κουράγιο για ανάρτηση. Θα ήσουν τάβλα στο κρεβάτι, ή στον καναπέ...

gatti said...

@tzonakos: Δεν είναι η πρώτη φορά που έγινε κακή εκτίμηση πριν τον αγώνα. Είναι θέμα νοοτροπίας που πρέπει να αλλάξει.

Πανσερραϊκό στον τελικό μπορεί και να δεις. Η ΑΕΚ είναι ή του ύψους ή του βάθους. Αστέρα όμως στον τελικό δεν βλέπεις με καμία κυβέρνηση.

Καλημέρα!

gatti said...

@irene: Eτσι είναι, είμαστε μεγαλόψυχοι εμείς. Και τον Πανσερραϊκό αφήσαμε να χαρεί μέσα στην στενοχώρια του αλλά και την ΑΕΚ σπρώχνουμε για τον τελικό. Το θέμα είναι: Θα τα καταφέρετε ή θα πάει τζάμπα η ...θυσία μας;

Ναι, ναι, ποτέ δεν ξέρεις. Εδώ πήρε η Εθνική Ελλάδας Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα!
:))

gatti said...

@andy: O Tεν Κάτε φταίει στον Παναθηναϊκό και μόνο που αναπνέει. Δεν είδες τον coachp χθες; Ουσιαστικά μας ανέφερε ό,τι γράφει σήμερα η εφημερίδα του.

Η "Ντέρμπι" πάλι τους τσουβαλιάζει όλους μαζί. Ο Γκοτζίλας έχει πρόβλημα με τον τεντά και δεν το κρύβει.

Ο Βγενό είπε τα αυτονόητα. Ακούγεται αυτή τη στιγμή σαν η φωνή της λογικής. Το θέμα είναι κατά πόσο ενστερνίζονται οι υπόλοιποι τις απόψεις του και κατά πόσο ο ίδιος είναι διατεθειμένος να τις στηρίξει αν σε κάποιο συμβούλιο με τους υπόλοιπους πολυμετοχικούς τεθεί άμεσα θέμα λήψης δραστικών αποφάσεων.

gatti said...

@coachp: Βρε κόουτς, δεν μου λες κάτι. Αφού τα κατέχεις τόσο καλά τα τεχνικά θέματα και γνωρίζεις καλύτερα από τον καθένα τι κάνει στραβό ο τεντάς και τι πρέπει να γίνει για να πάει μπροστά η ομάδα δεν μας λες και ποια ώρα είναι η εκπομπή σου στο SporFM για να σε ακούμε και να μαθαίνουμε από τον μέγα θεωρητικό; Από τον ...Μιχαήλ Σουσλόφ της αθλητικής δημοσιογραφίας, αυτόν που διαφωνεί και με τον άλλο γίγαντα, τον Αντώνη Καρπετόπουλο σε τεχνικά θέματα, μπας και ...ξεστραβωθούμε;

Ελπίζω βέβαια να είσαι όντως δημοσιογράφος και να μην κουβαλάς τίποτα καφέδες στην Sportday και μας αναφέρεις ό,τι πιάνεις από τις συζητήσεις.

Εκτός πια αν είσαι ο άλλος γίγαντας, ο Πανούτσος και απλά μας κάνεις πλάκα. Οχι τίποτα άλλο, αλλά τόσους κόουτς έχετε μαζέψει εκεί και είναι και αυτό το p στο coachp. Βρε ατιμούτσικο, μπας και είσαι ο Πανούτσος undercover;

Μπαααα, ο Πανούτσος είπε σήμερα ότι δεν είναι ευθύνη του τεντά η ήττα από τον Πανσερραϊκό. Αλλά θα μου πεις και ο Α-STRAP-PAN την ίδια δουλειά με τον Α-Χαλί-νωτο κάνει, προσπαθεί να μπερδέψει τους πάντες.

Και μια απορία: Aφού έχεις μια χαρά το μπλογκάκι σου και βγάζεις ανενόχλητος τη χολή σου για τον Τεν Κάτε γιατί έρχεσαι κι από εδώ; Αφού το βλέπεις ότι εμείς (εγώ δηλαδή, ουσιαστικά γιατί οι υπόλοιποι είναι μοιρασμένοι) είμαστε κολλημένοι. Δεν εννοούμε να ξεκολλήσουμε. Ασε μας λοιπόν στη Nirvana μας και στην ασχετοσύνη μας και μη μας ξυπνάς από τον ύπνο του δικαίου!

coachp said...

