Thursday, June 18, 2009

Show me the Money...



Show me the Money...
O κάθε παίκτης θέλει να δει τον τραπεζικό του λογαριασμό να φουσκώνει σε κάθε μεταγραφή που θα κάνει. Ο κάθε μάνατζερ κάνει ό,τι μπορεί για να πάρει ο πελάτης του όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα, αφού τότε και η δική του προμήθεια θα είναι περισσότερη. Και η κάθε ομάδα προσπαθεί να αποσπάσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρηματικό ποσό από τον ενδιαφερόμενο που θα της χτυπήσει την πόρτα για να πάρει έναν ποδοσφαιριστή της. Γιατί όλοι θέλουν να δουν το χρώμα του χρήματος.

Και αν είσαι η Ρεάλ δεν τίθεται καν θέμα. Τα σκας ατάκα κι επί τόπου αυτά τα λεφτά, χωρίς να σε νοιάζει αν θα σε πουν κορόιδο που πληρώνεις πολύ πάνω από την αξία ενός ποδοσφαιριστή, ούτε αν θα μπορέσεις να κάνεις απόσβεση. Κι έτσι παίρνεις αυτό που θέλεις την ώρα που το θέλεις. Το αν είναι ηθικό αυτό που κάνει η Ρεάλ εν μέσω οικονομικής κρίσης και με την ανεργία στην Ισπανία να έχει βαρέσει ...τιλτ, είναι θέμα εντελώς διαφορετικής συζήτησης. ΔΕΝ είναι ηθικό, αλλά αυτοί είναι οι νόμοι της αγοράς στη μπάλα και τους προβληματισμούς του μεσιέ Πλατινί και τις σκέψεις περί πλαφόν στις μεταγραφές τα ακούω βερεσέ γιατί πολύ απλά δεν πρόκειται να γίνει τίποτα. Αλλο θέμα όμως αυτό.

Ας γυρίσουμε σ΄ αυτό που μας ενδιαφέρει. Περί χρημάτων λοιπόν ο λόγος. Kαι αν είσαι Ρεάλ τα δίνεις χωρίς ζόρι, χωρίς τύψεις και τυχόν ηθικούς προβληματισμούς. Αν είσαι Παναθηναϊκός; Τι κάνεις; Οταν γνωρίζεις πως έχεις μεν να ξοδέψεις περισσότερα από κάθε ελληνική ομάδα και ένα ποσό αξιόλογο ακόμα και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά αυτά που διαθέτεις είναι σταγόνα στον ωκεανό μπροστά σε αυτά που έχουν να ξοδέψουν άλλες ευρωπαϊκές ομάδες που θα κυνηγήσουν τους ίδιους στόχους με σένα; Βγάζεις ντουντούκα για να ανακοινώσεις πόσα έχεις να ξοδέψεις; Το κάνεις για να ησυχάσεις τους οπαδούς σου, που στην μεγάλη τους καψούρα για ένα πρωτάθλημα και στην αγωνία τους για το μέλλον της πολυμετοχικότητας περιμένουν από το ποσό που διαθέτεις να διαγνώσουν αν θα σωθεί το εγχείρημα και θα υπάρξει ελπίδα για την ομάδα; Αν το κάνεις, έχεις ήδη υποπέσει στο πρώτο λάθος.

Το ύψος του μπάτζετ είναι για ιδία χρήση. Δεν - πρέπει να - είναι ανακοινώσιμο. Γιατί αν είναι, καθώς το χρήμα είναι αυτό που οι περισσότεροι κυνηγούν σ΄ αυτή τη ζωή, το πιο λογικό είναι να ζητήσουν ατζέντηδες σαν αυτούς του Κρουζ τον ...ουρανό με τ΄ άστρα. Κι επειδή εσύ προφανέστατα δεν έχεις να ξοδέψεις τον ουρανό με τα άστρα, σε κάθε μεταγραφή που "κολλάει" επειδή προσπαθούν να σου αποσπάσουν ολοένα και περισσότερα χρήματα, αφού τίποτα δεν γίνεται εν κρυπτώ, τότε επικοινωνιακά θα παρουσιάζεσαι εναλλάξ, είτε καρμίρης, είτε φτωχομπινές, είτε ανίκανος.

Πάμε παρακάτω...

Γνωρίζει κανείς πραγματικά τι ζητάει ο Παναθηναϊκός στην παρούσα μεταγραφική περίοδο;

Γιατί αν δεν γνωρίζει πραγματικά, τότε δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να προσπαθείς να κάνεις υπολογισμούς και υποθέσεις χωρίς να διαθέτεις όλα τα στοιχεία που απαιτούνται γι΄ αυτό. Κάνεις δηλαδή αυτό ακριβώς που συμβαίνει φέτος στον πολυμετοχικό Παναθηναϊκό.

Εχουμε λοιπόν και λέμε:

* Yπάρχει (θεωρητικά) ένα μπάτζετ 20 εκατομμυρίων ευρώ. Ποσό διόλου ευκαταφρόνητο. Τότε όμως γιατί συμπεριφέρεται ως "ακριβός στα πίτουρα και φτηνός στο κρέας" διστάζοντας να δώσει χρήματα σε περιπτώσεις που πραγματικά αξίζουν και έχουν χαμηλό ρίσκο και αντίθετα εμφανίζεται υπέρ το δέον γαλαντόμος σε περιπτώσεις που κατά γενική ομολογία θεωρούνται αμφιλεγόμενες ή υψηλού ρίσκου; Μήπως τελικά, ουδείς γνωρίζει με βεβαιότητα (ούτε αυτοί που μας παραμυθιάζουν από τα ΜΜΕ) αν αυτό το ποσό είναι καθαρό; Μήπως συνυπολογίζονται σ΄ αυτό τα ποσά που προσδοκά ο Παναθηναϊκός να πάρει από τους παίκτες που θα αποδεσμεύσει; Πώς θα μπορούσε θα μου πεις να υπολογίζει αυτά τα ποσά, από την στιγμή που δεν μπορεί να γνωρίζει πόσα ακριβώς θα είναι; Στον πολυμετοχικό Παναθηναϊκό όλα είναι δυνατά...

* Υπάρχει (θεωρητικά...) συγκεκριμένος χρόνος για να ολοκληρωθούν οι μεταγραφές κι αυτός είναι ελάχιστος, αφού έχει ειπωθεί πως χρειάζεται το ρόστερ να έχει ολοκληρωθεί ή να απομένει το ΠΟΛΥ μία μεταγραφή μέχρι τις 25 Ιουνίου που ξεκινά η προετοιμασία. Βέβαια, προχθές ο Τεν Κάτε δήλωσε πως δεν ...καίγεται για την ολοκλήρωση του ρόστερ παρά μόνο δέκα ημέρες πριν από τον πρώτο αγώνα του β΄ προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ. Αν θεωρήσουμε ότι οι δηλώσεις Τεν Κάτε δεν είναι ...μυοχαλαρωτικές για να ηρεμήσει ο κόσμος, αλλά αυτό που είπε ισχύει, τότε γιατί ο Παναθηναϊκός αγχώνεται και πιέζεται και δεν κάνει την απαραίτητη υπομονή που χρειάζεται σ΄ αυτές τις περιπτώσεις ώστε να επιτύχει το καλύτερο δυνατό τάιμινγκ σε συνδυασμό με την καλύτερη δυνατή τιμή, αδιαφορώντας για την πρεμούρα και τις προσδοκίες του κόσμου; Αν πάλι δεν υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου, τότε γιατί έχει μεσολαβήσει τόσος χρόνος από την στιγμή που δόθηκε το "πράσινο φως" για μεταγραφές και ακόμα η μόνη που έχει γίνει είναι του Καντέ;

Κι αφού (θεωρητικά πάντα) γνωρίζουμε τι "παίζει" από χρήμα και χρόνο, ας δούμε και τι είδους παίκτες ψάχνει o Παναθηναϊκός:

* Παίκτες που θα του ανεβάσουν επίπεδο και θα τον βοηθήσουν να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου την επόμενη σεζόν και μετά ...βλέπουμε; Μα τότε γιατί δεν έκανε το χατήρι του Κρουζ και δεν του έδωσε όσα ζητάει;

* Παίκτες που θα του επιτρέψουν να χτίσει μια ομάδα μέλλοντος που θα έχει καλύτερη ποιότητα απο την παρούσα; Μα τότε γιατί δεν επέμεινε στον Μέλμπεργκ και το σκεφτόταν να δώσει τα χρήματα που απαιτούνταν από την Γιουβέντους για να τον παραχωρήσει και από τον ίδιο για να έρθει στην Ελλάδα;

* Εναν συνδυασμό των δύο παραπάνω, που θα του επιτρέψει να έχει τόσο άμεσα όσο και ...μεσομακροπρόθεσμα (για να θυμηθούμε και τον Φιλιππίδη...) αποτελέσματα; Μα τότε γιατί δεν φρόντισε να κλείσει ΚΑΙ τον Κρουζ ΚΑΙ τον Μέλμπεργκ; (Οχι υποχρεωτικά τους συγκεκριμένους, τους αναφέρω επειδή ακούγονται, δεν είναι δική μου δουλειά να βρω ποιοι ανάλογοι ποδοσφαιριστές ταιριάζουν στο προφίλ που θέλει να παρουσιάσει τη νέα σεζόν).


Πώς ακριβώς λειτουργεί ο Παναθηναϊκός στο μεταγραφικό του σχεδιασμό;

Εχει οριοθετημένους στόχους; Τότε γιατί δεν επικεντρώνεται αποκλειστικά και μόνο σ΄ αυτούς (διάολε, από το Γενάρη κάνει σκάουτινγκ και ψάχνει να βρει τι είναι ιδανικό για την ομάδα, ακόμα "κολλάει" σε κάθε τι που του γυαλίζει;) κάνοντας δελεαστικές προσφορές και προσπαθώντας με διαπροσωπικές επαφές, αλλά με επαφές με τους μάνατζερ και τις ομάδες, να τους πείσει ότι αποτελεί την καλύτερη δυνατή λύση, παρά επιμένει να αναλώνει τον πολύτιμο χρόνο του σε περιπτώσεις που δεν είχε καν στη λίστα του; Δεν λέω πως δεν θα πρέπει να εξετάσει μια ελκυστική περίπτωση που έρχεται ξαφνικά, αλλά δεν μπορεί τα ονόματα που παρελαύνουν εδώ και δύο μήνες να συνιστούν ΟΛΑ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ελκυστικές περιπτώσεις!

