Sunday, March 8, 2009

Mπούμερανγκ


Θα ξεκινήσω μιλώντας σαν ΟΠΑΔΟΣ του Παναθηναϊκού. Το μεγαλύτερο κακό που έκανε σήμερα ο ΠΑΟΚ στην ομάδα ΜΟΥ (ξέρω, χέστηκε!) είναι ότι πέτυχε να ξεχαστούν τα αίσχη της Ριζούπολης και να περάσει το σημερινό παιχνίδι της Τούμπας ως το μεγαλύτερο καφριλίκι και ο γαύρος ως το μεγαλύτερο θύμα στην σύγχρονη ιστορία της Α΄ Εθνικής. Κι ας μην έγιναν ούτε τα μισά απ' όσα είχαν γίνει τότε.




Το μεγαλύτερο κακό που έκανε ο ΠΑΟΚ στον εαυτό του ήταν ότι παρουσίασε σε όλη την Ελλάδα την εικόνα του ως μια εικόνα ζούγκλας, καφρίλας και φανατίλας, από την κορυφή ως τη βάση του.

* Με διοίκηση που δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της αλλά υποχρεωμένη καθώς είναι να ελαφρύνει τη θέση της ομάδας τις μεταθέτει αλλού (όχι ότι έχει εντελώς άδικο, τα δακρυγόνα που έπεσαν στο γήπεδο είναι ό,τι πιο αρρωστημένο μπορούσε να συμβεί στο σημερινό παιχνίδι) πληρώνοντας την αδυναμία της, αφενός να κόψει τον "ομφάλιο λώρο" με τους οργανωμένους, αφετέρου να απαγκιστρωθεί από τους "πολιτικούς προστάτες" της πόλης

* Με οπαδούς που μοιάζουν να μην ενδιαφέρονται για το παιχνίδι και τη νίκη της ομάδας τους, όπως θα ήταν το λογικό, αλλά μόνο για το πώς θα βάλουν στο σημάδι και θα πετύχουν τον αντίπαλο

* Με παίκτες που στην προσπάθειά τους να συναγωνιστούν μεταξύ τους στην ΠΑΟΚοφροσύνη για να ηρωοποιηθούν από την ΠΑΟΚτσήδικη κερκίδα, χτυπάνε αδιακρίτως όποιον βρουν μπροστά τους,

ο ΠΑΟΚ άνοιξε μια καινούργια βεντέτα μετατρέποντας πιθανότατα σε περιπέτεια με απρόβλεπτο τέλος κάθε εξόρμησή του στο Λεκανοπέδιο από εδώ και στο εξής.




Το μεγαλύτερο καλό που έκανε ο ΠΑΟΚ στον Ολυμπιακό ήταν ότι ακύρωσε μονομιάς όλους τους τραμπουκισμούς του πύρινου "ερυθρόλευκου" κόσμου και επέτρεψε στην "αμερόληπτη", "αντικειμενική" αθλητική δημοσιογραφία να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά το γεγονός, παθαίνοντας ξαφνικά αμνησία για όσα αίσχη έχει κάνει ο Ολυμπιακός στο παρελθόν.


Να σας πω κάτι ΠΑΟΚια μου; Αυτή η κατάσταση γύρισε ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ. Γυρίσατε πολλά χρόνια πίσω. Καταστρέψατε ό,τι όμορφο είχατε δημιουργήσει τη φετινή χρονιά. Η πίεση με την οποία θέλατε να πνίξετε τον γαύρο έπνιξε την ίδια σας την ομάδα. Περάσατε στη συνείδηση του κόσμου ως η ομάδα της πέτρας και του τραμπουκισμού. Κι αυτή η "ρετσινιά" θα διατηρηθεί για πολύ καιρό πάνω σας, επειδή η ισχύς και η επικοινωνιακή ικανότητα του γαύρου θα κάνει ό,τι μπορεί γι΄ αυτό.



Ο γαύρος κέρδισε δίκαια τις εντυπώσεις. Κατέβηκε σε ένα γήπεδο - κολαστήριο (που "έσβησε" ό,τι κι αν είχε γίνει στα επίσημα του Καραϊσκάκη στον αγώνα κυπέλλου), έπαιξε με τα ΔΕΥΤΕΡΑ, από επιλογή και όχι από ανάγκη όπως εσείς, με μια διαιτησία που έδωσε (παραπάνω από) τα σπόρια στον ΠΑΟΚ, με παίκτη λιγότερο για μεγάλο χρονικό διάστημα και πήρε μια ισοπαλία που είναι σαν νίκη. Εδειξε ότι έχει ψυχή, ότι δεν μασάει από δύσκολες συνθήκες (και πώς να μασήσει ρε σεις, 13 χρόνια κάνει πρωταθλητισμό κερδίζοντας συνεχώς...) και κέρδισε πολύ περισσότερα από όσα θα κέρδιζε αν έπαιρνε διπλό μέσα στην Τούμπα σε νορμάλ συνθήκες.