Με προσβάλλεις πάρα πολύ με το να λες οτι ακολουθώ γραμμή. Ειναι σαν να μου λες οτι δεν εχω προσωπική άποψη για αυτό που βλέπω.
Και να πω οτι είμαι ο μόνος που βλέπω τόσα ελλατώματα για τον Τεν Κάτε?

Κρίμα.

coachp said...

Ο καφετζής είμαι.
Το Π στο κόουτς σημαίνει Πολύ γλυκός και αναφέρεται στους καφέδες που κουβαλάω. Ευτυχώς το βρήκες.
Ευχαριστώ. Εγώ φταίω που ασχολούμαι. εχεις μεγάλο δίκιο σε αυτό.

gatti said...

@coachp: Aυτό ακριβώς επιδίωξα. Να σε προσβάλλω. Μπας και καταλάβεις ότι ενοχλητικά δεν είναι αυτά που γράφεις - αλίμονο ο καθένας έχει δικαίωμα να έχει διαφορετική άποψη, χώρια που μπορεί να έχεις τελικά εσύ δίκιο κι εγώ άδικο - αλλά ο τρόπος που τα γράφεις.

Tι κρίμα που τώρα που είσαι πληγωμένος έγραψες το πιο χιουμοριστικό σου σχόλιο σ΄ αυτό το blog. E πες το μου ντε, ότι πρέπει να σε προσβάλλουν για να ξεδιπλώσεις τον καλύτερο εαυτό σου!

Κόουτς γλυκούλη, θα σε λέω λοιπόν από εδώ και πέρα!!!
(Δεν φαντάζομαι να σε λένε και Λάκη!)

:)))))

tzonakos said...

Τι ωραία που ειναι να λές "αυτός φταίει", "κι εκείνος φταίει" και "να φύγει" και να μην προτείνεις τίποτα άλλο καλύτερο !
Εγω ξερω οτι όποιος δακτυλοδείχνει συνεχώς άλλους και δεν προτείνει λύση ειναι θρασύδειλος που κρύβεται.
Δηλαδη αμα του κόψουνε την κεφάλα του 10Κ τι θα κερδίσει η ομάδα ;
Είπαμε φταίει, οκ πρώτη φορά δεν ειναι, τελευταία ελπίζουμε.

Αντε έχουμε γίνει "προπονητές" όλοι :)

coachp said...

Το p στο κόουτς μπορει να σημαίνει πολλά. η λέξη πολλά, απο πι αρχίζει άλλωστε. ΚοουτςΠολλά βαρύς και όχι ή ΚόουτςΠολυ γλυκός...? Εξαρτάται τον καφέ πάντως... χμμμ!

Επειδη το εχω ακούσει κι αυτό εδώ μέσα μια και ειμαι δημοσιογράφος, το Π μπορεί να σημαίνει κοουτςΠουστης
ή κόουτςΠιπας
η κοουτςΠαναθας
ή ΚόουτςΠΑΟΚ
ή το Π μπορεί να είναι όνομα..Πετρος, Παυλος..
Μπορεί να ειναι και αγγλική λέξη όπως το paranoid ας πούμε...
Πάντως το κοουτςΠροσβλητικός, μάλλον δεν είναι το όνομά μου...

Παρόλα τα πιθανά ονόματα, δεν καταλαβαίνω γιατί οταν διαφωνούμε να ειμαι εγώ αυτός με τον κακό τρόπο και οχι οι απεναντί μου.
Ισως γιατί τελικά ειμαι ο ΚοουτςΠαπαρόμυαλος...

Ευχαριστώ.

paoad said...

@coachp, πολλές φορές συμφωνώ μαζί σου αλλά τι κόλλημα έχεις με το σύστημα. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο δεν μετράει και τόσο τι σύστημα παίζεις, δεν είναι σκάκι, ούτε στρατιωτάκια οι παίκτες. Η περσινή Ρόμα του Σπαλέτι έπαιζε μπαλάρα και έριχνε τριάρες με σύστημα χωρίς καθαρόαιμο επιθετικό, εκτός και αν θεωρείται ο Τότι τέτοιος. Δεν μετράει τόσο το πόσους επιθετικούς ή μεσο-επιθετικούς βάζεις όσο το τι κίνηση κάνει όλη η ομάδα, πόσους παίκτες βάζεις στην περιοχή του αντιπάλου, πόσο βοηθάνε οι πλάγιοι μπακ στην επίθεση, πόσο καλά και γρήγορα πασάρουν τη μπάλα οι κεντρικοί αμυντικοί στα χαφ, χωρίς σούμες, πόσο καλά κυκλοφορείς τη μπάλα κ.α. Το ζητούμενο είναι να υπάρχουν ξεκάθαροι ρόλοι, όχι θέσεις. Να ξέρει δηλαδή ο Ζιμπέρτο ότι κάθε φορά που η μπάλα παίζεται στα πλάγια εκείνος θα πρέπει να παίρνει θέση εντός της περιοχής του αντίπαλου, να ξέρει ο Καραγκούνης ότι δεν μπορεί να βρίσκεται όπου βρίσκεται και η μπάλα παρά μόνο στην περιοχή δράσης του κτλ.