Δεν έχει οριοθετημένους στόχους, αλλά έχει κάνει γενικές και στο ...φλου συζητήσεις και επαφές, με πολύ κόσμο. Κι αν συμβαίνει αυτό, συμβαίνει επειδή
α) όλο αυτό τον καιρό η δουλειά που έκανε το τμήμα σκάουτινγκ ήταν κακή,
β) υπάρχει αδυναμία σωστής αξιολόγησής της από αυτούς που πρέπει να την αξιολογήσουν, ή
γ) κάθε μεταγραφή που θα γίνει ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ άμεσα από τις αποδεσμεύσεις της ομάδας;

Γιατί αν ισχύει το πρώτο ή το δεύτερο και δεν ισχύει το τρίτο πώς μπορεί να ερμηνευτεί το γεγονός ότι ενώ προτεραιότητα είναι ο φορ και ο κεντρικός αμυντικός, η πρώτη θεωρητικά μεταγραφή (γιατί ο Καντέ δεν πιάνεται, αφού λογίζεται ως αντι-Βαβζίνιακ) δεν είναι ούτε φορ, ούτε στόπερ αλλά ένας αμυντικός χαφ, δηλαδή ένας παίκτης σε θέση που διαθέτουμε άλλους τρεις (θεωρούμε βέβαιο ότι ο Τζιόλης με τον ένα - Βέρντερ - ή τον άλλο - Ιταλία - τρόπο θα πάρει μεταγραφή) πρωτοκλασάτους αμυντικούς χαφ (Ζιλμπέρτο - Μάτος - Σιμάο), ενώ παζαρεύαμε ήδη την άφιξη ενός επίσης πρωτοκλασάτου (Κατσουράνης).

Και εντάξει... Να καθυστερεί είτε ο ένας είτε ο άλλος στην προσπάθεια να υπάρξει η καλύτερη δυνατή λύση αλλά να μην κλείνει ούτε ο ένας (φορ) ούτε ο άλλος (στόπερ) και να κλείνει ένας αμυντικός χαφ που βάσει αριθμών είναι ΠΕΡΙΤΤΟΣ, δεν ακούγεται ακριβώς σαν επιτυχημένος μεταγραφικός σχεδιασμός.

Πώς μπορούν να κριθούν οι ως τώρα κινήσεις του Κώστα Αντωνίου;

Ε, λοιπόν, συγνώμη, αλλά εδώ κρίσεις δεν μπορούν να γίνουν. Γιατί ειδικά στην περίπτωση του Αντωνίου τα ελλειπή στοιχεία είναι πολύ περισσότερα απ΄ ό,τι παραπάνω.

Αυτό που βλέπουμε εμείς είναι έναν διευθυντή ποδοσφαίρου που έχοντας καεί στο χυλό φυσάει και το γιαούρτι. Που επειδή πέρσι αγόραζε φόρα παρτίδα ό,τι κινείτο μεταγραφικά, φέτος άλλαξε ρότα και κάνει πολύ προσεκτικές κινήσεις. Αυτό δείχνει ότι αν μη τι άλλο έμαθε και λειτουργεί με σοβαρότητα. Είναι όμως εξίσου αποτελεσματικός;

Τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν πως δεν είναι. Είναι όμως αυτό που βλέπουμε αυτό που πραγματικά ισχύει; ΄Η μήπως μας φαίνεται πως δεν καταφέρνει τίποτα, αφενός επειδή δεν έχει κλείσει μέχρι τώρα ΚΑΜΙΑ μεταγραφή (εκτός Καντέ) από αυτές που κυνηγάει, αφετέρου επειδή τα ΜΜΕ τον ξεσκίζουν σε κάθε ταξίδι που κάνει, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τα ανεκδιήγητα σχόλια για το περιβόητο ταξίδι στη Μαδρίτη.

Από το "πήγε στη Μαδρίτη χωρίς ατζέντα" του Πανούτσου, μέχρι το "πήγε στο Βαλντάνο για να τον βοηθήσει να κλείσει τη μεταγραφή του Ρονάλντο" του Ασημακόπουλου και όλες τις ενδιάμεσες ειρωνείες.

Αυτό που ΔΕΝ ξέρουμε για τον Αντωνίου είναι:

* Aν οι μεταγραφές που πρόκειται να κάνει εξαρτώνται από τις αποδεσμεύσεις. Τόσο σε οικονομικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο θέσεων. Αν πχ. στα 20 εκατ. ευρώ του μπάτζετ υπολογίζονται και αυτά που περιμένει να πάρει από τις αποδεσμεύσεις Μόρις, Τζιόλη, Σιμάο κ.λπ. πώς να κάνει το ντου με παίκτες τύπου Κρουζ, όπου θα πρέπει να δαπανήσει το μισό μπάτζετ; Κι αν είναι βέβαιο πως θα φύγει ένας εκ των Σιμάο - Μάτος ή και οι δύο, πώς να μην κινηθεί για αμυντικό χαφ;

* Αν και κατά πόσο έχει προσωπικές επαφές με τους παίκτες τους οποίους βολιδοσκοπεί, άσχετα από ό,τι αφήνεται να εννοηθεί ή διαρρέει στα ΜΜΕ. Μην ξεχνάμε ότι ένας ποδοσφαιριστής κλάσης θα το σκεφτεί διπλά για να έρθει στην Ελλάδα. Το πρωτάθλημά μας δεν είναι ανταγωνιστικό για πολλούς θεωρείται "νεκροταφείο ποδοσφαιριστών". Κι αν ο παίκτης δεν έχει σκοπό του να συμπληρώσει απλώς ένσημα, τότε θα παίξουν πολύ περισσότερα πράγματα ρόλο από ένα παχυλό συμβόλαιο για να πει το ναι. Από το ποιους συμπατριώτες του θα βρει στην Ελλάδα και από το αν υπάρχει φόβος να πλήξει η σύζυγός του, μέχρι το σχολείο που θα πάνε τα παιδιά του και αν κινδυνεύει από τους σεισμούς. Αν έχει ΚΑΙ τέτοιου είδους επαφές ο Αντωνίου και είναι καλός στο "ψηστήρι" τότε βρίσκεται σε καλό δρόμο ανεξάρτητα από αυτό που βλέπουμε/ακούμε/διαβάζουμε εμείς. Αν όχι, τότε θα δούμε μία από τα ίδια...

Και πάμε στις μεταγραφές (και τις μη μεταγραφές):

ΚΑΝΤΕ: Δεν τον γνωρίζω, δεν ξέρω τι μπορεί να κάνει, αλλά έτσι κι αλλιώς είναι παίκτης συμπληρωματικός. Πριν αποκτηθεί και πριν βρεθεί ο Βαβζίνιακ θετικός και σε δεύτερο παιχνίδι, θεωρούσα άστοχο να αποκτηθεί ένας άγνωστος παίκτης από την στιγμή που ο Πολωνός έχει ήδη "δέσει" στην ομάδα. Ομως, ο Πολωνός έθεσε μόνος εαυτόν εκτός ομάδας, αφού το ένα παράπτωμα μπορεί να συγχωρηθεί λόγω βλακείας, αλλά το δεύτερο εγείρει όντως ηθικό ζήτημα. Επομένως, στην περίπτωση του Καντέ, θα θυμηθούμε απλώς το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο "Απόψε αυτοσχεδιάζουμε" και θα ελπίζουμε ότι θα σταθούμε αρκετά τυχεροί και θα "πιάσει" κι αυτός. Γιατί σίγουρα δεν είναι ο παίκτης που θα κάνει τη διαφορά...


ΚΡΟΥΖ: Κακά τα ψέμματα. Ο κύριος ...Ιούλιος Σταύρου είναι από τις μεταγραφές που ονομάζουμε "μεταγραφές αεροδρομίου". Σπουδαίος παίκτης, μεγάλος γκολτζής από αυτούς που ανεβάζουν επίπεδο μια ομάδα. Αλλά είναι μεγάλος στην ηλικία. Θα μου πεις αυτό δεν ήταν ποτέ πρόβλημα για τον "αιώνιο" αντίπαλο. Που έφερνε μεγάλους σε ηλικία παίκτες και του "έβγαιναν". Δεν ξέρω αν ο γαύρος έχει το "know how" ή ήταν περισσότερο τυχερός. Μπορεί να ήταν απλά το γεγονός ότι ο Κόκκαλης ήξερε πολύ καλά για ποιο συγκεκριμένο λόγο έφερνε στην ομάδα του συγκεκριμένους παίκτες, όπως ο Ριβάλντο ή ο Κοβάσεβιτς. Γι΄ αυτόν το ζητούμενο ήταν το πρωτάθλημα, τα διαρκείας και ο ενθουσιασμός που θα κρατούσε τους γαύρους "ζεστούς" σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Ενας Ριβάλντο ή ένας Ντάρκο μπορούσαν να πετύχουν και τους τρεις στόχους. Για ένα πρωτάθλημα δεύτερης ταχύτητας όπως το ελληνικό ένας παίκτης κλάσης είναι παραπάνω από αρκετός για να κάνει τη διαφορά, ακόμα κι αν είναι "σιτεμένος". Το όνομά του από την άλλη εξασφαλίζει τον ενθουσιασμό των οπαδών και αυτός με τη σειρά του τα διαρκείας. Tώρα αν οι γαύροι πίστευαν ότι με την έλευση του συγκεκριμένου παίκτη, θα έκαναν κάτι περισσότερο στην Ευρώπη; Δικό τους πρόβλημα. Εκείνοι μπορεί να το πίστευαν, τον θείο όμως δεν τον απασχολούσε. Αυτό που τον απασχολούσε το επιτύγχανε και με το παραπάνω.

Εμείς όμως; Τι θέλουμε ακριβώς; Ξέρουμε; Εχουμε αποφασίσει; Θέλουμε έναν παίκτη για να έχει 15-20 γκολ στο τσεπάκι στο ελληνικό πρωτάθλημα; Αυτά δηλαδή που δεν μπόρεσαν να βάλουν οι επιθετικοί μας πέρσι; Αν θέλουμε αυτό, ίσως ο Κρουζ να ήταν η ενδεδειγμένη λύση. Οπότε κακώς δεν έγινε η μεταγραφή. Ελα όμως που πιστεύω πως για κάθε οπαδό του Παναθηναϊκού που ικανοποιείται με ένα πρωτάθλημα, υπάρχει ένας ακόμα που θα του ξίνιζε το πρωτάθλημα, αν πηγαίναμε άπατοι στην Ευρώπη! Θα μου πεις πώς προεξοφλείς πως η κατάκτηση ενός τίτλου στην Ελλάδα συνεπάγεται μια κακή πορεία στην Ευρώπη; Στη λογική του "δεν χωρούν δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη;". Καθόλου δεν το προεξοφλώ. Υποστηρίζω απλώς πως ένας 35άρης σαν τον Κρουζ θα έπαιζε (λόγω ηλικίας) σε αυστηρά επιλεγμένα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη (σίγουρα πάνω από 20 για να πιάσει το μπόνους του 1+1) και θα μας έμενε του χρόνου ένα βαρύ συμβόλαιο ενός παίκτη που πιθανότατα δεν θα μπορούσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της ομάδας και θα έπρεπε να ψάξουμε πάλι για φορ. Αν συνυπολογίζοντας όλα τα παραπάνω, ένας παίκτης που θα έπρεπε να τον χρησιμοποιείς με φειδώ, όπως κάνεις με ένα πανάκριβο άρωμα, επιμένει να ζητάει ένα ...σκασμό λεφτά για να μας κάνει την τιμή να έρθει, ευχαριστώ δεν θα πάρω, ας κάτσει εκεί που είναι...