Εγινε μάγκας ο γαύρος και έγινε εξαιτίας σας. Γιατί εκεί που έπρεπε να βγάλετε το τσαγανό σας, μέσα στο γήπεδο, εκεί η ομάδα σας υστέρησε δραματικά. Η πώρωση για τον "αγώνα χωρίς αύριο" αντί να λυγίσει τον αντίπαλο λύγισε τους παίκτες του ΠΑΟΚ. Κι όταν είδαν ότι το παιχνίδι δεν τους "έβγαινε" όπως είχαν λογαριάσει, αντί να προσπαθήσουν περισσότερο, μετατράπηκαν σε ...κυνηγούς κεφαλών.

100% δίκαιο το αποτέλεσμα, 100% άδικη η συμπεριφορά του ΠΑΟΚ στον ίδιο του τον εαυτό.

Με πονάει που τα γράφω αυτά αλλά είναι η αλήθεια. Τουλάχιστον η αλήθεια όπως την βλέπω εγώ...

Από εκεί και πέρα:



* Mπορεί και να έκανε θέατρο ο Τζόρτζεβιτς στο κόρνερ, αλλά αν το έκανε πολύ απλά έπαιξε επί ίσοις όροις το παιχνίδι "πολέμου" της Τούμπας. Μέσα στο πρόγραμμα είναι αυτό. Ας προσέχατε αν "τσιμπήσατε".

* Εχω παλαιότερα δικαιολογήσει τον Κονσεϊσάο όταν μόνος απέναντι σε κάφρους του Αρη επέστρεψε το αντικείμενο που του πέταξαν. Αλλά δεν θα τον δικαιολογήσω για το χτύπημα στον Τζόρτζεβιτς. Ηταν εντελώς λάθος η ενέργειά του. Προβληματιστείτε μήπως με την πολλή υπερηφάνεια που δείχνετε για παίκτες - μαχητές κάνετε κακό στην ομάδα. Καλή η ΠΑΟΚ-οφροσύνη, αλλά πρέπει να υπάρχουν όρια.


* Για τον ίδιο λόγο που είχα δικαιολογήσει τότε (στο ματς με τον Αρη) τον Πορτογάλο, θα δικαιολογήσω τώρα τον ...καρατέκα Νικοπολίδη. Οπως θα δικαιολογούσα οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή αντιδρούσε ΑΜΥΝΟΜΕΝΟΣ σε επίθεση που δέχεται. Εννοείται ότι πρέπει να τιμωρηθεί με βάση το γράμμα του κανονισμού, αλλά κι εγώ στη θέση του το ίδιο θα έκανα.

* Αντιλαμβάνομαι ότι το ένστικτο του φορ τον ωθεί να "σκοτώσει" τον αντίπαλο τερματοφύλακα και όχι να κάνει επίδειξη ομαδικότητας "σπάζοντας" τη μπάλα σε συμπαίκτη του. Ομως, επειδή όλοι γνωρίζουμε τον χαρακτήρα του συγκεκριμένου παίκτη, είμαι σχεδόν πεπεισμένη πως η χαμένη ευκαιρία του Χούτου δεν ήταν αποτέλεσμα του ποδοσφαιρικού του ενστίκτου, αλλά της επιθυμίας - μονομανίας του να γίνει ο ήρωας του αγώνα. Και κατάφερε να γίνει ο μοιραίος.

* Από την επόμενη αγωνιστική ΙΣΩΣ να μιλήσουμε και για ποδόσφαιρο...



Scratch: Στενοχωριέμαι που θα πέσει ο ΟΦΗ. Ομως, εκεί κάτω στην Κρήτη ας κάνουν την αυτοκριτική τους και ας σκεφτούν πώς είναι δυνατόν να παραμείνει στην κατηγορία μια ομάδα που οι οπαδοί της κατάφεραν να την κάνουν να νοιώθει εχθρική την έδρα της με αποτέλεσμα να παίρνει αποτελέσματα μόνο μακριά από το "σπίτι" της.

Κρίμα! Σου χάλασαν την αφιέρωση ρε μάγκα...

34 comments:

panoulis7338 said...

E όχι ρε συ Εφη και μεγαλύτερα καφριλίκια ta χτεσινά από της Ριζούπολης. Επειδή δηλαδή πετάξανε 2 άδειες ρετσίνες και 5 τσιμέντα θα ξεπερνάγανε το μνημείο τρομοκρατίας της Ριζούπολης. To μοναδικό παιχνιδι στην ιστορία που τέλειωσε πριν αρχίσει? Η Ριζούπολη ειναι η υπερηφάνια μας και δε μπορεί να την ξεπεράσει κανείς. :)

Γιώργος Τ. said...
This comment has been removed by the author.
Γιώργος Τ. said...

