Monday, August 10, 2009

Πυρ-ο-αλεπου-διές

Διαβάζοντας την περασμένη εβδομάδα ένα άρθρο του Στέλιου Μαρκάκη με αφορμή το (παροδικό) κλείσιμο του "Τρωκτικού", έμαθα για το Cool Previews του Firefox. Δεν μπορώ να γνωρίζω αν ο ίδιος το ανέφερε για να μην κερδίζουν κλικ διάφορα portals που εκ του πονηρού απαιτούν τουλάχιστον δύο χτυπήματα για κάθε κείμενο που ανεβάζουν για να καυχώνται μετά για την επισκεψιμότητά τους, ή απλώς ήθελε να προσφέρει την γνώση του στους υπόλοιπους, αλλά εγώ το έψαξα και δεν το μετάνιωσα, γιατί με διευκόλυνε όσο δεν παίρνει αυτή η εφαρμογή! Νάσαι καλά Στέλιο!

Οι κομπιουτεράδες σαφώς θα το γνωρίζουν ήδη. Για εμάς τους υπόλοιπους που χρησιμοποιούμε την Μοζιλική Πυρο-Αλεπού, παραθέτω κάποιες εικόνες (και ένα βίντεο στο τέλος) για να γίνει κατανοητό τι ακριβώς είναι αυτή η εφαρμογή που κάνει την ιντερνετική μας ζωή ευκολότερη.

Κατ΄ αρχήν, είναι πανεύκολο να το βρείτε και να το εγκαταστήσετε. Το Cool Ρreviews είναι ένα από τα πρόσθετα του Firefox. Αν δεν μπορείτε να το βρείτε μέσα από τα πρόσθετα του Firefox, μπορείτε να το βρείτε πανεύκολα στον Γούγλη.


Τώρα τι κάνει ακριβώς; Από την στιγμή που θα το κατεβάσουμε, το εγκαταστήσουμε και επανεκκινήσουμε τον Firefox (όλα αυτά γίνονται σε χρόνο dt), μπορούμε να πατήσουμε πάνω στον τίτλο του θέματος που μας ενδιαφέρει. Oταν λέω να πατήσουμε εννοώ να "ακουμπήσουμε", όχι να κάνουμε κλικ. Μόλις το κάνουμε αυτό θα εμφανιστεί ένα θαλασσί εικονίδιο όπως παρακάτω, στο θέμα "Γκουτιέρες".



Καλύτερα μπορείτε να το δείτε εδώ:


Πηγαίνουμε το ποντίκι πάνω στο θαλασσί εικονίδιο και αμέσως μας ανοίγει ένα παράθυρο κάτι σαν το Picture in Picture της τηλεόρασης με το θέμα που μας ενδιαφέρει. Κι αυτό εύκολα και άκοπα χωρίς να χρειαστεί να πατήσουμε κλικ πάνω στο κείμενο. Το ίδιο μπορεί να γίνει και με φωτογραφίες και καταλόγους και ό,τι άλλο υπάρχει στο Δίκτυο.


Παρακάτω και ένα βιντεάκι για τις πρόσθετες λειτουργίες που έχει το Cool Previews για κλείδωμα, bookmark κ.λπ. Κατεβάστε το και θα με θυμηθείτε!

16 comments:

Cool Loser said...

Οι πρώτες εντυπώσεις είναι εξαιρετικές. Πολύ εύχρηστο. Είχα βαρεθεί να παλεύω με το μεσαίο κλικ στο mouse, που άνοιγε αυτόματα το link σε νέο tab.

Thanks γατίδιο :D

gatti said...

@Psycho Lurker: Καλώς τον!

Καλό δεν είναι; Εγώ βρήκα τη ...χαρά μου! Oύτε κλικ για να καθυστερεί, να σου κολλάει, να μην ανοίγει... Και είναι ό,τι πρέπει για forum, board και όλα τα σχετικά.

Χαίρομαι που σου άρεσε! :))

Stepas said...

Μόλις το εγκατέστησα και ήδη αισθάνομαι ότι θα το λατρέψω γιατί θα μου λύσει τα χέρια και ότι θα σε ευγνωμονώ στις δύσκολες ώρες των αναζητήσεων στο ίντερνετ! Σ’ευχαριστούμε που έκανες τον κόπο να το μοιραστείς μαζί μας.

Unknown said...

Το τσίμπησα και εγώ. Όντως πολύ καλό και εύχρηστο. Αυτό που μου άρεσε εμένα, εκτός ότι δεν χρειάζεται να κλικάρεις, είναι ότι μπορείς να κάνεις bookmark τις σελίδες που επιθυμείς και να στις βγάζει στο δεξίo μέρος της οθόνης... Ευχαριστούμε gatti..
Y.Γ. πρώτο μου σχόλιο στο blog σου αλλά σε παρακολουθώ καιρό..Keep up the good work..

island said...

Θες να μας πεις πως το θέμα σου Γκουτιέρες είναι τυχαίο;

paoad said...

Αααα δε φταίω εγώ που δεν μου έκανες ποστ για τα φιλικά. Εγώ θα το γράψω το ποδοσφαιρικό μου σχόλιο...

1) Αυτός ο λίμπερο ο Αμόλα Καλούμπα δεν είναι ότι ακριβώς χρειαζόμαστε? :)

http://www.youtube.com/watch?v=IuK_Bn_FQ74

2) Αντωνίου ξεστραβώσου και κλείσε τον πιτσιρικά για δεξί χαφ- Έτοιμος είναι!

http://www.youtube.com/watch?v=FF6WySOHbs0

koutavaki said...

Ταχύτατο!Μπράβο γατί!Πολύ καλή πρόταση!

gatti said...

@Stepas: Moυ αρέσει να μοιράζομαι πράγματα που μαθαίνω. Δεν είναι κόπος. Χαίρομαι που σε διευκολύνει!

Να περνάς καλά, ΠΑΟΚι μου! :))

gatti said...

@Animation: Kαλώς ήρθες! Ναι, είναι πολύ βολικό που μπορείς να κάνεις bookmark τις σελίδες που θέλεις.

Ελπίζω να μην μείνεις σ΄ αυτό το πρώτο σχόλιο. Aν μη τι άλλο ως φιλοπαοκτσού δίνω πολλές αφορμές στους αρειανούς να με κράξουν! :))))

Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!

gatti said...

@island: Καλά βρε Νησάκι κι εσύ... Στον Γκουτιέρες κόλλησες; :p

gatti said...

@paoad: Aντε παραπονιάρη, έγραψα νέο ποστ. Τι να γράψω μωρέ για τα φιλικά, αφού δεν τα είδα. Λίγο τον γαύρο είδα και αγαλίασα.. :)))

Τέλειος ο πιτσιρικάς!

gatti said...

@koutavaki: Eυχαριστώ καλή μου! :)))

zouk said...

Ωραιο φαινεται γατονι,thanks.

gatti said...

@zouk: Παρακαλώ! Εσύ να είσαι καλά!
:))

Unknown said...

Τέλειο!

gatti said...

@ethan: Eίναι όντως, ethan μου! :))