Σε ένα βαθμό, όλα αυτά έχουν δουλευτεί από τον Τεν, γιατί όντως ο Ζιλμπέρτο πολλές φορές παίρνει θέση στην αντίπαλη περιοχή, ο Νιλσον που πέρυσι δεν ανέβαινε ούτε μέχρι τη σέντρα, φέτος πατάει έως και την αντίπαλη περιοχή, ο Μάντζιος δεν βγαίνει τόσο στα πλάγια για να κάνει ντριπλίτσες. Βέβαια, δεν είναι και όλα καλά, γιατί η άμυνα εξακολουθεί να παίζει με σούμες και να πουλάει τη μπάλα εύκολα, ο Καραγκούνης κάνει ότι γουστάρει εντός γηπέδου, ο Σάλπι ακόμα δεν έχει καταλάβει τι ρόλο βαράει στο σύστημα, τα στημένα μας είναι ερασιτεχνικά και παίζουμε με πάρα πολλές σέντρες.

@gatti διαφωνώ με αυτά που είπες σχετικά με τον Βγενό. Τον κοιτάζω με μεγάλο σκεπτικισμό. Από αυτά που μας έταζε όταν επιχειρούσε να μπεί στον Παο δεν έχει εκπληρώσει ούτε το 1/10. Και αναφέρομαι στον Βγενό γιατί εκείνος μιλούσε για Αμπραμοβιτς, Τσέλσι, υπερομάδες.

paoad said...

Πάντως μεταξύ μας κοουτσ νομίζω ότι είσαι και λίγο κρυφοπαναθηναϊκος. Και πρέπει να το αλλάξεις σε coachkp. :))))

koutavaki said...

Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα!Ρε παιδιά καλά και άγια όλα αυτά που λέτε αλλά ως ταπεινή και ανόητη βαζελόφρων έχω κάποιες απορίες.Αν μπορείτε βοηθήστε.Πόσο τυχαίο μπορεί να θεωρηθεί ότι το διπλό του Πανσερραϊκού είχε απόδοση 12?Μήπως τα κονομήσανε οι πολυμετοχικοί κι εμείς τσάμπα σκοτωνόμαστε?Γιατί να θεωρήσω ότι στα διπλά μας στο Τσου Λου έστησε την ομάδα καλά ο Τεν Κάτε και όχι ότι την τράβηξε όλη ο Καραγκούνης?Μπορεί κανείς να φανταστεί ομάδα στα ξένα γήπεδα χωρίς αυτόν?Και ποιος μου λέει ότι αν έπαιζε χθες το αποτέλεσμα θ7α ήταν το ίδιο?Και ποιος μου λέει ότι και αν έπαιζε ο Τζόρβας θα ήταν το ίδιο?Γιατί η μη συμμετοχή τελευταία στιγμή τη στιγμή που δεν έχει παιχνίδια στα πόδια του κάπως μου έκανε!Όλα μέχρι εδώ άπτονται του πρώτου ερωτήματος.Και θα πει κάποιος γιατί αν ο Καραγκούνης βοήθησε τόσο στα διπλά δεν το έκανε και στα πρώτα παιχνίδια στο ΟΑΚΑ?Κι εδώ φίλοι θα σας πω ότι δεν έχουμε γήπεδο.Το είδαμε και στο πρωτάθλημα αυτό.Νομίζω είμαι από τους λίγους βάζελους που το πλεονέκτημα έδρας με τη Βιγιαρεάλ το θεωρώ μειονέκτημα!Και εδώ συμφωνώ με το gatti όσον αφορά τη Λεωφόρο.Άμα θέλεις να βρεις μεγαλύτερο σπίτι, συνήθως πρώτα το βρίσκεις και μετά αφήνεις το παλιό!Όλος ο κόσμος αυτό κάνει!Βοηθήστε με να βγάλω άκρη παίδες!

The Bgt said...

Ομολογω οτι δεν κατεω απο συστηματα. Δεν κατεω απο προπονητικη.

Αλλα τον Τεντα τον παω πολυ πολυ.

Καταρχας δε νομιζω οτι ειναι χειροτερος απο τους τελευταιους προπονητες μας (τουλαχιστον οσο μπορω να αντιληφθω).