Όπως τα λες! Η γαύρικη προπαγάνδα θα κάνει τα κουμάντα της..
Πάντως, κακά τα ψέματα, χάλια ο γαύρος φέτος, ειδικά τους τελευταίους μήνες σέρνεται, αλλά στα 2 συνεχόμενα ματσάκια με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ πήρε σχετικά εύκολα αυτό που ήθελε..
Το σκηνικό με τον Τζόρτζεβιτς κάτω και 3 συμπαίκτες του να προσπαθούν να.. τον "σώσουν" ήταν γελοίο.. Απλά γελοίο..
Όσο για το μέλος, αναρωτιόμουν όλο το βράδυ... ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΙΔΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΑΤΙΑ???? Δεν τον αδικώ, μα φαίνεται καθαρά το όλο σκηνικό και ΟΛΟΙ ανέφεραν ότι απλά δέχτηκε επίθεση από οπαδό.. Σίγουρα δεν έχουμε δει την όλη "πορεία" από το τέρμα μέχρι το κέντρο του γηπέδου, αλλά να μην το παρατηρήσει κανείς????
Καλημερίζω και πάω να χαζέψω τα πρωτοσέλιδα για να γελάσω και λίγο!!

Γιωργος Κεντρωτης said...

"Μετατράπηκαν σε ...κυνηγούς κεφαλών".
Τα είπες όλα. Καλημέρα.

Παρατηρήτηριο Πυλαίας said...

Δεν μπορώ να διαφωνήσω μαζί σου. Απλά οι συνθήκες με τα δακρυγόνα να πέφτουν βροχή απέξω και μέσα στο γήπεδο δεν βοήθησαν καθόλου.. Και λίγα γίνανε στα παιχνίδι ξέρεις. Πραγματικά με τόσο κόσμο (δεν μπρορούσες να περπάτησεις σε όλους τους διαδρόμους, εννοείται ότι μπήκαν υπεραριθμοι) και με τόσα νεύρα νομίζω η μεγάλη πλειοψηφία κράτησε την ψυχραιμία της όσο και κουφό και αν ακούγεται.
Πάντως το θέμα για μένα ήταν ότι ήμασταν κατώτεροι των προσδοκιών και πλέον - ειδικά αν ο τελικος κυπέλου είναι ΑΕΚ-ΟΣΦΠ και όποιος είναι στα πλειθ οφ περνάει ΟΥΕΦΑ- δεν περιμένω τίποτε από την ομάδα μου. Έδειξε περίτρανά ότι στα ντέρμπι έχει πρόβλημα. Επομένως στο τέλος θα τερματισουμε 4οι..
Αυτοί ειμαστε..

Alexandros said...

Στην Ελλάδα, λίγοι είναι αυτοί που αγαπάνε το ποδόσφαιρο και ακόμα λιγότεροι αυτοί που αγαπάνε τους πρωταγωνιστές του. Και πρωταγωνιστές είναι οι παίκτες! Τον Μπασινά τον βρίζει όλη η Ελλάδα, τον Νικοπολίδη τον μισεί η μισή, ο Δέλλας είναι ηλίθιος, ο Κυργιάκος "τσεκούρι", ο Καραγκούνης "βουτιχτής", ο Γιούρκας "μπλαζέ", ο Χαριστέας "αγγούρι" και τα λοιπα και τα λοιπά. Κατά τα άλλα, αποθεώνεται ο Πρόεδρας που γαμάει και δέρνει στο παρασκήνιο και όλα καλά. Ζούμε το ποδόσφαιρο των παραγόντων και των οργανομένων κάφρων. Οι παίκτες απλώς παρευρίσκονται ως αναγκαίο κακό. Αυτήν ακριβώς την νοοτροπία έχουν και οι δημοσιογράφοι.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες, το παράλογο θα ήταν να μην γίνονται καφρίλες.

The Bgt said...

Αηδιες και ξερασματα απο τους μεν και τους δε.
Και οι δυο στρατους οπαδους εχουν.

Σορρυ αλλα και οι Παοκτζηδες την εχουν δει χρονια τωρα με τους τσαμπουκαδες να προσπαθουν να κερδιζουν στην Τουμπα, να κανουν ντου σε αλλα γηπεδα και ειναι και γκρινιαρηδες οτι ολοι τους πολεμανε (το κατεστημενο της Αθηνας χα χα χα).

Ταλε κουαλε με τους γαυρους.

The Bgt said...

Το παρακατω ειναι πιο σημαντικο απο το ποσο πονεσε ο Τζορτζεβιτς με το αδειο πλαστικο μπουκαλι.

http://foxnews.gr/?p=2732

Ο ανθρωπος κανει απεργια πεινας κοντα 1 μηνα τωρα γιατι τα καρτελ του κλεισαν την επιχειρηση (οι Αγγελοπουλαιοι,οι γνωστοι ντε)και η επιτροπη ανταγωνισμου (ποια?) τον αγνοει.
Πεθαινει live στην καμερα, σημασια κανεις ομως..

Ξερω οτι ειναι ασχετο με τον αθλητισμο και ζητω συγνωμη αν κανω καταχρηση της φιλοξενιας σου γαττι, αλλα πρεπει να προωθηθει παντου γιατι μας αφορα ολους.

The Bgt said...

Τωρα που το σκεφτομαι δεν ειναι και τοσο ασχετο με τον αθλητισμο, η εταιρεια αυτου του αδικημενου ανθρωπου μπορει και να καλυψε ενα μηνιατικο του Τσιλντρες...

