Thursday, August 6, 2009

Μπόκα, δέρνουμε;



Μπόκα μπορεί να μην δέρνουμε, δέρνουμε όμως Αρειανούς. Επίθεση, λέει, έκαναν τα ΠΑΟΚια σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ και την έπεσαν σε οπαδούς του Αρη που πήγαιναν στο γήπεδο για το φιλικό με την Μπόκα. Μέχρι μαχαίρια λέει έβγαλαν και τραυμάτισαν και μια κοπέλα.

Φάουλ, παλικάρια! Τέτοια ματσάκια είναι ευλογία θεού. Και πρέπει να τα βλέπουμε σαν γιορτή. Και μακάρι να χώραγε περισσότερους το "Κλεάνθης Βικελίδης" για να το παρακολουθήσουν το παιχνίδι ακόμα περισσότερα άτομα.

Θα μου πεις τώρα, πώς κάνεις έτσι; Στα αρειανά την έπεσαν, εκτός γηπέδου, δεν χάλασαν την ατμόσφαιρα του αγώνα. Σωστό κι αυτό.

Επειτα, εδώ την έπεσαν οι γαύροι στους οπαδούς της Σλόβαν Μπρατισλάβας στο τηγάνι που ούτε τους είδαν, ούτε τους ξέρουν - και σιγά μη τους προκάλεσαν οι Σλοβάκοι, εδώ που τα λέμε... - δεν θα την πέσουν τα ΠΑΟΚια στα Αρειανά που έχουν και προηγούμενα;

Φέτος στη Θεσσαλονίκη πάντως προβλέπονται μεγάλες ομορφιές. Γιατί παρουσιάζονται και οι δύο ενισχυμένοι. Ο ΠΑΟΚ ενίσχυσε τον ήδη καλό του κορμό με πολύ ποιοτικές προσθήκες, ο Αρης πήρε του κόσμου τους παίκτες και είχε ...κατασκηνώσει στο αεροδρόμιο. Ομάδα δεν ξέρω αν θα καταφέρει να φτιάξει ο Μαζίνιο, δεν είναι εύκολο το μοντάρισμα με τόσους νέους παίκτες, το βέβαιο όμως είναι ότι τα ντέρμπι της Θεσσαλονίκης θα έχουν ακόμα περισσότερο χρώμα από τα προηγούμενα χρόνια. Και βέβαια δεν είναι μόνο οι υψηλές φιλοδοξίες που έχουν αμφότεροι. Είναι και που έχουν γεμίσει και οι δύο με Λατινοαμερικάνους. Ουρουγουάη, Χιλή, Αργεντινή, Βολιβία, της κακομοίρας γίνεται. Την φαλτσέτα μέσα στην κάλτσα θα έχουν κρυμμένη και οι μεν και οι δε και θα την βγάζουν στην πρώτη ευκαιρία.

Αλλά και τα ντέρμπι των Θεσσαλονικιών με τους Αθηναίους θα έχουν άλλη αίγλη. Και δεν είναι μόνο ο γαύρος που έχει τα σοβαρά προηγούμενα όταν ανεβαίνει στην Τούμπα. Σάμπως ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ θα περνάνε εύκολα από εκεί; Και όχι μόνο όσον αφορά την ατμόσφαιρα, αλλά και αγωνιστικά. Για να μη σου πω και παρασκηνιακά, αφού ο μέγας Γκαγκά θα κινεί τα νήματα για τον "Δικέφαλο του Βορρά". Θα παίξει γερή μπάλα ο ΠΑΟΚ τη νέα χρονιά.


Εκτός πια αν παίξει ρόλο η ευθυνοφοβία και ο συντηρητισμός του Σάντος. Γιατί το φετινό στοίχημα του ΠΑΟΚ, εκτός της υπέρβασης, θα είναι και ο καρπουζοψαράς από το Εστορίλ. Μέχρι τώρα παρ΄ όλες τις μουρμούρες για το αμυντικογενές του παιχνίδι, καλά τα βόλεψε. Τώρα όμως που ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να βγει μπροστά και να διεκδικήσει νίκες εκτός έδρας κόντρα στους "μεγάλους" της Αθήνας θα φανεί πραγματικά αν η τακτική των προηγούμενων χρόνων υπαγορευόταν από τις αδυναμίες του ΠΑΟΚ σε συγκεκριμένες θέσεις ή ήταν θέμα ιδιοσυγκρασίας του Πορτογάλου (προσωπικά πιστεύω το δεύτερο, αλλά το θέμα δεν είναι τι πιστεύω εγώ...).