Εχει αερα απο ανωτατα ευρωπαικα πρωταθληματα, ειναι αλλο επιπεδο ο ανθρωπος και αυτο φαινεται.
Ειναι πολυτελεια αυτος ο προπονητης για το ελληνικο πρωταθλημα.

Πιστευω οτι πρεπει να τον αφησουν και του χρονου να δουλεψει αλλα ταυτοχρονια τουλαχιστον να κανουν κατι και για τη διαιτησια.

Ειμαι σχεδον βεβαιη οτι η νοοτροπια στους αγωνες με μικρες ομαδες δεν ειναι ευθυνη δικη του. Αυτο προυπηρχε και νομιζω οτι εχει να κανει με λαθος κατευθυνση που δινει η διοικηση στους παικτες.
Εχει επισης να κανει με την περιρεουσα ατμοσφαιρα και το φοβο του πρωταθλητισμου σε συνδοιασμο με το κοκαλλιστικο παρασκηνιο. Δηλαδη οταν ο παικτης ξερει οτι για τον ενα ή για τον αλλο λογο πρωταθλημα δεν περνει επιλεγει παιχνιδια.

Αν δε κτιστει απο την αρχη ενα καθαρο ελληνικο πρωταθλημα και ο Μουρινιο να ερθει δε θα αλλαξουν πολλα πραγματα.
Αυτο φαινεται ξεκαθαρα απο την ευρωπαικη πορεια του ΠΑΟ. Εκει που υπαρχει κινητρο, που δεν υπαρχει η καχυποψια (Ακομα κι οταν σε διαιτητοσφαζουν οπως με τη Βιγιαρεαλ), εκει που τελος παντων υπαρχει μια ποδοσφαιρικη υγεια.

Εγω Μπαγιεβιτς δε θελω. Ανθρωπους που συμβιβαστηκαν και δουλεψαν με το σιχαμερο κατεστημενο δε θελω ακομη κι αν μου δωσουν 10 πρωταθληματα.

Γι αυτο και ψηφιζω Τεν Κατε δαγκωτο. Και δε χαλαστηκα για τη χθεσινη ηττα, παιξανε καλυτερα οι αλλοι και κερδισαν.
Ετσι ειναι το ποδοσφαιρο.

The Bgt said...

@ koutavaki

Ο Καραγκουνης επαιξε και με τον Εργοτελη και τοτε χασαμε με το ιδιο σκορ κι ολας!

Προσωπικα νομιζω οτι μονο ο Μαραντονα ειχε την εκπληκτικη ικανοτητα να κερδιζει παιχνιδια (και πρωταθληματα!!) μονος του. Κι αυτες οι εποχες εχουν περασει ανεπιστρεπτι.

koutavaki said...

Και όσον αφορά τον προπονητή μας δε συμφωνώ με εμπνεύσεις του τύπου Ζιλμπέρτο στόπερ, Σαριέγκι αριστερό μπακ και Βύντρα όπου να ΄ναι...Αλλά προπονητής δεν είμαι και δε θα το κρίνω.Αυτό όμως που δε μπορώ είναι ένας βοηθός προπονητή(σε μεγάλες ομάδες ίσως αλλά βοηθός)βρίσκεται σε μια ομάδα με πρωταθλητές Ευρώπης και τον αρχηγό της Εθνικής Βραζιλίας και τους αποκαλεί πριμαντόνες μετά από κάποιο κακό αποτέλεσμα.Δηλαδή η ψυχολογία στα ύψη!Το κακό δε με αυτό είναι ότι το κάνει δημόσια.Σας συγκρίνω αυτό με τη συμπεριφορά του Βαλβέρδε στο Λέτο παρ΄όλα όσα έγιναν.Δεν είδα αν βγεί να τον ξεφτιλίσει, εκτός και αν δεν ενημερώθηκα σωστά οπότε πάσο.Και όσες φορές έχω μπει σε γαυροφόρουμ τα ρίχνουν όλοι στον Κόκκαλη αλλά και στον προπονητή.Θεωρώ ότι ένας καλός προπονητής πρέπει να προστατεύει την ομάδα.

koutavaki said...