Και ποιος ξερει ποσες αυξησεις στη βενζινα πληρωνουν τα μισθα του Ζιλμπερντο και ποσα ακριβα φαρμακα φτανουν για τα μισθα του Σαρας.

Κατα τα αλλα οι υπεροχοι παρεδροι και μετοχοι απο την τσεπη ΤΟΥΣ βαζουνε παρα. Ε ρε κοροιδα που μαστε.

tzonakos said...

Ο τσαμπουκάς = τρομοκρατία των κανίβαλων γάβρων στη Ριζούπολη δεν εχει ουτε προηγούμενο ουτε επόμενο.
Αισθάνομαι οτι άξιζε να υποστούν αυτην την φρίκη οι γάβροι για να καταλάβουν τι έκαναν τότε.
Γι αυτο καλύτερα να μη μιλάνε.
Απο εκει και πέρα καθαρά αγωνιστικά π όσο ειδα δεν ειχε την δύναμη να χτυπήσει ο ΠΑΟΚ τον αντίπαλο που ηρθε μάλλον καλά προετοιμασμένος ψυχολογικά για το τι θα συνέβαινε.
Σε αυτες τις περιπτώσεις το άγχος το εχουν οι γηπεδούχοι.
Φυσικά και πρέπει να τιμωρηθεί ο κηπουρός.
Και όποιος άλλος ειναι για τιμωρία να τιμωρηθεί. Αλλα να τιμωρηθεί όπως αξίζει ο Ολυμπιακός για την Ριζούπολη.
Τότε θα μαστε πάτσι.
Και πάμε απο την αρχή, απο το μηδέν. Στα ίσια.
Θα χαιρόμουν πολυ να κέρδιζε ο ΠΑΟΚ ασχετα που θα ξεπερνούσε τον Παναθηναϊκό.

Θα πεσει γέλιο ετσι και διαβάσω τίποτα ανακοινώσεις των Πειραιωτών σημερα ... χχεχεχε ... τα θύματα.

coachp said...

Για ένα πράγμα στεναχωρήθηκα.
Που δεν έφαγε μάπες ο Νικοπολιδης. Θα στείλω τώρα αμέσως εγγραφο στην Θυρα 4 να αποβληθεί δια παντώς απο τα τευτέρια μας ο γνωστός-αγνωστος που πλησίασε τοσο κοντά τον Νικοπολίδη, κι αντί να τον δαγκώσει στο λαιμό εφαγε κλωτσιά απο τον Στασινό! Κρίμα.

Crazy Tourists said...

Τελείως ζώα αυτοί οι ΠΑΟΚτζήδες...
Και σε σχέση με τα της Ριζούπολης, έχεις απόλυτο δίκιο...Σα να μην έγινε ποτέ...
Φιλια!

Τρελοτουρίστρια

gatti said...

@panoulis7338: Αυτό ακριβώς λέω, Πάνο! E, όχι και μεγαλύτερα καφριλίκια από αυτά της Ριζούπολης! Εσείς πήγατε επάνω κουβαλώντας μαζί σας όλη την αστυνομική δύναμη της χώρας και αν εξαιρέσει κάποιος τα ζόρια στο κόρνερ, δεν σας άγγιξε κανείς! Εμείς από το πούλμαν μέχρι την στιγμή που φύγαμε από την Ριζούπολη ζήσαμε στο πετσί μας τους τραυμπουκισμούς (των αποδυτηρίων συμπεριλαμβανομένων).. Eκκλησία ήταν η Τούμπα μπροστά στη Ριζούπολη!

Στην συνείδησή μου ως Παναθηναϊκού, τίποτα δεν μπορεί να ξεπεράσει τη Ριζούπολη. Στην συνείδησή σας ως γαύρων, αυτό το "μνημείο τρομοκρατίας" όπως εύστοχα το χαρακτηρίζεις θα παραμείνει το απόγειο της "ερυθρόλευκης καφρίλας" για το οποίο - αλίμονο - υπερηφανεύεστε κιόλας!

Επικοινωνιακά, όμως, το χθεσινό παιχνίδι για τη διοίκηση της ομάδας σου και τον "στρατευμένο" Τύπο θα λειτουργήσει σαν Κολυμβήθρα του Σιλωάμ για να εξαγνιστούν συλλήβδην όλα τα "ερυθρόλευκα"
κρίματα.

Και αυτό το ...κατόρθωμα είναι αποκλειστικά έργο του ΠΑΟΚ! Που είδε το τυρί, αλλά δεν είδε τη φάκα...

gatti said...

@Γιώργος Τ.: Γιατί να μην κάνει τα κουμάντα της η γαύρικη προπαγάνδα; Κορόιδο είναι να μην εκμεταλλευτεί καταστάσεις που της προσφέρονται στο πιάτο;

Πήρε εύκολα αυτό που ήθελε, γιατί ο γαύρος έχει το μέταλλο του πρωταθλητή. Οποιος παίκτης κι αν παίζει, ακόμα και νεοφερμένος αν είναι, μπολιάζεται με την σιγουριά, την ψυχραιμία και το μέταλλο της ομάδας που κάνει πρωταθλητισμό. Γι΄ αυτό και είναι δύσκολο να τον κερδίσεις ακόμα κι αν έχεις καλύτερη ομάδα.