Αλλά θα μου πεις πάλι οι προπονητές είναι για να φεύγουν. Αν δεν κάνουν στην ομάδα πα να πει (καμιά φορά φεύγουν - τους φεύγουν - ακόμα κι αν κάνουν). Σήμερα πάντως ο Φερνάντο δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει προβλήματα κόντρα στη Βαλερένγκα. Την έχει πάρει την πρόκριση από το πρώτο ματς. Εκείνοι που θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα είναι οι Νορβηγοί. Ενα πολιτισμικό σοκ θα το πάθουνε οι φουκαράδες, αποκλείεται να το γλυτώσουν. Θα κινείται η θύρα 4 και θα τους πιάνει ναυτία. Μεγάλες στιγμές θα ζήσουν.

Κατά τ΄ άλλα μεγάλες στιγμές έζησαν χθες και τα αρειανά. "Λα Μπομπονέρα" έγινε το "Κλεάνθης Βικελίδης". Από χθες δηλαδή άρχισε το πανηγύρι. Μέχρι και στο αεροδρόμιο πήγαν να υποδεχτούν την Μπόκα Τζούνιορς. Θα μου πεις αν δεν πάνε τα αρειανά που έχουν πάρει το ...κολάι από τις υποδοχές ποιος θα πάει;

Αυτά όμως είναι ωραία πράγματα. Δεν έρχεται κάθε μέρα η Μπόκα στην Ελλάδα. Και τα αρειανά μια χαρά το αντιμετώπισαν το παιχνίδι. Tι φωτοβολίδες άναψαν. Τι χαρτιά έριξαν. Μέχρι φωτιά πήρανε από τον ενθουσιασμό τους (στην κυριολεξία) και επιστρατεύτηκαν μάνικες για να τους σβήσουν!

Με αυτά που διάβασα και είδα, ίσα που ψήνομαι να πάω στο φιλικό των Αργεντίνων με την ΑΕΚ. Τελικά μόνο εμείς την πατήσαμε. Να έρχεται κοτζάμ Μπόκα και να μην κλείνουμε φιλικό. Δεν μας περίσσευαν ημερομηνίες. Είχαμε κλείσει λέει πολύ καιρό πριν το φιλικό με την Χόνβεντ για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυσή της. Ο γέρος θα τιμήσει τη γριά...

Τέλος πάντων. Πάρτε και λίγο μάτι από ατμόσφαιρα στο "Κλεάνθης Βικελίδης".











Επαιζε κι ο ακατονόμαστος σήμερα. Σιγά το παιχνίδι θα μου πεις είχε πάρει την πρόκριση από το πρώτο ματς. Κι αυτό ακριβώς είναι που σήμερα του στέρησε τη συγκέντρωση στο παιχνίδι. Αλλιώς τον περίμεναν οι γαύροι, αλλιώς τον είδαν. Την πρόκριση την σφράγισε πάντως και πάει άνετος την Παρασκευή στην κλήρωση. Γιατί σε αντίθεση με μας οι υποψήφιοι αντίπαλοί του είναι της πλάκας. Κι όπως έχει και τον Τιμούρη που παίζει τα προκριματικά στα δάχτυλα πες ότι το έχει ήδη το τικέτο για τους ομίλους του Τσαμπιολί.


Στην Ευρώπη που λες, τουλάχιστον μέχρι τους ομίλους μια χαρά θα τα πάει ο Κετσπάγια. Στο πρωτάθλημα είναι που θα ψιλοζορίσουν τα πράγματα. Από τη μια το στιλ παιχνιδιού που θα τους ζοχαδιάσει τους γαύρους, από την άλλη η περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Δεν έχει ανάγκη λέει από φορ ο γαύρος, κοιτάζει μόνο για αριστερό χαφ. Ασε που έχουν αρχίσει οι ΑΡΔ να εκθειάζουν τους πιτσιρικάδες. Αμα ακούς λοιπόν "τόπο στα νιάτα" να το ξέρεις ότι οι μεταγραφές αργούν. Αργούν έως αναβάλλονται. Κι άμα τώρα δουν και τον Γεωργιανό να κατεβάζει την ομάδα να παίζει αμυντικά, εκεί να δεις πανηγύρι!