ΕΝΧΕΛΑΑΡ: Η συνήθης ...ιδεολογική προσφορά της εκάστοτε διοίκησης στον προπονητή της (αν σκεφτούμε ότι πέρσι ο Τεν Κάτε δεν έφερε ούτε δούλεψε με δικούς του παίκτες...) όπως συνέβη στο παρελθόν με Σουμ (Ζουτάουτας), Μαλεζάνι (Σέριτς) κ.λπ. Ο Ολλανδός είναι καλός ποδοσφαιριστής. Αλλά παίζει σε μια θέση που έχουμε ήδη τρεις και αναμέναμε έναν ακόμα. Ερχεται πριν αποφασιστεί ποιος θα φύγει. Αυτό τώρα πόσο ορθόδοξο μπορεί να είναι; Ανασταλτικά δεν είναι τόσο καλός όσο είναι δημιουργικά. Αρα, αν φύγει ο "σκύλος" Σιμάο, ενδεχομένως να υπάρξει πρόβλημα. Πρόβλημα μπορεί να υπάρξει και στην ίδια την ενδεκάδα, όταν θα παίξει δίπλα στον Ζιλμπέρτο. Είναι βαρύ κορμί, αργός, και ο Παναθηναϊκός θα έχει πρόβλημα ταχύτητας. Και βέβαια μακάρι η ταχύτητα να είναι το μόνο πρόβλημα. Γιατί αυτό προϋποθέτει να έχει ταιριάξει στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού σε όλα τα υπόλοιπα. Κάτι που κάθε άλλο παρά είναι βέβαιο. Και όχι επειδή είχε μια κακή χρονιά στην Σάλκε, αυτά συμβαίνουν. Αλλά επειδή έτσι κι αλλιώς πρόκειται για έναν νέο παίκτη με ό,τι ρίσκο αυτό συνεπάγεται σε κάθε καινούργια μεταγραφή. Η δε άφιξή του ενδεχομένως "παγώνει" έως "ακυρώνει" την μεταγραφή του Κατσουράνη. Σε μακροπρόθεσμη προοπτική για τη δημιουργία ομάδας με μέλλον (με τον προπονητή που τον πιστεύει στον πάγκο, ο οποίος όμως μην ξεχνάμε ότι έχει δηλώσει πως σταματάει του χρόνου) μπορεί και να αποδειχτεί επιτυχημένη μεταγραφή. Σε βραχυπρόθεσμη προοπτική άμεσης απόδοσης, πόσο καλύτερος μπορεί να είναι από τον Κατσουράνη που δεν χρειάζεται καν χρόνο προσαρμογής; Κι αν τελικά αποκτηθεί ΚΑΙ ο Κατσουράνης ποιος από τους Ζιλμπέρτο - Ενχελααρ - Κατσουράνης θα παίζει στην ομάδα; Για Σιμάο - Μάτος δεν συζητάμε καν! Σε μια τέτοια περίπτωση θα φύγουν και οι δύο, ο ένας με μεταγραφή, ο άλλος δανεικός... Για μένα, ανεξάρτητα από την αξία του παίκτη, που δεν την αμφισβητώ, είναι μια ΑΚΑΤΑΛΑΒΙΣΤΙΚΗ μεταγραφή.

ΜΕΛΜΠΕΡΓΚ: Τον άφησα τελευταίο, αν και δεν θα έπρεπε καν να ασχοληθώ αφού όπως έγινε γνωστό καταλήγει στον γαύρο. Δεν μπορώ όμως να μην ασχοληθώ γιατί κάπου θα πρέπει να διοχετεύσω την οργή που νοιώθω. Αν υπάρχει ένας παίκτης από όλους όσοι έχουν γραφτεί στις φυλλάδες όλους αυτούς τους μήνες, που θα έπαιρνα στην ομάδα με κλειστά μάτια είναι ο Σουηδός. Παίκτης ΜΕΓΑΛΗΣ κλάσης, παίκτης σε πολύ καλή ηλικία, με φοβερές προδιαγραφές, με προοπτική τουλάχιστον τριετίας (και βάλε) που αν τον έπαιρνες θα μπορούσες πραγματικά να ησυχάσεις στα μετόπισθεν. Κι εσύ τόσο καιρό τώρα κολοβαράς λέγοντας ότι τον ...παρακολουθείς, κάνεις μια προσφορά της πλάκας, κρατάς για πάρτη του ...σταντ μπάι τον ''κλεισμένο" Πουϊγκρενιέ (που έρθει δεν έρθει, ήδη "κάηκε" με την επικοινωνιακή σου τακτική) και το σκέφτεσαι αν θα ανεβάσεις την προσφορά σου στη Γιουβέντους. Παράλληλα δε, διαρρέεις ότι ο ίδιος ο παίκτης δεν θέλει να έρθει στην Ελλάδα. Και έρχεται μετά από λίγες μέρες ο Ολυμπιακός και τον κλείνει με ποσό μικρότερο από αυτό που ανακοίνωνες πως προσφέρεις εσύ, χάνεις έναν ΣΠΟΥΔΑΙΟ παίκτη που παράλληλα ΕΝΙΣΧΥΕΙ τον "αιώνιο" αντίπαλό σου και ΧΡΕΩΝΕΣΑΙ μια συντριπτική επικοινωνιακή ήττα. Αν πάλι δεν αποτελούσε μεταγραφικό μας στόχο και χρεωθήκαμε τζάμπα την συγκεκριμένη ήττα, τότε τι να πω... Συγχαρητήρια!!!

Και να σκεφτεί κανείς ότι ακόμα δεν έχει βρεθεί άκρη για τον αριστερό χαφ (που ΔΕΝ είναι ο Ενχελααρ, αλλά δεν θα μπορεί να είναι και ο Ιβανσιτς - ο Τεν Κάτε δήλωσε πως στην προετοιμασία, αυτοί που είναι υπ΄ ατμόν θα προπονούνται χώρια σαν τους ψωριάρηδες...), δεν υπάρχει δεύτερο δεξί μπακ πλην του Μουν (εκτός αν θεωρούνται τέτοιοι οι Γκάμπριελ και Μελίσσης) και για δεξί χαφ στηριζόμαστε στο αν θα παίξει φέτος ο Νίνης (με εναλλακτικές τον wannabe χαφ Γκάμπριελ και τον κατ΄ ανάγκη χαφ Σαλπιγγίδη...).



Και λίγα λόγια για τον Γκούμα.

Οταν άκουσα ότι του ανακοίνωσαν πως δεν τον χρειάζονται πια, ήρθε στο μυαλό μου ο Τζόρτζεβιτς. Και μοιραία έγινε η σύγκριση. Ο ένας αποχαιρετά ως "σημαία" και "ζωντανή ιστορία του συλλόγου", ο άλλος ως ο μοναδικός (;) ...Αρτέμης Μάτσας της ομάδας μας.
Δεν ήταν κλικαδόρος ο Τζόλε; Δεν είχε τους δικούς του ΑΡΔ που τους μετέφερε τι γίνεται στα αποδυτήρια; Είχε. Εχει όμως και 12 πρωταθλήματα σε 13 χρόνια. Ενώ ο "Γιαννάκης" έχει μόλις 3 από τα οποία τα 2 ούτε θυμάται πια πότε τα κατέκτησε...

Ισως η αντιμετώπιση του Γκούμα να ήταν διαφορετική, ενδεχομένως ανάλογη αυτής του Ολυμπιακού στον Τζόλε, αν τα χρόνια της ανομβρίας δεν ήταν τόσο πολλά. Δεν ήταν ο σούπερ παίκτης, αλλά αυτό που μπορούσε το έδινε πάντα και με το παραπάνω. Οι συνθήκες όμως παίζουν πάντα ρόλο στη ζωή μας. Και καθώς δεν ήταν μεταξύ αυτών που αποδομήθηκαν από την ομάδα της Ριζούπολης, δεν ήταν δύσκολο να του κολλήσει η ρετσινιά (με ή χωρίς εισαγωγικά) του "ανθρώπου του Τζίγγερ". Δίκαια ή άδικα δεν το ξέρω.

"Κελαηδάει" ο Γκούμας στους ΑΡΔ; Μπροστά δεν είμαι, αλλά υποθέτω πως το κάνει. Δεν είναι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος. Δυστυχώς. Αν κρίνω από την σπουδή ορισμένων να του βρουν ...δουλειά στην ΑΕΚ χαρακτηρίζοντάς τον καλύτερο του Μαϊστόροβιτς, μάλλον κελαηδάει πολύ και προκειμένου να χαθεί το πουλάκι, καλό είναι να συνεχίσει να κελαηδάει, έστω και σε άλλη γειτονιά.

Του αξίζει γι΄ αυτό το λόγο να τελειώσει μ΄ αυτόν τον τρόπο την καριέρα του στον Παναθηναϊκό; Κάποιοι θα πουν ναι, κάποιοι άλλοι όχι. Ομως, ο Γκούμας είναι ο μόνος εν ενεργεία παίκτης που προέρχεται από τα σπλάχνα της ομάδας. Του αξίζει να κρεμάσει τα παπούτσια του όπως αρμόζει σε έναν παίκτη που δεν έπαιξε ποτέ πουθενά αλλού.

Επειδή έχω ζήσει ανάλογες περιπτώσεις "αποδόμησης" παικτών στον Παναθηναϊκό, το μόνο που έχω να πω είναι πως κάποια στιγμή αυτή η συμπεριφορά θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει. Αν συνεχίσει η νέα διοίκηση στο δρόμο που χάραξαν οι Βαρδινογιάννηδες τα προηγούμενα χρόνια, θα έχουμε έλλειμμα "πράσινων" βετεράνων για τις δεκαετίες '90 και '00.


***

Scratch: Αφράτο - αφράτο τον έκοψα τον Αντωνίου. Λογικό. Παίκτη μπορεί να μην έχει φέρει ακόμα, αλλά έχει ξεσκιστεί στα γεύματα και στα δείπνα με τους μανατζαραίους...


Scratch 1: ΚΑΙ Τσιρίλο ΚΑΙ Γκαρσία ΚΑΙ Κονσεϊσάο ΚΑΙ Κοντρέρας, πώς να το γλιτώσεις το ξύλο του χρόνου με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ; Θα μου πεις, σε πόσα ματς θα παίξουνε όλοι μαζί; Ολο κόκκινες θα τρώνε! Είναι βέβαιο όμως; Υπάρχει Γκαγκάτσης τώρα!

Scratch 2: Μιας και είπα για Γκαγκάτση. Μέτοχος λέει της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Και θα συμμετέχει και στα ΔΣ της Σούπερ Λίγκας. Ε, ρε γλέντια...

Scratch 3: Με τα μούτρα στους Ρουμάνους έχει πέσει η ΑΕΚ. Πήρε Ιορντάκε, "βλέπει" Ογκαράρου. Ετσι και τα βροντήξει ο πρίγκιψ, θα τον έχει έτοιμο τον νέο προπονητή η ομάδα. Ιλιε Ντουμιτρέσκου.

Scratch 4: Πλάκα - πλάκα σπουδαίες μεταγραφές κάνει ο Αρης. Εντός αγωνιστικού χώρου και έξω από αυτόν...



Aποθεώθηκε ο Ναφτί στο αεροδρόμιο...


Ο Σεμπαστιάν Λεμπ πριν...


34 comments:

paoad said...

Γεια σου γαττι..
Καταρχάς συμφωνώ απόλυτα με αυτά που λές για Γκούμα.