@The Bgt
Μίλησα για τον Καραγκούνη όσον αφορά το τσου λου και αλίμονο αν μας λείπει ένας παίκτης στο πρωτάθλημα και πάμε κατά διαόλου αλλά κάπως έτσι δεν τα καταφέραμε?Απλώς εννοούσα ότι σε αυτά τα παιχνίδια που έχει την εμπειρία(στα ευρωπαικά παιχνίδια εννοώ) είναι σχεδόν σίγουρο ότι στα δύσκολα θα προσπαθήσει έστω να σηκώσει την ομάδα.Και πολλές φορές τα έχει καταφέρει.Πόσες φορές δε διάβασα φέτος στο Sport24 ότι η απόδοσή του αποτελεί βαρόμετρο έξω?Και βέβαια σε καμιά περίπτωση δε θεωρώ ότι είναι ο μόνος που αξίζει, το αντίθετο!
Υ.Γ.Κι εγώ ψηφίζω να μείνει ο τεντάς!!!Και τον πάω σε γενικές γραμμές.Αλλά δυστυχώς τον κάναμε Έλληνα...Αυτή την καραμέλα με τη διαιτησία δεν έπρεπε να την πιάσει τόσο νωρίς και συνέχεια όσο δικιο και να έχει...

Stepas said...

Για τον Παναθηναϊκό τα είπες όλα και συμφωνώ με την ανάλυσή σου. Πράγματι, αν είναι να στηρίξετε τον Τεν Κάτε στηρίξτε τον πραγματικά! Πχ εμείς οι ΠΑΟΚτσήδες δεν τον γουστάραμε τον Σάντος πέρυσι, αλλά η διοίκηση έβαλε 3ετές σχέδιο με τον Σάντος, τον στήριξε και περιμένουμε να δούμε πού θα μας βγάλει. Αν δεν αφήσεις έναν προπονητή να δείξει το έργο του, ομάδα δεν φτιάχνεις!

Για τα δικά μας τι να πω; Στεναχωριέμαι που χάσαμε αυτήν την πρόκριση γιατί έχω την αίσθηση ότι ο γαύρος μας την έκανε δώρο στο α' ημίχρονο κι εμείς την αρνηθήκαμε. Τεσπα. Έχουμε δει πολύ χειρότερες "σφαγές" εμείς οι ΠΑΟΚτσήδες στο παρελθόν. Το ανησυχητικό είναι ότι η Θεσ/νίκη είναι καζάνι που βράζει αυτή τη στιγμή και την Κυριακή έχει ντέρμπι. Μακάρι να μην χαλάσουν οι (αρκετοί) θερμοκέφαλοι ό,τι χτίζουμε τόσο καιρό στην Τούμπα (εννοώ ότι επιτέλους είδαμε φέτος ντέρμπι στην Τούμπα χωρίς να γίνει το παραμικρό)

Τα λέμε!

ΥΓ: Πριν την κόκκινη στον Ίβιτς (που ήταν σωστή) έγινε ολοφάνερο φάουλ στον Αραμπατζή

squarelogic said...

stepa
μονη μας παρηγοριά είναι οτι έχετε την ευκαιρία για ρεβάνς στην Τούμπα...Μην τους αφήσετε να σας σφάξουν και πάλι.Κάντε τους να τους πιασει δέος!Όλη η υγιώς σκεπτόμενη Ελλάδα θα είναι στο πλευρό σας.

tzonakos said...

Με αυτο συμφωνώ squarelogic.
Ολη η Ελλάδα ειναι ΠΑΟΚ σε αυτο το ματς.

pensierix said...

Mήπως είναι λιγάκι υπερβολικός όλος αυτός ο ντόρος με τον ΠΑΟΚ; Σε γενικές γραμμές μια χαρά τον έχει πάει η διαιτησία μέχρι τώρα. Οκ, αδικήθηκε στο συγκεκριμένο ματς αλλά ας μην περάσει και σαν ο οσιομάρτυρας του ελληνικού ποδοσφαίρου. Για να μην μιλήσουμε και για την ΑΕΚ σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Το ματσάκι, βέβαια, της Κυριακής το βλέπω "άσσο" για πολλούς και διάφορους λόγους και μάλλον πολύ χαλλλαρά...

gatti said...

@tzonakos: Aυτό είναι το πρόβλημα. Το να αποδίδεις ευθύνες και να γίνεσαι τιμητής των πάντων είναι το μόνο εύκολο. Το να προτείνεις λύσεις είναι το δύσκολο.

gatti said...

@coachp: Εγώ πιστεύω ότι είναι το όνομά σου. Πέτρος, Παύλος, Παναγιώτης, Πολυχρόνης...

Αν σου το λένε δέκα διαφορετικοί άνθρωποι, ότι είναι ενοχλητικός ο τρόπος που υποστηρίζεις τα λεγόμενά σου, δεν είναι λόγος για να ψαχτείς; Εγώ θα ψαχνόμουν πάντως...

gatti said...