Στην ΑΕΚ πάλι αυτός ο άνθρωπος, ο Ντούσαν ντε, ίσα με που θα αγιάσει. Του Χριστού τα πάθη τραβάει τώρα στα γεράματα ο άνθρωπος που βαλθήκανε να τον αποτελειώσουνε πάνω στην ...κλιμακτήριο. Από τη μια οι άγνωστοι επενδυτές που όλοι ψάχνανε να βρουν ποιοι είναι και που μέχρι τώρα είναι σκέτα φούμαρα. Από την άλλη ο Θανόπουλος που ειδοποίησε τον πρίγκιπα ότι δεν θα γίνουν μεταγραφές. "Ελλειψη χρημάτων, στάση εμπορίου" του είπε. Οχι έτσι ακριβώς, αλλά αυτό εννοούσε. Μιλάμε τώρα ότι έτσι και τον πιάσεις τον Μπάγεβιτς από τη μύτη αυτές τις μέρες, θα κάνει μπαμ! Τι νομίζεις; Τυχαίο είναι που βγήκε στο "Φως" δήλωση Μελισσανίδη που του συνιστά να κάνει υπομονή; Ολα έχουν σχέση μεταξύ τους.


Είχε και φιλικό σήμερα η ΑΕΚ. Με τον Πανθηρώνιο. Η μονόφθαλμη εναντίον του τυφλού. Ανέτοιμη η "Ενωση", χωρίς "Τσίνο" και "Λόλο" ο Νιόνιος, εσύ τι περίμενες δηλαδή; Ακουσε λέει τα εξ αμάξης ο Μάκος, χειροκροτήθηκε ο Τζιμπούρης, έριξε και μερικές ψηλές ο Μαϊστόροβιτς.


Scratch: Επιτέλους ησυχάσαμε εμείς για μια μέρα. Ηρθε η πρόκριση και βρήκαμε την ηρεμία μας. Αξία; Ανεκτίμητη!

Scratch 1: Τι σουξέ είναι αυτό που έχει ο Βύντρα; Tης κακοιμοίρας έγινε το βράδυ στην ΕΡΑ Σπορ για πάρτη του. Τι αγωνιστικά ανακατέψανε, τι οικογενειακά ανακατέψανε, τι σεξουαλικά ανακατέψανε, άλλο να σου λέω και άλλο να τα ακούς.

16 comments:

seaconfused said...

Τι είπανε βρε για το παιδί μου; Για λέγε, για λέγε...

gatti said...

@confused: Αστα να πάνε...
Ξεκίνησαν από τη θέση που παίζει και την ...αμπαλοσύνη του, συνέχισαν με τα οικογενειακά του και ότι είναι παντρεμένος με την κόρη κάποιου στελέχους του Παναθηναϊκού και κατέληξαν ότι έχει γκόμενο κάποιον από τη διοίκηση γι΄ αυτό δεν βγαίνει από την 11άδα.

Αυτός που τον έχει ...γκόμενο πάντως πρέπει να είναι πολύ υψηλά ιστάμενος αφού ούτε πολυμετοχικότητα τον επηρρεάζει, ούτε τίποτα.

Θα μου πεις ότι αυτά τα λέμε κι εμείς στην πλάκα πάνω στην αγανάκτησή μας, αλλά αυτός τα έλεγε πολύ σοβαρά. Και μετά όλοι οι υπόλοιποι ακροατές συνέχισαν είτε συμφωνώντας είτε διαφωνώντας. Ανέβηκαν πολύ οι τόνοι. Τραγικά πράγματα...

Γιώργος Τ. said...

Εγώ πάντως την Μπόκα θα πάω να την δω (εκτός αν δεν είμαι εδώ...). Όπως είχα πάει και πρόπερσι να δω την Μίλαν.. Τέτοια παιχνίδια ΔΕΝ ΧΑΝΟΝΤΑΙ!! Αν και θα προτιμούσα να ήμουν στο χθεσινό παιχνίδι!!
ΠΑΟΚ και Άρη τους περιμένω (και τους θέλω) δυνατούς φέτος.. Να δούμε..
Όσο για τον Βύντρα, όλοι λένε ότι στις προπονήσεις είναι συγκλονιστικός!! Εγώ πάντως τον συμπαθώ.. Πιστεύω ότι με έναν καλό αμυντικό δίπλα του θα έδειχνε πολύ περισσότερο... Ελπίζω να αποδειχθεί φέτος αυτό (αφού βεβαίως γίνει μια τέτοια μεταγραφή)..

The Bgt said...

Αυτη η γκριζα εμφανιση της ΑΕΚ δε σας κανει σαν κατι απο πυτζαμες- μπειμπυ-ντολ?


καλησπερα!

seaconfused said...

Ήμαρτον ρε!
Είπαμε όλοι το έχουμε κάψει τόσα χρόνια με τα χάλια της ομάδας αλλά έλεος.
Λες και έχουμε πολλούς με το φιλότιμό του. ΟΚ όταν κάνει γκέλες γράφουν στο πλεκτό, δεκτόν, αλλά από εκεί και πέρα ας ξεστραβωθούν πια!
Γουμφφφ γκρρρρ

Stepas said...