Τελικά ίσως ήμουν ο μόνος που δεν πολύ-ψηνόμουν για Μελμπεργκ. Πράγματι είναι μια τεράστια επικοινωνιακή ήττα για τον Παναθηναϊκό, αλλά όχι αγωνιστική (και θα με θυμηθείς γι αυτό).

Σου έχω ξαναπεί ότι πιστεύω πολύ στον Πουιγκρενιε και απορώ γιατί ακόμα δεν τον έχουν κλείσει. Πάντως πιστεύω πως ο ΠΑΟ δεν κατέθεσε καν πρόταση για τον Μελμπεργκ.

Λυπάμαι τον Αντωνίου γιατί αυτές τις μέρες τον έχουν ξεσκίσει. Η δε αβάντα του ΟΣΦΠ ακόμα και στις μεταγραφές δεν περιγράφεται (αύριο να δείς τι θα δούμε γραμμένο στις εφημερίδες). Εδώ ο ΠΑΟ έφερε τον βασικό χαφ της Εθνικής Ολλανδίας (που γοήτευσε όλη την Ευρώπη πέρυσι) και το έχουν περάσει όλοι λες και πήραμε τον Λεονάρντο από τον Λεβαδειακό. Σκέψου, του χρόνου θα έχουμε στα χαφ τον αρχηγό της Εθνικής Βραζιλίας και τον βασίκο χαφ της Εθνικής Ολλανδίας, τι να λέμε τώρα...? Κ κάποιοι θα προσπαθήσουν να μας πείσουν ότι δεν έχουν προσωπικότητα..

Τώρα το ζητούμενο είναι να κάνουμε λίγο υπομονή.. Μη πέσουμε στην παγίδα που θα στήσουν οι δημοσιογράφοι.

Όντως ο Αντωνίου φυσάει και το γιαύρτι αλλά αυτό δεν είναι κακό. Τουλάχιστον φέτος ο Παναθηναϊκός κτυπάει και αγοράζει τους παίκτες που θέλει και όχι αυτούς που του προτείνουνε.

Όσο με προβληματίζει αυτή η στασιμότητα στις μεταγραφές, άλλο τόσο με κάνει να πιστεύω ότι ετοιμάζουν κάτι καλό.

@Μα κάλα, αυτοί οι Αγγελόπουλοι με τον Μπουρούση και τον Πρίντεζη θυμήθηκαν να κάνουν οικονομία. Κ μετά περιμένουν να φτιάξουν ομάδα??

zouk said...

Γενικα ειμαι προβληματισμενος,ομως παντα εχω υπομονη και θελω να πιστευω και εγω οτι κατι καλο θα δω στην συνεχεια.Παντως αυτος ο Αντουριθ σε βιντεο που τον ειδα μου αρεσε,εχει κεφαλια και το βασικο,τον ειδα να σημαδευει με το πλασε και οχι να προσπαθει να σκοτωσει με σουτ.

Η επομενη εβδομαδα θα ειναι καθοριστικη νομιζω.

Για τον Γκουμα εχω πει την γνωμη μου.Μακαρι να κατσει στις ακαδημιες.Απο εκει και περα θα υπαρξει κι αλλη συναντηση.Το θεμα ειναι να δουμε τι θα αποφασισει γενικα η διοικηση μετα απο το κραξιμο του κοσμου και τον δημοσιογραφων.

Alexandros said...

Πολύ γέλιο έριξα όταν διάβασα προχθές το άρθρο του Χελάκη. Είναι ικανός να μας πει ότι ο Νταμπίζας είναι καλύτερος και κυρίως πιο φτηνός από τον Τζον Τέρι. Ρε τι άλλο θα διαβάσουμε...

Γιώργος Τ. said...

Δεν ξέρω.. Έχω μπερδευτεί με τον "μεταγραφικό σχεδιασμό".. Ή όλοι τους είναι άχρηστοι και είμαστε στο μηδέν, ή έχουν καταφέρει και έχουν κρατήσει μυστικές τις ουσιαστικές κινήσεις τους.. Για να είμαι ειλικρινής, πιστεύω ότι ισχύει το πρώτο (εύχομαι να διαψευθώ βέβαια..).
Αν δεν τα σκάσεις, δεν παίρνεις κάτι καλό (σε όνομα, γιατί σε αγωνιστική αξία ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος).. Πλέον αμφιβάλλω για το κατά πόσο ο Παναθηναϊκός είναι διατεθιμένος να τα σκάσει.. Γι' αυτό και χαίρομαι που ο γαύρος πήρε τον Μέλμπεργκ, μήπως και στραβώσουν οι πολυμετοχικοί και κάνουν κάτι καλό...

Για τον Γκούμα, δυστυχώς όπως παρατηρείς κι εσύ, γίνονται τα ίδια όπως και με τους άλλους "παλαίμαχους".. Κάποια στιγμή θα πρέπει να δουν την πολιτική του γαύρου πάνω σε αυτό το θέμα και να την μιμηθούν.. Δεν γίνεται όποιος φεύγει από τον Παναθηναϊκό να ρίχνει μαύρη πέτρα πίσω του.. Δεν είναι ωραίο και δεν αρέσει σε κανέναν..

Επειδή είμαι λάτρης του δυνατού παιχνιδιού, έχω μεγάλες προσδοκίες από τον ΠΑΟΚ.. Και ακόμα το φωνάζω.. Ο Τσιρίλο γιατί δεν μας απασχόλησε? Μας χαλούσε?? Να σημειώσω ότι είμαι μεγάλος φαν του (μάλιστα του έχω κάνει.. πρόταση να έρθει στον Παναθηναϊκό σε νυχτερινό κέντρο που τον είχα πετύχει!!!!)

gatti said...

@paoad: Ασε, από χθες είμαι μέσα στα νεύρα με το θέμα του Μέλμπεργκ. Τον θεωρώ πολύ μεγάλο παίκτη και όσο άκουγα ότι "παίζει" για τον Παναθηναϊκό είχα ελπίδες ότι μπορεί να έρθει. Μετά μας είπαν ότι δεν θέλει να έρθει στην Ελλάδα και προσπάθησα να το πάρω απόφαση. Αν δεν έρχεται, δεν έρχεται, τι να κάνουμε! Οσο όμως έμενε "σταντ μπάι" ο Πουϊγκρενιέ έλεγα "βρε λες να γίνει κανα θαύμα;". Γι΄ αυτό και μου έπεσε ΠΟΛΥ ΒΑΡΥ που καταλήγει στον γαύρο! Δεν μπορώ να το χωνέψω.

Εχω πείσει τον εαυτό μου ότι πρέπει να κάνω υπομονή, να περιμένω να δω τι θα γίνει στο τέλος, να μη βγάζω βιαστικά συμπεράσματα, να μην δίνω βάση στα δημοσιεύματα, αλλά αυτό αδερφάκι μου ΔΕΝ καταπίνεται! Δεν είναι δυνατόν να θέλεις ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ στόπερ, να σου κάθεται από το πουθενά (γιατί από το πουθενά σου έκατσε, αν δεν γύριζε ο Καναβάρο, δεν έφευγε ο Μέλμπεργκ) ένας τέτοιος παίκτης που θα σου λύσει το πρόβλημα για χρόνια κι εσύ να το σκέφτεσαι... Και να παραπληροφορείς κιόλας ότι δεν έρχεται.

Κι άντε και να πιστέψω ότι αυτά είναι λόγια των ΑΡΔ και δεν ενδιαφέρθηκες ποτέ πραγματικά. Και πάλι δεν συγχωρείται το γεγονός ότι άφησες να αιωρείται το ενδιαφέρον σου και να υφίστασαι τώρα μια τέτοια ήττα. Και δεν μιλάω μόνο για την επικοινωνιακή είναι γνωστό ότι σ΄ αυτόν τον τομέα δεν την παλεύουμε. Μιλάω για αγωνιστική. Δεν χάθηκε απλώς ένας σπουδαίος παίκτης. Ενίσχυσε τον
σπουδαιότερο αντίπαλό σου.

Και ξέρεις τι μπορεί να γίνει τώρα; Να πάνε να σκάσουν τα διπλάσια λεφτά για να πατσίσουν την επικοινωνιακή ήττα και τελικά να μην πάρουν και κάποιον που αξίζει πραγματικά...

Οσο για τον Πουϊγκρενιέ που λες ότι τον πιστεύεις (αλήθεια, τον έχεις δει, εγώ δεν τον ξέρω καθόλου!) δεν είναι βέβαιο ότι θα έρθει. Σήμερα γράφουν ότι κάνει πίσω η Ζενίτ. Αλλά και να έρθει, τον έχεις ήδη "κάψει" τον παίκτη...

Η αβάντα του γαύρου στις μεταγραφές είναι γνωστή, δεν είδες σήμερα το "Γκολ"; "Ετσι απαντάει ο Κόκκαλης"! Ας πρόσεχαν! Τους έχει κάνει ο θείος γιο-γιο! Πίστευαν ότι μέχρι να απαντήσουν οι Αγγελόπουλοι δεν θα κάνει κινήσεις. Ε να που έκανε! Και έκανε τη σωστή. Τον ήθελαν λέει και ο Νινιάδης και ο Κετσπάγια τον Μέλμπεργκ. Αυτοί τουλάχιστον βλέπουν μπάλα!

Τέλος πάντων, κι εγώ θα περιμένω (και θα υπομένω) μέχρι το τέλος. Αλλά με την μεταγραφή του Μέλμπεργκ στον γαύρο ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΛΕΥΩ με τίποτα!

Οσο για τον Ενχελααρ, καλός είναι δεν λέω, αλλά τον χρειαζόσουν πραγματικά; Δεν είχες αμυντικά χαφ και μάλιστα αξιόπιστα;

Η στασιμότητα δεν θα με προβλημάτιζε αν
α) είχαμε έμπειρο μάνατζερ να χειριστεί τις μεταγραφές
β) είχαμε χρόνο στη διάθεσή μας να κάνουμε τις μεταγραφές με την άνεσή μας.

Μήπως τελικά αποδειχτεί μπούμερανγκ η δεύτερη θέση; Για σκέψου να είχαμε την άνεση που έχει η ΑΕΚ να κάνει μεταγραφές! Αδικη ζωή! Αυτή η φουκαριάρα έχει χρόνο, δεν έχει λεφτά, εμείς έχουμε λεφτά δεν έχουμε χρόνο...

gatti said...

@zouk: Υπομονή λέω να κάνω κι εγώ, αλλά πόση; Δεν φημίζομαι για την υπομονή μου, άλλωστε...

Αν και δεν δίνω ιδιαίτερη σημασία στα βιντεάκια του youtube, δεν θα διαφωνήσω ότι φαίνεται καλός ο Αντουρίθ. Ομως, είναι παίκτης που κάνει τη διαφορά; Γιατί όταν εσύ κυνηγάς τον άλλο που παίρνει τα σερί πρωταθλήματα πρέπει να φέρεις παίκτες που θα κάνουν την διαφορά. Και μέχρι στιγμής βλέπεις παίκτες που κάνουν τη διαφορά (Μέλμπεργκ) να καταλήγουν στον μεγάλο αντίπαλο. Ετσι δεν γίνεται δουλειά.