@paoad: Δεν έχω πάψει να είμαι επιφυλακτική με τον Βγενόπουλο. Δεν ξέρω αν φάνηκε έτσι. Από την στιγμή που εμφανίστηκε ξαφνικά στον Παναθηναϊκό και δεν ξέρουμε τίποτα γι΄ αυτόν δεν είναι δυνατόν να μην τον αντιμετωπίζεις με σκεπτικισμό. Συμφωνώ μαζί σου. Αυτό που εννοούσα είναι πως την συγκεκριμένη στιγμή έκανε το αυτονόητο, δηλαδή δεν έριξε λάδι στη φωτιά, αλλά προσπάθησε να κατευνάσει τα πνεύματα, επειδή ακολουθεί το παιχνίδι με την Βιγιαρεάλ. Αυτό έπρεπε να κάνει αυτή τη στιγμή και αυτό έκανε. Τις επόμενες μέρες βέβαια θα αξίζει τον κόπο να συζητήσουμε τι σημαίνουν οι σημερινές του δηλώσεις για την "αποτυχία του σκάουτινγκ" σε αντιδιαστολή με την περιβόητη ανακοίνωση που συνυπέγραψε με τον Τζίγγερ και στην οποία καλούσε τον Τεν Κάτε να κάνει σωστότερη διαχείριση του - ποιοτικού - υλικού του.

Οσο για τα περί Αμπράμοβιτς, Τσέλσι, υπερομάδες κ.λπ. θα έρθει η στιγμή της κρίσης και για τον ίδιο. Από τον Ιούνιο και μετά...

gatti said...

@koutavaki: Καλώς το κουταβάκι! Αμα φτάσουμε να λέμε ότι το διπλό του Πανσερραϊκού ήταν ύποπτο διπλό και ότι πουλάμε τα παιχνίδια στο στοίχημα, ας το κλείσουμε το μαγαζί και ας ασχοληθούμε με κάτι άλλο καλύτερα.

Ναι, λέγε τέτοια για τον Καραγκούνη, εδώ δεινοπαθούν οι συμπαίκτες του να του πάρουν τη μπάλα για να εκτελέσουν κανα στημένο (θυμάσαι τι σκυλοκαβγάς γινόταν πέρσι με τον Μάτος) άμα την δει εκτός από ηγέτης της ομάδας ΚΑΙ αναμορφωτής, θα ψάχνουμε σκάλα για να τον κατεβάσουμε από εκεί που θα έχει ανέβει.

Αυτό που λες για το γήπεδο με βρίσκει σύμφωνη. Το ΟΑΚΑ δεν είναι έδρα. Ακόμα και το χθεσινό ματς που πήγε τόσο στραβά, σε ένα γήπεδο σαν τη Λεωφόρο θα είχε γυρίσει.

Η τοποθέτηση του Ζιλμπέρτο Σίλβα ως στόπερ δεν είναι τόσο αταίριαστη με τη θέση που παίζει. Μην κοιτάς που έχουμε καεί στο χυλό και φυσάμε το γιαούρτι (βλέπε Μπίσκαν επί Μαλεζάνι). Του Σαριέγκι σε θέση αριστερού μπακ, αντίθετα είναι όντως κακή έμπνευση. Ο Βύντρα πάλι τις έχει τις θέσεις και δεξιά και αριστερά και στο κέντρο, αρκεί να μην βρίσκεται στη κακή του μέρα.

Ούτε είναι περίεργο ο προπονητής να "τη λέει" στους παίκτες του. Συμβαίνει παντού. Ειδικά δε ο Τεν Κάτε δεν έχει πάρει τυχαία το παρατσούκλι "Volcano". Eίναι εκρηκτικός τύπος. Ασε που όπως έχω ξαναγράψει το "πριμαντόνες" για μένα δεν ήταν τόσο κακό. Το "μπαλαρίνες" του Πατέρα ήταν πολύ χειρότερο. Συγκρίσεις Βαλβέρδε - Τεν Κάτε όπως και ανάμεσα σε οποιουσδήποτε προπονητές δεν μπορούν να γίνουν σε θέματα συμπεριφοράς. Ο καθένας έχει διαφορετική ιδιοσυγκρασία.

gatti said...

@The Bgt: Tι να πω... Είσαι το alter ego μου, συμφωνούμε σχεδόν πάντα στα περισσότερα. Κι εγώ τον πάω τον Τεν Κάτε. Αντιλαμβάνομαι βέβαια ότι δεν μπορεί να αρέσει σε όλους. Και τον καλύτερο προπονητή να φέρουμε κάποιοι θα τον βγάλουν σκάρτο. Και δυστυχώς δεν μπορούμε να ζωντανέψουμε τον Κυράστα που ήταν μακράν ο πιο αγαπημένος μας προπονητής τα τελευταία χρόνια και μάλιστα έχαιρε καθολικης αποδοχής και εκτίμησης.