Το σκηνικό ήταν όντως γελοίο, αλλά αναμενόμενο. Περίμενες να λειτουργήσουν διαφορετικά;

Εκείνη τη στιγμή θα μπορούσε και να διακοπεί το παιχνίδι. Παλιά καραβάνα ο Τζόρτζεβιτς, ξέρει από αυτά τα κόλπα. Και τα ΠΑΟΚια την πάτησαν σαν αρχάριοι.

Ολοι τον είδαν τον Νικοπολίδη να κάνει την καρατιά. Οι γαύροι στα δικά τους φόρουμ είχαν ήδη φτιάξει φωτογραφίες με τον Νικοπολίδη σε ρόλο ...Καράτε Κιντ. Και καμάρωναν και έλεγαν ότι έχει γίνει πια ένας απ΄ αυτούς...

Το θέμα είναι ότι, παρόλη την αντιπάθεια που τρέφω στο πρόσωπό του για τους γνωστούς λόγους, πρέπει να του αναγνωρίσω ότι έχει ελαφρυντικά.

gatti said...

@Γιωργος Κεντρωτης: Aυτό που ...απολαμβάνω σε σας τους γαύρους είναι πως κρατάτε πάντα μόνο το κομμάτι της αλήθειας που σας βολεύει...

Καλημέρα!

gatti said...

@_ST_: Τα είχαμε πει και πριν τον αγώνα Στάθη. Αληθινά, περίμενες να γίνει κάτι διαφορετικό; Υπήρχε ποτέ περίπτωση να επιτρέψει ο Χόχος να γίνει κάτι στο ματς; Σας ψέκασαν με τα χημικά και αυτό ήταν όλο. Δεν ακούγεται καθόλου κουφό ότι η πλειοψηφία έδειξε ψυχραιμία. Φάνηκε αυτό. Αλλά η ζημιά γίνεται πάντα από τους λίγους.

Αυτό είναι το θέμα. Η αγωνιστική αδυναμία του ΠΑΟΚ. Για ένα ακόμα ντέρμπι ήταν κατώτερος των περιστάσεων. Μεγάλες προσδοκίες, πολύ μικρότερες δυνατότητες. Κι αν υπήρχε μια πιθανότητα να κερδίσει ο ΠΑΟΚ το ντέρμπι, με την κατάσταση που δημιουργήθηκε την απώλεσε κι αυτή.

gatti said...

@Alexandros: Aυτοί είμαστε, Αλέξανδρε. Τι κρίμα που το θυμόμαστε μόνο όταν γίνουν επεισόδια και το ξεχνάμε όταν ο "πρόεδρός μας" κάνει επίδειξη ισχύος και έχει την ομάδα μας πρώτη.

Σαν κι αυτούς που αμπελοφιλοσοφούν στην κηδεία γνωστού ή αγαπημένου προσώπου για την ματαιότητα της ανθρώπινης ύπαρξης και την επόμενη μέρα ξαναγυρίζουν στο προσφιλές τους σπορ της απατεωνιάς, της ασυνειδησίας, της λαμογιάς, των συμφερόντων και της έλλειψης σεβασμού στον συνάνθρωπο...

gatti said...

@The Bgt: Oλες οι ομάδες έχουν στρατούς. Δεν διεκδικούν το ...μοναδικό προνόμιο ούτε οι γαύροι ούτε οι ΠΑΟΚτσήδες. Και εμείς κάφρους έχουμε. Και οι ΑΕΚτζήδες το ίδιο. Και οι Αρειανοί και γενικά άλλη λιγότερο, άλλη περισσότερο, όλες οι ομάδες διαθέτουν ...μπουμπούκια.

Ναι, οι ΠΑΟΚτσήδες είναι από τους πλέον σκληροπυρηνικούς. Και αρκετές φορές έχουν γλιτώσει τιμωρίες λόγω της πολιτικής δύναμης της πόλης τους. Δεν μπορεί όμως να λες ότι δεν έχουν υποστεί αδικίες, γιατί αυτό είναι μια πραγματικότητα, όσο κι αν η καραμέλα που πιπιλάνε περί αθηναϊκού κατεστημένου έχει λιώσει προ πολλού.

Οντως, δεν είναι άσχετο με τον αθλητισμό το θέμα του απεργού πείνας, αλλά είναι γενικότερο κοινωνικό ζήτημα αυτό. Αν μείνουμε εκεί, τότε θα έπρεπε όλοι μας συνολικά, να απέχουμε από τα γήπεδα και να σταματήσουμε να υποστηρίζουμε τις ομάδες μας, γιατί τις περισσότερες μεγαλοεπιχειρηματίες τις έχουν κι αυτοί στους άλλους τομείς της δραστηριότητάς τους μόνο άγιοι δεν είναι. Μπορούμε; Μάλλον δεν μπορούμε...

Είμαστε κορόιδα και απ΄ ό,τι φαίνεται μας αρέσει κιόλας...

gatti said...