Για τον Γκούμα κι εγώ θα ήθελα να συνεχίσει στις ακαδημίες. Αν και με τις κινήσεις που γίνονται στην άμυνα, ακόμα και του χρόνου μπορεί να μας φαινόταν χρήσιμος... Σε λίγο θα φτάσουμε να νοσταλγήσουμε τον ...Μόρις!!!

gatti said...

@Alexandros: Το είχες διαβάσει κι εσύ; Μα δεν έχει πλάκα; Αυτοί οι δημοσιογράφοι νομίζουν ότι είναι μικροί θεοί! Εχουν ξεπεράσει προ πολλού το στάδιο του ρεπορτάζ και της κριτικής. Είναι πλέον
μάνατζερ, προπονητές, πρόεδροι... Αλλά θα μου πεις, ειδικά ο Χελάκης το δικαιούται! Κοτζάμ ...κόουτς είναι!!! :)))

gatti said...

@Γιωργος Τ.: Kαι ποιος δεν έχει μπερδευτεί; Από την μια βγαίνουν Πατέρας και Αντωνίου με ύφος και σιγουριά και μας λένε να μην ανησυχούμε κι από την άλλη έρχεται η σφαλιάρα του Μέλμπεργκ.

Μακάρι να κάνουν ουσιαστικές κινήσεις και να τις κρατούν μυστικές. Ομως, έτσι όπως βλέπεις τα πράγματα, πόσο πιθανό το θεωρείς;

Και αυτό που λες για τα λεφτά με απασχολεί. Τελικά τα έχουν ή δεν τα έχουν;
Εγώ αντίθετα δεν μπορώ να πω ότι χαίρομαι που πήρε ο γαύρος τον Μέλμπεργκ μήπως και στραβώσουν. Γιατί η πίεση που θα αισθάνονται τώρα να κάνουν μια εντυπωσιακή κίνηση και να ρεφάρουν, μπορεί κάλλιστα να οδηγήσει σε μεγάλα λάθη. Κι αυτό το φοβάμαι πολύ.

Αυτό με τους παλαίμαχους του Παναθηναϊκού που φεύγουν και σιχτιρίζουν, πρέπει όντως να σταματήσει. Να δούμε πότε θα το καταλάβουν στη διοίκηση...

Κι εμένα μου αρέσει ο Μπρούνο. Και σαν παίκτης και σαν ιδιοσυγκρασία. Αλλά δεν νομίζω ότι είναι ο τύπος του παίκτη που θα άρεσε στον Αντωνίου ή τον Τεν Κάτε.

pensierix said...

Τα λεφτά από τη μεταγραφή του Μέλμπεργκ τα έχει βγάλει ήδη ο Θείος, παίξει ή δεν παίξει μπάλα ο Σουηδός. Μόνο το πλήγμα που κατάφερε στον ήδη ευάλωτο επικοινωνιακά αντίπαλο σε συνδυασμό με το λαικό προσκύνημα που θα δεχτεί ο "μάγκας πρόεδρος", του φτάνουν. Ενδιαφέρθηκε δεν ενδιαφέρθηκε για τον παίκτη ο ΠΑΟ, είναι τόσο ερασιτέχνης σε θέματα επικοινωνίας(πόσες φορές θα το επαναλάβουμε αυτό άραγε;) που τώρα θα κάτσει να τ'ακούσει τόσο από τους οπαδούς όσο κι από τους ΑΡΔ. Πάντως, για να μην τρελαθούμε και τελείως, καλός ο Μέλμπεργκ αλλά δεν είναι και ο παιχταράς που θέλουν να μας παρουσιάσουν. Αναρωτιέμαι σε πόσα παιχνίδια τον έχουν παρακολουθήσει όλοι αυτοί οι ΑΡΔ που μόνο Μπαρέζι δεν τον έχουν πει. Στη Γιούβε έκανε μια μετριότατη χρονιά και εισέπραξε ουκ ολίγα ειρωνικά σχόλια...(αυτό δς σημαίνει ότι δεν τον ήθελα στον ΠΑΟ).

Δεν ξέρω αν υπάρχει σχεδιασμός αλλά αυτό που βλέπω είναι ότι ο ΠΑΟ κινδυνεύει να κάψει κάθε νεο παίκτη και ολόκληρη τη χρονιά πριν καν αρχίσει η προετοιμασία. Με έναν Αντωνίου υπό πίεση που δέχεται έντονη αμφισβήτηση μετά τα περσινά φιάσκα, με μια διοίκηση που δημιούργησε στο κόσμο υπέρμετρες προσδοκίες μη μπορώντας παράλληλα να φρενάρει την άκρατη ονοματολογία και με έναν προπονητή που τον περιμένουν στη γωνία (ήδη βγήκαν τα πρώτα προειδοποιητικά αρθράκια για την επιλογή Ενχελααρ), τα πράγματα μόνο ενθαρρυντικά δεν είναι. Προσθέστε και το βλακώδες κόλλημα ότι ντε και καλά οι μεταγραφές πρέπει να τελειώνουν πριν την έναρξη της προετοιμασίας(μόνο στον ΠΑΟ μπορεί να ακούσει κανείς τέτοιες ανοησίες, σε καμία άλλη σοβαρή ευρωπαική ομάδα), και έδεσε το γλυκό. Και φυσικά, μη ξεχνάμε και τον εμφύλιο και τον διχασμό που καλά κρατεί στο πράσινο στρατόπεδο. Αλλοι βλέπουν ακόμα το φάντασμα του Τζίγγερ παντού, άλλοι έχουν ρεβανσιστικές τάσεις του στυλ "τώρα γιατί δεν κράζετε όπως κράζατε πριν;" και όλοι μαζί σκουζουν για τις επιλογές της διοίκησης, ο καθένας για τους λόγους του.Και να μην ξεχάσω, τέλος, τους πράσινους ΑΡΔ που την έχουν δει προπονητές, μάνατζερς, σκάουτερς και δεν ξέρω εγώ τι άλλο...


Συγγνώμη για το μακροσκελές σχόλιο, μάλλον επαναλαμβάνω όσα γράφεις κι εσύ gatti. Εχω εκνευριστεί με τον ερασιτεχνισμό της διοίκησης, την υστερία και την ευμετάβλητη ψυχολογία του youtube manager οπαδού κι έπρεπε κάπως να ξεθυμάνω...
:)))

Γιωργος Κεντρωτης said...

Όσα γράφεις, φιλτάτη, για τα παρασκήνια τα σχετικά με τον Μέλμπεργκ κρίνω ότι είναι σωστά. Τώρα, ναι, καλά, το υποψιάστηκες: θα πάτε να πάρετε τον Μπομπό για "να μας τη βγείτε", κατά το δη λεγόμενον, ακουμπώντας τεράστια ποσά στον κ. Ντεμιρορέν. Το αν θα πιάσει ο Μέλμπεργκ στον Θρύλο δεν είμαι προφήτης για να το πω. Εδώ κάηκε ολόκληρος Μπερμούδες!... Για μένα η καλή μεταγραφή της ομάδας μου είναι ο Ντάρμπυσιρ: δοκιμασμένος και... φιλογαύρος με χειροπιαστές αποδείξεις. Πάμε, όμως, να στήσουμε σκηνικό για χοντράδες με τον γίγαντα Γκαγιέτι - για να έχετε παρέα και να μη νιώθετε μόνοι!

Ο Παναθηναϊκός, δυστυχώς, δεν αγαπά τους παλαιμάχους του. Και είναι κρίμα, γιατί ο Παναθηναϊκός, που είναι μεγάλη ομάδα, συμπεριφέρεται σάμπως να τον βαραίνει που είναι μεγάλη ομάδα. Εγώ -πιό βαμμένος γαύρος από εμένα δεν υπάρχει, να το ξέρεις...- συγκινούμαι πραγματικά, όταν μιλάω για τον Πανάκη, τον Παπαμανόλη, τον Λουκανίδη, τον Οικονομόπουλο, τον Ελευθεράκη, τον Αντωνιάδη, τον Καψή, τον Αλβάρες, τον Σαραβάκο, τον Βαζέχα - άσε για τον Μίμη Δομάζο! Όλοι αυτοί οι γίγαντες έκαναν και τη δική μου ομάδα μεγάλη, ακριβώς διότι ήσαν αντίπαλοί μας... οι ΜΕΓΑΛΟΙ μας αντίπαλοι. Κρίνω ότι ο ΠΑΟ τους όφειλε σεβασμό. Και θα σου πω, φιλτάτη, και κάτι άλλο, επειδή γνωρίζω σε τί άνθρωπο απευθύνομαι: Ποιούς παίχτες θα (μας) πάρετε στις μεταγραφές δεν με νοιάζει. Με νοιάζει όμως, και πάρα πολύ μάλιστα, το πώς συμπεριφέρεται ο ΠΑΟ σε εκείνους που έχουν τιμήσει τη φανέλλα του παίζοντας αντίπαλοι τής ομάδας μου, διότι είναι και ΔΙΚΗ ΜΟΥ ιστορία. Τη μάχη την δίνουν δύο πάντοτε. Και λέγοντας αυτό το τελευταίο δεν αισθάνομαι ότι μπαίνω σε ξένα χωράφια.
Την θερμή (από καρδιάς εννοώ, και όχι με βάση το θερμόμετρο) καλημέρα μου.

ΥΓ. Άκου κι ένα ανέκδοτο: "Χελάκης".

gatti said...

@pensierix: Εννοείται ότι τα έχει βγάλει ήδη ο θείος τα λεφτά από τη μεταγραφή. Μόνο μια βόλτα να κάνεις στα ερυθρόλευκα φόρα θα το διαπιστώσεις. Η πλακα είναι ότι ούτε οι ίδιοι πίστευαν ότι μπορούν να πάρουν τον Μέλμπεργκ. "Αβραάμ, άρχισε να αφήνεις μούσια..." έλεγαν χθες το μεσημέρι, κράζοντας τον Κόκκαλη και το βράδυ θριαμβολογούσαν. Και δικαιολογημένα!

Ερασιτέχνης! Οπως το είπες! Ηθελα να ήξερα, τόσους και τόσους έχουν εκεί μέσα, έναν επικοινωνιολόγο δεν μπορούν να προσλάβουν; Αφού τους είναι τόσο δύσκολο να δουν το προφανές που το βλέπουμε όλοι εμείς, ας προσλάβουν έναν επαγγελματία να τους μάθει πέντε πράγματα!

Δεν θα απαξιώσω τον Μέλμπεργκ, επειδή πήγε στον γαύρο. Δεν μου λέει κάτι που έκανε μέτρια χρονιά γιατί αν είναι έτσι το ίδιο θα πρέπει να πω και για τον Ενχελααρ. Σαφώς και υπάρχουν κι άλλοι σπουδαίοι παίκτες, για μένα όμως στη θέση του στόπερ ήταν το μεγαλύτερο όνομα που ακούστηκε αυτή τη μεταγραφική περίοδο. Και το γεγονός ότι κατέληξε στον γαύρο το θεωρώ ΜΕΓΙΣΤΗ αποτυχία για μας!
Κι αν μάλιστα δεν ενδιαφερθήκαμε ουσιαστικά και τελικά χρεωθήκαμε χάρη στους κάκιστους χειρισμούς μας, όλη την επικοινωνιακή ήττα, τότε είμαστε ακόμα πιο αξιοθρήνητοι.