Το θέμα είναι ότι η νοοτροπία και τα κακώς κείμενα δεν αλλάζουν μέσα σε μια μέρα. Χρειάζεται υπομονή. Υπομονή και στήριξη. Κι όμως αυτά τα δύο είναι τα μόνα που δεν δείχνουμε διατεθειμένοι να προσφέρουμε...

gatti said...

@Stepas: Μπορεί να τον πηγαίνω τον Τεν Κάτε αλλά η άποψή μου ότι πρέπει να πάρεις έναν προπονητή και να του δώσεις πίστωση χρόνου ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ δύο χρόνια είναι ανεξάρτητη από το πρόσωπο. Θα το έλεγα για οποιονδήποτε προπονητή κι αν είχαν προσλάβει οι πολυμετοχικοί το περασμένο καλοκαίρι. Πολύ απλά επειδή δοκιμάσαμε να τους αλλάζουμε σαν τα πουκάμισα και αυτό δεν έπιασε. Ας δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό που στο κάτω - κάτω είναι και το πιο σωστό. Η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μια μέρα.

Οσο για τα δικά σας. Εγώ προσωπικά είδα δύο σωστές κάρτες που ουσιαστικά οι παίκτες του ΠΑΟΚ τις πήραν επειδή "τσίμπησαν" το τυράκι στη φάκα που τους είχε στήσει ο Κουκουλάκης. Οι κάρτες ήταν νόμιμες, αλλά όλη η συμπεριφορά του για να εκνευρίσει τους παίκτες του ΠΑΟΚ ήταν καταφανέστατη και δυστυχώς έπεσαν στην παγίδα. Δικαιολογημένα φωνάζουν για μεροληπτική διαιτησία, αλλά δεν είναι λόγος αυτός για να είναι η Θεσσαλονίκη έτοιμη να εκραγεί. Νομίζω ότι έχουμε φτάσει στις υπερβολές. Απλά πιστεύω ότι οι ΠΑΟΚτσήδες θεωρούν εμάς και τον Αρη (που επίσης αδικηθήκαμε στα ματς με τον γαύρο) αρκετά ...φλώρους και θέλουν να αποδείξουν ότι αυτοί δεν σηκώνουν την αδικία και είναι αποφασισμένοι να αντιδράσουν δυναμικά. Αλλά είναι λάθος αντιμετώπιση και το λέω εγώ που ξέρεις ότι τον ΠΑΟΚ τον έχω δεύτερη ομάδα μου.

gatti said...

@squarelogic: Ολη η Ελλάδα είναι στο πλευρό του ΠΑΟΚ (και πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικά) αλλά το θέμα είναι να μην ξεφύγει η κατάσταση. Γιατί δυστυχώς κατά κει πάει το πράγμα...

gatti said...

@tzonakos (again): "Ολοι τους και μόνοι μας" συνηθίζουν να λένε οι γαύροι. Σωστό συμπέρασμα, λάθος εκτίμηση για τους λόγους που συμβαίνει αυτό.

gatti said...

@pensierix: Kι εγώ νομίζω ότι έχει αγγίξει τα όρια της υπερβολής το όλο θέμα. Παραπάνω στον stepa εξηγώ γιατί πιστεύω ότι γίνεται αυτό. Θα είναι λάθος και δεν θα υπάρχει και κέρδος. Αυτοί και να χάσουν δεν τρέχει τίποτα. Ο ΠΑΟΚ, όμως, αν γίνει το ματς κόλαση μπορεί να χάσει πολύ περισσότερα πράγματα. Ετσι κι αλλιώς στο συγκεκριμένο παιχνίδι δεν κρίνεται τίποτα.

koutavaki said...

Ούτε εγώ θέλω να το πιστέψω αυτό για το στοίχημα...Θα το τσεκάρω σε άλλους αγώνες και ελπίζω να μην επαναληφθεί.όσο για τον Καραγκούνη,απολογούμαι.Δεν ήξερα ότι σε διαβάζει!(αστειάκι.άλλωστε είπες δε θα ξαναγκρινιάξεις)αλλά θα ήθελες να λείψει την Τρίτη?Όσο για χθες άστον αυτόν αλλά ο Νίνης που ήταν?Όσον αφορά τον τεντά,δε διαφωνώ μαζίσου ότι το πριμαντόνες δεν ακούστηκε τόσο κακό όσο το μπαλαρίνες, αλλά δε μπορώ να ξέρω πως το πήραν οι παίκτες.Γι' αυτό είπα απλά ότι είναι καλύτερα αυτά να λέγονται off the record.Και νομίζω καιρός είναι να αφήσουμε τη διαιτησία όλοι(γιατί κι εγώ τη βρίζω),γιατί από το παιχνίδι με τη Βίγια πήραμε αυτό που θέλαμε παρά το 90-10...Ας το κάνουμε και εδώ...

gatti said...