Βασικά ο ΠΑΟΚ ήταν δυνατός και πέρυσι. Και μάλιστα πολύ δυνατός. Το λέω γιατί πολλοί λένε αυτή τη φράση "φέτος ο ΠΑΟΚ θα ειναι δυνατός". Ήταν και πέρυσι. Στα πλέι οφ μπορεί να κατέρρευσε αλλά άλλη κουβέντα αυτή.

Φέτος θα έχουμε μάλλον τα ίδια χαρακτηριστικά με πέρυσι, με κάποιες σοβαρότατες βελτιώσεις σε τομείς που πονάγαμε. Για παράδειγμα θα έχουμε ταχύτητα τόσο στη μεσαία γραμμή (Φωτάκης, Βιτόλο) όσο και πιο μπροστά (με Βιεϊρίνια υγιή και Κουτσιανικούλη αν παίζει). Το σίγουρο είναι, όπως σωστά έγραψες gatti μου, ότι κρατήσαμε τον καλό κορμό εξολοκλήρου και προσθέσαμε ποιοτικές λύσεις, κυρίως για τον πάγκο (που κι εκεί πέρυσι πονάγαμε). Αν δεν στραβώσει κάτι επικίνδυνα, τότε το πιο πιθανό είναι ότι ο φετινός ΠΑΟΚ θα είναι μέσα στην 4άδα ψιλοάνετα και με σοβαρές ελπίδες να ξεπεράσει την ΑΕΚ, από την οποία δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα, τουλάχιστον έτσι όπως είναι τα ρόστερ αυτή τη στιγμή. Για τα πλέι οφ, αν γίνουν, τα ξαναλέμε όταν έρθει η ώρα τους. Πάντως έτσι όπως τον βλέπω τον ΠΑΟΚ μέχρι τώρα, νομίζω θα είναι ανταγωνιστικός και θα είναι 4άδα στην κανονική διάρκεια.

Ο Σάντος φέτος μάλλον δεν έχει καμία δικαιολογία και σίγουρα περιμένουμε καλύτερες επιδόσεις στα ντέρμπι και να μην παίρνουμε χαπάκια στο 80’ με τους μικρούς (να μην μας βγαίνει η ψυχή με τα 1-0 δηλ). Αυτά τα δύο άμα πετύχει και να μας έχει και στην 4άδα, τότε μια χαρά θα είμαστε.

Ο Άρης έχει κάνει εξαιρετικές μεταγραφές αλλά, όπως λες κι εσύ, κανείς δεν εγγυάται ότι θα παρουσιαστεί δυνατός για κάτι παραπάνω από 6η-7η θέση. Κι αυτό γιατί και πέρυσι είχε κάνει καλές μεταγραφές, αλλά αυτό δεν φτάνει. Σύνολο δεν είχε ο Άρης και ικανούς ανθρώπους στο τεχνικό επιτελείο. Συν το ότι ξένους έχουμε όλοι, αλλά το χάλι του Άρη είναι ασυμμάζευτο. Γνωστές οι ιστορίες με τα εσωτερικά προβλήματα με Νεμπεγλέρα, με Παπάζογλου, με Πρίττα μέχρι ένα σημείο κλπ κλπ Αν ο Μαζίνιο δέσει τις μονάδες, τότε ο Άρης χτυπάει 5η θέση στα σοβαρά, με δεδομένο και ότι ΑΕΛ και Πανιώνιος δεν είναι και ιδιαίτερα καλά (μάλλον χειρότεροι από πέρυσι).

Βεβαίως γιορτή το ματς με την Μπόκα και μου άρεσε η ατμόσφαιρα στο Βικελίδης (για να τα λέμε όλα και όχι να παινευόμαστε συνέχεια για την Τούμπα...). Μακάρι να γίνονται πάντα τέτοια φιλικά, δεν το συζητώ. Απλά θερμοκέφαλοι και φανατισμένοι υπάρχουν δυστυχώς παντού και πάντα.

Τον γαύρο τον είδα χτες. Έχεις δίκιο ότι η τακτική του Κετσπάγια ίσως φέρει γκρίνια στα του πρωταθλήματος. Είναι λίγο συντηρητικός. Πάντως με εξαίρεση τη θέση του σέντερ φορ και του αριστερού χαφ, θεωρώ ότι έχει εξαιρετικό ρόστερ ο γαύρος. Ειδικά με Μαρέσκα, Λεντέσμα, Ντουντού και Παπαδόπουλο σαν 1η εναλλακτική έχει φτιάξει γερό κέντρο. Ίδωμεν...