Οταν ξεκίνησα να γράφω το ...σεντόνι, ήμουν σχετικά ήρεμη και προσπαθούσα να δω τα πράγματα όσο πιο ψύχραιμα γίνεται. Στη διάρκεια, "έσκασε" η μεταγραφή του Μέλμπεργκ και εκνευρίστηκα όσο δεν παίρνει! Κατανοώ κι εγώ την δύσκολη θέση του Αντωνίου (το έγραψα άλλωστε), δεν στενοχωρήθηκα με το "ναυάγιο" για Κρουζ (σιγά μη του δώσουμε όσα ζητάει, όλα έχουν ένα όριο), είμαι διατεθειμένη να περιμένω, γνωρίζω ότι δεν χάθηκε ο κόσμος αν δεν είναι όλοι οι νεομεταγραφέντες στην έναρξη της προετοιμασίας, αλλά όλα τα παραπάνω προϋποθέτουν να μην γίνονται τέτοιες "πατάτες".

Ακουγα χθες το βράδυ και τον Γκοντζίλα και νευρίαζα ακόμα περισσότερο, έτσι όπως είχε στηθεί στη γωνία για να πυροβολήσει τις κινήσεις της νυν διοίκησης. Και ξέρεις γιατί νευρίαζα; Γιατί σε κάποια πράγματα έχει δίκιο, πώς να το κάνουμε! Ο "εμφύλιος" καλά κρατεί και το σίγουρο είναι πως δεν αποτελεί το κατάλληλο κλίμα για να γίνουν οι μεταγραφές με ηρεμία και καθαρό μυαλό.

ΥΓ. Κι εγώ τα ίδια επαναλαμβάνω, μη νομίζεις... Το κακό είναι ότι όσο κι αν τα επαναλαμβάνω, δεν ξεθυμαίνω... :-\

gatti said...

@Γιωργος Κεντρωτης: Θέλω να ελπίζω ότι δεν θα είναι ο Μπόμπο ή Μπομπό το "λάθος" με το οποίο θα θελήσουμε να επανορθώσουμε την επικοινωνιακή ήττα.

Οσο για το αν πιάσει ή όχι ο Μέλμπεργκ, αυτό δεν μπορεί να το ξέρει κανείς για κανένα παίκτη. Ξέρις όμως από πριν αν η κίνηση που έχει γίνει είναι σωστή και αν έχεις φέρει έναν μεγάλο παίκτη. Και ο Μέλμπεργκ ανήκει σ΄ αυτή την κατηγορία.

Με τον Γκαλέτι δεν νομίζω να γίνουν "χοντράδες". Απ΄ ό,τι ακούω τον Μπελούτσι ετοιμάζετε για σπρώξιμο αν σας κάτσει το "κόλπο γκρόσο".

Για το θέμα των παλαίμαχων συμφωνούμε. Ο κάθε σύλλογος οφείλει να τιμά την ιστορία του. Δεν νομίζω όμως να έχουν παράπονο αυτοί που αναφέρεις, δεν έχει φερθεί άσχημα ο Παναθηναϊκός στους παλιούς (μόνο με τον Δομάζο είναι ...ιδιάζουσα η κατάσταση, αλλά έχει βάλει και ο ίδιος το ...χέρι του).

Το πρόβλημα είναι με τους νεότερους παλαίμαχους. Αυτοί έχουν απαξιωθεί. Και δεν είναι σωστό.

Πάντως, να σου πω την αλήθεια εγώ δεν το βλέπω ακριβώς έτσι το θέμα με τους δικούς σας παλαίμαχους. Παίκτες σαν τον Ρωσίδη, ή τον μακαρίτη τον Μουράτη, τον θρυλικό "Μιζούρι" που τον γνώρισα μέσα από την γνωστή ταινία ("Κυριακάτικοι Ηρωες") και τον συμπάθησα τόσο πολύ που αυτό με παρακίνησε να μάθω περισσότερα πράγματα γι΄ αυτόν, έχουν την απεριόριστη εκτίμησή μου. Οι νεότεροι παλαίμαχοί σας, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, δεν μου είναι ιδιαίτερα συμπαθείς.

paoad said...

ρε γαττι το έχεις πάρει πολυ βαριά για τον Μελμπεργκ.. Ασε να δουμέ την απάντηση του Παναθηναϊκού και κυρίως άσε να κριθούν όλοι στο γήπεδο. Δεν χάσαμε όυτε τον Τέρι, όυτε τον Φερντιναντ- ναι είναι έμπειρος, ναι είναι αξιόπιστος, ναι είναι καλός αλλά ως εκεί. Στην ΠΑΕ δεν είναι χαζοί, για να μην ασχολήθηκαν μαζί του σημαίνει ότι έψαχναν κάτι άλλο. Απλά για ακόμα μία φορά φάγαμε ένα τεράστιο επικοινωνιακό χαστούκι.

Όσον αφορά τον Πουιγκρενιε τον έιχα παρακόλουθήσει σε 2 παιχνίδια όταν ήταν στη Nice. Ήταν τη χρονιά που βγήκε μέλος της καλύτερης ενδεκάδας του σαμπιονα και ανάγκασε τη Ζενιτ να σκάσει 6 εκατ. για να τον αποκτήσει..

Κοίτα πλάκα, όλη τη χρονιά εγω ήμουν αυτός που έκραζα Τεν Κάτε και Αντωνίου και τώρα ο μόνος που τους πιστεύω και τους στηρίζω.

Πάντως και αυτός ο Νικολογιάννης, όλο τη ψυχή μου μαυρίζει. Όλα δυσοίωνα τα βλέπει, όλες τις περιπτώσεις δύσκολες, και υπομονή και θα δούμε και δεν ξέρω..

Στον ΠΑΟ ο Ενχελααρ θα παίζει 8άρη και όχι αμυντικό χαφ. Δεν έχει καμία σχέση με Ζιλμπέρτο, Σιμάο, Μάττος.

- _ _ Θα είναι ο αριστερός
- _ _ μέσος στο 4-3-3.
- _ _
-

gatti said...

@paoad: Nαι, το έχω πάρει βαριά. Να το κρύψω; Δεν γίνεται! Επιμένω και θα επιμένω πως οι καλές ομάδες χτίζονται από την άμυνα. Αν δεν κλείσει η τρύπα στην άμυνα δεν θα πιστέψω ποτέ ότι η ομάδα μπορεί να πάει για μεγάλα πράγματα. Και βλέπω τον καλύτερο στόπερ, όχι του κόσμου, αλλά από αυτούς που κυκλοφορούσαν στην αγορά, να καταλήγει στον Ολυμπιακό. Τι περιμένεις; Να χαρώ;

Ακόμα και η προσπάθεια που γίνεται τώρα να εμφανιστούν ότι δεν ενδιαφέρθηκαν για τον Μέλμπεργκ, γελοία μου φαίνεται. Αν δεν ενδιαφέρθηκαν και χρεώθηκαν μια τέτοια επικοινωνιακή ήττα είναι αστείοι. Αν δεν ενδιαφέρθηκαν για έναν τέτοιο παίκτη, θεωρώντας πως δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο είναι άσχετοι. Σε κάθε περίπτωση χαμένοι είμαστε, μη το ψάχνεις...

Οσο καλός κι αν είναι ο Πουϊγκρενιέ, έχει ήδη απαξιωθεί στα μάτια όλων.

Κάνεις λάθος, εγώ δεν τα έχω μόνο με τον Αντωνίου και τον Τεν Κάτε. Τα έχω και με τη διοίκηση. Το ψάρι βρομάει από το κεφάλι, εξάλλου...

Νικολογιάννη δεν ακούω ποτέ. Μόνο αν πέσω ξόφαλτσα πάνω του, αλλάζοντας σταθμούς.

Δεν αντιλέγω ότι ο Ενχελααρ είναι 8άρι. Θα παίζει λίγο πίσω και πιο μέσα από το αριστερό εξτρέμ. Το ζήτημα είναι ότι θα είναι αυτός που θα πρέπει να μαρκάρει και να τρέχει μαζί με τον Ζιλμπέρτο. Σου βγαίνει εσένα με τις προδιαγραφές που έχει, δίπλα στον Ζιλμπέρτο χωρίς πρόβλημα; Οχι επιθετικά, αλλά στα ανασταλτικά του καθήκοντα. Δεν ξέρω... Μακάρι...

Είδωλο said...

επαθε τιποτα ο Σεμπαστιαν?
Δεν πιστευω


κι ειναι τοοοοοσο σεξυ αγορι.

gatti said...

@x-oyranoy: Γεια σου βρε Ουρανούλη!!! Καλά που υπάρχεις κι εσύ να αποφορτίζεις την ένταση! :)))

Μην ανησυχείς, μια χαρά είναι ο Σεμπαστιάν! Δεν έπαθε τίποτα!!!

koutavaki said...