@tzonakos: Oι περισσότεροι θα θέλαμε να ζήσουν οι γαύροι τη δική τους Ριζούπολη μόνο και μόνο για να καταλάβουν τι έκαναν τότε. Αυτό όμως δεν έγινε ούτε θα μπορούσε να γίνει χθες γιατί ο ΠΑΟΚ έπαιξε με "σημαδεμένη τράπουλα" αλλά δεν το είχε καταλάβει.

Και τελικά αν γίνονταν τέτοιου είδους επεισόδια μόνο "πάτσι" δεν θα ήμασταν. Είναι ένας φαύλος κύκλος. Η βία θα φέρει κι άλλη βία και κανείς δεν θα σκεφτεί ότι απλά ανταποδώθηκαν τα ίσα.

Επομένως καλύτερα να βάλουμε από τώρα μια γραμμή, να τα αφήσουμε όλα πίσω και να αρχίσουμε από την αρχή. ΑΝ μπορούμε.

Οι Πειραιώτες το παίζουν ήδη θύματα και πώς θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά; Αφού αυτό επεδίωκαν εξ αρχής.

Οντως, ο ΠΑΟΚ δεν είχε την δύναμη να χτυπήσει το ματς. Ο Ολυμπιακός ήταν προετοιμασμένος. Και άλλωστε παραδοσιακά η ομάδα που έχει το μεγαλύτερο άγχος σε συνθήκες κόλασης είναι αυτή που βλέπει την κατάσταση να της γυρίζει μπούμεραγκ. Θυμίσου το φετινό μας ντέρμπι με τον γαύρο στο ΟΑΚΑ. Πότε χάθηκε η νίκη; Στο σημείο που η ομάδα μας είχε βρει ρυθμό, είχε κλείσει τον γαύρο και πήγαν οι
ανεγκέφαλοι και έβαλαν φωτιά στα πανό.

gatti said...

@coachp: Tώρα να πω την αλήθεια μου θα το ευχαριστιόμουν κι εγώ ένα μπουκέτο στον Αντωνάκη που τον έχω και άχτι. Αλλά από όποια πλευρά κι αν το δεις, ήταν αμυνόμενος...

gatti said...

@Crazy Toyrists: Δεν μπορώ να συμφωνήσω μαζί σου, ένα μέρος του εαυτού μου είναι ΠΑΟΚ.

Αλλά πάντα θα "κρατάω" αυτό που κατάφεραν χθες...

Φιλιά!

pensierix said...

Αμέσως μετά το τέλος του ματς κυπέλλου φανταζόμουν το ποστ της Κυριακής και το περιεχόμενό του ήταν αυτό που περίμενα. Θα μπορούσες να το είχες γράψει 4 μέρες πριν, ήταν φως φανάρι ότι κάπως έτσι θα πήγαιναν τα πράγματα όσον αφορά στα γεγονότα και στην επικοινωνιακή τους εκμετάλλευση...

Η Ριζούπολη δεν νομίζω ότι μπορεί να ξεπεραστεί διότι εκεί υπήρξε πλάνο, σχεδιασμός κι εφαρμογή του. Ηταν οργανωμένη βία, ενώ τα χτεσινά ήταν "ερασιτεχνικού" επιπέδου. Οι δικοί μας δεν μπόρεσαν να την εκμεταλλευτούν ούτε καν επικοινωνιακά. Ισα ίσα, ήταν οι πρώτοι που φρόντισαν να την υποβαθμίσουν, ρίχνοντας το βάρος στους παίκτες, αναδεικνύοντας έτσι τη "μαγκιά" του γαύρου. Οταν την θυμήθηκαν, ήταν πλέον πολύ αργά...

Τουλάχιστον ο συντοπίτης μου κόρακας τα πήγε καλά, δεν είχε βέβαια δύσκολες φάσεις το ματς, αλλά φαινόταν να το ελέγχει.

ΥΓ
Βγάλαμε και είδηση από τα σχόλια. Μάθαμε το όνομά σου!!!
:)))))))

kakaskimos said...

Ομορφιά ο τζονάκος
Στη ριζούπολη η τρομοκρατία δεν είχε προηγούμενο, και στη τούμπα το άγχος το είχε ο γηπεδούχος.

coachp
Μάλλον το π είναι το αρχικό απο ανδρικό γεννητικό όργανο. Coach του π...


gatti
Βλέπω ήσουν με την αποστολή της ομάδας στη Ριζούπολη

Οσο για το Νικοπολίδη, πρέπει:
Να του απαγορεύσουν να ξαναμπεί σε δήπεδο, έστω και σαν προπονητής ή θεατής
Να απολυθεί απο το δήμο
Να κρεμαστεί έξω απο τον Λευκό Πύργο κι όποιος θέλει, είτε οπαδός του ΠΑΟΚ είτε του ΠΑΟ (αυτοί θα είναι περισσότεροι) να μπορούν να περνάνε και να τον μαστιγώνουν


Οποιος είναι μάγκας ας μου πει τι θα έκανε αν κάποιος ερχόταν καταπάνω του να τον χτυπήσει. Κι αν είναι χριστιανός και μου απαντήσει ότι θα του γύριζε το μάγουλο, ας έρθει να μου το πει απο κοντά ...