Ευχές για καλή συνέχεια και καλό υπόλοιπο καλοκαιριού! Χαιρετώ!

zouk said...

Θα ηθελα πολυ να δω αυτο το παιχνιδι.Αληθεια με την ΑΕΚ θα εχει τηλεοπτικη μεταδοση?

gatti said...

@Γιώργος Τ.: Kι εγώ το σκέφτομαι σοβαρά να πάω. Είδα και βιντεάκι από την εκπληκτική ατμόσφαιρα που έφτιαξαν τα αρειανά και τρελάθηκα!

Κι εγώ τους θέλω δυνατούς τους Θεσσαλονικιούς φέτος. Γενικά θέλω ένα δυνατό πρωτάθλημα. Είναι πολύ πιο συγκλονιστικό έτσι.

Πράγματι λένε ότι ο Βύντρα στις προπονήσεις τα δίνει όλα. Είναι το μόνο μέρος που παίζει ποδόσφαιρο χωρίς πίεση. Κι εγώ το πιστεύω ότι με έναν στόπερ κλάσης δίπλα του θα γινόταν ακόμα καλύτερος. Δεν τον πήραμε όμως. Και δεν ξέρω αν θα πάρουμε τελικά...

gatti said...

@The Bgt: Κι όμως έχει γκρίζες εμφανίσεις. Κι εγώ δεν το πίστευα όταν τις είδα.
:)))

gatti said...

@confused: Eίναι πράγματι θλιβερό να χρεώνεται ο Βύντρα διαχρονικά όλα τα δεινά της ομάδας.

Τι να πεις, τα λέμε συνέχεια, αλλά δεν αλλάζει τίποτα...

gatti said...

@Stepas: Eίναι όντως πιο δυνατός από πέρσι ο ΠΑΟΚ. Δεν μου λέει τίποτα που τού πήγε στραβά το παιχνίδι με την Βαλερένγκα. Συμβαίνουν αυτά τέτοια εποχή. Αλλο που θα τα ακούσει και ο Σάντος όπως τα άκουσε ο τεντάς.

Για την 4άδα τον έχω κι εγώ άνετο τον ΠΑΟΚ, για όλα αυτά που αναφέρεις, αλλά αντίθετα δεν έχω τον Αρη για τόσο ψηλά επειδή δεν είμαι βέβαιη ότι θα μπορέσει να κουλαντρίσει όλους αυτούς τους παίκτες ο Μαζίνιο.

Την ΑΕΚ μην την υποτιμάς. Τώρα που παίρνει και τον Λεονάρντο λύνονται τα χέρια του Μπάγεβιτς και μπαίνει κάθε πιόνι στη θέση του στη σκακιέρα. Αν μάλιστα πάρει και το δεξί μπακ που ψάχνει θα είναι άκρως υπολογίσιμη.

Η γιορτή στο "Κλεάνθης Βικελίδης" ήταν πολύ όμορφη. Θα ήταν ακόμα πιο όμορφη αν ο Αρης είχε περισσότερους Ελληνες παίκτες. Αυτό ήταν το μόνο μελανό σημείο του συγκεκριμένου αγώνα.

Για τους ανεγκέφαλους τα λέμε συνέχεια, αλλά μυαλό δεν βάζουν...

Ο γαύρος θα έχει όντως πολύ δυνατό κέντρο. Αλλά αν δεν πάρει αριστερό χαφ θα έχει πρόβλημα γιατί έχει μάθει για χρόνια να παίζει από αριστερά. Πρόβλημα μπορεί να έχει αν δεν πάρει και επιθετικό. Αλλά θα μου πεις τι να τον κάνει κι άλλον επιθετικό; Σάμπως θα παίζει με παραπάνω από έναν ο Τιμούρης; :pp

Kαλά να περνάς και καλές διακοπές αν δεν έχεις ήδη πάει.
Φιλιά! :)))

gatti said...

@zouk: Θα το δείξει η Νόβα (Novasports 1). Tο Σάββατο, στις 21:00.

Aσε, πριν λίγο έμαθα ότι σήμερα έδειξε η ΕΤ3 το Αρης - Μπόκα. Το έχασα!

zouk said...

Και εγω το εχασα,ψιλοεβλεπα τον ΠΑΟΚ

gatti said...

@zouk: Kι εγώ πάλι ΠΑΟΚ θα έβλεπα. Αλλά θα το έγραφα να το δω μετά...

zouk said...

Τωρα που το λες φλασαρα,εχω Ontelecoms αρα μπορω να το δω εκει αφου το γραφει η On.

gatti said...

@zouk: Γκρρρρρρρρρρρ! :ppp