Χαίρετε!Γατί τόσο πολύ στενοχωρήθηκες για το Μέλμπεργκ?Σκέψου και αυτό να παρηγορηθείς:Που ξέρεις με τον Τεν Κάτε προπονητή σε ποια θέση θα έπαιζε???Ίσως για αυτό δεν τον προβληματίζουν τα πολλά αμυντικά χαφ!Φυσικά αστειεύομαι, μπας και ελαφρύνω το κλίμα.Αστεία αστεία όμως,αν είσαι έξυπνος και καλός επαγγελματίας,μόνο ένα σκεπτικό εξηγεί όλη αυτή την επικοινωνιακή θολούρα με το Μέλμπεργκ(και τον κάθε Μέλμπεργκ,γενικά τοποθετούμαι):Έχεις ανακαλύψει ένα σοβαρό μειονέκτημα του παίκτη που δεν ξέρουν οι άλλοι ή είσαι κοντά σε κάποιον κλάσεις ανώτερο,οπότε έτσι τον φορτώνεις στον αιώνιο αντίπαλο κι εσύ βρίσκεσαι στο τέλος καμιά δεκαριά σκαλιά παραπάνω κι αυτός μένει με τη χαρά(και εδώ να ξαναπώ ότι αναφέρομαι στο Μέλμπεργκ ενδεικτικά ως μεγάλο όνομα,π.χ. που λένε).Επειδή όμως η συγκεκριμένη διοίκηση δε με πείθει ακόμα ότι απαρτίζεται από έξυπνους και καλούς επαγγελματίες,μάλλον αποκλείεται το παραπάνω ενδεχόμενο.Οπότε συμφωνώ μαζί σου ότι απλά κανείς μας δεν έχει καταλάβει τι σκατά γίνεται.Για το Γκούμα τώρα,είπαμε ότι ο Πάο τρώει τα παιδιά του με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.Αυτό χτυπάει άσχημα σε όλους(ενδεικτικό το σχόλιο του κυρίου Γιώργου παραπάνω)και πέραν αυτού, τι εικόνα δίνει και στα νέα παιδιά που βγαίνουν από τις ακαδημίες και τι ώθηση τους δίνει?Άντε να τους πείσεις ότι δεν τους περιμένει η μοίρα τόσων και τόσων άλλων,άρα έχουν κίνητρο να παλέψουν για την ομάδα.Όπως και να το δεις χτυπάει άσχημα.Υπάρχουν και πιο διακριτικοί τρόποι για να κάνεις το οτιδήποτε.Τώρα για τον Κρουζ,προσωπικά ήθελα κάποιον πιο νέο ή ΚΑΙ κάποιον πιο νέο έτοιμο παίκτη.Σκοπός όμως είναι να ξέρεις για ποιο λόγο παίρνεις τέτοιους παίκτες.Τρανο παράδειγμα ο Σίλβα.Απογοήτευσε πολλούς οπαδούς φέτος(δεν είμαι μέσα σε αυτούς).Αυτοί όμως οι οπαδοί δεν έκατσαν να σκεφτούν ότι τέτοιους παίκτες δεν τους παίρνεις για να σε σώσουν από τα νύχια του Εργοτέλη,αλλά για να βοηθήσουν όταν θα παίζεις με Ίντερ και Βέρντερ(όπως και έκανε ο άνθρωπος).Έναν Κρουζ λοιπόν τον παίρνεις για τα δύσκολα παιχνίδια.Για τα υπόλοιπα ή πρέπει να βολευτείς με αυτά που έχεις ή να πάρεις παίκτη άλλης φάσης(πολύ πιο φτηνό απλά όχι χασογκόλη,μια περίπτωση Ντάρμπι πάνω κάτω).Γιατί μόνο εδώ κολλάει η ηλικία.Δε χρειάζεται να τον τρέχεις σε λόγγους και ραχούλες,εκεί υποτίθεται ότι σαν μεγάλη ομάδα δεν έχεις ανάγκη την πολύτιμη βοήθειά του για να πάρεις το παιχνίδι.Έτσι δεν είναι πρόβλημα και η διάρκεια του συμβολαίου.Άμα όμως τον ξεπατώνεις τον άλλον ποιο όφελος θα έχεις?Γενικά έχω την εντύπωση ότι δεν έχει γίνει σαφές πλάνο για τους στόχους της νέας χρονιάς.Σαν να θέλουμε να γυρίσουμε ταινία και ψάχνουμε το καστ πριν καν γραφτεί το σενάριο ένα πράγμα.Ίσως γι' αυτό γίνεται αυτό που λες,που κολλάνε σε ό,τι τους χτυπήσει στο μάτι.Άμα ξέρεις τι ακριβώς θέλεις,απλά πας και το παίρνεις.Άμα δεν ξέρεις υπάρχει πρόβλημα...Ταπεινή μου άποψη...
Υ.Γ.:Όπως βλέπεις δε γράφεις μόνο εσύ σεντόνια!Το θέμα σηκώνει πολλή συζήτηση!!!

paoad said...

@ααα ρε γαττι κατάφερε και σας έβαλε ο Κόκκαλης να παίξετε το παιχνιδάκι του (χοχοχοχ).

Γαττι, όταν ο ΠΑΟ έκλεισε πακέτο Φλαβιο- Μπιστσαν θυμάσαι ποιον παίκτη έκλεινε ο ακατανόμαστος? Μήπως τότε δεν είχε απαξιωθεί στα μάτια όλων ο Γιαγια? Τη συνέχεια τη γνωρίζουμε όλοι…

Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο παρά μόνο να περιμένουμε τις μεταγραφές. Τότε θα ξαναμιλήσω.
Άντε χαλαρώστε λίγο!

Stepas said...

Ανάλυση σε βάθος και με ψυχραιμία (όπως πάντα) για τα του Παναθηναϊκού. Στα περισσότερα συμφωνούμε. Σε ένα συμφωνούμε σίγουρα και 100%. Στο θέμα Μέλμπεργκ. Η ανάλυσή σου για την υπόθεση αυτή είναι τέλεια. Ο παίκτης αυτός είναι παίκτης μεγάλης κλάσης, που σε ανεβάζει επίπεδο. Υπάρχουν σαφώς τα ερωτήματα που βάζεις για τον τρόπο που χειριστήκατε το συγκεκριμένο θέμα. Θεωρητικά θα έπρεπε να κυνηγήσετε μέχρι αηδίας έναν παίκτη που παίζει στη θέση που πονάτε περισσότερο από όλες, είναι μεγάλης κλάσης, ψήνεται να έρθει Ελλάδα, είναι μέσα στα πλαίσια του μπάτζετ σας και ενδιαφέρεται και ο "αιώνιος" αντίπαλός σας για αυτόν...

Η γενική αίσθηση που έχω, χωρίς να διαβάζω καθημερινά αθλητικές εφημερίδες και παρασκήνιο, είναι ότι μέχρι στιγμής ο σχεδιασμός του ΠΑΟ στα μεταγραφικά είναι μάλλον κακός. Ωστόσο θα περιμένω φυσικά να δω τις πρώτες σημαντικές κινήσεις.

Α και για Ένχελαρ που δεν είπα, αν είναι αυτός που έπαιζε βασικός στην εθνική Ολλανδίας στο προηγούμενο Euro, τότε είναι ΠΑΙΧΤΑΡΑΣ (νομίζω αυτός είναι πάντως). Έτριβα τα μάτια μου στο Ολλανδία-Ιταλία με την πάρτη του! Με είχε εντυπωσιάσει. Από τότε δεν τον ξαναείδα αγωνιζόμενο και με προβληματίζει το ότι δεν έπιασε στην Σάλκε, με δεδομένο ότι προηγουμένως έπαιζε στην Τβέντε και όχι σε κανα μεγαθήριο. Έχει το ρίσκο της η μεταγραφή αυτή, αλλά αν ο παίκτης είναι στην κατάσταση που μας είχε δείξει προ Σάλκε τότε θα είναι εξαιρετική περίπτωση.

ΥΓ: Και πού να δεις τι θα γίνει άμα πάρουμε και Βιτόλο... Αυτό δεν θα είναι ομάδα, όμιλος μποξ θα είναι!

Χαιρετώ

Καλό Σαββατοκύριακο, καλό καλοκαίρι!

paoad said...

@gatti

Ελπίζω να διάβασες τη συνέντευξη του Τεν Κάτε στο gazzetta.gr. Δώσε σημασία και εκεί που λέει για τον ρόλο του Ενχελααρ στην ομάδα.

Τώρα δε μπορεί θα αισθάνεσαι καλύτερα.

sportathens said...

σχετικα με τον Γκουμα...τίμησε την ομάδα και ήταν απο τους λιγους που μιλαγαν στα δυσκολα..
Δεν ήταν ο σπουδαίος στοπερ..αλλα προσπαθουσε παντα(βέβαια αυτό δεν ειναι αρκετό όταν μιλάς για παναθηναικό)..έγραψε όμως την ιστορία του..
Για τις μεταγραφές..ας περιμένουμε λίγο..ακούγονται πολλα..

squarelogic said...

εκεί που σταματά η Λογική αρχίζει ο ποδοσφαιρικός Παναθηναικός...
Δυστυχώς,και στη νέα του μορφή...
Συμφωνώ απόλυτα με την εκτενή ανάλυσή σου.Ειδικά το θέμα του Μέλμπεργκ είναι πραγματεία στο αυτογκόλ.

Ο Αντωνίου σαν τεχνικός Δ/ντής είναι εξίσου νωθρός όπως ήταν και σαν παίκτης μετά τα 26...Και συνεπικουρείται και από εναν Πρόεδρο που συχνά-πυκνά θυμίζει Βουτσά στο "έχω και κότερο,πάμε μια βόλτα?".Απο δω και πέρα απαιτείται
ολύμπια ψυχραιμία για να μη πετάξουν τα λεφτά σε αμφίβολες μεταγραφές μόνο και μόνο για να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις που έχασαν απ την αρχική τους μαντζιριά.
Μα γαμώτο,απλά πράγματα είναι,πως μπορούν να τα σκατώνουν έτσι?

zouk said...

@squarelogic

διαβασε τις δηλωσεις του Τεν Κατε
http://www.gazzetta.gr/content/view/37744/2/

Αν αυτα που λεει ισχυουν,τοτε δεν εχουν σκοπο να πεταξουν λεφτα ουτε να απαντησουν στην μεταγραφη Μελμπεργκ.
Κατι ετοιμαζουν.Μου αρεσει η επιθετικη σκεψη του Τεν Κατε.Μακαρι να μας βγει μεσα στο γηπεδο με οποιες μεταγραφες γινουν.

Ντεμης said...

Γεια σου βρε Gatti! Σε παραδέχομαι! Σε τέτοια εποχή αγωνιστικής ανάπαυλας να βρίσκεις τόσα πολλά και σημαντικά να γράφεις;! Εύγε!
Πόσα έμαθα για τον σχεδιασμό μιας ομάδας μόλις τώρα.... Κι εγώ τρελάθηκα με αυτό που έγινε με τον Μέλμπεργκ αλλά υπάρχουν και χειρότερα. Σκέψου εμάς που πέντε μήνες τώρα κάνουμε "κρούσεις" για τον Λεονάρντο, που τον είχαμε και μόνοι μας τον δώσαμε! Αχ!
Από διακοπές; Τι λέει;

squarelogic said...

zouk
τώρα τις διάβασα και ομολογουμένως είναι μια γενναία αναληψη ευθύνης.
Θα ευοδωθούν όμως οι προθέσεις του(ς)?
Μην ξεχνάμε οτι εν αρχή έγινε η βλακεία να ανακοινωθεί το μπάτζετ δημοσίως ανοίγοντας σε όλους τους μεσάζοντες την όρεξη...
όταν ακόμα κι ο Τεν Κάτε μιλά τόσο πολύ για το θέμα κόστους(όχι βέβαια αδίκως),καταλαβαίνουμε πόσο θα το κοσκινίσουν Αντωνίου και Πατέρας...και κοσκινίζοντας,θα έχουμε επανάληψη του περσινού σήριαλ Ζιβέ.Γουστάρει κανείς να το ξαναδει?

coachp said...

Γαττί
Καλά τα λες. Συμφωνώ πάρα πολύ, και στην τεχνική σου ανάλυση(αν και πέρυσι διαφωνούσα πολύ-λογω Τεν Κάτε), και στον άθλιο μεταγραφικό σχεδιασμό... Αρχίζουμε και συμφωνούμε σιγά-σιγά. Επιτέλους(μπου χα χα).
Να πω κι εγώ κάποια πράγματα, όμως...

1) Ο Γκούμας στον Χελάκη, ΔΕΝ μίλάει. (συμφωνούμε για γκούμα, το ξέρεις ήδη). Σε άλλους ναι, μιλάει, όσο και οι υπόλοιποι παίχτες...

2) Ο Ενχελάαρ, χαλάει. Για μένα, καλύτερα. Αν δεν έχει στραβώσει ο Κατσουράνης με την άθλια συμπεριφορά της διοίκησης σου, θα έρθει αυτός... Ολα τα υπολοιπα συνεπάγονται, τα εχεις γράψει ήδη.

3)Μπραβο στον Τεν Κατε που μίλησε και ανέλυσε και τον καταννοώ. Ειναι άλλωστε γνώστης θεωρητικών ζητημάτων. Θεωρητικών είπα...
Τα σεβομαι πολύ αυτά που είπε πάντως, και δειχνει να έχει σχέδιο. Χάλασε όμως του Ενχελααρ και θα τρεχουν και δεν θα φτάνουν τώρα.