@koutavaki: Για τον Καραγκούνη my lips are sealed! Mετά από την εμφάνιση στο ματς με τη Βιγιαρεάλ δεν μπορώ να πω το παραμικρό. Κι αν μου έρθει, θα το ...πνίξω (θα προσπαθήσω τουλάχιστον...).

Πού ήταν ο Νίνης... Επαιξε Γκάμπριελ, Κλέιτον, Ρουκάβινα, Λάζαρος, πόσοι πια μπορούν να παίξουν από τη μέση και μπροστά; Μη μπαίνουμε σ΄ αυτό το τριπάκι. Σε κάθε ήττα ο καλύτερος παίκτης είναι αυτός που δεν έπαιξε. Αλλά ο Νίνης πήρε τις ευκαιρίες του. Οπως πήραν και οι υπόλοιποι. Με εξαίρεση τον Μάτος, οι υπόλοιποι άλλος αργά άλλος νωρίς, άλλος πολύ άλλος λίγο πήραν τις ευκαιρίες τους. Σου έδειξε εσένα ο φετινός Νίνης κάτι ιδιαίτερο όποτε αγωνίστηκε;

Για το ότι αυτά είναι καλύτερα να λέγονται ιδιαιτέρως, εννοείται ότι συμφωνώ. Αλλά μπάλα είναι βράζει το αίμα, κάποια στιγμή κάποιος θα ξεφύγει και θα πει και κάτι δημοσίως.

Μαζί σου κι εγώ ας την αφήσουμε την διαιτησία και ας ασχοληθούμε με τη Βιγιαρεάλ. Αλλά ας μας αφήσει κι αυτή (η διαιτησία) ήσυχους!

koutavaki said...

@gatti
πρέπει να πάρουμε αυτό που δικαιούμαστε γατούλα,δε θα μας το δώσει κανείς...Όπως είπε και ο Δομάζος αν δεν κάνω λάθος, άμα βάλεις 5 γκολ δε σε αδικεί κανείς...Νομίζω πως αν σπάσει ο διάολος το πόδι του και πάρουμε ποτέ πρωτάθλημα,τα σφυρίγματα θα είναι πια για μας.Καλώς ή κακώς ο πρώτος πάντα ευνοείται.Όπως φωνάζουμε εμείς για το ποδόσφαιρο,έτσι φωνάζουν και οι γαύροι για το μπάσκετ.

gatti said...

@koutavaki: To έλεγα κι εγώ πριν καιρό. Η καλή ομάδα κερδίζει και τους διαιτητές. Και ο πρώτος παίρνει πάντα παραπάνω σφυρίγματα. Ομως, έχω αρχίσει πια να αναθεωρώ.

Αν πάρεις μια φορά ΜΟΝΟ πρωτάθλημα δεν πρόκειται να αλλάξει η κατάσταση. Εδώ υπάρχει ολόκληρος μηχανισμός. Αυτόν πρέπει να πολεμήσεις.

Η σύγκριση ποδοσφαίρου μπάσκετ είναι μεγάλο θέμα. Εχει μεγάλες ομοιότητες η δική μας συμπεριφορά στο μπάσκετ με την αντίστοιχη του Ολυμπιακού στο ποδόσφαιρο. Μη νομίζεις ότι δεν με προβληματίζει όταν πιάνω τον εαυτό μου να γίνεται αλαζονας από τις επιτυχίες του μπάσκετ. Θέλει πολλή συζήτηση αυτό...

tzonakos said...

Ολόσωστο αυτό gatti :
"@tzonakos (again): "Ολοι τους και μόνοι μας" συνηθίζουν να λένε οι γαύροι. Σωστό συμπέρασμα, λάθος εκτίμηση για τους λόγους που συμβαίνει αυτό."

Τωρα για το μπάσκετ επειδη το αναφέρατε εσυ και το @κουταβάκι, υπάρχει μια τεράστια διαφορά :
Δεν μπορείς στο μπάσκετ να στήσεις ολόκληρη ενδεκάδα όπως στο ποδόσφαιρο, που θα μάθουν να κάνουν βουτιές και κωλοτούμπες.
Ειναι το άθλημα τέτοιο που δεν μπορείς.