Stepas said...

Μπούμερανγκ. Αυτή είναι η λέξη κλειδί. Τα είχαμε πει και μετά το ματς του κυπέλλου και έγιναν ακριβώς όπως τα προβλέψαμε. Χάλασε η πολύ καλή φετινή εικόνα του ΠΑΟΚ. Βεβαίως πρέπει να τονίσουμε ότι αυτοί που πέταγαν μπουκάλια και πέτρες ήταν ένα μικρό ποσοστό από το τεράστιο πλήθος των 30 και πλέον χιλιάδων. Αυτό συνιστά πρόοδο για ΠΑΟΚ αλλά κανείς δεν θα το πει γιατί για πολλούς λόγους πρέπει από χτες το βράδυ η Τούμπα να λανσάρεται παντού σαν το μοναδικό κολαστήριο της Ελλάδας και ο ΠΑΟΚτσής να γίνει συνώνυμη λέξη της λέξης κάφρος.

Πραγματικά από την Τετάρτη μέχρι και τώρα που γράφω έχω βαρεθεί να σκέφτομαι και να γράφω για πράγματα άσχετα με το ποδόσφαιρο (ΜΑΤ, δακρυγόνα, τσαμπουκάδες, μάγκες, πέτρες, εισαγγελείς κτλ κτλ). Εγώ θα επιμένω να ασχολούμαι όσο μπορώ με το ποδόσφαιρο και τους πρωταγωνιστές του που είπε κι ο Αλέξανδρος. Ειλικρινά βαρέθηκα να απολογούμαι για τα "αίσχη της Τούμπας" και για τους "παίκτες-αλήτες" του ΠΑΟΚ. Δεν ξέρω αν είναι τσουβάλιασμα αυτό που θα πω, αλλά θα το πω: Σε όλες τις ομάδες που έχουν πολλή κόσμο (ΟΣΦΠ, ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Άρης) υπάρχουν ανεγκέφαλοι κάφροι. Σε όλα τα γήπεδα έχουν γίνει αίσχη. ΟΛΟ το ελληνικό ποδόσφαιρο βρωμάει επειδή είναι κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας που επίσης βρωμάει. Τα χτεσινά γεγονότα στην Τούμπα δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Έχουν γίνει παρόμοια σχεδόν παντού. Βεβαίως έχω δηλώσει ότι οι ΠΑΟΚτσήδες και γενικότερα οι Θεσσαλονικείς έχουν μια νοοτροπία ίσως χειρότερη από κάθε άλλη οπαδική μάζα για λόγους που ξεφεύγουν από το ποδόσφαιρο και έχουν κοινωνικές και πολιτικές ρίζες. Αλλά σε γενικές γραμμές σε όλες τις ομάδες έχουν γίνει ασχημίες με τους "ιδιωτικούς στρατούς".

Θεωρώ την φετινή προσπάθεια Ζαγοράκη προς τη σωστή κατεύθυνση, αν και έχουν να γίνουν πολλά ακόμη. Αλλά ποιός θα περίμενε να αλλάξει ένας πρόεδρος μέσα σε έναν χρόνο συνήθειες και νοοτροπία δεκαετιών; Μάλλον κανείς...

Γιωργος Κεντρωτης said...

Μέσα στον παράδεισο της πολυφωνίας και της αντικειμενικότητας μπορεί εμείς οι Γαύροι να είμαστε οι κατ' εξοχήν μονομερείς, αί; Ίσως νά έχεις δίκιο, φιλτάτη! Μου είχε διαφύγει, ομολογώ, αυτή μας η αποκλειστικότητα. ΚΑΙ εδώ μόνοι, λοιπόν - δεν βαριέσαι, καλά είναι...

Για να πούμε και κάτι άλλο: Το βιβλίο του David Gross "Τα ερείπια του παρελθόντος" (εκδόσεις Πατάκη) είναι υπέροχο. Ίσως σε ενδιαφέρει.

Την εγκάρδια καλησπέρα μου.

gatti said...

@pensierix: E, ναι ήταν κανονικό déjà vu. Τόσο το τι θα συμβεί, όσο και το πώς θα το εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά ο Ολυμπιακός.

Οι γαύροι από χθες το βράδυ κάνουν λόγο για τα πιο φοβερά επεισόδια όλων των εποχών, ενώ οι δικοί μας έστρεψαν την οργή τους στους παίκτες και προτίμησαν να αποδομήσουν την ομάδα της Ριζούπολης.

Μια χαρά τα πήγε ο Κάκος όντως. Σφυρίζει πολύ συχνά τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα ενίοτε σφυρίζει και σε αξιολογημένους αγώνες Β΄ Εθνικής και φαίνεται ότι είναι από τα "δυνατά χαρτιά" της ΚΕΔ.

Αν μου αρέσει κάτι πολύ σ΄ αυτόν είναι που δεν είναι συνέχεια με τη σφυρίχτρα στο στόμα να κόβει τον ρυθμό του αγώνα.