4) Διάβασα απο κάποιους σχολιαστές για τον Μέλμπεργκ. ΕΓΩ τον έχω δει σε πάνω απο 100 παιχνίδια τα τελευταία 10 χρόνια. ΠΑΙΧΤΑΡΑΣ. Προσωπικότητα.
30 συμμετοχές το χρόνο σε πρωταθλήματα Αγγλιας, Ιταλίας, Ισπανίας. Μην υποβιβάζετε αυτο τον παίχτη. Δεν καίγονταν ο Τεν Κάτε για τον Σουηδό και είναι μαλακία του. Όπως μαλακία του είναι που δεν ηθελε Κατσουράνη. Τωρα βεβαια που χαλάει του Ολλανδού, μπορει να αλλάξει το πράμα.

5) Μετα τον Μελμπεργκ, χρειάζεται ψυχραιμία. Ας κλεισουν οι μεταγραφές και τέλος Ιουλίου. Οι μεγάλοι παιχτες προσαρμόζονται πιο ευκολα, για αυτο ειναι και μεγάλοι παιχτες άλλωστε... Όσο για τα 20 μύρια που λες???
Θα δωσουν 20 σιγουρα και θα εξαρτηθει τι άλλο θα δώσουν απο τις πωλήσεις που πιθανόν να γίνουν αλλά και απο το πως έχει κινηθει ο Ολυμπιακός. Αρα μην υπολογίζεις ακομη στο τι θα δωθει... Μετα τα στραπάτσα όμως, να εισαι σιγουρη πως θα γινουν κινησεις άμεσα. Αρκει να μην βιαστούν. Ψυχραιμία πρέπει, απλά.

6)σε παρακαλώ, επειδή έχουμε και δουλειές, θα μπορούσες να κάνεις λιγο πιο μικρα τα κείμενά σου???

gatti said...

@koutavaki: E, λοιπόν, χωρίς να το ξέρεις, μου έφτιαξες το κέφι! Από χθες αυτό σκέφτομαι και παρηγοριέμαι! "Kαι πού το ξέρεις πώς θα τον έβαζε να παίξει στόπερ τον Μέλμπεργκ ο Τεντάς; Αυτός είναι ικανός να τον έβαζε να παίξει δεξί χαφ" λέω στον εαυτό μου και ξεγελάω την πίκρα μου. Παρεμπιπτόντως δεξί μπακ έχει παίξει και μάλιστα με επιτυχία, οπότε γιατί να μην τον έβαζε και χαφ;

Αυτό που γράφεις ως ενδεχόμενο (να έχει άλλου είδους παίκτη στα πλάνα του) το είπε ο ίδιος ο Τεν Κάτε στις δηλώσεις του. Και θα μπορούσε να είναι αλήθεια. Το πρόβλημα είναι ότι δεν σε πείθει αυτή η διοίκηση πως είναι ικανή να φέρει εις πέρας ένα τέτοιο έργο. Αυτή είναι η ανησυχία μου. Αλλιώς είμαι διατεθειμένη να περιμένω...

Ο Ζιλμπέρτο νομίζω ότι απογοήτευσε αυτούς που ήθελαν να απογοητευτούν. Εγώ κρατάω πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού το ότι ΔΕΝ είναι φαντεζί παίκτης, κάνει συγκεκριμένα πράγματα μέσα στο γήπεδο (και τα κάνει φιλότιμα) και πως στον Παναθηναϊκό δεν έχει συμπαίκτες της ποιότητας αυτών που είχε στην Αρσεναλ. Αν τα συνυπολογίσω όλα τα παραπάνω, εμένα δεν με απογοήτευσε ο Βραζιλιάνος.

Δεν συμφωνώ πως είναι σωστό να πάρεις παίκτη για να παίζει σε επιλεγμένα παιχνίδια. Εδώ ο Ζιλμπέρτο σε πολύ πιο κουραστική θέση και έπαιξε παντού, πρωτάθλημα, κύπελλο, Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν λέω να τον ξεπατώσεις όπως γράφεις, αλλά ούτε να φοβάσαι να τον χρησιμοποιήσεις μην τυχόν και σκάσει. ΄Η τουλάχιστον αν τον πάρεις με τις συγκεκριμένες προδιαγραφές να μην τον έχεις ακριβοπληρώσει κι από πάνω!

ΥΓ. Ολοι σεντόνια γράφουμε. Ας όψεται ο πολυμετοχικός που μας έχει κάνει να παραμιλάμε...

gatti said...

@paoad: Σου υπενθυμίζω πως το συγκεκριμένο ποστ το έγραψα ταυτόχρονα με τη "βόμβα" Μέλμπεργκ και πριν βγουν οι εφημερίδες και αρχίσουν να ρίχνουν χολή οι ΑΡΔ για τη σφαλιάρα.

Αρα, σε κανένα παιχνιδάκι δεν με έβαλε ο Κόκκαλης. Μια χαρά ψύχραιμη ήμουν όταν ξεκίνησα, φαίνεται άλλωστε το ποστ, αλλού ξεκίνησε και άρχισε να φορτώνει στο τέλος...

Φου... Φου... Χαλαρώνω... :)))

gatti said...

@Stepas: E, ναι, είναι μεγάλος παίκτης τι να λέμε; Θα πω ότι δεν είναι καλός επειδή πήγε στον γαύρο, ενώ "καιγόμουν" για πάρτη του όταν τον ...χαλβαδιάζαμε εμείς; Θα είναι γελοίο. Μπορεί να μην είναι ο καλύτερος παίκτης του κόσμου, αλλά ήταν ο καλύτερος που κυκλοφορούσε στην αγορά.

Κι εγώ φοβάμαι πως είναι κακός ο σχεδιασμός, αλλά αποφάσισα να περιμένω (όπως θα δεις στο νέο ποστ) γιατί νομίζω ότι κάτι έχουμε πάρει στραβά. Οχι ότι φταίμε βέβαια, πάλι το επικοινωνιακό έλλειμμα του Παναθηναϊκού ευθύνεται. Η ομάδα ΠΡΕΠΕΙ να είναι έτοιμη για το πρωτάθλημα κι εμείς ζοριζόμαστε να είναι έτοιμη για το Τσάμπιονς Λιγκ. Κι αυτή η βιασύνη οδηγεί σε λάθη.

Οσο για τον Ενχελααρ, μέχρι να απαντήσω στο σχόλιό σου, μάλλον η ειδησεογραφία με ξεπέρασε. Το χάνουμε το ...κορμί (και τι κορμί, δίμετρο!) πατριώτη και άντε τώρα "φτου κι από την αρχή".

Στο Euro ήταν όντως παιχταράς, αλλά πιστεύεις ότι είναι το ίδιο να παίζει με την Εθνική Ολλανδίας και το ίδιο με τον Παναθηναϊκό; Ετσι κι αλλιώς μικρή σημασία μοιάζει να έχει πια...

ΥΓ. Σωστά! Ερχεται και ο Βιτόλο! Ε ρε κικ μπόξινγκ που έχουμε να δούμε...

Να περνάς καλά! :)))

gatti said...

@paoad (again): Eγώ έδωσα σημασία στον ρόλο του Ενχελααρ, ο Ενχελααρ φαίνεται να μην δίνει σημασία σε μένα - σε μας - στον Παναθηναϊκό...

Οπότε, πώς να αισθανθώ καλύτερα;

gatti said...

@sportathens: Kαλώς τον! Οπως τα λες είναι για τον Γκούμα. Δεν ήταν υπερ-παίκτης αλλα ήταν φιλότιμος. Εγραψε την - όποια - ιστορία του στην ομάδα και η ομάδα οφείλει να τον τιμήσει...

Για τις μεταγραφές, όντως περιμένουμε. Σάμπως μπορούμε να κάνουμε και τίποτα άλλο;

gatti said...

@squarelogic: Οπως τα λες. Οσα ελαφρυντικά κι αν θέλω να δώσω στον Αντωνίου, τα σημάδια είναι ανησυχητικά. Φοβάμαι πως το μεγαλύτερο λάθος είναι μπροστά. Αν πιεστούν αφόρητα από τον αντίκτυπο που έχουν στους οπαδούς τα συνεχιζόμενα επικοινωνιακά τους λάθη, ΚΑΙ πολλά λεφτά θα χαλάσουν ΚΑΙ παίκτες ακατάλληλους θα αγοράσουν.

Γι΄ αυτό προέχει η ψυχραιμία...

gatti said...

@Nτέμης: Πού είσαι βρε Ντέμη μου; Χαθήκαμε εντελώς!!! Τώρα βρε είναι η ώρα για τις αναλύσεις. Τώρα που δεν έχει αγωνιστική κίνηση! Ασε, με τον Μέλμπεργκ θα αργήσω να το ξεπεράσω...

Οντως, υπάρχουν και χειρότερα, το συνειδητοποιώ όταν σκέφτομαι την ΑΕΚ, αλλά αυτό δεν με κάνει να νοιώσω καλύτερα, ρε γαμώτο!

Για διακοπές χλωμό φέτος... Μάλλον φραπέ, a/c και βιβλία εντός σπιτιού... :(((

gatti said...

@coachp: Aρχίζουμε και συμφωνούμε; Τώρα για καλό το λες αυτό; :ppp

1) Εγραψα εγώ πουθενά ότι ο Γκούμας μιλάει στον Χελάκη; Εγραψα απλώς για τη σπουδή του να τον ...στείλει στην ΑΕΚ για να μην πάει χαμένο το ...κελάηδημα... :)))
Εντάξει μωρέ, δεν μιλάει στον Χελάκη μιλάει σε όλη την υπόλοιπη Sportday. Στις λεπτομέρειες κολλάς κι εσύ...

2) Aυτό σκέφτηκα κι εγώ όταν διάβασα ότι χαλάει του Ολλανδού. Θα έρθει ο Κατσούρ; Γιατί είναι και κομμάτι περίεργος τύπος αυτός, άμα χαλαστεί μπορεί να μας ρίξει και καμιά χυλόπιττα...

3) Οντως, αν ισχύουν αυτά που είπε ο Τεν Κάτε, ο Ενχελααρ ήταν γι΄ αυτόν βασικό γρανάζι της μηχανής που θέλει να στήσει για τη νέα σεζόν. Να δούμε πώς θα το μπαλώσουν αυτό τώρα. Ασε που τον εξέθεσαν...

4) Για τον Μέλμπεργκ τα είπαμε. Δεν είναι ο καλύτερος στόπερ του κόσμου, αλλά ήταν η ενδεδειγμένη λύση για μας και είναι η τέλεια λύση για τον γαύρο για μια τριετία τουλάχιστον.

5) Ποια ψυχραιμία; Αφήνετε εσείς κανέναν να αγιάσει; Διαβάζω τις σημερινές εφημερίδες και φρίττω! Φοβάμαι ότι με αυτά που ακούνε και διαβάζουν από εσάς, θα βιαστούν και θα την κάνουν την "πατάτα"...

6) Για μικρότερο πήγαινε. Αλλά αφού είχα μια εβδομάδα να γράψω, μαζεύτηκαν πολλά. Τι να κάνω κι εγώ... Τρέχουν οι εξελίξεις...