ΥΓ. Το είχα ξαναγράψει το όνομά μου, στο ξεκίνημα του blog, νομίζω σε ένα ποστ για βιβλία. Εξάλλου, υπάρχει και το Ε του avatar... :))))

gatti said...

@kakaskimos: Eπεσες κι εσύ στην περίπτωση! Στη Ριζούπολη και δίπλα στην αποστολή του Παναθηναϊκού ήταν ένα πολύ κοντινό μου πρόσωπο και μάλιστα είχα φοβηθεί για τη σωματική του ακεραιότητα. Κάθε πεντάλεπτο σχεδόν μιλούσαμε στο τηλέφωνο. Αρα, ξέρω πολύ καλά τι έγινε εκεί...

Για το αντιπαθές μέλος φαντάζομαι ότι δεν με αφορά η ερώτηση. Εχω ήδη απαντήσει στο ποστ. Κι εγώ το ίδιο θα έκανα στη θέση του...

gatti said...

@Stepas: Δεν χρειαζόταν ιδιαίτερη φαντασία ούτε ιδιαίτερη εξυπνάδα για να δει κάποιος τι επρόκειτο να συμβεί. Από την μια κάποιοι ανυποχώρητοι οπαδοί και από την άλλη οι μετρ της επικοινωνίας. Ο γαύρος δεν επρόκειτο βέβαια να κινδυνέψει στην Τούμπα. Εχουν γνώση οι φύλακες. Ο Χόχος δεν είναι Τζίγγερ ή ...Φιλιππίδης για να στείλει την ομάδα σαν πρόβατο επί σφαγή. Διασφάλισε πως δεν πειράξουν ούτε τρίχα από το κεφάλι των παικτών (προφανώς γι΄ αυτό ζορίστηκε ο Τζόλε...) και μετά χρησιμοποίησε τα επεισόδια για να το παίξει θύμα.

Ολη μέρα σήμερα θαυμάζω των υποκρισία των γαύρων που ξέχασαν τι έχουν κάνει οι ίδιοι και αναφέρονται με ...δέος και αποτροπιασμό στον κακό ΠΑΟΚ.

Σαφώς και είναι μικρό το ποσοστό των οπαδών του ΠΑΟΚ που πετούσαν αντικείμενα και έκαναν ασχήμιες αλλά οι εντυπώσεις όπως το ξέρεις καλά μετράνε πολύ. Και ο άνθρωπος έχει την τάση να γενικεύει, άρα η μπάλα θα πάρει και τους υπόλοιπους.

Κακώς νοιώθεις την ανάγκη να απολογείσαι για όσα συνέβησαν στην Τούμπα. Και βέβαια ΔΕΝ είναι τσουβάλιασμα να υποστηρίζεις ότι όλες οι ομάδες έχουν τους κάφρους τους. Είναι όντως μεγάλο κοινωνικό ζήτημα αφού το γήπεδο είναι πάντα το κατάλληλο πεδίο ελεγχόμενης εκτόνωσης της κοινωνικής οργής.

Η προσπάθεια του Ζαγοράκη είναι πράγματι στην σωστή κατεύθυνση, αλλά ίσως τελικά δεν μπορεί να γίνει προκοπή αν δεν γίνει το ξεκαθάρισμα με τους οργανωμένους.

gatti said...

@Γιωργος Κεντρωτης: Eίναι απλά που από τους σκεπτόμενους έχεις μεγαλύτερες απαιτήσεις... Αυτό μόνο...

Ενδιαφέρον ακούγεται το βιβλίο, θα το κοιτάξω.

irene said...

που κ να έβλεπες την τούμπα ..
πέρασα από εκεί γύρω στις 12 κ ακόμα παίζανε κρυφτούλι με τα ματ..

gatti said...

@irene: Aυτό δεν είναι κρυφτούλι, Ειρήνη μου! "Ξεμούδιασμα" είναι!

:)))

coachp said...

@ Κακασκημος
Μάντης είσαι έτσι? Πως το βρήκες το όνομα μου ρε θηρίο? Πω πω πω! Εντυπωσιαστηκα. Μα να είσαι τόσο εξυπνος? Μπραβο παιδί μου θα πας μπροστά... Μήπως κατάλαβες το ονομά μου λόγω του ονόματος σου..? Εννοώ, οτι, να λέμε, αυτός ειναι σαν την π...τσα μου και εννοούμε κακασχημος. Εισαι εμπειρος μάλλον. Οχι οτι με ενδιαφέρει αυτό,
Αυτό που με ενδιαφέρει ειναι να φάει μαπες ο Νικοπολίδης. Αφού τις γλίτωσε με την καφρίλα που έκανε, ας φάει την τιμωρία του... Αλλα ξέχασα ειναι σε άμυνα λέει ο Στασινός. Εδώ τιμωρήθηκε ο Μπαστία που εβαλε τρικλοποδιά στον οπαδό, λες να την γλιτώσει ο Νικοπολίδης κακασχημε???

kakaskimos said...

coachp
Τόσο άσχημη είναι η πούτσα σου?

Και φυσικά θέλεις να φάει τις μάπες του ο Νικοπολίδης. Ετσι δείχνεις το ήθος σου.

gatti said...

ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ!!!